(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Opština Stara Pazova raspisala je javnu nabavku za dogradnju trenažne hale u Novoj Pazovi.• Počinje bioskopska sezona u Staroj i Novoj Pazovi • U toku renoviranje sanitarnog čvora u staropazovačkom vrtiću • Počeli pregovori o minimalnoj ceni rada,hoće li minimalac biti 30.000 dinara?• Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 617 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, temperatura od 13 do 26 stepeni
Info 16.07.2019.
Stara Pazova
Pokrenut sistem za obaveštavanje o stanju na putevima putem radio programa.

Sistem koji podrazumeva prekidanje programa Radija 202 i slanje poruke svim vozačima koji koji imaju upaljeno dugme na radio-aparatu sa oznakom TA, počeo je u Srbiji da se primenjuje od 1. jula na autoputu i na magistralnim putevima kao što je Ibarska magistrala.
U pitanju je pilot projekat, koji zajednički realizuju MUP, Regulatorno telo za elektronske medije, Javnog preduzeća "Emisiona tehnika i veze", Radio-televizije Srbije i JP Putevi Srbije. Cilj projekta je da se poveća bezbednost u saobraćaju, ali i da se ova oblast zakonom bliže uredi a sistem se sastoji od informacija koje MUP i JP "Putevi Srbije" prikupljaju na terenu. Ovaj sistem će preusmeravati saobraćaj sa jednog na drugi pravac ili na regionalni put sa autoputa da bi se izbegla gužva i se apeluje na sve radio emitere da TA opciju stave u funkciju kako bi sistem bio u potpunosti u funkciji. Prekid se dešava i ako se ne sluša radio, već na primer muzika sa CD-a ili USB-a, samo je bitno da opcija TA ostane u funkciji. Dugme TA ima većina radio-aparata koji su ugrađeni u automobile posle 2006. godine.