Pregled vesti za Septembar 2013.


Info Stara Pazova 30.09.2013.
Uručivanjem zahvalnica i priznanja dugogodišnjim aktivistima, saradnicima i dobrovoljnim davaocima krvi danas je održana svečana Skupština Crvenog krsta staropazovačke opštine. Dobrovoljni davaoci krvi koji su dali krv 5,10,20,35,50 i 75 puta dobili su zahvalnice, a podeljene su i srebrne i zlatne značke Crvenog krsta Srbije. Medalju Crvenog krsta dobio je Dr Živojin Surdučki dugogodišnji aktivista. Među dobitnicima zahvalnice pored brojnih saradnika i sponzora je i RTV Stara Pazova.
Info Surduk 30.09.2013.
Dan MZ Surduk i dvadeseta smotra paradnih konjičkih zaprega održani su juče,a generalni pokrovitelj manifestacije bila je Opština Stara Pazova i MZ Surduk. Dan mesta obeležen je polaganjem venaca i cveća u centru sela, ispred crkvenog hrama gde su u kamenu uklesana imena brojnih boraca koji su pali za slobodu. Na igralištu fudbalskog kluba Borac istim povodom je održano takmičenje paradnih konjičkih zaprega, koje su stigle iz mnogih mesta širom Vojvodine.
Manifestaciju je otvorio zamenik predsednika opštine Goran Vranješ koji je sa saradnicima prisustvovao ovom takmičenju, i rekao da će opština nastaviti da podržava ovakva takmičenja sa tradicijom. U okviru ove smotre održan je i Kup Srbije u zapregama kao i memorijal Radice Dronjka. I pored kiše koja je neprekidno padala ova manifestacija je pokazala po ko zna koji put da ima odanu publiku i da je konjarstvo popularno u ovom delu Srema, jer je takmičenje pratio veliki broj kako meštana Surduka tako i ljubitelja konja iz cele Vojvodine.
Sport Stara Pazova 30.09.2013.
U sedmom kolu Srpske lige, Vojvodina fudbaleri Dunava iz Starih Banovaca pobedili su u Staroj Pazovi Bačku 1901 iz Subotice sa 3:0, a Radnički iz Nove Pazove je sa Banatom u Zrenjaninu igrao 0:0. U sedmom kolu Vojvođanske lige grupa Zapad, Jedinstvo je u Staroj Pazovi pobedilo Vrbas sa 2:1, a Omladinac iz Novih Banovaca je kao gost poražen od Srbobrana sa 3:1. Fudbaleri Sremca igrali su u Vojki sa Ljukovom 2:2 u osmom kolu Sremske lige, dok je Jadran u Golubincima pobedio Prvi Maj iz Rume sa 2:1.
U osmom kolu Druge Sremske lige grupa Istok, u Surduku Borac i Napredak iz Žarkovaca su igrali 2:2, Podunavac je poražen u Belegišu od Fruške Gore iz Rume sa 1:0, a utakmica u Krnješevcima između Sloge i Jedinstva iz Platičeva je prekinuta u 84 minutu kod rezultata 1:1. Prekid su izazvali domaćini.
Sport Stara Pazova 27.09.2013.
Dušan Lajović plasirao se u polufinale turnira u Sibiu, nakon što mu je danas iskusni Italijan Filipo Volandri predao meč, pri vođstvu Lajovića od 6:4 i 4:0 u drugom setu. Lajović je tako došao do prve pobede u međusobnim duelima protiv Volandrija nakon pređašnja tri poraza koja mu je naneo vremešni Italijan. Lajović će za protivnika u polufinalu imati 184 igrača sveta, takođe Italijana Marka Čečinata koji je u četvrtfinalu savladao sa 2:1 u setovima našeg tenisera Borisa Pašanskog. Turnir u Sibiu igra se za nagradni fond od 64.000 eura.
Ekonomija Stara Pazova 26.09.2013.
Poslednja u prvom krugu javna licitacija poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, uspešno je završena, izjavio je Vojin Šuša, predsednik Komisije za davanje poljoprivrednog zemljišta u zakup. Najmanji procenat izlicitiranoga zemljišta je u Belegišu svega 8 posto od predviđenih površina sa prosečnom cenom od 30.000 po hektaru, dok je za gotovo sve parcele 99 posto javno nadmetanje obavljeno u Novoj Pazovi po prosečnoj ceni od 50.000 dinara za hektar. Najveći iznos od 151.000 dinara za hektar zemlje postignut je u golubinačkom ataru.
Za parcele u Golubincima je licitacija bila najzanimljivija i najbolja i ona će po rečima Vojina Šuše, dati sasvim izvesno mnogo drugačije i bolje pokazatelje u delu prosečne vrednosti izlicitiranih površina. Ove godine novina u nadmetanju za poljoprivredno zemljište je što je licitacija bila javna, uz ograničenje površina na 50 hektara koliko se može zakupiti. Ove godine u zakup je ponuđeno ukupno 1.150 hektara poljoprivrednog zemljišta na teritoriji cele staropazovačke opštine. Novac prikupljen od licitacijebiće podeljen u tri kategorije, republici ide 40 posto, dok Pokrajini i lokalnoj samoupravi po 30 posto. Drugi krug nadmetanja planiran je u roku od mesec dana.
Ekonomija Vojka 26.09.2013.
Jedini trgovački lanac sa teritorije naše opštine, „Medius“ ušao je u realizaciju projekta proširenja svoga poslovanja. U centru Vojke, preko puta benzinske stanice počela je izgradnja novog supermarketa površine 650 kvadrata. Po rečima vlasnika kompanije Medius, Cvike Krunića, biće ovo jedan od lepših objekata ovog trgovačkog lanca koji na teritoriji naše opštine ima svoje objekte u Staroj i Novoj Pazovi, Golubincima, Novim Banovcima, Vojki kao i u Inđiji.
Izgradnja još jednog u nizu objekata po evropskim standardima, rezultat je pozitivnog poslovanja ove kompanije koja je jedna od malobrojnih u našoj zemlji koja odoleva sveprisutnoj ekonomskoj krizi. Novi objekat u Vojki biće na radost i potrošačima ali i zaposlenima u Marketu Vojka jer su do sada radili u jedva sto kvadrata neuslovnog objekta.
Info Stara Pazova 25.09.2013.
U zgradi opštine Stara Pazova održan je sastanak Turističke organizacije i ugostitelja sa teritorije naše opštine, povodom uspostavljanja međusobne saradnje i unapređenja turizma na teritoriji naše opštine. Prema rečima direktorke TO Dragane Zorić Stanojković ugostiteljima je predložila yajedničke prezentacije na Novosadskom sajmu, kao i regionalnom sajmu privrede u Novoj Pazovi, i izradu sajta. Rađena je anketa naših sugrađana o poznavanju ugostiteljskih objekata, a rezultati su poražavajući.
Baš zbog toga neophodna je bolja reklama kako na sajmovima, tako i putem sajta. Od ugostitelja se očekuje da dostave brošure o svojim objektima i cenovnike, koji će biti sažeti na jednom mestu i lako dostupni. Ugostitelji su veoma zadovoljni predloženom saradnjom na današnjem sastanku.
Kultura Stara Pazova 25.09.2013.
Film „Muzicka skola mr Ljubinka Lazica“ u produkciji RTV Stara Pazova, autorke Gordane Momčilović koji je prikazan u okviru kampanje „Kultura na dar“, Društva za akademski razvoj, dobio je posebnu pohvalu od strane žirija za film o kulturnom dobru. Na adresu Društva za akademski razvoj, od 16. jula do 9. septembra 2013. godine u okviru kampanje "Kultura na DAR", pristiglo je ukupno 16 filmova od 20 autora i autorki, među kojima je i jednominutni film Gordane Momčilović koji po mišljenju stručnog žirija ovog takmičenja zavređuje veliku pažnju. Ceo film možete pogledati u danasnjem televiziskom Dnevniku RTVSP u 17:30, 21:30 i 23:00 casa.
Info Stara Pazova 24.09.2013.
Odbornici Skupštine opštine Stara Pazova na danas održanoj 13. sednici usvojili su Odluku o rebalansu opštinskog budžeta za 2013. godinu kojom je utvrđen ukupan obim ovogodišnjeg budžeta u iznosu od 3 milijarde 334 miliona 827 hiljada dinara. Prihvaćene su i Izmene i dopune Programa poslovanja i Finansijskih planova Javnih preduzeća „Direkcija za izgradnju“, „Vodovod i kanalizacija“ i „Čistoća“. Usvojena su rešenja kojima su u skladu sa novim propisima dosadašnji vršioci direktora, imenovani za direktore javnih preduzeća, a u skladu sa novim propisima imenovani su i članovi nadzornih odbora u javnim preduzećima, i školskih odbora osnovnih i srednjih škola na teritoriji staropazovačke opštine.
Odbornici su na prvoj sednici posle letnje pauze imenovali Komisije za: nazive ulica i trgova, zatim za vođenje postupka i donošenje rešenja po zahtevu za vraćanje zemljišta, za izgradu Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta, a zeleno svetlo je dobila i Informacija o ovogodišnjoj žetvi strnih žita. Na početku zasedanja, Đorđe Radinović, predsednik opštine je najavio gradnju petlje na putu između Starih Banovaca i Nove Pazove, za koju su obezbeđena sredstva u Preduzeću za puteve.
Info Stara Pazova 24.09.2013.
Stovarišta u Staroj i Novoj Pazovi i u Inđiji su ovih dana dobro snabdevena drvima i ugljem. Međutim, kako saznajemo od naših sagovornika prodaja čvrstog ogreva ide slabo zbog krize i besparice. U odnosu na prošli avgust i septembar, punu sezonu pripreme za zimu, ove godine domaćini biraju način kako će proći. Grejanju na gas i struju daju prednosti jer se za njih plaća mesečno dok pri kupovini uglja i drva novac moraju izdvojiti odmah.
Na stovarištima ima uglja kolubare, po ceni od 6.800 dinara za tonu, dok je kameni ugalj skuplji i košta 14.500 dinara. U ovu cenu nije uračunat prevoz. Za kubik bukova drva sa rezanjem i dovozom treba platiti 5.000 dinara. Kupovina čvrstog ogreva moguća je na kvantaškoj pijaci u Staroj Pazovi, a cene su približne onim na stovarištima.
Info Stara Pazova 24.09.2013.
Šezdeset procenata učenika Osnovne škole „Simeon Aranicki„ u Staroj Pazovi izučavaće u ovoj školskoj godini versku nastavu kao obavezni izborni predmet, dok se za građansko vaspitanje opredelilo 4o odsto učenika. Svih 64 učenika prvog razreda izučavaće lepo pisanje, u drugom razredu će se učiti narodna tradicija, u trećem i četvrtom čuvari prirode, dok će od ove školske godine učenici viših razreda pored informatike izučavati i hor i orkestar, rekla je za RTV Stara Pazova pedagog Jasna Pavlović-Anić.
Učenici škole Aranicki od petog razreda imaju u ponudi dva izborna strana jezika, nemački i španski. Ove godine u petom razredu nije bilo dovoljno dece zainteresovane za španski jezik, koji se uči u šestom i sedmom razredu, kazala je pedagog Pavlović– Anić i istakla da se od ove školske godine u školi Aranicki kao fakultatini izborni predmet izučava romski jezik. Ovaj jezik uči 15 učenika romske nacionalnosti.
Info Stara Pazova 23.09.2013.
U Staroj Pazovi je danas održana javna licitacija davanja u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini. Predmet licitacije prvog dana bile su parcele u Belegišu, Surduku, Vojki i Novoj Pazovi, dok za zemlju u Krnješevcima nije bilo zainteresovanih ponuđača. Parcele su bile površine od jednog do 80 hektara, po početnoj ceni od 38.000 dinara po hektaru do 71.000 dinara, koliko je postignuta najveća cena za poljoprivredno zemljište u Surduku. Sve u vezi sa zemljištem koje je zakupljeno danas mora da odobri predsednik opštine Stara Pazova a konačnu odluku da će Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.
Rad Komisije za davanje poljoprivrednog zemljišta u zakup nastavlja se sutra kada će se licitirati poljoprivredno zemljište u Starim Banovcima i Staroj Pazovi, dok poljoprivredno zemljište u Golubincima za koje se prijavio najveći broj paora biće predmet nadmetanja u sredu. Prvi krug licitacije poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu odvijao se javno.Podsetimo, do sada je bilo putem zatvorenih pisanih ponuda.
Info Stara Pazova 23.09.2013.
U centru Vojke u ulici Cara Dušana, u lokalu kladionice danas pre podne je došlo do požara na apratu za kuvanje espreso kafe. Brzom intervencijom vatrogasaca požar je ugašen i sprečeno je dalje širenje na ostatak deo objekta. U požaru niko nije povrđen, a materijalna šteta će biti naknadno utvrđena. Izgoreo je aparat, deo šanka i sitan inventar, saznajemo od Vladimira Dašića, komandira Vatrogasne jedinice u Staroj Pazovi.
Tokom vikenda Vatrogasci su u subotu intervenisali u staropazovačkom ataru gde je gorela žitna strnjika na površini od jednog hektara. Požar je ugašen i sprečeno je širenje vatre na parcelu neobranog kukuruza. Juče u Staroj Pazovi u ulici Kralja Petra Prvog, vatrogasci su imali tehničku intervenciju u saobraćaju, rekao je Dašić.
Kultura Golubinci 23.09.2013.
Pesnik, hroničar, pevač, tamburaš, roker, sve je to bio Ilija Žarković Žabar iz Golubinaca, kome su u čast već po 4. put u Golubincima organizovane Večeri i noći Ilije Žarkovića Žabara. Bio je to čovek boemske duše, koji je voleo muziku, tamburicu, ali i električnu gitaru, koju je svirao u grupi Asteroidi, osnovanoj šezdesetih godina, a koja se ponovo okupila nakon skoro tri decenije i svirala u subotu na ovoj manifestaciji. U programu su učestvovali i Mladi tamburaši Društva Tomislav iz Golubinaca, Tamburaški orkestar ovog društva, Mlada pevačka grupa, kao i solisti Dubravka Ćaćić i Mirko Peršić, kao i rok bend Srce.
Žarkovićove stihove je govorila glumica Boba Latinović, a recitovali su Golubinčani – Milica i Milan Dudić. Manifestaciju je organizovalo Hrvatsko kuturno – prosvetno društvo Tomislav u saradnji sa MZ Golubinci i Opštinom Stara Pazova.
Info Stara Pazova 23.09.2013.
Juče ujutru, oko 07,00 časova, u ulici Kralja Petra u Staroj Pazovi, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je život izgubila jedna osoba, dok je druga zadobila teške telesne povrede opasne po život. Do nesreće je došlo kada je putnički automobil "alfa romeo" kojim je upravljao G.G. (27) sa područja Inđije, prešao u suprotnu saobraćajnu traku i direktno udario u "golf" u kojem se nalazio I.B. (30) sa područja Rume. Od siline udara, "golf" je pao u odvodni kanal, a drugi automobil je udario u stub ulične rasvete. Na licu mesta poginuo je I.B. dok je G.G. zbog teških telesnih povreda opasnih po život prevežen u Urgentni centar u Beograd.
Uviđaj na licu mesta je izvršio dežurni istražni sudija Osnovnog suda u Sremskoj Mitrovici, u prisustvu zamenika osnovnog javnog tužioca i policije, saopštila je Policijska uprava Sremska Mitrovica.
Info Stara Pazova 23.09.2013.
Sutra će biti održana 13. sednica Skupštine opštine Stara Pazova, prva posle letnje pauze. Na dnevnom redu je Odluka o rebalansu opštinskog budžeta, zatim Izmene i dopune Programa poslovanja i Finansijskih planova Javnih preduzeća „Direkcija za izgradnju“, „Vodovod i kanalizacija“ i „Čistoća“, a na dnevnom redu je više rešenja kojima se usklađuju sa propisima procedure imenovanja direktora i nadzornih odbora u javnim preduzećima, i školskih odbora osnovnih i srednjih škola na teritoriji staropazovačke opštine. Na dnevnom redu sutrašnje sednice su i druga pitanja iz delokruga rada Skupštine opštine.
Info Stara Pazova 23.09.2013.
U šestom kolu Srpske lige, Vojvodina, fudbaleri Radničkog pobedili su u Novoj Pazovi Novi Sad sa 2:0. Na klupi Radničkog debitovao je novi trener Božidr Urošević koji je tokom prošle sedmice zamenio Žarka Todorovića. Pitanje pobednika je bilo rešeno u prvom poluvremenu kada su domaćini postigli oba gola I to preko Saračevića u 26 minutu i Ivančevića u 42 minutu. Dunav iz Starih Banovaca je u Pančevu protiv Dinama igrao 2:2. Nakon šestog kola Radnički ima 12 bodova i nalazi se na četvrtom mestu sa 12 bodova, a Dunav je osmi sa 10 bodova. U šestom kolu Vojvođanske lige grupa Zapad Omladinac je savladao u Novim Banovcima Borac iz Novog Sada sa 2:0, a Jedinstvo iz Stare Pazove je izgubilo od Hajduka u Beški sa 1:0. Novobanovčani se trenutno nalaze na sedmom mestu sa 9 bodova, a Jedinstvo je 14 sa samo tri boda. Sremac iz Vojke je igrao 1:1 kao gost u Donjim Petrovcima u sedmom kolu Sremske lige, dok je Jadran iz Golubinaca poražen od Rudara u Vrdniku sa 2:0.
U sedmom kolu Druge sremske lige grupa Istok Borac je u Surduku pobedio Sremac iz Deča sa 3:2, Sloga je iz Krnješevaca je kao gost igrala 1:1 u Čortanovcima, a Podunavac iz Belegiša je izgubio od Slovena u Sibaču sa 4:1. U drugom kolu Superlige rukometašice Maks sporta poražene su u Novoj Pazovi od Železničara iz Inđije sa 27:26. Počelo je I novo prvenstvo u Prvoj ligi grupa Sever za rukometaše Nova Pazova je igrala u Titelu protiv ekipe Titel Džon Dir i poražena je sa 27:23.
Sport Stara Pazova 23.09.2013.
Na svetskom prvenstvu za omladince u šahu u Kodžaeliju u Turskoj velemajstor Aleksandar Inđić pobedio je u devetom kolu Tamaša Petenjija iz Slovačke vodeći bele figure. Nakon devet odigranih kola Inđić se nalazi na deobi četvrtog mesta sa 6,5 poena, a u vođstvu je Aleksandar Ipatov iz Turske sa 8 poena.
Info Stara Pazova 21.09.2013.
Predstavu Slovačkog pozorišta VHV iz Stare Pazovi „Draga naša profesorka“ u režiji Anjičke Balaž, koja je sinoć izvedena pred domaćom publikom, večeras će se predstaviti na pokrajinskom Festivalu tradicionalnih pozorišnih formi u Jaši Tomiću. Na pomenuti festival iz staropazovačke opštine plasirana je i predstava AP „Mirko Tatalović Ćira“ iz Nove Pazove „Nije čovek ko ne umre“ u režiji Milana Kovačevića, koja je na programe u četvrtak, 26. septembra, dok će na zatvaranju u petak, 27. septembra igrati novobanovčani komediju „Gospođa ministarka“ u režiji Aleksandra Baka.
Info Nova Pazova 21.09.2013.
U nedelju će se u Novoj Pazovi održati akcija dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će trajati od 8 do 13 časova. Zbog radova u dečijem dispanzeru akcija će se održati ovoga puta u prostorijama škole Sveti Sava preko puta pijace. Iz Crvenog krsta pozivaju sve zainteresovane građane da se odazovu ovom pozivu i daju krv.
Info Golubinci 20.09.2013.
Hrvatsko kulturno-prosvetno društvo „Tomislav“ u saradnji sa MZ Golubinci i opštinom Stara Pazova kao generalnim sponzorom, organizuje po četvrti put tradicionalnu manifestaciju „Večeri i noći Ilije Žarkovića Žabara“, koja će se održati u subotu 21.09. sa početkom u 19 h na košarkaškom igralištu. Po rečima Vlatka Ćaćića predsednika društva „Tomislav“, ove godine biće to poetsko-tamburaško i rok veče na kojem će nastupati uglavnom golubinački umetnici. Posebno iznenađenje biće rok grupa Asteroidi, u kojoj je svojevremeno član bio i Ilija Žarković Žabar. Manifestacija je od velikog značaja kako za Golubince tako i za sve Golubinčane jer se na ovaj način od zaborava čuva lik i delo Ilije Žarkovića, istakao je Zoran Lepšanović i pozvao sve ljude koji su poznavali Iliju da dođu i da se zajedno podsete ove velike ličnosti.
Sport Nova Pazova 20.09.2013.
Žarko Todorović podneo je ostavku na mesto šefa stručnog štaba Radničkog iz Nove Pazove i napustio redove srpskoligaša. Todorović je na klupi novopazovčana proveo nešto više od dva meseca, a ekipu je napustio posle samo pet odigranih utakmica u Srpskoj ligi, Vojvodina. Radnički je na pet utakmica zabeležio tri pobede i doživeo dva poraza i sa devet bodova nalazi se na četvrtom mestu na tabeli. Do izbora novog trenera ekipu će voditi Božidar Urošević, trener golmana, a u nedelju u šestom kolu Srpske lige, Vojvodina, Radnički će u Novoj Pazovi igrati sa Novim Sadom.
Kultura Stara Pazova 20.09.2013.
Sutra će se u Staroj Pazovi na koncertu kamerne muzike prvi predstaviti muzički sastav Trio „Maj“ u kome pored Vladimira Turčana, violiste iz Stare Pazove sviraju i Nikola Jančić, student klarineta i Saša Petrić, studentkinja klavira. Za svoj prvi zajednički nastup u Staroj Pazovi spremili su kompozicije Mocarta i Bruha a kao njihovi gosti nastupiće Igor Havran na violini i Gradski hor Stara Pazova. Koncert počinje u 20 časova u Sokolskom domu a ulaz je slobodan.
Info Stara Pazova 20.09.2013.
Berba kukuruza je na početku. U narednih 10-tak dana očekuju se intenzivniji radovi, a s obzirom da ima dovoljno mehanizacije skidanje žutog zrna će se završiti vrlo brzo, kaže Đorđe Bugarin, iz Privredne komore Vojvodine. Proizvođači koji se opredele za čuvajnje kukuruza, produžiće berbu dok su povoljni vremenski uslovi. Rani hibridi koji se trenutno beru su sa procentom vlage između 15 i 16 i nije potrebno sušenje za smeštaj u silose. Ovogodišnji rod kukuruza je bolji od prošlogodišnjeg i kreće se izmedju 5,5 i 6 tona po hektaru.Zbog niske cene prošlogodišnjeg roda od 12 i 13 dinara, ovogodišnji rod kukuruza proizvođači ne žele da prodaju. Koja bi to cena mogla biti nije poznato, ali postoje realna očekivanja da će ona ići gore kaže Đorđe Bugarin.
U Srbiji koja ove godine pod kukurzom ima oko million i 100.000 hektara moglo bi se ostvariti između 5,5 i 6 miliona tona suvog zrna kukuruza. Od toga za naše potrebe dovoljno je od 3 do 3,5 miliona tona, a ostatak, između 2 i 2,5 miliona tona moglo bi se izvesti. To će pre svega zavisiti od opredeljenja stočara. Stručnjaci kažu da bi bilo dobro da se deo roda kukuruza usmeri u stočarsku proizvodnju.
Info Stara Pazova 20.09.2013.
Dans su svi učenici osnovnih i tri srednje škola sa teritorije staropazovačke opštine učestvovali na 23 krosu RTS-a. Najstariji srednjoškolci su trčali ulicama Stare Pazove, dok su osnovci Pinkija i Aranickog kros održali na igralištu Jedinstva, a đaci iz škole Čmelik su trčali u gradskom parku. Učenici ostalih škola organizovali su kros na sportskim igralištima u okviru škola.
Info Stara Pazova 19.09.2013.
Sva vozila u Staroj Pazovi iz kojih je u predhodnom periodu obavljana prodaja voća i povrća, drva i uglja biće usmeravana na kvantašku pijacu, mesto odakle će se ubuduće prodavati roba. Kamioni i ostala prevozna sredstva koja su ugrožavala saobraćaj po staropazovačkim ulicama a posebno prostor oko zelene pijace biće smeštena na prostoru predviđenom za tu priliku izjavio je Bogdan Miljević, zamenik direktora u JKP Čistoća. Ovo je rezultat zajedničke akcije Komunalne inspekcije i JKP Čistoča i po rečima Bogdana Miljevića kvantaška pijaca će biti uređena u narednih 15 dana i radiće svakog dana.
Tako da će prodavci na njoj moći nesmetano da trguju a da ne ometaju odvijanje saobraćaja. Iako zatečeni novonastalom situacijom prodavci odobravaju potez nadležnih. Kvantaška pijaca nalazi se na kraju Zmaj Jovine ulice u Staroj Pazovi, pored stočne pijace.
Info Stara Pazova 19.09.2013.
Zbog malog interesovanja učenika za zanatske smerove od 2001. godine u Tehničkoj školi u Staroj Pazovi prisutna su samo dva zanimanja automehaničar i tehničar za rashladne uređaje kaže direktor škole Lazar Đukić. Privreda međutim vapi za mašinbravarima, brusačima i zavarivačima pa Đukić konstatuje da je rešavanje ovog problema moguće prekvalifikacijom.
Sport Stara Pazova 19.09.2013.
U finalu kupa Opštinskog fudbalskog saveza Stara Pazova, igraće fudbaleri Sloge iz Krnješevaca i Borca iz Surduka. Sloga je juče kod kuće u polufinalu pobedila Jadran iz Golubinaca sa 4:1, a Borac iz Surduka je bio slobodan. Odluku o tome kada će se igrati finalna utakmica doneće čelnici Opštinskog fudbalskog saveza Stara Pazova.
Info Nova Pazova 19.09.2013.
Više od 85 odsto učenika novopazovačke škole izučavaće versku nastavu kao obavezni izborni predmet. Versku nastavu izabralo je u proseku oko 86 procenata učenika od petog do osmog razreda i 88 odsto učenika nižih razreda. Pored obaveznih izbornih predmeta, učenici prvog razreda učiće i lepo pisanje, u drugom razredu će se obrađivati čuvari prirode, koji će se pored narodne tradicije izučavati i u trećem i četvrtom razredu. Učenici viših razreda odabrali su hor i orkestar, i crtanje, slikanje i vajanje, rekla je za RTV Stara Pazova pedagog Slavica Despotović.
Ekonomija Stara Pazova 18.09.2013.
Tročlana delegacija Opštine Stara Pazova, predvođena predsednikom Đorđem Radinovićem, prisustvovala je otvaranju međunarodnog Sajma privrede „Fiera del Levante“ u gradu Bariju u Italiji. Sajam je svečano otvorio premijer Republike Italije Enriko Leta uz prisustvo drugih predstavnika Vlade Italije, resornog ministarstva, kao i velikog broja domaćih i stranih privrednika iz najrazličitijih oblasti privrede. Cilj ove posete bili su važni susreti sa italijanskim privrednicima, koji se svake godine okupljaju na ovom poznatom sajmu, sa tradicijom dugom osam decenija.
Info Stara Pazova 18.09.2013.
U okviru redovnog održavanja naselja, JKP Čistoća danas ovih dana kosi travu i visoko rastinje na putnom pravcu i između Stare i Nove Pazove, ali i deo oko nadvožnjaka između Stare Pazove i Starih Banovaca i deo oko nadvožnjaka između Nove Pazove i Vojke. Deo zelene površine pored biciklističke staze, ove godine se kosi već 4. Put saznajemo od tehničkog direktora Čistoće Dragiše Četnika. Pored 10 ljudi, koji su angažovani na trimerima, četvoro odmah za njina skuplja smeće i plastičnu ambalažu a sve se odmah odvozi na deponiju. Radnici Radne jedinice za održavanja naselja rade ovih dana produženo do 17 sati i tako će biti dok se kompletno ne završi košenje i uređivanje naselja u staropazovačkoj opštini.
Kultura Stara Pazova 17.09.2013.
U Galeriji Centra za kulturu Stara Pazova sinoć je otvorena prva izložba u sezoni 2013/2014, na kojoj se predstavlja Milica Vuković, umetnica iz Beograda, pazovačkoj publici već poznata, a ovaj put izlaže mozaike – asamblaže pod nazivom Znakovi. Ciklus Znakovi direktno je isprovociran uticajem medija, konkretno televizije, na um i život mase njenih konzumenata, kaže autorka, koja se temom medija bavi već nekoliko godina, odnosno u medijima traži inspiraciju. Deo izloženih mozaika su magistarski radovi Milice Vuković, a publika ih u pazovačkoj galeriji može pogledati do 3.oktobra.
Info Stara Pazova 17.09.2013.
U okviru Centra za hemodijalizu, u Domu zdravlja “Dr Jovan Jovanović Zmaj“ u Staroj Pazovi od ponedeljka 30. septembra počinje sa radom internistička ambulanta za lečenje bubrežnih bolesnika. Bubrežni bolesnici sa teritorije staropazovačke opštine više neće morati da odlaze u kliničko– bolničke centre u Zemunu, Beogradu i Novom Sadu, već će kompletan pregled i lečenje moći da obave u ovoj ambulanti, koja će biti smeštena u zgradi specijalističkih službi Doma zdravlja u Staroj Pazovi, u prostorijama bivše ORL ambulante, rekao je za RTV Stara Pazova dr Aleksandar Omerović, specijalista interne medicine.
Pacijenti koji dolaze na lečenje potrebno je da imaju uput svog izabranog lekara i da sa sobom ponesu kompletne analize, prvenstveno laboratorijske, i ultrazvuk stomaka sa uro-traktom, kazao je dr Omerović i istakao da se pregledi neće zakazivati. Ambulanta za lečenje bubrežnih bolesnika će raditi samo ponedeljkom, u popodnevnim satima od 13.30 časova.
Info ostalo 16.09.2013.
U Ogaru, opština Pećinci danas je svečano položen kamen temeljac jedne od pet montažnih kuća namenjenih za izbegla lica iz pećinačke opštine. Ukupna površina svih pet stambenih objekata je 250 kvadratnih metara. Ovaj projekat zajednički realizuju Komesarijat za izbeglice Republike Srbije i lokalna samouprava u Pećincima. Komesarijat je obezbedio finansijska sredstva za projektovanje izgradnju, a opština Pećinci je ustupila gradjevinsko zemljište opremljeno komunalnom infrastrukturom. Prema očekivanju Komesarijata montažne kuće trebalo bi da budu završene do sredine novembra kada se očekuje useljenje stanara.
Info Golubinci 16.09.2013.
Osnovna škola „23. oktobar„ u Golubincima ovog vikenda bila je domaćin susreta učenika i nastavnika pod nazivom „Ravnica u srcu„. Ova manifestacija organizovana je po prvi put, uz učešće 14 učenika i 4 nastavnika iz Užica, Krupnja i Vračevog Gaja. Projekat je realizovan uz finansijsku podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice, Mesne zajednice Golubinci i uspešnih Golubinčana, rekla je koordinatorka projekta profesorka srpskog jezika Sunčica Ljujić.
Gosti su upoznali multinacionalno nasleđe Golubinaca, kroz likovne i kreativne radionice sa golubinačkim motivima, a ujedno su imali prilku da prezentuju svoju školu i živornu sredinu iz koje dolaze. U pratnji turizmologa Jovane Buđanovčanin učesnici susreta u subotu su obišli sve kulturne znamenitosti Golubinaca, među kojima su i Golubinački vinogradi, u kojima je upriličen ručak.
Info Stara Pazova 16.09.2013.
U petom kolu Srpske lige, Vojvodina, fudbaleri Dunava iz Starih Banovaca pobedili su u Staroj Pazovi ČSK Pivaru iz Čelareva sa 1:0, a Radnički iz Nove Pazove je poražen od Sloge u Temerinu sa 3:0. U petom kolu Vojvođanske lige grupa Zapad Jedinstvo je pobedilo u Staroj Pazovi Jugović iz Kaća sa 4:1, Omladinac iz Novih Banovaca je bio slobodan. Sremac je u Vojki, u šestom kolu Sremske lige, savladao Kupinovo sa 3:0, dok su u Golubincima Jadran i Hajduk iz Višnjićeva igrali 0:0.
U šestom kolu Druge Sremske lige grupa Istok, u Belegišu Graničar iz Grabovaca je pobedio Podunavac sa 4:3, Sloga je izgubila u Krnješevcima od Napretka iz Popinaca sa 2:1, a Borac iz Surduka je poražen od Fruškogorca u Krčedinu sa 3:0.
Info Stara Pazova 13.09.2013.
U Opštini Stara Pazova raspisan je oglas za javnu licitaciju u prvom krugu za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini. Predmet licitacije je poljoprivredno zemljište na teritoriji cele staropazovačke opštine, ukupne površine 1.150 hektara. Pravo učešća na konkursu imaju fizička i pravna lica upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i zemljište se daje u zakup isključivo za pojoprivrednu proizvodnju i ne može se davati u podzakup. Obilazak poljoprivrednog zemljišta koje se daje u zakup biće organizovano 17. i 18. septembra od 9 do 14 časova. Rok za podnošenje dokumentacije za prijavljivanje je do 20. septembra, do 14 sati , a javno nadmetanje održaće se 23. 24. i 25. septembra u 10 časova.
Postupak sprovođenja javnog nadmetanja zakupa državne zemlje biće obavljen po pravilima Komisije za sprovođenje postupka javne licitacije za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji opštine Stara Pazova. Prema Zakonu o poljoprivrednom zemljištu od novčanih sredstava prikupljenih od licitacije 30 posto pripada Republici Srbiji i Pokrajini Vojvodini, a 40 posto ostaje u opštini. Novac je namenjen za realizaciju plana i programa korišćenja i uređenja poljoprivrednog zemljišta.
Info Stara Pazova 13.09.2013.
U znak sećanja na mladu Stelu Gundelj, igrača i soliste FA Dukat, koja je u februaru ove godine tragično stradala, poetskom večeri u Klubu VHV u Staroj Pazovi sinoć su počeli Stelini dani. Drugog dana ove manifestacije, koju organizuje FA Dukat, uz podršku Opštine Stara Pazova i porodice Gundelj, održaće se koncert kulturno-umetničkih društava Rudi Čajavec iz Banja Luke, Heroj Janko Čmelik iz Stare Pazove, Mika Mitrović Jarac iz Beograda i domaćina. Ulaz je slobodan, a u holu pozorišta publika će moći da ostavi dobrovoljne priloge za Institut za majku i dete.
Info Stara Pazova 13.09.2013.
U Osnovnoj školi „Boško Palkovljević Pinki„ u Staroj Pazovi iz godine u godinu se povećava broj učenika koji su zainteresovani za izučavanje verske nastave. U ovoj školskoj godini u nižim razredima versku nastavu će pratiti 248 učenika, a građansko vaspitanje 141 učenik, dok je u višim razredima versku nastavu odabralo 444 učenika, a 313 učenika će pohađati građansko vaspitanje, istakla je pedagog Vesna Stepanović.
Pored engleskog jezika, učenici škole Pinki će i ove godine kao drugi strani jezik učiti nemački. Već treću godinu učenici prvog razreda uče lepo pisanje, u drugom i trećem razredu izučava se narodna tradicija, koja se pored čuvara prirode uči i u četvrtom razredu. Svi učenici od petog do osmog razreda škole Pinki uče informatiku kao izborni predmet. Krajem prošle školske godine svim učenicima romske nacionalnosti podeljena je anketa za uvođenje u školu romskog jezika kao maternjeg. Od 23 učenika za učenje romskog jezika bilo je zainteresovano samo dvoje, rekla je pedagog Stepanović.
Info Stara Pazova 13.09.2013.
U okviru 23. Likovne kolonije Kosmik art – Ljubiša Marić u Vojki sinoć je organizovano poetsko – muzičko veče na kome su predstavljene dve zbirke pesama Maje Belegišanin, mlade pesnikinje poreklom iz ovog sela. Prva njena zbirka pesama Ispod neba objavljena je 2007. Godine a druga Svetlosna pruga 2011. godine. Mlada pesnikinja je uz muzičku pratnju učenika Muzičke škole Ljubinka Lazića govorila svoje stihove pune emocija a njenu poeziju predstavila je Anđelka Mali. Od pratećih manifestacija ovogodišnje Kolonije večeras je na programu Muzičko veče Akustik benda u kome sviraju Aleksandar Živković i Dragan Antonić.
Sport Stara Pazova 13.09.2013.
Sutra i u nedelju igraće se prvenstvene fudbalske utakmice u ligama u kojima se takmiče timovi iz staropazovačke Opštine. U petom kolu Srpske lige, Vojvodina, fudbaleri Dunava iz Starih Banovaca će u Staroj Pazovi doćekati ČSK Pivaru iz Čelareva, a Radnički iz Nove Pazove će biti gost Sloge u Temerinu. U petom kolu Vojvođanske lige grupa Zapad Jedinstvo će u Staroj Pazovi igrati sa Jugovićem iz Kaća, a Omladinac iz Novih Banovaca je slobodan. U šestom kolu Sremske lige fudbaleri Sremca će u Vojki igrati sa Kupinovom, a Jadran će se u Golubincima sastati sa Hajdukom iz Višnjićeva.
U šestom kolu Druge sremske lige grupa Istok u Belegišu će igrati Podunavac i Graničar iz Grabovaca, Sloga će u Krnješevcima dočekati Napredak iz Popinaca, a Borac iz Surduka će igrati sa Fruškogorcem u Krčedinu.
Info Stara Pazova 13.09.2013.
U Staroj Pazovi će se sutra održati 30. susret evangeličke omladine. Prvi ovakav sustret bio je upravo u Staroj Pazovi, zato će i ovaj jubilejni biti u Pazovi. Očekuje se dolazak oko 500 omladinaca iz svih sredina, u kojima žive Slovaci – evangelisti. Program će početi u 10 časova liturgijom u slovačkoj evangeličkoj crkvi, zatim će se u 14 časova svi gostujući crkeveni zborovi predstaviti na programu u pozorišnoj sali, a predveče će u parohijskom dvorištu gosti iz Puhova, iz Slovačke republike održati koncert moderne duhovne muzike.
Info Vojka 12.09.2013.
U Vojki je sinoć počela 23. likovna kolonija Kosmik art – Ljubiša Marić. Ovogodišnje stvaralačko druženje otvorio je Radoje Blagojević, predsednik SO Stara Pazova, koji je potsetio i na svog prijatelja i osnivača Kolonije Ljubišu Marića. Među idejnim tvorcima ove manifestacije, koja traje od 1991. godine bio je Radivoj Blečić, vajar iz Inđije, koji ove godine proslavlja životni jubilej– 80 godina, koji mu je čestitao Ljuban Skopljak, predsednik Saveta MZ Vojka i Organizacionog odbora Kolonije uručivši mu poklon. Ovogodišnja likovna kolonija u Vojki okupila je slikare i vajare iz staropazovačke opštine, ali i iz Ivanjice, Rume, Sremske Mitrovice, Gažinog Hana i Niša, koji će se družiti i stvarati od danas do nedelje.
U kulturno umetničkom programu sinoć je nastupila Ženska pevačka grupa KUD-a „Slavko Gajin“ iz Vojke i učenici Muzičke škole Ljubinka Lazića. Od propratnih manifestacija za večeras u 18,30 je najavljeno književno veče sa mladom pesnikinjom Majom Belegišanin poreklom iz Vojke. Sutra uveče će nastupiti Akustik bend a na zatvaranju Kolonije učestvovaće Ana Nedeljković Branković, profesorka etno pevanja sa svojim učenicama. Generalni pokrovitelj Likovne kolonije je Opština Stara Pazova, medijski sponzor RTV Stara Pazova.
Info Stara Pazova 12.09.2013.
U polufinale kupa Opštinskog fudbalskog saveza Stara Pazova plasirali su se Sloga iz Krnješevaca, Borac iz Surduka i Jadran iz Golubinaca koji je u četvrt-finalu bio slobodan. Sloga je do polufinala došla pošto Sremac iz Vojke nije došao na utakmicu u Krnješevce pa je ista registrovana službenim rezultatom 3:0, a Borac je u Surduku pobedio Podunavac iz Belegiša nakon boljeg izvodjenja penala sa 4:3, u regulranom toku utakmica je završena 0:0.
Info Novi Banovci 12.09.2013.
Učenici Osnovne škole „Nikola Tesla„ u Novim Banovcima odabrali su izborne predmete koje će izučavati u ovoj školskoj godini. U nižim razredima je podjednak broj učenika koji će izučavati versku nastavu i građansko vaspitanje, rekao je za RTV Stara Pazova vršilac dužnosti direktora škole Bojan Ivošević i istakao da će učenici prvog razreda kao fakultativni izborni predmet izučavati lepo pisanje, u drugom razredu se obrađuje narodna tradicija a u trećem i četvrtom čuvari prirode. Učenici viših razreda pokazali su veće interesovanje za versku nastavu, koju će pohađati 20 grupa učenika, dok se za građansko vaspitanje opredelilo 8 grupa.
U predmentnoj nastavi fakultativni izborni predmeti su: informatika, za koju se opredelilo 15 grupa učenika, šah će izučavati sedam do osam grupa, a domaćinstvo dve grupe, istakao je Ivošević.
Info Stara Pazova 11.09.2013.
Danas oko 12 časova na raskrsnici Karadjordjeve i Hvjezdoslavove ulice u Staroj Pazovi dogodio se saobraćajni udes, u kome su učestvovali jedan motocikl i jedan putnički automobil. Hitna služba, koja je odmah došla na na lice mesta odvezla je motociklistu u bolnicu, dok vozač automobila nije zadobio povrede. Motociklista je hospitalizovan u Kliničko-bolničkom centru u Zemunu. Prema informacijama iz pazovačke Hitne službe, žali se na bol u donjem delu ledja, grudnom košu i nogama i najverovatnije da je imao i potres mozga. Kako nezvanično saznajemo, do udesa je došlo, kada je motociklista, koji se kretao iz pravca Nove Pazove prema centru Stare Pazove, preticao automobil ispred sebe i u tom trenutku naleteo na automobil koji je dolazio iz Hvjezdoslavove ulice.
Info Vojka 10.09.2013.
U požaru u ataru naselja Vojka koji se dogodio pre dva dana oko 19,30 časova, teške opekotine zadobio je B.G.(78) iz Nove Pazove, koji je, nakon ukazane hitne pomoći prevežen u Urgentni centar u Beogradu, gde je i preminuo. Vatra nastala paljenjem kukuruzovine na parceli sa strnjikom, u jednom momentu zahvatila je odeću, a zatim i telo nastradalog. U ovom požaru, lake telesne povrede zadobila je B.G. (74). Požar su ugasili pripadnici Vatrogasne jedinice u Staroj Pazovi. Uviđaj na licu mesta, po ovlašćenju dežurnog istražnog sudije su izvršili pripadnici Policijske uprave i Odeljenja za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici.
Info Stara Pazova 10.09.2013.
Poljočuvarska služba opštine Stara Pazova u saradnji sa policijskim stanicama Stara i Nova Pazova, u nedelju su u kasnim večernjim satima na delu katastarske opštine Nova Pazova uhvatili kradljivce kukuruza. Po rečima Miroslava Cimpića iz poljočuvarske službe, počinioci ovog krivičnog dela su uhvaćeni prilikom same krađe, i to samo nekoliko dana nakon što su vlasnici parcela prijavili da im nestaje kukuruz. Poljokradljivci su inače dugogodišnji problem u celom Sremu, osim što su u stanju da oberu i odnesu ceo rod sa njiva, redovno prave štetu uništavajući useve.
Ovo nije prvi put da se ovakve krađe dešavaju u staropazovačkom ataru, a prema rečima vlasnika parcela, šteta od poljokradljivaca dostiže cifru i do 200.000 dinara. Poljočuvarska služba će i dalje biti na terenu 24 časa dnevno svakim radnim danom kao i vikendom.
Info Stara Pazova 09.09.2013.
Na osnovu raspisanog konkursa u junu mesecu ove godine, Opština Stara Pazova je u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu, zapošljvanje i ravnopravnost polova sa osam poslodavaca zaključila ugovore o zapošljavanju devet nezaposlenih lica-pripravnika sa VII stepenom stručne spreme na period od 12 meseci. Ugovor je u ime Opštine Stara Pazova potpisao predsednik Đorđe Radinović. Poslodavci potpisnici ugovora su: JKP „Čistoća“ Stara Pazova, Centar za socijalni rad opštine Stara Pazova, Privredno društvo za usluge, proizvodnju i trgovinu „Ergo-donum“ doo Novi Banovci, Opštinska Uprava Stara Pazova, Osnovna škola „Simeon Aranicki“ Stara Pazova, Prekršajni sud u Rumi, Turistička organizacija Opštine Stara Pazova, “Veterinarska stanica Stara Pazova“ doo.
U redovnim aktivnostima Odeljenje za privredu Opštine Stara Pazova učestvuje u projektima na obezbeđivanju sredstava za ovu vrstu finansiranja sa pokrajinskih i republičkih nivoa i udružuje ih sa sopstvenim sredstvima radi smanjenja stope nezaposlenosti obrazovanih mladih ljudi. Opština je u okviru ovog projekta učestvovala sa više od dve trećine sopstvenih sredstava i time podržala inicijativu za rešavanje problema nezaposlenosti na njenoj teritoriji. Ovim projektom pripravnici se osposobljavaju za samostalan rad u struci, stiču radno iskustvo i mogućnost polaganja stručnog ispita što će im biti od velikog značaja za dalji profesionalni i lični razvoj. Na ovaj način poslodavac, bez sopstvenog ulaganja, ima na raspolaganju kvalitetan i obrazovani mladi kadar uz mogućnost da po isteku predviđenog perioda, ovako obučenog i osposobljenog radnika, zadrži u stalnom radnom odnosu. Kroz ovaj projekat Opština direktno pomaže privredi da prevaziđe težak period poslovanja i da ih ovakvom vrstom subvencije podstakne na ulaganje u kvalitetne ljudske resurse, kako bi uticala na kvalitet poslovanja i konkurentnost.
Info Novi Banovci 09.09.2013.
Pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici lišili su slobode I.D. (24) i N.D. (23), obojicu iz Novih Banovaca, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo teška krađa. Osumnjičene je policija zatekla u toku noći, prilikom provale u prodavnicu-komision "Vila teks" u Novim Banovcima. Nakon policijskog zadržavanja, I.D. i N.D. su privedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Sremskoj Mitrovici, koji im je odredio pritvor do 30 dana.
Info Stara Pazova 09.09.2013.
U okviru projekta „Za čistije i zdravije škole u Vojvodini„, koji se reaalizuje u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine i Pokrajinskim sekretarijatom za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice, Osnovna škola „Simeon Aranicki„ iz Stare Pazove dobila je na poklon solarni kolektor. Solarni kolektor će se koristiti za zagrevanje sanitarne vode, rekla je za RTV Stara Pazova direktorka Slađana Bursać izrazivši zadovoljstvo što će učenici imati priliku da saznaju više o ovom ekološkom resursu.
Kultura ostalo 09.09.2013.
Na petom Međunarodnom festivalu turističkog i ekološkog filma „Silafest 2013“, koji je trajao od 1. do 7. septembra na Srebrnom jezeru, opština Veliko Gradište, nagradu „Zlatni Pinkum“ za najbolji srpski film u kategoriji turističkog filma, osvojio je film „Moje ime je Bisa“ autorke i rediteljke Gordane Momčilović. Snimatelj ovog filma, koji govori o ljudima koji su svojim zaslugama i nesebičnim zalaganjem doprineli da Sremski Karlovci izgledaju jedinstveno i lepo, je Miralem Čaušević, a montažer Dejan Katić. Najbolji srpski film u kategoriji ekološkog filma jeste film režiserke Marije Jaćimović „Pravila ishrane Majkla Polana“.
Grand pri nagradu na ovom prestižnom međunarodnom festivalu na kojem je ove godine prikazano 54 ekološka i turistička filma iz 28 zemalja sveta, osvojio je film „Drugi dah“ ruskog režisera Sergeja Cisa.
Info Golubinci 09.09.2013.
Druga fijakerijada u Golubincima u organizaciji Konjičkog kluba Jadran juče je okupila veliki broj učesnika i u takmičarskom i u revijalnom delu. Otvarajući takmičenje Goran Savić, pomoćnik predsednika Opštine, istakao je da je ovo druga godina kako fijakerijadu u Golubincima podržava Opština. „Ovom manifestacijom Golubinčani se podsećaju na tradicionalni vašar, koji se pre Drugog svetskog rata održavao svakog osmog septembra“ – dodao je Savić.
Na stadionu Fudbalskog kluba Jadran u vreme fijakerijade udruženja žena iz Golubinaca, Deča i Kupinova i Eko – ekologično udruženje izložili su svoje rukotvorine na nekoliko štandova.
Info Nova Pazova 09.09.2013.
U MZ Nova Pazova nastavljeni su radovi na uvođenju kanalizacione mreže, a trenutno se radovi izvode u Proleterskoj ulici. Trenutno se radi i na uklanjanju divljih deponija unutar mesta Nova Pazova, pa tim povodom sekretar mesne zajednice Srbislav Knežević apeluje na građane da ne stvaraju ponovo deponije na mestima gde su uklonjene. Prva faza saniranja kolovoza u mestu je završena i nastavlja se druga keže Knežević, i podseća da je poslednja nedelja septembra u znaku već tradicionalne proslave Dana doseljenika.
Info Stara Pazova 09.09.2013.
Udruženje Makedonaca Opštine Stara Pazova, zajedno sa gostima iz udruženja Makedonaca iz Jabuke, juče je organizovalo druženje i pripremanje makedonskih kulinarskih specijaliteta na Rasadniku u Staroj Pazovi. Osim pripremanja zimnice od paprike i paradajza i poznatog jela od pasulja tetovca gravče na tavče, staropazovački Makedonci su priredili i kvalitetan kulturno-umetnički program u kojem su učestvovali KUD Mladost iz Nove Pazove sa posebno zapaženim nastupom orkestra pod rukovodstvom Saše Mazinjanina, zatim i KUD Branko Radičević i Gradski hor iz Stare Pazove. Programu na Rasadniku je prethodila prijateljska utakmica u malom fudbalu.
Info Vojka 09.09.2013.
Četvrti moto skup u Vojki održan juče okupio je preko 100 motociklista, kako iz staropazovačke opštine tako i šire. Sve je počelo okupljanjem ispred Doma kulture, nakon čega su se svi zajedno provozali ulicama sela. Organizatori ispred Moto kluba Fantomi su bili zadovoljni rekao je predsednik Branislav Čobanović. Gosti su posluženi tradicionalnim ručkom, a zatim su svi nastavili druženje uz muzike vojačkih rok grupa: Ekspres Vojka, Vetrovite vile i Old stars.
Sport Nova Pazova 09.09.2013.
U četvrtom kolu Srspke lige, Vojvodina fudbaleri Radničkog pobedili su u Novoj Pazovi Radnički iz Sombora sa 1:0, a Dunav iz Starih Banovaca je izgubio u Sremskoj Mitrovici od Radničkog sa 1:0. U četvrtom kolu Vojvođanske lige grupa Zapad Omladinac je u Novim Banovcima pobedio Cement iz Beočina sa 2:0, a Jedinstvo iz Stare Pazove je poraženo od Graničara 1924 u Adaševcima sa 1:0. Jadran iz Golubinaca je pobedio kao gost Ljukovo sa 2:1 u petom kolu Sremske lige, a Sremac iz Vojke je poražen od Hajduka 1932 u Šimanovcima sa 4:1.
U petom kolu Druge Sremske lige grupa Istok, u Belegišu Podunavac i Fruškogorac iz Krčedina su igrali 2:2, Sloga iz Krnješevaca je izgubila od PSK-a u Putincima sa 6:2, a Borac iz Surduka je poražen u Platičevu od Jedinstva sa 4:0.
Info Stara Pazova 06.09.2013.
Svečana litija, prva u staropazovačkoj opštini organizovana povodom početka školske godine u kojoj su učestvovali, Vladika Sremski Vasilije, sveštenici staropazovačkih crkava kao i brojni sveštenici gosti iz Inđije, Rume, Karlovačke bogoslovije, iz Bosne, i učenici sve tri srednje škole u Staroj Pazovi krenula je u 13 časova iz školskog dvorišta, obišla ulice Kralja Petra, Branka Radičevića, Zmaj Jovinu i Svetosavsku ulicu, da bi se ponovo našla u školskom dvorištu. Molebanu se priključio i predsednik opštine Đorđe Radinović i Goran Savić savetnik predsednika opštine za ekonomska pitanja.
Vladika Sremski Vasilije je najavio da će i naredne godine ovakva litija krenuti iz svih srednjih škola u eparhiji Sremskoj kao podsećanje na to da smo Hrišćani, da imamo tradiciju, veru i korene.
Info Stara Pazova 06.09.2013.
Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije, i Povereništvo za izbeglice i migracije Srbije poziva sva izbegla lica da se prijave za programe dodele montažnih kuća i program dodele građevinskog materijala. Rok za podnošenje prijava na javni poziv za izgradnju kuća je 18 oktobar 2013, a otpočinje objavljivanjem javnog poziva. Program dodele građevinskog materijala podrazumeva da je korisnik počeo gradnju kuće za koju ima građevinsku dozvolu ili je može pribaviti ili je došao u posed kuće koju treba adaptirati. rok za podnošenje prijava je 3 oktobar 2013 godine. Zainteresovani građani treba da kontaktiraju poverenika za izbeglice opštine Stara Pazova na telefon 310-534.
Info Stara Pazova 06.09.2013.
Savez samostalnih sindikata Opštine Stara Pazova sutra na Rasadniku u Staroj Pazovi organizuje „Sindikalni kotlić 2013“. Osim takmičenja u pripremanju gulaša ove godine će biti održana i rekreativna takmičenja u nožnom tenisu, odbojci i pikadu. Biće održan i čas aerobika, samo za žene. Sindikalna manifestacija na Rasadniku počinje u 12 časova.
Ekonomija Stara Pazova 05.09.2013.
Još u Julu mesecu prvi poreznik Srbije Ivan Simič najavio je da će, bez izuzetka, biti blokirana sva preduzeća koja imaju poreska dugovanja. U međuvremenu javnost je brujala o poreskim dužnicima, dok je slučaj „Simpo“ danima zaokupljao pažnju medija. Tragom ove teme istraživali smo kakva je situacija na teritoriji opštine Stara Pazova. Iz poreske uprave saznajemo da je najveći dug za porez iznosi čak 65 miliona dinara i napravila ga je firma koja se bavi uslugama priprema i posluženja pica. Ovom pravnom licu je privremeno oduzet PIB i pokrenut postupak prinudne naplate. U sklopu pojačane kontrole i naplate poreza, filijala poreske uprave u Staroj Pazovi je blokirala 41 preduzetnika i 123 pravna lica.
Ako uzmemo u obzir činjenicu da je na teritoriji naše opštine registrovano preko 1000 većih i oko 4000 manjih privrednih subjekata, možemo zaključiti da su naši privrednici relativno redovne i stabilne poreske platiše. Zanimljivo je da od 165 blokiranih subjekata gotovo svi koriste taktiku otvaranja novih firmi, jer je svega njih šestoro ušlo u proces reprograma duga.
Info Stara Pazova 05.09.2013.
Uvođenje sistema za administraciju „My project“ u Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj trebalo bi da doprinese privlačenju domaćih i stranih investicija i da pomognu postojećoj poslovnoj zajednici kazao je danas za Radio-televiziju Stara Pazova neposredno pre predstavljanja projekta u našoj Opštini, Dragan Radaković, rukovodilac sektora za projekte i informacione tehnologije u Regionalnoj agenciji za razvoj Opštinu Stara Pazova na promociji projekta predstavljali su Goran Savić, pomoćnik predsednika Opštine i Suzana Ilić, načelnica Odeljenja za privredu sa saradnicima.
Info Stara Pazova 05.09.2013.
Radovi na popravci parketa u sportskoj hali „Park„ u Staroj Pazovi povereni su preduzeću „Parketmont„ iz Stare Pazove, koje će ovaj posao obaviti po ceni od 2 miliona 61 hiljadu 140 dinara–odlučeno je danas na sednici Izvršnog odbora Saveta Mesne zajednice Stara Pazova. Pored ovog preduzeća, na raspisani teder javila su se još tri, ali je ponuda Parketmonta bila najpovoljnija. Radovi na popravci parketa u hali „Park„ trebalo bi da počnu za sedam dana, ukoliko ne bude žalbi, a stručni nadzor nad izvođenjem ovih radova obavljaće Vladan Bojić. Rekonstrukcija podrazumeva kompletno vađenje parketa i zamenu dotrajalih štafni.
Info Stara Pazova 05.09.2013.
Na teritoriji staropazovačke opštine večeras je akcija zaprašivanja komaraca. Ovo je preventivna akcija zbog pojave virusa Zapadnog Nila, izjavio je Dušan Antić, iz Direkcije za izgradnju opštine Stara Pazova. Ovog puta tretmani će se obaviti samo sa zemlje, biće angažovano 10 ekipa firme Eko-San iz Beograda, a kako bi se lakše obišla sva područja, u posao će biti uključeni i ljudi iz mesnih zajednica .Na području naše opštine do sada nije zabeležen ni jedan slučaj oboljenja od groznice Zapadnog Nila, nema razloga za zabrinutost i deluje se preventivno napominje Antić. Akcija zaprašivanja komaraca večeras počinje u 18,30 i trajaće dok se ne obiđe cela naša opština.
Info Stara Pazova 04.09.2013.
Ja vam svojom posetom nemogu doneti i pobedu ni poraz, ali vas mogu ohrabriti da igrate najbolje što možete kako vam niko posle utakmice nemože ništa zameriti, izjavio je Tomislav Nikolić obraćajući se reprezentativcima Srbije uoči utakmice sa Hrvatskom prilikom posete Sportskom centru u Staroj Pazovi. Predsednik Nikolić je u Sportski centar stigao u 13 časova, gde su ga dočekali Tomislav Karadžić, predsednik i Zoran Laković, generalni sekretar fudbalskog saveza Srbije. Nakon dolaska predsednik Nikolić je najpre obišao Sportski centar, a potom u pratnji domaćina sreo se sa reprezentativcima i članovima stručnog štaba.
U znak zahvalnosti za posetu predsednik Tomislav Karadžić je predsedniku Nikoliću uručio svečanu Plaketu fudbalskog saveza Srbije a uručen mu je dres u kome se intonira himna dres reprezentacije sa brojem 10 i fudbalska lopta sa potpisom svih reprezentativaca. Posetu predsednika Srbije Tomislava Nikolića Sportskom centru u Staroj Pazovi ispratio je i Đorđe Radinović predsednik Opštine Stara Pazova.
Info Novi Banovci 04.09.2013.
Mesna zajednica Novi Banovci će u narednom periodu uraditi projekat kompletne sanacije škole „Nikola Tesla„ i centra mesta, rekao je predsednik Saveta Milan Beara i dodao da je tokom leta na školi saniran krov koji je prokišnjavao, osvežena je fasada, uređene su četiri učionice i parking ispred škole, u planu je nastavak radova na asfaltiranju neasfaltiranih ulica, rekao je Beara i istakao izuzetno dobru saradnju sa lokalnom samoupravom i javnim preduzećima.
U saradnji sa JKP Vodovod i kanalizacija škola „Nikola Tesla„ priključena je na kanalizacionu mrežu, dok su radnici Čistoće uredili zelenu površinu i posadili drveće i cveće na parkingu ispred škole.
Info Stara Pazova 04.09.2013.
Iz Javnog preduzeća Direkcija za izgradnju opštine Stara Pazova stiglo je obaveštenje da će tokom sledeće nedelje izvoditi radove na krpljenju udarnih rupa u naseljenom mestu Stara Pazova i naseljenom mestu Vojka, pa apeluju na sve učesnike u saobraćaju da obrate pažnju na postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju, prilagode brzinu kretanja postojećim uslovima na putu i obrate pažnju na radnike koji izvode radove.
Info Novi Banovci 04.09.2013.
Pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici lišili su slobode S.T. (28) iz Novih Banovaca, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa u produženom trajanju. On se tereti da je sam i u zajednici sa A.B. iz Nove Pazove koji se već nalazi u pritvoru, na području Zemuna i Stare Pazove, krao putničke automobile starije proizvodnje, marke "golf" i "kadet", koje su zatim u delovima prodavali otpadima sekundarnih sirovina u Staroj Pazovi. Nakon policijskog zadržavanja, osumnjičeni je priveden istražnom sudiji Osnovnog suda u Sremskoj Mitrovici, koji mu je odredio pritvor do mesec dana.
Info Stara Pazova 04.09.2013.
Istraživanje koje sprovodi Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu u saradnji sa sekretarijatom za zdravstvo socijalnu zaštitu demografiju i društvenu brigu o deci koje počinje ove školske godine pod nazivom „Zdravstveno vaspitanje o reproduktivnom zdravlju“ obavljaće se u 10 srednjih škola u Vojvodini među kojima je i staropazovačka Gimnazija. Snežana Inđić pedagog škole kaže da će edukacija biti organizovana za učenike druge godine ,predavanja su dvočasi svake druge nedelje, a edukatori su studenti medicine, Farmacije i psihologije sa novosadskog univeziteta.
Cilj projekta je obrazovanje mladih u peridu kada sazrevaju i osposobljavanje da primene saznanja u realnom životu.
Info Stara Pazova 04.09.2013.
Dušan Lajović uspešno je startovao na turniru u Brašovu, nakon što je u prvom kolu pobedio domaćeg tenisera Dragoša Mirtu sa 2:1 u setovima. Iako je Lajović bio apsolutni favorit, Mirtea je uspeo da četvrtom nosiocu na turniru napravi dosta problema, Lajović je ipak srpečio iznenađenje u dramatičnoj završnici. Nakon meča Lajović je za RTV Staru Pazovu rekao da nije bio zadovoljan svojom igrom u prvom kolu i da se nalazi u ne tako dobroj formi ali da se nada da će podići formu kako turnir bude odmicao.
Turnir u Brašovu igra se za mnagradni fond od 30 000 eura, a Lajović će svog protivnika u 2. kolu saznati danas.
Info Stara Pazova 03.09.2013.
Prvi školski dan predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović je posetio dve osnovne škole. Uspešan početak školovanja najpre je poželeo prvacima u OŠ „Slobodan Savković“ u Starim Banovcima gde ih ima 63 i podelio im poklone – peratonice, Prvarice i slatkiše. Predsednik Radinović je zatim sa Milkom Simić, načelnicom za društvene delatnosti i Ljibuškom Lakatoš, načelnicom za kulturu, omladinu i sport posetio prvake u školi Čmelik u Staroj Pazovi, gde ih ima 31 i raspoređeni su u dva odeljenja.
Zahvaljujući sredstvima iz opštinskog budžeta, škole na teritoriji staropazovačke opštine su spremno dočekale ovaj drugi septembar sa čistim, sveže okrečenim učionicama, istakao je predsednik Opštine Djordje Radinović, nakon obilaska prvaka.
Info Stara Pazova 03.09.2013.
U osnovnim školama „Simeon Aranicki„ i „Boško Palkovljević Pinki„ u Staroj Pazovi danas je upriličena prva prozivka i svečani prijem đaka prvaka, Ove godine u Osnovnoj školi „Simeon Aranicki„ upisano je 66 učenika prvog razreda, koji su raspoređeni u tri odeljenja. U znak dobrodošlice prvake je pozdravila direktorka Slađana Bursać i istakla da ova škola danas obeležava mali jubilej, pet godina od početka rada. U kratkom programu učestvovalj su školski hor i učenici drugog razreda.
106 prvaka škole Pinki, koji su raspoređeni u četiri odeljenja, pozdravio je direktor Milan Predojević istakavši da ove godine škola Pinki ima 20 učenika više nego lane. Moleban za početak školske godine služio je protojerej Srđan Đurđević, starešina Hrama Svetog Ilije u Staroj Pazovi uz sasluženje Nikole Despota, sveštenika staropazovačkog. U prigodnom kulturno- umetničkom programu učestvovali su recitatori, male balerine, hor učenika drugog razreda i dečji ansambl KUD „Branko Radičević„. Učenici prvog razreda danas su dobili besplatne udžbenike, koje je obezbedilo Ministarstvo prosvete. Već po tradiciji prvaci škole Aranicki dobili su na poklon bedževe dok su prvaci škole Pinki dobili priveske sa svojim imenom i logom škole.
Firma Eurostroj iz Stare Pazove zapošljava trgovca u maloprodajnom objektu Praktiker. Pored rasvete i elektromaterijala, u prodavnici Praktiker u ponudi je širok asortiman šrafovske robe, ručnog, baštenskog i elektro alata, profi i hobi program. Ako ste komunikativni, vredni, imate iskustvo rada kao trgovac, prijavite se ili nam dostavite Vašu radnu biografiju.Poželjno je da kandidati budu elektotehničke struke ili da imaju osnovno znanje u navedenoj oblasti. Zainteresovai kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj: 063/267 032, ili poslati svoju radnu biografiju na e-mail: hr.mng@eurostroj.rs.
Potrebni radnici za rad u perionici veša u Staroj Pazovi.Zainteresovani kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj 069/40-51-500 kao i na broj telefona 063/24-41-76.
Firmi Moto-plast doo koja se bavi proizvodnjom folije, potrebni proizvodni operateri sa ili bez radnog iskustva za rad u proizvodnom pogonu u Novoj Pazovi. Rad je organizovan u smenama. Svoju radnu biografiju sa nazivom pozicije za koju konkurišete,zainteresovani kandidati mogu poslati na e-mail adresu: info@motoplast.rs ili doći lično u prostorije firme u ulici Njegoševa 111 u Novoj Pazovi.Za više informacija zvati na telefon broj 022/323-584 kao i na broj 022/323-364 svakog radnog dana od 8 do 16 časova.
Potrebni radnici muškog pola , za rad na presama u proizvodnji bakelitnih toalet dasaka. Zainteresovani kadidati sve informacije mogu dobiti na telefon broj 063/450-426 u periodu od 08 do 14 časova.
Predstavništvu kanadske firme Integrity iz Stare Pazove, potrebni radnici u proizvodnji. Prijave na telefone 022/310-147 i 060/508-0844 ili doći lično u sedište firme Golubinački put bb.
Stovarištu Šovljanski iz Starih Banovaca hitno potrebna dva fizička radnika. Za više informacija doći lično na adresu Grčka 2, ili pozvati na telefon broj 022/310-608.
Usled proširenja proizvodnih kapaciteta kompanija IGB AUTOMOTIV raspisuje konkurs za prijem 100 radnika u proizvodnom pogonu u Inđiji. Konkurs je otvoren do 1. juna. Prijave i biografije možete poslati na e-mail adresu prijava@bauerhin.rs ili direktno predati u kompaniji.
Potrebne žene za prodaju sladoleda u Novoj i Staroj Pazovi.Zainteresovane kandidatkinje mogu se javiti na broj telefona 060/5108333.
Kompaniji DIS su potrebni mladi, vredni i ambiciozni ljudi na sledećim pozicijama u marketu u Novoj Pazovi: prodavac- izlagač, kasir, prodavac na odeljenju voća i povrća, prodavac na odeljenju delikatesa i gotovih jela, mesar, magacioner, referent nabavke, poslovođa, vozač- dostavljač, Direktor marketa. Prijave sa kratkom biografijom i fotografijom posalti na hr@dis.rs ili se prijavite putem upitnika na sajtu www.dismarket.rs. Konkurs je otvoren do kraja juna.