Pregled vesti za Jul 2013.


Info Stara Pazova 31.07.2013.
Vodosnabdevanje u opštini Stara Pazova je uredno i svi bunari rade punim kapacitetom, rekao je danas u emisiji Aktuelno Vladimir Kiković, tehnički direktor JKP Vodovod i kanalizacija i istakao, da su u nekim sremskim opštinama uvedene restrikcije vode, što u našoj opštini ne treba očekivati. Pre letnje sezone izvršena je revitalizacija svih postojećih bunara, rekao je Nikola Petrović, finansijski direktor Vodovoda i najavio bušenje dva nova bunara.
U planu je i izgradnja rezervoarskih kapaciteta u Staroj i Novoj Pazovi.
Info Stara Pazova 31.07.2013.
Udruženje ratnih vojnih invalida Opštine Stara Pazova uz podršku Pokrajinskog Udruženja ratnih vojnih invalida, u ponedeljak 29.jula, poslalo je petoro dece iz opštine Stara Pazova na letovanje deset dana na more. Deca su doputovala u odmaralište, a sa odmora se vraćaju 10. avgusta.
Kultura Stara Pazova 31.07.2013.
U Staru Pazovu danas stiže Dečji folklorni ansambl iz mesta Rovinka iz Slovačke Republike. U pitanju je uzvratna poseta školi Čmelik, nakon što je ansambl mjuzikla „Priča za laku noć“ bio kod njih u aprilu. Za vreme petodnevnog boravka, gosti iz Slovačke će nastupiti sutra uveče na rasadniku Brest na programu gradske slave, a u nedelju će se predstaviti
na zajedničkom koncertu sa KUD Heroj Janko Čmelik, KUD Radičević i FA Dukat. Gosti ostaju u Pazovi do ponedeljka.
Info Stara Pazova 31.07.2013.
Juče je na teritoriji staropazovačke opštine palo između 4 i 7 litara kiše po kvadratnom metru, dok pojedini delovi opštine nisu dobili ni kap kiše, saznajemo od Vladimira Muževića, agronoma iz Stare Pazove. Ova kiša je dobro došla za sve jare kulture, međutim to je nedovoljno i trebalo bi bar 15 litara vode, s obzirom da se sve kulture nalaze u kritičnoj fazi. Pogotovo kukuruz koji je u
fazi nalivanja zrna. Soja i suncokret su takođe u fazi formiranja i nalivanja zrna, a šećerna repa je u fazi debljanja korena. Ukoliko suša potraje sigurno će doći do smanjenja prinosa, kaže Mužević i dodaje da je u ovom trenutku teško proceniti u kojoj će to meri biti. Na kukuruzu je već primećeno rubno sušenje lista i odbacivanje najstarijih listova, a posledice suše primećene su i na ostalim usevima. Za avgust se i dalje predviđaju vrućine bez padavina, ako ih bude biće lokalnog karaktera tako da je o konačnim prinosima još rano govoriti, dodaje Mužević.
Život Stara Pazova 29.07.2013.
U subotu su predstavnici Opštinskog Odbora SUBNOR - a Stara Pazova, Mesnih organizacija SUBNOR - a Golubinci, Nova i Stara Pazova, Stari Banovci i Vojka, predstavnici Organizacije rezervnih vojnih starešina opštine Stara Pazova, vojnih penzionera i Aktiva žena iz Nove Pazove, posetili Šekoviće u Republici Srpskoj gde su položili vence i cveće na spomenik streljanim borcima iz svih mesta Srema
u Drugom svetskom ratu. Posetu je finansirala opština Stara Pazova, izjavio je za RTV Stara Pazova Branko Crbnobrnja, predsednik Oragnizacije RVS staropazovačkle opštine.
Kultura Stara Pazova 29.07.2013.
U programu Kulturnog leta u Staroj Pazovi je ove godine prvi put galerija na otvorenom, u staropazovačkom Gradskom parku. Priređena je juče popodne zahvaljujući saradnji Centra za kulturu sa porodicom Jakšić, koja je desetak renomiranih umetnika iz više evropskih zemalja dovela u Staru Pazovu. Direktor Centra za kulturu najavio je sličnu saradnju i narednih godina.
Kultura Stara Pazova 29.07.2013.
Predstava "Vavilon" staropazovačkog pozorišta VHV dobila je zlatnu masku za najbolju predstavu u celini, Miroslav Kožik je dobio zlatnu masku za najbolje rediteljsko ostvarenje, Miroslav Bako za najbolju original umuziku, Ivana Bako za najbolju kostimografiju, a peta zlatna maska je dodeljena za najbolju scenografiju. Ovo je odluka stručnog žirija 56. Festivala festivala koji je sinoć završen u Trebinju. Na festival je bilo ukupno šest takmičarskih predstava.
Život Stara Pazova 29.07.2013.
Prvi rečni ekološki karavan Regata Reka krenuo je juče iz Starih Banovaca, na svoj nekoliko stotina kilometara dug put. Preko 96 učesnika regate ploviće do 5. avgusta Dunavom, Tamišem, Tisom, Begejom i kanalom Dunav – Tisa - Dunav i obići će devet opština. Prvog dana plovidbe ljubiteljima reka, zabave, sporta i kulinarstva će se na prilazu Zemunu i Beogradu priključiti regataši
sa Save i Ade Ciganlije. Učesnici Regate Reka prvog dana završavaju svoj put u Pančevu, a imaće priliku da učestvuju i u turističkim manifestacijama koje se u opštimana koje obilaze već održavaju, da se upoznaju sa kulturno -istorijskim spomenicima i saznaju više o ovom delu svoje zemlje. Regataši će odmeravati snagu i veštine u odbojci na pesku, malom fudbalu, nadvlačenju konopca, plivanju, a pokazaće i umeće u kuvanju riblje čorbe, gulaša, pasulja, pravljenju pljeskavica, pečenju kobasica i drugim gastronomskim đakonijama. Učesnici Regate Reka su iz mnogih krajeva Srbije, to su svi oni ljubitelji vode koji u plovljenju i druženju vide priliku za dobar provod i upoznavanje. Prisutne na otvaranju Regate Reka pozdravila je direktorka Turističke organizacije staropazovačke opštine Dragana Zorić - Stanojković, a Regatu Reka je otvorio Goran Savić, pomoćnik predsednika opštine za ekonomska pitanja. Generalni pokrovitelj Regate Reka je opština Stara Pazova, a organizator i inicijator Turistička organizacija staropazovačke opštine koja smatra da je ova regata prilika da se pokrenu turistički potencijali svih opština koje izlaze na velike reke i stvore uslovi za razvoj turizma za koji realno ima interesovanja i potencijala u severnom delu naše zemlje. Regata Reka je početak tradicije kažu u Turističkoj organizaciji jer nameravaju da i narednih godina organizuju i promovišu turizam na rekama. Zato stihovi Miroslava Mike Antića posvećeni reci na najbolji način oslikavaju značaj Regate Reka:“Reka bi mogla da bude okean, ako se zgrči, toliko ima u sebi ogromne večite vode. Al ako ikada zapne i umori se dok trči umreće bez daljine, umreće bez slobode.“
Info Stara Pazova 26.07.2013.
Ovog vikenda na Rasadniku u Staroj Pazovi okupljaju se volonteri sedmog Međunarodnog volonterskog kampa Brest. U Staroj Pazovi će i ove godine od 27. jula do 6.avgusta biti desetak volontera iz Amerike, Španije, Koreje, Turske, Francuske, Rusije, Češke i deset iz naše zemlje, rekla je gostujući u programu Radio-televizije Stara Pazova Nadežda Hadrik, koordinatorka Kancelarije za mlade.
Osim Kancelarije za mlade organizatori kampa su i Pokret gorana Stara Pazova, Pokret gorana Vojovodine i Mladi istraživači Srbije uz podršku Centra za kulturu i Turističke organizacije Stara Pazova. U saradnji sa Čistoćom volonteri će biti angažovani na uređenju Rasadnika, centra Stare Pazove i drvoreda ka Novoj Pazovi i Podunavlju.
Kultura Stara Pazova 26.07.2013.
Amatersko pozorište VHV sa predstavom „Vavilon“ otputovalo je sinoć u Trebinje na Balkanski pozorišni festival. Na festivalu učestvuje 5 takmičarskih predstava: iz Prijedora, dve iz Crne Gore, i dve iz Srbije - pored staropazovačkog i pozorište iz Velike Plane. Pazovčani će se žiriju i publici predstaviti u subotu i ceo ansambl je ushićen zbog ovog nastupa, kaže reditelj Miroslav Kožik. Festival se zatvara u nedelju, proglašenjem najuspešnijih, a u čast nagrađenin najavljena je predtstava domaćina.
Život Stari Banovci 26.07.2013.
Rečno-ekološki karneval Regata reka koji se u organizaciji Turističke organizacije opštine Stara Pazova, kao i desetak drugih opština,učesnica u ovoj regati, održava se od 28. jula do 5. Avgusta, polazi u nedelju iz Starih Banovaca. Učesnici karnevala brodovi, čamci, šiklje kretaće se trasom Dunav, Tamiš ,Tisa, Begej i kanal Dunav-Tisa-Dunav. Svečano otvaranje regate je u 9 časova, a isplovljavanje je u 9,30. Prema poslednjim podacima oko 70 učesnika regate je prijavljeno, a svrha je propagiranje kako nautičkog turizma, tako i afirmacija potencijala rečnog turizma.
Kultura Stara Pazova 26.07.2013.
Najstarija dečija grupa KUD-a Branko Radičević putuje večeras u Bugarsku, gde će u okolini primorskog grada Kiten nastupiti na međunarodnom festivalu dečijeg folklora. Turneja će trajati sedam dana, a na ovom festivalu, koji okuplja dečije ansable iz mnogih zemalja, KUD Radičević nastupao je i pre dve godine.
Info Stara Pazova 26.07.2013.
Savet Mesne zajednice Stara Pazova sinoć je jednoglasno usvojio Rebalans Finansijskog plana mesne zajednice za 2013. godinu. Po preporuci Odeljenja za finansije, prihod Mesne zajednice Stara Pazova utvrđen na početku godine u iznosu od 26 miliona 253 hiljade dinara je smanjen u rebalansu za 30 odsto i iznosi 18 miliona 377 hiljada dinara. Na sednici je utvrđen spisak dobitnika Plakete i Povelje mesne zajednice za 2013. godinu.
Ove godine Plaketu i Povelju će dobiti sedmoro Staropazovčana koji su ostvarili izuzetne rezultate u oblasti kulture, sporta, socijalno- humanitarnog rada i novinarstva. Nagrade će im biti uručene na centralnoj manifestaciji obeležavanja lokalne slave, Svetog Ilije, koja će biti upriličena 1.avgusta na rasadniku “Brest“. U okviru obeležavanja mesne slave novčana nagrada u iznosu od 20 hiljada dinara biće uručena i đacima generacije iz sve tri staropazovačke osnovne škole i najboljem učeniku ŠOSO “Anton Skala“ iz Stare Pazove. U progodnom kulturno- umetničkom programu će učestvovati staropazovačka kulturno– umetnička društva, dečji folklorni ansambl iz Slovačke i Gradski tamburaški orkestar.
Sport Stara Pazova 26.07.2013.
Sledeće nedelje će u Staroj Pazovi početi memorijalni turnir za Dušana Ivančevića i Zdena Bzovskog u basketu 3 na 3. Turnir će biti održan od 4.08 do 7.08 na košarkaškim terenima "Jedinstvo". Prijava po ekipi iznosi 5000 dinara, a prijave možete izvršiti na broj 064/511-80-81 i na 069/321-31-16. Nagrada za prvo mesto iznosi 80.000 dinara. Generalni pokrovitelj je Opština Stara Pazova, medijski pokrovitelj je RTV Stara Pazova, dok su turnir pomogli i JP "Vodovod i kanalizacija" kao i mnogobrojni sponzori.
Ekonomija Stara Pazova 25.07.2013.
Po poslednjim podacima Nacionalne službe za zapošljavanje, u Sremskom okrugu je registrovano 28.701 nezaposleno lice, od čega je 14.148 žena. U odnosu na predhodni mesec beleži se pad broja nezaposlenih za 1,6 posto, izjavila je za Radioteleviziju Stara Pazova Nataša Radmanović, PR Službe zapošljavanja u Sremskoj Mitrovici.
Stara Pazova na evidenciji trenutno ima 3.813 osoba što je manje za 90 nezaposlenih, u odnosu na početak godine. Do smanjenja broja je došlo usled brisanja sa evidencije i zapošljavanja putem aktivnih mera politike zapošljavanja, kaže Radmanović.
Info Stara Pazova 25.07.2013.
U prijateljskoj utakmici fudbaleri Radničkog pobedili su juče u Novoj Pazovi Jedinstvo iz Stare Pazove sa 4:0. Dunav iz Starih Banovaca je poražen u Beogradu od BASK-a sa 2:0, a u Novim Banovcima Omladinac i Radnički iz Sremske Mitrovice su igrali 0:0. Sve tri utakmice su odigrane u okviru priprema za novo prvenstvo u Srpskoj ligi, Vojvodina i Vojvođanskoj ligi grupa Zapad koje će početi 18 avgusta.
Kultura Stara Pazova 25.07.2013.
“Kraljica pokvarenih igračaka” naziv je interaktivne predstave, koja je bila odigrana sinoć u vojačkom parku u okviru Pazovačkog kulturnog leta. Predstavu je izvela pozorišna trupa Džangl klab 2 iz Novog Sada sa porukom deci da treba da čuvaju svoje, stvari, igračke i knjige. Zlata Sekulić i Olga Sekulić, koje već godinama rade sa decom i za decu, znaju kako da ih animiraju a tako je bilo i u Vojki.
Sledeća dečja predstava “Snežana i sedam smotuljaka” biće u petak na gradskom trgu u Staroj Pazovi a u njoj će najmlađa publika uživati i u Belegišu 31. Jula sa početkom u 19 časova. Večeras je u 18 časova u Novim Banovcima planirano oslikavanje lica.
Info Golubinci 24.07.2013.
Sinoć, oko 18,40 časova, na putu Stara Pazova - Golubinci, dogodila se teška saobrćajna nesreća u kojoj je jedno lice poginulo, saopštila je jutros Policijska uprava Sremska Mitrovica. U saopštenju piše da je do nesreće došlo, kada je Upravljajući putničkim vozilom marke "Audi A8" vozač M.V.
star 27 godina, iz Beograda, sleteo je sa kolovoza i udario u drvo. Usled zadobijenih povreda vozač M.V. preminuo je na licu mesta. Po ovlašćenju dežurnog istražnog sudije uviđaj su izvršili policijski službenici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici.
Info ostalo 24.07.2013.
Povodom napada na opštinskog komunalnog inspektora Petra Kozareva predsednik opštine Pećinci Sava Čojčić je izjavio, da je to primer neviđene bahatosti i da svima mora da bude jasno da nije napadnut samo Petar Kozarev, nego službeno lice koje je u tom trenutku vršilo svoju službenu dužnost. „Pored toga oštećena je i opštinska imovina – auto na kojem je jasno pisalo da pripada opštinskoj inspekcijskoj službi što napadačima nije ni najmanje smetalo.
Policija je privela počinioce ovog neshvatljivog nasilja i protiv njih su podnete krivične prijave. Sada je na pravosuđu da najstrože kazni prestupnike i na taj način pokaže da se ovakvo ponašanje u budućnosti neće tolerisati, a lokalna samouprava će sa svoje strane preduzeti sve što je u njenoj moći da se ovakvi akti bezumlja više ne događaju na našim ulicama. Jer, ako dozvolimo da huligani nekažnjeno napadaju službena lica, koliko bezbedno može da se oseća bilo koji građanin naše opštine i u kakvim to uslovima treba da podiže porodicu?“ – rekao je prvi čovek opštine Pećinci i najavio da će lokalna samouprava preduzeti sve pravne korake koji su joj na raspolaganju da počinioci budu kažnjeni i da će o svemu obaveštavati građane uz čiju će podršku uspeti da suzbije i ovakve pojave.
Info Stara Pazova 22.07.2013.
Gostujući u program RTV Stara Pazova povodom 46-og rođendana ove medijske kuće, Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova izrazuio je veliko zadovoljstvom načinom na koji funkcioniše i radi Radiotelevizija Stara Pazova, i to u vreme krize kada se raspolaže nedovoljnim sredstvima. Privlačenje novih investicija, uređenje infrastrukture i pomoć ugroženim građanima su najvažniji prioriteti
lokalne vlasti, rekao je Đorđe Radinović i najavio put u Nemačku gde će razgovarati o izradi projekta prečistača otpadnih voda na regionalnoj kanalizaciji, i o programu sanacije otpada, a sa ovim projektima opština će konkursiati kod predpristupnih fondova Evropske unije. Predsednik Radinović je za septembar najavio početak asfaltiranja svih ulica, a među prioritetima je izgradnja vrtića, adaptacija ambulanti i škola, zatim uređenje grobalja i kapela u naseljima. Uz konstataciju da se budžet sporije puni, predsednik opštine je rekao da se mere štednje neće sprovoditi na uštrb investicija, a ako bude bilo potrebno biće smanjene zarade, ali i broj zaposlenih. Rekao je da je vladajuća većina u Skupštini opštine stabilna, ali da će se od jeseni povećati broj odbornika koji podržavaju aktuelnu vlast s obzirom da je Pazovački pokret, kako je rekao Radinović, “dao podršku većini u nekim skupštinskim dešavanjima”.
Info Stara Pazova 22.07.2013.
Povodom 46-te godišnjice postojanja, Jovica Gagrica, direktor i glavni i odgovorni urednik RTV Stara Pazova je podsetio da je obnovljena zgrada lokalnog glasila, nabavljeno novo vozilo, obnovljena digitalna oprema, a uvećana su i primanja zaposlenih, koja su po njegovim rečima bila ispod svakog minimuma. Gagrica je rekao da su prioritetni zadaci za budućnost: adekvatan televizijski studio sa tehnikom i iznalaženje načina da naš televizijski program bude
dostupan svim domaćinstvima staropazovačke opštine. RTV Stara Pazova je u budućnosti obavezna da opstane, da bude javni servis svih stanovnika opštine, da bude lider u informisanju i da pokreće, neguje, čuva i unapređuje kulturni život i kulturnu baštinu svih ljudi u našoj sredini, rekao je direktor i glavni i odgovorni urednik RTV Stara Pazova i dodao da je obaveza ove informativne kuće da bude brza, efikasna i objektivna.
Info Stara Pazova 22.07.2013.
Radio Stara Pazova danas obeležava 46-tu godišnjiu emitovanja programa. 22. jula 1967. godine Radio Vojka počinje sa emitovanjem programa i brzo počinje da uživa veliku popularnost. Inspirator i glavni organizator poduhvata bio je Petar Radivojević, direktor i glavni i odgovorni urednik Radio Vojke, a zatim i Informativnog centra, u čiji sastav ulaze Radio Vojka, kasnije Radio Stara Pazova i list Naša reč. Godine 1978. Radio Vojka menja ime u Radio Stara Pazova, a četiri godine kasnije će se i bukvalno preseliti u prostorije u Staroj Pazovi.
Danas se radio program emituje na frekvenciji 91,5 MhZ i njegova čujnost je na području između Beograda i Novog Sada, a televizijski program se emituje putem kablovskog operatera. Povodom ovog jubileja danas će u 12.00 sati gost našeg programa biti Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova.
Info Vojka 22.07.2013.
Juče je u Vojki obeležena tradicionalna slava Vojačke partizanske vatre kao sećanje na prvu oružanu akciju u ovom selu u Drugom svetskom ratu. Kako je ispred spomenika palim borcima u dosadašnjim ratovima istakao Petar Dobrodolac, predsednik Mesnog odbora SUBNOR - a, ove godine se obeležava 70 godina od tog događaja. Na značaj antifaštičke borbe podsetio je i
Svetomir Atanacković, predsednik SUBNOR - a Vojvodine, a zatim su delegacije Mesne zajednice, Pokrajinskog, Opštinskog i mesnog odbora SUBNOR-a položile vence na spomenik u centru sela, a venac je položen i na partizansko groblje. Radomir Sandić, starešina vojačke crkvene opštine je služio parastos žrtvama antifašističke borbe. Polaganju venaca je prisustvovao i Miroslav Vasin, potpredsednik pokrajinske vlade, a na svečanoj akademiji je o Narodnooslobodi- lačkom pokretu u Srbiji i Vojvodini govorio prof. dr Ranko Končar.
Život Stari Banovci 21.07.2013.
Inicijativom Aktiva omladine Stari Banovci, a uz podršku Kajakaškog kluba "Banovci", juče je očisćena plaža na Dunavu u Starim Banovcima. Članovi ovih klubova su se organizovali i pokupili smeće u plastične džakove koje će kasnije odneti JKP"Čistoća". Prema rečima predsednika Aktiva, Predraga Majuševića, ovu akciju su pokrenuli kako bi sugrađanima i sebi omogućili lepši i
prijatniji boravak na ovom kupalištu. Osnivač Kajakaškog kluba, Zoran Asćerić dodao je da su mladi kajakaši svakodnevno na reci i da sem vožnje kajaka, uče da vole, poštuju i čuvaju prirodu, pa su se rado odazvali ovoj akciji.
Ekonomija Stara Pazova 19.07.2013.
Danas je u Staroj Pazovi održana promocija programa podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2013. godini koje sprovodi Ministarstvo finansija i privrede u saradnji sa Nacionalnom agencijom za regionalni razvoj i odabranim bankama: Sosijete ženeral, Rajfajzen i Prokredit banka. Ministarstvo finansija i privrede pokreće ovaj program radi povećanja konkurentnosti privrednih subjekata, unapređenja njihovog poslovanja i internacionalizacije, kao i kreiranja novih radnih mesta kroz investicije u novu proizvodnu opremu, polovnu proizvodnu opremu i nove delove specijalizovanih mašina.
Ukupno raspoloživa sredstva za realizaciju programa iznose 100 miliona dinara, Ministarstvo finansija učestvuje sa 25% od vrednosti opreme, mala preduzeća, preduzetnici ili zadruga sa 5%, a 70% se obezbeđuje iz kredita poslovnih banaka. Javni poziv je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše. Današnju promociju održala je Tanja Mijajlović, rukovodilac projekta pri Razvojnoj agenciji Srema. Više informacija svi zainteresovani vlasnici malih preduzeća, preduzetnici ili zadrugari mogu pronaći na internet stranici Ministarstva finansija i privrede www.mfp.gov.rs
Kultura Stara Pazova 19.07.2013.
Staropazovačka biblioteka Dositej Obradović i svi njeni ogranci tokom jula i avgusta rade po letnjem radnom vremenu. Tako ljubitelji pisane reči mogu u biblioteku doći da izaberu knjigu za čitanje svakog radnog dana od 8 do 19 časova, dok su subota i nedelja neradni dani. Već od prvog septembra vraća se redovno radno vreme biblioteke koje podrazumeva rad i subotom.
Info Nova Pazova 19.07.2013.
U nedelju će se u Novoj Pazovi održati akcija dobrovoljnog davanja krvi, u vremenu od 8 do 13 časova na odeljenju dečijeg dispanzera, a u Staroj Pazovi 25. jula u četvrtak vanredna akcija davalaštva će se održati u vremenu od 9 do 13 časova ispred zgrade so Stara Pazova, u transfuziomobilu. Iz Crvenog krsta pozivaju sve humane ljude da se odazovu ovim pozivima i učestvuju u akcijama davalaštva.
Kultura Stara Pazova 19.07.2013.
U parohijskom domu Slovačke Evangeličke Crkve u Staroj Pazovi sinoć je otvorena izložba pisane i foto dokumentacije sveštenika Vladimira Vereša. Izložbu povodom 40 godina od njegove smrti pripremila je Katarina Vereš, koja se bavi arhiviranjem bogate dokumentacije u ovoj crkvi. Izložene su fotografije Vladimira Vereša, njegove sveske i pisma. O Vladimiru Verešu koji je bio sin prvog biskupa Slovačke evangeličke crkve Adama Vereša i pazovački sveštenik i sremski senior govorio je sveštenik Igor Feldi.
Na otvaranju izložbe pored brojnih Pazovčana i gostiju, bio je i sin Vladimira Vereša, Dobroslav sa suprugom, predstavnici svih institucija, kao i gosti iz Slovačke Republike, Jasmina Nasarik, direktorka Predškolske ustanove u Miloslavovu, koja je ovom prilikom donela na poklon oko 200 knjiga.
Sport Stara Pazova 19.07.2013.
Odbojkašice Srbije zabeležile su i drugu pobedu na balkanskom prvenstvu za pionirke koje se održava u rumunije. Srbija je pobedila Albaniju sa 3:0 u setovima, prepustivši rivalkama u tri seta samo 34 poena. Za reprezentaciju srbije nastupila je i Nina Čortan odbojkošica Jedinstva iz Stare Pazove. U trećem kolu Srbija će igrati protiv Turske, a naše pionirke se trenutno nalaze na prvom mestu na tabeli sa šest bodova.
Život Nova Pazova 19.07.2013.
Poligon kod hangara meštani Nove Pazove nazivaju otvoreni prostor na kome je, nedavno, nekolicina mladića iz ovog naselja, samoinicijativno postavila sprave za vežbanje. Naime, pre nekoliko meseci, inicijatori ove ideje osnovali su fejsbuk stranicu, koja je imala veliki odjek među mladima i na taj način prikupili 60.000 dinara, što je bilo dovoljno da se kupe cevi i naprave: merdevine za sklekove, sprava za propadanje, za zgibove i druge. Na tom mestu su ranije već postojale dve manje sprave, ali su one bile nedovoljne za ovaj vid rekreacije, pa se javila potreba za dodatnim proširenjem.
Kako nisu imali ničiju pomoć sami su sve osmislili i uradili. Na poligonu se svaki dan može videti od deset do 50 ljudi, različitih godina starosti, kako koristi ove sprave i vežba. Sama ideja i njena realizacija je pozitivan primer mladića koji su uradili dobru stvar za sebe i za svoje mesto.
Info Stari Banovci 18.07.2013.
Ovih dana Mesna zajednica Stari Banovci angažovala je firmu Geoinženjering sa ciljem da se ispita kvalitet vode i kapaciteti svih osam bunara. Radislav Savić, predsednik Saveta Mesne zajednice Stari Banovci je u razgovoru za RTV Stara Pazova rekao da je voda hemijski i bakteriološki ispravna za ljudsku upotrebu. Predsednik Mesne zajednice je apelovao na građane da ne troše pijaću vodu za zalivanje travnjaka ili betonskih površina. U Starim Banovcima ima oko 2200 prilljučaka na vodovodnu mrežu, a po njegovim rečima, naplata bi mogla biti i bolja. Potrošači u ovom naselju plaćaju vodu po ceni od 21 dinar po kubiku, a Savić je rekao da se razmišlja i o poskupljenju vode.
Info Stara Pazova 18.07.2013.
U zgradi opštine Pećinci, danas je održana promocija projekta „Promocija i lečenje gojaznosti kod dece i adolescenata u Srbiji“, specijalne ustanove „Čigota“ sa Zlatibora. Cilj projekta je promovisanje zdravog života i skidanje suvišnih kilograma kod tinejdžera. Program pomaže mladima da se na sistemski način reše problema gojaznosti, zdravstvenih rizika i estetskih problema, koji
su posledica modernog načina života i loših navika, poput brze hrane, neredovnih obroka, premalo kretanja i fizičkih aktivnosti. Projekat se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Specijalne bolnice „Čigota“, a zainteresovani se mogu prijaviti u Kancelariji za smanjenje siromaštva u Opštini Pećinci.
Kultura Vojka 18.07.2013.
U Vojki je sinoć u okviru Pazovačkog kulturnog leta 2013. održan prvi program za najmlađe. Bilo je to crtanje po licu i telu. Zlata i Olga Sekulić iz pozorišne trupe Džangl klab 2 iz Novog Sada počele su program igrom i pesmom, a zatim su ukrašavale dečja lica. U parku u Vojki programu
je prisustvovalo oko 30 mališana, a već za 24. jul najavaljena je interkativna predstava. U okviru programa za decu, večeras će crtanje po telu biti od 19.00 časova u Novim Banovcima u Domu kulture, u Belegišu sutra, takođe od 19 časova.
Info Stara Pazova 18.07.2013.
Nakon više odlaganja zbog nepovoljnih vremenskih prilika, prskanje komaraca napokon je obavljeno sinoć u kasnim večernjim satima, potvrdio je za Radioteleviziju Stara Pazova Dušan Antić, rukovodilac akcije suzbijanja komaraca. Prskanje je obavljeno sa zemlje specijalnim vozilima i iz vazduha avionom, u skladu sa propisanim uputstvom za korišćenje preparata. Akciju
tretiranja komaraca na području cele staropazovačke opštine obavio je Zavod za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju EKO SAN iz Beograda, Po rečima Dušana Antića, prskanje komaraca je obavljeno besprekorno, u idealanim vremenskim uslovima, na kompletnoj teritoriji staropazovačke opštine.
Info Stara Pazova 17.07.2013.
Na pijaci u Novoj Pazovi većina cena ostala je nepromenjena u odnosu na prošlu sredu, a ponuda sezonskog povrća i voća je dobra. Krompir je na današnjoj zelenoj pijaci u Novoj Pazovi koštao 60 dinara, pasulj i dalje ima cenu od 280 dinara, kupus su prodavali za 40 dinara kilogram. Domaći paradajz je pojeftinio i koštao je 20, ali i 60 dinara po kilogramu. Krastavci i tikvice su
imali nepromenjenu cenu od 20 din za kilogram, dok su boraniju proizvođači danas cenili 150 dinara. Paprika šilja i babura koštala je 50 dinara po kilogramu, ljuta papričica 10 dinara komad. Šargarepa je koštala 80 din kilogram, dok je cena mešane zeleni bila 150 dinara po kilogramu. Karfiol je poskupeo i u Novoj Pazovi su ga prodavali za 100 dinara. Kukuruz šećerac imao je cenu od 10 dinara po klipu. U današnjoj ponudi našli smo i koren đumbira, cena mu je bila 370 din ara za kilogram. Jabuka je zaista bilo malo, koštale su od 50 do 120 dinara, kruške su prodavane za 130 dinara kilogram, banane su imale cenu od 120 dinara, dok su narandže i limun u poređenju sa domaćim voćem skuplji, koštali su 230 dinara. Breskve i nektarine imale su cenu od 50 do 100 dinara, a šljive su koštale 60 dinara. Bostan i dalje košta 30 din za kilogram, dok je za pakovanje od 300 grama malina trebalo izdvojiti 100 dinara, a za pakovanje kupina 130 dinara. Jaja i dalje po komadu koštaju od 8 do 12 dinara, sir kravlji 320 dinara po kilogramu, dok je kozji i ovčiji sir imao cenu od 400 dinara za kilogram. Kajmak je koštao 700 dinara, piletina i domaće svinjske mesne prerađevine zadržali su stare cene. Trajni kolači i pecivo koštali su 600 dinara, čoko kuglof 500, dok su teglicu ovogodišnjeg džema od kajsija prodavali za 350 din.
Info Stara Pazova 17.07.2013.
Evidencijom poslednjeg popisa stanovništva u naseljima u staropazovačkoj opštini ustanovljeno je da se broj stanovnika smanjivao, dok se broj domaćinstava povećavao. Po poslednjem popisu na teritoriji opštine ukupno je 21.263 domaćinstava. Podaci o broju domaćinstava za naselja još nisu objavljeni, ipak najbolji pokazatelj je
primer Belegiša koji je 1971. imao manje stanovnika nego 1961., a veći broj domaćinstava. Uvećanje brojnosti domaćinstava pratila je i još uvek prati tendencija konstantnog smanjenja prosečne veličine porodice u svim naseljima Opštine. Posle rata prosečna porodica je imala 4 člana, 2002. godine prosek je bio 3,2, a pre dve godine prosečno domaćinstvo je brojalo samo 3 člana. Broj domaćinstava u našoj Opštini je veći od proseka za Srbiju i Vojvodinu.
Sport Stara Pazova 16.07.2013.
Zoran Jakšić član streljačkog kluba Jedinstvo - Trap iz Stare Pazove osvojio je prvo mesto na otvorenom prvenstvu Vojvodine u gađanju na glinene golubove koje je održano u Sportskom centru u Kovilovu. On je u finalu bio bolji od Radeta Pavlovića iz beogradskog Rikošeta. U konkurenciji ekipa prvo mesto osvojio je Rikošet iz Beograda sa 344 pogotka, a druga je bila ekipa Jedinstvo-Trap iz Stare Pazove sa 328 pogodaka.
Sport Nova Pazova 16.07.2013.
Žarko Todorović, nekadašnji fudbaler OFK Beograda i Slobode iz Užica, novi je trener Radničkog iz Nove Pazove. On je danas zvanično predstavljen igračima i odradio je prvi trening, čime je označen početak priprema za novo prvenstvo. Todorović je kao trener radio u klubovima Zapadne Srbije, a dobar deo svoje trenerske karijere je proveo u Nemačkoj. Do
početka prvenstva u Srpskoj ligi, Vojvodina, 18. avgusta, fudbaleri Radničkog će trenirati u Novoj Pazovi, a odigraće i veći broj prijateljskih utakmica.
Kultura Stara Pazova 16.07.2013.
U petak 12.jula, na staropazovačkom trgu održana je prva dečja predstava povodom početka Kulturnog leta. Ovo je jedna u nizu predstava koje će zabavljati mališane u Staroj Pazovi i u ostalim mestima naše Opštine. Uz pesmu i igru Novosadska trupa "The Jungle club" izvela je interaktivnu predstavu "Kraljica pokvarenih igračaka".
Kroz savremeni tekst, glumice Goca i Zorica pokušale su da decu nauče nesto o lepom ponašanju i čuvanju igračaka. Na kraju, bila je žurka uz najnovije muzičke hitove zabavne muzike mališani su đuskali zajedno sa glumcima. Ove nedelje mališani će moći da uživaju u Festivalu dečijeg filma, a više informacija možete dobiti na sajtu Centra za kulturu Stara Pazova, www.czkstrapazova.com i facebook stranici.
Info Stara Pazova 15.07.2013.
U Sali Skupštine opštine Inđija, danas su uručene tradicionalne nagrade Sremske privredne komore za posebne poslovne rezultate u 2012. godini, privrednim društvima, javnim preduzećima i preduzetnicima. Nagrade su uručene u okviru obeležavanja 15. jula, Dana Sremske privredne komore, osnovane pre 38 godina. U
konkurenciji privrednih društava, nagrađeni su: "Mesara Sremac" iz Inđije, "Eko metal" iz Vrdnika, "Luki komerc" iz Pećinaca i "Volvo d.o.o." iz Novih Banovaca. Za najuspešnije javno preduzeće proglašeno je "Gas - Ruma" iz Rume. U konkurenciji preduzetnika, za najboljeg u 2012. proglašen je Petar Dobrojević ispred Šumskog gazdinstva u Sremskoj Mitrovici. Zemljoradnička zadruga „Graničar“ iz Šida je najbolje preduzeće koje se bavi agrarom, dok je posebnu nagradu kao pojedincu koji je dao izvanredan doprinos u ostvarivanju razvoja i unapređenju privrede Srema, dobio direktor i vlasnik kompanije „Medius“ iz Nove Pazove, Cviko Krunić. Na svečanosti dodele nagrada su nastupili učenici i nastavnici Muzičke škole "Petar Kranjčević" iz Sremske Mitrovice, nagrade su dodeljivali predstavnici Privredne komore Srema Milan Božić i Đorđe Božić, predsednik Privredne komore Vojvodine Ratko Filipović, Privredne komore Beograda Milan Janković, kao i predstavnici opština Inđija i Ruma, Milan Bodiroža i Goran Vuković.
Život Stara Pazova 15.07.2013.
Ekipa Udruženja paraplegičara Fruška gora Srem iz Stare Pazove u petak je učestvovala na takmičenju u kuvanju sekelji gulaša na Begečkoj jami u Novom Sadu. U konkurenciji 15 ekipa Pazovčani: Goran Rajković, Miša Tot i Slobodan Pupovac zauzeli su drugo mesto, rekao je za RTV STara Pazova Goran Rajković, predsednik Udruženja.
Život Surduk 15.07.2013.
Izbor za Miss maturantkinje Vojvodine 2013, održan je u subotu, na bazenima "Horizont" u Surduku. Jedanaest prelepih kandidatkinja predstavilo se publici i žiriju u četiri različite modne kreacije, a titulu najlepse ponela je Kristina Skokna iz Stare Pazove. Prva pratilja je Dajana Radenković iz Vrbasa, a druga je Milica Stupar iz Inđije. Lentom su se okitile i Mis šarma Dragana Vukov iz Subotice i Mis fotogeničnosti Dragica Mihajlović iz Novog Sada. Organizator ove manifestacije je Model Agency "Miss Udruženja Modnih Delatnosti Srbije.
Info Stara Pazova 14.07.2013.
Zaprašivanje komaraca koje je trebalo da se održi večeras od 18 do 22 časa odložena je. Uzrok odlaganje je vetar zbog koga zaprašivanje ne bi imalo efekta, navode iz zavoda za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju "Eko san" iz Beograda, koji je trebao da realizuje zaprašivanje. Nadležni će uskoro saopštiti novi termin zaprašivanja.
Sport Stara Pazova 13.07.2013.
Milan Vujasin je novi trener fudbalera Jedinstva iz Stare Pazove odlučeno je na sednici Upravnog odbora koja je održana sinoć. Vujasin je nekada radio kao trener Inđije, Slovena iz Rume, a vodio je i nekoliko klubova u Republici Srpskoj. za trenera je došao umesto Dragana Macure koji je bio prvi
čovek stručnog štaba Jedinstva od marta prošle godine. Fudbaleri Jedinstva će pripreme za novo prvenstvo u Vojvođanskoj ligi grupa Zapad početi sutra kada će se ekipi predstaviti i novi trener.
Info Golubinci 13.07.2013.
Golubinčani su i ove godine dostojno proslavili slavu sela. Posle popodnevnih sportskih takmičenja sa gostima iz bratskog Feketića, predveče je na košarkaškom igralištu održan Petrovdanski koncert. Sve prisutne je u ime organizatora, Saveta mesne zajednice Golubinci, pozdravio Mirko Peršić a na koncertu su
nastupili Gradski hor Stara Pazova, folklorni ansambli iz Golubinaca i prvi put ženska pevačka grupa Hrvatskog kulturno-prosvetnog društva Tomislav, koju priprema Dubravka Ćaćić i mladi tamburaški orkestar, koji vodi Branislav Jovanović Šanjika. Koncertu je prisustvovao i Zoran Mulić, redovni profesor Akademije umetnosti u Novom Sadu, a široj publici poznat kao kompozitor i vođa velikih tamburaških orkestara u Novom Sadu i Subotici. Učesnici koncerta bili su na svečnoj večeri u Lovačkom domu, a centar Golubinaca, kako je običaj za slavu, i ovog Petrovdana bio je prepun vašarskih tezgi, montiran je luna park, a pod jednom od šatri je pevala Vesna Vukelić Vendi.
Info Stara Pazova 12.07.2013.
Podsećajući na nove mere štednje koje se planiraju na svim nivoima, od države do samih lokalnih samouprava, direktor Direkcije za izgradnju Nedeljko Kovačević je potvrdio da je, u dogovoru sa lokalnom samoupravom, odlučeno da mere štednje ne utiču na važne planirane projekte. Za nepuna dva meseca, U Staroj Pazovi izvršeno je krpljenje udarnih rupa po ulicama. Završena je podloga-tampon za asfaltiranje dela ulice Desanke Maksimović, asfaltiranje je u planu sledeće nedelje.
Izvršeno je planiranje i nasipanje prilaza puta za deponiju šuta i građevinskog materijala. Izvršeno je planiranje i nasipanje kamenog agregata u ulici Dr Vranića. U Novoj Pazovi izvršena je priprema ulice Boška Buhe- drugi deo za asfaltiranje, a u toku je skidanje viška zemlje sa bankine po ulicama. U Golubincima asfaltirana je ulica Putinačka- krak u dužini od 466 m, izvršeno je krpljenje rupa u celom mestu, u toku je dopuna i popravka „ležećih policajaca“. U Belegišu asfaltirana je ulica Savin Pavla u dužini od 275m, izvršeno je krpljenje udarnih rupa u mestu, izvršeno je krpljenje udarnih rupa u mestu. U Surduku izvršeno je krpljenje udarnih rupa kroz mesto i na lokalnom putu ka Belegišu. U Starim Banovcima asfaltiran je deo ulice Branka Radičevića u dušini od 63m, krpljenje udarnih rupa na lokalnom putu St.Banovci- N.Banovci, St.Banovci- N.Pazova. U Vojki je završena priprema ulice Baštovanska- krak 2 (iskop zemlje i nasipanje rizle) koji će se asfaltirati u toku sledeće nedelje, izvršeno je obeležavanje horizontalne signalizacije na putu Novi Banovci- Surduk, Stari Banovci- Nova Pazova– Vojka, u toku je obeležavanje pešačkih prelaza, autobuskih stajališta i oznaka „STOP“ na kolovozu.
Info Stara Pazova 12.07.2013.
U nedelju 14.jula na teritoriji staropazovačke opštine od 18 do 22 časa obaviće se akcija suzbijanja komaraca sa zemlje i vazduha potvrdio je za Radioteleviziju Stara Pazova Dušan Antić, rukovodilac akcije prskanja komaraca. Obaveštavaju se pčelari da u nedelju ne puštaju pčele na ispašu jer se tretman izvodi sa zemlje preparatom akva kaotrin a iz vazduha preparatom ajkon 2. Akciju sprovodi Zavod za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju EKO SAN iz Beograda, a u skladu sa propisanim uputstvom za korišćenje preparata.
Od pomenutih preparata osim komaraca stradaće i krpelji. Zbog vremenskih prilika koje pogoduju razvoju komaraca u toku ove godine biće još jedna akcija prskanja komaraca, najavljuje Dušan Antić.
Info Stara Pazova 12.07.2013.
Na konferenciji za novinare koja je danas održana u prostorijama Kinološkog društva Stara Pazova, Siniša Savić, predsednik društva, najavio je za 4.avgust na rasadniku Brest specijalizovanu izložbu rotvajlera, dobermana i američkih staforda. Izložba, koja ima međunarodni karakter, organizuje se povodom 10-godišnjice društva. Očekuje se da će na izložbi učestvovati preko 200 pasa.
Sudije će biti prestižne: Erika Sokolj iz Mađarske, ADECE sudija, specijalista za dobermane, Kristijan Banbauher iz Austrije, stručnjak za rotvajlere i Nebojša Žunić, jedan od najboljih sudija u Srbiji i regionu za američke staforde.
Siniša Savić se zahvalio čelnim ljudima opštine Stara Pazova na podršci i dodao da će izložbu otvorir Đorđe Radinović, predsednik opštine.
Info Golubinci 12.07.2013.
Petrovdan, slavu svog sela, Golubinčani danas proslavljaju uz sportske i kulturno-umetničke manifestacije. U sportskom programu su turniri u fudbalu i kuglanju a uveče će biti održan Petrovdanski koncert. U programu učestvuju Gradski hor Stara Pazova, golubinčki folklori, Milan Dudić, Stevan Vidović Brica i tamburaši Hrvatskog kulturno-prosvetnog društva Tomislav. Petrovdanski koncert na košarkaškom igralištu počinje u 19 časova.
Info Stara Pazova 12.07.2013.
U sve tri staropazovačke srednje škole ima slobodnih mesta. Najviše ih nudi gimnazija čak 29 do pune kvote od 120 učenika jer je u prvom krugu upisan 91 učenik. U Ekonomsko-trgovinskoj školi mesta ima na trgovačkom smeru dok su ostali kapaciteti popunjeni, a u Tehničkoj školi ima prostora za upis u nekoliko odeljenja.
Info Stara Pazova 10.07.2013.
Na teritoriji staropazovačke opštine ove godine nije zabeležen nijedan požar na strnjištima za razliku od lane kada ih je bilo 5, rekao je za Radioteleviziju Stara Pazova Vladimir Dašić, komandir Vatrogasne jedinice u Staroj Pazovi. Kada je reč o broju požara u Sremu ukupno, je zabeleženo 25, za tri više nego prošle godine kada je bilo 22 intervencije. Međutim, dok je lane izgorelo 16 hektara pod neovršenim žitom u ovoj je evidentirano tri puta više izgorelih površina, čak 48 hektara. Uzroci požara na strnjikama mogu biti različiti, ipak evidentno je da su požari tokom suše masovniji nego kada je kišovito vreme.
Info Stara Pazova 10.07.2013.
Mlađi dečji i stariji dečiji ansambl KUD - a „Mladost“ iz Nove Pazove sinoć su otputovali na Međunarodni festival folklora u bugarski grad Nesebar. Festival, koji se organizuje svake godine, traje od 12. do 14. jula, a očekuje se učešće ansambala iz Srbije, Slovenije, Poljske, Ukrajine, i Bugarske. Kako je pred odlazak rekao Goran Krkobabić, potpredsednik ovog društva, u Bugarskoj će nastupiti dve dečje grupe koje su na Muzičkom festivalu dece Vojvodine osvojile srebrnu i zlatnu diplomu.
Info Stara Pazova 10.07.2013.
Na sednici Saveta Mesne zajednice Stara Pazova održanoj sinoć, verifikovani su mandati Vladimiru Jovnašu i Draganu Laziću, a članovi Saveta dali su svečane izjave. Razmatrana je i Odluke o priznanjima i nagradama Mesne zajednice Stara Pazova,i dogovoreno da putem medija bude upućen javni poziv za predlaganje kandidata za dodelu priznanja
mesne zajednice. Na sednici je utvrđen koncept obeležavanja mesne slave Svetog Ilijei odlučeno da se 1. avgusta na Rasdadniku Brest održi svečanost dodele priznanja i nagrada zaslužnim staropazovčanima.
Info Nova Pazova 10.07.2013.
I ove druge julske srede dobra je ponuda sezonskih proizvoda na zelenoj pijaci u Novoj Pazovi, a najviše se kupovalo povrće.Zabeležili smo cene sledećih proizvoda: krompir je pre dve nedelje imao cenu od 100 din za kilogramg, danas su ga prodavali za 50. Crnog luka je bilo više u ponudi, pa je i cena bila niža, koštao je 50 din, dok beli luk i dalje ima cenu od 400 din za kilogram.
Kupus je prodavan za 40 dinara po kilogramu, baburu žutu za 80 dinara,dok je šilja zelena paprika koštala 110 din po kilogramu. Karfiol su prodavci nudili za 80 dinara, paradajz je takođe pojeftinio, cena mu je danas bila od 30 do 60 dinara. Tikvice i krastavci imali su cenu od 20 do 50 dinara za kilogram, kukuruz šećerac koštao je 15 dinara po klipu. Ove srede najzastupljenije voće su bile breskve i nektarine, cena im je od 60 do 80 dinara za kilogram, dok su kajsije prodavane za 100 dinara. Jabuke su koštale 50,70 i 100 dinara, kruške 100 dinara, šljive 60, banane su prodavci nudili za 120 dinara, limun i narandže za 150 dinara po kilogramu. Dinje koštale su 50 dinara, a lubenice 30 din kilogram.Maline i kupine su prodavane za 100 dinara, posudicu od 300g. Mlečnim proizvodima,jajima i domaćim kolačima proizvođači nisu menjali cenu već neko vreme. Piletina i dalje košta 300 dinara za kilogram, domaća svinjska mast 200 dinara, a domaći čvarci 800 dinara kilogram.
Sport Stari Banovci 10.07.2013.
Petnaest dana zaredom trajalo je takmičenje 32 ekipe za nagradni fond od 350 hiljada dinara na turniru u malom fudbalu pod nazivom „Kosta Tomašević“ koji je organizovao Aktiv omladine Starih Banovaca. Sinoć na finalnoj večeri, pred oko hiljadu gledalaca u borbi za treće mesto i nagradu od 50 hiljada dinara, snage su odmerile ekipe „Olimp“ i „Klub malog fudbala
Dorćol“. Pobedila je ekipa „Olimp“. U finalu, ekipa „Diskont pića Trio jedan“ je bila bolja od ekipe „Steluni šiping“ i kao pobednik turnira osvojila veliki pehar i novčanu nagradu od 200 hiljada dinara, a drugoplasirana ekipa „Steluni šiping“ osvojila je nagradu od sto hiljada dinara. Za najboljeg golmana turnira proglašen je Aleksandar Katanić iz ekipa „Klub malog fudbala Dorćol“, a najbolji strelac je Marko Radisavljević iz iste ekipe. Kada su sudije označile kraj finalne utakmice, nebo iznad Starih Banovaca obasjale su raznobojne rakete vatrometa koji je pripremila firma MP Tropik. Ivan Stojnić, golman pobedničke ekipe je pohvaio organizaciju turnira, a Predrag Majušević, koji je uz Žarka Zorića i Miloša Vidakovića, organizator turnira je rekao da su pripreme za narednu godinu već počele. Svake večeri gledaocima su deljene nagrade, a je sinoć podeljeno šest vrednih nagrada. Pet vaučera vrednosti po dve hiljade za kupovinu u supermaketima Mediusa, i dubinsko pranje automobila u autoperionici „Drle“ u Starim Banovcima. Fotografija: Pobednici turnira
Politika Stara Pazova 09.07.2013.
Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović u razgovoru sa novinarima najavio je mere štednje. Po njegovim rečima, ima nekih troškova koji nisu neminovni i gde se može uštedeti, a to su troškovi reprezentacije, zatim troškovi putovanja funkcionera, kao i utrošak goriva u službenim automobilima. Predsednik Radinović je rekao da se već razrađuje plan štednje, zatim će mere štednje biti primenjene linearno u javnim preduzećima, a najvažnije je po njegovim rečima da ne trpe investicije i socijalni program za najsiromašnije građane. Radinović je obećao da će i za ovu zimu biti nabavljen ogrev i paketi sa hranom za najugroženije građane.
Info Stara Pazova 09.07.2013.
Danas drugog dana upisa u srednje škole, posla ima u sve tri staropazovačke škole. Ekonomsko trgovinska škola Vuk Karadžić, prema rečima direktorke Dragoslave Mićić ima još malo slobodnih mesta u jednom odeljenju trgovaca, dok su ostala odeljenja četvorogodišnjeg školovana već u toku jučerašnjeg dana popunjena. U Gimnaziji je popunjeno 90, od ukupno 120 mesta, koliki su kapaciteti ove škole, a u Tehničkoj školi ima slobodnih mesta u nekim smerovima koji će prema rečima direktora Lazara Đukića biti popunjena tokom septembra meseca. Konačni rezultati upisa u prvom i drugom upisnom roku znaće se od 11 jula, a biće zvanično objavlni 15 jula za celu Srbiju.
Kultura Stara Pazova 08.07.2013.
U Klubu književnika u Beogradu danas u podne predstavljena je savremena slovačka poezija. O izdavačkoj delatnosti Slovaka u Vojvodini govorio je Vladimir Valenćik, direktor Slovačkog izdavačkog centra, dok je Adam Svetlik, literarni kritičar, predstavio savremenu slovačku poeziju četvoro pesnika predstavnika tri generacije. Stihove su govorili sami autori: Vićazoslav Hronjec, LaĐislav Čanji i dvoje
staropazovčana: Martin Prebuđila i Katarina Hric. Sličan literarni susret organizovan je pre 15 godina, a današnji je bio prvi korak ka većoj saradnji ne samo sa slovačkim piscima iz Vojvodine već i sa književnicima iz Slovačke, čije se učešće očekuje na međunarodnom susretu u septembru.
Info Stara Pazova 08.07.2013.
Odeljenje za komunalne delatnosti i zastitu životne sredine obaveštava pčelare da će se akcija suzbijanja odraslih formi komaraca na teritoriji opštine obaviti 11. ili 12. jula od 18 do 22 časa u zavisnosti od meteoroloških uslova. Tretman će biti izveden sa zemlje preparatom Aqua-Kotrin i iz vazduha preparatom Ikon 2,0 od strane Zavoda za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju “ Eko san“ iz Beograda, a u skladu sa propisanim
uputstvom za korišćenje preparata. U slučaju nepovoljnih vremenskih uslova, visoke temperature ili kiše, tretiranje će biti odloženo o čemu će pčelari blagovremeno biti obavešteni, objavljeno je na zvanično Internet sajtu Opštine Stara Pazova.
Info Stara Pazova 08.07.2013.
Ekološki pokret Eko-san Opštine Stara Pazova, Opština Stara Pazova i Centar za kulturu Stara Pazova juče su organizovali letnju manifestaciju pod nazivom „Eko san zove iz Stare Pazove da delite sa nama snove“. U staropazovačkom parku, gde je manifestacija održana, učestvovali su izlagači sa medom, zdravom hranom i rukotvorinama, Gradski hor iz Stare Pazove i sugrađani.
Prisutne je pozdravila Mirjana Domonji, predsednica eko pokreta Eko san, dok je u holu pozorišne sale predavanja o ambroziji i zaštiti od alergenih biljaka i o lekovitim svojstvima aronije govorio je dr Đorđe Inđić. Po završetku manifestacije Mirjana Domonji je učesnike i zainteresovane građane ugostila u Etno kući u Hviezdoslavovoj ulici u Staroj Pazovi.
Sport Stara Pazova 08.07.2013.
U Novom Sadu je održano prvenstvo Srbije za juniore i juniorke u streljaštvu. Marta Bireš član SK Jedinstvo iz Stare Pazove je u disciplini 60 metaka ležeći osvojila prvo mesto i zlatnu medalju sa 592 upucana kruga, a ujedno je postavila i lični rekord, prvog dana u disciplini trostav 3 puta 40 metaka osvojila je četvrto mesto. Stefan Aleksandrovski u konkurenciji juniora u disciplini MK puška trostav, 3 puta 40 metaka, osvojio je drugo mesto sa 442,8 upucanih pogodaka.
Zanimljivo da je Aleksandrovski u kvalifikacijama pogodio sjajnih 1.162 kruga što je dva manje od državnog rekorda Dejana Pešića a čak 45 upucanih pogodaka je imao više od pobednika Miloša Ivanovića, međutim u finalu se ti rezultati ne uzimaju u obzir. Drugo mesto Aleksandrovski je osvojio i u disciplini 60 metaka ležeći sa 200,9 upucanih krugova.
Kultura Vojka 06.07.2013.
Mendelsonovog koncerta u E-molu u izvođenju Igora Havrana iz Stare Pazove(violina) uz klavirsku pratnju mlade profesorke Sanje Prgonjić iz Stare Pazove, ne bi se postideo ni Kolarac ni Gvarnerius, a isto možemo reći i za Sanjinu interpretaciju Geršvinove Rapsodije u palvom. Uz ove mlade muzičare, pred publikom u svečanoj Sali Muzičke škole mr Ljubinka Lazića u Vojki sinoć su nastupili Kosta Knežević i Dunja Beraković- klavir, Marija Domonji, flauta i Ana Havran, gitara.
Na repertoaru su pored Mendelsona i Geršvina bile kompozicije Šopena, Mocarta, Debisija, Živkovića i Koškina, a zajedno sa mr Lazićem, mladi muzičari su program završili Pjacolinim Libertangom. Mr Lazić je oberučke prihvatio želju mladih da nastupe u njegovoj školi i time priredio zadovoljstvo i muzčarima i publici.
Sport Stara Pazova 05.07.2013.
Sportski savez invalida Vojvodine i Društvo za sport i rekreaciju invalida Stara Pazova sutra u staropazovačkom parku organizuju Pokrajinsko prvenstvo invalida Vojvodine u visećoj kugli. Pored ekipe iz Stare Pazove na prvenstvu učestvuju ekipe iz Novog Sada, Zrenjanina, Kikinde, Subotice, Vrbasa, Kule, Inđije, Bačke Palanke, Bele Crkve Pančeva i Srbobrana.Takmičenje počinje u 10 časova.
Info Stara Pazova 05.07.2013.
Za amatere SKUD-a „Heroj Janko Čmelik“ vikend pred nama biće u znaku dve akcije. Sutra će u dvorištu ovog društva biti orgaizovano Skidanje maja, koji je u znak dolaska proleća postavljen 30.aprila. Ovaj pomalo zaboravljeni običaj obnovljen je prošle godine. Sutrašnje druženje uz pesmu i igru počinje u 19 časova. A u nedelju, FA Klasje će se celovečernjim programom predstaviti u Selenči, koja ove godine obeležava 255. godišnjicu dolaska
Slovaka u ovo mesto. Biće to ujedno i generalna proba pred odlazak ovog ansambla na festival u Djetvi u Slovačkoj, gde će kao prošlogodišnji pobednici predstavljati folklorno blago Slovaka iz Vojvodine.
Info Stara Pazova 04.07.2013.
Povodom 4 jula Dana borca danas je u Staroj Pazovi delegacija SUBNOR-a opštine, predstavnici Vojske Srbije, mesne organizacije boraca i rezervnih vojnih starešina položila vence i odala poštu poginulim borcima. U ime opštinske organizacije SUBNOR-a ispred spomen obeležja u centru Stare Pazove govorio je predsednik Milan Pjevac, a ispred spomen obeležja narodno heroju Janku Čmeliku obratio se predsednimmesne organizacije boraca Stara Pazova Šimo Domonji.
Polaganju venaca i odavanju pošte palim herojima prisustvovao je i zamenik predsednika opštine Goran Vranješ i Bogdan Miljević predsenik IO Saveta MZ Stara Pazova.
Info Stara Pazova 04.07.2013.
Po pozivu građana iz Stare Pazove zbog pojave taloga u vodi, danas je KP Vodovod i kanalizacija vršilo ispiranje vodovodne mreže u centru Stare Pazove. Oko 13 časova bio je pušten hidrant na parkingu ispred zgrade DDOR-a a kako smo saznali od Zorice Radojčić, stručnog saradnika za kvalitet vode u ovom preduzeću, ovakav vid ispiranja ne traje dugo, traje dok se ne pojavi čista voda. Za jesenji period u Vovodu najavljuju redovno ispiranje cele vodovodne mreže.
Info Novi Banovci 04.07.2013.
Danas su u Novim Banovcima, na spomenik žrtvama fašizma i poginulima u ratovima devedesetih članovi Mesne organizacije SUBNOR-a položili venac povodom Dana borca. Govoreći o ovom prazniku i Danu ustanka, Josip Porčić, predsednik Mesne organizacije SUBNOR-a se zahvalio lokalnoj vlasti na podršci, a Miomir Banuduka, sekretar boračke organizacije je govorio o socijalnom položaju boraca I dvojnim aršinima međunarodnih sudova prilikom utvrđivanja ratnih zločina. Venac su danas u Novim Banovcima položili Jovanka Rnić i Nikola Predović.
Dan borca je bio državni praznik u Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji i Saveznoj Republici Jugoslaviji, a obeležavao je godišnjicu sednice Politbiroa Centralnog komiteta Komunističke partije Jugoslavije, održane 4. jula 1941. godine u Beogradu, na kojoj je donesena odluka o podizanju oružanog ustanka. Posle raspada SFR Jugoslavije, Dan borca je postao državni praznik Savezne Republike Jugoslavije, ali se kasnije obeležavao samo u Srbiji.
Ukinut je 2001. godine odlukom Vlade Srbije. Praznik se i danas, nezvanično, proslavlja u organizaciji Saveza udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata.
Sport Nova Pazova 03.07.2013.
Nenad Vanić nije više trener Radničkog iz Nove Pazove, pošto je juče imenovan za novog šefa stručnog štabara Sloge iz Petrovca na Mlavi, novog člana Prve lige. Vanić je u Radničkom proveo tri i po godine i za to vreme klub je ostvario najveće uspehe u svojoj istoriji, kao što je plasman u Prvu ligu Srbije, gde su igrali samo jednu sezonu. Vanić je pri kraju školovanja za Profi licencu. Radnički će do početka priprema a one će startovati oko 15. jula morati da izabere novog trenera.
Info Stara Pazova 03.07.2013.
Na teritoriji staropazovačke opštine jari usevi su za ovo doba godine u izvanrednom stanju. U startu vegetativnog razvoja biljke su imale odlične uslove, vreli talas nije ostavio trajne posledice a trenutne temperature pogoduju rastu biljaka, rekao je Mihal Hric, diplomirani agronom iz Stare Pazove. Ako vreme posluži do kraja poljoprivredne proizvodnje ova godina bi mogla biti bolja od predhodnih.
Info Stara Pazova 03.07.2013.
Prema popisu iz 2011. godine od ukupnog broja stanovnika Opština Stara Pazova ima 32.332 muškarca i 33.460 žena, što je razlika od 1.128 u korist žena, odnosno na 1000 žena ima 969 muškaraca. Posmatrajući starosnu strukturu, građani naše opštine su sve stariji. Prosečna starost građana se povećava a imamo i veći broj građana starosti od 40 do 59 i više godina a izraženo manji broj stanovnika je do 19 i od 20 do 39 godina.
Info Stara Pazova 01.07.2013.
Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo, policija je lišila slobode D.P. (40) iz Golubinaca. On se tereti da je sinoć oko 19,00 časova u porodičnoj kući, u alkoholisanom stanju, davljenjem lišio života svoju 70 - godišnju majku. Nakon policijskog zadržavanja, osumnjičeni će uz krivičnu
prijavu biti priveden istražnom sudiji Višeg suda u Sremskoj Mitrovici, saopštila je Policijska uprava Sremska Mitrovica. Takođe, u akciji sremskomitrovačke i novosadske policije, lišen je slobode D.P. (36) iz Ugrinovaca, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi. Osumnjičeni je u putničkom automobilu "ford eskort", autoputem Beograd - Novi Sad, prevozio četvoro stranih državljana bez ličnih dokumenata, ali ih je na području Stare Pazove otkrila policija. Cilj puta bila je državna granica sa Mađarskom. Uz izveštaj o lišavanju slobode, D.P. je priveden istražnom sudiji Osnovnog suda u Sremskoj Mitrovici, koji mu je odredio pritvor do osam dana.Strani državljani su upućeni u Centar za azil u Bogovađu.
Info Stara Pazova 01.07.2013.
Gradski bazen na putu između Stare i Nove Pazove u petak je počeo sa radom. Cene celodne- vnih karata su 150 dinara za decu, a 300 za odrasle, cena sezonske karte za osnovce i srednjoškolce je 2000 dinara, a 5000 za odrasle. Korišćenje ležaljki i suncobrana je uključeno u cenu, a biće na raspolaganju oko 500 ležaljki. Deca do sedam godina ne plaćaju. Ambulantna služba će
dežurati od 10 do 19 časova, kao i spasioci, a kvalitet vode će se kontrolisati šest puta dnevno. Kapacitet bazena je 1300 ljudi, odnosno 800 kupača u bazenu. Prema informacijama koje smo dobili sa bazena, autobusi će prevoziti zainteresovane iz Golubinaca ispred crkve u 9.30 sati, iz Stare Pazove ispred Beogeps – sitija, preko puta Lastine stanice, u 9.40 sati, iz centra Vojke u 9.50 časova, a vreme povratka autobusa sa bazena je u 18.45 časova. Ovaj raspopred polazaka autobusa je na snazi svakim danom počev od danas 1. jula.
Firma Eurostroj iz Stare Pazove zapošljava trgovca u maloprodajnom objektu Praktiker. Pored rasvete i elektromaterijala, u prodavnici Praktiker u ponudi je širok asortiman šrafovske robe, ručnog, baštenskog i elektro alata, profi i hobi program. Ako ste komunikativni, vredni, imate iskustvo rada kao trgovac, prijavite se ili nam dostavite Vašu radnu biografiju.Poželjno je da kandidati budu elektotehničke struke ili da imaju osnovno znanje u navedenoj oblasti. Zainteresovai kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj: 063/267 032, ili poslati svoju radnu biografiju na e-mail: hr.mng@eurostroj.rs.
Potrebni radnici za rad u perionici veša u Staroj Pazovi.Zainteresovani kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj 069/40-51-500 kao i na broj telefona 063/24-41-76.
Firmi Moto-plast doo koja se bavi proizvodnjom folije, potrebni proizvodni operateri sa ili bez radnog iskustva za rad u proizvodnom pogonu u Novoj Pazovi. Rad je organizovan u smenama. Svoju radnu biografiju sa nazivom pozicije za koju konkurišete,zainteresovani kandidati mogu poslati na e-mail adresu: info@motoplast.rs ili doći lično u prostorije firme u ulici Njegoševa 111 u Novoj Pazovi.Za više informacija zvati na telefon broj 022/323-584 kao i na broj 022/323-364 svakog radnog dana od 8 do 16 časova.
Potrebni radnici muškog pola , za rad na presama u proizvodnji bakelitnih toalet dasaka. Zainteresovani kadidati sve informacije mogu dobiti na telefon broj 063/450-426 u periodu od 08 do 14 časova.
Predstavništvu kanadske firme Integrity iz Stare Pazove, potrebni radnici u proizvodnji. Prijave na telefone 022/310-147 i 060/508-0844 ili doći lično u sedište firme Golubinački put bb.
Stovarištu Šovljanski iz Starih Banovaca hitno potrebna dva fizička radnika. Za više informacija doći lično na adresu Grčka 2, ili pozvati na telefon broj 022/310-608.
Usled proširenja proizvodnih kapaciteta kompanija IGB AUTOMOTIV raspisuje konkurs za prijem 100 radnika u proizvodnom pogonu u Inđiji. Konkurs je otvoren do 1. juna. Prijave i biografije možete poslati na e-mail adresu prijava@bauerhin.rs ili direktno predati u kompaniji.
Potrebne žene za prodaju sladoleda u Novoj i Staroj Pazovi.Zainteresovane kandidatkinje mogu se javiti na broj telefona 060/5108333.
Kompaniji DIS su potrebni mladi, vredni i ambiciozni ljudi na sledećim pozicijama u marketu u Novoj Pazovi: prodavac- izlagač, kasir, prodavac na odeljenju voća i povrća, prodavac na odeljenju delikatesa i gotovih jela, mesar, magacioner, referent nabavke, poslovođa, vozač- dostavljač, Direktor marketa. Prijave sa kratkom biografijom i fotografijom posalti na hr@dis.rs ili se prijavite putem upitnika na sajtu www.dismarket.rs. Konkurs je otvoren do kraja juna.