Pregled vesti za Septembar 2014.


Info Stara Pazova 30.09.2014.
Opština Stara Pazova u saradnji sa Direkcijm za izgradnju opštine počela je sa realizacijom projekta „Pazova za mlade“. Projekat „Pazova za mlade“ u sklopu kojeg će se ulepšavati sva mesta na kojima se okupljaju mladi u našoj opštini startovao je u Staroj Pazovi crtanjem murala, postavljanjem klupa i žardinjera sa cvećem. Murali su iscrtani na zgradi Prekršajnog suda i na trgu dr Zorana Đinđića. U sklopu projekta biće izgrađen i dugo čekani skejt park, parkur, strip čitaonica, fontana i javni časovnik potvrdio je u izjavi za RTV Staru Pazovu direktor Direkcije za izgradnju Nedeljko Kovačević. U crtanju murala i sređivanju centra našeg grada učestvovao je i učestvovaće veliki broj volontera na poziv Kancelarije za mlade opštine Stara Pazova. Planirana izgradnja skejt parka koštaće oko dva miliona dinara. Direktor Direkcije za izgradnju ovim putem zahvalio se svim volonterima i apelovao na sve naše sugrađane da se aktivno uključe u ovaj projekat i da čuvamo ono što imamo.
Kultura Nova Pazova 30.09.2014.
Svečanom akademijom sinoć su u Novoj Pazovi završeni ovogodišnji Dani doseljenika, koji su trajali 4 dana. Ova manifestacija posvećena je svima onima koji su naselili ovo mesto u posleratnom periodu i gradili ga, istakao je u svom govoru Željko Madžarević, predsednik Saveta MZ Nova Pazova. U godini kada se obeležava 7 decenija Nove Pazove, na završnoj svečanosti su novopazovački glumci na osnovu dela Branka Ćopića „Ne tuguj bronzana stražo“ prikazali početak kolonizacije i privikavanje na novi život. Sa izvornim srpskim pesmama nastupili su članovi OKUD-a Sveti Sava a prikazan je i film Info kanala 70 godina Nove Pazove. Svečanoj akademiji su prisustovali brojni posetioci, kako Novopazovčani tako i gosti iz drugih mesta.
U Galeriji KPC izložbu radova članova umetničkog udruženja Nove Pazove pod nazivom „Dođoši“ otvorio je Sretko Divljan, multimedijalni umetnik i dekan Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini, inače prvi stanovnik rođen u Novoj Pazovi 1. januara 1946. godine. Postavka „Dođoši“ poklonjena je Novoj Pazovi.
Život Stara Pazova 30.09.2014.
Sutra, na Međunarodni dan starih osoba, u Klubu penzionera u gradskom parku u Staroj Pazovi će biti organizovano besplatno merenje krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi, a pripadnici „trećeg doba“ će imati priliku da dobiju i savet lekara kako da očuvaju svoje zdravlje i produže životni vek. Preventivnu akciju provere zdravlja najstarijih sugrađana, koja će biti upriličena sutra u vremenu od 10.00 do 12.00 sati, zajednički organizuju Dom zdravlja „Dr Jovan Jovanović Zmaj“, Centar za socijalni rad i Udruženje penzionera.
Info Stara Pazova 30.09.2014.
Danas se u Tehnikoj školi u Staroj Pazovi održava seminar o reparaciji mašinskih delova i konstrukcija, na inicijativu Ministarstva prosvete Srbije kao način usavršavanja profesora mašinstva i kao način povezivanja školstva i preduzetništva. Prisutne je pozdravila Mr Gordana Mitrović iz Zavoda za unapređenje obrazovanja, u ime lokalne samouprave Biljana Čavić i direktor škole Lazar Đukić. Predavači na seminaru su profesori sa Mašinskog fakulteta u Beogradu.
Život Stara Pazova 30.09.2014.
Nacionalna nedelja promocije dojenja obeležava se od 29. septembra do 5. oktobra pod sloganom „Dojenje-pobednički poen za život” sa ciljem da skrene pažnju javnosti na značaj pružanja podrške majkama da obezbede detetu ishranu dojenjem, što u kriznim i vanrednim situacijama može spasiti život deteta, a često i majke. Prema preporukama Svetske zdravstvene organizacije do šestog meseca je majčino mleko jedina i najpotpunija hrana koja je potrebna bebi. Pored hranljive vrednosti, dojenje uspostavlja snažnu emocionalnu povezanost majke i deteta.
Kultura Stara Pazova 30.09.2014.
Pazovačke folkorne i pevačke grupe i solisti imali su zapažene nastupe na Festivalu folkorne tradicije Vojvodine u Vrbasu. Među 18 dečjih grupa nastupili su Marija Bzovski, vokalna solistkinja i mlađa grupa SKUD-a Janko Čmelik iz Stare Pazove sa običajem Polivanje devojaka, u konkurenciji preko vojvođanskih 80 ansabala Muška pevačka grupa Fočaci KUD-a Slavko Gajin iz Vojke, Muška i Ženska pevačka grupa KUD-a Branko Radičević iz Stare Pazove, iz Udruženja građana Sana Ženska i Mešovita pevačka grupa i Ženska pevačka grupa Čmelik, koja je za Sabor narodnog stvaralaštva Srbije predložena kao alternativa, ukoliko neko od četiri vojvođanska predstavnika bude sprečen da učestvuje na ovom republičkom festivalu, koji će se ove godine prvi put održati u Vranju.
Info Stara Pazova 29.09.2014.
Nastavljaju se kišom prekinuti radovi u polju. Poljoprivrednici koriste lepo vreme da oberu suncokret, soju i nastave sa berbom kukuruza, vađenjem šećerne repe. Vinogradari beru grožđe, a voćari voće. Radovi su otežani jer je u proteklom mesecu palo između 400 i 500 procenata više kiše u odnosu na višegodišnji prosek za ovaj period. Česte i obilne padavine i velika vlažnost vazduha nepovoljno deluju na poljoprivredne useve, usporavaju zrenje kukuruza, voća, grožđa i povrća. Prevlaženo zemljište u većini poljoprivrednih područja nije pogodno za pripremu i obradu za ranu jesenju setvu. Česte padavine i povećana relativna vlažnost vazduha pogodovale su razvoju mnogih biljnih bolesti i štetočina.
Na suncokretu su registrovani simptomi bele truleži, na kupusu ima bakterioznog oboljenja, crne truleži, kupusnjača, a zabeležena je i aktivnost nekih insekata.
Info Surduk 29.09.2014.
Šampion Kupa Srbije 2014. u takmičenju dvoprega je Željko Malović iz Zrenjanina, a memorijalni pehar „Radivoja Radice Dronjka“ osvojio je Milan Gaković juče na 21. fijakerijadi koja je u Surduku organizovana povodom Krstovdana, slave mesta. Na spomen ploču žrtvama Drugog svetskog rata ispred crkve, venac su položile delegacije Mesne zajednice Surduk i Banatskog Karađorđeva, a na svečanom otvaranju fijakerijade, Milorad Jeremić, predsednik Saveta Mesne zajednice Surduk se posebno zahvalio Opštini Stara Pazova i predsedniku Đorđu Radinoviću na podršci.
U kulturno umentičkom programu nastupio je KUD „Branko Marković“ iz Surduka, tamburaški orkestar „Dema Miro“ i mažoretkinje iz Sonte, a ispred stadiona izložbene štandove imalo je nekoliko udruženja iz okolnih mesta.
Život Stara Pazova 29.09.2014.
Danas se obeležava Svetski dan srca pod sloganom „U srcu zdravlja”. Svеtski dаn srcа је ustаnоvljеn 2000. gоdinе sа ciljеm dа infоrmišе ljudе širоm svеtа dа su bоlеsti srcа i krvnih sudоvа vоdеći uzrоčnici smrtnih ishоdа kојi оdnоsе 17,3 miliоnа živоtа svаkе gоdinе. U Srbiji svakog sata od različitih oblika kardiovaskularnih bolesti umre šest osoba, od kojih je svaki osmi u najproduktivnijim godinama života. Pušenje, nepravilna ishrana i nedovoljno fizičke aktivnosti najznačajniji su faktori rizika za pojavu ove bolesti. Posebno zabrinjavajuće jeste zapažanje kardiologa da sve mlađa populacija oboleva od kardiovaskularnih bolesti pa se nekadašnja granica od 65 godina spustila na čak 45 godina, pa i niže.
Sport Stara Pazova 29.09.2014.
U velikoj sali Bele zgrade u Staroj Pazovi sutra će se održati tribina na kojoj će gost biti Božidar Maljković proslavljeni košarkaški trener koji je vodio veliki broj klubova između ostalih i Barselonu, Real, Limož, Panatinaikos, Jugoplastiku, bio je pomoćnik u Crvenoj Zvezdi, selektor reprezentacije Slovenije, i mnogih drugih klubova. Na početku svoje trenerske karijere Maljković je jednu sezonu proveo na klupi staropazovačkog Lifama. Maljković će govoriti na temu „Aktuelni trenutak košarke u Srbiji“. Tribina će početi u 18 časova.
Kultura Nova Pazova 29.09.2014.
Svečanim program ispred KPC Nova Pazova u kome su učestvovali KUD Mladost i OKUD Sveti Sava je otvorena manifestacija Dani doseljenika 2014. Otvorio ju je Saša Barišić, predsednik IO Saveta MZ a učešće u programu uzeli su i Aero klub Nova Pazova, Udruženje rezervnih vojnih starešina, Udruženje ribolovaca, Aktiv žena Nove Pazove i Udruženje penzionera, koji su izložili svoje radove i proizvode. Članovi Likovne sekcija osnovne škole crtali su na temu Doseljavanje a uveče se celovečernjim koncertom predstavilo KUD Mladost. U popodnevnim satima održan je odbojkaški turnir a juče su bili na programu rukometni i košarkaški turniri.
U 18 časova u Sali bioskopa Dramska sekcija OŠ je izvela predstavu 70 godina Nove Pazova a zatim je na programu bio koncert OKUD-a Sveti Sava.
Sport Stara Pazova 29.09.2014.
Preko dvadeset uglednih banaka iz Evrope i jedna iz Egipta bili su gosti ovog vikenda Sportskog centra FSS, u Staroj Pazovi. U pitanju je turnir “ChampionsBank 2014” u okviru kojeg se oko 320 bankara borilo za popularni naziv pobednika. Promoter ove manifestacije je čuveni italijanski fudbaler, dugogodišnji kapiten "Azura" Franko Barezi. Prema rečima Marketing direktora SC FSS Aleksandra Karadžića ova sportska manifestacija, koja se prvi put održala u regionu, trebalo bi da postane tradicionalna.Već sada se planira da sledeće godine bude duplo više učesnika. Takva očekivanja proizilaze iz interesovanja mnogih drugih evropskih i svetskih banaka, koje ove godine nisu doputovale u Srbiju.
Sport Nova Pazova 28.09.2014.
U sedmom kolu Srpske lige, Vojvodina u opštinskom derbiju Novoj Pazovi fudbaleri Radničkog pobedili su Dunav iz Starih Banovaca sa 1:0. U sedmom kolu Novosadsko-Sremske lige Omladinac iz Novih Banovaca je poražen od Crvene Zvezde u Novom Sadu 1:0, Jedinstvo je u Staroj Pazovi protiv Borca iz Novog Sada igralo 1:1, a Graničar 1924 Sremac je u Vojki izgubio od Mladosti iz Bačkog Jarka sa 2:1. U sedmom kolu Sremske lige, Hajduk 1925 Podunavac iz Belegiša je izgubio kao gost u Hrtkovcima sa 3:0, a Jadran je u Golubincima savladao Rudar iz Vrdnika sa 3:0. Sloga iz Krnješevaca je u sedmom kolu Druge Sremske lige na svom terenu poražena od Jedinstva iz Morovića sa 4:1.
Info Nova Pazova 26.09.2014.
Više od 87 posto učenika najveće osnovne škole u Opštini „Rastko Nemanjić Sveti Sava“ u Novoj Pazovi izučavaće versku nastavu kao obavezni izborni predmet u ovoj školskoj godini. Versku nastavu odabralo je 88 osto učenika nižih i 87 odsto učenika viših razreda novopazovačke škole, rekla je za RTV Stara Pazova pedagoškinja Slavica Despotović. Pored verske nastave i građanskog vaspitanja, učenici prvog razreda će kao ostali izborni predmet učiti lepo pisanje, u drugom i trećem razredu će se izučavati narodna tradicija i čuvari prirode, a sva odeljenja četvrtog razreda opredelila su se za narodnu tradiciju. Učenici viših razreda će izučavati informatiku i računarstvo, crtanje, slikanje i vajanje, i hor i orkestar, istakla je Despotović.
Kultura Nova Pazova 26.09.2014.
Izvođenjem predstave „Mikulina ženidba“ AP Mirko Tatalović Ćira večeras u Novoj Pazovi počinje četvorodnevna manifestacija Dani doseljenika, kojom će biti obeleženo 70 godina od dolaska kolonista u ovo mesto. Svečano otvaranje će biti u subotu u podne na platou ispred KPC Nova Pazova a u programu će učestvovati sva kulturna, sporstska i razna druga udruženja. Popodne je najavljen odbojkaški turnir a uveče koncert KUD-a Mladost. Bogatim kulturnim i sportskim sadržajima biće ispunjena i nedelja a Dani doseljenika završavaju u ponedeljak otvaranjem izložbe radova Umetničkog udruženja Nova Pazova i svečanom akademijom.
Kultura Stara Pazova 26.09.2014.
U Vrbasu se održava 36. Folklorni festival tradicije Vojvodine. U konkurenciji dečjih grupa i solista, danas će nastupiti vokalna soliskinja Marija Bzovski i mlađa dečja grupa SKUD-a Čmelik sa običajem Polivanje devojaka. I u konkurenciji odraslih u nedelju takođe će nastupiti pazovačka društva- Ženska pevačka grupa Čmelik, Muška pevačka grupa Fočaci KUD-a Slavko Gajin iz Vojke, Muška i Ženska pevačka grupa KUD-a Branko Radičević iz Stare Pazove i iz Udruženja građana Sana Ženska i Mešovita pevačka grupa.
Ova reprezentativna manifestacija izvorne igre, običaja, instrumenata, solista, zdravičara, održava se od '79. godine, a u poslednje vreme, opština Stara Pazova uzima učešće na njoj gotovo svake godine.
Kultura Stara Pazova 26.09.2014.
Predstava Indigo, po tekstu Duška Premovića, u režiji Branislava Lečića, privukla je u Staroj Pazovi veliki broj ljubitelja pozorišta. U savremenoj drami o savremenom svetu ženu, o ženi u savremenom svetu, o otuđenosti i večnoj potrazi za ljubavlju, na sceni se pojavljuje mali ali odabrani glumački ansambl: Danica Maksimović, Marija Vicković i Branislav Lečić. Poseban šarm predstavi daju muzika i songovi Saše Miloševića.
Info Stara Pazova 25.09.2014.
Danas je održana konferencija za novinare OO SNS pod nazivom: "Dve godine od preuzimanja odgovornosti u lokalnoj samoupravi” kao retrospektiva svih aktivnosti, koje su preduzete od formiranja nove vlasti u lokalnoj samoupravi na kojoj se medijima obratilo opštinsko rukovodstvo SNS-a. Od avgusta 2012. godine pa do sada urađeno je mnogo s obzirom na stanje i ogromna finansijska dugovanja koja su zatečena pri preuzimanju vlasti, istakao je na konferenciji predsednik OO SNS-a Stara Pazova Đorđe Radinović pohvalivši ceo tim ljudi koji je zajedno sa njim radio na poboljšanju života građana naše opštine. Na konferenciji je bilo reči o aktuelnim stranim investicijama i strategiji dovođenja stranih investitora, o investicijama lokalnog karaktera, koje sprovodi staropazovačka lokalna samouprava i JP, o efikasnosti administrativnih procedura koje su bitne za privlačenje investitora. Opštinsko rukovodstvo SNS-a naglasilo je da će se i ubuduće raditi na privlačenju investicija a samim tim i razvijanju lokalne privrede, a sve kako bi građani opštine Stara Pazova što bolje živeli.
Info Stara Pazova 25.09.2014.
Padavine otežavaju poljoprivredne radove jer je u septembru na teritoriji staropazovačke opštine palo oko 90 litara kiše po kvadratnom metru. Kiša je padala svaki drugi dan i zabeleženo je ukupno 13 kišovitih dana, kaže Mira Pejnović, agronom iz Stare Pazove i dodaje da zbog nepovoljnih vremenskih prilika kasni žetva soje, berba kukuruza, vađenje šećerne repe i priprema zemljišta uoči predstojeće setve strnina. Obran rod svih kultura sadrži visok procenat vlage i pre skladištenja mora ići u sušare. I ratari i otkupljivači treba da vode računa o ispravnosti i provetravanju skladišta kako bi žitarice bile zdrave i upotrebljive.
Kultura Stara Pazova 25.09.2014.
Dupke puna pozorišna sala sinoć na godišnjem koncertu Gradskog hora, pokazala je da staropazovačka publika voli horsko pevanje. Gosti hora su bili Gradski tamburaški orkestar pod upravom maestra magistra Ljubinka Lazića, za klavirsku pratnju je bila zadužena Bojana Sovilj, a gošće hora bile su i dve primadone: Gordana Tomić i Bojana Stavrov. Prijatni tonovi odabrane klasične muzike, tamburice, solo pesama, sremačkih poskočica, ruske muzike, kao i premijerno izvođenje muzičke numere za klavir kontrabas i solo pevača, širili su se salom, a publika je kraj koncerta dočekala na nogama i uz buran aplauz pozdravila sve učesnike godišnjeg koncerta.
Kultura Stara Pazova 25.09.2014.
Izložba slikanog stakla Mire Selene, kao i slika rađenih tehnikom vitraža, ali i književno druženje sa autorkom koja se bavi pisanjem priča, privuklo je sinoć publiku u staropazovačku biblioteku. Pored slika Mire Selene posetioci su imali priliku da vide i likovne radove njene ćerke Selene Danilović koja je primenjeni umetnik. Priče pisane toplim rečima o životu i njegovim tokovima pored autorke čitala je i Bogdana Marinković Gajin, a prijatnoj atmosferi je doprinelo i muziciranje Jane Vareca, koja je na klaviru svirala odabranu muziku.
Kultura Nova Pazova 25.09.2014.
Od petka 26. septembra do ponedeljka 29. septembra u Novoj Pazovi će biti održana manifestacija Dani doseljenika, kojom će biti obeleženo 70 godina od dolaska kolonista u ovo mesto. U petak uveče na programu je predstava AP Mirko Tatalović Ćira „Mikulina ženidba“ a u svečano otvaranje najavljano je za subotu u podne na platou ispred KPC Nova Pazova. U programu će učestvovati KUD Mladost i OKUD Sveti Sava, Aero klub Nova Pazova, Udruženje rezervnih vojnih starešina, Udruženje ribolovaca, Aktiv žena Nove Pazove i Udruženje penzionera. U subotu je u planu i dečija likovna radionica, popodne odbojkaški turnir a uveče koncert KUD-a Mladost. U nedelju će celovečernji koncert održati OKUD Sveti Sava sa početkom u 20 časova, dok će u 18 u sali bioskopa Dramska sekcija OŠ izvesti predstavu 70 godina Nove Pazove.
U nedelju u 10 časova je planiran rukometni a u 13 časova košarkaški turnir. U ponedeljak se Dani doseljenika završavaju otvaranjem izložbe radova Umetničkog udruženja Nova Pazova i svečanom akademijom.
Sport Stara Pazova 25.09.2014.
U Staroj Pazovi je održan Olimpijski čas za učenike osnovnih škola. Učesnici Olimpijskog časa su prošli kroz pet radionaca koje simbolizuju pet kontinenata i pet olimpijskih vrednosti: radost igre, fer-plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma. Učesnike Olimpijskog časa je pozdravila Biljana Čavić načelnica društvenih delatnosti i kulture Opštine Stara Pazova. Promoter je bila Andrea Arsović reprezentativka Srbije u streljaštvu, koja je nedavno na svetskom prvenstvu u Španiji osvojila bronzanu medalju u gađanju vazdušnom puškom i prva sportistkinja koja je ispunila normu za Olimpijke igre u Rio de Žaneiru. Ovaj Olimpijski čas kao gost u Staroj Pazovi je ispravtio i Edgar Hubner dikretkor za školska sportska takmičenja u Brazilu.
Info Stara Pazova 24.09.2014.
Danas je nemačka trgovinska kompanija „Lidl“, u Opštini Stara Pazova, potpisala Ugovor o kupovini opštinskog građevinskog zemljišta, čime se nagoveštava skori početak izgradnje glavnog „Lidl“ distributivnog centra. Ugovor su, u prisustvu Đorđa Radinovića, prvog čoveka Opštine Stara Pazova i njegovog tima, koji je svojim radom značajno doprineo uspešnom dolasku nove investicije, svečano potpisali: Dragan Čigoja, zastupnik kompanije „Lidl“ u našoj zemlji i Nedeljko Kovačević, direktor Direkcije za izgradnju opštine Stara Pazova. Ugovorom je predviđeno da parcela prelazi u svojinu kompanije uz naknadu od 157.948.800,00 dinara. „Dolazak uspešnih evropskih kompanija i odluka da investiraju u našoj Opštini je veliko priznanje za nas kao lokalnu samoupravu i vidljiv dokaz truda koje dugoročno ulažemo u stvaranju povoljnog poslovnog okruženja.
Ovo je samo jedan od pokazatelja da efikasnost, profesionalnost, odgovoran odnos i timski rad donose uspeh, a mi se upravo držimo ovih vrednosti jer znamo da je, u ovo vreme teške ekonomske krize, svako novo radno mesto od neprocenjive vrednosti za naše građane. Sa druge strane, ovako velika imena poput evropskog giganta kompanije „Lidl“, snaže reputaciju naše Opštine i mi im zahvaljujemo na poverenju koju su nam ukazali, uz spremnost da, kao i do sada, budemo na raspolaganju u svim aktivnostima, koje slede nakon potpisivanja Ugovora“, naglasio je predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović. Rukovodstvo kompanije je posebno istaklo izuzetno zadovoljstvo u pogledu saradnje sa čelnicima Opštine Stara Pazova, i izrazilo zahvalnost na svim do sada preduzetim radnjama. Da podsetimo, nemački trgovinski lanac „Lidl“ je međunarodni diskontni lanac supermarketa sa sedištem u Nemačkoj, koji uspešno posluje u 25 zemalja, sa više od 200.000 zaposlenih.
Info Stara Pazova 24.09.2014.
Skupština opštine Stara Pazova, na 22. sednici prihvatila je izveštaje Mandatno administrativne komisije na osnovu koga je zbog ostavki prestao mandat odbornicima sa izborne liste „Pokrenimo Srbiju - Tomislav Nikolić“: Srđanu Saviću iz Krnješevaca, Miloradu Jeremiću iz Surduka, Mirku Jovanoviću iz Golubinaca i Željku Madžareviću iz Nove Pazove, kao i o prestanku mandata Aleksandri Krneta, odbornici Demokratske stranke Srbije, zbog prestanka prebivališta na teritoriji opštine Stara Pazova. Umesto Aleksandre Krneta, mandat je dodeljen Ljubici Eror iz Starih Banovaca sa izborne liste „Demokratska stranka Srbije - Vojislav Koštunica“, a nova odbornica je danas položila zakletvu.
Prihvaćena je ostavka Vesne Jovanović sekretara Skupštine opštine, a usvojen je predlog da ona obavlja tekuće poslove do imenovanja novog sekretara. Odbornici su obavešteni da je Siniša Ulemek, istupio iz odborničke grupe Demokratske stranke Srbije, a Slobodan Popović, odbornik SPS-a je predložio da se pokrene aktivnost vraćanja BG voza na ove prostore.
Politika Stara Pazova 24.09.2014.
U prostorijama opštinskog Odbora Demokratske stranke Srbije danas je održana konferencija za novinare na kojoj je predsednik OO DSS-a Miloš Crnomarković demantovao informaciju da je 70 % članova DSS prešlo u SNS u Staroj Pazovi, objasnivši kako su pristupnicu SNS-u potpisala samo četiri bivša člana, koja su prethodno i izbrisana iz evidencije članstva DSS-a. Crnomarković je ovom prilikom izneo i ozbiljne kritike na sadašnju opštinsku vlast i kao plan stranke izneo borbu protiv aktuelne vlasti.
Info Stara Pazova 23.09.2014.
Skupština opštine Stara Pazova, sutra, na 22. sednici razmatraće izveštaj Mandatno administrativne komisije na osnovu koga je zbog ostavki prestao mandat odbornicima sa izborne liste „Pokrenimo Srbiju - Tomislav Nikolić“: Srđanu Saviću iz Krnješevaca, Miloradu Jeremiću iz Surduka i Mirku Jovanoviću iz Golubinaca, kao i o prestanku mandata Aleksandri Krneta, odbornici Demokratske stranke Srbije, zbog prestanka prebivališta na teritoriji opštine Stara Pazova. Umesto Aleksandre Krneta, mandat će biti dodeljen Ljubici Eror iz Starih Banovaca sa izborne liste „Demokratska stranka Srbije - Vojislav koštunica“.
Odbornici bi sutra trebalo da donesu rešenje o razrešenju Vesne Jovanović dužnosti sekretara Skupštine opštine, takođe zbog ostavke iz ličnih razloga.
Info Stara Pazova 23.09.2014.
Redovna odbrana od poplava uvedena je juče na sremskoj strani Dunava kod Novog Sada, pri vodostaju od 460 centimetara, saopštilo je Javno vodoprivredno preduzeće „Vode Vojvodine". Kako se navodi u saopštenju, prema prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, Dunav će rasti i narednih nekoliko dana, ali stručnjaci procenjuju da branjeno područje ne bi trebalo da bude ugroženo. Što se tiče vodostaja Dunava na teritoriji naše opštine iz Odeljenja za komunalne delatnosti i zaštitu životne sredine saznali smo da nema nikakve bojazni od povećanja vodostaja. Merama redovne odbrane od poplava, koja podrazumeva stalno osmatranje i obilazak odbrambenih linija, obuhvaćeno je 13,13 kilometara Dunava u zoni Sremske Kamenice, Petrovaradina i Sremskih Karlovaca.
Info Stara Pazova 23.09.2014.
Više od 600 pacijenata prošlo je kroz Internističku ambulantu za lečenje bubrežnih bolesnika staropazovačkog Doma zdravlja za godinu dana rada, rekla je za RTV Stara Pazova dr Svetlana Dudić, načelnica Centra za hemodijalizu istakavši da je otvoreno preko 100 zdravstvenih kartona. Poslednjih godina u Opštini Stara Pazova zabeležen je porast broja pacijenata obolelih od bubrežnih bolesti, naročito u Podunavlju gde je primetno povećanje broja pacijenata sa hroničnom bubrežnom isuficijencijom. Rapidnom povećanju broja bubrežnih bolesnika najviše doprinosi porast obolevanja od dijabetesa i hipertenzije, a ti pacijenti, po pravilu, imaju i nefropatiju, odnosno oštećenje bubrega.
Ambulanta za lečenje bubrežnih bolesnika radi dva puta nedeljeno, ponedeljkom i sredom popodne od 13.30 časova, pregledi se ne zakazuju. Pacijenti koji dolaze na lečenje potrebno je da imaju uput svog izabranog lekara i da sa sobom ponesu kompletne analize, prvenstveno laboratorijske, i ultrazvuk abdomena sa posebnim osvrtom na uro-trakt.
Kultura Stara Pazova 23.09.2014.
Sutra u 20 časova Gradski hor održava godišnji koncert,a gosti hora su članovi Gradskog tamburaškog orkestra koji će takođe dovesti goste. Članovi hora kojim rukovodi Radmila Andrejević potrudiće se i ovog puta da izborom muzičkih numera zadovolje sve ukuse i podsete staropazovačku publiku da je ovaj hor iz godine u godinu sve aktivniji i kvaliteniji.
Kultura Stara Pazova 23.09.2014.
Veče pod nazivom „Slike i reči”, organizuje sutra staropazovačka biblioteka,sa početkom u 18 časova. Gosti ovog prvog jesenjeg kulturnog događaja biće Mira Selena staropazovčanka koja će izložiti svoje slike na staklu i predstaviti knjigu poezije,a učestvuje i Selena Danilović koja će čitati poeziju Mire Selene.U biblioteci najavljuju bogat kulturni program tokom ove jeseni.
Život Stara Pazova 23.09.2014.
Institut za transfuziju krvi Srbije i Opštinska organizacija Crvenog krsta Stara Pazova organizuju u četvrtak 25. septembra akciju dobrovoljnog davalaštva krvi u Staroj Pazovi u transfuziomobilu koji će od 8 do 14 časova biti postavljen ispred zgrade opštine. Davalac krvi može biti svaka zdrava, odrasla osoba, starosti od 18 do 65 godina kod koje se lekarskim pregledom i proverom krvne slike, odnosno nivoa hemoglobina, utvrdi da davanje krvi neće ugroziti ni nju, niti osobu kojoj bi se ta krv primenila.
Info Nova Pazova 22.09.2014.
Uređenje centra Nove Pazove, koje je toku, odvija se po planu, onako kako je Direkcija za izgradnju opštine Stara Pazova dogovorila sa izvođačem radova, rekao je gostujući u emisiji Strogo lokalno Željko Madžarević, predsednik Saveta MZ Nova Pazova. Za sada je završen deo Knez Mihajlove ulice u delu prema pijaci i ispred škole. Madžarević se nada da će radovi biti završeni u narednih mesec i po dana i apelovao na građane Nove Pazove da budu pažljivi, da izbegavaju parkiranje svojih vozila na samom centru, kako ne bi ometali izvođače.
Info Stari Banovci 22.09.2014.
Fudbalski klub Dunav iz Starih Banovaca od juče je i zvanično bogatiji za velelepni sportski objekat koji je posle rekonstrukcije koja je trajala više od godinu dana konačno završen i svečano otvoren povodom mesne slave Male Gospojine. Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova je pred oko 1.000 posetilaca svečano otvorio ovaj objekat u koji je Opština uz pomoć Direkcije za izgradnju uložila pet miliona dinara. Svečanom otvaranju je prethodio polučasovni kulturno-umetnički program u kome su učestvovali gosti iz KUD-a „Mirkovo kolo“ iz okoline Gradiške u Republici Srpskoj, „Ćirilo i Metodije“ sa Busija, „Talija“ iz Beograda i domaćini članovi KUD-a „Izvor“.
Svečanost u Starim Banovcima pored predstavnika lokalne samouprave uveličali su i Dušan Tomić generalni sekretar FS Vojvodine, Slavko Tuvedžić, predsednik Izvršnog odbora Područnog fudbalskog saveza Srema, Slobodan Jovanović predsednik IO opštinskog fudbalskog saveza Stara Pazova kao i drugi gosti.
Život Stara Pazova 22.09.2014.
U susret Nacionalnoj nedelji promocije dojenja, koja se ove godine organizuje od 29. septembra do 5. oktobra pod sloganom „Dojenje – pobednički poen za život“ u Centru za prevenciju u Staroj Pazovi danas je održano edukativno predavanje o značaju dojenja. O sastavu majčinog mleka, pravilnom položaju za dojenje, prednostima i višestrukom značaju majčinog mleka za bebu govorila je dr Gordana Rodić, specijalista pedijatrije. Zanimljivo predavanje su pratile buduće majke, polaznice Škole za psihofizičku pripremu trudnica za porođaj koja se dva puta nedeljno organizuje u Preventivnom centru staropazovačkog Doma zdravlja.
Sport Stari Banovci 22.09.2014.
Na tradicionalnom takmičenju konjičkih zaprega održanom juče u Starim Banovcima, prvo mesto u kategoriji dvoprega osvojila je Jovana Lepšanović iz Surduka, a prvi u kategoriji četvoroprega bio je Milenko Radaković iz Surčina. U revijalnom delu fijakerijade nastupilo je devet zaprega, a otvarajući ovu manifestaciju Radislav Savić, predsednik Mesne zajednice Stari Banovci je rekao da će mesna zajednica i Opština Stara Pazova podržavati ovakve manifestacije.
Info Stara Pazova 22.09.2014.
Dobrotvorna zadruga Srpkinja osnovana davne 1904. godine 22. aprila na inicijativu učiteljice Vukosave Šimić u Staroj Pazovi, predstavlja početak osnivanja današnjeg Kola Srpskih sestara, popularnih Seša, u našoj opštini. Rođenje presvete Bogorodice ili mala Gospojina je praznik koji spada u red najvećih Crkvenih prazika i slava je Kola. Tom prilikom je u hramu Svetog proroka Ilije u Staroj Pazovi u nedelju održana Liturgija. Po rečima predsednice Dušice Marković Kolo nikada nije prekidalo svoj humanitarni rad i uvek je tu bilo kada je trebalo i pomagalo u okviru svojih mogućnosti, što radi i danas posle 110 godina postojanja. Svečani ručak upriličen je u restoranu Vojvodina u Staroj Pazovi uz prisustvo predstavnika Srpske pravoslavne crkve, kumova, prijatelja, predstavnika društvenih organizacija i članstva.
Info Stara Pazova 22.09.2014.
Đaci osnovne škole Rastko Nemanjić Sveti Sava i gimnazijalci škole Branko Radičević koji su zabeležili značajne rezultate na sportskim takmičenjima u ekipnoj konkurenciji nagrađeni su izletom na Avali. Ovaj izlet koji ima i edukativni karakter za najuspešnije male sportiste obezbedila je Opština Stara Pazova, opština je takođe obezbedila i odlazak u Beogradsko dramsko pozorište za učenike koji su bili uspešni na likovnim i literarnim konkursima.
Sport Stara Pazova 22.09.2014.
Tradicionalne pokrajinske sportske igre paraplegičara i kvadriplegičara održane su proteklog vikenda u nacionalnoj kući fudbala u Staroj Pazovi. Takmičenja, a ujedno i lepa druženja okupljaju veliki broj ljubitelja sportskih igara iz čitave Vojvodine, a ovom prilikom staropazovčanima je pripalo zadovoljstvo da ugoste i prijatelje iz Bosne i Hercegovine. Rekreativci ali i oni ozbiljni sportisti takmičili su se u atletici, bacanju kugle, koplja i diska, šahu, pikadu, streljaštvu i stonom tenisu.
Kultura Stara Pazova 22.09.2014.
U petak je u holu pozorišta u Staroj Pazovi otvorena izložba 11.Opštinske smotre likovnog stvaralaštva. Izložene su 43 slike, 7 skulptura i jedan reljef, 43 autora, članova Udruženja likovnih umetnika Stara Pazova, Udruženja likovnih umentika Leonardo iz Novih Banovaca, članova likovnih sekcija kulturno-umetničkih društava i slobodnih umetnika. Koliko će od ovih radova i umetnika predstavljati opštinu Stara Pazova na zonskoj smotri u Rumi, selektor Marjan Karavla, akademski slikar iz Stare Pazove saopštiće naredne nedelje, a najuspešnijima u prošloj godini, po oceni ocenjivačke komisije 10.opštinske smotre likovnog stvaralaštva, Savez amatera je kao i prethodnih godina dodelio nagrade i priznanja.
Prvu nagradu dobio je Dragan Đorđević, član ULU Leonardo, drugu Mira Jovanović iz Leonarda i Dragomir Bata Rudović iz ULUSP-a, treću Zorica Opavski i Ana Đermanović, obe iz ULUSP-a. Osim ovih nagrada, predsednik Skupštine Saveza amatera Vladislav Pop uručio je i osam pohvala. Izložbu je otvorila potpredsednica Skupštine Saveza amatera Anđelka Mali, a veče su muzikom oplemenili učenici muzičke škole Ljubinka Lazića iz Vojke.
Kultura Nova Pazova 22.09.2014.
Zamak bliskosti – naziv je zbirke pesama Ilinke Vuković, novinarke i pesnikinje rodom iz Nove Pazove, koju je ona predstavila u svom rodnom mestu. Ova njena četvrta knjiga sastoji se iz tri dela koncipiranih kao Stvarna stvarnost, Između jave i sna i Zamke i obmane. Ilinku inspirišu ljudi oko nje, međuljudski odnosi, rekla je za RTV Stara Pazova a govoreći o njenoj poeziji pesnik Radomir Mićunović je istakao da je Ilinka Vuković ovu zbirku koncipirala na zanimljiv način i da je ona jedna originalna ličnost. Organizator poetske večeri je bila novopazovačka biblioteka Petar Petrović Njegoš, ogranak Narodne biblioteke Dositej Obradović u Staroj Pazovi.
Sport Stara Pazova 22.09.2014.
U šestom kolu Srpske lige, Vojvodina, fudbaleri Dunava pobedili su u Starim Banovcima PIK Prigrevicu sa 1:0, a Radnički iz Nove Pazove je poražen u Čelarevu od ČSK Pivare sa 5:2. U opštinskom derbiju šestog kola Novosadsko-Sremske lige Omladinac je u Novim Banovcima pobedio Graničar 1924 Sremac iz Vojke sa 4:1, a Jedinstvo iz Stare Pazove je u Novom Sadu protiv Indeksa igralo 1:1. Fudbaleri Hajduka 1925 Podunavca pobedili su u šestom kolu Sremske lige u Belegišu PSK iz Putinaca sa 7:0, a Jadran iz Golubinaca je izgubio u Adaševcima od Sremca Graničara 1924 sa 2:0. U šestom kolu Druge Sremske lige Sloga iz Krnješevaca je poražena u Ljukovu od Železničara iz Inđije sa 2:1.
Info Stari Banovci 19.09.2014.
U nedelju će u Starim Banovcima biti održana tradicionalna 16. fijakerijada, u okviru slave Male Gospojine, izjavio je za RTV Stara Pazova Stevan Dražeta, predsednik Konjičkog kluba „Podunavlje Balta“. Od jutarnjih sati Starobanovčani će dočekivati goste, a takmičarski deo fijakerijade najavljen je za 12.00 sati, ali se očekuje da će početi u 13.00. Organizatori su obezbedili kvalifikovane sudije i opremu za merenje vremena, a za najbolje takmičare obezbeđene su nagrade i kvalitetni pehari.
Kultura Stara Pazova 19.09.2014.
Večeras će u holu pozorišta u Staroj Pazovi biti otvorena izložba 11.Opštinske smotre likovnog stvaralaštva. U odnosu na prethodnih 10 godina, na smotri učestvuje manje autora, jer je došlo do izmena propozicija, koje se pre svega odnose na to, da na smotri mogu da učestvuju samo stvaraoci sa teritorije staropazovačke opštine, tako da ih je ove godine 34, sa 51 radom. Selektor je i ove godine akademski slikar Marjan Karavla, a na otvaranju izložbe biće uručene i nagrade najuspešnijim likovnim stvaraocima u prošloj godini.
Info Stara Pazova 19.09.2014.
U Osnovnoj školi „Boško Palkovljević Pinki“ u Staroj Pazovi rezultati inicijalnog testiranja iz matematike za učenike četvrtih, šestih i osmih razreda su urađeni. Stručno veće matematičara i učitelja četvrtog razreda je uradilo analizu i već su kroz odeljenja razgovarali sa svojim učenicima kako je urađeno i koje dalje korake treba preduzimati da se rezultati unaprede, rekla je pedagoškinja Vesna Stepanović. Učenici četvrtog razreda su najbolje uradili inicijalni test, prosečna ocena je 15,1 a raspon bodova je od 7,5 do 20. U šestom razredu raspon je od nula do 20 bodova, prosečna ocena je 8,30 bodova, dok je u osmom razredu prosečna ovena 6,93 a raspon bodova 0,5 do 18, rekla je pedagoškinja Vesna Stepanović istakavši da generalno nisu zadovoljni rezultatima inicijalnog testiranja iz matematike.
Sport Stara Pazova 19.09.2014.
Juniorska reprezentacija Srbije u streljaštvu u ženskoj konkurenciji na svetskom prvenstvu u Granadi, u Španiji osvojila je sedmo mesto u disciplini malokalibarska puška trostav upucavši 1.710 krugova. Naša reprezentacija nastupila je u satavu Marta Bireš, članica Jedinstva iz Stare Pazove, Milica Babić i Tijana Kolarik. Pojedinačno najbliža finalu je bila Milica Babić, dok je Marta Bireš završila na 37. mestu sa 565 krugova u konkurenciji 50 takmičarki. Podsetimo naše juniorke u gađanju malokalibarskom puškom ležeći 60 metaka osvojile osmo mesto, a Marta Bireš je bila četrdeseta. Reprezentacija Srbije se sa svetskog prvenstva u Granadi vratila sa tri medalje, jednom zlatnom i dve bronzane.
Sport Stara Pazova 19.09.2014.
Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove danas, sutra i u nedelju će učestvovati na finalnom turniru prvenstva Srbije za kadetkinje. Prvog dana turnira Jedinstvo će igrati protiv Crvene Zvezde, sutra će im rival biti domaćin Vizura i u nedelju kadetkinje TENT-a. Sve utakmice će se igrati u hali Vizure na Novom Beogradu.
Info Stara Pazova 18.09.2014.
Na konferenciji za novinare opštinskog odbora Srpske Napredne Stranke danas su zvanično svoje pristupnice u članstvo Srpske Napredne Stranke potpisali bivši članovi Demokratke Stranke Srbije, njih oko 300, ali i oni koji su već godinama aktivni u političkom životu staropazovačke opštine. Đorđe Radinović, predsednik opštinskog odbora stranke i predsednik opštine Stara Pazova, je ovom prilikom izjavio da se radi o kvalitetnim i vrednim ljudima koji su svojim radom postizali dobre rezultate u prethodnom periodu. Radinović je takođe rekao da će svako ko uspešno i kvalitetno obavlja svoj posao ostati na svom radnom mestu bez obzira na političku stranku kojoj pripada.
Među najistaknutijim potpisnicima pristupnice su Miloš Grković, direktor JKP Vodovod i Kanalizacija, Vladimir Kerkez, direktor centra za kulturu, Zora Ljepoja, član opštinskog veća i Željko Šolaja, načelnik opštinskog odeljenja za opštu upravu i zajedničke poslove. Podršku novim članovima Srpske Napredne Stranke pružili su i oni koju aktivno učestvuju u političkom životu zemlje i predstavljaju SNS u republičkom parlamentu i važnim institucijama Ljibuška Lakatoš, narodna poslanica i Bogdan Laban, direktor Elektrovojvodine.
Info Stara Pazova 18.09.2014.
Firma Bela Bela studio iz Stare Pazove obezbedila je za tri đaka prvaka iz škole za osnovno i srednje obrazovanje „Anton Skala” radne stolove. Vlasnik firme Zoran Stošić danas je stolove predao na korišćenje. Ovo je četvrta škola u opštini Stara Pazova kojoj je firma Bela Bela studio obezbedila radne stolove za učenike. Pedagoškinja Ana Antonijević Rakić u ime kolektiva zahvalila se firmi Bela Bela studio na novom nameštaju koji im je i te kako potreban u nadi da će ova donacija biti primer i drugima koji su u prilici da pomognu u obnavljanju zastarelog nameštaja ove škole.
Kultura Stara Pazova 18.09.2014.
Sinoć je u Galeriji Centra za kulturu Stara Pazova otvorena prva izložba u sezoni 2014/2015. Izloženo je 10 slika velikog formata i jakog kolorita slikarke Biljane Milenković, od kojih četiri izlaže prvi put. Slike ove mlade autorke može pazovačka publika da pogleda do 7.oktobra.
Sport Stara Pazova 18.09.2014.
Fudbaleri Hajduk 1925 Podunavca iz Belegiša pobednici su kupa Opštinskog fudbalskog saveza Stara Pazova pošto su na svom terenu pobedili Slogu iz Krnješevaca sa 4:1. Kapitenu Dejanu Popoviću pehar je predao Dušan Uzelac potpredsednik Izvršnog odbora opštinskog fudbalskog saveza. Pored toga što su ostvarili pobedu Belegišani su stekli i pravo da nastave takmičenje u kupu na nivou Srema.
Ekonomija Stara Pazova 17.09.2014.
U Opštini Stara Pazova, danas su potpisani Ugovori sa novih devet pripravnika i njihovim budućim poslodavcima, što predstavlja realizaciju konkursa kojim se na dvanaest meseci zapošljavaju mladi pripravnici kako bi nakon toga bili osposobljeni za samostalni rad u struci i polaganje pripravničkog, odnosno stručnog ispita. U ostvarivanju ove mere zapošljavanja opština Stara Pazova je imala finansijsku podršku Pokrajine u visini od 1.100.000 dinara, a ukupan iznos troškova za ovu meru je 3.800.000 dinara. Opština Stara Pazova već duži niz godina izdvaja značajna sredstva za finansiranje različitih mera aktivne politike zapošljavanja. U našu opštinu iz godine u godinu dolazi sve veći broj investitora kako stranih tako i domaćih koji pomažu u smanjenju broja nezaposlenih.
Predsednik opštine Đorđe Radinović saopštio je da je u našoj opštini zemlju za izgradnju distributivnog centra kupila i velika nemačka kompanija Lidl.
Info ostalo 17.09.2014.
Na današnjoj sednici Skupštine opštine Pećinci, trećoj u ovom skupštinskom sazivu, odbornici su doneli odluku o prodaji građevinskog zemljišta u javnoj svojini, u industrijskoj zoni Šimanovci, privrednom društvu „Letač“ iz Inđije i privrednom društvu „Kleeman liftovi“ iz Šimanovaca, za izgradnju proizvodnih pogona. Predsednik Skupštine opštine Pećinci Sava Čojčić ovo je okarakterisao kao dobar pokazatelj da investitori i dalje pokazuju interesovanje za opštinu Pećinci. „Nakon dužeg vremena ponovo imamo investitore koji kupuju državno zemljište. „Kleeman liftovi“ koji već posluju na teritoriji naše opštine, imaju nameru da prošire proizvodne kapacitete, a investicija građevinske firme „Letač“ iz Inđije doneće pedesetak novih radnih radnih mesta.
Posebno je zanimljivo da je u pitanju firma iz Inđije, opštine koja je dugo bila lider u Sremu u privlačenju investicija, a ovo je pokazatelj da Pećinci preuzimaju taj primat“ – izjavio je prvi čovek pećinačkog parlamenta i naglasio da će sredstva koja će se od prodaje zemljišta sliti u opštinski budžet biti usmerena u kapitalne investicije. Među 30 tačaka dnevnog reda našao se i rebalans budžeta, kojim su kako je objasnio zamenik predsednice opštine Zoran Vojkić prihodi i rashodi budžeta smanjeni za 289 miliona dinara. „Najveće smanjenje prihoda imamo od naknade za zakup građevinskog zemljišta, jer će neke od planiranih prodaja zemljišta biti realizovane tek u narednoj godini, a i planirani prihodi od poreza na zarade morali su biti korigovani, jer će zbog smanjenja plata u državnom sektoru i prihodi u budžetu po ovoj osnovi biti manji“ – objasnio je Vojkić. Na današnjoj sednici odbornici su doneli i odluku o uslovima i postupku davanja u zakup poslovnog prostora u vlasništvu opštine. Po rečima vršioca dužnosti direktora Direkcije za izgradnju opštine Pećinci Branislave Ranković, ovom odlukom je postupak davanja na korišćenje poslovnog prostora u vlasništvu lokalne samouprave usklađen sa Zakonom o javnoj svojini, što je bilo neophodno, jer je prethodna odluka doneta još 1998. godine.
Info Stara Pazova 17.09.2014.
Osnovna škola „Simeon Aranicki“ u Staroj Pazovi dobila je još jednu u nizu nagrada u okviru projekta „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“. Ove godine, u projektu koji je realizovan pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice, Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine i Pokreta gorana Vojvodine, učestvovalo je 92 škole iz Vojvodine, a škola Aranicki nagrađena je za aktivnosti na zaštiti i očuvanju životne sredine u prošloj školskoj godini.
Pored petodnevnog nagradnog kampa u Banji Vrujci, škola je dobila 60 štedljivih sijalica koje će još više doprineti štednji energije i očuvanju životne sredine, i nalepnicu kao priznanje za pet godina aktivnog učešća u ovom projektu.
Info Stara Pazova 16.09.2014.
Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Staroj Pazovi beleži se pad broja nezaposlenih lica. Podaci govore da je od januara do avgusta ove godine u našoj opštini zabeležen pad broja nezaposlenih za 4,75 %. Prosečno u opštini Stara Pazova u toku 2013. godine zaposleno je 117 lica, a samo u prvih osam meseci ove godine prosečno je zaposleno 128 lica. U avgustu je zaposleno 10,40 % više osoba sa evidencije u odnosu na mesec jul, potvrdila je u izjavi za RTV Stara Pazova Nataša Radmanović, PR Nacionalne službe za zapošljavanje iz Sremske Mitrovice. U Sremskom okrugu registrovano je 26.925 nezaposlenih lica. U odnosu na prethodni mesec beleži se pad nezaposlenih za 2,05 %. Najveći broj nezaposlenih lica je u Sremskoj Mitrovici 6.906 lica, dok je u opštini Stara Pazova na evidenciji trenutno 3.689 nezaposlenih osoba.
Info Stara Pazova 16.09.2014.
Savet Agencije za energetiku dao je saglasnost na nove cene prirodnog gasa za javno snabdevanje za 32 javna snabdevača i nove cene za pristup distributivnim sistemima gasa od 1. oktobra 2014. godine.Prosečno povećanje cena javnog snabdevanja biće za sve kupce 3,6%, a za domaćinstva 4.8%. Nova uprosečena cena gasa u Srbiji iznosiće za sve kupce 43,4 dinara, a za sva domaćinstva 47,4 dinara po m3 bez PDV-a, Odnosno 51.70 dinara bez PDV-a. Ova promena je nastala dominantno zbog rasta kursa dolara u odnosu na dinar koji je za poslednjih 15 dana avgusta iznosio 88.7 dinara, što je za 4,6% više od kursa primenjenog za obračun sadašnje cene gasa, Na osnovu ovog kursa utvrđena je nova cena.U Srbiji 10% domaćinstava, odnosno 247 hiljada, ima priključak na gas. Prosečna godišnja potrošnja po domaćinstvu u 2013. godini je bila 873 m3. Ovo znači, da se sadašnjim povećanjem cena, prosečan godišnji račun za gas povećava za 2100 dinara (sa PDV-om).
Info Stara Pazova 16.09.2014.
U proteklih mesec dana, pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici su prilikom kontrola rada 157 ugostiteljskih objekata na području Srema, pronašli i oduzeli tehničku robu i aparate za sportsko klađenje i igre na sreću, bez, zakonom propisane dokumentacije. Oduzete su 64 slot-mašine, 2 elektronska ruleta i 42 tehnička uređaja (računara, monitora, štampača i televizora). Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćeno organizovanje igara na sreću, protiv 25 vlasnika ugostiteljskih objekata podnete su krivične prijave nadležnim tužilaštvima, saopštila je danas Policijska uprava Sremska Mitrovica.
Info Stara Pazova 16.09.2014.
Pred početak berbe kukuruza i vađenja šećerne repe čiji se rod očekuje iznad proseka, agro stručnjaci sa dugogodišnjim iskustvom, kažu da je ova godina izuzetna po vremenskim prilikama ali i po dobrim prinosima. Profesor dr Nedeljko Nenadić, savetnik u Delta Agraru u AD Napredak, kaže da u svom pedesetogodišnjem iskustvu rada na Poljoprivrednom fakultetu i na terenu sa poljoprivrednicima nije zapamtio ovako rodnu poljoprivrednu godinu. Sve kulture od strnih žita do šećerne repe postigle su rod iznad proseka. Zapaženim rezultatima u poljoprivrednoj proizvodnji ove godine doprineli su padavine, primenjena adekvatna agrotehnika i deklarisano seme.
Čak i sitni proizvođači ako su se iole pridržavali ovih saveta imaju dobre prinose. Na startu proizvodnje najviše je obećavao suncokret. Kod kukuruza se očekuju rekordni prinosi, a i šećerna repa je dobro rodila, međutim digestija zbog obilnih padavina će biti nešto niža. Ipak, sa rezultatima treba sačekati do završetka jesenjih poslova.
Info Stara Pazova 16.09.2014.
Institut za transfuziju krvi Srbije i Opštinska organizacija Crvenog krsta Stara Pazova organizuju u nedelju 21. septembra akciju dobrovoljnog davalaštva krvi u Novoj Pazovi u prostorijama osnovne škole Sveti Sava, koja će se održati od 8 do 13 časova. Iz instituta apeluju, da se zbog nedostatka krvnih grupa A+ i O+, akciji odazovu svi koji su u mogućnosti da daju krv, bilo da su stari ili novi davaoci, a posebno imaoci navedenih krvnih grupa.
Info Stara Pazova 16.09.2014.
U prvoj utakmici turnira za odbojkašice u Staroj Pazovi Crvena Zvezda je pobedila ekipu Jedinstva sa 3:2 u setovima. U toku je utakmica između NIS Spartaka iz Subotice i TENT-a iz Obrenovca. U drugom kolu, koje će se igrati večeras, najpre će se sastati u 18 časova TENT i Crvena Zvezda, a od 20.30 časova Jedinstvo i NIS Spartak. Turnir će se završiti sutra kada će najpre igrati u 10 časova Crvena Zvezda i NIS Spartak i u 12. 30 Jedinstvo i TENT. Sve utakmice će se igrati u hali u ulici Branka Radičevića.
Sport Stara Pazova 16.09.2014.
Na svetskom prvenstvu u streljaštvu koje je u toku u Granadi u Španiji, juče su nastupile juniorke u gađanju malokalibarskom puškom 60 metaka ležeći. Naša ekipa u sastavu Tijana Kolarik, Milica Babić i Marta Bireš, inače članica Jedinstva iz Stare Pazove, osvojila je osmo mesto sa 1.856,6 upucanih krugova. Pojedinačno Marta Bireš je zauzela 40. mesto u konkurenciji 51 strelca sa 606,2 upucana kruga. Na svetskom prvenstvu u Granadi naši strelci u seniorskoj konkurenciji su dosada osvojili tri medalje od toga jednu zlatnu, a prvenstvo se završava 18 septembra.
Info Stara Pazova 15.09.2014.
Danas je u Staroj Pazovi 20-oro odabranih preduzetnika, u okviru završenog javnog konkursa za podršku razvoju preduzetništva, mikro i malih pravnih lica, potpisalo ugovore sa lokalnom samoupravom. Opština Stara Pazova je za male preduzetnike koji se bave proizvodnjom tetenine, kolača, štampanog materijala, frizere, kozmetičare, izdvojila ukupno milion dinara. Ovo je pilot projekat a za narednu godinu planiramo da povećamo sredstva, izjavio je Đorđe Radinovic, predsednik opštine Stara Pazova, prilikom potpisivanja ugovora. Novac dobijen od opštine preduzetnici će namenski potrošiti za obnavljanje pribora,kupovinu repromaterijala ili opremanje lokala. Predsednik Radinović je potpisnicima ugovora obećao da će novac dobiti do kraja ove nedelje.
Info Belegiš 15.09.2014.
U centru Belegiša juče je obeležena 70. godišnjica oslobođenja mesta. Nakon intoniranja Himne „Bože pravde“ i nekadašnje himne „Hej sloveni“, pozdravljajući građane i goste, Žikica Korica, predsednik Udruženja boraca ovog mesta istakao je da je u borbi protiv fašizma poginulo 259 Belegišana, a među njima i dva Narodna heroja: Vera Miščević i Nikola Marinković Mitanče. Nikola Brzovan, predsednik SUBNOR-a Dolova je podsetio na dane bratimljenja sa Belegišom, Dejan Umetić, podpredsednik SUBNOR-a i predsednik Mesne zajednice Laćarak je ukazao na obavezu negovanja slobodarskih tradicija, a Milan Pjevac, predsednik boračke organizacije Opštine Stara Pazova je podsetio da su nekada Surduk i Belegiš zvali „Mala Moskva“, da su Banovci i Stara Pazova bili NDH-Nezavisna država Hrvatska, a upitao je gde su potomci onih koji su dali živote u borbi za slobodu.
Delegacije boračkih udruženja položile su cveće i vence na spomen obeležja u centru mesta, a na kraju svečanosti priređen je kraći kulturno umetnički program.
Info Novi Banovci 15.09.2014.
Ekipa Steve Živanovića iz Zemuna pobedila je na ugostiteljsko turističkoj manifestaciji „Banovački kotlić“ održanoj juče ispred restorana „Priča“ u Novim Banovcima. Drugo mesto osvojio je Perica Jovanović iz Starih Banovaca, a treće Zoran Gašparović i Zdravko Janković iz Novih Banovaca. Na manifestaciji koja je 17. put održana predstavile su se članice Udruženja žena i Udruženja građana „Volim Banovce“, nastupile su rok grupe Old kuks i Vojka Ekspres, a goste je zabavljao tamburaški orkestar.
Sport Stara Pazova 15.09.2014.
Sutra i u sredu u Staroj Pazovi će se održati turnir za odbojkašice na kome će pored ekipe Jedinstva učestvovati i Crvena Zvezda iz Beograda, NIS Spartak iz Subotice i TENT iz Obrenovca. Sutra u 10 časova prvu utakmicu će igrati Crvena Zvezda i Jedinstvo, od 12.30 časova će se sastati Spartak i TENT. U drugom kolu, u utorak popodne, najpre će se sastati u 18 časova TENT i Crvena Zvezda a od 20.30 časova Jedinstvo i Spartak. Turnir će se završiti u sredu kada će najpre igrati u 10 časova Crvena Zvezda i Spartak i u 12.30 Jedinstvo i TENT. Sve utakmice će se igrati u hali u ulici Branka Radičevića.
Sport Stara Pazova 15.09.2014.
U petom kolu Srpske lige, Vojvodine, fudbaleri Radničkog pobedili su u Novoj Pazovi Slogu iz Temerina sa 5:1, a Dunav iz Starih Banovaca je savladao kao gost Vršac sa 1:0. U derbiju petog kola Novosadsko-Sremske lige Omladinac iz Novih Banovaca je pobedio Kabel u Novom Sadu sa 1:0, Jeidnstvo i Hajduk iz Beške su u Staroj Pazovi igrali 1:1, a Graničar 1924 Sremac je poražen u Vojki od Ljukova sa 2:1. Utakmica petog kola Sremske lige u Golubincima između Jadrana i Napretka iz Popinaca je završena 1:1, a Hajduk 1925 Podunavac iz Belegiša je sa Slovenom u Rumi igrao 0:0. U petom kolu Druge Sremske lige Sloga je u Krnješevcima sa Borcem iz Martinaca igrala 0:0.
Info Stara Pazova 15.09.2014.
Oko 400.000 mališana u Srbiji prima dečji dodatak. U opštini Stara Pazova je do sada je podnetih 1.280 zahteva, do kraja godine očekuje se još oko hiljadu. Pravo na dečji dodatak ostvaruje se na osnovu novčanog i imovinskog cenzusa. Imovinski census nije menjan od 1992. godine, a novčani se usklađuje mesečno sa indeksom troškova života i trenutno iznosi 8 hiljada 50 dinara po članu domaćinstva, za samohrane roditelje 9 hiljada 660. Najkasnije do 31.oktobra, korisnici kojima je dečji dodatak odobren u periodu od novembra prošle godine do sada, treba da donesu školske potvrde, a takođe mogu da ostvare i pravo energetski zaštićenog kupca, za šta je census niži nego za dečji dodatak.
Kultura Golubinci 15.09.2014.
Pete Večeri i noći Ilije Žarkovića Žabara, posvećene ovom svestranom umetniku iz Golubinaca, počele su uspavankom „Spavaj mi dušo“ čiji je on kompletan autor, u izvođenju vokalnih solistkinja Dubravke Ćaćić i Željke Dokoza. Zatim je svoju poeziju predstavila mlada pesnikinja iz Popinaca Kristina Arsenijević, koje je je počela sa pesmom posvećenom Dejki, kako su prijatelji još zvali Žarkovića a nastavila sa stihovima iz svoje zbirke, koja treba uskoro da bude objavljena. U programu je učestovao i Dečji crkveni hor, Omladinski tamburaški orkestar, pevačka grupa HKPD Tomislav, mlade solistkinje ovog Društva a kao specijalni gost kantautor Vlada Kanić. Jubilarnu manifestaciju, čiji je organizator pomenuto Društvo, zatvorile su rok grupe Asteroidi i Srce a podržale mnoge institucije, među kojima i opština Stara Pazova.
Publika je u punoj fiskulturnoj sali podržala aplauzom sve učesnike odlično pripremljenog programa, koji je pokazao da i male sredine poput Golubinaca, imaju šta da ponude.
Info Stara Pazova 12.09.2014.
Od večeras na pešačko-biciklističkoj stazi između Stare i Nove Pazove će funkcionisati javna rasveta. Birokratski čvor koji je nastao zbog ispreplitanosti nadležnosti opštinskih i republičkih organa, kao i činjenica da je ovaj projekat rađen bez građevinske dozvole bili su glavni uzročnici zbog kojih rasveta na pešačko-biciklističkoj stazi nije radila. Protekle dve godine u Direkciji za izgradnju su radili na dobijanju svih građevinskih dozvola koje su potrebna da se izdejstvuje upotrebna dozvola za rad rasvete. U nedavnom razgovoru za našu medijsku kuću direktor Direkcije Nedeljko Kovačević je istakao da je ovo prioritet za bezbednost građana, jer zaista veliki broj biciklista i pešaka koristi ovu stazu kako danju tako i u večernjim satima.
Info Stara Pazova 12.09.2014.
U opštini Stara Pazova u toku je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za subvencionisanje veštačkog osemenjavanja umatičenih grla i subvencionisanje osiguranja poljoprivredno – ratarske proizvodnje na teritoriji opštine Stara Pazova. Korisnici podsticajnih sredstava mogu biti lica koja se bave uzgojem umatičenih grla (goveda i krmača) i lica koja se bave poljoprivredno–ratarskom proizvodnjom i imaju osigurane useve, a ispoštovala su rokove za plaćanje polise osiguranja i imaju prebivalište na teritoriji opštine Stara Pazova, kao i da su blagovremeno podnela prijavu na konkurs. Visina podsticajnih sredstava: ukupan iznos je 4.200.000,00 dinara. Podsticajna sredstva će se dodeljivati po pristiglim prijavama do iznosa sredstava predviđenih za ove namene. Konkurs je otvoren do 31.10. 2014. godine. Prijave na konkurs se podnose na obrascima koji se mogu preuzeti na internet stranici opštine Stara Pazova www.starapazova.rs, na info pultu u zgradi opštine Stara Pazova, Svetosavska 11 u Staroj Pazovi.
Info Stara Pazova 12.09.2014.
Po nastavnom kalendaru za školsku 2014/2015. godinu 13. septembar je radna subota u osnovnim školama sa sedištem na teritoriji AP Vojvodine. Učenici nižih razreda Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki“ u Staroj Pazovi sutra će sređivati svoje učionice i panoe, učenici viših razreda će uređivati školsko dvorište i sportske terene dok će učenici šestog razreda otputovati na jednodnevnu ekskurziju u Valjevo, koja je proletos otkazana zbog poplava. U Osnovnoj školi „Simeon Aranicki“ u Staroj Pazovi za sutra je bila planirana izložba kućnih ljubimaca, koja je otkazana zbog lošeg vremena, rekla je za RTV Stara Pazova pedagog Jasna Pavlović Anić istakavši da će učenicima biti predstavljene sve sekcije koje će aktivno raditi u školskoj 2014/2015. godini.
U Osnovnoj školi „Heroj Janko Čmelik“ za neka odeljenja će biti organizovane kreativne radionice učenici osmog razreda će imati profesionalnu orjentaciju, učenici viših razreda odlaze u Beograd a nekoliko odeljenja učenika posetiće Muzej hleba u Pećincima.
Info Stara Pazova 12.09.2014.
Prošle godine staropazovačka policija je evidentirala sedamdeset dve, a u tekućoj godini, do sada 57 krađa bicikala u Opštini Stara Pazova. Dvotočkaše kradu uglavnom povratnici u vršenju krivičnih dela, rekao je u razgovoru za RTV Stara Pazova viši policijski inspektor, Dragan Vranješ, pomoćnik komandira Policijske ispostave Stara Pazova. Iz policije savetuju da se bicikli ostavljaju na mestima pokrivenim sigurnosnim kamerama, da ih dobro obezbede ili zaključaju, a u cilju lakše identifikacije i pronalaženja, bicikle treba fotografisati i sačuvati račune o kupovini. U zavisnosti od visine štete, krađa bicikla tretira se ili kao krađa ili kao sitno delo krađe, a obično sudski procesi traju dugo i kazne su blage.
Info Novi Banovci 11.09.2014.
Opštinska organizacija Crvenog krsta Stara Pazova organizuje u nedelju 14. septembra akciju dobrovoljnog davalaštva krvi u Novim Banovcima u prostorijama osnovne škole Nikola Tesla, koja će se održati od 9 do 14 časova. Iz ove organizacije apeluju, da se zbog nedostatka krvi, akciji odazovu svi koji su u mogućnosti da daju krv, bilo da su stari ili novi davaoci.
Info Stara Pazova 11.09.2014.
Poljoprivreda je jedina izvozna šansa Srbije, kaže Đorđe Bugarin iz Privredne komore Vojvodine.I kao dobar primer navodi prošlu godinu, kada smo izvezli više od milion tona pšenice. Plasmanom poljoprivrednih kultura na inostrano tržište ostvarili bismo značajne devizne prilive zemlji i smanjili deficit u robnoj razmeni sa inostranstvom. Kukuruz lane nismo izvezli zbog aflatoksima, međutim, ove godine očekujemo rekordan rod žutog zrna i deviznu zaradu. Bugarin dodaje da su za naše povrće i voće, pre svega jabuke već sada zainteresovani Rusi, i predlaže poljoprivrednicima da krenu sa povezivanjem proizvodnje i udruživanjem, a nadležnim organima da stvore povoljan ambijent ulaganja u poljoprivredu.
Kultura Nova Pazova 11.09.2014.
Na Izbornoj skupštini Umetničkog udruženja Nova Pazova za predsednika je izabran Vladimir Došenović, akademski slikar i dosadašnji član Udruženja. Funkciju potpredsednika obavljaće Bojana Čabraja. Plan rada za naredni period još je u pripremi, ali u najavi su izložbe povodom Dana doseljenika, predstavljanje radova Marijana Karavle i Milice Nikolčić. Sve izložbe u Galeriju KPC Nova Pazova su u prethodnih godinu dana bile jako dobro posećene, što članove Umetničkog udruženja raduje. Sada razmišljaju da publici ponude i nove zanimljive programe.
Sport Stara Pazova 11.09.2014.
U finalu kupa opštinskog fudbalskog saveza Stara Pazova sastaće se fudbaleri Sloge iz Krnješevaca i Hajduka 1925 Podunavac iz Belegiša. Juče u polufinalu Sloga je pobedila Jadran u Golubincima sa 3:0, a belegišani su savladali Borac u Surduku sa 2:1. Pobednik finalne utakmice će dobiti pehar opštinskog fudbalskog saveza, a steći će i pravo da nastavi takmičenje na nivou Srema, a termin igranja finala će biti naknadno utvrđen.
Info Stara Pazova 10.09.2014.
U prvih sedam meseci ove godine Inspekcija rada je u kontroli više od 68.000 zaposlenih u Srbiji, zatekla 3.119 neprijavljenih radnika. Odeljenje inspekcije rada za Sremski okrug je tokom prvih osam meseci ove godine izvršilo ukupno 103 nadzora iz oblasti radnih odnosa kod poslodavaca na teritoriji opštine Stara Pazova. Rad na crno je zabeležen prilikom četiri nadzora i za sva četiri slučaja podnet je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, potvrdio je u izjavi za našu medijsku kuću načelnik inspekcije rada za Sremski okrug Vladan Tanasić. Prekršajni sud u Staroj Pazovi je u pomenutom vremenskom periodu doneo tri presude sa kaznama za poslodavce u ukupnom iznosu od 1.355.000 dinara.
Kultura Stara Pazova 10.09.2014.
Od četiri filma, koliko je ovog meseca na repertoaru Centra za kulturu u Staroj Pazovi, prva dva stižu na veliko platno večeras i sutra. U 18 časova je projekcija 3D filma Avioni i nebeski vatrogasci, a u 20 h film Plaćenici 3, u kome prvi put zajedno glume Silvester Stalone, Arnold Švarceneger, Džejson Stejtam, Mel Gibson, Vesli Snajps, Antonio Banderas, Harison Ford i još deset holivudskih legendi. Pred kraj meseca pazovačka i novobanovačka publika imaće priliku da pogleda i Legendu o Ozu i Čuvare galaksije.
Info Stara Pazova 10.09.2014.
Po preporuci Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja u osnovnim školama će ove nedelje biti sprovedeno inicijalno testiranje iz matematike za učenike četvrtih, šestih i osmih razreda. Učenici osmih razreda su inicijalni test radili danas, u četvrtak će svoje znanje iz matematike proveriti učenici šestih a u petak učenici četvrtih razreda, rekao je za RTV Stara Pazova predsednik Aktiva direktora i direktor Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki“ u Staroj Pazovi Milan Predojević, istakavši da učenici imaju 90 minuta za rešavanje zadataka. Ove školske godine Opština je štampala inicijalne testove za sve učenike osnovnih škola.
Kultura Vojka 10.09.2014.
Otvaranjem izložbe preko 50 radova nastalih na 24. likovnoj koloniji Kosmik art - Ljubiša Marić sinoć je završena ova manifestacija. Koloniju je zatvorio Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova, koja je bila generalni pokrovitelj a ove godine ustanovljenu nagradu Naj paleta dobio je Predrag Jovović iz Rume. U muzičkom programu učestvovali su učenici Muzičke škole Ljubinka Lazića, a posetioci su ujedno uživali u novim slikama, od kojih će jedan deo biti poklonjen mestima uništenim u majskim poplavama.
Kultura Stara Pazova 10.09.2014.
Gradski hor Stara Pazova priprema se za veliki godišnji koncert u septembru. Prema rečime horovođe, Radmile Andrejević, biće to veče romantične horske i popularne muzike na kojem će publika osim Gradskog hora imati prilike da čuje Gradski tamburaški orkestar pod rukovodstvom Ljubinka Lazića i druge najbolje muzičare iz naše sredine. Koncert Gradskog hora u pozorišnoj sali u Staroj Pazovi zakazan je za 24.septembar.
Život Stara Pazova 10.09.2014.
Poselo Feniks i prijatelji okupilo je posle letnje pauze dosta članova Društva za afirmaciju invalida Feniks i prijatelja koji su ne samo pomno pratili već i aktivno učestvovali na predavaju o alergijama. Ovu temu kao aktuelnu u ovo doba godine izabrala je gošća Snežana Kozomara, doktorka specijalista otorinolaringolog. Posle predavanja Klub za dnevni boravak orio se pesmom a nije izostala ni trpeza ljubavi. I ovo poselo je bilo deo ovogodišnjeg jubileja Feniksa, 20 godina od osnivanja i uspešnog rada.
Info Stara Pazova 10.09.2014.
Sinoć posle 19 časova u Staroj Pazovi u ulici Kamenarevoj ispred Lastine garaže dogodila se saobraćajna nesreća. Kako nezvanično saznajemo od stanovnika te ulice, u udesu je učestvovao motocikl, koji se kretao iz pravca Stare Pazove i automobil, koji se kretao iz Vojke. Prema rečima očevidaca, u veoma kratkom roku na lice mesta je stigla ekipa hitne pomoći, koja je zbrinula povređenog vozača motocikla. Policija je takođe bila na terenu i saobraćaj je bio u prekidu, dok su vršili uviđaj. Zvaničnih informacija za sada naša redakcija o ovom udesu nema.
Info Nova Pazova 09.09.2014.
Na poslednjem sastanku Saveta MZ Nova Pazova pod tačkom razno na dnevnom redu su bili i komunalni problemi u ovom mestu. Građani se najčešće žale na divlje deponije, kanalske mreže, nedostatak ležećih policajaca. U saradnji sa lokalnom samoupravom i javnim komunalnim preduzećima u Novoj Pazovi se veoma brzo rešavaju komunalni problemi, rekao je Željko Madžarević, predsednik Saveta MZ Nova Pazova, nadajući se da će se tako nastaviti i ubuduće.
Info Stara Pazova 09.09.2014.
Posle letnje pauze večeras u Klubu za dnevni boravak u staropazovačkom parku Društvo za afirmaciju invalida Feniks nastavlja poselo. Gost posela Feniks i prijatelji će biti Snežana Kozomara, otorinolaringolog. U muzičkom delu će učestvovati Jan Čemerski, Irina Klinko i Miroslav Opavski a ni ovoga puta neće izostati trpeza ljubavi. I 64 poselo koje počinje u 19 časova, će biti u znaku ovogodišnjeg jubileja Feniksa, 20 godina od osnivanja društva.
Kultura Golubinci 09.09.2014.
Vladimir Banovčanin iz Golubinaca sa tribjut bendom Bitlsi učestvovao je krajem avgusta na Nedelji Bitlsa, koja se održava svake godine u Liverpulu, gradu odakle je potekla, ova, najpopularnija grupa dvadesetog veka. Nedelja Bitlsa okuplja najbolje tribjut bendove iz celog sveta a bend iz Srbije ove godine je prvi put pozvan da bude među njima. „Za sedam dana imali smo 14 veoma posećenih i uspelih koncerata“ – rekao je Banovčanin u razogovoru za RTV Stara Pazova.
Info Golubinci 08.09.2014.
Četrdesetsedmogodišnji Milan Vuletić iz Golubinaca nestao je 24. avgusta u poslepodnevnim časovima i od tada mu se gubi svaki trag. Na sebi je imao crnu trenerku, žutu majicu, bele patike i smeđi kačket. Prema rečima Milanovog brata, Ratka Vuletića, ovo nije prvi put da Milan nestane, naime 2010. godine Milan je pronađen u blizini Jarkovačkog jezera u opštini Inđija gde je pokušao da izvrši samoubistvo. Nekoliko dana pre nestanka Milan se povukao u sebe, i nije ni sa kim razgovarao. Molimo sve koji bilo šta znaju o Milanu Vuletiću da se jave na broj telefona 062 89 74 934 ili u najbližu policijsku stanicu.
Info Stara Pazova 08.09.2014.
Postavljanjem završnog sloja asfalta na prilaznim saobraćajnicama u Fruškogorskoj ulici u Staroj Pazovi završeni su radovi na izgradnji mosta dužine 12 metara i širine 6,5 metara na koji su meštani ovog dela Pazove čekali tridesetak godina. Vrednost investicije je 3 miliona 300 hiljada dinara bez PDV-a, potvrdio je za RTV Stara Pazova direktor Direkcije za izgradnju Nedeljko Kovačević dodavši da je novi most pogodan za sve vrste vozila. Iza ove ulice u ataru nalazi se veliki broj oranica, a kako je vreme poljoprivrednih radova, most će dobro doći i poljoprivrednicima koji su do sada do svojih njiva dolazili zaobilaznim putevima.
Info Stara Pazova 08.09.2014.
Na redovnoj izbornoj skupštini jednoglasno je ponovo za predsednika Crvenog krsta Stare Pazove izabran Vladimir Maričić, potpredsednik je Zoran Ljubinković, a sekretar ove organizacije u staropazovačkoj Opštini je, kao i do sada, Milan Skoko. Posle izbora, predsednik Maričić je za RTV Stara Pazova rekao da će Crveni krst nastaviti da ispunjava svoju humanu ulogu u društvu uz pomoć svih sugrađana, a naročito lokalne samouprave.
Kultura Stara Pazova 08.09.2014.
Folklorni ansambl Klasje SKUD-a Janko Čmelik jutros se vratio sa gostovanja u Austriji. Bila je to uzvratna poseta folklornom ansamblu Tanzkreis iz Neudau. Pored posete prijateljima sa kojima je saradnja počela pre dve godine, FS Klasje je ovoga puta učestvovao i na Međunarodnom folklornom festivalu. Prvi nastup na festivalu je bio u petak a drugi juče.
Sport Stara Pazova 08.09.2014.
Fudbaleri Dunava pobedili su u četvrtom kolu Srpske lige, Vojvodina, u Starim Banovcima Tekstilac iz Odžaka 1:0, a Radnički iz Nove Pazove je protiv Banata u Banatskom dvoru igrao 1:1. U četvrtom kolu Novosadsko-Sremske lige, Omladinac je u Novim Banovcima savladao Mladost iz Bačkog Jarka 2:0, Jedinstvo iz Stare Pazove je izgubilo od Budućnosti u Gložanu 1:0, a Graničar 1924 Sremac iz Vojke je poražen u Kaću od Jugovića 2:1. U četvrtom kolu Sremske lige, Hajduk 1925 Podunavac u Belegišu je savladao Budućnost iz Salaša Noćajskog 2:0, a utakmica u Irigu između Radničkog i Jadrana iz Golubinaca je završena 1:1. Sloga iz Krnješevaca je u četvrtom kolu Druge Sremske lige protiv Jedinstva u Platičevu igrala 1:1.
Info Stara Pazova 08.09.2014.
Savet Mesne zajednice Stara Pazova jednoglasno je usvojio predlog rebalansa Finansijskog plana za tekuću godinu. I pored preporuke Odeljenja za finansije Opštine da se do kraja godine rashodi i izdaci smanje za 20 odsto, ukupni rashodi Mesne zajednice ostali su na istom nivou, u iznosu od 23 miliona 71 hiljadu dinara, jer je Finansijski plan urađen realno i nije postojala mogućnost da se nijedna stavka umanji. Predlogom rebalansa je izvršena preraspodela planiranih aproprijacija u skladu sa dosadašnjom dinamikom izvršenja i iskazanim potrebama do kraja godine.
Kultura Stara Pazova 08.09.2014.
Dokumentarni film "Zemljom. Rukama. Idejama", projekat nezavisne produkcije "Flow&etc." iz Stare Pazove, je na ovogodišnjem, šestom po redu, međunarodnom festivalu turističkog i ekološkog filma, nagrađen specijalnim priznanjem žirija za poseban pristup ekološkoj temi. Reč je o televizijskom formatu, pilot-emisiji koja najavljuje serijal emisija o perma-kulturi, koju ova produkcijska kuća planira da realizuje. Autor filma je Gordana Momčilović, narator Mića Dudić, snimatelj Zoran Jeremić, montažer Dejan Katić.
Kultura Vojka 08.09.2014.
24.Likovna kolonija Kosmik art – Ljubiša Marić u Vojki, počela je minutom ćutanja na počast začetniku i ostalim prijateljima ove kolonije. Koloniju je otvorio Radoje Blagojević, predsednik SO Stara Pazova, a u ime organizatora učesnike i goste pozdravio je Ljuban Skopljak, predsednik Saveta MZ Vojka. Doborošlicu u Vojku umetnicima kulturno-umetničkim programom poželeli su čuvari narodne tradicije. 25 slikara iz svih krajeva Srbije, a najviše iz Srema, stvaraće nova dela do utorka. 30 radova sa kolonije otići će u tri grada, stradala u majskim poplavama, a tokom kolonije biće i drugi kulturni sadržaji.
Info Golubinci 05.09.2014.
Izgradnja sportske hale u Golubincima napreduje po projektu. Prva faza na izgradnji savremene sportske hale je privedena kraju. Završeni su grubi radovi na objektu i postavljena je krovna konstrukcija. Vrednost prve faze iznosi 40 miliona dinara, izjavio je za RTV Stara Pazova Nedeljko Kovačević direktor Direkcije za izgradnju opštine Stara Pazova i dodao da sledeća faza, vrednosti 50 miliona dinara počinje već početkom 2015. godine i da će, ukoliko sve bude teklo po planu, hala biti gotova do kraja sledeće godine. Izgradnja sportske hale počela je u martu ove godine, a njenim završetkom Golubinčani bi mogli da budu domaćini raznih sportskih događaja s obzirom da hala obuhvata višesportske terene, rekreativci bi imali novo mesto okupljanja, a učenici lokalne osnovne škole imali bi fiskulturnu salu koja će časove fizičkog vaspitanja učiniti zanimljivijim.
Info Nova Pazova 05.09.2014.
Za novog predsednika Izvršnog odbora Saveta MZ Nova Pazova, umesto Vladimira Grujića, koji je iz privatnih razloga podneo ostavku, sinoć je na sednici Saveta izabran Saša Barišić. Miloš Grković i dr Tode Vojvodić novi su članovi Izvršnog odbora a na mestu zamenika predsednika Saveta umesto Ivane Tošković, od sinoć se nalazi Živojin Gavrić. Na dnevnom redu sednice bio je i rebalans finansijskog plana, koji je usvojen jednoglasno, kao i sve ostale odluke.
Info Stara Pazova 05.09.2014.
Savet Mesne zajednice Stara Pazova na današnjoj sednici trebalo bi da donese odluku o usvajanju rebalansa Finansijskog plana mesne zajednice za tekuću godinu. Pred članovima Saveta će se naći i izveštaj o radu Izvršnog odbora između dve sednice Saveta.
Kultura Vojka 05.09.2014.
U Vojki večeras počinje 24. Likovna kolonija Kosmik art–Ljubiša Marić. Od ukupno 26 najavljenih umetnika, 24 su slikari a dva su vajari. Na koloniju dolaze likovni stvaraoci iz cele Srbije, ali najviše iz okruženja. Pored već poznatih i dugogodišnjih učesnika, ove godine će biti i 9 umetnika, koji će učestvovati po prvi put. Otvaranje Likovne kolonije Kosmik art-Ljubiša Marić je večeras u 20 časova u Domu kulture uz prigodan program a umetnici će raditi od subote do utorka.
Kultura Golubinci 05.09.2014.
Sutra će u Golubincima na prostoru pijace biti održan vašar, najavila je gostujući u Jutarnjem programu naše televizije Zvezdica Crljen, predsednica udruženja „Vesele Sremice“. Najavljeno je učešće 14 aktiva žena, koje će izložiti svoje rukotvorine: ručne radove i raznovrsne kolače. Vašar u Golubincima počinje u 14 časova.
Kultura Stara Pazova 05.09.2014.
Sutra na Rasadniku u Staroj Pazovi opštinska organizacija Saveza samostalnih sindikata Srbije, organizuje Sindikalni kotlić. Za kuvanje riblje čorbe prijavljeno je 11 ekipa a za kuvanje gulaša 18, najavio je Rade Erceg, predsednik Saveza samostalnih sindikata u Staroj Pazovi. Sindikalni kotlić pratiće i likovna kolonija članova Udruženja likovnih umetnika Stara Pazova.
Kultura Stara Pazova 05.09.2014.
Folklorni ansambl Klasje SKUD-a Janko Čmelik jutros je otputovao u Austriju, u uzvratnu posetu folklornom ansamblu Tanzkreis iz Neudau. Pored posete prijateljima sa kojima je saradnja počela pre dve godine, Klasje će ovoga puta učestvovati i na Međunarodnom folklornom festivalu. Prvi nastup je sutra a drugi u nedelju. Sa ovog gostovanja Klasje se vraća u ponedeljak.
Info Stara Pazova 04.09.2014.
Voda iz pazovačkog vodovoda ispravna je zdrava za piće, potvrdio je u emisiji Strogo lokalno Vladimir Kiković, tehnički direktor JKP Vodovod i kanalizacija. Analize vode vrše se redovno, a u toku je izrada prve faze glavnog projekta izrade rezervoarskih kapaciteta za Staru i Novu Pazovu. Kompletan hidraulički proračun biće završen do aprila sledeće godine, rekao je Kiković, a za mesec, dva bi trebalo da bude završen i generalni projekat prečistača odpadnih voda za celu opštinu.
Info Stara Pazova 04.09.2014.
Načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Biljana Čavić posetila je danas osnovne škole „Rastko Nemanjić Sveti Sava” u Novoj Pazovi, „Milan Hadžić” u Krnješevcima, zatim „Simeon Aranicki” u Staroj Pazovi i školu „Vera Miščević” u Belegišu. I ove godine na inicijativu predsednika opštine Stara Pazova Đorđa Radinovića, za sve đake prvake sa teritorije naše opštine obezbeđeni su prigodni pokloni u vidu školskog pribora, a prilikom današnje posete školama načelnica Čavić uručila je prvacima školski pribor uz želju da ih u školovanju prati zdravlje, uspeh i sreća.
Info Nova Pazova 04.09.2014.
Firma Hamer teh iz Nove Pazove, osnovana 2008. godine, bavi se proizvodnjom mašina i delova za rudnike i građevinarstvo. Prema interesovanju poslovnih partnera bilo bi posla još za 20 radnika, ali je problem prostor, rekao je u razgovoru za RTV Stara Pazova Mlađen Đurović, osnivač preduzeća. Višegodišnje iskustvo stečeno u Geomašini, Đurović je pretočio u firmu koja sada zapošljava sedam radnika i proizvodi asortiman koji je nekada imala ova fabrika. Hamer teh proizvodi delove, servisira mašine, ali po porudžbini pravi i mašine, u Srbiji nema ozbiljniju konkurenciju, a strane fabrike zbog cene nisu konkurentne. Đurović kaže da je mali problem naplata, a zahvaljujući stabilnosti deviznog kursa u poslednje vreme, nije bilo gubitaka u poslovanju sa inostranstvom.
Ova firma ne strahuje za tržište i posao, ali je problem prostor jer sada radi u porodičnom domaćinstvu, a nema sredstava za kupovinu zemljišta po tržišnim cenama. U toku jedne godine iz pogona Hamer teha na tržište izađe oko sto tona čelika ugrađenog u razne mašine i alate.
Info Stara Pazova 03.09.2014.
Direkcija za izgradnju opštine Stara Pazova od danas pa u naredna dva dana izvodiće radove na krpljenju udarnih rupa i saniranju oštećenja na kolovozu. Radovi na sanaciji kolovoza u Staroj Pazovi obavljaće se u ulicama: Jana Kolara, Vinogradska, profesora Mihala Filipa, ugao Njegoševe i Janka Čmelika, Kamenjareva kod hotela Vojvodina, Dositejeva ulegnuće na pešačkom prelazu, Janka Čmelika kod kućnog broja 21 i 23, Branka Radičevića parkiralište kod sportske hale i ulaz na pijacu, Braće Babin ulegnuće kod šahta kao i pristupni put mostu u Fruškogorskoj ulici u Staroj Pazovi. Vozače upozoravamo da će u periodu dok budu trajali radovi na kolovozu biti rupe dubine do 4 cm. I ovim putem apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da obrate posebnu pažnju na radnike i mehanizaciju u ulicama gde se obavljaju radovi.
Info Stara Pazova 03.09.2014.
Prvi imenovani javni beležnik na teritoriji opštine Stara Pazova, Sava Dedajić, od 1. septembra počeo je sa radom u kancelariji u ulici Ćirila i Metodija 13. Iako su predviđena 4 notara na području Osnovnog suda Stara Pazova, Dedajić je trenutno jedini koji je izabran, pa su već prvog dana rada bile velike gužve, a sugrađani su najviše bili zainteresovani za rešavanja ugovora o kupoprodaji nepokretnosti. Pored ovog, ugovori koji predstavlljaju isključivu nadležnost javnih beležnika, što znači da se mogu jedino sačiniti kao javnobeležnički zapis i samo kod notara overiti su: ugovor o doživotnom izdržavanju, ugovor o raspodeli imovine za života, pokloni za slučaj smrti, deoba bračne tekovine, bračni ugovor i deoba imovine vanbračnih partnera.
Svi ostali ugovori mogu da se overe kod javnog beležnika, a ne moraju biti sačinjeni na istom mestu. Prve javne beležnike je imenovalo Ministarstvo pravde, a formiranjem Komore od prvih javnih beležnika, ona preuzima nadležnost objavljivanja konkursa za izbor ostalih javnih beležnika, koji se očekuje u decembru. Cenovnik pravnih usluga je objavljen na sajtu Ministarstva pravde, gde ima ceo link za javnobeležničke tarife. Radno vreme notara je od 9 do 17 časova radnim danima, a sugrađani se mogu više informisati putem sajta beležnik.org, ali i pozvati broj 022 317 048.
Kultura Stara Pazova 03.09.2014.
Iz ponude Centra za kulturu Stara Pazova za septembar, najveću pažnju privlači predstava Indigo, u režiji Branislava Lečića. Nakon letnje pauze, u Staroj Pazovi se nastavlja i likovni život. U septembru će biti dve izložbe, u Galeriji Centra za kutluru izložba slika Biljane Milenković i u holu pozorišta Opštinska smotra likovnog stvaralaštva. Za ljubitelje likovne umetnosti tu je i 24. Likovna kolonija Kosmik Art – Ljubiša Marić u Vojki. U filmskom repertoaru su po dva dečja i igrana filma u Staroj i Novoj Pazovi i u Novim Banovcima, nastavlja i ciklus biografskih filmova, kao i dečja subota u podne. U septembru će biti i dva koncerta, nastupiće umetnik iz Slovačke republike Peter Janku a Gradski hor Stara Pazova.
Info Stara Pazova 03.09.2014.
Nakon trideset godina poslovanja, preduzeće za proizvodnju poljoprivrednih mašina i rezervnih delova, Agroart je u Staroj Pazovi, u Karađorđevoj ulici počelo izgradnju izložbeno stambeno poslovnog objekta površine hiljadu kvadratnih metara. Vrednost građevinskih radova je oko 125 hiljada evra, a u Agroartu se nadaju kreditu Komercijalne banke. Po rečima Mileta Labanca, osnivača preduzeća, objekat se gradi u cilju pospešivanja prodaje rezervnih delova za poljoprivredne mašine iz svog, ali i iz asortimana poslovnih partnera. Građevinske radove u Karađorđevoj ulici 52 u Staroj Pazovi izvodi firma „Božičković“, a objekat bi trebalo d abude završen do nove godine. Inače, proizvodni i prodajni asortiman Agroarta biće sve do novembra prikazivan na sajmovima širom Evrope.
Info Stara Pazova 02.09.2014.
Nakon nedavnog pokretanja predistražnog postupka, dvadesetak radnika bivšeg Centrosrema, okupilo se danas u centru Stare Pazove na mirnom protestu. Predstavnik malih akcionara Mitar Garić rekao je da je povod današnjeg okupljanja nezadovoljstvo radnika ishodom privatizacije, postavljajući pitanje gde je novac od objekata bivšeg Centrosrema, gde su dividende, koja je prava vrednost akcija. Miran protest radnika bivšeg Centrosrema, koji je privatizovan 2005. godine nastavljen je u velikoj sali Bele zgrade.
Info Stara Pazova 02.09.2014.
Danas su počeli radovi na izgradnji podzemne telekomunikacione mreže u dužini od 11 km u naselju Mala Bosna u Staroj Pazovi. Ukupnim radovima, koji bi po projektu trebalo da traju 70 dana, biće pokriveno novih 600 korisnika usluga Telekoma-telefon i internet. Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović prilikom obilaska radova istakao je zadovoljstvo što se i telekomunikaciona mreža u našoj opštini modernizuje i što će 600 domaćinstava do početka sledeće godine imati savremene priključke za telefon i internet. Po rečima izvođača radova, Miroslava Stanisavljevića iz firme Kili na radovima će biti angažovani radnici sa biroa za nezaposlene.
Info Stara Pazova 02.09.2014.
U Nefrološkoj ambulanti staropazovačkog Doma zdravlja pacijenti će ubuduće moći da obave i EKG preglede. EKG aparat poklon je Folklornog ansambla Dukat iz Stare Pazove, koji je sredstava za ovu namenu sakupio na ovogodišnjim Stelinim danima. Predstavnici Dukata poklon su uručili u ponedeljak, pred početak smene lekara u Nefrološkoj ambulanti, koja je otvorena pre godinu dana i do sada je radila samo ponedeljkom, a ubuduće će raditi i sredom. EKG aparat na kojem piše doktorka Stela Gundelj, biće večita uspomena na ovu mladu Staropazovčanku.
Info Novi Banovci 02.09.2014.
Predškolska ustanova „Radost“ iz Novih Banovaca spremno je dočekala novu radnu godinu sa oko 800 mališana od kojih je 240 novoupisanih. Što se ukupnog broja dece tiče nema neke značajnije razlike u odnosu na prethodnu godinu, ali je manje dece u pripremnim predškolskim grupama. Novina je da su dve predškolske grupe iseljene iz osnovne škole u Starim Banovcima, i sada se nalaze u novim prostorijama u ulici Milenka Pevca 70. Tokom prethodnog perioda urađeno je sve što je predviđeno godišnjim programom rada, redovnim nabavkama je popunjen mobilijar u dvorištima svih objekata, oprema za izvođenje svih aktivnosti koja je nedostajala sada je upotpunjena.
Okrečeni su skoro svi objekti, posebno centralni u naselju Banovci Dunav, gde su u toku radovi u dvorištu na postavljanju gumenih ploča koje služe da se amortizuju padovi dece, ukoliko dođe do takvih situacija. Opština Stara Pazova je jedna od prve dve opštine, pored Iriga, u školskoj upravi Novi Sad, u kojoj će krajem septembra u predškolskom obrazovanju i vaspitanju biti sprovedena eksterna evaluacija, a najavljena je i finansijska revizija, tako da će biti i jedna od četiri ustanove u koju će ući revizori na teritoriji naše opštine. PU „Radost“ je u 2013-2014. godini dobila sertifikat za uspešno poslovanje i svrstana je u red najuspešnijih firmi u Srbiji.
Sport Stara Pazova 02.09.2014.
U Beogradu je održana sednica Udruženja odbojkaških klubova Super i Prve lige na kojoj je obavljen žreb za novo prvenstvo i utvrđen kalendar takmičenja. U prvom kolu Superlige odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove će na svom parketu dočekati Kolubaru iz Lazarevca. Odbojkaši Jedinstva će na startu nove sezone u Prvoj ligi igrati u Velikom Gradištu protiv ekipe VGSK-a. Prvenstvo u Superligi će početi 18 oktobra, a u Prvoj ligi nedelju dana ranije.
Info Stara Pazova 01.09.2014.
Za osnovce i srednjoškolce u Srbji danas je počela nova školska godina, na nastavu kreću i đaci čije su škole oštećene u majskim poplavama ali i oko 68.500 prvaka. U školskoj 2014/2015. godini u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Opštine Stara Pazova ukupno je upisano 6.825 učenika raspoređenih u 297 odeljenja, rekla je za RTV Stara Pazova načelnica Odeljenja za društvene delatnosti i kulturu Biljana Čavić. U devet osnovnih škola, dve izdvojene u Surduku i Krnješevcima, i školi za osnovno i srednje obrazovanje „Anton Skala“ u Staroj Pazovi, upisano je 5.379 učenika. Najveći broj učenika, 1389 ima Osnovna škola „Rastko Nemanjić Sveti Sava“ u Novoj Pazovi. U ovoj školskoj godini u klupama srednjih škola u Staroj Pazovi sedeće 1446 učenika. Gimnazija „Branko Radičević“ upisala je 421 učenika, Ekonomsko trgovinska škola „Vuk Karadžić“ 545 učenika, Tehnička škola 450 učenika i ŠOSO „Anton Skala“ u Staroj Pazovi 30 učenika raspoređenih u 5 odeljenja, istakla je načelnica Čavić.
Info Stara Pazova 01.09.2014.
U Osnovnoj školi „Boško Palkovljević Pinki" u Staroj Pazovi danas je upriličen svečani prijem nove generacije prvaka u kojoj je 66 učenika, raspoređenih u tri odeljenja. Direktor Milan Predojević svim prvacima poželeo je srećan početak školovanja, a njihovim učiteljima uspešnu školsku godinu. U čast prvaka učenici nižih razreda izveli su prigodan program, a zatim su učiteljice Tanja Krkić, Biljana Stajković i Snežana Pačanin povele učenike u njihove učionice. Prvog školskog dana učenici su dobili besplatne udžbenike koje je i ove godine obezbedilo Ministarstvo prosvete.
Info Stara Pazova 01.09.2014.
Školsko zvono oglasilo je početak nove školske godine u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji. U školi „Heroj Janko Čmelik“ u Staroj Pazovi učenike nižih razreda dočekao je i pozdravio direktor Janko Havran, a prvacima i njihovim roditeljima poželeo dobrodošlicu i uspešno školovanje. Nakon programa, koji već tradicionalno za najmlađe pripremaju učenici petog razreda, usledila je prozivka 31 prvaka i odlazak u učionice sa njihovim učiteljicama. Zahvaljujući projektu Matice slovačke u Srbiji đaci prvaci u slovačkim školama u Srbiji dobili su školske torbe sa priborom, kao i pribor za fizičko vaspitanje a sve su dočekali i kompletni udžbenici štampani na maternjem jeziku.
Sport Stara Pazova 01.09.2014.
Fudbaleri Radničkog u trećem kolu Srpske lige Vojvodina, igrali su u Novoj Pazovi protiv Cementa iz Beočina 1:1, a Dunav iz Starih Banovaca je kao gost izgubio od Sente sa 6:0. U trećem kolu Novosadsko-Sremske lige u Novim Banovcima, Omladinac i Budućnost iz Gložana su igrali 3:3, Graničar 1924 Sremac je pobedio u Vojki LSK iz Laćarka sa 3:0, a Jedinstvo iz Stare Pazove je izgubilo u Žablju od ŽSK-a sa 2:1. U Trećem kolu Sremske lige, Jadran iz Golubinaca je pobedio Hajduk 1932 u Šimanovcima sa 1:0, a Hajduk 1925 Podunavac iz Belegiša je poražen u Erdeviku od Hajduka iz Divoša sa 3:2, Sloga je u Krnješevcima u trećem kolu Druge Sremske lige igrala protiv Fruškogorca iz Manđelosa 2:2.
Info Stara Pazova 01.09.2014.
Nefrološka ambulanta Centra za hemodijalizu pazovačkog doma zdravlja dobiće novi EKG aparat. Aparat je poklon FA Dukat iz Stare Pazove, koji je na ovogodišnjim Stelinim danima počeo sa sakupljanjem sredstava za ovu namenu. Nefrološka ambulanta, koja je otvorena pre godinu dana, poboljšaće tako uslove za rad i ubuduće će raditi dva puta nedeljno, a novi EKG aparat, koji su predstavnici FA Dukat uručili ambulanti je večita uspomena na mladi život doktorke Stele Gundelj.
Ekonomija Stara Pazova 01.09.2014.
Predstava Vavilon, autorski projekat Miroslava Kožika i Miroslava Baka proglašena je za najbolju na 2. Omladinskom pozorišnom festivalu, koji je u sinoć završen u Novom Pazaru. Pored dodele priznanja nastupilo je Narodno pozorište iz Mostara. SP VHV SKUD-a Janko Čmelik je nastupilo teće festivalsko veče i doživelo ovacije. Festival je deo je projekta koji uz finansijsku pomoć Fonda za ljudsku sigurnost na teritoriji Jugozapadne Srbije sprovodi Program za razvoj Ujedinjenih nacija.
Kultura Stara Pazova 01.09.2014.
U okviru Pazovačkog kulturnog leta, članovi Muzičke sekcije KUD-a Branko Radičević iz Stare Pazove izveli su u petak na letnjoj pozornici na platou ispred pozorišta koncert klasične muzike. Sa odazivom publike i onim što su učenici prikazali, etnomuzikolog Olivera Bjelić, koja vodi ovo istureno odeljenje Muzičke škole Josip Slavenski u Novom Sadu, osnovano pre 14 godina, zadovoljna je i nada se da će ubuduće biti više ovakvih koncerata, jer do sada javnih nastupa nije bilo mnogo, a interesovanje i broj talentovane dece je velik.
Firma Eurostroj iz Stare Pazove zapošljava trgovca u maloprodajnom objektu Praktiker. Pored rasvete i elektromaterijala, u prodavnici Praktiker u ponudi je širok asortiman šrafovske robe, ručnog, baštenskog i elektro alata, profi i hobi program. Ako ste komunikativni, vredni, imate iskustvo rada kao trgovac, prijavite se ili nam dostavite Vašu radnu biografiju.Poželjno je da kandidati budu elektotehničke struke ili da imaju osnovno znanje u navedenoj oblasti. Zainteresovai kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj: 063/267 032, ili poslati svoju radnu biografiju na e-mail: hr.mng@eurostroj.rs.
Potrebni radnici za rad u perionici veša u Staroj Pazovi.Zainteresovani kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj 069/40-51-500 kao i na broj telefona 063/24-41-76.
Firmi Moto-plast doo koja se bavi proizvodnjom folije, potrebni proizvodni operateri sa ili bez radnog iskustva za rad u proizvodnom pogonu u Novoj Pazovi. Rad je organizovan u smenama. Svoju radnu biografiju sa nazivom pozicije za koju konkurišete,zainteresovani kandidati mogu poslati na e-mail adresu: info@motoplast.rs ili doći lično u prostorije firme u ulici Njegoševa 111 u Novoj Pazovi.Za više informacija zvati na telefon broj 022/323-584 kao i na broj 022/323-364 svakog radnog dana od 8 do 16 časova.
Potrebni radnici muškog pola , za rad na presama u proizvodnji bakelitnih toalet dasaka. Zainteresovani kadidati sve informacije mogu dobiti na telefon broj 063/450-426 u periodu od 08 do 14 časova.
Predstavništvu kanadske firme Integrity iz Stare Pazove, potrebni radnici u proizvodnji. Prijave na telefone 022/310-147 i 060/508-0844 ili doći lično u sedište firme Golubinački put bb.
Stovarištu Šovljanski iz Starih Banovaca hitno potrebna dva fizička radnika. Za više informacija doći lično na adresu Grčka 2, ili pozvati na telefon broj 022/310-608.
Usled proširenja proizvodnih kapaciteta kompanija IGB AUTOMOTIV raspisuje konkurs za prijem 100 radnika u proizvodnom pogonu u Inđiji. Konkurs je otvoren do 1. juna. Prijave i biografije možete poslati na e-mail adresu prijava@bauerhin.rs ili direktno predati u kompaniji.
Potrebne žene za prodaju sladoleda u Novoj i Staroj Pazovi.Zainteresovane kandidatkinje mogu se javiti na broj telefona 060/5108333.
Kompaniji DIS su potrebni mladi, vredni i ambiciozni ljudi na sledećim pozicijama u marketu u Novoj Pazovi: prodavac- izlagač, kasir, prodavac na odeljenju voća i povrća, prodavac na odeljenju delikatesa i gotovih jela, mesar, magacioner, referent nabavke, poslovođa, vozač- dostavljač, Direktor marketa. Prijave sa kratkom biografijom i fotografijom posalti na hr@dis.rs ili se prijavite putem upitnika na sajtu www.dismarket.rs. Konkurs je otvoren do kraja juna.