(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Na današnji dan pre 75 godina sva mesta u stropazovačkoj opštini su oslobođena od fašizma • Počela vakcinacija protiv sezonskog gripa • Predstava "Idealna polovina" u četvrtak pred Staropazovčanima • U četvrtak defile prijateljstva u Gradskom parku • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 617 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, temperatura do 28 stepeni.
Politika 31.07.2019.
Stara Pazova
LOKALNI PARLAMENT: Usvojena Strategija održivog razvoja opštine od 2021. do 2031. godine

Danas su odbornici SO Stara Pazova usvojili Strategiju održivog razvoja opštine od 2021. do 2031. godine. Nacrt ovog strateškog dokumenta obuhvata društvenu i ekonomsku sferu, ali i aspekte zaštite i poboljšanja životne sredine, prostornog uređenja i unapređenja javnog sektora sadrži četiri celine, od socio ekonomske analize do akcionog plana, koji će se izrađivati za svaku godinu posebno, počev od 2021.

Na 43. sednici usvojen je i predlog Strategije upravljanja rizicima u radu opštinskih organa za dvogodišnji period, predlog Programa kapitalnih investicija takođe u periodu 2019 - 2021. godine, i dopuna Plana generalne regulacije Krnješevaca.

U dopuni dnevnog reda bilo je razrešenje starog i imenovanje novog saziva Nadzornog odbora JP Toplana, koji sada čine ispred osnivača Veljko Radinović iz Belegiša i Siniša Kalik, i Nikolina Brdar Vorkapić, predstavnik zaposlenih.

Takođe dopunom dnevnog reda, odbornici su usvojili izveštaj Mandatno - admistrativne komisije o prestanku mandata Blaži Popoviću, koji je zbog preseljenja iz Stare Pazove podneo ostavku na mesto odbornika u SO Stara Pazova.

Među odborničkim pitanjima najviše je pažnje usmereno na komunalno uređenje i rešavanje komunalnih i problema u saobraćaju na celoj teritoriji staropazovačke opštine.