Pregled vesti za Oktobar 2012.


Kultura Stara Pazova 31.10.2012.
Na 16. Međunarodnom festivalu radijskih i televizijskih emisija u Ukrajini, u gradu Užgorod, Janko Zaborski, novinar Radio Novog Sada, Staropazovčanin, koji je novinarstvom počeo da se bavi u Radio Staroj Pazovi, nagrađen je srebrnom medaljom za emisiju „Zaboravljeni štimunzi“. Drugo mesto na ovako jakom festivalu kolegu Zaborskog je obradovalo. Nagrađene emisije sa ovog festivalu se emituju u slovačkim redakcijama u
Mađarskoj i Rumuniji. Janko Zaborski je za svoju emisiju koristio tekstove Vladimira Hurbana Vladimirova, ali neke od tih već pomalo zaboraljenih običaja seća se i sam autor. Zaborski se nada da će Pazovački štimunzi biti sačuvani, i da će moći i neke nove generacije iz nagrađene reportaže da nauče nešto o običajima Slovaka u Pazovi.
Život Stara Pazova 30.10.2012.
Generacija maturanata nekadašnje Škole učenika u privredi koja je završila školovanje pre pedeset godina obeležila je svoj jubilej. Prisutno je bilo 11 bivših učenika, od ukupno 22 koji su pohađali nastavu u periodu 1959.-1962. završili ovu školu. Organizacioni odbor su činili: Mihal Gubečka,Jan Đurica,Ratomir Žugić, Zlatko Uhrik, Mirko
Šarkezi i Drenko Maksimović. U prvom delu susreta bivši učenici su se setili svojih nekadašnjih profesora Gordane Trbojević,Ivanke Eremić i direktora Petra Stepanovića. Sećali su se i evocirali uspomene na neprevaziđene đačke dane i njihovi gosti nastavnici radomir Bošković i Mirjana Stepanović. Vredni učenici Škole učenika u privredi postali su dobri majstori, stručnjaci koji su radili u nekadašnjem Lifamu, Zmaju i kod brojnih privatnih preduzetnika, a pojedinci su završili i visoke škole. Sada su to penzioneri koji su svoj mladalački duh i polet zadržali i sećaju se rado prošlosti, ali veruju i u budućnost.
Info Stara Pazova 30.10.2012.
Marija Kordić, zamenica Pokrajinskom ombudsmana danas je u zgradi opštine u Staroj Pazovi primala stranke. U razgovoru sa novinarima ona je rekla da se danas javilo petnaestak građana, da su uglavnom bili zastupljeni predmeti iz oblasti socijalne zaštite i urbanizma. Inače, institucija ombudsmana stara se o zaštiti i unapređenju
ljudskih prava i sloboda građana, zajemčenih Ustavom Republike Srbije, međunarodnim ugovorima o ljudskim pravima, zakonima i propisima Autonomne pokrajine Vojvodine. Zamenica Pokrajinskog ombudsmana je posetila Staru Pazovu, kako bi usluge ove kancelarije bile dostupnije građanima.
Sport Stara Pazova 30.10.2012.
U prvom kolu lige Vojvodine u streljaštvu, B program, koje održano u Pančevu za kadete i mlađe juniore, učestvovali su i strelci Jedinstva iz Stare Pazove. U konkurenciji kadetkinja Antonina Pekić je osvojila drugo mesto, a Ivana Marić je bila četvrta, dok su u ekipnoj konkurenciji takođe bile druge, a kadeti su osvojili treće mesto. U konkurenciji mlađih juniorki Sanja Vukašinović je osvojila četvrto mesto, a ekipno su bile druge.
Život Banovci Dunav 29.10.2012.
Dan Prepodobne mati Paraskeve, Svetu Petku kao krsnu slavu u subotu je proslavila Predškolska ustanova "Radost" iz Novih Banovaca. Sečenje slavskog kolača uz verski obred obavio je paroh Aleksandar Klasnetić, u prisustrvu kumova i brojnih zvanica. Borislava Banjeglav Klaćik,
direktorka ustanove je u izjavi za RTV Stara Pazova rekla da je je Sveta Petka veliki praznik za sve zaposlene, a da je iobred za decu priređen u petak, s obzirom da slava pada u subotu kada je neradni dan. Dosadašnji kum Vlado Popović predao je kumstvo novom kumu Jovici Gagrici, a zatim je za goste priređen svečani ručak u prostorijama ustanove.
Ekonomija Stara Pazova 29.10.2012.
Na Beogradskom sajmu danas je otvoren VII Međunarodni sajam investicija i nekretnina BELRE, pod sloganom „Da gradimo Srbiju – priključi se i ti“, na kojem se predstavlja i staropazovačka opština. Otvarajući sajam, Velimir Ilić, ministar građevinarstva i urbanizma u Vladi Srbije, rekao je da je gradnja stala zbog krize ali je moramo pokrenuti i više raditi i graditi. Ilić je izjavio da je već danas stigao avans u visini od 60 miliona evra za gradnju dela autoputa od Ljiga do Preljine, i najavio brže izdavanje građevinskih dozvola, olakšice prilikom
gradnje i kupovine nekretnina: - Mi želimo ovde danas javno da kažemo da su neke velike investicije započele ovih dana. Danas je veliki dan za Srbiju, za srpsko građevinarstvo, za putnu privredu. Danas se prebacuje avans za deo auto puta od Ljiga do Preljine, to će biti infuzija građevinarima i putarima, preko 60 miliona evra, i to će značiti puno za podsticaj i razvoj Srpske privrede, rekao je Ilići i najavio izmene Zakona o izgradnji. Na sajmu investicija i nekretnina u Beogradu predstavila se i opština Stara Pazova sa novim identitetom. Za našu opštinu sajam Belre je od velikog značaja, izjavio je Đorđe Radinović, predsednik opštine: - Na ovom sajmu mi zaista želimo da se predstavimo u pravom svetlu. Pazova jeste sredina sa veoma velikim potencijalom za investiranje, i mi želimo da iskoristimo da se predstavimo. Jesta da u budžetu zaista imamo veliki minus, ali evo mi učestvujemo na ovom sajmu, nadam se da ćemo vrlo brzo izaći iz tih problema, i da ćemo početi da radimo onako kako treba. Svaka prilika je jako važna, ako nas primeti samo jedan veliki investitor nama je to veoma značajno. Geografski položaj Stare Pazove nas favorizuje u svakom smislu, rekao je Đorđe Radinović. Sajam investicija prati bogat konferencijski program koji će obuhvatiti investicije u infrastrukturu, energetiku, komercijalne i rezidencijalne nekretnine. Na sajmu učestvuje 15 italijanskih kompanija i brojne domaće među kojima je i jedan od najvećih aktuelnih projekata u Srbiji- stambeno poslovni kompleks Dunavske terase iz Beograda. BELRE traje dva dana, a među najavljenim posetiocima su Italijanske, Grčke, Austrijske, Slovenačke i Nemačke kompanije.
Sport Nova Pazova 29.10.2012.
U dvanaestom kolu Prve lige, fudbaleri Radničkog igrali su u Novoj Pazovi protiv Napretka iz Kruševca nerešeno, 0:0. U jedanaestom kolu Srpske lige, Vojvodina fudbaleri Dunava u Starim Banovcima protiv Srema iz Sremske Mitrovice su igrali 3:3, a Jedinstvo iz Stare Pazove je poraženo od Radničkog u Sremskoj Mitrovici sa 3:0.
Omladinac iz Novih Banovaca je u jedanaestom kolu Vojvođanske lige grupa Zapad, kod kuće sa Srbobranom igrao 2:2. U derbiju dvanaestog kola Sremske lige Jadran je izgubio u Golubincima od Donjih Petrovaca sa 1:0, a Sremac je u Vojki pobedio Rudar iz Vrdnika sa 1:0. Podunavac iz Belegiša je u dvanaestom kolu Druge Sremske lige savladao Graničar u Grabovcima sa 1:0, a Sloga iz Krnješevaca je izgubila od Graničara u Kuzminu sa 2:0.
Info Stara Pazova 26.10.2012.
Prema članu 10. Odluke o prečišćavanju i odvođenju otpadnih i atmosfeskih voda, koju je SO Stara Pazova donela još 8.marta 2002.godine, svaki objekat se mora priključiti na javnu kanalizacionu mrežu ako je ona izgrađena ispred objekta, u roku od jedne godine od dana njenog tehničkog prijema. Shodno ovoj odluci, od ponedeljka će na teren izaći komisija, kako bi se utvrdilo tačno stanje. Osim provere priključaka na
kanalizaciju u ulicama, u kojima je mreža izgrađena pre godinu i više dana, vršiće se i kontrola nelegalnih priključaka, najavio je danas u emisiji Strogo lokalno, Vladimir Kiković – tehnički direktor JKP Vodovod i kanalizacija Stara Pazova. On je takođe napomenuo, da se nastavja i akcija isključena dužnika sa vodovodne mreže.
Info Stara Pazova 26.10.2012.
U maloj sali Bele zgrade, sa početkom u 14.00 časova, održana je danas edukativna radionica "Mesto mladih u lokalnim medijima" na kojoj je prisustvovalo dvadesetak mladih Staropazovčana. Predavanje su držali aktvisti Nevladine organizacije "Alternativno edukativna mreža" iz Beogradaa posle 16.30 časova, polaznici ove edukacije posetili su Radio-televiziju Stara Pazova.
Miloš Lazić, glavni i odgovorni urednik lokalne radio televizije je upoznao polaznike ove edukacija sa načinom rada, tehnologijom proizvodnje programa radija i televizije, kao i sa suštinom novinarskog poziva. In ače, sve lokalne kancelarije za mlade u Srbiji trenutno vode kampanju pod nazivom "Mladi su akcija" u kojoj se u saradnji sa srednjim i osnovnim školama promoviše sport i rekreacija. Cilj kampanje je podsticanje dece i mladih da se bave fizičkim aktivnostima i da izgrade zdrav stil života, a ostvaruje se u saradnji Ministrstva za sport i omladinu i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Kancelarija za mlade Stara Pazova će zajedno sa mladim sportistima iz klubova sa teritorije naše opštine posetiti svaku školu u opštini i održaće predavanja o prednostima bavljenja sportom. Za ponedeljak, 29. oktobar najavljena je poseta Školi. "Boško Palkovljević Pinki" i Tehničkoj školi, a u utorak 30. oktobara, predavanje će biti održano u Osnovnoj školi “Heroj Janko Čmelik”. Fotografija: Polaznici edukacije sa Milošem Lazićem u prostorijama RTV Stara Pazova (M.Mijatović)
Život Stara Pazova 25.10.2012.
Dom za stare u Rumi posetila je danas delegacija Crvenog krsta svih Sremskih opština, povodom Svetskog dana starih. Na poklon su gosti doneli, pre svega dobro raspoloženje, muziku, recitacije, ali i skromne poklone. Štićenici Gerontološkog centra „Srem“ u Rumi dočekali su goste spremni za igru i razonodu.
U ime delegacije sve je pozdravio Milan Skoko, sekretar Crvenog krsta staropazovačke opštine. Mladi i stari volonteri su poklonili stihove. Za pesmu su bili zaduženi Čeme i Braca koji su uspeli da razgale stanare doma i doprinesu prijatnoj atmosferi. Direktorka doma Marija Stanojčić Sraka o domu i aktivnostima koje se u njemu odvijaju kaže:-Geronotološki centar u Rumi je jedina državna ustanova na teritoriji opština Srema, regionalni centar za smeštaj starijih samohranih građana, a u Sremu ima i jedan privatni dom u opštini Šid. Ustanova se neprekidno bavi i korisnicima, ali i sama sobom, neprekidno ulažemo u održavanje objekta i mogu da kažem, imamo stanovnike sa teritorije čitave Srbije, imamo 285 korisnika, neprekidno smo puni i imamo duge liste čekanja. To ipak ukazuje na kvalitet usluga koje pružamo, a neću biti neskromna ako kažem da smo mi jedna od najboljih ustanova na teritoriji Srbije, rekla je direktorka centra.
Info Stara Pazova 25.10.2012.
Osnovna škola “Simeon Aranicki“ iz Stare Pazove je među deset osnovnih škola koje su nagrađene u okviru projekta “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“ koji se realizuje pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje. Škola Aranicki je dobila nagradni izlet za 25 učenika i nastavnike u prirodni park “Jegrička“ a nagrada će joj je uručena u Novom Sadu, rekla je pedagog Jasna Pavlović–Anić.
Kultura Stara Pazova 25.10.2012.
Folklorni ansambl Klasje, danas putuje u Austrijski grad Nojdan. Na ovom gostovanju već sutra članove ansambla očekuje upoznavanje sa ovim vinskim regionom Austrije i jedno takmičenje u igri koju organizuju domaćini, izjavio je za RTV Stara Pazova Zdenko Uhelji, izvršni direktor Slovačkog Kulturno umetničkog društva Janko Čmelik. U subotu FA Klasje očekuje nekoliko samostalnih i zajednički nastupa sa domaćim folklornim ansamblom. Sa gostovanja FA Klasje se vraća u nedelju.
Politika Stara Pazova 25.10.2012.
Savet Mesne zajednice Stara Pazova sinoć je usvojio rebalans Finansijskog plana mesne zajednice za 2012. godinu.
Odlukom o rebalansu budžeta opštine Stara Pazova za ovu godinu Mesnoj zajednici su odobrena sredstva u ukupnom iznosu od 29 miliona 358 hiljada dinara, iz budžeta opštine predviđena su sredstva u visini od 20 miliona 882 hiljade dinara, dok iz sopstvenih sredstava Mesna zajednica planira prihod od 8 miliona 476 hiljada dinara. U odnosu na sredstva koja su projektovana Finansijskim planom, koji je Mesna zajednica Stara Pazova usvojila u decembru prošle godine, odobrena sredstva su umanjena za 8 miliona 648 hiljada dinara. Najveće umanjenje je u stavki “Tekuće popravke i održavanja“ gde je planirano 10 miliona 240 hiljada dinara a odobreno je 3,5 miliona dinara.
Info Stara Pazova 23.10.2012.
Gas Feromont obaveštava da je po odluci Upravnog odbora JP „Srbija – gas“ ukinuto odloženo plaćanje za isporučen prirodni gas. Od obračunskog perioda 1. novembra do 30.novembra ove godine 2012. prirodni gas će biti fakturisan sa dospećem u ukupnom iznosu mesečne potrošnje.
Info Stara Pazova 23.10.2012.
Danas, na Dan oslobođenja Stare Pazove, na spomen obeležja palim borcima u centru Stare Pazove i na spomenik Narodnom heroju Janku Čmeliku, vence i cveće položili su predsednik Opštine Đorđe Radinović, predstavnici boračke ogranizacije, rezervne vojne starešine i delegacije iz Rume, Inđije i Novih Karlovaca.
Obeležavanje Dana oslobođenja Opštine Stara Pazova poslednjih godina bilo je gotovo stidljivo, ali su borci upornošću uspevali da izbore da ova tradicija opstane kao pomen onima koji su doneli u našu opštinu slobodu. Obeležavanje Dana oslobođenja počelo je danas ispred zgrade opštine odakle je kolona boraca, simpatizera, poštovalaca tradicije NOB-a, zajedno sa predsednikom opštine Đorđem Radinovićem krenula da položi vence na spomen obeležje ispred srednje škole. Predstavnici boračke organizacije, rezervnih starešina, gosti iz Rume,Inđije i Novih Karlovaca (Sasa), poklonili su se senima onih koji su svoj život položili na oltar otadžbine, i minutom ćutanja im odali počast. Zatim se kolona uputila u park gde je položen venac na spomen obeležje Narodnom heroju Janku Čmeliku. Predsednik opštine Đorđe Radinović je u izjavi za RTV Stara Pazova povodom obeležavanja ovog značajnog datuma rekao da tradiciju moramo poštovati, jer ako ne poštujemo prošlost neće nam biti dobra ni budućnost. Ljudi koji su dali živote krajem Drugog svetskog rata, na Sremskom i drugim frontovima da pokolenja žive u miru, zaslužili su da svake godina barem jednom skromnom manifestacijom odamo poštu. Predsednik organizacije boraca Stare Pazove Dušan Ivančević povodom obeležavanja današnjeg dana kaže: -Ovo je već 68-ma godina kako je oslobođena Stara Pazova i to Četvrta Vojvođanska brigada, posle oslobođenja Beograda, to je bilo 20. oktobra, oslobodila je Staru Pazovu. Mi smo svi krenuli da oslobađamo naša mesta, gradove.
Info Stara Pazova 23.10.2012.
JKP Čistoća je u petak potpisalo ugovor sa Agencijom iz Vrbasa koja ima prema zakonskim odredbama adekvatan azil za pse lutalice, s obzirom da je problem pasa lutalica u Staroj Pazovi postao alarmantan. Kako kaže Đukan Rakonjac, direktor Čistoće ovo je privremeno rešenje u dogovoru sa osnivačem, Opštinom Stara Pazova.
Po jednom psu se za smeštaj u azil plaća 4800 dinara i od petka je već nekoliko životinja odvezeno u Vrbas. Podsetićemo da je ZOO higijena pri Čistoći u Staroj Pazovi imala prihvatilište za pse lutalice, ali na osnovu Zakona o dobrobiti životinja od ove godine, u julu mesecu je to prihvatilište moralo da bude zatvoreno, jer nije ispunjavalo uslove i od tada su radnici ZOO higijene sa ulica sklanjali samo uginule životinje.
Info Novi Banovci 23.10.2012.
Kod spomenika palim borcima u Narodnooslobodilačkom ratu i žrtvama NATO agresije u centru Novih Banovaca, danas su Balša Maksimović i Radoslav Zubović položili venac. Najpre je prisutne, među kojima je bio i Milan Beara, predsednik Mesne zajednice Novi Banovci pozdravio Josip Porčić, predsednik Mesne organizacije SUBNOR-a Novih Banovaca, a zatim je o Drugom svetskom, ratu govorio Miomir Banduka, sekretar boračke organizacije u Novim Banovcima.
Pored spomenika minutom ćutanja odata je pošta stradalim u ratovima, a polaganju venca prisustvovali su i mališani Predškolske ustanove Radost, odeljenja u Novim Banovcima.
Kultura Nova Pazova 23.10.2012.
Na festivalu dramskih amatera sela Srbije u Malom Crniću (FEDRAS)održanom od 14. do 21. oktobra glumci Amaterskog pozorišta Mirko Tatalović Ćira iz Nove Pazove, koji su igrali predstavu MIKULINA ŽENIDBA dobili su 5 pohvala za glumačka ostvarenja i dve nagrade.
Luka Pavićević za ulogu Nedeljka, Milan Pjevac za ulogu Krstana, Dragana Potkolnjak, koja je ostvarila ulogu Stane, Nenad Gavran za ulogu Nova i Spasoje Milić, za ulogu Djuradja. Nagrada za mladu glumicu uručena je Antoneli Bjelić, dok je Nenad Sladić u predstavi Mikula dobio nagradu za glumačku bravuru. Proglašenje najuspešnijih u Malom Crniću je bilo sinoć.
Info Golubinci 23.10.2012.
Osnovna škola "23. oktobar" iz Golubinaca prigodnim programom koji su sa svojim nastavnicima pripremili đaci, obeležila je svoj dan. Na proslavi su pored roditelja, nastavnika, opštinskih zvaničnika i gostiju iz drugih osnovnih škola prisustvovali i gosti iz Šekovića u Republici Srpskoj.
Direktor Osnovne škole "23. oktobar" Milorad Bosančić posebno je istakao značaj obeležavanja dana škole kao i dolazak gostiju iz Šekovića koji po prvi put prisustvuju obeležavanju praznika. Na proslavi je u ime opštine Stara Pazova prisustvovao Goran Savić, pomoćnik predsedika opstine koji je u izjavi za RTV Stara Pazova najavio početak izgradnje sportske hale u ovoj školi planiran za narednu godinu.
Info Stara Pazova 23.10.2012.
Zajedničkim radom policijskih službenika Sremske Mitrovice i Novog Sada, lišeni su slobode Bojan B. (25) i Nebojša T. (22), obojica iz Subotice, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi. Osumnjičeni su teretnim kombijem od Preševa do državne granice sa Mađarskom prevozili 28 stranih državljana,
ali ih je na području Stare Pazove otkrila policija. Krajnji cilj njihovog puta bila je Austrija. Prema izjavama azilanata, trebalo je po dolasku u Austriju, da svaki od njih plati po 2000 evra organizatoru ovog krijumčarenja ljudi.Nakon policijskog zadržavanja, Bojan B. i Nebojša T. su privedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Sremskoj Mitrovici, koji im je odredio pritvor do mesec dana. Zbog prekršaja u vezi nedozvoljenog prelaska državne granice, punoletni strani državljani, mahom Pakistanci, kažnjeni su zatvorom u trajanju od 10 dana, a maloletni upućeni u Centar za azil u Bogovađu. Pojačanom kontrolom legalnosti boravka stranih državljana, pripadnici policije su istog dana otkrili i procesuirali još 16 ilegalnih migranata na području naše Policijske uprave. U interesu građana i očuvanju javnog reda, sremskomitrovačka policija će i ubuduće preduzimati ovakve akcije.
Info Stara Pazova 22.10.2012.
Đorđe Radinović, Predsednik opštine Stara Pazova uputio je javno pismo penzionerima iz naše opštine sa najnižim primanjima, povodom predizbornog obećanja o finansijskoj pomoći od 12000 dinara: "Izuzetno cenim vaše strpljenje i veoma mi je žao zbog novonastale situacije. Finansijska pomoć u vidu 12.000 dinara koja vam je bila obećana pre izborne kampanje,
na žalost vam se neće isplatiti do kraja ove godine. Svestan sam da nam predstoji zimski period, i da je većina taj novac već planirala da odvoji za ogrev i zimnicu. Naglašavam da su građani prioritet, ali zbog zatečenog minusa u Opštinskoj kasi, tek na proleće ću biti u mogućnosti da vam obezbedim novac koji vam pripada. Lokalna samouprava je obezbedila ogrev za najugroženije, a takođe sleduju i paketi sa hranom. Još jednom vas molim za strpljenje i razumevanje. S poštovanjem, predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović"
Info Stara Pazova 22.10.2012.
U jedanaestom kolu Prve lige fudbaleri Radničkog iz Nove Pazove izgubili su u Užicu od Jedinstvo Puteva sa 1:0. U desetom kolu Srpske lige, Vojvodina Jedinstvo je u Staroj Pazovi izgubilo od Sente sa 4:1, a Dunav iz Starih Banovaca je poražen u Šidu od Radničkog sa 2:1.
Omladinac iz Novih Banovaca je u desetom kolu Vojvođanske lige, Zapad izgubio od Prvog Maja u Rumi sa 3:0. Jadran iz Golubinaca je u jedanaestom kolu Sremske lige pobedio kod kuće Hajduk iz Višnjićeva sa 2:1, a Sremac iz Vojke je poražen od Podrinja u Mačvanskoj Mitrovici sa 3:0. U jedanaestom kolu Druge Sremske lige, Podunavac iz Belegiša je izgubio od Zeke Buljubaše u Ravnju sa 3:0, a Sloga je u Krnješevcima pobedila Jedinstvo iz Rume sa 2:0.
Kultura Stara Pazova 22.10.2012.
Juče je u Staroj Pazovi održana audicija za Festival nove dečije muzike Srbije - Čarolija 2012. Projekat “Čarolija” ima za cilj, da vrati zaboravljene vrednosti dečijeg odrastanja, da pruži priliku deci da budu deca, da probudi u njima osećaj prijateljstva, druženja i razvija zdrav takmičarski duh i muzikalnost.
Karavan festivala "Čarolija" ove godine po prvi put planira da obiđe i gradove širom Crne Gore i Bosne i Hercegovine, a na audiciji u Staroj Pazovi nastupilo je 33.dece uzrasta od 3 do 13 godina. Deca odabrana od strane stučnog žiria, pod rukovodstvom Leontine Vukomanović imaće priliku da se takmiče na polufinalu i superfinalu dečijeg muzičkog festivala. Superfinale festivala Čarolija 2012 održati 25. decembra u Beogradskoj Areni.
Kultura Nova Pazova 22.10.2012.
Sinoć je u Novoj Pazovi održan prvi samostalni koncert Ansambla "Etno sound Srbija" povodom 3 godine uspešnog rada. Saša Mazinjanin je idejni tvorac i umetnički rukovodilac ovog ansambla. Prema njegovim rečima, ansambl je nastao za potrebe srpskih društava u dijaspori, kao muzička pratnja KUD-ovima. Počeo je na austrijskoj smotri,
zatim kod srpskih društava u Nemačkoj nakon čega je usledilo snimanje u studiju. Na koncertu su se predstavili instrumentalisti, instrmentalisti – solisti, instrumentalisti na kavalu i gajdama sa programom sa prostora Srbije ali i okoline.
Info Stara Pazova 21.10.2012.
U holu pozorišta u Staroj Pazovi u petak je otvorena izložba slika i skulptura Milana Radumila iz Novih Banovaca i njegovih prijatelja – kolega, Đorđa Bogdana i Tomislava Stanojevća, kojima je ovo prvo predstavljanje pred publikom. Milan Radumilo Meca, originalan i inoventan umetnik, stvaralaštvom se bavi od 70. godina prošlog veka.
Član je Udruženja likovnih umetnika od osnivanja, kolektivno je izlagao preko 200 puta, samostalno 15, učestvovao je na više likovnih kolonija i dobitnik je više nagrada i priznanja. Njegove slike se nalaze na više kontinenata – u Americi, Africi i Evropi. Skulpture Milana Radumila Mece nastale su kombinovanjem različitih materijala, a i na slikama se takodje izražava različitim tehnikama i temama. Ova izložba je retrospektiva njegovog rada, o čemu je govorila Danijela Havran, istoričarka umetnosti, a osim pedesetak radova Milana Radumila Mece, izloženo je i nekoliko skulptura mladih umetnika Đorđa Bogdana i Tomislava Stanojevća. Otvaranje izložbe obogaćeno je stihovima Jovana Miljkovića i muzikom Ivana Đurića i Milana Bursaća.
Život Stara Pazova 21.10.2012.
Opštinska organizacija invalida rada opštine Stara Pazova, u petak 19. oktobra, uz pomoć Opštine Stara Pazova organizovala je u Novim Banovcima Sportski susret invalida rada Srema pod nazivom „Novi Banovci 2012.“. Učešćaje je uzelo pet Opštinskih organizacija invalida rada: Šid, Sremska Mitrovica, Sremski karlovci, Inđija i domaćin Stara Pazova.
Takmičenje je organizovano u tri discipline: pikado, pločica i šah, nadmetao se 41 takmičar i takmičarka, a o regularnosti se staralo šest sudija. Inače, ovo je planirana aktivnost Saveza invalida rada Vojvodine tako da je deo finansijskih sredstava obezbeđen iz tog programa, a drugi deo obezbedila je opština Stara Pazova, što je Josipa Porčić, predsednik Opštinske organizacije invalida rada staropazovačke opštine i naglasio prilikom otvaranja susreta. Porčić je pozdravio sve takmičare i poželeo im sreću, a pozdravne reči gostima i takmičarima uputio je i Mile Novković, predsednik Mesne organizacije invalida rada Novih Banovaca, a u takmičarskim diciplinama takmičila su se po tri takmičara u muškoj i tri u ženskoj konkurenciji. U konkurenciji žena, u disciplini pikado, prvo mesto osvojila je Nada Peršić iz Sremskih Karlovaca, druga je Ružica Bašić iz Šida, a treća Radmila Masnikosić iz Sremskih Karlovaca. Takođe kod žena, u disciplini pločica pobedila je Gordana Grčić iz Šida, druga je Anđelija Radenković iz Inđije, a treća Vela Đorđević, takođe iz Inđije. U ekipnom plasmanu kod žena u pikadu, prva je ekipa Sremskih Karlovaca, druga Šid i treće ekipa Inđije. U diciplini pločica, prva je ženska ekipa Inđije, druga Sremski Karlovci, a treća Šid. U šahu, ekipno prvo mesto pripalo je ekipi Sremske Mitrovice, drugo Sremskih Karlovaca, a treće Šidu. Pojedinačno, najbolji šahista bio je Ljubo Kunc iz Sremske Mitrovice, drugi je bio Dušan Bibić iz Šida i treći Đorđe Kojčin iz Inđije. Ekipno, kod muškaraca u pikadu trijumfovala je Prva ekipa Stare Pazove, drugo mesto osvojila je Treća ekipa Stare Pazove, a treće ekipa Sremskih Karlovaca. Ekipno, u disciplini pločica pobedila je ekipa Sremskih Karlovaca, druga je bila Prva ekipa Stare Pazove, a treća je bila Treća ekipa Stare Pazove. Kod muškaraca u disiplini pikado pobedio je Ismail Dedić iz Novih Banovaca, drugi je bio Josip Porčić, a treći Slavko Rogić iz Inđije. Pojedinačno, među muškarcima u „pločici“ najbolji je bio Mile Novković iz Novih Banovaca, drugi Ilija Laboš iz Šida i treći Jovan Petković iz Stare Pazove. Za prva tri mesta obezbeđene su bile diplome i medalje u svim kategorijama. Takođe diplome za prva tri mesta i zahvalnice svim učesnicima. Porčić se na kraju posebno zahvalio Radio televiziji Stara Pazova koja je, kako reča dala velik doprinos informisanju o ovom događaju.
Kultura Novi Banovci 21.10.2012.
Sinoć je u Galeriji Leonardo u Domu kulture u Novim Banovcima otvorena kolektivna izložba radova članova Udruženja likovnih umetnika Leonardo. Na četvrtoj kolektivnoj izložbi ove godine se nalazi 40 radova 20 članova. Posetioci mogu u narednih mesec dana da vide ulja na platnu na kojima preovladjuju pejzaži, ali izloženi su i akvareli, fotografije,
kaligrafije članica Kaligrafske sekcije i fito - kolaži. Izložbu je otvorila Radinka Urošević iz Batajnice, članica Leonarda, čija je omiljena tehnika upravo fito-kolaž a svojim aforizmima prisutne zabavio Milomir Banduka iz Novih Banovaca.
Kultura Stara Pazova 21.10.2012.
Dve predstavnice Stare Pazove danas učestvuju na jubilarnom 20. Vojvodjanskom festivalu slovačkih narodnih pesama dece pod nazivom Raspevani dragulj u Kovačici. Osnovnu školu Janko Čmelik predstavljaće Andreja Ruman a SKUD Janko Čmelik Ema Kočiš. Pored ove dve mlade pevačice na festivalu će nastupiti još 17 pevača iz 12 sredina.
U revijalnom delu programa nastupiće pevači iz rumunskog Nadlaka a festival će otvoriti njegova ekscelencija ambassador Slovačke republike u Beogradu Jan Varšo.
Kultura Stara Pazova 19.10.2012.
U holu pozorišta u Staroj Pazovi sinoć je promovisana druga zbirka pesama Jaroslava Kiša pod nazivom Glas urbanog buntovnika. U drugoj zbirci pesama naš sugradjanin Jaroslav Kiš pokušava da nadje pravu reč za svet u sebi i oko sebe u urbanom, modernom življenju. Jaroslav Kiš je pesnik koji ne pristaje na šablone, rekao je Martin Prebudjila, recenzent knjige. Pored poezije Jaroslav Kiš se uspešno bavi i vajarstvom i to su kako kaže dve umetnosti koje se dopunjuju.
On je pesnik moderne, urbane rock poezije koja izlazi iz surovog načina življenja jedne stvarnosti. Promociju i ove druge zbirke pesama organizovao je Centar za kulturu Stara Pazova.
Ekonomija Stara Pazova 19.10.2012.
I ove godine opština Stara Pazova i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i poljoprivrede sprovodi licitaciju državnog zemljišta. Poljoprivrednicima je na teritoriji cele staropazovačke opštine na raspolaganju preko 600 hektara poljoprivrednog zemljišta. U skladu sa Zakonom o poljoprivrednom zemljištu, komisija za izradu Godišnjeg programa zaštite, uredjenja i korišćenja
poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini opštine Stara Pazova upućuje Javni poziv za dokazivanje prava prečeg zakupa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini za 2013. godinu. Poziv je upućen vlasnicima infrastrukture koji poseduju sisteme za odvodnjavanje i navodnjavanje ribnjaka, voćnih zasada i vinograda i vlasnicima objekata za uzgoj i držanje životinja. Javno nadmetanje za sve katastarske opštine održaće se 30. oktobra ove godine u zgradi opštine Stara Pazova, ulica Svetosavska broj 11 sa početkom u 12 časova. Rok za podnošenje dokumentacije za prijavljivanje je 29. oktobar ove godine, do 14 časova. Formular prijave i adresirane koverte mogu se preuzeti svakog radnog dana na pisarnici Opštine Stara Pazova od 8 do 15 časova. Uvid u dokumentaciju, grafički pregled katastarskih parcela po katastarskim opštinama i spisak parcela po formiranim javnim nadmetanjima može se izvršiti u zgradi opštine Stara Pazova u kancelariji broj 2, svakog radnog dana od 12 do 15 časova.
Život Stara Pazova 19.10.2012.
Samo u poslednjih pet decenija prosečni životni vek se produžio za deset godina, pa se i učestalost mentalnih oboljenja među starima značajno povećala. Stručnjaci procenjuju da oko sto hiljada ljudi, uglavnom starijih od 65 godina, boluje od demencije i upozoravaju da se njihov broj stalno povećava. Jedan od prvih simptoma demencije je
zaboravljanje događaja iz skorije prošlosti koje, kako vreme odmiče, postaje sve izraženije i sve više utiče na svakodnevne aktivnosti, rekla je dr Snježana Bursać. specijalista psihijatrije u Domu zdravlja “Dr Jovan Jovanović Zmaj“ u Staroj Pazovi. Opširnije o demenciji možete slušati u emisiji “ Korak do zdravlja “, u nedelju od 11.00 časova.
Info Stara Pazova 18.10.2012.
U Osnovnoj školi “Simeon Aranicki“ u Staroj Pazovi u toku su dani zdrave hrane koji će trajati do ponedeljka 22. oktobra. U ponedeljak je obeležen Dan čistih ruku, povodom Svetskog dana zdrave hrane u utorak su urađeni panoi na kojima je slikovito prikazan značaj zdrave hrane sa kojom su se učenici upoznali juče prilikom obilaska specijalizovane prodavnice.
Za danas je najavljeno predavanje o zdravoj hrani, učenici će se družiti sa nutricionistkinjom Ljiljanom Gutović a zatim će obići i jedan voćnjak. Sutra će u školi biti organizovan Sajam zdrave hrane, rekla je pedagog Jasna Pavlović– Anić istakavši da se Dani zdrave hrane završavaju u ponedeljak, kada će biti obeležen Dan jabuke.
Ekonomija Nova Pazova 18.10.2012.
Danas je u konferencijskoj sali zgrade Opštine Stara Pazova potpisan Sporazum o zajedničkoj saradnji u organizaciji regionalnog sajma privrede koji će se po šesti put održati u Novoj Pazovi 2. i 3. novembra u OŠ Rastko Nemanjić Sveti Sava. Potpisnici sporazuma bili su Milan Božić predsednik Sremske privredne Komore, u ime opštine Stara Pazova predsednik opštine
Đorđe Radinović i predsednik organizacionog Odbora regionalnog sajma Goran Vranješ. Sajam privrede predstavlja poslovni okvir koji će omogućiti učesnicima iz različitih sfera biznisa da ostvare kontakte, razmenjuju iskustva i promovišu sopstveni biznis na efikasan način. Za učesnike sajma biće pripremljeni stručni skupovi na kojima će biti prikazane aktulene tendencije na sve neizvesnijem tržištu. Specifičnost ove manifestacije je u tome što će izlagački prostor biti besplatan za izlagače. Ove godine, tradicionalni sajam privrede koji se održava u Novoj Pazovi prerasta u međunarodni, jer su svoje učešće najavili, osim privrednika iz regiona i privrednici iz Mađarske rekao je danas novinarima predsednik Sremske privredne Komore Milan Božić. Sajam organizuju Opština Stara Pazova, Sremska privredna Komora uz pomoć Pokrajinskog sekreterijata za privredu, zapošljavanje I ravnopravnost polova.
Info Stara Pazova 18.10.2012.
Društvo za afirmaciju invalida Feniks sa Udruženjem paraplegičara Fruška gora Srem danas u Staroj Pazovi organizuje osmi Defile prijateljstva. Defile, kao što je uobičajeno, počinje u podne iz parka a završava se na gradskom trgu kraćim prigodnim programom, najavila je za Radio-televiziju Stara Pazova predsednica Feniksa Jelica Despot.
Info Stara Pazova 18.10.2012.
Javno komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija Stara Pazova počelo je juče da isključuje velike dužnike. Prvi na listi isključenja su potrošači čija dugovanja iznose 70 hiljada dinara i više, a kasnije će se ovoj meri pristupiti i kod ostalih dužnika, rekao je u izjavi za RTV Stara Pazova Vladimir Kiković,
tehnički direktor Vodovoda. Vodovod svima daje mogućnost da dug vrate i u ratama, a za ponovno uključenje na vodovodnu mrežu, plaća se puna cena priključka, koja trenutno iznosi oko 25 hiljada dinara.
Fotografija: Vladimir Kiković
Kultura Stara Pazova 17.10.2012.
U okviru Meseca solidarnosti sa starim ljudima u Klubu za dnevni boravak u staropazovačkom parku sinoć je održano kulturno-dramsko veče. Domaćin večeri bio je naš poznati glumac Milan Dudić a gosti su bili sremački pesnici, talentovani, mladi recitatori i omiljeni pazovački muzičari.
U punom Klubu za dnevni boravak prisutne je pozdravila Mirjana Sokolović, rukovodilac Službe kućne nege i pomoći u Centru za socijalni rad a prisutna je bila i direktorka Centra Vesna Trbović. Narednog utorka program u Klubu priprema Folklorni ansambl Dukat.
Život Stara Pazova 16.10.2012.
U petak 12. oktobra u prostorijama RTV Stara Pazova obeležen je jubilej, 50. emisija “U ritmu Pazove” autora i voditelja Branka Petrovića. U prisustvu gostiju i zaposlenih, o emisiji je govorio Miloš Lazić, donedavno direktor, a sada glavni i odgovorni urednik lokalne radio televizije: -Ja sam ponosan da na kraju mog mandata kao direktora ove kuće slavimo jedan jako značajan jubilej,
emisije koja je pored Vesti i Dnevnika najdugovečnija na našem program, i to upravo emisije kakva je potrebna i našem televizijskom program. Dakle, kolažna emisija sa interesantnim gostima što iz naše sredine, što iz bliže okoline, a vrlo često se ta emisija začini sa nekim atraktivnim gostima. Ona se emituje u terminima kada se porodica okupi oko TV prijemnika i kada ima za svakog po nešto. Kao urednik, naravno da pogledam svaku emisiju, i kao neko ko uređuje TV program vrlo često se konsultujem sa autorom oko gostiju i oko tema, iako autor sa svojim dugogodišnjim televizijskim iskustvom ima određenu autonomiju i poverenje da izabere goste i da izabere teme. I na kraju ja ovom prilikom čestitam kompletnoj ekipi koja realizuje emisiju “U ritmu Pazove” 50. jubilarno prikazivanje ove emisije, rekao je Miloš Lazić. Inače, emisija “U ritmu Pazove” emituje se godinu i po dana, prvo izdanje gledaoci su videli 6. jula 2011. godine, a povodom rođendana pripremljena je i torta sa velikim brojem “50”.
Fotografija: Miloš Lazić i Branko Petrović sa gostima (M.Mijatović)
Život Novi Banovci 16.10.2012.
Prošle subote u Batajnici u restoranu porodice Tutuš, penzioneri Novih Banovaca svečano su obeležili dan svoje organizacije. U prijatnom ambijetnu, uz muziku i uz bogatu tombolu, preko sto pripadnika trećeg doba obeležilo je svoj dan, prisetili su se dana dok su bili aktivni u preduzećima gde su zaradili penziju, evocirali su uspomene na one koji više nisu među njima.

Ljiljana Jazić, predsednica Mesne organizacije penzionera Novih Banovaca je poželela je dobrodošlicu gostima i pozdravila članove Mesne organizacije penzionera Donji grad u Smederevu na čelu sa predsednikom Živoradom Ivanovićem. Podravi su upućeni Vojislavki Križanovski, predsednici i Jovi Kovačeviću, podpredsedniku Opštinske organizacije penzionera Stara Pazova, zatim je Ljiljana Jazić pozdravila Milana Bearu, predsednika Mesne zajednice Novi Banovci koji je bio sprečen da prisustvuje svečanosti i Radomira Pavlovića, zamenika predsednika mesne zajednice, a među gostima bila je i Vesna Trninić, sekretar mesne zajednice, zatim predstavnici Mesnih organizacija penzionera Golubinci i Nova Pazova kao i predstavnice Udruženja žena Mimoza iz Novih Banovaca. Predsednica Novobanovačkih penzionera pozdravila je Branislava Radisavljevića, predsednika Mesne organizacije Srpske radikalne stranke u Novim Banovcima, kao i predstavnike penzionera Ljiga koji su takođe bili sprečenio da dođu. Sa svečanosti pozdravi su upućeni i Živku Mrdalju podpredsedniku organizacije Novobanovačkih penzionera koji je na lečenju u bolnici. Živorad Ivanović iz Smedereva je podsetio da je pre više od 15 godina došlo do bratimljenja ove dve organizacije, a
uručujući zahvalnicu pobratimima, Ljiljana Jazić je rečima punim emocija i sećanja na pokojnog Milana Petričića, dugogodišnjeg predsednika penzionera Novih Banovaca, podsetila takođe na početke bliske saradnje. Zahvalnice su uručene Milanu Beari, a umesto njega primila ju je Vesna Trninić. Zahvalnice su uručene Živoradu Ivanoviću i Smedrevskoj organizaciji penzionera Donji grad, Mesnoj organizaciji penzionera „Jovan Stajić“ iz Golubinaca i dugogodišnjem snabndevaču drvima. Do same ponoći pripadnici trećeg doba su, baš kao u pesmi, uzimali od života malo po malo, kakao i priliči njihovom životnom dobu.
Fotografija: Ljiljana Jazić i Živorad Ivanović
Život Stara Pazova 16.10.2012.
Jovana Subotić, učenica osmog razreda Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki„ iz Stare Pazove osvojila je prvu nagradu na međuopštinskom litararnom konkursu koji je povodom Dana belog štapa i ove godine tradicionalno organizovalo Drušvo slepih i slabovidih lica opštine Inđija i Stara Pazova. Iva Šicar, učenica petog razreda škole Pinki je na ovom konkursu zauzela treće mesto.
Život Stara Pazova 16.10.2012.
Tri učenice petog razreda Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki„ nagrađene su na likovnom i literarnom konkursu koji je na temu „Majčino mleko - najbolja hrana“ i „Pravilna ishrana i zdravlje„ i ove godine tradicionalno organizovao Zavod za javno zdravlje iz Sremske Mitrovice.
Natalija Radulović dobila je nagradu za likovni rad, dok su zapažene pesme napisale Marija Kuzmanović i Bojana Katić. Nagrađenim učenicama danas će svečano biti uručene nagrade u Sremskoj Mitrovici.
Sport Stara Pazova 16.10.2012.
Na strelištu u Kovilovu održan je „Kup Metalija“ u gađanju na glinene golubove. Zoran Jakšić, član Streljačkog kluba Jedinstvo - Trap iz Stare Pazove osvojio je prvo mesto sa 134 upucanih golubova, drugi je Borko Vasiljević iz beogradskog Rikošeta sa takođe 134 goluba, treći je bio Nemanja Smiljanić član Grofa iz Kališta sa 133 upucana goluba. Ivan Rožek takođe strelac Jedinstva - Trap je bio peti sa 127 upucanih golubova.
Život Stara Pazova 16.10.2012.
Jesenji, 11. po redu Bazar odeće i obuće, koji je uspešno organizovao Aktiv žena Slovačke evangelističke crkve u Staroj Pazovi, bio je dobro posećen i organizatori su zadovoljni. Bazar je bio organizovan cele nedelje i bio je dobro posećen, izjavila je za RTV Stara Pazova Ana Malko, koordinatorka ove akcije:
-Izuzetno smo zadovoljni kako je sve proteklo i sa izborom robe. Dosta se toga prodalo, jedan deo koji nije prodat i ovoga puta ćemo odneti u Crveni krst, istakla je Ana Malko i dodala da će nešto robe biti ostavljeno i za prolećni bazar. Iako još nije odlučeno u šta će se utrošiti prikupljena sredstva, Ana Malko kaže da će se iskoristiti za korisne stvari u novom parohijskom domu, a deo će biti upotrebljen u duhovne svrhe.
Info Stara Pazova 16.10.2012.
Za sutra je u prostoru staropazovačke biblioteke zakazan susret čitalačke publike i pisca, Miodraga Jakšića koji će se predstaviti novom knjigom poezije pod nazivom :“Jedna od druge“. U programu će učestvovati: Svetlana Đokić, novinar, književnik i recezent ove knjige, Aleksandar Čotrić,
književnik i recenzent knjige,
prvakinja Beogradske opere Aleksandra Angelov, Ljubinko Lazić i gradski tamburaški orkestar. Susret je zakazan za 19.00 časova u Narodnoj boiblioteci "Dositej Obradović" u Staroj Pazovi.
Info Stara Pazova 16.10.2012.
Grejna sezona prema predviđenom planu, počela je juče bez većih problema. Međutim, izvesno je da će radijatori skoro cele ove nedelje biti hladni, a razlog su visoke spoljne temperature, rekla je za Radio televiziju Stara Pazova Kata Mialčić PR Direkcije za izgradnju Opšine Stara Pazova: - Grejanje se pušta od 6.00 časova do 21.00 čas, tokom cele nedelje, odnosno u zavisnosti od vremenskih uslova.
Ukoliko temperature u toku dana budu visoke, grejanje se obustavlja, ali u slučaju ekstremno hladnih dana grejanje će se produžavati. U toku ove prve nedelje moguće je da će se javljati manji problemi, ali su sve ekipe na terenu pa će se problem brzo otkloniti. S toga molimo građane za razumevanje i strpljenje, i da napomenem da će cena grejanja ovog meseca ostati ista, do 1. novembra, a o cenama grejanja nadalje građani će biti blagovremeno obavešteni, rekla je PR menadžer Direkcije za izgradnju.
Sport Stara Pazova 14.10.2012.
Odbojkaši Jedinstva su za nešto više od sat vremena na svom parketu pobedili Jagodinu sa 3:0 i tako osvojili prve bodove u prvenstvu prve lige Srbije.
Sport Nova Pazova 14.10.2012.
Radnički je u najboljoj igri ove jeseni pred svojim navijačima ostvario ubedljivu pobedu protiv Timoka iz Zaječara 3:0 i osvojio važna tri boda u begu sa dna tabele. U devetom kolu Srpske lige, Vojvodina, fudbaleri Dunava su u Starim Banovcima pobedili Palić sa 1:0, a Jedinstvo iz Stare Pazove je sa Dinamom u Pančevu igralo 1:1.
U devetom kolu Vojvođanske lige, Zapad fudbaleri Omladinca su u Novim Banovcima izgubili od Indeksa iz Novog Sada 1:4. Jadran iz Golubinaca u okviru desetog kola Sremske lige doživeo prvi poraz od LSK-a u Laćarku 2:0, a Sremac Vojki pobedio Sloven iz Sibača 2:0. U desetom kolu Druge Sremske lige u Belegišu u opštinskom derbiju fudbaleri Podunavca su pobedili Slogu iz Krnješevaca sa 4:1.
Kultura Stara Pazova 14.10.2012.
U mini kategoriji Festivala dečije pesme Mini tini fest, koji je juče održan u Staroj Pazovi 11.put, prvu nagradu osvojio je duet Mia i Ema Vereš, učenica OŠ Heroj Janko Čmelik iz Stare Pazove. U tini kategoriji najbolja je bila Nada Pavlović iz OŠ Rastko Nemanjić Sveti Sava iz Nove Pazove.
Izvedeno je 25 takmičarskih numera, a zbog velikog broja talentovane dece, žiri u sastavu Olga Tatalović, Ana Đurđević i Jovan Adamov, dodelio je čak po tri speciajlne i po dve druge nagrade u obe kategorije, dve teće u mini i tri treće u tini kategoriji. Nagrađenima su diplome i pehare uručili Ljibuška Lakatoš, rukovodilac Odeljenja za sport i omladinu i Vladimir Kerkez, direktor Centra za kulturu, koji je u saradnji sa osnovnim školama sa teritrorije opštine, pod pokroviteljstvom Opštine Stara Pazova i ovog puta bio organizator Festivala. U revijalnom delu nastupile su prošlogodišnje pobednice Marija Bzovski i Ema Kočiš, Irina Arsenijević, pobednica 8.festivala, Kristina Arsenijević, mlada pesnikinja iz Popinaca, mladi romski igrači iz golubinačke osnosvne škole. Bio je to pravi praznik dečije pesme, sa dobro poznatim Minjom Subotom a žiri je osim interpretacije svih izvođača, pohvalio i dobru organizaciju i prelepu scenogorafiju.
Fotografija: pobednice u mini kategoriji
Sport Nova Pazova 13.10.2012.
Rukometašice Maks sporta iz Nove Pazove su postigle izuzetan uspeh pošto su se plasirale u prvo kolo Čelendž kupa. Novopazovčanke su u petak i subotu dva puta pobedile u kvalifikacijama za ovaj kup ekipu Kastrioti iz Uroševca i tako se našli u prvom kolu ovog značajnog međunarodnog takmičenja.
U prvoj utakmici koja je u petak odigrana u Segedinu ekipa Maks sporta je pobedila Kastrioti sa 31:16, a u drugom meču juče bilo je 25:20 za devojke iz Nove Pazove. Inače, utakmice su igrane u Segedinu, zato što je stav naše države da nema zvaničnog igranja utakmica sa ekipama iz Južne Srpske Pokrajine ni u Srbiji ni na Kosovu. Novopazovčanke su u Segedinu igrale zahvaljujući novčanoj pomoći koju su pružili Ministarstvo za sport i omladinu Vlade Srbije, Rukometni savez Srbije i Opština Stara Pazova. U prvom kolu Čelendž kupa Maks sport će igrati protiv ekipe Cug iz Švajcarske, a utakmice su na programu 10 ili 11 novembra u Novoj Pazovi, a revanš je sedam dana kasnije u Švajcarskoj.
Kultura Nova Pazova 13.10.2012.
Izložba slika NOJ PAZUA Vladimira Došenovića, akademskog slikara iz Nove Pazove otvorena prošlog petka naišla je na veliko interesovanje posetilaca i zato je autor sinoć priredio i program zatvaranja. Njegova postavka radova je obogaćena sa radovima drugih umetnika, pre svega mladih kao što su Bojana Čabraja i Marko Radošević,
ali svoje skulpture od drveta doneli su i Dragan Đorđević i Dragomir Rudović. Njegovu izložbu, kako kaže sam Došenović, videlo je
preko 300 posetilaca, prostor u Njegoševoj ulici je svima delovao interesantno, a bile su i organi- zovane posete iz osnovne škole. Zatvaranje izložbe je sinoć takođe pobudilo veliko interesovanje. U programu su se sa haiku poezijom predstavili David Bašić i Bojana Čabraja, koja je recitovala i poeziju Dragoslava Draže Mihajlovića. Pored savremenog hip hopa, u programu se čula i narodna pesma u izvođenju Milice Sklabinski, a multimedijalni program ovih mladih ljudi svakako da treba pozdraviti i podržati ih u tome.
Život Stara Pazova 12.10.2012.
Svečana akademija u velikoj sali Bele zgrade kojom je Centar za socijalni rad obeležio svoj jubilej, bila je prilika da se još jednom predstavi delatnost Centra, razvoj socijalne zaštite, postignuti uspesi i aktuelni izazovi. Direktorka Centra Vesna Trbović je govoreći o radu izrazila nadu da je ova ustanova pomogla velikom broju ljudi kojima je pomoć bila neophodna.
U ime lokalne samouprave Akademiji je prisustvovao i prisutne pozdravio Goran Vranješ, zamenik predsednika Opštine Stara Pazova. Vranješ je najavio akciju opštine Stara Pazova na obezbeđivanju i distribuciji uglja i drugog ogreva za socijalno najugroženije stanovnike.
Posebno su predstavljene pojedine službe i usluge. O hraniteljstvu je govorila psiholog Gordana Jovančević, koja je rekla da je u četrdeset hraniteljskih porodica u našoj Opštini smešteno pedeset sedmoro dece. O službi kućne nege i pomoći s naglskom na rad Kluba za dnevni boravak starih i odraslih invalidnih lica govorila je Mirjana Sokolović, rukovodilac ove službe.
Nevenka Grujić, diplomirani specijalni pedagogo i terapeut, predstavila je usluge savetovalištva u okviru kojeg je radila i Škola za roditelje. U prošloj godini je usluge Savetovališta koristilo šezdeset troje, a besplatnu pravnu pomoć je dobilo 149 korisnika. Ove godine je broj korisnika znatno povećan, rekla je Nevenka Grujić. U umetničkom delu programa učestvovao je orkestar Kulturno umetničkog društva „Branko Radičević“ iz Stare Pazove, a prigodne pesme su odrecitovale mlade Ivana Marić i Marija Kuzmanović. Akademija Centra za socijalni rad povodom trideset godina rada završena je dodelom priznanja. Kako je rekla direktorka Trbović „male zahvalnice za veliku pomoć“ dobili su: Opština Stara Pazova, koju je predstavljao Goran Vranješ, i Odeljenje za društvene delatnosti na čelu sa Milkom Simić. U ime Doma zdravlja zahvalnicu je primio direktor dr Rada Inđić, u ime aktiva direktora Miroslav Opavski, zahvalnicu su dobili i Društvo Feniks sa predsednicom Jelicom Despot i Udruženje hranitelja „Široko srce“.
Politika Stara Pazova 12.10.2012.
U vreme preuzimanja vlasti zatekao sam dug opštine od 10 miliona evra, neplaćene mnoge račune, zapostavljeno finasiranje škola, predškolskih ustanova, 58 miliona duga za grejanje i dug za regresirani prevoz od preko 30 miliona dinara. To su samo su neki od problema koje je nova vlast preuzela, rekao je obraćajući se novinarima na današnjoj konferenciji za štampu predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović.
Govoreći o planovima za naredni period, predsednik opštine posebno je istakao značaj predstavljanja opštine koje je predviđeno za početak novembra prvo u Austriji, a potom u Nemačkoj, jer se na taj način dovode novi investitori i zapošljavaju nezaposleni građani. On je posebno naglasio da je cena izgradnje bazena od 3,5 miliona evra visoka i da je trebala da bude znatno niža, a posebno brine i činjenica da je po završetku sezone registrovano 35 ozbiljnih oštećenja na bazenu. Još jedan problem koji traje već godinama traži rešenje, a to su velika oštećenja na kanalizacionoj mreži između Stare i Nove Pazove. Lokalna samouprava će se baviti sanacijom, a od nadležnih predsednik opštine očekuje da reaguju i utvrde zašto je do oštećenja došlo.
Fotografija: Đorđe Radinović (sa sajta snsstarapazova.net)
Politika Stara Pazova 10.10.2012.
Skupština opštine Stara Pazova na 4. redovnoj sednici prihvatila je izveštaj o dodeli mandata novim odbornicima. Umesto Nedeljka Kovačevića koji je izabran za direktora Direkcije za izgradnju, nova odbornica je Maja Kvržić, sa Izborne liste Pokrenimo Srbiju – Tomislav Nikolić. Umesto doktora Rade Inđića koji je izabran za v.d. direktora doma zdravlja, odbornica je Emilija Pantelić sa Izborne liste Ivica Dačić – SPS - PUPS, a umesto Miloša Grkovića koji je izbran za direktora JKP “Vodovod i kanalizacija”,
novi odbornik je Saša Milićević sa Izborne liste Demokratska stranka Srbije – Vojislav Koštunica. U dopunskom materijalu za sednicu, Srđo Komazec i Dejan Mitrović, odbornici Srpske radikalne stranke predložili su povlačenje svih 67 tačaka sa dnevnog reda, a Aleksandar Barišić, šef odborničke grupe Jedinstva Srbija je predložio i Skupština je prihvatila da se iz rasprave povuče predložena Odluka o stavljanju van snage Odluke o osnivanju Kancelarije za mlade, zatim rešenja o razrešenju dva člana Školskog odbora Škole u Golubincima i imenovanju dva nova člana. Miloš Crnomarković je na početku predložio, a Skupština prihvatila da se rasprava svih odbornika ograniči na dva minuta, a vreme obrazlaganja predloga za povlačenje tačaka iz dnevnog reda na 30 sekundi. Komazec je koristio raspoloživo vreme mada često nije govorio o tačkama dnevnog reda, a kada je pogrdno govorio o aktuelnoj vlasti dobio je prvu, zatim kada je pogrdno govorio o Javnom preduzeću “Urbanizam” i drugu opomenu, a ubrzo zatim mu je izrečena mera oduzimanja reči i udaljenja sa sednice koju on nije ispoštovao. Izveštaj o izvršenju budžeta od januara do juna tekuće godine u kome je konstatovano da su ukupno naplaćeni prihiodi i primanja milijardu i 153 i po miliona dinara, što je 30,55 posto ukupno planiranog obima budžeta za 2012 prihvaćen je,a Slobodan Popović šef odborničke grupe SPS-a je postavio pitanje kriterijuma za pravljenje ovakvog budžeta. O Odluci o izmenama i dopunama Programa poslovanja Direkcije za izgradnju za tekuću godinu bilo je više pitanja odbornika. Postavljena su pitanja gradnje okretnice u Novoj Pazovi, nastavka gradnje kanalizacije, rušenja stare škole u Golubincima, a Mirko Vranić, iz odborničke grupe SPS-PUPS je pitao za ugovore o delu i za zarade zaposlenih. Nedeljko Kovačević, direktor Direkcije za izgradnju je odgovorio da se regres isplaćuje 12 meseci u toku godine: -Kada su u pitanju ugovori o delu, znate da sada svaki radnik kada se prima, najpre se primi po ugovoru o delu, odnosno na određeno vreme od tri meseca, da se vidi da li odgovara poslu. Što se tiče kanalizacije, firma koja je radila kanalizaciju Kom Gradnja je propala i 75 miliona je dužna. Direkcija ništa nije dužna toj firmi, ali nema mogućnosti da se nastavi gradnja dok ne prođe rebalans, kako bi mogli da uradimo priključke u Pinkijevoj ulici, da završimo tu ulicu i stavimo je u pristojno stanje, rekao je direktor Direkcije. Većinom glasova ova odluka kao i Odluka o završnom računu budžeta za prošlu godinu, je prihvaćena, a Odluka o rebalansu budžeta opštine za 2012. godinu kojom se utvrđuje ukupan obim budžeta od 3 milijarde 127 miliona i 698 hiljada dinara, usvojena je bez rasprave. I Odluka o Opštinskoj upravi je dobila zeleno svetlo, a Zoran Vukašinović, odbornik SPS je rekao da bi Uprava i sa manje odeljenja bolje funkcionisala. U ovoj odluci navedeno je da su u Upravi osnovne organizacione jedinice: Odeljenje za privredu, Odeljenje za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, zatim Odeljenje za finansije, Odeljenje za utvrđivanje, kontrolu i naplatu javnih prihoda, Odeljenje za urbanizam i građenje, Odeljenje za komunalne delatnosti i zaštitu životne sredine, Odeljenje za društvene delatnosti, Odeljenje za sport, omladinu i kulturu, Odeljenje za opštu upravu i zajedničke poslove, Odeljenje za informacione tehnologije i komunikacije i Kabinet predsednika. Shodno ovoj odluci odeljenjima rukovode načelnici, a Kabinetom predsednika šef kabineta. Odlukom je predviđeno da predsednik opštine postavlja i razrešava tri svoja pomoćnika, i to: za međunacionalne odnose, regionalnu saradnju, za ekonomski razvoj i strateški marketing i za oblast poljoprivrede i komunalnih delatnosti.Stavljena je van snage Odluka o obrazovanju Turističke organizacije iako su se tome protivili Goran Jović, šef odborničke grupe DS, zatim Staniša Opačić, odbornik DS i Zoran Vukašinović. Vukašinović je rekao da bi samo organizaciji trebalo dati konkretne zadake. Usvojeno je više Odluka iz oblasti urbanističkog uređenja opštine, Skupština je obavezala novoizabrane direktore, odnosno vršioce dužnosti direktora Javnih preduzeća: “Direkcija za izgradnju”, “Vodovod i kanalizacija”, “Čistoća”, “Dom zdravlja” i “Centar za kulturu”, u roku od 8 dana dostave Izveštaje o zatečenom stanju na dan stupanja na dužnost kao i plan aktivnosti za dalje organizovanje ovih preduzeća. Prihvaćeno je rešenje o razrešenju Marjana Gagića, dužnosti Javnog pravobranioca Opštine Stara Pazova, a za novog javnog pravobranioca imenovan je Vojin Šuša iz Starih Banovaca, Vladimir Kerkez, imenovan je za direktora Centra za kulturu, Miloš Lazić, rezrešen je dužnosti vršioca dužnosti direktora Radio televizije Stara Pazova, a za novog direktora sa četvorogodišnjim mandatom imenovan je Jovica Gagrica iz Novih Banovaca. Goran Jović je rekao da su Gagić i Lazić imenovani kao vanstranačke ličnosti i da su dobro radili svoj posao. Da je za mandata Lazića napravljena lokalna televizija koja po njemu uspešno funkcioniše i koja će izgradnjom kablovskog sistema moći da se gleda u čitavoj opštini. Skupština je prihvatila i Izveštaj Komisije za procenu štete na ratarskim kulturama zbog suše u kome je između ostalog konstatovano da šteta iznosi preko 21 milion evra. Usvojena su rešenja o davanju saglasnosti na Statute Narodne bilioteke, Doma zdravlja, Urbanizma i PU Poletarac,Skupština je završila rad oko 14 časova i 20 minuta.
Fotografija:Nedeljko Kovačević, direktor Direkcije za izgradnju
Kultura Stara Pazova 09.10.2012.
U staropazovačkoj Biblioteci se obeležava 120 godina od rođenja Ive Andrića. Direktorka Mirjana Žakula je u razgovoru za RTV Stara Pazova rekla da se biblioteka približava mladima kojima se treba približiti pravim piscima kao što je Ivo Andrić, a bilioteka učestvuje i na Festivalu aktivizma gde se sa mladima radi na tome da se oni interesuju, pitaju i dobiju odgovore, rekla je direktorka bilioteke i naglasila značaj Ive Andrića i ukazala da bilioteka raspolaže solidnim fondom njegovih dela.
Bibliotekarka Bogdana Marinković - Gajin je u razgovoru sa Brankom Petrovićem kazala da se knjige Ive Andrića u staropazovačkoj biblioteci čitaju, osim obavezne lektire koju čitaju đaci u srednjoj školi, po njeim rečima je interesantno da odrasli čitaju sve više Andrića, pogotovo njegove pripovetke.
Život Stara Pazova 09.10.2012.
Danas je na gradskom trgu u Staroj Pazovi Neformalna grupa Štrik u parnerstvu sa Kancelarijom za mlade opštine Stara Pazova sprovela omladinski projekat „Moj način“ u okviru kampanje Ministarstva sporta i omladine „Mladi su zakon“. Na manifestaciji koju su nazvali „Festival aktivizma“ svoje štandove
na trgu su postavile organizacije i ustanove koje na razne načina angažuju ili zanimaju mlade. Tu su bili predstavnici Nacionalne službe za zapošljavanje, Centra za socijalni rad, Centra za prevenciju bolesti zavisnosti, biblioteke, Slovačkog pozorišta VHV, Udruženja Romska omladina danas, Ekološkog pokreta Ekosan, naravno i štandovi organizatora grupe Štrik i Kancelarije za mlade. U ime organizatora o projektu su govorile Nađa Hadrik, koordinatorka Kancelarije i Branislava Milosavljević iz „Štrika“. Projekat „Moj način“ osim lokalne samouprave podržalo je i Ministarstvo omladine i sporta preko Resurs centra, rekao je predstavnik ovog centra Savo Spasojević. Ministarstvo ovakve projekte realizuje uz pomoć organizacije „Mada Srbija“ koju je u Staroj Pazovi predstavljao Igor Jezdimirović. Predstavnici Gimnazije su bili Ivan Lozić i Stanislava Bako. „Festival aktivizma“ u Staroj Pazovi samo je jedna od manifestacija u okviru projekta „Moj način“ Neformalne grupe Štrik, najavili su organizatori.
Kultura Stara Pazova 09.10.2012.
U Galeriji Centra za kulturu Stara Pazova sinoć je otvorena izložba slika Lede Janković i Zorana Rankića. Leda predstavlja urbane pejzaže Zemuna i Beograda, jarkih boja. Diplomirala je slikarstvo 2002. godine na Akademiji Lepih Umetnosti u Beogradu.
Specijalizaciju u vizuelnim umetnostima završila je 2008. godine na Accademia di Belle Arti di Brera u Milanu. Zoran Rankić diplomirao je slikarstvo 2002. godine na Akademiji Lepih Umetnosti u Beogradu. Pazovačkoj publici se predstavlja prejzažima, koji sadrže i apstraktne elemente. Pored slikarstva bavi se i kratkometražnim igranim i dokumentarnim filmom. Osim ljubavi prema slikarstvu Leda i Zoran imaju još nešto zajedničko. Slikarska poetika, spojila ih je u zajednički život, a njihovu zajedničku izložbu u staropazovačkoj galeriji otvorila je Sofija Ljubičić, istoričarka umetnosti. Izložbu možete pogledati do 30. oktobra.
Info Stara Pazova 09.10.2012.
Jesen ponovo aktuelizuje i problem socijalno najugroženijih građana. Crveni krst opštine Stara Pazova zato nastoji da rad Narodne kuhinje zadovolji potrebe najugroženijih, da dnevno dobiju bar jedan kuvani obrok. A sve je više građana koji traže ovakvu vrstu pomoći, kaže Milan Skoko sekretar Crvenog krsta:
-Naprosto je činjenica da se iz dana u dan povećava broj korisnika narodne kuhinje, prosto drmaatično se taj broj penje i neznam kako će se to dalje odvijati. Danima imamo svakodnevno ljude koji dolaze i apeluju da uđu u tu „porodicu“ narodne kuhinje. Situacija u državi je teška i biće tih korisnika sve više i više. Rekao je Skoko. Pošto Crveni krst brine i o starima, tradicionalno, tokom oktobra meseca obilazi se dom za stare u Rumi gde je smešten veliki broj građana naše opštine. Takva jedna poseta sledi i ove godine, rekao je Milan Skoko. Priprema se poseta Gerontološkom centru, pripremiće se i kulturno umetnički program, u posetu će otići i predstavnici opštine.
Život Novi Banovci 08.10.2012.
U Novobanovačkom restoranu “Priča” u subotu je održano takmičenje u kuvanju riblje čorbe na kojem je učestvovalo 20 ekipa. Slavko Savić, vlasnik restorana je za RTV Stara Pazova rekao da su takmičari iz okolnih mesta, da su goste zabavljali VIS „Baroni“, a program su obogatili i tamburaši.
Savić je rekao da se tradicija takmičenja u „Priči“ nastavlja uz pomoć Mesne zajednice Novi Banovci i Opštine Stara Pazova. Dok su se takmičarske čorbe krčkale, posetioce i kuvare zabavljao je Vokalno instrumentalni sastav “Baroni” iz Stare Pazove, a ovu manifestaciju ulepšali su ručni radovi Udruženja žena iz Novih Banovaca. Dragica Hamzagić iz Udruženja žena je za RTV Stara Pazova rekla da se udruženje bavi humanitarnim radom, ručnim radovima i rukotvorinama, da je želja članoca da se druže i prisustvuju sličnim skupovima. Manifestacija kao što je ova svakako je dobar vid druženja ali i promovisanja kapaciteta jednog mesta. Diplomirani etnolog Kamenko Katić o ovakvi događajima je za RTV Stara Pazova izjavio da voli da prisustvuje ovakvim događajima: - Nekad su se ljudi skupljali o slavama, zavetinama, dolazili jedni kod drugih, kapije su bile otvorene, ljudi su se družili, tu su pravljena poznanstva. Šta je to što pobednička riblja čorba mora imati, koji ukus, miris, boju, ujedno šta se ocenjuje na ovakvim takmičenjima pitali smo predsednicu žirija Branku Savić:- Ocenjuje se boja, ukus i kompaktnost, bitno je da je čorba dovoljno ljuta, da nije bez ukusa, riblja čorba mora da bude pikantna. Ove godine nismo imali baš dobrih čorbi, rekla je predsednica žirija i naglasila da za čorbu ide najviše mešana bela riba. Najbolju riblju čorbu na ovom takmičenju spremila je ekipa iz Novih Banovaca, drugo mesto osvojila je ekipa ”Među rogovima” iz Borče i treće mesto osvojila je ekipa iz Batajnice “Manojlović Grup”. Ovo takmičenje pomogli su opština Stara Pazova i Mesna zajednica Novi Banovci, a među posetiocima bili su i čelni ljudi iz opštine Stara Pazova.
Kultura Stara Pazova 08.10.2012.
Likovni stvaraoci iz staropazovačke opštine na zonskoj smotri u Rumi postigli su izvanredne uspehe. Među 111 radova iz šest opština Srema, selektor Šandor Šlajz je odabrao 40 koji će Srem predstavljati na vojvođanskoj smotri, a među tim radovima je čak 15 umetnika iz opštine Stara Pazova. Selektor je ocenio da su učesnici smotre iz ove opštine napravili još jedan krupan korak u kvalitetu,
u odnosu na prethodnu godinu, a na pokrajinskoj smotri u Novom Sadu naći će se radovi 6 umetnika iz staropazovačkog udruženja: Branislava Jovičića, Zorice Opavski, Branka Oreščanina, Slađane Šimprage, Milana Radumila, Siniše Popova, zatim Katarine Ristić, Živojina Velimirovića, Božidara Vitasa, Mire Jovanović i Dušice Topalović iz udruženja „Leonardo“ Novi Banovci, Siniša Grozdanović iz Golubinačkog udruženja „ Vodica“, Željka Ćurčin iz Vojke i Branko Janković iz Društva prijatelja dece i mladih Novi Banovci. O kvalitetu umetničkih radova naših sugrađana još više govori činjenica da je njih petoro dobilo pohvalnice: Milenko Hadžić, Branko Oreščanin, Slađana Šimpraga, Siniša Grozdanović i Branko Janković. Predsednica staropazovačkog udruženja likovnih umetnika Zorica Opavski kaže da su prezadovoljni i ponosni na rezultate koje su ostvarili ove jeseni, očekuje dobar plasman naših umetnika i na vojvođanskoj smotri.
Info Stara Pazova 08.10.2012.
Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović i načelnica Odeljenja za omladinu i sport Ljibuška Lakatoš, primili su danas predstavnice fitnes kluba „Banovci Džim“ iz Novih Banovaca, koje su nedavno u Gracu na svetskom kupu Fit kids osvojile tri medalje. U ime Odeljena za sport i omladinu čestitala im je Ljibuška Lakatoš,
a na takmičenju su pored reprezentacije Srbije za koju su se takmičile Jana, Nikolina i Jovana iz Banovačkog kluba, učestvovale još i reprezentacije Nemačke, Austrije i Mađarske. Od sedam medalja koliko ih je osvojila reprezentacija Srbije, za tri su zaslužne upravo devojčice iz naše opštine. Prezadovoljna je i Aleksandra Rapajić-Milošević, trener devojčica, jer je to bilo učešće na velikom takmičenju.
Treme nije bilo, a medaljama su prezadovoljne rekle su nam u izjavi za RTVSP Nikolina i Jana iz Novobanovačkog kluba “Banovci Džim”. Za odlične rezultate koje su postigle za reprezentaciju i na taj način dokazale da i naša opština ima talente u ovom sportu, predsednik Radinović im je uz čestitku za dalji uspeh predao i poklone.
Info Nova Pazova 08.10.2012.
У саобраћајној несрећи која се догодила у суботу око 18:40 часова, у улици Цара Душана у Новој Пазови, на лицу места погинуле су Босиљка Н. (70) и Драгиња М. (76), обе из Нове Пазове.
Несрећа се догодила у тренутку када је путнички аутомобил "БМВ" којим је управљао Мирослав М. (23) из Угриноваца, ударио пешакиње које су наишле са леве стране коловоза. Увиђај на лицу места извршио је дежурни истражни судија Основног суда у Сремској Митровици, у присуству заменика основног јавног тужиоца и полиције. Након лишења слободе и полицијског задржавања, возач "БМВ" је приведен истражном судији Основног суда у Сремској Митровици, који га је пустио да се брани са слободе.
Sport Stara Pazova 07.10.2012.
Košarkašice Stare Pazove u premijernom meču Prve ženske lige, nisu mogle imati težeg protivnika i atraktivnijeg od Crvene Zvezde, našeg najtrofejnijeg kluba u ženskoj košarci. U prvom poluvremenu potpuna dominacija crveno-belih i činilo se da su domaće igračice na rubu katastrofe. Međutim, u drugom poluvremenu, mnogo bolja igra Stare Pazove i na kraju pobeda Crvene Zvezde 66:77 ali samo zahvaljujući dužoj klupi i kvalitenijoj igri u prvom poluvremenu.
Sport Stara Pazova 07.10.2012.
Fudbaleri Radničkog iz Nove Pazove u devetom kolu Prve lige su kao gosti izgubili od Novog Sada 3:0. U osmom kolu Srpske lige, Vojvodina, fudbaleri Jedinstva su u Staroj Pazovi pobedili Radnički iz Sombora 2:0, a Dunav iz Starih Banovaca je kao gost poražen od Sloge u Temerinu 4:0. Omladinac iz Novih Banovaca je u okviru osmog kola Vojvođanske lige grupa Zapad izgubio od Budućnosti u Mladenovu 1:0.

U devetom kolu Sremske lige Jadran je u Golubincima pobedio Partizan iz Vitojevaca 1:0, a Sremac iz Vojke je kao gost savladao Kupinovo 1:0. U devetom kolu Druge Sremske lige u Karlovčiću Podunavac iz Belegiša je pobedio lovac sa 3:1, a u Krnješevcima Sloga je izgubila od Zeke Buljubaša iz Ravnja 3:0.
Kultura Nova Pazova 07.10.2012.
U Novoj Pazovi otvorena je izložba slika mladog umetnika Vladimira Došenovića. Došenović je Novopazovačanin, koji je pre nekoliko diplomirao na Akademiji likovnih umetnosti u Minsteru, u Nemačkoj i ovo je njegova prva samostalna izložba u rodnom mestu. 14 slika, iz ciklusa koji je nastajao od 2006 - 2008. godine izložene su u prostoru u Njegošovej ulici 12 i predstavljaju deo njegovog istraživanja mogućnosti i kombinovanja tehnika.
Tako je Vladimir Došenović koristio i spajao ulje na platnu sa akrilom, kao i akril na platnu ali i dasci. Izložbu, koja će biti postavljena do sledećeg petka otvorio je sam autor sa prijeteljem Davidom Bašićem, koji je prevodio Došenovićevo obraćanje na nemačkom jeziku.
Život Stara Pazova 07.10.2012.
U holu pozorišne sale u Staroj Pazovi u petak je otvorena zdravstveno – vaspitna izložba „Majčino mleko – najbolja hrana„,koju je organizovao staropazovački Dom zdravlja pod pokroviteljstvom Opštine Stara Pazova. Izložbu najuspešnijih likovnih radova učenika osnovnih škola i dece predškolskih ustanova sa teritorije naše opštine svečano je otvorio predsednik opštine Đorđe Radinović,
a u ime ustanove prisutne je pozdravio v.d. direktor dr Rada Inđić istakavši da se ova manifestacija održava po dvadeseti put sa ciljem promocije dojenja i zaštite zdravlja majke i deteta. Poseban pečat ovoj zanimljivoj izložbi dali su mališani PU „Poletarac„ koji su izveli prigodan program. Bila je to i prilika da se uruče knjige i zahvalnice učenicima i mališanima predškolskih ustanova koji su bili najuspešniji na literarnom i likovnom konkursu koji je organizovan povodom Svetske nedelje dojenja. Izložba će za sve posetioce biti otvorena narednih sedam dana.
Sport Stara Pazova 05.10.2012.
Fudbaleri Radničkog iz Nove Pazove u devetom kolu Prve lige u nedelju će igrati kao gosti protiv Novog Sada. U osmom kolu Srpske lige, Vojvodina, fudbaleri Jedinstva će u Staroj Pazovi igrati protiv Radničkog iz Sombora, a Dunav iz Starih Banovaca će biti gost Sloge u Temerinu. Omladinac iz Novih Banovaca će u okviru osmog kola Vojvođanske lige grupa Zapad igrati protiv Budućnosti u Mladenovu. U devetom kolu Sremske lige Jadran će u Golubincima dočekati Partizan iz Vitojevaca, a Sremac iz Vojke će biti gost Kupinova.
U devetom kolu Druge Sremske lige u Karlovčiću će igrati Lovac i Podunavac iz Belegiša, a u Krnješevcima Sloga i Zeka Buljubaša iz Ravnja. Košarkašice Stare Pazove sutra će u prvom kolu Prve lige Srbije igrati kod kuće, u hali „Park“ protiv Crvene Zvezde. Utakmica će početi u 18.30 časova. U trećem kolu Prve lige Srbije, Sever, rukometaši Nove Pazove će igrati protiv Železničara u Inđiji. U okviru proslave najvećeg uspeha u istoriji kluboba, plasmana u Drugu ligu, šah kluba Banovci Dunav u prostorijama kluba sutra od 18 časova organizuje brzopotezni turnir Opštine na koje poziva sve šahiste sa teritorije staropazovačke Opštine.
Info Stara Pazova 05.10.2012.
Na kraju Dečje nedelje u školi Heroj Janko Čmelik u Staroj Pazovi bilo je proglašenje najboljih u trci za srećnije detinjstvo i najlepših radova od jesenjih plodova. Nagrađenim učenicima u trci za srećnije detinjstvo je čestitao i diplome uručio direktor Janko Havran. Iz svakog odeljenja nagradjena su prva tri mesta među devojčicama i dečacima.
Među prvacima nagrađeni su Igor Turčan i Emilija Faraga, iz drugih razreda najlepše radove su imali Sara Čmelik, Branislav Sladok, Nikolas Zolnaj i Viktor Fitoš. Na izložbi su bili svi radovi, a od učenika trećih razreda nagrađeni su Marijan Gireg, Tamara Molnar i Marija Folćan, dok su najlepše radove među učenicima četvrtih razreda uradili Aleksej Maćerak i Iveta Đarmotski.
Info Stara Pazova 05.10.2012.
U toku današnjeg dana će se vršiti obeležavanje horizontalne signalizacije ispred škola na teritoriji Opštine Stara Pazova, a to podrazumeva obeležavanje pešačkih prelaza i oznaka ispred škola, poručio je predstavnik Direkcije za izgradnju Vladan Bojić. Radovi će se obaviti vikendom, kako bi se izbeglo remećenje saobraćaja i spremno
dočekala nova radna nedelja.
Info Stara Pazova 04.10.2012.
Naš sugrađanin Mušikić Radonja već neko vreme obraća se raznim institucijama kako bi rešio problem koji remeti svakodnevnicu u njegovom kraju. Stanari zgrade u ulici Slovenski trg br.2 u centru Stare Pazove, primetili su iza svoje zgrade izlivanje veće količine vode za koju, po rečima Radonje Mušikić stanara zgrade,
sumnjaju da je otpadna voda I da je problem neispravna kanalizaciona cev. Kako nam je gospodin Mušikić rekao, problem je nastao kada je njihova zgrada priključena na kanalizaciju. Neprijatan miris koji se širi oko zgrade te nemogućnost normalnog prilaska svojim garažama, prevazišli su svaku meru strpljenja. Stanari ove zgrade su spremni i da sakupe novčana sredstva kako bi se problem što pre rešio, jer činjenica je da je i tokom sunog leta na ovom mestu iza njihove zgrade voda neprijatnog mirisa uvek bila prisutna.
Ekonomija Vojka 04.10.2012.
Zbog suše ove godine kampanja šećerne repe je završena ranije nego predhodnih godina. Prinos slatkog korena koji je vadjen iz trvde zemlje je katastrofalan, kaže Olivera Jovanović, iz vojačke zemljoradničke zadruge Poljoagrar.
Gotovo sve količine repe su isporučene u šećerane sa kojima je Poljoarar imao ugovor u Sunoko i šećeranu u Žablju, dok ugovori sa šećeranama u Hrvatskoj nisu realizovani zbog uredbe države kojom se zabranjuje izvoz, rekla je Jovanović. U Popljoagraru su počeli i sa setvom strnina. Naša sagovornica kaže da je žito posejano a da ove godine vlada veliko interesovanje za setvu ječma.
Info Nova Pazova 04.10.2012.
Mališani iz centralnog objekta PU “Poletarac“ u Staroj Pazovi danas su se družili sa članovima Tekvondo kluba “Imperijum“ iz Beograda, sekcija u Novoj Pazovi. Tekvondisti su deci pokazali osnovne elemente ovog sporta, koji je proslavila olimpijska prvakinja Milica Mandić, demonstrirali su udarac u fokusere i lomljenje daske.
Mališani Poletarca bili su oduševljeni javnim tekvondo treningom, a među talentovanim sportistima bio je i pionirski državni reprezentativac, desetogodišnji Slavko Komazec iz Nove Pazove, koji je počeo da trenira tekvodno pre četiri godine. Za veoma kratko vreme Slavko je postigao vrhunske rezultate na domaćim i inostranim takmičenjima, bilo je prvi na takmičenju u Beogradu, drugo mesto osvojio je na državnom a treće na svetskom prevenstvu u tekvondou.
Kultura Nova Pazova 02.10.2012.
U Novoj Pazovi juče je premijerno izvedena dečja predstava Crvenkapa Amaterskog pozorišta Mirko Tatalović Ćira. Režiju potpisuje Milan Kovačević a u ansamblu igraju članovi novopazovačkog pozorišta, ali ima i debitanata. U ulozi Crvenkape pojavljuje se Dragana Ćurčin iz Vojke.
Uloga Vuka je pripala Nenadu Gavranu, mladom glumcu iz Nove Pazove. Jedna od najpoznatijih priča za decu, i danas je omiljena a učenici OŠ Rastko Nemanjić Sveti Sava, pred kojima je igrana, pratili su ovu predstavu sa velikom pažnjom a glumci su uživali igrajući za njih.
Info Banovci Dunav 02.10.2012.
U naselju Banovci Dunav, u neposrednoj blizini vrtića početkom maja je otvorena teretana na otvorenom i obnovljeno je dečje igralište. Vrednost radova bil je oko million i 700 hiljada dinara. Najmlađi i njihovi roditelji sa odobravanjem su prihvatili ovaj mini fitnes centar na otvorenom, a dolaze i odrasli i vežbaju. Međutim, nakon nepuna četri meseca na većini klupa u parku nema naslona,
sa nekih ljuljaški skinute su daske, sa nekih ljuljaški odvijene su matice pa je čak i bezbednost dece koja se ljuljaju ugrožena. Na igralištu u naselju Banovci Dunav oštećene su čak i sprave u mini teretani. Neposredno posle ovog, slilčna igrališta otvorena su i u Gradskom praku u Staroj i u parku u Novoj Pazovi.
Info Stara Pazova 02.10.2012.
Javno komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija Stara Pazova najavilo je akciju iskučivanja sa mreže potrošača koji nisu izmirili svoje obaveze prema ovom Preduzeću. Rok za uplatu je do kraja nedelje a Vodovod nudi i mogućnost sklapanja ugovora radi reprogramiranja duga – najavili su iz ovog Preduzeća.
Info Stara Pazova 02.10.2012.
U Osnovnoj školi “Boško Palkovljević Pinki“ u Staroj Pazovi već su uveliko počele aktivnosti povodom “Dečje nedelje“. Učenici prvog razreda danas su ukrašavali školsko dvorište, a tokom ove nedelje trebalo bi da budu upisani u školsku i gradsku biblioteku.
Planirane su tri vrste aktivnosti humanitarnog karaktera: prva je poklon drugu iz odelenja, druga je prikupljanje školskog pribora, slatkiša i igračaka za decu bez roditeljskog staranja, koja se organizuje u saradnji sa Centrom za socijalni rad, i treća humanitarna aktivnost je poklon knjiga školskoj biblioteci, rekla je pedagog Vesna Stepanović. Tokom ove nedelje biće organizovane brojne sportske aktivnosti. Učenici nižih razreda će imati međuodeljenska sportska druženja, za učenike od četvrtog do osmog razreda biće organizovan šahovski turnir, učenici šestog razreda će se takmičiti u rukometu, dok će učenici sedmog i osmog razreda odmeriti snage u fudbalu.
Info Stara Pazova 02.10.2012.
Klmel el Attar, direktor "Gambra" za jugoistočnu Evropu i Pavel Lenhart, predstavnik firme "Medicon" posetili su danas Centar za hemodijalizu staropazovačkog Doma zdravlja. Kimel al Attar je u izjavi za RTV Stara Pazova rekao da je poseta Staroj Pazovi upriličena u okviru posete Srbiji,
a sa željom da poseti centre koji bolje funkcionišu od ostalih. Firma "Medicon" je glavni distributer hemodijalizne opreme i aparata, razlog posete našem gradu je činjenica da je ovaj hemodijalizni centar najreprezentativniji u Srbiji. Pavel Lenhart, predstavnik firme "Medicon" je pohvalio staropazovački centar i rekao da je osoblje dobro obučeno, da se poštuju pravila rada uz visok nivo higijene. Doktor Rada Inđić, direktor staropazovačkog doma zdravlja je istakao zadovoljstvo zbog posete.
Život Stara Pazova 01.10.2012.
Osnovna škola „Simeon Aranicki„ u Staroj Pazovi danas je svečano obeležila Dan škole, kao podsećanje na 1. oktobar 1896. godine kada je Simeon Aranicki stupio na svešteničku dužnost u crkvi Svetog Ilije. Ove godine Dan škole je posvećen projektu „Škola bez nasilja„, za koji bi škola ove godine trebalo da dobije sertifikat, rekla je direktorka Slađana Bursać,
a u ime opštine Stara Pazova prisutne je pozdravio predsednik Đorđe Radinović, koji je istakao dobru saradnju škole sa lokalnom samoupravom. Učenici i zaposleni u školi Aranicki pokazali su šta su u prethodne tri godine radili i naučili u okviru ovog UNICEF- ovog projekta koji ulazi u svoju završnu fazu. Predstavljeni su stručni timovi i školske sekcije sa posebnim akcentom na brojna postignuća učenika. Pored školskog hora pod rukovodstvom nastavnice Nevene Stamenković, u prigodnom programu učestvovali su članovi dramske i recitatorske sekcije. Bila je to i prilika da se uruče zahvalnice ustanovima koje su u značajnoj meri doprinele razvoju škole u poslednjih godinu dana. Pored predstavnika lokalne samouprave, svečanost povodom Dana škole svojim prisustvom uveličali su predstavnici Srpske pravoslavne crkve, Mesne zajednice Stara Pazova, javnih preuzeća, direktori osnovnih i srednjih škola i predškolskih ustanova, brojni roditelji i saradnici škole.
Kultura Golubinci 01.10.2012.
U subotu uveče u holu golubinačke škole Iliji Žarkoviću u čast okupili su se vrsni muzičari i pesnici. Idejni i tehnički organizator ove umetničko - književne večeri Zorica Žarković govorila je o opusu svog počivšeg supruga a prisutne goste i publiku pozdravio je Vlatko Ćaćić, predsednik Hrvatskog kulturno prosvetnog društva Tomislav,
koje je i organizator cele manifestacije. Shodno novom konceptu manifestacije, publici je predstavljen jedan priznati i višestruko nagrađivani književnik - Slobodan Zubanović i jedna pesnička nada - Kristina Arsenijević. Zubanović, uz pomoć prijatelja publiciste Anđelka Erdeljanina i našeg glumca Milana Dudića, predstavio je svoju novu knjigu poezije i poetske proze pod naslovom koji parafrazira filmski: „U tri i deset za Rumu“. Kristina Arsenijević iz Golubinaca, učenica drugog razreda gimnazije, već ima 150 pesama i mnogo priznanja, među kojima je i prošlogodišnje za najtalentovaniju mladu pesnikinju u Vojvodini. Stihove Ilije Žarkovića profesionalno je interpretirala Lena Bogdanović, a u programu poetske večeri učestvovali su i akademski muzičari sopran Natalija Nikolić, violinistkinja Ana Mijušković, pijanistkinja Bojana Sovilj, gitarista Milan Tomić a jednu pesmu je odrecitovala članica Feniksa Ivana Tijanić. Poetsko veče u subotu završeno je koktelom uz muziku Golubinačkih tamburaša. Drugo, ujedno i završno veče, manifestacije „Večeri i noći Ilije Žarkovića Žabara“ bilo je tamburaško. U pozorišnoj sali Centra za kulturu u Staroj Pazovi nastupila su tri tamburaška orkestra. Koncert je počeo Tamburaški orkestar „Ladan špricer“ iz Golubinaca izvođenjem Žarkovićevih pesama. U ime organizatora, Hrvatskog kulturno -prosvetnog društva Tomislav prisutne je u Staroj Pazovi, isto kao i prethodno veče u Golubincima, pozdravio Vlatko Ćaćić a zatim je na pozornicu izašao Gradski tamburaški orkestar Stara Pazova. Staropazovčani su svirali u nepotpunom sastavu, nedostajao je i umetnički rukovodilac Ljubinko Lazić. Pazovčani, kao i Golubinčani srdačno i burno su pozdravljeni od publike koja je bezmalo ispunila pozorišnu salu. Već pri izlasku prvih muzičara aplauzom je pozdravljen najbolji tamburaški orkestar na ovim prostorima, Veliki tamburaški orkestar Radio-televizije Vojvodine. U prvom delu vrsni muzičari su izveli tri klasične kompozicije pod dirigentskom palicom mladog Miroslava Tubića. Zatim su usledile poznate starogradske pesme. Dve je otpevala mlada Golubinčanka Dubravka Ćaćić. Kulminacija koncerta bio je nastup barda starogradske pesme Milana Prunića. Tamburaško veče, kao najbolji način negovanja sećanja na Iliju Žarkovića Žabara, završeno je pesmom Svirci moji u interpretaciji svih izvođača. Organizatori mogu da budu zadovoljni umetničkim nivoom prikazanog programa i odzivom publike, što ih sigurno ohrabruje u nameri da i dogodine prirede „Večeri i noći Ilije Žarkovića Žabara“.
Fotografija:Milan Prunić sa tamburaškim orkestrom
Kultura Stara Pazova 01.10.2012.
Da je likovna umetnost veoma zastupljena u ovoj sredini, potvrđuje i broj autora i radova na Opštinskoj smotri likovnog stvaralaštva. Predstavlja se čak 51 autor sa 81.radom - iz Udruženja likovnih umetnika Stare Pazove 21 umetnik, iz Udruženja likovnih umetnika Leonardo iz Novih Banovaca – 17,
iz Udruženja Vodica iz Golubinaca 3 autora, iz Kulturno umetničkog društva Branko Radičević iz Stare Pazove dva, iz Omladinskog Kulturno umetničkog društva Sveti Sava iz Nove Pazove 1 autor, iz Kulturno umetničkog društva Slavko Gajin iz Vojke 4 i iz Društva prijatelja mladih iz Starih Banovaca 3 autora. Opštinska smotra likovnog stvaralaštva kao i prethodnih godina otvorena je u holu pozorišta, uz kulturno - umetnički program, a najuspešnije slikare u prošloj godini, Savez amatera opštine i ovog puta je nagradio. Prema oceni žirija sastavljenog od učesnika smotri, odnosno svih likovnih udruženja sa teritorije opštine, najbolji u prošloj sezoni bili su: Milutin Crnobrnja, Zorica Opavski, Đina Beraković i Ljiljana Gašparovski, kojima je u ime Saveza nagrade, platna, štafelaje i četkice uručio sekretar Petar Nerandžić. Lepo je znati, da neko primenjuje to što radiš, kaže Zorica Opavski.
Biće još uspešnih sezona, nada se Milutin Crnobrnja. Smotru je otvorila predsednica ULUSP-a Zorica Opavski, a selektor je i ove godine akademski slikar Marjan Karavla. Zonska smotra održaće se već naredne nedelje u Rumi, a koliko je radova prošlo sa opštinske, selektor će saopštiti naknadno.
Život Stara Pazova 01.10.2012.
U akciji dobrovoljnog davanja krvi organizovanoj u subotu u Staroj Pazovi ispred zgrade SO Stara Pazova ukupno je pedeset građana dalo krv,od čega je osmoro novih davalaca. Iz Crvenog krsta poručuju da su građani po ko zna koji put pokazali svoju humanist,
a posebno topla dobrodošlica se upućuje onim sugrađanima koji su odlučili da krv daju prvi put i uključe se u veliku porodicu humanista koji nesebično pomažu da se ljudski životi sačuvaju. Naredna akcija je planirana za 5. oktobar u firmi Gorenje – Tiki.
Život Surduk 01.10.2012.
Juče je u Surduku održano 19. Takmičenje u paradnim konjičkim zapregama. Popularna Fijake- rijada je započela svečanim defileom učesnika kroz selo do stadiona na kom se održavalo tak- mičenje. Na ovom nadmetanju konjičkih zaprega sudije su ocenjivale izgled fijakera, izgled konja, odeću i opremu kočijaša i posade, a pre svega su merile vreme prolaska kroz kapije, i registrovale
negativne poene koji se sastoje u rušenju loptica koje su bile postavljene na čunjeve. Manifestacija je imala više turistički nego takmičarski kakrakter. Među učesnicima, a i među posetiocima su bili gosti iz svih krajeva regiona i šire. Brojna publika je uživala gledajući rasne konje upregnute u lepo ukrašene fijakere. Predsednik Mesne zajednice Surduk Dragan Dronjak je istakao da ovogodišnja fijakerijada ima veliki značaj za selo i ovaj deo podunavlja o čemu svedoče kolone ljudi i vozila koji na taj dan dođu u Surduk. Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović je čestitao organizatorima na uspešnoj organizaciji i istako da će opština za narednu godinu izraditi kalendar turističkih manifestacija i da će ova fijakerijada imati značajno mesto u tom kalendaru.
Fotografija - Zoran Milić
Ekonomija Stara Pazova 01.10.2012.
O ratarstvu, stočarstvu i ostalim granama poljoprivrede od danas će poljoprivrednici biti u prilici da se i zvanično izjasne, jer se posle pola veka, u Srbiji sprovodi popis poljoprivrede koji će trajati do 15. decembra. Popis poljoprivredne imovine prilika je da država stekne jasnu sliku o domaćem agraru, jer ovakva zvanična akcija sprovedena je davne 1960. godine.

Kvalitetan popis će biti osnova postojane i dugoročnije agrarne politike i praksa je zemalja Evropske unije, ali i onih sa učešćem poljoprivrede u ukupnom bruto domaćem proizvodu nižim nego u Srbiji. Popis u agraru je od velikog značaja, izjavio je Milan Prostran, savetnik za poljoprivredu u Privrednoj komori Srbije gostujući na RTV Stara Pazova. Prostran je apelovao na poljoprivrednike da sarađuju sa popisivačima.
Oko 6100 obučenih popisivača obići će tokom dva i po meseca, kako se očekuje, oko 700 hilja- da gazdinstava. Procene su da Srbija raspolaže sa 4,2 miliona hektara obradivog zemljišta. Po- red privatnog i državnog zemljišta u popis bi trebalo da uđu i površine koje su predmet restitu- cije, ali i vlasništvo crkava, zadruga, poljoprivrednih škola i institucija. Prvi rezultati popisa se mogu očekivati polovinom januara naredne godine.
Firma Eurostroj iz Stare Pazove zapošljava trgovca u maloprodajnom objektu Praktiker. Pored rasvete i elektromaterijala, u prodavnici Praktiker u ponudi je širok asortiman šrafovske robe, ručnog, baštenskog i elektro alata, profi i hobi program. Ako ste komunikativni, vredni, imate iskustvo rada kao trgovac, prijavite se ili nam dostavite Vašu radnu biografiju.Poželjno je da kandidati budu elektotehničke struke ili da imaju osnovno znanje u navedenoj oblasti. Zainteresovai kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj: 063/267 032, ili poslati svoju radnu biografiju na e-mail: hr.mng@eurostroj.rs.
Potrebni radnici za rad u perionici veša u Staroj Pazovi.Zainteresovani kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj 069/40-51-500 kao i na broj telefona 063/24-41-76.
Firmi Moto-plast doo koja se bavi proizvodnjom folije, potrebni proizvodni operateri sa ili bez radnog iskustva za rad u proizvodnom pogonu u Novoj Pazovi. Rad je organizovan u smenama. Svoju radnu biografiju sa nazivom pozicije za koju konkurišete,zainteresovani kandidati mogu poslati na e-mail adresu: info@motoplast.rs ili doći lično u prostorije firme u ulici Njegoševa 111 u Novoj Pazovi.Za više informacija zvati na telefon broj 022/323-584 kao i na broj 022/323-364 svakog radnog dana od 8 do 16 časova.
Potrebni radnici muškog pola , za rad na presama u proizvodnji bakelitnih toalet dasaka. Zainteresovani kadidati sve informacije mogu dobiti na telefon broj 063/450-426 u periodu od 08 do 14 časova.
Predstavništvu kanadske firme Integrity iz Stare Pazove, potrebni radnici u proizvodnji. Prijave na telefone 022/310-147 i 060/508-0844 ili doći lično u sedište firme Golubinački put bb.
Stovarištu Šovljanski iz Starih Banovaca hitno potrebna dva fizička radnika. Za više informacija doći lično na adresu Grčka 2, ili pozvati na telefon broj 022/310-608.
Usled proširenja proizvodnih kapaciteta kompanija IGB AUTOMOTIV raspisuje konkurs za prijem 100 radnika u proizvodnom pogonu u Inđiji. Konkurs je otvoren do 1. juna. Prijave i biografije možete poslati na e-mail adresu prijava@bauerhin.rs ili direktno predati u kompaniji.
Potrebne žene za prodaju sladoleda u Novoj i Staroj Pazovi.Zainteresovane kandidatkinje mogu se javiti na broj telefona 060/5108333.
Kompaniji DIS su potrebni mladi, vredni i ambiciozni ljudi na sledećim pozicijama u marketu u Novoj Pazovi: prodavac- izlagač, kasir, prodavac na odeljenju voća i povrća, prodavac na odeljenju delikatesa i gotovih jela, mesar, magacioner, referent nabavke, poslovođa, vozač- dostavljač, Direktor marketa. Prijave sa kratkom biografijom i fotografijom posalti na hr@dis.rs ili se prijavite putem upitnika na sajtu www.dismarket.rs. Konkurs je otvoren do kraja juna.