Pregled vesti za Januar 2014.


Info Stara Pazova 31.01.2014.
Jak vetar otežavao je juče saobraćaj izmedju Stare Pazove i Starih Banovaca, kao i između Belegiša i Surduka. Kako je sinoć za RTV Stara Pazova izjavio Milan Končarević, direktor JKP Čistoća, ekipe su bile na terenu non-stop, ali jak vetar je stalno nanosio sneg na put.
Info Stara Pazova 31.01.2014.
Nacionalni dan bez duvanskog dima ove godine obeležava se brojnim aktivnostima pod sloganom "Gradovi bez duvanskog dima" .U Srbiji jedna trećina odraslog stanovništva puši, dok je 41 odsto šestanestogodišnjaka popušilo bar jednu cigaretu .Globalno 12 posto svih smrtnih slučajeva među odraslima starijim od 30 godina povezano je sa upotrebom duvana i izlaganjem duvanskom dimu,dok je broj pušača dostigao 1,3 milijarde stanovnika. Broj pušača u Srbiji u poslednjih 10 godina smanjen je za sedam odsto, ali podaci pokazuju da svako drugo domaćinstvo ima najmanje jednog člana pušača.
Info Stara Pazova 29.01.2014.
Opština Stara Pazova potpisala je Ugovor sa delegacijom Evropske unije u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština, u okviru programa Exchange 4, koji je usmeren na uvođenje evropskih modela funkcionisanja u rad lokalnih samouprava. Ukupna vrednost programa iznosi 5,8 miliona evra, a uključeno je oko 30 gradova i opština. Sredstva u iznosu od oko 150.000 evra Opština Stara Pazova je dobila u okviru projekta lokalnog ekonomskog razvoja pod temom upravljanje imovinom što predstavlja važan preduslov za unapređenje investicione klime na lokalnom nivou,
jer će od sada strani ali i domaći investitori „jednim klikom“ moći da provere imovinu koju poseduje naša opština i da sami biraju lokacije i parcele koje njima odgovaraju, objasnio nam je ovom prilikom predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović, potpisnik Ugovora u ime naše opštine. U beogradskom hotelu „Crowne Plaza“ pred velikim bojem predstavnika lokalnih samouprava i medija obratili su se NJ.E. Majkl Devenport, šef delegacije EU u Republici Srbiji, zatim Igor Mirović, ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave i Branko Ružić, ministar bez portfelja zadužen za evrointegracije.
Info Stara Pazova 29.01.2014.
Svi putevi na celokupnoj mreži na teritoriji naše opštine su čisti i prohodni i saobraćaj se odvija nesmetano. Nedeljko Kovačević direktor Direkcije za izgradnju opštine Stara Pazova u razgovoru za RTV Stara Pazova istakao je da su radnici JP „Čistoća“ kojima je poveren posao čišćenja snega spremno dočekali snežne padavine.
Noćas kada je počeo da pada sneg na teren su izašle četiri ekipe i to na četiri putna pravca, Stara Pazova – Krnješevci, Vojka – Nova Pazova – Stari Banovci – Novi Banovci, Novi Banovci – Surduk i Stara Pazova - Rupov Salaš – Stara Pazova Petrović Salaš. Takođe čišćene su i sve glavne ulice i ustanove od javnog značaja. Bačeno je oko 15 tona soli i 30 tona agregata. Prema rečima Nedeljka Kovačevića i u narednom periodu pri pojavi snežnih padavina zimska služba naše opštine radiće na uklanjanju snega sa površina za koje je zaduženo JP „Čistoća“, posebna pažnja biće usmerena ka najkritičnijim zonama, nadvožnjacima, usponima i oštrim krivinama, kao i putnom pravcu Belegiš – Surduk gde problem predstavljaju snežni nanosi.
Info Stara Pazova 28.01.2014.
Javno komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija Stara Pazova počinje sutra sa isključenjima neredovnih platiša sa vododovone mreže. Prvi na spisku su veći dužnici, a ovo preduzeće i dalje daje mogućnost reprograma duga, rekla je za RTV Stara Pazova Mara Gvozdenac, PR Vodovoda.
Info Stara Pazova 28.01.2014.
U cilju zaštite prava pacijenata i unapređenja javnog zdravlja u Opštini Stara Pazova formiran je Savet za zdravlje. Savet za zdravlje formiran je kao posebno radno telo od tri člana, a za predsednika Saveta je izabran Goran Vranješ, zamenik predsednika Opštine Stara Pazova. Osnovni zadaci Saveta, koji proizilaze iz Zakona o zaštiti prava pacijenata, su da sprovodi mere u oblasti zaštite prava pacijenata i da prati rad ustanove primarne zdravstvene zaštite. Između brojnih zaduženja, koja se tiču brige o pravima korisnika zdravstvenog osiguranja sa teritorije opštine Stara Pazova,
Savet će razmatrati tromesečne, šestomesečne i godišnje izveštaje o radu savetnika za zaštitu prava pacijenata. Kontrolnu funkciju svih aktivnosti koje proizilaze iz Zakona o zaštiti prava pacijenata, kao i Saveta i savetnika za zaštitu prava pacijenata, obavljaće Skupština opštine .
Info Nova Pazova 28.01.2014.
Postoje osnovi sumnje da su D.J.(33), S.B.(21) i A.N.(23), svi iz Nove Pazove, na štetu preduzeća "Pobeda kompani" otuđili 5,5 tona sirovine za proizvodnju plastike, vrednosti oko 807.000 dinara. Osumnjičeni se terete da su u više navrata, koristeći odsustvo zaposlenih, sa placa preduzeća krali džakove sa granulatom, tovarili u "pikap" i prodavali privatnim preduzetnicima. Takođe se sumnja da je određenu količinu granulata prikrio N.D.(43) u cilju dalje preprodaje.
Najveći deo ukradene robe je pronađen i vraćen vlasniku. Protiv trojice osumnjičenih policija je podnela krivičnu prijavu za tešku krađu u produženom trajanju, a protiv četvrtog za prikrivanje, Osnovnom javnom tužilaštvu u Staroj Pazovi, u redovnom postupku.
Info Stara Pazova 28.01.2014.
Koalicija udruženja izbeglica u Republici Srbiji, najoštrije osuđuje nasilno i nedolično ponašanje hrvatskih službenika u konzulatima u Sbiji i pojedinim policijskim stanicama u Hrvatskoj, jer nastavljaju da vrše pritisak na izbegle i prognane Srbe da odjave prebivalište i ponište hrvatske lične karte, rekao je u razgovoru za RTV Stara Pazova, Miodrag Linta, predsednik Koalicije. Linta je dodao da Koalicija traži od čelnika Hrvatske da pošalju jasnu poruku službenicima u konzulatima u Beogradu i Subotici i policijskim stanicama u Hrvatskoj da se Ustav Hrvatske koji
garantuje slobodu kretanja i Zakon o prebivalištu moraju poštovati i da se mora poštovati integritet i dostojanstvo svih građana bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost. Koalicija je saopštila i zabrinjavajuće podatke da je od 1991. do kraja 2013. godine Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske na nezakonit način izbrisalo iz evidencije hrvatskog prebivališta preko 50.000 Srba. Koalicija udruženja izbjeglica poslaće pismo hrvatskom rukovodstvu u kome će tražiti da Vlada Hrvatske donese odluku kojom će omogućiti svim izbrisanim Srbima da ponovo prijave prebivalište i izvade hrvatske karte o trošku hrvatske države.
Info Stara Pazova 28.01.2014.
U okviru projekta Vojvodina – mesto značajnih Slovakinja, Akademije ženskog preduzetništva iz Bačkog Petrovca, sinoć je u SKUD-u Janka Čmelika ženama predstavljena brošura sa kratkim informacijama o 15 značajnih Slovakinja iz druge polovine 19 do drruge polovine 20. veka, koje su bile aktivne na političkoj, društvenoj i kulturnoj sceni tog vremena, među kojima je i staropazovčanka Ljudmila Hurban. Bio je to prvi korak u saradnji dve nevladine organizacije koji će se uskoro nastaviti.
Info Stara Pazova 27.01.2014.
Sa ljubavlju su Svetom Savi srpskom arhiepiskopu, svetitelju i prosvetitelju uskliknuli su i učenici osnovne i srednje škole Anton Skala i članovi dnevnog boravka Iskorak recitacijama, igrokazima i himnom Svetom Savi. Svečani obred sečenja slavskog kolača obavili su sveštenici Zoran Erić i Nikolu Despot uz prisustvo kumova slave a ovogodišnji kum je predsednik opštine Djordje Radinovic. Svi učenici su na kraju program a dobili paketiće. Nagrade su dobili i najuspešniji učenici na takmičenjima iz OŠ „23.oktobar“ iz Golubinaca na Svetosavskoj akademiji,
na kojoj se pred mnogobrojnim gostima među kojima je bio i predsednik opštine Đorđe Radinović, pevalo, recitovalo i sviralo. Gost na akademiji bio je i Mate Groznica, podsekretar za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice u pokrajinskom parlamentu, koji se školovao upravo u ovoj školi. Najuspešnijim i najdomišljatijim učenicima ove škole, koja je jedini predstavnik osnovnih škola na Festivalu pameti Groznica je podelio simbolične nagrade.
Info Stara Pazova 27.01.2014.
Savindan je danas svečeno obeležen u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji Opštine Staroj Pazovi. U školi „Simeon Aranicki„ u Staroj Pazovi su svečani slavski obred obavili protojerej Miodrag Lujić, starešina Hrama Pokrova Presvete Bogorodice i Zoran Erić, sveštenik staropazovački. Učenici su izveli odlično postavljen i uigran igrokaz pod nazivom “Sveti Sava, krsna slava“. Školska slava je i prilika da se uruče nagrade učenicima, koji su bili najuspešniji na likovnom i literarnom konkursu, koji je organizovan i u vojačkoj školi „Milan Hadžić“.
U školi Čmelik u Staroj Pazovi već tradicionalno u svetosavskom programu pored učenika učestvuju i dve grupe predškolaca. Đaci OŠ Nikola Tesla iz Novih Banovaca su za proslavu dana Svetog Save takođe pripremili pesme i recitacije a na svečenoj priredbi direktor Bojan Ivošević je potsetio na značajnu ulogu Svetog Save, čije delo treba da bude vodilja učenicima u njihovom obrazovanju.
Info Stara Pazova 27.01.2014.
Danas su građani Stare Pazove zetekli čoveka koji je razapeo šator ispred zgrade opštine i okačio nekoliko parola na kojima piše da “Niko nije iznad zakona” i da ”Ljudi imaju moć da menjaju stvari”. Miroslav Jarić iz Nove Pazove protestuje jer mu je, kako kaže, ugrožena bezbednost. Iz nepovezane izjave koju je dao ekipi RTV Stara Pazova, ne može se tačno utvrditi razlog zbog čega Jarić protestuje. U opštini Stara Pazova saznajemo da se najčesće žalio da mu bezbednost ugrožava komšija koji se nelegalno uselio u nelegalno izgrađen objekat pored njegove kuće u Novoj Pazovi.
Prema rečima načelnika za urbanizam Miodraga Vuksana nelegalni objekat će biti uklonjen čim zbrinu lice koje je nelegalno useljeno a koje je socijalni slučaj. Jarić nema primedbi na rad službenika opštine, samo navodi da je izgubio poverenje u lokalanu policiju i zahteva da mu najviši državni rukovodioci pismeno garantuju bezbednost.
Info Stara Pazova 27.01.2014.
Juče oko 17,40 časova na putnom pravcu Novi Sad - Beograd, kod raskrsnice Beška - Maradik, područje Inđije, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali putnički automobili "ford mondeo" i "folksvagen kedi". U ovoj nesreći život je izgubila LJ.M. (77) iz Niša, suvozač u "fordu". Vozači automobila, N.M. (55) iz Novog Sada i P.B. (25) iz Iriga su zadobili teške telesne povrede opasne po život, zbog kojih su preveženi u Klinički centar Vojvodine. Uviđaj na licu mesta je izvršio zamenik osnovnog javnog tužioca u Staroj Pazovi, u prisustvu policije.
Kako smo nezvanično saznali, saobraćaj na ovom pravcu bio je u prekidu više od dva sata, saopštila je Policijska uprava Sremska Mitrovica.
Info Stara Pazova 27.01.2014.
Jan Lenjik, ugledni poljoprivrednik iz Stare Pazove proglašen je za najboljeg proizvođača šećerne repe sa teritorije staropazovačke opštine. Jan Lenjik, kao višegodišnji proizvođač šećerne repe ostvaruje rekordne prinose od 72.000 kilograma po hektaru, što je na nivou desetogodišnjeg proseka. Gazdinstvo Jana Lenjika, 60 godina uspešno gaji šećernu repu i svoj uspeh mere sa preko 12.000 kilograma šećera po hektaru, jer im digestija često prelazi 17,5%. Sa ovog imanja isporučuju se stotine vagona slatkog korena za koji često odvajaju oko 70 hektara od ukupno 220 koliko obrađuju.
Na proslavi povodom šest decenija Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, koja je održana prošle nedelje, uručena su i priznanja najboljim proizvođačima pšenice, soje, suncokreta i kukuruza.
Info Stara Pazova 27.01.2014.
Predškolska ustanova “Poletarac“ danas je proslavila svoju krsnu slavu, Svetog Savu. Svečani obred sečenja slavskog kolača obavio je protojerej Miodrag Lujić, starešina Hrama Pokrova Presvete Bogorodice, uz sasluženje sveštanika Zorana Erića, kuma slave bila je Maja Puškar. U ime ustanove prisutne je pozdravila zamenica direktora Radmila Bogdanović, a u zanimljivom programu su učestvovali mališani pripremnog predškolskog programa koji su kazivali i pevali pesme o Svetom Savi i izveli tri igrokaza.
Svečanosti su prisustvovali pomoćnik predsednika Opštine Slobodan Jovanović, načelnica Odelenja društvenih delatnosti Milka Simić, opštinska prosvetna inspektorka Mileva Ljubinković i predstavnici javnih preduzeća i ustanova.
Info Stara Pazova 27.01.2014.
Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove u četrnaestom kolu Winer štediša Superlige pobedile su u Lajkovcu ekipu Železničara sa 3:2 u utakmici u kojoj je bilo dosta neizvesnosti i rezultatskog preokreta. Nakon ovog kola staropazovčanke su pete na tabeli sa 27 bodova. U trinaestom kolu Winerštediša Superlige odbojkaši Jedinstva su u Staroj Pazovi poraženi od Radničkog iz Kragujevca sa 3:1 u setovima i sa jednim bodom su poslednji na tabeli. Košarkašice Stare Pazove zabeležile su prvu pobedu u prvenstvu Prve ženske lige i to u trenutku kada se najmanje očekivalo.
Savladale su Spartak u Subotici sa 81:71 i sada su šanse za opstanak u ligi postale mnogo izglednije nego pre ove utakmice. U trinaestom kolu Prve Regionalne lige grupa Sever sva tri tima iz staropazovačke Opštine su zabeližila pobede. Dunav iz Starih Banovaca je savladao Jedinstvo u Novom Bečeju sa 86:61, Stara Pazova je pobedila Topolu u Bačkoj Topoli sa 70:69. Prvu pobedu u prvenstvu zabeležili su i košarkaši Nove Pazove koji su kod kuće pobedili Veliku Kikindu u produžetku sa 91:85, u regularnom toku bilo je 74:74. U opštinskom derbiju trinaestog kola Druge Regionalne lige grupa Jug, košarkaši Omladinca iz Novih Banovaca pobedili su u Staroj Pazovi Jadran iz Golubinaca s 90:71, utakmica između Vojke i Pinka iz Šimanovaca je odigrana ranije a pobedili su vojčani sa 93:74. Posle više od dva meseca pauze nastavljeno je prvenstvo u Superligi za rukometašice. Ekipa Maks sporta je igrala u Novoj Pazovi protiv Radničkog iz Svilajnca i u derbiju začelja i izgubila sa 29:23.
Info Stara Pazova 25.01.2014.
Putevi u staropazovačkoj opštini su prohodni i ekipe Čistoće su i dalje na terenu, izjavio je jutros za RTV Stara Pazova, Dragiša Četnik, tehnički direktor ovog javnog preduzeća koje je od ove zime zaduženo za zimsku službu. Prema rečima Dragiše Četnika, jedno vozilo je obilazilo uspone i nadvožnjake i tu je situacija pod kontrolom.
Info Nova Pazova 25.01.2014.
Centar za obuku Vazduhoplostva i protivvazduhoplovne odbrane – Batajnica obaveštava da u ponedeljak 27. januara od 8.00 do 14.00h organizuje gađanje iz pešadijskog oružja u zoni između naselja Nova Pazova i Novi Banovci i južno od puta koji spaja Staru Pazovu i Stare Banovce, te da se od 7.30 navedenog dana, evakuiše stanovništvo i stoka iz navedenog opasnog područja, kao i zabrani kretanje do 14.30. Granice opasnog područja biće obeležene crvenim barjacima, a na prilaznim putevima biće postavljeni stražari čije se komande moraju bezuslovno poštovati.
Završetak gađanja označiće se skidanjem crvenih barjaka i povlačenjem stražara. Posle gađanja najstrožije je zabranjeno prikupljanje i diranje nerasprsnutih zrna i njihovih delova, jer je opasno po život. Pri nailasku na takva zrna svako lice je dužno da o tome obavesti najbliže organe policije ili Komandu VP 3395 Batajnica. Vojska Srbije neće snositi odgovornost za nesrećne slučajeve koji mogu nastati diranjem nerasprsnutih zrna i njihovih delova. Svako lice koje pretrpi materijalnu štetu zbog pogodaka mora odmah da dostavi svoju prijavu, a najkasnije do 28. januara 2014. Posle ovog datuma prijave neće biti razmatrane, saopštila je Komanda Vojne pošte 3395, Batajnica.
Info Stara Pazova 25.01.2014.
Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava javnost da će se od danas preko Poštanske štedionice, vršiti isplata: novčane naknade nezaposlenim licima za decembar 2013. godine, i privremene naknade, koja se isplaćuje preko Nacionalne službe za zapošljavanje, korisnicima koji žive na i van teritorije AP Kosova i Metohije, za jun 2013. godine.
Info Nova Pazova 25.01.2014.
OŠ Rastko Nemanjić Sveti Sava iz Nove Pazove, koja nosi ime velikog srpskog prosvetitelja organizovala je sinoć, uoči školske slave Svetosavsku akademiju. Učenici su sa svojim učiteljima i nastavnicima pripremili igrokaz pod nazivom „Gde su Srbi„, u kome su se preplitali stihovi i pesme, o prvom svetskom ratu i o životu Svetog Save a u kulturno umetničkom programu su nastupili i KUD „Mladost„ i OKUD „Sveti Sava„ iz Nove Pazove.
Direktor Strahinja Blagojević je napomenuo da njihova škola sa ponosom nosi ime utemeljivača školstva i crkve i izrazio zadovoljstvo što je ove godine na literarnom i likovnom konkursu o liku Svetog Save učestvovalo preko 400 učenika. Nagrađeno je 23 literarna i 29 likovnih radova, koji su izloženi u holu škole.
Kultura Stara Pazova 25.01.2014.
U pozorišnoj sali u Staroj Pazovi večeras će biti održan koncert mladih talenata iz naše Opštine. „Ovo je prvi put da Kancelarija za mlade i Centar za kulturu organizuju ovakav koncert. Na koncertu će nastupiti mladi izvođači etno, pop i rok muzike.“ – rekle su u izjavi za RTV Stara Pazova Nadežda Harik, koordinatorka Kancelarije i Dragana Stević, piar Centra za kulturu. Koncert mladih talenata u subotu, u pozorišnoj sali u Staroj Pazovi počinje u 19 časova, ulaz je slobodan.
Info Stara Pazova 24.01.2014.
Zbog nešto viših prosečnih temperatura, potrošnja gasa je u ovoj grejnoj sezoni nešto manja, rekao je u razgovoru za RTV Stara Pazova, Milan Gavran, direktor Gas Feromonta. Prema njegovim rečima, potrošači za gas duguju oko 200 miliona dinara, od čega 60 posto otpada na građane, a 40 procenata na pravna lica i Gas Feromont nema mnogo reklamacija na visinu računa. Gas se domaćinstvima isporučuje po ceni 44 dinara 22 pare, plus PDV koji sada iznosi 10 posto, među najredovnije platiše spadaju Gorenje, Mlinpek i Alumil, a u Gas Feromontu se nadaju da će biti posla i na izgradnji gasovoda Južni tok, rekao je Milan Gavran.
Kultura Stara Pazova 24.01.2014.
Staropazovački gimnazijalci počinju tokom ove nedelje probe dramske sekcije, koja se priprema za novi projekat Teks čiji autori su sami učenici njih 22 koji učestvuju u realizaciji projekta nosi naziv "Kafana na Balkanu",a bavi se savremenom tematikom u kojoj značajno mesto zauzimaju mladi ljudi. Premijera će biti održana 10 marta, a sa ovom predstavom dramska sekcija Gimnazije učestvovaće na festivalima mladih stvaralaca u Kragujevcu Sterijinom pozorju za mlade u Novom Sadu.
Kultura Stara Pazova 24.01.2014.
Na prvoj ovogodišnjoj izložbi u Galeriji Centra za kulturu Stara Pazova predstavlja se Milan Radumilo Meca, slikar i vajar iz Novih Banovaca, član Udruženja likovnih umetnika Stara Pazova. Radumilo je na likovnoj sceni prisutan gotovo pola veka. Njegove skulpture nastale su kombinovanjem različitih materijala, što je primetno i na njegovim slikama. O radovima ovog originalanog i inoventnog umetnika govorili su akademski slikar Marjan Karavla i predsednica ULUSP-a Zorica Opavski, koja je i otvorila izložbu.
Sport Stara Pazova 24.01.2014.
Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove naći će se na novom iskušenju u 14 kolu Viner štediša Superlige. Posle serije odličnih rezultata staropazovčanke odlaze u goste Železničaru u Lajkovce koji je uvek bio neugodan rival. Tokom ove sedmice u Železničaru je došlo do promene trenera, umesto Milivoja Radisavljevića na klupu je seo iskusni Ilija Vujović i domaće igračice će sigurno imati motiv više da zabeleže pobedu. To može da bude i šansa za Jedinstvo koje se nalazi u odličnoj formi iznenadi domaćina i nastavi sa odličnim rezultatima.
Odbojkaši Jedinstva koji su praktično već izgubili sve šanse da izbore opstanak u ligi, pokušaće protiv Radničkog iz Kragujevca koji stiže u Staru Pazovu da pruže što jači otpor i koliko toliko poprave utisak u dosadašnjem toku prvenstva. Podsetimo da Jedinstvo ima samo jedan bod, a osvojilo ga je upravo u duelu sa Radničkim i to u Kragujevcu. Košarkašice Stare Pazove ni u dva uzastopna meča pred svojim navijačima protiv dve ekipe iz Kraguejvca nisu uspele da zabeleže pobedu tako da su još uvek poslednje na tabeli bez pobede. U 16 kolu Prve ženske lige igraće u Subotici protiv Spartaka. Posle više od mesec dana pauze nastavlja se prvenstvo u Prvoj Regionalnoj ligi grupa Sever. Košarkaši Stare Pazove će u trinaestom kolu igrati protiv Topole u Bačkoj Tololi, Dunav iz Starih Banovaca će se sastati sa Jedinstvom u Novom Bečeju, a Nova Pazova će kod kuće igrati sa Velikom Kikindom. Utakmica trinaestog kola Druge Regionalne lige grupa Jug, između Vojke i Pinka iz Šimanovaca je odigrana ranije, pobedili su vojčani sa 93:74, a u Staroj Pazovi u opštinskom derbiju sastaće se Jadran iz Golubinaca i Omladinac iz Novih Banovaca. Posle više od meseca pauze zbog svetskog prvenstva u Beogradu i novogodišnjih i Božićnih praznika nastavlja se i prvenstvo u Superligi za rukometašice. Igraće se utakmice desetog kola a ekipa Maks sporta koja ima tri boda i nalazi se na desetom mestu će u Novoj Pazovi dočekati Radnički iz Svilajnca. Na jednom od najvećih svetskih turnira u streljaštvu koji se održava u Minhenu u konkurenciji juniorki nastupila je i Sanja Vukašinović članica streljačke družine Jedinstvo iz Stare Pazove. Sanja je pucala u disciplini vazdušna puška u konkurenciji juniorki i zauzela 39 mesto sa 410 upucanih krugova. Ovakav rezultat u veoma jakoj konkurenciji može se oceniti kao solidan, s obzirom da je Sanji Vukašinović ovo prvo veliko međunarodno takmičenje na kome učestvuje. Turnir u Minhenu na kome učestvuje više stotina strelaca iz preko 50 zemalja trajaće do 26 januara.
Info Nova Pazova 24.01.2014.
U susret školskoj slavi, Svetom Savi, u novopazovačkoj školi, koja nosi ime prvog srpskog arhiepiskopa, svetitelja i prosvetitelja, danas će biti održana Svetosavska akademija. Uz učešće preko 70 učenika biće izveden dramski prikaz pod nazivom „Gde su Srbi„, a u kulturno umetničkom programu će učestovovati i KUD „Mladost„ i OKUD „Sveti Sava„ iz Nove Pazove. Biće to i prilika da se uruče nagrade učenicima koji su bili najuspešniji na likovnom i literarnom konkursu koji je povodom Savindana organizovan u školi.
Svečana akademija će biti održana u svečanoj sali škole, večeras u 18.00 časova. U čast Svetom Savi, utemeljivaču srpske crkve i države, Osnovna škola „Boško Palkoviljević Pinki„ iz Stare Pazove danas će upriličiti Svetosavsku akademiju. Na svečanosti će biti uručene nagrade učenicima koji su bili najuspešniji na likovnom i literarnom konkursu koji je na temu svetosavlja organizovan u školi . Svečana akademija će biti održana u pozorišnoj sali, večeras u 18.00 časova.
Info Stara Pazova 24.01.2014.
U Hramu Pokrova Presvete Bogorodice u Staroj Pazovi u nedelju, posle večernjeg bogosluženja, uoči Svetog Save, biće organizovan prigodan program u kojem će učestvovati Gradski hor Stara Pazova, hor i recitatori osnovne škole Simeon Aranicki i mališani iz Poletarca. „Ovo je peta godina kako se u novom hramu priređuje ovakov duhovno veče“- rekao je gostujući u našem programu starešina Hrama protojerej Miodrag Lujić. Duhovno veče uoči Svetog Save počinje u 18 časova.
Info Stara Pazova 22.01.2014.
Sindikat je dobio podršku članstva da uđe u dijalog sa poslodavcima i Vladom o novom Zakonu o radu – rekao je gostujući u emisiji Strogo lokalno Radio Stare Pazove Rade Erceg, predsednik opštinske organizacije Saveza samostalnih sindikata Srbije. Sindikati ne odustaju od najavljenog štrajka upozorenja sutra oko podne da se, kako navode, “ne ponovi samovolja i jednostrano pisanje za radnike najznačajnijih zakona“.
Info Stara Pazova 22.01.2014.
Za novu predsednicu Mesnog odbora Matice slovačke u Staroj Pazovi sinoć je izabrana Ana Balaž, nastavnica u penziji. Ona je dobila većinu glasova, za razliku od protivkandidata Miroslava Papa. Ana Balaž je prva žena na čelu pazovačkog MOMS-a, institucije, čija je glavna uloga očuvanje nacionalnog identiteta i kulture Slovaka na ovim prostorima. Upravni odbor je imenovao i 5 potpredsednika: sveštenika Igora Feldija, Anu Lepšanović, predsednicu SKUD-a Čmelik, Janka Havrana, direktora škole Čmelik, Aleksandra Baka, ispred Centra za kulturu i Ljibušku Lakatoš,
načelnicu Odeljenja za kulturu, omladinu i sport. Vladislav Pop i u narednom periodu ostaje na mestu sekretara a Pavel Balaž na mestu blagajnika.
Info Stara Pazova 21.01.2014.
Šesnaest odelenja staropazovačke Gimnazije sa 466 učenika završilo je prvo polugodište sa relativno dobrim rezultatima konstatovalo je nastavničko veće ove škole. Ukupno 353 učenika imala su pozitivne ocene, 87 negativne, a od 353 učenika sa pozitivnim ocenama 117 je bilo odlično, 128 je ostvarilo vrlo dobar uspeh, 108 dovoljan, a 41 učenik je imao jednu nedovoljnu ocenu. Ukupno je zabeleženo 210 slabih ocena i to najviše iz matematike, fizike i engleskog jezika izjavila je pedagod škole Snežana Inđić.
Na samom kraju predhodne nedelje održani su i roditeljski sastanci na kojima su razredne starešine upoznale roditelje sa uspehom dece, a obavezna dopunska nastava je održana tokom raspusta, mada je bila slabo posećena, izjavila je pedagog Inđić.
Info Golubinci 21.01.2014.
U Osnovnoj školi „23. oktobar„ u Golubincima u toku su pripreme za obeležavanje školske slave, Svetog Save. Kao i svake godine, učenici sa svojim nastavnicima pripremaju bogat kulturno umetnički program koji će biti izveden na svečanoj akademiji. Kumovi slave ove godine su profesorka Dragana Arsenijević i njen suprug Pavle, rekao je za RTV Stara Pazova direktor Milorad Bosančić.
Život Stara Pazova 20.01.2014.
Udruženje golubara srpskih visokoletača Golub iz Stare Pazove ostvarilo je značajne rezultate u 2013 godini na republičkom i regionalnim takmičenjima, gde je učestvovalo sedam takmičara. Prošla godina je bila uspešna istakao je Saša Tabaković na jučerašnjoj godišnjoj Skupštini kada su proslavili i slvau ovog udruženja-Bogojavljenje. Bila je to prilika da se najuspešniji nagrade peharima i diplomama. U ovoj godini udruženje planira okupiti više mladih odgajivača golubova.
Godišnja skupština je bila i prilika da se druže i razmene iskustva sa svojim i članovima drugih udruženja iz opštine i sa gostima iz Bačke Palanke sa kojima imaju dugogodišnju saradnju.
Info Stara Pazova 20.01.2014.
U Osnovnoj školi “Rasko Nemanjić Sveti Sava" u Novoj Pazovi po drugi put će biti organizovan “Festival nauke“. Pripremaju ga nastavnici fizike, hemije, matematike i bilologije, kao i učenici starijih razreda koji će ujedno biti asistenti na Festivalu, rekla je za RTV Stara Pazova pedagog Slavica Despotović. Učenici pripremaju zanimljive eksperimente koji će se demonstrirati svim učenicima. Festival, koji će biti upriličen 1. februara, organizuje sa ciljem da nauku približi učenicima, pomogne im da je razumeju kao sastavni deo svog života, uključi ih u aktivno bavljenje naukom i podstakne njihovu kreativnost .
Sport Nova Pazova 20.01.2014.
Udruženje golubara srpskih visokoletača Golub iz Stare Pazove ostvarilo je značajne rezultate u 2013 godini na republičkom i regionalnim takmičenjima, gde je učestvovalo sedam takmičara. Prošla godina je bila uspešna istakao je Saša Tabaković na jučerašnjoj godišnjoj Skupštini kada su proslavili i slava ovog udruženja-Bogojavljenje. Bila je to prilika da se najuspešniji nagrade peharima i diplomama. U ovoj godini udruženje planira okupiti više mladih odgajivača golubova.
Godišnja skupština je bila i prilika da se druže i razmene iskustva sa svojim i članovima drugih udruženja iz opštine i sa gostima iz Bačke Palanke sa kojima imaju dugogodišnju saradnju.
Sport Stara Pazova 20.01.2014.
Sanja Vukašinović članica streljačke družine Jedinstvo iz Stare Pazove u prvom kolu Kupa Srbije u “B“ programu koje je održano na strelištu Ušće na Novom Beogradu osvojila je prvo mesto u konkurenciji mlađih juniorki. Ona je upucala 395 krugova i oborila lični rekord, a gađala je u disciplini standardna vazdušna puška. Inače, Sanja Vukašinović sutra sa reprezentacijom Srbije putuje u Minhen na veliki turnir koji će trajati od 22 do 26 januara.
Kultura Stara Pazova 20.01.2014.
U petak je u holu Pozorišne sale u Staroj Pazovi održana projekcija kratkih filmova studenata Fakulteta dramskih umetnosti. Prikazano je pet dokumentarnih i igranih filmova različitih žanrova među kojima su bili i filmovi “Iznad blata” i ”Pesnik” čiji je autor staropazovčanin Predrag Jakšić, diplomirani dramaturg Fakultet Dramskih umetnosti. Film “Pesnik” je njegov master rad, neka vrsta lažnog biografskog dokumentarca koji govori o naporima umetnika da njegovo delo postane dostupno široj javnosti.
Film je najvećim delom snimljen na prostoru Stare Pazove i u njemu glume i učestvuju neki od naših sugrađana. Iz Centra za kulturu najavljuju nastavak organizicije ovako uspelih filmskih večeri.
Sport Stara Pazova 20.01.2014.
Košarkašice Stare Pazove poražene u četrnaestom kolu Prve ženske lige na svom parketu od Šumadije iz Kraguejvca sa 94:61. Nakon ovog kola ekipa Stare Pazove je poslednja na tabeli sa četrnaest bodova, bez pobede u dosadašnjem toku prvenstva. Narednu utakmicu u borbi za bodove Stara Pazove će igrati već u sredu i opet na svom parketu, a protivnik će biti Radnički iz Kragujevca.
Kultura Stara Pazova 19.01.2014.
U petak je u biblioteci u Staroj Pazovi predstavljeno „džBujanje 3“, zbornik poezije i proze mladih autora iz staropazovačke Opštine. U ovom zborniku svoje radove je objavilo 13 sugrađana uzrasta od 15 do 35 godina a o zborniku je govorio pesnik iz Pančeva Slobodan Nikolić. Na promociji „džBujanja 3“ u bibloteci nastupili su i mladi gitaristi iz Nove Pazove.
Kultura Nova Pazova 19.01.2014.
U petak je u Galeriji Kulturno poslovnog centra Nova Pazova otvorena izložba radova Teodore Balabanović, akademske slikarke, rodom iz Nove Pazove. Njena Izložba Reč – misao –slika donosi slike iz ciklusa koji je nastaje već 10 godina i kako sama kaže, sada već taj ciklus polako izlazi iz jednog istraživačkog u novi momenat. Ona koristi pastel, krede, akvarel, tempere.
Izložbu je otvorio prof. dr Zdravko Milinković, likovni pedagog, slikar i vajar, istakavši da ova mlada umetnica pokazuje svoje unutrašnje stanje i ostavlja da svako na svoj način doživi njena dela. Za muzički deo programa se postarala Bojana Sovilj, profesorka klavira a slike Teodore Balabanović možete u Galeriji KPC Nova Pazova da pogledate do 7. Februara.
Info Nova Pazova 17.01.2014.
Hemijski otpad iz i oko improvizovane laboratorije za proizvodnju opojnih supstanci iz ulice Miloša Obilića u Novoj Pazovi, kako nezvačino saznaje RTV Stara Pazova, do kraja januara će biti izmešten na drugu lokaciju. Polovinom maja prošle godine na toj lokaciji su uhapšene tri osobe zbog osnovane sumnje da su u ovom prostoru proizvodili drogu a po odluci istražnog sudije mesto od tada obezbeđuje policija. U Višem sudu u Sremskoj Mitrovici smo saznali da su od Ministarstva pravde zahtevali odobrenje za izmeštanje sporne laboratorije dok iz Ministarstva za zaštitu životne sredine tvrde da nema opasnosti za život i zdravlje stanovnika ulice Miloša Obilića u Novoj Pazovi.
Info Stara Pazova 17.01.2014.
Opštinska organizacija Saveza samostalnih sindikata Srbije podržava najavljeni štrajk upozorenja, rekao je danas za RTV Stara Pazova Rade Erceg, predsednik. Erceg je danas održao radni sastanak sa predsednicima svih osnovnih organizacija Samostalnih sindikata u staropazovačkoj Opštini radi dogovora o organizovanja ove podrške. Osnovni zahtev sindikata je da se povuče predlog novog Zakona o radu.
Info Stara Pazova 17.01.2014.
Prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi biće održana u Novim Banovcima 19 januara u prostorijama osnovne škole od 9 do 13 časova.Tokom januara će biti održane još dve akcije davanja krvi 25 I 26 januara. Prva je u Staroj Pazovi u prostorijama škole Čmelik u vremenu od 9 do 13 časova, zatim u Novoj Pazovi u prostoru dečijeg dispanzera u vremenu od 8 do 12 časova.
Kultura Stara Pazova 17.01.2014.
Sinoć je u pozorišnoj sali u Staroj Pazovi Radionica modnog dizajna Kancelarije za mlade Opštine Stara Pazova priredila modnu reviju a u holu je otvorena izložba Radionice slikanja na svili. Bezmalo puno gledalište i dobro posećena izložba pokazali su veliko interesovanje sugrađana. Modnu reviju i izložbu organizovala Kancelarija za mlade Opštine Stara Pazova, pratila načelnica odeljenja za sport, omladinu i kulturu Ljibuška Lakatoš a pomoglo Ministarstvo omladine i sporta. Frizure mladim manekenkama su pravile članice pazovačkog Udruženja frizera.
Info Stara Pazova 16.01.2014.
Odeljenje za urbanizam i građenje Opštinske uprave Opštine Stara Pazova ne može da prihvati dokumentaciju koja je uz zahtev za legalizaciju podneta pre 2012. godine, a koja ne odslikava stvarno stanje na terenu, i građani koji sada aktiviraju ranije započetu legalizaciju, moraju priložiti dokumenta ne starija od 2012. godine, rekao je Miodrag Vuksan, načelnik ovog odeljenja. Po njegovim rečima, svaki zahtev je specifičan, a legalizacija se najčešće odužila zbog nepotpune dokumentacije koja bi trebalo da prati svaki zahtev za legalizaciju.
Kultura Stara Pazova 16.01.2014.
Uslovi upisa u staropazovačku biblioteku nisu se menjali poslednje četiri godine. Članarina je i ove godine pojedinačna 500 dinara, za penzionere 300 dinara, za decu od drugog do četvrtog razreda 200 dinara, a za one od petog do osmog razreda 300 dinara. Besplatan upis u biblioteku imaju nezaposleni, ratni vojni invalidi, dobrovoljni davaoci krvi.
Info Vojka 15.01.2014.
U vojačkom parku su pre neko veče uništene klupe i kante za smeće. Počinioci ovog vandalskog čina za sad nisu poznati, a meštani su kao i zaposleni u ambulanti pomalo ljuti i uplašeni. Od pre dve godine prostor ispred ambulante u Vojki, poznat kao vojački park dobio je svoj novi izgled. Uređen je travnjak, postavljene su klupe, svetla, velika letnja pozornica. Postao je središte okupljanja roditelja sa malom decom, koja se tu mogu igrati i zabavljati.
Pored 20 klupa postavljene su i kante za smeće, ali je većina od njih izlomljena i uništena u noći između 13. i 14. januara. Bio je i pokušaj da se obori velika svetiljka ispred ulaska u ambulantu. Medicinsko osoblje je bilo neprijatno iznenađeno i pomalo uplašeno dolaskom na posao sledeće jutro i zatekavši ovakvu ružnu sliku u parku. Počinioci zasad nisu poznati, a iz predostrožnosti razmišlja se o brzom postavljanju sigurnosne kamere.
Kultura Stara Pazova 15.01.2014.
Udruženje žena SKUD-a Janko Čmelik je već počelo sa aktivnostima u ovoj godini. Zimsko vreme je pogodno za okupljanje i prela. Juče je nekoliko predstavnica staropazovačkog udruženja bilo na prelu u Bačkoj Palanci sa kojim ima dugogodišnju saradnju. Na prelu su bile i predstavnice udruženja žena iz Lalića i Iloka. Naredno druženje će biti krajem januara u Staroj Pazovi, saznajemo od Ane Horvat predsednice Udruženja žena.
Info Stara Pazova 15.01.2014.
Jedan od značajnih projekata u staropazovačkoj opštini u ovoj godini je izgradnja postrojenja za preradu industrijskog otpada. Postrojenje će se nalaziti na mestu gde se sada nalazi gradska deponija, čime bi se sanirala ova deponija a izgrađen bi bio i azil za pse – rekao je Đorđe Radinović, predsednik opštine. Lokacija je izabrana zbog infrastrukture i blizine autoputa čime bi se izbeglo prevoženje otpada kroz naseljena mesta.
Predsednik Radinović je izjavio da se u postrojenju ne bi tretirao otpad iz inostranstva ili iz drugih krajeva zemlje već isključivo sa teritorija opština Stara Pazova, Zemun i Inđija. Ovde se neće tretirati opasne materije – rekao je predsednik Radinović.
Kultura Stara Pazova 15.01.2014.
U toku 2014. godine staropazovačka biblioteka će organizovati zanimljive književne susrete.Tako će dobitnik NIN-ove nagrade za roman godine Goran Gocić sigurno gostovati u biblioteci kao i Uglješa Šajtinac, pisac koji je dobio nagradu Politikinog zabavnika za dečiji roman. Biblioteka će svečano i sa odgovarajućim gostima obeležiti i stogodišnjicu prvog svetskog rata.
Info Stara Pazova 15.01.2014.
U Osnovnoj školi „Boško Palkovljević Pinki“ u Staroj Pazovi tokom zimskog raspusta upriličene su brojne aktivnosti. Za učenike je organizovana dodatna i dopunska nastava, i rad u sekcijama, a intenzivno se radilo i na pripremi programa za Svetosavsku akademiju, rekao je za RTV Stara Pazova direktor Milan Predojević. I ove godine učenici Pinki škole pripremaju bogat Svetosavski program u kome će pored školskog hora učestvovati recitatorska i dramska sekcija .
Info Vojka 14.01.2014.
Na 9. svečanosti dodele nagrada MZ Vojka, sinoć je za najuspešnijeg poljoprivrednika u 2013. godini proglašen Mirko Dražin, najuspešniji privrednik je Dušan Čojčić, vlasnik preduzeća Gumaplast Raul, za najuređenije dvorište nagrađeni su Ružica i Radovan Radojčić, najbolji sportista je Predrag Čortanovački, kapiten Fudbalskog kluba Sremac, priznanje kulturni radnik 2013. godine posthumno je poneo Stevan Kudić, a za zaslužnog građanina proglašen je Branislav Ćurčin.
Nagrađeni su dobili plaketu sa poveljom MZ kao i vaučer u vrednosti od 5000 dinara od firme Medius. Svečanosti su pored članova Saveta, prisustvovali i predstavnici Opštine Stara Pazova koja je bila generalni pokrovitelj na čelu sa predsednikom Đorđem Radinovićem, direktori javnih preduzeća, prijatelji Mesne zajednice.
Info Stara Pazova 14.01.2014.
U staropazovačkoj opštini će tokom narednog perioda biti izgrađeno 180 stambenih jedinica, stanova i montažnih kuća za potrebe izbegličke populacije,a na osnovu Akcionog plana koji je sačinjen u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice republike Srbije. 38 placeva je za ove namene opredeljeno u Vojki, Belegišu i Surduku, dok je u Golubincima planirana tokom ove godine gradnja 45 stanova za izbeglice.
Info Stara Pazova 14.01.2014.
Za učenike osnovnih i srednjih škola u Vojvodini sutra počinje nastava u drugom polugodištu školske 2013 /2014. godine. Učenici viših razreda i Tehničke škole nastavu će pratiti u prepodnevnoj smeni dok će za učenike nižih razreda i Gimnazije „Branko Radičević“ nastava biti organizovana u popodnevnoj smeni. Od ove školske godine, učenici Ekonomsko-trgovinske škole „Vuk Karažić“ prate nastavu u dve smene.
Sport Banovci Dunav 14.01.2014.
Na 21. Vojvođanskom kadetskom festivalu održanom u Subotici, mladi šahisti Šah kluba „Banovci Dunav“, osvojili su tri medalje. Po rečima Miodraga Stankovića, predsednika Kluba, Vukašin Grčić osvojio je zlatnu medalju u konkurenciji dečaka do 12 godina, Marija Stanković osvojila je srebrnu medalju u konkurenciji devojčica do 10 godina, a u konkurenciji devojčica do 12 godina, Nada Trajković osvojila je bronzanu medalju.
Zapažen nastup u Subotici imao je i Miloš Stanković, koji je bio peti u konkurenciji dečaka do 12 godina, a petogodišnji Đorđe Trajković, najmlađi član Kluba „Banovci Dunav“ ostvario je pet pobeda u konkurenciji dečaka do osam godina. Stanković je najavio početak priprema za Kadetski festival Srbije u šahu koji će biti održan sredinom aprila.
Info Stara Pazova 13.01.2014.
U Srbiji se večeras dočekuje Nova godina po Julijanskom kalendaru, a proslave na trgovima su, prema najavama, organizovane u više gradova, ali ne i u Beogradu. Nova godina po Julijanskom kalendaru biće, prema najavama, obeležena u prestonici u restoranima, klubovima i kafanama i vatrometom iznad Hrama svetog Save.
Starešina Hrama Svetog Save Radivoje Panić rekao je Tanjugu da će u 23.30, u tom Hramu biti održano blagodarenje za prošlu i moleban za iduću godinu.On je istakao i da će u ponoć početak Nove godine, tradicionalno, biti obeležen vatrometom i crkvenim zvonima sa Hrama. Svečani doček biće večeras organizovan u ugostiteljskim objektima i klubovima penzionera u Opštini Stara Pazova.
Info Stara Pazova 13.01.2014.
Veoma toplo vreme za ovo doba godine sa zamemarljivom količinom padavina pogoduje pojačanoj aktivnost poljskih glodara, voluharica i poljskih miševa. Ozima strna žita su u periodu mirovanja vegetacije glavni izvor hrane za poljske glodare i glodari čine velike štete pa je potrebno preduzimati intenzivne mere na suzbijanju, savetuju stručnjaci. Prilikom postavljanja mamaka treba biti oprezan jer su pojedini izuzetno toksični i opasni po divljač i životnu sredinu, upozoravaju stručnjaci.
Info Vojka 13.01.2014.
U Vojki će večeras će po 9. put biti proglašenje najuspešnijih Vojčana u prethodnoj godini. Plakete i povelje Mesne zajednice se dodeljuju u oblasti poljoprivrede, privrede, kulture, sporta, bira se najuređenije dvorište i proglašava zaslužni građanin. Svečanost počinje u 19 časova u Domu kulture.
Info Stara Pazova 13.01.2014.
Kancelarija za inkluziju Roma Opštine Stara Pazova u nastojanju da pomogne svojim sunarodnicima omogućila je besplatno pribavljanje dokumentacije za lična dokumenta, rekao je gostujući u Jutarnjem programu Televizije Stara Pazova Aleksandar Balinović, koordinator Kancelarije. Kancelarija nastoji da pomogne u samozapošljavanju. Za bespovratna sredstva za opremu u visini od 200 hiljada dinara iz staropazovačke Opštine je konkurisalo četvoro, rekao je Balinović.
Info Nova Pazova 10.01.2014.
U saopštenju za javnost koje je juče uputio Medija centar „Železnica Srbije“ piše da će ovo preduzeće razmotriti inicijativu opštine Stara Pazova da se poveća broj polazaka putničkih vozova do Beograda, posebno u jutarnjim i popodnevnim satima, kada je i najviše putnika. Naš cilj je da bude što više vozova i da zahvaljujući jeftinijoj ceni budemo najkonkurentniji prevoznici, posebno u lokalnom saobraćaju. U saopštenju piše da se generalni direktor Železnica Srbije Dragoljub Simonović juče susreo sa rukovodstvom opštine Stara Pazova. Na sastanku sa predsednikom opštine Stara Pazova Đorđem Radinovićem i sekretarom Mezne zajednice Nova Pazova Srbislavom Kneževićem,
bilo je reči o mogućnostima da se poveća broj polazaka vozova između Stare Pazove i Beograda, posebno u tzv. jutarnjem i popodnevnom „špicu“, kada je i najviše putnika. Zajednički je konstatovano da železnica i opština moraju da nađu najbolja rešenja i red vožnje u potpunosti prilagode potrebama putnika, posebno đaka, studenata i zaposlenih, stoji u saopštenju.
Info Nova Pazova 09.01.2014.
Na redakcijski mejl RTV SP stiglo je pismo zabrinutog meštanina, u kojem podseća na slučaj od 16. maja prošle godine, kada su policijski službenici PI Nova Pazova uhapsili tri osobe, zbog osnovane sumnje da su u improvizovanoj laboratoriji na adresi Miloša Obilića 90 u Novoj Pazovi proizvodili opojne droge. Iste te večeri u dvorištu porodične kuće, neposredno uz ulaz u otvorenu prostoriju u kojoj se nalaze razna hemijska jedinjenja i supstance namenjene za proizvodnju opojnih droga, gotovi proizvodi i sredstva za proizvodnju postavljeno je policijsko vozilo sa jednim policijskim službenikom čiji je zadatak da obezbeđuje lice mesta, navodi se dalje u pismu. Narednih dana izvršen je i uviđaj na licu mesta, kao i uzorkovanje supstanci. Policijski službenici koji su bili prisutni u toku uzorkovanja, a čiji je posao bio obezbeđenje lica mesta, u neformalnim razgovorima sa licima koja su vršila uzorkovanje, od istih su saznali da se radi o isparivim, veoma toksičnim i kancerogenim materijama koje su opasne po ljudsko zdravlje i život.
Zabrinuti građanin ističe i da do danas policijski službenici PI Nova Pazova nisu dobili spisak hemijskih jedinjenja koja se nalaze na licu mesta i ocenu o njihovom uticaju na zdravlje i život ljudi, a neki od njih su se periodično žalili na glavobulju, mučninu, respiratorne probleme, malaksalost itd. Nadležni iz Ministarstva za zaštitu životne sredine uveravaju da opasnosti nema, ali i obećavaju da će supstance biti uklonjene što pre. U Višem sudu u Sremskoj Mitrovici za RTVSP je rečeno da su od Ministarstva pravde zahtevali odobrenje za izmeštanje sporne laboratorije za šta je, kako su nam naveli, potreban i novac. Iz dobro obaveštenih izvora saznajemo da pripadnici PI Nova Pazova imaju obavezu da do daljnjeg obezbeđuju mesto. Ono što je svakako zabrinjavajuće, je informacija našeg meštanina da je u neformalnom razgovoru sa stručnim licem jedne od firmi sa teritorije Opštine koja se bavi proizvodnjom hemijskih supstanci, a koji je vizuelno izvršio uvid ne narušavajući lice mesta (ne ulazeći u podrumske prostorije) došao do informacije da se radi o hemijskom otpadu, koji je neadekvatno smešten u plastične flaše i balone od vode, te da je pitanje dana kada će isti da procuri i time izazove ekološku katastrofu, zagadi okolno zemljište i direktno ugrozi zdravlje ljudi u okolini. Ukoliko redakcija naše medijske kuće dođe do dodatnih informacija o ovom, nimalo naivnom, slučaju, blagovremeno ćemo ih saopštiti.
Info Stara Pazova 09.01.2014.
U prvom tromesečju ove godine, Skupština opštine Stara Pazova trebalo bi da na dnevnom redu ima Programe rada Narodne biblioteke “Dositej Obradović”, Centra za kulturu, Centra za socijalni rad, i Program rada i razvoja doma zdravlja. Odbornici će do marta razmatrati Godišnje planove rada Predškolskih ustanova “Poletarac” i “Radost”, zatim Programe rada Turističke organizacije, Opštinske organizacije Crvenog krsta, Finansijske planove mesnih zajednica, Izveštaje o radu Opštinske uprave i Opštinskog javnog pravobranilaštva za prošlu godinu, a Skupština bi trebalo da donese i Godišnji program zaštite,
uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na području staropazovačke opštine, piše u Programu rada Skupštine koji je usvojen na sednici održanoj 23. decembra 2013.
Kultura Stara Pazova 09.01.2014.
Krajem prošle godine akademska slikarka Mira Brtka za najuspešniju samostalnu izložbu na 12. Bijenalu slovačkih likovnih umetnika dobila je nagradu Karla Miloslava Lehotskog. Dvanaesto Bijenale slovačkih likovnih umetnika organizovali su: Muzej vojvođanskih Slovaka i galerija Zuzane Medvedjove u Bačkom Petrovcu. Radna tema 12. Bijenala bila je Umetnost Slovaka – fikcija ili realnost. Nosilac nagrade Cirila Kutlika za životno delo je Milan Sudji iz Kisača, a otkupne nagrade Nacionalnog saveta Slovaka je Pavel Pop iz Stare Pazove.
Kultura Stara Pazova 09.01.2014.
Pazovačka kulturna scena ponovo će da oživi nakon Nove godine po starom kalendaru. Kako saznajemo iz Kulturnog informatora, januar će biti pretežno u znaku filma. Nastavlja se ciklus autorskih filmova, u pazovački bioskop stiže i domaći film „Kad ljubav zakasni“, za najmlađe „Zaledjeno kraljevstvo“ i „Šetnja sa dinosaurusima“, a krajem meseca ponovo i „Hobit“.
Dva programa najavljuje i Kancelarija za mlade, biće to modna revija i koncert mladih talenata. Prvu ovogodišnju izložbu u Galeriji Centra za kulturu imaće Milan Radumilo Meca, a u najavi je i već tradicionalan koncert grupe „Legende“ 5.februara.
Info Stara Pazova 09.01.2014.
Obaveštavamo građane da u petak i subotu - 10. i 11. januara, u sedištu i svim policijskim stanicama Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, zbog izmena u radu programskih sistema, neće moći preuzeti lične karte, pasoše, vozačke i saobraćajne dozvole, ali mogu predavati zahteve za izradu istih.
Sport Banovci Dunav 09.01.2014.
U Subotici na 21. Vojvođanskom kadetskom festivalu, od 9. do 13. januara učestvuje osmoro šahista Šah kluba „Banovci Dunav“, izjavio je za RTV Stara Pazova Miodrag Stanković, predsednik ovog Kluba. Šahisti Kluba „Banovci Dunav“ prošle godine osvojili su na ovom festivalu tri zlatne medalje, a ove godine se očekuje učešće preko 200 mladih šahista.
Info Nova Pazova 08.01.2014.
Ograda oko hrama Svete Petke u Novoj Pazovi obuhvatila je celu portu, preko 120 metara zida i 35 metara ograde što je znatno više nego što je prvobitno planirano, rekao je starešina Hrama, arhijerejski namesnik Mile Jokić. U izjavi za Radio-televiziju Stara Pazova Otac Jokić je rekao da zahvaljujući razumevanju predsednika Opštine Đorđa Radinovića završni radovi na novom hramu teku brže i u većem obimu nego što je planirano.
Info Stari Banovci 08.01.2014.
Kolektiv škole “Slobodan Savković” završio je prikupljanje odeće, obuće i novčanih priloga za porodicu Jovanović koja je u decembru ostala bez kuće. Boško Milojević, direktor škole u Starim Banovcima je za RTV Stara Pazova izjavio da je pomoć u odeći i obući uručena ovoj porodici odmah nakon požara, a ovih dana je novčana pomoć od 27 hiljada dinara uplaćena u jednoj lokalnoj prodavnici pa će ova porodica tokom januara moći svakoga dana da pazari najpotrebnije namirnice u dnevnom iznosu od hiljadu dinara.
U decembru u požaru mnogočlana porodica Srđana Jovanovića iz Starih Banovaca ostala je bez kuće. Ova porodica sa petoro male dece i pre požara je teško živela. Milojević ne isključuje mogućnost da akcija bude nastavljena u drugom polugodištu.
Info Stara Pazova 08.01.2014.
Za prolećnu setvu 2014. godine u Sremu je ostalo 176.480 hektara slobodnih oraničnih površina. Ovo smanjenje je minimalno u odnosu na prošlu godinu za 1.500 hektara ili nepun jedan posto, što je rezultat nešto povećane setve strnina.
Zbog niskih cena kukuruza, naročito neposredno posle berbe,očekuju se smanjenje površina pod zlatnim zrnom. Šećerna repa je odlično podnela letnju sušu na sremskim poljima i postignut je najveći prinos od 1985. godine,međutim, zbog najave smanjenja cena korena šećerne repe ne planira se veći porast površina pod ovom kulturom.Pod suncokretom površine će biti slične prošlogodišnjim a pod sojom smanjenje za 15 posto.
Info Stara Pazova 06.01.2014.
Danas, na Badnji dan, u većini hramova Srpske pravoslavne crkve u staropazovačkoj opštini večernje bogosluženje sa polaganjem badnjaka počinje u 17 časova, jutrenje u ponoć, a Božićna liturgija sutra u 9.30. U Hramu Pokrova Presvete Bogorodice u Staroj Pazovi večernje danas počinje u 18 časova.
Info Stara Pazova 06.01.2014.
Kako je za RTV Stara Pazova, uoči novogodišnjih praznika izjavila glavna sestra Slađana Grujić, sutra će u Domu zdravlja „Dr Jovan Jovanović Zmaj“ biti organizovana dežurstva. Opšta medicina u Staroj i Novoj Pazovi će raditi od 9.00 do 15.00 časova, a u Starim Banovcima, za područje Podunavlja, od 9.00 do 13.00 časova. Na Božić, Služba za zdravstvenu zaštitu dece radiće samo u Staroj Pazovi, od 9.00 do 15.00 časova. Služba hitne medicinske pomoći će i u danima praznika biti u pripravnosti 24 sata.
Info Stara Pazova 03.01.2014.
I ove godine, na adresu 650 najsiromašnijih domaćinstava u naseljima opštine Stara Pazova stići će besplatan ogrev koji je finansiran sredstvima iz opštinskog budžeta. Podela je počela u subotu 28. decembra, a trajaće do 25. januara iduće godine i namenjena je građanima slabijeg materijalnog stanja, koji su primaoci socijalne pomoći Centra za socijalni rad Stara Pazova.
Opština je ove godine, bez obzira na znatno manje mogućnosti koje je donelo teško vreme, obezbedila 1000 tona uglja, tako da će se kamionima za svaku adresu isporučivati po jedna i po tona uglja Kostolca. Kompletna isporuka ogreva biće završena u roku od tri nedelje što može zavisiti od rudnika i vremenskih prilika. Do sada su se snalazili kako su mogli i umeli, a ugalj koji im je lokalna samouprava obezbedila mnogo će im značiti, jer će proleće dočekati u toplim domovima.
Info Stara Pazova 03.01.2014.
Kancelarija za mlade Opštine Stara Pazova danas počinje radionicu slikanja na svili i nastavlja započetu radionicu modnog dizajna, izjavila je RTV Stara Pazova Nadežda Hadrik, koordinatorka Kancelarije. Najbolji radovi biće prikazani na modnoj reviji koju Kancelarija najavljuje za 16. januar. Radionice se održavaju u maloj sali Bele zgrade u Staroj Pazovi, a vode ih Srna Subanović i Jelena Đekić.
Info Belegiš 03.01.2014.
Svake godine, početkom januara, lovci iz lovačkog društva „Fazan“ iz Belegiša , okupljaju se na tradicionalnom novogodišnjem lovu na fazane, koji predstavlja pravu priliku za druženje. Ove godine okupilo se 95 lovaca iz cele Srbije. Uspešan lov i dobar pogled lovcima je poželeo predsednik MZ Belegiš, Aleksa Milosavljević.
Život Stara Pazova 01.01.2014.
RTV Stara Pazova Vam želi, uspešnu i srećnu novu 2014. godinu.
Firma Eurostroj iz Stare Pazove zapošljava trgovca u maloprodajnom objektu Praktiker. Pored rasvete i elektromaterijala, u prodavnici Praktiker u ponudi je širok asortiman šrafovske robe, ručnog, baštenskog i elektro alata, profi i hobi program. Ako ste komunikativni, vredni, imate iskustvo rada kao trgovac, prijavite se ili nam dostavite Vašu radnu biografiju.Poželjno je da kandidati budu elektotehničke struke ili da imaju osnovno znanje u navedenoj oblasti. Zainteresovai kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj: 063/267 032, ili poslati svoju radnu biografiju na e-mail: hr.mng@eurostroj.rs.
Potrebni radnici za rad u perionici veša u Staroj Pazovi.Zainteresovani kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj 069/40-51-500 kao i na broj telefona 063/24-41-76.
Firmi Moto-plast doo koja se bavi proizvodnjom folije, potrebni proizvodni operateri sa ili bez radnog iskustva za rad u proizvodnom pogonu u Novoj Pazovi. Rad je organizovan u smenama. Svoju radnu biografiju sa nazivom pozicije za koju konkurišete,zainteresovani kandidati mogu poslati na e-mail adresu: info@motoplast.rs ili doći lično u prostorije firme u ulici Njegoševa 111 u Novoj Pazovi.Za više informacija zvati na telefon broj 022/323-584 kao i na broj 022/323-364 svakog radnog dana od 8 do 16 časova.
Potrebni radnici muškog pola , za rad na presama u proizvodnji bakelitnih toalet dasaka. Zainteresovani kadidati sve informacije mogu dobiti na telefon broj 063/450-426 u periodu od 08 do 14 časova.
Predstavništvu kanadske firme Integrity iz Stare Pazove, potrebni radnici u proizvodnji. Prijave na telefone 022/310-147 i 060/508-0844 ili doći lično u sedište firme Golubinački put bb.
Stovarištu Šovljanski iz Starih Banovaca hitno potrebna dva fizička radnika. Za više informacija doći lično na adresu Grčka 2, ili pozvati na telefon broj 022/310-608.
Usled proširenja proizvodnih kapaciteta kompanija IGB AUTOMOTIV raspisuje konkurs za prijem 100 radnika u proizvodnom pogonu u Inđiji. Konkurs je otvoren do 1. juna. Prijave i biografije možete poslati na e-mail adresu prijava@bauerhin.rs ili direktno predati u kompaniji.
Potrebne žene za prodaju sladoleda u Novoj i Staroj Pazovi.Zainteresovane kandidatkinje mogu se javiti na broj telefona 060/5108333.
Kompaniji DIS su potrebni mladi, vredni i ambiciozni ljudi na sledećim pozicijama u marketu u Novoj Pazovi: prodavac- izlagač, kasir, prodavac na odeljenju voća i povrća, prodavac na odeljenju delikatesa i gotovih jela, mesar, magacioner, referent nabavke, poslovođa, vozač- dostavljač, Direktor marketa. Prijave sa kratkom biografijom i fotografijom posalti na hr@dis.rs ili se prijavite putem upitnika na sajtu www.dismarket.rs. Konkurs je otvoren do kraja juna.