Vesti u poslednjih nedelju dana
starije vesti se nalaze u arhivi

Sport Stara Pazova 24.04.2017.
Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove igraće u finalu plej-ofa i boriće se za prvaka Srbije. One su u petoj, odlučujućoj, utakmici polufinala pobedile u Staroj Pazovi TENT iz Obrenovca sa 3:2 u setovima, a ostvarile su i tri pobede i dva poraza u seriji. Odavno u Staroj Pazovi nije odigrana tako uzbudljiva i neizvesna utakmica kao što je bio duel između Jedinstva i TENT-a iz Obrenovca.
Ulog je bilo velik, plasman u finale plej-ofa i borba za prvaka Srbije. U prepunoj hali uz veliko navijanje, uglavnom navijača Jedinstva, obe ekipe su pružile odličnu igru a neizvesnost je trajala više od dva sata. TENT je dobio prvi set, Jedinstvo se vratilo u igru u drugom, stiglo do izjednačenja, treći set je opet pripao ekipi iz Obrenovca. U četvrtom je domaćin bio potpuno dominantan i izborio se za taj-brek. A, peti set je bio samo za ljude koji imaju jake nerve. Činilo se da će Jedinstvo lako dobiti taj set i izboriti finale, jer je vodilo sa 8:2, 12:6 i kada je trebalo samo privesti utakmicu kraja, TENT se vraća u igru i stiže do 12:12, zatim obe ekipe osvajaju još po poen, da bi staropazovčanke iskoristile servis i osvojile poslednja dva poena za veliku pobedu i plasman u finale. U finalu Jedinstvo će kao i prošle godine igrati protiv Vizure sa Novog Beograda, a finalna serija počinje već u četvrtak u Staroj Pazovi gde će se igrati i drugi meč. Prvak Srbije će postati ekipa koja prva zabeleži tri pobede.
Info Stara Pazova 24.04.2017.
Satiričnu komediju ,,Braćo i sestre" ili ,,Kad svi Srbi pod jednu šljivu stanu" Amaterskog pozorišta "Mirko Tatalović Ćira" iz Nove Pazove po tekstu Duška M. Petrovića, u režiji Aleksandra Baka, posle martovske premijerne izvedbe u matičnom pozorištu, sutra će imati priliku da pogleda pazovačka publika. Ovu predstavu predložio je selektor opštinskih smotri Zoltan Fridman, pozorišni reditelj iz Rume, kao prvoplasiranu u daljem takmičarskom ciklusu u zoni Srema, tako da će izvođenje u Staroj Pazovi pratiti i selektor naknadne selekcije Tibor Vajda, reditelj iz Novog Sada. Predstava će početi u 20 časova u pozorišnoj sali.
Info Stara Pazova 24.04.2017.
Zlatnu diplomu sa pokrajinske smotre recitatora, koja je održana ovog vikenda u Sečnju donelo je čak 6 predstavnika iz opštine Stara Pazova, od toga se troje plasiralo na najviši nivo. U srednjem uzrastu zlato je pripalo Lori Meršak, Ljubici Ognjenović i Andreju Simendiću, dok je juče, kada su nastupili odrasli recitatori zlato pripalo Jovanu Miljeviću, Jani Ruman i Emi Kočiš, koja se plasirala i na republičko takmičenje, gde će učestvovati i Simendić i Ognjenović iz srednjeg uzrasta. Staropazovačka opštine je imala 12 predstavnika u sva tri uzrasta. Takmičare ocenjuje žiri u sastavu: Miodrag Petrović, glumac i pesnik, Katalin Fazekaš, profesorka, Ana Leskovac, dramska umetnica, Daniela Radu, profesorka i Mihajlo Zazuljak, novinar.
Kultura Surduk 24.04.2017.
Nakon snimanja serije “Nemanjići – rađanje kraljevine” u Studenici, Novom Pazaru i Kopaoniku glumačka ekipa je stigla i u Surduk, gde su snimljene četiri scene, od kojih jedna prikazuje povratak monaha Save sa moštima svoga oca Simeona, s ciljem pomirenja braće Stefana i Vukana, koji su zaratili oko vlasti. Surduk je kao mesto snimanja izabran zbog svog karakterističnog pejzaža, istakao je producent Miško Stevanović, dodavši da je snimanje ovakve serije jedan od najvećih projekata RTS-a. Kako je na snimanju učestvovalo i 20 konjanika, reditelj Marko Marinković istakao je scenu prolaska normanskih vitezova na putu za Jerusalim, rekavši da će uz multiplikaciju, savremenim tehnologijama scena biti još impresivnija. U seriji se pojavljuju najveća imena naše glumačke scene, a emitovanje se može očekivati krajem ove godine u kojoj se obeležava 800 godina od krunisanja Stefana Prvovenčanog, kojeg glumi Vojin Ćetković.
Info Stara Pazova 24.04.2017.
Gradski hor Stara Pazova je u svojoj 16. Godini postojanja izašao sinoć pred publiku na svom prolećnom koncertu, i kako je rekla Radmila Andrejević, horovođa, na repertoaru imaju veliki broj numera, tako da bi svakog meseca mogli da održavaju koncerte. U tri bloka sinoć su pokazali raznovrsnost i lepotu pesama – od duhovnih, preko renesansnih do obrade srpskih pesama, ali i zabavnih, koje su delimično izveli i sa svojim gostima. Prijatelji hora, poput Vlade Kanića, sastava Julius iz Beograd i učenici Muzičke škole Ljubinka Lazića, takođe su izveli za njih prepoznatljive pesme i kako se čulo na početku programa, doneli proleće poklonicima pesme i muzike.
Sport Belegiš 24.04.2017.
U dvadeset trećem kolu Srspke lige područje Vojvodina fudbaleri Omladinca iz Novih Banovaca igrali su 1:1 protiv ekipe TSC u Bačkoj Topili, Dunav je u Starim Banovcima pobedio Slogu iz Temerina sa 5:3, a Radnički je u Novoj Pazovi izgubio od Bratstva 1946 iz Prigrevice sa 1:0. U opštinskom derbiju dvadeset trećeg kola Vojvođanske lige grupa Jug Jedinstvo iz Stare Pazove je savladalo Podunavac u Belegišu sa 4:0, a Sremac je u Vojki pobedio Veternik sa 2:0. Jadran iz Golubinaca je u dvadeset drugom kolu Sremske lige u gostima sa Hrtkovcima igrao 1:1.
Život Vojka 21.04.2017.
U Osnovoj školi „Milah Hadžić“ u Vojki održana je interaktivna radionica na temu prevencije različitih oblika nasilja pod nazivom „Možda niste znali, ali nasilje je...“ kojoj su prisustvovali učenici same škole sa svojim roditeljima i zaposlenima u ovoj obrazovnoj ustanovi. Prvom u nizu interaktivnih radionica na temu prevencije različitih oblika nasilja, s akcentom na vršnjačko, koju vodi vršnjački edukator Slobodan Stanković započela je edukacija učenika viših razreda vojačke Osnovne škole i njihovih roditelji, kao i zaposlenih u ovoj obrazovnoj instituciji. U okviru radionice prikazani su delovi prvog edukativnog filma u Sremu na temu prevencije različitih oblika nasilja rađenog u produkciji pećinačkog Udružnja mladih aktivista uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, a roditelji i učenici su putem analize ukazali na moguće rešavanje različitih oblika nasilja. Direktorka škole koja je i sama bila uključena u interakvni rad sa učenicima i njihovim roditeljima ističe da se problem nasilja uvek može rešiti ukoliko se na vreme uoči, te je dodatna edukacija od izuzetne važnosti. Interaktivnim radionicima na ovu temu u Osnovnoj školi „Milan Hadžić“ u Vojki obuhvaćeni su učenici svih razreda, pa su tako u aprilu planirane za učenike viših razreda, dok se u maju nastavljaju za učenike nižih razreda.
Ekonomija Nova Pazova 21.04.2017.
Danas je u industrijskoj zoni u Novoj Pazovi održan treći Mali kućni sajam firme Metal-fleks, na kome su učestvovali izlagači poznatih brendova, koji su za zainteresovane posetioce obezbedili popust od 10 odsto, kao i reklamne poklone. Preko 20 izlagača promovisalo je svoje proizvode na štandovima gde se moglo naći sve od šrafa, preko alata, kosilice, pa do bele tehnike. Zadovoljni su kupci, ali i izlagači koji pored reklame i prodaja na ovakvim sajmovima ostvare i značajne kontakte. Firma Metal-fleks se bavi proizvodnjom šrafovske robe i ima maloprodajni objekat u sklopu same firme u Novoj Pazovi.
Ekonomija Stara Pazova 21.04.2017.
Zimske temperature u Srbiji donele su probleme voćarima naročito u zlatiborskom i podunavskom kraju. Poljoprivrednici se nadaju da mraz neće potrajati, jer bi mogao da ošteti i ratarske i povrtarske kulture. Za sada je situacija na njivama i baštama dosta dobra. U baštama je najviše pretrpeo krompir i rasad koji nije pokriven folijom, dok su od poljoprivrednih kultura najosetljiviji kukuruz, soja i uljana repica. Ozimni usevi nalaze se u fazi vlatanja i otporni su na temperature do minus četiri. Ono što je dobro, jeste da je pala kiša, jer kad su niske temperature mnogo je bolje da zemljište bude mokro i temperatura zemljišta znatno je viša od temperature vazduha. Na nula stepeni, temperatura zemlje je bila 7 stepeni. Za useve bi još kobna mogla da bude sutrašnja noć, kada otopli, poljoprivrednim proizvođačima se savetuje upotreba aminokiselina, nikako ne žuriti sa primenom herbicida.
Život Golubinci 21.04.2017.
Udruženje Živimo zajedno- Oaza Golubinci, koje je osnovano je da pomaže osobe sa smetnjama u razvoju, sutra će proslaviti svoj treći rođendan. U Oazi, životnoj i radnoj zajednici živi i radi preko 30 štićenika od kojih neki dolaze u Golubince povremeno a troje je tu stalno. U 2 plastenika gaje sezonsko povrće, tako da su ovog proleća već ubrali velike količine spanaća. Jedan deo su prodali, a nešto koriste za svoju upotrebu. Gaje i ostalo povrće neophodno za jedno domaćinstvo a na oko 50 ari površine su zasađene jagode, planiraju i zasad maline. Sutra će od 10 časova počinju sa proslavom svog trećeg rođendana I Dana planete Zemlje. U planu je sadnja voća i povrća, a zatim i druženje.
Info Stara Pazova 21.04.2017.
Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost dodelio je Opštini Stara Pazova sredstva u iznosu od 602 hiljade 739 dinara namenjenih za regresiranje troškova prevoza studenata za period januar – jun 2017. godine. Ugovor između resornog Sekretarijata i staropazovačke lokalne samouprave potpisan je danas u zgradi Vlade AP Vojvodine. Opština Stara Pazova je za ovu namenu iz svog budžeta izdvojila 6 miliona 750 hiljada dinara jer na teritoriji opštine Stara Pazova živi veliki broj studenata, koji se školuju na fakultetima širom Srbije, pretežno u Beogradu i Novom Sadu. Sredstva dobijena putem ovog konkursa biće iskorištena i prosleđena za 139 studenata koji su izabrani na Javnom pozivu za regresiranje troškova prevoza studenata u međumesnom saobraćaju Opštine Stara Pazova u novembru 2016. godine. Pored novčane pomoći za prevoz studenata, Opština Stara Pazova svake godine učestvuje i u pokriću dela troškova prevoza učenika srednjih škola, koji svakodnevno putuju do svojih srednjih škola u Beograd ili Zemun.
Info ostalo 21.04.2017.
Operativnim radom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Inđiji, rasvetljene su teške krađe izvršene ovog meseca, u vikend naseljima na području Inđije. Policija je identifikovala 36-godišnjeg muškarca za kojeg se sumnja da je, koristeći odsustvo vlasnika, provaljivao u vikendice i pomoćne prostorije i krao alat, baštenske mašine i bakarne predmete. Pretresom njegove kuće pronađena je veća količina ukradenih predmeta, dok je jedan deo prodat otpadima sekundarnih sirovina. Protiv osumnjičenog biće podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu.
Kultura ostalo 21.04.2017.
Drama jedne od najznačajnijih sprskih spisateljica mlađe generacije Milene Marković „Paviljoni ili kuda idem, odakle dolazim i šta ima za večeru“ bavi se porodičnom patologijom, odnosima, rasturenim ljubavi, nesporazumima koji se odvijaju unutar jedne male zajednice gde ljudi žive jedan pored drugog i ne znaju šta se kome dešava. Pozorišna predstava pećinačkih amatera "Paviljoni ili kuda idem, odakle dolazim i šta ima za večeru" po tekstu Milene Marković u režiji Slobodana Stankovića jedna je od tri najbolje amaterske predstave u Sremu. Premijerno izvođenje predstave rađene u produkciji Udruženje mladih aktivista Pećinci kao jedine omladinske organizacije u pećinačkoj opštini, a uz podršku Opštine Pećinci i pećinačkog Kulturnog centra zakazana je za 21. april u 20 časova u sali Kulturnog centra.
Sport Belegiš 21.04.2017.
Fudbaleri Omladinca iz Novih Banovaca u dvadeset trećem kolu Srpske lige područje Vojvodina sutra će igrati u Bačkoj Topoli protiv ekipe TSC, Radnički će u Novoj Pazovi dočekati Bratstvo 1946 iz Prigrevice, a Dunav će u Starim Banovcima u nedelju igrati sa Slogom iz Temerina. U opštinskom derbiju 22. kola Vojvođanske lige grupa Jug u nedelju će se u Belegišu sastati Podunavac i Jedinstvo iz Stare Pazove, a sutra će Sremac u Vojki dočekati Veternik. Jadran iz Golubinaca u dvadeset drugom kolu Sremske lige igraće u nedelju kao gost protiv Hrtkovaca. Sve utakmice će početi u 16. časova.
Kultura Stara Pazova 21.04.2017.
U Sečnju počinje danas pokrajinska smotra recitatora Pesniče naroda mog, koja će trajati do nedelje. Iz Srema učestvuje 41 recitator a među njima je čak 12 iz staropazovačke opštine. Prvog dana će se stručnom žiriju predstaviti najmlađi recitatori, iz Stare Pazove Anđela Adamović a nastupiće i Marija Marić, koja se takmiči u srednjem uzrastu, ali iz opravdanih razloga ne može da učestvuje sutra. U srednjem uzrastu, iz Opštine Stara Pazova na pokrajinskoj smotri sutra učestvuju Nađa Gavarnović, Darko Žunić, Lora Meršak, Ljubica Ognjenović, Andrej Simendić i Valentina Huđec. Nedelja je rezervisana za odrasle recitatore, među kojima su Selena Ilić, Ema Kočiš, Jana Ruman iz Stare i Jovan Miljević iz Nove Pazove.
Kultura Belegiš 20.04.2017.
Kako OŠ „Vera Miščević“ u Belegišu ove godine obeležava 65 godina postojanja i rada, danas je u školi održano predavanje na temu „35 vekova Belegiša“, na kome je Dr Miloš Spasić, kustos Odseka za praistoriju Muzeja grada Beograda, učenicima približio istoriju ovog podneblja. Predavanje je obuhvatilo istoriju i praistoriju naselja, koja je značajna ne samo za područje Srema i Vojvodine, nego i cele Srbije. Reč je o mestu koje ima veoma interesantnu istoriju, koja seže do petog milenujuma pre nove ere i od tada se na ovim prostorima živelo u kontinuitetu. Najpoznatija za Belegiš je kultura bronzanog doba koja je dobila ime po ovom mestu i zove se Belegiška kultura, a proteže se na širokom podneblju centralnog Balkana i Južne Panonije, od Srbije, Mađarske, Hrvatske pa sve do Rumunije. Ono što je karakteristično je to da je na ovom podneblju postojala smena kultura na jednom mestu i nije bio ni jedan trenutak u istoriji kada se nešto nije dešavalo, a osnovni pokretač je Dunav, koji je vremenom menjao i određivao pejzaž ovog mesta. Istraženo je pet lokaliteta, pretežno naselja i nekropole, tj. groblja, gde je pronađena grnčarija, oruđe i nakit. Arheološki nalazi koji nađeni iskopavanjima 50. 60. i 70. godina prošlog veka nalaze se u Muzeju grada Beograda, koji je zajedno sa Arheološkim institutom obavljao istraživanja.
Info Nova Pazova 20.04.2017.
Na potisnom cevovodu fi 600 na regionalnoj kanalizaciji kod crpne stanice CS 1 prema aerodromu Batajnica došlo je do pucanja, što je prouzrokovalo izlivanje fekalija na tom delu. Ekipe JKP "Vodovod i kanalizacija" Stara Pazova su na terenu, a zamena delova, kako kažu, potrajaće do kasno u noć. Iako se mesto havarije nalazi blizu puta, izlivanje nije zahvatilo asfalt, te se saobraćaj odvija nesmetano.
Kultura Stara Pazova 20.04.2017.
Od ukupno 36 predstava, među 13 najboljih dečijih predstava u Vojvodini našla se i predstava staropazovačke dramske sekcije Osnovne škole „Heroj Janko Čmelik“ na slovačkom jeziku pod nazivom „Deca Pavlove ulice“ odlukom selektora Miljana Vojnovića koji je najbolja ostvarenja u kategoriji dečijeg scenskog stvaralaštva uputio na viši rang takmičenja, Pokrajinsku smotru dečijeg scenskog stvaralaštva „Majske susrete“ u Temerinu. 60. jubilarni „Majski susreti“ održaće se u prvoj polovini maja tekuće godine u organizaciji Saveza umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine i Kulturnog centra Opštine Temerin.
Kultura ostalo 20.04.2017.
Društvo rusko-srpskog prijateljstva "Dostojevski" poziva sugrađane na koncert Merime Njegomir pod nazivom „Podmoskovske večeri“ zakazan za subotu, 22. aprila u Velikoj Sali Ruskog doma u Beogradu sa početkom u 20 časova. Merima Njegomir je jedna od retkih pevača narodne muzike koja je imala niz koncerata na beogradskom Kolarcu, a u svome repertoaru peva na 20 stranih jezika. Naročito je poznata kao interpretatorka ruskih narodnih pesama i romansi. Dobitnica je Vukove nagrade za doprinos srpskoj kulturi i urednica je narodne redakcije RTS-a. Ulaz na koncert je besplatan.
Sport Stara Pazova 20.04.2017.
Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove sutra će u Obrenovcu protiv TENT-a igrati četvrtu utakmicu polufinala plej-ofa u borbi za prvaka Srbije. Jedinstvo trenutno vodi sa 2:1 u pobedama i ukoliko i sutra savlada svog rivala plasiraće se u finale, gde Pazovčanke već čeka ekipa Vizure, koja je u tri utakmice bila bolja od Crvene Zvezde. Ukoliko bude slavila ekipa TENT-a igraće se peti meč 24. aprila u Staroj Pazovi. Utakmica u Obrenovcu će početi u 20 časova.
Sport Stara Pazova 20.04.2017.
U Staroj Pazovi će sutra i u subotu biti održan turnir u košarci za kadetkinje. Na turniru će učestvovati četiri ekipe. Prva utakmica će se igrati sutra u 17 časova, a sastaće se Crvena Zvezda iz Beograda i Vrbas Medela. Posle utakmice će biti svečano otvaranje turnira, a zatim će se od 19 časova i 30 minuta u drugoj utakmici satati Stara Pazova i „Radivoj Korać“ iz Beograda. U subotu u 17 časova sastaće se poražene ekipe u utakmici za treće mesto, a pobednici će igrati u finalu od 19 časova i 30 minuta. Sve utakmice će se igrati u hali „Park“ u Staroj Pazovi.
Kultura Stara Pazova 19.04.2017.
U toku su završni radovi renoviranja pozorišne sale u Staroj Pazovi. U ovoj fazi saniran je deo krova, zamenjene su propale daske na pozornici i kompletna rasveta u sali i u holu led svetlima, prostor je osvežen novim bojama, a novi izgled dobio je i sam ulaz u salu. Nakon skoro tronedeljne pauze, prvi program sledi u petak. Biće to premijera dečje predstave "Čarobnjak iz Oza", Kruševačkog pozorišta. Predstava će biti izvedena u tri termina - u 10, 13 i 16 časova.
Život Belegiš 19.04.2017.
U današnje vreme sve je manje majstora koji umeju da oprave, naprave ili osmisle. Dušan Vujičić, penzionisani mehaničar iz Belegiša neizbežan je tamo gde je narod i gužva i gde se o svakodnevnim aktivnostima vezanim mahom za život na selu „divani“, kako Sremci kažu, s naglašenom ljubavlju. Ovog šezdesetrogodišnjeg Belegišanina, rodom iz Deča možete sresti skoro na svakoj „ijadi“ širom Vojvodine, a mi smo ga posetili u svom porodičnom domu u Belegišu. Još kao osnovac uz pomoć oca od koga je kasnije nasledio zanat, Dušan Vujičić napravio je cirkular za metal. Potom stiče zvanje automehaničara i smeli se da napravi kompresor, a danas se u njegovoj radionici u kojoj kao penzinoer provodi najveći deo vremena mogu zateći njegovi ručni radovi poput mašina za oštrenje noževa, mašine za čerupanje pilića i slično. Međutim, najveću pažnju posetilaca na vojvođanskim „ijadama“ privlači njegov električni kveč, mašina za mlevenje tvrdog voća na trofaznu struju. Pored ljuljaški da decu, kao ljubitelj sporta i sportskog ribolova, izradio je i bicikl sa nadstrešnicom i štapove za pecanje, a najveći izazov mu predstavlja restauracija oldtajmera, jedan takav se nalazi u Kanadi. Rođeni Sremac u sremskom selu Belegiš živi već skoro 4 decenije i kako kaže, dok ga starost služi, biće i novih ideja sprovedenih u delo.
Ekonomija Stara Pazova 19.04.2017.
Na teritoriji opštine Stara Pazove u toku prethodne noći je napadalo od 28 do 32 litara na kvadratni metar. Predviđanja su bila da će napadati u proseku 50 litara. Kiša je prekinula radove u njivi, a s obzirom na to, da meteorolozi najavljuju padavine i u narednim danima, sigurno se sa mehanizacijom neće moći u polja. Ipak ove padavine su dobrodošle svim usevima.
Sport Stara Pazova 19.04.2017.
U trećoj utakmici polufinala plej-ofa u borbi za prvaka Srbije odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove pobedile su TENT u Obrenovcu sa 3:1 u setovima. Jedinstvo je povelo sa 2:1 u pobedama, a četvrta utakmica će se igrati u petak ponovo u Obrenovcu. Ukoliko posle ovog meča ekipe budu izjednačene u pobedama, igraće se peti meč u Staroj Pazovi. Prvi finalista plej-ofa je Vizura koja je u tri utakmice bila bolja od Crvene Zvezde. U trećem meču branilac titule je kao domaćin pobedio crveno-bele sa 3:2 u setovima.
Info Stara Pazova 19.04.2017.
Izvršni odbor Saveta MZ Stara Pazova je sinoć doneo odluke da pomogne krečenje pozorišne sale u Staroj Pazovi u vrednosti do 500 hiljada dinara, da sa 30 hiljada da pomogne popravku električne rasvete u SKUD-u Heroj Janko Čmelik, da plati autobuski prevoz na gostovanju u Hrvatskoj članovima KUD-a Branko Radičević i kupi 15 stolica, 5 stolova i 5 ormarića za Dom zdravlja „Dr Jovan Jovanović Zmaj“. Ujedno je donet predlog o imenovanju komisije za izbor članova Mesne zajednice, koji je takođe sinoć, usvojio Savet Mesne zajednice. Za predsednika Komisije je izabran Dragan Đurić, njegov zamenik je Radislav Prodanović, a članovi su Slobodan Borovac, njegov zamenik je Tatjana Smuđa i drugi član je Petar Nerandžić, dok je njegov zamenik Gordana Ljubinković.
Život Stara Pazova 19.04.2017.
Od pet nagrađenih uskršnjih jaja, najlepše pripada Uni Toman iz Stare Pazove, dok je specijalnu nagradu za ukrašavanje na sinoć održanom Vaskršnjem poselu Feniks i prijatelji dobila Evica Preradović, koja je radila uz pomoć svoje kćerke Jelene. Četvoročlana komisija je od oko 100 jaja u konkurenciji, morala da napravi uži izbor, ali je u sva jaja uloženo mnogo truda, rada i ljubavi, i zato je uručeno i nekoliko utešnih nagrada. 85. poselo bilo je u znaku velikog hrišćanskog praznika a prvi put ga je posetila 89 –godišnja Ivanka Čobanović iz Vojke, koja je sve prisutne oduševila sa nekoliko pesmica, koje je govorila napamet a naučila ih još kao dete, kako je rekla, pre 80 godina.
Preduzeću Grubins doo iz Stare Pazove potrebna osoba muškog pola za rad u proizvodnji best rukavica. Zainteresovani kandidati svoje prijave mogu poslati na e-mail grubins@mts.rs., javiti se lično u preduzeće u ulici Martina Kopčika broj 11, ili pozvati na telefon broj 022/316-302.
Kompaniji ARTPOINT doo reciklaža potrebni radnici za rad u magacinu i proizvodnji na poslovima razvrstavanja, utovara, istovara i skladištenja.Radno vreme je osam sati po smenama. Prednost imaju kandidati iz Nove Pazove. Prijava na radno mesto: na mail adresu: zelenikamion@artpoint.co.rs, putem telefona 022/327-777 razgovor sa kandidatima biće obavljen 03.05.2017. godine u 9 časova na adresi : ARTPOINT doo RECIKLAŽA, Nova Pazova, II industrijska zona bb (iza zgrade TIS-a)".
Zbog povećanog obima posla firmi Pobeda compani iz Nove Pazove potrebni magacinski radnici, radnici za rad u proizvodnji i referent prodaje. Zainteresovani kandidati mogu se javtiti na telefon broj 022/323-703 ili mogu doći lično na adresu Četvrta industrijska broj 11 u Novoj Pazovi.
Potrebni radnici za rad na presama u proizvodnji bakelitnih wc dasaka. Za više informacija pozvati na telefon broj 063/450-426 u periodu od 8 do 14 časova.
Prodajem nov stan 55 m kvadratnih u Staroj Pazovi,sa pogledom na park. Javiti se na telefon 064/126-99-08
Predzeće Lifam Hidravlika doo iz Stare Pazove raspisuje konkurs za sledeća radna mesta: mašinbravar, glodač i brusač. Poželjno je radno iskustvo. Zainteresovani kandidati više informacija mogu dobitit na broj telefona 069/375-20-01.
Metal – Flex d.o.o. rapisuje konkurs za radnu poziciju: vozač. Obavezna vozačka dozvola za B i C kategoriju, kao i radno iskustvo. Zainteresovani kandidati svoju radnu biografiju mogu poslati isključivo na e-mail adresu: office@metal-flex.com
Firmi LIfam M iz Stare Pazove potrebno osam izvršilaca za različita radna mesta u proizvodnji. Uslovi su završena srednja škola, zanatske struke, minimum III stepen stručne spreme. Probni rad u trajanju od mesec dana, nakon toga mogućnost zasnivanja radnog odnosa na neodređeno vreme. Za više informacija javiti se na telefon broj 063/1031-883.
Drina Plastika – 86 doo iz Nove Pazove raspisuje konkurs za radno mesto: radnica u proizvodnji. Poželjno je iskustvo na istim poslovima. Za više informacija javiti se lično na adresu fime Četvrta industrijska 7, Nova Pazova, radnim danom od 8 do 16 časova i sa sobom poneti svoju radnu biografiju.