(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Opština Stara Pazova raspisala je javnu nabavku za dogradnju trenažne hale u Novoj Pazovi.• Počinje bioskopska sezona u Staroj i Novoj Pazovi • U toku renoviranje sanitarnog čvora u staropazovačkom vrtiću • Počeli pregovori o minimalnoj ceni rada,hoće li minimalac biti 30.000 dinara?• Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 617 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, temperatura od 13 do 26 stepeni
Info 02.08.2019.
Nova Pazova
Aerodrom u Batajnici nazvan po pukovniku Milenku Pavloviću

Jedan od najopremljenijih vojnih aerodroma u Srbiji u Batajnici na Dan avijacije i dan krsne slave avijatičara Svetog Iliju Gromovnika, svečano je preimenovan u aerodrom Pukovnik – pilot Milenko Pavlović.

Svečanom otkrivanju spomen ploče ipred ulaza, pored pripadnika 204. Vazduhoplovne brigade, prisustovao je ministar odbrane i članovi porodice pukovnika Pavlovića, koji se 4. maja 1999. godine nije vratio sa borbenog leta, već poleteo u istoriju.

Okupljenima su se obratili sin Milenka Pavlovića, kao i komandant 204. vazduhoplovne brigade RV i PVO brigadni general Željko Bilić koji su podsetili nanjegovo herojstvo.

Vojni aerodrom Batajnica otvoren je bio 15. Maja 1951. godine i od tada 204. Lovački puk bazira na ovom aerodromu, čiji je pukovnik Pavlović bio komandant.

Resorno ministarstvo i država rade od 2012. na opremanje vojnog vazduhoplovstva i nastaviće sa ulaganjem u tehniku, ali i u ljude, jer to je najvrednije istakao je Aleksandar Vulin, ministar odbrane. Biti pripadnik Vojske Srbije nije posao kao svaki drugi, već životna misija i opredeljenje da se jedan život posveti idealu slobode, rekao je na kraju svog obraćanja ministar Vulin.