Pregled vesti za Avgust 2012.


Kultura Stara Pazova 31.08.2012.
Predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović i Inge Denijels, predstavnik „Tuti svetskog muzičkog centra“ danas su u maloj sali Opštine potpisali protokol o saradnji naše opštine sa ovom organizacijom, koja otvara svoje predstavništvo u Beogradu.
Tom prilikom Milka Simić, rukovodilac opštinskog Odeljenja za društvene delatnosti, najavila je internacionalne muzičke festivale i seminare, a Tina Rašović - Dragićević, producent ove kuće, najavila je program za svetski dan muzike 29. septembra u Ustanovi kulture Palilula.
Kultura Stara Pazova 31.08.2012.
U okviru Dana slovačke kulture, u Rijeci u sali Filodramatike je sinoć otvorena izložba fotografija Miroslava Benke iz ciklusa Slike davno zaboravljenih predaka. Multimedijalni umetnik iz Stare Pazove izlaže ovom prilikom 22 fotografije koje su se do
sada mogle videti osim u Srbiji, i Slovačkoj u gradu Martin, kao i u Mađarskoj u Budimpešti. Izložba je naišla na dobar prijem brojnih gostiju na ovoj svečanosti, koja traje do subote, 1. septembra do kada, će i fotografije biti izložene, a ona je samo jedan u nizu programa 12. godine obeležavanja Dana slovačke kulture u Hrvatskoj.
Sport Nova Pazova 31.08.2012.
U četvrtom kolu Prve lige fudbaleri Radničkog će igrati sutra u Novoj Pazovi protiv Voždovca. U nedelju u trećem kolu Srpske lige, Vojvodina, fudbaleri Jedinstva će u Staroj Pazovi biti domaćini Sremu iz Sremske Mitrovice, a Dunav iz Starih Banovaca će igrati kao gost protiv Sente.
Omladinac iz Novih Banovaca u okviru trećeg kola Vojvođanske lige grupa Zapad će biti gost Stanišiću. U četvrtom kolu Sremske lige u Vojki će Sremac igrati protiv LSK-a iz Laćarka, a Jadran iz Golubinaca će se u Rumi sastati sa Slovenom. U četvrtom kolu Druge sremske lige u Krnješevcima će se sastati Sloga i Hrtkovci, a u Belegišu Podunavac i Napredak iz Popinaca.
Život Stara Pazova 31.08.2012.
Juče je u Staroj Pazovi je održana akcija dobrovoljnog davanja krvi, a autobus Zavoda za transfuziju stajao je ispred zgrade Skupštine opštine.Akciji se prema podacima Crvenog krsta naše opštine odazvalo 58 sugrađana, ali je njih 10 moralo iz zdravstvenih razloga da bude odbijeno. U septembru se nastavljaju akcije davalaštva, a do kraja ove godine biće održano ukupno 29 akcija.
Kultura Stara Pazova 31.08.2012.
U Staroj Pazovi u Osnovnoj školi Heroj Janko Čmelik u nedelju će biti organizovan prvi etno sajam slovačkih tradicionalnih specijaliteta, izvorne kulture i starih zanata. Program počinje u 13 časova izložbom na štandovima, kaže Ana Zolnaj,

koordinator ovog projekta. U 16 časova će početi kulturno umetnički program u kome će učestvovati folklorni ansambli, pevači i grupe pevača, kada će biti organizovana i modna revija odeće inspirisane narodnom nošnjom. U večernjim časovima posetioce će zabavljati slovački narodni orkestri. U okviru etno sajma biće organizovano i nekoliko pratećih manifestacija. U školi će biti izložba drvoreza profesora Jana Takača i skica akademskog slikara Jana Agarskog, u evangelističkoj crkvi izložba biblijskih citata na raznim jezicima, a biće otvorena i etno soba u Slovačkom Kulturno umetničkom društvu Janko Čmelik. Etno sajmom se završava Pazovačko kulturno leto 2012, istakla je Ana Zolnaj.
Info Stara Pazova 31.08.2012.
Organizovani prevoz đaka sa posebnim potrebama od kuće do škole trebalo bi da počne u septembru, rekla je za RTV Stara Pazova Milka Simić, rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti.
Učenici i njihovi pratioci će do ŠOSO „Anton Skala„ biti prevezeni kombi vozilom, koji je škola dobila od Delta Fondacije. Sredstva za kupovinu kombi vozila Fiat Dukato prikupljena su na humanitarnoj aukciji koja je održana u Hotelu Continental početkom februara.
Info Stara Pazova 30.08.2012.
Prijateljstvo i poštovanje naroda Slovačke i Srbije, kao i dijaspora obe države, je neraskidivo. Potvrda dolazi iz najave desetogodišnjeg sporazuma koji će uslediti. Nakon februarskog potisivanja sporazuma ove godine, između opština mikroregiona Podunajsko, Slovačka (Miloslavov, Rovinska, Dunajska Lužna i Hamuljakovo) i opštine Stara Pazova, najavljen je nastavak saradnje koji će voditi
potpisivanju sporazuma koji će podržati desetogodišnju saradnju u oblasti kulture, obrazovanja i sporta ovih pet opština. Sa posebnim zadovoljstvom članovi delegacije opštine Stara Pazova, najveće slovačke dijaspore, bili su gosti predsednika opštine Miloslavov, Milana Bađanskog. Povodom proslave Dana opštine Miloslavov, programu koji je upriličen tog dana, pored predstavnika opštine Stara Pazova prisustvovali su i predsednik opštine Dunajska Lužna, Štefan Jurčik, kao i predsednik opštine Hamuljakovo, Jozef Schobl. Pored gospodina Bađanskog, gostoprimstvo su ukazali i odbornici opštine Miloslavov: ing. Renata Bača, ing. Jarmila Grubjar, Ph.dr. Ljuboslava Vavrova CSc, Jana Bakoš, ing.Roman Horvath, ing. Pavlov Karaba, Milan Matušek. Hor penzionera Radost, koji je slovačkom horu iz Stare Pazove poslao poklon (slovačke pesme, prepisane i u note) u cilju očuvanja nacionalne tradicije, plesačka grupa Climo dance, svetski poznata grupa Cigansky diabli i Ernest Sarkozi, svetski priznat cimbalista, bili su učesnici programa. U ponedeljak, 26. avgusta, članovima delegacije opštine Stara Pazova gostoprimstvo je ukazao i predsednik opštine Hamuljakovo, Jozef Schnobl. Predstavivši im svoju opštinu, pokazao im je impozantno zdanje ledene dvorane Hamikovo, kao i deo obale Dunava. Putem projekata EU Dunavska obala biće posebno razvijena u zajedničkim nastupima. Napredak i zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, kao i inspirativno gostoprimstvo utisci su delegacije opštine Stara Pazova koja je posetila Slovačku Republiku proteklog vikenda. Delegaciju su činili Ljibuška Lakatoš, rukovodilac odeljenja za sport i omladinu, Bojan Kovrlija, sekretar kabineta predsednika opštine i Aleksandra Arnold, portparol opštine Stara Pazova. Fotografija: predstavnici staropazovačke opštine sa domaćinima u Slovačkoj
Život Stara Pazova 30.08.2012.
U ponedeljak 3. septembra, učenici nižih razreda osnovnih škola gde se nastava organizuje u dve smene, ići će u školu pre podne, a učenici viših razreda na anstavu idu popodne, dogovoreno je nedavno na sednici Aktiva direktora škola staropazovačke opštine, izjavio je za RTV Stara Pazova Bosko Milojevic, predsednik Aktiva
direktora. Po Milojevićevim rečima, u staropazovačkim srednjim školama Gimnazija i Ekonomsko trgovinska škola idu u prvu, a Tehnička škola u drugu smenu. Milojević kaže da je ovih dana održan sastanak sa predstavnicim policije u vezi bezbednosti saobraćaja prvih dana škole: -Ministarstvo unutrašnjih poslova pokušava da obezbedi škole barem nekoliko prvih dana, pešačke prelaze i okruženje škole. I ove godine oni će to uraditi, ali na žalost ne raspolažu sa dovoljno ljudstva. Na tom sastanku konstatovano je da mi imamo jako dobru saradnju kroz razna predavanja o bezbednosti u saobraćaju, o upotrebi narkotika, rekao je Milojević i uputio apel svim učesnicima u saobraćaju, posebno vozačima motornih vozila da prvih dana nove školske godine budu oprezni prema učenicima, a posebno prema prvacima.
Info Stara Pazova 30.08.2012.
Posetiocima aeromitinga „Batajnica 2012“ u nedelju 2. septembra za dolazak na aerodrom biće na raspolaganju linije gradskog i prigradskog prevoznika GSP-a i „Laste“ koji će saopbraćati po posebnom režimu, kao i vozila Železnice Srbije (BEO voz). Red vožnje BG voza biće kao i radnim danima dok je za GSP Beograd planiran subotnji red vožnje sa pojačanjem na redovnim linijama:
- 73 – Novi Beograd (Blok 45) – Batajnica (Železnička stanica) - Novi Beograd (Blok 45) - 702 – Batajnica (železnička stanica) – Busije (crkva) - Batajnica (železnička stanica), - 703 – Batajnica (železnička stanica) – Ugrinovci - Batajnica (železnička stanica) - 706 – Zeleni venac - Batajnica – Zeleni venac - 706E – Zemun (Kej oslobođenja) - aerodrom Batajnica - Zemun (Kej oslobođenja) i uvode se dve lokalne linije na relacijama: - 700A - Batajnica (železnička stanica) – aerodrom Batajnica – Batajnica (železnička stanica) i - 706A – Zemun (Bačka) – aerodrom Batajnica - Zemun (Bačka). ''LASTA'' Beograd (''LASTA-SREM'') pored redovnih linija uvodi i lokalnu liniju na relaciji: - Nova Pazova (Bazeni) – aerodrom Batajnica - Nova Pazova (Bazeni). Na dan aeromitinga 2.9.2012. godine, u vremenu od 8 do 20 časova u ulici Milenka Pavlovića (od ulaza u naselje Batajnica do izlaza iz naselja Nova Pazova), biće izmenjen režim saobraćaja – zabranjen saobraćaj za motorna vozila izuzev vozila hitnih službi.
Politika Stara Pazova 30.08.2012.
Na sednici Opštinskog odbora Srpske napredne stranke opštine Stara Pazova održanoj sinoć, kojoj su pored članova prisustvovali i novoizabrani odbornici u Skupštini opštine jer su oni po Statutu stranke i članovi Opštinskog odbora, rekao je u izjavi za RTV Stara Pazova Bojan Kovrlija,
sekretar Opštinskog odbora Srpske napredne stranke. Đorđe Radinović, predsednik Opštinskog odbora SNS i predsednik opštine Stara Pazova izvestio je Opštinski odbor o načinu na koji je ostvarena Skupštinska većina, zatim o zastupljenosti koalicionih partnera Srpske napredne stranke u lokalnoj vlasti, a na sednici se razgovaralo i o kadrovskim rešenjima za rukovodioce Odeljenja u opštinskoj upravi. Na Izbornoj skupštini SNS 29. septembra u Beogradu, Opštinski odbor Strara Pazova je dobio pravo na osnovu najboljeg izbornog rezultata na nivou Sremskog okruga da izabere 32 delegata, dok će Sremsku Mitrovicu predstavljati dvadesetak delegata, rekao je Kovrlija i najavio za 15. septembar zajedničku akciju uklanjanja divljih deponija u saradnji sa Ministarstvom za energetiku i zaštitu životne sredine. Po njegovim rečima, veliki su izgledi da ovoj akciji prisustvuje i predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Fotografija: Bojan Kovrlija
Kultura Stara Pazova 30.08.2012.
Od 3. septembra u Osnovnoj školi “Boško Palkovljević Pinki“ u Staroj Pazovi počinje sa radom izdvojeno odeljenje Osnovne muzičke škole “Teodor – Toša Anderejević“ iz Rume, rekla je Milka Simić, načelnica Odelenja za društvene delatnosti u SO Stara Pazova. Prijemni ispit za decu uzrasta od sedam do devet godina, za instrumente: klavir, harmonika i flauta,
biće organizovan u utorak 4. septembra od 9.00 do 14.00 časova u prostorijama škole Pinki. Istog dana, u isto vreme, biće održana i audicija za solo pevanje, kandidati bi trebalo da budu uzrasta od petnaest godina i stariji. Zainteresovani kandidati na prijemni treba da dođu u pratnji roditelja.
Kultura Stara Pazova 30.08.2012.
Sinoć je u Staroj Pazovi gostovalo pozorište Andreja Bagara iz Njitre, iz Slovačke republiike, sa nesvakidašnjom predstavom – One wo/man/ show, odnosno predstavom jednog glumca ili glumice. Ipak nije u pitanju monodrama, u radnju se uključuje i publika, koja pre predstave dobije tekst i tokom

inscenacije na momente, iz gledališta igra zajedno sa glumicom. U publici je bio i Njegova ekselencija, ambasador Slovačke u Beogradu doktor Jan Varšo. Radnja je smeštena u Grčku gde junakinja, koju igra Eva Pavlik, sumira svoj život, a zajedno sa tri muzičara na sceni, na autentičnu grčku melodiju i peva tekstove poznatih slovačkih pisaca.
Kultura Nova Pazova 30.08.2012.
Biblioteka “Petar Petrović Njegoš” u Novoj Pazovi uskoro dobija uređeni prostor za najmlađe. U centru Nove Pazove oprema se prostor za dečje odeljenje biblioteke koje će omogućiti deci da na odgovarajući način dođu do knjiga namenjenih njihovom uzrastu.
Očekuje se da završno opremanje ovog prostora koji je obezbedila Opština Stara Pazova bude uskoro završeno, a do polaska u školu ovaj prostor bi trebalo svečano da bude predat bibliotekarima i mališanima. Takođe, matična biblioteka u Staroj Pazovi “Dositej Obradović” planira nova druženja čitalačke publike i pisaca tokom septembra, pa će prvi susret biti već u prvoj polovini septembra, a biće predstavljena novinar voditelj i pisac Jelena Bačić - Alimpić i njena knjiga: “Pismo gospođe Vilme“. Ova misteriozna i senzualna drama otkriva skrivenu istinu o jednoj nesvakidašnjoj vojvođanskoj građanskoj porodici i patnjama žene koja je žrtvovala svoju ljubav kako bi druge sačuvala od siromaštva. „Pismo gospođe Vilme“ je dirljiva priča o ljubavi i prijateljstvu, složenom odnosu oca i sina, osveti i neuzvraćenoj ljubavi, ali pre svega tragična ispovest o sudbini jedne porodice.
Ekonomija Stara Pazova 29.08.2012.
Za područje staropazovačke opštine postoji projekat za navodnjavanje koji se bazira na zahvatu vode iz Dunava, rekao je Đorđe Bugarin, sekretar Udruženja za poljoprivredu u Privrednoj komori Vojvodine gostujući nedavno na talasima Radiotelevizije Stara Pazova.
Vodene potecijale sa kojima raspolaže naša opština trebalo bi maksimalno iskoristiti jer klimatske promene i u budućnoti neće biti naklonjene poljoprivrednoj proizvodnji. Sistem za navodnjavanje bi mogao da navodnjava površinu od 22.000 hektara i nisu potrebna velika novčana ulaganja, izjavio je Bugarin. Postoji još mnogo mikro i makro lokacija koje bi mogle da se navodnjavaju, i u Sremu bi se vrlo brzo moglo navodnjavati oko 80 hiljada hektara. Trenutno u Vojvodini pod sistemom za navodnjavanje ima svega 30.000 hektara iako kanal Dunav – Tisa - Dunav daje mogućnost da se oko 120 hiljada hektara, koje se naslanjaju na kanalsku mrežu navodnjava. Većina kanala je u stanju ekološke katastrofe, treba ih očistiti, a ako bi se agrarni budžet udvostručio, kako je najavljeno, dogodine problemi sa sušom bili bi bar donekle izbegnuti.
Fotografija: Đorđe Bugarin
Info Stara Pazova 29.08.2012.
Pripreme za međunarodni aeromiting “Batajnica 2012” koji će povodom sto godina srpskog vojnog vazduhoplovstva, u nedelju biti održan na aerodromu Batajnica, ulaze u završnu fazu. U razgovoru s novinarima prošle nedelje, piloti koji će učestvovati u programu su istakli značaj jubileja s obzirom da i Rusija ove godine obeležava vek vojnog vazduhoplovstva.
Major - pilot Boško Šerbedžija, koji leti na avionu "galeb G-4" iz 252. avijacijske eskadrile rekao je da će biti prikazane borbene i taktičke radnje u sklopu podrške Kopnenoj vojsci, a potpukovnik - Dejan Vasiljević pilot na orlu, zamenik komandanta 98. Vazduhoplovne brigade je rekao da će na aeromitingu biti prikazan deo zadataka koji se svakodnevno obavlja u jedinici. Da bi aeromiting moga da protekne u najboljem redu neophona je i velika podrška pripadnika logistike, odnosno ljudi koji su obično nevidljivi na takvim manifestacijama, rekao je potpukovnik Slaviša Pavlović, pomoćnik komandanta 204. vazduhoplovnee brigade za podršku. Major Milomir Miljković, pilot MIG 29, pripadnik 101. lovačke avijacijske eskadrile, po funkciji pomoćnik komandanta za presretanje, gađanje, raketiranje i bombardovanje je rekao da ga raduje činjenica da će imati prilike da razgovara sa pilotima Ruskog vazduhoplovstva, da je bezbednost letenja prioritet i da je najvažnije da pilot tokom leta bude koncentrisan i da razmišlja unapred, kako bi predvideo situacije koje slede. Brigadni general Predrag Bandić, komandant 204. vazduhoplovne brigade, inače rukovodilac aeromitinga je pozvao građane da dođu na ovu manifestaciju koja će biti interesantna. Po njegovim rečima, mere bezbednosti sprovode se po najvišim standardima, rekao da su se u regulisanje saobraćaja uključili i policija i Gradska uprava, a da će građani i preko flajera uskoro biti obavešteni o najboljem načinu dolaska na aeromiting. Ministarstvo odbrane pozvalo je posetioce da prilikom dolaska na aerodrom Batajnica koriste javni prevoz, vozila GSP-a, Laste i Beovoz, čije će linije u nedelju biti pojačane ili će saobraćati kao radnim danima. Inače, u nedelju će u centralnoj batajničkoj ulici Pukovnika Milenka Pavlovića, do izlaza iz Nove Pazove, biti zabranjen saobraćaj za motorna vozila. Tog dana biće uvedne i lokalne linije 700 A, koja će saobraćati od železničke stanice u Batajnici do aerodroma i 706 A, čija će trasa ići od Zemuna do aerodroma. Preduzeće Lasta će, pored redovnih linija, uvesti i autobus koji će saobraćati od bazena u Novoj Pazovi do aerodroma, dok će Železnice obezbediti da na taj dan red vožnje Beovoza bude kao i radnim danima. Ulaznice za aeromiting mogu da se kupe u Domu vojske u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, u Domu vazduhoplovstva u Zemunu, knjižari "Odbrane" u Vasinoj ulici Beogradu i na samom aerodromu, a cena karte je 200 dinara. Inače, u javnosti vlada interesovanje za demonstraciju najavljenih letova aviona."Jurofajter", kao i helikoptera "Black Havk". Detaljne informacije vezane za aeromiting mogu se naći i na sajtu www.aeromiting.vs.rs.
Info Stara Pazova 28.08.2012.
U Tehničkoj školi u Staroj Pazovi zadovoljni su prijemom učenika, a u poslednjem krugu upisa očekuju povećanje broja đaka, kaže direktor Lazar Đukić. Prosečan broj učenika po odeljenju je 25, ali direktor Đukić kaže da se broj povećava i kada školska godina počne.
Info Stara Pazova 28.08.2012.
U Staroj Pazovi pored sindikata postoji i Udruženje radnika Opštine Stara Pazova. Predsednik Udruženja Zlatko Francuski, u izjavi za Radio-televiziju Stara Pazova, kaže da je glavni cilj Udruženja poštovanje zakona i aktiviranje institucija koje bi trebalo da štite prava radnika. Ovo staropazovačko Udruženje ima podršku međunarodnih radničkih asocijacija, rekao je Francuski.
Info Stara Pazova 27.08.2012.
Učenici koji iz bilo kojih razloga nisu polagali završni ispit u prvom roku, polagaće danas i sutra u Novom Sadu u Gimnaziji „Jovan Jovanović Zmaj“. Po rečima Boška Milojevića, predsednika Aktiva direktora škola staropazovačke opštine,
polaganje je organizovano u Novom Sadu zbog malog broja učenika na nivou Školske uprave koji treba da polažu u drugom roku. Danas se polaže ispit iz srpskog jezika, sutra iz matematike, iz staropazovačke opštine je za ovaj drugi rok ostalo četiri ili pet učenika, a organizacija prevoza je obaveza samih roditelja, rekao je Milojević.
Sport Nova Pazova 27.08.2012.
U trećem kolu Prve lige Srbije, fudbaleri Radničkog iz Nove Pazove izgubili su u Čačku od Borca sa 3:0 i tako doživeli prvi poraz u prvenstvu. Dunav iz Starih Banovaca je na svom terenu pobedio Dinamo iz Pančeva sa 3:2 u drugom kolu Srpske lige, Vojvodina,
dok je Jedinstvo iz Stare Pazove izgubilo u Šidu od Radničkog sa 4:1. U drugom kolu Vojvođanske lige, Zapad Omladinac je u Novim Banovcima poražen od Hajduka iz Beške sa 2:1. Odigrane su i utakmice drugog kola Sremske lige. Jadran iz Golubinaca je pobedio Podrinje u Mačvanskoj Mitrovici sa 5:4, a Sremac je u Vojki protiv Radničkog iz Iriga igrao 1:1. U drugom kolu Druge Sremske lige Podunavac je savladao u Belegišu Dunav iz Novog Slankamena sa 10:0, a Sloga je poražena u Krnješevcima od Napretka iz Popinaca sa 3:0.
Život Vojka 26.08.2012.
Najlepši vinograd u Čortanovcima ima Smilja Ivanov, a najuređenija vikendica je prema oceni komisjie 12.Vojačkih pudarskih dana održasnih u subotu, vikendica Živote Stefanovića. U konkurenciji belih vina, prvo mesto je pripalo Mirku Vasilskom, dok najbolje crveno vino ima Aleksandar Čobanović.
Najbolju lozovaču pravi Đorđe Filipin, a voćnu rakiju Miodrag Čobanović. Za najlepšu pudarku 2012.godine proglašena je Aleksandra Marin, a za najbolji plesni par Marica i Žika Nikolin. Tradicionalan šahovski turnir između Šah kluba Sremac iz Vojke i ekipe pudara završen je rezulatom 4:2 za Sremac. Nastupilo je i Kulturno umentičko društvo Slavko Gajin iz Vojke, zatim glumac amater Milan Dudić, pesnik Siniša Maksimović iz Zagreba, rodom iz Vojke i vojački orkestar. Među brojnim posetiocima, bili su i Dušan Indjić – pokrajinski poslanik, Slobodan Jovanović – predsednik Izvršnog odbora Saveta Meswne zajednice Stara Pazova i Staniša Opačić – predsednik Mesne zajednice Golubinci. Kao i lane, i ove godine, Pudarski dani održani su u Čortanovcima, na srednjem bregu, na imanju Mije Vujina – Putnikova.
Život Nova Pazova 24.08.2012.
Povodom najavljenog aeromitinga i u želji da se gosti dočekaju na arodromu Batajnica na odgovarajući način, na inicijativu Organizacije rezervnih vojnih starešina i Udruženja ribolovaca „Linjak“ iz Nove Pazove, a uz dogovor sa komandantom 204. vazduhoplovne brigade brigadnim generalom Predragom Bandićem, sprovedena je akcija uređenja i čišćenja zelene površine od Nove Pazove do glavne kapije aerodroma.
Akcija je sprovedena tokom predhodnog vikenda, a posebnu pomoć su obezbedili komunalci staropazovačke Čistoće. U akciji su učestvovali i Organizacija vojnih penzionera Stara Pazova, Aktiv žena Nova Pazova i u ime Vojne pošte Batajnica pomagao je kapetan Branislav Kraljik.Za sve učesnike ove akcije organizovan je i zajednički ručak.
Info Stara Pazova 24.08.2012.
Današnji susret s novinarima predsednik Radinović je iskoristio i najavio gradnju vrtića u
Bano cima: -Ovo će biti prva investicija. Odprilike, početkom septembra Direkcija za izgradnju treba da raspiše tender za gradnju vrtića u Novim Banovcima.
Videli smo da najmanje kapaciteta ima u Podunavlju što se tiče predškolskih ustanova, više od sto dece je ostalo neupisano. U Staroj i Novoj Pazovi, Golubincima gde imamo vrtiće, stanje je daleko bolje. Biće to brza izgradnja vrtića u Banovcima, u pitanju je montažni objekat površine oko 800 kvadrata, kapaciteta oko 200 dece u osam ili devet grupa, rekao je Radinović i naglasio da bi vrtić u Novim Banovcima trebalo oko Nove godine da bude završen.
Info Stara Pazova 24.08.2012.
Lasta Srem počinje sa prodajom mesečnih markica za septembar 2012. godine od 27. avgusta , a za izdavanje nove legitimacije i mesečne markice učenici su obavezni da na šalterima autobuske stanice Lasta Srem u Staroj Pazovi izvade ZAHTEV-PRIJAVU ZA DOBIJANJE VOZNE LEGITIMACIJE u kojoj se moraju popuniti svi traženi podaci.

Prijava se mora overiti u školi koju će pohađati i u Skupštini opštine na čijoj teritoriji imaju prebivalište. Svi učenici koji poseduju mesečnu markicu od juna ove godine ili đačku knjižicu, mogu koristii prevoz Laste Srem do 05. septembra, a da ne plaćaju prevoz. Posle ovog datuma svim učenicima koji nisu izvadili mesečnu markicu za septembar biće naplaćena pojedinačna karta. U periodu do 31. oktobra ove godine važiće uporedo studentske legitimacije za školsku 2011/2012 godinu, a počev od 01. novembra važiće samo nove studentske legitimacije za školsku 2012/2013 godi- nu.
Info Stara Pazova 23.08.2012.
Povodom nedavne posete Kninu i Kistanjama, manastiru Krka, Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova se danas u svom kabinetu obratio novinarima: - Tamo je bila priređena velika slava povodom preobraženja. Odlučio sam da odem tamo zato što na teritoriji naše opštine živi puno ljudi koji su došli tokom rata iz tih krajeva, video sam da je njihova želja da se mi
tamo pojavimo i da opština Stara Pazova ima saradnju sa tamošnjim opštinama. Bili smo veoma lepo dočekani i sreli mnogo ljudi koje srećemo i ovde, rekao je radinović i naglasio da je uspostavljena saradnja mu smislu pružanja informacija onima koji žele da se vrate na svoja ognjišta, kao i u vezi pribavljanja dokumenata. Naime, do sada su građan i morali sami da odlaze u Knin po rodni list i slično, a sada će to biti moguće dobiti poštom službeno, rekao je predsednik staropazovačke opštine. Inače, poseta Hravstkoj usledila je na poziv načelnika opštine Kistanje Gorana Relića, i načelnika opštine Biskupija Ognjena Vukmirovića, u delegaciji je bio i predsednik SO Stara Pazova Miloš Crnomarković. Fotografija: Crnomarković i Radinović, u sredini
Ekonomija Stara Pazova 23.08.2012.
Milan Božinović, ambasador Srbije u Austriji i Volfgang Rorbah, podpredsednik Austrijsko Srpskog udruženja danas su posetili opštinu Stara Pazova i razgovarali sa Đorđem Radinovićem, predsednikom opštine i njegovim saradnicima. Dogovoreno je da se napravi jedan tim koji će u Austriji i Nemačkoj lobirati u interesu staropazovačke opštine, rekao je predsednik opštine u izjavi za medije:
-Ovo je formiranje jednog tima prijatelja koji će raditi na tome da prezentuju u Austriji i Nemačkoj našu opštinu. Promenićemo mnoge stvari koje nisu bile dobre. Firma Ajmaks kupila je ovde 55 hektara zemlje, dugo godina se bore oko nekih dozvola. Mi ćemo završiti što su oni čekali četiri godine, ja se nadam do kraja septembra. Mi smo u Beču, 5. 6 i 7. septembra i tamo ćemo potpisati neke protokole, a krajem oktobra ovde dolazi veći broj privrednika gde ćemo predstaviti mogućnosti naše opštine i nadamo se da će veći broj investitora kod nas doći, rekao je predsednik opštine, a Volfgang Rorbah, podpredsednik Austrijsko Srpskog udruženja, čija majka je inače bila Srpkinja, a otac Austrijanac je rekao da je njegov dug da pomaže Srbiju:-Meni je kao neka zakletva bila da ću se brinuti za razne interese Srpskog naroda. Ja sam 2004. godine dobio odlikovanje od tadašnjeg ministra Vučkovića, jer sam se brinuo za Srbe kad je to u Austriji bilo opasno; rekao je između ostalog Volfgang Rorbah. Fotografija: Predsednik Đorđe Radinović i Volfgang Rorbah (M.Mijatović)
Info Stara Pazova 23.08.2012.
Povodom predstojećeg međunarodnog aero mitinga koji će na aerodromu Batajnica biti organizovan u nedelju 2. septembra, a povodom sto godina srpskog vojnog vazduhoplovstva, danas je Batajnički aerodrom posetila veća grupa novinara.
Novinari su se mogli na licu mesta uveriti kako teku pripreme za veliku međunarodnu vazduhoplovnu manifestaciju. Brigadni general Predrag Bandić, komandant 204. Vazduhoplovne brigade, inače na dužnosti rukovodioca aero mitinga “Batajnica 2012”, obraćajući se novinarima izrazio je uverenje da će sve biti spremno za 2. septembar, rekao je da pripreme teku po planu i pozvao građane da dođu. On je posebno naglasio značaj bezbednosti učesnika, ali i gledalaca: -Nadam se da ste stekli utisak da se ovde može videti jedan entuzijazam i da je raznolik program. Učesnici u ovako teškim uslovima visokih temperatura pokušavaju da stvore program koji će reprezentovati Republiku Srbiju, Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije na najbolji mogući način; rekao je general Bandić i dodao da će se moći viteti različiti vazduhoplovi različitih namena u akrobatskom delu programa i u namenskom delu. Komandant aerodroma Batajnica je rekao da su pripreme u vezi saobraćaja počele na vreme i da će ovih dana biti objavljen režim saobraća za 2. septembar. O toku priprema i programu samog aero mitinga govorili su piloti koji će učestvovati: major Boško Šerbedžija iz 252-ge Avijacijske eskadrile, potpukovnik Dejan Vasiljević, zamenik komadnanta 98. Vazduhoplovne brigade, major Milomir Miljković, pripadnik 101. lovačke avijacijske ekskadrile i poptukovnik Slaviša Pavlović, pomoćmnik komandanta 204-te vazduhoplovne brigade za podršku.
Fotografija: Brigadni general Predrag Bandić
Info Belegiš 22.08.2012.
Savet Mesne zajednice Belegiš nedavno je za predsednika jednoglasno izabrao Živana Jovanovića, koji je na dužnosti zamenika predsednika bio četiri godine. Jovanović je izabran za predsednika nakon što je Đorđe Radinović, dosadašnji predsednik Mesne zajednice Belegiš izabran za predsednik opštine Stara Pazova.
U kraćoj izjavi za RTV Stara Pazova, Jovanović je rekao da će se rukovodstvo mesne zajednice baviti saniranjem divljih deponija, izgradnjom kapele na groblju, uređenjem spusta na Dunav i drugim pitanjima od interesa za građane ovog mesta.
Info Stara Pazova 22.08.2012.
Na sednici Aktiva direktora škola staropazovačke opštine održanoj danas čulo se da će 3. septembra u prepodnevnu smenu krenuti učenici nižih razreda, a u popodnevnu smenu učenici viših razreda, u školama gde se nastava organizuje po smenama.
Po rečima Boška Milojevića, predsednika Aktiva, u okviru akcije racionalizacije Aktiv je konstatovao da nema nastavnika koji su ostali bez posla, ima onih koji su ostali bez dela norme, ali Aktiv pokušava preraspodelom, tamo gde ima potrebe, da obezbedi tim nastavnicima da ispune normu. Po Milojevićevim rečima, u staropazovačkoj opštini ima škola u kojima raste broj učenika i broj odeljenja, a samim tim i potreba za kadrovima. Iako je od ranije bilo finansijskih problema, početak nastave u novoj školskoj godini nije doveden u pitanje, i nastava će početi na vreme, rekao je za RTV Stara Pazova Boško Milojević.
Kultura Stara Pazova 22.08.2012.
Kancelarija za mlade objavila je konkurs za DŽBujanje 3, treći zbornik poezije i proze mladih staropazovačkih autora. Pravo učešća na konkursu imaju autori iz staropazovačke Opštine starosti od 15 do 35 godina. Konkurs je otvoren do 25. septembra a svako ko želi da učestvuje trebalo bi da pošalje svoje radove, najviše 5 pesama ili kratkih priča elektronskom poštom na adresu dzbujanje@gmail.com. Rezultati konkursa će biti objavljeni krajem oktobra.
Kultura Golubinci 22.08.2012.
Večeri i noći Ilije Žarkovića Žabara Golubinčani ove godine pripremaju za 22. i 23.septembar, rekao je za Radio - televiziju Stara Pazova Staniša Opačić, predsednik Saveta Mesne zajednice i član Organizacionog odbora ove manifestacije. Programom je predviđeno poetsko i tamburaško veče, a rok koncert će ove godine izostati zbog skupe organizacije, rekao je Opačić.
Fotografija: Ilija žarković Žabar
Info Nova Pazova 21.08.2012.
U Novoj Pazovi ne postoji mesto za odlaganje šuta, ni drugog otpada, što otežava rešavanje problema divljih deponija, obilazeći teren juče, rekao je Nedeljko Kovačević, direktor Direkcije za izgradnju Opštine Stara Pazova. U planu je rešavanje tog problema, kao i problema odmuljivanja kanala, krpljenja rupa na kolovozu i drugih pojava
na koje se građani žale a iz domena je Direkcije, rekao je Kovačević. „Gledamo problematiku u celoj Opštini, hoćemo da stvorimo globalnu sliku i da probleme rešavamo po planu“ – dodao je Kovačević u izjavi za Radio-televiziju Stara Pazova.
Info Stara Pazova 20.08.2012.
Na autobuskoj stanici u toku su radovi na renoviranju šalter sale i drugih celina u ovom objektu, potvrdio je u razgovoru sa Draganom Branković, Paja Nađ, šef saobraćaja u staropazovačkoj Lasti Srem: -U toku je renoviranje čekaonica, šalter sale i javnih wc. Posao najverovatnije neće biti gotov do početka školske godine, već oko 15. oktobra.
Šalter sala koja se sada koristi je manja pa je za očekivati da bude gužve kada đaci budu vadili mesečne karte, rekao je Nađ. Po njegovim rečima, u toku ove nedelje biće poznati i u programu RTV Stara Pazova objavljeni detalji u i uslovi za sticanje mesečne markice za prevoz đaka i studenata, rekao je Nađ u razgovoru za RTV Stara Pazova.
Sport Stara Pazova 20.08.2012.
U drugom kolu Prve lige Srbije, Radnički iz Nove Pazove je kao domaćin pobedio u Pećincima, Kolubaru iz Lazarevca sa 1:0. U prvom kolu Srpske lige, Vojvodina, Jedinstvo je u Staroj Pazovi poraženo od Palića sa 1:0, a Dunav iz Starih Banovaca je izgubio u Somboru od Radničkog sa 2:0.
Omladinac iz Novih Banovaca je poražen na startu nove sezone u Vojvođanskoj ligi, Zapad kao gost od Crvenke sa 5:0. Juče je počelo i novo prvenstvo u Sremskoj ligi. Jadran je u Golubincima savladao Sloven iz Sibača sa 6:1, dok je Sremac iz Vojke pobedio Hajduk 1932 u Šimanovcima sa 2:1. U prvom kolu Druge sremske lige Podunavac iz Belegiša je poražen od Budućnosti u Salašu Noćajskom sa 4:0, a Sloga iz Krnješevaca je izgubila u Vašici od Napretka sa 3:0.
Kultura Stara Pazova 19.08.2012.
Šesto veče Pazovačkog kulturnog leta je na letnju pozornicu donelo muziku šesdesetih i sedamdamdesetih godina prošlog veka a u publiku upravo generacije iz tih godina. VIS Baroni iz Stare Pazove je svirao poznate domaće i strane hitove, publika se zabavljala, pevala i igrala kao na igranci. Postojanje ove grupe se pedesetoj godini, od stare grupe je ostao samo jedan član Braca Čortan, koji je okupio nove muzičare a Baroni su prvi put izveli i autorsku pesmu.
Nakon "Barona" na programu kulturnog leta je koncert grupe Smak, Kerber a do kraja ove manifestacije i pozorišna predstava iz Slovačke i etno sajam.
Kultura Stara Pazova 18.08.2012.
Peto veče Pazovačkog kulturnog leta 2012. počelo je dečjom predstavom Mala zavrzlama, u izvođenju Balkanske pozorišne trupe Ara iz Beograda, čije smo predstave imali prilike da gledamo na kulturnom letu i prethodnih godina.
Igrali su Fuad Tabučić, već poznat pazovačkoj najmlađoj publici i Aleksandar Kanjevac, a tokom predstave deca su ih bodrila i aktivno učestvovala u ovoj pomalo zbrkanoj bajki punoj zavrzlama, koja liči na Crvenkapu, ali glavni junak je mali Bole, a vuk na kraju postaje dobar. Tu poruku, da je dobro uvek dobro, veoma je važno preneti deci, koja su najbolja publika, kaže Aleksandar Kanjevac. A, odrastati uz pozorište, znači mnogo, rekao je Kanjevac. Pozorišna trupa Ara iz Beograda datira iz 2003.godine, a prošle godine je mališane na Pazovačkom kulturnom letu zabavila predstavom Pipi Duga Čarapa i klovn Packo.
Sport Nova Pazova 17.08.2012.
U drugom kolu Prve lige Srbije fudbaleri Radničkog iz Nove Pazove će sutra igrati u Pećincima kao domaćini protiv Kolubare iz Lazarevca. Utakmica se igra u Pećincima, pošto teren u Novoj Pazovi još uvek nije spreman za igranje prvenstvenih mečeva. U nedelju počinje prvenstvo u Srpskoj ligi Vojvodina.
Jedinstvo će u Staroj Pazovi biti domaćin Paliću, a Dunav iz Starih Banovaca će igrati kao gost protiv Radničkog u Somboru. U prvom kolu Vojvođanske lige, Zapad Omladinac iz Novih Banovaca će biti gost Crvenke. U prvom kolu Sremske lige, Jadran će u Golubincima dočekati Sloven iz Sibača, a Sremac iz Vojke će se u Šimanovcima sastati sa Hajdukom 1932. Na startu Druge Sremske lige, Podunavac iz Belegiša će kao gost igrati protiv Budućnosti u Salašu Noćajskom, a Sloga iz Krnješevaca protiv Napretka u Vašici.
Kultura Stara Pazova 17.08.2012.
Sinoć, na večeri rok En rola na Pazovačkom kulturnom letu, čule su se obrade poznatih hitova, ali i pesme, koje će to tek postati, a zadovoljen je i ukus publike, koja voli malo tvrđi zvuk. Nastupila su tri benda: “Skaj vings” iz Inđije, “Zarđali esker” iz Beograda i “Diziz” iz Stare Pazove.
Danas je veče folklora, a pre toga i program za najmlađe, dečja predstava "Mala zavrzlama", u izvođenju Grupe Ara iz Beograda, čije predstave smo već imali prilike da gledamo na Pazovačkom kulturnom letu i prethodnih godina. Predstava počinje u 20.00 časova, a veče folklora u 21.00 čas, oba programa su na gradskom trgu.
Kultura Stara Pazova 17.08.2012.
Juče je počela realizacija projekta Hrišćanski simboli nas spajaju. U okviru ovog projekta učenici Osnovne i Srednje škole „Anton Skala“ i omladinci Slovačke evangelističke crkve okrečili su zid parohijskog doma sa spoljašnje strane u parku.
Deca su se pored korisnog rada i družila, što je i bio cilj projekta, rekao je Jan Đurčik, koordinator. Projekat je rezultat rada četiri polaznika seminara koji je organizovala Ekumenska humanitarna organizacija iz Novog Sada. Naredne nedelje će se organizovati radionice, a do kraja avgusta treba ceo projekat da se završi.
Sport Stara Pazova 16.08.2012.
Aleksandar Inđić, intermajstor iz Stare Pazove osvojio je osmo mesto na Prvenstvu sveta za šahiste do 20 godina, koje je juče završeno u Atini. Inđić je u 13 kola sakupio devet poena uz devet pobeda i četiri poraza.
U poslednjem kolu mladi šahista iz Stare Pazove je pobedio Sahaja Grovera, velemajstora iz Indije. Titulu svetskog prvaka osvojio je Aleksandar Ipatov iz Turske koji je sakupio 10 poena, a na prvenstvu je učestvovao 131 šahista iz celog sveta.
Info Stara Pazova 16.08.2012.
U programu Pazovačkog kulturnog leta juče je u organizaciji Centra za kulturu, Ministarstva zdravlja, Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica i Nevladine organizacije “Prevent” organizovano testiranje na na HIV virus. Po rečima specijaliste epidemiologa Jasmine Jandrić Kočić, Srbija se još uvek smatra zemljom niskog rizika, a prava slika stanja nije poznata jer se mali broj osoba testira.
Info Stara Pazova 15.08.2012.
Posle dva meseca renoviranja u ponedeljak je ponovo počela sa radom Ambulanta u Vojki, rekla je za Radio Staru Pazovu Slađana Grujić, glavna sestra u staropazovačkom Domu zdravlja.
Ove nedelje u Ambulanti u Vojki u prepodnevnoj smeni radi dr Ljibuška Forgač, a posle podne je pacijentima na raspolaganju dr Bojan Inđić. Renoviranje apoteke koja radi pri zdravstvenoj stanici u Vojki završeno je pre desetak dana.
Kultura Stara Pazova 15.08.2012.
Ana MajorSki, slikarka naive iz Stare Pazove verovatno će se naći u enciklopediji koju priprema galerija „Babka iz Kovačice“. Ova knjiga pod nazivom Slovačko naivno slikarstvo u Srbiji, biće prva enciklopedija koja je pod zaštitom UNESCO prva ušla u oblast nematerijalne kulture Srbije, izjavio je za RTV Pavel Babka, vlasnik istoimene galerije iz Kovačice.
Naša sugrađanka Ana Majorski ima za sobom već nekoliko izložbi. Najčešće izlaže u Staroj Pazovi na kolektivnim izložbama koje organizuje Udruženje žena SKUD - a Janko Čmelik i biće prva staropazovčanka koja će se naći u ovoj knjizi, rame uz rame sa poznatim slikarima naive iz Kovačice.
Kultura Stara Pazova 15.08.2012.
Pazovačko kulturno leto krenulo je u dobrom ritmu, a Garavi sokak ispunio je očekivanja publike, u kojoj su sinoć bile sve generacije. Dobrodošlicu na još jedno Pazovačko kulturno leto poželeo je Vladimir Kerkez, direktor Centra za kulturu, koji je i ove godine, uz podršku Opštine Stara Pazova, organizator ove manifestacije. „Teci, teci Dunave“, „Neko ko je daleko“, „Skeledžiju“, „Ko te ima taj te nema“ i mnoge druge hitove pevali su svi na gradskom trgu.
Ovo nije bio prvi koncert Garavog sokaka u Staroj Pazovi, ali jeste prvi na letnjoj pozornici, koji je, kako reče Bane Krstić, imao posebnu draž, jer Garavi sokak voli da svira pod otvorenim nebom. Večeras na gradskom trgu u 21 čas nastupa Gradski tamburaški orkestar Stara Pazova a pre toga u 20 časova Fitnes ples- zumba fitnes. (foto: Z.Milić)
Kultura Stara Pazova 14.08.2012.
Otvaranjem izložbe Bienale ilustracija Bratislava u holu pozorišta sinoć je i zvanično otvoreno Pazovačko kulturno leto.
Ova izložba spaja umetnike, razne kulture, različite stilove ilustracija ali spaja i dve države rekao je Martin Bielik, treći sekretar ambasade Slovačke u Beogradu otvarajući svetsku izložbu ilustracija dečjih knjiga. Bienale je osnovano je 1967.godine u Bratislavi kao međunarodno takmičenje ilustracija dečjih knjiga. Sprovodi se pod zaštitom UNESCA, međunarodne Unije za dečju knjigu i uz podršku Ministarstva kulture Slovačke. Izložba je organizovana zahvaljujući dobroj saradnji Mesnih odbora Matice Slovačke u Vojlovici i Staroj Pazovi. Na otvaranju je nastupila i ženska grupa pevača Udruženja žena SKUD-a Janko Čmelik.
Info Stara Pazova 14.08.2012.
Ministarstvo unutrašnjih poslova obavestilo je javnost da 9. oktobra ove godine ističe rok za podnošenje zahteva za upis u evidenciju državljanstva Republike Srbije, odnosno prestaju da važe povoljniji uslovi pod kojima se sticalo naše državljanstvo.
Prema važećem Zakonu državljaninom Srbije smatra se svako ko je na dan 27.februara 2005.godine imao državljanstvo druge države nastale na teritoriji bivše SFRJ i prijavljeno prebivalište u Srbiji najmanje 9 godina, kao i crnogorski državljanin koji je na dan 3.juna 2006.godine imao prijavljeno prebivalište u Srbiji ako podnese pismenu izjavu da se smatra državljaninom Srbije i zahtev za upis u evidenciju naših državljana. Iz MUP-a apeluju na građane da iskoriste ovaj rok i da u policijskim stanicama, u kojima imaju prijavljeno prebivalište, podnesu zahtev za sticanje državljanstva za koji je propisana taksa hiljadu devetsto deset dinara. Posle 9.oktobra i ovi građani će biti tretirani kao stranci i moćiće da podnose zahtev za upis u evidenciju državljanstva Republike Srbije pod strožim uslovima, po složenijem i dugotrajnijem postupku uz taksu od 15 hiljada 280 dinara.
Politika ostalo 14.08.2012.
Na poziv Milovana Božinovića, ambasadora Srbije u Austriji, prvi čovek Staropazovačke opštine Đorđe Radinović, posetio je Beč, gde je predstavio našu opštinu i razgovarao o budućim investicijama koje Austrija i Nemačka planiraju u našoj državi, a koje će direktno usmeriti ka Staroj Pazovi, zbog njenog povoljnog geografskog položaja i važnih saobraćajnica.
U septembru će preko dvadeset investitora iz Nemačke i Austrije posetiti naš grad kako bi se bolje upoznali sa kapacitetima Stare Pazove. Jedan od investitora je i Austrijska kompanija Ajmaks, koja se bavi izgradnjom biznis parkova i logističkih centara, a koja je zainteresovana da investira u Staru Pazovu. Ova firma planira ulazak i na istočnoevropsko tržiste, investirajući u Poljsku, Slovačku, Rumuniju, Ukrajinu i druge zemlje.
Sport Stara Pazova 12.08.2012.
U Staroj Pazovi je završen turnir u malom fudbalu „Daj gol“. Na turniru su učestvovale 24 ekipe i posle deset dana nadmetanja prvo mesto osvojila je ekipa Diskont pića „Trio“ koja je u finalu pobedila KMF Nova Pazova sa 4:0. Treće mesto osvojila je ekipa Cvrle koja je savladala MILF sa 4:3.
Pehar kapitenu Diskont pića Trio i novčanu nagadu u iznosu od 100.000 dinara kapitenu Nenadu Stefanoviću uručio je Slobodan Jovanović, predsednik Izvršnog odbora Saveta Mesne zajednice Stara Pazova. Drugoplasirani KMF Nova Pazova je dobio novčanu nagradu od 50.000 dinara, a trećeplasiranii Cvrle 20.000 dinara. Najbolji igrač turnira je Radomir Sekulić iz ekipe Diskont pića „Trio“, najbolji strelac je Denis Inijetović sa 7 golova iz ekipe Auto centar „Kroka“, a najbolji golman je Milan Bursać iz KMF Nova Pazova. Turnir je održan pod pokroviteljstvom Opštine Stara Pazova.
Sport Stara Pazova 12.08.2012.
U Staroj Pazovi juče je održana Konferencija udruženja klubova Srpske lige, Vojvodina na kojoj je odlučeno da novo prvenstvo počne 19 avgusta, a jesenji deo završi 25 novembra. Sve utakmice će se igrati nedeljom, na osnovu odluke koju je doneo Izvršni odbor fudbalskog saveza Srbije.
Za predsednika lige izabran je Slobodan Jovanović iz Jedinstva, zamenik je Denis Malešević iz Sloge iz Temerina, a predstavljeni su i novi komesari. Komesar za takmičenje je Miodrag Radaković iz Žitišta, Peđa Dumnić iz Novog Sada je komesar za delegiranje sudija, a disciplinski sudija je Nikola Kuduz.
Kultura Novi Banovci 12.08.2012.
Treća jednodnevna likovna kolonija „Dunavac“ u Novim Banovcima okupila je 30 slikara iz staropazovačke opštine, iz Beograda, Batajnice, Pančeva, Mladenovca, Sremske Mitrovice i iz Francuske. Likovni stvaraoci su vredno radili ceo dan a rezultat njihovog kreativnog druženja jeste 33 radova, od čega 28 slika, ulja na platnu i akrilika i 5 kaligrafija.
Izložbu novonastalih radova je sinoć u Galeriji Leonardo otvorio Milorad Bata Đurić, predsednik Likovnog Udruženja Leonardo, koje je bilo organizator ove manifestacije. Na otvaranju izložbe su pored brojnih slikara - učesnika i prijatelja Udruženja bili i predstavnci Centra za kulturu i Saveza amatera Opštine Stara Pazova, koji su koloniju i pomogli. Ovu je likovnu koloniju obeležilo i osnivanje Kaligrafske sekcije u okviru Udruženja Leonardo.
Info Stara Pazova 09.08.2012.
Акционари Центросрема блокирали су јуче на 30 минута центар града у знак протеста због незаконите продаје Центросрема.
Акционари са овим проблемом обратили су се председнику државе, председнику Владе Србије, министарству привреде и Агенцији за привредне регистре, такође са овим проблемом упознат је и министар полиције Ивица Дачић. По речима Мише Гарића Центросрем је приватизован 2005 године и у министарству привреде постоји одлука о поништењу приватизације која није ступила на снагу. Након тридесетоминутне блокаде центра града акционари Центросрема окупили су се испред зграде општине како би по речима Гарића грађани општине Стара Пазова били упознати са незаконитом приватизацијом Центросрема.
Kultura Novi Banovci 09.08.2012.
Удружењe ликовних уметника ,,ЛЕОНАРДО'' из Нових Бановаца у суботу, 11. августа 2012. године, организује трећу ликовну колонију ,,ДУНАВАЦ 2012.'' која ће се одржати у Дому културе у Новим Бановцима, улица Школска, број 10.
Почетак рада ове културне манифестације је у суботу 11. августа у 8:00 часова и завршава се у 19:00 часова изложбом радова са Колоније у галерији ,,Леонардо'' у Дому културе у Новим Бановцима. Циљ ове културне манифестације, колоније или саборовања је приближавање ликовне уметности најширем слоју становништва наше локалне заједнице и размена искустава и знања са другим срединама из наше Државе из области ликовне уметности и културе уопште.
Info Stara Pazova 09.08.2012.
Комисија за процену штете на ратарским културама услед суше, обиласком терена на подручју старопазовачке општине закључила је да штета на приносима ратарских култура у процентима износи 30 до 70 посто.
Последице дуготрајне суше на приносима од њиве до њиве су различите и зависе од примењене агротехнике али нема парцеле на којој нема умањења рода. Сушом су највише погођени кукуруз И соја док шећерна репа И сунцокрет још увек одолевају високим температурама И недостатку влаге. Финансијски штета износи преко 2,5 милијарде динара односно преко 21 милион евра, не рачунајући остале културе, дуван, крмно биље воће И поврће.
Info Stara Pazova 08.08.2012.
На првенству света за играче до 20 година, које се игра у Атини, Александар Инђић, интер-мајстор из Старе Пазове је у шестом колу победио Ваху Багдасарјана из Јерменије са 1:0. Инђић се после шестог кола налази на 19 месту са четири поена. Првенство света у Атини окупило је 131 младог шахисту, а Инђић је по рејтигну тридесети на овом такмичењу.
Kultura Stara Pazova 08.08.2012.
Градски хор Стара Пазова учествоваће ове недеље на Земунском културном лету на Гардошу а идуће недеље на Пазовачком културном лету. На позив Владе Канића наш Градски хор гостује на његовом солистичком концерту У суботу увече на летњој позорници на Гардошу. Градски хор први пут наступа на Пазовачком културном лету у петак 17.августа.
Info Stara Pazova 08.08.2012.
Најуспешнији учесници на републичком такмичењу из словачког језика добили су као награду деседневни боравак у Словачкој републици.
Ива Мојовић, ученица седмог разреда ОШ Јанко Чмелик је освојила 3. место и вратила се из летње школе у Банској Бистрици У Банској Бистрици су били ученици седмих и осмих разреда, који су освојили једно од прва три места на такмичењу, али најбољи ученици из словачких школа из Мађарске и Румуније. Пут у Словачку је ученицима финансирао Национални савет словачке националне мањине у Србији а боравак су помогли и Канцеларија за Словаке у дијаспори и Министарство школства Словачке Републике.
Život Stara Pazova 08.08.2012.
На Расаднику у Старој Пазови журком завршени шести међународни волонтерски камп. Представници општинске Канцеларије за младе, Покрета горана Војводине и Младих истраживача Србије задовољни су као организатори а задовољни су и гости који су први пут у Србији.
Ове године међу десетак волонтера били су млади људи из Русије, Француске, Шпаније, Италије и Словеније. За десет дана колико су провели у Старој Пазови учествовали су у еколошким акцијама, били на градској слави, Светом Илији, обишли фрушкогорске манастире и Сремске Карловце. За опроштајно вече су спремили националне специјалитете: брускете, тортиље, француска пецива, Руси су направили торту а наша је била проја.
Info Stara Pazova 08.08.2012.
По позиву грађана који живе у непосредној близини затворене фабрике Зарубица наша екипа изашла је на терен. На лицу места су нас дочекали станари кућа које се налазе у непосредној близини, међутим, осим комшинице Бурда Кате, која је тежак срчани болесник, остали нису били вољни да стану пред камеру.
Полиција која даноноћно чува овај објекат нам није дозволила да уђемо унутар ограђеног дворишта, међутим јак смрад који се шири из овог објекта, налик јаком мирису киселине, је више него упечатљив. Испарења су се повећала са порастом температуре, тако да се ови људи жале на дисајне проблеме. Дрвеће унутар дворишта се осушило након изливања хемикалија које се налазе у бурадима подно стабала. Нико од присутних не зна шта се тачно налази у бурадима, али сви страхују да може доћи до еколошке катастрофе уколико дође до експлозије под утицајем високих температура.
Info Stara Pazova 07.08.2012.
Danas je oko 15:30 primećen požar u ulici Ćirila i Metodija 44, bivša zgrada Centroslavije. Požar se zbog jačine plamena i visokih temperatura brzo širio i pretio da zahvati kuće koje se nalaze u blizini. Vatrogasna ekipa stigla je odmah nakon poziva.
Život Stara Pazova 07.08.2012.
Вечерас ће на Расаднику у Старој Пазови бити приређена опроштајна журка за волонтере који су протеклих десет дана боравили у нашој Општини.
На Расаднику је боравило десетак младих људи из Француске, Шпаније, Словеније и Италије а придружили су им се и млади Пазовчани. Волонтерски кам су већ шесту годину организовали Канцеларија за младе општине Стара Пазова, Покрет горана Војводине и Млади истраживачи Србије а под покровитељством Општине Стара Пазова.
Info Stara Pazova 07.08.2012.
У Јавном комуналном предузећу Чистоћа тренутно има 187 запослених, сазнајемо од новоименованог директора Ђукана Ракоњца, који је до именовања на ову функцију био технички директор истог Предузећа.
Међу 187 радника 7 је запослено на одређено време али ће бити примљени за стално, јер су то радници ангажовани на кошењу јавних површина и одржавању хигијене насеља. Нових радних места нема и нових запошљавања неће бити, једино је на место техничког директора примљен Драгиша Четник из Нове Пазове, рекао је за Радио телевизију Стара Пазова директор Чистоће Ђукан Ракоњац.
Info Novi Banovci 07.08.2012.
У Предшколској установи Радост у Новим Бановцима у току је кречење учионица и купатила и припрема за нову школску годину – колико је то у могућности скромним средствима ове Установе – рекла је Борислава Бањеглав Клаћик, директорка „Радости“. Она је најавила долазак председника Општине Ђорђа Радиновића и изразила наду да ће капацитети Радости и услови за рад бити знатно побољшани.
Kultura Golubinci 06.08.2012.
У Голубинцима поделом захвалница учесницима званично завршена 13.ликовна колонија „Водица“. Овогодишња Ликовна колонија у Голубинцима је окупила тридесетак сликара из Србије, Русије, Републике Српске и Федерације Босне и Херцеговине.
Према речима представника организатора ове године је било нешто мање учесника али су дела веће уметничке вредности. Горан Арсенијевић Гарсија је познат по својим ликовним радовима али је од почека и у организацији. У фонду Месне заједнице остаће, између осталог, атрактивни акварели професорке ликовне уметности из Санкт Петерсбурга, врло успела уља сликара из Руме, скулптуре домаћих уметника и апстракције млађих гостију Колоније. А љубитељи оваквог начина дружења и бављења умтношћу из Голубинаца ће понети лепе утиске. Завршног дана Ликовну колонију у Голубинцим а су посетиле и колеге из Удружења ликовних уметника из Старе Пазове.
Sport Stara Pazova 06.08.2012.
У Старој Пазови је одржан Илиндaнски турнир у шаху на коме је учсетвовало 82 шахисте из целе Србије. Играло се осам кола по швајцарском систему по 15 минута за сваког играча.
Прво место на турниру освојио је велемајстор Милош Перуновић са 6,5 поена колико је сакупио и другопласирани велемајстор Иван Иванишевић. Перуновићу је припала новчана награда у износу од 22.000 динара, док је Иванишевић добио 18.000 динара. Награђени су и сви шахисти до 12 места. Од 3 до 7 места са по 6 поена пласирали су се Дражић, Мартиновић, Тодоровић, Чабрило и Абрамовић. Најбоље пласирани домаћи шахиста је био Душан Инђић, интер-мајстор из Старе Пазове који је био 12 са 5,5 поена. Награде су уручене и најбољем домаћем омладинцу, најбољем домаћем играчу из Старе Пазове, као и најстарији учесници турнира. Организатор турнира је био ШК Стара Пазова, покровитељи Општина и месна заједница Стара Пазова. Турнир је отворио др. Мишо Филип председник Савета МЗ Стара Пазова.
Info Stara Pazova 06.08.2012.
Dobro je da lokalna zajednica brine o institucijama u kojima se neguje I čuva kultura, tradicija I identitet nacionalnih manjina koje u njoj žive, rekao je Igor Furdjik, predsednik Kancelarije za Slovake u diaspori prilikom posete Staroj Pazovi.
Furdjika je primio Bojan Kovrlija, sekretar u kabinetu predsedika opštine koji je u prijteljskom razgovoru govorio o dobrim odnosima Srbije I Slovačke kao i potencijalnim ulaganjima u našu opštinu. Zatim je Igor Furdjik posetio SKUD-a Janko Čmelik gde se upoznao sa trenutnim radom I problemima ovog Društva kao I osnovne škole I mesnog odbora Matice Slovačke I obišao je etno sobu I nove prostore za rad u ovom društvu. Poseta se završila obilaskom parohijskog doma, gde je uvaženi gost, inače do 2010 godine ambasador Slovačlke u Beogradu upoznat sa radom I potrebama Slovačke evangelističke crkve.
Kultura Stara Pazova 06.08.2012.
Odličan koncert slovačkih narodnih igara I pesama izveo je u St.Pazovi univerzitetski FA Mladost iz Banske Bistrice. Razigrani, poletni I mladi ansambl doneo na staropazovačku scenu bogatstvo igara, pesama I nošnje iz cele Slovačke.
FA Mladost ima 50. godišnju tradiciju a lepotu folklora je za pola veka prezentovao ne samo u svojoj zemlji već I u celoj Evropi I većem delu sveta. Iako je ovaj ansambl prvi put bio u Staroj Pazovi, umetnički rukovodilac I koreograf Martin Urban je istakao da dobro poznaje FA Klasje SKUD-a Janko Čmelik jer već dve decenije prati rad I razvoj ovog ansambla I ima dobre prijatelje iz ovog ansmabla sa kojima saradjuje.
Firma Eurostroj iz Stare Pazove zapošljava trgovca u maloprodajnom objektu Praktiker. Pored rasvete i elektromaterijala, u prodavnici Praktiker u ponudi je širok asortiman šrafovske robe, ručnog, baštenskog i elektro alata, profi i hobi program. Ako ste komunikativni, vredni, imate iskustvo rada kao trgovac, prijavite se ili nam dostavite Vašu radnu biografiju.Poželjno je da kandidati budu elektotehničke struke ili da imaju osnovno znanje u navedenoj oblasti. Zainteresovai kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj: 063/267 032, ili poslati svoju radnu biografiju na e-mail: hr.mng@eurostroj.rs.
Potrebni radnici za rad u perionici veša u Staroj Pazovi.Zainteresovani kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj 069/40-51-500 kao i na broj telefona 063/24-41-76.
Firmi Moto-plast doo koja se bavi proizvodnjom folije, potrebni proizvodni operateri sa ili bez radnog iskustva za rad u proizvodnom pogonu u Novoj Pazovi. Rad je organizovan u smenama. Svoju radnu biografiju sa nazivom pozicije za koju konkurišete,zainteresovani kandidati mogu poslati na e-mail adresu: info@motoplast.rs ili doći lično u prostorije firme u ulici Njegoševa 111 u Novoj Pazovi.Za više informacija zvati na telefon broj 022/323-584 kao i na broj 022/323-364 svakog radnog dana od 8 do 16 časova.
Potrebni radnici muškog pola , za rad na presama u proizvodnji bakelitnih toalet dasaka. Zainteresovani kadidati sve informacije mogu dobiti na telefon broj 063/450-426 u periodu od 08 do 14 časova.
Predstavništvu kanadske firme Integrity iz Stare Pazove, potrebni radnici u proizvodnji. Prijave na telefone 022/310-147 i 060/508-0844 ili doći lično u sedište firme Golubinački put bb.
Stovarištu Šovljanski iz Starih Banovaca hitno potrebna dva fizička radnika. Za više informacija doći lično na adresu Grčka 2, ili pozvati na telefon broj 022/310-608.
Usled proširenja proizvodnih kapaciteta kompanija IGB AUTOMOTIV raspisuje konkurs za prijem 100 radnika u proizvodnom pogonu u Inđiji. Konkurs je otvoren do 1. juna. Prijave i biografije možete poslati na e-mail adresu prijava@bauerhin.rs ili direktno predati u kompaniji.
Potrebne žene za prodaju sladoleda u Novoj i Staroj Pazovi.Zainteresovane kandidatkinje mogu se javiti na broj telefona 060/5108333.
Kompaniji DIS su potrebni mladi, vredni i ambiciozni ljudi na sledećim pozicijama u marketu u Novoj Pazovi: prodavac- izlagač, kasir, prodavac na odeljenju voća i povrća, prodavac na odeljenju delikatesa i gotovih jela, mesar, magacioner, referent nabavke, poslovođa, vozač- dostavljač, Direktor marketa. Prijave sa kratkom biografijom i fotografijom posalti na hr@dis.rs ili se prijavite putem upitnika na sajtu www.dismarket.rs. Konkurs je otvoren do kraja juna.