Pregled vesti za Jul 2015.


Info Stara Pazova 31.07.2015.
Devetoro učenika, đaka generacije iz staropazovačkih osnovnih škola nagrađeno je putovanjem na Krf, u okviru projekta “Stopama naših predaka“, koje organizuje zvanično glasilo Srpske pravoslavne crkve za decu, „Svetosavsko zvonce“. Povodom predstavljanja samog projekta u zgradi opštine Stara Pazova održana je konferencija za medije. Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova, istakao je značaj ovakvog putovanja, koje je rezultat višegodišnje saradnje opštine Stara Pazova i Patrijaršije Srpske pravoslavne crkve u domenu podrške i sprovođenja verske nastave u školama na teritoriji Opštine. Na Krf će ove godine putovati 50 učenika iz Republike Srbije, Republike Srpske i Republike Crne Gore, gde će obilaziti znamenitosti, istorijske spomenike i mesta vezana za boravak srpske vojske na Krfu u toku prvog svetskog rata, rekao je Dimitrije Stikić predstavnik Patrijaršije Srpske pravoslavne crkve.
Putovanje traje od 17. do 29. avgusta. Prisutnima se obratio i Lazar Đukić, zamenik predsednika aktiva direktora. Imali smo prilike da čujemo kako je bilo na prošlogodišnjem putovanju, od učenice Marije Kuzmanović i nastavnice Vladane Bzovski.
Info Stara Pazova 30.07.2015.
Na sastanku Mesnog odbora Matice slovačke u Staroj Pazovi sinoć su na dnevnom redu bile pripreme za Slovačke narodne svečanosti, koje se održavaju u Bačkom Petrovcu od 7. do 9. avgusta. U okviru Slovačkih narodnih svečanosti biće upriličeni brojni kulturni progami, kao i svečana sednica Matice slovačke u Srbiji, na kojoj će biti uručena priznanja zaslužnim pojedincima, među kojima ima i šest Staropazovčana. Pored nagrađenih svečanoj sednici će prisustovati i predstavnici Mesnog odbora.
Info Stara Pazova 29.07.2015.
Po Zakonu o zaštiti potrošača a u cilju boljeg funkcionisanja Čistoće u ovom javnom komunalnom preduzeću od pre nekoliko dana uvedena je nova linija u kol centru. Pozivanjem broja 0800 322 320 građani mogu da se od 7 do 15 časova informišu o radu pojednih službi, ili da postave neka pitanja, eventualno primedbe, izjavio je direktor Jovica Gagrica. Sve se ovo radi kako bi se izašlo u susret građanima a poziva stalno ima i uglavnom se odnose na informacije oko odnošenja smeća, funkcionisanja groblja, uređenja naselja – svega što je u nadležnosti Čistoće.
Info Nova Pazova 29.07.2015.
Dom zdravlja Dr Jovan Jovanović Zmaj dobio je još jednog psihijatra, koji će od septembra raditi u Novoj Pazovi. Dr Biljana Maksimović se vratila sa specijalizacije iz oblasti psihijatrije i počinje sa radom 7. septembra, rekao je za RTV Stara Pazova direktor dr Aleksandar Omerović i istakao da će psihijatri raditi naizmenično u Staroj i Novoj Pazovi, tako da će psihijatrijska služba biti na raspolaganju pacijentima tokom celog dana.
Sport Novi Banovci 29.07.2015.
Po prvi put, takmičenje u lovu soma na bućku, biće organizovano u subotu 1. avgusta na Dunavu u Novim Banovcima, kod restorana Dunavska terasa. „Banovačka bućka“ ima za cilj očuvanje tradicionalnih vrednosti, edukaciju mlađe populacije na temu, šta je bućka i čemu služi, a ujedno je i ekološka akcija, jer sva ulovljena riba se vraća u vodu, apelujući na očuvanje ribljeg fonda i zdrav odnos prema reci, pod sloganom „Uhvati i pusti“. Takmičenje će trajati od 6 do 12 časova, posle čega sledi merenje ulova i proglašenje pobednika, kao i dodela nagrada. Svi zainteresovani mogu da se prijave putem telefona 069115-39-69. Ovu manifestaciju organizuju zajedno UG Volim Banovce iz Novih Banovaca i UG Evropski centar „Dunav“ iz Zemuna. Posle završetka „Banovačke bućke“ sledi bućkanje nizvodno do Zemuna, a sutradan 2. avgusta, takmičare očekuje „Zemunska bućka“.
Sport ostalo 29.07.2015.
U Novom Sadu je danas održana Konferencija udruženja klubova Srpske lige, Vojvodina na kojoj je doneta odluka da prvenstvo počne 15. avgusta, a utakmice će se igrati u nedelju 16. narednog meseca. Obavljen je i žreb za novo prvenstvo i već na startu u opštinskom derbiju sastaće se u Starim Banovcima Dunav i Radnički iz Nove Pazove, a Omladinac će u Novim Banovcima biti domaćin Bačkoj iz Subotice. Za predsednika lige izabran je Pavel Roharik, predstavnik Doline iz Padine, kao i komesari za takmičenje, delegiranje sudija i disciplinski sudija.
Sport Stari Banovci 29.07.2015.
Fudbaleri Dunava iz Starih Banovaca juče su u Beogradu protiv Superligaša Rada odigrali prijateljsku utakmicu i poraženi su sa 2:0. Bila je to još jedna provera Starobanovčana u okviru priprema za novo prvenstvo u Srpskoj ligi područje Vojvodina, a fudbaleri sa Banjice su proverili formu pred utakmicu trećeg kola Superlige protiv Radnika iz Surdulice.
Info Stara Pazova 29.07.2015.
U četvrtak 30.7.2015. godine u periodu od 9.00 do 10.00 časova u Staroj Pazovi bez napona će biti trafostanica Boris Kidrič 2, a u periodu od 10.30 do 11.30 bez napona će biti trafostanica Ivo Lola Ribar 1.
Info Stara Pazova 28.07.2015.
Savet Mesne zajednice Stara Pazova sinoć je jednoglasno usvojio program proslave Dana mesne zajednice, Svetog Ilije. Centralna manifestacija će biti upriličena 1. avgusta u hotelu „Vojvodina” uz prisustvo gostiju iz Slovačke, Češke i Poljske. U okviru obeležavanja mesne slave svečano će biti dodeljene Plakete sa Poveljom MZ za 2015. godinu najuspešnijim Staropazovčanima u oblasti kulture i sporta, a novčana nagrada u iznosu od 20 hiljada dinara biće uručena učenicima generacije staropazovačkih osnovnih škola. U nedelju ,na Svetog Iliju, na stadionu Jedinstvo u Staroj Pazovi biće odigrana prijateljska utakmica između FK Jedinstvo i FK Jakovo iz Jakova.
Info Stara Pazova 28.07.2015.
Prosečna mesečna zarada u Srbiji bez poreza i doprinosa u junu mesecu iznosila je 44.583 dinara, govore podaci Republičkog zavoda za statistiku. Zahvaljujući velikom broju fabrika i preduzeća koja dobro posluju i činjenici da imamo četiri industrijske zone u opštini Stara Pazova u junu mesecu prosečna plata bila je 39.483 dinara, izjavila je za RTV Stara Pazova Veselinka Škiljević, šef statistike zarada u Republičkom zavodu za statistiku. Na severu zemlje junska plata iznosila je 49.645 dinara, a južno od Dunava 37.793. Najveću prosečnu platu u Srbiji imala je opština Surčin gde je prosek plate za jun bio 73.689, dok je najmanju prosečnu platu imala opština Trgovište sa 21,963 dinara.
Info Stara Pazova 28.07.2015.
Večeras od 23.00 do 01.00 zbog radova na vodovodnoj mreže biće obustavljno vodosnabdevanje u centru Stare Pazove.
Info Stara Pazova 27.07.2015.
U utorak 28. jula zbog elektromontažnih radova u periodu od 8.30 do 12.30 časova bez struje će ostati TS Masarikova u Staroj Pazovi, a istog dana u Novoj Pazovi od 8.00 do 11.00 časova bez električne energije će ostati ulica Jovana Popovića od početka do brojeva 35 i 36.
Info Vojka 27.07.2015.
Juče je u Vojki izbio požar u kome su izgorele pomoćne prostorije domaćinstva u Karađorđevoj ulici. Prema svedočenjima očevidaca, požar je krenuo od traktora koji se zapalio u šupi a potom se proširio i na druge objekte. Vatrena stihija je progutala štalu, obore, kotobanju i ostale prostorije u kojima su se pored sena, slame i kukuruza nalazile i poljoprivredne mašine. Stoka je na vreme spašena a vatrogasci iz Stare Pazove su sprečili da se požar proširi na kuću i susedna domaćinstva. Kako saznajemo u požaru nema povređenih a načinjena je velika materijalna šteta.
Info Stara Pazova 27.07.2015.
Savet Mesne zajednice Stara Pazova na večerašnjoj sednici trebalo bi da usvoji program obeležavanja Dana mesne zajednice, Svetog Ilije. Na sednici bi trebalo da bude doneta odluka o dodeli Plakete mesne zajednice za 2015. godinu, kao i odluka o nagrađivanju učenika generacije staropazovačkih osnovnih škola.
Kultura Stara Pazova 27.07.2015.
Koncert mladih okupio je sinoć na platou ispred pozorišne sale u Staroj Pazovi mlade izvođače klasične, tradicionalne i rok muzike. Na klaviru se predstavila Dunja Beraković iz Novih Banovaca, na flauti Marina Domonji i na gitari Ana Havran, Staropazovčanke. Tradicionalne pesme je izveo Milivoj Kovačević, takođe iz Stare Pazove. Drugi deo koncerta bio je posvećen rok, hard rok i hevi metal muzici, tako da su obrade poznatih numera, ali i neke svoje svirali dva sastava iz Beograda- Lok end rok i Ivilušn i staropazovački sastav Dizis. Organizatori su bili Centar za kulturu, Biblioteka i Kancelarija za mlade i pokazalo se da se na jednom mestu mogu skupiti i slušati i razni žanrovi muzike, jer svi imaju svoju publiku a pazovačka sredina ima dosta talentovanih muzičara, tako da je Nadežda Hadrik, koordinatorka Kancelarije za mlade najavila već sledeći koncert mladih 16. avgusta, ali postoje planovi i za sličan program u septembru.
Sport Stara Pazova 27.07.2015.
U prijatelјskoj utakmici fudbaleri Radničkog pobedili su u Novoj Pazovi Omladinac iz Novih Banovaca sa 3:0, Sremac je u Vojki savladao Borac iz Šajkaša sa 3:1, a Jedinstvo iz Stare Pazove je savladalo Napredak u Popincima sa 5:0. Sve utakmice su odigrane u okviru priprema za novu fudbalsku sezonu koja za klubove iz staropazovačke opštine počinje polovinom avgusta.
Info Stara Pazova 24.07.2015.
Iz skoro svih naselja opštine Stara Pazova Direkcija za izgradnju je organizovala besplatan prevoz do pazovačkih bazena. Iz Stare Pazove autobus kreće u 11 i 40 ispred zgrade Beogepsa, iz centra Golubinaca kreće u 11 i 30, iz centra Vojke u 11 i 45, iz Novih Banovaca ispred škole autobus kreće u 12 časova, a iz Starih Banovaca kod skretanja za Novu Pazovu u 12 i 10. Povratak za Stare i Nove Banovce je u 18 i 30 minuta, a za Vojku, Staru Pazovu i Golubince u 18 i 30 ili u 19 časova u zavisnosti od broja putnika, informacije su koje smo dobili od Kate Mijačić, referenta za odnose sa javnošću Direkcije za izgradnju opštine Stara Pazova.
Info Stara Pazova 23.07.2015.
Rekonstrukcija krovova na glavnim zgradama Doma zdravlja u Staroj i Novoj Pazovi trebalo bi da bude obavljena tokom leta. Postupak javne nabavke radova na popravci krova na zgradi u Staroj Pazovi je u toku, a sanacija krova bi trebalo da počne vrlo brzo, rekao je direktor dr Aleksandar Omerović. Pored popravke krova, u Novoj Pazovi je u planu rekonstrukcija ginekološkog odeljenja, stomatologije i dodatnih ordinacija koje su vezane za ultrazvučni kabinet i psihijatrijsku ordinaciju.
Sport Stara Pazova 23.07.2015.
U prijateljskoj utakmici fudbaleri Radničkog iz Nove Pazove pobedili su u Batajnici ekipu BSK-a 1925 sa 2:1. Takođe u prijateljskoj utakmici Omladinac iz Novih Banovaca je poražen od Mačve u Šapcu sa 2:0. Jedinstvo iz Stare Pazove je u Golubincima protiv Jadrana igralo 1:1. I Radnički i Omladinac su utakmice igrali u okviru priprema za novo prvenstvo u Srpskoj ligi područje Vojvodina a ove dve ekipe će u subotu igrati prijateljski meč u Novoj Pazovi, a Jedinstvo će se u nedelju sastati sa Napretkom u Popincima.
Info Stara Pazova 22.07.2015.
Radio-televizija Stara Pazova zaslužuje poštovanje kao objektivan izvor informisanja i primer među lokalnim medijima, rekao je gostujući u programu Radio Stare Pazove, povodom 48 godina od osnivanja našeg lokalnog Radija, predsednik Opštine Đorđe Radinović. U vezi aktuelne privatizacije lokalnih medija predsednik Radinović smatra da je bez medija nemoguće komunicirati sa građanima i da Opština, stoga, ima obavezu da podrži lokalne medije.
Info Novi Banovci 22.07.2015.
Ovih dana u Novim Banovcima, u sedištu Unije pronalazača Srbije i dijaspore „Teslino jedinstvo“ održan je prvi sastanak organizacionog odbora za pripremu kongresa pronalazača koji bi trebalo da bude održan na jesen u Beogradu, rekao je u razgovoru za RTV Stara Pazova Ostoja Rajić, osnivač i predsednik unije. Krajem ovog meseca biće održan još jedan sastanak u Privrednoj komori Srbije, koja takođe učestvuje u organizaciji, a na tom sastanku biće utvrđena precizna agenda i tačan datum kongresa.
Inače, kongres će biti održan kako bi se olakšao pristup sredstvima i tržištu za nova tehnička rešenja, ali i stvorio bolji ambijent u društvu za inovatore. Kako bi se pokrenuo inovativni razvoj, a samim tim i novo zapošljavanje, rekao je Rajić.
Život Stara Pazova 22.07.2015.
Visoke temperature vazduha i nedostatak vlage iz dana u dana sve više ugrožavaju razvoj kukuruza i soje. Stručnjaci novosadskog Naučnog instituta za ratarstvo i povrtarstvo upozoravaju da ukoliko u narednim danima ne bude padavina i ne padne temperatura, prinosi tih ratarskih kultura biće znatno smanjeni.
Sport Stara Pazova 22.07.2015.
U Sportski centar FSS u Staroj Pazovi stigli su fudbaleri iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Ovde će se pripremati za novu sezonu takmičenja do 6. avgusta.
Info Stara Pazova 21.07.2015.
U staropazovački Dom zdravlja danas je stigao novi najsavremeniji ultrazvučni aparat marke ALOKA HITACHI F 31. Vrhunski ultrazvučni aparat, nabavljen za potrebe ultrazvučne dijagnostike u Novoj Pazovi, opremljen je najsavremenijom opremom, ima tri sonde i izuzetno dobru rezoluciju, rekao je za RTV Stara Pazova direktor dr Aleksandar Omerović istakavši da će na ovom aparatu moći da se obavljaju pregledi abdomena, dojke, štitne žlezde i mekih tkiva. Ovaj aparat će od septembra meseca biti instaliran u Novoj Pazovi u kabinetu za ultrazvučnu dijagnostiku. Vrednost aparata je 2 miliona 640 hiljada dinara. Kupljen je zajedničkim sredstvima Opštine i Doma zdravlja.
Info Golubinci 21.07.2015.
Počeli su radovi na rekonstrukciji škole u Golubincima. Projekat pomoći srpskim školama realizuje se na osnovu sporazuma koji je postignut između predsednika RŽD Internešnl kompanije koja radi na rekonstrukciji srpskih pruga Vladimira Ivanovića Jakunjina i predsednika Srbije Tomislava Nikolića i premijera Aleksandra Vučića. U ovoj školi gorući problem je star krov na čiju rekonstrukciju će biti stavljen akcenat radova. Trenutno se izvode radovi na demontaži starog krova, a između ostalog potpuno će biti rekonstruisana fiskulturna sala, biće zamenjen kompletan nameštaj unutar školskih prostorija, a biće renovirana i jedna učionica u kojoj će od sledeće školske godine svi zainteresovani đaci moći da pohađaju ruski jezik. Radovi na rekonstrukciji golubinačke osnovne škole biće završeni do kraja avgusta meseca.
Info Stara Pazova 21.07.2015.
Cena poslovnog prostora koji je u svojini opštine Stara Pazova, a daje se u zakup, zavisi od zone u kojoj se nalazi, a početni iznos zakupnine na licitaciji je za prvu zonu 5 evra, za drugu 4, a za treću 3 evra. Od prošle godine, poslovnim prostorom, gazduje Opštinska stambena agencija Stara Pazova koja trenutno ima 27 zakupaca lokala, 12 više nego ranije i fakturisano oko million i šesto hiljada dinara, koji će se sliti u opštinski budžet. Međutim za poslovni prostor u privatnom vlasništvu, na udarnim lokacijama u našoj opštini, treba izdvojiti od 8 do 10 evra po kvadratu za manje lokale od 15 do 20 kvadratnih metara, a od 5 do 7 evra za veći poslovni prostor od 50 kvadrata.
Za iznajmljivanje lokala na spratu cene su prilično niže, pa prostor od 20 metara kvadratnih možete zakupiti po ceni od 80 do 100 evra mesečno.Cene zakupa slične su u Novim Banovcima i naselju Banovci Dunav.
Info Stari Banovci 20.07.2015.
Ove nedelje počinju radovi na rekonstrukciji odnosno presvlačenju ulice Milenka Pevca u Starim Banovcima od benzinske pumpe Mol do pumpe Luk oil, puta ka Vojki od nadvožnjaka u dužini od 400 metara i ulice Cvije Kukolja u Novoj Pazovi. Direktor Direkcije za izgradnju Nedeljko Kovačević je istakao veliku potrebu za sanacijom ovih saobraćajnica zbog njihove velike frekventnosti i oštećenosti i najavio za ovu nedelju početak radova na proširenju zgrade Osnovnog suda u Staroj Pazovi i početak druge faze radova na izgradnji sportske hale u Golubincima. Ovom prilikom apelovao je na sve vozače da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju dok traju pomenuti radovi.
Info Vojka 20.07.2015.
U Vojki je juče održana partizanska slava – Vojačke partizanske vatre u znak sećanja na početak oružane borbe protiv fašizma i na znak sećanja na poginule sugrađane. U toku 2. svetskog rata živote je dalo oko 300 Vojčana čija su imena uklesana na spomenik u centru sela, a oko 300 se Vojčana vratilo iz rata, rekao je Petar Dobrodolac predsednik Mesne organizacije SUBNOR-a Vojka, istakavši da je ovo selo 1945. godinu dočekalo u slobodi, iako su mnogi još poginuli i te godine na Sremskom frontu. Uz prisustvo nekolicine živih učesnika rata i građana, Mesna organizacija SUBNOR-a, Opštinska organizacija i Mesna zajednica Vojka položili su vence na spomenik u centru sela, na spomen obeležje na mesnom groblju kao i na nekadašnjoj železničkoj stanici Vojka.
Info Novi Banovci 20.07.2015.
Ekipa Zdravka Jankovića i Zorana Gašparovića pobedila je na juče održanoj dvadesetoj manifestaciji „Banovački kotlić“ koja je organizovana ispred Restorana „Priča“ u Novim Banovcima. Drugo mesto pripalo je ekipi ribara Gule iz Belegiša, a na trećem mestu je ekipa iz Borče.Takmičilo se 15 ekipa iz staropazovačke opštine, Zemuna, Borče i drugih mesta, pehari i diplome uručene su najuspešnijim takmičarima, a medalje najmlađem i najstarijem, kao i ženi takmičaru. Organizaciju „Banovačkog kotlića“ pomogli su Opština Stara Pazova i Mesna zajednica Novi Banovci.
Život Stara Pazova 20.07.2015.
U Staroj Pazovi je u subotu održano savetovalište za obolele od celijakije. Savetovalište je organizovalo Udruženje Srbije za celijakiju, koje redovno vrši ispitivanja prisustva glutena u namirnicama i lekovima i upozorova celijakičare, da neki proizvodi, iako imaju oznaku bez glutena, ipak sadrže gluten. Prema nekim procenama, u Srbiji je oko 70.000 obolelih od celijakije, ali ovo oboljenje još nije dovoljno poznato, tako da svi oboleli nisu registrovani.
Info Stara Pazova 17.07.2015.
Poslednjih desetak dana primećeno je da se na krov pozorišne sale u večerenjim časovima neko penje. Najverovatnije su to tinejdžeri, na koje iz Centra za kulturu apeluju, da nađu sebi neku drugu zabavu, jer je ovo veoma opasno. Direktor Centra za kulturu Vladimir Kerkez apeluje i na tinejedžere, ali i na njihove roditelјe, da povedu računa šta rade. Ovo je drugi put da je primećeno da se neko penje na krov pozorišne sale. Centar za kulturu je ovaj slučaj prijavio policiji, koja će pojačati nadzor oko pozorišne sale u večernjim časovima, a uskoro će biti postavlјen i video nadzor.
Info Stara Pazova 17.07.2015.
Na sajtu koji ažurira Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj, a zove se Investirajte u Pazovu, svi zainteresovani privrednici mogu pronaći tri aktuelna konkursa koje je objavila Nacionalna agencija za regionalni razvoj, i to: javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava po projektu podrške konkurentnosti mikro, malih i srednjih preduzeća, preduzetnika i zadruga, zatim ženskom preduzetništvu, kao i razvoju inovativnih klastera u 2015. godini. Bespovratna sredstva dodeljivaće se za unapređenje poslovanja u skladu sa zahtevima međunarodnih standarda poslovanja i obeležavanje proizvoda "CE" znakom, za novi dizajn proizvoda i ambalaže, elektronskih prezenatacija, za poboljšanje postojećih i razvoj novih tehnoloških procesa i proizvoda, kao i za testiranje novih, zatim za izradu i implementaciju specijalizovanog softvera, edukaciju menadžmenta i zaposlenih kroz specijalne obuke, i za sajamske aktivnosti.
Info Nova Pazova 17.07.2015.
Sutra je petnaesta godišnjica Sabora dece novopazovačke u čast Prepodobnog Sisoja Velikog. Sabor dece uoči ovog svetitelja pre petnaest godina ustanovio je arhijerejski namesnik Mile Jokić. Gostujući u Jutarnjem programu RTV Stara Pazova Otac Jokić je pozvao decu, ne samo novopazovačku, da dođu sutra na ovu svečanost. Praznično večernje bogosluženje sa petohlebnicom i sveta tajna jeleosvećenja biće održana u Hramu Svete Petke u 19 časova.
Info ostalo 16.07.2015.
Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo ubistvo u pokušaju, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici su, po nalogu nadležnog tužioca, odredili zadržavanje do 48 časova J.Č. (33) sa područja Inđije. Ona se tereti da je juče, u porodičnoj kući, nakon verbalnog i fizičkog sukoba, nožem ubola srodnika u stomak i nanela mu telesne povrede usled kojih je hospitalizovan u Kliničkom centru Vojvodine. Uviđaj na licu mesta je izvršio ovlašćeni tužilac i policija. Osumnjičena će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti dovedena na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici.
Info ostalo 16.07.2015.
Sremska privredna komora sinoć je obeležila 40 godina uspešnog rada. Predsednik Đorđe Božić ovom prilikom je istakao dobru saradnju sa svim lokalnim samoupravama na zajedničkom poslu povećanja broja zaposlenih i razvoja privrede u regionu. U prisustvu kolega iz republičke i pokrajinske privredne komore i brojnih gostiju na svečanosti u sremskomitrovačkom pozorištu Sremska privredna komora je nagradila najbolje kolektive i pojedince. Povodom jubileja za uspešan rad ove godine nagrađen je Boško Stanisavljevića iz Nove Pazove. Među kolektivima tradicionalnu godišnju nagradu dobio je Žitopromet- mlinpek d.o.o. iz Stare Pazove.
Kultura Stara Pazova 16.07.2015.
Na Pazovačkom kulturnom letu sinoć je amatersko pozorište Kulturno-umetničkog društva Brile iz Beočina, izvelo predstavu „Na putu između dobra i zla", o rekapitulaciji života u čistilištu pred odlazak u raj ili pakao. Ovo je druga inscenacija teksta „Između dobra i zla" mladog pisca Nikole Vasiljevića. Prvi put je na scenu postavljen u Ustanovi „Kultura” u Bajinoj Bašti, u autorovom rodnom mestu.
Sport Stara Pazova 16.07.2015.
Fudbaleri Jedinstva pobedili su u Staroj Pazovi u prijateljskoj utakmici Radnički iz Nove Pazove sa 3:2. Omladinac iz Novih Banovaca je u Jakovu protiv Srema igrao 1:1. Obe utakmice su odigrane u okviru priprema za novo prvenstvo. Jedinstvo će u subotu ponovo kod kuće igrati protiv Dunava iz Starih Banovaca, Radnički će igrati sa Inđijom, a Omladinac će imati novu proveru protiv Cementa u Beočinu.
Info Stara Pazova 15.07.2015.
Na teritoriji opštine Stara Pazova trenutno su u toku realizacije više investicija od velike važnosti za stanovništvo i njihove svakodnevne životne potrebe. Igor Mirović, Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova, Nedeljko Kovačević, direktor "Direkcije za izgradnju", Miloš Grković, direktor "Vodovoda i kanalizacija" obišli su danas novu ulicu u centru Stare Pazove, radove na izgradnji vodovodne mreže u Vojki i radove na izgradnji vrtića u Belegišu. Predsednik Radinović je istakao veliki značaj izgradnje vrtića kako bi se obezbedili uslovi da se što više dece upiše u iste i najavio skoro proširenje vrtića u Staroj i Novoj Pazovi. Igor Mirović je ovom prilikom istakao da je obišao 2/3 opština širom Srbije i retko gde video ovakvu angažovanost, profesionalizam i posvećenost rukovodstva opštine kao što je to slučaj u opštini Stara Pazova.
Vrednost izgradnje savremenog objekta vrtića je preko 44 miliona dinara, istakao je direktor Direkcije za izgradnju Nedeljko Kovačević, nakon osveštenja temelja budućeg objekta. Radovi na izgradnji vodovodne mreže u Vojki teku po planu projekta i od velikog je značaja za Vojčane koji do završetka izgradnje vodu crpe iz bunara, za čije održavanje su sami izdvajali novac kao i za kontrolu ispravnosti vode iz istih. Sa realizacijom ovog projekta obezbediće im se kvalitetnije vodosnabdevanje, izjavio je direktor JKP Vodovod i kanalizacija Miloš Grković.
Info Stara Pazova 15.07.2015.
Opštinskom Odlukom o radnom vremenu ugostiteljskih objekata iz 1998. godine, regulisano je da ugostiteljski objekti u staropazovačkoj opštini mogu da rade radnim danima do 24.00 časa, vikendom, odnosno, petkom i subotom, i u dane državnih i verskih praznika, najkasnije do 1 čas posle ponoći, a noćni barovi praznikom i vikendom do 4 sata ujutru, izjavio je za RTV Stara Pazova Nikola Milaš, načelnik Odeljenja za komunalne delatnosti i zaštitu životne sredine. U letnjim baštama muzički program može da se izvodi od 18 do 24 časa, a opštinsko Odeljenje za privredu u dane praznika, u vreme manifestacija, može da odobri i duže radno vreme letnjih bašti, rekao je Milaš i dodao da Komunalna inspekcija nadzire poštovanje odluke i postupa po prijavama građana.
Info Stara Pazova 15.07.2015.
U ovo otuđeno vreme treba nam više druženja i ovakvih iskrenih susreta, složili su se svi prisutni na 70. Feniksovom poselu. Upravo zbog toga tema sinoćnjeg posela je bila – da se bolje upoznamo. Mnogi od prisutnih članova Feniksa i prijatelji iznosili su svoje kratke životne priče i prisećali se kako je to bilo na dosadašnjim poselima. Sledeće godine poselo će obeležiti desetu godinu od osnivanja i već sada se može reći da je postiglo svoj cilj.
Info Stara Pazova 14.07.2015.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi su, po nalogu nadležnog tužioca, odredili zadržavanje do 48 časova za D.U. (37), zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici. On se tereti da je nakon svađe, drškom noža udario sestru u predelu glave i naneo joj lake telesne povrede. Nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Staroj Pazovi, osumnjičenom je određen pritvor do 30 dana.
Info Stara Pazova 14.07.2015.
Zbog visokih temperatura, povećan je broj požara na području Srema. Samo za poslednja tri dana, pripadnici Vatrogasno-spasilačkog bataljona imali su 15 intervencija gašenja požara koji su izazvani spaljivanjem suve trave, granja i strnjike na njivama. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova apeluju na građane da u toku leta, posebno za vreme velikih vrućina, ne pale vatru na strnjikama i ne spaljuju smeće i suvu travu. Zakonom o zaštiti od požara strogo je zabranjeno spaljivanje ostataka strnih useva, spaljivanje smeća na otvorenom prostoru i spaljivanje biljnih ostataka. Zaprećene kazne za fizička lica iznose od 10.000 do 50.000 dinara, a za pravna lica od 300.000 do milion dinara.
Upozoravaju da će biti kažnjene sve osobe koje izazivanjem požara nanose veliku materijalnu štetu i ugrožavaju svoju i tuđu bezbednost.
Info Stara Pazova 13.07.2015.
Iako put Nova Pazova – Busije nije u nadležnosti opštine Stara Pazova, zbog važnosti za meštane Nove Pazove i on je uvršten među projekte koje realizuje Direkcija za izgradnju. Teritorija na kojoj se nalazi put je teritorija opštine Zemun i upravo sa predsednikom ove opštine direktor Direkcije za izgradnju opštine Stara Pazova Nedeljko Kovačević je u stalnom kontaktu. Nedavno su bili zajedno sa direktorom Direkcije za puteve i direktorom Beograd puta na terenu i uvideli da ništa nije sporno osim papirologije oko imovinsko – pravnih odnosa. Kada se reše imovinsko – pravni odnosi ovaj put će biti asfaltiran što će omogućiti bolju saobraćajnu komunikaciju naše opštine i opštine Zemun. Ovim putnim pravcem brže će se stizati i do autoputa Beograd – Zagreb što će biti izuzetno važno i za privredu, istakao je u nedavnom razgovoru za našu medijsku kuću direktor Direkcije Nedeljko Kovačević.
Sport Stara Pazova 13.07.2015.
U Novom Sadu je u subotu i juče održano finale prvenstva Srbije za juniore u streljaštvu na kome su učestvovali i takmičari streljačke družine Jedinstvo iz Stare Pazove. U konkurenciji juniorki Marija Kolarević je osvojila drugo mesto u gađanju malokalibarskom puškom 3h20. Ekipno takođe u konkurenciji juniorki ekipa Jedinstva je zauzela drugo mesto u disciplini 60 metaka ležeći sa 1.782,5 upucanih krugova.
Info Stara Pazova 10.07.2015.
Skupština opštine Stara Pazova danas je usvojila Odluku o rebalansu budžeta opštine za ovu godinu kojom je utvrđen ukupan obim budžeta od tri milijarde 44 miliona 226 hiljada dinara. Branko Mazalica, šef Odseka za budžet i javne nabavke obrazložio je da su razlozi za rebalans: gradnja kanalizacije na teritoriji čitave opštine, asfaltiranje ulica i zamena javne rasvete u čitavoj opštini LED rasvetom. Skupština je prihvatila izmene i dopune Programa poslovanja Direkcije za izgradnju, Odluku o sprovođenju konkursa za imenovanje direktora Javnog komunalnog preduzeća „Toplana Stara Pazova“, kao i dopunu Odluke o regresiranju troškova prevoza učenika i studenata, a zeleno svetlo dobile su i izmene Rešenja o obrazovanju komisije za imenovanja direktora javnih preduzeća.
Info Stara Pazova 10.07.2015.
Direkcija za izgradnju opštine Stara Pazova izvodi radove na parternom uređenju oko Šlosa u Golubincima, izjavila je za RTV Stara Pazova Kata Mijačić, referent za odnose sa javnošću Direkcije za izgradnju. Takođe se radi i na krpljenju udarnih rupa u celom naselju u susret mesnoj slavi Petrovdanu. Paralelno se vrše i radovi na popravci, dopuni i osvežavanju horizontalne saobraćajne signalizacije na teritoriji cele opštine. Danas je pokošena trava uz putni pojas Stara Pazova- Nova Pazova, čime je uređena staza do bazena kako bi građani mogli lakše doći do bazena i koristiti stazu. U ponedeljak počinju radovi na postavljanju nove vertikalne saobraćajne signalizacije koja nedostaje na teritoriji opštine Stara Pazova.
Info Stara Pazova 10.07.2015.
Izvršni odbor Saveta Mesne zajednice Stara Pazova na večerašnjoj sednici trebalo bi da donese predlog odluke o utvrđivanju programa obeležavanja lokalne slave, Svetog Ilije, kao i predlog odluke o visini nagrade učenicima generacije staropazovačkih osnovnih škola. Na sednici bi trebalo da bude doneta odluka o upućivanju dopisa za dodelu plakete Mesne zajednice Stara Pazova, zatim odluka o kupovini goriva od preduzeća „Knez petrol“ iz Batajnice, a dnevnim redom je predviđeno i razmatranje prispelih zahteva.
Kultura Stara Pazova 10.07.2015.
Letnji bioskop Centra za kulturu u Staroj Pazovi otvorio je južnokorejski film Oldboj, ali ne na otvorenom, već u holu pozorišta zbog hladnijeg vremena. A takođe u okviru Pazovačkog kulturnog leta mališani Novim Banovcima u Vojki zabavljali su se Petrom Panom. Ova predstava biće danas izvedena u Novoj Pazovi u 18 časova ispred Kulturno-poslovnog centra i u 20 časova u Staroj Pazovi na letnjoj pozornici ispred pozorišne sale.
Sport Vojka 10.07.2015.
U Vojki će danas početi turnir u malom fudbalu. Na turniru učestvuje 14 ekipa, podeljenih u dve grupe sa po 7 ekipa. Igraće se u prvom delu turnira svako sa svakim, a četiri najbolje plasirane ekipe iz svake grupe će ići u četvrtfinale. Finale turnira je u nedelju 19. jula. Sve utakmice će se igrati na terenu za male sportove u Vojki, a u slučaju kiše igraće se u sportskoj hali. Prva utakmica večeras počeće u 19.30 časova. Pomoć u organizaciji ovog turnira pružili su Opština Stara Pazova, Mesna zajednica Vojka i brojni sponzori koji su i obezbedili nagrade za najuspšenije ekipe i pojedince.
Info Stara Pazova 10.07.2015.
Jutros u poslovnici Kredi agrikol banke u Staroj Pazovi Mladen Suvajac iz Nove Pazove polio se benzinom i uz pretnju da će se zapaliti pozvao predstavnike medija kako bi izneo problem koji ima sa pomenutom bankom. U telefonskom pozivu koji je uputio našoj redakciji rekao je da je oštećen za veću sumu novca. Iz banke je udaljio sve zaposlene kao i klijente, a na lice mesta izašli su pripadnici policije, vatrogasaca i ekipa hitne pomoći. Nakon pregovaranja sa predstavnicima policijske stanice Stara Pazova Suvajac se predao i odustao od svoje namere.
Info Novi Banovci 10.07.2015.
Radnici JKP „Čistoća“ su juče na obali Dunava kod restorana Dunavska terasa u Novim Banovcima pronašli telo tridesetogodišnjeg muškarca. Telo je poslato u Institut za sudsku medicinu radi utvrđivanja uzroka utopljavanja.
Info Stara Pazova 09.07.2015.
Skupštine opštine Stara Pazova sutra bi trebalo da usvoji Odluku o rebalansu budžeta opštine za ovu godinu kojom je utvrđen ukupan obim budžeta od tri milijarde 44 miliona 226 hiljada dinara. Poslednjim rebalansom od 2. aprila, ukupan obim budžeta iznosio je dve milijarde 976 miliona 718 hiljada dinara. Skupština će na dnevnom redu imati i izmene i dopune Programa poslovanja Direkcije za izgradnju, Odluku o sprovođenju konkursa za imenovanje direktora Javnog komunalnog preduzeća „Toplana Stara Pazova“, kao i dopunu Odluke o regresiranju troškova prevoza učenika i studenata.
Info Stara Pazova 09.07.2015.
Pored pružanja zdravstvenih usluga, u staropazovačkom Domu zdravlja velika pažnja se poklanja stručnom usavršavanju i kontinuiranoj edukaciji zaposlenih. Dr Jasmina Bursać, specijalista radiologije vratila se sa tromesečne edukacije iz oblasti mamografije i ultrazvučne dijagnostike dojke i već uveliko radi sa pacijentima, rekao je za RTV Stara Pazova direktor dr Aleksandar Omerović istakavši da dr Bursać sada radi kompletnu i celokupnu radiološku dijagnostiku, radiološke i ultrazvučne preglede, preventivne preglede, skrining i dijagnostičku mamografiju dojke.
Info Stara Pazova 08.07.2015.
Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi su, po nalogu tužioca, odredili zadržavanje do 48 časova Ž.Š. (39). On se tereti da je verbalno napadao i pretio supruzi, čime je prekršio ranije donetu sudsku meru zabrane prilaska oštećenoj. Osumnjičeni će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti doveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Staroj Pazovi.
Info Stara Pazova 08.07.2015.
Ekonomsko-trgovinska škola u Staroj Pazovi popunila je sva odeljenja maksimalnim brojem učenika, osim odeljenja trgovinskih tehničara, zanimanja koje od ove godine takođe podrazumeva četvorogodišnje školovanje, rekla je u razgovoru za RTV Stara Pazova direktorka Dragoslava Mićić. U ovom odeljenju ima još 14 slobodnih mesta. U staropazovačkoj gimnaziji, prema rečima direktora Miroslava Opavskog, ima još mnogo slobodnih mesta. Za sada je u Gimnaziju upisano 84 učenika.
Kultura Stara Pazova 08.07.2015.
U letnjem bioskopu na otvorenom Centra za kulturu sutra u 21 čas u Staroj Pazovi biće prikazan film Oldboj. Sutra je u okviru Pazovačkog kulturnog leta na programu i dečja predstava Petar Pan – u 18 časova u Novim Banovcima i u 20 časova u Vojki, u oba mesta ispred Doma kulture. Ova predstava biće u petak izvedena i u Novoj Pazovi u 18 časova ispred Kulturno-poslovnog centra i u 20 časova u Staroj Pazovi na letnjoj pozornici ispred pozorišne sale.
Info Stara Pazova 06.07.2015.
Direkcija za izgradnju opštine Stara Pazova uspešno je završila projekat izgradnje nove ulice na potezu između ulica Vladimira Hurbana i Ćirila i Metodija. Posle obeležavanja horizontalne saobraćajne signalizacije ulica je i puštena u rad. Sve je urađeno po planu projekta potvrdio je u izjavi za RTV Stara Pazova direktor Direkcije za izgradnju Nedeljko Kovačević. Ova ulica uveliko će rasteretiti gužve koje se stvaraju u ulici Vladimira Hurbana zbog vrtića i Doma zdravlja. Uporedo sa realizacijom kapitalnih projekata Direkcija za izgradnju vrši i sanaciju i krpljenje udarnih rupa kao i asfaltiranje onih ulica u kojima je to neophodno.
U Staroj Pazovi završene su ulice Janka Čmelika, Jesenskog, Šafarikova, Njegoševa, u Novoj Pazovi Pinkijeva, Omladinska, despota Stefana Lazarevića i Industrijska zona, u Novim Banovcima sanirana je ulica Železnička, a u Starim Banovcima Pere Čodanovića i Ive Andrića.
Info Stara Pazova 06.07.2015.
Zbog visokih temperatura, povećan je broj požara na području Srema. Pripadnici Vatrogasno-spasilačkog bataljona imali su od početka jula 30 intervencija. Najveći broj požara izazvan je spaljivanjem suve trave, granja i strnjike na njivama. Od 26 požara na otvorenom prostoru, dogodilo se sedam požara u okviru žetvenih radova, a 19 požara je prouzrokovano spaljivanjem suve trave i smeća. Od ugroženih 200 hektara neovršene pšenice, do sada je izgorelo šest hektara. Nadležni iz Ministarstva unutrašnjih poslova apeluju na građane da u toku leta, posebno za vreme velikih vrućina, ne pale vatru na strnjikama i ne spaljuju smeće i suvu travu.
Zakonom o zaštiti od požara strogo je zabranjeno spaljivanje ostataka strnih useva, spaljivanje smeća na otvorenom prostoru i spaljivanje biljnih ostataka. Zaprećene kazne za fizička lica iznose od 10.000 do 50.000 dinara, a za pravna lica od 300.000 do milion dinara. Takođe Upozoravaju da će biti kažnjene sve osobe koje izazivanjem požara nanose veliku materijalnu štetu i ugrožavaju svoju i tuđu bezbednost.
Info Stari Banovci 06.07.2015.
Čišćenje obale Dunava i izbor “Naj jela” u Starim Banovcima, organizovalo je juče udruženje građana “Volim Banovce”, u okviru akcije Dani Dunava. Mnogobrojni volonteri, ljubitelji reke skupljali su smeće na potezu od spusta pored Mediusa do starobanovačke crkve. Odnošenjem prikupljenog otpada i dodelom higijenskih rukavica i kesa, JKP “Čistoća” je podržalo ovu akciju. U kafančetu kod Nene i Peđe, osmoro takmičara trudilo se da pripremi što ukusnije jelo, po sopstvenom izboru, a po oceni žirija to je bila savijača na krompiru ili tzv “Oko sela testo”, koje je napravila Smiljka Ilić iz Batajnice.
Info Stara Pazova 06.07.2015.
U srednjim školama u Srbiji danas je počeo upis učenika za školsku 2015/16. godinu. Raspored učenika obavlja kompjuter, na osnovu uspeha u osnovnoj školi, rezultata na završnom ispitu, nagrada na takmičenjima i na osnovu tražene škole koju su osmaci upisivali kada su popunjavali listu želja. Upis će trajati danas i sutra. Konačan raspored po školama biće objavljen 9. jula, a istog dana je i upis. U staropazovačkim srednjim školama ima još mesta u Gimnaziji, na pojedinim smerovima Tehničke škole i na smeru za trgovinskog tehničara u ekonomsko-trgovinakoj školi.
Info Stara Pazova 06.07.2015.
U prisustvu članova porodice, rodbine, prijatelјa i vernika u porti hrama Svetog Proroka Ilije održano je opelo i sećanje na sve žrtve rata, a posebno na poginule u poslednjim ratovima na prostoru bivše SFRJ. Opelo su služili sveštenici crkve Svetog proroka Ilije, a ovom skupu sećanja prisustvovali su i Želјko Vasilјević, predsednik udruženja ratnih vojnih invalida Srbije i Goran Vranješ zamenik predsednika Opštine Stara Pazova, Mile Kozlica predsednik Udruženja ratnih vojnih invalida Opštine Stara Pazova. Na kraju ovog sećanja književnik Nikola Korica čitao je odlomke iz svoje poeme „A đe ćemo sada“.
Sport Novi Banovci 06.07.2015.
Fudbaleri Omladinca iz Novih Banovaca počeli su pripreme za novo prvenstvo u Srpskoj ligi područje Vojvodina. Posle istorijskog uspeha i mesec dana odmora trener Goran Dragolјić je ponovo okupio igrače i održao prvi trening. Novobanovčani će trenirati u Belegišu na pomoćnom terenu Hajduka 1925 Podunavca, a prvu prijatelјsku utakmicu odigraće u subotu 11. jula protiv Donjeg Srema u Pećincima. Danas će pripreme početi i fudbaleri Dunava iz Starih Banovaca koji se takođe takmiče u Srpskoj ligi, a prvi trening održaće i fudbaleri Jedinstva iz Stare Pazove koji će početi pripreme za prvenstvo u Novosadsko-sremskoj ligi.
Info Golubinci 03.07.2015.
Danas je u Golubincima boravio NJ.E. ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin zajedno sa generalnim direktorom kompanije “RŽD Internešnal” Sergejom Pavlovim. Skupa sa predstavnicima škole, mesne zajednice Golubinci i lokalne samouprave obišli su OŠ “23. oktobar” koja će do početka naredne školske godine biti renovirana zahvaljujući sredstvima ove kompanije koja uveliko radi na rekonstrukciji i modernizaciji srpskih pruga. Projekat pomoći srpskim školama realizuje se na osnovu sporazuma koji je postignut između predsednika ove kompanije koja radi na rekonstrukciji srpskih pruga Vladimira Ivanovića Jakunjina i predsednika Srbije Tomislava Nikolića i premijera Aleksandra Vučića. U ovoj školi gorući problem je star krov na čiju rekonstrukciju će biti stavljen akcenat radova. Rusku delegaciju svečano su dočekali direktor škole Milorad Bosančić, pomoćnik predsednika opštine Goran Savić, direktor Direkcije za izgradnju Nedeljko Kovačević, predsednik Mesne zajednice Golubinci Mirko Jovanović kao i kolektiv škole i meštani Golubinaca.
Ovom prilikom generalni direktor „RŽD Internešnala“ Sergej Pavlov uručio je direktoru škole Miloradu Bosančiću sliku hrama Hrista Spasitelja kao znak večnog prijateljstva dva naroda.
Info Novi Banovci 03.07.2015.
Mesna organizacija saveza boraca Novih Banovaca sutra, u 11 časova, položiće venac na spomen obeležje palim borcima, rekao je za RTV Stara Pazova Milomir Banduka, sekretar ove organizacije. Posle svečanosti predviđena je radna izborna sednica, a zatim druženje u Lovačkom domu, najavio je Banduka.
Sport Belegiš 03.07.2015.
Dragan Macura je novi trener fudbalera Hajduka 1925 Podunavca iz Belegiša. On je preuzeo ekipu umesto Đorđa Maletića koji je vodio Belegišane u finišu prolećnog dela prvenstva u Sremskoj ligi. Macura je nekada bio trener Zemuna gde je vodio i omladinsku školu, Jedinstva iz Stare Pazove i Železničara iz Beograda. Prema rečima Alekse Milosavljevića člana uprave sremskoligaša iz Belegiša ekipu je već pojačalo nekoliko kvalitetnih igrača, a novi trener će sa radom početi sredinom sledeće nedelje kada će i početi pripreme za novu fudbalsku sezonu.
Info Stara Pazova 02.07.2015.
Na teritoriji staropazovačke opštine tretman suzbijanja odraslih komaraca sa zemlje i iz vazduha obaviće se u periodu od 4.7. do 5.7. i to u sledećim mestima: Golubinci, Krnješevci, Vojka, Nova Pazova, Stara Pazova, Novi Banovci, Stari Banovci, Belegiš i Surduk, uključujući i priobalje Dunava. Preparati kojim će se izvršiti tretman su: Deltasect 1,2 ULV ili Ti Bi 24. Upozoravaju se pčelari da su preparati kojim će se izvršiti tretman toksični za pčele, te da uklone košnice najmanje 5 kilometara od navedenih mesta tretiranja. Dejstvo preparata traje 3 dana.
Info ostalo 02.07.2015.
Danas je u Batajnici otvoren novi, savremeno opremljen market trgovačkog lanca Medius. U oko 200 kvadratnih metara savremeno opremljenog prodajnog prostora od sada će meštani ovog dela Batajnice imati prilike da pazare sve što je jednom domaćinstvu potrebno, a po asortimanu robe i mnogo više. Ovo je 14. po redu supermarket Mediusa, a drugi u ovoj beogradskoj opštini. U novom objektu zaposleno je novih 10 radnika, a u ponudi je oko 4000 artikala kao i uvek sveže meso, voće i povrće. Verni potrošači i u ovom marketu mogu da koriste Medius klub karticu koja im donosi brojne pogodnosti pri kupovini.
Kultura Stara Pazova 02.07.2015.
Kulturno leto 2015. donosi brojne dečje predstave i hit filmove. Programi će biti na platou ispred pozorišta i u pozorišnoj sali, a pored letnjeg bioskopa nastavlja i ciklus biografskih filmova. U najavi je i koncert klasične muzike u julu i rok koncert u avgustu, lokalnih umetnika i muzičara. U Galeriji Centra za kulturu biće otvorena stalna postavka slika.
Kultura Stara Pazova 02.07.2015.
Turistička organizacija opštine Stara Pazova izabrala je najlepše fotografije našeg kraja od fotografija koje su pristigle na konkurs za jun mesec. Autori pet fotografija: Tijana Grumić, Željko Ubović, Nataša Raco i Zoran Milić nagrađeni su izletom u Brzeće, kanu avanturom kroz Petrovaradinski rit, ulaznicama za bazene Horizont, ručkom u restoranu Staro mesto i bocama vina iz Vinarije Kovačević. Konkurs za izbor najlepših fotografija traje do kraja godine a svakog meseca se nagrađuju najbolji autori.
Sport Stara Pazova 02.07.2015.
Na sinoćnoj Skupštini SKUD-a Janko Čmelik je usvojen izveštaj o prošlogodišnjem radu i finansijski izveštaj. Sve programske forme su ostvarile planiranu aktivnost i postigli značajne rezultate na smotrama i festivalima. Iako je godina bila teška ipak se rukovodstvo trudilo da obezbedi finansijska sredstva kako za redovnu aktivnost tako i za gostovanja amatera. Na sednici je usvojen i plan rada za ovu godinu u kojoj su amateri već postigli dobre rezultate u dosadašnjem ovogodišnjem takmičarskom ciklusu.
Sport Stari Banovci 02.07.2015.
Ekipa Kafe „Prolaz“ pobednik je Memorijalnog turnira u malom fudbalu „Kosta Tomašević“ koji je sinoć završen u Starim Banovcima. Pored pobedničkog pehara ovoj ekipi pripala je novčana nagrada od 400 hiljada dinara. Drugo mesto i 100 hiljada dinara, osvojila je Farbara „Vesić“, a treće mesto i 50 hiljada dinara pripalo je ekipi „Dortmund“. Za najboljeg strelca proglašen je Aranđel Stojković iz trećeplasirane ekipe, a najbolji golman turnira je Ivan Stojnić iz pobedničke ekipe. Nagrade je uručio Dejan Majstorović, reprezentativac Srbije u basketu, u završnoj večeri nastupilo je Kulturno umetničko društvo „Izvor“ iz Starih Banovaca, a finalno veče pratilo je više stotina gledalaca. U organizaciji turnira pomogli su: Opština Stara Pazova, Javna komunalna preduzeća „Čistoća“, „Vodovod i kanalizacija“ i Mesna zajednica Stari Banovci.
Info Stara Pazova 01.07.2015.
Na poslednjoj sednici, Skupština opštine Stara Pazova usvojila je izmene Odluke o utvrđivanju doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta, pa će posle 7. jula, kada izmene stupe na snagu, doprinosi biti trostruko manji, a samim tim i jeftinija gradnja u staropazovačkoj opštini. Ovo smanjenje je na neki način i poziv investitorima da ovde grade stambene i poslovne objekte, rekao je Miodrag Vuksan, načelnik Odeljenja za urbanizam i građenje. Za stambeni objekat u prvoj zoni, u centralnim delovima Stare i Nove Pazove i Novih Banovaca, po jednom kvadratu stambene površine doprionosi su iznosili oko dve hiljade dinara, a sada su oko 722 dinara.
Info Stara Pazova 01.07.2015.
Pazovački vodovodod uverava građane da je voda u opštini Stara Pazova apsolutno ispravna za piće. Vodu isključivo kontroliše Zavod za javno zdravlje iz Sremske Mitrovice i analize se vrše redovno. Vodosnabdevanje u opštini Stara Pazova je uredno i nestašice vode neće biti, ali iz Vodovoda apeluju na građane da vodu racionalno troše.
Info Stara Pazova 01.07.2015.
Sinoć u Zanatskom domu u Staroj Pazovi je održana prezentacija projekta „Centar preduzetništva i zanatstva“ u organizaciji Udruženja građana „Korak Stare Pazove“. Cilj projekta je da od zaborava sačuva kako ljude koji su u Staroj Pazovi 50-ih i 60-ih pokrenuli razvoj male privrede tako i samu zgradu Zanatskog doma koja je u to vreme bila epicentar dešavanja za celokupno građanstvo opštine.
Članovi Udruženja građana „Korak Stare Pazove“ planiraju i da obnove zgradu Zanatskog doma koja je sada u veoma lošem stanju. Po njihovom planu zgrada bi trebalo da bude obnovljena u rekonstruktivnom smislu za 3-5 godina, trebalo bi da ima energetski pasoš tj. da bude po svim standardima EU za gradnju i da bude samoodrživa u smislu da ima „Zelene krovove“ koji smanjuju troškove grejanja i hlađenja u zgradama pod njima za oko 20%, a sve kako bi kao nekada i dalje mogla služiti svim građanima naše opštine.
Info Stari Banovci 01.07.2015.
Večeras u 20.30 časova, na finalnoj večeri Memorijalnog turnira „Kosta Tomašević“ u Starim Banovcima, za treće mesto i novčanu nagradu od 50 hiljada dinara sastaće se ekipe: „LA PONE“ iz Bačkog Petrovca i „Dotrmund“. Oko 21.30 čas nastupiće Kulturnoumetničko društvo „Izvor“ iz Starih Banovaca, a od 22.00 sata biće odigrana finalna utakmica između ekipa „Farbara Vesić“ iz Beograda i Kafe „Prolaz“ iz Nove Pazove. Nagrada za pobednika turnira je 400 hiljada dinara, a ekipi koja osvoji drugo mesto pripašće 100 hiljada dinara. Od 23.00 sata trebalo bi da bude organizovana žurka povodom završetka ove sportske manifestacije koja je organizovana uz veliku pomoć Opštine Stara Pazova, Mesne zajednice Stari Banovci i Javnih komunalnih preduzeća „Čistoća“ i „Vodovod i kanalizacija“.
Firma Eurostroj iz Stare Pazove zapošljava trgovca u maloprodajnom objektu Praktiker. Pored rasvete i elektromaterijala, u prodavnici Praktiker u ponudi je širok asortiman šrafovske robe, ručnog, baštenskog i elektro alata, profi i hobi program. Ako ste komunikativni, vredni, imate iskustvo rada kao trgovac, prijavite se ili nam dostavite Vašu radnu biografiju.Poželjno je da kandidati budu elektotehničke struke ili da imaju osnovno znanje u navedenoj oblasti. Zainteresovai kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj: 063/267 032, ili poslati svoju radnu biografiju na e-mail: hr.mng@eurostroj.rs.
Potrebni radnici za rad u perionici veša u Staroj Pazovi.Zainteresovani kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj 069/40-51-500 kao i na broj telefona 063/24-41-76.
Firmi Moto-plast doo koja se bavi proizvodnjom folije, potrebni proizvodni operateri sa ili bez radnog iskustva za rad u proizvodnom pogonu u Novoj Pazovi. Rad je organizovan u smenama. Svoju radnu biografiju sa nazivom pozicije za koju konkurišete,zainteresovani kandidati mogu poslati na e-mail adresu: info@motoplast.rs ili doći lično u prostorije firme u ulici Njegoševa 111 u Novoj Pazovi.Za više informacija zvati na telefon broj 022/323-584 kao i na broj 022/323-364 svakog radnog dana od 8 do 16 časova.
Potrebni radnici muškog pola , za rad na presama u proizvodnji bakelitnih toalet dasaka. Zainteresovani kadidati sve informacije mogu dobiti na telefon broj 063/450-426 u periodu od 08 do 14 časova.
Predstavništvu kanadske firme Integrity iz Stare Pazove, potrebni radnici u proizvodnji. Prijave na telefone 022/310-147 i 060/508-0844 ili doći lično u sedište firme Golubinački put bb.
Stovarištu Šovljanski iz Starih Banovaca hitno potrebna dva fizička radnika. Za više informacija doći lično na adresu Grčka 2, ili pozvati na telefon broj 022/310-608.
Usled proširenja proizvodnih kapaciteta kompanija IGB AUTOMOTIV raspisuje konkurs za prijem 100 radnika u proizvodnom pogonu u Inđiji. Konkurs je otvoren do 1. juna. Prijave i biografije možete poslati na e-mail adresu prijava@bauerhin.rs ili direktno predati u kompaniji.
Potrebne žene za prodaju sladoleda u Novoj i Staroj Pazovi.Zainteresovane kandidatkinje mogu se javiti na broj telefona 060/5108333.
Kompaniji DIS su potrebni mladi, vredni i ambiciozni ljudi na sledećim pozicijama u marketu u Novoj Pazovi: prodavac- izlagač, kasir, prodavac na odeljenju voća i povrća, prodavac na odeljenju delikatesa i gotovih jela, mesar, magacioner, referent nabavke, poslovođa, vozač- dostavljač, Direktor marketa. Prijave sa kratkom biografijom i fotografijom posalti na hr@dis.rs ili se prijavite putem upitnika na sajtu www.dismarket.rs. Konkurs je otvoren do kraja juna.