(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Francuski predsednik Makron u dvodnevnoj poseti • Žetva pšenice se privodi kraju, маnje hlebnog zrna • Juče održan skup modifikovanih automobila, humanost na delu • Korisnici usluga kablovskog operatera Supernova (bivši Kopernikus) mogu pratiti program RTV Stara Pazova i u digitalnoj ponudi na poziciji 617 • VREME: Sučano, temperatura od 12 do 24 stepena
Info 04.07.2019.
Stara Pazova
Pomoćnica predsednika opštine Stara Pazova uključena u rad lokalnog SES-a

33. Sednica Socijalno – ekonomskog saveta opštine Stara Pazova održana je u maloj sali Bele zgrade.

Na dnevnom redu bilo je 7 tačaka među kojima je verifikacija novoimenovanim predstavnicima lokalne samouprave, a bilo je reći i o javnoj tribini na temu rezultati borbe protiv nelegalne trgoine i rado na crno u poslednje dve i po godine, organizaciji sajamskih manifestacija, učešću na konkursima viših nivoa vlasti i dinamici isplata zaostalih i tekućih putnih troškova zaposlenima koji su na budžetu opštine. Novoimenovani predstavnik lokalna samouprave je pomoćnica predsednika opštine Stara Pazova Nataša Mićić.

Lokalni Socijalno – ekonomski savet u opštini Stara Pazova osnovan je 2013. godine i čine ga predstavnici lokalne samouprave, samostalnih sindikata i unije poslodavaca u ovom kraju. Kao takav ima važnu ulogu kada je reč o uspostavljanju i razvoju socijalnog dijaloga u pitanjima od značaja za ostvarivanje ekonomskih i socijalnih sloboda i prava čoveka, materijalnog, socijalnog i ekonomskog položaja zaposlenih i poslodavaca i uslova njihovog života i rada, razvoja kulture pregovaranja, podsticanja mirnog rešavanja kolektivnih radnih sporova, razvoja demokratije i izdavanja časopisa, brošura i drugih publikacija iz delokruga svog rada.

U Sremu ovakvi savete zvanično postoje u Staroj Pazovi i Rumi, a kada im se doda Socijalno – ekonomski savet u Novom Sadu onda su to tri zvanična u pokrajini.