Pregled vesti za Novembar 2014.


Info Stara Pazova 28.11.2014.
Skupština opštine Stara Pazova usvojila je rešenje o prestanku dužnosti direktora „Čistoće“ Milana Končarevića, a za vršioca dužnosti direktora ovog preduzeća imenovala je Jovicu Gagricu, dosadašnjeg direktora RTV Stara Pazova. Za vršioca dužnosti direktora lokalnog glasila imenovan je Miloš Lazić, dosadašnji urednik televizijskog programa. Končarević je podneo ostavku na dužnost direktora Čistoće, a Gagrica na dužnost direktora RTV Stara Pazova. Skupština je danas prihvatila rebalanse finansijskih planova Mesnih zajednica: Banovci Dunav, Belegiš, Surduk, Stari i Novi Banovci i Krnješevci i Centra za kulturu, Narodne bilbioteke „Dositej Obradović“, Turističke organizacije i Crvenog krsta.
Predsednik opštine Đorđe Radinović povukao je predlog o razrešenju člana Opštinskog veća i predlog za izbor novog člana.
Info Stara Pazova 28.11.2014.
U Patrijaršijskom dvoru u Sremskim Karlovcima, predsednicima opština Srema dodeljene su knjige, Spomenice Vladičanstva Sremskog, episkop Sremski Vasilije spomenicu je uručio i predsedniku opštine Stara Pazova Đorđu Radinoviću. Episkop Sremski Vasilije ovom prilikom izrazio je veliku zahvalnost predsedniku opštine Stara Pazova, na dugogodišnjoj saradnji i istakao da je naša opština uložila mnogo energije na očuvanju kulture i obnovu svetinja na teritoriji staropazovačke opštine. Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović rekao je da ulaganje u očuvanje svetinja ima višestruki značaj, jer bit jednog naroda predstavljaju upravo verski objekti, spomenici kulture i istorije.
On je takođe dodao da će sve crkve na teritoriji naše opštine do kraja mandata biti obnovljene.
Info ostalo 28.11.2014.
Kompanija Medius, koja uspešno posluje u staropazovačkoj Opštini, od 1994. godine, danas je svečano otvorila savremen, moderan Supermarket u Beškoj. Maloprodajni objekat je površine 500 metara kvadratnih a zaposleno je osamnaestoro radnika. Ove godine je otvoreno četiri Medius Supermarketa u kojima je zaposleno 50 radnika. Ovaj lokalni trgovinski lanac ima ukupno 13 maloprodajnih objekata i zapošljava 250 radnika, a maloprodajne objekte ima u Staroj i Novoj Pazovi, Starim Banovcima, Novom Slankamenu, Vojki, Inđiji, Golubincima i naselju Banovci Dunav.
Kultura Stara Pazova 28.11.2014.
Stara Pazova će sutra biti domaćin mladim interpretatorima slovačkih narodnih pesama, koji učestvuju na festivalu „Raspevani Srem“. Na 15. Festival je prijavljeno 15 takmičara iz 8 sremskih mesta a Staru Pazovu će ove godine predstavljati Izabela Stošić i Darko Uhelji. Sve učesnike će ocenjivati komisija za interpretaciju, komisija na narodnu nošnju, kao i žiri publike. Festival počinje u 19 časova u Pozorišnoj sali, ulaz je 200 dinara.
Život Stara Pazova 28.11.2014.
Društvo za afirmaciju invalida Feniks je za 20 godina postojanja ostvarilo ciljeve koje je pri osnivanju zacrtalo kao prioritetne. Danas su otklonjene mnoge barijere da osobe sa invaliditetom postanu vidljive u društvu, istakla je Jelica Despot, predsednica društva na sinoćnom 66. Feniksovom poselu. Brojna humanitarna pomoć pre svega deci, ali i odraslim osobama, koncerti, defile prijateljstva, posela, za dve decenije doprineli su da se Feniksova porodica proširi i mimo opštinskih granica, napomenula je Mirjana Sokolović, potpredsednica Feniksa. Zato je i na sinoćnom muzičkom poselu pored predstavnika lokalne samouprve, koja uvek svesrdo pomagala, gosti bili pevači Beki Bekić, Acko i Mirko Nezirović i muzičari Jane Januzović, Jan Čemerski i Goran Trifunov.
Info Stara Pazova 28.11.2014.
Sutra će se u Staroj Pazovi, u prostorijama škole Janko Čmelik od 9 do 13 časova održati akcija dobrovoljnog davanja krvi, rekao je Milan Skoko, sekretar Opštinskog odbora CK. U Crvenom krstu najavljuju još nekoliko akcija a jedna od tih će biti poslednje subote u decembru ponovo u Staroj Pazovi.
Sport Stara Pazova 28.11.2014.
Na međunarodnom šahovskom turniru “Doha Masters open” koji se igra u Kataru do sada su odigrana dva kola. U prvom kolu je Aleksandar Inđić, velemajstor, iz Stare Pazove pobedio Samera Katmalea iz Indije, a u drugom je poražen od našeg velemajstora Ivana Ivaniševića. Inđić ima posle dva kola jedan poen i nalazi se u sredini tabele. Na Open turniru u Dohi koji se prvi put organizuje u Kataru, učestvuje preko 150 šahista od toga oko 100 velemajstora. Turnir se igra po švajcarskom sistemu u devet kola.
Info Stara Pazova 28.11.2014.
Fondacije "Pazova za najugroženije" izgradila je dodatne kuće za dve porodice iz Jamene čiji su domovi nestali u majskim poplavama koje su zadesile ovo sremsko selo. Ključeve porodicama su dodelili Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova i Cviko Krunić, član UO fondacije. Jedna četvoročlana i jedna dvočlana porodica nisu krile zahvalnost i iznenađenje kada su u svom novom prostoru zatekli i nov nameštaj, takođe poklon fondacije “Pazova za najugroženije”. Ovom akcijom fondacija nastavlja da ostvaruje ciljeve zbog koje je formirana i najavljuje da će do kraja godine privesti kraju sve planirane aktivnosti za ovu godinu.
Info Stara Pazova 27.11.2014.
Javno komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija upozorava građane na lažne pozive vezane za kontrolu vode i napominje, da analizu vrši isključivo Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica. Reč je o prodavcima filtera i aparata za vodu, koji dovode građane u zabludu o kvalitetu vode iz mreže u nameri da ih nagovore na nabavku uređaja. Radnici Vodovoda se takvim poslovima ne bave, niti telefonom najavlјuju posete, jer se analize vode ni ne vrše u domaćinstvima, objasnila je Mara Gvozdenac, pi-ar pazovačkog Vodovoda i potvrdila da je voda ispravna i zdrava za piće.
Info Stara Pazova 27.11.2014.
Skupština opštine Stara Pazova na sutrašnjoj sednici razmatraće rebalanse budžeta šest mesnih zajednica i Finansijskih planova Centra za kulturu, Narodne bilbioteke „Dositej Obradović“, Turističke organizacije i Crvenog krsta. Statut Predškolske ustanove Radost Novi Banovci biće dopunjen definisanjem izdvojenog odeljenja u Starim Banovcima, a donošenjem Odluke o Opštinskom pravobranilaštvu, opštinsko pravobranilaštvo definisano je kao organ koji obavlja poslove pravne zaštite imovinskih prava i interesa opštine Stara Pazova. Na dnevnom redu je i predlog predsednika opštine o razrešenju člana Opštinskog veća Biljane Glišić koja je podnela ostavku 8. oktobra i predlog za izbor novog člana Veća, Pavla Kadlečika iz Stare Pazove.
Info ostalo 27.11.2014.
Do 19. decembra je rok za podnošenje molbi potencijalnih korisnika montažnih kuća, rečeno je na sastanku održanom u Pećincima, između potencijalnih korisnika i Komesarijata za izbeglice. Na sastanku su date informacije o uslovima konkursa i potrebnoj dokumentaciji. Uslovi konkursa su da je podnosilac prijave izbeglo lice, da ima sopstveno zemljište, da ima pravo svojine i da je na toj lokaciji dozvoljena individualna stambena gradnja, kao i da nema prodatu imovinu u zemlji porekla i ne poseduje drugu imovinu.Realizacija projekta je planirana u 2016. godini. Interes lokalne samouprave je da što više izbegličkih domaćinstava sa teritorije opštine Pećinci konkuriše i dobije montažnu kuću, kako bi rešilo svoje stambene probleme.
Kultura Stara Pazova 27.11.2014.
U biblioteci škole „Simeon Aranicki“ u Staroj Pazovi u toku je prodajna izložba knjiga izdavačke kuće „Laguna“ iz Beograda. Izložena je široka lepeza izdavačke produkcije, u ponudi je 153 naslova koji su svrstani po uzrastima, a popust na knjige je 20 odsto od redovne cene, rekla je Nataša Mićić, bibliotekarka i profesorka srpskog jezika i književnosti. Prodajna izložba knjiga će biti otvorena do 23. decembra.
Sport Stara Pazova 27.11.2014.
Nakon osvojenog prvog mesta na opštinskom i okružnom takmičenju, ženska košarkaška ekipa Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki“ iz Stare Pazove osvojila je treće mesto na međuokružnom takmičenju koje je juče održano u Loznici. I pored dobre igre, košarkašice škole Pinki nisu uspele da ostvare plasman u narednu fazu takmičenja.
Sport Stara Pazova 26.11.2014.
Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove plasirale su se u osminu finala Kupa izazivača, pošto su i u revanš meču na svom parketu pobedile ekipu Poreča sa 3:0. Utakmica je odigrana u hali „Park“ pred oko 1.000 gledalaca, a Staropazovčanke su sve vreme bile u vođstvu, tako da pobeda nijednog trenutka nije bila dovedena u pitanje. Plasman među 16 ekipa u Kupu izazivača je najveći uspeh koji su odbojkašice Jedinstva ostvarile u dosadašnjoj istoriji. U osmini finala protivnik ekipi Jedinstva biće Rote Raben Vilsbiburg iz Nemačke.
Info Stari Banovci 26.11.2014.
Zbog planiranih elekromontažnih radova u Starim Banovcima sutra od 09:00 do 13:00 časova bez električne energije će biti ulice Dositejeva, Zdravka Jekića od broja 13 i 32 do kraja, Jovana Kocića, Živana Manojlovića, Mitra Vitojevića, Pere Ninkovića, Radnička, Krstina, Nikole Belanovića, Miloša Davidovića, Školska od ulice Pere Šašića do kraja i ulica Jovana Dučića. U slučaju loših vremenskih prilika radovi se odlažu.
Info Stara Pazova 26.11.2014.
U 2014. godini Društvo za afirmaciju invalida Feniks obeležava 20 godina od osnivanja. Od osnivanja do danas Feniks je napravio veliki iskorak u pogledu afirmacije invalida u našoj sredini. Društvo organizuje niz programa i manifestacija od posela do pomoći invalidima. Cela ova godina je u znaku jubileja koji će se uoči Svetskog dana invalida obeležiti i već tradicionalnim poselom Feniks i prijatelji. U programu će učestvovati Beki Bekić istaknuti estradni umetnik i pomažući član Feniksa, Jane Januzović uz muzičku pratnju Jana Čemerskog i Gorana Trifunova. Šezdeset šesto Feniksovo poselo održaće se sutra u 18 časova u Klubu za dnevni boravak
Sport ostalo 26.11.2014.
U Kataru je danas počeo međunarodni šahovski turnir „Doha Open turnir“ na kome će učestvovati više od 150 šahista, uglavnom velemajstora iz celog sveta. Među učesnicima tunira je i velemajstor Aleksandar Inđić iz Stare Pazove, a iz Srbije u Dohu su otputovali i velemajstori Ivan Ivanišević i Miloš Perunović. Turnir će se igrati po švajcarskom sistemu, devet kola, a u Dohi se organizuje prvi put.
Info Stara Pazova 26.11.2014.
Predstava "Brak ustvari ljubav" koja je najavljena za sutra, odložena je za neki od narednih termina.
Info Stara Pazova 25.11.2014.
Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, socijalna služba PU „Radost“ u Novim Banovcima danas organizuje tematski susret za majke, starateljice, hraniteljice, koje su potencijalno ili su u situaciji nasilja ili trpe neki drugi oblik partnerskog nasilja, i koje su u potrebi izlaska ili su izašle iz situacije nasilja I imaju potrebu za socijalnom I drugom pomoći. Vrata socijalne službe ustanove u centralnom objektu biće otvorena od 8.00 do 17.00 sati.
Info Stara Pazova 25.11.2014.
U PU „Poletarac“ u toku je hunmanitarna akcija prikupljanja novčanih sredstava za lečenje predškolca Alekse Kukilo. Vaspitači iz centralnog objekta pripremili su lutkarsku predstavu „Ivica i Marica“, a celokupan prihod od prodaje ulaznica namenjen je za lečenje malog Alekse, rekla je za RTV Stara Pazova vršilac dužnosti direktora Radmila Bogdanović. Lutkarsku predstavu, namenjenu deci od dve do deset godina, ove nedelje će pogledati mališani u svim objektima Poletarca, naredne nedelje će predstava biti odigrana u osnovnim školama.
Info Banovci Dunav 24.11.2014.
Predškolska ustanova Radost u naselju Banovci Dunav, u sredu 26. novembra, u 16.00 časova, organizuje roditeljski sastanak povodom realizacije posebnih, specijalizovanih programa za decu, koja redovnim konkursom nisu upisana u vrtić. Programi su namenjeni deci starosti od 3 do 5 i po godina, koja žive u Podunavlju, a cilj je da se uključe u razne kreativne aktivnosti i na taj način budu obuhvaćena predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem.
Kultura Stara Pazova 24.11.2014.
Sa željom da oživi klasičnu scenu u Staroj Pazovi, profesorka Olivera Bijelić organizovala je u subotu sa svojim učenicima koncert klasične muzike, koji je na veliko iznenađenje gotovo napunio pozorišnu salu i pokazao da Stara Pazova ima publiku za koncerte klasične muzike. Osim klasične, učenici muzičke škole Josip Slavenski, članovi muzičke sekcije KUD-a Branko Radičević u Staroj Pazovi, izveli su i modernu i filmsku muziku.
Info Belegiš 24.11.2014.
Javno komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija Stara Pazova sutra će u ranim jutarnjim časovima u naseljenim mestima Belegiš i Surduk vršiti redovno ispiranje vodovodne mreže. U toku radova može doći do kratkotrajnog zamućenja vode.
Info Stara Pazova 24.11.2014.
U cilju pripreme vozila za bezbednije učešće u saobraćaju, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, u saradnji sa Automoto savezom Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila, od 24. do 29. novembra 2014. godine, sprovešće preventivno-propagandnu akciju pojačane kontrole saobraćaja pod nazivom “ISPRAVNO VOZILO – BEZBEDNO VOZILO”. Osnovni cilj akcije je provera tehničke ispravnosti vozila, kako bi se eventualni kvarovi blagovremeno otklonili, čime bi se ostvarili povoljni preduslovi za bezbedno odvijanje saobraćaja, a takođe i znatno povećao stepen ispravnosti vozila na našim putevima. Provera ispravnosti vozila je besplatna.
Za vreme akcije, saobraćajna policija će obavljati pojačanu kontrolu vozila i vozača, posebno na putevima i ulicama u naseljenim mestima. Zbog izvršenih saobraćajnih prekršaja, protiv vozača biće preduzete zakonom propisane mere.
Info Stara Pazova 24.11.2014.
„Praćenje podataka pokazuje da se broj korisnika novčane socijalne pomoći u Centru za socijalni rad u Staroj Pazovi iz godine u godinu povećava“ – rekla je u razgovoru za RTV Stara Pazova Ružica Taušanović, socijalna radnica u Kancelariji za materijalna davanja. Prošle godine 570 porodica je primalo novčanu socijalnu pomoć a polovinom novembra ove godine novčanu pomoć primaju 764 porodice, što je 34 procena više, a broj pojedinačnih korisnika je porastao za 24 posto, sa 1.253 na 1.551, rekla je Ružica Taušanović.
Život Stara Pazova 24.11.2014.
Pošto je iz objektivnih razloga u oktobru izostala proslava rođendana dece u hraniteljskim porodicama, u subotu su svoje rođendane zajedno proslavili rođeni u oktobru i novembru. Poklone je obezbedio predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović a torte Udruženje hranitelja „Široko srce“, koje je dobilo i nove članove. U udruženju najavljuju novi susret u decembru, kada će najverovatnije uz proslavu uz rođendansku žurku biti i novogodišnja proslava.
Sport Stara Pazova 24.11.2014.
U 15. poslednjem, kolu jesenjeg dela prvenstva Srpske lige, Vojvodina, fudbaleri Radničkog pobedili su u Novoj Pazovi Dinamo iz Pančeva sa 6:1, a Dunav je u Starim Banovcima savladao Radnički iz Sremske Mitrovice sa 1:0. U 15. kolu Novosadsko-Sremske lige, Omladinac iz Novih Banovaca je pobedio LSK u Laćarku sa 1:0, Jedinstvo je u Staroj Pazovi pobedilo Crvenu Zvezdu iz Novog Sada sa 2:0, a Graničar 1924 Sremac iz Vojke je poražen od Hajduka u Beški sa 3:1. Hajduk 1925 Podunavac u 15. kolu Sremske lige pobedio je u Belegišu Zeka Buljubašu iz Ravnja sa 5:0, dok je je Jadran izgubio u Golubincima od Slovena iz Rume sa 2:0. Sloga iz Krnješevaca je izgubila u 15. kolu Druge Sremske lige kao gost od Noćaja sa 3:0.
Info Stara Pazova 21.11.2014.
Zahvaljujući činjenici da je ova godina bila kišovita i nije bilo puno spaljivanja žetvenih ostataka, kao ni ostataka od kukuruza posle berbe, pa je do sada evidentirano 777 intervencija od početka 2014. godine, vatrogasno spasilačkog bataljona iz sastava Odeljenja za vanredne situacije Srema, rekao je u razgovoru za RTV Stara Pazova Stevan Pejić, načelnik Odeljenja za vanredne situacije Sremska Mitrovica. U prošloj godini su vatrogasci intervenisali 1177 puta, a u 2012. bilo je 1843 intervencije. Značajno smanjenje broja intervencija omogućilo je jedinici da rehabilituje opremu i vozila za dalji rad, rekao je između ostalog Pejić.
Kultura Stara Pazova 21.11.2014.
U Narodnoj biblioteci „Dositej Obradović“ u Staroj Pazovi sinoć je predstavljena knjiga Ranđela Raše Anđelkovića „Žena ratnik–Milunka Savić–Srpska heroina“. U pitanju je dokumentarna biografija, koju je autor napisao u želji da priča o ovoj srpskoj ratnikinji ne preraste u mit. Milunka Savić je bila učesnica Balkanskih ratova i Prvog svetskog rata, dobila je najviša vojna odlikovanja i jedina je žena odlikovana Oficirskom legijom časti, istakao je Anđelković. Odlomke je čitala Dijana Dragin a prisutni su ujedno mogli da pogledaju i kazivanje Živojina Tovarovića o Milunki Savić. Pomenuta knjiga se sinoć mogla kupiti za 500 dinara uz autorov potpis.
Info Stara Pazova 21.11.2014.
U holu pozorišta u Staroj Pazovi juče je otvorena izložba dečjih radova, nastalih na opštinskoj likovnoj koloniji Stari Banovci 2014. Ideja organizovanja dečje kolonije rodila se povodom obeležavanja 250 godina školstva u Starim Banovcima. U oktobru ove godine je obnovljena i naišla je na veliko interesovanje kod dece iz svih osnovnih škola sa teritorije Opštine Stara Pazova. 26 radova možete u holu pozorišta pogledati narednih nekoliko dana, a zatim će biti izloženi na stalnoj postavci u osnovnoj školi Slobodan Savković u Starim Banovcima.
Info Stara Pazova 21.11.2014.
Udruženje žena Vesele Sremice iz Golubinaca za vikend izlaže svoje kulinarske proizvode, kolače po receptu naših baka i ručne radove na Sajmu etno hrane i pića u Big centru na Klisi u Novom Sadu. Gostujući u programu RTV Stara Pazova Zvezdica Crljen, predsednica Udruženja, rekla je da su „Vesele Sremice“ poptuno uredile svoje sedište u Golubincima, etno kuću u ulici Prkos broj 20. Ova kuća otvorena je za posete.
Info Stara Pazova 21.11.2014.
Interesantna tema – muzička umetnost u životu čoveka danas će okupiti stručnjake iz ove oblasti na 10. Konferenciji muzikologa. Jubilarna konferencija će se održati u Novom Sadu u Zavodu za kulturu Vojvođanskih Slovaka, koji je i organizator ovog stručnog seminara. Konferencija ima cilj da sakupi istraživanja stručnjaka koja će se naći i u zborniku. Na konferenciji će učestvovati devet muzičkih stručnjaka iz Vojvodine, Mađarske i Slovačke a među njima je i Staropazovčanka Kristina Lomen koja će izneti svoja saznanja o tradicionalnom pevanju Slovaka u Staroj Pazovi. Uveče će biti koncert hora Mladost iz Banske Bistrice.
Kultura ostalo 21.11.2014.
Sedmi susret slovačkih horova Vojvodine i ove godine će u Bačkom Petrovcu organizovati kamerni hor Muzika Viva. Susret će se održati sutra a zbog velikog interesovanja u okviru susreta će se organizovati dva koncerta, jedan u crkvi a drugi u osnovnoj školi. I ove godine će na susretu učestvovati hor Tilija iz Stare Pazove a pored ovog predstaviće se i kamerni hor Primavera. Pored staropazovačkih horova nastupiće i horovi iz Selenče, Padine, Pivnice, dva hora iz Novog Sada i domaćini. Kao gost će nastupiti Akademski hor Mladost iz Banske Bistrice.
Info Stara Pazova 20.11.2014.
Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije u saradnji sa opštinom Stara Pazova i najznačajnijim subjektima opštine Stara Pazova tradicionalno obeležava Svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda. Cilj obeležavanja ovog dana je da se pojedinci ali i društvo uključe u sprovođenje svih akcija koje će doprineti unapređenju bezbednosti u saobraćaju kako bi zajednički doprineli smanjenju broja poginulih na teritoriji naše opštine. Prema recima Đorda Vranješa koordinatora za saradnju sa lokalnim samoupravama u agenciji za bezbednost saobraćaja u opštini Stara Pazova se znatno smanjio broj poginulih učesnika u saobraćaju, a u toku ove godine u našoj opštini nije poginuo nijedan biciklista.
Info Banovci Dunav 20.11.2014.
PU „Radost” u naselju Banovci Dunav, juče je obeležila Međunarodni dan prevencije zlostavljanja i zanemarivanja dece promovisanjem novih aktivnosti i predstavljanjem posebnih, specijalizovanih programa za decu, koja redovnim konkursom nisu upisana u vrtić. Direktoraka PU „Radost“ Borislava Banjeglav Klaćik istakla je da je ova ustanova među prvima u Srbiji stavila akcenat na ovakve posebne specijalizovane programe, čiji je cilj da se porodici i deci obezbedi podrška ranom razvoju, tako što će se deca uključiti u razne kreativne aktivnosti, koje će biti organizovane u vrtiću i van njega, na različitim mestima i prostorima prikladnim za rad sa decom. Program je besplatan, planira se da bude organizovan dva do tri puta nedeljno, u poslepodnevnim časovima u dogovoru sa roditeljima.
Sport Stara Pazova 20.11.2014.
Odbojkašice Jedinstva zi Stare Pazove plasirale su se u četvrt-finale kupa Srbije. One su juče u osmini finala pobedile ekipu Takovo Zvezda Helios u Gornjem Milanovcu sa 3:0 u setovima. Nakon oveg uspeha staropazovčanke se okreću obavezama u prvenstvu, jer ih već u subotu očekuje duel sa Železničarom u Lajkovcu u okviru šestog kola Viner štediša Superlige.
Info Belegiš 19.11.2014.
Na groblju u Belegišu Njegovo preosveštenstvo vladika sremski Vasilije juče je osveštao obnovljenu kapelu posvećenu Svetom Pantelejmonu. Osvećenju kapele, pored mnogobrojnih meštana, prisustvovao je i predsednik Opštine Đorđe Radinović sa saradnicima a činodejstvovao je i arhijerejski namesnik Mile Jokić. U ovoj kapeli ubuduće će se održavati bogosluženja subotom.
Info Stara Pazova 19.11.2014.
Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava da će novčane naknade preko Poštanske štedionice za nezaposlena lica, za oktobar 2014. godine, isplaćivati danas 19. novembra, dok će isplata privremene naknade, za april 2014. godine, koja se isplaćuje preko Nacionalne službe za zapošljavanje, korisnicima koji žive na i van teritorije AP Kosova i Metohije biti sutra.
Info Nova Pazova 19.11.2014.
Po prvi put u Osnovnoj školi „Rastko Nemanjić Sveti Sava“ u Novoj Pazovi organizuje se međunarodno takmičenje iz računarske i informatičke pismenosti „Dabar“ za učenike osnovnih i srednjih škola. Za ovo takmičenje vlada veliko interesovanje učenika, rekla je pedagoškinja Slavica Despotović istakavši da će se takmičenje odvijati u narednih nekoliko dana po principu onlajn uključivanja u taj program. Novina je da će na takmičenju učestvovati i učenici četvrtih i nekoliko odeljenja trećih razreda. Takmičenje „Dabar“ je prvi put organizovano u Litvaniji 2004. Do sada je održano u više od 20 zemalja širom sveta, a u Srbiji je prvi put organizovano prošle godine.
Kultura Stara Pazova 19.11.2014.
U holu pozorišta u Staroj Pazovi sutra će učenici osnovnih škola sa teritorije Opštine Stara Pazova predstaviti svoje radove, nastale na koloniji na obali Dunava u oktobru. Izloženo će biti 26 radova, a otvaranje izložbe pod nazivom Opštinska dečja likovna kolonija Stari Banovci 2014. je u 17 časova.
Info Stara Pazova 18.11.2014.
Najmoderniji distributivni centar Deleze Srbija u čiju je izgradnju kompanija uložila 50 miliona evra svečano je otvoren danas u Staroj Pazovi. Ovaj savremeni distributivni centar u kome će posao naći 750 radnika otvorili su predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, ministar trgovine Rasim Ljajić, predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović, Džon Kiricis generalni direktor Deleze Srbija kao i Frans Miler predsednik i generalni direktor Delez grupe. Džon Kiricis generalni direktor Deleze Srbija ovom prilikom je istakao da je otvaranje Deleze centra potvrda strateške opredeljenosti razvoju tržišta Srbije ulaganjima u stalni rast i širenje poslovne mreže kao i odgovornost poslovanja kompanije u svum segmentima.
Predsednik vlade srbije Aleksandar Vučić ovom prilikom pohvalio je lokalnu vlast na čelu sa predsednikom opštine Đorđem Radinovićem, i napomenuo da je opština Stara Pazova jedna od najrazvijenijih opština u Srbiji sa najnižim nivoom nezaposlenosti od 6 posto, što pokazuje ozbiljnost, odgovornost i snalažljivost lokalnog rukovodstva. On je takođe rekao da je ponosan na to kako je Deleze napravio ovaj distributivni centar, pokazali su veliku odgovornost i poštovanje prema Srbiji, u ovom trenutku ova firma u celoj Srbiji zapošljava 11.000 ljudi, i 400 ljudi koje je ovde zaposleno i još 350 koji će biti zaposleni. Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović rekao je da je u privlačenju stranih investicija zaslužan povoljan geografski položaj naše opštine kao i izuzetno naporan i posvećen rad rukovodstva lokalne samouprave. -“Mi smo ponosni što Deleze distributivni centar posluje u našoj opštini, to je prilika da se zaposli veći broj naših sugrađana. Pohvale premijera Srbije Aleksandra Vučića upućene staropazovačkoj vlasti su dodatni motiv da se radi bolje i napornije u interesu naših građana, naše dece ali i naše budućnosti“- rekao je Đorđe Radinović.
Info Stara Pazova 18.11.2014.
Iz Udruženje poljoprivrednika Stara Pazova, obaveštavaju poljoprivrednike da zahteve za ostvarivanje prava na regres za đubrivo i gorivo mogu predati u kancelariji Udruženja u Zanatskom domu u ulici Branka Radičevića do četvrtka, 20. novembra ove godine. Kancelarija će biti otvorena svaki dan od 8 do 12 časova. Na svakodnevno dežurstvo u kancelariji su se odlučili jer je velik broj poljoprivrednika ovih dana prikupio račune koji su potrebni za pravdanje preuzetog goriva i đubriva.
Info Stara Pazova 17.11.2014.
Direkcija za izgradnju opštine Stara Pazova u prethodnom periodu je intezivno radila na sprovođenju kapitalnih investicija na teritoriji cele opštine, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare direktor Nedeljko Kovačević. Jedna od takvih investicija je i centar Nove Pazove. U sklopu radova na uređenju Nove Pazove do sada je urađeno 90 posto radova predviđenih projektom, ostala je po jedna strana ulica Cara Dušana i Kralja Petra Prvog i četiri ostrva u sve četiri ulice kao i presvlačenje puta u delovima gde su izvođeni radovi i deo sadnica i semafori. Prema planovima direkcije radovi će biti završeni do 15. decembra ukoliko vremenski uslovi dozvole.
Nova Pazova će nakon ovih radova imati i veći broj parking mesta, na mestu stare pijace biće izgrađen parking prostor. Takođe u Novoj Pazovi u toku su radovi na uređenju platoa ispred Doma kulture i škole kao i parterno uređenje oko Doma zdravlja. Putevi Srbije na inicijativu Direkcije za izgradnju rade na asfaltiranju puta Stara Pazova- Nova Pazova i ti radovi su na samom kraju. A u toku su i pregovori oko asfaltiranja puta Stara Pazova – Stari Banovci od centra Stare Pazove do fabrike Nestle. Jedna od važnih investicija na teritoriji opštine Stara Pazova je i uređenje centra Novih Banovaca koje je ove godine predviđeno i realizovano. Radovi su u toku i do nove godine ako vremenski uslovi dozvole radovi će biti završeni, radi se u dužini od 340 metara, potpuno novi trotoari, biciklistička staza, zelene površine, parkinzi, izmeštanje autobuskih stajališta, nova autobuska stajališta i podzemne instalacije.
Info Stara Pazova 17.11.2014.
Od danas četiri reprezentativna sindikata u prosveti su u štrajku, časovi u školama su skraćeni za petnaest minuta. Predsednik opštinske organizaije Saveza samostalnih sindikata Stara Pazova i odbora za obrazovanje, Rade Erceg, za RTV Stara Pazova je rekao da će štrajk trajati do ispunjenja zahteva, a to je da se prosvetni radnici izuzmu od smanjenja plate dok se ne urade platni razredi i izjednače plate svih zaposlenih u javnom sektoru. Pregovori su u toku i do petka se očekuju nove informacije iz Ministarstva prosvete, rekao Erceg.
Info Stara Pazova 17.11.2014.
Za hektar državne zemlje u Golubincima poljoprivrednici su na danas održanoj licitaciji ponudili 130.800 dinara. Ostala zemlja u državnoj svojini u staropazovačke opštini izlicitirana je u rasponu od 60.000 do 115.000 dinara po hektaru. Ovako visoke cene odredili su malobrojni poljoprivrednici uglavnom veleposednici. Licitacija poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini protekla je bez problema. Ove godine se u postupku javnog nadmetanja našlo za polovinu manje zemlje nego prošle godine, oko 590 hektara, izjavio je Vojin Šuša, predsednik Komisije za sprovođenje javne licitacije.
Kultura Stara Pazova 17.11.2014.
U okviru Noći pozorišta i nedelje posvećene 100-godišnjici od Prvogsvetskog rata, u pazovačkom pozorištu je izvedena predstava Solunci govore. Dramski tekst Antonija Đurića, sa glumcima Akademije umetnosti iz Beograda i Banja Luke, postavila je rediteljka Cisana Musuridze. Mladi glumci povnovo su na sceni oživeli najznačajnije trenutke srpske istorije i podsetili na veliku pobedu i žrtve, koje je narod podneo u borbi protiv istog neprijatelja tokom Prvog i Drugog svetskog rata. U predstavi su korišćeni snimci govora velikana Prvog svetskog rata. Predstava Solunci govore uvrštena je u zvanični program obeležavanja jednog veka od početka Velikog rata i ove jeseni kreće na svoj pozorišni put i van granica naše zemlje. 29.novembra gostovaće na Međunarodnom pozorišnom festivalu Zlatni vitez u Moskvi.
Sport Stara Pazova 17.11.2014.
U 14. kolu Srpske lige, Vojvodina, fudbaleri Dunava iz Starih Banovaca igrali su u Pančevu protiv Dinama 2:2, a Radnički iz Nove Pazove je poražen od PIK Prigrevice u Prigrevici sa 3:1. U opštinskom derbiju 14. kola Novosadsko-Sremske lige u Vojki je Graničar 1924 Sremac pobedio Jedinstvo iz Stare Pazove sa 4:3, a Omladinac je u Novim Banovcima poražen od Borca iz Novog Sada sa 1:0. U 14. kolu Sremske lige fudbaleri Jadrana iz Golubinaca su poraženi u Salašu Noćajskom od Budućnosti sa 4:2, a Hajduk 1925 Podunavac iz Belegiša je savladao u Irigu Radnički sa 1:0. Sloga iz Krnješevaca je u 14. kolu Druge Sremske lige izgubila na svom terenu od OFK Brestača sa 8:3.
Info Stara Pazova 14.11.2014.
Jedan od najvećih poslodavaca na teritoriji opštine Stara Pazova “Streit nova”, proširiće svoje kapacitete i dodatno zaposliti novih 120 radnika. Ovo je danas precizirano u Memorandumu o razumevanju o investiranju kineske kompanije "Meita Grup" u izgradnji pogona u Obrenovcu i ulaganju "Streit Grup" u proširenje pogona u Staroj Pazovi, u ukupnom iznosu od 48 miliona evra. Memorandum su potpisali ministar privrede Željko Sertić i predsednik "Meita Group" Ben Če, kao i izvršni direktor "Streit Group" Remi Bartelme, gradonačelnik Begrada Siniša Mali, predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković i predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović.
„Strejt nova“ se bavi proizvodnjom delova za autoindustriju i u Staroj Pazovi zapošljava preko 200 radnika metalske struke. Novim proširenjem kapaciteta u vrednosti od 18 miliona evra zaposliće se novih 120 radnika u naredne 3 godine. Proširenje kapaciteta i dodatno zapošljavanje radnika rezultat je izuzetne saradnje lokalne samouprave u Staroj Pazovi i ove renomirane svetske kompanije.
Info Stara Pazova 14.11.2014.
Savet Mesne zajednice Stara Pazova sinoć je jednoglasno usvojio predlog Finansijskog plana mesne zajednice za 2015. godinu. Za narednu godinu planirani su ukupni rashodi u iznosu od 20 miliona dinara, što je za 3 miliona i 71 hiljadu dinara manje u odnosu na ovu godinu. Sve investicije koje su vezane za Mesnu zajednicu Stara Pazova biće realizovane preko Direkcije za izgradnju.
Info Stara Pazova 14.11.2014.
Lekari Doma zdravlja Dr Jovan Jovanović Zmaj su radno obeležili svoju esnafsku slavu, Svete Vrače Kozmu i Damjana. Svečani obred rezanja slavskog kolača obavio je Zoran Erić, sveštenik staropazovački. Otac Zoran je u prigodnoj besedi čestitao lekarima slavu, a u ime staropazovačkog Doma zdravlja prisutne je pozdravio direktor dr Rada Inđić. Skromnoj svečanosti, koja je upriličena u glavnom objektu Doma zdravlja u Staroj Pazovi, prisustvovali su, lekari, medicinske sestre i tehničari .Dom zdravlja će večeras svečano obeležiti i Dan ustanove. Biće to i prilika da se uruče jubilarne nagrade zaposlenima.
Kultura Nova Pazova 14.11.2014.
U novopazovačkoj Galeriji večeras će biti otvorena izložba slika akademskog slikara Marjana Karavle iz Stare Pazove. Karavla, koji je završio likovnu akademiju u Bratislavi, bio je jedan od 7 pazovačkih akademskih slikara, koji su izlagali na prvoj izložbi u Galeriji Centra za kulturu na njenom otvaranju pre 11 godina. Izlagao je na oko 40 kolektivnih izložbi, a na ovoj 8. samostalnoj prikazaće retrospektivu svog rada od 2000. godine. Osim slika, kombinovanih tehnika na platnu, izložiće i tri digitalne štampe, ukupno oko15-ak radova. Otvaranje izložbe biće u 19 časova.
Kultura Stara Pazova 14.11.2014.
Poetsko muzičko-folklorni program koji je sinoć na staropazovačku scenu doneo Slovački narodni umetnički kolektiv iz Bratislave – SLJUK nije ostavio ravnodušnim nijednog gledaoca u sali. Bila je to prava pozorišna predstava ispričana muzikom, pesmom i igrom iz nekoliko oblasti Slovačke. Bio je to jedan deo programa kojim nacionalni ansambl iz Slovačke ove godine obeležava 65. godišnjicu od osnivanja, izuzetan spoj savremenog i tradicionalnog upakovan u pitku priču stilskog i regionalnog šarenila pesme, igre i nošnje. U okviru sedmodnevne turneje SLJUK je imao dva nastpa u Mađarskoj i jedan u Rumuniji. Gostovanje u Srbiji počelo je nastupom u Staroj Pazovi i nastavlja se večeras u Kovačici a sutra u Bačkom Petrovcu.
Sport ostalo 14.11.2014.
U osmom kolu Druge lige grupa Vojvodina koje se igra u Kaću šahisti Omladinca iz Novih Banovaca igrali su protiv Krajine iz Krajišnika nerešeno 3:3, istim rezultatom završen je i meč između Somborskog šah kluba i Stare Pazove kao i duel u kome su igrali Mladost iz Nove Pazove i Naftagas iz Elemira. Na tabeli tri kola pre kraja vodi ekipa Svetozar Gligorić iz Pančeva sa 17 bodova, Omladinac je treći sa 15, Stara Pazova je deseta sa 8, a Mladost jedanaesta sa 6 bodova. U Kaću su danas na program mečevi devetog kola.
Info Stara Pazova 13.11.2014.
U opštini Stara Pazova 17. novembra obaviće se javno nadmetanje za izdavanje državne zemlje u zakup, ukupne površine 587 hektara. U 9 katastarskih opština najviše parcela ponuđeno je u Golubincima, zatim u Belegišu i u Staroj Pazovi. Početna cena zakupa u zavisnosti od lokacije i kvaliteta zemljišta kreće se od 27.000 do 77.000 dinara po hektaru. Pravo u javnom nadmetanju imaju lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji staropazovačke opštine. Pravo nastupa na nadmetanju nemaju pravna i fizička lica koja nisu izmirila obaveze prema ranije važećim ugovorima o zakupu, niti gazdinstva koja su ometala bilo kojim postupkom tok izdavanja zemlje u zakup. Rok za podnošenje dokumentacije za licitaciju je do 14 sati 14. novembra ove godine, a javno nadmetanje za zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini održaće se 17. novembra u 10 sati u velikoj sali Bele zgrade u Staroj Pazovi.
Politika Stara Pazova 13.11.2014.
Na devetoj Izbornoj konferenciji opštinske organizacije SPS-a prisutnih 74 od ukupno 90 delegata sinoć je razmatralo izveštaj o radu partije između dve konferencije, biralo novi opštinski odbor, članove Pokrajinskog i Glavnog odbora stranke kao i Okružnog odbora. Kao gosti Konferenciji su prisustvovali Dijana Vukomanović potpredsednica Glavnog odbora SPS-a, Goran Radić potpredsednik SPS-a u Vojvodini, mr Slobodan Cvetković sekretar Izvršnog odbora Pokrajinskog odbora SPS-a, Ilija Milinović predsednik okružnog odbora SPS-a, kao i gosti iz opštinskih organizacija socijalista iz Rume, Inđije predsednici gradskih odbora SPS-a prisustvovali su konferenciji. Za predsednika Opštinskog odbora SPS-a ponovo je izabran Zoran Vukašinović.
Sport Stara Pazova 13.11.2014.
Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove uspešno su debitovale na međunarodnoj sceni. U prvoj utakmici šesnaestine finala Kupa izazivača pobedile su kao gošće ekipu Poreča sa 3:0 u setovima i praktično već obezbedile prolaz u narednu rundu takmičenja. Revanš u Staroj Pazovi će se igrati 26. novembra. Odbojkaši Crvene Zvezde plasirali su se u četvrt-finale kupa Srbije pošto su sinoć u Staroj Pazovi pobedili Jedinstvo sa 3:0 u setovima.
Sport ostalo 13.11.2014.
U Kaću na prvenstvu Druge lige, grupa Vojvodina, juče su odigrane partije sedmog kola. Šahisti Mladosti iz Nove Pazove igrali su nerešeno 3:3 sa Sremom iz Sremske Mitrovice, a u opštinskom derbiju Omladinac iz Novih Banovaca je pobedio Staru Pazovu sa 3,5:2,5. Na tabeli sa po 14 bodova vode „Svetozar Gligorić“, Krajina iz Krajišnika i Omladinac iz Novih Banovaca, Stara Pazova je deveta sa 7 bodova, a Mladost deseta sa 5. U Kaću su danas na programu mečevi osmog kola.
Info Stara Pazova 12.11.2014.
Od 15. novembra, javni snabdevač Gas Feromont će prirodni gas za domaćinstva isporučivati po ceni od 53 dinara i 43 pare sa PDV-om, a cena je korigovana zbog skoka kursa dolara od 4,26 procenata, najavio je u razgovoru za RTV Stara Pazova, Milan Gavran, direktor Gas Feromonta. Po Gavranovim rečima, cena gasa se usklađuje čim dođe do promene kursa dolara za više od 3 procenta. Od 1. januara naredne godine veliki kupci gasa koji imaju više od pedeset zaposlenih i promet veći od 10 miliona evra neće moći da kao i do sada kupuju gas od javnih snabdevača, već pod tržišnim uslovima. Inače, po analizama Gas Feromonta u staropazovačkoj opštini nema mnogo takvih kupaca, a oko 93 posto gasa potroše domaćinstva.
Sport Stari Banovci 11.11.2014.
U Starim Banovcima juče je odigrana prijateljska fudbalska utakmica između veterana reprezentacije Opštine Stara Pazova i Crvene Zvezde iz Beograda. Pobedila je Crvena Zvezda sa 2:1 u veoma zanimljivoj igri u kojoj su nekadašnji asovi našeg najtrofejnijeg kluba, ali i jugoslovenskog i srpskog fudbala kao i sa ovih naših prostora svojim potezima i igrom podsetili na vreme kada su oduševljavali publiku na stadionima. Za reprezentaciju Opštine Stara Pazova nastupio je i predsednik Đorđe Radinović koji je istakao da je pokrenuta inicijativa o formiranju reprezentacije veterana naše Opštine, a pored druženja želja je da se igraju utakmice sa našim vodećim klubovima, ali i u zemljama u okruženju.
Info Nova Pazova 10.11.2014.
U petak su počeli radovi na sanaciji kolovoza putnog pravca Stara Pazova-Nova Pazova za koje je značajna sredstva izdvojila firma Putevi Srbije na inicijativu Direkcije za izgradnju opštine Stara Pazova. Radove izvodi preduzeće Srem put, počeli su u petak, a posle ove deonice radiće se i kolovoz do izlaska iz Nove Pazove. Direkcija za izgradnju je u svakodnevnom kontaktu sa nadležnim iz Puteva Srbije i oko realizacije projekta rekonstrukcije puta Stara Pazova-Stari Banovci. Obećanje iz Puteva Srbije postoji, ali veliki problem predstavlja novac jer trenutno u Srbiji postoji veliki broj putne infrastrukture oštećene u poplavama koju treba obnoviti. Gužve zbog ovih radova su bile i danas evidentne, a veće se očekuju narednih dana pa iz Direkcije apeluju na strpljanje vozača i na neophodnost poštovanja privremeno postavljene saobraćajne signalizacije kao i na korišćenje alternativnih putnih pravaca.
Info Stara Pazova 10.11.2014.
Zbog državnog praznika u Domu zdravlja „Dr Jovan Jovanović Zmaj“ sutra će biti organizovana dežurstva na opštoj medicini i pedijatriji. Na opštoj medicini u Staroj i Novoj Pazovi lekari će dežurati u vremenu od 9.00 do 15.00 sati, dok će na opštoj medicini u Starim Banovcima dežurstvo biti organizovano u vremenu od 9.00 do 13.00 sati. Pedijatrije će raditi u vremenu od 9.00 do 15.00 sati, i dežuraće na dva punkta u Staroj i Novoj Pazovi, rekla je za RTV Stara Pazova glavna sestra Slađana Grujić.
Info Stara Pazova 10.11.2014.
U procesu ocenjivanja sprovođenja Nacionalne strategije za mlade Kancelarija za mlade opštine Stara Pazova sinoć je organizovala sastanak predstavnika kancelarija za mlade i omladinskih oranizacija iz staropazovačke Opštine i opština Temerin i Sremska Mitrovica. Evaluacija Nacionalne strategije u Srbiji provodi se pod okriljem populacionog fonda Ujedinjenih nacija koji je predstavljala Il Ohana. Završna ocena o sprovođenju Nacionalne strategije za mlade u Srbiji trebalo bude doneta u decembru ove godine, rekla je Ohana.
Kultura Stara Pazova 10.11.2014.
Od sedmoro pazovačkih slikara sa pokrajinske smotre likovnih stvaralaca amatera, na republičku se plasiralo čak četvoro: Rudolf Rudi Cetinić iz Udruženja likovnih umetnika Leonardo iz Novih Banovaca i troje članova Udruženja likovnih umetnika Stara Pazova: Siniša Popov, Milenko Hadžić i Branislav Jovičić. Na 15. Pokrajinskoj smotri, koja je juče održana na Paliću, učestvovalo je ukupno 419 slikara i vajara, a na republičkoj će Vojvodinu predstvljati 109. Na Republičku smotru, koja bi trebalo da bude održana u decembru u Sremskoj Mitrovici, plasirale su se i dve članice ULUSP-a iz InĐije, Dušanka Dražić i Ljiljana Kanazir.
Info Stara Pazova 10.11.2014.
U susret Danu prosvetnih radnika, Mitrovdanu, učenici škole Pinki izveli su pravi muzičko- scenski spektakl posvećen stogodišnjici od početka Prvog svetskog rata. Preko 60 učenika članova dramske, recitatorske, horske i ritmičke sekcije probudili su pamćenje na sve one koji ostaše po dalekim groblјima Plave grobnice, Zejtinlika, Gučeva, Kolubare. Odličan scenario i režija, dobra gluma i odabir pesama uz nenametljivu igru, umnogome su doprineli uspehu predstave prepune emocija, koja nikoga nije ostavila ravnodušnim. Premijera predstave odigrana je pred mnogobrojnom publikom koja je prepunila pozorišnu salu u Staroj Pazovi nagradivši gromoglasnim aplauzima talentovane učenike i njihove nastavnice Elviru Ignjatović, Vladanu Bzovski, Vidosavu Ilić i Tatjanu Glišić koje su ih znalački vodile ka uspehu. Nakon uspešne premijere, učenici škole Pinki će sa ovom predstavom nastupiti u ponedeljak u Osnovnoj školi “Braća Grulović“ u Beški.
Info Stara Pazova 10.11.2014.
Članovi Udruženja RVI Opštine Stara Pazova obeležili su svoju slavu Mitrovdan položivši vence i cveće na spomen obeležje poginulim borcima u ratovima 90-ih u porti hrama Svetog proroka Ilije. Predsednik URVI Mile Kozlica zahvalio se opštini Stara Pazova na novčanoj pomoći za obeležavanje slave Udruženja. Za sve članove, njihove porodice, donatore i prijatelje Udruženja, upriličen je i skroman slavski ručak.
Sport Stara Pazova 10.11.2014.
Fudbaler Radničkog pobedili su u 13. kolu Srpske lige, Vojvodina, u Novoj Pazovi Vršac sa 3:1, Dunav iz Starih Banovaca je poražen u Čelarevu od ČSK Pivare sa 2:0. U 13. kolu Novosadsko-Sremske lige Jedinstvo je u Staroj Pazovi protiv Kabela igralo 0:0, Graničar 1924 Sremac iz Vojke je poražen od ŽSK-a u Žablju sa 4:2, a Omladinac iz Novih Banovaca danas igra u Novom Sadu sa Indeksom. U 13. kolu Sremske lige Hajduk 1925 Podunavac iz Belegiša i Prvi maj igrali su u Rumi 0:0, a Jadran će danas u Golubincima dočekati Hajduka iz Divoša. U 13. kolu Druge Sremske lige u Krnješevcima će se sastati Sloga i Napredak iz Žarkovaca.
Sport Stari Banovci 10.11.2014.
Na turniru u šahu za dečake i devojčice koji je po peti put održan u Starim Banovcima u školi „Slobodan Savković“, u kategoriji mlađih devojčica prvo mesto osvojila je Ana Jovanović, u kategoriji mlađih dečaka prvi je bio Nikola Marković, oboje iz Novog Sada, a prva u kategoriji starijih devojčica, je Ana Šakotić iz Beograda. Iako devojčica, u kategoriji starijih dečaka uzrasta od petog razreda do 18 godina, pobedila je Teodora Injac iz Beograda. Pobednicima su uručeni pehari i medalje, a priznanja je dobilo i četvoro učenika škole šaha Šah kluba „Banovci Dunav“ za prvo učešće na turniru. Inače, na početku takmičenja ovom šah klubu je Miroslav Kopanja, predsednik Šahovskog saveza Srbije uručio pehar za povratak u Drugu ligu Srbije, grupa Vojvodina.
Info Nova Pazova 08.11.2014.
Zbog elektromontažnih radova u Novoj Pazovi u ponedeljak periodu od 9.00 do 15.00 časova sa električne mreže će biti isključena domaćinstva u ulici Miloša Obilići od početka do Crnogorske ulice, Cara Dušana od broja 44 do kraja parne strane. U preiodu od 13.00 do 15.00 bez struje će biti domaćinstva u ulici Cara Dušana od broja 44 i broja 63 do kraja ulice, Nikole Tesle od broja 1 do broja 19 i Jovana Popovića od broja 58 i 79 do kraja.
Info Stara Pazova 07.11.2014.
U toku je oglas za javnu licitaciju za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini. U 9 katastarskih opština staropazovačke opštine ratarima se nudi više od 587 hektara. Rok zakupa je na tri godine. Najviše parcela ponuđeno je u katastarskoj opštini Golubinci, zatim u Belegišu i u Staroj Pazovi. Pravo u javnom nadmetanju imaju lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji staropazovačke opštine. Rok za podnošenje dokumentacije je do 14 sati do 14. novembra ove godine. Javno nadmetanje za zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini održaće se 17. novembra u 10 sati u velikoj sali Bele zgrade u Staroj Pazovi.
Kultura Stara Pazova 07.11.2014.
Predstava Tamo i nazad oduševila je sinoć pazovačku publiku, koja je pozorišnu salu napunila gotovo do poslednjeg mesta. Od početka pa do kraja predstave orio se smeh, kome nekoliko puta nisu mogli da odole ni sami glumci Andrija Milošević i Marinko Madžgalj. Ova crna komedija pokazala je da je publika i dalje željna smeha.
Kultura Stara Pazova 07.11.2014.
Preko osamdeset autora koji su pisali i govorili o Srbima i Srbiji i njihovom herojstvu mentalitetu, naravima, običajima našlo je svoje mesto u monografiji pod nazivom „Raspeće Srbije“ koju je sačinio Ratomir Damjanović, a koja je sinoć predstavljena staropazovačkoj publici u prostoru biblioteke Dositej Obradović. Kako je naglasio u uvodnoj besedi akademik Miro Vuksanović u ovoj knjizi su utkane istorija Srba i Srbije od Kosovskog boja do Velikog rata, a mr Novo Tomić je posebno naglasio da su se drugi promenili posle Velikog rata, a mi smo ostali isti na moralnim principima sa kojima smo nastupali u svojoj istoriji. Priređivač Ratomir Damjanović je naglasio da je stradanje našeg naroda u Velikom ratu nezamislivo i da je svu tu tragediju spoznao pripremajući ovu knjigu.
Info Stara Pazova 06.11.2014.
Danas su u Staroj Pazovi posađene sadnice, ispred OŠ „Simeon Aranicki” i crkve Pokrova Presvete Bogorodice, koje su poklon Mesnoj zajednici Stara Pazova od strane Jozefa Pintera, predsednika pokreta gorana i direktora rasadnika u Subotici. Sadnica su sve kvalitetne i njihova vrednost je oko 100.000 dinara, rekao je Bogdan Miljević, predsednik Pokreta gorana Stara Pazova i zahvalio se na poklonu, koji se sastoji od 47 lišćarskih, 16 četinarskih i 60 žbunastih sadnica. Slađana Bursać, direktorka OŠ „Simeon Aranicki” zahvalila se Mesnoj zajednici Stara Pazova što je na ovaj način i škola deo akcije obogaćenja i ulepšavanja samog mesta. Za izradu projekta i izvođenje radova zaslužno je JKP „Čistoća”.
Info Stara Pazova 06.11.2014.
U staropazovačkoj opštini u programu jesenje setve za ovu godinu, predviđeno je da se ozimim strninama zaseje ukupno 7.780 hektara, od toga oko 3.000 hektara u posedu poljoprivrednih preduzeća i zadruga, a 4.825 hektara na individualnom sektoru. Do sada je posejano više od polovine površina - ukupno 5.705 hektara. U izveštaju o berbi kasnih useva i jesenje setve na teritoriji staropazovačke opštine merkantilni kukuruz je obran manje od pola. Od ukupno proletos zasejanih 15.421 hektara obrano je 6.800 hektara. Ostvareni prosečni prinosi kako kod individualnih poljoprivrednika tako i poljoprivrednih preduzeća i zadruga kreće se od 8,5 do 10 tona. Pod šećernom repom se nalazi 3.448 hektara, a izvađeno je tek 900 hektara. Prinosi su 68,11 tona po hektaru.
Kultura Stara Pazova 06.11.2014.
U susret Danu prosvetnih radnika, Mitrovdanu, učenici škole Pinki izvešće sutra svečani program posvećen stogodišnjici početka Prvog svetskog rata. Pripremljen je bogat program u kome će učestvovati preko 60 učenika članova dramske, recitatorske, horske i ritmičke sekcije, rekao je za RTV Stara Pazova direktor Milan Predojević. Svečanost posvećena obeležavanju stogodišnjice od početka Velikog rata biće upriličena u pozorišnoj sali, u petak sa početkom u 18.00 časova.
Info Nova Pazova 05.11.2014.
Danas od 17 časova JKP „Vodovod i kanalizacija“ vršiće ispiranje vodovodne mreže u naselju Nova Pazova, jer su ispitivanja koja je vršila austrijska konsultantska kuća SETEC završena. Ispiranje će trajati nekoliko sati, nakon čega će u naselju Nova Pazova voda biti bistra. Ukoliko građani i nakon ispiranja u pojedinim delovima primete mutnu vodu, molimo da isto prijave na broj telefona 022/321-265 koji je otvoren od 0-24 časa.
Info Nova Pazova 05.11.2014.
U četvrtak 6. novembra u Novoj Pazovi zbog planiranih elektromontažnih radova na električnoj mreži od 9 do 14 časova bez struje će ostati potrošači iz ulica Alekse Šantića, Banjalučka, Bulevar Jovana Dučića, Višegradska, Pinkijeva, Nova 71, Milenka Zubovića, pilota Zorana Latkovića, dr Jovana Vašovića, Desanke Maksimović, Nova 16, Nova 17, Milenka Pavlovića, Vlastimira Kneževića, Dobrovoljačka, Cara Lazara, carice Milice, Užička, Sarajevska, Nikole Zekića, Stevana Sinđelića, Isidore Sekulić, Stanoja Glavaša, Slobodana Jovanovića, Petra Kočića, Boška Buhe, Vojvođanska, Dositeja Obradovića, Miloša Obilića od početka do broja 66, Ive Lole Ribara i Crnogorska od broja 50 i 51 do kraja.
Info Stara Pazova 05.11.2014.
Crveni krst staropazovačke opštine je u ovoj godini značajnu pomoć pružio socijalno ugroženima. Tako je podeljeno 920 paketa hrane, 270 paketa higijene, 16 invalidskih kolica, 26 hodalica a Narodna kuhinja svakodnevno poslužuje preko 700 korisnika. Pored toga Narodna kuhinja Crvenog krsta uskoro će hranu dopremati u Krnješevce, krajem iduće nedelje će je dobijati i 36 korisnika na Petrović salašu, a planirano je i dopremanje hrane u Surduk, izjavio je Milan Skoko sekretar Crvenog krsta.
Info Stara Pazova 04.11.2014.
Petočlana delegacija Instituta ISVA iz Štutgarta posetila je danas opštinu Stara Pazova i prezentovala novi projekat koji je blisko vezan za projekat izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, čime opština Stara Pazova nastavlja saradnju sa nemačkom pokrajinom Baden Virtemberg i sa ISVA Institutom Univerziteta u Štutgartu. Novi projekat analize vode Dunava u delu gde se izlivaju otpadne vode našoj opštini će pružiti bolju preglednost po pitanju ekologije i zaštite životne sredine. Prezentaciju su održali Jovana Huseman predstavnik Instituta ISVA, dr Beget Šlihtih i dr Bedram Puh sa Univerziteta u Štutgartu, a pratili su je predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović i njegovi pomoćnici, zatim predstavnici Odeljenja za komunalne delatnosti i Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj.
Realizacijom ovih projakata opština Stara Pazova će biti jedna od prvih u našoj zemlji koja će rešiti gorući ekološki problem ne samo u našoj zemlji već i šire.
Info Nova Pazova 04.11.2014.
Danas je u našu redakciju stiglo obaveštenje JKP Vodovod i kanalizacija koje prenosimo u celosti: Poštovani građani naselja Nova Pazova izvinjavamo se zbog pojave mutne vode u poslednjih nekoliko dana. Mutna voda nastaje usled vršenja ispitivanja na vodovodnoj mreži od strane austrijske konsultantske kuće Setec. Navedena konsultantska kuća vrši ispitivanje na vodovodnoj mreži kako bi nam pomogli na poboljšanju kvaliteta vode u naselju Nova Pazova kako do zamućenja vode više ne bi dolazilo. Molimo vas za strpljenje i razumevanje, jer se navedena ispitivanja vrše samo u cilju poboljšanja kvaliteta vode i trajaće do kraja ove nedelje, navodi se u saopštenju JKP Vodovod i kanalizacija.
Info Stara Pazova 04.11.2014.
Ovih dana vlasnici poljoprivrednog i građevinskog zemljišta površina većih od deset ari dobiće poreska rešenja na imovinu za tekuću godinu, a polovinom meseca ističe rok za plaćanje četvrte rate poreza na nepokretnosti, za ovu godinu, izjavila je za RTV Stara Pazova Divna Stefanović, načelnica Odeljenja za utvrđivanje, kontrolu i naplatu javnih prihoda Opštine Stara Pazova. Nova rešenjna rezultat su izmena zakona iz prošle godine, a osnovica za obračun više nije katastarski prihod nego tržišna vrednost zemljišta. Divna Stefanović je podsetila da četvrtu ratu poreza treba platiti najkasnije do 15. odnosno 17. novembra, posebno za obveznike koji su zbog neizmirenih obaveza u statusu uslovnog mirovanja duga i otpisa kamata.
Kultura Stara Pazova 04.11.2014.
Unikatna keramika Milice Jakšić privukla je brojniju publiku u Galeriju Centra za kulturu Stara Pazova. Na izložbi pod nazivom "Ispod vode – iznad vode, ljudska figura u pokretu" Milica Jakšić izlaže radove koji su nastali u okviru njenog master rada na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu i prvi put ih prikazuje u celini. Radove u keramici Milice Jakšić koji predstavlja ljudske figure koje plivaju biće u pazovačkoj galeriji izloženi do 2.decembra.
Info Stara Pazova 04.11.2014.
U tri akcije dobrovoljnog davanja krvi održane u oktobru učešće je uzelo 60 dobrovoljnih davalaca, što je dobar odziv građana. Za novembar je planirano održavanje tri akcije. Prva je već 6. novembra u srednjim školama, zatim sledi akcija u Novoj Pazovi 23. novembra u prostorijama osnovne škole Sveti Sava, a zatim u Staroj Pazovi 29. novembra u školi Čmelik.
Info Stara Pazova 04.11.2014.
Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije sutra će organizovati jednodnevni štrajk upozorenja. Štrajku zdravstvenih radnika priključiće se i zaposleni u staropazovačkom Domu zdravlja koji će poštovati minimum procesa rada, što znači da će biti zbrinjavani samo hitni slučajevi a zakazanim pacijentima će pregled biti pomeren za sledeći slobodan termin, rekao je za RTV Stara Pazova dr Slaviša Jovanović pi-ar staropazovačkog doma zdravlja. Jednodnevni štrajk se organizuje zbog najavljenog umanjenja zarada od 10 odsto, različitog tretmana zaposlenih u javnom sektoru i daljeg urušavanja radno-pravnog i materijalnog položaja zaposlenih, kazao je dr Jovanović.
Info Vojka 03.11.2014.
Beživotno telo mladića S.Đ. (29) pronađeno je juče u porodičnoj kući u Vojki. Kako nezvanično saznajemo smrt je nastupila vešanjem. Policija je izvršila uviđaj i još uvek nije poznat uzrok nesreće koja je šokirala meštane ovog naselja u staropazovačkoj opštini.
Info Stara Pazova 03.11.2014.
U Staroj Pazovi je u toku edukacija za poljoprivrednike na temu “Organska proizvodnja ratarskih kultura i Mogućnost izvoza organskih proizvoda na tržištu EU”. Skup je organizovala Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ), u saradnji sa partnerskom institucijom Dunav Soja i Poljoprivrednim stručnim službama. Ovo je prvi put da se radi ovakva vrsta treninga za poljoprivrednike u trajanju od dve nedelje po čitavoj Vojvodini, izjavila je Zagorka Marković isped GIZ-a. Cilj edukacije je podsticanje organske poljoprivrede i razvoj malih i srednjih preduzeća u Srbiji. Idućeg ponedeljka u Staroj Pazovi će se održati još jedan sastanak na temu organska proizvodnja.
Kultura Stara Pazova 03.11.2014.
Na pazovačku scenu stižu ovog meseca predstave: Tamo i nazad, u kojoj igraju Andrija Milošević i Marinko Madžgalj i kabare Pozorišta sa Terazija – Brak u stvari ljubav, a Art centar Hleba i igara najavljuje premijeru predstave Bi end Bi Beograd – Berlin, u režiji Miroslava Benke. Dve pozorišne predstave biće i u okviru obeležavanja stogodišnjice Velikog rata - Sto godina Prvog svetskog rata, učenika Osnovne škole „Pinki“ iz Stare Pazove i „Solunci govore“, mladih glumaca Akademije iz Beograda i Banja Luke. Ovim povodom biće i izložba i dva dokumentarna filma. Likovna publika moći će da pogleda i izložbu keramike Milice Jakšić u Galeriji CzK, a na filmskom repertoaru su filmovi za decu: Dečak mrav i Daj gol i igrani filmovi Ves i Branio sam mladu Bosnu.
Nastavlja i Dečja subota, a nakon nekoliko godina u Staru Pazovu ponovo dolazi državni anambl Slovačke repulike SljUk. Stara Pazova će biti i domaćin festivala slovačkih narodnih pesama Raspevani Srem.
Info Stari Banovci 03.11.2014.
U organizaciji Polivalentne patronažne službe Doma zdravlja „Dr Jovan Jovanović Zmaj” pre godinu dana u Starim Banovcima počela je sa radom Škola za psihofizičku pripremu trudnica za porođaj. Škola radi ponedeljkom i petkom od 9.30 časova, a pohađaju je trudnice iz Starih i Novih Banovaca, Belegiša i Surduka. Osim za sticanje kondicije i jačanje mišića, ove pripreme su značajne jer se na njima čuje niz dragocenih saveta i dobijaju informacije o tome šta se događa u telu trudnice od začeća, kao i šta je očekuje u porodilištu. Buduće majke na vežbama nauče da kontrolišu bol, da prate sam tok porođaja i da sarađuju sa akušerskim timom,rekla je Dragana Savić, viša medicinska sestra u Polivalentnoj patronažnoj službi.
Zainteresovane trudnice mogu se prijaviti radnim danom, od 7.00 do 9.00 sati na kontakt telefone: 062/88-17-485 i 062/88-17-479. Psihofizička priprema trudnca se obavlja u prostoriji koja se nalazi pored ulaza u Dečji dispanzer u Starim Banovcima.
Kultura ostalo 03.11.2014.
Proglašenjem najboljih ostvarenja na 45 smotri slovačkih amaterskih pozorišta u Srbiji, sinoć je u Kovačici završen Pozorišni lovor. Za najbolju predstavu proglašena je predstava Staro gunđalo Karla Goldonija, u režiji Jana Makana i izvođenju Slovačkog pozorišta VHV iz Kovačice. Srebrna plaketa je pripala Slovačkom pozorištu VHV iz Stare Pazove i predstavi Živi bič u režiji Anjičke Balaž a bronzana predstavi Čekajući Godoa u režiji Martina Labata iz Doma kulture iz Padine. Staropazovčani su dobili i specijalnu nagradu za kulturu i očuvanje govornog jezika, nagradu za dramatizaciju, scenografiju, Igor Piskla nagradu za glumačko dostignuće, Anna Kanašova i Miroslav Kožik nagrade za glumicu i glumca večeri.
Život Stara Pazova 03.11.2014.
Postati svestan da organizam reaguje na stresne situacije, uravnoteženost, odlučnost, sposobnost prilagođavanja i komunikacije, prvi su koraci da čovek stigne do pozitivnog životnog stava i izbegne stres, istakla je doktorka Dušica Antić iz Preventivnog centra iz Zrenjanina na sinoćnom predavanju o stresu. Drugo u nizu predavanje jesenjeg ciklusa koji organizuje Udruženje život i zdravlje, izazvalo je interesovanje i okupilo stotinjak naših sugrađana koji su ne samo pomno pratili predavanje već su posle nastavili razgovor i druženje uz zdravu hranu. Ovoga puta bilo je organizovano i merenje pritiska. Sledeće druženje uz novu temu o zdravoj ishrani i životu će biti za mesec dana.
Sport Vojka 03.11.2014.
Velemajstor Aleksandar Inđić pobednik je Open turnira koji je održan u Vojki, a na kome je učestvovalo 54 šahista. Inđić je u devet kola, švajcarski sistem, osvojio 6,5 poena koliko i drugoplasirani Nikola Nestorović, ali je Inđić imao bolje dodatne kriterijume. Treće mesto pripalo je velemajstoru Branku Damljanoviću sa 6 poena, koliko su još osvojili Jovan Radlovački, Boško Abramović, Goran Arsović itd. Turnir se igrao po ubrzanom tempu 15 minuta po igraču, a pokrovitelj ovog šahovskog događaja je bila Opština Stara Pazova.
Sport Nova Pazova 02.11.2014.
U 12. kolu srpske lige grupa Vojvodina Radnički iz Nove Pazove je pobedio Tekstilac u Odžacima sa 3:0, a Dunav je u Starim Banovcima izgubio od Sloge iz Temerina sa 3:1. U 12. kolu novosadsko- sremske lige Omladinac je u Novim Banovcima savladao Hajduk iz Beške sa 2:0, u Vojki Graničar 1924 Sremac i Kupinovo su igrali 1:1, a Jedinstvo iz Stare Pazove je poraženo u Bačkom Jarku od Mladosati sa 2:0. U 12. kolu sremske lige u Belegišu Hajduk 1925 Podunavac i Rudar iz Vrdnika su igrali 0:0, dok je Jadran iz Golubinaca poražen od Partizana u Vitojevcima sa 3:0. Sloga iz Krnješevaca je u 12. kolu druge sremske lige izgubila od Graničara u Kuzminu sa 2:1.
Info Stara Pazova 02.11.2014.
Delegacija Opštine Stara Pazova predvođena predsednikom opštine Đorđem Radinovićem posetila je juče Ervenik, jednu od retkih opština sa većinskim srpskim stanovništvom na teritoriji Republike Hrvatske. Tom prilikom su svim đacima ovog mesta podeljeni poklon paketi Patrijaršije i po 150 evra koje su zajedničkim naporom sakupili lokalna samouprava i privrednici sa teritorije opštine Stara Pazova. Uručujući poklone đacima, Đorđe Radinović je istakao da staropazovačka opština kao jedna od najrazvijenijih ima obavezu da pomogne mesta u susednim državama gde srpsko stanovništvo čuva svoj identitet i odakle je puno ljudi došlo baš u naše krajeve.
Predrag Burza, načelnik opštine Ervenik se zahvalio na pomoći i dodao da je ona rezultat izuzetnih odnosa dve bratske opštine. Delegacija staropazovaćke opštine je obišla i Manastir Krka gde se nalazi bogoslovija i koji je duhovno središte pravoslavnih Dalmatinaca. Episkop dalmatinski Fotije se zahvalio na poklonima srpskoj deci i istakao da ovakvi potezi zaslužuju posebna priznanja Srpske pravoslavne crkve.
Firma Eurostroj iz Stare Pazove zapošljava trgovca u maloprodajnom objektu Praktiker. Pored rasvete i elektromaterijala, u prodavnici Praktiker u ponudi je širok asortiman šrafovske robe, ručnog, baštenskog i elektro alata, profi i hobi program. Ako ste komunikativni, vredni, imate iskustvo rada kao trgovac, prijavite se ili nam dostavite Vašu radnu biografiju.Poželjno je da kandidati budu elektotehničke struke ili da imaju osnovno znanje u navedenoj oblasti. Zainteresovai kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj: 063/267 032, ili poslati svoju radnu biografiju na e-mail: hr.mng@eurostroj.rs.
Potrebni radnici za rad u perionici veša u Staroj Pazovi.Zainteresovani kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj 069/40-51-500 kao i na broj telefona 063/24-41-76.
Firmi Moto-plast doo koja se bavi proizvodnjom folije, potrebni proizvodni operateri sa ili bez radnog iskustva za rad u proizvodnom pogonu u Novoj Pazovi. Rad je organizovan u smenama. Svoju radnu biografiju sa nazivom pozicije za koju konkurišete,zainteresovani kandidati mogu poslati na e-mail adresu: info@motoplast.rs ili doći lično u prostorije firme u ulici Njegoševa 111 u Novoj Pazovi.Za više informacija zvati na telefon broj 022/323-584 kao i na broj 022/323-364 svakog radnog dana od 8 do 16 časova.
Potrebni radnici muškog pola , za rad na presama u proizvodnji bakelitnih toalet dasaka. Zainteresovani kadidati sve informacije mogu dobiti na telefon broj 063/450-426 u periodu od 08 do 14 časova.
Predstavništvu kanadske firme Integrity iz Stare Pazove, potrebni radnici u proizvodnji. Prijave na telefone 022/310-147 i 060/508-0844 ili doći lično u sedište firme Golubinački put bb.
Stovarištu Šovljanski iz Starih Banovaca hitno potrebna dva fizička radnika. Za više informacija doći lično na adresu Grčka 2, ili pozvati na telefon broj 022/310-608.
Usled proširenja proizvodnih kapaciteta kompanija IGB AUTOMOTIV raspisuje konkurs za prijem 100 radnika u proizvodnom pogonu u Inđiji. Konkurs je otvoren do 1. juna. Prijave i biografije možete poslati na e-mail adresu prijava@bauerhin.rs ili direktno predati u kompaniji.
Potrebne žene za prodaju sladoleda u Novoj i Staroj Pazovi.Zainteresovane kandidatkinje mogu se javiti na broj telefona 060/5108333.
Kompaniji DIS su potrebni mladi, vredni i ambiciozni ljudi na sledećim pozicijama u marketu u Novoj Pazovi: prodavac- izlagač, kasir, prodavac na odeljenju voća i povrća, prodavac na odeljenju delikatesa i gotovih jela, mesar, magacioner, referent nabavke, poslovođa, vozač- dostavljač, Direktor marketa. Prijave sa kratkom biografijom i fotografijom posalti na hr@dis.rs ili se prijavite putem upitnika na sajtu www.dismarket.rs. Konkurs je otvoren do kraja juna.