(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Opština Stara Pazova obezbedila bespovratna sredstva za 120 malih preduzetnika • Epidemiološka situacija u opštini Stara Pazova stabilna, još nema dece zaražene kovidom • Slovačka zajednica obeležava 70. godina od smrti pisca Vladimira Hurbana Vladimirova • U subotu u Novoj Pazovi održana likovna kolonija "I ja volim Novu Pazovu • Prvi poraz Omladinca u sezoni Novom Sadu od Mladosti 1:0, Jedinstvo i Dunav izvukli po bod • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Iznad većeg dela Srbije oblačno, mestimično s kišom. Dnevna temparatura od 16 stepeni do 21 stepen. Sutra promenljivo oblačno sa sunčanim periodima a narednih sedam dana biće postepeno toplije. Trenutno je 13 stepeni.
Info 16.01.2013.
Stara Pazova
OBNOVA KUĆA U BIH

Ministarstvo za ljudska prava i izbeglice Bosne i Hercegovine je pre nekoliko dana objavilo Javni poziv izbeglim licima iz Bosne i Hercegovine u Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj, za podnošelje prijava za pomoć u obnovi stambenih jedinica u cilju povratka u Bosnu i Hercegovinu. Rok za dostavu prijava na javni poziv je 07. februar 2013. godine. Popunjen i overen aplikacioni obrazac sa izjavom, zajedno sa dokumentima
kojima se dokazuje ispunjavanje opštih kriterijuma za dobijanje pomoći, šalje se kovertom na adresu: Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, 71000 Sarajevo, Trg BiH 3, sa naznakom "JAVNI POZIV - RSP". Miodrag Linta, predsednik Koalicije Udruženja izbeglica u Republici Srbiji i Narodni poslanik u Skupštini Srbije, povodom objavljenog javnog poziva, razgovarao je sa pomoćnikom ministra za ljudska prava i izbeglice BiH Mariom Nenadićem. Nenadić je između ostalog, tokom razgovora rekao da se javni poziv odnosi isključivo za izbegla lica koja žele da se vrate u BiH. Za izbegla i druga lica koja ne žele da se vrate u BiH ali traže obnovu svoje porušene kuće ili novčanu kompenzaciju za srušenu kuću Ministarstvo će to omogućiti kroz usvajanje novog Zakona o izbeglicama u narednom periodu. Linta je tada rekao da opšti kriterijumi u Javnom pozivu pod rednim brojem 4 i 6 diskriminišu određen broj izbjeglih lica iz BiH Miodrag Linta je predložio pomoćniku Komesara za izbeglice i migracije Republike Srbije Ivanu Gerginovu da bi bilo dobro da se Javni poziv i obrazac sa izjavom što pre dostave kod poverenika za izbeglice u svakoj opštini i gradu. Inače, navedena dokumenta nalaze se na sajtu Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH: www.mhrr.gov.ba Telefoni Ministarstva su 00387 33 703 902, 703 908, 703 912, 703 914, 703 915.