Pregled vesti za Februar 2014.


Info Stara Pazova 28.02.2014.
Savet Mesne zajednice Stara Pazova sinoć je jednoglasno usvojio Izveštaj o radu i finansijskom poslovanju Mesne zajednice u 2013. godini. Mesna zajednica Stara Pazova je u 2013. godini ostvarila ukupan prihod u iznosu od 19 miliona 15 hiljada 498 dinara, od toga 18 miliona 627 hiljada 307 dinara iz Budžeta opštine i 388 hiljada 191 dinar iz sopstvenih sredstava.
Sopstvena sredstva su ostvarena kao dug iz ranijeg perioda za zakup sportskih hala za obavljanje nastave fizičkog vaspitanja za učenike srednjih škola i Osnovne škole „Heroj Janko Čmelik“ iz Stare Pazove. Usvojen je i Plan javnih nabavki mesne zajednice za tekuću godinu, kojim su obuhvaćeni radovi koje će Mesna zajednica Stara Pazova vršiti tokom 2014. godine. Članovi Saveta su doneli odluku o usvajanju Izveštaja o popisu imovine, obaveza i potraživanja Mesne zajednice Stara Pazova sa stanjem na dan 31.12. 2013. godine, uz zaključak da je potrebno formirati Komisiju koja će u martu ili aprilu uraditi detaljan stvarni popis imovine Mesne zajednice.
Info Stara Pazova 28.02.2014.
Večeras će u Staroj Pazovi biti humanitarni koncert za pomoć Davidu Križanu, učeniku prvog razreda osnovne škole iz Stare Pazove, kome je hitno potrebna operacija očiju, kako ne bi izgubio vid. Koncert organizuje Pazovački narodni orkestar, a podržali su i SKUD Čmelik, kao i RTV Stara Pazova.
Pored ovih muzičara, nastupiće pevači slovačkih narodnih pesama i mlade flautistkinje iz Stare Pazove. Početak je u 20 časova u Pozorišnoj Sali, a ulaznice po ceni od 150 dinara se prodaju u RTV Stara Pazova i sutra na blagajni Pozorišne sale.
Info Stara Pazova 28.02.2014.
Osnovna škola „Boško Palkovljević Pinki“ u Staroj Pazovi sutra je domaćin opštinskog takmičenja iz matematike. Na takmičenje je prijavljen rekordan broj učesnika, svoje znanje iz matematike pokazaće čak 165 učenika od trećeg do osmog razreda iz svih škola sa teritorije staropazovačke opštine, rekao je direktor Milan Predojević. Takmičenje će početi u 10.00 časova, a za rešavanje zadataka učenici će imati 120 minuta.
Kultura Stara Pazova 28.02.2014.
U okviru Svetoilijskih velikoposnih dana u organizaciji Hrama Svetog Ilije danas će u Sokolskom domu biti održan koncert ansambla „Rodnjik“ iz Moskve i Folklornog ansambla Dukat iz Stare Pazove. „Rodnjik“ će izvesti prikaz ruske Maslenice, poklada uoči Uskršnjeg posta, najavio je starešina Hrama Svetog Ilije protojerej Srđan Đurđević. Koncert u kojem učestvuje i ženska etno-pevačka grupa „Gora“ počinje u 19 časova.
Info Stara Pazova 28.02.2014.
Posle kratke pauze, od novembra prošle godine društvo za afirmaciju invalida Feniks ponovo je organizovalo poselo. Prvo ovogodišnje, a 62 po redu Feniksovo poselo bilo je posvećeno zdravlju.
Gost je bio dr Tode Vojvodić, specijalista za plućne bolesti, a tema štetnost duvanskog dima i uopšte prevencija od plućnih bolesti Ni ovoga puta nije izostala trpeza ljubavi i muzički deo posela kada su se predstavili stari, dobri prijatelji muzičari Jan Čemerski i Nemanja Savurdić i etnomuzikolog Vladana Bzovski.
Kultura Stara Pazova 28.02.2014.
Na inicijativu članova Ekološkog tima danas će u školi Čmelik u Staroj Pazovi po prvi put biti organizovana izložba pod nazivom „Cveće škole“, rekle su gostujući u Jutarnjem programu Miruška Stošić, učiteljica i Ljibuša Simendić, nastavnica geografije.
Učenici će izložiti biljke i cveće, koje su sami zasadili. Ujedno će biti i prodajnog karaktera, ali i edukativnog jer se planira ekološki kviz, sa ciljem proširivanja znanja iz botanike i ekologije. Ovaj program počinje u školi u 15,30.
Sport Stara Pazova 28.02.2014.
Odbojkaši Jedinstva iz Stare Pazove danas će odigrati poslednju utakmicu ove sezone na svom parketu u Winer štediša Superligi. Protivnik će im biti zvanični prvak Srbije i pobednik nacionalnog kupa Crvena Zvezda iz Beograda.
Staropazovčani se dva kola pre kraja prvenstva nalaze na poslednjem mestu sa samo jednim bodom i odavno su izgubili sve šanse da izbore opstanak. Utakmica u hali u ulici Branka Radičevića će početi u 18 časova. U poslednjem kolu Winer štediša Superlige odbojkašice Jedinstva će večeras igrati u Lazarevcu protiv Kolubare.
Sport Nova Pazova 28.02.2014.
U Novoj Pazovi danas se nastavlja Prvenstvo opštine u šahu. Igraće se partije sedmog kola, a od važnijih mečeva izdvajamo duele između Skoka i Azarića, Subotić će igrati sa Tadićem, Gavrić protiv Domonjija, Moldovanović sa Zobenicom, Čečarić protiv Ljušića i tako dalje. Na tabeli vodi Azarić sa pet i po poena, ispred Skoka koji ima četiri i po poena, a slede sa po četiri poena; Gavrić, Čečarić, Zobenica, Subotić, Domonji, Moldovanović, Tadić i tako dalje. Sutra su na programu partije osmog kola, a poslednje deveto kolo će se igrati u nedelju.
Info Stara Pazova 27.02.2014.
Predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović uručio je danas ključeve novog sanitetskog vozila Milivoju Srećkoviću, načelniku Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja “Dr. Jovan Jovanović Zmaj“ u Staroj Pazovi. U pitanju je reanomobil “Ford tranzit” 330 MWD, vredan oko 4 miliona dinara, koji je kupljen zajedničkim sredstvima Opštine i staropazovačkog Doma zdravlja.
Predsednik Radinović je izrazio zadovoljstvo što su renovirane sve seoske ambulante u Opštini u koje se decenijama nije ulagalo i što je poboljšan vozni park Doma zdravlja istakavši da će i u narednom periodu lokalna samouprava pomagati rad ove zdravstvene ustanove. Direktor staropazovačkog Doma Zdravlja Dr.Rada Inđić zdravlja je istakao da su nabavkom novog vozila obezbeđeni uslovi za brži transport pacijenata koji su životno ugroženi. Najsavremeniji reanomobil, kompletno opremljen medicinskom opremom, kiseonikom za veštačko disanje, EKG-om, defibrilatorom, monitorom, kao i sanitetsko i putničko vozilo, koje je Opština ranije donirala Domu zdravlja umnogome će doprineti poboljšanju kvaliteta zdravstvenih usluga i opšteg zdravlja stanovništva u Opštini Stara Pazova.
Info Stara Pazova 27.02.2014.
Na dnevnom redu sednice Skupštine opštine Stara Pazova, koja će biti održana sutra, su Programi poslovanja i Finansijski planovi javnih preduzeća i ustanova, kao i Finansijski planovi mesnih zajednica, za tekuću godinu. U Programu poslovanja i Finansijskom planu Urbanizma je predviđen ukupan prihod za tekuću godinu od skoro 30 miliona dinara što je za oko 5 posto manje nego u 2013. godini.
Centar za socijalni rad u Finansijskom planu računa na 13 miliona i 334 hiljade dinara za aktivnosti novčane socijalne i jednokratne pomoći, za troškove prevoza učenika korisnika socijalne zaštite, za stipendije studenata na domskom i porodičnom smeštaju i za druge poslove iz nadležnosti Centra. Na dnevnom redu sutrašnje sednice su i izmene i dopune Odluke o merilima za utvrđivanje visine naknade za uređenje građevinskog zemljišta, kao i Program rada Turističke organizacije, Finansijski planovi svih mesnih zajednica, a u Izveštaju o prošlogodišnjem radu Opštinskog javnog pravobranilaštva je istaknuto da je rad pravobranilaštva opterećivao sve veći broj predmeta koji se odnose na naknadu nematerijalne štete zbog ujeda pasa lutalica. Skupština bi trebalo da donese i više urbanističkih dokumenata.
Info Stara Pazova 27.02.2014.
Udruženje građana Pazovački pokret održalo je danas konferenciju za novinare na kojoj su predstavljeni kandidati za narodne poslanike u Skupštini Srbije sa liste čiji je nosilac Boris Tadić. Kandidati su dr Milinka Maćerak i Goran Jović. Borba protiv siromaštva, zapošljavanje, razvoj ekonomije, obrazovanja i kulture, glavni su ciljevi za koje će se boriti, istakli su na današnjoj konferenciji i pozvali sve građane naše opštine da izađu na izbore 16. marta. Članovi Pazovačkog pokreta najavili su dolazak Borisa Tadića u Staru Pazovu 10. marta.
Info Stara Pazova 27.02.2014.
Hit predstava „Pevaj, brate 2“ oduševila je sinoć pazovačku publiku. Mnogi su ostali i bez karte za stajanje. Tri popularna glumca Andrija Milošević, Milan Vasić i Milan Kalinić stiglu su u Staru Pazovu pravo iz Kanade sa svojom Misijom Evrovizija, kako glasi naziv nastavka ove urnebesne komedije. Prvi deo predstave „Pevaj, brate“, koji su takođe imali prilike da gledaju i Pazovčani, igrali su oko 200 puta, a sa ovim drugim delom, kako kažu, žele da nadmaše sami sebe.
Sudeći po sinoćnoj reakciji, pazovačka publika bi ih sigurno gledala ponovo, a i oni bi ponovo igrali u Staroj Pazovi, jer su bili podjednako oduševljeni publikom, kao ona njima.
Kultura Nova Pazova 27.02.2014.
U najvećoj osnovnoj školi u opštini „Rastko Nemanjić Sveti Sava“ u Novoj Pazovi, održana je smotra recitatora. Učenici novopazovačke škole rado učestvuju na ovoj smotri, i ove godine je bio veliki odziv učenika, rekla je za RTV Stara Pazova pedagog Slavica Despotović istakavši da je na opštinsku smotru plasirano 11 učenika nižih i 10 učenika viših razreda.
Ove godine po prvi put dramska sekcija novopazovačke škole učestvovaće na smotri dramskog stvaralaštva sa dramom „U gostima kod Licke“ koju je pripremila nastavnica Milica Ivković, a već po tradiciji hor i orkestar će se predstaviti na smotri muzičkog stvaralaštva, istakla je pedagog Despotović.
Kultura Stara Pazova 27.02.2014.
Posle dobro organizovanog prela i uspešnog nastupa na Zuzanskoj zabavi, grupa pevača Udruženje žena je sinoć oduševilo publiku u Sremskoj Mitrovici na prezentaciji knjige „Slovaci u Srbiji sa aspekta kulture“.
Drugo, dopunjeno izdanje ovog kapitalnog dela u kome se nalazi i deo o Slovacima u Sremskoj Mitrovici predstavila je Milina Sklabinski, direktorka Zavoda za kulturu vojvođanskih Slovaka i Đula Šanta. U programu su pored staropazovačkih žena učestvovali i recitatori, muzičari i pevači Osnovne škole Janko Čmelik I nekoliko članova MOMS iz Sremske Mitrovice.
Kultura Stara Pazova 27.02.2014.
Poruka moje knjige je afirmacija braka koji je lako razoriti, a teško sačuvati- rekao je autor knjige „Odlučili ste da ostavite muža“ Slobodan Perić sinoć na književnom susretu u staropazovačkoj biblioteci. Profesor Dušan Đaković je istakao da je Perićeva knjiga specifična, protkana finom ironijom, ali i humorom i oslikava sam život. Glumac Milan Dudić je pročitao nekoliko odlomaka iz ove knjige. Sam Perić kaže da se nada da čitaoci neće u ovoj knjizi videti život očima muškog šovinsite već i očima žena koje u braku trpe i pate.
Info Stara Pazova 26.02.2014.
Povodom zbora građana koji je za subotu zakazala organizacija koja sebe naziva “Za zdravu opštinu Stara Pazova“, a sve povodom najave projekta izgradnje postrojenja za tretman industrijskog otpada, predsednik opštine Đorđe Radinović je imao susret sa medijima. Radinović navodi da je cela priča izpolitizovana i pokrenuta upravo pred izbore, i pita se zašto se samo na osnovu planova podiže tolika buka. „Sada se tu pojavljuje i DS za vreme čijeg mandata je 2009. godine i usvojen prostorni plan koji predviđa ovo postrojenje. U celu priču su uključene DVERI, koje su kao destruktivna organizacija negativne i prema ovom projektu,
ali i uopšte prema politici države i Vlade RS.“ Navodi predsednik Radinović i ističe činjenicu da je jedno od pitanja svakog investitora to da li opština ima rešenje za odlaganje industrijskog otpada. Buduće postrojenje neće imati uticaja na okolno zemljište i razvoj poljoprivrede. Iako je zbor građana sazvan nelegalno i mimo svih procedura, opština će dozvoliti njegovo održavanje, ali će i poraditi na informisanju građana o datoj temi organizacijom prezentacija i savetovanja sa nadležnim stručnjacima iz Ministarstva energetike i zaštite životne sredine, kao i organizacijom ekskurzija i obilazaka postojećih postrojenja u Austriji.
Info Nova Pazova 26.02.2014.
„Zahvaljujući razumevanju lokalne samouprave oko Hrama Svete Petke u Novoj Pazovi urađena je ograda“ – rekao je za RTV Stara Pazova starešina Hrama arhijereski namesnik Mile Jokić. Ograda sa ulice duga je oko 35 metara, a zidovi sa obe strane porte ukupno oko 120 metara. Otac Jokić se nada da će početkom aprila, do Vrbice, biti urađena staza do i oko Hrama.
Info Novi Banovci 25.02.2014.
Zbog planiranih radova na električnoj mreži 26. Februara u vremenu od 09.00 do 10.00 časova bez napona će biti naseljeno mesto Novi Banovci, osim ulice Mladih, Desanke Maksimović i Železnicke ulice od broja 44 i 47 do kraja. Takođe, u Novim Banovcima u periodu od 09.00 do 15.00 časova bez električne energije biće ulice, Petra Kočića, Kralja Petra Prvog, Branka Radičevića, Njegoševa i Zeleznička od broja 26 do broja 42. Bez električnog napona 26 februara u vremenu od 09.00 do 14.00 casova u Staroj Pazovi ostaju ulice,
Desanke Maksimović, Poljska, Radnička, Svetosavska od 22 i 27 do kraja, Partizanska do broja 19 i 8, Jovana Popovića do broja 17 i 20, Branka Radičevića od broja 127 i 134 do broja 247 i 242, Žarka Zrenjanina od broja 25 do broja 49, i od broja 32 do broja 50, Podunavski Partizanski Odred do broja 9 i 20, Zanatlijska do broja 11 i 12, Vuka Karadzića, Goranska, Mihajla Pupina, Drinska, Zmaj Jovina do broja 15 i 22 i ulica Georgi Mihajloviča do broja 21 i 16.
Info Stara Pazova 25.02.2014.
Iz Nacionalne službe za zapošljavanje obaveštavaju će se u sredu, 26. februara 2014. godine, preko Poštanske štedionice, isplaćivati novčane naknade nezaposlenim licima za januar 2014. godine, i privremenu naknadu, koja se isplaćuje preko Nacionalne službe za zapošljavanje, korisnicima koji žive na i van teritorije AP Kosova i Metohije, za jul 2013. godine.
Kultura Nova Pazova 25.02.2014.
Nakon gostovanja u Subotici na koncertu u organizaciji Kulturnog Centra Arija u subotu, Izvođački ansambl i Veliki narodni Orkestar KUD-a Mladost iz Nove Pazove danas će nastupiti u Zadužbini Ilije M. Kolarcu na 56. rođendanu Prihvatilišta za decu. Poziv je usledio nakon uspostavljene saradnje, kada su deca iz prihvatilišta bila u publici na koncertu ovog Društva u Sava Centru u decembru. Danas će novopazovački amateri odigrati za ovu decu 3 koreografije, a u programu će učestvovati i brojni drugi izvođači.
Info Stara Pazova 25.02.2014.
U cilju povećanja broja donora, u promociju transplantacije uključio se i staropazovački Dom zdravlja. Građani koji žele dobrovoljno da zaveštaju svoje organe, pismeni pristanak ubuduće će moći da daju svom izabranom lekaru u Domu zdravlja, rekao je koordinator za donorske kartice dr Zoran Pešić. Procedura zahteva i svedoka prilikom potpisivanja izjave o dobijanju donorske kartice, tako da je onemogućena bilo kakva zloupotreba. Nakon potpisivanja Izjave o pristanku doniranja organa, pacijentu se izdaje donorska kartica, koju čuva i nosi sa sobom.
Izjava se potpisuje uz važeći dokument u prisustvu trećeg lica, odnosno nezavisnog svedoka, koji je tu da bi utvrdio verodostojnost potpisa i slobodnu volju davaoca .
Info Stara Pazova 25.02.2014.
David Križan je učenik prvog razreda osnovne škole Heroj Janko Čmelik. Rođen je sa oštećenjem vida, koji mu svakim danom sve više slabi i u svojoj sedmoj godini on nosi sočiva dioptrije -14. Da ne bi u potpunosti izgubio vid neophodna mu je operacija za koju je potrebno 320 hiljada dinara. Pre mesec dana Mesni odbor Matice slovačke u Staroj Pazovi je pokrenuo humanitarnu akciju za pomoć malom Davidu, a pridružila su se i ostale institucije. U Komercijalnoj banci je otvoren žiro račun koji glasi : 205 – 90 11 00 53 79 819 26.
Kako bi pomogli malom Davidu članovi Pazovačkog narodnog orkestra organizuju u petak humanitarni koncert u Pozorišnoj Sali u Staroj Pazovi sa početkom u 20 časova. Medijski sponzor je RTV Stara Pazova i ulaznice po ceni od 150 dinara su u prodaji. To isto veče u kafeu O Gringo će biti i humanitarna žurka od 22 časa.
Info Stara Pazova 24.02.2014.
Ekipe JKP ''Vodovod i kanalizacija'' čitaju vodomere svakog meseca osim u zimskom periodu, kada vremenski uslovi ne dozvoljavaju isto. U tom slučaju nove vrednosti porede se sa prethodno registrovanim, na osnovu kojih je vršena naplata, i ukoliko se prilikom očitavanja utvrdi da je potrošnja vode mnogo veća nego u prethodnom periodu, potrošačima koji su u direktnoj naplati kod JKP ''Vodovod i kanalizacija'' j.p. šalje se upozorenje. Drastično povećanje potrošnje najčešće ukazuje na moguć kvar na unutrašnjim (kućnim) instalacijama. Građanima se tada savetuje da provere da li postoji potrošnja u trenutku kada su sva točeća mesta zatvorena.
Ako se tada brojčanik na vodomeru okreće, to je siguran pokazatelj da voda na unutrašnjim instalacijama potrošača negde curi. Pored visokog računa, kvarovi mogu da izazovu i druga oštećenja na objektu, pa bi zato sve kvarove trebalo otkloniti u najkraćem vremenu. JKP ''Vodovod i kanalizacija" apeluje na potrošače da zaposlenima dozvole pristup mestu na kome se vodomer nalazi, kako bi merenje proteklo neometano i bez problema. Održavanje šahta u kome se vodomer nalazi obaveza je potrošača. Posle zimskog perioda kada se naplata vrši akontacionim obračunavanjem, čitači vodomera će krenuti u prolećno očitavanje. Iz Vodovoda mole sve potrošače da u ovom periodu prate potrošnju vode na svojim vodomerima. Prosečna mesečna potrošnja za četvoročlano domaćinstvo iznosi od 20 do 25 kubnih metara vode. Svaka drastično veća potrošnja od ove ukazuje na neko curenje na unutrašnjim instalacijama. Za sva pitanja i primedbe u vezi sa računima i potrošnjom vode, građani se mogu obratiti na telefon 022/310-680.
Info Stara Pazova 24.02.2014.
Osnovna škola „Simeon Aranicki“ u Staroj Pazovi uključena je u međunarodni projekat pod nazivom „Unapređenje procene posturalnog statusa i statusa kičme –SpineLab“ koji zajednički realizuju Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu i Fakultet sporta i telesnog vaspitanja u Sarajevu, a finansira Evropska unija u okviru IPA programa prekogranične saradnje Srbija - Bosna i Hercegovina.
U okviru realizacije ovog projekta u školi „Simeon Aranicki“ će biti organizovano predavanje za roditelje na temu unapređenja ranog otkrivanja i prevencije poremećaja kičmenog stuba kod dece i mladih , rekla je za RTV Stara Pazova direktorka Slađana Bursać. Generalni cilj projekta je unapređenje detekcije i prevencije posturalnih poremećaja i zdravstvenih problema senzomotornog aparata kod dece i mladih dva regiona, područja Srema i grada Sarajeva.Ciljne grupe, uključene u projekat, obuhvataju decu uzrasta od 5 do 12 godina. Pored njih, projektom su obuhvaćeni profesori fizičkog vaspitanja, roditelji, doktori i istraživači.
Info Stara Pazova 24.02.2014.
Kolo srpskih sestara u saradnji sa Centrom za socijalni rad opštine Stara Pazova pripremilo je humanitarne pakete pomoći sa hranom, slatkišima i odećom za 40 ugroženih porodica sa teritorije Stare Pazove. Svi građani koji žele da učestvuju u prikupljanju pomoći, mogu da se jave na broj telefona Dušice Marković 063/204-578. Porodice kojima su namenjeni paketi pomoći biće blagovremeno obavešteni o mestu i vremenu podele istih.
Kultura Stara Pazova 24.02.2014.
Zuzanska zabava je i ove godine potvrdila da SKUD Janko Čmelik neguje i čuva od zaborava muzičko blago. Na koncertu slovačkih narodnih pesama, publici u punoj pozorišnoj sali u dvočasovnom programu predstavili su se u punom sjaju već afirmisani pevači i mlade pevačke nade. Folklorni ansambl Klasje je nastupio sa pesmama koje se nalaze na njihovom prvom CD-u, koji su nedavno snimili, a glumci su kao i uvek u punom elementu izveli nekoliko skečeva.
Život Stara Pazova 24.02.2014.
Sreća je stanje svesti, a ne sklop okolnosti, rekao je na jučerašnjem predavanju o zdravoj ishrani doktor Dragan Ivanov, specijalista interne medicine. Govoreći o tome kako ishranom možemo poboljšati svoje raspoloženje i delovati preventnivno na mnoge bolesti, doktor Ivanov je u iscrpnom predavanju istakao da pored zdrave hrane treba više da boravimo u prirodi.
Prvo u nizu predavanja o zdravom životu organizovalo je u Straoj Pazovi, nedavno osnovano Udruženje Život i zdravlje. Sledeće predavanje će biti za mesec dana.
Sport Stara Pazova 24.02.2014.
U Novoj Pazovi odigrane su juče partije šestog kola prvenstva Opštine u šahu. Azarić je pobedio Subotića, Skoko Domonjija, Tadić Mihajlovića, Čečarić Lazića, remijem su završene partije: Zobenica-Gavrić, Miroslav Jovanović-Moldovanović, Miloš Stanković-Dejan Jovanović, i tako dalje. Posle šest odigranih kola na tabeli vodi Azarić sa 5,5 poena ispred Skoka koji ima 4,5 poena, slede sa po 4 poena: Gavrić, Čečarić, Zobenica, Subotić, Moldovanović, Tadić, Domonji i tako dalje. U petak subotu i nedelju igraće se partije poslednja tri kola.
Info Stara Pazova 24.02.2014.
Izveštaj o radu sa finansijskim izveštajem za 2013.godinu, Skupština Saveza amatera Opštine Stara Pazova usvojila je jednoglasno. Deseta godina postojanja Saveza, bila je veoma uspešna za sve članice, počev od opštinskih do republičkih, ali i međunarodnih festivala. Planovi su ambiciozni i za ovu godinu i sve to će biti ispraćeno i finansijski, koliko je god je to moguće, rekla je Ljibuška Lakatoš, načelnica za kulturu, sport i omladinu. Petar Nerandžić, koga je Skupština ponovo izabrala za sekretara Saveza amatera istakao je,
da svi amateri vredno rade bez obzira na finansije, a najvažniji su uspesi koje postižu. Već početkom narednog meseca počinje takmičarska sezona, koju će , kao i uvek otvoriti recitatori. Savez sada broji 20 članica, pošto je KUD Izvor iz Starih Banovaca ponovo počeo da radi.
Info Stara Pazova 24.02.2014.
Zavičajno udruženje Kanjani u subotu je u hotelu Vojvodina održalo zavičajno veče u prisustvu nekadašnjih meštana sela Kanjane i Kadina Glavica, a u cilju promovisanja Kanjana koji su 1995. Godine izbegli i naselili se najvećim delom u Staroj Pazovi. Prisutne je pozdravio predsednik udruženja Strahil Glušanac koji je istakao šta je sve do sada urađeno, a šta bi trebalo uraditi u narednom periodu.
U zabavnom delu programa učestovali su pevači naradnoh pesama Savo i Ljuiša i hor Sveti Despot Stefan Lazarević koji je pri crkvi Svetog Marka u Beogradu, a izveo je Drugu rukovet Stevana Mokranjca, Srpkinju Isidora Bajića i duetsku pesmu Ječam žnjela kosovka devojka. Pored prisutnih nekadašnjih meštana pozivu su se odazvali i predstavnici javnog i kulturnog života naše opštine, na čelu sa predsednikom opštine Đorđem Radinovićem.
Info Stara Pazova 24.02.2014.
U pazovačkim osnovnim školama u subotu su se održala opštinska takmičenja. Osnovna škola „Heroj Janko Čmelik“ je bila domaćin takmičenja iz stranih jezika. Od 35 prijavljenih za engleski jezik, na takmičenju je učestvovalo 32 učenika, od 12 prijavljenih jedanaestoro je rešavalo test iz nemačkog, a za ruski jezik je došlo svih 5 učenika. U školi „Simeon Aranicki“ je održano takmičenje iz informatike i računarstva za učenike od petog do osmog razreda.
Takmičenje je organizovano u dve kategorije, u prvoj su se takmičili učenici petog i šestog, a u drugoj sedmog i osmog razreda. Na takmičenju je učestvovalo 15 učenika osnovnih škola „Vera Miščević“ iz Belegiša, „Nikola Tesla“ iz Novih Banovaca, „Rastko Nemanjić Sveti Sava“ iz Nove Pazove , i „Boško Palkovljević Pinki“ i „Simeon Aranicki“ iz Stare Pazove.
Info Stara Pazova 24.02.2014.
Udruženje hranitelja Široko srce iz Stare Pazove proslavilo je u subotu rođendane dece rođene u februaru. Uz rođendansku pesmu, slavljenicima kojih je ovog meseca bilo 5, čestitao je i poklone od predsednika opštine Đorđa Radinovića uručio predsednik Udruženja hranitelja Martin Sladok. Jednu tortu za slavljenike je donirala Jelica Despot, predsednica Društva za afirmaciju invalida Feniks, a ostale su od anonimne donatorke.
Sport Nova Pazova 24.02.2014.
U Novoj Pazovi su u subotu odigrane partije petog kola prvenstva Opštine u šahu. U važnijim mečevima postignuti su sledeći rezultati: Azarić je pobedio Gavrića, Subotić Mihajlovića, Domonji je bio bolji od Eleza, Moldovanović je pobedio Ljušića, a remijem su završene partije Skoko-Zobenica, Čečarić-Miroslav Jovanović i tako dalje.
Posle petog kola na tabeli vodi Azarić sa četiri i po poena, po četiri imaju: Subotić i Domonji i tako dalje. U toku su partije šestog kola.
Kultura Stara Pazova 21.02.2014.
Centar za kulturu Stara Pazova nastavlja sa rekonstrukcijom pozorišne sale u Staroj Pazovi, započete prošle godine. Trenutno se privode kraju radovi na elektroinstalaciji i počinje izgradnja tehničke sobe i rekonstrukcija postojeće kino kabine, a obnovljena će biti i pozornica, nakon čega će i zidovi pozorišne sale dobiti nov izgled. Zbog ovih obimnih radova dečija predstava najavljena za sutra odlaže se za naredni mesec.
Info Stara Pazova 21.02.2014.
U Staroj Pazovi je juče održano predavanje i savetovanje na nekoliko ekoloških tema vezanih za organsku proizvodnju povrća, sušenje voća i povrća putem solarne sušare kao i predstavljanje novog načina zalivanja ispod zemlje. O tehnologiji proizvodnje povrća na prirodan način, govorila je Jelena Savić tehnolog u firmi „Jovanjica“ iz Stare Pazove.
Prednosti i ekonomičnost solarnih sušara firme „Artur Solar” iz Subotice predstavila je Ester Nikolić, dok je o podpovršinskom zalivanju u poljoprivredi govorio inovator i vlasnik firme „Agrokapilaris“ Zdenko Zloh iz Boljevaca. Predavanje je organizovao ekološki pokret EKO SAN iz Stare Pazove.
Kultura Stara Pazova 21.02.2014.
Najbolji u Srbiji i na Festivalu festivala u Trebinju i na slovačkoj pozorišnoj smotri sa predstavom Vavilon, bronzana Plaketa Saveza amatera Srbije najstarijoj dečjoj folklornoj grupi, učešće na republičkoj smotri recitatora, bronzana plaketa horu Tilija na festivalu muzičkih društava Vojvodine, samo su najbolji rezultati SKUD-a Janko Čmelik, a bilo ih je još na brojnim festivalima i smotrama u 2013. godini.
Uz konstataciju da je prošla godina upravo ta koju će pamtiti ne samo amateri koji su vredno radili, već i brojna publika koja je uživala u pozorišnim predstavama i koncertima izveštaji o prošlogodišnjem radu svih sekcija su usvojeni na sinoćnoj sednici upravnog odbora ovog Društva. Ambiciozni planovi za ovu godinu su takođe usvojeni kao i Izveštaj o radu Nadzornog odbora i komisije za popis.
Sport Nova Pazova 21.02.2014.
U Novoj Pazovi ovog vikenda će se nastaviti prvenstvo Opštine u šahu, a igraće se tri kola. Večeras su na programu partije četvrtog kola. U važnijim mečevima sastaju se Gavrić i Subotić, Azarić protiv Čečarića, Elez će igrati sa Zobenicom i tako dalje. Na tabeli vodi Gavrić sa tri poena, slede Elez, Azarić, Čečarić, Zobenica, Domonji, Subotić, Mihajlović po dva i po poena i tako dalje. Partije petog i šestog kola će se igrati sutra i u nedelju.
Kultura Stara Pazova 20.02.2014.
U organizaciji međunarodne studentske mreže Erazmus, proteklih desetak dana, u staropazovačoj i beogradskoj Kancelariji za mlade i u knjižari Most u Novom Sadu, prikupljane su knjige za osnovnu školu u Golubnicima. „Cilj je da ova osnovna škola dobije svoju biblioteku, za šta nam je potrebno pet hiljada naslova“ – rekla je gostujući u programu RTV Stara Pazova Julija Milovanović, koordinatorka projekta, koja će sutra odneti prikupljene knjige u Golubince.
Info Stara Pazova 20.02.2014.
Godina 2013 je za amatere SKUD-a Janko Čmelik bila uspešna, sve sekcije su postigle zavidne rezultate na festivalima i smotrama u zemlji, a neke i u okruženju. O prošlogodišnjem radu, ali i o planovima za ovu godinu večeras će raspravljati na Skupštini ovog Društva. Pored toga pred članovima će se naći i inicijativa o osnivanju Kluba prijateljstva Slovaka, Hrvata, Italijana i Nemeca.
Kultura Stara Pazova 20.02.2014.
Sinoć je u holu pozorišne sale Gradski hor Stara Pazova priredio duhovno veče, kojem je prisustvovao veliki broj zainteresovanih sugrađana. Pored duhovnih pesama Stevana Stojanovića Mokranjca i nekoliko ruskih autora u izvođenju Gradskog hora, publika je zadovoljno propratila i duet Aleksandre Jovković i Vladane Bzovski. Odabrane odlomke iz svetootačke literature čitali su Predrag Vukić i Gojko Rodić.
Sport Nova Pazova 20.02.2014.
Rukometašice Maks sporta plasirale su se u četvrtfinale kupa Srbije. One su sinoć u Novoj Pazovi pobedile Kikindu sa 21:17. Već za vikend ekipu Maks sporta očekuje novo iskušenje u okviru 14 kola Superlige u Novu Pazovu stižu rukometašice Radničkog iz Kragujevca. Podsetimo da se novopazovčanke u Superligi nalaze na poslednjem mestu na tabeli sa 3 boda uz dve utakmice manje.
Info Stara Pazova 19.02.2014.
Građani Opštine Stara Pazova ne treba da se plaše moguće izgradnje postrojenja za preradu industrijskog otpada na lokaciji gde je sadašnja deponija smeća, rekao je danas u emisiji Strogo lokalno Đorđe Radinović, predsednik opštine. Slična postrojenja postoje u Austriji i Nemačkoj i rezultati ispitivanja pokazuju da posle prerade nema emisije štetnih materija, a ova tema je aktuelizovana u predizbornoj kampanji i pokreću je oni koji sada zarađuju na izvozu otpada u zemlje koje imaju slična postrojenja.
Temu pokreću i minorne političke stranke koje bi Srbiju da vrate u devedesete, u vreme ratova i oni koje žele da zaustave razvoj opštine za koju je juče rekao prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, da je peta po razvijenosti u Srbiji. Radinović je rekao da će biti još javnih rasprava na ovu temu i dodao da je porodičan čovek i da sa porodicom ne namerava da se seli iz Belegiša, gde živi od rođenja. Po njegovim rečima, strani investitori uvek postavljaju pitanje gde će moći da odlažu otpad, i izgradnja ovog postrojenja je i u funkciji privlačenja novih investicija. On je najavio mogućnost otvaranja fabrike automobila koja je nakada postojala u Vojvodini, što bi stvorilo mogućnost otvaranja više hiljada radnih mesta.
Info Stara Pazova 19.02.2014.
Staropazovačka gimnazija imaće tri predstavnika na republičkom takmičenju iz matematike. Na republičko takmičenje, kao najbolji na okružnom su se plasirali: Branka Galečić, Mirko Jeftić i Nataša Milijašević. Iz Srema, ukupno, na republičko takmičenje iz matematike plasiralo se 9 učenika.
Sport Banovci Dunav 19.02.2014.
U Zemunu je održan turnir u šahu za mlađe kategorije „Memorijal Aleksandra Crnobrnje“, na kome su učestvovali i takmičari iz šah kluba Banovci Dunav.
Marija Stanković je u kategoriji devojčica do devet godina osvojila prvo mesto sa 6,5 poena. Kod devojčica do 12 godina Nada Trajković je zauzela treće mesto sa pet i po poena. Kod dečaka do 12 godina Miloš Stanković je zauzeo drugo mesto sa 7 poena, dok je Ilija Vuković bio osmi, a Vukašin Grčić deveti sa po pet i po poena.
Ekonomija Stara Pazova 19.02.2014.
Proizvodne pogone kompanije Streit Nova, koji se nalaze u blizini Kuće fudbala u Staroj Pazovi, danas je svečano otvorio prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić zajedno sa direktorom kompanije Reneom Barkoloneom i predsednikom opštine Đorđem Radinovićem. Ovo je jedna od novijih velikih investicija koja je došla na teritoriju staropazovačke opštine. Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić je izjavio da ne brine za opštinu Stara Pazova koja će ovom fabrikom dodatno unaprediti ekonomski položaj svojih žitelja i da bi trebala da posluži kao primer ostalim opštinama.
Radinović je dodao da su dozvole za realizaciju ove investicije izdate u rekordnom roku po uzporu na razvijene lokalne samouprave u Nemačkoj. Direkto kompanije Strait Nova, gospodin Barkolone, je posebno izrazio zadovoljstvo kadrovima koji su primljeni u ovoj novoj fabrici. Inače, ova kompanija posluje prevashodno u Francuskoj, Slovačkoj, i od skoro u Srbiji, u Staroj Pazovi. Kompanija Streit Nova bavi se proizvodnjom delova za francuska vozila.
Info Stara Pazova 18.02.2014.
Pre nekoliko dana na adrese poljoprivrednika krenula je distribucija obrazaca koji su potrebni za obnovu poljoprivrednog gazdinstva.Podelom materijala počela je i obnova poljoprivrednih gazdinstava za 2014. godinu. Iz Uprave za trezor preporučuju da se uputstva pročitaju, obrasci pravilno popune kako bi se izbegle neprijatnosti prilikom obnavljanja gazdinstva. Detalji raspodele podsticajnih sredstava još nisu poznati, a ono što se za sada zna da će 6.000 dinara po hektaru „u gotovom“ ostati, dok će se ostalih 6.000 dinara pravdati potvrdama za dizel gorivo, mineralno đubrivo i seme.
Od dokumentacije za one poljoprivrednike koji iz katastra nisu pribavili prepis lista nepokretnosti moraju ga imati, a ostali samo da pravilno popune obrasce i predaju u Trezor. Obnova poljoprivrednih gazdinstava trajaće do 31. marta. Paori koji koverte još nisu dobili treba da ih očekuju narednih dana.
Info Stara Pazova 18.02.2014.
Prošle godine na putevima opštine Stara Pazova poginulo je 11 lica što je skoro dvostruko više nego u 2012. godini, dok je u Srbiji broj nastradalih u saobraćaju značajno smanjen, rekao je u Jutarnjem programu TV Stara Pazova, Đorđe Vranješ, iz Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i zamenik predsednika Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Stara Pazova.
Vranješ je najavio niz preventivnih akcija, a jedna od njih je i snimanje spotova uz učešće RTV Stara Pazova.
On je poručio učesnicima u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, da koriste sigurnosni pojas, da decu voze na bezbednosnom sedištu, a najavio je od 1. marta primenu novog Zakona o prekršajima. U cilju bezbednijeg učešća pešaka u saobraćaju, treba nastaviti gradnju biciklističkih staza, rekao je Đorđe Vranješ, a pešacima je poručio da se kreću pešačkim stazama, da koriste pešačke prelaze, semaforizovane raskrsnice.
Info Stara Pazova 18.02.2014.
U Opštini Stara Pazova primećen je trend porasta broja novootkrivenih slučajeva malignih oboljenja. U 2012. godini registrovano je 143 novootkrivena slučaja malignih oboljenja, od toga najviše je bilo tumora kože 21, od karcinoma grlića i tela materice obolelo je 19 žena, 16 pacijenata obolelo je od karcinoma debelog creva, zabeleženo je 13 novootkrivenih slučajeva karcinoma pluća, 9 karcinoma dojke i 5 karcinoma prostate, rekla je za RTV Stara Pazova dr Snežana Tabaković, lekarka na Opštoj praksi u Domu zdravlja „Dr Jovan Jovanović Zmaj“ u Staroj Pazovi. Muškarci najčešće obolevaju od karcinoma pluća, debelog creva, karcinoma prostate, usne duplje , jetre i karcinoma pankreasa, dok je kod žena najzastupljeniji karcinom grlića materice , zatim karcinom dojke, pluća i karcinom debelog creva, istakla je dr Tabaković.
Kultura Stara Pazova 18.02.2014.
Prela koja organizuje Udruženje žena SKUD-a Janko Čmelik svake zime donose nešto novo. Ovoga puta je to bila prezentacija vina i predavanja o vinu. Svake godine žene iz ovog udruženja trude se da pozovu na prelo uvek neko drugo udruženje žena iz cele Vojvodine. Tako su juče u prostorijama Društva Čmelik prvi put na prelu bile žene iz Silbaša i iz Boljevaca. Ni ovoga puta nisu izostale žene iz Bačke Palanke koje redovno dolaze na prela jer sa njima staropazovačko udruženje ima dugogodišnju uzajamnu saradnju.
Na početku prela žene je pored predsednice društva Ane Lepšanović, predsednice Udruženja žena Ane Horvat pozdravila i načelnica odeljenja za kulturu, omladinu i sport Ljibuška Lakatoš.
Sport Stara Pazova 18.02.2014.
U zaostaloj utakmici 19 kola Prve ženske lige košarkašice Stare Pazove poražene su u Staroj Pazovi od Radivoja Koraća iz Beograda sa 101:31 i sa 20 bodova su ostale na poslednjem mestu na tabeli. Takođe u zaostaloj utakmici 16 kola Prve Regionalne lige grupa Sever košarkaši Stare Pazove pobedili su kod kuće Veliku Kikindu sa 76:70 i sa 26 bodova su četvrti na tabeli.
Info Stara Pazova 18.02.2014.
Staropazovački Slovaci ove godine obeležavaju tri značajna jubileja – 140 godina od dolaska u Staru Pazovu evangeličkog sveštenika Vladimira Hurbana i 100 godina od njegove smrti kao i 130 godina od rođenja Vladimira Konstantina Hurbana, takođe sveštenika, ali i dramskog pisca poznatog po pseudonimu VHV. U čast Hurbanovih u nedelju su vernici na čelu sa sveštenikom Igorom Feldijem popodnevnu nedeljnu liturgiju imali u kapeli i pored grobnice.
Pored sveštenika Igora Feldija, o životu i delu Vladimira Hurbana sa posebnim osvrtom ne samo na njegov duhovni, već i na kulturni i privredni doprinos govorila je Katarina Vereš. Duhovne pesme je izveo hor Tilija, a svoje pesme je odrecitovala Ana Malko.
Info Stara Pazova 18.02.2014.
U sredu, 19.02.2014. godine u emisiji "Strogo lokalno" koja se uživo emituje na talasima Radija Stara Pazova od 11 časova, gost će biti Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova. Tema emisije je postrojenje za preradu i tretman otpada. Sva pitanja možete postaviti putem elektronske pošte info@rtvstarapazova.rs, putem fejsbuk profila RTV Stara Pazova i na telefon 310-011.
Info Stara Pazova 17.02.2014.
Odbojkašice Crvene Zvezde osvojile su Kup Srbije pošto u finalu pobedile Partizan Vizuru sa 3:2 u setovima. Utakmica je odigrana u hali „Park“ u Staroj Pazovi pred oko 1.200 gledalaca. Crvena Zvezda je do pobede stigla u petom setu posle dosta uzbuđenja i rezultatskog preokreta u utakmici koja je mogla da zadovolji gledaoce. Kapitenu Crvene Zvezde Juliji Milovic pehar je predao Aleksandar Boričić, predsednik odbojkaškog saveza Srbije koji je u ekskluzivnoj izjavio za RTV Stara Pazova pohvalio organizaciju finalanog turnira istakavši da je ovo još jedan dokaz koliko odbojka ima dugu tradiciju u Staroj Pazovi.
Za najbolju igračicu turnira proglašena je Adela Helić, korektor Crvene Zvezde. Ljubitelji odbojke su dva dana imali prilike da uživaju u sjajnim utakmicama polufinala i finala, mečeve je sa tribina pratilo oko 3.000 gledalaca, a sve je proteklo bez i najmanjeg incidenta.
Info Krnješevci 17.02.2014.
Iz Elektrodistribucije za sutrašnji dan najavljuju isključenje struje zbog elektromontažnih radova u industrijskoj zoni Krnješevcima u periodu od 9 do 13 časova. Bez napona će biti trafo stanice, Hemko, Soko inžinjering, Ratko Mitrović, Demako, Milšped i Gatarić i Plastični centar.
Sport Nova Pazova 17.02.2014.
U Novoj Pazovi je u petak počelo prvenstvo Opštine Stara Pazova u šahu. Juče su odigrane partije trećeg kola u kome su pobede između ostalih zabeležili: Gavrić protiva Jovana Vukovića, Subotić je pobedio Miodraga Stankovića, Mihajlović Bogdanovića, Domonji Ljušića, Skoko Gorana Grčića, itd. Na tabeli posle trećeg kola sa tri poena vodi Gavrić, slede Azarić, Elez, Čečarić, Zobenica, Subotić, Domonji i Mihajlović sa po 2,5 poena, itd. Igra se švajcarski sistem, devet kola, sat i po po igraču. Prvenstvo se nastavlja narednog vikenda u petak, subotu i nedelju, kada su na programu opet tri kola, a završiće se 2 marta.
Info Vojka 17.02.2014.
Rok veče pod nazivom „Nekad i sad“ okupilo je u subotu u Domu kulture u Vojki muzičare, koji su svirali nekad, koji su počinjali davne 1964. godine, ali i one koji sada stasavaju i bave se muzikom. Nastupile su Vetrovite vile, Old skol, Vojka ekspres, Vremeplov i Grupa mladih iz Muzičke škole Ljubinka Lazića. Ovu je manifestaciju, koja se održava već petu godinu zaredom podržala je Mesna zajednica Vojka.
Kultura Nova Pazova 17.02.2014.
„Duhovnost, ogledalo života“ naziv je prve samostalne izložbe slika Dragana Mandića iz Nove Pazove, doktora tehničkih nauka i amaterskog slikara, za koga su nauka i umetnost nerazdvojne. Izložbu, na kojoj je prikazano 17 ulja na platnu sa bibliljskim i istorijskim temama u realističkom stilu, otvorio je Milan Pjevac, dugogodišnji radnik u kulturi. Iako se slikarstvom bavi od svog osnovnog školavanja, svoje je radove prikazao tek poslednjih godina na likovnoj koloniji Kosmik art u Vojki.
Želja mu je da izlaže ponovo i da organizuje dobrotvornu izložbu za pomoć deci oboleloj od malignih bolesti, zato što je ova njegova prva samostalna izložba otvorena upravo na Dan dece obolele od raka. Postavka slika Dragana Mandića biće u novopazovačkoj galeriji naredne tri nedelje.
Info Stara Pazova 14.02.2014.
U danima praznika Dom zdravlja „Dr Jovan Jovanović Zmaj“ će organizovati dežurstvo u službama opšte medicine i pedijatrije. Službe opšte medicine radiće pojačano za praznik, u Staroj i Novoj Pazovi u vremenu od 9.00 do 15.00 sati, u Podunavlju od 9.00 do 13.00 časova, a u nedelju će dežurni lekari raditi sa pacijentima od 8.00 do 12.00 časova, rekla je za RTV Stara Pazova glavna sestra Slađana Grujić.
Na pedijatriji u Staroj i Novoj Pazovi biće organizovano dežurstvo u subotu i u ponedeljak, u vremenu od 9.00 do 15.00 časova. Apoteke će pratiti rad primarne zdravstvene zaštite, dok će Služba hitne medicinske pomoći i u danima praznika biti u pripravnosti 24 sata.
Info Stara Pazova 13.02.2014.
S obzirom da će u Srbiji 16. marta biti samo izbori za poslanike Skupštine Srbije i da će kampanja trajati kraće, nema političke tenzije kao što je to slučaj kada se biraju i poslanici u Skupštini Vojvodine, odbornici Skupštine opštine i predsednik republike, rekao je gostujući jutros u Jutarnjem programu TV Stara Pazova, Bojan Kovrlija, načelnik Opštinske uprave Opštine Stara Pazova. Izbore će sprovesti Radno telo od pet članova koje je imenovala Republička izborna komisija, a čine ga po jedan predstavnik Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije, PUPS-a, Lige socijaldemokrata Vojvodine i zajednički predstavnik Srpskog pokreta obnove i Demohrišćanske stranke Srbije.
Kovrlija je pozvao građane, posebno one koji su nedavno napunili 18 godina i one koji su menjali prebivalište, da provere da li su upisani u biračke spiskove. Na pitanje o mogućoj izlaznosti, načelnik Opštinske uprave je rekao da neke prognoze ukazuju da se očekuje izlaznost između 50 i 60 procenata birača.
Info Vojka 13.02.2014.
Na poslednjem sastanku Savet Mesne zajednice Vojka je doneo odluku o zatvaranju deponije građevinskog otpada na kraju ulice Nikole Filipina i otvaranju nove deponije građevinskog otpada u ulici Save Kovačevića. Ljuban Skopljak, predsednik Saveta MZ, je izjavio da je očišćen prostor u ulici Nikole Filipina pod stalnom kontrolom poljočuvara i komunalnog redara. Građevinski otpad se može slobodno odnositi na Američku baru u Save Kovačevića, na mesto koje je zato predviđeno. Planira se da obe pomenute lokacije budu uređene sa travnjacima i drvoredima.
Info Stara Pazova 13.02.2014.
Sinoć su u hramu Svetog Proroka Ilije zanatlije u Staroj Pazovi obeležile slavu Sveta tri Jerarha koju i Srpska Pravoslavna crkva praznuje kao zajedničku slavu Vasilija Velikog, Georgija Bogoslova i Jovana Zlatoustog. Svečani obred sečenja slavskog kolača obavio je Vladika sremski Vasilije uz sasluženje sveštenika. Dejan Stanić advokat iz Stare Pazove predao je kumstvo novom kumu Goranu Mitroviću, poljoprivredniku iz Stare Pazove. Prigodna proslava upriličena je u restoranu Vojvodina uz pesmu i igru folklornog ansambla Dukat iz Stare Pazove.
Info Stara Pazova 13.02.2014.
Lica muškog pola sa teritorije opštine Stara Pazova, rođena 1996. godine i starija, do 28. februara, trebalo bi da budu uvedena u vojnu evidenciju, u Centru Ministarstva odbrane u Staroj Pazovi. Potpukovnik Jovica Petković, načelnik Centra Ministarstva odbrane u Staroj Pazovi, je za RTV Stara Pazova rekao da je uvođenje u vojnu evidenciju zakonska obaveza, da je prilkom uvođenja regrut dužan da popuni upitnik i da ponese sa sobom ličnu kartu i uverenje o državljanstvu
ili izvod iz matične knjige rođenih. Zakon o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi, za one koji se ne odazovu ovoj obavezi predviđa novčanu kaznu od 10 do 50 hiljada dinara ili kaznu zatvora do 60 dana.
Kultura Stara Pazova 13.02.2014.
U pozorišnoj sali u Staroj Pazovi u toku su radovi na elektroinstalaciji. Još od izgradnje sale 1974.godine, ovo su najobimniji radovi, kako bi se poboljšali tehnički uslovi za održavanje programa, istakao je Vladimir Kerkez, direktor Centra za kulturu Stara Pazova. U planu je izrgadnja tehničke sobe, rekonstrukcija postojeće kino kabine i same pozornice, kao i krečenje pozorišne sale.
Info Novi Banovci 13.02.2014.
Opštinska stambena agencija raspolaže sa 76 stanova izgrađenih za potrebe izbeglih lica u Novim Banovcima. Za ove stanare se svake tri godine obnavljaju ugovori o zakupu, a ukoliko dođe do određenih promena vezanih za stanovanje one se prijavljuju agenciji. Nova cena zakupa kvadratnog metra ovog stambenog prostora je od ovog proleća 160 dinara. Od ovih 76 stanova 15 stanara je iz kategorije socijalno ugroženih građana staropazovačke opštine.
Info Stara Pazova 13.02.2014.
Osnovna škola „Simeon Aranicki“ u Staroj Pazovi je prva škola u Vojvodini koja je uključena u međunarodni projekat „Eko škola“, koji se sprovodi u 16 škola u Srbiji i u 60 zemalja širom sveta. U sklopu razvoja ovog projekta pored formiranja Eko odbora pristupilo se i formiranju „Eko patrole“ koju čine učenici, a u planu je i izgradnja Ekološke učionice, rekao je gostujući na RTV Stara Pazova koordinator Tima za ekologiju profesor geografije Siniša Simendić.
U školi su organizovane brojne akcije koje imaju za cilj razvijanje ekološke svesti učenika, pred kraj prvog polugodišta napravljena je ekološka jelka od kartonskih kutija i eko Sneško Belić od plastičnih čaša, sprovedena je akcija sakupljanja stare hartije u okviru koje je prukupljeno preko 4 tone hartije, u planu je i akcija sakupljanja pet ambalaže . Nedavno je u školi otvoren konkurs na temu „Eko kodeks“. Najkreativnije eko poruke ući će u uži izbor formiranja eko kodeksa škole.
Sport Stara Pazova 13.02.2014.
Odbojkaši Jedinstva iz Stare Pazove u šesnaestom kolu Winer štediša Superlige igraće danas u Subotici protiv ekipe Spartaka. Staropazovčani su davno izgubili sve šanse da mogu izboriti opstanak u ovom rangu takmičenja, pošto se nalaze na poslednjem mestu na tabeli i imaju samo jedan bod. Utakmica u Subotici će početi u 19 časova.
Info Stara Pazova 12.02.2014.
13. februar širom planete se obeležava kao Svetski dan radija. Unesko je proglasio ovaj praznik da bi promovisao radio kao medij i sve mogućnosti koje radio pruža. Svetski dan radija je Unesko utvrdio 2011. godine i to baš zato što je 13. februara 1946. godine prvi put emitovan program Radija UN. Radio zabavlja, obrazuje i informiše i da to i nije posao već emocija, jer radio popravlja raspoloženje svakog dana, izjavila je za RTV Stara Pazova Ružica Zorkić–Radičević, nekada novinarka RSP, a sada radija 202.
Info Stari Banovci 12.02.2014.
Miris i ukus vode za piće, tokom vikenda, na koji su primedbe imali pojedini građani Starih Banovaca, potiče od ispiranja vodovodne mreže, a količina hlora je u dozvoljenim granicama, saopštila je u telefonskoj izjavi za RTV Stara Pazova, Mara Gvozdenac, PR menadžer Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“. Lice zaduženo za kvalitet vode, Zorica Radojčić, na terenu je uzela uzorke vode na osnovu kojih je utvrđeno da se u vodi nalazi dozvoljena količina hlora od 0,1 do 0,2% što je u granicama dozvoljenog, rekla je Mara Gvozdenac.
Info Stara Pazova 12.02.2014.
Sutra i u petak u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici počinje suđenje po predmetu Hajrović Sava i drugi, a koji se odnosi na proizvodnju opojnih supstanci u improvizovanoj laboratoriji u Novoj Pazovi, rekao je u izjavi za RTV Stara Pazova postupajući sudija Igor Bursać. Pre suđenja, sudija Bursać je naložio dislociranje hemijskog otpada, koji je izazvao zabrinutost stanovnika ulice Miloša Obilića u Novoj Pazovi, u centralni magacin na Vilinim vodama.
Info Stara Pazova 12.02.2014.
Samostalna radnja Energometal iz Stare Pazove ubrzano primenjuje najnovije standarde u proizvodnji ambalaže za pakovanje hrane, jer se priprema za izlazak na evropsko tržište, rekla je u razgovoru za RTV Stara Pazova Snežana Zlatković, vlasnica i direktorka firme. Energometal će izvoziti u Sloveniju i Austriju, a do kraja godine i u Grčku. Krajem prošle godine Snežana Zlatković, na predlog staropazovačke opštine, dobila je povelju za poslovnost i inovativnost Kapetan Miša Anastasijević i predstavljena je u knjizi najuspešnijih privrednika u Srbiji.
Kultura Stara Pazova 12.02.2014.
Kancelarija za mlade opštine Stara Pazova uključila se u akciju „Uz svet stranica do pomeranja granica“, koju je pokrenuo Erasmus, program Evropske unije za saradnju u oblasti obrazovanja, mladih i sporta. Cilj akcije je da se prikupi što više knjiga i pokloni osnovnoj školi „23.oktobar“ u Golubincima, kako bi u ovoj školi bila formirana biblioteka. Knjige za uzrast od 7 do 15 godina prikupljaju se u Kancelariji za mlade radnim danom od pola osam do tri.
Info Stara Pazova 11.02.2014.
Pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici su uhapsili V.R. iz Stare Pazove, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio više teških krađa na štetu firme "Energoprojekt oprema" u kojoj je bio zaposlen. Po ovlašćenju nadležnog tužioca, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova. On se tereti da je za vreme noćnih smena, iz magacina oštećenog preduzeća, iznosio delove dalekovoda koji se postavljaju u inostranstvu i zajedno sa S.R. ih prodavao otpadima sekundarnih sirovina. Materijalna šteta pričinjena preduzeću iznosi više od 1.600.000,00 dinara. Nakon saslušanja, V.R. je određen pritvor do 30 dana.
Info Stara Pazova 11.02.2014.
Prošle jeseni, u rasadniku Brest u Staroj Pazovi Pokret gorana pokrenuo je proizvodnju sadnog materijala. Akvinostima je predhodilo vraćanje statusa i registracija rasadnika, kaže Bogdan Miljević, predsednik Pokreta gorana i dodaje da su gorani jesenas u rasadnik, površine od hektar i po, uneli određeni broj sadnica. 4.500 sadnica već je posađeno na putnom pojasu između Vojke i Starih Banovaca gde je izražen problem vetrozaštitnih pojaseva.
Ovih dana na rasadniku Brest u toku je postavljanje staklenika u kojem je predvidjena proizvodnja sadnog materijala i cveća. Briga i održavanje rasadnika biće u nadležnosti Javnog komunalnog preduzeća Čistoća.
Info Stara Pazova 11.02.2014.
Zbog godišnjih odmora, Antituberkulozni dispanzer u Staroj Pazovi radi po izmenjenom radnom vremenu. Dispanzer će u narednih mesec dana raditi ponedeljkom posle podne, a ostalim danima pre podne, rekao je dr Tode Vojvodić, specijalista pneumoftiziologije. Bitnijih promena u radu neće biti, svi hitni slučajevi i deca biće primljeni istog dana, pacijenti koji se pripremaju za operaciju će biti zbrinuti blagovremeno, a pacijenti koji dolaze na postoperativnu kontrolu treba da se jave u dispanzer ili na telefon 310- 284.
Svi ostali pacijenti moraće malo da sačekaju, zakazivanje neće biti duže od dva do tri dana, istakao je dr Vojvodić. Antituberkulozni dispanzer radi ponedeljkom u vremenu od 13.00 do 18.00 časova, a ostalim danima od 7.00 do 12.00 časova.
Info Stara Pazova 11.02.2014.
U Galeriji Centra za kulturu Stara Pazova sinoć je otvorena izložba crteža i skulptura Jana Stupavskog. Retrospektivna izložba ovog akademskog vajara iz Stare Pazove nosi naziv Metamorfoze i na njoj je autor predstavio svoj život, sa željom da time obogati druge. I imao je šta da prikaže, jer je pred domaćom publikom samostalno izlagao samo jednom, davne 1971.godine.
U međuvremenu se predstavio u dva navrata, na kolektivnim izložbama na otvaranju i na 10-toj godišnjici pazovačke galerije. O radu i delu Jana Stupavskog, koga mnogi Pazovčani pamte po skulpturama od snega, govorila je istoričarka umetnosti Mirjana Žakula, a izložba će biti otvorena do kraja meseca.
Info Novi Banovci 11.02.2014.
Osnovna škola „Nikola Tesla“ u Novim Banovcima bila je domaćin opštinskog takmičenja iz fizike za učenike šestog, sedmog i osmog razreda. Na takmičenju je učestvovalo 54 učenika osnovnih škola iz staropazovačke opštine, od toga 25 učenika šestog, 23 učenika sedmog i 6 učenika osmog razreda, rekla je pedagog Jovanka Matijašević. U kategoriji učenika šestog razreda najbolje rezultate postigli su: Marko Arsenijević, iz Osnovne škole „23. Oktobar“ iz Golubinaca, Dušan Murgaški, iz škole „Slobodan Savković“ iz Starih Banovaca, i Marko Rakulj, učenik Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki“ iz Stare Pazove.
U sedmom razredu najuspešniji su bili: Dejan Kovačević, Mina Milanović i Isidora Komazec, svi učenici Osnovne škole „Rastko Nemanjić Sveti Sava“ iz Nove Pazove, dok su u osmom razredu najbolje rezultate imali: Dejan Stančević, učenik škole Pinki, Aleksa Kostur, iz škole domaćina, i Igor Mirosavljević , učenik škole Pinki.
Politika Stara Pazova 10.02.2014.
Udruženje građana ''Pazovački pokret'' se oglasilo saopštenjem u kome obaveštavaju sve žitelje opštine Stara Pazova da na parlamentarnim izborima zakazanim za 16. mart 2014. godine daju podršku listi koju će predvoditi Boris Tadić.
U saopšetnju navode da je Boris Tadić u vreme dok je bio predsednik Srbije učinio mnogo na stvaranju pozitivnog imidža naše zemlje u svetu, da je njegova dosledna borba za demokratiju i izgradnju bratskih međunacionalnih odnosa uticala da se u našoj zemlji smire političke tenzije i stvori pozitivna proevropska klima. „-Našem narodu je potreban ozbiljan državnik kao što je Boris Tadić i zato njegov povratak u politiku smatramo važnim za budućnost naše zemlje i svih naroda koji u njoj žive. Stavovi za koje se Boris Tadić zalaže kada je u pitanju očuvanje i razvijanje tradicionalnih vrednosti lokalnih zajednica, te funkcionisanje lokalnih samouprava po modelu kakav je u zemljama Evropske unije, poklapaju se sa stavovima i vrednostima za koje se zalaže ''Pazovački pokret''.- Navodi se u saopštenju od 10 februara 2014. godine.
Info Vojka 10.02.2014.
Savet MZ Vojka je na sednici održanoj u petak, jednoglasno usvojio Plan rada i Finansijski plan mesne zajednice za ovu godinu. Prema odluci o budžetu opštine Stara Pazova za 2014. Mesnoj zajednici Vojka su odobrena sredstva u iznosu od 6 miliona 687 hiljada dinara, što je manje za 1 milion i 544 hiljade dinara. U ovoj Mesnoj zajednici je planirana izgradnja prve faze vodovoda, rekonstukcija krova i zamena stolarije na Domu kulture, kao i završetak asfaltiranja ulice Baštovanske, i ostalih ulica, izgradnja ograde na mesnom groblju u Karađorđevoj ulici.
Članovi Saveta su jednoglasno doneli odluku o zatvaranju deponije građevinskog otpada na kraju ulice Nikole Filipina i otvaranju nove deponije gradjevinskog otpada u ulici Save Kovačevića na takozvanoj Američkoj bari.
Info Stara Pazova 10.02.2014.
Nakon prezentacije projekta „Pokreni se za posao“, održane u Staroj Pazovi, Udruženju građana „Eneka“ iz Niša podneto je 16 zahteva za finansijsku bespovratnu pomoć za pokretanje ili podsticaj sopstvenog biznisa. Jedanaest nezaposlenih lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje podnelo je zahtev za uslužne delatnosti, tri za proizvodne, a dve prijave stigle su od lica koja bi se bavila poljoprivredom. U toku je ocena i selekcija zahteva, a u u martu će biti poznato ko je ušao u uži krug i da li će podnosioci dobiti sredstva ili ne, izjavio je za RTV Stara Pazova Aca Ilić, službenik za donacije u Organizaciji „Eneka“.
Info Stara Pazova 10.02.2014.
Osnovna škola „Simeon Aranicki“ u Staroj Pazovi u subotu je bila domaćin Književne olimpijade, koja se po prvi put održava u opštini Stara Pazova. Na opštinskom takmičenju iz književnosti učestvovalo je 29 učenika sedmog i osmog razreda osnovnih škola sa teritorije staropazovačke opštine. Učenici očekuju dobre rezultate i kažu da zadaci nisu bili teški. Cilj takmičenja je da promoviše čitanje kod učenika i analizu književnih dela, da se učenici upoznaju sa književnim stvaralaštvom najvećih književnika i teorijom književnosti.
Kultura Stara Pazova 10.02.2014.
U galeriji Centra za kulturu Stara Pazova večeras će biti otvorena izložba crteža i skulptura Jana Stupavskog. Ovaj akademski vajar iz Stare Pazove dugo nije bio prisutan među domaćom publikom, koja još pamti zimski spektakl iz 1969.godine, kada je u centru Stare Pazove napravio 6 skulptura od snega.
Poslednji put je izlagao na kolektivnim izložbama na otvaranju i obeleževanaju 10. godišnjice pazovačke galerije, u kojoj će sada predstaviti retrospektivu svog četrdesetogodišnjeg rada.
Sport Stara Pazova 10.02.2014.
Da naša opština ima svetlu budućnost kada je ženska odbojka u pitanju pravi su dokaz kadetkinje Jedinstva iz Stare Pazove, koje su sinoć na svom terenu osvojile juniorsko Prvenstvo Vojvodine pobedom u finalu nad ekipom Dinama iz Pančeva od 3:0 u setovima. Ovaj uspeh ih je ujedno i kvalifikovao na Prvenstvo Srbije.
Sport Stara Pazova 10.02.2014.
U Plovdivu na otvorenom prvenstvu Bugarske u šahu juče su odigrana dva poslednja kola. Milan Skoko, internacionalni majstor iz Nove Pazove, oba meča je izgubio. Najpre je poražen od Jevgenija Ermenkova iz Bugarske, a potom od Joanidisa iz Grčke. Na kraju je Skoko sa pet poena završio u donjem delu tabele.
Info Nova Pazova 08.02.2014.
Improvizovana, ilegalna, laboratorija za proizvodnju opojnih droga na adresi Miloša Obilića 90 u Novoj Pazovi biće dislocirana po naređenju postupajućeg sudije Višeg suda u Sremskom Mitrovici Igora Bursaća. Podsećamo da su 16. maja prošle godine policijski službenici policijske ispostave u Novoj Pazovi uhapsili tri osobe, zbog osnovane sumnje da su u improvizovanoj laboratoriji proizvodili opojne droge. Iste večeri, na ovoj lokaciji je postavljeno policijsko vozilo sa jednim policijskim službenikom čiji je zadatak da obezbeđuje lice mesta.
Nedavno, stanovnik ovog kraja Nove Pazove obratio se našoj kući zabrinut zbog nemarnog načina skladištenja potencijalno opasnog hemijskog otpada. U kontaktu sa postupajućim sudijom saznajemo da će opasne materije biti dislocirane u centralni magacin na Vilinim vodama čim bude urađena specifikacija materija i supstanci, što bi trebalo da bude učenjino do početka suđenja, 13. i 14. Fabruara, kaže sudija Igor Burasać
Kultura Nova Pazova 08.02.2014.
Sinoć je u Novoj Pazovi predstavljena knjiga Knjiga pedagoški potencijali lokalne samouprave i slobodno vreme mladih, koja predstavlja istraživački rad Marije Randjelović, direktorke Doma učenika srednjih škola iz Niša, dugogodišnjeg pedagoga. Ova monografija razmatra izuzetno važno interdisciplinarno područje, zasad nedovoljno istraženo i nedovoljno izučavano, istakao je prof. Dr Aleksandar Rastović, specijalni savetnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
Jedan od najvećih problema kod mladih danas jeste socijalna izolacija smatra autorka, koja smatra da deci treba pomoći oko izbora slobodnog vremena i da je to problem čitavog društva.
Info Stara Pazova 06.02.2014.
Pre dva dana završeno je očitavanje utrošene električne energije za mesec januar. Da li će naši sugrađani biti iznenađeni kada otvore sanduče pa i račun za električnu energiju i ovog meseca? „Velika se prašina digla“ oko sumnjivih decembarskih računa za struju u celoj zemlji, pa je ekipa RTVSP odgovore potražila u Elektrovojvodini Novi Sad. Ljubaznošću nadležnih iz Elektrodistribucije Ruma, nažalost nismo dobili precizne podatke za našu opštinu, ali ako znamo da ovo Društvo za distribuciju pokriva pet opština (Ruma, Inđija, Stara Pazova, Pećinci i Irig) i da je broj domaćinstava na teritoriji ovih opština oko 80.000, možemo zaključiti da opština Stara Pazova ima oko 20.000 brojila za očitati.
„Za decembarsku potrošnju na računima koji su dostavljeni u januaru bilo je manje od 1% reklamacija. Od ukupnog broja 75 smo uvažili i ispravili račun, podaci se odnose na celo područje“ stoji u odgovoru koji je naša redakcija dobila. 75 reklamacija na pet opština, gruba je procena da je na teritoriji naše opštine uvaženo svega 20-ak pritužbi i žalbi. Iz Elektrodistribucije Ruma kazali su nam i da je ovo u okvirima proseka Elektrovojvodine. Takođe smo saznali i da je uobičajen broj reklamacija u drugim mesecima od 600 do 650, a najčešće se odnose na pogrešno očitana stanja na brojilima. Da li ćemo se obradovati ili šokirati i u ovom mesecu, videćemo za par dana kada svima treba da stignu januarski računi za struju, da li će biti pogrešno očitanih stanja, otkrićemo kada otvorimo račun, koji od ovog meseca, po najavama iz Ministarstva energetike treba da bude jasniji za običnog čoveka, potrošača. Prvi čovek EPS Snabdevanja, Željko Marković, izjavio je pre par dana da ne očekuje probleme sa januarskim računima jer je očitavanje brojila izvršeno pod dodatnom kontrolom kako bi se izbegli propusti uzrokovani ljudskim faktorom (pogrešno očitavanje stanja utroška električne energije).
Info Stara Pazova 06.02.2014.
I 13-ti koncert Legendi u Staroj Pazovi naišao je na veliko interesovanje publike. Pored standardnog repertoara, bile su zastupljene i numere, koje su u prethodnom periodu, kako kaže Ivan Milinković, pevač Legendi, nepravedno zapostavljene. Za pesme Legendi kaže se da su prava poezija, a postoji ideja da se od njihovih pesama napravi i mjuzikl, a na pazovačkoj pozornici Legende svakako možemo da očekujemo i sledeće godine.
Info Stara Pazova 05.02.2014.
Agencija za energetiku republike Srbije u skladu sa metodologijom za određivanje cene prirodnog gasa za javno snabdevanje obaveštava potrošače da će doći do promene cene prirodnog gasa od strane JP Srbijagas Novi Sad pa će tako cena gasa od 1. marta 2014. godine biti skuplja za 1,8%, što znači da ćemo ubuduće kubik gasa plaćati 49.50. Da podsetimo, 1. septembra 2013. godine stupile su na snagu nove cene prirodnog gasa za domaćinstva u Srbiji, pa je tako cena iskazana na računu potrošača za septembar mesec prošle godine iznosila 49.33 pare sa PDV-om.
Ministarsvo Energetike početkom decembra meseca prošle godine naložilo pojeftinjenje prirodnog gasa za 3,6 dinara po jednom kubiku i tadašnja cena iznosila je 47.76 sa PDV-om. Bilo kako bilo, bez obzira na najavljene temperature, domaćinstvima koja se greju na gas ovo će biti jedan od najvećih izdataka iz kućnog budžeta.
Info Stara Pazova 05.02.2014.
Pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici uhapsili su M.K.(26) s područja Stare Pazove zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela iznuda i razbojništvo. Po ovlašćenju nadležnog tužioca, njemu je određeno zadržavanje do 48 časova, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova. M.K. se tereti da je u više navrata, zajedno sa B.B. (25), naoružan nožem i bejzbol palicom dolazio u kuću jednog sugrađanina i uz pretnju da će napasti i povrediti članove njegove porodice, iznudio više od 100.000 dinara.
Osumnjičeni će u zakonskom roku biti doveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Staroj Pazovi, dok je protiv B.B. podneta krivična prijava u redovnom postupku, navodi se u policijskom saopštenju. Nezvanično saznajemo da je M.K. ispoljio posebnu vrstu sadizma i grubosti prema licu koje je bolesno i nemoćno, i koje se kreditno zadužilo kako bi plaćalo "reket" okrivljenome.
Info Golubinci 05.02.2014.
U Osnovnoj školi „23. oktobar„ u Golubincima juče je održano školsko takmičenje za Književnu olimpijadu, koja će u subotu po prvi put biti organizovana u našoj Opštini. Na školskom takmičenju je učestvovalo 7 učenika sedmih i 8 učenika osmih razreda. Od učenika sedmih razreda plasman na opštinsko takmičenje ostvarili su: Milana Ratić, Mina Opačić i Natalija Galijaš, dok će u kategoriji učenika osmih razreda golubinačku školu predstavljati: Jelena Vojinović, Katarina Kovačević i Milica Vukobradović. Opštinsko takmičenje iz književnosti, Književna olimpijada, biće održano u subotu u Osnovnoj školi „Simeon Aranicki„ u Staroj Pazovi.
Info Stara Pazova 05.02.2014.
Sa ciljem socijalizacije mladih sa smetnjama u razvoju a starijih od 26 godina nastao je projekat Igrajmo se radeći. Projekat se realizuje od oktobra uz podršku humanitarne organizacije EHO. Radionice su svakog utorka u parohijskom domu Slovačke evangeličke crkve. Deca i roditelji rade različite predmete od novina, vune, sapuna. Neki predmeti su već bili na izložbiu okviru Božićnjeg bazara a sada se pripremaju za uskršnju prodajnu izložbu.
Info Stara Pazova 04.02.2014.
Na današnjem, prvom sastanku Izvršnog odbora Mesnog odbora Matice slovačke u Staroj Pazovi u novom sazivu, dosadašnji predsednik Maćej Hadrik je predao ključevе kancelarije novoizabranoj predsednici Ani Balaž. Dogovoren je i popis inventara i određeno radno vreme kancelarije, koja će biti otvorena od utorka do četvrtka u vremenu od 10 do 12 časova. Članovi Izvršnog odbora MOMS-a su izdvojili 20 hiljada dinara za pomoć učeniku škole Čmelik, Davidu Križanu, kome je hitno potrebna operacija očiju.
Odlučili su da pokrenu i humanitarnu akciju, a uskoro će biti objavljen broj žiro računa, pošto je potrebno sakupiti 320 hiljada dinara.
Kultura Stara Pazova 04.02.2014.
Hit film Mondevideo, vidimo se, u Staroj Pazovi gledalo je oko 1.500 gledalaca. Večeras Montevideo stiže u Nove Banovce, u dva terimna, u 17 i u 20 časova. U četvrtak će takođe u dve projekcije biti prikazan u Novoj Pazovi, a Centar za kutluru Stara Pazova najavljuje dobar filmski repertoar i ubuduće.
Sport Stara Pazova 04.02.2014.
U Staroj Pazovi će se 15 i 16 februara u hali „Park“ igrati finalni turnir kupa Srbije u odbojci. U prvom polufinalu 15 februara će se sastati Crvena Zvezda i TENT iz Obrenovca i utakmica će početi u 15.30 časova, a potomo će se sastati Jedinstvo i Partizan Vizura od 18.30 časova uz direktan prenos na RTS-u. Pobednici polufinalnih mečeva će 16 februara igrati u finalu, a utakmica će početi u 17 časova uz takođe direktan prenos na RTS-u.
Dragan Tadić će biti predsednik takmičarskog žirija finalnog turnira, Dušan Keser vrhovni sudija, Čedomir Nedeljković će obavljati funkciju delegata, a prof.dr. Vladimir Ćuk je odrežen za kontrolora.
Info Stara Pazova 03.02.2014.
Izvršni odbor Saveta Mesne zajednice Stara Pazova danas je jednoglasno usvojio Plan rada i Finansijski plan mesne zajednice za ovu godinu, koji će se večeras naći i pred članovima Saveta. Prema Odluci o budžetu opštine Stara Pazova za 2014. godinu, Mesnoj zajednici Stara Pazova su odobrena sredstva u iznosu od 22 miliona 237 hiljada dinara, što je za 12 miliona dinara manje u odnosu na predlog Finansijskog plana od 34 miliona 999 hiljada dinara. Na osnovu predloga Mesne zajednice, Direkcija za izgradnju opštine je u svoj Program rada za ovu godinu u Staroj Pazovi uvrstila: radove na izgradnji ulice između ulica Ćirila i Metodija i Učiteljske,
izgradnju kolskog mosta na kanalu Golubinci- Stari Banovci u ulici Fruškogorskoj, uređenje raskrsnice ulica Vladimira Hurbana i Ferde Klaćika, izgradnju trotoara, rekonstrukciju ulice Partizanske, zaceveljenje kanala „Mali Begej„, uređenje konmpleksa Slovačke evangeličke crkve, adaptaciju spomen kuće Janka Čmelika, izgradnju kanalizacione mreže, i izradu više projekata za objekte koji će se graditi u Staroj Pazovi, među kojima su najvažniji zgrada predškolske ustanove i nova pijaca.
Info Surduk 03.02.2014.
Nakon nekoliko dana tokom kojih je bilo kritično na putu između Belegiša i Surduka, jutros su u Opštini Stara Pazova svi putni pravci prohodni, sve linije javnog saobraćaja, posebno autobuske su u funkciji, izjavio je za RTV Stara Pazova Milan Končarević, direktor Čistoće. Imajući u vidu najave da nas narednih dana očekuje poboljšanje vremena, Končarević je izrazio nadu da je pred nama vreme stabilizacije bez problema u saobraćaju.
Info Stara Pazova 03.02.2014.
U najvećoj osnovnoj školi u Opštini, “Rastko Nemanjić Sveti Sava“ u Novoj Pazovi, u subotu je po drugi put za redom organizovan Festival nauke pod sloganom “Nauka je magija“. Na Festivalu nauke učestvovalo je preko 100 učenika od šestog do osmog razreda koji su izveli 50 zanimljivih ogleda među kojima su: veliki prasak i sletanje na Mesec, planete Sunčevog sistema, Njutnove perle, raketni motor, oblak u boci, obuci telo u odelo, svetleće bube i magično mleko. U efektnim eksperimentima su uživali svi učenici novopazovačke škole,
koji su imali priliku da pogledaju edukativni dramski prikaz pod nazivom “Borba veštica i naučnica“, po scenariju Nikole Nikića, učenika osmog razreda. Festival je organizovan sa ciljem da učenicima približi nauku, pomogne im da je razumeju kao sastavni deo svog života, uključi ih u aktivno bavljenje naukom i podstakne njihovu kreativnost.
Kultura Stara Pazova 03.02.2014.
Sto jedanaest godina Slovačkog pozorišta VHV nisu samo predstave koje su postigle izuzetne uspehe, već je to mnogo više. Nisu to samo glumci na sceni, ni reditelji koji su stvarali dramska dela dugi niz godina, ni tehničari koji su doprineli da se delo vidi na sceni, već je to čitava plejada intelektualaca koji su utkali dane i godine ne samo u istorijat ovog pozorišta već i u kulturu ovog grada, ove države i šire. Upravo to je bio moto poetsko muzičkog programa koji je sinoć u klubu VHV posvećen 111-tom rođendanu ovog pozorišta.
U programu su učestvovali mladi talenti SKUD-a Janko Čmelik i muzičke škole magistra Ljubinka Lazića. Nisu zaboravljeni ni začetnici pozorišnog života iz porodice Hurban, a ni intelektualci koji su doprineli prosvetiteljstvu na ovim prostorima.
Kultura Nova Pazova 03.02.2014.
OKUD Sveti Sava iz Nove Pazove održao je u subotu 12. Svetosavski godišnji koncert, ovog puta pod nazivom Stazama svojih predaka. Članovi Izvođačkog ansambla su pesmama i igrama proveli publiku kroz Studenicu, Užice, Metohiju, Dragačevo, Banat, a premijerno izveli Pesme i igre iz Dubičkog Potkozarja, koreografiju Mileta Lukića, dok premijerno izvedene Pesme i igre iz okoline Crne Trave potpisuju Nikola i Marko Kamdžijaš.
Sport Stara Pazova 03.02.2014.
Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove u 15 kolu Viner štediša Superlige poražene su kod kuće od Partizan Vizure sa 3:0 u steovima. Pobeda beograđanki nijednog trenutka nije dolazila u pitanje, a ekipa Jedinstva će priliku za revanš imati 15 februara kada će istog rivala imati u polufinalu kupa Srbije u Staroj Pazovi. Odbojkaši Jedinstva koji su teoretski izgubili sve šanse za opstanak u Superligi u 14 kolu su izgubili od Đerdapa u Kladovu sa 3:1 u setovima.
Staropazovčani su na ovu utakmicu otputovali sa samo sedam igrača ali su i tako oslabljeni uspeli prvi set da reše u svoju korist da bi kasnije Đerdap ipak rutinski zabeležio pobedu. U 17 kolu Prve ženske lige košarkašice Stare Pazove izgubile su kod kuže od Studenta iz Niša i opet dovele sebe u situaciju da strepe za opstanak. Staropazovčankama nije bio motiv da zabeleže pobedu ni to što ih je predvodio novi trener Slađan Ivić, već su i na utakmici protiv ekipe iz Niša ispoljile staru boljku a to je nedostatak samopouzdanja u odsudnim trenucima. Zbog olujnog vetra i neprohodnosti puteva sve utakmice 14 kola Prve Regionalne lige grupa Sever su odložene i igraće se u terminu koji će biti naknadno određen. U 14 kolu Druge Regionalne lige grupa Jug košarkaši Vojke u opštinskom derbiju pobedili su u Staroj Pazovi Jadran iz Golubinaca sa 68:59 i sa 25 bodova preuzeli su lidersku poziciju na tabeli. Utakmica u Debeljači između Družine Kozlovac iz Crepaje i Omladinca iz Novih Banovaca je odložena. Odložena je i utakmica 11 kola Superlige za rukometašice između Crvene Zvezde i Maks sporta iz Nove Pazove koja je trebalo da se igra u Beogradu i igraće se 12 februara. Ivana Marić članica streljačke družine Jedinstvo iz Stare Pazove osvojila je prvo mesto na 18 Kupu „Zastava Srbije“ u Kragujevcu. Ona je u konkurenciji kadetkinja u gađanju serisjkom vazdušnom puškom upucala 186 krugova, dok je Marija Kolarević bila treća. U konkurenciji mlađih juniorki u gađanju standardne vazdušne puške Ivana Marić je podelila prvo mesto sa 394 upucana kruga, a Sanja Vukašinović je osvojila drugo mesto sa 392 pogotka. U konkurenciji mešovetih ekipa strelci Jedinstva su bili prvi sa 1.054 upucana kruga. Takmičenje u Kragujevcu se računa i kao drugo kolo kupa Srbije.
Info Nova Pazova 01.02.2014.
U našu redakciju stigao je apel predsednika udruženja pčelara "Polen" iz Nove Pazove Radeta Kneževića u kome upozorava pčelare pod hitno obiđu svoje pčelinjake jer ih je zamela mećava pa treba očistiti sneg sa leta da pčele dobiju vazduha. U saopštenju se navodi da "Ne treba skidati sneg sa poklopaca niti mnogo lupati da se pčele uznemiravaju, posebno obratiti pažnju da negde vetar nije pomerio utopljavajući materijal ili poklopce, pa to sanirati u što kraćem vremenu." (foto: R.Knežević)
Firma Eurostroj iz Stare Pazove zapošljava trgovca u maloprodajnom objektu Praktiker. Pored rasvete i elektromaterijala, u prodavnici Praktiker u ponudi je širok asortiman šrafovske robe, ručnog, baštenskog i elektro alata, profi i hobi program. Ako ste komunikativni, vredni, imate iskustvo rada kao trgovac, prijavite se ili nam dostavite Vašu radnu biografiju.Poželjno je da kandidati budu elektotehničke struke ili da imaju osnovno znanje u navedenoj oblasti. Zainteresovai kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj: 063/267 032, ili poslati svoju radnu biografiju na e-mail: hr.mng@eurostroj.rs.
Potrebni radnici za rad u perionici veša u Staroj Pazovi.Zainteresovani kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj 069/40-51-500 kao i na broj telefona 063/24-41-76.
Firmi Moto-plast doo koja se bavi proizvodnjom folije, potrebni proizvodni operateri sa ili bez radnog iskustva za rad u proizvodnom pogonu u Novoj Pazovi. Rad je organizovan u smenama. Svoju radnu biografiju sa nazivom pozicije za koju konkurišete,zainteresovani kandidati mogu poslati na e-mail adresu: info@motoplast.rs ili doći lično u prostorije firme u ulici Njegoševa 111 u Novoj Pazovi.Za više informacija zvati na telefon broj 022/323-584 kao i na broj 022/323-364 svakog radnog dana od 8 do 16 časova.
Potrebni radnici muškog pola , za rad na presama u proizvodnji bakelitnih toalet dasaka. Zainteresovani kadidati sve informacije mogu dobiti na telefon broj 063/450-426 u periodu od 08 do 14 časova.
Predstavništvu kanadske firme Integrity iz Stare Pazove, potrebni radnici u proizvodnji. Prijave na telefone 022/310-147 i 060/508-0844 ili doći lično u sedište firme Golubinački put bb.
Stovarištu Šovljanski iz Starih Banovaca hitno potrebna dva fizička radnika. Za više informacija doći lično na adresu Grčka 2, ili pozvati na telefon broj 022/310-608.
Usled proširenja proizvodnih kapaciteta kompanija IGB AUTOMOTIV raspisuje konkurs za prijem 100 radnika u proizvodnom pogonu u Inđiji. Konkurs je otvoren do 1. juna. Prijave i biografije možete poslati na e-mail adresu prijava@bauerhin.rs ili direktno predati u kompaniji.
Potrebne žene za prodaju sladoleda u Novoj i Staroj Pazovi.Zainteresovane kandidatkinje mogu se javiti na broj telefona 060/5108333.
Kompaniji DIS su potrebni mladi, vredni i ambiciozni ljudi na sledećim pozicijama u marketu u Novoj Pazovi: prodavac- izlagač, kasir, prodavac na odeljenju voća i povrća, prodavac na odeljenju delikatesa i gotovih jela, mesar, magacioner, referent nabavke, poslovođa, vozač- dostavljač, Direktor marketa. Prijave sa kratkom biografijom i fotografijom posalti na hr@dis.rs ili se prijavite putem upitnika na sajtu www.dismarket.rs. Konkurs je otvoren do kraja juna.