Pregled vesti za Februar 2015.


Info Stara Pazova 28.02.2015.
U Centru za prevenciju u Staroj Pazovi organizovan je Bazar zdravlja. Preventivna akcija besplatnog merenja krvnog pritiska, nivoa šećera u krvi i telesne težine, uz određivanje bodi mas indeksa i procene gojaznosti, koju je u cilju ranog otkrivanja dijabetesa oganizovalo novoosnovano Društvo za borbu protiv šećerne bolesti opštine Stara Pazova, naišla je na veliko interesovanje građana, koji su iskoristili mogućnost da bez zdravstvene knjižice i zakazivanja provere svoje zdravlje.
Pored toga, građani su mogli da dobiju savet lekara i da pitaju sve što ih interesuje u vezi zdravstvenih problema i o zdravlju uopšte.
Info Stara Pazova 28.02.2015.
U naselju Banovci-Dunav u organizaciji šahovskog saveza Opštine Stara Pazova sinoć je počelo prvenstvo Opštine u šahu. Na prvenstvu učestvuje svega 13 šahista, a u prvom kolu Skoko je pobedio Miodraga Stankovića, Subotić je savladao Verenčevića, Vukašin Grčić Zobenicu, Tadić je bio bolji od Gorana Grčića, Jovanović je pobedio Miloša Stankovića, a Dobričanin Vukovića. U prvom kolu slobodna je bila Marija Stanković. Turnir se igra po švajcarskom sistemu, devet kola.
Info Stara Pazova 28.02.2015.
U Staroj Pazovi je konstituisan Forum žena opštinske organizacije SPS. Kao poseban oblik organizovanja i delovanja unutar SPS, Forum žena ima u planu da radi na afirmaciji društvenog položaja žena, porodice i polne ravnopravnosti, istakla je Jelena Borovac, predsednica Foruma žena na konstitutivnoj sednici. Izabrano je Predsedništvo i sekretar a sve prisutne pozdravio je predsednik Opštinskog odbora SPS Zoran Vukašinović.
Info Stara Pazova 27.02.2015.
U Staroj Pazovi danas je održan radni sastanak predstavnika srpske zajednice iz Republike Hrvatske, Mađarske i Rumunije na kojem je potpisan Memorandum o razumevanju između opštine Stara Pazova i srpskih zajednica iz pomenutih zemalja regiona. Predmet ovog Memoranduma je saradnja u oblasti unapređenja odnosa i snaženja međusobnih veza sa ciljem poboljšanja položaja članova srpske zajednice na prostorima gde žive. Prisutnima na skupu su se obratili Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova, Nikola Selaković, ministar pravde u Vladi RS i Zoran Babić, šef poslaničke grupe SNS u republičkom Parlamentu. Ovo je bila prilika i da predstavnici srpskih zajednica upoznaju javnost sa stanjem i situacijom srpske manjine u Hrvatskoj, Rumuniji i Mađarskoj i da svoja pitanja ili sugestije upute predstavnicima Vlade RS.
Info Stara Pazova 27.02.2015.
Na mestu gde su nedavno posađene nove mladice u gradskom parku u Staroj Pazovi, naša ekipa zatekla je danas sledeću sliku: polomljene, oštećene i iščupane mladice, posađene od strane JKP Čistoća kako bi gradski park poprimio novi zdraviji izgled. Kome smetaju nove mladice, i dokle ide savest određenih građana našeg društva, pitanje je na koje odgovor sigurno uskoro nećemo dobiti. Ni brojni apeli nadležnih službi nisu urodili plodom, pa umesto da uradimo sve da živimo u što lepšem i zdravijem okruženju, mi ga svojim nesavesnim ponašanjem uništavamo.
Sport Stara Pazova 27.02.2015.
U trećem kolu evropskog prvenstva za omladince koje se igra u Jerusalimu velemajstor Aleksandar Inđić poražen je od Ilje Smirina iz Izraela, Inđić je doživeo poraz vodeći bele figure i posle trećeg kola ima jedan i po poen i u sredini je tabele. Na prvenstvu u Izraelu danas su na programu partije četvrtog kola.
Sport Stara Pazova 26.02.2015.
Konferencija za medije povodom održavanja Međunarodnog fudbalskog turnira „Trofej Stara Pazova 2015“ održana je u zgradi Opštine Stara Pazova. Novinarima su se obratili Milan Čabrić, organizator turnira, Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova i Tonči Stamevski promoter turnira.U organizaciji Škole fudbala „Vojvodina“, turnir za pionire održaće se ovog vikenda, a za kadete 7. i 8. marta. Na pionirskom turniru učestvuje 6 ekipa i to: FK Crvena Zvezda iz Beograda, Akademija Hadži iz Rumunije, FK Rad iz Beograda, FK Sarajevo iz Sarajeva, Akademija Bambi iz Zrenjanina i FK Omladinac iz Novih Banovaca. Prva utakmica je u subotu u 9.00 časova, a sastaju se Rad i Omladinac, u 13.00 časova, igraju Akademija Hadži i Akademija Bambi, a u 14.00 časova, Crvena Zvezada i Sarajevo.
U nedelju se igraju mečevi za prva tri mesta. Utakmice se igraju dva puta po 30 minuta, a sudije su iz opštinskog Fudbalskog saveza Stara Pazova i područnog fudbalskog saveza Srema. Pokrovitelj manifestacije je opština Stara Pazova.
Info Stara Pazova 26.02.2015.
Na prvoj ovogdišnjoj književnoj večeri u pazovačkoj biblioteci, sinoć je predstavljena knjiga Okupirana zemlja, generala Miloša Đošana. General Đošen je ovom knjigom na 487 stranica nastavio logičan i hronološki niz svojih knjiga Generalov kosmetski put i Od agresije do Haškog tribunala, ali javnosti ponudio i štivo koje iz specifičnog ugla baca novo svetlo na petooktobarska događanja i na ono što je usledilo nakon toga. Radnja knjige prati događaje neposredno pre i posle NATO agresije na SR Jugoslaviju i donosi priče običnih ljudi. Osim autora, o knjizi su govorili Slobodan Jovanović, pukovnik u penziji, Мilutin Filipović, pukovnik u penziji, i Milan Pjevac, predsednik Opštinskog odbora SUBNOR-a, a prikazan je i kratkometražni film Da se nikad ne zaboravi, u produkciji Kluba generala i admirala Srbije.
Sport Nova Pazova 26.02.2015.
Klub malog fudbala Nova Pazova pobednik je kupa Vojvodine pošto je sinoć na svom parketu pobedio ekipu Srbobrana sa 4:0. Kapitenu Nove Pazove pobednički pehar predao je Sead Čočić komesar za takmičenje, a Novopazovčani su ovim trijumfom izborili i pravo da se takmiče u Kupu Srbije. Utakmice osmine finala će se igrati u nedelju a ekipa Nove Pazove će na svom terenu dočekati Smederevo.
Sport Stara Pazova 26.02.2015.
U polufinalu kupa Srema u nedelju 1. marta sastaće se u Belegišu Hajduk 1925 Podunavac i Napredak iz Popinaca i u Novim Banovcima Omladinac i Sloga iz Erdevika. Žreb za polufinale obavljen je sinoć u Sportskom centru u Staroj Pazovi, a parove je izvlačio Dejan Govedarica bivši reprezentativac, a sada selektor kadetske reprezentacije Srbije. Određeno je i da pobednik meča u Novim Banovcima bude i domaćin finala kupa koje će se igrati 8. marta. Sve utakmice polufinala i finale igraće se od 14.30 časova.
Sport Banovci Dunav 26.02.2015.
U naselju Banovci-Dunav sutra će početi pojedinačno prvenstvo Opštine u šahu koje će trajati do 6. marta. Igraće se devet kola po švajcarskom sistemu, svakog dana, samo će se u nedelju odigrati dva kola. Prema rečima Miodraga Stankovića predsednika šahovskog saveza Opštine Stara Pazova očekuje se učešće velikog broja takmičara, a kotizacija za učešće je 500 dinara. I ove godine organizaciju prvenstva je pomogla Opština Stara Pazova.
Info Stara Pazova 25.02.2015.
Završni skup Fondacije “Pazova za najugroženije“ održan je u SC Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, kako bi se predstavili rezultati dosadašnjeg humanitarnog rada. Prisutni su bili donatori, 13 zbrinutih porodica iz opštine bajina Bašta i Šid, i predstavnici, osnivači Fondacije. Fondacija je potpisala više od 55 miliona dinara ugovora, od čega su 42 miliona utrošena na realizaciju četiri projekta od kojih je najveći izgradnja kuća u Bajinoj Bašti i Jameni, porodicama nastradalim u majskim poplavama prošle godine. Oko 150 preduzeća, 5 udruženja građana, više od 1700 radnika iz privrede i van nje, iz opštine Stara Pazova, doniralo je neophodna sredstva. Porodice čije su kuće uništene u poplavama, već su se uselile u svoje novoizgrađene domove i ovom prilikom zahvalili su se svima na pomoći i podršci.
Simboličnim gestom, uručenjem zahvalnica, Fondacija “Pazova za najugroženije” zahvalila se svim donatorima i medijskim kućama koje su pratile njihov rad.
Info Stara Pazova 25.02.2015.
Od 2. marta, kubik prirodnog gasa, Gas Feromont će fakturisati krajnjim potrošačima, među kojima su i domaćinstva, po ceni od 56 dinara i 53 pare sa PDV-om. Milan Gavran je u razgovoru za RTV Stara Pazova podsetio da je treći i četvrti kvartal prošle godine obeležila drastična promena kursa dolara i cene nafte i nafnih derivata na svetskom tržištu, pa je cena od 1. oktobra iznosila 47.00 dinara, od 15. novembra 48 dinara 57 para, bez PDV-a. Pad dolarske cene nafte i naftnih derivata na svetskom tržištu i eventualno klizanje na niže kursa dolara, na neki način nagoveštavaju eventualno pojeftinjenje prirodnog gasa.
Info Stara Pazova 25.02.2015.
Staropazovačko udruženje poljoprivrednika usvojilo je juče na godišnjoj skupštini Izveštaj o radu Udruženja u 2014. godini, Finansijski izveštaj za 2014. i predlog finansijskog plana za 2015. godinu, kao Plan rada za ovu godinu. Udruženje je prošle godine ostvarilo niz aktivnosti, sa kojima planira da nastavi i ove godine. Ono što je izvesno već u skorije vreme jeste ravnanje atarskih puteva i obnova rada kancelarije Udruženja, kao i saniranje posledica izlivanja fekalne kanalizacije, jer trenutno je pod vodom duplo više njiva nego u maju i junu prošle godine.
Info Stara Pazova 25.02.2015.
U Osnovnoj školi „Boško Palkovljević Pinki“ u Staroj Pazovi počelo je prijavljivanje dece za upis u prvi razred. Roditelji ili staratelji dece koja su rođena od 1. marta 2008. godine i u januaru i februaru 2009. godine treba da dođu u Sekretarijat škole u prepodnevnim satima, ili popodne kod pedagoga i psihologa, i izvrše prijavljivanje budućih prvaka. Neophodno je poneti jedan od dokumenata, izvod iz matične knjige rođenih ili zdravstvenu knjižicu deteta radi evidencije. Roditelji bi trebalo da prijave decu u školi do polovine marta, a upis dece u prvi razred počinje 1. aprila. Prijavlljivanje budućih prvaka počelo je i u Osnovnoj školi „Simeon Aranicki“ u Staroj Pazovi.
Sport Stara Pazova 25.02.2015.
U prvom kolu prvenstva Evrope za omladince u šahu, Aleksandar Inđić, velemajstor iz Stare Pazove, pobedio je Jotama Šotaha iz Izraela i tako stigao do prvog boda. Prvenstvo se igra u Jerusalimu, učestvuje preko sto šahista, a 23 najbolje plasiranih šahista izboriće učešće na Svetskom kupu.
Info Novi Banovci 24.02.2015.
Danas je u Novim Banovcima svečano otvoren logistički centar austrijske kompanije Ajmaks površine 17 000 metara kvadratnih. Vrednost ove investicije koja će opštini Stara Pazova doneti oko 150 novih radnih mesta i druge pogodnosti je oko 9 miliona evra. Svečanom otvaranju prisustvovali su Majkl Miler osnivač kompanije Eyemaxx, Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova, NJ.E. Johanes Ajgner, ambasador Austrije u Republici Srbiji i Igor Mirović koji je kao ministar privrede Vlade Republike Srbije značajno doprineo otvaranju nove industrijske zone u Staroj Pazovi i dovođenju investicija.
Ove godine i velika evropska kompanija Lidl će na teritoriji opštine Stara Pazova izgraditi svoje sedište, potvrdio je predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović. Trenutno se radi na pribavljanju lokacijske dozvole, a već krajem marta ili početkom aprila trebalo bi da počnu radovi na izgradnji velikog distributivnog centra. Realizacijom ovih investicija opština ostvaruje ono što je ranije zacrtano a to je upravo zapošljavanje njenih građana kroz privlačenje investicija.
Info Stara Pazova 24.02.2015.
Udruženje žena SKUD-a Janko Čmelik juče je organizovalo drugo ovogodišnje prelo. Pored druženja sa ženama iz četiri banatska grada Kovačice, Padine, Vojlovice i Aradca, pazovačke žene su pripremile i interesantnu izložbu ručnih radova i suvenira. Na drugom prelu pored ručnih radova i druženja uz muziku žene su ujedno obeležile i imendane Zuzanama i Marijama.
Sport Stara Pazova 24.02.2015.
Aleksandar Inđić, velemajstor iz Stare Pazove otputovao je juče u Jerusalim u Izrael, gde će danas početi Evropsko prvenstvo u šahu. Na prvenstvu će učestvovati preko sto šahista, a Inđić je 97. na startnoj listi. Neposredno pred polazak najmlađi velemajstor u našoj zemlji je rekao da bi bio zadovoljan plasmanom među 50 najboljih šahista Evrope, jer će konkurencija biti izuzetno jaka. Ovo prvenstvo je ujedno i kvalifikaciono jer će 23 najbolje plasiranih šahista obezbediti učešće na svetskom kupu.
Info Stara Pazova 23.02.2015.
Skupština opštine Stara Pazova na danas održanoj 28. sednici, prihvatila je Odluku o osnivanju Javnog komunalnog preduzeća „Toplane Stara Pazova“, a u odluci između ostalog stoji da će do imenovanja prvog čoveka ovog preduzeća, poslove direktora obavljati Zoran Vukašinović iz Stare Pazove, inače odbornik Socijalističke partije Srbije. Odbornici su prihvatili Godišnje Planove rada Predškolskih ustanova „Poletarac“ i „Radost“, zatim Programe rada i Finansijske planove za ovu godinu: Narodne biblioteke „Dositej Obradović“, Centra za kulturu i „Vodovoda i kanalizacije“, kao i Finansijske planove Mesnih zajednica: Stara i Nova Pazova sa iznosima od po 20 miliona dinara, zatim, Golubinci, Vojka i Belegiš sa po 10 miliona dinara, Surduk sa iznosom od 7 miliona, i Mesne zajednice Banovci Dunav, u iznosu od 7 miliona i 600 hiljada dinara.
Zeleno svetlo dobio je Izveštaj o prošlogodišnjem radu Opštinske uprave, Informacija o jesenjim radovima u poljoprivredi za 2014. godinu, zatim, izmene Poslovnika o radu skupštine, kao i Odluka o načinu finansiranja programa organizacija i udruženja građana iz budžeta i Odluka o dodeli budžetskih sredstava crkvama i verskim zajednicama. Odbornici su usvojili Odluku o utvrđivanju doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta, zatim Odluku o javnom konkursu za imenovanje direktora „Čistoće“, Pravilnik o radu Opštinske stambene agencije, za Opštinskog pravobranioca postavljena je Ksenija Savić iz Novih Banovaca, a za njenog zamenika Aleksandar Marinković iz Belegiša. Skupština je donela i nekoliko rešenja o imenovanjima članova nadzornih i školskih odbora, a Slobodan Popović iz SPS ponovio je ranije postavljeno odborničko pitanje i apelovao na čelnike Opštine Stara Pazova da učine napor kako bi se poboljšao prevoz ka Beogradu. Popović je rekao da se železnički saobraćaj sada odvija uz kašnjenja nakon početka rekonstrukcije pruge od Golubinaca ka Šidu.
Politika Stara Pazova 23.02.2015.
Članovi i simpatizeri stranke Nova Srbija proslavili su juče u Staroj Pazovi krsnu slavu Svetog Simeona Mirotočivog. Proslavu krsne slave stranke Nova Srbija organizovao je OO ove partije u Staroj Pazovi predvođen predsednikom OO Boškom Živanovićem, a prisustvovali su predstavnici svih Odbora iz opština Srema i dela Bačke, kao i predstavnici Glavnog odbora i predsednik stranke Velimir Ilić. Lider Nove Srbije ovom prilikom poželeo je svim građanima Srbije uspešnu godinu sa više posla i rada, više investicija i bolji standard. Obeležavanju krsne slave prisustvovali su i predsednik opštine Đorđe Radinović i predsednik SO Radoje Blagojević kao i mnogobrojni gosti.
Politika Stara Pazova 23.02.2015.
U Staroj Pazovi je juče, u velikoj skupštinskoj sali u “beloj zgradi”, održana Izborna skupština OO DSS Stara Pazova. Odluku o partijskim izborima doneo je Izvršni odbor stranke, pošto je prethodno raspustio stari opštinski odbor. Na skupštini je izabran novi opštinski odbor u sastavu: Aleksandar Antanasijević, Aleksandar Korolija, Anka Šolaja, Vladimir Antonijević, Dušan Dronjak, Dušan Kandić, Dušan Maslarević, Milić Radusinović, Nenad Vergaš, Oliver Ristić i Suzana Balešević. Izbornoj skupštini je prisustvovao Petar Kozarev, predsednik opštinskog odbora u Pećincima i član Glavnog odbora stranke, kao i predstavnici opštinskih odbora stranke iz okolnih sremskih opština.
Po završetku Izborne skupštine održana je konstitutivna sednica novog opštinskog odbora na kojoj su izabrani predsednik stranke Dušan Dronjak i potpredsednik stranke Vladimir Antonijević.
Info Stara Pazova 23.02.2015.
Udruženje poljoprivrednika Stara Pazova večeras organizuje Godišnju skupštinu. Kako je za RTV Stara Pazova izjavio Janko Đurčik, sekretar Udruženja, na dnevnom redu će biti izveštaj o radu i finansijski izveštaj za prethodnu godinu, a razmatraće se i planovi za ovu godinu. Godišnja skupština će biti u velikoj sali Bele zgrade sa početkom u 18 časova.
Info Stara Pazova 23.02.2015.
Osnovna škola „Simeon Aranicki“ u Staroj Pazovi juče je bila domaćin dva opštinska takmičenja, iz informatike i računarstva i „Književne olimpijade“. Takmičenje iz informatike i računarstva organizuje se u dve kategorije, u prvoj, za učenike petog i šestog razreda, najbolji rezultat imao je Luka Radisavljević iz Osnovne škole „Rastko Nemanjić Sveti Sava“ iz Nove Pazove, dok je u kategoriji sedmog i osmog razreda najuspešniji bio Lazar Pajević – Đurović, iz Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki“ iz Stare Pazove. Na „Književnoj olimpijadi“ svoje znanje iz književnosti proverili su učenici sedmog i osmog razreda. U kategoriji učenika sedmog razreda nijedan učenik nije osvojio prvo mesto, a drugo mesto dele Milica Ljujić i Jelena Erak, obe iz škole „Simeon Aranicki“.
Od učenika osmog razreda najbolji rezultat i maksimalan broj bodova osvojila je Isidora Komazec iz škole „Rastko Nemanjić Sveti Sava“ iz Nove Pazove. Svi učenici koji su osvojili jedno od prva tri mesta ostvarili su plasman na okružno takmičenje.
Info Stari Banovci 23.02.2015.
U Osnovnoj školi „Slobodan Savković“ u Starim Banovcima juče je održano opštinsko takmičenje iz hemije uz učešće 34 učenika sedmog i 18 učenika osmog razreda. Od učenika sedmog razreda najbolji rezultat ostvarila je Jelena Sokolović, učenica Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki“ iz Stare Pazove, koja je osvojila prvo mesto sa 88 bodova. U kategoriji učenika osmog razreda prvoplasirana je Maja Živanović, učenica Osnovne škole „Milan Hadžić“ iz Vojke sa osvojenih 76,5 bodova.
Info Golubinci 20.02.2015.
Danas su počeli radovi na postavljanju cevi za podzemno zalivanje kompletnog terena na stadionu FK Jadran u Golubincima koji bi trebalo da budu završeni za sedam dana. Pored ovih radova u okviru rekonstrukcije ovog stadiona uradiće se i rekonstrukcija tribine, a vrednost investicije je oko 1,5 miliona dinara.
Kao najveću investiciju u sportske objekte nacelnik za sport i omladinu Velibor Katić je naveo novi stadion u Novim Banovcima, zatim pokrivanje tribina na stadionu u Belegišu, postavljanje novih stolica na pomoćnom terenu u Starim Banovcima, novi reflektori na stadionu FK Jedinstvou Staroj Pazovi, kao i mnoga druga ulaganja u sportsku infrastrukturu u svim naseljima naše opštine.
Info Golubinci 20.02.2015.
Zbog remonta desnog koloseka na delu magistralne dvokolosečne pruge Beograd – Šid državna granica između stanica Golubinci-Putinci –Ruma za vreme izvođenja radova na tom delu pruge saobraćaj će se odvijati jednokolosečno na levom koaloseku. Remont je predviđen da traje 205 dana. Zbog uslova neophodnih za bezbedno izvođenje građevinskih radova došlo je do izmena u važećem radu vožnje.
Lokalni putnički voz na relaciji Beograd - Šid, a koji iz Beograda polazi u 22:00 ne saobraća na celom prevoznom putu. Lokalni putnički voz na relaciji Šid-Beograd, a koji iz Šida polazi u 21:56 ne saobraća na celom prevoznom putu, putnički voz na relaciji Beograd - Golubinci, a koji iz Beograda polazi u 19:00 ne saobraća na relaciji Stara Pazova - Golubinci, putnički voz na relaciji Golubinci - Beograd, a koji iz Golubinaca polazi u 20:44 ne saobraća na relaciji Golubinci - Stara Pazova. Lokalni putnički voz na relaciji Beograd - Šid, a koji iz Beograda polazi u 18:45 saobraća sa izmenjenim polaskom iz stanice Beograd u 20:30. Svi ostali međunarodni i lokalni putnički vozovi saobraćaju prema važećem redu vožnje za 2014/2015.godinu sa predviđenim kašnjenjem u dolasku u krajnje stanice Šid, Beograd i Novi Sad od oko 20 minuta.
Kultura Stara Pazova 20.02.2015.
Dečja subota, program Centra za kulturu Stara Pazova, koji je za cilj ima da se vrate one prave vrednosti, da se deca odvoje od televizije i kompjutera, traje već drugu godinu i nakon zimske pauze nastavlja sutra. U pozorištu u Staroj Pazovi u 12 časova, dečje pozorište Alegretto iz Vršca izvešće predstavu sa poznatim likovima iz crtanog filma Pepa prase - Pepa prase na dvoru.
Info Golubinci 19.02.2015.
Radovi na rekonstrukciji i modernizaciji pruge Ruma-Golubinci na železničkom Koridoru 10, koji će se finansirati ruskim kreditom, počeli su danas u Golubincima. Vrednost radova je oko 48,7 miliona dolara a rok za završetak radova na deonici je 205 radnih dana. Saobraćaj se na deonici između Golubinaca i Rume trenutno odvija brzinom od 30 km na sat.
Info Stara Pazova 19.02.2015.
Članovi Udruženje građana „Za zdravu opštinu Stara Pazova“ danas su održali konferenciju za novinare nezadovoljni što nakon godinu dana od podnošenja zahteva Skupštini Opštine Stara Pazova za raspisivanje referenduma, na kome bi se građani izjasnili da li su za ili protiv izgradnje postrojenja za preradu industrijskog otpada, referendum nije raspisan.
Ovo postrojenje je predviđeno prostornim planom. Članovi udruženja obavestili su javnost da su javnom tužiocu podneli krivičnu prijavu protiv opštinskog rukovodstva, jer smatraju da referendum treba da bude održan. Oni su prošle godine nakon zbora građana prikupili 2409 potpisa građana koji podržavaju ovu inicijativu, a iz Opštine su dobili odgovor da se još uvek razmišlja o tom postrojenju i da zbog toga nema osnova za raspisivanje referenduma.
Info Stara Pazova 19.02.2015.
U centru Stare Pazove Opštinska stambena agencija gradi stambenu zgradu sa 68 stanova. Pravo da konkurišu za stanove u ovoj zgradi imaju samo stanovnici staropazovačke Opštine, koji nemaju nekretnine u vlasništvu, pre svega mladi bračni parovi, osobe sa invaliditetom i samohrani roditelji rekao je u razgovoru za RTV Stara Pazova direktor OSE Miroslav Jovanović. Prva lamela će biti gotova do kraja iduće godine.
Info Stara Pazova 19.02.2015.
U Domu zdravlja “Dr Jovan Jovanović Zmaj„ u Staroj Pazovi velika pažnja se poklanja stručnom usavršavanju i kontinuiranoj edukaciji zaposlenih. Trinaest lekara Doma zdravlja “Dr Jovan Jovanović Zmaj“ trenutno je na specijalizaciji a početkom februara dr Jasmina Bursać, specijalista radiologije otišla je na tromesečnu edukaciju u KBC “Dragiša Mišović“ na Dedinju iz oblasti mamografije i ultrazvučne dijagnostike dojke, rekao je za RTV Stara Pazova vršilac dužnosti direktora dr Aleksandar Omerović.
Zbog odlaska na edukaciju doktorke Bursać, Služba radiologije će raditi po promenjenom režimu rada. Dr Ana Orlov, specijalista radiologije će raditi sa pacijentima tri puta nedeljno, ponedeljkom i sredom pre podne od 8.00 časova i petkom po podne od 14.00 časova.
Sport Stara Pazova 19.02.2015.
Fudbaleri Jedinstva iz Stare Pazove otputovali su na mini pripreme u Slovačku, gde će boraviti četiri dana. Trener Milan Vujasin na put je poveo 19 igrača koji bi trebalo da čine okosnicu tima u nastavku prvenstva. Kako je planirano fudbaleri iz Stare Pazove će održati nekoliko treninga i odigraće dve prijateljske utakmice.
Jednu će igrati protiv domaćina, ekipe u Miloslavovu, a to će biti drugi susret ova dva tima, s obzirom da je tim iz Slovačke letos boravio u Staroj Pazovi. Drugu prijateljsku utakmicu fudbaleri Jedinstva će odigrati u nedelju pri povratku kući, a rival još uvek nije poznat.
Info Stara Pazova 18.02.2015.
Na 37. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu koji se održava od 19. do 22. februara Turistička organizacija opštine Stara Pazova predstaviće se na zajedničkom štandu sa ostalim turističkim organizacijama Srema u okviru štanda Turističke organizacije Vojvodine u hali četiri beogradskog sajma. Svaki dan sajma na štandu obeležava se različitom temom, a shodno unapred određenoj temi sve posetioce očekuje bogato pripremljen sadržaj.
Prvi dan je EKO- dan. Drugi dan je predviđen za kulturu i tradiciju, subota i nedelja će biti u znaku gastronomskih specijaliteta. U okviru prezentovanja kulture i tradicije biće održana i manifestacija "Dani Kube u Staroj Pazovi".
Info Stara Pazova 18.02.2015.
Danas ističe rok za uplatu prve rate poreza na imovinu za 2015. godinu. Poreski obveznici koji su ovih dana dobili uplatnice za prvu ratu, treba danas da uplate iznos naveden na uplatnici, a obveznici koji nisu dobili uplatnice, treba da uplate iznos četvrte rate iz rešenja za prošlu godinu, izjavila je za RTV Stara Pazova, Divna Stefanović, načelnica Odeljenja za utvrđivanje, naplatu i kontrolu javnih prihoda u Opštini Stara Pazova. U protivnom, biće obračunata kamata na poresko zaduženje.
Kultura Golubinci 16.02.2015.
U Golubincima se danas završavaju Mačkare prikazom običaja po kućama. Juče je u karevalu učestvovao veliki broj Golubinčana i gostiju, a karnevalska povorka gotovo da je spojila krug oko centralnog kvarta. Za najbolju masku ovogodišnjih Mačkara proglašena je kreacija Marije i Đure Markuša „Ukroćena goropad“ a autori su nagrađeni letovanjem u Selcu na Jadranu.
Kultura Vojka 16.02.2015.
Rok veče pod nazivom „Nekad i sad“ okupilo je sinoć u Vojki predstavnike svih generacija. Program su započeli najmlađi muzičari: Aleksa Kočijašević i Viktor Kolarov, zatim se predstavio najstariji vojački bend Vremeplov, a mnogobrojnu publiku u holu Doma kulture zabavili su još Vetrovite vile, Lideri, Balkan ekspres, Old skul, Čarobnjaci. Čule su se evergrin melodije, muzika šezdesetih, rok i hard rok zvuci.
Šesta godina obnovljenih svirki u ovom selu, pokazala je da za ovakve manifestacije ima sve više zainteresovanih.
Info ostalo 16.02.2015.
U Krčedinu u restoranu „Merak mi je“ održana je juče treća čvarkijada, u okviru koje se 18 takmičara nadmetalo u pripremanju čvaraka, a ekipa Valjeva nastupila je van konkurencije i pripremala „duvan čvarke“. Boban Stojadinović, vlasnik restorana i organizator Čvakrijade je u izjavi za RTV Stara Pazova rekao da je iz godine u godinu poseta sve veća.
Veliki broj ljubitelja ovog specijaliteta od svinjske slanine okupio se u Krčedinu, a svoje rukotvorine izložile su i članice Udruženja žena „Krčedinke“.
Info Stara Pazova 14.02.2015.
Za vreme predstojećih praznika 16. i 17. februara saobraćajni prevoznik Lasta prevoziće po subotnjem redu vožnje, a železnički saobraćaj saobraća bez promena u redu vožnje. Banke u Staroj Pazovi neće raditi 16. februara, a 17. februar je radni dan za pojedine banke u našem gradu. Pošta u Staroj Pazovi neće raditi 16. februara a dežurstva će u pojedinim poštama na teritoriji naše opštine biti organizovana 17. februara.
U ponedeljak i utorak Čistoća neće odvoziti smeće. U slučaju da se pojave problemi sa vodosnabdevanjem, kvar možete prijaviti na broj telefona 310-330 u Staroj i 321-265 u Novoj Pazovi. Elektrodistribucija organizuje dežurstva pa se tako problemi sa snabdevanjem električnom energijom mogu prijaviti na broj telefona 310-450.
Kultura Stara Pazova 14.02.2015.
U holu pozorišne sale u Staroj Pazovi sinoć je otvorena izložba slika Ahila Dimitrijevića iz Beograda. Na prvi pogled je to apstraktno slikarstvo, no ono je odraz života, rekla je istoričarka umetnosti Haira Jakovljević.
Ahil Dimitrijević se bavi i primenjenom skultpturom, od svojih dela ističe ikonostas, spomen ploče i kapitele, koje je radio u hramu Svete Trojice u Tesliću. Ovo je njegova prva izložba slika, na kojima dominira jak kolorit, a postavka u holu pozorišne sale u Staroj Pazovi biće otvorena naredne dve nedelje.
Info Stara Pazova 13.02.2015.
Deset dana nakon što smo izveštavali sa lica mesta o krađi saobraćajnih znakova, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi rasvetlili su seriju krivičnih dela u kojima je, na lokalnim putevima Opštine Stara Pazova, demontirano i otuđeno više od 20 saobraćajnih znakova koji su zatim prodati u staro gvožđe. Procenjena materijalna šteta iznosi oko 250.000 dinara.
Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela teška krađa i ugrožavanje saobraćaja opasnom radnjom i opasnim sredstvom, protiv 23-godišnjeg mladića iz Nove Pazove biće podneta krivična prijava, Osnovnom javnom tužilaštvu u Staroj Pazovi.
Info Stara Pazova 13.02.2015.
Savet Mesne zajednice Stara Pazova sinoć je prihvatio ostavku Bogdana Miljevića, a za novog predsednika Izvršnog odbora jednoglasno je izabran Svetislav Subotić. Na sednici je izabran i novi Izvršni odbor koji, pored predsedavajućeg, čine: Živko Jovanović, Jan Kiš, Radislav Prodanović, Stanko Popović, Jan Zaborski i Dragoslav Bonđi. Članovi Saveta su usvojili Izveštaj o finansijskom poslovanju Mesne zajednice za 2014. godinu, u kojoj je ostvaren ukupan prihod u iznosu od 18 miliona 92 hiljade 813 dinara.
Usvojen je i izveštaj o popisu imovine, obaveza i potraživanja Mesne zajednice na dan 31.12.2014. godine.
Info Golubinci 13.02.2015.
Ovog vikenda u Golubincima su Mačkare, pokladni ritual uoči katoličkog Uskrsa. Kao i prethodnih godina Mačkare će trajati četiri dana. Kako je najavio Vlatko Ćaćić, predsednik organizacionog odbora i Hrvatskog kulturno-prosvetnog društva Tomislav, koje je je organizator ove manifestacije, večeras se održava Bal pod maskama namenjen pretežno omladini. Sutra je maskenbal i izbor najleše maske a u nedelju karneval.
Karnevalska povorka će krenuti u 14 časova iz katoličke porte. Mačkare se završavaju u ponedeljak prikazom običaja po golubinačkim kućama.
Info Stara Pazova 13.02.2015.
Posle gotovo tri meseca zakonskog štrajka i skraćenja časova na pola sata, članovi dva od četiri sindikata, Sindikat obrazovanja Srbije i Sindikat "Nezavisnost", od 18. februara prekidaju štrajk i normalizuju nastavu. Prema rečima Radeta Ercega, predsednika opštinske organizacije Saveza samostalnih sindikata Srbije, sve škole članice ovog Sindikata u staropazovačkoj Opštini pridržavaće se ove odluke. Posle praznika nastavu će normalizovati sve tri srednje škole, osnovne škole u Staroj i Novoj Pazovi, Vojki i Golubincima. Škola Aranicki u Staroj Pazovi, kao i škole u Banovcima i Belegišu nisu štajkovale.
Info Stara Pazova 12.02.2015.
Prošlogodišnji izveštaj o radu, aktivnostima i uspesima kao i planovi za 2014 godinu SKUD-a Janko Čmelik, sinoć usvojeni na godišnjoj skupštini. Iako je 2014 godina bila teška ipak su se planovi ostvarili. Prošla godina će se pamtiće po uspesima pozorišta VHV sa predstavom Vavilon i Živi bič, po uspesima folklornih ansambala, recitatora, Udruženja žena, ali i po brojnim gostovanjima u zemlji i inostranstvu.
Ove godine se takodje dosta planira ali realizacija zavisi od finansijskih sredstava. Neke aktivnosti su se već uspešno ostvarili a do kraja godine amatere očekuju nastupi na festivalima, smotrama i dosta nastupa pred domaćom publikom.
Info Stara Pazova 12.02.2015.
U dane predstojećeg praznika u Domu zdravlja u Staroj Pazovi će biti organizovana dežurstva na opštoj medicini i pedijatriji. U ponedeljak i utorak Služba opšte medicine će raditi u terminu od 9 do 15 časova u Staroj i Novoj Pazovi, dok će u Starim Banovcima dežurstvo lekara biti organizovano u vremenu od 9 do 13 časova, rekao je za RTV Stara Pazova vršilac dužnosti direktora dr Aleksandar Omerović.
Obe pedijatrije, u Staroj i Novoj Pazovi , radiće u terminu od 9 do 15 časova, apoteka će pratiti rad primarne zdravstvene zaštite, Centar za hemodijalizu u Staroj Pazovi će raditi uobičajeno a Služba hitne medicinske pomoći će i u dane praznika biti u pripravnosti 24 sata, istakao je dr Omerović.
Info Stara Pazova 11.02.2015.
U Staroj Pazovi je danas održan seminar za računovodje iz Srema. Tema seminara je sastavljanje finansijskih izveštaja za 2014 godinu u skladu sa novim propisima. Pored računovodja na seminaru su prisutni i iz poreske uprave iz Stare Pazove i Indjije. O novim propisima o finansijskim izveštajima za 2014 godinu na seminaru za računovodje Srema govore magistri Predrag Petrović i Vesna Nešić. Organizatori edukativnog seminara su Savez računovodja i revizora Srbije u saradnji sa predsednicom Skupštine preduzetnika opštine Rfadom Žugić a uz pomoć Skupštine opštine Stara Pazova. Do sada su edukativni seminari organizovani u dvadesetak gradova u Srbiji a poslednji je planiran za 18. februar u Kikindi.
Info Stara Pazova 11.02.2015.
U gradskom parku u Staroj Pazovi nedavno su posečena višegodišnja stabla, koja su po rečima inženjera hortikulture i opštinskog inspektora za zaštitu životne sredine, usled fiziološke starosti i slabosti bila podložna bolestima i napadima insekata. Pomenuta stabla su po planu inženjera hortikulture staropazovačke opštine trebala da budu uklonjena još pre dvadesetak godina u okviru plana rekonstrukcije parka kada je svoje mišljenje o stanju i zdravlju stabala dao i šumarski inspektor koji je tada bio zadužen za našu opštinu, Marko Sekulić.
Od početka ove godine posađen je veliki broj sadnica, samo na putnom pojasu oko 2000 sadnica sibirskog bresta. Sadnice su posađene u svim naseljima naše opštine i to preko 300 sadnica dekorativnog materijala, od kojih se svakog dana uništi ili ukrade veliki broj.
Info Nova Pazova 10.02.2015.
Čedo Bogunović iz Nove Pazove (55) jedan je od šestorice nastradalih radnika iz Srbije u Sibiru. Porodica poginulog rekla je da su naši radnici u Sibiru živeli u veoma teškim uslovima. Bogunović je bio limar i u oktobru prošle godine je po drugi put otišao na rad u Rusiju kako bi obezbedio bolju budućnost za svog šesnaestogodišnjeg sina."Rekao je da je teško. Otišao je jer smo imali velike dugove. E sad nemamo njega, ali imamo dugove", rekla je Bogunovićeva supruga Ljubica.
Kultura Stara Pazova 10.02.2015.
Priču o potrazi za duhom u savremenom svetu i večitom čekanju, jer svi mi u svakom trenutku nešto čekamo, mg Ružica Bajić Sinkević ispričala je u svom najnovijem ciklusu slika pod nazivom Čekanje, sa kojim se predstavlja pazovačkoj publici.
Ovo su iskrene slike, bolje rečeno istinite, rekla je slikarka i članica Saveta Galerije Centra za kulturu Stara Pazova Milica Vuković, otvarajući izložbu, koju možete pogledati do 3.marta.
Info Novi Banovci 10.02.2015.
PU „Radost“ iz Novih Banovaca ocenjena je najvišom ocenom u eksternoj evaulaciji, odnosno spoljašnjem vrednovanju, koje sprovodi Ministarstvo prosvete, a usmereno je na utvrđivanje kvaliteta rada obrazovnih ustanova.
Info Stara Pazova 10.02.2015.
Meštani ulice Isidore Sekulić u Staroj Pazovi sakupili su više od stotinu potpisa u peticiji kojom su tražili povratak saobraćajnih znakova o obaveznom jednom smeru u ovoj ulici. Molbu su prosledili na adresu predsednika Saveta mesne zajednice Stara Pazova, a Direkcija za izgradnju opštine, koja je i nadležna za održavanje lokalnih puteva, je u najkraćem roku rešila ovaj problem postavljanjem neophodnih saobraćajnih znakova.
Pored inicijative da se postave znakovi za jednosmerno kretanje vozila kroz ulicu, meštani su u molbi izrazili neophodnost postavljanja i tkz. ležećih policajaca pored obližnje kafane i trgovine i igrališta za mali fudbal u ulici Vere Miščević koje se nalazi u neposrednoj blizini.
Info Nova Pazova 09.02.2015.
Sutra u vremenu od 9:00 do 9:30 u Novoj Pazovi zbog elekromontažnih radova isključuje se trafo stanica Mladena Stojanovića. U sredu 11. februara, od 08:00 do 09:30 bez struje će ostati trafo stanica Metal-flex, i trafo stanica MBM, a od 10:00 do 11:00 časova bez struje će biti trafo stanica Vesić. Od 11:30 do 12:30 bez struje će biti trafo stanice Železnička, Vojvodić, Vuka Karadžića, Mojić, Dinara plast, Vasiljević. Kratak prekid u napajanju imaće TS: Svetozara Markovića, Branka Radičevića 1 i 2, Veljka Miljevića. Od 13:00 do 14:30 bez napona ce ostati TS: Karadjordjeva, Karađorđeva 2, Koče Popović i Pionirska 1 i 2.
Info Stara Pazova 09.02.2015.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici i Staroj Pazovi su u pretresu jednog objekta na području Stare Pazove pronašli i zaplenili 750 kilograma duvana u listu. U saradnji sa poreskom policijom, protiv dve osobe biće podneta krivična prijava za nedozvoljeno skladištenje robe, Osnovnom javnom tužilaštvu u Staroj Pazovi.
Info Golubinci 09.02.2015.
U Golubincima je prošle godine urađeno više nego prethodnih deceniju, rekao je za RTV Stara Pazova Mirko Jovanović, predsednik Saveta mesne zajednice. U ovoj godini bi trebalo da bude završena, prošle godine započeta, sportska sala, kompletno će biti renovirana zgrada biblioteke i popravljen kolovoz u ulici Zore Avakumović. Prošle godine je sređen enterijer mesne zajednice, popravljen trotoar u ulici Nikole Tesle i održavana je higijena na obobdu naselja, rekao je Jovanović.
Info Stara Pazova 09.02.2015.
U sredu 11. februara sa početkom u 10 časova u skupštinskoj sali u Staroj Pazovi biće održan Seminar o sastavlјanju finansijskih izveštaja u organizaciji Saveza računovođa i revizora Srbije i predsednice Skupštine preduzetnika opštine Stara Pazova Rade Žugić uz pomoć SO Stara Pazova.
Na predavanju koje je besplatno za sve zainteresovane biće reči o novim propisima, o prijavama poreskoj Upravi koji se u elektronskoj formi dostavljaju od 1. aprila, kao i o roku za dostavljanje finansijskih izveštaja za statističke potrebe koji je pomeren sa 28. februara na 31. mart.Predavači na Seminaru će biti magistri Predrag Petrović i Vera Nešić.
Info Stara Pazova 09.02.2015.
Putevi u Opštini Stara Pazova su ovog jutra prohodni i nikakvih problema u odvijanju drumskog saobraćaja nema, saznaje RTV Stara Pazova jutros u Čistoći. Po rečima Dragiše Četnika iz ovog javnog preduzeća, sinoć posle 20.00 časova je na teren izašlo pet ekipa koje su dežurale na saobraćajnicama i najkritičnije deonice posipane su solju i rizlom.
Info Stara Pazova 09.02.2015.
Dr Vojislav Šeselj, lider Srpske radikalne stranke sinoć je na tribini u Staroj Pazovi predstavio dve nove knjige: "Haško inaugurisanje govora mržnje" i "Srpski narod mora da oslobodi Republiku Srpsku krajinu". Pre promocije knjiga, Šešelj se sastao sa članovima mesnih i odbora Sremskog okruga i simpatizerima Srpske radikalne stranke. Predstavljanju knjiga prisustvovali su Milorad Mirčić, potpredsednik Srpske radikalne stranke, Pavel Domonji-stariji, odnedavno član SRS-a, Vitomir Plužarević, predsednik Okružnog odbora stranke kao i brojne pristalice srpskih radikala. Vojislav Šešelj dočekan je ovacijama, njegovor govor bio je prekidan aplauzima, a sala u Beloj zgradi u Staroj Pazovi bila je prepuna.
Kultura Stara Pazova 09.02.2015.
Ciklusom pod nazivom „Čekanje“, večeras će se pazovačkoj likovnoj publici predstaviti mr Ružica Bajić Sinkević, docent na Akademiji lepih umetnosti, član Udruženja likovnih umetninka i dizajnera Srbije. Do sada je imala desetak samostalnih izložbi, učestvovala je na umetničkim kolonijama i radionicama u zemlji i inostranstvu i brojnim kolektivnim izložbama, a njena samostalna izložba u Galeriji Centra za kulturu biće otvorena večeras u 19 časova.
Sport Nova Pazova 09.02.2015.
U derbiju 12. kola Prve lige grupa Sever, rukometašice Pančeva pobedile su u Novoj Pazovi Mladost sa 21:19. Bila je to 12-ta uzastopna pobeda ekipe iz Pančeva koja je sa 24 boda ubedljivo prva na tabeli, a Mladost je treća sa 18 bodova. U narednom kolu koje će se igrati sledećeg vikenda, Mladost će igrati u Adi protiv ekipe „Halas Jožef“. U 15. kolu Viner štediša Superlige, odbojkašice Jedinstva pobedile su u Staroj Pazovi ekipu Železničara iz Lajkovca sa 3:0 u setovima. Tri kola pre kraja prvog dela prvenstva Jedinstvo je sa 33 boda na drugom mestu na tabeli.
Info Stara Pazova 06.02.2015.
Nadležne službe Opštine Stara Pazova spremne su za punu primenu Zakona o planiranju i izgradnji, rekao je u razgovoru za RTV Stara Pazova Miodrag Vuksan, načelnik Odeljenja za urbanizam i građenje. Već tri godine u opštini Stara Pazova radi šalter na kome investitori predaju zahteve i preuzimaju građevinske dozvole. Inače, trend bespravnog građenja u staropazovačkoj opštini je u stalnom opadanju, a ovo odeljenje prošle godine izdalo je 201 građevinsku dozvolu, u proseku jednu po radnom danu, a taj trend ostao je i početkom 2015. godine, rekao je Vuksan.
Info Stara Pazova 06.02.2015.
Odlukom Izvršnog odbora Saveta Mesne zajednice Stara Pazova radovi na rekonstrukciji sistema za pripremu tople vode u kupatilu PU Poletarac u Staroj Pazovi povereni su najpovoljnijem ponuđaču, preduzeću Feromont iz Stare Pazove koje će ove radove obaviti po ceni od 472 hiljade 856 dinara. Na današnjoj sednici je usvojen Izveštaj o popisu imovine, obaveza i potraživanja mesne zajednice sa stanjem na dan 31.12.2014. i doneta je odluka da se uputi zahtev vodoprivrednom preduzeću Galovica za odmuljivanje kanala Mali Begej i zacevljenje kanala u delu ulice Branka Radičevića u Staroj Pazovi.
Info ostalo 06.02.2015.
Ugovore o stipendijama, danas su u opštini Pećinci, potpisali najbolji studenti sa teritorije ove opštine i predsednica opštine Dubravka Kovačević Subotički. Lokalna samouprava u Pećincima stipendira 40 studenata, koji su ispunili uslove konkursa, od kojih će 31 student dobijati stipendije u iznosu od 9000 dinara, a njih devetoro po 5000 dinara mesečno. Opština Pećinci svake godine regresira i troškove prevoza. Na konkursu za školsku 2014/2015. godinu uslove je ispunilo 135 studenata kojima se u trajanju od devet meseci regresiraju troškovi prevoza.
Info Stara Pazova 06.02.2015.
Gimnazijalci iz Stare Pazove sutra prvi put učestvuju na Međunarodnom takmičenju iz računarske i informatičke pismenosti-DABAR. Na školskom takmičenju su učestvovala 43 učenika a na međunarodno se plasiralo pet, rekla je za RTV Stara Pazova profesorka informatike Dušanka Galečić. Na takmičenju, koje se održava preko interneta, učestvuje preko 130 zemalja.
Info Novi Banovci 06.02.2015.
Osnovna škola „Nikola Tesla“ u Novim Banovcima sutra će biti domaćin opštinskog takmičenja iz fizike. Na takmičenje je prijavljeno 64 učenika od šestog do osmog razreda iz svih škola sa teritorije Opštine, rekao je za RTV Stara Pazova direktor škole domaćina Bojan Ivošević. Takmičenje iz fizike počinje u 9.00 sati, a za rešavanje zadataka učenici imaju 120 minuta.
Kultura Stara Pazova 06.02.2015.
Pazovačka publika, ali i iz okolnih mesta, uživala je sinoć 14. put na koncertu Legendi. Pored standardnog repertoara, bile su zastupljene i numere, koje nisu tako često izvođene, ali i dve nove, koje će se tek naći na CD-u. Pesme Legendi, za koje se kaže da su prava poezija, sada su pred publikom i u zbirci poezije Pesme šaputanja, koju je nedavno objavio tekstopisac i kompozitor grupe Zoran Dašić Daša, a na pazovačkoj pozornici Legende svakako možemo da očekujemo i sledeće godine.
Info Stara Pazova 06.02.2015.
Zbog hitnih intervencija na elektromreži u subotu 7.2.2015. u Staroj Pazovi od 9.00 do 9.30 bez struje ostaju svi potrošači koji se napajaju sa trafo stanice Ive Lole Ribara 2, u vremenu od 10.00 do 10.30 bez električne energije će biti svi potrošači koji se napajaju iz trafo stanice Sud, u periodu od 11.00 do 11.30 struju neće imati svi potrošači koji se napajaju sa zidane trafo stanice Hvjezdoslavova, dok od 12.00 do 12.30 struju neće imati svi potrošaći koji je napajaju iz trafo stanice Diana. Istog dana, u Novoj Pazovi od 9.00 do 9.30 bez struje ostaje trafo stanica Mojić u selu. U nedelju 8.2.2015. godine u Staroj Pazovi od 10.00 do 11.00 bez struje ostaju svi potrošači koji se napajaju iz Prvog centralnog bloka.
Istog dana u Novoj Pazovi u periodu od 11.30 do 12.00 bez struje će biti svi potrošači koji se napajaju iz trafo stanice Miloš Obilić, a od 12.30 do 13.00 bez struje ostaju svi potrošači koji se napajaju iz trafo stanice Baštovan 2. U ponedeljak 9.2.2015. godine u Staroj Pazovi od 9.00 do 10.00 bez struje ostaju potrošači koji se napajaju sa zidane trafo stanice Braća Barnak, u periodu od 10.00 do 11.30 struju neće imati potrošači koji se napajaju sa trafo stanice Kralja Petra Prvog, dok će u vremenu od 12.30 do 13.30 bez struje biti potrošaći koji se napajaju sa trafo stanice Dom zdravlja. U slučaju loših vremenskih prilika radovi se odlažu.
Sport Stara Pazova 06.02.2015.
Velemajstor Aleksandar Inđić doživeo je prvi poraz na međunarodnom šahovskom turniru „Hit open“ u Novoj Gorici. Inđić je u sedmom kolu poražen od velemajstora Nikite Majorova iz Rusije i to vodeći bele figure. Nakon ovog kola Inđić je pokvario i plasman na tabeli pa je sada na deobi devetog mesta sa 5 poena.
Info Stara Pazova 05.02.2015.
U cilju unapređenja stomatološke zdravstvene zaštite građana zajedničkim sredstvima Opštine i Doma zdravlja Dr Jovan Jovanović Zmaj nabavljene su tri nove stomatološke stolice. Dve savremene stomatološke stolice sa pripadajućim nasadnim instrumentima smeštene su u stomatološkim ordinacijama u Staroj Pazovi, a jedna je postavljena u Vojki. Predsednik Opštine Đorđe Radinović izrazio je zadovoljstvo zbog odlične saradnje sa staropazovačkim Domom zdravlja i najavio da će ove godine biti renovirani domovi zdravlja u Staroj i Novoj Pazovi. Za nabavku nove stomatološke opreme izdvojeno je oko milion dinara, rekao je vršilac dužnosti direktora dr Aleksandar Omerović istakavši da će nova oprema omogućiti podizanje kvaliteta stomatoloških usluga na znatno viši nivo.
Info Stara Pazova 05.02.2015.
Zahvaljujući blagoj zimi i relativno toplom vremenu u prethodnom periodu stanje pšenice je zadovoljavajuće. U dobrom stanju su i kasnije posejana žita, kaže Zoran Martinović iz Poljoprivredne stručne službe u Sremskoj Mitrovici. Nije bilo izmrzavanja a usevi imaju dovoljno vlage u zemljištu. Čim vremenske prilike dozvole žitna polja treba prihraniti. Pre toga, Martinović savetuje, da poljoprivrednici urade uzorkovanje zemljišta na osnovu kojeg će pravilno upotrebiti mineralno đubrivo.
Info Stara Pazova 05.02.2015.
U susret opštinskom takmičenju iz fizike, koje će biti održano u subotu u Osnovnoj školi „Nikola Tesla“ u Novim Banovcima, u osnovnim školama „Simeon Aranicki“ i „Boško Palkovljević Pinki“ u Staroj Pazovi održana su školska takmičenja. Na opštinsko takmičenje iz fizike plasirana su dva učenika škole „Simeon Aranicki“: Denis Balej, učenik šestog i Nataša Trunečka, učenica sedmog razreda. U Pinki školi najbolji rezultat od učenika šestih razreda ostvarili su Milenko Jurišić i Miloš Momčilović, sa maksimalnih sto bodova, u kategoriji učenika sedmog razreda najuspešnija je bila Jelena Sokolović, a od osmaka najbolji rezultat je imao Mihajlo Bonđi.
Kultura Stara Pazova 05.02.2015.
Slovačko pozorište VHV sutra obeležava 112. godišnjicu. Prva pozorišna predstava u Staroj Pazovi izvedena je 2. februara 1903 godine. Povodom 112. godišnjice na staropazovačkoj sceni u 19.30 biće izvedena Čehovljeva predstava Krčma na glavnom drumu u režiji Miroslava Benke. Posle predstave u klubu VHV je otvaranje male galerije slika značajnih ličnosti za razvoj pozorišta i kulture Slovaka.
Sport Stara Pazova 05.02.2015.
Odbojkašice Jedinstva pobedile su u Subotici ekipu NIS Spartaka sa 3:1 u setovima u odloženoj utakmici 14. kola Viner štediše superlige. Jedinstvo je trenutno na deobi drugog mesta sa ekipom Crvene Zvezde, a već u subotu na svom terenu ugostiće ekipu Železničara iz Lajkovca.
Info Stara Pazova 04.02.2015.
Iako je bila najavljena tema iz zdravstva, zbog opravdanih razloga ova tema je na prvom ovogodišnjem, inače 67. po redu poselu „Feniks i prijatelji” izostala. Ipak to nije bio razlog da izostane i druženje uz prijatelje Društva za afirmaciju invalida Feniks. Na poselu su imenovani članovi Predsedništva u novom sazivu a druženje su upotpunili i muzičari.
Sport Stara Pazova 04.02.2015.
U Zrenjaninu je održano šesto kolu Lige Vojvodine u streljaštvu u konkurenciji pionira, kadeta i juniora u muškoj i ženskoj konkurenciji. Ivana Marić članica streljačke družine Jedinstvo iz Stare Pazove je osvojila prvo mesto u konkurenciji mlađih juniorki upucavši 394 kruga, a prva je bila i kod kadetkinja 385 krugova, koliko je osvojila i Marija Kolarević takođe iz Jedinstva. Drugo mesto Kolarević je osvojila i u konkurenciji pionirki sa 184 kruga, a treće kod mlađih juniorki sa 385 krugova. U ekipnoj konkurenciji strelci Jedinstva kod kadetkinja su bile prve sa 1.157 upucanih krugova.
Sport Stara Pazova 04.02.2015.
Na međunarodnom šahovskom turniru „Hit open“ koji se igra u Novoj Gorici, Aleksandar Inđić velemajstor iz Stare Pazove zabeležio je i drugi remi. U šestom kolu Inđić je podelio poen sa Dragišom Blagojevićem, velemajstorom iz Crne Gore. Nakon šest odigranih kola Inđić je na deobi od drugog do petog mesta sa 5 poena.
Info Stara Pazova 03.02.2015.
Na lokalnom putu između Starih Banovaca i Vojke ukradeno je više od 100 saobraćajnih znakova, što je prema rečima Nedeljka Kovačevića, direktora Direkcije za izgradnju Opštine Stara Pazova, šteta za budžet opštine, odnosno građane, preko pola miliona dinara. Kovačević je u razgovoru za RTV Stara Pazova najavio obnovu oštećene saobraćajne signalizacije, i rekao da je u postupku projekat pokrivanja video nadzorom vitalnih raskrsnica, saobraćajnica i objekata od posebnog značaja, kao što su škole i vrtići. Inače, prema našim saznanjima, ukradeni saobraćajni znakovi završavaju uglavnom kod otkupljivača sekundarnih sirovina van teritorije Opštine Stara Pazova, a o krađama je obaveštena i policija.
Info Stara Pazova 03.02.2015.
Opština Stara Pazova raspisala je dva konkursa za mlade talente. Jedan se odnosi na oblast kulture i umetnosti a drugi na oblast obrazovanja i nauke. Pravo na dodelu pomoći u oblasti kulture i umetnosti imaju studenti osnovnih i postdiplomskih studija starosti do 26 godina sa prosečnom ocenom najmanje 9,00, dobitnici diploma kao najbolji studenti i priznanja sa takmičenja u zemlji i inostranstvu. Isto važi i za oblast obrazovanja i nauke, samo je starosna granica 29 godina. Pravo na ovu pomoć imaju studenti univerziteta čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave. Svi kandidati moraju imati prebivalište na teritoriji opštine Stara Pazova najmanje dve godine.
Rok za podnošenje prijava je 13. februar. Obrasci se mogu preuzeti sa zvanične internet stranice opštine Stara Pazova ili na info pultu Opštinske uprave.
Info Stara Pazova 03.02.2015.
U 2008. godini kada su specijalna vozila saobraćajne policije, „presretači“ intenzivno patrolirali putevima u Srbiji, u odnosu na 2007. godinu, kada nije bilo presretača, broj saobraćajnih nezgoda smanjio se za 4 posto, a broj poginulih lica za 6 procenta. U 2010. godini kada je stupio na snagu novi Zakon o bezbednosti saobraćaja, u odnosu na 2009. godinu, broj saobraćajnih nesreća opao je za 26 posto, a broj poginulih lica za 18 posto, rekao je u razgovoru za RTV Stara Pazova glavni policijski savetnik Dragan Antić, načelnik Odeljenja za prevenciju i saobraćajna obezbeđenja, u Upravi saobraćajne policije u Direkciji policije Ministarstva unutrašnjih poslova. Antić je naveo podatak da je u 2014. u odnosu na 2013. godinu, broj nezgoda smanjen za 5, a broj poginulih za 17 posto.
Kultura Stara Pazova 03.02.2015.
Centar za kulturu Stara Pazova nastavlja sa redovnom programskom šemom, tako da su u februaru na repertoaru muzički, filmski, pozorišni i likovni programi. Najveću pažnju privlače dva programa – koncert grupe Legende i pozorišna predstava Govorna mana. U februaru će biti otvorene izložbe u oba izlagačka prostora - u Galeriji Centra za kulturu i u holu pozorišta. Golubinčani već tradicionalno pripremaju Mačkare, Pazovčani obeležavaju 112. godišnjicu pozorišta VHV, a spremaju i Zuzansku zabavu. Nakon zimskog raspusta nastavlja i Dečja subota, u filmskom repertoaru su tri 3D filma - Peti leptir, Asteriks i Snežna kraljica i domaći hit filmovi Gorčilo i Bili smo prvaci sveta.
Info Stara Pazova 03.02.2015.
U osnovnim školama u Opštini prošle nedelje počela su školska takmičenja. Prvo u nizu bilo je takmičenje iz književnosti - „Književna olimpijada“ za učenike sedmog i osmog razreda. Od učenika sedmih razreda Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki“ u Staroj Pazovi najbolji rezultat imale su Jelena Sokolović, Marija Kuzmanović i Milica Lađević, a od učenika osmih razreda najbolji je bio Sergej Savić. Na takmičenju „Književna olimpijada“ u Osnovnoj školi „Simeon Aranicki“ u Staroj Pazovi učestvovalo je 14 učenika. Milica Ljujić, Nataša Trunečka i Jelena Erak su ostvarile najbolji rezultat od učenika sedmog dok su u kategoriji učenika osmog razreda najuspešnije bile Marija Dimitrijević, Zorana Miličić, Milica Marković i Anđela Kovačević. Opštinsko takmičenje „Književna olimpijada“ planirano je za 21. februar, domaćin je škola „Simeon Aranicki“.
Život Stara Pazova 03.02.2015.
Velibor Pucar karatista Fronta iz Stare Pazove danas sa reprezentacijom Srbije putuje na evropsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore. Reprezentacija Srbije će na ovom takmičenju nastupiti sa 34 takmičara u katama i borbama u muškoj i ženskoj konkurenciji. Velibor Pucar će nastupiti u borbama, a evropsko prvenstvo će se održati u Cirihu od 5 do 8 februara.
Sport Stara Pazova 03.02.2015.
Aleksandar Inđić, velemajstor iz Stare Pazove u derbiju petog kola međunarodnog šahovskog turnira „Hit open“ u Novoj Gorici remizirao je sa slovenačkim velemajstorom Alekandrom Beljavskim. Bio je to prvi remi na turniru obojice šahista posle četiri uzastopne pobede, a nakon ovog kola Inđić se nalazi među pet vodećih takmičara sa 4,5 poena. Danas su u Novoj Gorici na programu partije šestog kola.
Info Stara Pazova 02.02.2015.
Danas je u opštini Stara Pazova održana završna konferencija povodom implementacije projekta: "Efikasno upravljanje imovinom u javnoj svojini u opštinama Stara Pazova i Inđija", koji finansira Evropska unija. Na kraju jednogodišnjeg zajedničkog rada, na Konferenciji su predstavljeni rezultati projekta i realizovane aktivnosti, koje će u narednom periodu unaprediti upravljanje imovinom u javnoj svojini. Podaci o javnoj imovini opština će biti uneti u bazu podataka tokom prvog kvartala ove godine, a podaci će biti dostupniji kako opštinskoj upravi i zaposlenima tako i zainteresovanim stranama u smislu brzine i dolaska do potrebnih informacija o lokacijama.
O projektu su na konferenciji govorili Goran Savić, pomoćnik predsednika opštine Stara Pazova, Dejan Jekić, pomoćnik predsednika opštine Inđija, a prezentaciju implementiranih sistema uspešno je održao Igor Miščević iz Direkcije za izgradnju opštine Stara Pazova.
Info ostalo 02.02.2015.
Čelnici lokalne samouprave u Pećincima uručili su pomoć od 500 000 dinara u građevinskom materijalu za izgradnju nove kuće petočlanoj porodici Grković iz Obreža. Samohrani otac Duško Grković, živi sa troje dece i starom majkom u trošnoj kući koja više ne može da se renovira, a postoji i rizik da se uruši. Poverenik Opštinskog odbora SNS Milorad Pantić u ime stranke porodici je uručio poklone u zimskoj i prolećnoj odeći i obući, u vrednosti od 50.000 dinara. Porodica živi od socijalne pomoći i očevog fizičkog rada za dnevnicu, ali uprkos tome deca redovno pohađaju školu i dobri su učenici. Izgradnja nove kuće počeće na proleće, čim vremenski uslovi budu odgovarajući.
Info Stara Pazova 02.02.2015.
Prihrana strnih žita i predstojeći radovi, tehnologija proizvodnje suncokreta i kukuruza kao i preporuka za izbor hibrida, zaštita suncokreta od bolesti i štetočina i bezbedna primena pesticida i uklanjanje ambalažnog otpada, izmena i dopuna Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju, i predstojeći konkursi, samo su neke od tema predavanja stručnjaka Poljoprivredne stručne službe Sremska Mitrovica. Predavanje će se održati u sredu 4. februara u 10 časova u velikoj sali Bele zgrade u Staroj Pazovi. Ista predavanja održaće se i u Vojki u četvrtak 5. februara u 10 časova u sali Mesne zajednice.
Info Stara Pazova 02.02.2015.
Danas je ponovo počelo dežurstvo u kancelariji Udruženja poljoprivrednika Stara Pazova. Radno vreme je svakodnevno od 8 do 12 časova i poljoprivrednici koji imaju bilo kakve probleme ili nedoumice iz oblasti agrara, pomoć mogu potražiti u kancelariji. Kancelarija se nalazi u Zanatskom domu u ulici Branka Radičevića u Staroj Pazovi.
Sport Stara Pazova 02.02.2015.
Na međunarodnom šahovskom turniru koji se igra u Novoj Gorici u Sloveniji „Hit open“, Aleksandar Inđić, velemajstor iz Stare Pazove je u četvrtom kolu savladao Ivana Seskija iz Italije sa 1:0. Posle četiri odigrana kola Inđić ima maksimalni učinak i sa četiri poena deli prvo mesto sa Beljavskim i Mazijem iz Slovenije. Danas su na programu partije petog kola, a Inđiću će rival biti Aleksandar Beljavski koji ujedno ima i najviši rejting na turniru od svih učesnika.
Info Stara Pazova 02.02.2015.
U četrvtak i u petak predstavnici fondacije „Pazova za najugroženije“ obilazili su izgrađene kuće u domaćinstvima u okolini Bajine Bašte čiji su domovi stradali u klizištima tokom prošlogodišnjih majskih poplava. Fondacija je donirala kompletan građevinski materijal potreban za izgradnju jedanaest porodičnih kuća, uključujući stolariju, sanitarije i zanatske radove. Većina porodica je useljena u kuće a preostali su još radovi na postavljanju izolacije i fasade. Fondacija je pored pomoći za izgradnju i obnovu kuća, u Bajinoj Bašti pomogla i obnovu ribnjaka preduzeća „DB Fud“ čime se rešava egzistencijalno pitanje 10 porodica radnika zaposlenih u tom preduzeću.
Ukupna pomoć opštini Bajina Bašta iznosi preko 33 miliona dinara a izveštaj o prikupljenim i utrošenim sredstvima fondacije „Pazova za najugroženije“ biće predstavljen donatorima i javnosti polovinom februara meseca na završnoj donotarskoj konferenciji.
Kultura Nova Pazova 02.02.2015.
Godišnji koncert Izvođačkog ansambla OKUD-a Sveti Sava iz Nove Pazove bio je još jedan u nizu uspešnih programa ovih amatera. Momačko nadigravanje, Vesele šopske igre i Pesme i igre iz Crne Trave ostavile su najbolji utisak na punu salu KPC. Izvođački ansambl koji radi pod rukovostvom Marka i Nikole Kamdžijaša prikazao je još Pesme i igre iz Dubičkog Potkozarja, sa kojima su se prošle godine plasirali na Pokrajinski folklorni festival u Rumi, a bile su tu i Rusinske igre, Igre iz Metohije, Vranjskog polja. U martu OKUD sprema godišnji koncert dečijih grupa, a u aprilu koncert pevačkih grupa i narodnog orkestra.
Info Stara Pazova 02.02.2015.
U Staroj Pazovi je u subotu uspešno organizovana poslednja januarska akcija dobrovoljnog davanja krvi, krv je dalo 56 građana. Akcija je organizovana u osnovnoj školi heroj Janko Čmelik u okviru 7. zimske kampanje dobrovoljnog davanja krvi, koju organizuju Institut za transfuziju krvi Srbije i Crveni krst Srbije. Uporedo sa akcijom davanja krvi organizovana je i akcija prikupljanja slatkiša za nezbrinutu decu, koje je uspešno promovisala naša medijska kuća i u koju se uključilo dosta sugrađana. Sledeće akcije dobrovoljnog davanja krvi biće u Golubincima i Vojki.
Firma Eurostroj iz Stare Pazove zapošljava trgovca u maloprodajnom objektu Praktiker. Pored rasvete i elektromaterijala, u prodavnici Praktiker u ponudi je širok asortiman šrafovske robe, ručnog, baštenskog i elektro alata, profi i hobi program. Ako ste komunikativni, vredni, imate iskustvo rada kao trgovac, prijavite se ili nam dostavite Vašu radnu biografiju.Poželjno je da kandidati budu elektotehničke struke ili da imaju osnovno znanje u navedenoj oblasti. Zainteresovai kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj: 063/267 032, ili poslati svoju radnu biografiju na e-mail: hr.mng@eurostroj.rs.
Potrebni radnici za rad u perionici veša u Staroj Pazovi.Zainteresovani kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj 069/40-51-500 kao i na broj telefona 063/24-41-76.
Firmi Moto-plast doo koja se bavi proizvodnjom folije, potrebni proizvodni operateri sa ili bez radnog iskustva za rad u proizvodnom pogonu u Novoj Pazovi. Rad je organizovan u smenama. Svoju radnu biografiju sa nazivom pozicije za koju konkurišete,zainteresovani kandidati mogu poslati na e-mail adresu: info@motoplast.rs ili doći lično u prostorije firme u ulici Njegoševa 111 u Novoj Pazovi.Za više informacija zvati na telefon broj 022/323-584 kao i na broj 022/323-364 svakog radnog dana od 8 do 16 časova.
Potrebni radnici muškog pola , za rad na presama u proizvodnji bakelitnih toalet dasaka. Zainteresovani kadidati sve informacije mogu dobiti na telefon broj 063/450-426 u periodu od 08 do 14 časova.
Predstavništvu kanadske firme Integrity iz Stare Pazove, potrebni radnici u proizvodnji. Prijave na telefone 022/310-147 i 060/508-0844 ili doći lično u sedište firme Golubinački put bb.
Stovarištu Šovljanski iz Starih Banovaca hitno potrebna dva fizička radnika. Za više informacija doći lično na adresu Grčka 2, ili pozvati na telefon broj 022/310-608.
Usled proširenja proizvodnih kapaciteta kompanija IGB AUTOMOTIV raspisuje konkurs za prijem 100 radnika u proizvodnom pogonu u Inđiji. Konkurs je otvoren do 1. juna. Prijave i biografije možete poslati na e-mail adresu prijava@bauerhin.rs ili direktno predati u kompaniji.
Potrebne žene za prodaju sladoleda u Novoj i Staroj Pazovi.Zainteresovane kandidatkinje mogu se javiti na broj telefona 060/5108333.
Kompaniji DIS su potrebni mladi, vredni i ambiciozni ljudi na sledećim pozicijama u marketu u Novoj Pazovi: prodavac- izlagač, kasir, prodavac na odeljenju voća i povrća, prodavac na odeljenju delikatesa i gotovih jela, mesar, magacioner, referent nabavke, poslovođa, vozač- dostavljač, Direktor marketa. Prijave sa kratkom biografijom i fotografijom posalti na hr@dis.rs ili se prijavite putem upitnika na sajtu www.dismarket.rs. Konkurs je otvoren do kraja juna.