Pregled vesti za Mart 2015.


Info Stara Pazova 31.03.2015.
Opština Stara Pazova je jedna od preko pedeset lokalnih samouprava u Srbiji u kojima će sutra biti sprovedena zajednička akcija posvećena unapređenju svesti o značaju bezbednog učešća u saobraćaju. Tokom zajedničke akcija Agencije za bezbednost saobraćaja i Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Stara Pazova, radnici parking servisa će na svim vozilima postaviti doplatnu kartu na kojoj će umesto standardnih podataka biti ispisane poruke za bezbedno učešće u saobraćaju. Akcija se sprovodi u duhu 1. aprila od 09.00 do 15.00 časova, a sa ciljem da vozači unaprede svoje ponašanje i stavove o bezbednom učešću u saobraćaju, stoji u pisanoj informaciji koju je RTV Stara Pazova dostavio Đorđe Vranješ, zamenik predsednika Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Stara Pazova.
Info Stara Pazova 31.03.2015.
U staropazovačkom Domu zdravlja, kao i u većini domova zdravlja u Srbiji, postoji problem nedostatka specijalista. U poslednje četiri godine iz staropazovačkog Doma zdravlja, uglavnom u zasluženu penziju, otišlo je 15 lekara specijalista, a na njihovo mesto trebalo bi da dođu mladi lekari koji su trenutno na specijalizaciji. Od 13 specijalizanata, koliko ih trenutno ima Dom zdravlja, dva pedijara i psihijatar dolaze sa specijalizacije u maju, a do kraja godine se u staropazovački Dom zdravlja vraćaju i dva lekara sa specijalizacije iz oblasti stomatologije, rekao je za RTV Stara Pazova vršilac dužnosti direktora dr Aleksandar Omerović.
Sport Stari Banovci 31.03.2015.
Na međunarodnom karate turniru u Pančevu koji je održan proteklog vikenda nastupili su i takmičari iz karate kluba Dunav iz Starih Banovaca i osvojili dve medalje. Anja Moskalj u kategoriji kadetkinja u disciplini minus 55 kilograma u borbama osvojila je prvo mesto, a Jovana Munjiza je u istoj kategoriji i disciplini bila treća. Narednog vikenda karatisti Dunava će učestvovati na prvenstvu Vojvodine za kadete, juniore i seniore u Novom Bečeju i takođe na pokrajinskom prvenstvu za poletarce, pionire i nade koje će se održati u Inđiji.
Sport Stara Pazova 31.03.2015.
Ivan Rožek član streljačkog kluba Jedinstvo-Trap iz Stare Pazove pobednik je prvog ovogodišnjeg kupa Srbije u gađanju na glinene golubove u konkurenciji 34 strelca. Drugo mesto osvojio je Borko Veselinović iz Kališta, a treći je bio Zoran Lukić iz Grofa. Strelci Jedinstva-Trap prvo mesto osvojili su i u ekipnoj konkurenciji sa 281 upucanim golubom, drugi je bio Trap iz Petrovca, a treći Grof iz Kališta. Takmičenje je održano na strelištu u Kovilovu.
Info Stara Pazova 30.03.2015.
Osnovna škola „Boško Palkovljević Pinki“ u Staroj Pazovi u subotu je bila domaćin okružnog takmičenja iz matematike na kojem je učestvovalo 140 učenika iz 30 škola Sremskog okruga. Prema rečima Milana Predojevića, direktora škole, učenici osnovnih škola sa teritorije naše Opštine postigli su zadovoljavajuće rezultate. U kategoriji učenika četvrtog razreda najuspešniji su bili Dmitar Maoduš, iz škole Pinki, Petar Pašić, iz osnovne škole „Nikola Tesla“ iz Novih Banovaca i Aleksa Damjanović, iz škole „Heroj Janko Čmelik“ iz Stare Pazove, koji su osvojili prvo mesto i maksimalnih 100 bodova, drugo mesto su zauzeli Kristina Jovančević, iz škole Pinki, Lea Kiš iz škole „Janko Čmelik“ i Marija Bačić iz Osnovne škole „Simeon Aranicki“.
Od učenika šestog razreda najuspešniji je bilo Miloš Momčilović, iz škole Pinki, koji je osvojio treće mesto. U kategoriji učenika osmog razreda najbolji rezultat imali su Mihajlo Bonđi, iz škole Pinki, i Mina Milanović, iz novopazovačke škole koji su zauzeli drugo i treće mesto.
Sport Stara Pazova 30.03.2015.
Ekipa Mesnog odbora Matice Slovačke iz Dobanovanaca osvojila je prvo mesto u ekipnoj konkurenciji i prelazni pehar Matice slovačke u Srbiji, na turniru u stonom tenisu koji je juče u organizaciji Mesnog odbora održan u Staroj Pazovi. Drugo mesto je pripalo takmičarima iz Šida, a treće Stonoteniskom klubu „Jedinstvo“ iz Stare Pazove. Na 5. turniru u konkurenciji pojedinaca prvo i drugo mesto su zauzeli Dobanovčani: Miroslav Čolaković i Mirjana Čolaković, a treće su podelili Staropazovčani Mirko Skopljak i Momčilo Srnić.
Kultura Nova Pazova 30.03.2015.
Pesmom i igrom dečijih folklornih ansambala KUD-a Mladost iz Nove Pazove, KUD-a Mladost iz Ljublјane i KUD-a Kopaonik iz Brusa odzvanjala je u subotu sala KPC Nova Pazova, koja je bila premala da primi sve zainteresovane. Srpsko društvo Mladost, jedno je od dva srpska u Ljublјani a njihova dečja grupa je prikazala Igre iz Srbije i Igre iz Vladičinog Hana. Ovo je bila njihova prva, uzvratna poseta Novopazovčanima, dok sa Društvom iz Brusa saradnja traje već nekoliko godina a njihove dve grupe mladih čuvara tradicije prikazale su igre i izvorne pesme iz ovog dela Srbije. Domaćini su izveli na scenu svoje dve dečije grupe, školu folklora i pripremni ansambl, i prikazali deo onog što se radilo u prethodnom periodu.
Kultura Stara Pazova 30.03.2015.
U susret najvećem hrišćanskom prazniku Uskrsu u prostorijama SKUD-a Janko Čmelik otvorena je izložba uskršnjih jaja. Pored jaja na izložbi su i medenjaci i ručni radovi Udruženja žena koje je izložbu organizovalo deseti put. Izložba je prodajna i biće otvorena svaki dan do Velikog petka.
Sport Stara Pazova 30.03.2015.
U 18. kolu Srpske lige grupa Vojvodina fudbaleri Radničkog iz Nove Pazove poraženi su u Beočinu od Cementa sa 2:1, Dunav je izgubio u Starim Banovcima od Sente sa 1:0. U 18. kolu Novosadsko-Sremske lige Jedinstvo je u Staroj Pazovi pobedilo ŽSK iz Žablјa sa 2:1, u Gložanu je Omladinac iz Novih Banovaca pobedio Budućnost sa 2:1, a Sremac iz Vojke je takođe savladao LSK u Laćarku sa 2:1. Hajduk 1925 Podunavac u 18. kolu Sremske lige u Belegišu je pobedio Hajduk iz Divoša sa 1:0, a Jadran u Golubincima Hajduk 1932 iz Šimanovaca sa 3:0. U 18. kolu Druge Sremske lige Sloga iz Krnješevaca je igrala protiv Fruškogorca u Manđelosu 2:2.
Info Stara Pazova 27.03.2015.
Izvršni odbor Saveta Mesne zajednice Stara Pazova na današnjoj sednici doneo je odluku da se predlog naziva za novu ulicu, koja se gradi između ulica Ćirila i Metodija i Vladimira Hurbana, kao i predlozi naziva za nove ulice u Staroj Pazovi koje polaze od ulice 21. oktobra dostave Komisiji za imenovanje ulica i trgova Opštine Stara Pazova. Odlukom Izvršnog odbora biće uklonjena fontana u centru Stare Pazove i javne česme u ulicama Zmaj Jovinoj, Lenjinovoj i Ćirila i Metodija, koje već godinama nisu u funkciji. Mesna zajednica Stara Pazova će uputiti dopis JKP Čistoća sa zahtevom da se ukloni smeće na uglu ulica Ćirila i Metodija i Njegoševe, a od Telekoma se zahteva da nakon obavljenih radova behaton ploče ispred bivše zgrade Napretka vrati u prvobitno stanje.
Info Stara Pazova 27.03.2015.
U toku 2014. godine, Policijskoj stanici u Staroj Pazovi prijavljena su 62 nestanka novčanika. Utvrđeno je da je u 10 slučajeva posredi bio gubitak novčanika, a u 52 slučaja se radilo o krivičnom delu krađe. U dva slučaja prijavljeno je krivično delo Falsifikovanje i zloupotreba platnih kartica. Takođe je utvrđeno je da su građani u 384 slučaja prijavili gubitak lične karte i 69 slučajeva gubitka pasoša. Izgubljena lična karta i pasoš se oglašavaju nevažećim u Službenom glasniku Republike Srbije, za šta je potrebno platiti taksu u iznosi od 780 odnosno 798 dinara. Pored plaćanja taksi za izdavanje izvoda iz matične knjige rođenih i uverenja o državljanstvu, za ličnu kartu potrebno je platiti i takse za izdavanje u iznosu od 928,80 i 226,00 dinara, a za pasoš 3.600,00 dinara.
Kultura Stara Pazova 27.03.2015.
Ovog vikenda u Staroj Pazovi će biti održana Opštinska smotra dramskog stvaralaštva dece. Oba dana smotra počinje u 10 časova, a ukupno će biti šest predstava. Prvu predstavu sutra „Moja mama je klinceza“ izvešće Amatersko pozorište Mirko Tatalović Ćira iz Nove Pazove, zatim učenici Osnovne škole Slobodan Savković iz Starih Banovaca predstavu „Sebični džin“ i učenici škole Vera Miščević iz Belegiša predstavu „Sremački divani“. U nedelju će nastupiti dramska sekcija osnovne škole Simeon Aranicki iz Stare Pazove sa predstavom „Ekološka priča“ i Osnovne škole Janko Čmelik iz Stare Pazove sa dve predstave „Put ka sreći“ i „Tri priče“. Selektor je i ove godine glumac i reditelj Aleksandar Bako.
Kultura Belegiš 27.03.2015.
Večeras će u holu škole u Belegišu biti promocija knjige Branka Oreščanina „Poznate ličnosti i ljudi“, drugog dela vojvođanske enciklopedije u slici i reči nakon knjige Lepote i prirode naselja. O knjizi u kojoj se nalazi oko 150 portreta ljudi sa njihovim biografijama govoriće Siniša Kovačević, dramski pisac i Kamenko Katić, novinar u penziju. Tamburaška muzika će ulepšati ovo veče, kada će posetioci moći i da pogledaju izložbu Oreščaninovih portreta. Promocija počinje u 18 časova.
Info Stara Pazova 27.03.2015.
Osnovna škola „Boško Palkovljević Pinki“ u Staroj Pazovi sutra je domaćin okružnog takmičenja iz matematike. Na takmičenju će učestvovati 140 učenika od četvrtog do osmog razreda iz svih škola sa teritrije Okruga, 68 učitelja i nastavnika će biti pratioci i ujedno će biti članovi komisija ili će biti raspoređeni na dežurstva, rekla je za RTV Stara Pazova pedagoškinja Vesna Stepanović. Takmičenje počinje u 10.00 časova, za rešavanje zadataka učenici imaju 150 minuta.
Info Stara Pazova 26.03.2015.
U susret globalnoj volonterskoj akciji „Sat za našu planetu”, koja se po deveti put organizuje u Srbiji, učenici Osnovne škole „Simeon Aranicki“ u Staroj Pazovi će sutra, sa početkom u 18.00 sati, upriličiti priredbu pod svetlošću sveća kojom će poslati jasnu poruku da podstiču efikasnije korišćenje resursa, uz želјu da se smanje svi negativni uticaji čoveka na klimatske promene. Tokom prepodneva, ispred supermarketa Medius, učenici će deliti nalepnice i flajere građanima sa ciljem podizanja svesti o potrebi preduzimanja akcije oko klimatskih promena.
Info Stara Pazova 26.03.2015.
U okviru obeležavanja tridesetogodišnjice od smrti Duška Radovića, školu „Simeon Aranicki” sutra će posetiti predstavnici udruženja „Školama u pohode”. Tom prilikom će biti snimlјen dokumentarni film o Dušanu Radoviću i školi „Simeon Aranicki” koji će prikazati sve aktivnosti po kojima je škola specifična, rekla je za RTV Stara Pazova profesorka srpskog jezika i književnosti Dunja Miletić. Ova akcija organizuje se pod pokrovitelјstvom Ministarstva prosvete i Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje.
Kultura Stara Pazova 26.03.2015.
Dramska sekcija KUD-a Branko Radičević iz Stare Pazove izvela je sinoć premijeru predstave „Večera budala", po tekstu Fransisa Vebera, u režiji Aleksandra Baka. Iako predstava traje više od sat i po, glavni glumci Igor Piskla i Janko Šarkezi drže pažnju gledalaca, dok ovu komediju zabune vrte do iznemoglosti, a na kraju glavni junak dobija pouku za sve zlo što je uradio za života. Za sinoćnu premijeru predstave „Večera budala",sala je bila rasprodata.
Život Stari Banovci 26.03.2015.
Društvo za borbu protiv šećerne bolesti opštine Stara Pazova organizuje akciju besplatnog merenja šećera u krvi, krvnog pritiska i telesne težine u cilju ranog otkrivanja šećerne bolesti, u subotu, 28. marta 2015. godine u Starim Banovcima, u prostorijama Mesne zajednice Stari Banovci (ul. Grčka br. 41) u vremenu od 10.00 do 14.00 časova.
Info Vojka 25.03.2015.
Jedan od većih projekata u Opštini Stara Pazova je projekat izgradnje vodovoda u Vojki. Posle određenih problema oko tehničke dokumentacije projekta Direkcija za izgradnju je ipak uspela da izdejstvuje sve dozvole i raspiše tender. Određen je izvođač radova sa kojim je potpisan ugovor. Vrednost radova je oko 28 miliona dinara, izjavio je za RTV Stara Pazova Nedeljko Kovačević, direktor Direkcije za izgradnju. Izgradnja vodovoda u Vojki radiće se u dve faze, a početak radova očekuje se početkom aprila kada vremenski uslovi budu odgovarajući, odnosno kada se podzemne vode spuste.
Info Stara Pazova 25.03.2015.
Sa ciljem da promovišu akciju Odbora za obrazovanje Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine, koji treba da motiviše roditelje da upisuju svoju decu u škole sa slovačkim nastavnim jezikom, juče su staropazovačku školu heroj Janko Čmelik, posetile Ana Tomanova Makanova, predsednica Nacionalnog saveta i Svetlana Zolnjan, koordinatorka Odbora za obrazovanje. Sastanku je prisustvovala i Ljibuška Lakatoš, poslanica u republičkom parlamentu i članica Nacionalnog saveta, predstavnici lokalne samouprave, slovačkih institucija i članovi Školskog odbora. Po rečima direktora Janka Havrana, broj učenika se poslednjih godina drastično smanjuje, pod znakom pitanja je, da li će u sledećoj školskoj godini imati dovoljan broj prvaka za dva odeljenja.
Ova je škola od velikog interesa za slovačku zajednicu, istakla je Tomanova Makanova i zato je veoma bitno da se roditeljima ukaže na značaj školovanja na maternjem, u ovom slučaju na slovačkom jeziku a u tom pravcu će biti usmerene i sledeće aktivnosti Nacionalnog saveta.
Sport Nova Pazova 25.03.2015.
U zaostaloj utakmici 18. kola Prve lige grupa sever rukometašice Mladosti su pobedile u Novoj Pazovi ekipu Petrovaradina sa 32:24 i nakon ovog meča imaju 30 bodova i nalaze se na drugom mestu na tabeli, prvo je Pančevo sa 34 boda. U subotu u 19. kolu rukometašice Mladosti će igrati protiv Ravangrada u Somboru.
Info Nova Pazova 24.03.2015.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi su, po nalogu nadležnog tužioca odredili zadržavanje Lj.P. (32) iz Nove Pazove zbog postojanja osnovane sumnje da je od januara do polovine marta ove godine, izvršio šest krivičnih dela razbojništva. On se tereti da je maskiran i uz pretnju nožem, u večernjim časovima ulazio u supermarkete i prodavnice mešovite robe u Staroj i Novoj Pazovi, Golubincima, Belegišu i Starim Banovcima i od zaposlenih otimao dnevni pazar. Nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Staroj Pazovi, osumnjičenom je određen pritvor do 30 dana. Krivična prijava u redovnom postupku biće podneta protiv 35 muškarca koji je prvoosumnjičenom pomagao u izvršenju tri razbojništva i bekstvu sa lica mesta putničkim automobilom.
Info Stara Pazova 24.03.2015.
Povodom šesnaeste godišnjice NATO agresije, danas je Radoje Blagojević, predsednik Skupštine opštine Stara Pazova primio porodice poginulih boraca u NATO agresiji, a zatim su na spomenik u centru Stare Pazove položeni venci i cveće porodica, Opštine Stara Pazova, SUBNOR-a, Vojske Srbije i Organizacije rezervnih vojnih starešina. Podsećajući na agresiju na Saveznu Republiku Jugoslaviju, Milan Pjevac, predsednik Opštinskog odbora SUBNOR-a je ukazao na nesagledive razmere stradanja naroda i razaranja infrastrukture, i naglasio da se radilo o vojnoj operaciji bez saglasnosti Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. Pjevac je istakao da su među poginulim pripadnicima vojske i Dušan Ivančević, Zdenko Bzovski, Krsto Muminović, Branimir Krnjajić, Vladimir Kovač i Dragan Repija.
Info Stara Pazova 24.03.2015.
Danas je u poseti opštini Stara Pazova boravila desetočlana delegacija Vukovarsko – srijemske županije iz Republike Hrvatske predvođena županom Božom Galićem. Osnovni cilj ove prijateljske posete je dogovor u cilju razmatranja mogućnosti podnošenja aplikacija prema IPA fondovima kroz prekograničnu saradnju Republike Hrvatske i Republike Srbije. Stara Pazova je multinacionalna i multikulturalna opština koja je uvek otvorena za saradnju u svim oblastima, poručio je gostima predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović. Sporazum o saradnji sa ovom hrvatskom županijom potpisan je još 2009. godine a današnja poseta je način da se ta saradnja pojača i poboljša, istakao je župan Božo Galić.
Delegacije su posle razgovora u zgradi opštine obišle katoličku crkvu u Golubincima i sedište HKPD Tomislav, zatim francusku kompaniju Streit Nova kao i hrvatsku firmu Euromodul.
Info Nova Pazova 23.03.2015.
U najvećoj osnovnoj školi u Opštini, „Rastko Nemanjić Sveti Sava“ u Novoj Pazovi danas je po treći put zaredom organizovan Festival nauke pod sloganom „Između fizike i hemije ima neke magije“. Na Festivalu nauke učestvovalo je oko 100 učenika od šestog do osmog razreda koji su izveli preko 30 zanimljivih ogleda, rekla je profesorka hemije Jelica Putniković. Učenici su demonstrirali atraktivne oglede među kojima su ogled sa svećom, penušavi vulkan, duh iz boce, skriveni zapis, suvi led, dobijanje vodonika, lava lampe, magično mleko, otisak prsta, jabučna baterija i vodeni ogledi. Festival nauke se organizuje sa ciljem da učenicima približi nauku, pomogne im da je razumeju kao sastavni deo svog života, uključi ih u aktivno bavljenje naukom i podstakne njihovu kreativnost.
Info Stara Pazova 23.03.2015.
Najbolju riblju čorbu na ovogodišnjem Zlatnom kotliću u Surduku skuvala je ekipa Gas feromonta. Drugo mesto je pripalo ekipi Opet prvi iz Starih Banovaca, treće Tuđoj brizi iz Belegiša i četvrto Janku Pinćiru iz Begeča. Takmičenje je juče u Surduku okupilo 18 ekipa i bilo je pravo slavlje ne samo za surdučane već i brojne goste. Udruženje žena Jefimija je organizovalo izložbu ručnih radova sa gošćama iz Novih Banovaca, Golubinaca, Nove Pazove i Pećinaca. Manifestacija je okupila i lokalna udruženja lovaca i ribolovaca, a nije izostalo ni žigosanje ždrebadi.
Info Vojka 23.03.2015.
Učenici sedmih i osmih razreda sa teritorije staropazovačke opštine juče su proveravali svoje znanje iz geografije na opštinskom takmičenju, koje je održano u školi Milan Hadžić u Vojki. Prvo mesto među učenicima sedmih razreda osvojila je Jelena Sokolović iz staropazovačke škole Pinki, a drugo su osvojili Stefan Blažić iz Vojke, Jovana Džepina iz Novih Banovaca, Jovana Gutović iz Nove Pazove i Vladimir Mirosavljević iz staropazovačke škole Pinki. Među osmacima po broju bodova niko od 28 učenika nije osvojio prvo mesto a drugo je pripalo Borisu Mandiću iz Starih Banovaca i Dejanu Kovačeviću iz novopazovačke osnovne škole. Svi pomenuti učenici plasirali su se na okružno takmičenje, koje bi trebalo da bude održano u narednih mesec dana.
Info Novi Banovci 23.03.2015.
U Novim Banovcima u subotu su izvođeni radovi na popunjavanju udarnih rupa i pripremi terena za asfaltiranje dela Svetosavske ulice u centru naselja. Završni sloj asfalta postavljen je juče, a osim ovih radova, proteklih dana na ovom potezu zasađene su mladice, postavljeni su buseni trave, završena su parking mesta, postavljena su autobuska stajališta i izvršena priprema biciklističke staze za završno asfaltiranje.
Život Stara Pazova 23.03.2015.
Ženska odbornička mreža je u petak, u svečanoj sali Bele zgrade u Staroj Pazovi, organizovala edukativnu tribinu o prevenciji karcinoma dojke , koji je i dalje vodeći uzrok smrtnosti kod žena. O značaju prevencije i samopregleda dojke i faktorima rizika za nastanak raka dojke govorile su dr Slađana Jovanović, specijalista ginekologije i akušerstva i Maja Kvržić, viša medicinska sestra i odbornica u Skupštini opštine Stara Pazova, koje su istakle da je rak dojke izlečiv u 90 posto slučajeva ukoliko se otkrije na vreme. Podaci ukazuju da je rak dojke najčešći maligni tumor kod žena u Srbiji, koji svake godine pogodi blizu 4000 žena u našoj zemlji, a gotovo 1600 žena godišnje izgubi bitku za život. Po broju žena umrlih od raka dojke Srbija zauzima drugo mesto u Evropi, zbog kasnog otkrivanja te bolesti.
Kultura Nova Pazova 23.03.2015.
„OKUD Sveti Sava sa prijateljima“ bio je naziv održanog koncerta dečijih grupa ovog novopazovačkog društva sa gostima iz Banja Luke KUD-om Piskavica i OKUD-om Inđija iz Inđije. Oba gostujuća ansambla su u Novoj Pazovi nastupila po prvi put, gosti iz Republike Srpske su prikazali njihove tradicionalne igra sa Ozrena, iz Podgrmeča, Krajiške igre iz Banja Luke a dečje grupe iz Inđije Igre iz Zapadne Srbije i iz Šumadije. Domaćini su izveli deo svog bogatog repertoara i premijerno Igre iz Metohije, koreografiju sa kojom se spremaju za opštinsku smotru folkora. Na koncertu su nastupili i polaznici Baletskog studija Adađo. Sala KPC je bila ispunjena do poslednjeg mesta, čak i za stajanje.
Info Stara Pazova 23.03.2015.
U biblioteci Dositej Obradović otvorena je izložba starih fotografija o uglednim pazovačkim porodicama. Autor izložbe je i autor emisija o uglednim pazovačkim porodicama na RTV Stara Pazova - Milivoj Kovačević. Prva postavka je bila je u decembru, na kojoj je predstavljena porodica Petrović, ova druga je posvećena prijateljstvu i kumstvu četiri porodice: Ivković, Ječinac, Vojvodić i Ostojić. Ova postavka će moći da se pogleda narednih mesec dana, a autor priprema i sledeću.
Kultura Stara Pazova 23.03.2015.
Predstava „Plastika“ izazvala je u petak veliko interesovanje pazovačke publike. Stevan Koprivica, tvorac komada, ovu predstavu pisao je namenski za glumice Nelu Mihailović i Suzanu Petričević, koja potpisuje i režiju ove komedije-drame. “Plastika” je priča o dve žene u srednjim godinama, koje se sreću u teretani, gde čekaju ličnog trenera, koji će im pomoći da postanu ono što nikada nisu bile. Ova predstava je zapravo kritika na poremećen sistem vrednosti u kome živimo.
Sport Stara Pazova 23.03.2015.
U 17. kolu Srpske lige, Vojvodina u Novoj Pazovi fudbaleri Radničkog igrali su protiv Radničkog iz Šida 1:1, a Dunav iz Starih Banovaca sa Radničkim u Somboru 0:0. U 17. kolu Novosadsko-Sremske lige Omladinac je savladao u Novim Banovcima Ljukovo sa 1:0, Sremac je u Vojki sa Borcem iz Novog Sada igrao 0:0, a Jedinstvo iz Stare Pazove kao gost sa Kupinovom takođe 0:0. Hajduk 1925 Podunavac iz Belegiša u 17. kolu Sremske lige je protiv Partizana u Vitojevcima igrao 1:1, a istim rezultatom završena je i utakmica u Hrtkovcima između Hrtkovaca i Jadrana iz Golubinaca. U 17. kolu Druge Sremske lige Sloga je u Krnješevcima pobedila ČSK 1939 iz Čortanovaca sa 1:0.
Info Stara Pazova 20.03.2015.
Uoči predstojećeg upisa, prema rečima direktora Lazara Đukića, Tehnička škola u Staroj Pazovi je pozvala Snežanu Marković, pomoćnicu ministra za srednje obrazovanje i obrazovanje odraslih i Dragana Marinčića, rukovodioca ovog sektora za srednje škole da bi plan upisa uskladila sa planom Ministarstva. Pomoćnica ministra prijatno je iznenađena onim što je videla u staropazovačkoj Tehničkoj školi i preporučila je saradnju škole i privrede. Prema rečima prisutne načelnice Odeljenja za privredu Suzane Ilić ta saradnja u našoj Opštini funkcioniše preko Privrednog saveta i dalje će se unapređivati.
Info Stara Pazova 19.03.2015.
Centar za hemodijalizu Doma zdravlja Dr Jovan Jovanović Zmaj danas je radno obeležio tri godine od početka rada. Savremeni hemodijalizni centar počeo je sa radom 19. marta 2012. godine uz veliko angažovanje lokalne samouprave, staropazovačkog Doma zdravlja i Vlade Italije, koja je obezbedila 15 savremenih aparata za hemodijalizu. Danas se u njemu dijalizira 40 bubrežnih bolesnika sa teritorije opština Stara Pazova i Inđija, rekla je za RTV Stara Pazova načelnica Službe za hemodijalizu dr Svetlana Dudić. Prema rečima vršioca dužnosti direktora staropazovačkog Doma zdravlja dr Aleksandra Omerovića ove godine je u planu zanavljanje opreme i stalna stručna edukacija zaposlenih. Povodom trogodišnjice rada, Centar za hemodijalizu danas je posetio Kolegijum staropazovačkog Doma zdravlja.
Kultura Stara Pazova 19.03.2015.
Dramska sekcija staropazovačke Gimnazije "Branko Radičević" sinoć je izvela premijeru koreodrame "Težina krune". Kao i proteklih godina autor i protagonisti predstave su gimnazijalci, rekla je u izjavi za RTV Stara Pazova profesorka Branka Nišević, koordinatorka dramske sekcije. Autorka predstave o usponu Hurem, najpoznatije žene sultana Sulejmana, je maturantkinja Jelena Vučkovac a u glavnim ulogama su Nikolina Vujević i Andrej Đurđević. Pozorišna sala u Staroj Pazovi, sinoć, bila je bezmalo puna gledalaca oduševljenih ovom uspelom srednjoškolskom kreacijom.
Sport Stara Pazova 19.03.2015.
Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove plasirale su se u polufinale plej-ofa prvenstva Srbije, pošto su sinoć na svom parketu u „majstorici“ četvrtfinala plej-ofa pobedile TENT iz Obrenovca sa 3:0 u setovima. Protivnik Jedinstvu u polufinalu će biti ekipa Vizure sa Novog Beograda koja brani titulu prvaka Srbije. U drugom polufinalu sastaće se NIS Spartak iz Subotice i Crvena Zvezda iz Beograda. Polufinale plej-ofa će se igrati na tri dobijene utakmice, a termini su 10, 13. i 15. april, a eventualne „majstorice“ na programu su 18. i 22. aprila.
Info Stara Pazova 18.03.2015.
Za oko dva meseca biće gotovi radovi na izgradnji nove ulice u centru Stare Pazove koja se nalazi između ulica Ćirila i Metodija i Hurbanove. Sa početkom radova čekalo se zbog određenih tehničkih problema, izjavio je za RTV Stara Pazova direktor Direkcije za izgradnju Nedeljko Kovačević. Vrednost radova je oko 17 miliona dinara a trenutno se radi na pripremi terena za izgradnju puta, parking mesta i pešačke staze. Nova ulica uveliko će rasteretiti Hurbanovu ulicu u kojoj se nalaze Dom zdravlja i Vrtić, a doprineće i rasterećivanju saobraćaja kroz centar Stare Pazove.
Info Stara Pazova 18.03.2015.
Skupština Opštine Stara Pazova je posle zaključenog konkursa za mlade talente, donela odluku da pruži jednokratnu finansijsku podršku za 29 mladih talenata u oblasti obrazovanja i nauke i za 11 najboljih studenata u oblasti kulture i umetnosti. Studenti koji imaju prosek iznad 9,5 dobiće po 30.000 dinara a oni čiji je prosek između 9 i 9,5 po 20.000, rekao je u razgovoru za RTV Stara Pazova Željko Šolaja, načelnik Odeljenja za društvene delatnosti.
Info Stara Pazova 18.03.2015.
Prema podacima Doma zdravlja Dr Jovan Jovanović Zmaj u staropazovačkoj opštini primetan je porast broja malignih oboljenja svih organa. U poslednje četiri godine udvostručen je broj obolelih od karcinoma, rekao je za RTV Stara Pazova vršilac dužnosti direktora dr Aleksandar Omerović istakavši da je 2010. godine 213 ljudi obolelo od malignih tumora, a u 2014. godini maligna oboljenja registrovana su kod 408 pacijenata. Praktično ne postoji oblast medicine u kojoj nema malignih bolesti, a prema rečima dr Omerovića u našoj opštini od malignih bolesti obolevaju i deca predškolskog i školskog uzrasta. Najučestalija maligna oboljenja su tumori pluća, dojke i debelog creva.
Info Vojka 17.03.2015.
U ataru Vojke, u tzv. „Begluku“, danas je na površini oko 260 hiljada kvadrata počelo definisanje površina koje su gađane kasetnim bombama tokom NATO agresije. U okviru programa Humanitarno razoružanje Srbija, posao izvodi Norveška narodna pomoć, odnosno Centar za razminiranje Republike Srbije, a finansiraju Sjedinjene Američke Države. Po rečima Branislava Jovanovića, direktora Centra za razminiranje, prošle godine tokom kontrole terena pronađena su 22 ostatka kasetne bombe, a Miroslav Pisarević, rukovodilac projekta kaže da se svaka pronađena kasetna bomba uništava na licu mesta. Početku razminiranja koje će trajati do 7. aprila, prisustvovali su: Suzana Ilić, načelnica Odeljenja za privredu, Milijana Petrović, samostalni stručni saradnik za poslove odbrane i vanredne situacije Opštine Stara Pazova i Ljuban Skopljak, predsednik Saveta Mesne zajednice Vojka.
Politika Stara Pazova 17.03.2015.
Na sednici Opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Staroj Pazovi odlučeno je da se uđe u proceduru unutarstranačkih izbora. Prema rečima Đorđa Radinovića, predsednika opštinskog odbora, ovo je odluka Glavnog odbora SNS-a i opštinski odbor u Staroj Pazovi kao jedan od najorganizovanijih će među prvima ući u ovu proceduru. Izbori za Mesne odbore će se održati 5. aprila, dok će se organi Opštinskog odbora stranke birati 21. aprila. Opštinski odbor je doneo odluku o održavanju tribina ove stranke u svim mestima naše opštine.
Info Stara Pazova 17.03.2015.
Dva najbrojnija sindikata u Srbiji ne podržavaju današnji protest i štrajk prosvetnih radnika. Škole u Opštini Stara Pazova rade uobičajeno, profesori i učitelji nisu bili na protestu. Rade Erceg, predsednik Opštinskog odbora Sindikata obrazovanja, nauke i kulture, u razgovoru za RTV Stara Pazova je rekao da su sindikati pre mesec dana u pregovorima s Vladom postigli cilj: u toku je izrada zakona o platnim razredima, potpisan je kolektivni ugovor i prosvetarima će biti isplaćene tražene novčane pomoći, rekao je Erceg.
Info Stara Pazova 17.03.2015.
Poljoprivredna stručna služba Ruma tokom marta i aprila, na teritoriji naše opštine, organizuje terensku kontrolu prskalica i orošivača koje koriste poljoprivrednici. Kako je najavljeno, u prve dve godine, kontrola će biti besplatna, jer je oprema kojom se radi stigla kao donacija Evropske komisije. Kontrola će se plaćati od 2017. godine. Dokument o ispravnosti poljoprivrednih prskalica važi tri godine. PSS Ruma poziva sve poljoprivredne proizvođače, vlasnike prskalica i orošivača da se jave službi radi detaljnijeg dogovora. Ubuduće kontrola prskalica biće obavezna mera zbog standarda koji se moraju ispuniti zarad izvoza.
Kultura Stara Pazova 17.03.2015.
Prolećni susreti se nastavljaju opštinskom smotrom dramskog stvaralaštva. U okviru ove smotre prvi su se selektoru Zoltanu Fridmanu sinoć predstavili amateri Slovačkog pozorišta VHV sa dramom Živi bič u režiji Anjičke Balaž. Recitatori su već završili i zonsku smotru, koja je u subotu i nedelju održana u Sremskoj Mitrovici. Od devet staropazovačkih predstavnika u mlađem uzrastu na pokrajinsku smotru se plasiralo četvoro: Mia Vereš, Dajana Devetak, Marta Kuruzović i Andrej Simendić. U srednjem uzrastu od devet recitatora se u viši rang takmičenja plasiralo troje: Mihajlo Bonđi, Lora Meršak i Jana Ruman. U kategoriji srednjoškolaca od četvoro recitatora na pokrajinskoj smotri će nastupiti dvoje Selena Ilić i Ema Kočiš. Pokrajinska smotra recitatora će se i ove godine održati u Sečnju krajem aprila.
Info Stara Pazova 16.03.2015.
Na osnovu nove Odluke o doprinosima za uređenje građevinskog zemljišta koju je Skupština Opštine Stara Pazova prihvatila na februarskoj sednici, investitori će ovaj prihod uplaćivati na račun Opštinske uprave, odnosno, nadležnog odeljenja, a do sada su uplaćivali Direkciji za izgradnju, rekao je gostujući u Jutarnjem programu RTV Stara Pazova, Miodrag Vuksan, načelnik Odeljenja za urbanizam i građenje. Nova odluka uvodi, pored četiri postojeće, i petu zonu koja obuhvata sve industrijske zone na teritoriji staropazovačke opštine. Po rečima Vuksana, teško je sada predvideti priliv sredstava po osnovu ovih doprinosa za tekuću godinu, ali će prihodi biti manji jer su investitori koji grade poslovni ili skladišni objekat, oslobođeni plaćanja ovih doprinosa.
Info Stara Pazova 16.03.2015.
U Osnovnoj školi „Simeon Aranicki“ u Staroj Pazovi brojnim aktivnostima će biti obeležena Ekološka nedelja. Tema Ekološke nedelje je reciklaža. Tim povodom đaci škole Aranicki danas su ozelenjavali dvorište škole, u sredu će učenici svih razreda pokazati svoje znanje o reciklaži, kojoj će biti posvećen i četvrtak, a petak je rezervisan za priredbu na kojoj će učenici imati prilike da pogledaju ekološki dramski prikaz, čuju ekološke pesme i najuspešnije literarne radove učenika na temu ekologije, rekla je za RTV Stara Pazova profesorka srpskog jezika i književnosti Dunja Miletić.
Info Novi Banovci 16.03.2015.
U Osnovnoj školi „Nikola Tesla“ u Novim Banovcima održano je opštinsko takmičenje iz biologije uz učešće 122 učenika od petog do osmog razreda iz svih škola sa teritorije Opštine. Na ovom takmičenju diplome je dobilo 84 učenika, dok je plasman na međuokružno takmičenje ostvarilo 24 učenika. Najbolja od učenika petih razreda bila je Milica Mladenović, iz Osnovne škole „Slobodan Savković“ iz Starih Banovaca, Luka Radisavljević, učenik Osnovne škole „Rastko Nemanjić Sveti Sava“ iz Nove Pazove je imao najbolji rezultat od učenika šestih razreda, u sedmom razredu je najbolje znanje pokazala Nikolina Novaković, iz Osnovne škole „Nikola Tesla“ iz Novih Banovaca, a od učenika osmih razreda najuspešniji je bio Boris Mandić, iz starobanovačke škole. Okružno takmičenje iz biologije će biti održano 24. aprila u Novom Sadu.
Sport Stara Pazova 16.03.2015.
Odbojkašice Jedinstva sinoć su na Ubu pobedile ekipu Tenta iz Obrenovca, u drugoj utakmici četvrt finala plej-ofa i to sa 3:0, po setovima 27:25, 25:13, 25:14. Treća odlučujuća utakmica igraće se u sredu u Hali sportova u Staroj Pazovi.
Info Stara Pazova 16.03.2015.
Zbog pucanja cevi na kotlu došlo je do prekida u isporuci toplotne energije u Staroj Pazovi, informacija je koju smo dobili iz Direkcije za izgradnju. U toku je remont i do večeras će biti normalizovana isporuka toplotne energije svim potrošačima.
Info Golubinci 16.03.2015.
Opština Stara Pazova i ove godine je obezbedila značajna sredstva iz budžeta za adaptaciju i rekonstrukciju sportskih objekata. Među prvima ta sredstva je iskoristio fudbalski klub Jadran iz Golubinaca gde je završen sistem automatskog zalivanja terena. Za izgradnju ovog sistema iz budžeta je izdvojeno 1.500.000 dinara rekao je Velibor Katić, načelnik odeljenja za sport, omladinu i kulturu Opštine Stara Pazova. Dragan Đukić, potpredsednik Jadrana, zahvalio je predsedniku Opštine na pomoći koja je pružena klubu iz Golubinaca i istakao da to može samo da podstakne još veći broj dece da se bave fudbalom. Svečanosti početka rada zalivnog sistema u Golubincima prisustvovali su i Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova i Goran Savić pomoćnik predsednika.
Kultura Stara Pazova 16.03.2015.
Amatersko pozorište Mirko Tatalović Ćira iz Nove Pazove izvelo je premijerno predstavu Laki komad. Popularan tekst Nebojše Romčevića, napisan krajem prošlog veka, kada se činilo da je replika na to vreme, ali ostao je i danas aktuelan, na novopazovačku scenu postavio je Mihajlo Vulović, student režije na Akademiji umetnosti u Beogradu. Nosioci glavnih uloga su mladi glumci Momčilo Stanišić i Antonela Bijelić, kojima je ovo jedna od prvih većih uloga. U predstavi igraju i Spasoje Milić, Jovana Jelisavac i Nenad Sladić i debitant Jovan Miljević.
Kultura Nova Pazova 16.03.2015.
Knjige Priče iz Srema, Divani sa šora i romani Kobojagi i Opelo za violinu pisca Đoke Filipovića predstavljene su u petak u Novoj Pazovi. U programu su pored autora i glumca Milana Dudića učestvovali u ime izdavača Todor Bjelkić i Željko Stojanović koji su govorili o knjigama Đoke Filipovića dok je sremske pesme izveo omladinski tamburaški orkestar HKPD Tomislav iz Golubinaca sa solistima. Književno veče je organizovala Narodna biblioteka Dositej Obradović iz Stare Pazove, ogranak u Novoj Pazovi.
Info ostalo 15.03.2015.
U Komandi Ratnog vazduhoplovstva (RV) i Protivvazdušne odbrane (PVO) u Zemunu održan je komemorativni skup povodom pogibije četvorice pripadnika RV i PVO Vojske Srbije, koji su bili među sedam nastradalih osoba. Od pilota majora Omera Mehića, pilota kapetana Milovana Đukalića, zastavnika Nebojše Trajića i mehaničara letača zastavnika Ivana Miladinovića oprostili su se članovi porodica, kolege, predstavnici državnog vrha, prijatelji. Komemoraciji su prisustvovali predsednik Srbije Tomislav Nikolić, ministar odbrane Bratislav Gašić, ministar rada Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Bratislav Diković, komandant 204. vazduhoplovne brigade VS Predrag Bandić. Komandant RV i PVO general-major Ranko Živak rekao je na komemoraciji da su četvorica pripadnika RV i PVO položili mnoge ispite, kako školske, tako i životne, kao i da su zahvaljujući vrlinama, poštenom radu, stasali u vrsne stručnjake koje bi svako poželeo pored sebe.
Živak je kazao i da VS ne može ništa da uradi da porodicama vrati očeve, supruge, sinove, braću, ali da je na svima da im pomogne da prebrode strašnu tragediju. Od Mehića, Đukalića, Trajića i Miladinovića oprostio se i komandant eskadrile u kojoj su službovali tragično stradali, Miroslav Zečević, koji je rekao da je današnji dan beskrajno tužan. On je porodicama nastradalih poručio da uteha treba da im bude saznanje da su četvorica nastradalih časno obavljali obaveze i spasili hiljade života. Mehić će biti sahranjen sutra u Novom Sadu, istog dana u Mošorinu će biti sahranjen Đukarić, dok će Drajić biti sahranjen u utorak, u selu Jakalj kod Bajine Bašte, a Miladinović tog dana na Centralnom groblju u Beogradu. Prilikom pada helikoptera Mi-17 Vojske Srbije u petak u 22.30 časova u blizini aerodroma "Nikola Tesla" poginulo je sedam osoba - pored predstavnika VS lekar Dževad Ljajić, anesteziolog Miroslav Veselinović i beba iz porodice Ademović iz Novog Pazara. (TANJUG)
Info Stara Pazova 13.03.2015.
Nezadovoljni što nisu isplaćeni za prošlogodišnji rod šećerne repe, smanjenjem obradivih površina na svega 20 hektara ali i celokupnim stanjem u poljoprivredi, članovi Udruženja poljoprivrednika Stara Pazova danas su u Staroj Pazovi organizovali protestno okupljanje. Više od 30 traktora parkiralo se na izlazu iz Stare Pazove prema Banovcima, u znak podrške zahtevima poljoprivrednika najvećih asocijacija i udruženja poljoprivrednika Srbije. Po rečima poljoprivrednika protestno okupljanje zavisiće od uputstva organizatora koji su u razgovoru sa predstavnicima resornog Ministartva i članovima Vlade.
Politika Stara Pazova 13.03.2015.
„Ja se nadam i duboko verujem da će Demokratska stranka Srbije ponovo postati parlamentarna stranka, i da u to nisam verovala, nikada se ne bih prihvatila ovog posla“, izjavila je sinoć dr Sanda Rašković Ivić, predsednica Demokratske stranke Srbije, na sednici Opštinskog odbora Stara Pazova. Doktorka Rašković Ivić je rekla da je došla da da podršku mladom opštinskom odboru i izrazila nadu da će novo, mlado rukovodstvo DSS-a u staropazovačkoj opštini ostvariti dobre rezultate. Dušan Dronjak, predsednik Opštinskog odbora DSS-a Stara Pazova je naglasio da novo rukovodstvo stranke u Opštini Stara Pazova, ima mladost i iskustvo. Sednici je prisustvovao i Zoran Semenović, koordinator DSS-a za Srem.
Info Stara Pazova 13.03.2015.
Sve tri srednje škole u Staroj Pazovi - Gimnazija, Ekonomsko - trgovinska i Tehnička, danas su đacima osmih razreda pazovačkih osnovih škola predstavile svoje potencijale za njihovo dalje školovanje. Prezentacija Tehničke škole održana je u radionicama gde je oprema potrebna za kompletno osposobljavanje postojećih i novih obrazovnih profila. U Ekonomskoj školi đaci su obišli dobro opremljene kabinete a Gimnazija je svoje potencijale osmacima predstavila kroz uspehe bivših i sadašnjih učenika. Danas je staropazovačke srednje škole obišao i Željko Šolaja, načelnik Odeljenja za društvene delatnosti.
Sport Stara Pazova 13.03.2015.
U prvoj utakmici doigravanja u Viner štediše Super ligi Srbije za odbojkašice Staropazovčanke su sinoć startovale porazom. Izgubile su sa 3:1 u setovima od TENT-a iz Obrenovca. U ostalim mečevima plej ofa su postignuti sledeći rezultati : Vizura – Kraguj 3:0, NIS Spartak – Dinamo 3:0, Železničar – Dinamo 3:0 i Crvena zvezda – Železničar 3:0.
Info Stari Banovci 13.03.2015.
U ponedeljak 16.3.2015. godine zbog elektromontažnih radova u Starim Banovcima u vremenu od 9.00 do 14.00 časova bez struje ostaje Školska ulica. Istog dana u Starim Banovcima u vremenu od 12.00 do 14.00 časova bez struje će biti ulice Pavla Šašića, Grčka, Predraga Večerinca, Stevana Tišme, Briletova, Braće Trninić i Đoke Jovanovića.
Info Stara Pazova 12.03.2015.
Danas se navršava 12 godina od ubistva premijera Srbije i lidera Demokratske stranke dr Zorana Đinđića. Na trgu dr Zorana Đinđića položeni su venci i cveće na spomen ploču premijeru koji je 12. marta 2003. godine pogođen hicem u grudi, u dvorištu zgrade srpske vlade. Članovi OO DS Stara Pazova punu deceniju održavaju ovu tradiciju čime čuvaju od zaborava lidera demokrata. Venci i cveće su položeni i na spomen ploču u dvorištu Vlade i na Novom groblju u Beogradu.
Info ostalo 12.03.2015.
Na šestoj sednici Skupštine Opštine Pećinci , odbornici su usvojili Odluku o utvrđivanju doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta, odluku o izmeni i dopuni Odluke o opštinskim administrativnim taksama, kao i o refinansiranju kredita koji je opština podigla 2013. godine. Suština rezultata ovih odluka je da će biti niže administrativne takse koje podnosioci zahteva treba da uplate opštinskom budžetu u zavisnosti od vrste urbanističkih dokumenata i da će ih od sada naplaćivati opštinska uprava umesto dosadašnjeg Javno urbanističkog preduzeća “Plan” iz Rume, zatim da će biti niži doprinosi za uređenje građevinskog zemljišta kao i povoljniji uslovi otplaćivanja kredita.
Odbornici su usvojili i rešenje o imenovanju Nevene Naić za direktora Narodne biblioteke Pećinci.
Info Stara Pazova 12.03.2015.
U Ekonomsko-trgovinskoj školi „Vuk Karadžić“ u Staroj Pazovi uz pomoć donacije Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ opremljen je kabinet za obuku trgovaca. Škola je dobila savremenu fiskalnu kasu, elektronsku vagu sa termo štampačem i DATA terminal. Ova donacija je deo projekta „Reforma srednjeg stručnog obrazovanja u Srbiji“ koju finansira nemačka Vlada u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.
Kultura Stara Pazova 12.03.2015.
Priča o sukobu ljubavi i osećanja dužnosti, na osnovu jedne od najlepših i najtužnijih pripovedaka srpskog realizma, Švabice Laze Lazarevića, ponovo je na pazovačkoj sceni. Nakon novembarske premijere, prva repriza predstave B & B Beograd – Berlin, Art centra Hleba i igara iz Stare Pazove, u režiji Miroslava Benke u pozorištu u Staroj Pazovi biće sutra u 20 časova.
Info ostalo 12.03.2015.
Predstavnici Opštinskog odbora Pokreta Socijalista Stara Pazova na čelu sa predsednicom Radom Žugić, obišli su u Požarevcu grob Slobodana Miloševića povodom devetogodišnjice smrti nekadašnjeg Predsednika Srbije i SRJ. Miloševiću su odali poštu lider Pokreta Socijalista i ministar za rad Aleksandar Vulin, Milorad Vučelić i brojni funkcioneri Pokreta Socijalista među kojima i narodna poslanica Gorjana Marinković. U kratkom obraćanju, lider Pokreta Socijalista Aleksandar Vulin je istakao da Srbija nije zaboravila svog prvog, demokratski izabranog predsednika u svojoj istoriji.
U saopštenju Opštinskog odbora Pokreta Socijalista Stara Pazova ističe se da je Srbija izgubila velikog državnika, vizionara, čoveka koji je umeo da voli svoju zemlju i narod. Iz Pokreta socijalista Stara Pazova su podsetili na govor Slobodana Miloševića iz 2000. godine, pred drugi krug izbora - “Moja savest ne bi bila mirna ako svom narodu ne bih , posle svih ovih godina na njegovom čelu, rekao šta mislim o njegovoj sudbini, ako bi mu tu sudbinu nametnuo neko drugi, makar i tako što bi narodu objašnjavao kako je takvu sudbinu izabrao sam.“
Info Stara Pazova 11.03.2015.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi su zatekli E.B. (25) prilikom krađe automobila, parkiranog ispred jedne privatne kuće. Osumnjičeni je razbio prozor automobila i pokušao da ga startuje kad ga je iznenadila policijska patrola. Zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio tešku krađu, E.B. će, nakon zadržavanja do 48 časova, uz krivičnu prijavu biti doveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Staroj Pazovi.
Info Belegiš 11.03.2015.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu i Staroj Pazovi su juče uhapsili J.B. (41) iz Bačke Topole koji se tereti da je u Belegišu zakupio nelegalni objekat za preradu pilećeg mesa. Osumnjičeni će nakon zadržavanja do 48 časova, uz krivičnu prijavu za krivična dela nedozvoljena proizvodnja, nedozvoljena trgovina i povreda prava po osnovu rada i prava iz socijalnog osiguranja, biti doveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Staroj Pazovi.
Info Stara Pazova 11.03.2015.
U Ateljeu „Antre“ u Staroj Pazovi, koji posluje punih 13 godina, prošle godine proizvedeno je 5 hiljada kvadratnih metara kvalitetnih tepiha, od čega je oko 15 posto prodato na inostranim tržištima. U planu je otvaranje pogona za bojenje, pa će biti potrebe i za novim radnicima, rekao je u razgovoru za RTV Stara Pazova, Dragan Dronjak, osnivač i vlasnik preduzeća. „Antre“ u proizvodnji ima petnaestak zaposlenih, i u prodajnim salonima: u Staroj Pazovi, Beogradu i Novom Sadu, oko pet radnika. Poslovanje se bazira uglavnom na sopstvenim sredstvima, u slučaju većih zahteva tržišta i na subvencionisanim kreditima, a proizvodnja je zasnovana na 30 do 40 posto uvoznih sirovina.
Uspostavljena je saradnja sa partnerima iz Engleske koja oprema hotele širom Evrope, a u ovom preduzeću ozbiljno računaju na veliko tržište Rusije.
Info Stara Pazova 10.03.2015.
Opština Stara Pazova danas je predstavljena kao primer dobre prakse kada je u pitanju pravovremeno izdavanje dozvola koje su od presudnog značaja za nove investicije na otvaranju distributivno- logističkog centra Delta Transportnog sistema. Svečanom otvaranju DTS-a, investicije vredne 10,2 miliona evra, prisustvovali su predsednik Delta Holding kompanije Miroslav Mišković, predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović, generalni direktor Delta Transportnog sistema Vojin Milić i brojni gosti. Novi distributivni centar površine 20.000 metara kvadratnih izgrađen je za 7,5 meseci, a u njemu će biti otvoreno 400 radnih mesta. Delta transportni sistem je jedna od vodećih kompanija u oblasti domaćeg transporta robe široke potrošnje, sa flotom od preko 500 vozila. DTS pruža usluge transporta renomiranim firmama kao što su Delez, Merkator, Koka Kola, Al Hokair, Nestle, Nektar, Forma Ideale i druge.
Info Stara Pazova 10.03.2015.
U Staroj Pazovi, u Beloj zgradi, je juče održana Osnivačka skupština ženske odborničke mreže Skupštine Opštine Stara Pazova, koja je okupila žene iz različitih stranaka sa ciljem povezivanja žena zbog njihove veće vidljivosti u javnoj sferi kao i uvođenja rodne perspektive u lokalnoj politici. Plan je da se odbornice umreže sa različitim institucijama i organizacijama civilnog društva radi poboljšanja položaja žena u različitim oblastima. Za koordinatorku ženske odborničke mreže izabrana je Dragana Stević, a prvi posao će biti pokretanje inicijative za potpisivanje Evropske povelje, jer to je dokument koji nedostaje Opštini Stara Pazova da bi bila u samom vrhu po pitanju dokumentacije i regulisanih odnosa i sporazuma vezanih za rodnu ravnopravnost.
Pored toga jedan od prvih zadataka će biti i osnivanje materinske kuće. Rad Osnivačke skupštine podržali su učešćem Radoje Blagojević, predsednik Skupštine Opštine Stara Pazova, Marija Obradović, koordinatorka Ženske parlamentarne mreže Narodne skupštine Republike Srbije i republička poslanica, Stojanka Lekić, predsednica odbora za ravnopravnost polova i pokrajinska poslanica, Libuška Lakatoš i Gorjana Marinković, narodne poslanice, Gordana Dostanić, koordinatorka Ženske parlamentarne mreže Skupštine Sremske Mitrovice i Tamara Savović, odbornica u Skupštini grada Sombora.
Sport Stara Pazova 10.03.2015.
Odbojkaški savez Srbije je danas u Staroj Pazovi promovisao novu akciju pod nazivom „Naša strana mreže“ i „Moja prva lopta“ čiji je cilj afirmacija odbojkaškog sporta i obeležavanje 15 godina od osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Sidneju. Tim povodom Vasa Mijić član reprezentacija koja je bila „zlatna“ u Sidneju je držao javni trening na kome su učestvovale sve selekcije Jedinstva, a odigrana je i revijalna utakmica. Ovu manifestaciju ispratili su Aleksandar Boričić predsednik Odbojkaškog saveza Srbije koji je istakao da Stara Pazova nije slučajno odabrana kao prvi grad iz kojeg je krenula ova manifestacija, s obzirom na tradiciju koju odbojka ima u Staroj Pazovi.
Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova, koji je imao pre javnog treninga radni sastanak sa delegacijom Odbojkaškog saveza Srbije, je istakao da odbojka u Staroj Pazovi ima dugu i svetlu tradiciju, da ženski klub Jedinstva uspešno igra u Superligi i imao je nastupe u Evropi, a da će Opština nastaviti da pomaže sport i na taj način podstiče što veći broj mladih da se njime bave.
Kultura Stara Pazova 10.03.2015.
Sinoć je u u Galeriji Centra za kulturu Stara Pazova otvorena izložba crteža Ivane Milovanović, slikarke i glumice iz Beograda. Pre nepune tri godine, pazovačka publika je imala prilike da vidi njene slike, a ovog puta izlaže crteže, koji su uglavnom malog formata, a na njima kombinuje i eksperimentiše ne samo formom, motivom nego i koloritom, u nekim slučajevima i kolažom. Ova njena sedma samostalna izložba biće u galeriji otvorena do kraja meseca.
Info Stara Pazova 09.03.2015.
Izvršni odbor Saveta mesne zajednice Stara Pazova će uputiti inicijativu JKP Čistoća da se pristupi proširenju gradskog groblja. Rezervisano zemljište za proširenje su parcele na severu groblja, sve do kanala Golubinci - Stari Banovci, čulo se danas na sednici Izvršnog odbora Saveta Mesne zajednice. Na sednici je pokrenut postupak javne nabavke malih vrednosti radova na održavanju higijene u objektima mesne zajednice i formirana je Komisija za sprovođenje ovog postupka. Odlučeno je da se slatki deo preostalih novogodišnjih paketića sa igračkama dodeli PU Polatarac, a fudbalske i košarkaške lopte će biti uručene staropazovačkim osnovnim školama. Predloženo je da se Čistoći uputi zahtev za popravke igračaka za decu u gradskom parku u Staroj Pazovi, i da se pronađu sponzori koji će finansirati popravku.
Info Stara Pazova 09.03.2015.
U cilju unapređenja i poboljšanja kvaliteta zdravstvene zaštite građana, u Domu zdravlja Dr Jovan Jovanović Zmaj u Staroj Pazovi počeo je da radi još jedan očni lekar. Pored doktorke Danice Anđić, sa pacijentima će dva puta nedeljno, sredom i subotom, raditi dr Jelica Pantelić, specijalista oftalmologije koja radi na Očnoj klinici u Beogradu, rekao je za RTV Stara Pazova vršilac dužnosti direktora dr Aleksandar Omerović istakavši da će ukoliko bude potrebe za većim brojem dolazaka dr Pantelić biti dodatno angažovana. Angažovanjem drugog oftalmologa u staropazovačkom Domu zdravlja smanjiće se gužve i pacijenti neće čekati po četiri nedelje na pregled.
Sport Stara Pazova 09.03.2015.
Pod nazivom „Naša strana mreže“ odbojkaški savez Srbije sutra započinje akciju na afirmaciji i razvoju odbojkaškog sporta i proslavu 15 godina osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Sidneju. Ova sportska manifestacija kreće sutra, a održaće se u Staroj Pazovi. Po programu koji je sačinio odbojkaški savez Srbije predviđeno je da Vasa Mijić, nekadašnji libero naše reprezentacije održi javni trening za za mlađe selekcije Jedinstva u sportskoj hali u ulici Brankoa Radičevića, posle čega će se odigrati revijalna utakmica između dečaka i devojčica. Nakon toga održaće se konferencija za štampu. Ovoj sportskoj manifestaciji prisustvovaće i Aleksandar Boričić, predsednik odbojkaškog saveza Srbije, a najavljen je i prijem kod predsednika Opštine Stara Pazova Đorđa Radinovića.
Sport Belegiš 09.03.2015.
Fudbaleri Hajduk 1925 Podunavca iz Belegiša pobednici su kupa Srema. Oni su pobedili u finalu Slogu u Erdeviku sa 4:3. Pored pehara za osvojen kup fudbaleri iz Belegiša su stekli i pravo da nastave takmičenje na nivou Vojvodine.
Sport Stara Pazova 09.03.2015.
U 11. poslednjem, kolu na evropskom prvenstvu za omladince koje je održano u Jerusalimu, u Izraelu, velemajstor Aleksandar Inđić je remizirao protiv Tamaša Petenjija iz Slovačke. Inđić je prvenstvo završio na 149 mestu sa 5,5 poena, a titulu prvaka Evrope osvojio je Jevgenij Najer iz Rusije sa 8,5 poena.
Info Stari Banovci 06.03.2015.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi su juče oko 15,00 časova u Starim Banovcima zatekli dve osobe prilikom sečenja duvana. U pretresu dve porodične kuće policija je pronašla i zaplenila 2350 kilograma pretežno duvana u listu i mašinu za sečenje sa naparivačem. U saradnji sa poreskom policijom, protiv osumnjičenih biće podnete krivične prijave Osnovnom javnom tužilaštvu u Staroj Pazovi, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela nedozvoljena proizvodnja, nedozvoljeni promet akciznih proizvoda i nedozvoljeno skladištenje robe.
Sport Stara Pazova 06.03.2015.
Turnir za kadete „Trofej Stara Pazova 2015“ koji je trebalo da se igra sutra i u nedelju na terenima Sportskog centra u Staroj Pazovi je odložen zbog loših vremenskih uslova. Odluka o odlaganju je doneta juče na sastanku Milana Čabrića organizatora turnira sa predstavnicima Opštine Stara Pazova koja podržava ovu sportsku manifestaciju i uz saglasnost klubova, učesnika turnira. Turnir će se održati kada se steknu vremenski uslovi i kada svim klubovima bude odgovarao termin. Na turniru su trebali da učestvuju kadeti iz Brašova u Rumuniji, Akademija „Pandev“ iz Makedonije, Partizan iz Beograda, Spartak iz Subotice, Radnički iz Nove Pazove i Jedinstvo iz Stare Pazove.
Sport Stara Pazova 06.03.2015.
U osmom kolu prvenstva Opštine u šahu u naselju Banovci-Dunav Skoko je pobedio Mariju Stanković, Tadić je bio bolji od Subotića, Zobenica je savladao Jovanovića, Miloš Stanković Vukovića, a Goran Grčić je pobedio Verenčevića, Miodrag Stanković i Vukašin Grčić su remizirali, dok je Dobričanin bio slobodan. Na tabeli vodi Skoko sa 7 poena i kolo pre kraja obezbedio je titulu prvaka, po 5,5 poena imaju Zobenica, Subotić i Vukašin Grčić. Prvenstvo se završava danas partijama devetog kola koje će se igrati od 18 časova.
Sport Stara Pazova 06.03.2015.
Na prvenstvu Evrope za omladince koje se igra u Jerusalimu velemajstor Aleksandar Inđić je u devetom kolu remizirao sa Omerom Rešefom iz Izraela. Nakon devetog kola Inđić ima 4,5 poena i nalazi se na deobi od 120 do 150 mesta.
Info Belegiš 05.03.2015.
U Belegišu je zaplenjeno osam tona živinskog mesa u ilegalnoj klanici, koja je otkrivena vanrednom službenom kontrolom veterinarske inspekcije Sremskog upravnog okruga i inspektora Uprave za veterinu, saopštilo je danas Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine. U nastavku akcije otkrivanja ilegalnih klanica, tokom jučerašnje kontrole utvrđeno je da se u neregistrovanom objektu (garaža porodične kuće, koja je data u zakup Budai Janošu), obavljalo rasecanje, prerada i pakovanje živinskog mesa, navodi se u saopštenju. U trenutku službene kontrole zatečeno je i petoro radnika, koje je, po izjavi prisutnih, angažovao Janoš, koji se do momenta završetka inspekcijske kontrole i pečaćenja kontrolisanih prostorija, nije pojavio na licu mesta.
Prisutna lica na uvid nisu mogla da pruže dokaz o poreklu, niti bilo kakav dokaz o zdravstveno higijenskoj ispravnosti živinskog mesa, navode u Ministarstvu poljoprivrede. Veterinarska inspekcija zaplenila je celokupnu količinu živinskog mesa koja će biti neškodljivo uništena. Predmet i procesuiranje lica u ovom krivičnom delu ugrožavanja javnog zdravlja pruzelo je Osnovno Javno tužilaštvo i Odeljenje za privredni kriminal MUP-a.
Info Stara Pazova 05.03.2015.
Na opštinski konkurs za dodelu jednokratne novčane pomoći za mlade talente u oblasti obrazovanja i nauke prijavilo se 35 studenata. Prema rečima Željka Šolaje, načelnika Odeljenja za društvene delatnosti, uslove konkursa ispunilo je 29 naših mladih sugrađana. Uslov za dodelu jednokratne novčane pomoći je bio da studenti imaju prosek iznad 9, da su mlađi od 29 godina i da imaju prebivalište na teritoriji staropazovačke Opštine duže od dve godine.
Info Stara Pazova 05.03.2015.
Novosadski Naučni institut za ratarstvo i povrtarstvo sinoć je u Staroj Pazovi organizovao Agro karavan. Cilj igre znanja iz poljoprivrede je da se poznato seme ove renomirane semenske kuće nađe u što široj primeni, kaže Branislav Živanović, jedan od organizatora. U kvizu iz domena agrara učestvovale su dve ekipe, iz Loznice i Stare Pazove i pokazale su dobro znanje. Međutim, Staropazovčani su za samo jedan bod pobedili goste iz Loznice i tako se plasirali dalje. Pre takmičenja, održan je kulturno umetniči program, a u holu Pozorišne sale izložba ručnih radova. Članice Kola srpskih sestara iz Golubinaca pobrinule su se za zakusku.
Kultura Stara Pazova 05.03.2015.
Centar za kulturu Stara Pazova poklanja povodom 8. marta Koncert o ljubavi. Branislav Cvijić, prvak opere Srpskog narodnog pozorišta i Marija Cvijić, član opere SNP, izvešće sa Kamernim triom napolitanske, španske i ruske pesme. Koncert će biti održan sutra u 20 časova u Pozorišnoj sali.
Sport Banovci Dunav 05.03.2015.
U sedmom kolu prvenstva Opštine u šahu koje se igra u naselju Banovci-Dunav Skoko je pobedio Jovanovića, a Tadić Verenčevića, remijem su završene partije: Subotić - Zobenica, Vukašin Grčić - Dobričanin, Goran Grčić - Marija Stanković i Vuković - Miodrag Stanković, Miloš Stanković je bio slobodan. Dva kola pre kraja prvenstva na tabeli vodi Skoko sa 6 poena, Subotić je drugi sa pola poena manje, a Vukašin Grčić na trećem mestu ima 5,5 poena. Večeras će se igrati partije osmog kola.
Sport Stara Pazova 05.03.2015.
U osmom kolu prvenstva Evrope za omladince velemajstor Aleksandar Inđić remizirao je u Jerusalimu protiv Jehuda Gruenfelda iz Izraela i sa 4 poena zadržao poziciju u sredini tabele. Prvenstvo se igra u Izraelu, a na njemu učestvuje više od 200 šahista.
Info Stara Pazova 04.03.2015.
U Uredbi Vlade Republike Srbije o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u ovoj godini, za direktne podsticaje u poljoprivredi određen je iznos od 18 milijardi 313 miliona i 700 hiljada dinara. Dragana Stojanović, načelnica Odeljenja za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo kaže da je za razliku od 2014. godine povećan iznos subvencija za kvalitetne priplodne mlečne i tovne krave, sa 20 na 25 hiljada dinara po grlu, za kvalitetne priplodne krmače subvencije su uvećane sa 5 na 7 hiljada dinara, a ove godine država podstiče i tov jaradi. Podsticaja više nema na površine do sto hektara već samo na površine do 20 hektara zemljišta, a pravo na podsticaj više nemaju lica koja su izlicitirala zemljište u državnoj svojini.
Kultura Stara Pazova 04.03.2015.
Kancelarija za mlade opštine Stara Pazova i Turistička organizacija Opštine Stara Pazova, pozivaju sve zainteresovane mlade da se prijave na besplatni kurs španskog jezika. Kurs će trajati tri meseca (subotom i nedeljom) a prvi čas će se održati 14.03.2015. Konkurs je otvoren do 11.03.2015. Broj polaznika je ograničen na 25. Kriterijumi za prijem su da kandidat ima od 15 do 30 godina i da ima mesto prebivališta na teritoriji Opštine Stara Pazova. Prijava se vrši samo u elektronskoj formi na imejl-adresu kzmstarapazova@gmail.com, a za više informacija zainteresovani se mogu obratiti Kancelariji za mlade radnim danima od 8 do 15 časova.
Info Stara Pazova 04.03.2015.
Tehnička škola u Staroj Pazovi ovog polugodišta je dobila novu CNC mašinu. Nova CNC mašina omogućiće učenicima se da odmah po završenoj školi uključe u proizvodnju i kvalifikovano rukuju i upravljaju složenim, kompjuterskim, sistemima, rekao je za RTV Stara Pazova direktor škole Lazar Đukić.
Info Stara Pazova 04.03.2015.
U susret opštinskom takmičenju iz lingvistike koje će biti održano u subotu u Osnovnoj školi „Rastko Nemanjić Sveti Sava“ u Novoj Pazovi, u osnovnim školama „Boško Palkovljević Pinki“ i „Simeon Aranicki“ u Staroj Pazovi održana su školska takmičenja. Na opštinskom takmičenju iz lingvistike školu Pinki će predstavljati 12 učenika od petog do sedmog razreda. Od učenika petog razreda najviše poena osvojili su Ognjen Zorkić i Milica Bastajić, Miloš Momčilović i Milica Vujadin su pokazali najbolje znanje iz srpskog jezika od učenika šestog, a u sedmom razredu najbolji rezultat imala je Milica Lađević.
Na školskom takmičenju iz lingvistike u školi „Aranicki“ učestvovalo je 26 učenika. Najbolji rezultat u kategoriji učenika petog razreda imao je Aleksandar Stanojević, Denis Balej je bio najuspešniji od šestaka, u sedmom razredu najbolje znanje pokazala je Milica Ljujić, dok je od učenika osmog razreda najuspešnija bila Anđela Kovačević.
Sport Nova Pazova 04.03.2015.
Rukometašice Mladosti pobedile su u Novoj Pazovi u zaostaloj utakmici 14. kola Prve lige grupa Sever ekipu Radničkog iz Bajmoka sa 36:22. Posle ove utakmice Mladost je druga na tabeli sa 24 boda, dok je Radnički četvrti sa 22 boda. U narednom kolu koju će se igrati sledećeg vikenda rukometašice Mladosti će u Novoj Pazovi dočekati Slovena iz Rume.
Sport Stara Pazova 04.03.2015.
Aleksandar Inđić, velemajstor iz Stare Pazove, zabeležio je pobedu u sedmom kolu prvenstva Evrope za omladince. On je u Jerusalimu pobedio Idana Azara šahistu iz Izraela i unekoliko popravio poziciju na tabeli. Nakon sedam kola Inđić se nalazi u sredini tabele sa tri i po poena.
Sport Banovci Dunav 04.03.2015.
U šestom kolu prvenstva Opštine u šahu koje se igra u naselju Banovci-Dunav, Subotić je pobedio Miloša Stankovića, Vukašin Grčić je savladao Mariju Stanković, Jovanović Miodraga Stankovića, Dobričanin je pobedio Gorana Grčića, a Verenčević Vukovića. Partija između Zobenice i Skoka je završena remijem, slobodan je bio Tadić. Posle šestog kola na tabeli vode Skoko i Subotić sa po 5 poena, Vukašin Grčić je treći sa pola poena manje. Večeras od 19 časova igraće se partije sedmog kola.
Info Belegiš 04.03.2015.
Novoformirana firma „Eko- Korp“ od juče je novi vlasnik mlekare „Đurđević“ u Belegišu. Ugovor su potpisali Željko Đokanović ispred firme “Korp” iz Novog Sada i Perica Janković ispred mlekare Ekomlek iz Kraonika kod Kruševca, sa dosadašnjim vlasnikom Milenkom Đurđevićem. Mlekara uspešno posluje dugi niz godina, prerađuje oko 15 tona mleka, ima dobru sirovinsku bazu, dobar izgrađen odnos sa dobavljačima i novi vlasnici ovo smatraju dobrim poslovnim potezom. Svi dosadašnji radnici ostaju zaposleni, saradnja sa dobavljačima se nastavlja, a težiće se povećanju proizvodnje i proširenju kapaciteta, što je od velikog značaja za našu opštinu.
Info Stara Pazova 03.03.2015.
Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu juče je u Staroj Pazovi organizovao predavanje za poljoprivrednike i predstavio Program mera za podršku poljoprivredi. Bespovratna sredstva u iznosu 1,25 milijardi dinara Pokrajinski sekratarijat je i ove godine namenio poljoprivrednicima, za finansiranje navodnjavanja, kupovinu protivgradne zaštite, prerađivačkih kapaciteta za domaćinstvo, finansiranje projekata u stočarstvu i pomoć staračkim domaćinstvima. Svi konkursi biće objavljeni sledeće nedelje, a trajaće do podele sredstava. Pravo učešća na konkursima za bespovratna sredstva imaju sva registrovana poljoprivredna gazdinstva.
Kultura Stara Pazova 03.03.2015.
Centar za kulturu Stara Pazova najavljuje za mart brojne programe. U Staru Pazovu i ovog meseca stiže profesionalna predstava iz Beograda – Plastika, i još jedan hit film – Bićemo prvaci sveta, a pazovački amateri najavljuju pozorišne premijere predstava Večera budala, Laki komad i Pop Ćira i pop Spira. Povodom 8. marta Centar za kulturu najavljuje i poklon koncert, u izvođenju Branislava Cvijića, prvaka opere SNP.
Sport Stara Pazova 03.03.2015.
Na prvenstvu Opštine u šahu koje se igra u naselju Banovci-Dunav odigrane su partije petog kola. Pobede su zabeležili Skoko protiv Miloša Stankovića, Zobenica protiv Vukovića, Marija Stanković je pobedila Dobričanina, Jovanović Tadića i Miodrag Stanković Verenčevića. Remijem je završena partija između Vukašina Grčića i Subotića, a Goran Grčić je bio slobodan. Posle petog kola na tabeli vodi Skoko sa 4,5 poena, ispred Subotića koji ima četiri poena. Večeras od 19 časova igraće se partije šestog kola.
Sport Stara Pazova 03.03.2015.
Velemajstor Aleksandar Inđić doživeo je i treći poraz na evropskom prvenstvu za omladince koje se igra u Jerusalimu, u Izraelu. Inđić je u šestom kolu izgubio od Horhe Viterbo Fereire iz Portugalije i sa dva i po poena se nalazi u donjem delu tabele. Partije sedmog kola igraju se danas.
Politika Stara Pazova 02.03.2015.
U Staroj Pazovi je u subotu formiran inicijativni odbor stranke „Srpski otadžbinski front“ sa namerom da na srpskoj političkoj sceni zaživi još jedna politička organizacija. Na prvom skupu u Staroj Pazovi razgovarano je o osnivačkim aktivnostima, a ujedno i o odabiru ljudi koji će pristupiti stranci. Predsednik inicijativnog odbora Srpskog otadžbinskog fronta, dramski pisac Siniša Kovačević ovom prilikom istakao je da će se ova politička organizacija temeljiti na 18 načela koja nude moguća i izvodljiva rešenja za probleme koji postoje u Srbiji. Ova trenutno najmlađa politička organizacija u Srbiji do sada je osnovana u četrdesetak gradova uglavnom u Vojvodini.
Info Stara Pazova 02.03.2015.
U Osnovnoj školi „Boško Palkovljević Pinki“ u Staroj Pazovi u subotu je održano opštinsko takmičenje iz matematike uz učešće 188 učenika od trećeg do osmog razreda iz svih škola sa teritorije Opštine. Od učenika trećeg razreda najuspešnija je bila Sara Stojadinović iz Osnovne škole „Rastko Nemanjić Sveti Sava“ iz Nove Pazove, Dmitar Maoduš, iz škole Pinki i Luka Linarić, učenik Osnovne škole „23. oktobar“ iz Golubinaca bili su najbolji od četvrtaka, u kategoriji učenika petog razreda najuspešniji je bio Miloš Lazarević, iz novopazovačke škole, od učenika šestog razreda najbolje znanje iz matematike pokazao je Aleksandar Jovanović, iz Osnovne škole „Nikola Tesla“ iz Novih Banovaca, Jovana Gutović, iz novopazovačke škole bila je najbolja od učenika sedmog razreda, dok je u osmom razredu najviše bodova osvojio Dejan Kovačević, iz škole „Rastko Nemanjić Sveti Sava“ iz Nove Pazove.
Društvo matematičara će u narednim danima dostaviti školi Pinki informaciju o rangu učenika po nagradama, nakon čega će najuspešnijima biti uručene diplome, rekao je direktor škole domaćina Milan Predojević.
Info Stara Pazova 02.03.2015.
Na opštinskom takmičenju iz stranih jezika, u subotu u OŠ „Heroj Janko Čmelik“ u Staroj Pazovi, učestvovali su učenici osmih razreda iz svih 9 osnovnih škola sa teritorije staropazovačke opštine. Najviše je bilo prijavljenih za engleski jezik, čak 38, od kojih se petoro plasiralo na međuopštinsko takmičenje. Znanje nemačkog jezika proverilo je 9 učenika, a na dalje takmičenje plasirala se jedna učenica. OŠ „Rastko Nemanjić Sveti Sava“ iz Nove imala je jedina učenike na takmičenju iz ruskog jezika, o od petoro, četvoro se plasiralo na međuopštinsko takmičenje.
Sport Stara Pazova 02.03.2015.
Fudbaleri Hajduka 1925 Podunavca iz Belegiša i Sloge iz Erdevika igraće u finalu kupa Srema. Hajduk 1925 Podunavac je u Belegišu, u polufinalu, pobedio Napredak iz Popinaca sa 1:0, a Sloga iz Erdevika je u Sportskom centru u Staroj Pazovi pobedila Omladinac iz Novih Banovaca nakon boljeg izvođenja penala, ukupnim rezultatom 4:2. U regularnom toku utakmica je završena 0:0. Finale će se igrati u nedelju 8. marta u Erdeviku.
Sport Stara Pazova 02.03.2015.
Pioniri Rada pobednici su međunarodnog turnira „Trofej Stara Pazova 2015“, pošto su u triagonalu bili bolji od Sarajeva i Akademije Hadži iz Rumunije, četvrto mesto osvojila je Akademija Bambi iz Zrenjanina, peta je bila Crvena Zvezda, a šesti Omladinac iz Novih Banovaca. Kapitenu pobedničke ekipe pehar je uručio Milovan Rajevac jedan od najboljih trenera u Srbiji. Najbolji igrač turnira je Dal Varešanović iz Sarajeva, najbolji strelac je Filip Stuparević iz Rada sa 3 gola, a najbolji golman je Mihaji Popa iz Akademije Hadži. Turnir su organizovali škola fudbala „Vojvodina“ i Opština Stara Pazova, a sve utakmice su igrane u Sportskom centru u Staroj Pazovi.
Sport Stara Pazova 02.03.2015.
Aleksandar Inđić, velemajstor iz Stare Pazove u petom kolu prvenstva Evrope u Jerusalimu zabeležio je pobedu protiv Sebastijana Fišera iz Nemačke. Bila je to druga pobeda Inđića na prvenstvu i uz dva poraza i jedan remi sa 2,5 poena se nalazi u sredini tabele. U Jerusalimu danas su na programu partije šestog kola.
Sport Banovci Dunav 02.03.2015.
U naselju Banvovci-Dunav juče su odigrana dva kola prvenstva Opštine u šahu. U četvrtom kolu Vukašin Grčić je pobedio Jovanovića, Miloš Stanković je savladao Dobričanina, Zobenica je pobedio Tadića, a Vuković Gorana Grčića. Remijem su završene partije Subotić - Skoko i Verenčević - Marija Stanković. Miodrag Stanković je bio slobodan. Posle četvrtog kola na tabeli vode Subotić i Skoko sa po tri i po poena. Danas su na programu partije petog kola.
Info Stara Pazova 01.03.2015.
Pripadnici MUP-a u pronašli su dva mladića iz Stare Pazove za koje se sumnja da su u noći između 26. i 27. februara ispred zgrade opštine Stara Pazova sa jarbola otkinuli i bacili zastavu AP Vojvodine. Protiv osumnjičenih biće podneta krivična prijava za uništenje i oštećenje tuđe stvari, nadležnom tužilaštvu, saopšila je Policijska uprava iz Sremske Mitrovice.
Firma Eurostroj iz Stare Pazove zapošljava trgovca u maloprodajnom objektu Praktiker. Pored rasvete i elektromaterijala, u prodavnici Praktiker u ponudi je širok asortiman šrafovske robe, ručnog, baštenskog i elektro alata, profi i hobi program. Ako ste komunikativni, vredni, imate iskustvo rada kao trgovac, prijavite se ili nam dostavite Vašu radnu biografiju.Poželjno je da kandidati budu elektotehničke struke ili da imaju osnovno znanje u navedenoj oblasti. Zainteresovai kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj: 063/267 032, ili poslati svoju radnu biografiju na e-mail: hr.mng@eurostroj.rs.
Potrebni radnici za rad u perionici veša u Staroj Pazovi.Zainteresovani kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj 069/40-51-500 kao i na broj telefona 063/24-41-76.
Firmi Moto-plast doo koja se bavi proizvodnjom folije, potrebni proizvodni operateri sa ili bez radnog iskustva za rad u proizvodnom pogonu u Novoj Pazovi. Rad je organizovan u smenama. Svoju radnu biografiju sa nazivom pozicije za koju konkurišete,zainteresovani kandidati mogu poslati na e-mail adresu: info@motoplast.rs ili doći lično u prostorije firme u ulici Njegoševa 111 u Novoj Pazovi.Za više informacija zvati na telefon broj 022/323-584 kao i na broj 022/323-364 svakog radnog dana od 8 do 16 časova.
Potrebni radnici muškog pola , za rad na presama u proizvodnji bakelitnih toalet dasaka. Zainteresovani kadidati sve informacije mogu dobiti na telefon broj 063/450-426 u periodu od 08 do 14 časova.
Predstavništvu kanadske firme Integrity iz Stare Pazove, potrebni radnici u proizvodnji. Prijave na telefone 022/310-147 i 060/508-0844 ili doći lično u sedište firme Golubinački put bb.
Stovarištu Šovljanski iz Starih Banovaca hitno potrebna dva fizička radnika. Za više informacija doći lično na adresu Grčka 2, ili pozvati na telefon broj 022/310-608.
Usled proširenja proizvodnih kapaciteta kompanija IGB AUTOMOTIV raspisuje konkurs za prijem 100 radnika u proizvodnom pogonu u Inđiji. Konkurs je otvoren do 1. juna. Prijave i biografije možete poslati na e-mail adresu prijava@bauerhin.rs ili direktno predati u kompaniji.
Potrebne žene za prodaju sladoleda u Novoj i Staroj Pazovi.Zainteresovane kandidatkinje mogu se javiti na broj telefona 060/5108333.
Kompaniji DIS su potrebni mladi, vredni i ambiciozni ljudi na sledećim pozicijama u marketu u Novoj Pazovi: prodavac- izlagač, kasir, prodavac na odeljenju voća i povrća, prodavac na odeljenju delikatesa i gotovih jela, mesar, magacioner, referent nabavke, poslovođa, vozač- dostavljač, Direktor marketa. Prijave sa kratkom biografijom i fotografijom posalti na hr@dis.rs ili se prijavite putem upitnika na sajtu www.dismarket.rs. Konkurs je otvoren do kraja juna.