Pregled vesti za Mart 2012.


Život Stara Pazova 29.03.2012.
Osamnaest bubrežnih bolesnika koji su putovali oko 100 kilometara u oba pravca do Sremske Mitrovice i Zemuna na hemodijalizu, ovaj zahtevni medicinski tretman, od koga im zavisi život, od prošlog ponedeljka obavljaju u Centru za hemodijalizu “Doma zdravlja Dr Jovan Jovanović Zmaj“ u Staroj Pazovi.
Ilija Stojić iz Starih Banovaca je već 30 godina na dijalizi. Zadovoljan zbog činjenice da više ne mora tri puta nedeljno da putuje na dijalizu u Zemun. 18 bubrežnih bolesnika podeljeno je u dve grupe, na dijalizu dolaze tri puta nedeljno, a sam postupak prosečno traje 4 sata. Pacijenti se dobro osećaju i za sada nema nikakvih problema u radu i snabdevanju. Svečano otvaranje Centra za hemodijalizu u Staroj Pazovi biće upriličeno u utorak 3. aprila.
Život Stara Pazova 29.03.2012.
Ulepšavanje i ozelenjavanje našeg grada nastavljeno je i danas. U ulici Ćirila i Metodija u centru Stare Pazove, gde su nekada rasla stabla stara i po nekoliko decenija, danas su zasađene sadnice Akacije Hispide. U narednom periodu u sklopu uređenja raskrsnice u centru radiće se i dalje, na onim delovima koji još nisu završeni. Apel našeg sugrađanina Vladimira Radišića, inače kolara u penziji, koji je još pre par meseci obratio pažnju na stara, bolesna stabla da se zamene novim, lepšim vrstama, koja će biti ukras Stare pazove, urodio je plodom i od sada će staropazovčane pozdravljati crvenim cvetom novo drveće.
Info Stara Pazova 29.03.2012.
Jutros oko 10 časova poljoprivredni proizvođači staropazovačke opštine krenuli su sa oko 80 traktora u protestnu vožnju. Kolona traktora u pratnji policije prošla je oko 10 sati kroz centar Stare Pazove i otišla u pravcu Nove Pazove. Poljoprivrednici iz Stare Pazove najavili su blokadu puta između Stare i Nove Pazove u periodu od 18 do 19 časova.
Info Stara Pazova 27.03.2012.
U proteklih deset dana bilo je hiljadu požara na teritoriji cele Srbije, a u staropazovačkoj opštini u ovom mesecu bio je veliki broj intervencija vatrogasaca, kaže za RTV Stara Pazova Vladimir Dašić, komandir Vatrogasne jedinice Stara Pazova. Iz Vatrogasne jedinice je upućema molba građanima da budu pažljivi i da ne pale na otvorenom prostoru, a protiv svih koji ne budu poštovali zakon, će u svakom slučaju biti preduzete adekvatne mere.
Život Stara Pazova 27.03.2012.
Udruženje lovaca opštine Stara Pazova je zasadilo 1000 sadnica bagrema u Staroj Pazovi, na putu za Petrović salaš, na mestu tzv. Vukasova remiza. Sledeće nedelje je u planu sadnja još 2000 sadnica bagrema u Staroj Pazovi, rekao je Steva Vranić, upravnik lovišta, apelujući na gradjane da budu pažljivi prema novim sadnicama.
Staropazovačke lovce je prilikom pomenute akcije posetio i Milenko Bubonja, rukovodilac Odeljenja za komunalne delatnosti, koje vodi projekat ozelenjavanja. On je istakao da je u toku prethodne dve nedelje u staropazovačku opštinu iz rasadnika Srbija Šuma sa Kopanika stiglo 15 000 sadnica bagrema koje su podeljene lovačkim društvima u svim mesnim zajednicama, a koje treba da budu zasadjene do kraja naredne nedelje.
Život Surduk 27.03.2012.
Radovan Simić iz Surduka pobednik je nadmetanja u kuvanju riblje čorbe „Surdučki kotlić 2012.“.Drugo mesto je pripalo firmi Kovač Mont čiji su radnici zajedničkim snagama sa vlasnikom skuvali odličnu čorbu, a treće mesto je pripalo starobanovčaninu Tošici Pražiću. Nagrade su bile već poznate novi kotlići i tapiserija Ateljea Antre. Surdučani su demonstrirali i žigosanje ždrebadi Siniše Paunovića vlasnika ergele.
A mogli su se degustirati i proizvodi od mangulice,koja je po rečima surdučana najkvalitetnija na Balkanu jer njihove svinje su od ranog proleća do kasne jeseni u šumi sa druge strane Dunava. Žene u udruženju Jefimija priredile su i lepu izložbu ručnih radova.
Politika Stara Pazova 27.03.2012.
Opštinska izborna komisija opštine Stara Pazova, proglasila je u četvrtak 23. marta izbornu listu Demokratska stranka Srbije – Vojislav Koštunica, a u ponedeljak, 26. marta Komisija je proglasila izbornu listu “Dveri za život Pazove” koju je podnela Grupa građana “Dveri – Pazova”, izjavila je za RTV Stara Pazova Vesna Jovanović, predsednica Opštinske izborne komisije.
Podsećamo, Opštinska izborna komisija proglasila je u ponedeljak 19. marta izbornu listu Koalicije “Izbor za bolji život – Boris Tadić”, a u sredu 21. marta izbornu listu Demokratske stranke „Izbor za bolju Vojvodinu - Bojan Pajtić“, kandidata za poslanika u Skupštini AP Vojvodine po većinskom sistemu Dušana Inđića, koji je narodni poslanik u sadašnjem sazivu Skupštine Vojvodine.
Info Stara Pazova 23.03.2012.
JOŠ JEDAN U NIZU INCIDENATA DOGODIO SE I NOCAS, KAO I PRETHODNIH DANA NA GROBLJU STARA PAZOVA. GRUPA LJUDI IZVRŠILA JE KRIVIČNO DELO SKRNAVLJENJA SPOMENIKA TAKO ŠTO SU POSKIDALI SVE TEŽE DELOVE OD MESINGA. PO NEZVANIČNOJ INFORMACIJI KOJU IMAMO, OD EKIPA "CISTOCE"J.P. I PRIPADNICI SUP-A STARA PAZOVA IZVRŠILI SU UVIĐAJ NA LICU MESTA I ZA SADA JE PREGLEDANO IZMEĐU 35 I 40 SPOMENIKA. MOLIMO SVE GRAĐANE NASE OPSTINE DA SUTRA U TOKU DANA OBIĐU GROBNA MESTA SVOJIH NAJMILIJIH I DA EVENTUALNU STETU PRIJAVE U SUP-U STARA PAZOVA.
OBEĆANJA NADLEŽNIH ORGANA SU DA CE POČINIOCI BITI PRONAĐENI I ADEKVATNO KAŽNJENI. UVIĐAJ CE SE BITI NASTAVLJEN I TOKOM NAREDNIH DANA.
Info Stara Pazova 23.03.2012.
Iz Direkcije za izgradnju stiglo je obaveštenje o radovima na centru Stare Pazove. Danas se radovi izvode u Svetosavska ulica na prilazu raskrsnici, a preusmeravanje saobraćaja iz pravca Banovaca vršiće se po privremeno postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.
Sutra će biti zatvorena ul. Ćirila i Metodija na prilazu raskrsnici, a saobraćaj iz pravca Golubina- ca će se preusmeravati po privremeno postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji. Od nedelje 25.mart 2012. godine- biće delimično zatvaran saobraćaj na magistralnom putu M-22/1 Beograd- Novi Sad, te će se vršiti naizmenično propuštanje saobraćaja iz oba smera po privremeno postavljenoj radnoj signalizaciji.Mole se građani za strpljenje i razumevanje, kako bi se radovi odvijali nesmetano i efikasno.
Sport Stara Pazova 23.03.2012.
Na evropskom prvenstvu u bugarskom gradu Plovdivu Aleksandar Inđić iz Stare Pazove je u trećem kolu pobedio grkinju Ekatarinu Pavlidu sa 1:0, i nakon tri kola ima 1,5 poena. Nakon ovog kola Inđić se nalazi u sredini tabele, na prvenstvu na kome učestvuje još 14 šahista iz Srbije
Sport Stara Pazova 23.03.2012.
Košarkašice Stare Pazove u drugom kolu Plej-auta u Prvoj ligi Srbije igraće sutra u hali „Park“ protiv Spartaka iz Subotice. U dvadeset trećem kolu Prve Vojvođanske lige košarkaši Stare Pazove će večeras na svom parketu igrati protiv Odžaka, Nova Pazova će biti gost Srema u Sermskoj Mitrovici, a košarkaši Dunava iz Starih Banovaca će kao gosti igrtati protiv Vrbasa. U dvadeset trećem kolu Druge Vojvođanske lige košarkaši Vojke će se u Apatinu sastati sa Apatinom. Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove u dvadesetom kolu će igrati protiv Gimnazijalca u Kraljevu. Rukometaši Nove Pazove u dvadesetom kolu Prve lige će igrati u Temerinu protiv Mladost TSK-a.
Sport ostalo 23.03.2012.
Sutra i u nedelju igraće se utakmice u svim ligama u kojima nastupaju timovi iz staropazovačke Opštine.
U sedamnaestom kolu Srpske lige, Vojvodina, fudbaleri Radničkog iz Nove Pazove će kod kuće igrati protiv Sente, dok će Dunav u Starim Banovcima u nedelju dočekati OFK Kikindu. U osamnaestom kolu Vojvođanske lige grupa Zapad, fudbaleri Omladinca iz Novih Banovaca će se u Kaću sastati sa Jugovićem, a Jedinstvo će u nedelju u Staroj Pazovi u derbiju kola dočekati Indeks iz Novog Sada. U sedamnaestom kolu Sremske lige u Golubincima će igrati Jadran i Hajduk iz Višnjićeva, Sremac iz Vojke će biti gost Graničaru u Adaševcima, a u Irigu će se sastati Radnički i Sloga iz Krnješevaca. Posle više od četiri meseca nastavlja se i prvenstvo u Drugoj sremskoj ligi. Podunavac će u Belegišu biti domaćin Graničaru iz Grabovaca, a u Surduku će se igrati Borac i Donji Petrovci. Sve utakmice će početi u 15 časova.
Sport Stara Pazova 23.03.2012.
Fudbaleri Jadrana iz Golubinaca pobednici su kupa opštinskog fudbalskog saveza Stara Pazova pošto su juče u finalu pobedili Sremac iz Vojke nakon izvođenja penala, ukupnim rezultatom, 7:6, u regularnom toku bilo je 2:2.
Utakmica je odigrana u Staroj Pazovi na igralištu Jedinstva, a kapitenu Jadrana pobednički pehar je predao Miloš Paprica predsednik Izvršnog odbora opštinskog fudbalskog saveza, a tim iz Golubinaca je stekao pravo da učestvuje u kupu na nivou Srema.
Info Surduk 23.03.2012.
Tradicionalna manifestacija „Surdučki kotlić“,takmičenje u kuvanju riblje čorbe i ove godine će okupiti veliki broj ljubitelja ribolova,lova,i degustatora ovog već čuvenog podunavskog specijaliteta.
U centru sela kulinarski majstori počinju sa kuvanjem čorbe oko 10 časova,a proglašenje najbolje čorbe biće oko 13 časova.Za najbolje kulinare pripremljene su prigodne nagrade ,a pored nadmetanja u veštini kuvanja riblje čorbe degustiraće svi prisutni i već čuvene sremačke špecije.slaninu,kobasice,čvarke.Zato dođite u Surduk u nedelju 25 marta i uživajte u lepoj manifestaciji,gde će te pored čuvenih kulinarskih specijaliteta svakako sresti i stare ili upoznati nove prijatelje.
Info Nova Pazova 23.03.2012.
U Školi „Rasko Nemanjić Sveti Sava“ u Novoj Pazovi danas je održan „Dan sećanja na žrtve bombardovanja 1999. godine“.
Strahinja Blagojević, direktor škole je podsetio da saradnja sa aerodromom Batajnica traje već dugo, da je postojala, pre, u vreme i posle bombardovanja, a načelnik Štaba komande 204-te vazduhoplovne brigade, potpukovnik Brane Krnjajić je rekao da je tokom NATO agresije poginulo oko hiljadu policajaca i pripadnika vojske, da je život izgubilo oko dve i po hiljade civila, a oko 12 i po hiljada je ranjeno. Učenici škole su izveli kulturno umetnički program u kome su podsetili na okolnosti koje su prethodile bombardovanju, a ukazali su na žrtve koje je podnela opština Stara Pazova. Svečanosti je prisustvovao i Zoran Zubac, predsednik Izvršnog odbora Saveta Mesne zajednice Nova Pazova, kao i predstavnici Organizacije rezervnih vojnih starešina Nove Pazove.
Kultura Stara Pazova 23.03.2012.
U Novom Sadu danas je potpisan ugovor o uzajamnoj saradnji lokalnih radio i televizijskih stanica sa Javnim servisom Vojvodine i Nacionalnim savetom Slovaka.
Ugovor je potpisan posle pilot projekta u decembru i januarau koji je pozitivno ocenjen, a potpisali su ga: Ana Toman Makan, predsednica Nacionalnog saveta slovaka i direktori osam lokalnih radio i tri televizijske stanice. U ovom projektu je i Radio Stara Pazova, program na slovačkom jeziku. A cilj projekta je bolja informisanost o aktivnostima Slovaka u sredinama u Vojvodini i finansijska podrška novinarima, istakla je Ana Toman Makan.
Život Stara Pazova 23.03.2012.
Služba opšte medicine Doma zdravlja “Dr Jovan Jovanović Zmaj“ u Staroj Pazovi uvela je u svoj redovan rad preventivnu meru sistematskog pregleda odraslog stanovništva. Sistematske preglede građani mogu da obave kod svog izabranog lekara, subotom pre podne, u Centru za prevenciju u Staroj Pazovi.
Pored uobičajenog lekarskog pregleda pacijentima će biti utvrđen bodi mas indeks, kod žena će biti urađen palpatorni pregled dojki, kod muškaraca pregled prostate, a svima koji dođu na sistematski pregled biće urađen i laboratorijski pregled krvi i mokraće, rekao je za RTV Stara Pazova dr Aleksandar Omerović, načelnik Službe opšte medicine. Sistematski pregledi se ne zakazuju i obavljaju se isključivo kod svog izabranog lekara, naglasio je dr Omerović. U Centru za prevenciju danas će raditi dr Mirjana Muždeka, a 31. marta sa pacijentima radi dr Zorica Diković. Raspored rada u Centru za prevenciju za lekare opšte medicine biće istaknut i na sajtu staropazovačkog Doma zdravlja.
Sport Stara Pazova 23.03.2012.
Upravni odbor fudbalskog kluba Jedinstvo iz Stare Pazove imenovao je juče Dragana Macuru za novog trenera. Novi trener je juče već održao prvi trening sa fudbalerima iz Stare Pazove, a prethodno je radio u Zemunu, Balkan Bukovici, Železničaru iz Beograda i još nekim klubovima, poseduje „A“ licencu za fudbalskog trenera.
Jedinstvo se nalazi na trećem mestu Vojvođanske lige, Zapad, ima 30 bodova, a Macura je došao umesto Zorana Rankova koga je Upravni odbor smenio sa mesta trenera posle utakmice sedamnaestog kola i nerešenog rezultata u Sivcu protiv Poleta, a zbog slabih rezultata. Novi trener će na klupi Jedinstva debitovati u nedelju u derbiju 18 kola Vojvođanske lige, Zapad kada Jedinstvo dočekuje Indeks iz Novog Sada.
Život Stara Pazova 23.03.2012.
Danas je Svetski dan vode, proglašen rezolucijom Ujedinjenih nacija u decembru 1992. godine, kako bi se u javnosti probudio interes za problem nedostatka pijaće vode. Ovaj dan je počeo da se obeležava od 1993. godine i vremenom je njegov značaj počeo da raste.
Uprkos činjenici da voda pokriva 70 odsto planete, jedna šestina svetske populacije nema pristup zdravoj pijaćoj vodi, a dve i po milijarde ljudi živi bez osnovnih sanitarnih uslova i svakih 15 sekundi jedno dete umre usled bolesti izazvane prljavom vodom. U Srbiji se takođe obeležava Svetski dan vode brojnim manifestacijama, a od prošle godine obeležavanje se priključilo i Javno komunalno preduzeće “Vodovod i kanalizacija“ Stara Pazova, koje za učenike Osnovnih škola „Janko Čmelik“, i „Simeon Aranick“ organizuje prezentaciju o značaju i zaštiti vode, a učenici će danas posetiti i izvorište u Staroj Pazovi.
Politika Stara Pazova 23.03.2012.
Opštinskoj izbornoj komisiji opštine Stara Pazova, predata je izborna lista Demokratske stranke „Izbor za bolju Vojvodinu - Bojan Pajtić“ kandidata za poslanika u Skupštini AP Vojvodine po većinskom sistemu.
Kandidat za predstojeće pokrajinske izbore je Dušan Inđić narodni poslanik u sadašnjem sazivu Skupštine Vojvodine. Ova lista je prikupila 277 overenih potpisa građana sa teritorije opštine Stara Pazova.
Život ostalo 23.03.2012.
U voćnjacima je u toku je orezivanje voća. Niske temperature u februaru voćke su dobro podnele i značajnijih izmrzavanja nije bilo, kaže Sanda Klještanović, iz Poljoprivredne stručne službe u Rumi.
Voćari treba da poskidaju oštećene grane a rezidbu treba uraditi još jednom savetuje Klještanović: -Kad se napravi rez na grani, u sredini, ta srž, ukoliko je došlo do izmrzavanja ona je onako, pocrnila. Grane treba seći do zdravog dela. Ukoliko je došlo do izmrzavanja, iz spavajućih pupoljaka će nići nove grane po kojima će se moći rekonstruisati kruna. Tamo gde nije došlo do, izmrzavanja, voćari nastavljaju sa uobičajenom rezidbom kod voćnih vrsta koje imaju. Za kajsiju mi uvek preporučujemo da rezidbu koju planiraju rasporede barem u tri dela. U slučaju pojave prolećnih mrazeva, Sanda Klještanović preporučuje zaštitu kajsija koje prve cvetaju poznatom merom kvašenjem cvetova, sredstvom kupljenim u poljoprivrednim apotekama. Nakon rezidbe voćke obavezno treba tretirati zaštitnim sredstvima od prolećnih štetočina i bolesti, a po preporuci stručnjaka.
Politika Nova Pazova 23.03.2012.
Pored brojnih tema vezanih za populaciju penzionera od strane govornika na Tribini PUPS-a održanoj sinoć u Novoj Pazovi, bilo je reči o svim socijalno ugroženim građanima i uslovima u kojima običan čovek u Srbiji živi.
Doktor Jovan Krkobabić je naglasio da je on lično ceo svoj život krvavo radio da bi od seljaka, što je bio i čime se ponosi, stigao do doktora nauka. Završio je i dva fakulteta. Krkobabić je rekao da je ponosan što se sam borio za penzionere i priznao da mu kolege ministri nisu pomagali. Čak je tadašnji guverner Narodne banke Srbije tvrdio da će Srbija propasti zbog penzija i većih iozdvajanja, a on je uspeo da predstavnicima MMF-a objasni situaciju i ponudi ređenje, kako naći potreban novac. Na tribini su govorili i: Dragan Vidojević, predsednik Izvršnog odbora kao i Miroslav Španović, potpredsednik PUPS-a. Prisustvovali su: Milica Dronjak, predsednica Opštinske organizacije i potpredsednik Mirko Vranić.
Sport Stara Pazova 20.03.2012.
Upravni odbor Fudbalskog kluba „Jedinstvo“ iz Stare Pazove na sednici koja je održana juče, jednoglasno je doneo odluku da sa mesta prvog trenera smeni Zorana Rankova. Kao razlog za smenu naveden je slab start u prolećnom delu prvenstva, pošto su na dve utakmice osvojena samo dva boda.
Jedinstvo se trenutno nakon sedamnaestog kola Vojvođanske lige grupa Zapad nalazi na trećem mestu sa 30 bodova, šest manje od vodećeg Radničkog iz Sremske Mitrovice. Do angažovanja novog trenera ekipu će voditi Zvonko Popović koji je dosada bio pomoćni trener.
Kultura Stara Pazova 20.03.2012.
Večeras, sutra, u sredu i u četvrtak, u Staroj Pazovi se prikazuje najgledaniji domaći film u ovoj godini „Šešir profesora Koste Vujića“. Scenario, po svom istoimenom romanu, napisao je Milovan Vitezović, a režiju potpisuje Zdravko Šotra.
Priča prati istaknute ličnosti srpske istorije, maturante Prve muške gimnazije, ustvari, razred koji je dao sedam srpskih akademika. Priču o šeširu profesora Koste Vujića Milovan Vitezović je napisao još 1969. godina na poziv beogradske televizije da napiše jednu dramu. Vitezović je tada imao samo 25 godina, dramu je pisao u hotelu Moskva za stolom gde su svojevremeno sedeli Dučić, Ujević i Ćopić, pisao je nalivperom što je sigurno uticalo na neodoljivi i neprolazni šarm ovog dela. Projekcije u pozorišnoj sali u Staroj Pazovi, koja funkcioniše kao bisokopska sala, počinju u 20 časova.
Život Stara Pazova 20.03.2012.
U pozorišnoj sali u Staroj Pazovi za osmake i učenike prvih razreda srednjih škola, organizovana je tribina “Prevencija bolesti zavisnosti – narkomanija i alkoholizam”.
Predavač na tribini bio je psihijatar, profesor doktor Jovan Marić:-Cigarete i duvan, to je već poznato, donet je i zakon pa se sprovodi neka zabrana i ja jako to pozdravljam. Alkohol je možda i veći problem nego droga jer smo mi veliki proizvođači alkohola, tradicionalno se kod nas pije i veliki broj krivičnih dela je urađeno u pijanom stanju. Umiru deca usled predoziranja jer mlad organizam ne može da podnese toliku količinu alkohola. Naravno, droga je “pošast” jer smo mi na tom putu I to je povezano, ja bih rekao sa gubitkom, vrednosne orjentacije i nedovoljnom ponudom zdravih modela života. U svojim izlaganjnim ja ponetiram značaj škole. Sećam se u svojoj mladosti das mo imali silne neke sekcije, da smo mogli svoje razne talente i interesovanja da upražnjavamo, jer ako ne zaposlite mladu osobu u takvim aktivnostima, sasvim sigurno da će skliznuti u taj opasni svet psihoaktivnih supstanci. Onda im stalno govorim, nemojte hemijom da menjate raspoloženje. Promenite raspoloženje sportom, igrom, ljubavlju, prijateljstvom, učenjem, saznavanjem, itd, izjavio je za RTV Stara Pazova Jovan Marić. Glumica Nada Blam prenela je u svojoj monodrami potresnu priču Dušanke Babić, majke Petra Babića, narkomana kojni se sa drogom susreo u prvoj godini srednje škole. Iz kandži droge Petar se, na žalost, nije iščupao. Na tribini je učestvovala i Snežana Mišković Viktorija, dugogodišnja rok zvezda, koja je prenela negativno iskustvo i posledice narkomanije i alkoholizma.
Info Stara Pazova 19.03.2012.
Sinoć u 23.30 sati Koalicija “Izbor za bolji život – Boris Tadić” predala je izbornu listu Opštinskoj izbornoj komisiji opštine Stara Pazova, potvrdila je u izjavi za RSP Vesna Jovanović, predsednica Komisije.
Odmah po predaji izborne liste, Jovan Tišma, predsednik Opštinskog odbora Demokratske stranke je u izjavi za novinare rekao:- Koalicija Demokratske stranke i Stranke zelenih Srbije je za nepuna dva dana prikupila 1651 overen potpis sugrađana sa teritorije opštine Stara Pazova. Prvi smo predali listu što je najbolji dokaz da smo najozbiljnija političlka organizacija na tertitoriji naše opštine, a i šire. Kao što smo prvi u predavanju liste, tako ćemo biti prvi 6. maja uveče, kada se budu sumirali rezultati, rekao je Jovan Tišma i zahvalio se sugrađanima koji su pomogli u prikupljanju potpisa kao i radnicima Jedinice suda u Staroj pazovi. I Goran Jović, predsednik opštine Stara Pazova, inače kandidat na listi za odbornike Skupštine opštine se na početku izjave zahvalio sugrađanima na potpisima: -To je zaista jedan pokazatelj da građani žele bolji život u našoj opštini. Žele da opština ostane tamo gde sada jeste, da opština ostane na prvom mestu, a prava je prilika, da smo najbolji kao lokalna samouprava da dokažemo i u vremenu koje dolazi. Da na izborima 6. maja građani ne naprave grešku koju su napravili 2004. godine kada se opština, eto, četiri godina nekon toga našla na mestu koje joj realno ne pripada, rekao je Goran Jović i dodao da će izborna lista „Izbor za bolji život – Boris Tadić“ biti na prvom mestu na svim izborima. Fotografija: Predaja izbornih lista (Z.Milić)
Politika Stara Pazova 18.03.2012.
Obaveštavamo javnost da je Opštinska izborna komisija Opštine Stara Pazova, sa sedištem u zgradi Opštinske uprave u Staroj Pazovi, Svetosavska 11, sala 28/I, u zakonom utvrđenom roku od tri dana od dana raspisivanja izbora utvrdila oblik i sadržaj obrazaca za sprovodjenje lokalnih izbora raspisanih za 6. Maj 2012. Godine a iste stavlja na raspolaganje učesnicima izbora. Obrasci se mogu preuzeti u sedištu Komisije.
Život Stara Pazova 18.03.2012.
Sutra bi sa radom trebao da počne Centar za dijalizu Doma zdravlja “Dr Jovan Jovanović Zmaj“ u Staroj Pazovi.
Od ukupno 30 bubrežnih bolesnika, koliko ih je trenutno na teritoriji naše opštine, u Dijaliza centru će biti zbrinuto 18 pacijenata, koji više neće morati svakodnevno da putuju pedesetak kilometara u Sremsku Mitrovicu i Zemun. Moderan objekat Dijaliza centra poseduje 11 mesta, sa 15 savremenih aparata Hospal Innova i reverznom osmozom Gambo, koje je donirala Vlada Italije, a za rekonstrukciju objekta izdvojeno je 3,5 miliona dinara. Pacijentima će biti na raspolaganu 3 lekara i 8 medicinskih sestara, koji su završili višemesečnu obuku u KBC „Zemun„ , a potom i školu dijalize u KBC „Zvezdara„.
Kultura Stara Pazova 18.03.2012.
Učenici osnovne škole „Heroj Janko Čmelik“ iz Stare Pazove pobedili su juče u četvrtfinalu ekolološko – edukativnog kviza „Zeleno, volim te zeleno“ u Novom Sadu i plasirali se u polufinale.
Staropazovačku školu su predstavljali osmaci – Ana Havran, Marina Domonji, Danijela Gašpar i Janko Vereš. Kako je izjavila za RTV njihova profesorka biologije Stanislava Niković, oni su bili najbolji u grupi u kojoj su se takmičile još učenici iz Novog Sada, Bačke Topole i Srbobrana a polufinalno takmičenje ih očekuje već u utorak. Kviz organizuje RTV, Fond za zaštitu životne sredine republike Srbije i i Pokrajinski sekreatarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine. U kvizu učestvuje 48 škola iz Vojvodine.
Sport Stara Pazova 18.03.2012.
Mišel Platini predsednik Uefa i Tomislav Karadžić, predsednik FS Srbije otkrili su danas ploču sa imenom prvog čoveka Evropske fudbalske federacije i brojem deset koji je nosio nekada jedan od najboljih fudblera na svetu. Od danas teren sa atletskom stazom u Kući fudbala nosi ime Mišel Platini i drugi je teren u Evropi koji nosi ime predsednika Uefa prvi je u Francuskoj.
Predsednik UEFA je u Sportski centar u Staru Pazovu u pratnji najbližih saradnika i Zorana Lakovića, generalnog sekretara FS Srbije stigao u 10 časova gde ga je dočekao Tomislav Karadžić prvi čovek fudbalske organizacije Srbije i Goran Jović predsednik Opštine Stara Pazova. Posle kraćeg razgovora, predsednik Uefe u pratnji domaćina je došao na teren koji od danas nosi njegovo ime. Tom prilikom Tomislav Karadžić je Platiniju uručio Plaketu i zlatnu značku FS Srbije. Po završetku svečanog otvaranja terena, Platini je sa domaćinima prisustvovao finalu Razvojnog turina Uefa za igrače rođene 1996. godine, u kome je Srbija pobedila Makedoniju sa 10:0, a kapitenu našeg tima pobednički pehar je predao predsednik Uefa.
Ekonomija Stara Pazova 18.03.2012.
U organizaciji Limes presa, u Beogradu, u Aero klubu je održan Simpozijum uspešnih privrednika Srbije na kojem je Goran Jović, predsednik opštine Stara Pazova dobio vredno priznanje za razvoj i doprinos privredi Srbije:
-Moram da kažem da sam veoma uzbuđen i srećan jer smtram da ovo zaista veliko priznanje koje dolazi od strane najuspešnijih privrednika i menadžera Srbije, znači od ljudi koji znaju šta je biznis, koji znaju šta je preduzetništvo, koji znaju šta je povoljna poslovna klima. Priznanje je samo obaveza više da i u vremenu koje dolazi postavljamo sve više ciljeve koje smo sposobni i raalni da možemo da ispunimo. Opština Stara Pazova mora krupnim koracima da nastavi da ide napred. Ova nagrada je, iako lična, priznanje svim građanim opštine Stara Pazova i još jedan dokaz da smo na pravom putu, rekao je nakon prijema nagrade za RTV Stara Pazova Goran Jović. Predsednik opštine je rekao da će nagrada za njegove saradnike značiti više rada nego do sada. Nagradu "Najbolji najboljima" primili su:
Miroslav Bogićević, vlasnik i direktor „Farmakom MB" Šabac, Milomir Gligorijević, vlasnik kompanije "TeleGroup" Beogradi Dragan Buđevac, direktor "Mace", Beograd. Priznanje za "Razvoj i doprinos menadžmetu Srbije" primio je prof.dr Milija Zečević, rektor Evropskog Univerziteta.
Fotografija: dobitnici priznanja
Ekonomija Nova Pazova 17.03.2012.
Sinoć je u Industrijskoj zoni u Novoj Pazovi otvoren pogon fabrike Mecen Evropa Teh koji proizvodi IZOMET, vrstu izolacionog materijala na bazi polietilenske smole, koji ima svojstva u potpunisti prilagođena smanjenju utroška energije i izolovanju od vlage i koristi se u autoindustriji, građevinarstvu i klimatizaciji.
Svečanom otvaranju proizvodnog pogona nove firme koja je nastala spajanjem domaće firme EvropaIneks iz Novih Banovaca i Mecen IPC firme iz Južne Koreje, prisustvovali su Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić, predsednik opštine Stara Pazova Goran Jović, Direktor nove firme Mecen Evropa Tek Ivan Đurć, predsednik Južnokorejske firme Mecen IPC Jong Vu Li. Projekat spajanja ove dve uspešne firme u još uspešniju Mecen Evropa Tek, koja će zaposliti veliki broj radnika, doprinela je SIEPA, Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije.
Fotografija: Goran Jović, predsednik opštine (Z.Milić)
Kultura Stara Pazova 17.03.2012.
U Narodnoj biblioteci “Dositej Obradović” u Staroj Pazovi sinoć je predstavljena knjiga ,,O jeziku,, staropazovčanke Ane Marić. Knjiga je prošle godine izašla povodom njenog životnog jubileja a u njoj autorka analizira određene pojave u slovačkom i srpskom jeziku.
Pored toga u knjizi je i poseban ciklus o dramskom piscu Vladimiru Hurbanu Vladimirovu a ima i etnografsku vrednost, jer Ana Marić piše i o običajima koji danas polako zamiru. O knjizi je govorila autorka dok su Vićazosav Hronjec, glavni urednik i Vladimir Valenćik, direktor Slovačkog izdavačkog centra, predstavili celokupno prošlogodišnje izdanje ove izdavačke kuće. Valenćik je govorio i o novim izdanjima ove kuće. Prezentacija knjige Ane Marić održana je u okviru akcije “Zima sa knjigom”, koju već nekoliko godina širom Vojvodine organizuje Slovački izdavački centar.
Politika Stara Pazova 17.03.2012.
Sa čelnim ljudima opštine Stara Pazova predsednik Tadić je obišao i Centar za dijalizu koji će uskoro biti otvoren:-Vaš doprinos procesu decentralizacije zdravstvenih usluga jeste korak ka stanovništvu koje ima posebne potrebe za lečenjem i to je jedan korak olakšanju života onih koji u ovom slučaju trpe od bubrežnih bolesti.
I ova ideja da se pored Regionalnih centara za dijalizu formiraju centri u domovima zdravlja kao što je ovaj u Staroj Pazovi, je izuzetna i zbog toga što ljudima olakšava da praktično odu sa radnog mesta, za četiri sata završe dijalizu i funkcionišu bez većih problema u narednom periodu. I stvarno sam zadovoljan i preduzećem porodice Vagić i načinom na koji vi ovde tretirate svoje obaveze u domu zdravlja u Staroj Pazovi i ovo mesto neće biti poznato samo po Kući fudbala, već i u svemu ostalom. Svaka čast ! - rekao je predsednik Srbije. Opremanje Centra za dijalizu i nabavku aparata finansirala je Vlada Italije: -Ovim projektom kruniše se saradnja s Italijanskom Vladom, a čiji je osnovni cilj bio da se pacijantima sa ovog područja koji svakodnevno putuju i po sto kilometara do regionalnih dijaliznih centara. Pri tom, nalaze se na mašinama četiri do pet sati, provode veoma teško vreme. Da omogući lakši i prijatniji ionako težak život, rekao je prilikom posete dr Željko Katić, direktor doma zdravlja. Poseta predsednika Srbije našoj opštini, dokaz je njene privredne razvijenosti, rekao je Goran Jović, predsednik opštine Stara Pazova: -posebno mi je zadovoljstvo što smo danas u opštini Stara Pazova imali priliku da predsedniku tadiću pokažemo jedno sjajno preduzeće koje je iz malog preraslo u srednje. Porodično preduzeće gospodina Vagića koji već 25 godina uspešno radi na teritoriji naše opštine i u ona krizna vremena nije dozvolio da se ta firma ugasi. Ta firma je pravi primer na koji način studioznim, relanim, ne samo poslovanjem nego i planiranjem može da se opstane na tržištu. Viša puta sam govorio i to ću sada ponoviti, u biznisu i u vođenju jedne lokalne samouprave sa investitorima, sa partnerima treba uvek biti iskren, rekao je prilikom posete predsednika tadića, Goran Jović.
Fotografija: predsednik Boris Tadić kod Centra za dijalizu (Z.Milić)
Info Stara Pazova 17.03.2012.
-Ja ne brinem za ovaj deo Srbije, reči su Borisa Tadića, predsednika Srbije koji je juče boravio u našem gradu. Predsednik Tadić obišao je preduzeće Unprom sa dvadesetpetogodišnjom tradicijom uspešnog poslovanja vlasnika Čede Vagića.
Posle obilaska proizvodnog pogona i razgovora sa radnicima preedsednik Tadić je istakao da je u ovoj sredini vladao preduzetnički duh I da je ova sredina bila jedan od najrazvojniih zona bivše Jugoslavije: -To je bila zona velikog potencijala, i danas je. I sva ova mesta, Inđija i Stara Pazova, Nova Pazova, Banovci, Slankamen, to su mesta koja imaju stvarno preduzetnički potencijal. Ljudi su ovde naučili da rade, ovde su se razvijala mala preduzeća i kompanije decenijama. Put od Beograda do Novog Sada je 79 kilometara. Sa novim tehnologijama i sada sa konačno završenim auto putem I putem koji ide i dalje prema Mađarskoj granici, a vrlo brzo ćemo završiti i put do Rumunske granice, do Makedonije. Sa izgradnjom, jednog brzog voza, 160 kilometara na sat. Prosto, neće biti bitno da li čovek radi u Pazovi, da li radi u Beogradu ili u Novom Sadu. Ovo je jedna konglomereacija koja će biti i koncentracija za strana ulaganja. Ja ne brinem za budućnost ovog dela naše zemlje. Moramo da brinemo i o nekima kojima je potrebna nova infrastruktura, novi podsticaj, ali ja vas molim sad da vi prenesete vaš preduzetnički duh i u krajeve Srbije gdee on ne postoji, rekao je predsednik Srbije.
Fotografija: Predsednik Srbije u obilasku pogona Unprom (Z.Milić)
Politika Stara Pazova 17.03.2012.
Opštinski odbor Partije ujedinjenih penzionera Srbije zasedao je danas u Staroj Pazovi u funkciji priprema za predstojeće izbore.
U saopštenju dostavljenom medijima se konstatuje da je PUPS trenutno stranka sa 2000 članova, novi potpredsednik Opštinskog odbora je general Mirko Vranić, a u cilju prezentovanja svojih stavova PUPS će 20. marta u Novoj Pazovi održati javnu tribinu. U toku naredne nedelje se planira i osavremenjivanje rada stranke jer će biti postavljen stranački sajt, a PI AR stranke biće general Mirko Vranić, kaže se u saopštenju PUPS - a.
Sport Stara Pazova 17.03.2012.
Jednoglasno i bez rasprave, Skupština Fudbalskog kluba „Jedinstvo“ juče je prihvatila Izveštaj o radu Upravnog odbora za 2011. godinu.
Slobodan Jovanović, predsednik Upravnog odbora, govoreći o prošlogodišnjem radu organa na čijem je čelu je podsetio da je Upravni odbor izabran je na Skupštini održanoj 23. januara prošle godine kada je prestao mandat Privremenom organu koji je klubom rukovodio četiri i po meseca nakon uvođenja privremenih mera. Po njegovim rečima, prvi zadatak je bio nastaviti sa konsolidacijom kluba i jačanjem igračkog kadra kako bi se ostvario zacrtani cilj, osvajanje titule prvaka u Sremskoj ligi i povratak u Vojvođansku ligu – Zapad. Jovanović je podsetio i na teške dane kluba, ali se nakon konsolidacije „Jedinstvo“ plasiralo u viši rang takmičenja pa se zahvalio treneru Jugoslavu Popoviću koji je klub doveo do titule, ali i igračima. Upravni odbor je 20. juna procenio da je trener Popović dosta uradio za klub i bio jedna od karika koja je činila lanac uspeha, ali je zauzet stav da se ipak dovede za Vojvođansku ligu - Zapad, novi trener. Izbor je pao na iskusnog stručnjaka Zorana Rankova iz Vojke. U Izveštaju je konstatovano da je u periodu od kako ovaj Upravni odbor vodi klub, bilo samo jedno narušavanje klupske discipline od strane igrača Borisa Vujčića, koji se nekorektno odnosio prema klupskim drugovima na treningu i novom treneru, pa je bez obzira na njegove igračke kvalitete koji nisu sporni, Upravni odbor odlučio da mu izda ispisnicu. Uporedo sa jačanjem igračkog kadra radilo se i na poboljšanju uslova za rad, rekao je Jovanović:- Urađene su nove tribine, delom pokrivene, postavljeno je oko 1.000 stolica uz potpunu rekonstrukciju betonskog dela tribina. Uradili smo ogradu oko igrališta, ofarbali je. Među retkim klubovima smo u Vojvodini, a možda i šire u ovom rangu takmičenja pa i višem da ima automatski zalivni sistem. Urađene su nove klupe za rezervne igrače i službena lica, izvršena je rekonstrukcija atletske staze. Za ove radove puno priznanje i zahvalnost dugujemo optšini Stara Pazova, Direkciju za izgradnju i njenom direktoru Jovanu Tišmi, kao i Mesnoj zajednici Stara Pazova. Predsednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba „Jedinstvo“je istakao veliku pomoć sponzora koji su pomagali rad kluba. Jovanović se zahvalio i Radio televiziji Stara Pazova za, kako je rekao, medijsku pažnju koja nam se poklanja. Jednoglasno i bez rasprave prihvaćen je Finansijski izveštaj za prošlu i Finansijski plan za 2012. godinu. Skupština je takođe jednoglasno i bez rasprave prihvatila smanjenje broja članova Upravnog i Nadzornog odbora u skladu sa važećim Statutom kluba. Tako sada Upravni odbor umesto jedanaest, ima devet članova, a Nadzorni odbor umesto pet, tri člana.
Ekonomija Stara Pazova 17.03.2012.
Regionalna razvojna agencija Srem i Kamncelarija za mlade opštine Stara Pazova organizuju jednodnevnu obuku za početnike u biznisu 19. marta.
Cilj održavanja obuke je obezbeđivanje višeg nivoa znanja naših mladih preduzetnika, početnika u biznisu i svih onih koji bi da saznaju više o samozapošljavanju. Obuke su besplatne i izvode se po metodologiji Nacionalne agencije za regionalni razvoj. Svi zainteresovani, nezaposleni mladi ili oni koji bi da unaprede svoj biznis, mogu se prijaviti da prisustvuju obuci i sagledaju sve aspekte i redosled taktičkih poteza, kao i „zlatna“ pravila za uspešno pokretanje sopstvenog biznisa. Po završenoj obuci polaznici će dobiti sertifikat koji je priznat od strane Nacionalne službe za zapošljavanje i ostalih državnih institucija koje podstiču samozapošljavanje i otpočinjanje biznisa. Svi zainteresovani za obuku, mogu se prijaviti u Kancelariji za mlade ili na mejl kzmstarapazova@gmail.com i to najkasnije do 15-og marta.
Sport Stara Pazova 17.03.2012.
Povodom početka prolećnog dela fudbalskog prvenstva, u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, priređena je manifestacija, na kojoj su prisustvovali čelnici i igrači svih devet fudbalskih klubova sa teritorije naše opštine.

Prvi čovek staropazovačke opštine Goran Jović, dodelio je svakom klubu po osamnaest novih dresova za igrače, po dva dresa za golmane, kao i fudbalsku loptu. “Dodela opreme će ući u praksu, i pred svaku polusezonu delićemo nove dresove i lopte fudbalskim klubovima. Svi klubovi pozitivno doprinose imidžu naše opštine, i nadam se da će dodela nove opreme doneti još bolje rezultate.” Poručio je Goran Jović, predsednik opštine Stara Pazova.
- Opština biznisa i sporta izdvaja za sport. Mi smo srećni zbog toga što smo vam dodelili novu garnituru dresova, a sa novom opremom mi očekujemo i nove rezultate. Mi verujemo u vas.” Istakla je Ljibuška Lakatoš, rukovodilac Odeljenja za omladinu i sport, obraćajući se prisutnim sportistima. Svi čelnici i igrači FK Radnički Nova Pazova, FK Dunav Stari Banovci, FK Jedinstvo Stara Pazova, FK Omladinac Novi Banovci, FK Jadran Golubinci, FK Sremac Vojka, FK Sloga Krnješevci, FK Podunavac Belegiš i FK Borac Surduk, bili su oduševljeni i prijatno iznenađeni ovim poklonom od strane lokalne samouprave. Obećali su da će se još više truditi, i da im ovakvi gestovi daju još veću motivaciju.
Fotografija: Sa uručenja sportske opreme (Z.Milić)
Info Stara Pazova 05.03.2012.
Osnovna I srednja škola Anton Skala danas je na poklon dobila kombi vozilo Fiat Dukato od Delta fondacije.
Sredstva za vozilo, obezbedjena su aukcijom 13 predmeta poznatih ličnosti koju je pre mesec dana organizovala Delta fondacija. Ključeve od novog vozila koje će se koristiti za prevoz učenika do škole, predala je Ivana Mišković Karić direktorka Delta fondacije. Od ostatka sredstava sa aukcije biće opremlojena krojačka radionica. Pored zahvalnosti za vozilo Tanja Todorović, direktorka škole je predstavila projekat rekonstrukcije škole u koji će se uskoro krenuti.
Info Stari Banovci 05.03.2012.
Na opštinskom takmičenju iz hemije, održanom ovog vikenda u osnovoj školi „Slobodan Savković“ u StariM Banovcima, najvolje znanje među učenicima sedmog razreda pokazao je Luka Jokić, učenik ove škole.
Najbolji među učenicima osmog razreda bio je Nemanja Popović iz osnovne škole“23.oktoba“ iz Golubinaca. Na opštinskom takmičenju iz hemije učestvovalo je 29 učenika sedmog razreda i 13 učenika osmog razreda.
Sport Novi Banovci 05.03.2012.
Juče je u naselju Banovci Dunav završeno opštinsko prvenstvo u šahu. Prvo mesto osvojio je Srbislav Subotićić, drugi je bio Nikola Gajin, a treće mesto osvojio je Milan Skoko.
U saopštenju organizatora, Šah kluba Banovci Dunav se kaže da su svojim igrama ostavili zapažen trag mladi šahisti Okilj Tigran, kao i Vukašin Grčić i Miloš Stankovića. Na kraju takmičenja Miodrag Stanković, predsednik Opštinskog šahovskog saveza i predsednik kluba, koji je i sam uzeo i učešće na turniru, je rekao da se nada da će iz godine u godinu, Opštinsko prvenstvo biti brojnije po pitanju učesnika, da će nagradni fond biti sve veći i poželeo je svim učesnicima još mnogo dobro odigranih partija u zdravlju i dobrom raspoloženju.
Sport Stara Pazova 05.03.2012.
Odbojkaši Jedinstva iz Stare Pazove ispali su iz Superlige iako su u poslednjem kolu na svom parketu pobedili Spartak iz Ljiga sa 3:1.
U sedamnaestom kolu Prve lige odbojkašice Jedinstva savladale su u Kragujevcu Radnički sa 3:0 i sačuvale prvo mesto na tabeli. U četrnaestom kolu Superlige rukometašice Maks sporta pobedile su u Novoj Pazovi Čačak sa 26:17. Rukometaši Nove Pazove u sedamnaestom kolu Prve lige poraženi su kod kuće od Zaječara sa 34:26. U dvadesetom kolu Prve Vojvođanske lige u opštinskom derbiju Dunav iz Starih Banovaca pobedio je u Belegišu Novu Pazovu sa 79:56, a Stara Pazova je izgubila u Bačkom Jarku od Mladost Teletehnike sa 89:86. U dvadesetom kolu Druge Vojvođanske lige košarkaši Vojke pobedili su kod kuće Rumu sa 92:58.
Kultura Stara Pazova 05.03.2012.
Dani od snova Ajnštajnovih - Kalendarijum jedne ljubavi, naziv je nove pozorišne predstave Art centra Hleba i igara Miroslava Benke, koja je premijerno izvedena u subotu u pozorišnoj sali u Staroj Pazovi.
Priča o životu, sudbini i ljubavi dvoje ljudi, sa svakodnevnim oscilacijama između sreće i nesreće, izazvala je jake emocije publike. U pitanju je tekst koji je Miroslav Benka je napisao još 1999. godine na osnovu autentičnih ljubavnih pisama između Alberta Ajnštajna i Mileve MarićPremijerom ove pozorišne predstave, Art centar Hleba i igara, obeležio je i petu godišnjicu od osnivanja.
Politika Stara Pazova 05.03.2012.
Juče je u četvrtom nastavku završeno 36-to zasedanje Skupštine opštine Stara Pazova na kome su prihvaćene sve odluke i rešenja predviđena dnevnim redom.
Direktori javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Skupština opštine odgovarali su na veliki broj pitanja odbornika opozicije, a nakon usvajanja rebalansa ovogodišnjeg budžeta opštine i Odluke o zaduživanju, odbornici Srpske radikalne stranke su napustili sednicu. Inače, 36-ta sednica počela je 22. februara i u četiri nastavka trajala je skoro 35 sati, a dnevni red je činilo 37 tačaka.
Info Stara Pazova 05.03.2012.
Za prvih pet dana u Pošti u Staroj Pazovi podnet je jedan zahtev za restituciju, odnosno, vraćanje imovine oduzete posle 9.marta 1945.godine.
Rok za dostavljanje zahteva je dve godine a građani mogu da zakažu podnošenje zahteva besplatnim pozivom na telefon broj 011/3607-505. Zahtevi za restituciji u Pošti u Staroj Pazovi predaju se u kancelariji upravnika.
Kultura Stari Banovci 05.03.2012.
Večeras će u Galeriji Leonardo u Novim Banovcima biti otvorena izložba umetničkih radova članica ovog udruženja, posvećena Medjunarodnom danu žena.
Otvaranje je najavljeno za 18 časova I biće propraćeno koncertom klasične muzike. Iz ULU Leonardo najavljuju ove nedelje još jednu osmomartovsku izložbu, koja će biti biti otvorena u četvrtak, 8. marta u Kamernoj galeriji MZ Stari Banovci.
Kultura Stara Pazova 05.03.2012.
Osnovna škola „Boško Palkovljević Pinki„ u Staroj Pazovi juče je bila domaćin opštinskog takmičenja iz matematike na kome je učestovalo 150 učenika od trećeg do osmog razreda.
U kategoriji učenika trećeg razreda prvo mesto osvojio je Miloš Momčilović iz škole Pinki, drugo mesto dele Denis Balej, iz Osnovne škole „Simeon Aranicki“, Milica Raketić iz škole Pinki i Dragan Belegišanin iz Osnovne škole „Milan Hadžić„ iz Vojke. Od učenika četvrtog razreda najuspešnija je bila Ilina Krstić iz Osnovne škole „Rastko Nemanjić Sveti Sava„ iz Nove Pazove, drugo mesto zauzela je Jelena Sokolović iz škole Pinki, a treće Eva Jovanović, iz Osnovne škole „Nikola Tesla„ iz Novih Banovaca. Marija Kolarević iz škole Pinki i Balša Kretić iz Osnovne škole „Slobodan Savković„ iz Starih Banovaca osvojili su maksimalnih 100 bodova u kategoriji učenika petog razreda, a treći razultat ostvario je Dejan Kovačević, učenik novopazovačke škole. Od učenika šestog razreda najuspešniji je bio Dejan Stančević iz škole Pinki, drugo mesto zauzeo je Igor Mirosavljević iz iste škole, a treća je Tamara Trivičević iz škole „Milan Hadžić„. U kategoriji učenika sedmog razreda sva tri prva mesta osvojili su učenici škole Pinki: Stefan Mačak, Tamara Vuković i Anđela Miljević, a od učenika osmog razreda najuspešniji su bili: Milana Vuković i Jovan Lukač, iz škole Pinki i Ana Havran iz Osnovne škole „Janko Čmelik„ iz Stare Pazove.
Kultura Stara Pazova 05.03.2012.
Marina Domonji učenica VIII-1 i Ivan Kožik, učenik VII-1 razreda osnovne škole Heroj Janko Čmelik iz Stare Pazove plasirali su se juče sa okružnog na republičko takmičenje iz srpskog, kao nematernjeg jezika.
Okružno takmičenje održano u Novom Sadu okupilo je 30 učenika sedmih i osmih razreda iz Vojvodine, koji uče srpski jezik kao jezik sredine. Škola Čmelik je imala svoja tri predstavnika a Sava Djurdjević, profesor srpskog jezika i književnosti je izrazio veliko zadovoljstvo plasmanom svojih učenika. Republičko takmičenje će biti održano u maju takodje, u Novom Sadu.
Firma Eurostroj iz Stare Pazove zapošljava trgovca u maloprodajnom objektu Praktiker. Pored rasvete i elektromaterijala, u prodavnici Praktiker u ponudi je širok asortiman šrafovske robe, ručnog, baštenskog i elektro alata, profi i hobi program. Ako ste komunikativni, vredni, imate iskustvo rada kao trgovac, prijavite se ili nam dostavite Vašu radnu biografiju.Poželjno je da kandidati budu elektotehničke struke ili da imaju osnovno znanje u navedenoj oblasti. Zainteresovai kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj: 063/267 032, ili poslati svoju radnu biografiju na e-mail: hr.mng@eurostroj.rs.
Potrebni radnici za rad u perionici veša u Staroj Pazovi.Zainteresovani kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj 069/40-51-500 kao i na broj telefona 063/24-41-76.
Firmi Moto-plast doo koja se bavi proizvodnjom folije, potrebni proizvodni operateri sa ili bez radnog iskustva za rad u proizvodnom pogonu u Novoj Pazovi. Rad je organizovan u smenama. Svoju radnu biografiju sa nazivom pozicije za koju konkurišete,zainteresovani kandidati mogu poslati na e-mail adresu: info@motoplast.rs ili doći lično u prostorije firme u ulici Njegoševa 111 u Novoj Pazovi.Za više informacija zvati na telefon broj 022/323-584 kao i na broj 022/323-364 svakog radnog dana od 8 do 16 časova.
Potrebni radnici muškog pola , za rad na presama u proizvodnji bakelitnih toalet dasaka. Zainteresovani kadidati sve informacije mogu dobiti na telefon broj 063/450-426 u periodu od 08 do 14 časova.
Predstavništvu kanadske firme Integrity iz Stare Pazove, potrebni radnici u proizvodnji. Prijave na telefone 022/310-147 i 060/508-0844 ili doći lično u sedište firme Golubinački put bb.
Stovarištu Šovljanski iz Starih Banovaca hitno potrebna dva fizička radnika. Za više informacija doći lično na adresu Grčka 2, ili pozvati na telefon broj 022/310-608.
Usled proširenja proizvodnih kapaciteta kompanija IGB AUTOMOTIV raspisuje konkurs za prijem 100 radnika u proizvodnom pogonu u Inđiji. Konkurs je otvoren do 1. juna. Prijave i biografije možete poslati na e-mail adresu prijava@bauerhin.rs ili direktno predati u kompaniji.
Potrebne žene za prodaju sladoleda u Novoj i Staroj Pazovi.Zainteresovane kandidatkinje mogu se javiti na broj telefona 060/5108333.
Kompaniji DIS su potrebni mladi, vredni i ambiciozni ljudi na sledećim pozicijama u marketu u Novoj Pazovi: prodavac- izlagač, kasir, prodavac na odeljenju voća i povrća, prodavac na odeljenju delikatesa i gotovih jela, mesar, magacioner, referent nabavke, poslovođa, vozač- dostavljač, Direktor marketa. Prijave sa kratkom biografijom i fotografijom posalti na hr@dis.rs ili se prijavite putem upitnika na sajtu www.dismarket.rs. Konkurs je otvoren do kraja juna.