Pregled vesti za Jun 2012.


Kultura Vojka 30.06.2012.
Koncertom na letnjoj pozornici u parku, u centru Vojke, 17 učenika osnovne muzičke škole mr Ljubinka Lazića je u petak obeležilo uspešan završetak prve zvanične radne godine ove škole. Učenici klavira, gitare, tamburice i kontrabasa u klasi profesora Bojane Sovilj, Bogdana Pejića i Ljubinka Lazića su svirali klasične i popularne

kompozicije solo, kao trio, kvartet i orkestar, a publika koja se okupila u velikom broju, nagradila je mlade muzičare burnim aplauzom. Ljubinko Lazić nam je posle koncerta rekao da su svi učenici uspešno završili školsku godinu, a poseban uspeh je postigla Krtistina Blažić, učenica klavira koja je položila ispite za dva razreda.
Fotografija: Sa koncerta (A.Mali)
Politika Stara Pazova 30.06.2012.
Za predsednika opštine Stara Pazova, na današnjoj konstitutivnoj sednici novog saziva Skupštine opštine Stara Pazova, izabran je Đorđe Radinović, predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke, a za zamenika predsednika opštine izabran je Goran Vranješ, predsednik Opštinskog odbora Jedinstvene Srbije, koji je tu dužnost obavljao i u prethodnom sazivu. Za predsednika Skupštine izabran je Miloš Crnomarković, dosadašnji predsednik lokalnog parlamenta, inače predsednik Opštinskog odbora Demokratske stranke Srbije.
Za zamenika predsednika Skupštine izabran je danas Radoje Blagojević, sa odborničke liste SPS - PUPS. Nevenka Čmelik, dosadašnji sekretar Skupštine postavljena je danas ponovo na tu dužnost. Skupština je danas izabrala članove Mandatno administrativne komisije i Komisije za izbor i imenovanja, kao i Opštinsko veće. Inače, odborničkui većinu u novom sazivu Skupštine opštine Stara Pazova čini 16 odbornika Srpske napredne stranke, 5 odbornika Demokratske stranke Srbije, tri odbornika Jedinstvene Srbije i Radoje Blagojević. Skupština je završila rad u 19 časova i 25 minuta i tada je izabranim članovima Opštinskog veća, zatim predsedniku i zameniku predsednika opštine prestao odbornički mandat.
Info Stara Pazova 29.06.2012.
Jutros od 9.00 časova zbog havarije potrošači u Staroj Pazovi ostali su bez vode. Kako nam je oko 14.00 časova izjavio Dragan Mileusnić iz JKP "Vodovod i kanalizacija", do havarije je došlo kada je mašina teška preko 20 tona, na gradilištu pešačko biciklističke staze,
nagazila na vodovodnu cev. Cev je tada pukla, a radnici ovog preduzeća su uspeli da kvar otklone i snabdevanje vodom u Staroj Pazovi je normalizovano oko 12.30 časova, potvrdio je u izjavi za RTV Stara Pazova Mileusnić. Inače, u vreme prekida u vodosnabdevanju, staropazovačka Vatrogasna jedinica je cisternom sa vodom pritekla u pomoć Centru za dijalizu.
Kultura Stara Pazova 29.06.2012.
Ansambl predstave „Dani od snova Ajnštajnovih“, autora i reditelja Miroslava Benke putuje noćas u Slovačku Republiku, u grad Martin, gde će u nedelju nastupiti na 8. Festivalu profesionalnih pozorišta u Slovačkoj.
Na ovom festivalu koji je počeo 25.juna, nastupiće ukupno 29 pozorišta iz Slovačke Republi- ke, a ovo je prvi put, da na njemu učestvuje jedno pozorište iz Srbije.
Kultura Vojka 29.06.2012.
Sutra uveče u Vojki će na letnjoj pozornici u parku kod ambulante, biti održan koncert učenika Muzičke škole mr Ljubinka Lazića. Koncert će početi posle 20 časova, a ulaz je slobodan za sve ljubitelje klasične i popularne muzike.
Nastupiće učenici klavira, gitare, tamburice, kontrabasa i kao i uvek, mladi muzičari združeni u orkestar. Ovim koncertom, preko 20 učenika muzičke škole mr Lazića u Vojki će završiti radnu godinu i predstaviti uspehe koje su postigli.
Kultura Stara Pazova 29.06.2012.
Danas u Staroj Pazovi počinju Vidovdanski susreti. Ovaj međunarodni festival dečjeg folklora organizuje Kulturno umentičko društvo Branko Radičević iz Stare Pazove već desetu godinu za redom. Jubilarni Vidovdanski susreti počeće u 20 časova u Sokolskom domu Vidovdanskim prelom.
Subota i nedelja biće u znaku pesama i igara iz cele Srbije, ali i Makedonije i Slovačke Republike, odakle takođe dolaze gostujući ansambli. Zbog lošeg iskustva sa vremenom prethodnih godina, ovog puta se se organizatori odlučili da centralni program Vidovdanskih susreta bude u pozorišnoj sali, a na trgu i glavnim ulicama će se i u subotu i u nedelju održati defile svih učesnika. Defile oba dana počinje u 18, a koncerti u pozorišnoj sali u 19 časova. Ulaz je slobodan.
Sport Stari Banovci 29.06.2012.
U ponedeljak će u Starim Banovcima na sportskim terenima pored stadiona FK “Dunav” u 19.00 časova biti otvoren Memorijalni turnir u malom fudbalu “Kosta Tomašević”. Turnir se organizuje sa imenom Koste Tomaševića, koji je iz Starih Banovaca, a bio je jedan od debitanata fudbalske reprezentacije SFRJ i jedan od osnivača Crvene Zvezde.
Nagrada za prvo mesto iznosi 120 hiljada dinara,a za drugo mesto 50 hiljada dinara. Kotizacija po ekipi je 10 hiljada dinara, a maksimalan broj igrača po ekipi je deset, izjavio je za RTV Stara Pazova Predrag Majušević, jedan od organizatora. Prijava ekipa moguća je do sutra u 20.00 časova kada će biti obavljeno i žrebanje. Radio televizija Stara Pazova će biti medijski sponzor ovog sportskog događaja.
Fotografija: Kosta Tomašević
Info Stara Pazova 29.06.2012.
U Osnovnoj školi “Boško Palkovljević Pinki„ u Staroj Pazovi na završni ispit izašlo je svih 99 učenika osmog razreda, koji su postigli solidne rezultate. Mali maturаnti su bolje uradili test iz srpskog jezika, na kome su osvojili u proseku 14,34 boda,

dok je prosečan broj bodova iz matematike 10,53. Na završnom ispitu iz matermatike maksimalnih 20 bodova osvojila je učenica Milana Vuković, a iz srpskog jezika maksimalan broj bodova imala je učenica Rebeka Klinko. Niko od 99 učenika osmog razreda na završnom ispitu nije osvojio manje od 2 boda, istakla je pedagog Stepanović.
Info Stara Pazova 29.06.2012.
U nedelju 01.07.2012. biće obavljen tretman suzbijanja odraslih formi komaraca sa zemlje preparatom "Ajkon". Upozoravaju se pčelari da zaštite svoje košnice.
Politika Stara Pazova 29.06.2012.
Konstitutivna sednica nove Skupštine opštine Stara Pazova održaće se sutra u 10.00 časova, a na dnevnom redu će biti Izbor članova Komisije za potvrđivanje mandata odbornika, izbor predsednika Skupštine opštine Stara Pazova, postavljanjenje sekretara Skupštine opštinei izbor zamenika predsednika Skupštine opštine Stara Pazova.
U pripremljenom materijalu za sednicu odbornici su dobili i izveštaj Opštinske izborne komisije o sprovedenim izborima. Podsećamo, da je lista Pokrenimo Srbiju Tomislav Nikolić osvojila 8.054 glasa i 16 odborničkih mesta. Lista Izbor za bolji život Boris Tadić osvojila je 6.812 glasova i ima 13 odbornika u novom skupštinskom sazivu. Koalicija SPS - PUPS osvojila je 3.431 glas i imaće 7 odbornika. DSS Vojislav Koštunica je osvojila 2.899 glasova i ima 5 odbornika, SRS je osvojila 1.975 glasova i ima 4 odbornička mesta u novom skupštinskom sazivu, a Jedinstvena Srbija - Dragan Marković Palma osvojila je 1.863 glasa i ima 3 odbornika.
Info Stara Pazova 27.06.2012.
Red vožnje autobuskog prevoznika Lasta Srem za bazenski kompleks u Staroj Pazovi je sledeći: Iz Golubinaca autobus kreće u 09:45 h, staje na stanicama u Staroj Pazovi Lifam servis u 10:00 h i Dunav u 10:03 h, a na bazene stiže u 10:08 h.
Iz Novih Banovaca polazak je u 10:20 h, autobus staje na stanicama Kablar u 10:25 h, Stari Banovci u 10:30 h, a na bazene stiže u 10:40 h.
Iz Vojke polazak je u 10:50 h, na bazene stiže u 11:00 h.
U drugoj turi vožnje sa bazenskog kompleksa autobus sa stanice kod bazena kreće u 14:00 h, staje na stanicama u Staroj Pazovi Dunav u 14:05 h i Lifam u 14:08 h, u Golubince stiže u 14:28 h, odakle već u 14:30 h polazi za bazene, u 14:40 h staje na stanicu Lifam a u 14:43 h na stanicu Dunav u Staroj Pazovi. Na bazene stiže u 14:48 h.
Iz Novih Banovaca autobus kreće u 15:05 h, staje na stanicama Kablar u 15:10 h, Stari Banovci u 15:20 h, a na bazen stiže u 15:30 h.
Iz Vojke polazak za bazene je u 15:40 h, na bazen stiže u 15:50 h.
U trećoj turi vožnje autobus prevoznika Lasta Srem u 18:00 h polazi sa stanice kod bazena, staje na stanici Dunav u Staroj Pazovi u 18:05 h i Lifam u 18:08 h, zatim ponovo kreće ka bazenima i staje na stanici Dunav u 18:11 h, na bazene stiže u 18:15 h.
Iz Novih Banovaca, u ovoj turi vožnje, autobus kreće u 18: 30 h, staje na stanicama Kablar u 18:32 h, Stari Banovci u 18:35 h, na bazen stiže u 18:45 h.
Iz Vojke polazi u 18:55 h, staje na stanicu Lifam u Staroj Pazovi u 19:03 h i stiže u Golubince u 19:15 h.
Život Golubinci 27.06.2012.
Ove nedelje bi trebalo da počnu radovi na rekonstrukciji ambulante u Golubincima. Projektom rekonstrukcije predviđena je kompletna zamena krova, stolarije, limarije i podova, planirano je uređenje zidova, plafona i fasade i izgradnja rampe za prilaz objektu,
rekla je za RTV Stara Pazova diplomirani inženjer arhitekture Anita Rađenović - Ševo, koja je zadužena za nadzor radova . Ukupna vrednost radova je 6,8 miliona dinara sa PDV - om. Sredstva za rekonstrukciu obezbedila je opština Stara Pazova, nosilac investicije je Direkcija za izgradnju Opštine, radove izvode preduzeća Simeks gradnja i Cim gas iz Subotice, a ako vremenski uslovi dozvole kompletni radovi bi trebalo da budu završeni za pet nedelja, istakla je Anita Rađenović – Ševo.
Život Stara Pazova 26.06.2012.
Oko 125 odraslih i dvadeset petoro dece na Petrović salašu trebalo bi od sutra da ima redovno snabdevanje vodom za piće, potvrdio je u izjavi za Radio Staru Pazovu Mile Marinković, žitelj ovog naselja. Marinković je rekao da je nedavno održan
sastanak kome su prisustvovali Goran Vranješ, zamenik predsednika opštine Stara Pazova i Radomir Kačar iz Napretka, a posle sastanka počeli su zemljani radovi i polaganje cevi za vodu. Marinković kaže da će u režiji Opštine biti zamenjene još neke cevi kako bi snabdevanje vodom u ovom naselju bilo u potpunosti normalizovano.
Info Stara Pazova 26.06.2012.
Kancelarija za mlade Opštine Stara Pazova danas je bila domaćin okruglog stola koji je organizovao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu. Ovaj Sekretarijat nastoji da pomogne konstituisanje Krovne organizacije mladih Srbije - pred predstavnicima omladinskih organizacija u Opštini Stara Pazova,
rekla je Jovana Reba, savetnica za omladinu i menadžerka projekta. Okruglom stolu su prisustvovali predstavnici neformalne grupe Štrik iz Stare Pazova, „Kulturne mreže Dunav“ iz Banovaca, „Čuturice“ iz Golubinaca i predstavnici formalno registorvanih: „Romske omladine danas“ iz Starih Banovaca i Omladinskog kluba Opštine Stara Pazova.
Život Stara Pazova 26.06.2012.
Sremskomitrovačka policija lišila je slobode Iliju B. starog 39 godina iz Nove Pazove, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivična dela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.
Prilikom pretresa stana osumnjičenog, policija je pronašla oko 300 grama marihuane, tri digitalne vage i 25 komada pištoljske municije. Nakon policijskog zadržavanja Ilija B. je priveden istražnom sudiji Višeg suda u Sremskoj Mitrovici koji mu je odredio pritvor do mesec dana.
Ekonomija Stara Pazova 25.06.2012.
Danas je u maloj opštinskoj sali održan završni okrugli sto projekta “Unapređenje ekonomskog položaja žena kroz promociju i podsticanje ženskog preduzetništva”. U ovom projektu su učestvovali Komisija za ravnopravnost polova i Omladinski klub, a projekat je ostvaren u saradnji sa republičkom Upravom za rodnu ravnopravnost.
Kroz besplatnu obuku predviđenu ovim projektom je prošlo dvadesetak žena iz naše Opštine. Natalija Ostojić, predstavnica Ministarstva najavila je nove aktivnosti sa istim ciljem, većim uključivanjem žena u privredni i javni život i ohrabrenje u medijskim nastupima.
Kultura Stara Pazova 25.06.2012.
Stara Pazova je juče bila domaćin Zonske smotre folklora odraslih. Bio je to praznik za ljubitelje folklornog stvaralaštva jer je svaki od 11 učesnika izveo 20 - to minutni program na zavidnom nivou, pored 6 predstavnika iz opština Šid i Inđija.
Po oceni ocenjivačke komisije u sastavu: koreografi Slobodanka Rac iz Bačke Topole i Milovan Ognjanović iz Novog Sada i muzičar Sorin Boljanac iz Banatskog Novog Sela, bila je to najjača zonska smotra, a pošto je bila i poslednja, ovih dana će se znati i rezultati, ko će nastupiti na 49. Festivalu muzičkih društava Vojvodine koji će se održati u Rumi.
Kultura Nova Pazova 25.06.2012.
Sve dečje grupe i pripremni ansambl Kulturno umentičkog društva „Mladost“ izveli su u subotu uveče na letnjoj pozornici ispred Kulturno poslovnog centra u Novoj Pazovi tradicionalni polugodišnji koncert. Bila je to prilika, da na veseo način počnu letnji raspust, ali i da pokažu koreografije s kojima su se ovog proleća uspešno takmičili, počev od opštinske smotre do muzičkog festivala dece Vojvodine u Bačkoj Topoli i Malog zlatnog opanka u Valjevu.
Nisu samo uspesi folklora ono čime se Mladost može pohvaliti, već i brojan narodni orkestar koji uvek prati nastupe svih grupa. Iako gosti, Društvo „Kolo“ iz Beča s kojima „Mladost“ već nekoliko godina sarađuje, nisu bili u mogućnosti da dođu, publika ni u kom slučaju nije bila uskraćena dobrog programa. Naredne godine Društvo Mladost obeležava 60 rada i postojanja.
Život Nova Pazova 25.06.2012.
Najboljim učenicima osmih razreda Osnovne škole „Rastko Nemanjić Sveti Sava„ u Novoj Pazovi u petak su uručene diplome i priznanja. U ovoj generaciji bilo je 190 učenika, a 62 učenika su osmogodišnje školovanje završila sa odličnim uspehom, rekao je direktor Strahinja Blagojević istakavši da ove godine škola ima 16 nosioca Vukovih diploma.
Za učenika generacije izabrana je Marija Gagić, učenica VIII 3 odelenja, koja je nosilac Vukove i posebnih diploma iz srpskog i engleskog jezika, biologije i likovne kulture. Mariji je uručen zlatnik sa amblemom Svetog Save i lap top koji je obezbedila trgovinska kuća „Medius„ , dok je sportistkinja generacije Jelena Eraković, iz VIII 1, dobila na poklon sportske patike.
Fotografija: Merija Gagić (Z.Milić)
Sport Banovci Dunav 25.06.2012.
U naselju Banovci – Dunav održan je tradicionalni šahovski turnir u okviru obeležavanja Vidovdana, Dana mesne zajednice. Na turniru je učestvovalo više od 40 šahista iz cele Srbije. Igralo se po Švajcarskom sistemu, sedam kola, a prvo mesto osvojio je po Buholcu, Siniša Dražić, pošto je imao isti broj poena kao i Aleksandar Inđić, treći je Dragan Kovačević, četvrti Dušan Inđić, a peti velemajstor Boško Abramović.
Svi oni su dobili poklone od organizatora turnira, a specijalna priznanja uručena su Dušanu Inđiću i velemajstoru Bošku Abrmoviću. U ime Opštine Stara Pazova turnir je zatvorio Srđan Stanković, zamenik predsednika SO Stara Pazova. Miodrag Stanković predsednik Šah kluba Banovci - Dunav je bio veoma zadovoljan i odzivom šahista a i kako je turnir protekao, a istakao je da je u subotu održan pozivni turnir za decu. Učestvovalo je 20 madih šahista iz cele Srbije. Specijalni gost na turniru je bio velemajstor Bora Ivkov koji iako u poodmaklim godinama je prihvatio poziv domaćina da uveliča ovaj događaj, a zbog visoke temperature nije mogao da igrao iako je imao takvu želju, Velemajstor Ivkov je u vreme boravka u naselju Banovci-Dunav delio i svoje dve knjige: „Mojih 60 godinau šahu“ i „Opčinjen šahom“, uz najavu skorog izslaska iz štampe i treće svoje knjige posvećenu drevnoj igri. U šah klubu Banovci-Dunav najavljuju za sledeću godinu novi turnir koji bi trebalo da bude još masovniji i da okupi daleko veći broj šahista.
Fotografija: Fotografija: Miodrag Stanković i Bora Ivkov
Info Nova Pazova 22.06.2012.
U Osnovnoj školi „Rastko Nemanjić Sveti Sava„ u Novoj Pazovi danas će biti organizovana svečana dodela nagrada i priznanja učenicima osmog razreda. Na svečanosti će biti uručene Vukove i posebne diplome, i biće proglašeni učenik i sportista generacije. Nakon svečanog dela programa, učenicima osmog razreda će biti uručena svedočanstva, i ostala nepohodna dokumenta. Dodela diploma najuspešnijim osmacima će biti upriličena u svečanoj sali škole, danas sa početkom u 18.00 časova.
Info Stara Pazova 22.06.2012.
SKUD Janko Čmelik do kraja juna očekuje niz nastupa na smotrama i festivalima. Danas Udruženje žena učestvuje na izložbi pod nazivom Krštenje koja će biti otvorena večeras u Kisaču. Posle današnjeg nastupa na Susretima pod lipama u Staroj Pazovi, dramski amateri sutra učestvuju na mini vojvodjanskom festivalu u Indjiji sa predstavom Poroci čovečanstva.
U nedelju pored nastupa FA Klasje na zonskoj smotri muzičko folklornog stvaralaštva odraslih, dva dečja ansambla će nastupiti na 19. dečjem folklornom festivalu Slovaka-Zlatna brana u Kisaču. Naredne nedelje jedan član folklornog ansambla Klasje putuje na seminar u Slovačku kao i članovi tehnike koji će učestvovati na festivalu sa predstavom Dani od snova Ajnštanovih.
Kultura Stara Pazova 22.06.2012.
U Staroj Pazovi se danas održava 41 Susret „Pod lipama“, susret mladih pesnika koji svoje radove objavljuju u slovačkom omladinskom časopisu Vzlet. Susret počinje u osnovnoj školi Janko Čmelik gde će se predstaviti učenici ove škole muzičko poetskim programom a zatim će učesnici posetiti biblioteku i galeriju Centra za kulturu.
Centralni program počinje u 15 časova u pozorišnoj Sali kada će se predstaviti oko 20 mladih autora i kada će biti proglašeni najbolji u oblasti literature i ilustratori, čiji se radovi nalaze na izložbi koja će biti otvorena pred sam početak 41. Susreta pod lipama. Na kraju susreta će biti izvedena predstava Poroci čovečanstva.
Info Stara Pazova 22.06.2012.
Darko Iker i Zdenka Bako, učenici sedmog razreda oš Janko Čmelik, Ana Havran, učenica osmog razreda i Jana Balaž i Valentina Hric, iz PU Poletarac nagradjeni su na Likovnog konkursa za učenike sa nastavnim jezikom slovačkim u dijaspori, a koji je raspisao Univerzitet u Banskoj Bistrici u Slovačkoj Republici. U nedelju bi troje učenika ove škole trebalo da otputuje na četvorodnevno gostovanje u Bansku Bistricu i uručenje nagrada rekao je Janko Havran, direktor škole Čmelik.
Info Stara Pazova 22.06.2012.
U Osnovnoj školi „Simeon Aranicki„ u Staroj Pazovi juče je organizovana završna priredba i podela diploma učenicima osmih razreda. U ime škole uspešne učenike, njihove roditelje i nastavnike pozdravila je direktorka Slađana Bursać koja je istakla da su svi učenici osmog razreda uspešno položili završni ispit. U ovoj generaciji bilo je 56 učenika osmog razreda, 14 učenika je osmogodišnje školovanje završilo sa odličnim uspehom i za svoj rad i zalaganje nagrađeni su knjigom.
Knjige su uručene i nosiocoma Vukovih diploma: Ani Mariji Kovačević. Milici Mrgić, Tamari Tukelić i Maji Striško. Za đaka generacije proglašena je Ana Marija Kovačević, iz VIII 1 odelenja, koja je pored kompleta knjiga dobila i lap top koji je obezbedila trgovinska kuća „Medius„. U prigodnom kulturno- umetničkom programu učestvovali su školski hor pod rukovodstvom nastavnice Ivane Šljivić, talentovani recitatori, glumci, svirači i pevači
Info Stara Pazova 22.06.2012.
Nepoznati izvršilac ili više njih je u noći između srede i četvrtka, sa trafo-stanice u Staroj Pazovi, Karađorđeva ulica bb, ukrao kablove za uzemljenje, što je prouzrokovalo kvar i požar na trafo-stanici. Bez struje ostala je Stara Pazova, naselja Golubinci i Stari Banovci, te deo Vojke.
Uviđaj na licu mesta su izvršili pripadnici Policijske uprave i Odeljenja za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici. O događaju su obavešteni dežurni istražni sudija Osnovnog suda i zamenik osnovnog javnog tužioca u Sremskoj Mitrovici.Policija preduzima intenzivne mere na identifikaciji izvršilaca ovog krivičnog dela.
Info Stara Pazova 22.06.2012.
Po tradiciji staropazovački gimnazijalci, maturanti, su svoje školovanje završili svečanom dodelom diploma i priznanja. Brojni učenici koji su tokom školovanja pokazali svoj talenat, znanje i rad u van nastavnim aktivnostima dobili su lepe nagrade, aplauze svojih drugara i priznanja koja će im značiti mnogo za dalji nastavak školovanja. Ukupno deset Vukovaca je ponosno ponelo ovu dragocenu titulu, 47 je bilo odličnih učenika kojima je takođe podeljena diploma i knjiga, a naravno proglašen je i đak generacije.
Za đaka generacije proglašena je Tijana Grumić koja je pored odličnog uspeha pokazala da ima i brojne talente, jer je kao režiser pozorišne predstave sa svojim drugarima nastupala i na festivalu u Veneciji. Kao i predhodnih godina porodica Vujičić iz Batajnice čija pokojna kći je bila učenica staropazovačke gimnazije, a nesrećnim slučajem je stradala, formirala je fond iz koga se za najbolje učenike gimnazije obezbeđuju kljige. Ovakav vid saradnje koji imaju gimnazijalci i odanosti školi ne postoji na teritoriji staropazovačke opštine, pa je porodici Vujičić kao i predhodnih godina pripala čast da uruče priznanja najboljim učenicima, i đaku generacije.
Info Stara Pazova 20.06.2012.
Danas je zvanično počeo sa radom gradski bazen na raskrsnici puteva Stara i Nova Pazova i Vojka-Banovci. Na otvaranju je pored opštinskih funkcionera, prisustvovao i Bojan Pajtić, Predsednik pokrajinske Vlade,
koji je tom prilikom istakao da je ovo jedan od najatraktivnijih bazenskih kompleksa u zemlji koji ima veliki turistički potencijal, takođe deca i odrasli imaće mogućnost da leto provedu na najlepši mogući način. Pajtić je dodao da je pokrajinska Vlada u ovaj kompleks uložila 325 miliona dinara. Ulaznica za posetioce koštaće 200 dinara osim za đake sa teritorije Opštine Stara Pazova koji će na gradski bazen ulaziti besplatnom propusnicom koju je opština obezbedila za njih. Foto: Z.Milić
Sport Stara Pazova 20.06.2012.
Goran Jović predsednik Opštine Stara pazova primio je fudbalere Jedinstva iz Stare Pazove zajedno sa trenerom i članovima najužeg rukovodstva, povodom velikog uspeha, plasmana u Srpsku ligu Vojvodina. Predsednik Jović je čestitao fudbalerima na velikom uspehu i podsetio da je klub pre nepune dve godine bio na ivici gašenja, ali je zahvaljujući Upravi i fudbalskim entuzijastima koji su preuzeli Jedinstvo zajedno sa igračima za dve sezone promenili dva ranga takmičenja i doveli klub u ligu iz koje ne bi smelo više nikada da ispadne.
Za ovaj izuzetan rezultat koji je postignut klub je nagrađen sa novčanim iznosom od 200.000 dinara. Slobodan Jovanović je zahvalio predsedniku Opštine na podršci koju je pružao Jedinstvu u proteklom periodu, podsetio na sve što je urađeno na stadionu za to vreme i istakao da kada je iza kluba stala Lokalna samopurava, kao ovog puta, rezultati nisu izostali. Prijemu u zgradi Opštine Stara Pazova prisustvovala je i Ljibuška Lakatoš, rukovodilac odeljenja za omladinu i sport koja je takođe igračima čestitala na velikom uspehu.
Info Stara Pazova 20.06.2012.
Preliminarni rezultati završnog ispita iz srpskog jezika i matematike biće objavljeni sutra u svim osnovnim školama. Prvi put rezultati završnog ispita za osnovce neće se objavljivati na sajtu škole, ulaznim vratima ili oglasnim tablama, a rezultate će moći da vide đaci, roditelji ili staratelji. U Osnovnoj školi „Boško Palkovljević Pinki“ u Staroj Pazovi preliminarni rezultati završnog ispita će biti istaknuti u posebno određenoj prostoriji, sutra u vremenu od 8.00 do 16.00 časova, rekla je za RTVSP pedagog Vesna Stepanović.
Info Surduk 20.06.2012.
Elektrodistribucija obaveštava da će 21.juna tekuće godine, u vremenu od 9 do 14 časova, celo selo Surduk ostati bez napajanja električnom energijom zbog godišnjeg remonta.
Info Stara Pazova 19.06.2012.
Данас су матурантима Економско трговачке школе У Старој Пазови свечано уручене дипломе и признања. За ђака генерације проглашен је Урош Савић, једини носилац Вукове дипломе је Александра Никитовић, а први пут ове године компанија Медиус даровала је најбољим ученицама трговачког смера запослење.Тако су Анђелија Муслијевић и Наташа Малечић већ у току јучерашњег дана потписале уговор о раду у компанији Медијус, а почињу званично да раде од првог јула.
Sport Stara Pazova 19.06.2012.
Ратко Боровница, истакнути фудбалски радник из Кикинде, поново је избаран за председника фудбалског савеза Војводине са мандатом до 2016. године. Делегати на Изборној Скупштини су Боровницу изабрали већином гласова уз један уздржан, а такође су на предлог новог председника изабрали и Извршни одбор од 21 члана, као и Надзорни одбор, дисциплинску и комисију за жалбе. Скупштини, која је одржана у Спортском центру у Старој Пазови, присуствовало је 64 од 68 делегата, који су подржали и предлог да се Томислав Караџић поново изабере за председника Фудбалског савеза Србије. Све одлуке на Скупштини су донете једногласно, а цео дневни ред од једанаест тачака је исцрпљен за 45 минута.
Info Vojka 19.06.2012.
Ove nedelje bi trebalo da počnu radovi na rekonstrukciji ambulante u Vojki. Projektom rekonstrukcije predviđena je kompletna adaptacija objekta spolja i unutra, stara i dotrajala drvena stolarija biće zamenjena novom, aluminijumskom i PVC, biće urađena termička izolacija na tavanu, planirana je kompletna zamena podova i limarije, preziđivanje dimnjaka i uređenje zidova, plafona i fasade, rekla je za RTV Stara Pazova Anita Rađenović– Ševo, koja je zadužena za nadzor nad radovima. Ukupna vrednost radova je 4,8 miliona dinara, sa PDV- om. Sredstva za rekonstrukciu obezbedila je opština Stara Pazova, nosilac investicije je Direkcija za izgradnju, a ako vremenski uslovi dozvole kompletni radovi bi trebalo da budu završeni do polovine jula, istakla je Anita Rađenović– Ševo.
Info Stara Pazova 19.06.2012.
Budući srednoškolci danas su polagali test iz matematike, čime su završili obavezni završni ispit, malu maturu, koji se vrednuje prilikom upisa u srednju školu. U Osnovnoj školi „Boško Palkovljević Pinki“ u Staroj Pazovi na završni ispit izašlo je svih 99 učenika osmog razreda, rekla je supervizor Mirjana Radisavljević i istakla da je polaganje proteklo bez problema. Učenici škole Pinki kažu da je test iz matematike bio veoma težak, naročito zadaci iz geometrije. Preliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni 21. juna. Prvi put rezultati završnog ispita za osnovce neće se objavljivati na sajtu škole, ulaznim vratima ili oglasnim tablama. Rezultate će moći da vide đaci, roditelji ili staratelji .
Info Stara Pazova 19.06.2012.
Protekli dani obeleženi su toplim vremenom i maksimalne dnevne temperature u svim mestima bile su u intervalu od 24 do 34 stepena Celzijusova. Toplo vreme i veći broj sunčanih sati povoljno utiču na ozimi ječam pšenicu koji su ušli u fazu zrenja. Trenutni agrometeoroloski uslovi prijaju i prolećnim poljoprivrednim kulturama, kao i voću i vinovoj lozi, kaže Ljiljana Džingalašević iz Saveznog hidrometeorološkog zavoda Srbije.
Kukuruz, suncokret, šecćerna repa i soja se nalaze u intenzivnom rastu i razvoju pa im je posle promenljivog i nestabilnog vremena poslednjih sedmica sada neophodna primena adekvatnih mera nege i zaštite. Zahvaljujući obilnim padavinama tokom maja I u prvoj polovini juna zalihe vlage u dubljim slojevima obradivog zemljišta u većini proizvodnih područja su dobri. Sa dobrom zalihom vlage aktuelne poljoprivredne kulture ulaze u vrele letnje dane koji nam predstoje u ovoj sedmici rekla je za RT Stara Pazova Džingalašević.
Sport Stara Pazova 19.06.2012.
Proteklog vikenda u Baru je održano evropsko prvenstvo u kombat savateu za juniore i seniore. Srbija je osvojila ukupno devet medalja, a u reprezentaciji su nastupila i tri takmičara iz Stare Pazove. Saša Ćirović je u kategoriji plus 85 kilogarama osvojio bronzanu medalju, dok je Zoran Romac u kategoriji do 85 kilograma ušao u finale i boriće se za titulu prvaka Evrope u septembru u Belgiji. Lazar Vračević u konkurenciji juniora u kategoriji do 65 kilograma je osvojio drugo mesto i srebrnu medalju.
Sport Stara Pazova 19.06.2012.
Фудбалери Јединства изборили су после четири године поново улазак у Српску лигу, Војводина. У две утакмице баража били су бољи од Пролетера из Банатског Карловцу. У првој утакмици Пролетер је као домаћин славио са 2:1, да би у другом мечу старопазовчани били бољи, победили са 1:0 и пласирали се међу српсколигаше.
Победник овог двомеча одлучен је у 56 минуту када је Кукољ одлично извео корнер за Јединство, убацио лопту у петерац, пред гол гостију где се најбоље снашао капитен Јединства Ненад Драгин и главом поред укопаног голмана Давида Лукића сместио у мрежу. Био је то тренутак за велико славље на трибинама више од 1.000 гледалаца који су дошли да испрате ову утакмицу. Јединство је током већег дела утакмице имало теренску иницијативу али напади играча Пролетера су били опаснији. Гости су у првом полувремену у два наврата преко Ђорђевића пропустили прилике за гол али је оба пута на висини задатка био Лазар Јовишић. После примљеног гола Пролетер је покушавао да стигне до изједначења, али им то није пошло за руком, док су играчи Јединство спретно чували минималну предност, а шансу да реши све дилеме око победника има је Играч у 67 минуту када је после соло продора добро шутирао, а Давид Лукић био на месту.Утакмица у Старој Пазови као и она у Банатском Карловцу окупила је велики број љубитеља фудбала који су уживали у игри два тима. Међутим, организација је била на врхунском нивоу, а председник Јединства Слободан Јовановић је захвалио свима који су помогли да се меч у Старој Пазови памти као изузетан спортски догађаj.На крају треба још једном истаћи сјајну атмосферу коју су направили навијачи два тима али и фер, коректно и спортско понашање играча на терену, за шта велике заслуге припадају и судији Миодрагу Гогићу из Новог Сада који је одлично водио утакмицу са помоћницима Павловићем и Живковићем.
Kultura Novi Banovci 19.06.2012.
Druga bijanalna kolonija Dunav u Novim Banovcima u organizaciji ULU Leonardo okupila je u likovne stvaraoce uglavom slikare i jednog vajara iz sva tri staropazovačka udruženja likovnih umetnika, slikare iz Beograda, Pančeva, Mladenovca, Zrenjanina, Sremske Mitrovice.
U prijatnoj atmosferi u i na prostoru oko Doma kulture u Novim Banovcima umetnici su vredno radili u subotu i nedelju kada je preko 40 novonastalih radova izloženo u u Galeriji u Novim Banovcima. Izložbu je otvorio i drugo bijanale zatvorio jedan od učesnika Živojin Velimirović iz Beograda. Izložba novonastalih radova sa ove kolonije biće postavljena do polovine avgusta, kada će biti održana jednodnevna likovna kolonija Dunavac. Generalni pokrovitelj ove kolonije Opština Stara Pazova, medijski sponzor RTV Stara Pazova.
Info Nova Pazova 19.06.2012.
Marija Gagić, učenica VIII–3 odelenja, izabrana je za učenika generacije Osnovne škole „Rastko Nemanjić Sveti Sava„ u Novoj Pazovi. Marija se naročito isticala na takmičenjima iz biologije i engleskog jezika, nosilac je posebne diplome za likovnu kulturu i veoma je nadarena za pisanje poezije. Do sada je objavila dve zbirke pesama.
Info Stara Pazova 19.06.2012.
U sklopu akcije zašto je dobro živeti i ići u školu u Opštini Stara Pazova danas su u prostorijama Mediusa D.O.O u Novoj Pazovi 2 najbolje učenice srednje trgovinske škole Nataša Malečić i Andjela Muslijević potpisale ugovor o zaposlenju u Mediusu.
Sport Stara Pazova 18.06.2012.
Да спортистима није важно само да се боре за бодове, већ и да су спремни када је то потребно да покажу и хунаост на делу најбоље су показали рукометаши Старе и Нове Пазове. Они су одиграли пријатељску утакмицу у Старој Пазови која је имала хуманитрани карактер и на којој је прикупљана помоћ за лечење Тамаре Арсовић.
Резултат утакмице први пут није био у првом плану, већ да се прикупи што више новца за неопходно лечење Тамаре Арсовић у инострансвту. Идеја да се и два рукометна клуба укључе у ову акцију потекла је од Бојана Фрлете члана управе рукометаша Старе Пазове
Info Surduk 18.06.2012.
Juče održani humanitarni koncert KUD-a Branko Marković iz Surduka, namenjen lečenju njihovog sugrađanina, bio je pun pogodak. Sala Doma Kulture je biula mala da primi sve zainteresovane, a prikupljeno je preko 89 hiljada dinara sredstava koja će biti usmerena za precizno dijagnostikovanje bolesti od koje njihov sugrađanin boluje. Porodica i mladi čovek kome je pomoć namenjena su izbegli iz Hrvatske, obreli se na Kosovu, a zatim i odande ponovo bili proterani i naselili se u Surduk. U akciju pomoći ovom bolesnom mladiću pored samih Surdučana biće uključene i institucije staropazovačke opštine kao i sama lokalna vlast.
Info Stara Pazova 18.06.2012.
Republički Komesarijat za izbeglice u saradnji sa Misijom za evropsku bezbednost i saradnju počinje pripreme za sporovođenje regionalnog razvoja na lokalnom nivou. Sva izbegla i raseljena lica iz naše opštine su u obavezi da se jave u kancelariju Opštinskog povereništva radi evidentiranja stambenih potreba, a u cilju trajnog zbrinjavanja u Republici Srbiji, rekla je za RSP poverenik za izbeglice Jagoda Blagojević. Akcija evidentiranja traje do kraja juna, izbegla i raseljena lica mogu da se jave u kancelariju svakog radnog dana od 8.00 do 15.00 časova.
Info Stara Pazova 18.06.2012.
Učenici osmog razreda danas su polagali završni ispit iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, a sutra će rešavati test iz matematike. U Osnovnoj školi “Simeon Aranicki“ u Staroj Pazovi završni ispit iz srpskog jezika polagalo je svih 56 učenika osmog razreda, rekao je supervizor Dejan Dabić i istakao da je testiranje proteklo bez problema. Mali maturanti kažu da zadaci iz srpskog jezika nisu bili teški.
Kultura Stara Pazova 16.06.2012.
Umetnost ne zna za granice, naziv je izložbe dečjih radova, koja je sinoć otvorena u holu pozo- ršta u Staroj Pazovi. Izloženi radovi su iz dečje kreativne radionice koju vodi Maja Živković i koja okuplja oko tridesetoro dece raznih uzrasta iz Inđije, Stare i Nove Pazove.
U trogodišnjem radu radionice pored razigranog istraživanja likovne umetnosti nekoliko malih umetnika je već dobilo i vredne nagrade ne samo na našim već i međunarodnim konkursima. Izožba će biti otvorena do kraja meseca.
Kultura Novi Banovci 16.06.2012.
U organizaciji Udruženja likovnih umetnika “Leonardo” iz Novih Banovaca danas i sutra biće održana Druga bijenalna međunarodna likovna kolonija “Dunav'' u Domu kulture u Novim Banovcima. Očekuje se učešće oko 35 umetnika, a učestvovaće i nekoliko

odabrane talentovane dece iz Osnovne škole “Nikola Tesla'' iz Novih Banovaca. Kolonija počinje sa radom u subotu u 8.00 časova, a radiće se do večernjih sati isto kao i u nedelju, kada je za 20.00 časova planirano otvaranje izložbe novonastalih radova.
Info Stara Pazova 16.06.2012.
Republički Komesarijat za izbeglice u saradnji sa Misijom za evropsku bezbednost i saradnju počinje pripreme za sporovođenje regionalnog razvoja na lokalnom nivou. Sva izbegla i raseljena lica iz naše opštine su u obavezi da se jave u kancelariju

Opštinskog povereništva radi evidentiranja stambenih potreba, a u cilju trajnog zbrinjavanja u Republici Srbiji, rekla je za RSP poverenik za izbeglice Jagoda Blagojević . Akcija evidentiranja traje do kraja juna, izbegla i raseljena lica mogu da se jave u kancelariju svakog radonog dana od 8.00 do 15.00 časova.
Info Stara Pazova 16.06.2012.
Učenici osmog razreda u ponedeljak polažu završni ispit iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, a u utorak iz matematike. Završni ispit je obavezan za sve učenike i oba dana će početi u 10 sati i trajaće dva sata.
Mali maturanti moraju doći ranije i na ispitu ne smeju koristiti dodatna pomagla, osim hemijske olovke, grafitne olovke, šestara, lenjira, trougla. Mogu doneti vodu ili drugi osvežavajći napitak. Preliminarni rezultati završnih ispita biće poznati 21. juna, konačni 25. juna, a zatim učenici popunjavaju liste želja sa najviše 20 opredeljenja.Prvi upisni krug u srednje škole završava se 6. i 7. jula, a drugi, u školama u kojima ostane slobodnih mesta, 12. jula.
Info Stara Pazova 16.06.2012.
U toku su intezivni radovi na izgradnji pešačko biciklističke staze između Stare i Nove Pazove, od raskrsnice ulice Kamenjareve i Karađorđeve, do novoizrađenog opštinskog bazenskog kom- pleksa, saznajemo od Anite Rađenović Ševo iz Direkcije za izgranju opštine Stara Pazova.
Trenutno se radi na skidanju postojećih betonskih površina u delu Karađordjeve ulice, radovi na izgradnji staze započeti su nešto ranije ali su vremenske neprilike na kratko otežale rad. Radovi na izgradnji pešačko biciklističke staze dužine od oko 3,5 km trajaće 60 radnih dana, završetak se očekuje u avgustu, a vrednost investicije iznosi oko 80 miliona dinara.
Život Vojka 15.06.2012.
Gordana Marković, učenica VIII-1 odeljenja u OŠ Milan Hadžić u Vojki proglašena je za đaka generacije. Gordana je tokom svog osmogodišnjeg školovanja pokazala odlične rezultate na brojnim takmičenjima i odlukom Nastavničkog veća ona je imala najviše bodova od svih kandita,
kaže Miladin Lekić direktor. Ove školske godine bio je 71 osmak, od toga 11 nosioca Vukove diplome, niko nema nedovoljne ocene, a dodela svedočanstava i diploma će biti 28. juna, dodao je Lekić.
Sport Stara Pazova 15.06.2012.
Fudbaleri Jedinstva iz Stare Pazove će sutra od 17.00 časova igrati drugu utakmicu baraža za plasman u Srpsku ligu - Vojvodina, protiv Proletera iz Banatskog Karlovca. Posle poraza u prvom meču sa 2:1 staropazovčani moraju da zabeleže pobedu kako bi izborili plasman u viši rang.
Da bi ostvarili taj cilj Draginu i drugovima bi bila dovoljna i pobeda od 1:0. Mi smo posetili na treningu igrače Jedinstva nakon utakmice u Banatskom Karlovcu, oni su vredno radili pod rukovodstvom trenera Dragana Macure čvrsto uvereni da mogu stići do pobede koja bi ih odvela u Srpsku ligu. Naravno, optimizam igrača dele svi u klubu počev od trenera pa do rukovodostva kluba i navijača od kojih se očekuje da dođu u velikom broju i podrže svoje ljubimce na putu do velikog uspeha. Trener Jedinstva veruje u svoj tim i očekuje da se uz dobru igru i bolju realizaciju može stići do pobede i plasmana u viši rang, i pored određenih problema oko sastava tima. I dok igrači vredno treniraju, rukovodstvo kluba na čelu sa predsednikom Slobodanom Jovanovićem preduzima sve mere da meč i Staroj Pazovi protekne bez incidenata i to bude pravi fudbalski spektakl i praznik za ljubitelje fudbala. Interesovanje za utakmicu je ogromno, očekuje se da tribine budu ispunjene do poslednjeg mesta, a Staru Pazovi i ovaj deo Srema je posle duže vremena uhvatila ponovo fudbalska euforija. Ipak, kada se sve uzme u obzir, ulazak u Srpsku ligu - Vojvodina, zavisi samo od igrača i njihove spremnosti da iskoriste i poslednje atom snage i ostvare veliki uspeh. Nepodeljeno mišljenje svih je da ova ekipa to može da uradi i svi veruju da će se sutra to i desiti, a onda svi zajedno ćemo slaviti veliki uspeh. Podsećamo utakmica se igra sutra na igralištu Jedinstva, počeće u 17.00 časova, a Radio Stara Pazova će povremenim uključivanjem sa terena obaveštavati slušaoce o kretanju rezultata.
Kultura Surduk 15.06.2012.
Kulturno umetničko društvo „Branko Marković“ iz Surduka organizuje u nedelju 17. Juna humanitarni koncert „Igrom za zdravlje“. Prihod od koncerta članovi oovog ansambla uplatiće za lečenje obolelog dečaka čija porodica želi da ostane anonimna.

Koncert će se održati u sali Doma kulture u Surduku u 20.00 časova i to je prava prilika za sve da pokažu humanost i pomognu ozdravljenje dečaka. Za dodatne informacije na raspolaganju je telefon: 063/84-39-072.
Život Novi Banovci 15.06.2012.
U okviru renoviranja Mesne kancelarije u Novim Banovcima, uređen je ulaz u odeljenje Predškolske ustanove Radost koje radi u stambenoj zgradi u centru Novih Banovaca. A u okviru ovih radova, nakon dugo godina okrečene su i prostorije Kluba penzionera koje se nalaze u podrumu ispod prostorije gde su zbrinuti mališani.
Ljiljana Jazić, predsednica Mesne organizacije penzionera Novih Banovaca kaže da su pripadnici trećeg doba u ovom mestu koji dolaze u Klub, zadovoljni novim izgledom prostora: -Mogu da kažem da ovde ima dosta koji su pomogli ovo uređenje, a najviše je pomogla opština Stara Pazova, kada su renovirali mesnu kancelariju, ovde u gornjem delu su promenili vrata i pregradni zid, tu je bilo ranije staklo i postojao je rizik zbog dece jer tu je predškolska ustanova. Opšitni se stvarno zahvaljujemo, to nam je bio najveći problem. Međutim, i prostorije dole u klubu penzionera se kreče ove godine. Jedan naš član, Mladen Janjuš je pristao da nam okreči klub i magacinski prostor samo da kupimo materijal. Ja sam ovde 11 godina i znam da magacin nije nikada krečen, a klub je samo jednom krečen, rekla je Ljiljana Jazić u izjavi za RTV Stara Pazova. Takođe je ofarbana ograda na stepeništu koje vodi do kluba, zatim su zaklonjeni električni kablovi. Po njenim rečima, u toku su aktivnosti na klimatizaciji prostorije koja je u podrumu jer postojeći klima uređaj ne može da rashladi prostor. Inače, u okviru redovnih aktivnosti, penzioneri Novih Banovaca predposlednjeg vikenda u junu idu na izlet u Bijeljinu:-Idemo na izlet u Bosnu, da obiđemo Etno selo Stanišić i Bijeljinu gde ćemo se družiti sa penzionerima iz Bijeljine i ručati u njihovoj menzi, rekla je Ljiljana Jazić uz napomenu da je u julu u planu odlazak na Kosidbu na Rajcu gde novobanovački penzineri tradicionalno odlaze.
Fotografija: Ambijent za penzionere (M.Mijatović)
Kultura Nova Pazova 15.06.2012.
Godišnji koncert Muzičkog kreativnog studija „Forte“ iz Nove Pazove povodom osam godina postojanja bio je pravi užitak za ljubitelje klasične muzike.
Učenici osnovne muzičke škole od pripremnog do šestog razreda, svirali su dela Baha, Ofenbaha, Čajkina, Hajdna, Mocarta, Šopena, ali bilо је tu i muzike iz serije Ranjeni orao. Pored sadašnjih, nastupili su i bivši učenici ove škole, Narodni orkestar KUD - a „Mladost“, kao i profesori Kreativnog studija Forte: Bojana Sovilj, profesorka klavira, Saša Mazinjanin, profesor harmonike i Ana Mijušković, profesorka violine, koja je izrazila zadovoljstvo ovim koncertom. Ovaj koncert je bio i generalna proba pred godišnji ispit 30 učenika koji sviraju violinu, klavir, gitaru i harmoniku. Bilo je malo treme pred izlazak, ali ona nestaje prilikom prvih tonova, kažu mladi talenti. Ako je suditi po godišnjem koncertu, polaznike Osnovne muzičke škole „Forte“ iz Nove Pazove krajem meseca očekuje uspešan ispitni rok.
Kultura Stara Pazova 15.06.2012.
Sutra u Staroj Pazovi Kulturno umetničko društvo “Branko Radičević” organizuje dečji koncert pod slogonam “Mi smo deca vesela”, jer učestvuju članovi od najmlađe grupe do dece oo 15 godina, rekla nam je gostujući u našem studiju Leposava Krkić, predsednica društva:
- Imamo goste iz Loznice, Kulturno umentičko društvo “Karadžić”, i Kulturno umetničko društvo “Zlatibor” iz Čajetine. Gosti iz Čajetina dolaze danas,a gosti iz Loznice dolaze sutra i biće smešteni kod članova mlađe dečje grupe. Koncert počinje sutra u 19.00 časova, ulaz je simbolično, sto dinara, da bude svima ptristupačno, rekla je Leposava Krkić i dodala da će biti zastupljene Igre iz Srema, Šumadije, Vlaške igre, Resava.
Info Stara Pazova 15.06.2012.
U cilju pripreme vozila za bezbednije učešće u saobraćaju, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, u saradnji sa Auto moto savezom Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila od 18. do 23. juna od 07,00 - 20,00 časova, sprovešće preventivno propagandnu akciju pojačane kontrole saobraćaja pod nazivom „Ispravno vozilo –bezbedno vozilo“.
Osnovni cilj je provera tehničke ispravnosti vozila, kako bi se uočene neispravnosti blagovremeno otklonile i ostvarili povoljni preduslovi za bezbedno odvijanje saobraćaja, čime bi se znatno povećao stepen ispravnosti vozila na našim putevima. Provera tehničke ispravnosti vozila je besplatna. Za vreme akcije, saobraćajna policija će vršiti pojačanu kontrolu vozila i vozača, posebno na putevima i ulicama u naseljenim mestima i ukazivati na značaj poštovanja saobraćajnih pravila i na značaj ispravnosti vozila u saobraćaju, posebno uređaja za upravljanje i zaustavljanje, uređaja za spajanje vučnog i priključnog vozila, pneumatika, svetlosno signalnih uređaja i urađaja za pogon na sabijeni ili tečni gas. U toku akcije saobraćajna policija će za uočene tehničke neispravnosti na vozilu upozoravati vozače da iste otklone iupućivati ih na liniju tehničkog pregleda radi detalejnijeg pregleda vozila i eventualnog otklanjanja neispravnosti na vozilu, uz napomenu da je kontrola tehničke ispravnosti vozila besplatna i preporuku gde može da se obavi. Vozila kod kojih se utvrdi neispravnost uređaja za upravljanje i zaustavljanje, biće isključena iz saobraćaja,a protiv vozača biće podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka. Nakon završetka akcije, saobraćajna policija će preduzeti pojačane mere kontrole tehničke ispravnosti vozila uz dosledno sankcionisanje i isključivanje iz saobraćaja tehnički neispravnih vozila. Petar Jovišević, direktor Auto moto kluba „Zastava“ iz Stare Pazove je u razgovoru za RTV Stara Pazova podsetio da se slilčne akcije organizuju dva puta godišnje, i rekao da svi zainteresovani u tom periodu mogu da dođu i iskontrolišu tehničku ispravnost svog vozila:-Kontrola je besplatna, u Staroj Pazovi radimo od 7 do 15 časova, a u Novoj Pazovi, pošto i tamo imamo tehnički pregled, od 8 do 16 časova.
Život Stara Pazova 15.06.2012.
U subotu i nedelju, 16. i 17. juna, na području Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, održaće se peta i šesta etapa 52. Međunarodne biciklističke trke “Kroz Srbiju”. Učesnici
trke prolaziće kroz: Voganj, Glavnom ulicom kroz Rumu, preko nadvožnjaka na auto putu, kroz Žarkovac, Putince, Golubince, prema Staroj Pazovi, a zatim kroz Karađorđevu ulicu prema Novoj Pazovi, Batajnici, Zemunu i Beogradu. Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici preduzeće sve potrebne mere za bezbedno i nesmetano odvijanje etapa međunarodne biciklističke trke. Na pomenutim deonicama puta biće privremeno obustavljen saobraćaj, neposredno pre nailaska učesnika trke koji će se nalaziti u pratnji pripadnika saobraćajne policije.
Život Stari Banovci 14.06.2012.
Đak generacije u Osnovnoj školi „Vera Miščević“ iz Belegiša je Miloš Ličanin, učenik koga pored uspeha na takmičenjima krase i dobar odnos prema obavezama, drugovima i zaposlenima u školi, izjavila je za RTV Stara Pazova Slavica Mitrović, direktorka škole. U Školi „Slobodan Savković“ u

Starim Banovcima đak generacije je Jovana Kuljanin za koju Boško Milojević, direktor škole kaže da je svestran učenik, da je osvajala priznanja na mnogim takmičenjima. Nikola Prostran je učenik generacije u Školi „Nikola Tesla“ u Novim Banovcima, a po rečima psihologa Biljane Maravić, on je takođe osvajao priznanja na mnogim takmičenjima iz raznih predmeta.
Kultura Stara Pazova 14.06.2012.
Sinoćnje predstavljanje novog romana Dragana Velikića u staropazovačkoj biblioteci čitalačka publika je primila sa zadovoljstvom. „Bonavija“, njegov najnoviji roman priča svoju priču koja u mnogome, kako kaže sam Velikić, ima autobiografskog, poslednje poglavlje, a započeo je kako sam pisac kaže pišući ne o konkretnim ljudima i sudbinama već oslanjajući se na umetničku fikciju.
Možda je po rečima samog autora zato „Bonavija“ roman koji je čitljiviji od njegovih predhodnih dela, kaže sam Velikić. Pored Velikića, o njegovom književnom radu i novom romanu govorio je i Ivan Radosavljević urednik u Izdavačkoj kući „Stubovi kulture“ koja je izdala ovo delo. “Bonavija“ nas upoznaje sa životnim pričama nekoliko junaka koji su međusobno povezani prijateljskim, rodbinskim ili ljubavnim vezama. Povezuju ih i jake emocije ljubavi, poštovanja, sećanja na prošlost, ali ih razdvajaju otuđenost, različiti pogledi na život, očekivanja, igre sudbine. Za roman „Ruski prozor“ Velikić je dobijo NIN - ovu nagradu 2007. godine i nagradu Meša Selimović. „Via Pula“, donela mu je nagradu Miloš Crnjanski, to je njrgov prvi objavljeni roman. Velikić je rođen u Beogradu 1953. godine. Do sada je objavio devet romana: “Via Pula“, „Astragan“, “Hamsin 51“, “Severni zid“, „Danteov trg“, “Slučaj Bremen“, “Dosije Domaševski“ i „Ruski prozor“. Odrastao je u Puli. Diplomirao je svetsku književnost na beogradskom Filološkom fakultetu. „Bonavija“ je Velikićev deveti roman, i sam autor za njega kaže da je najčitljiviji, ali i najličniji. Iako se ovaj roman ne bavi ratom, direktno, u koloritu koji Velikić pokazuje jasno se ocrtavaju ipak njegove konture.
Fotografija: Dragan Velikić (Z.Milić)
Sport Stara Pazova 14.06.2012.
U prvoj utakmici baraža za plasman u Srpsku ligu - Vojvodina, fudbaleri Jedinstva iz Stare Pazove poraženi su u Banatskom Karlovcu od Proletera sa 2:1. Staropazovčani su veći deo utakmice dominirali, naročito u prvom poluvremenu propusitili više sjajnih prilika za pogodak.

Pejčinović je u 10 minutu pogodio prečku, isti igrač je u 46 minutu posle kornera imao još jednu sjajnu priliku za pogodoak koju nije realizovao. Golman David Lukić odbranio je šut Ogrizovića sa više od 20 metara, Dragin je imao sjajnu priliku za pogodak, ali je nije realizovao. Domaćini su jedinu pravu priliku imali u drugom minutu kada je Aleksić umakao Šuši, šutirao neometan u kaznenom prostoru, a lopta je otišla pored gola. Proleter je poveo u 16 minutu pogotkom Šuljagića iz jedanaesterca, prethodno je Vujčić, po proceni sudije Mažića, nepropisno zaustavio Tomića. Zbog tog starta Vujčić je dobio žuti karton i neće moći da igra u revanšu u Staroj Pazovi. Jedinstvo je izjednačilo u 50 minutu kada je Dragin sjajno prošao po desnoj strani, još bolje centrirao gde se našao Žakula i sa nekoliko metara lako poslao loptu u mrežu i doneo veliku radost za stotinak navijača iz Stare Pazove i utišao frenetičnu publiku domaćina. Nakon toga nova šansa za Jedinstvu koju ne uspeva da realizuje Dragin, a Proleter u 60 minutu stiže do novog vođstvo. Slobodan udarac sa više od 30 metara od gola Lazara Jovišića je izveo Šuljagić, lopta je sporo putovala, preletela sve igrače u kaznenom prostoru pa i golmana Jovišića i završila ispod prečke u golu. Usledilo je novo veliko slavlje domaćina, a do kraja utakmice fudbaleri Jedinstva su pokušavali da ponovo stignu do izjednačenja, domaćini da povećaju vođstvo i sa većom prednošću dođu na revanš. Na kraju, Proleter je slavio sa 2:1, a po završetku utakmice trener Jedinstva Dragan Macura u kratkoj izjavi za RTV Stara Pazova nije mogao da prežali što njegov tim nije izborio povoljniji rezultat. Goran Dobričić, trener Proletera je bio zadovoljan ishodom, istakavši da je odigrano samo prvo poluvreme ovog dvomeča i da sledi novih paklenih 90 minuta u Staroj Pazovi. Saša Cvetković, član uprave Proletera je po završetku utakmice bio zadovoljani ishodom ali i sjajnom atmosferom koja je vladala na tribinama. Utakmica je odigrana pred više od 1.000 gledalaca u sjajnom ambijentu uz izuzetno navijanje, a sve je protekllo bez i najmanjeg incidenta i na tribinama i na terenu, a za borbenost i požrtvovanje koju su pokazali tokom utakmice, igrači su na kraju od publike nagrađeni burnim aplauzima. Sudio je internacionalac i naš najbolji sudija Milorad Mažić iz Vrbasa. Revanš se igra u subotu u Staroj Pazovi, utakmica će početi u 17 časova, a fudbalerima Jedinstva za prolazak u viši rang je dovoljna i pobeda od 1:0, ili svaka pobeda od dva gola razlike i više.
Život Krnješevci 13.06.2012.
Nepoznata osoba izvršila je juče krivično delo razbojništvo nad starijim bračnim parom u Krnješevcima. Policija preduzima intenzivne aktivnosti kako bi identifikovala izvršioca, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.
Kako nezvanično saznajemo, sličan događaj desio se pre dvadesetak dana u Golubincima kada su noću nepoznata lica upala u jednu kuću i maltretirala članove domaćinstva.
Kultura Stara Pazova 13.06.2012.
Izveštaj o četvorogodišnjem radu i okvirni plan rada za ovu godinu Slovačkog Kulturno umetničkog društva Janko Čmelik jednoglasno je usvojen na sinoćnoj godišnjoj Skupštini.
U izveštaju je konstatovano da su za četiri godine članovi svih 8 programskih formi bili aktivni i ostvarili zavidne rezultate na smotrama i festivalima u zemlji i inostranstvu. Takođe je konstatovano da je u ovom periodu dosta urađeno na poboljšanju uslova za rad u Društvu zahvaljujući finansijskoj podršci lokalne zajednice i pokrajinskih institucija. Na sednici je izabrana i nova Skupština koja broji 29 članova, za predsednika je ponovo izabrana Ana Lepšanović, za zamenika Zdenko Kožik, a izabran je i tročlani nadzorni odbor.
Info Stara Pazova 13.06.2012.
Nemanja Popović, učenik VIII1 razreda, izabran je za đaka generacije Osnovne škole „23. Oktobar„ u Golubicima. Nemanja je tokom osmogodišnjeg školovanja ostvario zapažene rezultate na takmičenjima iz matematike, hemije i fizike,
a njegov najbolji rezultat je učešće na republičkom takmičenju iz biologije. Na prigodnoj svečanosti koja je organizovana prošlog petka, Nemanja je nagrađen lap topom koji je obezbedila firma „Medius„.
Život Stara Pazova 13.06.2012.
Bila je ovo još jedna u nizu uspešnih generacija škole Pinki, rekao je na svečanoj dodeli nagrada i priznanja najuspešnijim učenicima osmih razreda, direktor škole Milan Predojević, istakavši da je od ukupno 99 učenika osmog razreda 45 učenika osmogodišnje školovanje završilo sa odličnim uspehom.
U ovoj generaciji osmaka škole Pinki ima 16 vukovaca koji su pored tradicionalnih diploma dobili na poklon knjige i plakete, a sportisti generacije, Lea Barnak i Vukašin Jezdić, nagrađeni su enciklopedijama. Učeniku generacije Katarini Tukelić, pored enciklopedije uručen je i lap top koji je obezbedila trgovinska kuća “Medius“. Završnu svečanost najboljih osmaka škole Pinki prigodnim kulturno-umetničkim programom uveličali su uspešni recitatori i talentovani muzičari.
Sport Stara Pazova 12.06.2012.
Povodom plasmana u Prvu ligu Srbije, danas je Goran Jović, predsednik opštine Stara Pazova uručio Fudbalskom klubu “Radnički” iz Nove Pazove vaučer u vrednosti od 300 hiljada dinara. Tom prilikom Goran Jović je rekao da je plasman Radničkog u Prvu ligu Srbije, u novijoj istoriji opštine Stara Pazova, kada je fudbal u pitanju, možda najveći uspeh.
Jović je podsetio da je F.K. Jedinstvo pedesetih godina prošlog veka igralo Treću zonu koja je bila u rangu Druge lige bivše SFRJ:-Ja koristim ovu priliku da čestitam svima, pre svega igračima, ljudima iz uprave, svim navijačima koji su bili verni čitave sezone i svim Novopazovčanima. U sezoni 2011/2012 svi pravi ljubitelji fudbala u opštini Stara Pazova, sve lokal patriote su svim srcem bile uz Radnički, rekao je Goran Jović i dodao da je i sam, kada mu je vreme dozovljavalo dolazio na utakmice Radničkog. Predsednik opštine je istakao da je Radnički ostvario čak 16 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu ekipu:-To što je Radnički uradio njie samo uspeh za klub već i veliki uspeh za opštinu Stara Pazova. Ovih dana ne možeš da otvoriš novine, da uključe neki kanal, a da se ne pominje uspeh koji je Radnički ostvario, rekao je Goran Jović i zahvalio se na “sjajnoj reklami i sjajnom brendu koji naša opština ima kroz vaš uspeh”. Ostoja Knežević, predsednik i Nenad Vanić, trener “Radničkog” su se zahvalili na prijemu i podršci i obećali da će nastaviti rad sa ciljem plasmana u Superligu. Dalibor Punišić, kapiten Radničkog se takođe zahvalio na svečanom prijemu i rekao da mu je čast što je vodio ekipu koja je ostvarila veliki, istorijski uspeh za sam klub, ali i za opštinu Stara Pazova. Vaučer u vrednosti od 300 hiljada dinara je finansijska pomoć Klubu mimo redovnih sredstava koja ovaj sportski kolektiv dobija iz budžeta opštine. Na kraju svečanog prijema usledilo je zajedničko fotografisanje fudbalera, članova uprave sa predsednikom opštine Stara Pazova.
Kultura Stara Pazova 12.06.2012.
U galeriji Centra za kulturu u Staroj Pazovi sinoć je otvorena izložba slika pod nazivom - Bi linija - Dragoslava Višekrune iz Novog Sada. Linija je slikaru inspiracija iz dva razloga, prvi što je to likovna gramatika i drugi što je to binom, ili skup više linija u kojima se nazire neki crtež koji ima određenu skrivenu poruku.
Pored ovog, Višekruna paralelno radi i figurativno slikarstvo gde mu je žena u klasičnom smislu veoma bitna. Izložbu je otvorio Aleksandar Bako, direktor Centra za kulturu koji je istakao da je ovo poslednja izložba u sezoni jesen 2011-leto 2012. Izložba će biti otvorena do 29. juna.
Info Vojka 12.06.2012.
Ambulanta u Vojki će zbog rekonstrukcije biti zatvorena od 14. juna, a pacijenti iz Vojke će biti zbrinuti u zdravstvenoj stanici u Krnješevcima koja će raditi od 7.00 do 20.00
časova, rekla je za RSP Slađana Grujić, glavna sestra u staropazovačkom Domu zdravlja. Stomatološke usluge za pacijente iz Vojke pružaće se u Novoj Pazovi, dok će lekove moći da podignu u apotekama u Staroj i Novoj Pazovi. Rekonstrukcija ambulante u Golubincima počeće 21. juna. Lekari će biti privremeno izmešteni u prostorije Osnovne škole “23. oktobar“ i radiće u obe smene, od 7.00 do 20.00 časova, kazala je sestra Grujić istakavši da će pacijenti iz Golubinaca stomatološke usluge moći da dobiju u Staroj Pazovi, a lekove će podizati u apoteci u Staroj Pazovi. Radovi na rekonstrukciji ambulanti u Vojki i Golubincima trajaće od tri do pet nedelja, sredstva za rekonstrukciju obezbedila je opština Stara Pazova, a nosilac investicije je Direkcija za izgradnju opštine.
Sport Banovci Dunav 11.06.2012.
Ekipa “Kendi Kostajnica” pobednik je turnira u malom fudbalu “Banija 2012” koji je juče po šesti put organizovan u naselju Banovci Dunav. Organizator turnira je Zavičajnog udruženja Banijaca i njihovih potomaka, učestvovalo je 16 ekipa, drugo mesto pripalo je ekipi “Braća Glina”,a treće ekipi “Gradina”.
Interesovanje je bilo veliko pa organizatori nisu mogli da uvrste sve ekipe koje su želele da se takmiče. Za najboljeg igrača proglašen je Mićo Bajagić iz pobedničke ekipe iz koje je i najbolji strelac Predrag Knežević. Za najboljeg golmana proglašen je Aleksandar Božanić, iz ekipe “Braća Glina”. Najboljim ekipama i pojedincima uručeni su pehari, a Miladin Žunić, predsednik Upravnog odbora Udruženja se na kraju zahvalio Mesnoj zajednici Banovci Dunav i Miomiru Banduki za pomoć u organizaciji. Za ekipu Dačo Šaš nastupio je fudbaler Miloš Bursać koji je imao zavidno fudbalsku karijeru. Igrao je u Crvenoj Zvezdi, Hajduku iz Splita, a imao je i međunarodnu fudbalsku karijeru. Interesantno je da su čak tri četvrtfinalne i jedna polufinalna utakmica zbog nerešenog rezultata okončane izvođenjem penala. Sve je proteklo u najbiljem redu jedino je samu završnicu i dodelu pehara pokvario pljusak. Fotografija: Pobednička ekipa “Kendy Kostajnica” (M.Mijatović)
Info Stara Pazova 11.06.2012.
Vladimir Z. (29) iz Stare Pazove lišen je slobode zbog osnovane sumnje da je izvršio dve teške krađe. Osumnjičeni se tereti da je provalio u kuću jedne sugrađanke i ukrao zlato u vrednosti oko 110.000 dinara.
Prilikom provale u preduzeće "M-profil" odneo je kompjuter i pokušao da obije kasu, pri čemu je načinio štetu od oko 43.000 dinara. Nakon policijskog zadržavanja, osumnjičeni je priveden istražnom sudiji Osnovnog suda u Sremskoj Mitrovici, koji mu je odredio pritvor do mesec dana.
Sport Stari Banovci 11.06.2012.
Fudbaleri Dunava iz Starih Banovaca plasirali su se u finale kupa Vojvodine pošto su na svom terenu podbedili Sentu sa 3:1. Rival u finalu ce im biti Jedinstvo iz Rumenke koje je u Starčevu savladalo Borac sa 3:0.
Finalna utakmica će se igrati početkom avgusta. U tridesetom, poslednjem, kolu Sremske lige fudbaleri Sloge iz Krnješevaca su igrali protiv Zeka Buljubaše u Ravnju 1:1 i kao poslednjeplasirani tim na tabeli ispala iz lige. Sremac iz Vojke je izgubio od Podrinja u Mačvanskoj Mitrovici sa 4:1, a Jadran iz Golubinaca je poražen od Hajduka u Beški takođe sa 4:1. U poslednjem kolu Druge Sremske lige fudbaleri Podunavca iz Belegiša izgubili su od Budućnosti u Salašu Noćajskom sa 5:0, a Borac iz Surduka od Slovena u Sibaču sa 7:0.
Info Stari Banovci 11.06.2012.
Mesna zajednica Stari Banovci dobila je od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo 2 miliona i 300 hiljada dinara namenskih sredstava za održavanje vodovoda, potvrdio je u izjavi za RTV Stara Pazova Radislav Savić, predsednik Saveta Mesne zajednice Stari Banovci.
Sredstva će biti utrošena za kompletno opremanje tri bunara, biće postavljene nove pumpe i novi motori, ormani i najsavremenija elektronika pa bi u Starim Banovcima ovog leta vodosnabdevanje trebalo da bude uredno. Savić je pozvao dužnike da izmire dugovanja za vodu koja u ovom trenutku iznose oko tri po miliona dinara.
Kultura ostalo 10.06.2012.
U Pećincima se danas održava 34.zonska smotra izvornog stvaralaštva Srema na kojoj ove godine učestvuju amateri iz 13 drušava iz 6 sremskih opština. Najviše, čak 6 društava je iz staropazovačke opštine jer, kako je ocenila Dajana Kostić kao selektor na opštinskoj smotri, kvalitetom programa su to amateri zaslužili amateri iz SKUD “Janko Čmelik”, KUD “Branko Radičević” i Udruženja “Sana” iz Stare Pazove, KUD “Mladost" i OKUD “Sveti Sava” iz Nove Pazove i HKPD “Tomislav” iz Golubinaca zaslužili. Selektori ovog ranga takmičenja amatera su Slobodanka Rac, Milovan Ognjanović i Sorin Boljanac. Program u Kulturnom centru Pećinci počinje u 18 časova.
Info Stara Pazova 10.06.2012.
Noć otvorenih ateljea sinoć je po prvi put organizovana i u Staroj Pazovi. U ime rganizatora, Udruženja likovnih umetnika Stare Pazove, Zorica Opavski, predsednica je objasnila da je kroz ovu manifestaciju realizovan i njihov projekat „Stvarnost i čarolija“ u saradnji sa Udruženjima iz Zrenjanina i Rume. Slikari iz cele naše opštine, ali i gosti iz pomenutih Udruženja vredno su radili sve do ponoći i svi su izrazili oduševljenje sa ovakvom manifestacijom.
Sport Stara Pazova 08.06.2012.
Žreb za baraž za ulazak u Srpsku ligu -Vojvodina obaviće se u ponedeljak 11. juna u Sportskom centru u Staroj Pazovi u 13.00 časova, zvanično je saopšteno iz FS Vojvodine. U baraž su se plasirali Jedinstvo iz Stare Pazove kao drugoplasirani tim u Vojvođanskoj lig grupa Zapad i Proleter iz Banatskog Karlovca koji je bio drugi u Vojvođanskoj ligi grupa Istok.
Utakmice će se igrati 13. i 16. juna, a na žrebu u Staroj Pazovi, kome će pored predstavnika FS Vojvodine prisustvovati i predstavnici oba kluba, će biti određeno ko će biti domaćin u prvoj utakmici. U Nedelju će se igrati utakmice polufinala Kupa Vojvodine. Fudbaleri Dunava iz Starih Banovaca će kod kuće igrati sa ekipom Sente, a u Starčevu će se sastati Borac i Jedinstvo iz Rumenke. Obe utakmice će početi u 17 časova, a finale će biti na programu početkom avgusta, neposredno pred početak nove fudbalske sezone. Utakmicama tridesetog kola u nedelju se završava prvenstvo u Sremskoj ligi. U derbiju začelja u Ravnju će se sastati Zeka Buljubaša i Sloga iz Krnješevaca, Jadran iz Golubinaca će igrati u Beški protiv Hajduka, a Sremac iz Vojke će biti gost Podrinja u Mačvanskoj Mitrovici. U dvadeset šestom, poslednjem, kolu Druge Sremske lige Podunavac iz Belegiša će igrati protiv Budućnosti u Salašu Noćajskom, a Borac iz Surudka će se u Sibaču sastati sa Slovenom. Sve utakmice će početi u 17 časova.
Kultura Stara Pazova 08.06.2012.
Likovna i pozorišna publika u Staroj Pazovi sutra i u nedelju može uživati u dva zanimljiva programa. Naime, u drugu kulturnu manifestaciju Noć otvorenih ateljea, koja se sutra organizuje u preko 30 gradova Srbije, prvi put se uključuje i Stara Pazova.
Program sutra od 17.00 časova do ponoći, u svom protoru u Znataskom domu, organizuje Udruženje likovnih umetnika Stara Pazova, a predsednica Zorica Opavski, pozvala je publiku da se pridruži slikarima, kaže da će biti preko 20 umetnika i da će publika uživati. A, nakon premijere koja je bila u martu, predstava Miroslava Benke "Dani od snova Ajnštajnovih" ili "Kalendarijum jedne ljubavi" Art centra "Hleba i igara" iz Stare Pazove ponovo će se igrati pred publikom u ovom mestu. Predstava je na programu u nedelju u 20.00 časova, najavio je reditelj Miroslav Benka.
Ekonomija Nova Pazova 08.06.2012.
Đak generacije, OŠ Janko Čmelik, Ana Havran, učenica odeljenja VIII -1 je nagrađena je lap topom koji je obezbedilo preduzeće Medius, u sklopu akcije “Zašto je dobro živeti i ići u školu u oštini Stara Pazova”. Tim povodom je danas u sedištu Mediusa u Novoj Pazovi održana konferencija za novinare na kojoj je Cviko Krunić,
direktor i vlasnik trgovinskog lanca Medius najavio da će obezbediti stalno zaposlenje za najboljeg učenika i najbolju učenicu srednje Trgovinske škole iz Stare Pazove. Na kon ferenciji za novinare najavljena je i zajednička akcija Mediusa i Frikoma u kojoj će učenicima osnovnih škola biti podeljen besplatan sladoled. Danas su sladoled dobili učenici škola: BP Pinki, Heroj Janko Čmelik, 23. Oktobar u Golubincima I Škole Simeon Aaranicki. Podela besplatnih sladoleda u Školama u Novoj Pazovi, Vojki I osnovnoj I srednjoj školi Anton Skala biće organizovana sledeće nedelje.
Info Stara Pazova 07.06.2012.
Za nekoliko dana počeće izgradnja pešačko biciklističke staze između Stare i Nove Pazove, a kako tokom radova ne bi bili uništeni usevi na prostoru gde će radovi biti izvođeni, iz Direkcije za izgradnju op[tine Stara Pazova upućen je apel vlasnicima tih parcela: -Mi u narednih 5-6 dana počinjemo sa izgradnjom pešačko biciklističke staze od bazena do restorana Putnik u Staroj Pazovi, sada smo u fazi obeležavanja trase i ustanovili smo da na delu trase na kome će se raditi pešačko biciklistička staza ima određenih poljoprivrednih kultura, pre svega kukuruz i pšenica. Vlasnici su u nekom periodu koristili te parcele praktično do putnog pojasa, neću da kažem neovlašćeno.
Mi to nismo branili, bolje da obradivo zemljište bude zasejano nego da bude u parlogu. Međutim, pošto sada radimo pešačko biciklističku stazu, u izgradnji i u manipulaciji mašinama ti usevi će se uništiti pa ovom prilikom pozivamo vlasnike parcela, odnosno useva, da u narednih 5-6 dana skinu te useve. Mi znamo da neki vegetativni period nije za skidanje useva, to je mahom kukuruz i pšenica, ali može da se iskoristi u silaži. Šteta je da to propadne i još jednom pozivamo vlasnike parcela da skinu useve do granica svojih parcela, izjavio je za RTV Stara Pazova Željko Ševo, zamenik direktora Direkcije za izgradnju opštine Stara Pazova.
Život Stara Pazova 07.06.2012.
Katarina Tukelić, učenica VIII 4 razreda izabrana je za učenika generacije Osnovne škole “ Boško Palkovljević Pinki“ u Staroj Pazovi. Katarina je tokom osmogodišnjeg školovanja ostvarila zapažene rezultate na takmičenjima iz matematike, srpskog i engleskog jezika, biologije, fizike, hemije, likovne kulture, odbojke i fudbala,
a njen najbolji rezultat je učešće na Republičkom takmičenju iz istorije u sedmom razredu. Za sportistu generacije proglašen je Vukašin Jezdić, učenik VIII – 4 razreda, a nabolja sportistkinja je Lea Barnak, iz VIII – 1 razreda. Vukašin i Lea su učestvovali na brojnim sportskim takmičenjima, godinama su bili najuspešniji na školskim krosevima i oboje su odlični učenici. Ana Marija Kovačević, učenica VIII – 2 razreda proglašena je za đaka generacije Osnovne škole “Simeon Aranicki“ u Staroj Pazovi. Ana Marija je tokom osmogodišnjeg školovanja bila uspešna na takmičenjima iz matematike, istorije, infomatike, biologije, srpskog i engleskog jezika. Nosilac je Vukove i dve posebne diplome iz istorije i matematike. Ana Havran, učenica VIII – 1 razreda OŠ „Heroj Janko Čmelik“ je proglašena za učenicu generacije. Ana je tokom svog osmogodišnjeg školovanja pokazala izuzetne uspehe iz svih predmeta na brojnim takmičenjima. Ove godine je bila na republičkom takmičenju iz slovačkog jezika, osvojila je prvu nagradu na međunarodnom konkursu Matice slovačke iz Slovačke Republike, ali učestvovala je i na takmičenjima iz srpskog jezika, biologije, engleskog jezike, matematike, koja je njen omiljeni predmet. Učenica generacije je proglašena sinoć na svečanom i uspešnom programu, koju su pripremili učenici završnih razreda u pozorišnoj sali. Učenica generacije je nagrađena lap topom koji je obezbedila firma Medius. Na izuzetnom uspehu i završetku školovanja svima je čestitao direktor Janko Havran.
Sport Nova Pazova 07.06.2012.
U 30. poslednjem kolu Srpske lige - Vojvodina, fudbaleri Radničkog pobedili su u Novoj Pazovi Zadrugar iz Lazareva sa 2:0 i proslavili plasman u Prvu ligu Srbije, najveći uspeh u istoriji kluba.
Pre početka utakmice kapitenu Radničkog Daliboru Punišiću uručen je pehar za osvojeno prvo mesto. U Starim Banovcima Dunav i Mladost iz Bačkog Jarka su igrali nerešeno 2:2. U poslednjem kolu Vojvođanske lige grupa Zapad, u opštinskom derbiju Jedinstvo iz Stare Pazove je pobedilo Omladinac u Novim Banovcima sa 1:0 i prvenstvo završilo na drugom mesto što im je omogućilo da igraju baraž protiv Proletera iz Banatskog Karlovca za plasman u viši rang. Juče su odigrane i utakmice 29. kola Sremske lige. Sloga je u Krnješevcima pobedila Hajduk iz Višnjićeva sa 4:1, Jadran je u Golubincima savladao Podrinje iz Mačvanske Mitrovice sa 4:0, a Sremac u Vojki Mladost iz Kupinova sa 1:0.
Info Stara Pazova 07.06.2012.
Akcija „Očistimo Srbiju“ u subotu 9. juna organizuje treći put za redom najmasovniju volontersku akciju čišćenja u jednom danu „Veliko spremanje Srbije“. Do sada su se za učešće u akciji prijavila mnoga javna i privatna preduzeća, organizacije civilnog sektora, škole, mediji i mnogi drugi.
U akciju Ministarstva životne sredine uključuje se i Opština Stara Pazova kroz Odeljenje za stambeno – komunalne poslove i zaštitu životne sredine, koje treba da preuzme iz Ministarstva zaštitne rukavice i kese za prikupljanje otpada. U subotu se u staropazovačkoj opštini planira uređenje obale Dunava, ali uključene su i sve škole kao i javna preduzeća. Zainteresovani volonteri za učešće u ovoj akciji mogu da se jave u Kol centar na 311 999.
Kultura Stara Pazova 06.06.2012.
Izložba radova učenika nižih razreda osnovne škole Boško Palkovljević Pinki, pod sloganom „Očuvajmo narodnu tradiciju“, otvorena je danas u prostorijama staropazovačke biblioteke i
trajaće do 13 juna. Đaci su pokazali da imaju mnogostruke talente, da su ideje koje su predstavljene kroz rukotvorine izuzetne i da mladost ove zemlje i te kako zna da čuva i neguje sopstveni identitet, posebno ako je odrasli usmere i priključe se realizaciji takvog projekta.Ljiljana Bzovski, učiteljica kaže da su učenici koji uče Narodnu tradiciju donosili mnogo predmeta i da se rodila ideja da se oni pokažu građanima. Na stolovima su postavljeni brojni ukrasni predmeti, varjače obučene u haljine, starinska pegla na žar i fenjer koju deca imaju retko priliku da vide.Tu su i od brašna napravljeni ukrasni predmeti, tepisi od kokica, tkane male krpare, od kukurzovine napravljene sojenice i starinske sremačke kuće. Deca su izvela kraći prigodni program, a izložbu je otvorila Milka Simić rukovodilac odeljenja društvenih delatnosti u Skupštini opštine Stara Pazova. Direktiorka biblioteke Mirjana Žakula je naglasila da je ovo prvi put da biblioteka kao goste ima najmlađe učenike i da su radovi dece napravljeni u okviru predmeta Narodna tradicija, za divljenje i poštovanje jer pokazuju dečje umeće i rad njihovih učiteljica sa njima.
Info Stara Pazova 06.06.2012.
Zamenica pokrajinskog Ombudsmana za ravnopravnost polova, Danica Todorov, boravila je danas u Opštini Stara Pazova, gde je razgovarala sa Staropazovčanima u zgradi lokalne samouprave o problemima pravne prirode sa kojima se naši sugrađani svakodnevno susreću. Danica Todorov je za RTV Stara Pazova izjavila da je cilj posete da se građanima i građankama predstavi institucija Ombudsmana,
kao i mogućnosti zaštite njihovih prava, ljudskih prava i sloboda od povreda koje mogu da učine organi uprave, javna preduzeća u opštini ili Pokrajinska, odnosno na nivou Vojvodine: - Takođe, želimo malo da podvučemo značaj oblasti rodne ravnopravnosti jer mislimo da nije dovoljno prepoznata ova oblast gde se dosta krše prava, pogotovu prava žena i žene smatraju normalnim da im se neka prava uskraćuju zato što u društvu preovlađuju stereotipi i predrasude, rekla je Danica Todorov. Institucija pokrajinskog Ombudsmana štiti ljudska prava i slobode od povreda učinjenih od strane pokrajinske i opštinske uprave, kao i organizacija i javnih službi, a u današnjim razgovorima akcenat je stavljen i na rodnu ravnopravnost. Danica Todorov je istakla da ovaj projekat podržava Agencija UN za ravoj žena:-Mi smo im zahvalni što nam to omogućuje da još jednu dodatnu aktivnost pored redovnih, ovako organizujemo. Najteže kršenje prava je nasilje u porodici, znamo da se o tome dosta govori i piše i da je dosta zakonskih promena učinjeno da bi se žene kao moguće žrtve nasilja u porodici zaštitile, ali i deca. Zatim je to u oblasti zapošljavanja i ostvarivanja radnih prava gde mi primećujemo da se u poslednje vreme krše prava trudnica i porodilja, pre svega u pogledu omogućavanja samog zapošljavanja i očuvanja radnog odnosa, zakidanja na zaradama, rekla je zamenica pokrajinskog Ombudsmana danica Todorov. Položaj žena na selu se razlikuje i mnogo je teži od položaja žena iz gradova, istakla je ovom prilikom zamenica Ombudsmana Todorov, upravo zbog toga ona je posetila Mesnoj Zajednici Golubinci gde je razgovarala sa ženama iz ovog mesta i o svim problemima sa kojima se one, kao žene sa sela, često suočavaju.
Fotografija: Danica Todorov
Info Stara Pazova 05.06.2012.
Osnovnu školu „Heroj Janko Čmelik“ danas su posetili članovi Rotari kluba iz Košica iz Slovačke Republike. Cilj posete bila je donacija za kupovinu školskih klupa. Goste je pozdravio i sa radom i istorijom škole upoznao direktor Janko Havran, izražavajući zahvalnost za ovu donaciju koja je stigla posredstvom Rotari Kluba iz Stare Pazove.
Saradnja između dva kluba postoji već dve godine, rekao je Robert Matejovič, čarter predsedsednik: -Radujemo se da ovaj naš posao ima veliki značaj za vas i mislimo da možemo napraviti treću i četvrtu tranšu. Juče smo pričali sa direktorom koliko još novih stolica bi trebalio kupti ili napraviti. To znači mi smo tu za vas i sarađujemo sa Rotari kloubom Stara Pazova, rekao je Matejovič Ugovor o donaciji potpisali su Ladislav Dudič, predsednik Rotari kluba Klasik iz Košica i dr Mišo Filip, predsednik Rotari Kluba iz Stare Pazove: -Bilo je prvi put 800, sada je hiljadu evra. Mi se ovom prilikom našim prijateljima iz Rotari kluba iz Košica zahvaljujemo i nadam se da ćemo i dalje imati tesnu saradnju, a to smo potvrdili potpisivanjem sporazuma između dva bratska kluba, rekao je dr Filip. Delagacija iz Slovačke u kojoj je i jedna studentkinja iz Meksika, je pogledala i školski nameštaj, koji je za dve učionice, a takodje posredstvom donacije ovog rotari kluba kupljen pre dve godine.
Info Stara Pazova 05.06.2012.
U Staroj Pazovi u toku su javni radovi na kojima je angažovano 12 lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje.
Izvođač javnih radova je privatna firma Niskogradnja iz Stare Pazove, a radovi na održavanju i uređenju javnih površina izvode se na teritoriji Nove Pazove i Novih Banovaca u trajanju od tri meseca, rekla je za Radioteleviziju Stara Pazova Nataša Radmanović, PR Službe za zapošljavanje u Sremskoj Mitrovici. Odobreni su javni radovi namenjeni zapošljavanju osoba sa invaliditetom i personalnih asistenata i ostalih kategorija nezaposlenih lica, najavljuje Radmanovićeva.
Info Stara Pazova 05.06.2012.
Sutra u sali br 28 u Opštinskoj upravi, zamenica pokrajinskog ombudsmana primaće građane opštine Stara Pazova.Dolazak zamenice pokrajinskog obmudsmana očekuje se između 10.30 - 11:00 časova, zatim po protokolu slede pripremanje za okrugli sto, davanje izjava medijima predviđeno je za 10:45 časova), a od 11.00 -12.30 časova Tribina.

Od 12.45 – 14.30 sati predviđen je prijem građana/ki u sedištu lokalne samouprave, a oko 15.00 asova odlazak u MZ Golubinci. Od 15.00 – 17.00 sati biće Sastanak sa članicama aktiva žena. Ako smatrate da ste u ostvarivanju prava oštećeni pošto organi uprave nisu korektno (ili uopšte nisu) primenili pro- pise Republike Srbije i ako ste predhodno u odgovarajućem pravnom postupku pokušali a niste uspeli da prava ostvarite ili zaštitite pred nadležnim državnim organima, imate priliku da razgo- varate sa zamenicom pokrajinskog ombudsmana sutra između 12:45 do 14:30 časova, u zgradi Opštinske uprave (sala 28.) Svetosavska ul. br. 11 u Staroj Pazovi. Ceo postupak za vas pred Zaštitnikom građana je besplatan. Molimo Vas da obratite pažnju na to da Zaštitnik građana ne sme pružati besplatnu pravnu pomoć, pisati drugim organima u Vaše ime niti Vas zastupati. Ako, na osnovu podataka i okolnosti koje ste izneli u pritužbi, Zaštitnik građana oceni da je moguće da postoji propust u radu organa i organizacija koje vrše javna ovlašćenja, on će ne- pristrasno, u javnom interesu, utvrditi sve činjenice i okolnosti (i one koje Vam, možda, ne idu u prilog) i doneti svoj sud o tome da li su vaša prava prekršena nečijim nesavesnim ili pogrešnim radom. Osim nekorektnosti u primeni propisa države Zaštinik građana će s posebnom pažnjom ispitati i da li zaposleni u upravi pri ophođenju prema građanima poštuju pravila ponašanja koja karakterišu dobru upravu: poštovanje dostojanstva stranke, etičnost, savesnost, stručnost, ne- pristrasnost i delotvornost, kaže se u saopštenju portparola kabineta predsednika opštine Stara Pazova.
Info Stara Pazova 05.06.2012.
U Staroj Pazovi je otvorena mogućnost obrazovanja na nivou drugog, trećeg, četvrtog, petog stepena stručnosti. Obrazovanje se stiče na području rada ekonomija, trgovina, carina, ugostiteljstvo, medicina i saobraćaj, i to sve pri visokoj školi modernog biznisa u srednjoškolskom centru Sveti Nikola. Postoji mogućnost plaćanja školovanja u više rata. Svi zainteresovani dodatne informacije mogu dobiti u tržnom centru CITY u Staroj Pazovi ili na telefone 022/321-546 ili 063/7-243-703.
Ekonomija Stara Pazova 04.06.2012.
U Sremu šećerna repa je sklopila redove, a to su naznake za dobre prinose, kaže Katica Škrbić, samostalni stručni saradnik za šećernu repu u Sremskoj Mitrovici.
Trenutne vremenske prilike odgovaraju razvoju slatkog korena. Kako će biti dalje zavisi od prognoze vremena s obzirom da je proletos tokom nicanja dosta repe izmrzlo rekla je Škrbić. Padavine su tokom maja bile gotovo svakodnevna pojava. Dok je u Srbiji palo najviše kiše u proseku od 104 do 130 litara u Vojvodini je zabeleženo manje, 64 litre po kvadratnom metru. U proteklom tridesetodnevnom periodu u Vojvodini i planinskom delu jugozapadne Srbije pale su uobičajene količine padavina, dok je u ostalom delu Srbije palo od 50 do čak 110 procenata više padavina u odnosu na višegodišnji prosek. Po rečima Ljiljane Džingalašević iz Saveznog hidrometeorološkog zavoda Srbije prekomerne padavine u pojedinim delovima zemlje nisu pogodovale usevima. Ometale su zrenje i berbu pristiglog voća i povrća i dovele do poleganja ozimih žita i livada, a omogućavale su i bujanje korova. Obilne padavine, visoka vlažnost vazduha i duže vlaženje lista su tokom proteklog perioda pogodovale razvoju bolesti. Zbog toga bi u narednom periodu trebalo primeniti zaštitu biljaka i suzbijati korov, savetuju stručnjaci.
Sport Stara Pazova 04.06.2012.
U dvadeset devetom kolu Srpske lige, Vojvodina, fudbaleri Radničkog iz Nove Pazove igrali su u Bačkom Jarku protiv Mladosti nerešeno 1:1, a Dunav iz Starih Banovaca je pobedio u Čelarevu ČSK Pivaru sa 2:0. U dvadeset devetom kolu Vojvođanske lige grupa Zapad Jedinstvo je u Staroj Pazovi savladalo Obilić iz Zmajeva sa 6:0, dok je Omladinac iz Novih Banovaca izgubio od Indeksa u Novom Sadu sa 2:1.
Odigrane su i utakmice dvadeset osmog kola Sremske lige, Sloga je u Krnješevcima pobedila Rudar iz Vrdnika sa 2:1, Jadran iz Golubinaca je izgubio u Kupinovu od Mladosti sa 1:0, Sremac iz Vojke je poražen od LSK-a u Laćarku sa 3:0. U dvadeset petom kolu Druge Sremske lige, Podunavac je u Belegišu izgubio od Donjih Petrovaca sa 2:1, a takođe sa 2:1 Borac je izgubio u Surduku od Ljukova.
Kultura Stara Pazova 04.06.2012.
Pomalo zaboravljeni običaj susreta oko maja, odnosno okićenog drveta, u subotu uveče je u dvorištu Slovačkog Kulturno umetničkog društva Janko Čmelik izazvao veliko interesovanje ne samo staropazovačana. Na igranci su bili i gosti iz udruženja žena iz Dobanovaca i Kisača, a dobroj atmosferi je doprineo narodni orkestar Pazovački kacuri. Udruženje staropazovačkih žena, na čiju inicijativu je i organizovana ova manifestacija, je pripremilo i staropazovačke slovačke specijalitete.
Info Stara Pazova 04.06.2012.
Mališani PU „Poletarac„ u Staroj Pazovi danas su pogledali dečju predstavu „Iznenađenje„, koju su pripremili njihovi vršnjaci iz Nove Pazove sa svojim vaspitačima. Odlično kostimirani i uigrani predškolci proveli su mališane kroz čaroban svet bajki i doneli priču o Zvončici, koja uz pomoć Snežane i sedam patuljaka, Đepeta, kapetana Kuke, Pipi duge čarape, petlića i njihoih drugara,

uspeva da priredi iznenađenje Petru Panu za rođendan. Kompletni autori zanimljive priče, u kojoj se prepliću likovi iz pet najpoznatijih dečijih bajki, su vaspitači Barbara Živanović i Ivana Stanković, a glumački ansambl čini 30 predškolaca. Predstava je pobrala izuzetne kritike žirija i publike na Smotri dečjeg dramskog stvaralaštva u Irigu,a u četvrtak će predstavljati našu Opštinu i na Reviji dečjeg dramskog stvaralaštva u Inđiji.
Info Stara Pazova 04.06.2012.
„Gas-Feromont“ obaveštava kupce gasa da će 6.6.2012.godine u naseljima Nova Pazova, Stara Pazova, Golubinci, Vojka i Krnješevci, doći do prekida isporuke prirodnog gasa, u vremenu od 9 do 18 časova, zbog izvođenja radova na glavnoj mernoj regulacionoj stanici „Srbija-gas“-a Novi Sad. Mole se kupci da nakon uspostavljanja isporuke gasa izvrše deblokadu regulatora u svojim mernim stanicama. U slučaju problema pozvati dežurnu službu „Gas–Feromont“-a, telefoni su: 313–314 i 314–315.
Info Stara Pazova 04.06.2012.
Poštovani, povodom vesti objavljene na RTV Stara Pazova u vezi organizacije maturske večeri učenika OŠ B.P.Pinki iz Stare Pazove u Košutnjaku, kao predsednik Saveta roditelja OŠ B.P.Pinki želim da demantujem deo vesti u kojoj se kaže da je Savet roditelja podržao inicijativu za održavanje ove proslave u Kampu Košutnjak. Savet roditelja na svom sastanku održanom 17.5.2012. godine nakon rasprave povodom ove tačke dnevnog reda, gde su mišljenja roditelja bila podeljena, je doneo odluku da se kao Savet roditelja ne izjašnjava o predlogu da se matursko veče organizuje na Košutnjaku, već je uputio direktora škole da nakon sprvodene anketa među roditeljima učenika osmog razreda, donese odluku o mestu i načinu organizacije maturske večeri, saglasno rezultatu ankete, a u skladu sa preporukuom ministra prosvete o načinu i mestu organizacije maturske večeri učenika osmog razreda.
U nadi da će te ovu informaciju/demanti objaviti u programima vašeg radija i TV, srdačno Vas pozdravljam
Predsednik Saveta roditelja
Dušan Ćetojević
Kultura Banovci Dunav 03.06.2012.
Već dugo vremena se oko i na igralištu malih sportova u naselju Banovci Dunav nije okupilo toliko ljudi kao u petak popodne koji su želeli da prisustvuju plesu mališana Predškolske ustanove Radost. Naime, ova ustanova se prva u Sremu, za sada i jedina pridružila Međunarodnoj manifestaciji „Rastimo uz ples - Predškolci na trgovima„.
Dvanaest grupa mališana predvođenih vaspitačicama su plesali na igralištu, a manifestaciju je otvorila Borislava Banjeglav Klaćik, direktorka ustanove: - Želim da pozdravim sve prisutne, pre svega decu i njihove vaspitače, roditelje, drage goste i sve vas koji ste došli da se radujete sa nama. Danas u 18 časova, 9.100 dece predškolskog uzrasta uključenih u internacionalni projekat „Rastimo uz ples“ plešu na trgovima 19 gradova:Ivanjica, Arilje, Zemun, Bečej, Obrenovac, Subotica, Smederevo, Kovin, Lebane, Vladimirci, Prokuplje, Veliko Gradište, Šid, Vlasotince, Bar, Bijelo Polje, Brčko, Goražde i Novi Banovci. Tema ovogodišnje manifestacije je ekologija. Zahvaljujem se gospodinu Radomiru Krsmanoviću - Bati i dečjoj plesnoj asocijaciji „Sava“iz Beograda, što su nas uveli u svet plesa uz lepe koreografije i vesele note. Od prošle jeseni, naši mališani sa svojim vaspitačima vredno vežbaju, uvodeći muziku, ritam i pokret u svoje odrastanje. Pozivamo da nam se pridruže svi koji žele, jer ples razvija sluh i smisao za ritam i muziku, uči estetski oblikovanom i skladnom kretanju, svojom dinamikom ispunjava i ne ostavlja ravnodušnim ni jednog posmatrača, ples predškolaca može da počne, rekla je direktorka Radosti. Mališani su plesali uz poznate note pisane za decu, a zatim su i posetioci pozvani da im se pridruže, pa se na igralištu nalazilo nekoliko stotina mališana i odraslih. Odrasli su bodrili najmlađe, a Predrag Aleksić iz Starih Banovaca i Goran Ćalić iz Novih Banovaca koji su sa svojim mališanima prisustvovali pripredbi podržali su ovu manifestaciju uz napomenu da bi sličnih događaja trebalo da bude više.
Info Stara Pazova 01.06.2012.
KDS Kopernikus obaveštava korisnike kablovske televizije u Staroj i Novoj Pazovi da je došlo do zamene pozicija kanala SPORT CLUB PRIME i kanala GOLF KLUB. Sada je SPORT CLUB PRIME na kanalu S03 a GOLF KLUB na kanalu C24.
Firma Eurostroj iz Stare Pazove zapošljava trgovca u maloprodajnom objektu Praktiker. Pored rasvete i elektromaterijala, u prodavnici Praktiker u ponudi je širok asortiman šrafovske robe, ručnog, baštenskog i elektro alata, profi i hobi program. Ako ste komunikativni, vredni, imate iskustvo rada kao trgovac, prijavite se ili nam dostavite Vašu radnu biografiju.Poželjno je da kandidati budu elektotehničke struke ili da imaju osnovno znanje u navedenoj oblasti. Zainteresovai kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj: 063/267 032, ili poslati svoju radnu biografiju na e-mail: hr.mng@eurostroj.rs.
Potrebni radnici za rad u perionici veša u Staroj Pazovi.Zainteresovani kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj 069/40-51-500 kao i na broj telefona 063/24-41-76.
Firmi Moto-plast doo koja se bavi proizvodnjom folije, potrebni proizvodni operateri sa ili bez radnog iskustva za rad u proizvodnom pogonu u Novoj Pazovi. Rad je organizovan u smenama. Svoju radnu biografiju sa nazivom pozicije za koju konkurišete,zainteresovani kandidati mogu poslati na e-mail adresu: info@motoplast.rs ili doći lično u prostorije firme u ulici Njegoševa 111 u Novoj Pazovi.Za više informacija zvati na telefon broj 022/323-584 kao i na broj 022/323-364 svakog radnog dana od 8 do 16 časova.
Potrebni radnici muškog pola , za rad na presama u proizvodnji bakelitnih toalet dasaka. Zainteresovani kadidati sve informacije mogu dobiti na telefon broj 063/450-426 u periodu od 08 do 14 časova.
Predstavništvu kanadske firme Integrity iz Stare Pazove, potrebni radnici u proizvodnji. Prijave na telefone 022/310-147 i 060/508-0844 ili doći lično u sedište firme Golubinački put bb.
Stovarištu Šovljanski iz Starih Banovaca hitno potrebna dva fizička radnika. Za više informacija doći lično na adresu Grčka 2, ili pozvati na telefon broj 022/310-608.
Usled proširenja proizvodnih kapaciteta kompanija IGB AUTOMOTIV raspisuje konkurs za prijem 100 radnika u proizvodnom pogonu u Inđiji. Konkurs je otvoren do 1. juna. Prijave i biografije možete poslati na e-mail adresu prijava@bauerhin.rs ili direktno predati u kompaniji.
Potrebne žene za prodaju sladoleda u Novoj i Staroj Pazovi.Zainteresovane kandidatkinje mogu se javiti na broj telefona 060/5108333.
Kompaniji DIS su potrebni mladi, vredni i ambiciozni ljudi na sledećim pozicijama u marketu u Novoj Pazovi: prodavac- izlagač, kasir, prodavac na odeljenju voća i povrća, prodavac na odeljenju delikatesa i gotovih jela, mesar, magacioner, referent nabavke, poslovođa, vozač- dostavljač, Direktor marketa. Prijave sa kratkom biografijom i fotografijom posalti na hr@dis.rs ili se prijavite putem upitnika na sajtu www.dismarket.rs. Konkurs je otvoren do kraja juna.