Pregled vesti za Februar 2012.


Info Stara Pazova 14.02.2012.
U Staroj Pazovi je juče osnovano Opštinsko udruženje poljoprivrednika Stara Pazova.
Osnivačkoj skupštini prisustvovalo je preko 220 poljoprivrednika iz svih mesta staropazovačke opštine,predstavnici lokalne samouprave i Goran Jović, predsednik opštine. Izabrani su Upravni i Nadzorni odbor a za predsednika Opštinskog udruženja poljoprivrednika imenovan je Jan Lenjik, predsednik Udruženja poljoprivrednika Stara Pazova. Mihal Balaž, član inicijativnog odbora govorio je o ciljevima osnivanja opštinslog udruženja dok je Goran Jović, podržao je osnivanje skupštine i obećao pomoć lokalne samouprave.Goran Puača iz Asocijacije poljoprivrednika Vojvodine istakao je značaj udruživanja poljoprivrednika, Zdravko Subotić, šef staropazovačkog trezora podsetio je na promene i pravila obnove poljoprivrednih gazdinstava a Ostoja Poatar, asistent savetodavac skrenuo je pažnju oko zakupa poljoprivrednog zemljišta.Nakon osnivačke skupštine u holu Bele zgrade za sve prisutne poljoprivrednici su pripremili zakusku. K. ŠARKEZI
Kultura Stara Pazova 14.02.2012.
Čarolija na svili – naziv je nesvakidašnje izložbe, mlade autoroke Srne Subanović, studentkinje iz Stare Pazove, koja na svojoj prvoj samostalnoj izložbi izlaže 21 svilenu maramu.
Svaka odiše vedrinom, a i dezeni su prava čarolija. Pa tako, možete oko vrata nositi Afriku, detelinu, proleće, zimu, leptira. Iako je slikarstvom počela da se bavi od svog ranog detinjstva, Srna Subanović je za svoj životni poziv odabrala nešto sasvim drugo, što kako kaže, ni sama ne može da objasni zašto. I dok uspešno studira molekularnu biologiju i fiziologiju na Biološkom fakultetu u Beogradu, od četkica i boja se ne odvaja. Ranije se uspešno bavila i sportom. Sve što radi je sjajno i vrhunski, rekao je predsednik Opštine Stara Pazova Goran Jović, otvarajući njenu prvu samostalnu izložbu, koju u holu pozorišta možete pogledati naredne dve nedelje, a neku od marama možete i kupiti. Svaka je unikatna, a cene se kreću od 2 do 6 hiljada dinara. Večeras u galeriji Centra za kulturu, biće otvorena izložba akadem- skog slikara i profesora na Akademiji primenjenih umetnosti u Beogradu Miroslava Lazovića, Njegova ulja na platnu možete pogledati do 10.marta, a otvaranje izložbe je večeras u 19 časova. Fotografija: sa otvaranja izložbe Srne Subanović (Z.Milić)
Kultura Nova Pazova 13.02.2012.
Treći u nizu koncerata, kojima OKUD „Sveti Sava“ iz Nove Pazove obeležava svoj jubilej– 10 godina od osnivanja, održan je u subotu.
Bio je to koncert dečjih grupa - od početne grupe u kojoj su predškolci, koji prave svoje prve korake na sceni, preko mladje dečje grupe do pripremnog ansambla sa već iskusnim igračima iza kojih su brojni nastupi, ali i uspesi na takmičenjima. Pripremni ansambl je sinoć bio nosilac programa, sa 5 koreografija od kojih su Igre iz Bele Palanke prikazane premijerno. Bile su tu još i Pesme i igre i Jasenice, iz Užica, Metohije, Cetralne Srbije, Vranjanskog Polja. U narednom periodu članovi OKUD-a Sveti Sava iz Nove Pazove će se posvetiti pripremi za predstojeća takmičenja, rekao je Marko Kamdžijaš, koreograf i umetnički rukovodilac dečjih grupa, a nakon toga uslediće i novi nastupi kako pred domaćom publikom, tako i na gostovanjima u zemlji ali i u inostranstvu.
Sport Stara Pazova 13.02.2012.
U šesnaestom kolu Winer štediša Superlige odbojkaši Jedinstva iz Stare Pazove izgubili su u Beogradu od Partizana Termoelektro sa 3:1 i sa dvanaest bodova se nalaze na pretposlednjem mestu na tabeli.
U petnaestom kolu Prve lige, odbojkašice Jedinstva su poražene u Zrenjaninu od MD Zrenjanin sa 3:1 i to im je prvi poraz u prvenstvu posle četrnaest uzastopnih pobeda. U devetnaestom kolu Prve lige, košarkašice Stare Pazove izgubile su u Jagodini od Jagodine 2001 sa 77:65. Košarkaši Stare Pazove poraženi su kod kuće u sedamnaestom kolu Prve Vojvođanske lige od Topole iz Bačke Topole sa 91:64, utakmice Nova Pazova – Vojvodina Srbijagas MT i Dunav – Meridiana su odložene, kao i meč sedamnaestog kola Druge Vojvođanske lige, Futog Tehnomer - Vojka. Odložena je i utakmica dvanaestog kola Superlige između rukometašica Maks sporta iz Nove Pazove i Radnički Lepenica iz Kragujevca.
Info Stara Pazova 11.02.2012.
U svim osnovnim i srednjim školama u našoj opštini do kraja nedelje neće biti nastave, objavio je danas na konferenciji za štampu Štaba za vanredne situacije Goran Jović, predsednik Opštine i predsednik Štaba.
Na osnovu odgovarajućih zakonskih akata predsednik opštine je doneo odluku o određivanju osposobljenih pravnih lica za spasavanje i zaštitu građana: Gasferomont je u obavezi da redovno snabdeva gasom, Lasta Srem da vrši redovan autobuski saobraćaj, Čistoća da održava čistoću, vrši poslove sahranjivanja i asanacije, Vodovod i kanalizacija, redovno da snabdeva vodom. Centar za socijalni rad je u obavezi da pruža pomoć ugroženim kategorijama stanovništva, Crveni krst je dužan da pruža pomoć na zbrinjavanju stanovništva, a dom zdravlja je dužan da pruža medicinske usluge, saopštio je Goran Jović predsednik Štaba za vanredne situacije. Na sednici je rečeno da su i druga javna preduzeća i ustanove obavezna da obavljaju svoju delatnost. Sva pravna i privredna lica su podeljena po mestima u našoj opštini gde će održavati i čistiti svojom mehanizacijom sneg i led. Direkciji za izgradnju je uplaćen iznos za kupovinu freza za čišćenje snega po trotoarima. Vojska Srbije je takođe angažovana u našoj opštini, danas su vojnici čistili u Novoj Pazovi. Štab je doneo odluku i da 44 najugroženije porodice u staropazovačkoj opštini dobiju po dve tone briketa za grejanje kao i da 22 porodice od Crvenog krsta dobiju neophodne obroke. Štab je 24 sata u službi građana, а kontakt telefon je telefon centrale u opštini: 310 - 170
Kultura Stara Pazova 11.02.2012.
Pazovačka publika, ali i publika iz okolnih mesta, uživala je sinoć jedanaesti put na koncertu Legendi.
Hladno vreme i sve prazniji novčanici nisu bili prepreka da sala i ovog puta bude puna. Kako reče Ivan Milinković, solista Legendi, i njihova očekivanja, kao i očekivanja publike su velika, a u Staroj Pazovi su se uvek ta očekivanja ispunila, što potvrđuje i njihov dolazak jedanaestu godinu za redom:-Stara Pazova gravitira Beogradu, ali je mesto za sebe i svaki put ima razloga da se dolazi. To je prosto za nas fascinantno. Mi smo već našu publiku, a i ona nas, razmazili tako da očekujemo svake godine da se pojavimo u Staroj Pazovi, rekao je Ivan Milinković. Šta su Legedne radile od poslednejg koncerta u Staroj Paovi, za RTV Stara Pazova je govorio Zoran Dašić, kompozitor, tekstopisac i gitariste grupe:-Obišli smo gomilu gradova, bili smo malo u inostranstvu, malo po Srbiji, malo po bivšoj Jugoslaviji. Nama je uvek bio problem da dođemo prvi put u određeno mesto, a zatim ne postoji mesto gde nas nisu zvali da dođemo ponovo, rekao je Dašić. Da će Legende u Staru Pazovu doći i naredne godine, ne postoji nikakva sumnja.
Info Stara Pazova 11.02.2012.
Vesna Trbović, direktorka Centra za socijalni rad Stara Pazova apeluje na građane da se uključe u pružanje pomoći socijalno ugroženima:
-Porodični smeštaj odraslih i starih lica ovih dana je aktuelan u našoj opštini obzirom da su atmosferski uslovi takvi da imamo jako veliki broj ljudi koji su stari, usamljeni i koji nemaju ogrev. Apelujem ovom prilikom na sve građane u Staroj Pazovi koji imaju u ovim vanrednim okolnostima, mogućnost, koji imaju barem jednu sobu, da prihvate na porodični smeštaj odrasla i stara lica. Zainteresovani mogu da se jave na telefon 310 – 353 ili 311 – 930. Davalac usluge porodičnog smeštaja mora biti opšte podoban, što znači da lica koja se jave, građani, kada budu kasnije podnosili dokumenta za bavljenje hraniteljstvom, to su: uverenje o poslovnoj sposobnosti, uverenje da lice nije osuđivano, da mu nije izrečena mera zaštite od nasilja i uverenje o zdravstvenoj sposobnosti. U centru za socijalni rad dobiće osnovnu obuku za brigu o starim ljudima i mi sklapamo sa njima ugovor o porodičnom smeštaju. Iznos sredstava koja lice dobija koje brine o starijim osobama, od strane Ministarstva rada i socijalne politike iznosi 15 hiljada 635 dinara za korisnika, to su sredstva koja dobija sam hranitelj, a za sam rad hranitelja se dobija 7 hiljada 753 dinara, rekla je Vesna Trbović i još jednom apelovala da se takva lica zbrinu jer su, kako kaže, prihvatilišta puna. Inače, po njemi rečima, Klub za stara lica u gradskom parku, radi ceo dan od 9.00 do 20.00 časova, pa stara lica tamo mogu da se okrepe, ugreju i borave u toplim prostorijama.
Info Stara Pazova 11.02.2012.
Na raskrsnici u centru Stare Pazove danas je puštena u rad svetlosna saobraćajna signalizacija.

Zamenik direktora Direkcije za izgradnju opštine Stara Pazova Željko Ševo zahvalio se sugrađanima na strpljenju, jer se od postavljanja semafora do njihovog puštanja u rad čekalo oko mesec dana. Po njegovim rečima, čekalo se zbog toga što je ukrštanje magistralnog i regionalnog puta u nadležnosti Puteva Srbije i sve potrebne papire i upotrebnu dozvolu morali su da ishoduju sa Putevima Srbije i sa Ministarstvom za energetiku i infrastrukturu, a to je procedura koja traje. Semafori su pušteni u rad kada su najpotrebniji, u zimskim uslovima saobraćaja. Po završetku raskrsnice, u novu svetlosnu signalizaciju ugradiće se i zvučni signali za bezbedan prelazak slepih i slabovidih osoba.
Info Stara Pazova 11.02.2012.
Opštinski Štab za vanredne situacije opštine Stara Pazova na sednici održanoj juče Naredbu o racionalnoj upotrebi električne energije u kojoj se kaže da se obavezuju privredna društva i svi privredni subjekti na teritoriji opštine Stara Pazova da zbog preopterećenosti elektro mreže, a sve u cilju racionalne upotrebe eletrične energije, svedu potrošnju ovog energenta na minimum,
te da isključe svetleće reklame i panoe oko svojih poslovnih objekata. Obavezuju se građani opštine Stara Pazova da iz istih razloga, smanje potrošnju ovog energenta. Štab je usvojio i Preporuku o racionalnoj upotrebi električne energije u kojoj se kaže: Preporučuje se Elektrodistribuciji Ruma-poslovnica Stara Pazova da u cilju racionalne upotrebe električne energije izvrši isključenje javne rasvete na teritoriji opštine Stara Pazova, s tim da glavni putni pravci u naseljenim mestima (važne saobraćajnice) opštine Stara Pazova budu osvetljeni.
Info ostalo 11.02.2012.
U Beogradu je juče održan Prvi sajam socijalne zaštite na kome je učestvovala i opština Stara Pazova.
Sajam je otvorio Rasim Ljajić, ministar za rad i socijalnu politiku koji je istakao da su rezultati različitih reformi u našem društvu, koje su počele 2000. godine vidljivi danas i da je za dobre reforme bitan partnerski odnos svih činilaca u društvu, nevladinih organizacija, lokalnih samouprava i svih drugih koji doprinose da korisnici socijalne zaštite budu zadovoljni. U oblasti socijalne zaštite prvi prioritet su deca, posebno deca sa posebnim potrebama, a zatim izbeglice i raseljena lica, rekao je Vensan Dežer, šef delegacije EU u Srbiji dok je Judita Rajfenbeh, direktorka kancelarije UNICEF u Beogradu istakla je da Srbija ima dobre zakone u oblasti socijalne zaštite u kojima se na prvo mesto stavlja porodica. Sajam je trajo samo jedan dan, a posle otvaranja bilo je nekoliko okruglih stolova. Na štandu opštine Stara Pazova predstavljen je zajednički projekat Razvoj i jačanje usluga za decu sa posebim potrebama i njihove porodice i rukotvorine dece osnovne i srednje škole Anton Skala i dnevnog boravka Iskorak. Projekat novih usluga u zajednici za socijalnu inkluziju dece sa smetnjama u razvoju, koji je počeo sa realizacijojm u januaru, fantastično funkcioniše, aktivnosti se odvijaju kako su projektom i predviđene, a saradnja svih učesnika ovog klastera je veoma uspešna, rekla je u ime opštine Stara Pazova Natalija Karadžić, predsednica Upravnog odbora. To je primer i kako se zajedno može dobro funkcionisati, istakla je Dragica Petković, Načelnica za društvene delatnosti opštine Pećinci. Nosilac projekta jeopština Stara Pazova, pružalac usluga Škola Anton Skala, a partneri u ovom projektu koji traje dve godine su opštine: Irig, Ruma i Pećinci. Za Tanju Todorović, direktorku Škole Anton Skala i Biljanu Jelačić, dikrektorku Centra za solcijalni rad iz Pećinaca, prvi utisci sa sajma su impresivni jer je bilo dosta ustanova, centara i nevladinih organizacija koje se bave socijalnom zaštitom, a koji su potencijalni partneri u budućim projektima.
Kultura Stara Pazova 11.02.2012.
Čarolija na svili – naziv je nesvakidašnje izložbe, mlade autoroke Srne Subanović, studentkinje iz Stare Pazove, koja na svojoj prvoj samostalnoj izložbi izlaže 21 svilenu maramu,.
Svaka odiše vedrinom, a i dezeni su prava čarolija. Pa tako, možete oko vrata nositi Afriku, detelinu, proleće, zimu, leptira. Iako je slikarstvom počela da se bavi od svog ranog detinjstva, Srna Subanović je za svoj životni poziv odabrala nešto sasvim drugo, što kako kaže, ni sama ne može da objasni zašto. I dok uspešno studira molekularnu biologiju i fiziologiju na Biološkom fakultetu u Beogradu, od četkica i boja se ne odvaja. Ranije se uspešno bavila i sportom. Sve što radi je sjajno i vrhunski, rekao je predsednik Opštine Stara Pazova Goran Jović, otvarajući njenu prvu samostalnu izložbu, koju u holu pozorišta možete pogledati naredne dve nedelje, a neku od marama možete i kupiti. Svaka je unikatna, a cene se kreću od 2 do 6 hiljada dinara.
Kultura Stara Pazova 11.02.2012.
Juče je u zgradi opštine Stara Pazova održana konferencija za štampu povodom koncerta grupe FIT koji će biti održan u pozorišnoj sali u Staroj Pazovi 14. februara, povodom Dana zaljubljenih.

Koncert će biti poklon opštine i Centra za kulturu za sve zaljubljene. Inače grupa FIT će prvi put nastupiti pred staropazovačkom publikom, koncert će početi u 20.00 časova, a ulaz je besplatan, rečeno je danas na konferenciji za novinare, odakle je upućen poziv građanim da dođu na koncert.
Info Stara Pazova 11.02.2012.
Sa današnje sednice Štaba za vanredne situacije opštine Stara Pazova prosleđeno je obaveštenje Čistoće u kome se korisnici usluga obaveštavaju da Čistoća neće vršiti uslugu iznošenja smeća do 20. februara.
U obaveštenju se kaže da zbog niskih temperatura i snežnih padavina rad hidaraulike na vozilima nije moguć. Iz istih razloga otežano je i odlaganje smećana centralnu deponiju zbog velikih snežnih nanosa na pristupnom putu i na samoj deponiji što je uslovljeno, kako se navodi, položajem deponije koja je van naselja, odnosno u njivama. U obaveštenju je navedeno da će čistoća sa porastom temperature nastaviti redovno iznošenje smeća.
Info Novi Banovci 11.02.2012.
Put Novi Banovci – Batajnica je zavejan i do daljneg je u blokadi, javio nam je oko 9.30 sati dežurni dispečer u staropazovačkoj Lasti Srem.
Po njegovim saznanjima, dva kamiona su se preprečila na putu između Banovaca i Batajnice. Lokalni autobus koji saobraća između Banovaca i Batajnice ne može da prođe, a autobusi na relaciji Surduk, Belegiš, Banovci do Zemuna, saobraćaju tako što se kod Novih Banovaca uključuju na auto put ka Zemunu i obrnuto. Po rečima dispečera, u blokadi je i izlaz sa auto puta kod Batajnice, zbog radova na batajničkom nadvožnjaku, a i na tom delu se poprečio jedan kamion.
Kamioni Srem puta su stalno na terenu, a pomenuta deonica je u nadležnosti Bveograda, izjavio je za RSP Dejan Svirčević, šef u Srem putu. Svirčević je rekao da se putevi čiste i da se pokušava makar po jedna kolovozna traka da učini prohodnom. U toku jutra dobili smo telefonske pozive građana koji su se žalili da nemaju vode. Od Jove Bijelića, direktora Vodovoda i kanalizacije smo saznali da se i ovom preduzeću javilo tridesetak građana Stare Pazove, da su u pitanju kvarovi i zamrzavanja na kućnim vodovodnim instalacijama, a snabdevanje vodom je uredno.
Firma Eurostroj iz Stare Pazove zapošljava trgovca u maloprodajnom objektu Praktiker. Pored rasvete i elektromaterijala, u prodavnici Praktiker u ponudi je širok asortiman šrafovske robe, ručnog, baštenskog i elektro alata, profi i hobi program. Ako ste komunikativni, vredni, imate iskustvo rada kao trgovac, prijavite se ili nam dostavite Vašu radnu biografiju.Poželjno je da kandidati budu elektotehničke struke ili da imaju osnovno znanje u navedenoj oblasti. Zainteresovai kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj: 063/267 032, ili poslati svoju radnu biografiju na e-mail: hr.mng@eurostroj.rs.
Potrebni radnici za rad u perionici veša u Staroj Pazovi.Zainteresovani kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj 069/40-51-500 kao i na broj telefona 063/24-41-76.
Firmi Moto-plast doo koja se bavi proizvodnjom folije, potrebni proizvodni operateri sa ili bez radnog iskustva za rad u proizvodnom pogonu u Novoj Pazovi. Rad je organizovan u smenama. Svoju radnu biografiju sa nazivom pozicije za koju konkurišete,zainteresovani kandidati mogu poslati na e-mail adresu: info@motoplast.rs ili doći lično u prostorije firme u ulici Njegoševa 111 u Novoj Pazovi.Za više informacija zvati na telefon broj 022/323-584 kao i na broj 022/323-364 svakog radnog dana od 8 do 16 časova.
Potrebni radnici muškog pola , za rad na presama u proizvodnji bakelitnih toalet dasaka. Zainteresovani kadidati sve informacije mogu dobiti na telefon broj 063/450-426 u periodu od 08 do 14 časova.
Predstavništvu kanadske firme Integrity iz Stare Pazove, potrebni radnici u proizvodnji. Prijave na telefone 022/310-147 i 060/508-0844 ili doći lično u sedište firme Golubinački put bb.
Stovarištu Šovljanski iz Starih Banovaca hitno potrebna dva fizička radnika. Za više informacija doći lično na adresu Grčka 2, ili pozvati na telefon broj 022/310-608.
Usled proširenja proizvodnih kapaciteta kompanija IGB AUTOMOTIV raspisuje konkurs za prijem 100 radnika u proizvodnom pogonu u Inđiji. Konkurs je otvoren do 1. juna. Prijave i biografije možete poslati na e-mail adresu prijava@bauerhin.rs ili direktno predati u kompaniji.
Potrebne žene za prodaju sladoleda u Novoj i Staroj Pazovi.Zainteresovane kandidatkinje mogu se javiti na broj telefona 060/5108333.
Kompaniji DIS su potrebni mladi, vredni i ambiciozni ljudi na sledećim pozicijama u marketu u Novoj Pazovi: prodavac- izlagač, kasir, prodavac na odeljenju voća i povrća, prodavac na odeljenju delikatesa i gotovih jela, mesar, magacioner, referent nabavke, poslovođa, vozač- dostavljač, Direktor marketa. Prijave sa kratkom biografijom i fotografijom posalti na hr@dis.rs ili se prijavite putem upitnika na sajtu www.dismarket.rs. Konkurs je otvoren do kraja juna.