(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI:• Penzije se isplaćuju neometano, šalteri u staropazovačkoj pošti rade od 8 do 19 časova • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Umereno oblačno, slab vetar, do 6 stepeni
Kultura 09.08.2019.
ostalo
Počinju Slovačke narodne svečanosti

Obnovljene 58. Slovačke narodne svečanosti održaće ovog vikenda u Bačkom Petrovcu a to su ustvari jubilarne, stote Svečanosti od samog osnivanja.

Centralnim programima, prethodilo je nekoliko pratećih, tako da je u sredu je u Izvršnom veću Arhiv Vojvodine priredio izložbu posvećenu stogodišnjici tri institucija: Slovačkih narodnih svečanosti, slovačke gimnazije kao i štamparije u Petrovcu a juče je bio svečani simpozijum Slovačke narodne svečanosti – Baklja nacionalnog osećanja kao i svečana sednice Nacionalnog saveta Slovaka.

Zvanično otvaranje predviđeno je za večeras u 20 sati u Slovačkom vojvođanskom pozorištu. Svečana sednica Matice slovačke, susret učetelja i promocija najnovijih književnih izdanja slovačkih spisateljica, vašar narodnih rukotvorina i gala koncert folklornih ansambala, na kome učestvuje i FA Klasje iz Stare Pazove održava se tradicionalno u subotu, dok su nedelju planirane sportske aktvnosti, pozorišne predstave, susret novinara a Svečanosti se završavaju gala koncertom dečjih folklornh ansambala, a i ove godine u programu će nastupit grupa SKUD-a Heroj Janko Čmelik iz Stare Pazove.