Pregled vesti za Decembar 2015.


Info Stara Pazova 31.12.2015.
Noćas oko dva sata posle ponoći u radnji Vin Vin u ulici Branka Radičevića u Staroj Pazovi izbio je požar koji je brzom intervencijom Vatrogasne jedinice Stara Pazova lokalizovan i ugašen. U požaru nije bilo povređenih. Prema nezvaničnim informacijama požar su najverovatnije izazvale ukrasne novogodišnje sijalice, a pričinjena je materijalna šteta na izlogu i na delu tehnike koji se nalazio u izlogu. Stanari zgrade u kojoj se nalazi radnja kažu da nisu osetili dim po izbijanju požara već da su čuli lomljavu stakla izloga prilikom gašenja požara.
Info Stara Pazova 31.12.2015.
Godina na izmaku bila je izuzetno aktivna sa stanovišta rada Skupštine opštine Stara Pazova, a pored usvajanja budžeta za narednu godinu, istakao bih usvajanje Odluke o dodeli Javnog ugovora o javnom privatnom partnerstvu za finansiranje, izgradnju, upravljanje i održavanje kanalizacione mreže, rekao je sumirajući 2015. godinu, Radoje Blagojević, predsednik lokalnog parlamenta. Blagojević je rekao da je u najvećoj meri zadovoljan radom odbornika, osim odbornika Demokratske stranke koji ne dolaze na sednice. Predsednik Skupštine je građanima poželeo srećnu i uspešnu Novu godinu.
Info Stara Pazova 31.12.2015.
Danas, poslednjeg dana odlazeće godine, većina trgovinskih objekata i maloprodajni objekti Medius-a radiće skraćeno do 18 časova, dok će prvog dana 2016. biti zatvoreni, od 2. januara svi maloprodajni objekti radiće normalno. 6. januara Mediusovi marketi će raditi do 18 časova, a na Božić će biti otvoren samo market Medius Plus do 14 časova. Banke i Pošte neće raditi za praznike. Autobuski prevoznik Lasta će 1. i 7. januara saobraćati po redu vožnje. U slučaju kvarova na elektro mreži za novogodišnje praznike isti možete prijaviti na dežurni broj Elektrodistribucije 022/310-450, a u slučaju problema sa vodosnabdevanjem informacije se mogu dobiti na brojeve telefona 022/310-330 i 022/321- 265.
Info ostalo 31.12.2015.
Ukoliko se još niste odlučili gde dočekati Novu godinu mi vam donosimo informacije o dočeku u većim gradovima. Kako najavljuju gradske vlasti, u Beogradu Lepa Brena, Stiven Sigal sa bendom, kao i Tropiko bend nastupiće u novogodišnjoj noći ispred Skupštine, dok će dan kasnije građani i njihovi gosti moći da uživaju u nastupu Harisa Džinovića. Novosađane u Novu 2016. godinu uvešće bend Van Gog, a sem njih na Trgu slobode sviraće Partibrejkersi, Love Huntersi, banjalučki bend Rok simfonija, te nepoznati sastav Štikle i vikleri. Paralelno će se odvijati i program u Katoličkoj porti gde će nastupati didžejevi.
Info Vojka 31.12.2015.
U ponedeljak 4. januara zbog planiranih radova na električnoj mreži od 11 do 13 časova bez struje će biti kompletno mesto Krnješevci. U slučaju loših vremenskih prilika radovi će biti odloženi.
Info Stara Pazova 28.12.2015.
Učenici Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki“ iz Stare Pazove koji pohađaju nastavu građanskog vaspitanja, danas su posetili zdanje Narodne skupštine Srbije u Beoradu. Sa učenicima koje je primila Gorjana Marinković, narodna poslanica Pokreta socijalista, bila je Rada Žugić, predsednica Opštinskog odbora Pokreta socijalista Stara Pazova i Milan Predojević, direktor škole. Đacima su uz obilazak predstavljene istorijske činjenice o zdanju skupštine, detalji o poslaničkom sastavu i načinu rada najvišeg zakonodavnog tela.
Kultura Stara Pazova 28.12.2015.
U subotu uveče u holu Pozorišne sale u Staroj Pazovi novogodišnji koncert održali su polaznici Muzičke škole Ljubinka Lazića iz Vojke. Pred velikim brojem ljubitelja muzike predstavili su se đaci u klasi violine, klavira, gitare, tambure i kontrabasa. Na repertoaru su se pored školskog programa klasične muzike mogli čuti i dela popularne klasike, filmske i tango muzike. Pored solo nastupa bilo je i orkestarskih numera gde su se đacima pridružili njihovi profesori. Prema rečima Ljubinka Lazića, direktora i osnivača škole, izuzetni uslovi koje ova škola pruža deci i profesorski kadar koji radi sa njima uslovili su visok kvalitet naučenog i odsviranog i nada se da će se sa istim uspehom raditi i u idućoj 2016. godini.
Sport Stara Pazova 28.12.2015.
Marija Kolarević članica streljačke družine Jedinstvo iz Stare Pazove osvojila je treće mesto na Kupu Srbije koji je održan u Beogradu u seniorskoj konkurenciji. Ona je upucala vazdušnom puškom 417,1 krug. Prvo mesto pripalo je Ivani Anđušić Maksimović iz Akademije Maksimović, našoj najboljoj takmičarki u gađanju vazdušnom puškom, ona je upucala 417,9 krugova, a druga je Dragana Todorović iz ekipe Ušće sa Novog Beograda sa 417,7 krugova. U ekipnoj konkurenciji strelci Jedinstva osvojili su treće mesto sa 1.228,5 krugova, prva je bila ekipa Niša sa 1.236,6 krugova, a druga Policajac sa 1.235,2 kruga.
Kultura Stara Pazova 26.12.2015.
Božićnim pesmama hora Tilija je počeo, a božićnim čestitkama i pesmama u izvođenju svih učesnika, je završen Božićni koncert SKUD-a Janko Čmelik iz Stare Pazove. Već tradicionalni program pomenutog društva, doneo je pregled aktivnosti i rada svih sekcija.
Nastupile su 3 dečje folklorne grupe, FA Klasje, narodni orkestar, Udruženje žena, pevačka grupa Primavera, solo pevači glumci. Ova godina je bila u znaku mnogih aktivnosti, s obzirom na veliki broj sekcija, ali svakako najveći uspeh ovih amatera, jeste prvo mesto pozorišne predstave Ad infinitum na smotri Pozorišne lovorike, istakao je Zdenko Uhelji, direktor IO Društva.
Info Stara Pazova 25.12.2015.
Apelujući na lokalnu vlast da ponovo pokrene pitanje dovođenja BG voza u Opštinu Stara Pazova, Slobodan Popović, šef odborničke grupe SPS - Jedinstvena Srbija je na poslednjem skupštinskom zasedanju rekao, da su Železnice Srbije prevođenjem nekih vozova u „brze“, podigle cenu karte i do tri puta. Nedeljko Kovačević, direktor Direkcije za izgradnju je podsetio da su poslednjim rebalansom budžeta bila predviđena sredstva za poboljšanje prevoza, dovođenje linija gradskog saobraćaja u Stare Banovce i Novu Pazovu, izgradnju stajališta, ali se ispostavilo da zbog ugovora sa Lastom, zbog dupliranja linija, i pokušaja pokrajinske vlasti da podnese prijave zbog navodnog nenamenskog trošenja budžeta, za sada nije moguće. Kovačević je dodao da Saobraćajni fakultet radi Studiju opravdanosti ovih novina u saobraćaju, i izrazio nadu da će zajedničkim naporima ovaj problem biti rešen.
Info Stara Pazova 25.12.2015.
I ove, kao i prethodnih godina, inicijativom Đorđa Radinovića predsednika Opštine Stara Pazova, lokalna samouprava je finansirala kupovinu paketića za najmlađe građane. Podela paketića vršiće se u utorak, 29. i sredu, 30. decembra, u prostorijama Mesnih zajednica, a paketići su namenjeni za romsku decu (na osnovu evidencije i spiskova iz Kancelarija za inkluziju Roma), za decu samohranih roditelja (na osnovu evidencije i spiskova Odeljenja za društvene delatnosti) i za decu korisnika socijalne pomoći (na osnovu evidencije i spiskova Centra za socijalni rad - korisnika koji su u datom preseku i momentu formiranja spiskova, bili u statusu primaoca socijalne pomoći).
Kultura Stara Pazova 25.12.2015.
Na dan najradosnijeg hrišćanskog praznika, SKUD Janko Čmelik iz Stare Pazove priređuje tradicionalni Božićni koncert. U programu će se predstaviti sve sekcije, koje rade u ovom Društvu i prikazaće deo svog celogodišnjeg rada. Akcenat će biti stavljen na proslavu Božića. Koncert počinje u 19.30 a ulaz je 200 dinara.
Kultura Nova Pazova 25.12.2015.
KUD Mladost iz Nove Pazove za subotu, 26. decembar, priprema celovečernji dečji program u kome će nastupiti članovi Likovne radionice, recitatorske sekcije, dečji folklorni ansambl i mlađi dečji orkestar. Kao specijalni gost programa najavljen je književnik Raša Popov. Program će biti održan u sali Kulturnog centra sa početkom u 19 časova a ulaz je besplatan.
Sport Stara Pazova 25.12.2015.
Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove po drugi put u svojoj istoriji plasirale su se na finalni turnir Kupa Srbije. One su sinoć u Staroj Pazovi i u revanš utakmici pobedile TENT iz Obrenovca sa 3:1, a pobedile su i u prvom meču sa 3:0. Finalni turnir na kome će pored Jedinstva učestvovati još tri ekipe održaće se polovinom februara naredne godine, a domaćin turnira će biti naknadno određen.
Info Stara Pazova 24.12.2015.
Rimokatolicka crkva i sve hrišćanske crkve koje vreme računaju po Gregorijanskom kalendaru proslavljaju danas Badnje veče. Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar je čestitajući Božić svim vernicima koji taj praznik slave 25. decembra, poručio da kultura naših međusobnih odnosa nije u tome da jedni druge potčinjavamo, nego da jedni druge obogaćujemo. Božić, po Gregorijanskom kalendaru, proslavljaju Rimokatolicka crkva, protestantske i anglikanske crkve, kao i neke pravoslavne crkve koje su prihvatile novo računanje vremena. U Slovačkoj evangeličkoj crkvi u Staroj Pazovi svečano bogusluženje večeras počinje u 18 časova. Pored vernika, očekuje se i prisustvo sveštenstva pravoslavne crkve, lokalne samouprave i brojnih gostiju.
Info ostalo 24.12.2015.
Operativnim radom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Inđiji, rasvetljeno je osam provala u prodavnice i vikendice u okolini Inđije, izvršenih u poslednjih mesec dana, a procenjuje se da je vrednost oduzete robe oko milion i po dinara. Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili teške krađe, protiv šest osoba podneta je krivična prijava nadležnom tužilaštvu, u redovnom postupku. Oni se terete da su krali cigarete, alat, tehničku robu i druge predmete a potom ih prodavali na području Beograda. Sumnja se da su u krađe išli automobilom marke "audi" u kojem je nađen alat, fantomke, rukavice i odeća.
Info Stara Pazova 24.12.2015.
Pojedini sirupi za ublažavanje temperature kod dece, Eferalgan od 90 ml, u jačini od 30mg/ml, povučene su iz prodaje iz svih apoteka u Srbiji. „Amikus”, nosilac dozvole ovog medikamenta, povukao je iz prodaje sve sirupe na zahtev proizvođača, nakon što su otkrivene poliuretanske čestice u opremi za pakovanje, za koje se ne može sa sigurnošću tvrditi da nisu kontaminirale proizvod. U obeveštenju Agencije za lekove i medicinska sredstva stoji da su sirupi povučeni iz prodaje iz predostrožnosti, nakon što je u fabrici primećena nepravilnost, kao i da u analizama koje su rađene nije pronađen kontaminiran lek. Takođe, nisu primećene ni neželjene reakcije kod dece koja su koristila lek. Iz prodaje su povučene serije leka koje imaju rok upotrebe zaključno sa oktobrom 2018. godine.
Info Stara Pazova 24.12.2015.
Za učenike osnovnih i srednjih škola na teritoriji Vojvodine, danas je počeo zimski raspust, koji će trajati do četvrtka, 14. januara 2016. godine. U većini škola na teriroriji staropazovačke opštine učenici će dobiti svoje đačke knjižice sledeće nedelje a u toku raspusta u svim školama će biti organizovana dopunska i dodatna nastava. Drugo polugodište počinje 15. januara 2016. godine.
Kultura Stara Pazova 24.12.2015.
U Kulturno – umetničkom društvu Branko Radičević u Staroj Pazovi, pored folklorne, uspešno radi i muzička sekcija i muzička škola. U okviru obeležavanja 43. godišnjice od osnivanja društva, sinoć je u Sokolskom domu održan javni čas učenika muzičke škole i narodnog orkestra. U narodnom orkestru ima dosta mladih članova, što je dobar znak, da će narodnu tradiciju imati ko da neguje i ubuduće, a interesovanje za muzičko obrazovanje dece je stalno prisutno, što opravdava otvaranje isturenih odeljenja muzičkih škola u Staroj Pazovi.
Info Stara Pazova 23.12.2015.
Na početku današnje sednice Skupštine Opštine Stara Pazova, odbornicima je predstojeće praznike čestitao Đorđe Radinović, predsednik opštine, zahvalio se na saradnji odbornicima pozicije i opozicije, pohvalio rad za koji je rekao da je bio naporan ali i uspešan, zahvaljujući kome je staropazovačka opština, po oceni mnogih među najuspešnijima u Srbiji. Skupština je većinom glasova usvojila budžet za narednu godinu od dve milijarde 863 miliona i 988 hiljada dinara, sa uravnoteženim prihodima i rashodima. U okviru rasprave o Programu poslovanja Direkcije za izgradnju i o Odluci o dodeli javnog ugovora o javnom privatnom partnerstvu za finansiranje, izgradnju, upravljanje i održavanje kanalizacione mreže, Nedeljko Kovačević direktor Direkcije za izgradnju je obrazložio da bi u januaru trebalo da bude potpisan ugovor sa firmama Hesalajt iz Danske i Finnet inženjering iz Pančeva, da bi gradnja kanalizacije i sanacija regionalnog kolektora trebalo da počne u martu sa rokom izgradnje četiri godine. Zbog grešaka u materijalu koje je ortkrio odbornik Slobodan Popović, Program poslovanja Vodovoda i kanalizacije je skinut sa dnevnog reda pa će najverovatnije do kraja godine biti održana još jedna sednica.
Info Stara Pazova 23.12.2015.
Preduzeće Medius danas je organizovalo svečanost povodom završetka još jedne uspešne poslovne godine. Na svečanosti se osvrnulo ne samo na proteklu veoma uspešnu godinu već i na celokupno poslovanje ovog jedinog trgovačkog lanca sa teritorije opštine Stara Pazova. Vlasnik i osnivač Mediusa Cviko Krunić ovu godinu okarakterisao je kao veoma uspešnu. Svečanosti u kući fudbala prisustvovao je i Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova. Opština Stara Pazova više puta je istaknuta kao jedna od privredno najrazvijenijih lokalnih samouprava u Srbiji, a veliki doprinos toj činjenici dao je i trgovački lanac Medius.
Sport Stari Banovci 23.12.2015.
Na tradicionalnoj svečanosti na kraju godine u Novom Sadu košarkaški savez Vojvodine je dodelio priznanja najuspešnijim kolektivima i pojedincima u ovom sportu za 2015. godinu. Za najbolji klub u Pokrajini proglašen je košarkaški klub Dunav iz Starih Banovaca koji se izborio za plasman u Drugu mušku ligu bez izgubljene utakmice. U ženskoj konkurenciji najbolja je Vojvodina iz Novog Sada. Takođe su dodeljene nagrade i najboljim igračima, trenerima i košarkaškim radnicima. Svečanost u Novom Sadu uveličali su i Dragan Đilas, predsednik i Dejan Tomašević generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije.
Sport Stara Pazova 23.12.2015.
U prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Srbije, odbojkaši Jedinstva pobedili su u Staroj Pazovi Mladi radnik iz Požarevca sa 3:2 u setovima. Takođe u četvrtfinalu kupa, odbojkašice Jedinstva savladale su na Ubu TENT iz Obrenovca sa 3:0. Odbojkašice će revanš utakmicu protiv TENT-a igrati sutra u Staroj Pazovi od 17.30 časova, a odbojkaši će se sa Mladim radnikom u Požarevcu sastati u subotu.
Info Stara Pazova 22.12.2015.
Danas je u Domu zdravlja u Staroj Pazovi održana konferencija za novinare na kojoj su direktor Doma zdravlja dr Aleksandar Omerović, glavna sestra Slađana Grujić i pi-ar ustanove Dalibor Kujundžić sumirali sve postignuto u godini na izmaku i najavili novine u idućoj godini. Kao najveći uspeh spomenuta je akreditacija Doma zdravlja. Spomenute su i brojne investicije na svim objektima Doma zdravlja, od građevinskih radova na svih 9 ambulanti i 16 objekata i proširenja službi do nabavke novih aparata od kojih je kao najvažniji istaknut novi rendgen aparat vrednosti 5 miliona 850 hiljada dinara.
Za iduću godinu najavljena je i reorganizacija službe hitne pomoći kao i sistematizacija radnih mesta po novom zakonu o određivanju maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru.
Info Golubinci 22.12.2015.
U sredu u Golubincima zbog elektromontažnih radova od 8 i 30 do 10 časova bez struje će ostati potrošači iz ulica Vojačka i Zemunska, a istog dana od 8 do 14 časova u Krnješevcima bez napona će ostati trafostanice: Žarković, ES izgradnja, Centar, Partizanska, Partizanska Nova i Borisa Kidriča.
Politika Stara Pazova 22.12.2015.
Sinoć je u Staroj Pazovi svečano otvorena kancelarija Opštinskog odbora Socijaldemokratske partije Srbije, u Beloj zgradi, na Trgu dr Zorana Đinđića, a zatim je usledilo predstavljanje reorganizovanog Opštinskog odbora ove stranke. Kako je ovo prva kancelarija SDP Srbije koja je otvorena na teritoriji opštine Stara Pazova, Slaviša Kostić, predsednik OO SDP Srbije u Staroj Pazovi zahvalio se čelnim ljudima opštine Stara Pazova, što su obezbedili prostor za potrebe ove stranke. Osim članova svečanom otvaranju prisustvovali su Marija Labović, član Glavnog odbora SDP Srbije, predsednik Izvršnog odbora Pokrajinskog odbora Slavoljub Arsenijević, član IO Srema Zoran Bogićević, predstavinci drugih stranaka iz opštine Stara Pazova, i drugi gosti.
Info Stara Pazova 22.12.2015.
Inspirisani filmom „Eni“, profesori OŠ Heroj Janko Čmelik iz Stare Pazove, Anjička Balaž, Andrea Dvornicki Maho, Lidija Gedeljovski i Ivan Ječmen, postavii su na scenu sa učenicima mjuzikl Eni. Mjuzikl je sinoć premijerno izveden u pozorišnoj sali u Staroj Pazovi pred brojnom publikom. Mali glumci su pored glumačkog talenta, pokazali i pevačke i igračke sposobnosti, a svojom pričom o sirotištu gde se odigrava radnja cele predstave, preneli su poruku o važnosti porodice, uzajmnom poštovanju i ljubavi. Pozorišna sekcija u školi Čmeliku uspešno radi već 4 godine.
Info Novi Banovci 21.12.2015.
U noći između subote i nedelje, oko tri sata posle ponoći, za sada nepoznati napadači za kojima policija traga, bacili su bombu na kuću Mirka T. (39) iz Novih Banovaca. Bomba je bačena na terasu kuće u Partizanskoj ulici, od eksplozije popucala su stakla i oštećena je fasada, a kako nezvanično saznajemo, povređenih u eksploziji nije bilo. Mirko T. je nedavno izašao iz zatvora. Istraga o ovom događaju je u toku.
Info Belegiš 21.12.2015.
U utorak od 8 do 14 časova bez struje u Golubincima će ostati sledeće trafo stanice: Pazovačka 1 i 2, Đurđevska, Vojačka, Šimanovačka 1 i 2, Centar, Medius, Putinačka, Beta sme, Boračka, Partizanska i Lazić. Takođe, u utorak od 9 i 30 do 13 i 30 u Novoj Pazovi bez napona će ostati ulica Karađorđeva od brojeva 45 i 54 do kraja i Pionirska od brojeva 28 i 39 do kraja.
Info Stara Pazova 18.12.2015.
Prema nezvaničnim informacijama NN lice muškog roda izgubio je život sinoć na železničkoj stanici u Staroj Pazovi kada ga je udario voz. Sumnja se da je muškarac bio u pripitom stanju te da se u momentu prolaska voza kroz stanicu suviše približio koloseku i pao između šina.
Info Stara Pazova 18.12.2015.
13. decembra ove godine je stupio na snagu novi red vožnje u železničkom saobraćaju.
Info Stara Pazova 18.12.2015.
Na 9. Festivalu nauke, koji je održan na Beogradskom sajmu, pod sloganom „Čuda su svuda”, radove je prezentovalo i desetoro učenika iz OŠ „Simeon Aranicki”. Njihov štand je privlačio pažnju posetilaca, a po mnogo čemu je bio jedinstven. Sa temom „Čas ekologije” jedini su imali radove koje su napravili i prezentovali sami učenici i to iz tri predmeta, imali su najmlađeg učesnika u okviru zone „Ekspert tinejdžeri” i bili su jedina škola koja prvi put učestvuje na Festivalu nauke, kao i prva škola iz staropazovačke opštine.
Kultura Stara Pazova 17.12.2015.
Savez amatera opštine Stara Pazova uručio je sinoć najveće opštinsko priznanje stvaraocima u oblasti kulture plaketu Svetlost za 2014. godinu. Nagrađeno je 36 pojedinca i kolektiva, bronzanim, srebrnim i zlatnim malim plaketama, za uspehe na pokrajinskim i republičkim smotrama. Za 2014. godinu dodeljeno je osam specijalnih nagrada. Plaketu Svetlost za životno delo dobile su Ana Đurđević, Radmila Andrejević i Katarina Vereš, za doprinos negovanju folklorne tradicije Anica Ćaćić, za doprinos razvoju pozorišnog amaterizma Miroslav Trucanović, za dugogodišnji doprinos razvoju likovnog amaterizma Siniša Popov, za najboljeg pojedinca u kulturi prošle godine proglašen je Rudolf Cetinić, a za najbolji kolektiv Omladinsko kulturno – umetničko društvo Sveti Sava iz Nove Pazove.
Kultura Stara Pazova 17.12.2015.
Kulturno–umetničko društvo Branko Radičević iz Stare Pazove, koje na polju folklorne i muzičke tradicije kontinuirano radi od 1972. godine, prošle je uspešno obnovilo i dramsku sekciju, tako da će godišnjicu od osnivanja ove godine obeležiti sa tri programa. Prvi je sutra uveče. Biće to tradicionalni godišnji koncert. Nastupiće četiri dečje i pripremni folklorni ansambl, pevačka grupa i narodni orkestar. U utorak će dramska sekcija izvesti predstavu Večera budala, sa kojom je nedavno nastupila na međunarodnom festivalu u Sloveniji, a u sredu će muzička sekcija održati javni čas. Godišnji koncert počeće sutra u 19 časova i 30 minuta u pozorišnoj sali.
Sport Stara Pazova 17.12.2015.
Odbojkašice Jedinstva nisu uspele da se plasiraju u osminu finala Kupa izazivača pošto su sinoć poražene u Staroj Pazovi od ekipe Pariz Sen Klaud sa 3:1 u setovima. Ekipa iz Francuske je i u prvom meču pobedila staropazovčanke sa 3:1 i našla se među 16 najboljih ekipa u ovom takmičenju. Jedinstvu ostaju takmičenja u domaćem prvenstvu i kupu, a već sutra u 10. kolu Viner štediša Superlige će igrati u Zrenjaninu protiv ekipe MD Zrenjanin.
Info Stara Pazova 16.12.2015.
Regionalna razvojna agencija Srem, u saradnji sa Kancelarijom za mlade opštine Stara Pazova organizuje 16-og, 17-og i 18-og decembra besplatnu obuku za početnike u biznisu. Po završenoj obuci polaznici će dobiti sertifikat koji je priznat od strane Nacionalne službe za zapošljavanje, tako da polaznici mogu da apliciraju za subvencije ili za start ap kredit. Na obuku se odazvalo 13 polaznika. U Kancelariji za mlade ovih dana aktivno rade na izradi Izveštaja i lokalnog akcionog plana za mlade za period od 2016. do 2019. godine.
Info Stara Pazova 16.12.2015.
Sutra će u Staroj Pazovi u prolazu prema pijaci od 8 do 12 časova biti organizovana prodajna izložba suvenira, koja će imati humanitarni karakter. Izložbu organizuje Udruženje Start a predsednik Milivoj Kovačević, kaže da će sredstva biti usmerena za kupovinu kolica sugrađanki Ivani Tijanić. Svoje proizvode izložiće Udruženja sa teritorije staropazovačke opštine, koja se bave proizvodnjom umetničkih predmeta. Suveniri će u narednom periodu biti izloženi u Turističkoj organizaciji a moći će da se kupe u prostorijama Udruženja Start koje su otvorene radnim danima od 9 do 15 časova. Ovu prvu izložbu humanitarnog karaktera su podržale Turistička organizacija i Kancelarija za mlade Opštine Stara Pazova.
Info Stara Pazova 15.12.2015.
Danas su počeli radovi na izmeštanju ograde PU „Poletarac" u sklopu uređenja ulice Hurbanove u Staroj Pazovi. Radovi su povereni građevinskoj firmi Mišić, a vrednost radova je 269.000 dinara. Po planu projekta ograda će biti pomerena oko 5 metara unutar dvorišta vrtića kako bi se stekli uslovi za širenje ulice u kojoj su svakoga dana velike gužve zbog zgrade Doma zdravlja i PU Poletarac. Izmeštanje ograde bi trebalo da bude završeno za oko desetak dana, izjavio je za RTV Stara Pazova Svetislav Subotić predsednik IO Saveta MZ Stara Pazova.
Info Stara Pazova 15.12.2015.
Jutros u 7.00 sati počeo je štrajk u Republičkom geodetskom zavodu pa i u katastru u Staroj Pazovi. Među razlozima za štrajk je najavljeno smanjenje broja stalno zaposlenih za 123, ukidanje 450 nepopunjenih radnih mesta i raskid ugovora sa više od 700 lica koja su angažovana po osnovu ugovora o delu. Sindikati ukazuju da se Zakonom o ozakonjenju, više puta povećava obim posla zbog legalizacije 1,5 miliona objekata a postavlja se i rok za uspostavljanje elektronske građevinske dozvole, uz napomenu da se drastično smanjuje i budžet Zavoda za narednu godinu bez obzira što će povećani obim poslova iziskivati značajne dodatne troškove kancelarijskog materijala i tehničke opreme.
Ovim Odlukama direktno se ukida više od 50 Službi za katastar i to u najmanjim i najnerazvijenijim opštinama, a Štrajkački odbor najavljuje da će štrajk trajati do ispunjenja zahteva.
Politika Stara Pazova 15.12.2015.
Boris Tadić, predsednik Socijaldemokratske stranke obratio se prisutnima na jučerašnjoj konferencija za novinare u kancelariji SDS u Staroj Pazovi i naglasio da je stranka u procesu izgradnje stranačke infrastrukture i da njegova poseta Staroj Pazovi nije kampanja, već redovna aktivnost koja podrazumeva obilazak članstva. Paralelno sa tim organizuju i tribine sa koalicionim partnerima, gde objašnjavaju građanima kakva je ekonomska stvarnost Srbije. Dodao je da su generacije političara činile napore da se dođe u situciju u kakvoj je Srbija sada, kada se čini da je proces evrointegracija nepovratan. Nakon konferencije, u sali Bele zgrade održan je sastanak predstavnika svih opštinskih odbora Sremskog okruga.
Info Stara Pazova 14.12.2015.
U Opštini Stara Pazova ima 6 hiljada i sto nerešenih predmeta za legalizaciju nelegalnih objekata, i ako se tome dodaju objekti koji nisu prijavljeni, ali će ih evidentirati popisna komisija, broj će se uvećati za oko dve tri hiljade, izneo je procenu za RTV Stara Pazova, Miodrag Vuksan, načelnik Odeljenja za urbanizam i građenje. Zahtevi podneti do 29. januara prošle godine će se smatrati automatski podnetim po novom zakonu, a za one koji nisu podneli prijavu ni opštini niti za upis u katastar, na osnovu evidencije popisne komisije biće izdata rešenja za rušenje koja neće biti izvršena već će biti dostavljena službeniku koji radi poslove ozakonjenja. Ukoliko se zahtev za ozakonjenje odbije ili odbaci, rešenje o rušenju će postati izvršno, rekao je Miodrag Vuksan.
Info Golubinci 14.12.2015.
U utorak u Golubincima od 8 do 14 časova zbog hitne intervencije na elektromreži bez struje će ostati trafostanice: Pazovačka 1, Pazovačka 2, Đurđevska, Vojačka, Centar, Šimanovačka, Šimanovačka 2, Medius, Putinačka 1, Putinačka 2, Boračka i Partizanska.
Kultura Golubinci 14.12.2015.
Hrvatsko kulturno – prosvetno društvo Tomislav iz Golubinaca, održalo je u subotu tradicionalni godišnji koncert. Za ovu priliku, veterani su pripremili sremačke igre, zapisane u Golubincima, Veliki tamburaški koji je na Međunarodnom festivalu tamburaških orkestara u Rumi osvojio Zlatnu plaketu i nagradu publike, izveo je nagrađeno kolo Sremsko podvoje, a nastupili su i pevačka grupa i solisti. Repertoar je bio raznovrstan i čini se da nema pesme, koja na tamburi ne zvuči dobro. Gosti koncerta bili su tamburaški orkestar Hrvatsko kulturno – prosvetno društvo Mateja Gubec iz Rume, golubinački orkestar Ladan špricer i mlada pesnikinja Kristina Arsenijević.
Kultura Nova Pazova 14.12.2015.
Svoj godišnji koncert pred punom sporstkom salom u Novoj Pazovi u subotu je održalo KUD Mladost. U programu u kome je akcenat dat na folklornom stvaralaštvo centralnih i južnih krajeva Srbije, predstavile su se četiri dečje grupe, pripremni i izvođački ansambl, kao i veterani uz pratnju narodnog orkestra. Vokalni ansambl Kipri iz Sofije je dočarao deo bugarskog izvornog stvaralaštva, kako sam, tako i uz pratnju Narodnog orkestra društva domaćina. Koncert je bio prilika i da se amateri zahvale svojim donatorima i sponzorima, tako da je zahvalnica za medijsku podršku pripala i RTV Stara Pazova. Za 26. decembar u KUD-u Mladost najavljuju još jedan koncert kada im u goste dolazi Raša Popov.
Kultura Novi Banovci 14.12.2015.
Tradicionalna godišnja kolektivna izložba ULU „Leonardo“ održana je u Domu kulture u Novim Banovcima, u galeriji ovog udruženja. 22 učesnika izložilo je 55 radova. Umetnici su se iskazali kroz fotografiju, kaligrafiju, skulpturu i slike urađene različitim tehnikama, od akvarela do ulja na platnu. Izložbu je otvorila Jovanka Šorgić, članica ovog udruženja, koja je prošle nedelje dobila državnu diplomu za kaligrafiju. Gostujući na ovoj izložbi svojim likovnim radovima predstavili su se i članovi Udruženja građana „Pijatelji dece i mladih“ iz Novih Banovaca. Profesor violine, Živojin Velimirović izveo je nekoliko muzičkih numera u pratećem programu.
Sport Stari Banovci 14.12.2015.
Košarkaši Dunava iz Starih Banovaca u derbiju 11. kola druge lige poraženi su u Belegišu od Srema iz Sremske Mitrovice sa 74:71. Nakon ovog kola Srem i Dunav zauzimaju treće i četvrto mesto sa po 19 bodova. Prva je Plana Hardeks sa 21 bodom, a drugi je Dinamik sa 20 bodova. U narednom kolu sledećeg vikenda Dunav će igrati protiv Mladosti u Smederevskoj Palanci.
Info Stara Pazova 12.12.2015.
Večeras u Staroj Pazovi izbio je veliki požar u kome je izgorelo potkrovlje kuće na uglu Pere Ninkovića i Kalančjakove ulice. U gašenju požara pored vatrogasaca učestvovali su i pripadnici staropazovačke policije. Brzom intervencijom požar je lokalizovan i sprečena je veća materijalna šteta. Kako saznajemo, povređenih nema a uzrok požara će se tek utvrditi.
Info Stara Pazova 11.12.2015.
Mesna zajednica Stara Pazova uz pomoć lokalne samouprave završila je izgradnju trotoara ispred dečijeg dispanzera Doma zdravlja u Staroj Pazovi. Od sada građani mogu prolaziti novom stazom bez straha od povreda, s obzirom da je stari trotoar bio u veoma lošem stanju. Predsednik IO Saveta MZ Stara Pazova Svetislav Subotić najavio je za narednu nedelju i početak radova na izmeštanju ograde PU Poletarac, a sve u sklopu uređenja Hurbanove ulice u Staroj Pazovi.
Info Stara Pazova 11.12.2015.
Promocija knjige „Šorom, sredom“ Bore Otića, autora poznato TV serijala Petkazanje, o običnim ljudima sa zanimljivim pričama, izazvala je veliko interesovanje publike na sinoć održanoj promociji u biblioteci u Staroj Pazovi. Bilo je je veče neobičnih priča, kada je publika aktivno učestvovala u priči otvarajući nove teme iz svakodnevnog života, a koje ga čine lepšim. Grupa muzičara iz Vojke je svojom pesmom svakako doprinela lepom doživljaju promocije, koja je trajala dva i po sata. Knjiga, sadrži samo onog što je u prethodnih 12 godina prikazao u svojim emisijma i bogato je ilustrovana fotografijama. Materijala ima još, i Otić je najavio da sprema još dve knjige, a interesovanje za ovu je bilo veliko, jer svako je želeo da sa ode sa promocije sa ovom publikacijom u kojoj stoji i autorova posveta.
Kultura Stara Pazova 11.12.2015.
Decembar je u Staroj Pazovi u znaku Memorijala Juraja Ondrika, barda pazovačkog pozorišta. Centralni program 22. Memorijala će biti ovog vikenda. Sutra će Slovačko pozorište VHV premijerno izvesti koreodramu Ad Infinitum a u nedelju novu reprizu drame Živi bič. Do kraja meseca u najavi je i premijera dečje predstave OŠ Janko Čmelik, a s obzirom da Ondrik nije bio samo glumac i reditelj, već i pevač i igrač, kultuno - umetičko društvo Janko Čmelik sve programe ovog meseca svrstava u Memorijal.
Kultura Nova Pazova 11.12.2015.
Dvanaesto decembarsko veče u sportskoj sali u Novoj Pazovi biće u znaku godišnjeg koncerta KUD-a Mladost. Očekuje se nastup svih folklornih grupa, od dečjih do veterana sa narodnim orkestrom, koji će prikazati svoj celogodišnji rad. Predsednik Društva Goran Krkobabić je najavio, da će kao gosti, nastupiti pevačka grupa Kipri iz Bugarske sa kojom sarađuju već nekoliko godina. Koncert će se održati u sportskoj sali u Novoj Pazovi. Početak je najavljen za 19 časova a ulaznice su u prodaji po 200 dinara.
Kultura Golubinci 11.12.2015.
Hrvatsko kulturno – prosvetno društvo Tomislav iz Golubinaca, koje pored kulturne tradicije Hrvata, neguje i običaje drugih naroda u Sremu, Vojvodini, Srbiji i šire, posebno kada je pitanju muzika i folklor, održaće sutra tradicionalni godišnji koncert, u fiskulturnoj sali OŠ 23.oktobar u Golubincima. Za ovu priliku pripremili su posebne sremačke igre, koje su zapisane u Golubincima. Društvo je poznato i po tamburašima, koji su i ove godine postigli velike uspehe na brojnim takmičenjima. Deo tog programa izvešće na godišnjem koncertu, na kojem očekuju i goste, društvo Mateja Gubec iz Rume, a poetski će veče obogatiti mlada pesnikinja Kristina Arsenijević.
Kultura Stara Pazova 11.12.2015.
Na tradicionalnoj godišnjoj izložbi članova Udruženja likovnih umetnika Stara Pazova predstavlja se 27 autora, iako udruženje broji mnogo više članova, kako amatera, tako i afirmisanih umetnika. Dominira akril na platnu, ali ima i ulja, kombinovanih tehnika, duboreza. Izložbu je sinoć u holu pozorišta u Staroj Pazovi otvorio načelnik Odeljenja za društvene delatnosti, kulturu i informisanje Željko Šolaja, uz obećanje, da će ovo, kao i druga udruženja iz svih kulturnih oblasti, i ubuduće imati podršku lokalne samouprave, jer oni predstavljajući sebe, predstavljaju i opštinu Stara Pazova. Pošto Udruženje likovnih umetnika Stara Pazova nastoji da na izložbama promoviše mlade talente, ne samo iz sveta likovne umetnosti, u muzičkom delu su nastupili učenici Muzičke škole Teodor Toša Andrejević iz Rume.
Info Stara Pazova 11.12.2015.
Jutros se tokom redovnog odvoženja smeća u jednom od kamiona JKP Čistoća zapalio otpad. Zahvaljujući brzoj intervenciji vozača sprečena je veća materijalna šteta, stoga iz JKP Čistoća apeluju na sugrađane da u kante za smeće i kontejnere ne bacaju žar i pepeo kako do ovakvih nezgoda ne bi dolazilo.
Info ostalo 10.12.2015.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Rumi su, po nalogu nadležnog tužioca, odredili zadržavanje do 48 časova za LJ.M. (52), koji se tereti da je pod vidnim uticajem alkohola, pretio supruzi i fizički maltretirao sina. Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu za nasilje u porodici doveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Rumi, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana.
Info Stara Pazova 10.12.2015.
Poslednjih godina u porastu je krivično delo prevare sa ciljem sticanja protivpravne dobiti. Krivični zakonik Republike Srbije u članu 208. tretira ovo krivično delo, rekao je u razgovoru za RTV Stara Pazova, advokat Stanislav Janković, iz Advokatske kancelarije “Lagundžić” u Staroj Pazovi. Za osnovni oblik prevare predviđena je kazna zatvora od 6 meseci do pet godina, i novčana kazna. Teži oblik prevare podrazumeva protivpravnu korist veću od 450 hiljada dinara, a u najtežem obliku veću od milion i po dinara. Maksimalan oprez potreban je prilikom davanja ličnih podataka, potpisvanja dokumenata, traženja posla preko agencija, ili prilikom davanja novčanih pozajmica, kada je i priznanica dovoljan dokaz za obeštećenje, rekao je advokat Janković.
Ekonomija Stara Pazova 10.12.2015.
Danas je u centru Stare Pazove u Karađorđevoj ulici otvoren veliki maloprodajni objekat Maxi supermarketa. Objekat površine 900 metara kvadratnih je sagrađen po najsavremenijim evropskim standardima kako bi kupcima pružili punu ugodnost prilikom kupovine.
Novi supermarket Maxi u Staroj Pazovi nudi pun asortiman robe kao i u radnjama u većim gradovima Srbije, gotova jela, sveža riba, meso i mesne prerađevine, mlečne proizvode najkvalitetnijih proizvođača, sveže voće i povrće, pekara i ostale proizvode potrebne kupcima. Otvaranju objekta prisustvovali su Đorđe Radinović predsednik opštine Stara Pazova, Nedeljko Kovačević direktor Direkcije za izgradnju i Goran Savić pomoćnik predsednika opštine.
Info Stara Pazova 10.12.2015.
Sutra u Staroj Pazovi od 8 i 30 do 14 h zbog elektromontažnih radova bez struje će ostati potrošači koji se napajaju iz sledećih trafo - stanica: Kalentić, Jovana Popovića i Diana. U slučaju loših vremenskih uslova radovi se odlažu.
Sport Stara Pazova 10.12.2015.
Odbojkšice Jedinstva iz Stare Pazove poražene su u prvoj utakmici trećeg kola Kupa izazivača u Parizu od ekipe Pariz San Klo sa 3:1 u setovima. Jedinstvo je prvi set rešilo u svoju korist, ali su nakon toga domaće igračice preokrenule rezultat i osvojile tri boda. Da bi se plasirale u naredno kolo, odbojkašice Jedinstva u revanšu moraju pobediti sa 3:1 ili 3:0 i onda dobiti zlatni set. Revanš utakmica će se igrati u sredu 16. decembra od 19.00 časova u hali „Park“ u Staroj Pazovi.
Info Stara Pazova 09.12.2015.
Do 14. decembra na javnoj raspravi je nacrt Odluke o izmeni i dopuni Odluke o lokalnim komunalnim taksama, čija suština je usklađivanje sa indeksom rasta troškova života. Ove takse koje se plaćaju prilikom registracije motornih vozila, iduće godine biće više od deset do 70 dinara, rekla je u razgovoru za RTV Stara Pazova Divna Stefanović, načelnica Odeljenja za utvrđivanje, naplatu i kontrolu javnih prihoda.
Dopune odluke sadrže i oslobađanje od lokalnih komunalnih taksi zanatlije starih zanata koji pribave odgovarajući sertifikat Ministarstva privrede. Primedbe na nacrt ove odluke mogu se predati isključivo u pisanom obliku na pisarnici Opštinske uprave opštine Stara Pazova i putem elektronske pošte na mejl rasprava@starapazova.rs.
Info Krnješevci 09.12.2015.
Zbog elektromontažnih radova, 10. decembra bez struje od 8 do 14 časova ostaju Krnješevci celo mesto, javljaju iz Eletkrodistribucije. U slučaju loših vremenskih uslova radovi se odlažu.
Kultura Stara Pazova 09.12.2015.
Iz CzK Stara Pazova najavljuju da će od sledeće nedelje ponovo da radi bioskop u Novim Banovcima i da je za buduće projekcije filmova kako u Banovcima, tako i u Pazovi obezbeđen digitalni projektor najnovije generacije, čime je rešen dosadašnji tehnički problem. Naime, nedostatak publike u bioskopskim salama, doveo je do kašnjenja sa dopremanja opreme i aktuelnih filmskih projekcija, jer su distributeri prikazivači raspoloživu opremu slali u mesta u kojima ima publike.
To je dovelo do gašenja bioskopa u Novim Banovcima, a postavljalo se i pitanje da li će još raditi i bioskopi u Staroj i Novoj Pazovi. Odgovarajući projektor za puštanje 3D filmova ustupila je na korišćenje CzK firma Megakom iz Beograda koja se bavi disrtribucijim i na taj način je rešen dosadašnji problem pri tom obezbedila operatera i prevoz za opremu, tako da objektivnih tehničkih problema više nema. Vraće se bioskopski repertoar u Nove Banovce, a već radi u Staroj i Novoj Pazovi, a planira se i u Golubincima, kao i u Starim Banovcima. Sa opštinom Pećinci uspostavljena je saradnja pa bioskopi sada rade ponedeljkom i utorkom u Staroj Pazovi, sredom u Novoj Pazovi četvrtak u Novim Banovcima i petkom u Pećincima.
Kultura Stara Pazova 09.12.2015.
U Staroj Pazovi će sutra biti otvorena godišnja izložba Udruženja likovnih umetnika Stara Pazova, za koje je ova godina bila jedna od uspešnijih, što potvrđuje prvo mesto i pohvala na pokrajinskoj smotri likovnog stvaralaštva i plasman na republičku smotru, kao i učešće na brojnim kolektivnim izložbama i kolonijama. Na tradicionalnoj godišnjoj izložbi biće izloženo 33 rada od 27 autora.
Život Stara Pazova 09.12.2015.
Sinoć je u Klubu za dnevni boravak u parku u Staroj Pazovi, održano 74. poselo "Feniks i prijatelji", posvećeno Međunarodnom danu invalida koji se svake godine obeležava 3. decembra.
U poetsko-muzičkom okupljanju pod nazivom "Pesme su naša krila", staropazovački pesnici čitali su svoje stihove, a nastupio je i hor OŠ" Boško Palkovljević Pinki", kao i učenici OŠ"Heroj Janko Čmelik", ali i mnogi drugi. Jelica Despot predsednica Udruženja za afirmaciju invalida Feniks, istakla je značaj ovakvih okupljanja na kojima osobe za invaliditetom mogu da iskažu svoje potrebe, a ostali sugrađani da se upoznaju sa kakvim se problemima oni susreću, prevashodno prilikom kretanja na javnim mestima. Cilj je da se obezbedi kvalitetniji i sadržajniji život u sredini u kojoj žive, a za to je neophodno razumevanje, poštovanje i pomoć drugih.
Info Krnješevci 08.12.2015.
Zbog elektromontažnih radova 10. decembra bez struje od 8.00 do 14.00 časova će biti celo mesto Krnješevci. U slučaju loših vremenskih uslova radovi se odlažu.
Info Golubinci 08.12.2015.
Žene Mesnog odbora SNS-a u Golubincima organizovale su akciju prikupljanja polovne odeće i obuće, socijalno ugroženim sugrađanima. Akcija traje do sutra, i svi oni koji žele da pomognu drugima na ovaj način, garderobu mogu doneti u MZ Golubinci, gde se takođe mogu javiti i oni kojima su odeća i obuća potrebni. Ovo je još jedna u nizu mnogobrojnih akcija koje je pokrenula Unija žena Opštinskog odbora SNS-a, a čiji je cilj da se što više sugrađanki uključi u politički život opštine i da na taj način pozitivno doprinese, najpre mestu u kome živi, a zatim i šire. Osim humanitarnih i radnih akcija, žene iz Golubinaca najavljuju i one zabavnog karaktera, kao što je kuglanje koje se planira 22. decembra u ovom mestu.
Kultura Stara Pazova 08.12.2015.
Savremeni ikonopis Srbije, naziv je poslednje ovogodišnje izložbe u Galeriji Centra za kulturu. Izlaže 6 autora, koji nude nova likovna rešenja, sa težnjom da savremeni ikonopis bude priznat potencijal da bude umetnost, a ne samo kopija ili suvenir, ne utičući pri tome negativno na pravoslavnost bogoslovske poruke koju te ikone prenose. Spoj tradicije i savremene kulture, prikazan na onoliko načina koliko je i autora, može likovna publika da pogleda na ovoj izložbi do polovine januara naredne godine.
Sport Stara Pazova 08.12.2015.
Slobodan Jovanović, fudbalski radnik iz Stare Pazove, je po drugi put izabran za predsednika Opštinskog fudbalskog saveza Stara Pazova, sa mandatom u naredne četiri godine. Jovanović je na ovu funkciju izabran uz jedan glas protiv a Izbornoj Skupštini su od 24 delegata prisustvovala 22. Izabrana su i dva potpredsednika i još devet članova Izvršnog odbora kao i sekretar saveza. Delegati su takođe dali svoje glasove i članovi Nadzornog odbora, kao i Disciplinske i Komisije za žalbe.
Sport Stara Pazova 08.12.2015.
Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove sutra će u Parizu igrati prvu utakmicu trećeg kola Kupa Izazivača protiv ekipe Santa Klo. Da bi se plasirale u naredno kolo odbojkašicama Jedinstva je potrebno da u dve utakmice osvoje najmanje četiri boda. Utakmica u Parizu će početi u 20 časova. Revanš će se igrati u Staroj Pazovi 16. decembra u hali „Park“.
Info Stari Banovci 08.12.2015.
JKP Vodovod i kanalizacija počinje sa ispiranjem vodovodne mreže. Danas će se ispirati mreža u naseljima Surduk i Stari Banovci kao i mreža na krajevima Stare Pazove. Ukoliko nakon ispiranja građani primete zamućenje vode, dovoljno je da je ispuste iz slavina na tidesetak sekundi dok se voda ne izbistri, navodi se u saopštenju koje je stiglo u našu redakciju. Telefon dežurne ekipe JKP Vodovod i kanalizacija je 022/310-330.
Info ostalo 07.12.2015.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Inđiji su u pretresu stana M.A. (36) pronašli i zaplenili sedam paketića heroina ukupne težine 17,56 grama. Takođe, kod njega je pronađena izvesna suma deviznog i domaćeg novca za koji se sumnja da je stečen preprodajom narkotika. Nakon zadržavanja do 48 časova, osumnjičeni je uz krivičnu prijavu za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje opojnih droga, doveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici. Rešenjem sudije za prethodni postupak, određen mu je pritvor do 30 dana.
Info Stara Pazova 07.12.2015.
Ministarstvo privrede Republike Srbije raspisalo je Javni konkurs za dodelu 200 miliona dinara bespovratnih sredstava u okviru programa podrške malim i mikro preduzećima i preduzetnicima koji vode dvojno knjigovodstvo, za nabavku opreme, a sredstva mogu dobiti privredni subjekti koji zadovolje uslove Programa i kojima banke uključene u realizaciju uslovno odobre kredit. Pomoć se sastoji u pravu na sufinansiranje do 25% troškova nabavke opreme, privredni subjekat je u obavezi da obezbedi 5% učešća, dok će se preostalih 70% vrednosti investicije obezbediti iz kredita poslovnih banaka, rekla je za RTV Stara Pazova, Tanja Mijajlović, projekt menadžer u Regionalnoj razvojnoj agenciji Srem u Rumi. Detalji u vezi poziva objavljeni su i na zvaničnom sajtu Opštine Stara Pazova.
Info Stara Pazova 07.12.2015.
Danas je 18 novih hranitelja dobilo sertifikate o završenoj obuci i radionicama za hraniteljstvo. Hraniteljske porodice u Staroj Pazovi se zaista trude da deci u njihovim domovima nadoknade njihove biološke porodice, pre svega pružajući im ljubav i pažnju, čulo se danas na dodeli sertifikata, a novim hraniteljima sertifikate je dodelio Milan Subotić direktor Centra za socijalni rad. Dodeli su prisustvovale i radnice Centra za socijalni rad opštine Stara Pazova, članovi udruženja hranitelja „Široko srce”, a u ime lokalne samouprave sve prisutne je pozdravio Željko Šolaja, načelnik odeljenja za društvene delatnosti.
Kultura Stara Pazova 07.12.2015.
FA Dukat iz Stare Pazove održao je sinoć godišnji koncert, kojim je obeležio 22 godine postojanja i rada, a na kom su se predstavile i dve dečje grupe, koje u Dukatu rade od ove jeseni. Bila je to i prilika da se nagrade jubilarci, za 5, 10, 15 i 20 godina u opancima i u narodnom orkestru ansambla, među kojima najduži igrački staž imaju Milica Stojić i Ivana Ćirković. Milici je pripao i prenosni trofej Stelin suncokret, koji se dodeljuje za posebne zasluge. Gosti Dukata bili su članovi KUD-a Slavko Gajin iz Vojke.
Info Stara Pazova 04.12.2015.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi rasvetlili su osam krađa bicikala u Staroj Pazovi, izvršenih u prethodnom periodu. Bicikli su kradeni u blizini autobuske stanice, doma zdravlja, škole i iz ulaza stambenih zgrada, tako što su im sečene sigurnosne sajle, a zatim transportovani i prodavani na pijaci na Novom Beogradu. Protiv 53-godišnjeg muškarca osumnjičenog za krivično delo teška krađa u produženom trajanju, podneta je krivična prijava nadležnom tužilaštvu, u redovnom postupku.
Info Stara Pazova 04.12.2015.
Nakon nedavnog završetka trotoara u Železničkoj ulici u Staroj Pazovi, MZ Stara Pazova kao što je i najavila počela je sa radovima na sanaciji trotoara ispred Dečijeg dispanzera, koji je bio u veoma lošem stanju. Radovi će biti završeni za nekoliko dana, nakon čega je zbog rasterećenja saobraćaja, odnosno uskog grla u Hurbanovoj ulici, u planu i pomeranje ograde ispred vrtića, čime će se obezbediti više parking mesta, a sledeće godine saniraće se i ostali oštećeni trotoari u Staroj Pazovi.
Info Stara Pazova 04.12.2015.
Zbog guste magle, jutros je na putevima i u staropazovačkoj opštini vidljvost bila mestimično, samo desetak metara, a kolovozi su bili veoma klizavi. Nedavno u razgovoru za RTV Stara Pazova, Zoran Kravić, zamenik vođe Saobraćajnog sektora u Policijskoj stanici Stara Pazova je naglasio da u takvim uslovima prvenstveno treba smanjiti brzinu kretanja vozila, uključiti svetla za maglu, obavezno držati propisano rastojanje od vozila ispred sebe, nikako ne treba voziti sredinom, već više uz desnu ivicu puta. U uslovima veoma male vidljivosti, u približavanju raskrsnici treba otvoriti prozor i oslušnuti ima li drugih vozila u blizini, nisu na odmet i uključena sva četiri pokazivača pravca, a radi koncentracije treba isključiti sve ono što ometa vozača: radio aparat i mobilni telefon, dok se preporučuje vožnja sa uključenim grejačima stakla i brisačima. Inače, meteorolozi i za naredne dane najavljuju maglu, posebno u jutarnjim i večernjim satima.
Info Stara Pazova 04.12.2015.
U subotu 5. decembra u Golubincima će bez struje biti od 8.00 do 10. 00 časova trafostanica Centar. U ponedeljak 7. decembra u Staroj Pazovi od 8.30 do 14.00 časova bez struje će biti trafostanica Centar, ulice koje se napajaju sa te trafostanice su: Ćirila i Metodija parna strana od broja 2 do broja 18, Kralja Petra Prvog neparna strana od broja 1 i do broja 39, parna strana od broja 8 do Vatrogasnog doma i ulica Dositejeva. Istog dana u mestu Stari Banovci od 9.00 do 14.00 časova bez struje će biti trafostanice Brodić, Alfa Impeks i Petrinci, a tu su ulice: Braće Trninić i Pere Radinovića.
Info Stara Pazova 04.12.2015.
Drugi roman Andrejane Dvornić „Ljudi od vode“ inspirisan interesantnom istorijom manastira Dragović iz sela Koljane u Dalmaciji, predstavljen je sinoć u Galeriji KPC Nova Pazova. Mlada autorka rođena u Kninu, koja živi i radi u Beogradu, kaže da su ljudi od vode, imaginarni ljudi, ljudi koji prate neko vreme, pre svega period nakon drugog svetskog rata, kada je manastir Dragović, kao i celo selo bio potopljen zbog izgradnje hidrocentrale. O delu su govorili Pero Solar, književnik i pesnik i Mile Pajić, predsednik Udruženja Srpska duhovna riznica. Pored ljubitelja pisane reči, na promociji su bili prisutni i ljudi, koji su kršteni u manastiru Dragović.
Sport Stara Pazova 04.12.2015.
Odbojkašice Jedinstva će sutra u Staroj Pazovi igrati protiv ekipe Kraguj Volejform u okviru 8. kola Viner štediša Superlige, a odbojkaši Jedinstva u nedelju veliki derbi 8. kola Prve lige sa Mladim radnikom iz Požarevca. Košarkaši Dunava iz Starih Banovaca u desetom kolu u nedelju će imati duel sa ekipom BEKO u Beogradu, a u desetom kolu Prve Regionalne lige grupa Sever, Stara Pazova će u derbiju začelja dočekati sutra Kris Kros iz Pančeva.
Info Stara Pazova 03.12.2015.
Dopisom Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine od 01.12.2015. godine, u cilju efikasne realizacije Zaključka Vlade o kupovini do 5.000 komada tovnih svinja resorno Ministarstvo obaveštava da će se kupovina vršiti od fizičkih lica - nosilaca poljoprivrednih gazdinstava koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava, u skladu sa Uredbom o Registru poljoprivrednih gazdinstava. Kupovina će se vršiti najkasnije do 10.12.2015. godine, a rok plaćanja je 15 dana od dana kada Direkcija za robne rezerve primi potvrdu o prijemu tovnih svinja. Informacije o klanicama koje će vršiti otkup tovnih svinja i o uslovima kupovine možete pročitati na sajtu opštine Stara Pazova.
Sport Stari Banovci 03.12.2015.
Košarkaši Dunava iz Starih Banovaca poraženi su u Kupu Srbije od vodećeg tima u Prvoj ligi Srbije, FMP iz Železnika sa 61:54 i eliminisani iz daljeg takmičenja. Utakmica je odigrana u Belegišu pred preko 300 gledalaca, a FMP je do pobede stigao u poslednjih deset minuta igre kada je slomio otpor borbenih domaćina. Posle poraza u kupu, Dunav se okreće takmičenju u drugoj muškoj ligi gde ih već u nedelju u 10. kolu očekuje duel sa ekipom BEKO u Beogradu.
Info Stara Pazova 02.12.2015.
Javno urbanističko preduzeće Urbanizam Stara Pazova, u saradnji sa Opštinom Stara Pazova, pokrenulo je internet anketu, u cilju ispitivanja javnog mnjenja, koja se odnosi na buduće uređenje centralnog bloka 4 u naselju Stara Pazova. Anketa obuhvata pitanja o potrebama i raspoređivanju parkinga i organizovanja istog, funkcionisanju auto i biciklističkog saobraćaja, pozicije i rasporeda parkovskih i zelenih površina, pitanja brojnosti klupa, uličnih svetiljki, stajališta za bicikle i kanti za otpatke, igrališta za decu, lokacija za odmor, pešačkih zona itd. Anketa će biti aktivna u periodu od 27. novembra do 15. decembra 2015. godine, a njeni rezultati će biti objavljeni polovinom meseca decembra. Anketa se može popuniti u elektronskoj formi na sajtu opštine Stara Pazova.
Info ostalo 02.12.2015.
“Mi pripadnici 204. vazduhoplovne brigade sledbenici tradicija herojskog Šestog lovačkog puka, podsećamo se još jednom svog bogatog istorijskog nasleđa” rekao je na svečanosti povodom Dana 204. vazduhoplovne brigade, na aerodromu Batajnica, komandant ove jedinice, brigadni general Predrag Bandić.
Bandić je podsetio da se istorijsko iskušenje za ovu jedinicu ponovilo 1999. godine u NATO agresiji na našu zemlju, i nabrojao poginule pripadnike ove jedinice. Uprkos teškim ekonomskim okolnostima, ova godina bila je godina napretka u obuci, rekao je Bandić i najavio uskoro na aerodromu nove letelice i objekte. Na svečanosti su uručene diplome Odeljenju majora Zorana Radosavljevića i pročitani ukazi o nagradama i pohvalama. Obeležavaju Dana jedinice prisustvovali su: zamenik komandatna Ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane, brigadni general Duško Žarković, bivši komandatni jedinice, članovi porodica poginulih pripadnika jedinice, predstavnici lokalnih samouprava sa kojima jedinica sarađuje i predstavnici verskih zajednica.
Život Stara Pazova 02.12.2015.
Od petka 4. decembra, u Domu zdravlja u Staroj Pazovi, na odeljenju za ginekologiju, počeće sa radom još jedan ginekolog. Dr Jelica Prokić preglede će obavljati dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom, po rasporedu koji će biti istaknut na rasporedu na odeljenju, saopšteno je iz PR službe Doma zdravlja.
Život Stara Pazova 02.12.2015.
Igrano - dokumentarni film o HIV-u "Borba i nada - sa HIV-om se može živeti", po tekstu Slobodana Stankovića iz Pećinaca, u režiji Aleksandera Baka iz Stare Pazove, premijerno je prikazan sinoć na Svetski dana borbe protiv AIDS-a u Staroj Pazovi.
Akteri ovog jednočasovnog filma, glumci amateri iz celog Srema, pričaju istinite priče ljudi svih generacija koji su se, svako na svoj način, suočili sa činjenicom da su zaraženi HIV-om i da sa ili bez podrške okoline, moraju da nastave da žive sa tim. Poruka filma je jasna, HIV više ne sme da bude tabu tema, o bolesti treba otvoreno govoriti, ali pre svega treba voditi računa o svom zdravlju i sprečiti da do bolesti uopšte dođe. Ova, kao i ostale projekcije u Sremu su humanitarnog karaktera, prilog publike namenjen je za bolesnu decu.
Info Stara Pazova 01.12.2015.
Završeni su radovi na popravci i izgradnji trotoara u Železničkoj ulici u Staroj Pazovi u dužini od oko 500 metara. Na ovom potezu u Železničkoj ulici do sada nije bilo bezbednog trotoara, na jednom delu se nalazio improvizovani betonski sloj, dok je u drugom delu ulice postojala samo utabana zemljana staza. Završene radove na izgradnji trotoara obišli su predstavnici Mesne zajednice Stara Pazova koja je u ovu investiciju uložila 968.000 dinara. Pored izgradnje trotoara u ovoj ulici uloženo je i u čišćenje kišnih kanala, tako da ove zime u ovom delu ulice neće biti blata kao ranijih godina. U narednih nekoliko dana ukoliko vremenske prilike to dozvole uradiće se i sanacija staza kod Doma zdravlja u Staroj Pazovi i deo ograde kod PU Poletarac.
Info Stara Pazova 01.12.2015.
Glavni ciljevi Strategije bezbednosti saobraćaja za narednih pet godina su unapređenje bezbednosti saobraćaja i smanjenje broja nastradalih u saobraćajnim nezgodama, a ovaj dokument usvojila je Skupština opštine na poslednjoj sednici. Broj poginulih u saobraćaju mora biti prepolovljen u odnosu na pomenuti period, broj nastradale dece i broj povređenih mora biti minimiziran, rekao je za RTV Stara Pazova Đorđe Vranješ, zamenik predsednika opštinskog Saveta za bezbednost saobraćaja i naglasio da od početka godine do sada nije bilo poginulih u saobraćaju na području Opštine Stara Pazova.
Info Stara Pazova 01.12.2015.
Danas je Svetski dan borbe protiv AIDS. Agencija Ujedinjenih nacija za borbu protiv te neizlečive bolesti (UNAIDS) saopštila je da je 2014. godine u svetu registrovano 36,9 miliona ljudi koji žive sa virusom HIV.U Srbiji je broj ljudi koji žive sa virusom HIV povećan i trenutno je oko 3.000 ljudi HIV pozitivno. Procene Agencije i Svetske zdravstvene organizacije su da u Srbiji ima isto toliko ljudi koji još ne znaju da su inficirani. U opštini Stara Pazova registrovanih je 12 HIV pozitivnih. HIV je glavni javno zdravstveni izazov u svetu, jer svi oboleli nisu registrovani, a Srbija spada u zemlju sa izuzetno niskom stopom testiranja, što pokazuje i današnje testiranje u Staroj Pazovi, kada su se testirale samo dve osobe, a oba testa su bila negativna.
Info Stara Pazova 01.12.2015.
Učenici OŠ „Simeon Aranicki“ iz Stare Pazove učestvovaće na „Festivalu nauke“ na Beogradskom sajmu od 3. do 6. decembra, koji se održava pod sloganom „Čuda su svuda“. 10 učenika sedmih i osmih razreda u okviru zone pod nazivom Ekpert tinejdžeri, predstaviće se iz tri predmeta i to biologije, geografije i tehničko- informatičkog obrazovanja, sa temom „Čas ekologije“, čiji će biti prezenteri. Posebno je zanimljivo to da su oni najmlađi učesnici na festivalu na kome će učestvovati oko 600 naučnika iz celog sveta, a svoj štand će imati u hali tri, na maloj galeriji. Četvrtak i petak su dani predviđeni za školske, a subota i nedelja za porodične posete.
Kultura Stara Pazova 01.12.2015.
„Borba i nada – sa HIV-om se može živeti“, naziv je dokumentarno - igranog filma, koji će premijerno u Staroj Pazovi biti prikazan večeras, na Svetski dan borbe protiv HIV-a, koji je prvi put obeležen pre 27 godina. Film je snimljen u okviru projekta Udruženja mladih aktivista Pećinci „Informiši se o HIV-u – promovisanje zdravih i bezbednih stilova života“, zahvaljujući Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije i lokalnoj samoupravi opštine Pećinci, a u saradnji sa Somborskim edukativnim centrom i Novosadskim humanitarnim centrom u okviru programa Mladi su zakon. Po tekstu Slobodana Stankovića, film je režirao Aleksander Bako, a igraju glumci iz celog Srema.
Firma Eurostroj iz Stare Pazove zapošljava trgovca u maloprodajnom objektu Praktiker. Pored rasvete i elektromaterijala, u prodavnici Praktiker u ponudi je širok asortiman šrafovske robe, ručnog, baštenskog i elektro alata, profi i hobi program. Ako ste komunikativni, vredni, imate iskustvo rada kao trgovac, prijavite se ili nam dostavite Vašu radnu biografiju.Poželjno je da kandidati budu elektotehničke struke ili da imaju osnovno znanje u navedenoj oblasti. Zainteresovai kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj: 063/267 032, ili poslati svoju radnu biografiju na e-mail: hr.mng@eurostroj.rs.
Potrebni radnici za rad u perionici veša u Staroj Pazovi.Zainteresovani kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj 069/40-51-500 kao i na broj telefona 063/24-41-76.
Firmi Moto-plast doo koja se bavi proizvodnjom folije, potrebni proizvodni operateri sa ili bez radnog iskustva za rad u proizvodnom pogonu u Novoj Pazovi. Rad je organizovan u smenama. Svoju radnu biografiju sa nazivom pozicije za koju konkurišete,zainteresovani kandidati mogu poslati na e-mail adresu: info@motoplast.rs ili doći lično u prostorije firme u ulici Njegoševa 111 u Novoj Pazovi.Za više informacija zvati na telefon broj 022/323-584 kao i na broj 022/323-364 svakog radnog dana od 8 do 16 časova.
Potrebni radnici muškog pola , za rad na presama u proizvodnji bakelitnih toalet dasaka. Zainteresovani kadidati sve informacije mogu dobiti na telefon broj 063/450-426 u periodu od 08 do 14 časova.
Predstavništvu kanadske firme Integrity iz Stare Pazove, potrebni radnici u proizvodnji. Prijave na telefone 022/310-147 i 060/508-0844 ili doći lično u sedište firme Golubinački put bb.
Stovarištu Šovljanski iz Starih Banovaca hitno potrebna dva fizička radnika. Za više informacija doći lično na adresu Grčka 2, ili pozvati na telefon broj 022/310-608.
Usled proširenja proizvodnih kapaciteta kompanija IGB AUTOMOTIV raspisuje konkurs za prijem 100 radnika u proizvodnom pogonu u Inđiji. Konkurs je otvoren do 1. juna. Prijave i biografije možete poslati na e-mail adresu prijava@bauerhin.rs ili direktno predati u kompaniji.
Potrebne žene za prodaju sladoleda u Novoj i Staroj Pazovi.Zainteresovane kandidatkinje mogu se javiti na broj telefona 060/5108333.
Kompaniji DIS su potrebni mladi, vredni i ambiciozni ljudi na sledećim pozicijama u marketu u Novoj Pazovi: prodavac- izlagač, kasir, prodavac na odeljenju voća i povrća, prodavac na odeljenju delikatesa i gotovih jela, mesar, magacioner, referent nabavke, poslovođa, vozač- dostavljač, Direktor marketa. Prijave sa kratkom biografijom i fotografijom posalti na hr@dis.rs ili se prijavite putem upitnika na sajtu www.dismarket.rs. Konkurs je otvoren do kraja juna.