Pregled vesti za April 2015.


Info Stara Pazova 30.04.2015.
Tokom predstojećih prvomajskih praznika, u petak 1. maja, pošta i banke na teritoriji naše opštine neće raditi a prvi radni dan je u ponedeljak 04. maja. Autobuski saobraćaj u petak saobraća po nedeljnom redu vožnje. Železnički saobraćaj u dane praznika saobraća bez izmena u redu vožnje. JKP Čistoća za vreme praznika neće odvoziti smeće, ujedno iz ovog preduzeća apeluju na sve sugrađane koji će tokom prvomajskih praznika boraviti u prirodi da pokupe sve otpatke za sobom. Ukoliko budete imali problema sa vodosnabdevanjem kvar možete prijaviti na dežurne telefone preduzeća Vodovod i kanalizacija, 310-330 u Staroj i 321-265 u Novoj Pazovi. Elektrodistribucija takođe organizuje dežurstva tokom praznika, a eventualne kvarove možete prijaviti na broj telefona 310-450. Objekti Medius supermarketa 1. maja radiće od 06.30 do 13 časova.
Drugog i trećeg maja Medius radi uobičajeno. Prvog maja svi Univerexport objekti radiće do 12 časova, a 2. i 3. maja po redovnom radnom vremenu. Mesara Štrbac 1. maja radi do 15 časova, a 2. maja radi normalno. Mesara 808 u petak 1. maja radi do 12 časova, a drugog maja Mesara 808 radi uobičajeno.
Info Stara Pazova 30.04.2015.
Jelena Krunić, direktorka „Mediusa“ iz Stare Pazove, primila je nagradu Privredne komore Vojvodine, za poslovne uspehe tokom 2014. godine. Ova mlada, uspešna žena na čelu je domaćeg trgovinskog lanca, koji ima oko 300 zaposlenih u 13 maloprodajnih objekata. Posle šest godina rada u „Mediusu“, od prošle godine upravlja porodičnom firmom, koja uspešno posluje dugi niz godina. Iako je nagradu primila kao pojedinac, za dobre rezultate poslovanja zaslužni su svi zaposleni, istakla je Krunić. „Medius“ karakteriše podjednaka briga i o potrošačima i o zaposlenima, mlad motivisan tim, dobra organizacija i raspoređenost posla po sektorima.
Info Stara Pazova 30.04.2015.
Upis dece u PU Poletarac počinje u ponedeljak 4. maja. U objektu Sunce u Staroj Pazovi biće upisana samo deca jaslenog uzrasta, od jedne do dve i po godine, a primaju se četiri grupe mališana, rekla je za RTV Stara Pazova vršilac dužnosti direktora Radmila Bogdanović istakavši da će prioritet pri upisu imati sva deca koja prošle godine nisu primljena u vrtić i koja su na listi čekanja u međuvremenu roditelji ovih mališana treba da obnove dokumentaciju i da se ponovo prijave na konkurs. U objektu Bubamara u Novoj Pazovi biće upisane 4 grupe jaslenog uzrasta, od jedne do dve i po godine, i jedna grupa celodnevnog boravka, u kojoj će biti 20 mališana uzrasta od dve i po do tri godine.
U objektu Pčelica u Vojki se ove godine neće primati deca iz porodice, dok će u objektu Bambi u Golubincima biti upisana deca jaslenog uzrasta, do popune grupe, a u celodnevnom boravku će biti primljeno desetoro dece uzrasta od 2,5 do 3,5 godine. I ove godine u obavezni pripremni predškolski program će biti upisana sva deca u Staroj i Novoj Pazovi, Golubincima, Vojki i Krnješevcima, kazala je Bogdanović. Prijavni obrazac i sve potrebne informacije u vezi sa upisom roditelji mogu da pronađu na sajtu PU Poletarac. Konkurs za prijem dece biće otvoren dve nedelje a dokumentacija će se primati u periodu od 10.00 do 12.00 sati.
Info Stara Pazova 30.04.2015.
Veterinarski inspektori Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine u vreme prvomajskih praznika pored redovnih, sprovode i pojačane kontrole prometa hrane životinjskog porekla u svim okruzima na teritoriji Srbije. Inspektori kontrolišu hranu u cilju njene zdravstvene ispravnosti i bezbednosti kao i analizom rizika na mestima gde se očekuje veća ponuda i potražnja za namirnicama. Iz Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine apeluju na potrošače da hranu kupuju na mestima koja su za to registrovana i namirnice na kojima je deklaracija i rok upotrebe. Svaku sumnju na nepravilnosti mogu da prijave nadležnoj veterinarskoj inspekciji.
Kultura Stari Banovci 30.04.2015.
Košarkaši Dunava iz Starih Banovaca su sinoć na svom parketu u Belegišu proslavili titulu koju su osvojili bez poraza u prvenstvu Prve Regionalne lige grupa Sever i plasman u Drugu mušku ligu što je najveći uspeh u istoriji kluba. Tim povodom odigrana je revijalna utakmica sa selekcijom Prve Regionalne lige koja je završena 85:85. Po završetku utakmice Nenad Milojković komesar za takmičenje Prve Regionalne lige je uručio pehar Marku Vasiću kapitenu Dunava za osvojeno prvo mesto, a nagrađani su i najbolji igrač, trener i šuter proteklog prvenstva.
Info Stara Pazova 29.04.2015.
U dane prvomajskih praznika, 1. i 2. maja, Dom zdravlja Dr Jovan Jovanović Zmaj u svojim ambulantama radiće po prazničnom rasporedu rada. Opšta medicina i pedijatrija u Staroj i Novoj Pazovi će u petak i subotu raditi u periodu od 9.00 do 15.00 sati, u istom terminu radiće i opšta medicina u Starim Banovcima, dok će u nedelju biti organizovano klasično dežurstvo u vremenu od 8.00 do 12.00 sati, rekao je za RTV Stara Pazova vršilac dužnosti direktora dr Aleksandar Omerović. Apoteka će pratiti rad primarne zdravstvene zaštite, Centar za hemodijalizu će raditi uobičajeno, a Služba hitne medicinske pomoći će i u dane praznika biti u pripravnosti 24 sata, istakao je dr Omerović.
Info Stara Pazova 29.04.2015.
Na području staropazovačke opštine palo je između 3 i 16 litara kiše po kvadratnom metru. Najmanje padavina bilo je u Novoj Pazovi i Vojki, dok je u Golubincima, Staroj Pazovi i Podunavlju zabeleženo oko 16 litara. Kiša će najviše pogodovati posejanim usevima koji usled manjka vlage nisu mogli da niknu, i pšenici koja ulazi u najkritičniju fazu razvoja. Sada treba obratiti pažnju na korove i na vreme ih suzbijati kako ne bi prerasli useve, savetuje Mira Pejnović, diplomirani agronom zaštite bilja iz Stare Pazove.
Politika Stara Pazova 29.04.2015.
Za poverenika Opštinskog odbora Socijaldemokratske stranke za Staru Pazovu imenovan je Goran Jović na sednici održanoj 28. aprila ove godine. Goran Jović je u periodu od 2008. do 2012. godine obavljao funkciju predsednika opštine Stara Pazova.
Info Stara Pazova 29.04.2015.
Učenici Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki“ iz Stare Pazove postigli su izuzetan uspeh na Međuokružnom takmičenju iz istorije koje je održano u Sremskim Karlovicima osvojivši jedno prvo, dva druga i četiri treća mesta, a čak šestoro učenika ove škole ostvarilo je plasman na Republičko takmičenje iz istorije. Od učenika osmog razreda na Republičkom takmičenju, koje će biti održano 17. maja u Krupnju, Pinki školu će predstavljati: Nikola Gašparić, Aleksandar Kiković, Sergej Savić i Nataša Todorović, dok su od učenika sedmog razreda plasirani Jelena Sokolović i Vladimir Mirosavljević. Talentovane učenike su za takmičenje pripremali nastavnici istorije Milenko Stojanović i Žiga Beta.
Info Stara Pazova 29.04.2015.
Sinoć je u Galeriji KPC Nova Pazova otvorana samostalna izložba slika i crteža Vladimira Price, likovnog umetnika, koji trenutno radi u svom ateljeu u ovom mestu. Ovo je njegova 10. samostalna izložba na kojoj prikazuje svoje radove nastale u prethodnih 5 godina. Kako sam kaže on stvara onako kako oseća, i ova su umetnička dela nastajala u raznim fazama. Izložbu je otvorio Miodrag Jakšić, multimedijalni umetnik i osnivač Umetničke grupe Arte a postavka će biti u Galeriji do polovine maja.
Kultura Vojka 29.04.2015.
Aprilski javni čas u Muzičkoj školi mr Ljubinka Lazića, u Vojki, sinoć je bio prilika da se publici predstave rezultati rada uproteklih mesec dana, a pored nastupa 14 učenika klavira, violine, gitare, tamburice i kontrabasa, publika je mogla da čuje i Stanislava Čirha, mladog kontrabasistu kojeg mr Lazić priprema za audiciju u Ljubljanskoj filharmoniji i aforističara Boška Marinkovića iz Surčina. U svečanoj sali Muzičke škole u Vojki otvorena je izložba portreta i pejzaža Branka Oreščanina, a mr Ljubinko Lazić je najavio odlazak svojih učenika na takmičenje u Bečej, a potom i prvo učešće učenika klavira u klasi profesorice Bojane Sovilj Kristine Blažić i Marka Tišme na međunarodno takmičenje mladih pijanista u Italiju.
Sport Stara Pazova 29.04.2015.
Aleksandar Inđić, velemajstor iz Stare Pazove nije uspeo da odbrani titulu prvaka Srbije u pojedničanoj konkurenciji. Na prvenstvu koje je juče završeno u Vrbasu Inđić je u 11 kola osvojio 8 poena, koliko i novi prvak velemajstor Dejan Antić, ali je šahista iz Stare Pazove ostao bez titule zbog slabijih dodatnih kriterijuma. U 11. poslednjem, kolu Inđić je sa 1:0 savladao velemajstora Aleksandra Kovačevića.
Sport Stara Pazova 29.04.2015.
Danas će se igrati utakmice 24. kola Sremske i Druge Sremske lige. U opštinskom derbiju 24. kola Sremske lige u Belegišu će se sastati fudbaleri Hajduka 1925 Podunavca i Jadrana iz Golubinaca. Sloga iz Krnješevaca u 24. kolu Druge Sremske lige će igrati u Grabovcima protiv Graničara. Sve današnje utakmice će početi u 16.30 časova.
Info Stara Pazova 28.04.2015.
Od 4. do 19. maja, u svim filijalama Unikredit banke u Srbiji, domaća i strana pravna i fizička lica moći će da upišu municipalne obveznice Opštine Stara Pazova, nominalne vrednosti deset hiljada dinara. Obveznice su sa rokom dospeća pet godina i prihodom od 6 posto, a kamata na ovako plasirana sredstva se ne oporezuje, rečeno je danas na predstavljanju druge emisije obveznica Opštine Stara Pazova. Obveznice će biti emitovane u vrednosti od 125 miliona dinara, a sredstva prikupljena na ovaj način, biće uložena u izgradnju vrtića u Belegišu, sportske sale sa kuglanom u Golubincima i rekonstrukciju centra Nove Pazove, rekao je u izjavi za medije, Đorđe Radinović, predsednik opštine.
Kultura Golubinci 28.04.2015.
Prigodni javni čas kao omaž Branku Ćopiću održan je danas povodom 100. godišnjice njegovog rođenja u Osnovnoj školi „23. Oktobar“ u Golubincima. Bila je to prilika da se kroz zanimljiv dramski prikaz, protkan projekcijama, učenici upoznaju sa životom Branka Ćopića, koji je na jedinstven način preplitao maštu i satiru, dečje snove i burnu epohu u kojoj je živeo, i da pogledaju najuspešnije likovne radove inspirisane njegovim stvaralaštvom. Javni čas, koji će sutra imati priliku da pogledaju roditelji učenika golubinačke škole, sa učenicima petih i sedmih razreda pripremila je profesorka srpskog jezika Gordana Plavić.
Info Stara Pazova 28.04.2015.
Predškolska ustanova Poletarac svake godine ima zapažen nastup na Dečijim dramskim susretima. Ove godine mališani su sa svojim vaspitačima pripremili tri predstave, dve na srpskom i jednu na slovačkom jeziku, rekla je za RTV Stara Pazova vršilac dužnosti direktora Radmila Bogdanović. Jednu predstavu sa svojim vaspitačima Dajanom Lazarević i Biljanom Gojković Miljković pripremili su mališani iz Nove Pazove, ove godine će Poletarac prvi put imati predstavu na slovačkom jeziku koju su sa mališanima pripremili vaspitači Olinka Stojanac i Miroslava Živković, dok treća, lutkarska predstava, stiže iz objekta Poletarca u Golubincima a uradili su je mališani vaspitača Vesne Surdučki i Branke Ljubinković, istakla je Bogdanović.
Kultura Nova Pazova 28.04.2015.
Večeras će u Galeriji KPC Nova Pazova biti otvorena samostalna izložba slika Vladimira Price, slikara rodom iz Bihaća, koji trenutno ima svoj atelje u Novoj Pazovi. Prica je umetnik, koji u svojim radovima na njemu svojstven apstraktan način prikazuje realan svet i ljudske figure, iako se bavio i klasičnim slikarstvom a kao slikar učestvovao u obnovi Saborne crkve u Beogradu i ima 9 portreta u vladičanskom dvoru u Vršcu i u konaku manastira Žiča. Izlagao je na više samostalnih i kolektivnih izložbi u zemlji i u inostranstvu, od ove godine je član Udruženja likovnih umetnika Srbije. Otvaranje izložbe u Novoj Pazovi je najavljeno za 19.30.
Kultura Stara Pazova 28.04.2015.
Komedija Žena moga muža sinoć je izvedena na staropazovačkoj sceni. Po rečima glavnog glumca Saše Pantića komedija je nastala na osnovu istinite priče o čoveku koji je imao dve legalne žene, jednu u Srbiji a drugu u Crnoj Gori. Ženske uloge ostvarile su Tijana Čurović i Ivana Panzalović. Predstava je izvedena i u Vojki. Predstavu će danas imati prilike da pogleda publika u Novim Banovcima i Novoj Pazovi. Predstava je besplatna, igra se u organizaciji opštine Stara Pazova.
Kultura Stara Pazova 28.04.2015.
Eksperimenti s osloncem o tri prsta, naziv je 7. samostalne izložbe slika Branislava Jovičića, jednog od osnivača Lire 82 i udruženja ULUSP oscilira između ekspresionizma i simbolizma. Izložbu je sinoć u holu pozorišta otvorila Anđelka Mali. Slike predstavljaju trogodišnji rad i eksperiment ovog umetnika u povezivanju realnog i apstraktnog rekao je akademski slikar Marjan Karavla govoreći o ovoj Jovičićevoj postavci. Prisutnima je stihovima otvaranje ulepšao sam autor, kao i muzičar Vojislav Ilić na gitari i Stefana Budimirović pesmom. Izložba će biti otvorena do 11. maja.
Info Stara Pazova 27.04.2015.
Naknada za odvodnjavanje, za koju građani ovih dana dobijaju zaduženja, utemeljena je u odredbama Člana 169. Zakona o vodama, stoji između ostalog u odgovoru koji smo dobili od Poreske uprave, a nakon više poziva naših sugrađana. Iz poreske uprave navode da se Odredbama Zakona o vodama uređuje pravni status voda, integralno upravljanje vodama, upravljanje vodnim objektima i vodnim zemljištem, izvori i način finansiranja vodne delatnosti, nadzor nad sprovođenjem ovog zakona, kao i druga pitanja značajna za upravljanje vodama. Shodno odredbama člana 169. Zakona, naknada za odvodnjavanje plaća se za uređenje vodnog režima zemljišta na melioracionom području, odnosno delu melioracionog područja, odvođenjem suvišnih voda sistemima za odvodnjavanje, kojima upravlja javno vodoprivredno preduzeće.
U odgovoru se dalje navodi da je saglasno odredbama člana 170. Ovog Zakona, Poreska uprava izvršila obračun i utvrđivanje naknade za odvodnjavanje vlasnicima, odnosno korisnicima poljoprivrednog, šumskog i građevinskog zemljišta. Naknada za odvodnjavanje plaća se za odvodnjavanje poljoprivrednog, šumskog i građevinskog zemljišta, objekata saobraćajne infrastrukture i drugih dobara u opštoj upotrebi, osim zemljišta pod zgradama. Član 172. ovog Zakona propisuje da se sredstva ostvarena od naknada za odvodnjavanje koriste se na melioracionom području, odnosno delu melioracionog područja na kome su ostvarena, za finansiranje poslova u vezi sa izgradnjom, održavanjem i upravljanjem melioracionim sistemima.
Dalje, član 192. stav 3. Pomenutog Zakona propisuje da Ministarstvo nadležno za poslove finansija - Poreska uprava vrši obračun i zaduženja fizičkih lica - obveznika plaćanja naknade za odvodnjavanje, sa primenom od 01.01.2011. godine. Inače, ova naknada se smatra javnim neporeskim prihodom vodoprivrednih preduzeća. Naknada za odvodnjavanje poljoprivrednog, šumskog i građevinskog zemljišta obračunava se u skladu sa Uredbom o visini naknada za vode za konkretnu godinu, Poreska uprava donosi rešenja na osnovu podataka o vlasnicima, odnosno korisnicima poljoprivrednog, šumskog i građevinskog zemljišta na teritoriji Republike Srbije, koje dobija od Republičkog geodetskog zavoda iz evidencije na dan 31. decembra.2012. godine a koji su korišćeni za utvrđivanje naknade za odvodnjavanje za 2013. godinu, odnosno podaci sa stanjem na poslednji dan 2013. godine za 2014. godinu, dostavljeni od strane Republičkog geodetskog zavoda.
U slučajevima eventualnih kupoprodaja nepokretnosti - zemljišta, ugovora o poklonu, odnosno nasledstvu, po osnovu čega je došlo i do promene vlasnika zemljišta, a ta promena nije sprovedena i kroz katastar nepokretnosti, rešenja su doneta na vlasnika koji se vodi u evidenciji Geodetskog zavoda. U odgovoru se napominje da je Poreska uprava iz obračuna naknade izuzela lica koja imaju status „umrlih lica“, u svim slučajevima u kojima je ta vrsta promene sprovedena u bazi podataka MUP. U slučajevima kada je rešenje od strane Poreske uprave doneto i poslato na ime „umrlog lica“, utvrđeno je da lice u bazi MUP ima status „aktivnog lica“, odnosno da nije izvršeno ažuriranje novih podataka o konkretnom licu. U situacijama kada zainteresovana strana dostavi akt (izvod iz matične knjige umrlih), ti pojedinačni slučajevi od strane Poreske uprave biće rešavani u najkraćem mogućem roku. Inače, naknada za odvodnjavanje obračunava se po osnovici koja je iznos katastarskog prihoda, a osnovica za obračun naknade za odvodnjavanje za građevinsko zemljište je prosečan katastarski prihod za katastarsku opštinu u kojoj se to zemljište nalazi, i to u visini dvadesetostrukog iznosa naknade za odvodnjavanje poljoprivrednog zemljišta katastarske opštine u kojoj se to zemljište nalazi, saglasno odredbama Uredbe o visini naknada za vode za konkretnu godinu. Stopa za utvrđivanje naknade za odvodnjavanje, propisana je odredbama Uredbe o visini naknada za vode za konkretnu godinu, a utvrđena naknada za odvodnjavanje kreće se u rasponu od sto dinara do nekoliko hiljada dinara, u zavisnosti od osnovice za obračun naknade i propisane stope. Godišnji iznos utvrđene naknade za odvodnjavanje za 2013. i 2014. godinu, obveznik je dužan da plati u roku od 15 dana od dana dostavljanja rešenja. Poreska uprava dalje navodi da pravo Poreske uprave na utvrđivanje i naplatu poreza i sporednih poreskih davanja zastareva za pet godina od dana kada je zastarelost počela da teče, a zastarelost prava na utvrđivanje poreza i sporednih poreskih davanja počinje da teče od prvog dana naredne godine od godine u kojoj je trebalo utvrditi porez, odnosno sporedno poresko davanje.
Iz prethodno rečenog proizlazi da odgovore na dileme u vezi nakade za odvodnjavanje, ne treba da tražite u Odeljenju za utvrđivanje, naplatu i kontrolu javnih prihoda u zgradi Opštine Stara Pazova, već u Poreskoj upravi u centru grada.
Info Stara Pazova 27.04.2015.
U noći između subote i nedelje u Svetosavskoj ulici u centru Stare Pazove mlađa muška osoba iz Nove Pazove razbila je izlog pekare Milenium. Kako nezvanično saznajemo on je ubacio ciglu u pekaru zajedno sa porukom uvredljivog sadržaja, a izmereno mu je 1,69 promila alkohola u krvi. Ova pekara je i nedavno bila meta vandala, kada je nakon utakmice Srbija – Albanija na njoj pričinjena značajna materijalna šteta.
Info Stara Pazova 27.04.2015.
Osnovna škola „Boško Palkovljević Pinki“ u Staroj Pazovi juče je bila domaćin opštinskog takmičenja „Šta znaš o saobraćaju“, koje je po 46. put zaredom organizovao Auto moto Savez Srbije u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i uz podršku Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova i lokalne samouprave, Na takmičenju je učestvovalo 88 učenika iz svih škola sa teritorije staropazovačke Opštine koji su bili podeljeni u tri starosne grupe. Učenici koji su osvojili jedno od prva tri mesta su pored medalje dobili i vredne nagrade: bicikl za prvo i MP4 plejer za drugo i treće mesto. U ukupnom plasmanu najuspešnija je bila škola Pinki, drugo mesto je zauzela Osnovna škola „Rastko Nemanjić Sveti Sava” iz Nove Pazove, a treće škola „Milan Hadžić” iz Vojke.
Prvo mesto u A grupi osvojila je Sara Korica, drugo mesto zauzeo je Nikola Savić, a treće Jelena van der Zijeden (Zajden), sva tri takmičara su učenici Pinki škole. U B grupi plasman na okružno takmičenje ostvarili su: Mihajilo Blanuša, Neda Ćetojević i Lara Šicar, iz škole Pinki, i Marko Kostić, iz novopazovačke škole, dok će se u C grupi takmičiti: Lazar Petrović,Tamara Babik i Sara Opačić, učenici škole domaćina, i Luka Novaković, učenik škole „Rastko Nemanjić Sveti Sava“. Generalni pokrovitelj takmičenja „Šta znaš o saobraćaju“ je Opština Stara Pazova.
Kultura Stara Pazova 27.04.2015.
Komedija "Večera budala" u režiji Aleksandra Baka i izvođenju dramske sekcije KUD-a Branko Radičević iz Stare Pazove i sinoć je kao i na premijeri napunila pozorišnu salu. Prva repriza donela je bolju uigranost glumaca i ležerniju igru, koju je pohvalio i reditelj Tibor Vajda. Selektor Tibor Vajda treba da pogleda još jednu predstavu u naknadnoj selekciji i da odabere osam predstava za Susret amaterskih pozorišnih društava Vojvodine koji će se u maju održati u Staroj Pazovi.
Kultura Stara Pazova 27.04.2015.
Druga aprilska izložba koju organizuje Centar za kulturu Stara Pazova biće posvećena slikaru Branislavu Jovičiću iz našeg grada. Na izložbi će biti radovi nastali za poslednje dve godine a teme su mrtva priroda, pejzaži i apstrakcije. Kao i mnogo puta do sada na otvaranju izložbe ljubitelji likovne umetnosti mogu očekivati i umetnički program a izložba će u holu pozorišta biti otvorena u 19 časova.
Sport Stara Pazova 27.04.2015.
Fudbaleri Radničkog u 23. kolu Srpske lige, grupa Vojvodina, pobedili su u Novoj Pazovi Radnički iz Sremske Mitrovice sa 3:1, a Dunav iz Starih Banovaca je izgubio od Bačke 1901 u Subotici sa 3:0. U 23. kolu Novosadsko-Sremske lige Omladinac iz Novih Banovaca je poražen od Sloge u Erdeviku sa 2:1, Jedinstvo je u Staroj Pazovi sa LSK-om iz Laćarka igralo 0:0, a Sremac je u Vojki pobedio Kabel iz Novog Sada sa 2:0. Fudbaleri Hajduka 1925 Podunavca iz Belegiša su u 23. kolu Sremske lige pobedili u Šimanovcima Hajduk 1932 sa 6:0, a Jadran je u Golubincima savladao Prvi Maj iz Rume sa 1:0. Sloga je u Krnješevcima u 23. kolu Druge Sremske lige igrala protiv Obilića 1993 iz Kukujevaca, nerešeno 2:2.
Sport Stara Pazova 27.04.2015.
Na pojedinačnom prvenstvu Srbije u šahu koje se igra u Vrbasu velemajstro Aleksandar Inđić je u derbiju devetog kola pobedio velemajstora Damlјanovića sa 1:0. Posle devet odigranih kola na tabeli vode Šarić sa 6,5 poena, a Inđić je na deobi od drugog do četvrtog mesta sa 6 poena. U desetom kolu prvenstva u Vrbasu Inđić će igrati protiv Bogosavlјevića.
Info Stara Pazova 24.04.2015.
Delegacija opštine Stara Pazova predvođena predsednikom opštine Đorđem Radinovićem, juče je u Briselu učestvovala na bilateralnom sastanku na temu „Saradnja pokrajine Baden Vitemberg i Srbije u ulozi biološke energije u energetskoj sigurnosti i zaštiti klime u dunavskom regionu“. Predstavnici opštine Stara Pazova su sa Francom Unterštelerom, ministrom zaštite životne sredine pokrajine Baden - Vitemberg i Tanjom Goner, iz nemačke organizacije GIZ razgovarali o načinama gradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i proizvodnji energije iz biomase. U telefonskoj izjavi iz Brisela predsednik Radinović juče je rekao da je taj projekat odmakao daleko, jedan od prvih koji će biti realizovani između dveju vlada, i da je ova godina predviđena za izradu projektne dokumentacije.
U toku su dogovori o načinu zajedničkog finansiranja projekta koji vredi preko 30 miliona evra, a naredne godine se može očekivati apliciranje za sredstva predpristupnih fondova Evropske unije, rekao je Radinović i dodao da bi za oko dve godine trebalo da počne izgradnja postrojenja.
Info Stara Pazova 24.04.2015.
Danas je održana 30. sednica Skupštine opštine Stara Pazova na kojoj su prihvaćene izmene i dopune Odluke o osnivanju Javnog komunalnog preduzeća „Toplana Stara Pazova“ kao i Odluka Nadzornog odbora o izmenama i dopunama Statuta ovog novoosnovanog javnog preduzeća. Suština izmena predstavlja formalno pravnu redakciju osnovnog teksta Odluke o osnivanju i Statuta. Delatnost ovog preduzeća jeste proizvodnja toplotne energije, distribucija i snabdevanja kupaca toplotnom energijom. Današnje skupštinsko zasedanje trajalo je manje od pola sata.
Info Golubinci 24.04.2015.
U okviru probnog završnog ispita, učenici osmog razreda danas su polagali test iz matematike. U Osnovnoj školi „23. Oktobar“ u Golubincima test iz matematike polagalo je svih 40 učenika osmog razreda koji su za rešavanje isključivo nepoznatih zadataka imali dva sata, rekao je direktor Milorad Bosančić istakavši da je testiranje proteklo bez problema. Mali maturanti kažu da zadaci iz matematike nisu bili teški. Učenici osmog razreda sutra će polagati test iz srpskog odnosno maternjeg jezika i kombinovani test sa pitanjima iz pet predmeta: biologije, geografije, istorije, fizike i hemije .
Kultura Stara Pazova 24.04.2015.
Sutra će u pozorišnoj Sali u Staroj Pazovi biti održana opštinska smotra dečijeg foklornog stvaralaštva. Ove godine je prijavljen znatno manji broj ansambala u poređenju sa prethodnim periodom, rekla je Anđelka Mali, predsednica Skupštine Saveza amatera Opštine Stara Pazova. Za narodnu tradiciju su prijavljene dve najmlađe dečje grupe staropazovačkog KUD-a Branko Radičević i SKUD-a Janko Čmelik, odakle dolazi i vokalna soliskinja Marija Bzovski. U konkurenciji mlađeg uzrasta prijavljeni su: grupa KUD-a Mitanče iz Belegiša, Izvor iz Starih Banovaca, Branko Radičević iz Novih Banovaca, KUD Mladost iz Nove Pazove i iz Stare Pazove grupe iz Društva Branko Radičević i SKUD-a Čmelik.
U starijem uzrastu ima samo pet grupa koje stižu iz Belegiša, iz Nove Pazove društva Sveti Sava i Mladost i i iz Stare Pazove Radičević i Čmelik. Sve ansamble ocenjivaće selektor Dejan Trifunović, koreograf iz Pančeva a smotra počinje u 16 časova.
Kultura Stara Pazova 24.04.2015.
U Narodnoj biblioteci „Dositej Obradović“ u Staroj Pazovi večeras će biti otvorena izložba fotografija pilota, majora Vojske Srbije Dragoljuba Stefanovića. Na svojim fotografijama Stefanović prikazuje nebo, vazduhoplovstvo i lepote prirode. Otvaranje izložbe je najavljeno za 19 časova, a istovremeno se u ogranku, u Biblioteci Petar Petrović Njegoš u Novoj Pazovi postavlja izložba radova Maše Jović, članice Likovne radionice KUD-a Mladost. U vojačkom ogranku, u biblioteci Vladislav Čikoš, večeras će sa početkom u 19 časova biti održano sremačko književno veče na kome će o svom stvaralaštvu govoriti: Radivoje Prokopijević, Nikola Filipović, Nikola Ninković, Đorđe Ćirković i Boško Marinković.
Sport Stara Pazova 24.04.2015.
U šestom kolu pojedinačnog prvenstva Srbije u šahu koje se igra u Vrbasu, velemajstor Aleksandar Inđić zabeležio je još jedan remi. Ovog puta je poene podelio sa Antićem. Na tabeli posle šestog kola i dalje vode Damljanović i Šarić sa po četiri i po poena, a Inđić je na deobi od 4 do 8 mesta sa tri i po poena. Partije sedmog kola će se igrati danas, a protivnik Inđiću će biti Miloje Ratković.
Info Stara Pazova 23.04.2015.
Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava korisnike da će se preko Poštanske štedionice izvršiti isplata redovne novčane naknade nezaposlenim licima za mart 2015. godine u četvrtak, 23.4.2015. godine, i privremene novčane naknade nezaposlenim licima, koji žive na i izvan teritorije AP Kosova i Metohije, za septembar 2014. godine u petak, 24.4.2015. godine.
Info Stara Pazova 23.04.2015.
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u cilju pripreme učenika osmog razreda, nastavnika i škola za završni ispit i ove godine organizuje probni završni ispit u petak, 24. i subotu, 25. aprila. U svim osnovnim školama na teritoriji Republike Srbije učenici osmog razreda će sutra u 12.00 časova, u okviru probnog završnog ispita, polagati test iz matematike, dok će u subotu u 9.00 časova, polagati test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, a u 11.30 časova kombinovani test sa pitanjima iz pet predmeta: biologije, geografije, istorije, fizike i hemije, rekao je za RTV Stara Pazova Milan Predijević, predsednik Aktiva direktora i direktor Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki“ u Staroj Pazovi.
Za rešavanje zadataka učenici će imati dva sata. Osim simulacije završnog ispita, cilj organizovanja probnog završnog ispita je da se nekoliko nedelja pred završni ispit vidi koliko su učenici u ovom trenutku spremni za završni ispit i na čemu treba raditi u narednom periodu.
Kultura Stara Pazova 23.04.2015.
Pokrajinska smotra recitatora Pesniče naroda mog počinje sutra u Sečnju i trajaće i za vikend. Staropazovačku opštinu predstavljaju Mia Vereš, Dajana Devetak, Marta Kuruzović i Andrej Simendić u mlađem uzrastu i nastupiće sutra. Mihajlo Bonđi, Lora Meršak i Jana Ruman u srednjem predstaviće se u subotu dok će Selena Ilić i Ema Kočiš u starijem uzrastu nastupiti u nedelju. Po devet recitatora iz sva tri uzrasta žiri će odabrati za republičku smotru recitatora koja će se održati u maju u Valjevu.
Sport Stara Pazova 23.04.2015.
Aleksandar Inđić, velemajstor iz Stare Pazove, u petom kolu pojedinačnog prvenstva Srbije u šahu, koje se igra u Vrbasu remizirao je sa Šarićem. Na tabeli posle petog kola vode Damljanović, Antić i Šarić sa po tri i po poena, a Inđić je na deobi od 6 do 9 mesta sa dva i po poena poena. U šestom kolu koje će se igrati danas Inđić će se sastati sa Antićem.
Politika Stara Pazova 22.04.2015.
Na izbornoj Skupštini OO SNS Stara Pazova Đorđe Radinović ponovo je jednoglasno izabran za predsednika OO. Ovom prilikom kratkim filmom prezentovano je sve što je urađeno u protekle tri godine za poboljšanje života građana Opštine Stara Pazova. Da su članovi OO SNS Stara Pazova uradili mnogo da Stara Pazova postane primer za sve lokalne samouprave kada je privlačenje stranih investitora a samim tim i zapošljavanje u pitanju potvrdili su i Zoran Babić šef poslaničke grupe SNS-a u republičkom parlamentu kao i poslanica u republičkom parlamentu Ljibuška Lakatoš. Kako je istakao prvi čovek pazovačkog odbora SNS-a Đorđe Radinović sve što je urađeno urađeno je za građane opštine, a u planu je da naša opština u periodu od 2015-2020. godine dobije status grada.
Kao najznačajniji potez koji su napravili u prethodnom periodu istaknuto je otvaranje oko 3500 novih radnih mesta.
Info Golubinci 22.04.2015.
Nizom aktivnosti tokom celog današnjeg dana ali i simbolično na Dan planete zemlje danas je obeležena prva godina od osnivanja Oaze Golubinci, životne i rаdne zаjednice zа osobe sа invаliditetom koju je udruženje Živimo zаjedno iz Beograda otvorilo prošle godine. Pilot projekat Oaza Golubinci posle godinu dana beleži i vidljive rezultate u tri kuće gde privremeno ili stalno borave osobe sa invaliditetom, izjavio je Dejan Kozić predsednik udruženja Živimo zajedno. Sledeći korak je bolje organizovati dnevni boravak i početi proizvodnju zаčinskog biljа i rаsаdа zа povrće po principimа orgаnske proizvodnje.
Info Stara Pazova 22.04.2015.
Dan planete su u OŠ Heroj Janko Čmelik u Staroj Pazovi obeležili brojnim programima. Učenici viših razreda su radili eksperimente i pripremili izložbu svojih radova – reljefa planete, fosila i vulkana, koje su sami napravili a koje su zatim poklonili učenicima nižih razreda. Učenici nižih odeljenja su sadili cveće a svi su zajedno imali priliku da pogledaju i filmove o zaštiti zemlje, vode, životne sredine. Ujedno su spremili i brojne plakate sa ekološkim porukama.
Kultura Nova Pazova 22.04.2015.
Na poziv najvećeg državnog Univerziteta Ataturk iz Erzuruma u Turskoj, Kulturno umetničko društvo „Mladost“ iz Nove Pazove predstavljaće srpsku tradiciju i umetnost na proslavi 20 godina postojanja Fakulteta lepih umetnosti. Izvođački ansambl je otputovao jutros a glavni nastup pred najeminentnijim naučnim radnicima u oblasti etnomuzikologije i tradicionalne kulture kada će pokazati srpske igre i pesme, narodne običaje i tradiciju naroda sa ovih krajeva biće u petak.
Sport Stara Pazova 22.04.2015.
Juče, na Republičkom takmičenju u streljaštvu učenici Tehničke škole iz Stare Pazove osvojili su prvo mesto u ekipnoj konkurenciji. Kako je izjavio za RTV Stara Pazova, Lazar Đukić, direktor ove škole, pobedničku ekipu čine: Ilija Trkulja, učenik četvrtog razreda, Boris Gnjida, učenik trećeg i Mario Domonji, učenik prvog razreda. Pored ekipnog uspeha, Mario Domonji je osvojio treće mesto u pojedinačnoj konkurenciji. Ovi rezultati ostvareni na Prvenstvu Srbije u streljaštvu, po oceni direktora Đukića, predstavljaju veliki uspeh za staropazovačku Tehničku školu.
Sport Stara Pazova 22.04.2015.
Aleksandar Inđić, velemajstor iz Stare Pazove, u četvrtom kolu pojedinačnog prvenstva Srbije u šahu, koje se igra u Vrbasu remizirao je sa Ristićem. Na tabeli posle četvrtog kola vodi Šarić sa tri poena, a Inđić je na deobi od 6. do 9. mesta sa 2 poena. Danas su na programu partije petog kola, a Inđić će igrati protiv prvoplasiranog Šarića.
Info Stari Banovci 22.04.2015.
Sutra u Starim Banovcima od 9 do 13 časova zbog elektro montažnih radova bez struje ce biti Grčka ulica od broja 1 do 27 i od broja 2 do broja 8a i Školska ulica od ulice Pavla Šašica do Grčke ulice.
Info Stara Pazova 21.04.2015.
Počev od srede, 22. aprila pa do okončanja izvođenja građevinskih radova na desnom koloseku između železničkih stanica Golubinci i Ruma, izvršene su privremene promene u saobraćaju voza broj 2203 na relaciji Šid-Beograd. Prema izmenjenom režimu saobraćaja ovaj voz iz stanice Šid kretaće u 05,55 časova, a u stanicu Beograd stiže u 08,04 časova. Izmenjeni red vožnje voza 2203 na relaciji Šid-Beograd pogledajte na našem veb sajtu www.rtvstarapazova.rs
Info Nova Pazova 21.04.2015.
Večeras i sutra od 19.30 časova vršiće se redovno prolećno ispiranje vodovodne mreže u celom naselju Nova Pazova. Molimo građane ovog naselja, da oslobode hidrante, pomere vozila koja su parkirana blizu hidranata, kako bi se ispiranje vodovodne mreže vršilo neometano. Ispiranje će se završiti u toku noći. U ranim jutarnjim časovima moguća je pojava mutne vode kod građana na slavinama, potrebno je pustiti vodu nekoliko sekundi da oteče dok se ne izbistri. Ukoliko se voda ne izbistri sutra u toku dana, građani se mogu obratiti na dežurni telefon 022/ 310-330.
Sport Banovci Dunav 21.04.2015.
U Vrbasu je nedavno završeno prvenstvo Srbije u šahu za mlađe kategorije. Marija Stanković članica šah kluba Banovci-Dunav je na prvenstvu osvojila tri medalje. U konkurenciji devojčica do 10 godina osvojila je drugo mesto, u brzopoteznom takmičenju je bila prva, a u rešavanju šahovskih problema je osvojila treće mesto. Aleksandar Savić kod dečaka do 10 godina osvojio je prvo mesto.
Info Belegiš 21.04.2015.
Zbog elektromontažnih radova sutra u Belegišu od 8 i 30 do 14 i 30 časova bez struje će ostati potrošači iz ulica Save Vukelj, Zdravka Grbića, Živana Bogunovića, Milana Pandurovića. Istog dana u Belegišu od 11 i 30 do 13 i 30 bez napajanja električnom energijom ostaće sledeće trafostanice: Centar, Nikole Milanovića, Moše Pijade, Svetog Save, Karađorđeva, Branka Radičevića i Mlekara.
Info Stara Pazova 20.04.2015.
Opština Stara Pazova drugu godinu zaredom obeležava Svetski dan Roma nagrađivanjem najboljih romskih učenika i studenata. Ove godine ukupno 22 učenika i studenta su nagrađena vaučerom u vrednosti od 5.000 dinara za učenike osnovne škole i 10.000 dinara za srednjoškolce i studente. Nagrade im je uručio predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović. Lokalna samouprava o pripadnicima romske nacionalnosti brine tokom cele godine, a ne samo na Svetski dan Roma, istakao je danas koordinator opštinske kancelarije za inkluziju Roma Aleksandar Balinović. Nagrađenim đacima čestitao je i načelnik odeljenja za društvene delatnosti, kulturu i informisanje Željko Šolaja istakavši kako su pripadnici romske nacionalne zajednice uzeli učešće u brojnim kulturnim manifestacijama, programima i projektima od interesa za našu opštinu.
Info Stara Pazova 20.04.2015.
U saradnji sa Fondacijom Pazova za najugroženije, preduzeće Super kompani iz Starih Banovaca koje se bavi proizvodnjom nameštaja, danas je isporučilo nameštaj porodicama u Tekiji, kod Negotina. Dvadeset porodica čija su domaćinstva ugrožena poslednjim poplavama, po želji i potrebi nameštaj će dobiti danas, a u sredu će biti montiran. Vrednost pomoći je oko milion i po dinara i ovo je druga donacija starobanovačkog preduzeća građanima koji su pretrpeli štetu od poplava. Preduzeće Super kompani je zajedno sa Fondacijom Pazova za najugroženije, u maju prošle godine, pomoglo meštanima Jamene kod Šida, rekao je Petar Raković, vlasnik ove fabrike.
Kultura Stara Pazova 20.04.2015.
Gradski hor Stara Pazova, Ansambl Etno Saund Srbija i Omladinski tamburaški orkestar Hrvatskog kulturno-prosvetnog društva Tomislav iz Golubinaca priredili su sinoć publici u staropazovačkoj pozorišnoj sali vrlo dopadljiv koncert odabrane romske, ruske i domaće narodne muzike. Prvi put su ova dva orkestra nastupala sa Gradkim horom a, kako su posle koncerta izjavili rukovodioci Bane Jovanović Šanjika, Saša Mazinjanin i horovođa Radmila Andrejević, saradnja će biti nastavljena.
Sport Stara Pazova 20.04.2015.
U opštinskom derbiju 22. kola Srpske lige grupa Vojvodina u Starim Banovcima fudbaleri Dunava i Radničkog iz Nove Pazove su igrali 0:0. U 22. kolu Novosadsko-Sremske lige u Novim Banovcima, Omladinac je pobedio Crvenu Zvezdu iz Novog Sada sa 1:0, a Sremac iz Vojke je savladao Mladost u Bačkom Jarku sa 2:1. Jedinstvo iz Stare Pazove je pobedilo Borca u Novom Sadu sa 2:1. Jadran iz Golubinaca je u 22. kolu Sremske lige pobedio Rudar u Vrdniku sa 2:0, a u Belegišu Hajduk 1925 Podunavac je savladao Hrtkovce sa 5:3. U 22. kolu Druge Sremske lige Sloga iz Krnješevaca je protiv Jedinstva u Moroviću poražena sa 1:0.
Info Stara Pazova 20.04.2015.
Zbog elektromontažnih radova sutra u Staroj Pazovi u periodu od 08.30 do 13.30 bez napona su ulice Svetosavska od broja 1 do broja 29 i ulica Kralja Petra Prvog, broj 2 i broj 4 a tu spadaju, pošta, Erste banka, Mesna zajednica Stara Pazova, ekonomska škola, Poreska uprava i Agrikol banka.
Info Stara Pazova 17.04.2015.
Opština Stara Pazova, odnosno Savet za bezbednost saobraćaja, uz podršku Policijske stanice, Doma zdravlja i Kancelarije za mlade danas je organizovao edukativnu manifestaciju pod nazivom „I bicikl je bezbedan ako poštuješ pravila “. Na Trgu Dr Zorana Đinđića za decu osnovnoškolskog uzrasta održan je javni čas o bezbednosti u saobraćaju kojem su prisustvovali učenici staropazovačkih osnovnih škola a u praktičnom delu je skrenuta pažnja na najčešće greške koje prave biciklisti ili vozači automobila čime se ugrožava bezbednost u saobraćaju. Manifestacija je održana sa ciljem podizanja svesti stanovništva o značaju bezbednosti u saobraćaju za sve učesnike, sa naročitom naglaskom na učesnike koji koriste bicikl kao prevozno sredstvo i promocije biciklizma u našoj Opštini, rekao je Đorđe Vranješ, zamenik predsednika Saveta za bezbednost opštine Stara Pazova.
U okviru ove manifestacije u podne je u gradskom parku održana trka na 100 metara za osobe sa invaliditetom, u kojoj su učestvovali članovi Društva za afirmaciju invalida Feniks, Udruženja paraplegičara Fruška Gora – Srem i učenici ŠOSO „Anton Skala “ a najuspešnijm takmičarima uručene su medalje i pehari.
Info Stara Pazova 17.04.2015.
U efikasnoj akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi, sinoć je zaplenjeno približno 20 tona duvana u listu, ukupne vrednosti oko 100.000 evra. Policija je oko 20 časova iznenadila trojicu muškaraca prilikom pretovara duvana iz jedne hale u kombi marke "pežo". U pretresu vozila i objekta, pronađeno je ukupno 423 kutije sa duvanom, digitalna vaga i 5.000 evra koji su uz potvrdu, oduzeti. Po nalogu nadležnog tužioca, policija je odredila zadržavanje do 48 časova za N.Ž. (35), M.M. (39) i B.A. (20), svi sa područja Stare Pazove. Krivična prijava protiv osumnjičenih za krivična dela nedozvoljena proizvodnja i nedozvoljeno skladištenje robe, biće podneta u saradnji sa poreskom policijom. Osumnjičeni će u zakonskom roku biti dovedeni na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Staroj Pazovi.
Info Stara Pazova 17.04.2015.
Na 6. vanrednoj skupštini ratnih vojnih invalida opštine Stara Pazova, održane sinoć, članovima je predočen izveštaj o prošlogodišnjem radu. Prošle godine udruženje je brinulo o spomenicima koje su napravili iz sopstvenih sredstava a bilo je i dosta pomoći članovima udruženja, njihovim porodicama i deci, istakao je Mile Kozlica, predsednik udruženja. Članovi udruženja ratnih vojnih invalida obeležili su i prošle godine svoju krsnu slavu Mitrovdan. Za ovu godinu planiraju i dalje da pomažu članovima udruženja u skladu sa mogućnostima.
Info Stara Pazova 17.04.2015.
Od ove godine Osnovna škola „Simeon Aranicki“ u Staroj Pazovi uključena je u besplatan projekat „Sport u škole“ koji je namenjen deci uzrasta od 1. do 4. razreda osnovne škole koji finansira Ministarstvo omladine i sporta, pod punom podrškom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja a sprovodi ga Savez za školski sport Srbije. Deo sredstava u vidu opreme i rekvizita obezbedilo je Ministarstvo omladine i sporta dok je deo sredstava obezbedila lokalna samouprava, rekla je profesorka fizičkog vaspitanja Ivana Marković istakavši da su ciljna grupa deca sa povećanom telesnom težinom, sa lošim držanjem tela i izraženim deformitetima, kao i deca iz porodica sa manjim primanjima.
Cilj projekta je da učenicima nižih razreda omogući dodatne časove fizičkog vaspitanja i treninge, koji će se održavati dva puta nedeljno u popodnevnim terminima, i počeće već od naredne nedelje.
Život Stara Pazova 17.04.2015.
Postanite i ostanite zauvek vitki - naziv je sinoć promovisane knjige Aleksandre Ubović u biblioteci Dositej Obradović u Staroj Pazovi. Ovo je njena prva knjiga, kako kaže autorka, inače profesorka francuskog jezika, koja je nastala nakon njenog upoznavanja sa filozofijom Lujze Hej, poznate autorke knjiga o motivaciji i ličnom razvoju. Zajedno sa svojim suprugom Sinišem Ubovićem, koji je završio obuku za trenera u oblasti ličnog rasta i razvoja, Aleksandra vodi radionioce pod nazivom Put promene i promoviše ljubav prema sebi, kao osnovni princip za našu ličnu sreću a o čemu je govorila i u staropazovačkoj biblioteci.
Info Golubinci 17.04.2015.
Zbog elektromontažnih radova 18. aprila od 8.30 do 14.00 časova u Golubincima bez struje ostaju trafo stanice, Pazovačka 1 i 2, Medius, Centar, Šimanovačka 1 i 2, Vojačka, Beta seme, Putinačka 1 i 2, Boračka, Partizanska, Lazić i Đurđevska 2.
Info Stara Pazova 16.04.2015.
Odeljenje za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici upozorava građane da je usled nastupajuće sezone poljoprivrednih radova povećana opasnost od pojave požara na otvorenom prostoru. Prisustvo sasušene trave, žbunaste vegetacije i biljnog otpada na pašnjacima, livadama i utrinama, uz pojavu vetra izuzetno su povoljni uslovi za pojavu i širenje požara. U većini slučajeva uzrok požara je namerno spaljivanje ostataka strnih useva, smeća i biljnih ostataka na otvorenom prostoru koje je strogo zabranjeno zakonom. Lice koje je izazvalo požar dužno je da varogasno-spasilačkoj jednici nadoknadi troškove intervencije, u skladu s posebnim propisom. Novčana kazna predviđena članovima 82 i 84 Zakona o zaštiti od požara, za fizičko lice od 10.000 do 50.000 dinara, a za pravno lice od 300.000 do 1.000.000 dinara.
Info Stara Pazova 16.04.2015.
U Osnovnoj školi „Simeon Aranicki“ u Staroj Pazovi sutra će biti organizovan prvi Sajam obrazovanja. Sajam se organizuje u okviru projekta „Profesionalna orjentacija u Srbiji“, koji je počeo da se primenjuje pre dve godine sa ciljem razvijanja sposobnosti mladih da donesu i sprovedu promišljenu, valjanu i samostalnu odluku o izboru škole i zanimanja. Sajmu će prisustvovati roditelji učenika škole, koji će sadašnjim osmacima predstaviti svoja zanimanja, bivši učenici škole će govoriti o školama koje pohađaju, a pozvani su i predstavnici drugih škola, rekla je za RTV Stara Pazova pedagoškinja Jasna Pavlović Anić. Sajam će biti održan sutra, sa početkom u 18.00 časova.
Sport Stara Pazova 16.04.2015.
Odbojkašice Vizure sa Novog Beograda su se plasirale u finale plej-ofa u borbi za titulu prvaka Srbije pošto su i u trećoj utakmici savladale Jedinstvo. Vizura je slavila sinoć u Staroj Pazovi sa 3:2 u setovima i pošto je i prethodne dve utakmice na svom parketu rešila u svoju korist stigla je do tri pobede koje su joj omogućile plasman u finale i nastavak borbe za odbranu titule. Protivnik u finalu će im biti bolji iz meča Crvena Zvezda - NIS Spartak gde crveno-bele vode u pobedama sa 2:1, a četvrti meč ove dve ekipe će igrati u subotu u Beogradu.
Sport Stara Pazova 16.04.2015.
Fudbaleri Radničkog iz Nove Pazove poraženi su kod kuće u 21. kolu Srpske lige, Vojvodina od ČSK Pivare iz Čelareva sa 3:1, a Dunav iz Starih Banovaca je izgubio od PIK Prigrevice u Odžacima sa 2:0. U 21. Kolu Novosadsko-Sremske lige u Staroj Pazovi Jedinstvo i Indeks iz Novog Sada su igrali nerešeno, 1:1, a Omladinac iz Novih Banovaca je u opštinskom derbiju pobedio Sremac u Vojki sa 1:0.
Info Stara Pazova 15.04.2015.
Kopernikus kablovski provajder obaveštava korisnike svojih usluga da će zbog povećanja broja digitalnih kanala iz analogne ponude biti izuzeti sledeći kanali: RTV2, RTCG, TA3 i BN mjuzik, a ujedno će Sport klub preći na poziciju s12 na mesto BN mjuzik i ULTRA će preći na poziciju C22 na mesto TA3.
Info Stara Pazova 15.04.2015.
U Osnovnoj školi „Simeon Aranicki” u Staroj Pazovi u toku je upis dece u prvi razred, koji je zvanično počeo 1. aprila. Prijavljivanje budućih prvaka je završeno, a ovih dana je počela provera spremnosti dece za polazak u školu, rekla je za RTV Stara Pazova pedagoškinja Jasna Pavlović Anić istakavši da su od dokumenata potrebni: izvod iz matične knjige rođenih, potvrda o prebivalištu i uverenje od lekara da je dete spremno za školu. U školi Aranicki za sada je prijavljeno 60 budućih prvaka.
Info Stara Pazova 15.04.2015.
Uskrs je i ove godine za članove Društva za afirmaciju invalida Feniks i prijatelje doneo puno radosti i sreće na sinoćnom Vaskršnjem poselu. Na početku je o najvećem hrišćanskom prazniku govorio otac Nikola Despot. Organizovano je i takmičenje za najlepše vaskršnje jaje, koje je ove godine ukrasila Jelena Preradović sa majkom. Drugo mesto je osvojila Ivana Tijanić a treće Mirjana Sokolović. Druženje je nastavljeno uz pesmu etnomuzikologa Vladane Bzovski, mladih muzičkih talenata porodice Despot i starih prijatelja muzičara.
Kultura ostalo 15.04.2015.
Sutra će u Srpskom kulturnom centru u Puli svečano biti otvoren 7. Festival srpske kulture u Istri, s podnaslovom “Nadeždi Petrović u čast”, povodom 100 godina od smrti ove velike srpske slikarke. Na Danima srpske kulture učestvovaće i Pazovčani. O Nadeždi Petrović govoriće pisac Miodrag Jakšić, Aleksandra Đurić, Marija Gužvica, Milica Jakšić i Marjan Karavla predstaviće svoje slike, a u kulturno umetničkom programu nastupiće Tamburaški orkestar Stara Pazova i KUD Branko Radičević iz Stare Pazove. Film Pesnik Predraga Jakšića otvoriće Dane srpskog filma, na kojima će biti prikazano ukupno 5 srpskih filmova.
Kultura Stara Pazova 14.04.2015.
Od 7 predstava na 43. Smotri pozorišnih amatera Srema u Irigu, selektor Predrag Momčilović preložio je 4 predstave za dodatnu selekciju za Susret amaterskih pozorišnih društava Vojvodine. Kao prvoplasiranu „Večera budala“, Dramske sekcije KUD-a Branko Radičević iz Stare Pazove, drugoplasiranu „Živi bič“, Slovačkog pozorišta VHV iz Stare Pazove, zatim „Cigani“, amatera iz Šida i „Branka“, amatera iz Iriga. Nagradu za najbolju dramatizaciju i scenografiju dobila je rediteljka predstave „Živi bič“ Anjička Balaž, za najbolju režiju Aleksandar Bako za režiju predstave „Večera budala“, za kostim Danijela Havran za kostime u predstavi „Težina krune“ staropazovačke gimnazije.
Diplome za najbolja glumačka ostvarenje dobili su Janko Šarkezi i Ana Kanaš, pohvale za glumačka ostvarnje Igor Piskla, Radica Števanov i Zdenko Kožik, koji je nagrađen i za scenski pokret. Selektor dodatne selekcije Tibor Vajda, reditelj iz Novog Sada, predstavu “Živi bič“ pogledaće u četvrtak, a „Večera budala“ 26.aprila.
Info Novi Banovci 14.04.2015.
Ostoja Rajić iz Novih Banovaca, dugogodišnji preduzetnik i pronalazač i predsednik i osnivač Unije pronalazača Srbije i dijaspore „Teslino jedinstvo“ ovih dana intenzivno radi na izradi mini hidrocentrale kapaciteta 40 kilovata za etno selo Balašević na Rtnju. Podaci o ceni ove investicije još nisu poznati, a Rajić kaže da će se ulaganje relativno brzo isplatiti. U izradu ove mini hidro centrale ugrađeni su mnogi njegovi pronalasci, a Rajić kaže da u oblasti inovacija ima mnogo krađe, i njemu su neki patenti ukradeni, pa zato neki detalji ostaju za sad tajna.
Info Stara Pazova 14.04.2015.
U cilju unapređenja i poboljšanja kvaliteta zdravstvene zaštite građana, Dom zdravlja Dr Jovan Jovanović Zmaj ove godine planira nabavku jednog ultrazvučnog i dva najsavremenija aparata za hemodijalizu, rekao je za RTV Stara Pazova vršilac dužnosti direktora dr Aleksandar Omerović. Dr Omerović je kazao da ima potrebe za zanavljanjem aparature koja je već stara, a postoji i mogućnost aktiviranja rendgen dijagnostike na nešto višem nivou.
Sport Stara Pazova 14.04.2015.
Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove izgubile su i drugu utakmicu polufinala plej-ofa za titulu prvaka Srbije. Poražene su još jednom od Vizure na Novom Beogradu sa 3:1 u setovima koja sada vodi u pobedama sa 2:0, pošto je prvi meč takođe dobila sa 3:0. Treća utakmica između ove dve ekipe će se igrati sutra u Staroj Pazovi, a u finale će ekipa koja prva stigne do tri pobede.
Info Stara Pazova 11.04.2015.
Protekle noći na staropazovačkom groblju srušena su i oskrnavljena tri nadgrobna spomenika. Slučaj je prijavio Petar Trkulja, zet pokojnog Veljka Žutića čiji je grob jutros zatekao sa srušenom i polomljenom pločom. Istovetna oštećenja su utvrđena i na susedna dva groba. Na lice mesta su izašli i radnici JKP Čistoća čiji je direktor Jovica Gagrica za RTV Stara Pazova potvrdio da su radnici ovog preduzeća zatekli tri oskrnavljena groba i da je obavestio policiju koja je izvršila uviđaj. Šta je razlog ovog skranavljenja grobova pokazaće dalja istraga. S obzirom da na oštećenim grobovima nije bilo predmeta od aluminijuma ili bakra verovatno da uzrok oštećenja, ako je i proizvod nečije namere, nije imovinska korist.
Info Stara Pazova 10.04.2015.
Juče je završeno prvo ovogodišnje košenje trave i prolećno uređivanje svih 11 grobalja na teritoriji opštine Stara Pazova, koja održava JKP Čistoća. Uporedo sa ovim radovima, radi se i na proširenju groblja u Staroj Pazovi. U produžetku ulice Zmaj Jovine postavljen je zid u dužini sto metara a površina prostora za nova grobna mesta iznosi oko pola hektara, izjavio je direktor Jovica Gagrica. Sada predstoji poravnavanje terena i izgradnja staza. Za vreme praznika u Čistoći najavljuju dežurstva na svim grobljima, biće dežurna prodavnica pogrebne opreme u Novoj Pazovi a sahrane će se obavljati svim danima osim na sam dan Vaskrsa. Smeće se do utorka neće odnositi iz domaćinstava, jedino će se prazniti veliki i mali kontejneri u Staroj i Novoj Pazovi i u naselju Banovci Dunav.
Sport Stara Pazova 10.04.2015.
Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove poražene su u prvoj utakmici polufinala plej-ofa od Vizure na Novom Beogradu sa 3:0 u setovima. Vizura je tako povela u pobedama sa 1:0, a naredni meč će se igrati u ponedeljak, 13. aprila, takođe na Novom Beogradu. Treća utakmica je u Staroj Pazovi 15. aprila, a u finale će ekipa koja prva stigne do tri pobede.
Info Stara Pazova 09.04.2015.
U dane Uskršnjih praznika u Domu zdravlja “Dr Jovan Jovanović Zmaj“ biće organizovana dežurstva.Opšta medicina će raditi u Staroj i Novoj Pazovi i Starim Banovcima u petak, subotu i ponedeljak u vremenu od 9.00 do 15.00 časova, dok će u nedelju biti organizovano klasično dežurstvo u periodu od 8.00 do 12.00 sati, rekla je za RTV Stara Pazova glavna sestra Slađana Grujić.
Pedijatrija u Staroj i Novoj Pazovi radiće u petak. subotu i ponedaljak u vremenu od 9.00 do 15.00 časova. Apoteka će pratiti rad primarne zdravstvene zaštite, Centar za hemodijalizu će raditi uobičajeno, a Služba hitne medicinske pomoći će i u dane praznika biti u pripravnosti 24 sata, kazala je sestra Grujić.
Info Stara Pazova 09.04.2015.
Radno vreme trgovina, banaka, pošta i drugih javnih i privatnih ustanova organizovano je tokom predstojećih Uskršnjih praznika po posebnom režimu. U petak i u ponedeljak većina će raditi skraćeno, dok će u nedelju samo pojedine dežurne ustanove biti otvorene. Posta kao i pojedine banke u Staroj Pazovi za vreme uskršnjeg praznika neće raditi, a prvi radni dan je utorak, autobuski saobraćaj u petak, nedelju i ponedeljak saobraća po nedeljnom redu vožnje a u subotu po redovnom subotnjem redu vožnje. Železnički saobraćaj saobraća bez promena u redu vožnje. U slučaju problema sa vodosnabdevanjem kvar možete prijaviti na dežurni telefon Vodovoda u Staroj Pazovi 310-330 i u Novoj Pazovi 321-265. Takođe probleme sa elektro - snabdevanjem prijavite na dežurne telefone 310-450 i 310-389. Tokom praznika JKP Čistoća neće odvoziti smeće.
Medius supermarketi neće raditi 12.04.2015., osim prodajnog objekata MEDIUS PLUS koji u nedelju radi od 07-13h.Ostalim danima radiće po redovnom radnom vremenu. Prvi nastavni dan za đake je utorak 14. april.
Info Stara Pazova 08.04.2015.
Juče su u Novom Sadu dodeljene nagrade Kapetan Miša Anastasijević najboljim stvaraocima u privrednom i društvenom životu u Srbiji, koji su svojim radom obeležili proteklu godinu. Fondacija “Pazova za najugroženije” dobila je pomenutu nagradu za najplemenitiji podvig u 2014. godini. Nagradu je primio predsednik UO fondacije Cviko Krunić. Nagrada Kapetan Miša Anastasijević dodeljuje se od 2000. godine, a deo je projekta "Put ka vrhu" radi afirmisanja privrednog stvaralaštva, preduzetničke kulture i društvenih vrednosti u Srbiji.
Info Stara Pazova 08.04.2015.
U centru Stare Pazove, danas je počelo betoniranje podrumskih zidova, na stambenoj zgradi sa 68 stanova, koju gradi Opštinska stambena agencija. Pravo da konkurišu za stanove u ovoj zgradi imaju samo stanovnici staropazovačke opštine, koji nemaju nekretnine u vlasništvu, pre svega mladi bračni parovi, osobe sa invaliditetom i samohrani roditelji. Prva lamela će biti gotova do kraja iduće godine.
Info Stara Pazova 08.04.2015.
Danas se obeležava Svetski dan Roma, ustanovljen sa ciljem da se ukaže na težak položaj Roma i da se države podstaknu da obrate posebnu pažnju unapređivanje njihovog položaja. Taj dan se obeležava u čast prvog Svetskog kongresa Roma, koji je održan 8. aprila 1971. u Londonu. Tada je za romsku himnu proglašena pesma "Đelem, đelem", a ustanovljena je i romska zastava sa točkom kao centralnim simbolom. Kancelarija za inkluziju Roma Opštine Stara Pazova povodom Dana Roma organizuje tamburaško veče u velikoj sali Bele zgrade.
Info Novi Banovci 07.04.2015.
U centru Novih Banovaca izvode se radovi na obeležavanju horizontalne saobraćajne signalizacije, informacija je koju smo dobili iz Direkcije za izgradnju opštine Stara Pazova. Radi se na obezbeđenju zone osnovne škole i do kraja ove nedelje predviđeno je postavljanje usporivača saobraćaja i vertikalne saobraćajne signalizacije. Iz Direkcije obaveštavaju meštane Novih Banovaca da pešački prelaz koji se nalazio ispred škole više nije u funkciji i da je obeležen novi nedaleko od ulaza u školu. Celom dužinom pešačkog dela kod osnovne škole predviđeno je postavljanje bezbednosne ograde. Ovim radovima povećava se bezbednost dece zbog blizine osnovne škole.
Info Nova Pazova 07.04.2015.
Saobraćajni znaci porušeni su duž puta u Vojvođanskoj ulici u Novoj Pazovi. Meštani kažu da se to dešavalo i ranije, ali im nije jasno zbog čega i kome oni smetaju. Ulica je veoma uska i bezbednost u saobraćaju je ovako znatno ugrožena. Direkcija za izgradnju Opštine Stara Pazova neprestano ulaže u obnovu saobraćajne signalizacije, ali vandali ne prestaju da uništavaju društvenu imovinu. Nedavno smo zabeležili sličan slučaj, čupanje i krađa preko 100 saobraćajnih znakova na putu Stari Banovci – Vojka. Šteta je bila oko 500 hiljada dinara. Apelujemo na sugrađane da čuvaju društvenu imovinu i ne ugrožavaju bezbednost u saobraćaju.
Info Stara Pazova 07.04.2015.
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije saopštilo je da je od početka legalizacije oružja 4. marta, do 26. marta, policiji predato 619 komada oružja, čak i jedna „zolja“, 137 bombi i minsko eksplozivnih sredstava, a podneto je 385 zahteva za registraciju oružja. Načelnik Uprave za upravne poslove u sedištu Ministarstva, general policije Zorica Lončar Kasalica je skrenula pažnju da je za samo 22 dana predato 15 hiljada 879 komada municije, što je znatno više nego tokom cele akcije legalizacije 2007. godine, kada je prikupljeno 11 hiljada 566 komada municije“. Prema rečima višeg policijskog inspektora Dragana Vranješa, pomoćnika komandira Policijske ispostave Stara Pazova, oružje se može predati u Policijskoj stanici u Staroj Pazovi, a ukoliko građani nisu sigurni da sami mogu bezbedno da transportuju oružje ili eksplozivna sredstva do policije, mogu da se jave na telefone: 311-122 i 310-009.
Politika Stara Pazova 07.04.2015.
U nedelju, 5. aprila članstvo Srpske napredne stranke sprovelo je izbore u svih deset Mesnih odbora na teritoriji staropazovačke Opštine. Oko 600 aktivnih članova direktno je učestvovalo na izborima, a sve je sprovedeno u skladu sa Pravilima izbora – definisanim u Pravilniku o radu mesnih odbora Srpske napredne stranke. „Svesni smo odgovornosti koje smo, kao najveća i najpreduzimljivija stranka na političkoj sceni Srbije, preuzeli na sebe. I ove izbore za mesne odbore, kao i izbore za rukovodstvo Opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Staroj Pazovi smo shvatili izuzetno ozbiljno, jer kao i do sada pred nama su veoma odgovorni zadaci i dužnost da iste realizujemo efikasno i bez odlaganja jer građani to od nas očekuju“, poručio je Đorđe Radinović, predsednik OO Srpske napredne stranke Stara Pazova.
Da postoji kontinuitet u radu mesnih odbora i da su dosadašnji rezultati opravdali ranije dato poverenje unutar stranke, pokazali su upravo ovi izbori, gde su svi ranije izabrani predsednici mesnih odbora dobili poverenje da preuzmu odgovornost vođenja ovih jedinica i u narednom periodu. Tajnim glasanjem izabrani su predsednici i delegati mesnih odbora, a javnim potpredsednici i sekretari svih mesnih odbora ponaosob.
Info Stara Pazova 07.04.2015.
Nepovoljne vremenske prilike, jak vetar i niske jutarnje temperature, ometaju aktuelne poslove u polju. Kada se vremenske prilike stabilizuju a to će biti već za koji dan, sa setvom treba krenuti, kaže Mira Pejnović, agronom iz Stare Pazove. Obilne padavine od 80 litara po kvadratnom metru u martu, osušio je vetar koji intenzivno duva, tako da nema bojazni od prevlaženosti njiva. Za predstojeću setvu, optimalne temperature zemljišta trebalo bi da budu između 7 i 10 stepeni Celzijusa, a vazduha oko 15 stepeni, napominje naša sagovornica i dodaje da uporedo sa setvom treba obići žitna polja i parcele sa uljanom repicom jer su se pojavile bolesti.
Kultura Stara Pazova 07.04.2015.
Sinoć je u galeriji Centra za kulturu u Staroj Pazovi otvorena treća samostalna izložba slika Ljudmile Tomić. Njene slike su vedrih i jakih boja, ovoga puta tema je ljubav i priroda a na slikama su, kako kaže, samo dobre životinje. Ova umetnica je jedno vreme bila i naša sugrađanka, rekao je predstavljajući Ljudmilu Tomić pazovačkoj publici, Vladimir Kerkez, direktor Centra za kulturu. Posebnoj atmosferi na otvaranju doprineo je dečji hor Muzičko kreativne radionice Mari Mari iz Beograda.
Info Vojka 07.04.2015.
Zbog radova na elektromreži sutra od 8 i 30 do 9 i 30 časova u Vojki bez električne energije ostaće potrošači iz ulica Karađorđeva, Sokače, Sestara Grujić, Stevana Popova, Baštovanska, Nikole Filipina i Majur. Takođe u Vojki od 9 i 30 do 14 časova bez struje ostaje ulica Majur i Nikole Filipina. U slučaju loših vremenskih prilika radovi se odlažu.
Info Belegiš 06.04.2015.
Na groblju u Belegišu, danas je ministar odbrane Bratislav Gašić otkrio spomenik Aleksandru Beriću, poručniku bojnog broda prve klase, koji je potonuo sa brodom "Drava" Kraljevske mornarice, kod Belegiša, nakon neprijateljskog napada iz vazduha 12. aprila 1941. O liku i junaštvu poručnika Berića govorio je Dragan Spasojević, poručnik fregate. Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova položio je venac na grob junaka Aleksandra Berića, a sveštenstvo srpske pravoslavne crkve, na čelu sa protojerejem stavroforom Simom Višekrunom služilo je pomen i osveštalo spomen obeležje.
Info Banovci Dunav 06.04.2015.
Prostor pijace u naselju Banovci Dunav proširen je za oko 500 kvadratnih metara, oko pijace je postavljena ograda, postavljene su nove tezge, mokri čvor, a uvedena je i voda i struja. I prodavci i meštani koji pazare na pijaci imaju elementarne uslove koje do sada nisu imali. Takođe, meštani naselja Banovci Dunav, ali i Starih i Novih Banovaca od sada mogu pazariti na proširenoj i urednijoj pijaci. Prilikom obilaska pijace nismo uočili veliki broj prodavaca koji van pijace prodaju svoje proizvode. Po rečima direktora JKP Čistoća, Jovice Gagrice, i taj problem je rešen stalnom kontrolom komunalne inspekcije. Po prvi put pijaca u naselju Banovci Dunav ima izdeljene delove za zelenu pijacu i za robni deo, a uskoro i će biti za kvantaš.
Kultura Stara Pazova 06.04.2015.
Najveći hrišćanski praznik – Vaskrs po gregorijanskom kalendaru sinoć su obeležili i amateri SKUD-a Janko Čmelik već tradicionalnim Ukršnjim koncertom. Na koncertu su nastupili hor Tilija, grupa pevača Primavera, udruženja žena kao i mali i već afirmisani pevači. Akcenat je dat dečjim folklornim grupama koje su izvele nekoliko koreografija. Na koncertu je nastupio i FA Klasje koji je premijerno izveo koreografiju svadbenih običaja, koju je potpisao Zlatko Ruman. Pozorišna sala je bila ispunjena do poslednjeg mesta.
Kultura Stara Pazova 06.04.2015.
Drama Živi bič, Slovačkog pozorišta VHV iz Stare Pazove, u adaptaciji i režiji Anjičke Balaž, proglašena je za najbolju predstavu na 21. Festivalu dramskih inscenacija domaćih autora “DIDA” u Pivnicama. Pazovčani će sledeće godine predstavljati ovaj festival i Srbiju na najstarijem festivalu amaterskih pozorišta u Slovačkoj republici „Palarikova Rakova“ u Čadci. Već danas igraju u Irigu na Zonskoj smotri dramskog stvaralaštva.
Sport Stara Pazova 06.04.2015.
Fudbaleri Dunava iz Starih Banovaca pobedili su 19. kolu Srpske lige, Vojvodina, Tekstilac u Odžacima sa 2:0, a Radnički je u Novoj Pazovi protiv Banata iz Zrenjanina igrao 2:2. U 19. kolu Novosadsko-Sremske lige Omladinac iz Novih Banovaca je pobedio Mladost u Bačkom Jarku sa 3:0, Jedinstvo je u Staroj Pazovi poraženo od Budućnosti iz Gložana sa 2:0, a Sremac je u Vojki savladao Jugović iz Kaća sa 2:1. U 19. kolu Sremske lige Jadran je u Golubincima pobedio Radnički iz Iriga sa 1:0, a u Salašu Noćajskom Budućnost i Hajduk 1925 Podunavac iz Belegiša su igrali 1:1. Sloga iz Krnješevaca u 19. kolu Druge Sremske lige poražena je kod kuće od Jedinstva iz Platičeva sa 3:1.
Info Stara Pazova 03.04.2015.
Na teritoriji opštine Stara Pazova, posle zimske sezone, sanirane su udarne rupe na putnim pravcima: Surduk - Belegiš - Stari Banovci - Novi Banovci, Stara Pazova - Vojka - Krnješevci, Nova Pazova - Vojka, Nova Pazova - Stari Banovci kao i ostale kritične udarne rupe koje su ugrožavale bezbednost saobraćaja. U toku su radovi na osvežavanju horizontalne signalizacije u svim naseljenim mestima kao i dopuna vertikalne signalizacije oštećene ili pokradene u prethodnom periodu, informacija je koju smo dobili iz Direkcije za izgradnju opštine Stara Pazova. Popravljene su odbojne ograde i dodati katadiopteri na nadvožnjacima i krivinama. Obnovljeni su postojeći usporivači saobraćaja. Na putnim pravcima van naseljenih mesta, Stara Pazova - Novi Karlovci, Belegiš - Surduk, Stara Pazova - Vojka, Vojka - Krnješevci i Nova Pazova - Stari Banovci, postavljeni su smerokazi celom dužinom.
Info Stara Pazova 03.04.2015.
Nacionalni savet slovačke nacionalne manjine je na svojoj poslednjoj sednici doneo odluku da svim budućim prvacima škole Janko Čmelik u Staroj Pazovi obezbedi besplatne komplete udžbenika a u sledećoj školskoj školskoj godini će učenici jednog razreda otputovati u školu u prirodi u Slovačku.
Ovo je jedan u nizu koraka, kako bi se privukao što veći broj učenika u ovu školu, rekla je juče ovoj staropazovačkoj školi Ana Tomanova Makanova, predsednica Nacionalnog saveta. Matica slovačka u Srbiji, koja je prošle godine pokrenula projekat sa predsednikom Vlade Slovačke Robertom Ficom, i obezbedila svim prvacima u slovačkim školama đačke torbe i potreban školski pribor, radiće na tome i sledeće školske godine, saoptštila je predsednica Matice slovačke u Srbiji Katarina Melegova Melihova. Jučerašnji skup je bio organizovan sa ciljem da se roditeljima budućih prvaka ukaže na značaj sticanja osnovnog znanja na maternjem jeziku a prisustvovala je i narodna poslanica Ljibuška Lakatoš, potpredsednik Nacionalnog saveta za Srem Miroslav Kožik, potpredsednik Matice slovačke u Srbiji za Srem Mihal Balaž, kao i Jan Brna, predsednik Odbora za obrazovanje Nacionalnog saveta Slovaka.
Kultura Stara Pazova 03.04.2015.
Aprilski program Centra za kulturu ovog vikenda otvara premijera predstave Pop Ćira i Pop Spira novobanovačkog KUD-a Branko Radičević u Novim Banovcima i Uskršnji koncert SKUD-a Heroj Janko Čmelik u nedelju u Staroj Pazovi, najavio je u Centru za kulturu direktor Vladimir Kerkez. U aprilu ćemo imati zanimljiv program, samo neznatno skromniji zbog planiranih radova na popravci mokrog čvora u holu pozorišne sale, rekao je Kerkez i posebno istakao: gostovanje beogradske predstave Upravnikovanje, krajem meseca, Vaskršnji koncert KUD-a Branko Radičević iz Stare Pazove i koncert Gradskog hora. O planiranim izložbama u aprilu, od kojih je prva već u ponedeljak, govorio je Marjan Karavla, stručni saradnik za likovnu umetnost.
Info Stara Pazova 02.04.2015.
Odbornici Skupštine opštine Stara Pazova na održanoj sednici usvojili su Odluku o rebalansu budžeta za tekuću godinu, kojim je predviđen ukupan obim budžeta opštine od dve milijarde 976 miliona 718 hiljada dinara. Usvojeni su i planovi rada i finansijski planovi Centra za socijalni rad, Doma zdravlja, Crvenog krsta Stara Pazova, Turističke organizacije, Mesnih zajednica: Krnješevci, Stari i Novi Banovci. Suština predloženih izmena i dopuna Programa poslovanja Direkcije za izgradnju, je smanjenje zahvatanja iz budžetskih prihoda i ukupno smanjenje planiranih rashoda u tekućoj godini u iznosu od 87 i po miliona dinara, a odbornici su prihvatili i Rešenje o prenosu prava korišćenja na nepokretnosti u katastarskoj opštini Novi Banovci u korist crkvene opštine Stari Banovci.
U pitanju je parcela od 31 ar i 62 kvadrata kod Predškolske ustanove „Radost“ u naselju Banovci Dunav, gde je u planu gradnja pravoslavnog hrama.
Info Stara Pazova 02.04.2015.
Za učenike osnovnih i srednjih škola u Vojvodini sutra počinje Prolećni raspust koji će trajati do ponedeljka 13. aprila, rekao je za RTV Stara Pazova Milan Predojević, predsednik Aktiva direktora i direktor Osnovne škole “ Boško Palkovljević Pinki “ u Staroj Pazovi. U utorak 14. aprila učenici nižih razreda će nastavu pratiti u prepodnevnoj smeni dok će za učenike viših razreda nastava biti organizovna popodne, istakao je Predojević.
Život Stara Pazova 02.04.2015.
Predstava „Put ka sreći“ osnovne škole Heroj Janko Čmelik iz Stare Pazove, u režiji Anjičke Balaž i Ivana Ječmena, kao prvoplasirana na opštinskoj smotri, učestvovaće na zonskoj smotri dečjeg dramskog stvataralštva. Ovogodišnja dečja pozorišna produkcija u staropazovačkoj opštini donela je 6 predstava . Za razliku od prošle godine , i kvantitet i kvalitet je bio nešto slabiji, ocenio je selektor, glumac i reditelj iz Stare Pazove Aleksandar Bako. Na zonsku smotru plasirale su se i predstave „Moja mama je klinceza“, Amaterskog pozorišta Mirko Tatalović Ćira iz Nove Pazove i „Ekološka priča“, OŠ Simeon Aranicki iz Stare Pazove.
Kultura Stara Pazova 02.04.2015.
Na 43. Smotru pozorišnih amatera Srema u Irigu, selektor opštinskih smotri, reditelj Zoltan Fridman preložio je 7 od ukupno 16 predstava u sremskoj produkciji. Kao prvoplasiranu, predstavu Živi bič, Slovačkog pozorišta VHV iz Stare Pazove, a od ukupno 5 predstava iz staropazovačke opštine na smotru u Irigu plasirale su i predstave Večera budala, Dramske sekcije KUD-a Branko Radičević iz Stare Pazove i Težina krune, Dramske sekcije staropazavačke gimnazije.
Info Stara Pazova 01.04.2015.
Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je 10 javnih poziva i konkursa, u cilju realizacije programa i mera aktivne politike zapošljavanja predviđenih Programom rada za ovu godinu. Konkursi Nacionalne službe namenjeni su nezaposlenim licima, poslodavcima, nezaposlenim osobama sa invaliditetom i romske nacionalnosti, kaže Nataša Radmanović, pi-ar Nacionalne službe za zapošljavanje u Sremskoj Mitrovici. Plan Nacionalne službe za zapošljavanje, filijale Sremska Mitrovica za 2015. godinu je da subvencije za otvaranje novih radnih mesta dobiju 73 lica, subvencije za korisnike novčane socijalne pomoći 111 lica. Na javnim radovima u planu je da bude angažovano 187 lica, a za samozapošljavanje 86 lica.
U program stručne prakse predviđeno je da bude uključeno 123 lica, na obukama za tržište rada 47, na obukama na zahtev poslodavaca 12 i po programu sticanja praktičnih znanja 5 lica. U osnovno obrazovanje odraslih, biće uključeno 135 lica. Radmanović kaže da je za subvencije zainteresovan veliki broj osoba, a svi zainteresovani informacije mogu dobiti u svakoj organizacionoj jedinici NSZ.
Info Stara Pazova 01.04.2015.
Društvo za borbu protiv šećerne bolesti opštine Stara Pazova, u saradnji sa Udruženjem građana "Pazovački pokret", organizuje tribinu pod nazivom "Hirurgija, gojaznost i dijabetes" na kojoj će govoriti prof. dr Miroslav D. Ilić, a gosti će biti prof. Erne Lazar - predsednik Saveza društava Vojvodine za borbu protiv šećerne bolesti i članovi Upravnog odbora Saveza društava Vojvodine za borbu protiv šećerne bolesti - Ljubomir Kovačević i dr Jan Šuljan. Tribina će se održati sutra u prostorijama Udruženja građana "Pazovački pokret" u Staroj Pazovi, ul. Svetosavska br. 9, na drugom spratu, sa početkom u 18.00 časova.
Info Stara Pazova 01.04.2015.
Upis dece u prvi razred osnovne škole zvanično je počeo danas. U školskoj 2015/2016. godini u prvi razred se upisuju sva deca rođena od marta 2008. do marta 2009. godine. Od dokumenata su potrebni izvod iz matične knjige rođenih, potvrda o prebivalištu, potvrda da je dete pohađalo predškolski program i uverenje od lekara da je dete sposobno za školu.
Kultura Novi Banovci 01.04.2015.
Dramski studio Branko Radičević iz Novih Banovaca, izveo je sinoć pretpremijeru predstave Pop Ćira i pop Spira. Ovu komediju Stevana Sremca novobanovački ansambl radio je pre nekoliko godina, sada sa rediteljem Aleksandrom Bakom na drugačiji način, sa novom glumačkom podelom. Nosioci priče su glumci Mirjana Đorđević i Miroslav Trucanović, a vojvođansku sredinu, u kojoj se radnja odvija, dočarali su KUD Merak iz Novih Banovaca i kao harmonikaš novinar Milan Mijatović. Pretpremijera je bila u okviru Opštinske smotre dramskog stvaralaštva, a premijera će biti u subotu.
Info Stara Pazova 01.04.2015.
U okviru obeležavanja Međunarodne godine svetlosti, globalne manifestacije koja ima za cilj da građanima sveta ukaže na važnost svetlosti i optičkih tehnologija, u Osnovnoj školi “Boško Palkovljević Pinki“ organizovane su brojne aktivnosti. Sa ciljem popularizacije nauke o svetlosti, mladi fizičari i geografi škole Pinki pripremili su panoe i edukativne prezentacije o značaju svetlosti, koja ima važnu ulogu u svakodnevnom životu i makete u koje je uloženo mnogo vremena, rada i talenta. Tokom ove nedelje prezentacije o značaju svetlosti, koja predstavlja bitnu granu nauke u 21. veku, imaće prilike da pogledaju svi učenici Pinki škole.
Firma Eurostroj iz Stare Pazove zapošljava trgovca u maloprodajnom objektu Praktiker. Pored rasvete i elektromaterijala, u prodavnici Praktiker u ponudi je širok asortiman šrafovske robe, ručnog, baštenskog i elektro alata, profi i hobi program. Ako ste komunikativni, vredni, imate iskustvo rada kao trgovac, prijavite se ili nam dostavite Vašu radnu biografiju.Poželjno je da kandidati budu elektotehničke struke ili da imaju osnovno znanje u navedenoj oblasti. Zainteresovai kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj: 063/267 032, ili poslati svoju radnu biografiju na e-mail: hr.mng@eurostroj.rs.
Potrebni radnici za rad u perionici veša u Staroj Pazovi.Zainteresovani kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj 069/40-51-500 kao i na broj telefona 063/24-41-76.
Firmi Moto-plast doo koja se bavi proizvodnjom folije, potrebni proizvodni operateri sa ili bez radnog iskustva za rad u proizvodnom pogonu u Novoj Pazovi. Rad je organizovan u smenama. Svoju radnu biografiju sa nazivom pozicije za koju konkurišete,zainteresovani kandidati mogu poslati na e-mail adresu: info@motoplast.rs ili doći lično u prostorije firme u ulici Njegoševa 111 u Novoj Pazovi.Za više informacija zvati na telefon broj 022/323-584 kao i na broj 022/323-364 svakog radnog dana od 8 do 16 časova.
Potrebni radnici muškog pola , za rad na presama u proizvodnji bakelitnih toalet dasaka. Zainteresovani kadidati sve informacije mogu dobiti na telefon broj 063/450-426 u periodu od 08 do 14 časova.
Predstavništvu kanadske firme Integrity iz Stare Pazove, potrebni radnici u proizvodnji. Prijave na telefone 022/310-147 i 060/508-0844 ili doći lično u sedište firme Golubinački put bb.
Stovarištu Šovljanski iz Starih Banovaca hitno potrebna dva fizička radnika. Za više informacija doći lično na adresu Grčka 2, ili pozvati na telefon broj 022/310-608.
Usled proširenja proizvodnih kapaciteta kompanija IGB AUTOMOTIV raspisuje konkurs za prijem 100 radnika u proizvodnom pogonu u Inđiji. Konkurs je otvoren do 1. juna. Prijave i biografije možete poslati na e-mail adresu prijava@bauerhin.rs ili direktno predati u kompaniji.
Potrebne žene za prodaju sladoleda u Novoj i Staroj Pazovi.Zainteresovane kandidatkinje mogu se javiti na broj telefona 060/5108333.
Kompaniji DIS su potrebni mladi, vredni i ambiciozni ljudi na sledećim pozicijama u marketu u Novoj Pazovi: prodavac- izlagač, kasir, prodavac na odeljenju voća i povrća, prodavac na odeljenju delikatesa i gotovih jela, mesar, magacioner, referent nabavke, poslovođa, vozač- dostavljač, Direktor marketa. Prijave sa kratkom biografijom i fotografijom posalti na hr@dis.rs ili se prijavite putem upitnika na sajtu www.dismarket.rs. Konkurs je otvoren do kraja juna.