Pregled vesti za Avgust 2014.


Info Stara Pazova 29.08.2014.
Juče u popodnevnim satima došlo je do havarije na izvorištu u Staroj Pazovi. Zbog toga je cela Stara Pazova ostala bez vode. Oko ponoći je kvar otklonjen, snabdevanje je normalizovano, trenutno je u toku ispiranje vodovodne mreže, zbog čega je pritisak smanjen, kažu u JKP Vodovod i kanalizacija.
Info Nova Pazova 29.08.2014.
Radovi na rekonstrukciji centra Nove Pazove teku relativno po planu, jer je bilo manjih zastoja zbog izmeštanja podzemnih instalacija za električnu energiju, gas, vodovodnu i kanalizacionu mrežu, kao i zbog izgradnje kišne kanalizacije koja je bila potpuno neupotrebljiva. Zbog planiranog asfaltiranja ulice Knez Mihajla u subotu i nedelju ulica će biti zatvorena za saobraćaj, a prema najavama izvođača radova u ponedeljak i utorak bi trebalo da se postave kandelaberi. U sklopu ovih radova uređivaće se i prostor ispred Doma zdravlja i glavnog ulaza u osnovnu školu i potpuno uređenje fontane ispred škole i trga ispred KPC-a. Danas se radilo i na asfaltiranju dvorišta novopazovačke osnovne škole, kako bi đaci u ponedeljak svečanu prozivku imali u novoasfaltiranom dvorištu.
Info Stara Pazova 29.08.2014.
Najboljim đacima osnovnih i srednjih škola staropazovačke Opštine predsednik Đorđe Radinović danas je uručio novčane nagrade. Pozdravljajući najbolje predsednik Radinović je rekao: „Vaš rad i vaš trud je nada da će naša Opština biti snažna i bogata i da će takva biti i cela Srbija“. Četrnaest đaka generacije nagrađeno je sa po 10 hiljada dinara, 64 vukovca dobilo je po 7 hiljada a učesnici međunarodnih takmičenja po 6 hiljada dinara, prvaci države u znanju iz pojedinih predmeta nagrađeni su sa po 5 hiljada dinara. Nastavnička veća su ove godine izabrala i najboljih 10 prosvetnih radnika i 42 mentora.
Info Stara Pazova 29.08.2014.
Uoči početka školske godine, Đorđe Vranješ, zamenik predsednika Saveta za bezbednost saobraćaja Opštine Stara Pazova, uputio je apel svim učesnicima u saobraćaju da prvog dana škole budu maksimalno oprezni u zonama škola, da poštuju ograničenje brzine i ostale mere bezbednog saobraćaja. Vranješ je rekao da će policija pokriti sve zone škola, ali je dodao da je za bezbedno učešće u saobraćaju, prvenstveno dece, neophodno zalaganje i roditelja i nastavnika. On je dodao da se treba strogo držati pravila kod prevoženja dece u zavisnosti od uzrasta, a za septembar je najavio nekoliko akcija sa ciljem preventivnog delovanja u oblasti bezbednosti saobraćaja.
Info Stara Pazova 29.08.2014.
U klupama devet osnovnih škola, dve izdvojene u Surduku i Krnješevcima, i školi za osnovno i srednje obrazovanje „Anton Skala“ ove godine će biti 50 prvaka manje nego lane. Prošle godine u prvi razred upisano je 675, dok će ove godine u klupama osnovnih škola na teritoriji staropazovačke Opštine sedeti 625 prvaka. Najviše prvaka 170 upisano je u osnovnoj školi „Rastko Nemanjić Sveti Sava“ u Novoj Pazovi, škola „Nikola Tesla“ u Novim Banovcima ima 102, „Boško Palkovljević Pinki“ u Staroj Pazovi 66 prvaka, „Slobodan Savković“ u Starim Banovcima 63,62 prvaka će sedeti u klupama škole „Simeon Aranicki“ u Staroj Pazovi, 48 učenika upisano je u prvi razred u školi „Milan Hadžić“ u Vojki, 41 u školi „23.oktobar“ u Golubincima, 39 prvaka ima škola „Vera Miščević“ u Belegišu, škola „Heroj Janko Čmelik“ u Staroj Pazovi ima 31 učenika u prvom razredu a u školi „Anton Skala“ u Staroj Pazovi u prvom razredu je 3 učenika.
Kultura ostalo 29.08.2014.
Sutra se u Novom Pazaru dodelom nagrada za najbolju predstavu, žensku i mušku ulogu, kao i najbolji društveno angažovani komad, završava 2. Festival omladinskog pozorišta. Treće festivalske večeri, u utorak ovacije su doživeli članovi Slovačko pozorište VHV iz Stare Pazove posle izvedene koreodrame Vavilon, autorskog projekta Mirsolava Kožika i Miroslava Baka. Iako je jedan od najmlađih festivala u Srbiji, veoma dobro je organizovan izjavio je Kožik. Festival je deo projekta koji uz finansijsku pomoć UN-ovog Fonda za ljudsku sigurnost na teritoriji Jugozapadne Srbije sprovodi Program za razvoj Ujedinjenih nacija.
Kultura Stara Pazova 29.08.2014.
Starija dečja folklorna grupa SKUD-a Janko Čmelik, koja je u sredu otputovala u Slovačku dobro je doputovala juče predveče u Spišsku Novu Ves, saznajemo od Vladislava Popa, sekretara ovog Društva. Već danas folklorce očekuju dva nastupa na festivalu Matice Slovačke. Staropazovačke slovačke narodne igre i pesme ova folklorna grupa će prezentovati i sutra, kada ih takođe očekuju dva nastupa.
Život Stara Pazova 29.08.2014.
Opštinska organizacija Crvenog krsta u okviru letnje kampanje dobrovoljnog davalaštva krvi sutra organizuje akciju u Staroj Pazovi. Transfuziološki autobus će biti postavljen ispred zgrade Skupštine opštine Stara Pazova od 8 do 14 časova. I ovog puta iz opštinske organizacije Crvenog krsta upućuju poziv svim dobrovoljnim davaocima krvi da se uključe u akciju.
Info Stara Pazova 28.08.2014.
Danas je održana sednica UO Fondacije “Pazova za najugroženije“ na kojoj je potpisan još jedan ugovor za izgradnju kuće sa porodicom Bošković iz opštine Bajina Bašta koja je protekla tri meseca živela u šatoru. Predsednik UO Fondacije Cviko Krunić podsetio je na dosadašnje aktivnosti i istakao da radovi na izgradnji osam kuća za porodice koje su sa Fondacijom potpisale ugovore početkom avgusta teku po planu. Pored potpisivanja novog ugovora, na današnjoj sednici sa predstavnicima opštine Bajina Bašta potpisani su i aneksi ugovora za dve porodice koje su se odlučile da umesto kuća od čvrstog materijala izgrade montažne kuće.
Predsednik opštine Bajina Bašta Radovan Filipović i direktor Direkcija za izgradnju ove opštine Dušan Glišić u ime građana izrazli su veliku zahvalnost našoj opštini, njenim građanima i privrednicima koji su nesebično pomogli obnovu kuća i imanja i istakli da se nadaju da će se kuće izgraditi u roku koji je dogovoren, kako bi porodice imale čvrst krov nad glavom pre hladnijeg vremena.
Info Stara Pazova 28.08.2014.
U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Opštine Stara Pazova sve je spremno za početak nove školske godine - rekao je za RTV Stara Pazova predsednik Aktiva direktora i direktor Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki“ Milan Predojević. Školska 2014/ 2015. godina počinje u ponedeljak 1. septembra. Učenici nižih razreda osnovnih škola i Gimnazije „Branko Radičević“ nastavu će pratiti u prepodnevnoj smeni dok će za učenike viših razreda i Tehničke škole nastava biti organizovana popodne. Učenici trećeg i četvrtog razreda Ekonomsko trgovinske škole „Vuk Karadžić” nastavu će pohađati u prvoj smeni a za učenike prvog i drugog razreda nastava će biti organizovana u drugoj smeni.
Info Stara Pazova 28.08.2014.
Sredstvima Evropske unije, u saradnji OEBS-a i Ministarstva prosvete Republike Srbije, realizuje se projekat podrške učenicima srednjih škola romske nacionalnosti da istraju i ne odustanu od školovanja. Stipendiraće se učenici koji imaju prosek od 2,50 do 3,50, ocenu iz vladanja dobar 3 i što manji broj izostanaka u prethodnoj godini školovanja. Prema proceni Aleksandra Balinovića, koordinatora opštinske Kancelarije za inkluziju Roma, takvih srednjoškolaca romske nacionalnosti ima dvadeset petoro. Ovaj konkurs je otvoren do 15. septembra a 5. septembra bi trebalo da bude objavljen konkrus za dodelu stipendija za đake sa boljim uspehom.
Info Stara Pazova 27.08.2014.
U svih devet naselja, koje se nalaze u sastavu Vodovoda i kanalizacije Stara Pazova, voda je potpuno ispravna za piće, potvrdila je za RTV Stara Pazova Zorica Radojčić, referent kvaliteta vode u JKP Vodovod i kanalizacija Stara Pazova. Prisustvo hlora je obezbeđeno i na krajnjim tačkama sistema, a osim redovnih analiza vode trenutno se radi i pojedinačna analiza bunara. Iz staropazovačkog Vodovoda dobili smo uveravanje, da slučaj sa neispravnom vodom u Inđiji nije moguć u Pazovi, tako da stanovnici Opštine Stara Pazova nemaju nikakvog razloga za bojazan, kada je u pitanju voda iz gradskog vodovoda.
Info Stara Pazova 27.08.2014.
Na poljima u staropazovačkoj opštini žetva suncokreta je počela pre nedelju dana. Iako su se nadali boljim prinosima proizvođači ove uljarice su zadovoljni. Prinosi se kreću od dve do tri tone, i u granicama su višegodišnjeg proseka, kaže dr Ana Marjanović Romela, zamenik rukovodioca Odeljenja za uljane kulture, Naučnog instituta za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu. Suncokret je dobrog kvaliteta i treba ga što pre obrati, savetuje Marjanović Romela i dodaje da cena suncokreta koja se pojavljuje na tržištu još uvek nije fiksna. Zlatko Pap, poljoprivrednik iz Stare Pazove je suncokret obrao, seme zbrinuo, ali sa cenom od nepuna 32 dinara, koliko ova uljarica košta na Produktnoj berzi u Novom Sadu nije zadovoljan. On podseća na to da je pre četiri godine suncokret koštao 38 dinara kilogram, a da su svi troškovi u proizvodnji značajno porasli. Po njemu, realna cena za kilogram te ulјarice bila bi 40 dinara.
Info Stara Pazova 27.08.2014.
Pred početak školske godine u sve tri srednje škole u Staroj Pazovi ima slobodnih mesta. U Tehničkoj školi nije potpuno popunjeno nijedno odeljenje prvog razreda a zbog slabog interesovanja jedno odeljenje grafičara- tehničara štampe nije upisano. U Ekonomsko-trgovinskoj školi ima mesta samo za zanimanje trgovac, a staropazovačka gimnazija je sa devedeset i jednim učenikom na donjoj granici popunjenosti sva četiri odeljenja. U Gimnaziji ima još 29 slobodnih mesta.
Info Stara Pazova 27.08.2014.
U novoj školskoj godini PU „Poletarac” otvara tri nove grupe celodnevnog boravka, jednu u Novoj Pazovi, u objektu u Drvarskoj ulici, i dve grupe pripremnog predškolskog programa u Staroj Pazovi, koje će biti smeštene u osnovim školama „Simeon Aranicki“ i „Heroj Janko Čmelik“, rekla je za RTV Stara Pazova pedagog ustanove Jelena Dajović. U radnoj 2014/2015. godini u PU „Poletarac“ upisano je 1507 -oro dece u 62 vaspitnoobrazovne grupe. U jaslicama je ove godine u 13 grupa upisano 239 mališana, i to u Staroj i Novoj Pazovi po 6 grupa i u Golubincima jedna grupa mališana uzrasta od jedne do tri godine. U 37 grupa celodnevnog boravka upisano je 1041 dete uzrasta od tri do sedam godina, a u poludnevnom boravku je u 12 grupa upisano 227 -oro dece u obavezni pripremni predškolski program.
U toku ove nedelje će biti održani roditeljski sastanici za sve novoformirane grupe, termini održavanja će biti istaknuti na ulaznim vratima objekata PU „Poletarac“. Roditeljske sastanke su zakazale i vaspitačice u poludnevnim boravcima .
Info Stara Pazova 27.08.2014.
Sava Dedajić je prvi imenovani javni beležnik za teritoriju Opštine Stara Pazova. Na teritoriji opštine Stara Pazova od prvog septembra radiće tri javna beležnika i jedan na teritoriji opštine Inđija, što je ukupno 4 notara na području Osnovnog suda Stara Pazova. Javni beležnici će koristiti pečat koji zamenjuje pečat suda, a notarsku uslugu mogu da traže svi koji hoće da prodaju stan, fotokipiraju dokomenta, zaključe ugovor o doživotnom izdržavanju, kao i ugovor o raspodeli imovine za života. Srbija je poslednja država u okruženju koja uvodi sistem notara.
Info Stara Pazova 27.08.2014.
Zbog slabe zainteresovanosti, posebno za Javni poziv namenjen licima romske nacionalnosti, i Javni konkurs za organizovanje sprovođenja javnih radova u 2014. godini na kojima se angažuju osobe sa invaliditetom, Nacionalna služba za zapošljavanje podseća i apeluje na sve potencijalne korisnike, nezaposlena lica i poslodavce, da je rok za podnošenje prijava do 29.08.2014. godine.
Ekonomija Stara Pazova 27.08.2014.
Mašinski inženjer Zoran Stošić iz Stare Pazove dobio je pomoć u opremi za započinjanje sopstvenog biznisa u okviru Programa „Pokreni se za posao” koji već šest godina sprovodi Nevladina organizacija “ENEKA” iz Niša uz finansijsku podršku kompanije „Filip Moris”. Stošić je dobio pomoć u opremi vrednu 200 hiljada dinara za program reparacije starog i proizvodnju novog nameštaja od pločastih materijala.
Sport Stara Pazova 27.08.2014.
U Sportskom centru u Staroj Pazovi danas je počeo drugi međunarodni Maks sport kup u fudbalu za igrače rođene 2001. godine i mlađe. Na turniru učestvuje više od sto ekipa iz Srbije i još 11 zemalja. Svečano otvaranje će biti danas u 17 časova, a otvoriće ga Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova. Na ovom turniru učestvuju i ekipe iz staropazovačke opštine. Utakmice će se igrati svakog dana na osam terena od 8 časova ujutru, a turnir će se završiti u nedelju finalnim utakmicama u svih šest kategorija i dodelom pehara i nagrada za najuspešnije igrače i ekipe.
Kultura Stara Pazova 26.08.2014.
Nekoliko učenika sa teritorije staropazovačke opštine učestvuje u projektu „Stopama naših predaka“ koji organizuje zvanično glasilo Srpske pravoslavne crkve „Svetosavsko zvonce“. Projekat ima za cilj da se deca koja su nagrađena za svoj trud i rad odmore, a u isto vreme i nauče nešto iz istorije svog naroda. U toku letovanja su organizovane razne umetničke radionice i radionice posvećene izučavanju vere. Polaznici obilaze crkve, znamenitosti, istorijske spomenike i mesta vezana za boravak srpske vojske na Krfu u toku Prvog svetskog rata, a tim povodom je juče otvorena spomen ploča na zgradi gde je bilo sedište srpske vlade na Krfu.
Pored učenika iz staropazovačke opštine, u projektu „Stopama naših predaka“ učestvuju najbolji i najtalentovaniji učenici osnovnih i srednjih škola iz cele Srbije, koji su nagrađeni na konkursu Svetosavskog zvonca, kao i deca sa poplavljenih područja i nagrađeni učenici Ruske škole pri ambasadi Ruske Federacije u Beogradu. Đaci će na Krfu boraviti do petka 29. avgusta.
Život Stara Pazova 26.08.2014.
U subotu će u Staroj Pazovi biti održana akcija dobrovoljnog davanja krvi u vremenu od 8 do 14 časova, transfuziomobil će se nalaziti ispred Opštine. Iz Crvenog krsta poručuju davaocima da se odazovu ovom pozivu jer rezerve krvi su na minimumu i zato iz Zavoda za transfuziju krvi apeluju da se svi humani ljudi odazovu pozivu i daju krv kako bi rezerve ove dragocene tečnosti bile dovoljne za hitne intervencije u bolnicama.
Info Stara Pazova 25.08.2014.
Od danas (25. avgusta) za učenike sa teritorije staropazovačke opštine počinje izdavanje mesečnih markica za školsku godinu 2014-2015. godinu. Uz prethodno popunjen zahtev, overen u školi, opštini ili mesnoj kancelariji u mestu stanovanja, potrebne su i dve fotografije. Dokumenta treba predati na šalteru na autobuskoj stanici. Cena mesečne karte na relaciji Stara Pazova - Nova Pazova, Vojka, Krnješevci, Golubinci i Podunavlje je 1.585, do Zemuna, đačka mesečna karta košta 2.850, a do Beograda 3.325, plus troškovi peronske karte koji iznose 650 dinara. Peronska karta važi tri godine, a ako se vadi nova, izrada košta 250 dinara. U finansiranju đačkih markica učenika sa teritorije naše opštine učestvuje i lokalna samouprava u visini od 40 posto.
Info Stara Pazova 25.08.2014.
U nastavku akcije saobraćajne policije na području Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, ovog vikenda je otkriveno i sankcionisano 379 saobraćajnih prekršaja. Težište akcije bila je kontrola brzine kretanja vozila, prilikom koje je otkriveno 168 prekršaja vožnje nedozvoljenom brzinom. U cilju povećanja bezbednosti saobraćaja, pripadnici saobraćajne policije će i u narednom periodu preduzimati pojačanu kontrolu svih učesnika u saobraćaju, saopštila je danas Policijska uprava Sremska Mitrovica. Podsećamo da je u prva tri meseca u Sremu registrovano 237 saobraćajnih nesreća, a najčešći uzroci bili su vožnja nedozvoljnom brzinom i vožnja pod uticajem alkohola.
Kultura Stara Pazova 25.08.2014.
KUD Branko Radičević večeras, oko ponoći, putuje u Makedonsku Kamenicu gde će nastupiti na proslavi Dana mesta. Staropazvčani će u Makedoniji imati dva nastupa. Prvi nastup imaće u utorak 26. avgusta, kada će nastupiti u glavnom programu sa domaćinom KUD Vera Jocić i prijateljima. Drugi nastup će imati sledeće veče u delu programa neposredno pred koncert Emine Jahović, a na trećoj večeri povodom dana mesta biće gosti KUD-a Vera Jocić na koncertu Željka Joksimovića. Trupa KUD-a Branko Radičević u Makedonskoj Kamenici broji 40 članova. Povratak ansambla očekuje se u petak 29-og, u večernjim časovima.
Kultura Stara Pazova 25.08.2014.
Posle duže pauze Slovačko pozorište VHV iz Stare Pazove sa predstavom Vavilon, autorskim projektom Miroslava Kožika i Miroslava Baka sutra putuje na festivalu mladih u Novi Pazar. Na festivalu će koreodramu, najbolju na Balkanu izvesti sutra. Festival podržava UNICEF, srpska i turska vlada a staropazovčani su odabrani na predlog Kancelarije za mlade opštine Stara Pazova. Pored pozorišta i folklorni ansambl SKUD-a Janko Čmelik se sprema za gostovanje u Slovačkoj,gde će krajem nedelje nastupiti na folklornom festivalu Matice slovačke.
Info Vojka 25.08.2014.
Najlepši vinograd u Čortanovcima ima Dejan Gajin, a najuređenija vikendica je prema oceni komisije 14.Vojačkih pudarskih dana, vikendica Dušana Nikolina. U konkurenciji belih vina, prvo mesto je pripalo Dušanu Đoroviću, dok najbolje crveno vino ima Aleksandar Čobanović. Najbolju lozovaču pravi Dragan Filipin, a voćnu rakiju Milan Cvetić. Za najlepšu pudarku 2014. godine proglašena je Jovana Đorđević, a za najbolji plesni par Vesna i Petar Velić. Tradiconolni šahovski turnir između Šah kluba Sremac iz Vojke i ekipe pudara završen je nerešeno-4:4. U kulturno-umetničkom programu nastupili su KUD Slavko Gajin iz Vojke, glumac amater Milan Dudić, pesnici Radovan Drljača i aforističar Božidar Boško Marinković.
Sport Stara Pazova 25.08.2014.
U drugom kolu Srpske lige, Vojvodina, fudbaleri Dunava pobedili su juče u Starim Banovcima Radnički iz Sombora sa 3:0, a Radnički iz Nove Pazove je poražen u Šidu od Radničkog sa 2:0. Jedinstvo je u Staroj Pazovi u drugom kolu Novosadsko-Sremske lige savladalo Kupinovo sa 1:0, Omladinac iz Novih Banovaca je kao gost pobedio Ljukovo sa 4:0, a Graničar 1924 Sremac iz Vojke je izgubio u Novom Sadu od Borca sa 1:0. U drugom kolu Sremske lige, Hajduk 1925 Podunavac savladao je u Belegišu Partizan iz Vitojevaca sa 2:1, a Jadran je u Golubincima pobedio Hrtkovce sa 3:1. Sloga iz Krnješeveaca je u drugom kolu Druge Sremske lige igrala 2:2 protiv ČSK-a 1939 u Čortanovcima.
Ekonomija Stara Pazova 23.08.2014.
Juče je svečano položen kamen temeljac za izgradnju Log centra sa desne strane lokalnog puta Novi Banovci - Batajnica, a u neposrednoj blizini auto puta Beograd-Novi Sad. Vrednost prve hale površine 17 hiljada kvadrata je oko pet i po miliona evra. Investitor je uspešna austrijska kompanija Ajmaks čiji se osnivač dr Mihael Miler zahvalio Opštini Stara Pazova, predstavnicima kompanije Konstruktor Konsalting koji izvode radove i kompaniji DB Šenker koja će biti zakupac prostora. Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova je istakao da je austrijska kompanija sedam godina vlasnik 60 hektara zemlje kod Novih Banovaca i da su zahvaljujući timu na čijem je čelu sada stvoreni uslovi za početak realizacije planova.
U pitanju je četvrti distrbutivni centar koji se gradi na tetitoriji staropazovačke opštine, cilj nam je stvarajući uslove stranim i domaćim invesitorima, da privlačimo svež kapital, obezbedimo nova zapošljavanja, i stvorimo bolje uslove za život građana.
Info Stara Pazova 23.08.2014.
U pretresu stana N.S. starog 36 godina, sa područja Stare Pazove, policija je pronašla i oduzela 27,7 grama suve biljne materije za koju se sumnja da je marihuana. Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga, po nalogu nadležnog tužioca, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Staroj Pazovi, saopštila je danas Policijska uprava Sremska Mitrovica.
Info Stari Banovci 23.08.2014.
Međunarodna veslačka regata „8. dunavske avanture“, koju organizuje UG „Pustolov“ iz Starih Banovaca, održaće se danas i sutra. Danas će se isploviti do Belegiša ka peščanoj Velikoj adi gde će se organizovat žurka, kuvati ručak i družiti. U večernjim časovima je planiran povratak u Stare Banovce gde će ispred kluba „Pustolov“ biti postavljen kamp i organizovana zabava. Sutra se čamcima na vesla, kajacima, raft čamcima ide do ušća Save u Beogradu. Prijavili su se gosti iz Mađarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore.
Plaća se simbolična kotizacija od 1000 dinara, a prijavljivanje je u klubu „Pustolov“. Bilo bi poželjno imati svoj čamac, ali to nije neophodno, kažu organizatori.
Sport Stari Banovci 23.08.2014.
U drugom kolu Srpske lige, Vojvodina fudbaleri Radničkog iz Nove Pazove danas će igrati u Šidu protiv Radničkog, a sutra će Dunav u Starim Banovcima dočekati Radnički iz Sombora. U drugom kolu Novosadsko-Sremske lige, Jedinstvo će se danas u Staroj Pazovi sastati sa Kupinovom, sutra će Omladinac kao gost igrati u Ljukovu, a Graničar 1924 Sremac iz Vojke će se sastati sa Borcem u Novom Sadu.
Sutra će se igrati utakmice drugog kola Sremske lige, Hajduk 1925 Podunavac će u Belegišu dočekati Partizan iz Vitojevaca, a Jadran u Golubincima Hrtkovce. U drugom kolu Druge Sremske lige Sloga iz Krnješevaca će igrati u Čortanovcima protiv ČSK 1939.
Kultura Stara Pazova 23.08.2014.
Pretposlednji vikend raspusta mališani iz staropazovačke opštine imaju još jednu priliku da uživaju u letnjem pozorištu Centra za kulturu. Predstava “Zamisliste deco” sinoć su videli mališani u Novoj i Staroj Pazovi, a danas je na programu u Belegiš u 18 časova, a u 20 časova na platou ispred doma kulture u Novim Banovcima.
Info Stara Pazova 22.08.2014.
Sutra će u Staroj i Novoj Pazova, Golubincima, Vojki i Krnješevcima i u pripadajućim industrijskim zonama biti obustavljena isporuka gasa u periodu od 6 do 21 čas. Razlog obustave isporuke prirodnog gasa je izmeštanje priključnog gasovoda za glavnu merno-regulacionu stanicu Nova Pazova preko koje se snabdevaju kupci gasa u ovim naseljima, stoji u obaveštenju "Gas-feromonta" a.d. Stara Pazova. Radove izvodi JP "Srbijagas" Novi Sad. Nakon završetka radova i ponovnog uspostavljanja isporuke prirodnog gasa kupci će biti obavešteni preko sredstava javnog informisanja, stoji u obaveštenju.
Kultura Vojka 22.08.2014.
Sutra Vojčani po 14.put organizuju Pudarske dane u Čortanovcima. Pudari se takmiče tradicionalno za nagrade za najuređeniji vinograd, vikendicu, najbolje vino, rakiju. Ni ove godine neće izostati tradicionalni šahovski turnir i kulturno-umetnički program. Biće dosta gostiju, a ponovo se sve dešava u vinogradu Mije Putnikova, jer problem prostora i dalje postoji. Vinograd Mije Putnikova nalazi se na Srednejm bregu, program počinje u 19 časova, ulaznice koštaju 300 dinara.
Info Stara Pazova 21.08.2014.
Uspešna austrijska kompanija Ajmaks (Eyemax) koja se bavi izgradnjom poslovnih prostora, biznis parkova i logističkih centara, počinje sa realizacijom svojih investicija u Staroj Pazovi. U petak 22. avgusta kod novobanovačke petlje biće postavljen kamen temeljac velikog logističkog centra ove kompanije. Svečanosti postavljanja kamena temeljca prisustvovaće vlasnik i predsednik kompanije Ajmaks dr Mihael Miler sa saradnicima kao i predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović i predstavnici naše lokalne samouprave.
Info Stara Pazova 21.08.2014.
Koordinator opštinske kancelarija za inkluziju Roma Aleksandar Balinović pozvao je Rome sa teritorije staropazovačke Opštine da se do subote upišu u poseban birački spisak da bi izbori za savet ove nacionalne manjine bili sprovedeni direktnim glasanjem. Da bi neki savet bio izabran na direktan način potrebno je da u poseban birački spisak bude upisano 40 odsto predstavnika određene manjine u odnosu na popis stanovništva iz 2011. godine. Prema rečima Aleksandra Balinovića po poslednjem popisu u opštini Stara Pazova ima 1.200 Roma.
Info Stari Banovci 21.08.2014.
Početkom septembra počeće rušenje parohijskog doma starobanovačke crkve i pripreme za sanaciju hrama i gradnju novog parohjijskog doma sa pratećeim prostorijama, rekao je u razgovoru za RTV Stara Pazova starešina hrama, protojerej Aleksandar Cvitanović koji je nadležan za prvu parohiju u Starim Banovcima u koju spadaju ulice od ulaska iz pravca Belegiša do ulice Zdrevka Jekića. Za drugu parohiju koja podrazumeva deo naselja od ulice Zdravka Jekića do naselja Banovci Dunav, nadležan je Jerej Slađan Vidaković. Za vreme radova sveštenici će stanovati u iznajmljenim stanovima, a njihovi kontakt telefoni biće istaknuti na oglasnoj tabli ispred crkve.
Novi starobanovački sveštenici zahvalili su se rukovodstvu Opštine Stara Pazova i Mesne zajednice Stari Banovci na podršci koju su dobili po stupanju na dužnost.
Info Stara Pazova 20.08.2014.
Juče u kasnim popodnevnim časovima u ataru Stare Pazove, u produžetku ulice Braće Babin, na oko kilometar od naselja, nađeno je beživotno telo mladića B.B. iz Stare Pazove starog 23 godine. Kako nezvanično saznajemo smrt je nastupila vešanjem, juče između 17 i 19 časova. Telo pokojnog B.B. kasno sinoć pronašao je mladić koji je tim delom atara šetao psa.
Kultura ostalo 20.08.2014.
Trodnevna seoska slava u Dobanovcima – Preobraženje završena јe sinoć zajedničkim programom dva KUD-a iz Dobanovaca. Ove godine je seoska slava organizovana skromno a za bogat kulturno umetnički program obrinuli su se dva KUD-a Budućnost i Šafarik. Oba društva su imala i sopstvene koncerte sa gostima u nedelju i ponedeljak. Sva tri dana u školskom dvorištu organizovan je niz izložbi ručnih radova, slanih i slatkih specijaliteta. U prostorijama Slovačkog doma u nedelju je otvorena izložba slika Janka Piljke.
Info Stara Pazova 19.08.2014.
Suzbijanje komaraca na teritoriji staropazovačke opštine startuje danas u 19 časova sa zemlje dok će prskanje komaraca iz aviona početi ranije, informacija je iz Opštinske uprave, Odeljenja za zaštitu životne sredine. Prskanje komaraca biće obavljeno u svim mesnim zajednicama naše opštine uključujući i priobalje Dunava. U Podunavlju će tretman biti urađen iz vazduha, a u svim ostalim mestima sa zemlje. Upozoravaju se pčelari da su preparati kojima će se tretirati komarci toksični za pčele ,stoga je potrebno da pčelari zaštite košnice, i udalji ih najmanje 5 kilometara od navedenih mesta tretiranja. Dejstvo praparata traje tri dana.
Info Stari Banovci 19.08.2014.
Međunarodna veslačka regata „8. dunavske avanture“, koju organizuje UG „Pustolov“ iz Starih Banovaca, održaće se 23. i 24. avgusta. Skup regataša je u petak 22. avgusta, a u subotu će se isploviti do Belegiša ka peščanoj Velikoj adi gde će se organizovat žurka, kuvati ručak i družiti. U večernjim časovima je planiran povratak za Stare Banovce gde će ispred kluba „Pustolov“ biti postavljen kamp i organizovana zabava. U nedelju se sa čamcima na vesla, kajacima, raft čamcima ide do ušća Save, do Beograda. Već se prijavilo dosta gostiju iz Mađarske, Bosne, Crne Gore i drugih zemalja. Plaća se simbolično kotizacija od 1000 dinara, a prijavljivanje je u klubu „Pustolov“. Bilo bi poželjno imati svoj čamac, ali to nije neophodno.
Kultura ostalo 18.08.2014.
Gostovanjem folklornog ansambla Janošik iz Filjakova iz Slovačke 11. Pudarski dani koji su juče održani u Slankamenačkim Vinogradima postali su i međunarodni susreti, koji se od samog početka organizuju u čast pudara i pudarenja. Skoro tročasovni program publika je pomno pratila do kraja. Najlepši pudarski štap izrezbario je Jaroslav Domonji, najbolju riblju čorbu pripremio je Siniša Radinović dok je najbolju ocenu za vino dobio Paja Fabri. Etno izložba je okupila 20 učesnika sa rukotvorinama a prvi put je svoje slike izložio Juraj Lavroš iz Padine. Organizovan je i bazar zdravlja, u crkvi je bila svečana liturgija a do kasno u noć svi su se zabavljali na igranci uz narodne i zabavne pesme.
Info Stara Pazova 18.08.2014.
Negovanje tradicije, pesama i igara iz Krajine nastavljeno je i ove godine na Rasadniku Brest u Staroj Pazovi, gde je juče održan deveti Sanski zbor u organizaciji Udruženja građana Sana iz Stare Pazove. Po rečima Smilje Milinković predsednice ovog udruženja, Zbor je prilka da se sete rodnog kraja sa porukom neka se pesma vine u nebesa i dopre do zavičaja. Održana su takmičenja u bacanju kamena sa ramena, skok u dalj, trčanje u džakovima, nadvlačenje konopca u muškoj i ženskoj kokurenciji. Najbolji u bacanju kamena sa ramena bio je Slobodan Makarić koji bacio kamen 14,80 metara. Učesnici programa bili su pevačke grupe i KUD-a iz Vrbasa, Bačkog Jarka, Žitišta, Kragujevca, Inđije i Stare Pazove. Ove godine Gospojinski zbor bice održan u Dabru, Opština Sanski Most u Republici Srpskoj.
Info ostalo 18.08.2014.
Peta regata Majke Angeline u Kupinovu, uspešno je održana u subotu, uprkos nepovoljnim vremenskim uslovima na samom startu. Zbog kiše koja je padala tog jutra i dan pre toga mnogi su odustali, pa je sa Plandišta isplovio manji broj učesnika nego prošle godine. Ipak, tokom puta vreme se prolepšalo, pa su se mnogi ljubitelji reke naknadno priključili, tako da je na kraju bilo oko 30 plovila i oko 300 učesnika. Na Savi su proveli nekoliko časova I prešli put dug 25 kilometara oko Kupinskog kuta i opet se vratili na isto mesto odakle su i krenuli. Regata Majke Angeline, posvećena poslednjoj srpskoj Despotici, jedina je regata kojoj su start i cilj u istom mestu – Kupinovu, zbog najkarakterističnijeg meandra reke Save.
Na startu je mesni paroh Predrag Mihajlović očitao moleban za srećnu i uspešnu plovidbu, a Regatu je svečano otvorila predsednica opštine Pećinci Dubravka Kovačević Subotički, koja je ujedno prvi predsednik pećinačke opštine koji je plovio na Regati. Organizator ove manifestacije je Agencija za razvoj opštine Pećinci, direktor Agencije Milan Aleksić je pre svega bio zadovoljan što su obezbeđenje i medicinska ekipa bili na visini zadatka, pa je plovidba protekla bez problema.
Sport Stara Pazova 18.08.2014.
U prvom kolu Srpske lige, Vojvodina fudbaleri Dunava iz Starih Banovaca igrali su protiv Doline u Padini nerešeno 2:2, a Radnički je izgubio u Novoj Pazovi od Bačke 1901 iz Subotice sa 1:0. U prvom kolu Novosadsko-Sremske lige Jedinstvo iz Stare Pazove pobedilo je Slogu u Erdeviku sa 2:0, Omladinac je u Novim Banovcima savladao Jugović iz Kaća sa 2:1, a Graničar 1924 Sremac je savladao u Vojki Indeks iz Novog Sada sa 1:0. Fudbaleri Hajduka 1925 Podunavca iz Belegiša u prvom kolu Sremske lige pobedili su kao gosti Donje Petrovce sa 1:0, a Jadran iz Golubinaca je protiv PSK-a u Putincima igrao 1:1. U prvom kolu Druge Sremske lige Sloga je u Krnješevcima igrala 1:1 sa Fruškom Gorom iz Rume.
Kultura Novi Banovci 18.08.2014.
Udruženje likovnih umetnika Leonardo iz Novih Banovaca organizovalo je u subotu jednodnevnu Likovnu koloniju Dunavac. Peta likovna kolonija Dunavac u Novim Banovcima u organizaciji ULU Leonardo okupila je oko 30 slikara iz ovog udruženja, iz Udruženja prijatelji dece i mladih, Udruženja Volim Banovce, takođe umetnike iz Stare Pazove, Batajnice, Zemuna, Beograda. Nakon celodnevnog druženja, uveče je u galeriji u Domu kulture otvorena izložba nastalih radova na koloniji, na kojoj su kao i ranijih godina učestvovala i deca iz kreativne radione, čime Leonardo stvara sigurnu likovnu budućnost Novih Banovaca, a Nove Banovce kroz istoriju predstavila je Milka Simić, autorka istoimene monografije.
Dok su sa slika još mirisale sveže boje, izložbu je otvorio Milorad Bata Đurić, predsednik Leonarda. U muzičko-poetskom delu programa na violini je svirao Živojin Velimirović, a čuli su se i stihovi Vesne Trbović iz njene zbirke poezije Moj bokor.
Info Stara Pazova 18.08.2014.
U subotu je na rasadniku „Brest“ u Staroj Pazovi održana Međunarodna izložba pasa pod nazivom „Specijalka“, a internacionalne sudije, Tatjana Popova iz Rusije i Darko Živanović iz Srbije ocenjivali su najbolje pse rasa rotvajler i američki staford. Na izložbi je učestvovalo oko 120 pasa uzgajivača iz zemlje i inostranstva. Izložbu je otvorio Bogdan Miljević, predsednik IO Saveta MZ Stara Pazova, organizator je Kinološko društvo Stara Pazova.
Info Stara Pazova 15.08.2014.
Ovog popodneva na teritoriji staropazovačke Opštine dogodile su se dve saobraćajne nesreće u kojima su teško povređene dve mlade osobe. Kako nezvanično saznajemo, u saobraćajnoj nesreći koja se desila u centru Stare Pazove pikap beogradske registarcije naleteo je na dete koje je nepropisno prelazilo ulicu, dete je zbrinuto u Domu zdravlja i prebačeno u bolnicu u Beograd. Samo par sati ranije u Surduku mladić, koji je upravljao motorom, podleteo je pod kombi.
Info Stara Pazova 15.08.2014.
Posle kraće i teške bolesti u 69 godini, 12. avgusta u Slovačkoj republici je umro sveštenik slovačke evangeličke crkve Jan Balaž, koji je 16 godina bio sveštenik u Staroj Pazovi. Jan Balaž se rodio 3. avgusta 1945. u Gložanu. Osnovnu i srednju školu je završio u Bačkom Petrovcu a posle završenih studija teologije u Bratislavi, kratko je radio u Bačkom Petrovcu. Posle smrti sveštenika senjiora Vladimira Vereša, 1973. godine počeo je da radi u Staroj Pazovi, gde se posebno posvetio mladima a sa suprugom Elenom osnovao omladinske susrete. 1984. bio je izabran za senjiora sremskog.
Za vreme njegovog boravka i rada u Staroj Pazovi obeleženo je 200 godina od osvećenja staropazovačke slovačke crkve, kada su i izvršeni značajni radovi na adaptaciji.
Posle 16-to godišnjeg rada u Staroj Pazovi preselio se u Slovačku, gde je kao sveštenik radio u Trenčianskim Stankovcima.
Sahrana Jana Balaža biće biće obaljena danas u Trenčianskim Stankovcima u Slovačkoj. Na sahranu je otputovala i delegacija iz staropazovačke crkve na čelu sa sveštenikom Igorom Feldim.
Ekonomija Stara Pazova 15.08.2014.
Opština Stara Pazova putem javnog konkursa dodeliće bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od milion dinara za podsticaj razvoja preduzetništva, mikro i malih pravnih lica. Goran Savić, predsednik Komisije za raspodelu sredstava za podsticaj razvoja preduzetništva u našoj opštini, kaže da će svaki od 20-toro preduzetnika koji su se javili na konkurs dobiti 50.000 dinara bespovratno i nada se da će dogodine iz opštinskog budžeta biti izdvojeno više novca. Subvencijama doprinosimo boljem razvoju malih privrednika, kaže Savić i dodaje da će novac preduzetnici dobiti do 15. septembra ove godine.
Život Stara Pazova 15.08.2014.
Udruženje građana Sana u nedelju na Rasadniku u Staroj Pazovi organizuje Deveti sanski zbor. Na programu Zbora je nadmetanje u sportskim disciplinama, koje počinje u 15 časova a od 17 u kullturno- umetničkom programu učestvuju najbolje krajiške grupe.
Info Stara Pazova 15.08.2014.
U Slankamenačkim Vinogradima u nedelju će se održati 11. Pudarski dani, koji ove godine donose i nekoliko novina. Po prvi put će na Pudarskim danima učestvovati gosti iz Slovačke, KUD Janošik iz Filjakova. Pored osnovnog cilja da se od zaborava sačuva tradicija pudarenja i pudara koji su nekada čuvali vinograde Pudarski dani imaju cilj i negovanje tradicija, običaja, maternjeg jezika i multikulturalnosti što će biti posebno izraženo u kulturno umetničkom programu. Pored toga biće i takmičenja u kuvanju riblje čorbe, izbor najboljeg vina i najbolje pudarske palice.
Info Stara Pazova 15.08.2014.
Sutra će na rasadniku „Brest“ u Staroj Pazovi biti održana Međunarodna izložba pasa pod nazivom „Specijalka“, a internacionalne sudije, Tatjana Popov iz Rusije i Darko Živanović iz Srbije će ocenjivati najbolje pse rasa rotvajler i američki staford. Otvaranje izložbe je predviđeno za 10 časova, a ulaz se ne naplaćuje.
Info Stara Pazova 14.08.2014.
Staropazovčanin Miloje Bogdanović (67) nestao je 31. jula u Staroj Pazovi i od tada mu se gubi svaki trag. Prema rečima njegove ćerke Aleksandre Adamović, Miloje je operisao tumor na mozgu, posle čega su počeli da se pojavlјuju znaci demencije. U četvrtak 31. jula u kuću u kojoj je živeo sam, u posetu je došla starija ćerka koja je zatekla pristavlјen ručak ali ne i oca. Isprva su pomislili da je na kratko napustio kuću i biciklom, na kojem je poslednji put viđen, otišao do centra. Slučaj je prijavlјen policiji, a porodica moli sve koji ga vide ili imaju bilo kakve informacije, da se jave na telefone 065/559-9659 i 063/810-5199.
Info Novi Banovci 13.08.2014.
Zbog postojanja osnova sumnje da su juče ujutro opljačkali poštu u Novim Banovcima i pobegli, policija je sinoć uhapsila N.S. (22) i V.O. (23), obojicu iz Zemuna. Po odobrenju nadležnog tužioca, određeno im je zadržavanje do 48 časova. N.S. se tereti da je maskiran ušao u poštu i uz pretnju replike pištolja, od radnice protivpravno prisvojio oko 425.000 dinara. Sumnja se da je V.O. zajedno sa još jednom osobom, predložio prvoosumnjičenom izvršenje ovog krivičnog dela kako bi vratio dugove i u tu svrhu nabavili repliku pištolja i iznajmili automobil kojim su se dovezli u Nove Banovce. Osumnjičeni će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti dovedeni na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici.
Info Stara Pazova 13.08.2014.
U četvrtak 14. avgusta zbog planiranih radova na elektro-mreži u Starim Banovcima od 8 i 30 do 13 h, bez struje će ostati potrošači iz ulice Dimitrija Tucovića od broja 23 i 24 do kraja, kao i iz ulica Nikole Tesle i Milana Rakića.
Info Stara Pazova 13.08.2014.
Radnici JKP “Čistoća” trenutno rade na košenju putnog pojasa između Stare i Nove Pazove uz pešačko-biciklističku stazu. Radove na održavanju ovog dela puta podrazumeva košenje trave i visokog rastinja u cilju održavanja zelenih površina u naselju, kao i radi veće bezbednosti saobraćaja na putevima kroz opštinu Stara Pazova. Ove godine košenje trave i visokog rastinja zahteva vanredne napore zbog vremenskih prilika koje karakteriše smenjivanje padavina i sunčanih intervala. I ovim putem apelujemo na sve vozače I učesnike u saobraćaju da budu pažljivi na deonicama gde radnici “Čistoće” obavljaju košenje, kako ne bi došlo do saobraćajnih nezgoda.
Info Nova Pazova 13.08.2014.
Od 11,30 časova najavljeno je isključenje vode u naselju Nova Pazova, u Njegoševoj ulici. Bez vode će ostati leva strana ulice, do ulice Svetozara Markovića. Najavljeno isključenje vode je zbog radova na prevezivanju kućnih priključaka sa starog azbest-cement cevovoda, na novi PVC cevovod ø 160. Navedeni radovi, omogućiće bolji protok i bolji kvalitet vode. Predviđeno trajanje radova je oko 3 časa, molimo građane za strpljenje. Neposredno po završetku radova, moguća je pojava mutne vode, potrebno je da građani, ako se pojavi mutna voda, odvrnu svoje slavine i puste vodu da teče nekoliko sekundi dok se ne izbistri.
Info Stara Pazova 12.08.2014.
Danas, na Međunarodni dan mladih, predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović posetio je Međunarodni volonterski kamp na Rasadniku u Staroj Pazovi. Predsednik Radinović poželeo je mladim volonterima dobrodošlicu i trajna prijateljstva koja se u ovakvim prilikama stiču. Dvanaest volontera iz različitih zemalja sveta zahvalilo se na gostoprimstvu i demonstriralo svoje znanje srpskog jezika, stečeno za proteklih nedelju dana provedenih u društvu vršnjaka u Staroj Pazovi. Na programu Volonterskog kampa večeras će biti organizovane radionice origamija i plesa i bioskop na otvorenom.
Info Stara Pazova 12.08.2014.
Nakon više od dve godine od izgradnje pesačko biciklističke staze između Stare I Nove Pazove javna rasveta na ovom delu puta još uvek nije puštena u rad. Kako smo saznali od direktora Direkcije za izgradnju Nedeljka Kovačevića osvetljenje biciklističko pesačke staze iz objektivnih razloga nije moglo biti realizovano, tačnije ceo projekat je rađen bez građevinske dozvole, bilo je potrebno izdejstvovati sve građevinske dozvole koje su bile potrebne da bi se dobila upotrebna dozvola.
Ceo ovaj projekat kočila je I isprepletanost nadležnosti između opštinskih I republičkih organa naglašava Kovačević I dodaje da je bilo potrebno dve godine kako bi sva dokumentacija bila prikupljena. On je takođe dodao da će javna rasveta na ovom delu puta biti puštena u rad do kraja avgusta meseca.
Info Stara Pazova 12.08.2014.
U sredu 13. avgusta, zbog planiranih elektromontažnih radova od 9 do 14 h u Staroj Pazovi bez napona će ostati potrošači iz sledećih ulica: ulica dr Georgija Mihajlovića od ulice Vuka Karadžića do ulice Jana Sikore, ulica Vuka Karadžića parna strana od broja 32 do broja 90 i ulica Jana Sikore od broja 130 do ulice dr Georgija Mihajlovića. U slučaju loših vremenskih prilika, radovi se odlažu.
Info Nova Pazova 12.08.2014.
Zbog radova na raskrsnici u centru naselja Nova Pazova danas od 12 do 16 časova najavljeno je isključenje vode, leva strana Njegoševe ulice do ugla sa ulicom Svetozara Markovića.
Info Stara Pazova 11.08.2014.
Pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici su, po nalogu nadležnog tužioca, odredili zadržavanje do 48 časova za M.N. (36) iz Stare Pazove, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila tešku krađu, na štetu pravoslavne crkve u Staroj Pazovi. Ona se tereti da je u toku noći ušla u crkvu kroz prethodno razbijen prozor i otuđila priloge vernika u iznosu oko 60.000 dinara.
Nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Staroj Pazovi, rešenjem sudije za prethodni postupak, osumnjičnoj je određen pritvor do 30 dana. Protiv saizvršioca iz Kruševca, podneta je krivična prijava nadležnom tužilaštvu, u redovnom postupku.
Sport Stara Pazova 11.08.2014.
Sinoć u Staroj Pazovi završen je turnir u basketu 3 na 3. Prvo mesto i nagradu od 80,000 dinara osvojila je ekipa „Freš Bič“ iz Sremske Mitrovice, druga je „Planet Vin 365“ iz Starih Banovaca, dok je u takmičenju u šutiranju trojki najbolji bio staropazovčanin David Đurić.
Život Stari Banovci 09.08.2014.
Udruženje građana „Volim Banovce“ zajedno sa Udruženjem građana Pustolov i restoranom „Kafanica kod Nene i Peđe“ , Mesna Zajednica Stari Banovci i Turistička organizacija Stara Pazova danas od 12 do 15 časova u restoranu Pustolov organizuju takmičenje u kuvanju tradicionalnih jela sa ovih prostora i izbor „Naj eko skulpture“. Kulinarsko umeće se može pokazati u kuvanju isključivo sremačkih jela a umetnička dela , u durgom delu programa, se mogu stvarati samo od materijala koje je naneo Dunav od drveta, školjki, kamena i peska. Osim takmičarskog predviđen je i revijalni program u kome će svi zainteresovani oslikavati panjeve koje je izbacio Dunav.
Život Stara Pazova 08.08.2014.
U ponedeljak na rukometnom igralištu u Staroj Pazovi biće održan humanitarni koncert za Darka Jurkovića, Golubinčanina koji je pre dvanaest godina stradao u saobraćajnoj nesreći. Za operaciju presađivanja matičnih ćelija na klinici u Beču Darku je potrebno osam i po hiljada evra a svako ko dođe na humanitarni koncert pomaže sa 300 dinara, koliko košta ulaznica. Na koncertu nastupaju Davor Jovanović, prvi glas Srbije, Jelena Grebec, zvezda Granda i bend Koncert majstori. Humanitarni koncert za Darka Jurkovića u ponedeljak na rukometnom igralištu u Staroj Pazovi počinje u 20 časova.
Sport Stara Pazova 08.08.2014.
U Staroj Pazovi danas će početi tradicionalni turnir u basketu 3 na 3. Organizator turnira je košarkaški klub Stara Pazova, a takmičenje će se odvijati u seniorskoj i u konkurenciji mlađih kategorija. Prijavljivanje ekipa je danas do 18 časova, a sat kasnije će se igrati prve utakmice, uplata po ekipi je 3.000 dinara za seniore i 1.500 dinara za mlađe. Sve utakmice će se igrati na košarkaškom terenu pored hale sportova u ulici Branka Radičevića od 19 do 23 časa, a ukoliko bude kiše turnir će se odložiti za naredni dan. Za najuspešnije učesnike turnira predviđene su vredne nagrade, a veliku pomoć u organizaciji je pružila Opština Stara Pazova.
Info Stara Pazova 08.08.2014.
Centar za kulturu Stara Pazova u okviru kulturnog leta najavljuje još jednu predstavu za najmlađe "Princeza cveća", koja će se igrati danas i sutra. Danas u Novoj Pazovi od 18 časova na platou ispred Kulturno poslovnog centra a u Staroj Pazovi od 20 časova na platou ispred Pozorišne sale. Sutra će istu predstavu najpre moći da vide u Vojki od 18 časova na letnjoj sceni i Novim Banovcima od 20 časova na prostoru ispred Doma kulture.
Info Stara Pazova 08.08.2014.
Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i 77 poljoprivrednih udruženja iz Vojvodine potpisali su ugovore, na osnovu kojih su udruženja dobila podsticajna sredstva iz pokrajinskog budžeta za njihove projekte i aktivnost u 2014. godini. Sredstva u visini od 14.250.000 dinara, raspodeljena su po ovogodišnjem konkursu za sufinansiranje aktivnosti čija delatnost je u vezi sa poljoprivrednom proizvodnjom i razvojem sela. Među potpisnicima ugovora za podsticajna sredstva je I Udruženje poljoprivrednika Stara Pazova.
Kultura Stara Pazova 07.08.2014.
Književnom večeri danas se nastavlja Kulturno leto. Budne uspomene, naziv je knjige Maje Stanković, koju će pazovačkoj publici predstaviti Stevan Krsten iz Kreativne radionice Balkan. Promociju knjige Centar za kulturu najavljuje na platou ispred pozorišne sale sa početkom u 20 časova, u slučaju padavina, program će biti održan u holu pozorišta.
Kultura Golubinci 07.08.2014.
Sinoć je u Golubincima KUD Golubinci i Omladinski tamburaški orkestar HKPD Tomislav izveo kulturno-umetnički program za učesnike i sponzore Likovne kolonije Vodica. O osnivanju Likovne kolonije u Golubincima govorio je Milan Dudić. Program u školskom dvorištu je pratio veliki broj Golubinčana i gostiju.
Sport Stara Pazova 07.08.2014.
Direktor reprezentacije Srbije u streljaštvu, Srećko Pejović, objavio je spisak od 24 takmičara koji će učestvovati na svetskom prvenstvu u Granadi od 6 do 18 septembra. Pored najboljih naših strelaca na spisku je i Marta Bireš strelac Jedinstva iz Stare Pazove koja će nastupiti u juniorskoj konkurenciji u disciplini malokalibarska puška 20 ležeći i trostav 3 puta 20. Pored Marte Bireš na svetsko prvenstvo putuje još jedan član streljačke družine Jedinstvo, dr. Slaviša Jovanović kao zvanični lekar.
Info Stara Pazova 07.08.2014.
Regata "Reka" vraća se sutra u Stare Banovce, odakle je i krenula na trinaestodnevno krstarenje Dunavom, dugo 500 km, sve do Tekije i nazad. Za sve učesnike i goste u poslepodnevnim časovima biće organizovan doček u blizini starobanovačke plaže. Drugu godinu zaredom, Turistička organizacija opštine Stara Pazova organizuje ovu manifestaciju, kako bi promovisala nautički turizam na našim prostorima, međutim ove godine ima i humanitarni karakter, a prikupljena sredstva idu u fond Pazova za najugroženije. Glavni pokrovitelj je Opština Stara Pazova.
Info Stara Pazova 07.08.2014.
Sutra će biti održana trinaesta sednica Izvršnog odbora Saveta Mesne zajednice Stara Pazova. Osim razmatranja prispelih zahteva i odluka o odobravanju sredstava za pomoć, na dnevnom redu sednice je i donošenje odluke o dodeli održavanja elektrouređaja, aparata, instalacija i rasvete u objektima Mesne zajednice Stara Pazova.
Sport Stara Pazova 05.08.2014.
U Sportskom centru u Staroj Pazovi održana je Konferencija udruženja klubova Prve i Druge Sremske lige. Odlučeno je da novo prvenstvo počne 16 avgusta a jesenji deo završi 23 novembra, a obavljen je i žreb za novo prvenstvo. U prvom kolu Prve sremske lige jadran iz Golubinaca će igrati protiv PSK-a u Putincima, a Hajduk 1935 Podunavac iz Belegiša će kao gost igrati protiv Donjih Petrovaca.
U prvom kolu Druge sremske lige Sloga će u Krnješevcima dočekati Frušku Goru iz Rume. Klubovi su upoznati da nije došlo do špromene Komesara, za takmičenje je i dalje Sava Stojčević, a za delegiranje sudija Jovica Šavija, dok je Radoslav Maksimović i dalje disciplinski sudija.
Info Stara Pazova 04.08.2014.
Pokret gorana staropazovačke Opštine i AP Vojvodine, opštinska Kancelarija za mlade i Mladi istraživači Srbije i ove godine organizuju Međunarodni volonterski kamp na rasadniku Brest u Staroj Pazovi. Dvanaest volontera iz Španije, Švajcarske, Italije, Turske i drugih zemalja pripremiće zajednički program za Dan mladih 12.avgust, rekla je u razgovoru za RTV STara Pazova Nadežda Hadrik, koordinatorka Kancelarije za mlade. Međunarodni volonterski kamp Brest u Staroj Pazovi počinje danas i traje do 15.avgusta.
Kultura Golubinci 04.08.2014.
Синоћ је у Голубинцима почела 15. ликовна колонија Водица, која је ове година окупила 23 уметника, претежно из Срема. Према речима оснивача Колоније протојереја ставрофора Данила Стегнајића и ова Ликовна колонија се одржава захваљујући Општини Стара Пазова и многобројним спонзорима. Уметници ће у Голубинцима боравити до четрвртка а посебан програм је најављен за среду увече.
Info Stara Pazova 04.08.2014.
Дирекцијa за изградњу општине Стара Пазова обавештава грађанe да данас, 4. августа 2014.године, почињу радови на санацији коловоза и крпљењу ударних рупа у насељу Стара Пазова, и то у следећим улицама: Владимира Хурбана, Ферде Клаћика, Браће Фелди и раскрсници познатој као мала Славија. Радови ће трајати наредних неколико дана те апелујемо на грађане да, уколико је могуће, у том периоду избегавају ове путне правце као и да имају стрпљења и разумевања.
Info Stara Pazova 01.08.2014.
Juče je u poseti opštini Stara Pazova boravila desetočlana delegacija nemačke Pokrajine Baden-Virtemberg, na čelu sa gospodinom Francom Unterštelerom, ministrom životne sredine, klime i energetike. Tema sastanka je bila nastavak saradnje i realizacija projekta upravljanje otpadnim vodama, odnosno izgradnja prečistača otpadnih voda i proizvodnja biogasa od kojeg se dobija toplotna i električna energija. „Naša opština će biti prva lokalna samouprava u Srbiji, koja će uvesti moderne tehnologije u cilju korišćenja obnovljivih izvora energije“ istakao je na sastanku predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović koji se zahvalio Ministarstvu ove Pokrajine na pomoći i profesionalnom i korektnom partnerskom odnosu.
Ministar Unteršteler je na sastanku podsetio na ceo proces koji je do sada uspešno završen kao i na posao koji je potrebno uraditi u narednom periodu. Pohvalivši izuzetno zalaganje predsednika Radinovića, ministar Unteršteler je istakao da je projekat naše opštine jedan od najuspešnijih koje ova Pokrajina podstiče. Trenutno se u opštini Stara Pazova sprovodi merna kampanja biološko-hemijske analize otpadnih voda koja će trajati do kraja godine, sledeći korak trebao bi da bude izrada projekta za izgradnju prečistača.
Info Stara Pazova 01.08.2014.
Mesna zajednica Stara Pazova danas će svečano obeležiti mesnu slavu, Svetog Iliju. Centralna manifestacija će biti upriličena u restoranu „Vojvodina“ uz prisustvo gostiju iz Slovačke, Poljske, Hrvatske i Srebrenice, sa kojom Stara Pazova ima potpisanu Povelju o bratimljenju. U okviru obeležavanja mesne slave svečano će biti dodeljene Plakete sa Poveljom Mesne zajednice za 2014. godinu najuspešnijim Staropazovčanima u oblasti obrazovanja i vaspitanja,kulture i sporta, a novčana nagrada u iznosu od 20 hiljada dinara biće uručena učenicima generacije staropazovačkih osnovnih škola i najboljem učeniku ŠOSO „Anton Skala“ iz Stare Pazove.
Sutra, na Svetog Iliju, će biti odigrana prijateljska fudbalska utakmica između fudbalera Jedinstva i fudbalskog kluba iz mesta Miloslavov iz Republike Slovačke. Pre početka utakmice, povodom 95 godina od osnivanja kluba, biće dodeljene diplome veteranima starijim od 75 godina.
Info Stara Pazova 01.08.2014.
Zbog mesne slave, Svetog Ilije, u Staroj Pazovi će doći do privremenog preusmeravanja saobraćaja u ulicama Svetosavska i Vuka Karadžića, tako da će saobraćaj biti preusmeren i odvijaće se ulicama Braka Radičevića, Podunavski partizanski odred, Jana Sikore i Partizanska. Izmenjen režim saobraćaja biće organizovan u sledećim terminima: 1.avgusta od 18.00h do 2. avgusta dva sata po ponoći, i 2.avgusta od 18.00h do 3. avgusta tri sata po ponoći. Tokom dana mesne slave biće postavljena privremena saobraćajna signalizacija kao i pojačan rad saobraćajne policije.
Mole se učesnici u saobraćaju za strpljenje i poštovanje privremeno postavljene signalizacije i ovako regulisan saobraćaj, kao i da brzinu vozila kojim upravljaju prilagode uslovima na putu. U navedenom periodu biće zatvorene za saobraćaj ulice Pere Ninkovića u prvom delu i Nikole Momčilovića, takođe u prvom delu.
Info Stara Pazova 01.08.2014.
Fondacija „Pazova za najugroženije“ danas je u Bajinoj Bašti potpisala ugovore sa 10 domaćinstava i protokol o saradnji sa opštinom Bajina Bašta. „Svedoci smo velike zahvalnosti ljudi kojima su donacije namenjene“, rekao je Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova, u telefonskoj izjavi za RTV Stara Pazova i zahvalio se privrednicima koji su odvojili sredstva za ovu humanu namenu. Osnivač Fondacije Cviko Krunić je u izjavi za našu kuću rekao da je izuzetno zadovoljstvo videti osmehe na licima ljudi kojima Fondacija pomaže i najavio novu akciju, uskoro. Fondacija „Pazova za najugroženije“ donira kompletan građevinski materijal, uključujući stolariju, sanitarije, materijal za izolaciju i zanatske radove.
Radi se o 1.150 kvadratnih metara neto stambenog prostora i procenjuje se da će vrednost donacija biti oko 20 miliona dinara, zahvaljujući činjenici da će kuće biti građene dobrovoljnim radom.
Info ostalo 01.08.2014.
Pripadnici 204. vazduhoplovne brigade Vojske Srbije danas su na vojnom aerodromu Batajnica obeležili Dan roda avijacije i verski praznik Svetog Iliju zaštitnika letača. Ovo je ujedno bila i prilika da se oni najbolji nagrade simboličnim i najznačajnijim priznanjima za dugugodišnji nastavnički, instruktorski rad i pilotsko umeće. Takođe uručena su i priznanja zvanje istruktor letenja i priznanje zlatni letački znak što je dokaz snage i sposobnosti ove jedinice. U godini kada se obeležava stogodišnjica od početka prvog svetskog rata u kojem je srpska vojska imala značajnu ulogu i našla se na listi 15 zemalja koje su dobile vojno vazduhoplovstvo, može se reći da je opravdala svoju dugogodišnju tradiciju.
Srpska vojska i danas profesionalnim i odgovornim izvršavanjem važnih zadataka u miru, potvrđuje sposobnost da uspešno obezbeđuje vazdušni prostor naše zemlje. Na srpskoj vojsci je da i u narednim godinama jednako dobro, profesionalno i odlučno obavlja svoje zadatke.
Kultura Novi Banovci 01.08.2014.
Kulturno leto 2014, prvog vikenda u avgustu, nastavlja se programima za decu koje je Centar za kulturu Stara Pazova pripremio za klince iz podunavlja. Mališane u Belegišu i Novim Banovcima 2. avgusta očekuju dve zanimljive predstave za decu. Prva se predstava, naslova „Dobro drvo, Veca i deca”, igra od 18.00 časova u dvorištu škole u Belegišu. Druga, naslova „Crvenkapa i Vučko”, planirana da se igra na platou ispred pozorišne sale u Novim Banovcima, na programu je od 20.00 časova, ukoliko vreme posluži. Programi će u slučaju kiše biti igrani u školi, odnosno pozorišnoj sali.
Kultura Golubinci 01.08.2014.
Petnaesta po redu likovna kolonija Vodice u Golubincima ove godine će početi 3. avgusta i trajaće do 7. Pored likovnih umetnika koji dolaze iz cele Srbije, a biće ih dvadeset jedan, gosti Golubinčana biće i pesnici Sremci: Đoka Filipović, Radivoje Prokopijević Proka, Stevan Vidović Brica, Milan Krković i glumac Milan Dudić. Akteri kolonije su i mladi umetnici koji su tek zakoračili u svet crteža, kao i deca njih oko tridesetak koja će tokom održavanja ove likovne kolonije oslikavati prostor u golubinačkom parku.
Sport Stara Pazova 01.08.2014.
U Staroj Pazovi će se sutra održati međunarodni šahovski Open turnir, na kome se očekuje oko 80 igrača iz Srbije ali i veliki broj iz inostranstva. Učešće na turniru najavilo je oko 15 velemajstora, igraće se švajcarski sistem, devet kola, 15 minuta po igraču u svakoj partiji. Organizator je šah klub Stara Pazova uz veliku pomoć Opštine i mesne zajednice Stara Pazova. Za najuspešnije takmičare obezbeđen je nagradni fond u visini od 80.000 dinara. Turnir će početi u 10 časova, a igraće se u prostorijama Sokolskog doma u Staroj Pazovi.
Sport ostalo 01.08.2014.
U Gložanu je juče održana Konferencija Udruženja klubova Novosadsko-Sremske lige, a od 16 klubova nisu prisustvovali samo predstavnici Crvene Zvezde iz Novog Sada. Na Konferenciji je obavljen žreb za novo prvenstvo koje će početi 16. avgusta, a jesenji deo završiti 23. novembra. U prvom kolu Omladinac će u Novim Banovcima igrati protiv Jugovića iz Kaća, u Vojki će Graničar 1924 Sremac biti domaćin Indeksu iz Novog Sada, a Jedinstvo iz Stare Pazove će biti gost Sloge u Erdeviku. Klubovi su upoznati sa Propozicijama takmičenja koja se nisu bitnije menjala u odnosu na ranije sezone, a predstavljeni su i novi komesari.
Za predsednika lige većinom glasova je izabran Branislav Raletić predstavnik ŽSK-iz Žablja, a njegov zamenik je Darko Ilić iz LSK-a iz Laćarka.
Firma Eurostroj iz Stare Pazove zapošljava trgovca u maloprodajnom objektu Praktiker. Pored rasvete i elektromaterijala, u prodavnici Praktiker u ponudi je širok asortiman šrafovske robe, ručnog, baštenskog i elektro alata, profi i hobi program. Ako ste komunikativni, vredni, imate iskustvo rada kao trgovac, prijavite se ili nam dostavite Vašu radnu biografiju.Poželjno je da kandidati budu elektotehničke struke ili da imaju osnovno znanje u navedenoj oblasti. Zainteresovai kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj: 063/267 032, ili poslati svoju radnu biografiju na e-mail: hr.mng@eurostroj.rs.
Potrebni radnici za rad u perionici veša u Staroj Pazovi.Zainteresovani kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj 069/40-51-500 kao i na broj telefona 063/24-41-76.
Firmi Moto-plast doo koja se bavi proizvodnjom folije, potrebni proizvodni operateri sa ili bez radnog iskustva za rad u proizvodnom pogonu u Novoj Pazovi. Rad je organizovan u smenama. Svoju radnu biografiju sa nazivom pozicije za koju konkurišete,zainteresovani kandidati mogu poslati na e-mail adresu: info@motoplast.rs ili doći lično u prostorije firme u ulici Njegoševa 111 u Novoj Pazovi.Za više informacija zvati na telefon broj 022/323-584 kao i na broj 022/323-364 svakog radnog dana od 8 do 16 časova.
Potrebni radnici muškog pola , za rad na presama u proizvodnji bakelitnih toalet dasaka. Zainteresovani kadidati sve informacije mogu dobiti na telefon broj 063/450-426 u periodu od 08 do 14 časova.
Predstavništvu kanadske firme Integrity iz Stare Pazove, potrebni radnici u proizvodnji. Prijave na telefone 022/310-147 i 060/508-0844 ili doći lično u sedište firme Golubinački put bb.
Stovarištu Šovljanski iz Starih Banovaca hitno potrebna dva fizička radnika. Za više informacija doći lično na adresu Grčka 2, ili pozvati na telefon broj 022/310-608.
Usled proširenja proizvodnih kapaciteta kompanija IGB AUTOMOTIV raspisuje konkurs za prijem 100 radnika u proizvodnom pogonu u Inđiji. Konkurs je otvoren do 1. juna. Prijave i biografije možete poslati na e-mail adresu prijava@bauerhin.rs ili direktno predati u kompaniji.
Potrebne žene za prodaju sladoleda u Novoj i Staroj Pazovi.Zainteresovane kandidatkinje mogu se javiti na broj telefona 060/5108333.
Kompaniji DIS su potrebni mladi, vredni i ambiciozni ljudi na sledećim pozicijama u marketu u Novoj Pazovi: prodavac- izlagač, kasir, prodavac na odeljenju voća i povrća, prodavac na odeljenju delikatesa i gotovih jela, mesar, magacioner, referent nabavke, poslovođa, vozač- dostavljač, Direktor marketa. Prijave sa kratkom biografijom i fotografijom posalti na hr@dis.rs ili se prijavite putem upitnika na sajtu www.dismarket.rs. Konkurs je otvoren do kraja juna.