(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Francuski predsednik Makron u dvodnevnoj poseti • Žetva pšenice se privodi kraju, маnje hlebnog zrna • Juče održan skup modifikovanih automobila, humanost na delu • Korisnici usluga kablovskog operatera Supernova (bivši Kopernikus) mogu pratiti program RTV Stara Pazova i u digitalnoj ponudi na poziciji 617 • VREME: Sučano, temperatura od 12 do 24 stepena
Sport 05.07.2019.
Banovci Dunav
Banovci Dunav u znaku šaha proteklih dana

22. Vidovdanski turnir u šahu održan je u Vili Obrad u naselju Banovci Dunav od 27. juna do 4. jula. Oko 60 šahista iz regiona i sveta takmičilo se u A i B turniru , a pobednicima su uručene prigodne novčane nagrade.


Tradicionalni Vidovdanski turnir u naselju Banovci Dunav proteklih osam dana bio je stecište vrsnih šahista. Među njima su i tri velemajstora, internacionalni i fide majstori kako iz regiona tako i iz čitavog sveta.

Vidovdanski turnir održao se po 22 put, a šest godina kao međunarodni turnir koji spada među najjače u Vojvodini.

Tempom igre od 90 min plus 30 sekundi po odigranom potezu, kolo pre kraja iranski velemajstor Šahin Lorparizangeneh remijem je obezbedio prvo mesto. Iza njega, na drugom i trećem mestu, našli su se Jovan Radlovački i Turčin Baglan Esat. U B grupi prva tri mesta zauzeli su šahisti iz Turske.