Pregled vesti za Jul 2012.


Kultura Stara Pazova 27.07.2012.
Pored intenzivnih priprema za Slovačke narodne svečanosti, koje će se održati narednog vikenda u Bačkom Petrovcu, u Slovačkom Kulturno umetničkom društvu Janko Čmelik je ovih dana počela akcija obnove članstva i novo učlanjivanje. Članarina je simbilična, kaže Zdenko Uhelji, izvršni direktor Društva.
Ovoga puta će se članarina skupljati samo u Društvu Janko Čmelik svakim radnim danom od 9 do 12 i u večernjim časovima. Svaki član koji plati članarinu dobija člansku kartu, a ako je neko član ima pravo da bira i da bude biran u organe ovog Društva, napomenuo je Zdenko Uhelji.
Sport Stari Banovci 27.07.2012.
Klub ekstremnih sportova Pustolov iz Starih Banovaca organizuje po šesti put Dunavsku avantur od 27. do 29. jula, tako da druženje na vodi prerasta u tradicuju. Po rečima predsednika kluba Marka Prodanovića, i ove godine na regati učestvuju učesnici iz svih bivših Jugoslovenskih republika.
Za danas je predviđeno okupljenje u kampu u Starim Banovcima, sutra je predviđen spust Dunavom od Surduka do Banovci sa predahon na Belegiškim adama, a u 20.00 časova, sutra uveče planiran je zabavni program Regata parti. Za nedelju je predviđen spust kanuima na relaciji plaža Venecija i zatvaranje menifestacije. Prijatelji manifestacije su Opština Stara Pazova, mesna zajednica Stari Banovci i mnogobrojni sponzori.
Kultura Stara Pazova 27.07.2012.
U okviru Pazovačkog kulturnog leta 2012, večeras će na gradskom trgu biti predstava za decu „Matorci“ ili „Ta luckasta stvorenja“, koju će izvesti mlada novosadska glumica Višnja Petrović. Mališani će u predstavi za njih uživati i 17. avgusta, a ovogodišnje kulturno leto otvoriće grupa Garavi sokak, 14 avgusta. Centralni program Pazovačkog kulturnog leta biće tokom treće nedelje u avgustu, od 14 do 19. Na letnjoj pozornici na gradskom trgu nastupiće Gradski tamburaški orkestar Stara Pazova, lokalni rock bendovi, VIS Baroni, Smak-Kerber, kulturno-umetnička društva sa teritorije opštine Stara Pazova. Osim ovih, predviđeno je još nekoliko programa, tako da bi Pazovačko kulturno leto 2012. bilo završeno 2 septembra Etno sajmom u OŠ Heroj Janko Čmelik, a do tada u Staroj Pazovi će gostovati dva ansambla iz Slovačke republike: FA Mladost iz Banske Bistrice 5. avgusta i Pozorišni ansambl iz Njitre 29. avgusta. 15 avgusta publika će moći da uživa u modernim plesovima, biće to Fitnes Zumba ples, a u okviru ovogodišenjeg Kulturnog leta, 15 avgusta će u saradnji sa Zavodom za javnu zaštitu i zdravstvo biti besplatno testiranje na HIV. Kao i prethodnih godina, za publiku iz svih mesnih zajednica Opštine biće organizovan besplatan autobuski prevoz. Ukoliko večeras bude kiše, predstava ”Matorci” biće izgrana u pozorišnoju sali.
Info Stara Pazova 27.07.2012.
Savet mesne zajednice Stara Pazova sinoć je jednoglasno usvojio Program obeležavanja mesne slave, Svetog Ilije. U skladu sa sveukupnom ekonomskom situacijom, proslava Dana mesne zajednice će ove godine biti skromnija, rekao je Slobodan Jovanović predsednik Izvršnog odbora Saveta mesne zajednice,
istakavši da će centralna svečanost, na kojoj će po tradiciji biti dodeljene Plakete i Povelje mesne zajednice i nagrade učenicima generacije staropazovačkih osnovnih škola, biti upriličena 1. avgusta na strelištu kluba “Jedinstvo–trap“. Lokalnu slavu Stare Pazove će svojim prisustvom uveličati delegacije iz Puhova i Bratislave iz Slovačke, i iz Vengerske Gorke iz Poljske. U okviru obeležavanja mesne slave, Svetog Ilije, fudbaleri staropazovačkog Jedinstva će 2. avgusta u prijateljskoj utakmici odmeriti snage sa Omladincem iz Novih Banovaca.
Sport Stara Pazova 26.07.2012.
U prijateljskoj utakmici fudbaleri Radničkog iz Nove Pazove u sportskom centru u Staroj Pazovi protiv ekipe Anortozis sa Kipra igrali su nerešeno, 1:1. Pripremajući se za novo prvenstvo u Srpskoj ligi - Vojvodina, fudbaleri Jedinstva pobedili su u Staroj Pazovi Borac iz Ostružnice sa 3:0, a Dunav je u Starim Banovcima sa Zemunom igrao nerešeno, 0:0.
Život Stara Pazova 26.07.2012.
-Pozivamo sve naše korisnike i davaoce da daju krv. Naravno i nove koji će postati davaoci, da pomnognu jer krvi nema. U bolnicama su prestale mnoge operacije, rade se samo hitne stvari. Na žalost preti nestašica krvi da se prekine kompletno bolničko lečenje velikog broja bolesnika.
To je situacija u kakvoj se do sada nismo našli, dramatičnija je nego što se u javnosti prezentuje. Zato pozivamo sve naše davaoce i one koji će to postati da dođu i daju krv, rekao je Milan Skoko, sekretar Crvenog krsta. I pored sezone godišnjih odmora, ili baš zbog nje, potražnja za krvlju je veća, a rezerve su na minimumu. Crveni krst staropazovačke opštine održao je zato u julu dve akcije dobrovoljnog davanja krvi u Staroj i Novoj Pazovi 21. i 22. jula. Odziv je i pored tropskih vrućina ovoga puta bio solidan pa se u Staroj Pazovi 64 humanih ljudi odazvalo, osam je odbijeno iz zdravstvenih razloga. U Novoj Pazovi je 39 građana dalo krv, a 14 je odbijeno. Crveni krst će i tokom avgusta organizovati akcije davalaštva krvi, 30. avgusta u Staroj Pazovi. Fotografija: Milan Skoko
Kultura Stara Pazova 26.07.2012.
Pripreme za Slovačke narodne svečanosti, manifestaciju koja već pola veka okuplja Slovake koji žive u Vojvodini, su u punom jeku. Neke prateće manifestacije su već održane, a centralni program će biti prvog avgustovskog vikenda, tačnije 3. 4. i 5. avgusta u Bačkom Petrovcu.
Već nekoliko godina poseban program se priprema prvo veče kada se svečanosti otvaraju. Ove godine će upravo taj program biti sačinjen od najbljih ovogodišnjih ostvarenja amatera Slovaka u svim oblastima kulture. Tako će i Slovačko Kulturno umetničko društvo “Janko Čmelik” učestvovati u programu otvaranja Slovačkih narodnih svečanosti, izjavio je za RTV Stara Pazova Zdenko Uhelji, izvršni direktor Slovačkog Kulturno umetničkog društva “Janko Čmelik”. I sledeća dva dana će SKUD “Janko Čmelik” učestvovati u programima svečanosti, istakao je Uhelji. Pored ovog društva, na Slovačkim narodnim svečanostima će iz Stare Pazove učestvovati i Matica Slovačka, Osnovna škola “Heroj Janko Čmelik”, kao i brojni posetioci.
Info Stara Pazova 26.07.2012.
U junu su počeli radovi na izgradnji pešačko biciklističke staze od Stare Pazove do kompleksa bazena. Po rečima Anite Rađenović Ševo, koja je nadzorni organ Direkcije za izgradnju opštine Stara Pazova, radovi su u toku i teku predviđenom dinamikom:
-U toku su radovi na postavljanju tamponskih ili nosećih slojeva za asfalt i u delu od bazena nekih 400 - 500 metara postavaljaju se ivičnjaci. Malo duže smo čekali na rušenje platana na potezu od uglla ulice Karađorđeve sa ulicom Nikole Tesle, odnosno preko puta Lukoilove pumpe. To je za vikend urađeno, znači, ukupno deset stabala je porušeno iz razloga što su se nalazila u trasi same staze. Ostalo je da još Eelektrodistribucija izmesti tri bandere i jedan rešetkasti stub koji se takođe nalaze na trasi, koji smetaju izgradnji. U delu pumpe Feromont petrol se rade radovi. Tu smo imali izvesnog zastoja zbog određivanja tačnog položaja trase u zoni pumpe, tako da su tu sad nastavljeni radovi na iskopu. Tu su, tako da kažem malo radovi u zaostatku, sve ovo drugo teče nekim normalnim tokom. Izvođač je uveden u posao oko 20. juna ove godine i rok je 60 radnih dana tako da je projekcija da će radovi biti završeni najkasnije do kraja avgusta ove godine. Eventualno, ukolliko vremenski uslovi dozvole imamo obećanje izvođača da to može biti i polovinom avgusta, rekla je Anita Rađenović Ševo. Firma „Štrabag“ iz Beograda, odnosno „Vojvodina put Pančevo“ koju je ova firma kupila, dobro radi ovaj posao i u Direkciji kažu da su zadovljni saradnjom.
Život Stara Pazova 25.07.2012.
Većina polaznika u auto školama u Srbiji odlučila je da baš ovih dana počne da pohađa časove
jer krajem ove godine stupaju na snagu odredbe novog Zakona o bezbednosti saobraćaja kojim će biti izmenjena brojna pravila obuke i polaganja vozačkog ispita. Prema važećim pravilima obuka za vožnju traje 40 časova, a vozački ispit se sastoji iz teorijskog i praktičnog dela.
Prema novim pravilima, broj časova ostaje isti, ali će se ispit polagati iz tri dela: prve pomoći, teorijskog i praktičnog dela. Goran Grčić, vlasnik i instruktor Auto - škole „Grle“ iz Nove Pazove kaže da sada ima za 50 do 70 posto više kandidata. Kaže da će cenu obuke da odredi tržište i da cena ne može da bude, kao što se nagađa 1.000 ili 800 evra:-U Sloveniji je koliko znam oko 800 evra, u Hrvatskoj je oko 600 evra, a u Bosni oko 500 evra. Kod nas je sada između 200 i 300 evra, zavisi šta se u cenu obuke računa. Ako se uvede prva pomoć, logično je da će cena obuke da skoči, ali ne može da ide na 1.000 evra. Ako određeni domovi zdravlja budu dobili licencu da drži prvu pomoć, ako budu imali monopol može da odredi cenu koju hoće. Ne vidim logiku da to može nešto previše da košta, kaže Goran Grčić.
Info Stara Pazova 25.07.2012.
Policija zadužena za bezbednost na železnici u Novom Sadu i dalje bije bitku sa džeparošima, navijačima i beguncima od zakona. Džeparoši ordiniraju na peronu i čekaju žrtve, koje su krenule ka Crnogorskom primorju.
Oni koriste gužvu i nepažnju putnika, naročito kad ostavljaju prtljag. Kradljivci uđu, munjevito uzmu novčanik i izađu pre nego što voz krene, a posebno se provredne kad nas ne vide u blizini, kaže komandir ispostave za bezbednost na železnici u novosadskoj Policijskoj upravi Dragomir Radić.Prema njegovim rečima džeparošima je posebno interesantan voz 341 koji ide iz Budimpešte. U njemu se voze „profesionalne zanatlije„ koje oko tri ili četiri sata ujutro uđu u Subotici i ako vide da nema policije, voze se obično najduže do Novog Sada, a ponekad Inđije ili Stare Pazove. Oni nakon ulaska u voz, dok su putnici pospani, šetaju hodnikom i kad dođu do spavaćih kola i kušeta, ako su zaključana i obezbeđena lancima, oni ih seku kleštima i ulaze u odeljke, pri tome gume na vratima seku skalpelom i potom neopaženo kradu, odnosno uzimaju pare i ono što može stati u džep, a desi se da uzmu i laptop ili telefon, priča Radić. Očigledno, pažnja je neophodna i kada putujemo vozovima.
Sport Stara Pazova 25.07.2012.
Fudbaleri Radničkog iz Nove Pazove danas će u Sportskom centru u Staroj Pazovi igrati prijateljsku utakmicu protiv ekipe Etnikosa iz Nikozije, sa Kipra. Novopazovčanima je ovo jedna u nizu utakmica u okviru priprema za novo prvenstvo u Prvoj ligi Srbije. Fudbaleri Jedinstva koji se pripremaju za novu sezonu u Srpskog ligi - Vojvodina, igraće danas u Staroj Pazovi protiv Borca iz Ostružnice, a rival Dunavu u Starim Banovcim će biti, takođe srpskoligaš Zemun. Sve tri utakmice počinju u 18 časova.
Ekonomija Stara Pazova 25.07.2012.
Na teritoriji staropazovačke opštine tokom noći i jutros palo je ukupno 10 litara kiše po kvadratnom metru. Padavine su u jednakim količinama pale po svim mestima opštine. Ovo osveženje neće spasiti rod prolećnih kultura, ali će popraviti stanje useva. Pre svega onih koji se nalaze u zalivnom sistemu, a gde je ovih vrelih dana voda presušila,
kaže Vladimir Mužević, rukovodilac biljne proizvodnje u AD Napredak u Staroj Pazovi. Ove godine na površini od 24 hektara Napredak ima zasejan semenski crni luk. Deo luka je na Petrović salašu, a deo u Staroj Pazovi i kompletna površina je u sistemu za zalivanje. Osim od suše poljoprivredne kulture i voće ovih dana stradaju i od mnogih bolesti. Biljke napadaju i insekti. Opasni su jer zaštita bilo kojim hemijskim sredstvima tokom vrelih dana nije delotvorna, kaže Marka Hric, zaštitar u AD Napretku. Marka Hric savetuje ratarima i povrtarima da obilaze njive i obrate pažnju na pojavu insekata i na vreme deluju zaštitnim preparatima. Fotografija sa www.deltaagrar.rs
Info Stara Pazova 25.07.2012.
Zbog kvara na dalekovodu ka Podunavlju, snabdevanje stujom u Opštini Stara Pazova ovog prepodneva je nestabilno. Jutros u 4.00 sata došlo je do havarije na izvodu Novi Banovci, a zatim i na izvodu Stari Banovci.
U Starim Banovcima je snabdevanje električnom energijom normalizovano, a u Novim Banovcima se još radi i trebalo bi da kvar bude otklonjen u toku prepodneva, saznajemo iz Elektrodistribucije u Staroj Pazovi. Budući da prekidi u snabdevanju strujom mogu da budu uzrok kvara ili totalne štete na kućnim aparatima i uređajima, naša novinarka Katarina Šarkezi jutros je pitala dežurnog u Elektrodistribuciji kako seu takvoj situaciji mogu zaštiti električni uređaji?
-U ovakvim situacijama treba aparate isključiti, a ostavi se uopaljena jedna sijalica. Kada se stabilizuje stanje sa snabdevanjem strujom, kada se stabilizuje napon, treba uključiti ostale uređaje, glasi odgovor stručnog lica iz Elektrodistribucije u Staroj Pazovi.
Život Stara Pazova 25.07.2012.
Kancelarija za mlade opštine Stara Pazova će ovog vikenda dočekati volontere iz Srbije i sveta, najavila je Ema Maho Domonji. Petnaest volontera će kao i ranijih godina biti smešteno na rasadniku, a program aktivnosti će obuhvatiti ekološko i estetsko uređenj ovog i još nekih prostora.
Fotografija:Ema Maho Domonji
Info Stara Pazova 25.07.2012.
Javna preduzeća opštine Stara Pazova odazvala su se apelu Udruženja paraplegičara „Fruška gora Srem“ i participiraće u sredstvima za oporavak i rekreaciju članova ovog udruženja, rekao je za Radio televiziju Stara Pazova Goran Rajković, predsednik Udruženja paraplegičara.
Inače, ovo udruženje u prvih pola godine nije dobilo dovoljno sredstava za redovne aktivnosti, iz nadležnog republičkog ministarstva su dobili manje od 50 hiljada dinara, što nije pokrilo ni putne troškove sportista, rekao je Rajković.
Kultura Stara Pazova 24.07.2012.
Porodica Jakšić, poreklom iz Krčedina, dugogodišnji žitelji Stare Pazove, od 2008. godine organizuje umetničku koloniju. Ovogodišnja, peta, jubilarna, biće održana od 26. do 29. jula, najavili su organizatori: književnik Miodrag Jakšić i njegov otac Zoran
, u ime porodičnog udruženja “Moj Srem”, gostujući danas u našoj emisiji “Strogo lokalno”. U kući u ulici Cara Dušana broj 64 u Krčedinu, tokom tri dana, u programu će učestvovati 32 slikara iz 9 zemalja i preko stotinu pesnika i muzičara iz 7 zemalja, ali i glumci: Rada Đuričin i Ivan Vučković, pevač Ivan Plavšić, aforističar Aleksandar Čotrić, ženska grupa “Jenđe”, ansambl “Banatski kicoši”, Gradski tamburaški orkestar Stara Pazova. Publika će videti i pozorišne predstave “U Kubu” Tetara levo i film “Vrata Srbije”. Tradicionalno će na 5.Likovnoj i pesničkoj koloniji u Krčedinu biti uručena priznanja: “Ja Krečdinac” , koje će dobiti za 2012. legenda srpskog roka i književnik Bora Đorđević, Maja Volk, profesorka dramaturgije i izvođač latino muzike i pozorišni, filmski i televizijski glumac Ivan Bekjarev, danas profesor glume na Akademiji umetnosti “BK”, i “Njaka Krčedinska” koju će dobiti Teatar Levo i Ivan Palvšić. Zoran Jaksic je u emisiji Strogo loklano istakao da su dobili brojna priznanja iz sveta i u Srbiji za ovu manifestaciju.
Fotografija: Zoran Jakšić
Info Stara Pazova 24.07.2012.
Jučerašnjoj svečanosti povodom 45-og rođendana RTV Stara Pazova prisustvovali su poslovni partneri ove kuce. Zoran Sladaković, menadžer u Mediusu je rekao da je 45 godina poslovanja u turbolentnom vremenu koji je iza nas je veliki uspeh pre svega zaposlenih koji su istrajali u iskušenjima.

Po njegovim rečima, RTV Stara Pazova je opstala toliko godina zato što je objektivnim informisanjem stekla poverenje slušalaca i poslovnih partnera. Dragan Dronjak, predsednik Mesne zajednice Surduk i vlasnik Ateljea Antre je rekao da u njegovom poslovanju mnogo znače ekonomsko propagandne poruke za njegovo preduzeće i najavio da će nastaviti saradnju sa RTV Stara Pazova jer u njoj, kako reče, ljudi imaju iskustva i znaju da rade svoj posao.
Fotografija: Zoran Sladaković (u sredini)Z.Jeremić
Info Stara Pazova 24.07.2012.
Sa radom lokalne Radio televizije Stara Pazova upoznao sam se od početka emitovanja televizijskog programa, a sa radom Radio Stare Pazove još u detinjstvu, rekao Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova gostujući juče u programu povodom 45 - og rođendana lokalne medijske kuće. Predsednik opštine je rekao da će biti učinjeni napori da se program lokalne televizije vidi u svim mestima staropazovačke opštine.
Da RTV Stara Pazova više neće trpeti političke pritiske i da će biti otvorena za predstavnike vlasti, ali i za predstavnike opozicije. Komentarišući imenovanja novih direktora javnih preduzeća je rekao da oni koji su dobro radili u vreme prethodne vlasti ne treba da se plaše za svoje radno mesto, niti krivične ili bilo koje druge odgovornosti. Iako je kratko vreme od konstituisanja, utvrdili smo neke prioritete, rekao je predsednik opštine Stara Pazova:-Pomoći ćemo najsupešnije studente i truditi se da pomognemo socijalno ugrožene građane, zatim stare, bolesne i ljude sa posebnim potrebama, a radiće se i na rešavanju problema na infrastrukturi. radinović je rekao da je počeo petkom da prima građane i da je na prvom razgovoru bilo desetak građana sa kojima je razgovarao.
Fotografija: Đorđe Radinović
Info Stara Pazova 24.07.2012.
Bilo je te davne 1967. godine potrebno mnogo snage, hrabrosti i entuzijazma da grupa mladih krene sa radijskim programom u Vojki, onda kada mnogo veće sredine lokalni medij nisu niti imale niti na to pomišljale, rekao je juče na proslavi 45 godina RTV Stara Pazova v.d. direktora i glavnog i odgovornog urednika Miloš Lazić,

obraćajući se brojnim gostima i prijateljima, prisutnim slušaocima i poslovnim partnerima:- Svedoci smo velike krize medija koja se pogotovo odrazila na medije u našoj zemlji. Ali, ne treba previše kukati. Takve okolnosti treba shvatiti kao priliku za podvig i konstantno se reforrmisati, prilagođavati i napredovati. U poslednjih godinu dana uspeli smo da pokrenemo redovan televizijski program, pokrenuli smo novi webb sajt www. rtvstarapazova.rs koji je najposećeniji informativni webb sajt u našoj opštini, poreko koga se može pratiti radijski i televizijski program. Shvatili smo uloge društvenih mreža naročito u informisanju mladih te program i informacije plasiramo i putem Fejsbuk profila koji je jedan od najposećenijih i sa najviše prijatelja u lokalu, rekao je direktor RTV Stara Pazova i naglasio da su pred lokalnom radio televizijom veliki poslovi. Konstatno unapređivanje programa i njegovo približavanje lokalnom stanovništvu, naročito mladima. Lazić je rekao da se uz pomoć osnivača mora pronaći način da svi građani staropazovačke opštine moigu da gledaju televizijski program ove kuće. Među poslovnim saradnicima lokalne radio televizije bio je i Zoran Sladaković iz Mediusa koji je u razgovoru za naš program rekao da je veliki uspeh opstati i poslovati u turbolentnim vremenima koja su iza nas, a Dragan dronjak, vlasnik Ateljea Antre je rekao da podržava saradnju medija i privrednika i da njegovoj firmi mnogo znači saradnja na poslovnom planu. Svečanosti su prisustvovali predstavnici lokalne vlasti na čelu sa predsednikom opštine Đorđem Radinovićem, direktori javnih preduzeća, predstavnici mesnih zajednica, kulturnih i sportskih organizacija, radnici medijske kuće koji su sada u penziji, kao i najverniji dugogodišnji slušaoci. U zabavnom programu učestvovao je Gradski tamburački orkestar Stara Pazova.
Fotografija: Sa svečanosti (Z.Jeremić)
Kultura Stara Pazova 23.07.2012.
Na rasadniku Brest u Staroj Pazovi u subotu se orila pesma Sanske doline, Krajine, Banije, Podgrmečja, ali i Šumadije i drugih krajeva Strbije na 7.Sanskom zboru koji tradicionalno organizuje Udruženje građana Sana.
Manifestacija je počela tradicionalnim sportskim nadmetanjima kao što su bacanje kamena s ramena, skok u dalj, trčanje u džaku, navlačenje konopca koje je otvorio Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova poželevši takmičarima puno uspeha, a Sanjanima i ostalima koji su novi zavičaj našli u ovoj opštini, uspešan rad i očuvanje baštine starog kraja. U bogatom nadmetanju u pesmi i običajima učestvovali su, pored muške i ženske pevačke grupe domaćina, udruženja Sana i pevačka grupa Kordun Kulturno umetničkog društva Soko iz Inđije, Kulturno umetničko društvo Krajišnik iz Rume, Zavičajno udruženje Podgrmeč iz Žitišta, muška pevačka grupa Sretenjske zore iz sela Ranilović kod Aranđelovca i mešovita grupa Društva Đerdan iz Ivanjice, dok je svoju pesmu Pismo bratu govorila pesnikinja Ranka Srdić.
Fotografija: I nošnja je deo tradicije (Z.Milić)
Info Vojka 23.07.2012.
U Vojki je juče obeležena tradicionalna slava Vojačke partizanske vatre, kao znak sećanja na dan kada su stanovnici ovog sela otpočeli borbu protiv fašizma. Ovo sremačko selo je specifično po tome, što tradiciju partizanske slave ne prekida već 67 godina, a u Sremu je inače narodnooslobodilački pokret bio itekako razvijen rekao na akademiji prof. dr. Ranko Končar.
Svečanosti su izmedju ostalih prisusvtovali: Miroslav Vasin, pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i rodnu ravnopravnost, Svetomir Atanacković, predsednik Pokrajinskog odbora SUBNOR-a AP Vojvodine i Đorđe Milutinović, potpredsenik Društva za istinu o NOB - u Vojvodine. Najpre su položeni venci na spomen obeležje u centru sela gde su uklesana imena preko 300 poginulih
Vojčana, a zatim je povorka uz pleh muziku otišla da položi vence i cveće i na vojačko partisansko groblje.
Info Stara Pazova 22.07.2012.
JP Radio televizја Stara Pazova slavi 45. godina postojanja. Počela je sa emitovanjem programa kao Radio Vojka 22.07.1967. godine. Već 45 godina ima zadatak da informiše, obrazuje i zabavi, ali predstavlja i instituciju koja ima posebnu ulogu u društvenom, kulturnom i političkom životu stanovnika opštine Stara Pazova i šire. RTV Stara Pazova proizvodi radijski, televizijski i multimedijalni program na srpskom i na slovačkom jeziku.
Programska orijentacija predstavlja objektivno informisanje, afirmaciju nacionalnih, manjinskih i univerzalnih kulturnih vrednosti, zastupanje interesa dece, starih, bolesnih i osoba sa posebnim potrebama, podsticanje krativnosti lokalnog stvaralaštva i doprinos ugledu našeg kraja u zemlji i svetu. Radijski program se emituje na frekvenciji 91,5 MhZ i njegova čujnost je na području između Beograda i Novog Sada. Televizijski program se emituje putem kablovskog operatera u opštini Stara Pazova. Veb-sajt www.rtvstarapazova.rs je kao informativni sajt jedan od najposećenijih u lokalu, a putem njega može se pratiti naš radijski i televizijski program. Program se prezentuje i putem Facebook profila.
Info Stara Pazova 22.07.2012.
"Elektrodistribucija Ruma" obaveštava da će, kupcima koji nisu u valutnom roku izmirili svoje obaveze za utrošenu električnu energiju, dostaviti opomene koje će biti odštampane za privredu 24.jula 2012.godine a za domaćinstvo 26. jula 2012. godine.
Pozivamo kupce da izmire svoja dospela dugovanja za električnu energiju, kako bi se izbegle neprijatnosti obustave isporuke električne energije, kao i plaćanje dodatnih troškova za uključenje. Podsećamo kupce da redovnim plaćanjem utrošene električne energije, do datuma naznačenog na računu, ostvaruju stimulativni popust od 5%.
Ekonomija Stara Pazova 20.07.2012.
Zbog aktuelnih vremenskih prilika u narednim mesecima možemo očekivati poskupljenja. Međutim već početkom jula na zelenim pijacama poskupelo je voće, povrće, u mesnicama meso. Ovih dana pekari najavljuju veće cene hleba, a mlinari brašna.

Poskupljenja hleba mora biti, inače pekare možemo zatvoriti jer se proizvodnja ne isplati, kažu oni koji mese hleb. Troškovi gasa, struje, porezi kao i ostali nameti su visoki i firme i pod ovakvim uslovima to ne mogu podneti. Cena hleba u pekarama je 38 dinara dok isti hlebu u prodavnicama košta 44 dinara. U većini slučajeva trgovci su ti koji diktiraju cenu hleba zbog čega se pekari ljute. Trgovačke marže nisu one koje je propisala država oko 9 posto već proizvoljno ih formiraju sami trgovci koji i najviše zaradjuju na hlebu. Brašno za sada nije poskupelo, u mlinovima tip 500 košta preko 32 dinara dok su ostale vrste zavisno od tipa skuplje. Naravno, u prodavnicam brašno u zavisnosti od proizvođača i tipa košta i do 60 dinara kilogram, dok cena pšeničnog zrna na berzama trenutno je preko 23 dinara kilogram.
Info Stara Pazova 20.07.2012.
Na parking u ulici Kralja Petra Prvog u Staroj Pazovi, od Vatrogasnog doma do zgrade Pošte, izvode se radovi na postavljanju optičkog kabla za potrebe kablovske televizije.
Zbog ovih radova deo parking do glavne saobraćajnice neće biti u funkciji danas i sutra. Ovom prilikom savetujemo stanare okolnih zgrada da zbog manjka prostora za parkiranje, ali I zbog izbegavanja gužve, vozila parkiraju na nekom drugom obeleženom mestu predviđenom za parking.
Kultura Stara Pazova 20.07.2012.
U Inđiji večeras počinje 13. letnji festival „Scena Fest“, u organizaciji Kulturnog centra Inđija i pod pokroviteljstvom Opštine Inđija. Scena fest trajaće do 29. jula i tradicionalno će se održati na više lokacija u gradu i sa programima različitog karaktera.
Pored YU grupe, čiji koncert otvara festival, u muzičkom delu programa nastupiće još nekoliko bendova, kaže Saša Milivo- jević, direktor Kulturnog centra Inđija. Na pozorišnom repertoaru naćiće se nekoliko predstava, u kojima igraju poznati glumci pooput Ljiljane Stepanović, Borisa Komnenića, Predraga Ejdusa. U okviru filmskog programa biće prikazana ostvarenja „Klip“ mlade režiserke Maje Miloš, „Parada“ Srđana Dragojevića i film „Praktičan vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem“ u režiji Bojana Buletića.Tokom devet dana trajanja festivala, biće otvorena i izložba fotografija Nemanje Đorđevića pod nazivom „Buka u boji“. Ulaz na muzičke i likovne sadržaje biće, kao i ranijih godina, slobodan, dok cena ulaznica za filmske projekcije iznosi 100 dinara, odnosno 150 i 200 dinara za pozorišne predstave.
Kultura Stara Pazova 20.07.2012.
Sutra će u Staroj Pazovi na rasadniku Brest biti održan 7.Sanski zbor koji organizuje Udruženje građana SANA , a ulaz na zavičajo druženje nekadašnjih žitelja Sanske doline i Krajine je slo- bodan, poručuje predsednica Udruženja Smilja Milinković. Sportski program počinje u 17.00 časova, a u 19.00 kulturno umetnički program. Pored pevačkih grupa domaćina nastupiće gosti iz Inđije, Rume, Žitišta, Mladenova, Ivanjice, Aranđelovca.
Život Vojka 20.07.2012.
U Vojki će u nedelju biti tradicinalna slava Vojačke partizanske vatre. Ovo je po 67. put kako se u ovom sremačkom selu prisećaju početka oružane borbe protiv fašizma, kaže Dušan Nikolin, predsednik Mesnog odbora SUBNOR - a Vojka.
U 10.00 časova biće svečana akademija „Srem u Narodno - oslobodilačkoj borbi“ u okviru koje će govoriti profesor dr Ranko Končar, a učestvovaće i Kulturno umetničko društvo Slavko Gajin sa recitalom. U 11.30 časova će biti položeni venci u centru Vojke, zatim će govoriti Dušan Nikolin i Svetomir Atanacković, predsednik SUBNOR-a Vojvodine, a Gordana Đurđević Dimić, prvakinja Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada izvešće prigodan recital. U 12.30 časova biće položeni venci na mesnom groblju u Vojki, zatim će biti ogranizovano druženje sa gostima, a u 18.00 sati će biti fudbalska utakmica na stadionu F.K. Sremac. Sutra uveče je programom predviđen koncert grupe Vremeplov.
Info Stara Pazova 19.07.2012.
Ovih dana u Vojki počinje uređenje atarskih kanala, a kompletan posao bi trebalo da bude završen do kraja godine. Izvođač radova je J.P. „Galovica“, a sa Javnim preduzećem „Vode Vojvodine“ je napravljen ugovor o sufinsiranju kaže Petar Ćurčin, predsednik Saveta Mesne zajednice Vojka
: -Ugovor je napravljen pošto smo prošle godine od Sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dobili tri milona za čišćenje atarskih kanala. Sa „Vode Vojvodine“ ćemo udružiti sredstva, mi ćemo dati tri miliona i oni daju isto tri miliona pa će ta investicija ukupno iznositi šest miliona dinara, radovi će biti završeni do kraja godine, a „Galovica“ je izvođač radova, rekao je Ćurčin. Pred članovima Savet Mesne zajednice Vojka svaka tri meseca se nađe i finansijski izveštaj. Finsijski izveštaj o poslavanju u periodu april – jun 2012. godine je pozitivan i usvojen na poslednjoj sednici dodaje Petar Čurčin. Kada su u pitanju finansije, od 1. avgusta Vojčane očekuju nove cene pogrebnih usluga. Prema rečima predsednika Ćurčina, iskop rake će koštati 6.000 dinara, grobno mesto za stanovnike sela 10 hiljada dinara, a ukoliko se sahranjuje neko sa strane, plaćaće 20 hiljada dinara.
Ekonomija Stara Pazova 19.07.2012.
Svaki dan bez kiše se sve negativnije odražava na prinose poljoprivrednih kultura. Suša je uništila zasade kukuruza, u lošem stanju su soja, šećerna repa, povrće i voće. Iako nije uobičajeno za ovo vreme i nije kraj sakupljanja letine, stručnjaci iznose pesimistične prognoze o ovogodišnjem rodu. Milan Prostran, sekretar Udruženja za poljoprivredu u Privrednoj komori Srbije
kaže da kukuruz, šećerna repa, soja i suncokret trpe veliki uticaj suše koja je došla u najnezgodnije vreme u toku oplodnje. Prema informacijama sa terena, prolećne kulture su desetkovne, dok sa prinosima kultura koje su zasejane jesenas možemo biti zadovoljni. Milan Prostran kaže da je žetva pšenice završena, ovogodišnji rod je uskladišten, kvalitet zrna dobar, dok je i cena od 23.00 i 25.00 dinara za kilogram pšenice zadovoljavajuća. Ovogodišnja proizvodnja hlebnog zrna po proceni Republičkog zavoda za statistiku je 1,9 miliona tona, kaže Prostran i dodaje da će količine pšenice biti dovoljne za naše potrebe, a sa izvozom treba sačekati . S obrzirom na klimatske pomene čiji smo svedoci ovih dana pšenica, ječam, uljana repica su najsigurnije kulture u poljoprivrednoj proizvodnji. Po mišljenju Prostrana na jesen bi trebalo povećati površine pod žitom na 600.000 hektara jer će žito na svetkom tržištu i dalje imati uzlazni trend. Cena pšenice će biti visoka i proizvodnja hlebnog žita će se sve više isplatiti. Ovo je jedna teška godina za poljoprivrednu proizvodnju čiji su rezultatima već sada katastrofalni ali će oni biti poznati u septembru po sakupljanju roda ako ga uopšte bude. To će svakako imati posledice na povećanje cena hrane jer sledi poskupljenje mesa, mleka, šećera, ulja, brašna i hleba. Država bi trebalo ozbiljnije da razmišlja o strategiji u poljoprivrednoj proizvodnji, navodnjavanju površina i raznim olakšicama za poljoprivrednike. Da nevolja bude veća, poskupljenje hrane se očekuje i na globalnom nivou, govore podaci ali i činjenice.
Fotografija: Milan Prostran
Info Stara Pazova 18.07.2012.
Opštinskom Udruženju ratnih vojnih invalida danas je uručena donacija u vidu garderobe za ugrožene porodice boraca: Mi ćemo već danas da pozovemo najugroženije da dođu, izaberu i podignu kome šta odgovara da se ta roba podeli, da se pomogne toj deci i članovima.
Ima i dosta članova sa malim primanjima koji nemaju šta da obuku. Kao udruženje zahvalili smo se zahvalnicom donatoru. Porodicama će mnogo značiti ova pomoć kao i što smo pre 15 dana uručili majci palog borca pelene, a prošle godine kolica. U današnje vreme kad se jedna igla da mnogo je. Za usopešnu saradnju i pruženu pomoć donatoru Vlajku Kopanji, pored Opštinskog udruženja, zahvalnost je izrazilo i Udruženje ratnih vojnih invalida Vojvodine. –Meni je drago kad ljudi znaju da cene to, a draže mi je kad sam uspeo da donesem i pružim koliko mogu. Ima nas dosta koji bi mogli više, ali nemaju saradnju. Ovakva saradnja treba da bude između svih nas, kako od onih koji su tamo tako i od ovih ovde, rekao je Vlajko Kopanja i pizvao sve ljude dobre volje da pomognu onima kojima je pomoć potrebna. Fotografija: Mile Kozlica, predsednik Udruženja
Sport Stara Pazova 18.07.2012.
Na prvenstvu Vojvodine u disciplini trap, Zoran Jakšić član streljačkog kluba Jeidnstvo - Trap iz Stare Pazove osvojio je prvo mesto sa 138 pogodaka, drugi je bio Rade Pavlović iz Beogradskog Rikošeta sa 133 poena, a treći Ivan Rožek iz Jedinstva - Trap sa 132 pogotka.
U ekipnoj konkurenciji prvo mesto osvojili su strelci Jedinstva - Trap iz Stare Pazove sa 342 pogotka, ispred Grofa iz Kališta koji su imali 320 pogodaka. Prvenstvo je održano na strelištu sportskog centra u Kovilovu.
Život Stara Pazova 18.07.2012.
U poljoprivrednoj apoteci "Zea" u Staroj Pazovi u toku je interesantna akcija, zamena starog bicikla za novi uz doplatu. Uz popust od 20 do 30 posto u zavisnosti od modela, vaš stari i dotrajali bicikl možete zameniti za potpuno novi
:-“Kapriolo” Bačka Topola, fabrika bicikla sa kojom sarađujemo je organizovala akciju “Staro za novo”. Ima u ponudi određeni broj modela i akcijski popusti su od 20 do 30 posto, zavisno od bicikla o kome se radi. U suštini, bicikl koji imate, stari, nije bitno u kakvom je stanju, bitno je samo da su svi delovi kompletno na njemu. Taj bicikl donosite i menja se za nov bicikl na koji fabrika odobrava popust od 20 do 30 posto, rekao je za RTV Stara Pazova prodavac uz napomenu da je interesovanje veliko. Informacije se mogu dobiti na telefon 022 316 223 ili lično u Zmaj Jovinoj ulici broj 7 u Staroj Pazovi.
Kultura Stara Pazova 18.07.2012.
Sinoć je u prostorijama Kluba penzionera u Staropazovačkom parku, održano poselo u organizaciji Drustva za afirmaciju invalida Feniks. Poselo je održano u znak sećanja na preminulog Golubinačkog tamburaša, pedagoga, publicistu i kniževnika Iliju Žarkovića Žabara.
Po rečima Jelice Despot, predsednice Društva, sećanje na Iliju nikada neće i ne sme biti zaboravljeno. Druženje su ulepšali Golubinački tamburaši koji su svirali sa Ilijom Žarkovićem. Njegova supruga Zorica pričala je o zanimljivom životu svog supruga, a Milan i Milica Dudić iz Golubinaca recitovali su odlomke iz pesama.
Info Stara Pazova 18.07.2012.
Prema poslednjim informacijama Službe za zapošljavanje, u Sremskom okrugu je registrovano 28.639 nezaposlenih lica od čega su 50,4 posto žene. U odnosu na predhodni mesec beleži se blagi pad nezaposlenih lica za 0,72 posto.
U cilju zapošljavanja filijala Sremska Mitrovica sprovodi aktivne mere zapošljavanja, kaže Nataša Radmanović, PR Nacionalne službe za zapošljavanje. U toku ove godine odobreno je 13 projekata javnih radova na kojima je privremeni posao našlo 108 lica. U toku je 15 javnih radova namenjih zapošljavanju osoba sa invaliditetom i personalnih asistenata na kojima je zaposleno 113 lica.
Info Stara Pazova 16.07.2012.
-Nisam baš zadovoljan dosadašnjim iskustvima opštine kada su investicije u pitanju i obećavam da ću lično biti angažovan na ovm pitanju, jer nove investicije znače nova radna mesta za građane staropazovačke opštine, a neki su investitori čekali i pet godina da dobiju potrebne dozvole, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović.

On je takođe rekao da opština ima ogromna dugovanja, samo kredita ima 4 miliona evra bankama, a izvođači radova za mnoge poslove takođe nisu izmireni. Radinović je naglasio da će predizborna obećanja biti ispunjena i najavljuje formiranje Kancelarije za brze odgovore koja će omogućiti uklanjanje birokratskih barijera između investitora i opštine. Radinović je izjavio i da očekuje da tokom ove godine nekoliko važnih investitora iz Rusije, Kine i Japana budu od strane Vlade Srbije usmereni ka našoj opštini. Što se tiče sredstava i budžeta veliki su problemi. Ogromna su dogovanja naše opštine prema raznim izvođačima. Ima nekih 4 miliona evra kredita, polako to počinje da dospeva. Precizno još i nemam tačan presek stanja. Imaću za nekoliko dana šestomesečni izveštaj pa ćemo da vidimo kolike su obaveze opštine. Koliko vidim za ovih nekoliko dana veliki su problemi finansijske prirode, ali nisam se ni iznenadio. Cela država je u takvoj situaciji. Milsim da imam sposobnosti da izađemo iz svega toga. Molliću i sve građane i organizacije da budu strpljivi, da daju vremena i mogućnosti da izađemo iz tih problema, rekao je predsednik opštine Stara Pazova. Novoimenovani direktori javnih preduzeća kao i oni koji će početkom jeseni biti na funkcijama, moraju se pokazati delima, a ne stranačkom pripadnošću, naglasio je Radinović i rekao da će oni koji na prvom tromesečju ne budu imali dobre rezultate biti smenjeni, čak po cenu koalicione podrške. Tamo gde su direktori iz jedne političke opcije, tehnički direktori i zamenici, pogotovo ukoliko postoje već u tim preduzećima, će biti iz druge političke opcije. Odnosno, da ćemo mi kao najveća stranka kontrolisati rad.Predsednik Radinović je insistirao na principu smenivosti onih kadrova koji svoj posao ne budu radili na odgovarajući način i naglasio da će već objavljeni konkurs za načelnika opštinske uprave pokazati da će se birati stručni ljudi, a ne stranački aktivisti. Đorđe Radinović je rekao da je svestan činjenice da u našoj opštini kao i celoj Srbiji ima mnogo socijalno ugroženih građana i obećao pomoć: -Svakog petka ću primati građane, oko 3 - 4 sata ću provoditi sa građanima, posle radnog vremena i sigurno ću uvideti njihove probleme, kako socijalno ugroženih tako i ovih koji navodno nisu socijalno ugroženi, i svih ostalih koji se obraćaju po toj osnovi za nekakvu pomoć. Koliko budemo mogli toliko ćemo pomoći. On je rekao da već narednih dana mora da nađe rešenje za regionalnu kanalizaciju koja se izliva, a to je ozbiljan, ne samo finasijski već i ekološki problem. Naglasio je da će kada su tenderi u pitanju biti rigorozan i naduvane račune neće prihvatati, najavio je za početak septembra i posetu predsednika Srbije Tomislava Nikolića i da će Vlada Srbije uputiti u staropazovačku opštinu nekoliko važnih investitora iz Rusije, Kine i Japana.
Fotografija: Đorđe Radinović
Ekonomija Krnješevci 16.07.2012.
U Institutu za kukuruz u Krnješevcima u 2012. godini ozimim strninama bilo je zasejano 350 hektara. Od toga 240 hektara ozimog pivskog ječma i 110 hektara tritikala. Pšenicu ove
godine u Krnješevcima nisu sejali iz tehničkih razloga. Suša je ostavila posledice na prinosima, kaže Dragan Kolčar, iz Instituta za kukuruz u Krnješevcima. On kaže da stanje ostalih poljoprivrednih kultura izgleda očajno. Suša je došla u najnepovoljnije vreme u vreme razvoja i oplodnje biljke tako da će prinosi u poljoprivredi ove godine podbaciti, a na pojedinim mestima ih neće ni biti. Ovakvu godinu u Institutu za kukuruz u Krnješevcima ne pamte. Prognoze oko ovogodišnjih prinosa su pesimistične jer više nikakve količine padavina, stanjeuseva ne mogu poboljšati.
Sport Stari Banovci 16.07.2012.
Sinoć je u Starim Banovcima završen Turnir u malom fudbalu „Kosta Tomašević“ koji je okupio 20 ekipa, a finalnoj večeri prisustvovalo je oko 500 gledalaca. Ekipa „Diskont pića Trio“ pobedila je ekipu „Elektroreklam“ rezultatom 3:0 i samim tim kao pobednik turnira osvojila novčanu nagradu od 120 hiljada dinara i pehar.
Drugoplasirana ekipa „Elektroreklam“ osvoijila je 50 hiljada dinara, za najboljeg strelca proglašen je Dušan Ivković iz ekipe „Sportska kladionica Korner“, a za najboljeg golmana Ivan Stojnić iz pobedničke ekipe. Finalnoj utakmici prethodila je revijalna između kadeta Dunava i Omladinca, pobedila je ekipa Omladinca rezultatom 5:2, a turnir je organizovao Aktiv omladine Starih Banovaca. Miloš Vidaković, u organizacionom timu zadužen za takmičarski deo se zahvalio RTV Staroj pazovi na medijskoj podršci i rekao da je zadovoljan turnirom koji je protekao bez incidenata. Predrag Majušević bio je u najširem smislu zadužen za organizaciju turnira, a u izjavi za RTV Stara Pazova zahvalio se sponzorima i rekao da se i narednog leta planira još masovniji turnir. Pored njih dvojice u organizaciji su učestvovali Žarko Zorić i Nemanja Knežević. Ovu sportsku manifestaciju pomogli su sponzori, odnosno preduzetnici iz Banovaca i okoline, iz večeri u veče deljene su nagrade za gledaoce, o regularnosti utakmica brinuli su sudije: Mirko Inđić iz Stare Pazove i Milan Otašević iz Inđije, a poslednji turnir u malom fudbalu u Starim Banovcima organizovan je pre tri godine. Finalnoj večeri prisustvovalo je oko 500 gledalaca, a RTV Stara Pazova bila je medijski sponzor turnira.
Pobednici: Diskont pića Trio (M.Mijatović)
Kultura Stara Pazova 16.07.2012.
Kao najava Pazovačkog kulturnog leta, u petak je na trgu dr Zorana Đinđića u Staroj Pazovi bilo druženje mališana uz animatorke iz Kluba za animaciju i zabavu dece iz Novog Sada.
Oko stotinjak mališana se na trgu igralo i duže od planiranih dva sata, uz muziku i pesmu čekajući na red za crtanje na licu ili ruci. Red je bio dugačak. Više od 60-oro dece je htelo da ima neki cvetić, pticu ili nešto neobično iscrtano na licu ili ruci. Animatorke su sa osmehom na licu dočekale svako dete, jedna je crtala, druga se sa decom igrala, a imale su i posebna, umetnička imena. Sledeće dečje druženje je 27. jula kada će mališani moći da pogledaju dečju predstavu „Matorci“ koju će izvesti Višnja Petrović iz Pećinaca. Po najavi Aleksandra Baka iz Centra za kulturu, za mališane će i u avgustu biti dečjih predstava dok će Kulturno leto ove godine biti najverovatnije sredinom avgusta. Biće to cela nedelja kulturnih dešavanja ne samo na trgu već i u pozorišnoj sali, za svakog ponešto od koncerata zabavne, rok i narodne muzike do izložbi i pozorišnih predstava.
Ekonomija Stara Pazova 16.07.2012.
U petak su u svečanoj sali Gradske kuće u Sremskoj Mitrovici dodeljene godišnje nagrade Sremske privredne komore kompanijama: Metalrad iz Inđije, Frigo Srem iz Iriga, JUB d.o.o. iz Šimanovaca, Valdom iz Šida, Proplast iz Sremske Mitrovice, Tim sistem iz Nove Pazove i Kableks iz Platičeva kojom rukovodi staropazovčanin Zlatko Jutić.

Svečanosti su,pored brojnih zvanica iz sfere privrednog i društvenog života, prisustvoval i predsednici opština Sremska Mitrovica, Ruma i Stara Pazova. Goste su pozdravili i predsednici privrednih komora Srema i Vojvodine Milan Božić i Ratko Filipović. Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović je izrazio zadovoljstvo što se na početku mandata susreo sa najboljim privrednicima iz Srema i istakao da će učiniti sve da poboljša privredni ambijent za nove investicije u našoj opštini. Nagrade se dodeljuju svake godine za najbolje poslovne i preduzetničke rezultate koje su od značaja za unapređenje rada i poslovanja i razvojne ciljeve privrede regiona,a prisutne na svečanosti monolozima iz knjige „Kobajagi“ zabavljao je glumac iz Golubinaca Milan Mića Dudić.
Sport Stara Pazova 16.07.2012.
Stefan Aleksandrovski član Streljačke družine Jedinstvo iz Stare Pazove kao član reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Bolonji za juniore, osvojio je bronzanu medalju u disciplini malokalibarskom puškom, trostav 3 puta 40 metaka.
Pored Aleksandrovskog, članovi reprezentacije koja je bila treća bili su i Borislav Mazinjanin i Igor Čotra. Oni su sakupili 3.433 upucanih krugova, prvo mesto i zlatnu medalju osvojila je Rusija, druga je bila Nemačka. U pojedinačnoj konkurenciji sa 1.144 upucana kruga Aleksandrovski je osvojio deseto mesto. U gađanju malokalibarskom puškom, 60 metaka ležeći, Marta Bireš takođe članica Jedinstva osvojila je osmo mesto sa 586 upucanih krugova. Pored Aleksandrovskog i Birešove, član reprezentacije Srbije koja je učestvovala na Evropskom prvenstvu u Bolonji je bio i trener Saša Iker.
Sport Stari Banovci 15.07.2012.
Turnir u malom fudbalu "Kosta Tomašević" koji u Starim Banovcima traje od 2. jula, i na kome se takmičilo 20 ekipa, ušao je u završnicu. Večeras u finalu, u 21.30 časova snage u borbi za prvo mesto odmeriće ekipe: "Eelektroreklam" iz Banovaca i "Diskont pića Trio" iz Stare Pazove.
U 20.30 časova biće odigrana revijalna utakmica između kadeta F.K. "Dunav" i F.K. "Omladinac". Organizatori turnira, Aktiv omladine Starih Banovaca potrudili su se, pa svake večeri organizuju izvlačenje nekoliko nagrada za posetioce. cena ulaznice je simboličnih 50,00 dinara, a deca i dame ne plaćaju ulaz. Poseta turniru je solidna, vreme je poslužilo organizatore, sem jedne večeri kada su zbog kiše odložene utakmice. Ekipa koja osvoji prvo mesto dobiće nagradu od 120 hiljada dinara, a drugoplasirana ekipa osvojiće nagradu od 50 hiljada dinara. Nagrađe će dobiti i najbolji golman, kao i najbolji strelac turnira. Fotografija: detalj sa jedne od utakmica
Info Stara Pazova 13.07.2012.
Skupština opštine Stara Pazova, danas na trećem zasedanju, poslednjem pred letnju pauzu, izvršila je kadrovske promene u većini Upravnih i Nadzornih odbora, i imenovala nove direktore u nekoliko preduzeća čiji je osnivač.
Na početku današnje, sednice Srđo Komazec, odbornik SRS je imao primedbu na zapisnik sa jučerašnjeg zasedanja, jer kako reče, nije obrazloženo zašto mu je izrečena opomena. Većinom glasova njegova primedba je odbijena, a prilikom utvrđivanja dnevnog reda, Komazec je opet imao primedbe na rok i proceduru zakazivanja sednice. Međutim, odbornička većina je prihvatila ponuđeni dnevni red, a zatim su novi odbornici: Vladimir Šimunović, sa izborne liste „Pokrenimo Srbiju Tomislav Nikolić“ i Sanja Verić, sa liste „Jedinstvena Srbija Dragan Marković Palma“, položili zakletvu. Zatim su bez rasprave odbornici prihvatili razrešenja dosadašnjih i imenovanja novih članova u Upravnim i nadzornim odborima Direkcije za izgradnju, Urbanizma, Čistoće, Vodovoda i kanalizacije i Doma zdravlja. Iz proceduralnih razloga nije došlo do promene u sastavu Upravnog odbora Centra za kulturu, jer je predloženo razrešenje osobe koja se već tri godine ne nalazi na toj dužnosti, obrazložio je Aleksandar Bako, dosadašnji direktor Cetra za kulturu. Skupština je danas za direktora Čistoće imenovala Đukana Rakonjca, Vladimir Kerkez je imenovan za v.d. direktora Centra za kulturu na period do jedne godine, Jovo Bijelić je razrešen dužnosti direktora Vodovoda i kanalizacije, a za novog direktora ovog javnog preduzeća imenovan je Miloš Grković. Doktor Rada Inđić imenovan je za v.d. direktora Doma zdravlja „dr Jovan Jovanović Zmaj“ na period od šest meseci, Jovan Tišma je razrešen dužnosti direktora Direkcije za izgradnju, a za novog direktora imenovan je Nedeljko Kovačević.
Politika Stara Pazova 13.07.2012.
Skupština opštine Stara Pazova trebalo bi danas da imenuje nove direktore u Čistoći, Centru za kulturu, Vodovodu i kanalizaciji, domu zdravlja i u Direkciji za izgradnju. Dnevnim redom današnjeg, trećeg zasedanja, predviđeno je donošenje više rešenja o razrešenju dosadašnjih i imenovanju novih članova Upravnih i nadzornih odbora javnih preduzeća čiji osnivač je opština Stara Pazova.
Sport Stara Pazova 13.07.2012.
Томислав Караџић је поново изабран за председника ФС Србије на Скупштини која је одржана данас у Спортском центру у Старој Пазови. На овоу функцију у наредном четвртогодишњем мандату Караџић је изабран једногласно, као и 13 чланова Извршног одбора, с тим што су му делагти Скупштине дали мандат да накнадно изабере преостале чланове који ће бити верификовани на наредној Скупштини. На предлог председбика Зоран Лаковић је поново и то једногласно изабран за генералног секретара фудбалске организације.
Пре избора Караџић је делегатима представио програм и план рада фудбалске организације за период до 2016 године. Скупштини је присуствовало од 80, 62 делегата, а све одлуке су донете једногласно. Изборној Скупштини Фудбалског савеза Србије присуствовали су и Ева Паскије директор Развојног сектора ФИФА, Мариос Лефтерикос члан Извршног комитета ФИФА и потпредседник Уефа коме је Караџић на крају уручио Плакету фудбалског савеза Србије, као и високи гости из Министарства за омладину испорт и Спортског савеза Србије.
Kultura Golubinci 13.07.2012.
Петровдански дани у Голубинцима ове године протичу у знаку спортских догађаја. Од недеље је у току кошаркашки турнир, у суботу су се окупили бајкери а данас је, осим две кошакркашке утакмице, најављен

турнир у куглању. Сутра се наставља кошаркашки турнир али ће бити и неколико фудбалских утакмица. Вечерас, уочи Петровдана у Шлосу ће бити отворена изложба слика Јадранке Димитријевић а на летњој позорници ће голубиначка културно-уметничка друштва извести пригодан програм.
Info Stara Pazova 12.07.2012.
Na drugoj sednici Skupštine opštine Stara Pazova, 39 odbornika podržalo je Rešenje o razrešenju dosadašnjeg sastava Opštinske Izborne komisije koja je brojala 26 članova, a isto toliko odbornika glasalo je za Rešenje o imenovanju nove Opštinske izborne komisije Opštine Stara Pazova koja broji 22 člana.
Predsednik novoizabrane opštinske izborne komisije je diplomirani pravnik Miodrag Vuksan iz Stare Pazove, a nejgov zamenik je takođe diplomirani pravnik iz Nove Pazove, Nikola Milaš. Inače, današnja sednica je sazvana, kako je na početku obrazložio Miloš Crnomarković, predsednik Skupštine, zbog opstrukcije jednog dela dosadašnjeg sastava Opštinske izborne komisije.
Info Stara Pazova 12.07.2012.
Prеgledom mesta na kojima su stacionirani objekti za protivgradnu zaštitu na teritoriji staropazovačke opštine ustanovljeno je da od 6 protivgradnih stanica trenutno dve nisu aktivne zbog nedostatka strelaca dok veliki problem predstavlja mesečna nadoknada za zaposlene strelce. Većina opština u Vojvodini trebalo bi da sufinansira svoje strelce a kako u budžetu lokalne samouprave nedostaje novca to objekti protiv-gradnih stanica izgledaju prilično zapušteno i boravak u njima nije preporučljiv.
Za normalan rad protiv-gradnih objekata potrebno ih je okrečiti i zameniti stare gromobrane novim. Inače,Opštinskom veću je upućen predlog da se u što skorijem vremenu donese odluka o sufinansiranju strelaca kako bi protivgradna zašta u slučaju nevremena mogla da funkcioniše. U Godišnjem programu zaštite, uredjenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na području opštine Stara Pazova predvidjena su finansijska sredstva i očekivanja su da će se u skorije vreme naći rešenje za normalan rad protivgradne zaštite.
Kultura Stara Pazova 11.07.2012.
У оквиру културно-друштвене манифестације Умовање посвећене Дану науке и 156–ој години рођења Николе Тесле синоћ је у холу позоришне сале у Старој Пазови отворена изложба академског уметника Милoша Вујановића а у сали је о Тесли говорио др Велимир Абрамовић, аутор више списа из филозофије, уметности и науке. Изложбу и предавање, као и неколико сати раније демонстрацију науке на штановима у старопазовачком парку, организовала је неформална група Штрик у сарадњи са општинском Канцеларијом за младе и кафеом Певац.
Život Stara Pazova 10.07.2012.
U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 23,00 časa, na putnom pravcu Golubinci - Stara Pazova, život je izgubio motociklista Goran B. (27) iz Dobanovaca. U toku vožnje desnom kolovoznom trakom, motociklista je izgubio kontrolu nad
motociklom, sleteo sa kolovoza i pao na zemlju pored leve strane puta. Uviđaj na licu mesta izvršio je dežurni istražni sudija Osnovnog suda u Sremskoj Mitrovici, u prisustvu zamenika osnovnog javnog tužioca i policije, saopštila je Policijska uprava Sremska Mitrovica.
Život Stara Pazova 10.07.2012.
Branislav D. (30) iz Stare Pazove lišen je slobode zbog osnovane sumnje da je provalio u zlataru, pržionicu kafe, frizerski salon i prodavnicu elektro - opreme u Staroj Pazovi.
Osumnjičeni se tereti da je iz navedenih objekata ukrao nakit, kafu, elektro-opremu i opremu za frizerski salon, ukupne vrednosti oko 800.000 dinara. Ukradene predmete je preprodavao, a novac trošio za svoje potrebe. Nakon policijskog zadržavanja, Branislav D. je priveden istražnom sudiji Osnovnog suda u Sremskoj Mitrovici koji mu je odredio pritvor do mesec dana.
Ekonomija Stara Pazova 09.07.2012.
Na teritoriji staropazovačke opštine žetva pšenice se privodi kraju. Prinosi u zadrugama kreću se od 6,4 do 8,5 tona po hektaru, dok je kod seljaka ovogodišnji rod slabiji, oko 3 tone. I sa prinosima i cenom su proizvodjači žita zadovoljni s obzirom da se cena na berzama kreće od 22.00 do 25.00 dinara za kilogram.
Očekivanja su da će cena biti i veća jer hlebnog žita na svetsikim berzama ima manje nego ranijih godina. Mihal Hric, direktor Privatnog preduzeća Nova budućnost iz Žarkovaca je rekao da je cena pšenice odraz ćinjenice da je nema mnogo na tržištu i zaključio da je u ovakvom vremenu dobro imati dobar prinos. U silose AD Žitorpomet – Mlinpek u Staroj Pazovi uskladišteno je preko 10 hiljada tona suvog zrna pšenice, rekao nam je Stevan Babin, rukovodilac komercijale u ovom preduzeću. Mlinpek pšenicu plaća 22.00 dinara, a isplata je sutradan. Lagerovanje pšenice se ne naplaćuje do 31. maja iduće godine.
Info Stara Pazova 09.07.2012.
Osmaci neraspoređeni nakon prvog upisnog kruga, danas popunjavaju i predaju listu želja za upis u srednje škole, u kojima je ostalo slobodnih mesta. Liste će popunjavati od 9 do 15 sati u svojim matičnim osnovnim školama, a slobodnih mesta ima u tehničkim školama, elektro i mašinskoj struci, trogodišnjim zanatima, ali i nekim
četvorogodišnjim profilima. Strahinja Blagojević, direktor Škole „ Rastko Nemanjić Sveti Sava“ u Novoj Pazovi kaže da se u prvom krugu nije upisao samo jedan učenik, a psiholog Škole „Nikola Tesla“ u Novim Banovcima, Biljana Maravić kaže da su danas za popunjavanje lista želja ostala samo dva učenika. U Školama „Boško Pal- kovljević Pinki“ u Staroj Pazovi i „Vera Miščević“ u Belegišu nema drugog upisnog kruga jer su svi osmaci upisani u prvom krugu. Inače, Raspored učenika po školama, smerovima gimnazija i obrazovnim profilima biće objavljen u sredu, a učenici će se za nastavak školovanja upisivati 12. jula.
Život Stara Pazova 09.07.2012.
Buba klub iz Stare Pazove organizovao je po drugi put Buba skup folksvagenovih vazdušno hlađenih vozila, jedini ovog tipa u Vojvodini. Program je trajao tri dana i bio je internacionalan, okupio je učesnike iz svih bivših Jugoslovenskih republika.
Bio je organizovan kamp na Rasadniku Brest gde je skup i otvoren, održan je defile Staropazovačkim ulicama, organizovana je mini izložba u kafeu Pevac i rok koncert, za najmlađe organizovana je kreativna radionica, a najboljima su dodeljene nagrade. Ovogodišnji skup bio je humanitarnog karaktera za pomoć Danijeli Kovačević iz Inđije. Dragan Peštić je došao iz Brčkog, kjaže d amu se sviđa u Staroj Pazovi i da je član ovog kluba iako je prvi put u našem gradu. Bilo je učesnika i iz Šapca.
Sport Stara Pazova 09.07.2012.
Društvo za sport i rekreaciju invalida Stara Pazova i Sportski savez invalida Vojvodine u subotu su u staropazovačkom parku organizovali Pokrajinsko prvenstvo invalida Vojvodine u visećoj kugli na kojem se ove godine okupilo 12 ekipa iz 12 vojvođanskih opština.
Prisutne je pozdravio Marko Sićić, predsednik Društva za sport i rekreaciju invalida Stara Pazova, a takmičenje je otvorio Miodrag Kilibarda, predsednik Sportskog saveza invalida Vojvodine. Ekipa Društva za sport i rekreaciju invalida iz Bele Crkve zauzela je prvo mesto, drugi su Novosađani, a treći domaćini, Staropazovčani. U pojedinačnoj konkurenciji muškaraca prvo mesto zauzeo je Ljuba Stojanov iz Bele Crkve, na drugom je Rade Šorak iz Nove Pazove, a na trećem Dušan Ćurdić iz Bele Crkve. U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Mirjana Peulić iz Novog Sada, druga je Jovana Latković iz Bele Crkve, a treća Marica Levakić iz Zrenjanina. Fotografija: Marko Sićić
Sport Stara Pazova 09.07.2012.
Društvo za sport i rekreaciju invalida Stara Pazova i Sportski savez invalida Vojvodine u subotu su u staropazovačkom parku organizovali Pokrajinsko prvenstvo invalida Vojvodine u visećoj kugli. Prema rečima Marka Sićića, predsednika pazovačkog Društva, zbog dobre organizacije Stara Pazova je već treći put uzastopno domaćin takmičenja na kojem se ove godine okupilo 12 ekipa iz 12 vojvođanskih opština: iz Novog Sada, Zrenjanina, Subotice, Pančeva, Kikinde, Bačke Palanke, Vrbasa, Kule, Bele Crkve, Srbobrana i Inđije. Svaku ekipu čine četiri takmičara– tri muškarca i jedna žena.
Info Stara Pazova 09.07.2012.
Buba klub Stara Pazova je ove godine po drugi put organizator manifestacije „Buba skup Pazova 2012”. U pitanju je revija folksvagenovih vazdušno hlađenih vozila jedini ovog tipa u Vojvodini. Program je trajao tri dana i bio je internacinalanog karaktera, okupio je učesnike iz bivših jugoslovenskih republika. Bio je organizovan kamp na rasadniku Brest gde je skup i otvoren. Održan je defile staropazovačkim ulicama i mini izložba u kafeu "Pevac". Za najmlađe je organizovana je kreativna radionica a najboljima su dodeljene nagrade. Ovogodišnji skup je humanitarnog karaktera za pomoć Danijeli Kovačević iz Inđije.
Info Stara Pazova 09.07.2012.
Na teritoriji staropazovačke opštine žetva pšenice se privodi kraju. Prinosi u privatnim zadrugama kreću se od 6,4 do 8,5 tona po hektaru, dok je kod seljaka ovogodišnji rod slabiji oko 3 tone. I sa prinosima i cenom su proizvodjači žita zadovoljni s obzirom da se cena na berzama kreće od 22 do 25 dinara za kilogram. Očekivanja su da cena biti i veća jer hlebnog žita na svetsikim berzama ima manje nego ranijih godina.
U silose AD Žitorpomet– Mlinpek u Staroj Pazovi uskladišteno je preko 10 hiljada tona suvog zrna pšenice, rekao nam je Stevan Babin, rukovodilac komercijale u ovom preduzeću. Mlinpek pšenicu plaća 22 dinara a isplata je sutradan. Lagerovanje pšenice se ne naplaćuje do 31. maja iduće godine.
Kultura Stara Pazova 09.07.2012.
Povodom rođendana Nikole Tesle 10.jula neformalna grupa Štrik u saradnji sa kancelarijom za mlade Opštine Stara Pazova i kafe klubom Pevac organizuje društveno- kulturnu manifestaciju pod nazivom „Umovanje“. Večeras će u klubu Pevac biti prikazan film o našem najvećem naučniku a sutra od 14 do 17 časova u staropazovačkom parku, angažovanjem pazovačkih studenata prirodnih nauka, biće postavljeni štandovi za demonstraciju eksperimenata iz fizike, hemije i drugih pirodnih nauka.
Istog dana u 18 časova u holu pozorišne sale najavljeno je otvaranje izložbe slika, koje je akademski profesor Miloš Vujanović stvorio uz pomoć Kolumbovog jajeta, a u 19 časova u pozorišnoj sali predavanje profesora doktora Velimira Abramovića „Teslina etarska tehnologija“.
Sport Stara Pazova 06.07.2012.
U Novom Sadu je u toku prvenstvo Srbije za juniore u streljaštvu. Juče prvog dana prvenstva u gađanju malokalibarskom puškom 60 metaka ležeći Stefan Aleksandrovski je osvojio treće mesto i bronzanu medalju sa 685,5 upucanih krugova.
U konkurenciji juniorki Marta Bireš, takođe članica streljačke družine Jedinstvo iz Stare Pazove u istoj disciplini kao i Aleksandrovski je osvojila drugo mesto sa 586 upucanih krugova. Prvenstvo Srbije je ujedno i poslednja provera članova juniorske reprezentacije Srbije pred odlazak na evropsko prvenstvo u Bolonju, a na spisku selektora nalaze se i Stefan Aleksandrovski i Marta Bireš.
Sport Stara Pazova 06.07.2012.
Aleksandar Inđić internacionalni majstor u šahu osvojio je prvo mesto na Međunarodnom prvenstvu Vojvodine koje se danas završava u Novom Sadu. Inđić je kolo pre kraja obezbedio titulu pošto je u osmom kolu pobedio Čabarkapu sa 1:0 i ima sedam i po poena, poen više od Tošića, Nestorovića i Jovića.

Velemajstor Goran Kosanović je u osmom kolu remizirao sa Brajićem. Danas u poslednjem devetom kolu Inđić će igrati protiv Nestorovića, a Kosanović sa Jandrićem.
Info Stara Pazova 06.07.2012.
Voda u velikom bazenu na Pazovačkim bazenima, kako saznajemo od kupača je zelena. Iz teh- ničke službe bazena uveravaju, da je bakteriološki apsolutno ispravna,
jer se na bazenu koristi najsavremenija tehnika kontrole vode, potvrio je danas za RTV Stara Pazova Stevica Janjic, šef tehničke službe bazena i naglasio, da o ispravnosti vode imaju i potvrdu Zavoda za javno zdrav- lje. Na bazenu je i lekarska služba i niko od posetilaca se nije žalio na posledice ili reakcije iza- zvane vodom u bazenu, dodao je Janjić i objasnio, da je voda ustvari samo zamućena, jer zbog visokih temperatura i velike posećenosti, filteri ne stižu da je pročiste i još jednom naglasio, da je voda potpuno ispravna, jer sredstva, koja se koriste za dezinfekciju, imaju jako dejstvo. Ukoliko bi došlo do zagađenja vode, bazen bi u istom momentu bio zatvoren, dodao je on.
Info Stari Banovci 06.07.2012.
Juče je u Starim Banovcima počelo čišćenje plaže na Dunavu, potrvdio je u izjavi za RTV Stara Pazova Radislav Savić, predsednik Saveta Mesne zajednie Stari Banovci.
Po njegovim rečima, najpre će biti pokupljeno smeće i otpad koji je reka donela, a zatim će plaža biti nasuta peskom. Đorđe Radinović, predsednik opštine je odobrio da se sa preduzećem Dunav grupa pregovara o obezbeđenjeu peska koji bi početkom naredne nedelje trebalo da bude dopremljenm brodom na ovaj deo plaže,a uređenje i nasipanje bi po rečima Savića trebalo da bude završeno u toku sledeće nedelje.
Info Stara Pazova 06.07.2012.
Iz NIS-a iz Novog Sada u našu redakciju stilo je sledeće saopštenje: NIS a.d. započinje ovih dana geofizička istraživanja na području Srema. U pitanju su 2D seizmička ispitivanja, a radovi će se tokom jula meseca izvoditi na prostoru opština: Stara Pazova, Inđija, Ruma i Irig.
Radove na terenu izvodiće NIS-ov servisni pogon „Geofizički servisi“. Za izvođenje projektovanih 2D seizmičkih radova, koja predstavljaju osnovnu metodu istraživanja nafte i gasa, dobijene su sve neophodne dozvole i saglasnosti nadležnih državnih organa. Pre početka izvođenja radova, predstavnici NIS-a obavestiće predstavnike svih mesnih zajednica o predstojećim radovima na njihovoj teritoriji i stupiće u kontakt sa vlasnicima svih parcela koje su na liniji naših radova, obavestiti ih o planiranim istraživanjima i zatražiti saglasnost o ulasku u njihov posed. Prilikom izvođenja radova, neminovno je da dolazi do određenih vrsta šteta na posedima. Postupak utvrđivanja štete obuhvata uviđaj na licu mesta i izradu zapisnika koji potpisuju predstavnik NIS-a i vlasnik parcele. Isplata zapisnički konstatovanih iznosa za štete vlasniku se u celosti isplaćuju u roku od 10 dana. U toku izvođenja radova NIS a.d. će intenzivno sarađivati sa opštinama, mesnim zajednicama i Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije. Predstavnici NIS-a maksimalno će se truditi da u toku izvođenja radova ne remete svakodnevni život i rad građana. Nadamo se da ćemo na zajedničko zadovoljstvo završiti projektovane radove koji će imati veliki značaj kako za našu kompaniju, tako i za navedene opštine i širu društvenu zajednicu, kaže se u saopštenju NIS-a.
Politika Stara Pazova 05.07.2012.
Juče u podne je obavljena primopredaja dužnosti između Gorana Jovića, dosadašnjeg i Đorđa Radinovića, novoizabranog predsednika opštine Stara Pazova. Jović je novom predsedniku poželeo uspeh i sreću u radu i izrazio nadu da će se staropazovačka opština i dalje razvijati. Đorđe Radinović se zahvalio na lepim rečima,
istakao da je Jović dobar čovek i da su, iako na različitim političkim opcijama, dobri prijatelji. Radinović je rekao da smatra da je urađeno dosta u straopazovačkoj opštini, ali će on lično učiniti dodatne napore kako bi staropazovačka opština ostala jedna od najboljih u Srbiji. Najavio je novo skupštinsko zasedanje naredne nedelje na kome će biti razrešeni dosadašnji direktori javnih preduzeća, a potom pauzu za godišnje odmore posle koje će Skupština redovno zasedati i rešavati najvažnija pitanja vezana za građane opštine. Novoizabrani predsednik opštine Stara Pazova je rekao da će u budućnosti biti pojačani budžeti mesnih zajednica i da rukovodstva mesnih zajednica najbolje znaju šta su prioriteti u tim naseljenim mestima.
Fotografija: Đorđe Radinović i Goran Jović (A.Mali)
Ekonomija Vojka 03.07.2012.
U Zemljoradničkoj zadruzi Poljoagrar iz Vojke žetva pšenice se privodi kraju. Nepožnjevene su ostale parcele ugovorene sa kooperantima. Ovogodišnji rod pšenice se kreće od 6,5 do 8 tona i žetva je protekla bez problema, kaže Olivera Jovanović, rukovodilac proizvodnje u ovom preduzeću.
Solidno za godinu s obzirom na nepovoljne vremenske prilike koje su pratile čitavu ovogodišnju proizvodnju žita. Sve količine pšenice ostaće uskladištene u silosima Poljoagrara. Jovanovićeva nam je rekla da je u Poljoagraru u toku isplata novca poljoprivrednicima za ovogodišnji rod ječma. Što se tiče ostalih poljoprivrednih kultura one počinju da pate od suše kaže Olivera Jovanović. Afrički talas sa tropskim temperaturama koji je zahvatio čitav Balkan ostaviće trajne poledice na poljoprivrednu proizvodnju, kažu stručnjaci.
Sport Stari Banovci 03.07.2012.
Sinoć je u Starim Banovcima počeo Memorijalni turnir u malom fudbalu “Kosta Tomašević”. Aktiv omladine organizuje sportsku manifestaciju koja nosi ime poznatog Starobanovčanina koji je igrao za reprezentaciju SFRJ i bio jedan od osnivača Crvene Zvezde.
Sinoć prve takmičarske večeri odigrano je pet utakmica, nadmetaće se dvadeset ekipa, nagrada za prvo mesto je 120 hiljada, a za drugo mesto 50 hiljada dinara, rekao je u izjavi za RTV Stara Pazova Predrag Majušević, jedan od organizatora. Majušević je rekao da je cena ulaznice simbolična, 50 dinara, a ulaz je slobodan za dame i za decu. RTV Stara Pazova je medijski sponzor turnira, a sinoć, prve večeri na tribinama se okupilo oko 400 gledalaca.
Kultura Stara Pazova 02.07.2012.
Staropazovačka biblioteka od dana primenjuje letnje radno vreme. Čitaoci će moći da dođu po svoje omiljene knjige od 7 do 19 časova svakog radnog dana, a subotom i nedeljom bibli- oteka neće raditi sa čitaocima.
Kultura Stara Pazova 02.07.2012.
U Staroj Pazovi je održan je Deseti Međunarodni festival dečjeg folklora Vidovdanski susreti, koji je doneo bogatstvo narodne muzike i folklora iz cele Srbije, ali i iz Makedonije i Slovačke Republike. Vidovdanski susreti počeli su u petak Vidovdanskim prelom.
Veče tradicionalne muzike, koje se kao prateća manifestacija festivala organizuje već treću godinu, održano je u prelepom ambijentu Sokolskog doma, a drugi dan festivala doneo je lepotu nošnje i pesme najpre na centar Stare Pazove, nakon čega se pesma i igra orila na pozornici u pozorišnoj sali. Desete Vidovdanske susrete otvorio je Slobodan Jovanović, predsednik IO Saveta MZ Stara Pazova, koji je kao i na prijemu predstavika gostujućih ansambala ponovio, da će od mesne zajednice ovaj festival uvek imati podršku
Info Stara Pazova 02.07.2012.
Voda u staropazovačkim bazenima je ispravna,a kontrolu i primenu svih nephodnih zaštitnih mera obavlja posebno angažovana agencija i stručna služba formirana u Direkciji za izgradnju baš za te namene izjavio je Miloš Jović iz Direkcije za izgradnju. Milopš Jović je rekao da su na staropazovačkom bazenu velike gužve
Firma Eurostroj iz Stare Pazove zapošljava trgovca u maloprodajnom objektu Praktiker. Pored rasvete i elektromaterijala, u prodavnici Praktiker u ponudi je širok asortiman šrafovske robe, ručnog, baštenskog i elektro alata, profi i hobi program. Ako ste komunikativni, vredni, imate iskustvo rada kao trgovac, prijavite se ili nam dostavite Vašu radnu biografiju.Poželjno je da kandidati budu elektotehničke struke ili da imaju osnovno znanje u navedenoj oblasti. Zainteresovai kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj: 063/267 032, ili poslati svoju radnu biografiju na e-mail: hr.mng@eurostroj.rs.
Potrebni radnici za rad u perionici veša u Staroj Pazovi.Zainteresovani kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj 069/40-51-500 kao i na broj telefona 063/24-41-76.
Firmi Moto-plast doo koja se bavi proizvodnjom folije, potrebni proizvodni operateri sa ili bez radnog iskustva za rad u proizvodnom pogonu u Novoj Pazovi. Rad je organizovan u smenama. Svoju radnu biografiju sa nazivom pozicije za koju konkurišete,zainteresovani kandidati mogu poslati na e-mail adresu: info@motoplast.rs ili doći lično u prostorije firme u ulici Njegoševa 111 u Novoj Pazovi.Za više informacija zvati na telefon broj 022/323-584 kao i na broj 022/323-364 svakog radnog dana od 8 do 16 časova.
Potrebni radnici muškog pola , za rad na presama u proizvodnji bakelitnih toalet dasaka. Zainteresovani kadidati sve informacije mogu dobiti na telefon broj 063/450-426 u periodu od 08 do 14 časova.
Predstavništvu kanadske firme Integrity iz Stare Pazove, potrebni radnici u proizvodnji. Prijave na telefone 022/310-147 i 060/508-0844 ili doći lično u sedište firme Golubinački put bb.
Stovarištu Šovljanski iz Starih Banovaca hitno potrebna dva fizička radnika. Za više informacija doći lično na adresu Grčka 2, ili pozvati na telefon broj 022/310-608.
Usled proširenja proizvodnih kapaciteta kompanija IGB AUTOMOTIV raspisuje konkurs za prijem 100 radnika u proizvodnom pogonu u Inđiji. Konkurs je otvoren do 1. juna. Prijave i biografije možete poslati na e-mail adresu prijava@bauerhin.rs ili direktno predati u kompaniji.
Potrebne žene za prodaju sladoleda u Novoj i Staroj Pazovi.Zainteresovane kandidatkinje mogu se javiti na broj telefona 060/5108333.
Kompaniji DIS su potrebni mladi, vredni i ambiciozni ljudi na sledećim pozicijama u marketu u Novoj Pazovi: prodavac- izlagač, kasir, prodavac na odeljenju voća i povrća, prodavac na odeljenju delikatesa i gotovih jela, mesar, magacioner, referent nabavke, poslovođa, vozač- dostavljač, Direktor marketa. Prijave sa kratkom biografijom i fotografijom posalti na hr@dis.rs ili se prijavite putem upitnika na sajtu www.dismarket.rs. Konkurs je otvoren do kraja juna.