(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Francuski predsednik Makron u dvodnevnoj poseti • Žetva pšenice se privodi kraju, маnje hlebnog zrna • Juče održan skup modifikovanih automobila, humanost na delu • Korisnici usluga kablovskog operatera Supernova (bivši Kopernikus) mogu pratiti program RTV Stara Pazova i u digitalnoj ponudi na poziciji 617 • VREME: Sučano, temperatura od 12 do 24 stepena
Život 08.07.2019.
Belegiš
Održana prva belegiška Đokijada

U subotu je u Belegišu održana prva po redu šaljiva manifestacija pod nazivom Đokijada posvećenu ljudima koje nose ovo tipično sremačko ime.

Đorđe, Georg, Georgije, Đurađ, Jorgos. U Sremu jednostavno- Đoka. Upravo ovom imenu je posvećena manifestacija u Belegišu koju je organizovalo, ko drugi, do udruženje imenjaka. Šaljiva manifestacija podrzumeva i šaljiv program tako su u njemu učestvovali ovdašnji glumci i pesnici, kao i stund up komičari cabaret threesome.

Do pedesetih godina prošlog veka Đoka je bilo najčešće muško ime u Sremu. Na manifestaciji su prisutni čuli da potiče od grčkog i mena Jorgos što znači poljoprivrednik i da su ga nosili razni veliki ljudi u istoriji od Svetog Đorđa preko Karađorđa ili Đorđa Balaševića.

Program je podrazumevao i spre manje ribljih specijaliteta jer tako priliči selu pored Dunava, kao i maraton u igranju kola. A dobrodošli su bili svi i koji jesu i nisu Đoke.