(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Sutra dobar deo Stare Pazove bez struje • Sutra dobrovoljno davanje krvi u Novim Banovcima • Sutra dodela ključeva od stanova za izbegličke porodice u Golubincima • Trodnevni simpozijum u organizaciji Doma zdravlja „Dr Jovan Jovanović - Zmaj“ u Staroj Pazovi • Humanitarni turnir u Novoj Pazovi za izlečenje Zorana Gligorića - Glige • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 617 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, slab vetar, temperatura do 30 stepeni
Info 19.08.2019.
Stara Pazova
Kako se iz opštine Stara Pazova uključiti na novi auto-put do Čačka?

Juče je otvorena druga deonica novog puta prema Čačku. Umesto kod Ljiga, vozači će moći od Obrenovca da se uključe na auto-put Miloša Velikog i za manje od jednog sata da budu u Preljini kod Čačka. Kako se najbolje uključiti na novi put?

Za početak putavanja naša preporuka je da koristite obilaznicu oko Beograda koja na autoputu Beograd – Novi Sad počinje kod Batajnice a na auto-putu Beograd – Zagreb kod Dobanovaca. Odmah posle prelaska mosta kod Ostružnice pratite znak za Obrenovac preko Umke i Barič. Na novi auto-put uključujete se iza Bariča kod gradilišta za most preko reke Save u mestu Mislođin.

Nekoliko kilometara dalje očekuje vas prva naplatna rampa. Ukupna cena putarine do Čačka je 420 dinara. Ovu deonicu čine tri petlje – Ub, Lajkovac, Ljig. Četiri naplatne rampe, tri bočne i čeona Obrenovac. Posle Obrenovca, sledeća rampa i uključenje očekuju vas u Ubu, gde se nalazi velika petlja. Od Uba put dalje vodi do Lajkovca, gde su takođe naplatna rampa i uključenje. Sledeće veliko uključenje je u Ljigu, dokle i ide nova deonica koja se završava tunelom “Brančići”. Do Čačka možete još da se isključite u Takovu i na kraju stižete u Preljinu kod Čačka.

Vozači koji imaju uređaj za elektronsku naplatu putarine moći će da ga koriste i na ovom delu auto-puta. Važno je napomenuti da će benziske pumpe na ovom autoputu biti izgrađene tek dogodine, tako da pre nego što krenete na put dug 103 kilometara, napunite rezervoar.