Pregled vesti za Avgust 2015.


Info Stara Pazova 31.08.2015.
Opština Stara Pazova danas je po tradiciji nagradila najuspešnije učenike osnovnih i srednjih škola koji su ostvarili zapažene razultate na brojnim takmičenjima u školskoj 2014/2015. godini. Na svečanom prijemu, koji je održan u svečanoj sali Bele zgrade u Staroj Pazovi, predsednik Opštine Đorđe Radinović i načelnik Odeljenja za društvene delatnosti Željko Šolaja uručili su đacima vredne nagrade. Učenicima generacije i nosiocima Vukovih diploma dodeljeni su tablet uređaji i mini pokloni, đacima koji su osvojili jedno od prva tri mesta na međunarodnim i republičkim takmičenjima i prvoplasiranim učenicima na okružnim takmičenjima dodeljene su vredne novčane nagrade. Nagrađeni su i odabrani prosvetni radnici i vaspitači Pohvalnicama i vrednim knjigama.
Info Stara Pazova 31.08.2015.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi su, po nalogu nadležnog tužioca, odredili zadržavanje do 48 časova za P.K. (21) i I.K. (51) zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo teška krađa. Oni se terete da su u toku noći, provalili u pomoćni objekat jednog domaćinstva i otuđili veću količinu alata, auto-delova i drugih metalnih predmeta u vrednosti oko 100.000 dinara. Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti saslušani u Osnovnom javnom tužilaštvu u Staroj Pazovi.
Kultura Novi Banovci 31.08.2015.
Šesta tradicionalna likovna kolonija „Dunavac”, održana je u subotu, u Domu kulture, u Novim Banovcima. Više od 30 učesnika sa teritorije naše opštine, ali i iz Beograda slikalo je različitim tehnikama, od akvarela do ulja na platnu. Nakon celodnevnog slikanja i druženja, u galeriji „Leonardo“ otvorena je izložba na kojoj su izloženi radovi svih umetnika, učesnika kolonije. Tom prilikom uručene su diplome učesnicima i zahvalnice donatorima i zaslužnim građanima koji su učestvovali u organizaciji ove kulturne manifestacije, koja promoviše kulturu i likovnu umetnost na teritoriji opštine Stara Pazova. Koloniju su organizovali ULU „Leonardo” i Udruženje prijatelji dece i mladih iz Novih Banovaca.
Info Stara Pazova 31.08.2015.
U osnovnim školama na teritoriji naše Opštine sutra će biti upriličen svečani doček i prozivka đaka prvaka. Ove godine Osnovna škola „Boško Palkovljević Pinki“ u Staroj Pazovi ima četiri odeljenja prvog razreda, u kojima je ukupno 94 učenika, a prozivka prvaka uz svečani program biće organizovana sutra u 9.00 sati. U čast 64 prvaka, raspoređenih u tri odeljenja, učenici škole „Simeon Aranicki“ pripremili su prigodan program koji počinje sutra u 8.15 sati. Prozivka prvaka u najvećoj osnovnoj školi „Rastko Nemanjić Sveti Sava“ u Novoj Pazovi, koja je u prvi razred upisala 166 učenika, biće obavljena danas u 18 časova.
Kultura Stara Pazova 31.08.2015.
Sa početkom nove školske godine počinju sa radom i amateri u Kulturno umetničkim društvima. Folklorni ansambl Dukat organizuje prijem novih članova, saznajemo od Svetlane Rudić umetničkog rukovodioca ovog ansambla. Prijem novih članova od najmlađih koji će naučiti prve korake na sceni do starijih koji već nešto znaju će biti 1. i 4. septembra od 20 do 21 sat u Sokolskom domu.
Sport Stara Pazova 31.08.2015.
U trećem kolu Srpske lige područje Vojvodina fudbaleri Omladinca igrali su u Novim Banovcima protiv Radničkog iz Sremske Mitrovice 1:1, Dunav iz Starih Banovaca je pobedio Slogu u Temerinu sa 2:0, dok je Radnički iz Nove Pazove izgubio u Odžacima od ekipe OFK Odžaci sa 3:1. U trećem kolu Novosadsko-Sremske lige Jedinstvo je pobedilo u Staroj Pazovi Mladost iz Bačkog Jarka sa 3:1, a Sremac iz Vojke je savladao LSK u Laćarku sa 2:1. Hajduk 1925 Podunavac iz Belegiša savladao je Rudar u Vrdniku sa 1:0 u trećem kolu Sremske lige, a Jadran iz Golubinaca je izgubio od Slovena u Rumi sa 3:1.
Info Stara Pazova 28.08.2015.
Konkurs za ostvarivanje prava na regresiranu cenu prevoza učenika i studenata traje do 17. septembra, podsetio je danas u izjavi za RTV Stara Pazova Željko Šolaja, načelnik Odeljenja za društvene delatnosti, kulturu i informisanje Opštine Stara Pazova. Šolaja je rekao da učenici i studenti obrasce prijava mogu preuzeti i u mesnim kacelarijama. Takođe, popunjene prijave mogu se takođe predati u mesnim kancelarijama, a detalji u vezi konkursa nalaze se na sajtu Opštine Stara Pazova.
Info Stara Pazova 28.08.2015.
Sve osnovne i srednje škole na teritoriji Opštine spremno će dočekati učenike 1. septembra, rekao je danas u razgovoru za RTV Stara Pazova Milan Predojević, predsednik Aktiva direktora i direktor Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki“ u Staroj Pazovi i istakao da se radovi na uređenju školskih objekata privode kraju. Nova nastavna godina će početi u utorak, 1. septembra. Za učenike od 1. do 4. razreda osnovnih škola i Gimnazije „Branko Radičević“ nastava će biti organizovana u prepodnevnoj smeni, učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola i Tehničke škole u Staroj Pazovi nastavu će pratiti u popodnevnoj smeni, dok će se za učenike Ekonomsko–trgovinske škole nastava izvoditi u dve smene, kazao je Predojević. Od ove školske godine u Osnovnoj školi „Simeon Aranicki“ nastava u prepodnevnoj smeni za učenike od prvog do četvrtog razreda će počinjati u 7.30 časova, u ostalim osnovnim školama nastava počinje u 8.00 sati.
Info Stara Pazova 28.08.2015.
Prema podacima Opštinskog odbora obrazovanja Samostalnog sindikata Srbije u školama u staropazovačkoj opštini od ukupno 782 zaposlena, višak je jedan posto, odnosno osam punih normi. Problem će biti rešen angažovanjem profesora u srodnim predmetima ili preko berze u susednim opštinama - slažu se direktori škola i predsednik Opštinskog odbora obrazovanja Rade Erceg.
Info Stara Pazova 27.08.2015.
U Osnovnoj školi „Simeon Aranicki“ u Staroj Pazovi letnji raspust je iskorišćen za održavanje zgrade i uređenje radnog prostora. Tokom leta su okrečene kuhinja i biblioteka, uređena je učionica koju je koristio vrtić u protekloj školskoj godini i prostorija u kojoj će biti smeštena presa za recikliranje, rekla je u razgovoru za RTV Stara Pazova direktorka Slađana Bursać. Zbog povećanog broja odeljenja, od ove školske godine nastava u prepodnevnoj smeni za učenike od prvog do četvrtog razreda će počinjati u 7.30 časova, istakla je direktorka Bursać.
Info Stara Pazova 27.08.2015.
U školskoj godini 2015/2016. u Osnovnoj školi „Heroj Janko Čmelik“ u Staroj Pazovi biće najmanje učenika do sada. Upisano je 24 prvaka, za koje je sve udžbenike obezbedio Nacionalni savet slovačke nacionalne manjine. Dobiće i školske torbe i pribor, koje je po drugi put ove godine obezbedila Matica slovačka u Srbiji sa Kancelarijom za Slovake u dijaspori u SR. Shodno mogućnostima, ovog leta su okrečene dve učionice i deo hodnika, a iz projekata, koje je škola dobila iz pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i Saveza za školski sport, biće obnovljena računarska oprema i sportski rekviziti. Učenici viših razreda već tradicionalno pripremaju program za svečani prijem prvaka 1. septembra.
Sport Stara Pazova 27.08.2015.
Đorđe Radinović predsednik Opštine Stara Pazova juče je svečano otvorio treći Maks sport kup koji se igra u Sportskom centru u Staroj Pazovi, a potom je izveo početni udarac pred početak utakmice između mladih fudbalera Omladinca iz Novih Banovaca i Domžala. Otvaranju je prethodilo nadletanje zmajeva aero kluba Vihor iz Nove Pazove koji su bacali poklone za mlade fudbalere. Turnir je počeo juče i igra se u Sportskom centru po čitav dan, učestvuje rekordnih 160 ekipa iz 11 zemalja, a među učesnicima su i klubovi iz staropazovačke opštine, igra se u četiri uzrasne kategorije. Turnir će trajati do nedelje, 30. avgusta.
Sport Belegiš 27.08.2015.
Fudbaleri Hajduka 1925 Podunavca iz Belegiša pobednici su Kupa opštinskog fudbalskog saveza Stara Pazova, kao prvoj fazi kup takmičenja na nivou Srbije. Oni su juče na svom terenu pobedili Jadran iz Golubinaca sa 6:0, a kapitenu Milošu Gradiću pehar je predao Slobodan Jovanović, predsednik Opštinskog fudbalskog saveza Stara Pazova. Pored osvojenog pehara ekipa iz Belegiša će nastaviti takmičenje u kupu na nivou Srema u kome takođe brani pehar, osvojen prošle sezone.
Info Novi Banovci 26.08.2015.
U toku su radovi na izgradnji kružne raskrsnice sa svim potrebnim proširenjima kod Novih Banovaca. Vrednost ove investicije Direkcije za izgradnju opštine Stara Pazova iznosi oko 25 miliona dinara bez PDV-a. Kružna raskrsnica se gradi kod objekata kompanija Ajmaks i Volvo, na izlazu iz Novih Banovaca ka Batajnici i Beogradu. Ovaj putni pravac do sada je bio neuslovan i nebezbedan za saobraćaj, izgradnjom kružne raskrsnice podići će se nivo bezbednosti saobraćaja što je jedan od preduslova dolaska stranih investitora u ovu industrijsku zonu, kao što je npr. švedska kompanija Ikea, izjavio je prilikom obilaska radova direktor Direkcije za izgradnju Nedeljko Kovačević.
Izvršena su sva potrebna proširenja raskrsnice i trenutno se vrši nasipanje kamenog materijala. Postavljeni su novi ivičnjaci koji formiraju konturu kružne raskrsnice, a postaviće se i autobuske niše za autobuska stajališta. Vrši se i iskop kanala za prihvat atmosferskih voda. Predstoji polaganje elektro kablova za javnu rasvetu koja je takođe u planu da se postavi. Rok za završetak radova je 75 kalendarskih dana.
Sport Stara Pazova 26.08.2015.
Đorđe Radinović predsednik Opštine Stara Pazova primio je mlade fudbalere Rome iz Rima, sa trenerima i njihovim roditeljima, koji učestvuju na na fudbalskom turniru Maks sport kup, koji je počeo jutros i na kome učestvuje 160 ekipa iz Srbije i inostranstva. U veoma srdačnom razgovoru predsednik Radinović je izrazio veliko zadovoljstvo što se ovaj turnir organizuje u Staroj Pazovi i što je okupio ovako veliki broj učesnika, a nastupaju i dečaci iz naše Opštine. Gosti iz Rima su zahvalili na prijemu i gostoprimstvu, a u znak sećanja na ovaj susret predsedniku Radinoviću su poklonili dres Rome i Plaketu kluba, a prvi čovek naše Opštine je uzvratio poklonima. Treći Maks sport kup u Sportskom centru u Staroj Pazovi počeo je jutros i trajaće do nedelje, a svečano otvaranje je danas u 17 časova.
Info Stara Pazova 26.08.2015.
Afirmativne mere doporinele su većem interesovanju đaka romske nacionalnosti za srednje i visoko obrazovanje, rekao je gostujući u RTV Stara Pazova Aleksandar Balinović, koordinator Kancelarije za inkluziju Roma u staropazovačkoj opštini. Svake godine ima sve više srednjoškolaca, a u odnosu na školsku 2011/12. taj broj se udvostručio, ove godine srednju školu je upisalo 66 đaka, dok ih je pre četiri godine bilo 33, rekao je Balinović.
Info Stara Pazova 26.08.2015.
U Osnovnu školu „Rastko Nemanjić Sveti Sava“ u Novoj Pazovi i ove godine je upisano najviše đaka prvaka. Od prvog septembra u klupama novopazovačke škole će sedeti 164 učenika prvog razreda, osam manje nego godinu dana ranije, rekao je u razgovoru za RTV Stara Pazova direktor Strahinja Blagojević i istakao da će prvaci biti raspoređeni u šest odeljenja. Prozivka nove generacije prvaka biće upriličena u utorak u podne, kazao je Blagojević.
Info Belegiš 26.08.2015.
U četvrtak 27. avgusta u periodu od 08.00 do 12.30 zbog elektromontažnih radova na trafostanici Karađorđeva u Belegišu bez električne energije biće ulica Karađorđeva od broja 1 i 2 do brojeva 37 i 44, Kralja Petra Prvog od broja 1 i 2 do 15 i 20 i ulica Branka Radičevića od broja 1 i 2 pa do brojeva 11 i 16. Istog dana u Staroj Pazovi od 8.00 do 13.00 časova bez električne energije biće trafo stanica Feromont.
Info ostalo 25.08.2015.
Elektroprivreda Srbije, regionalni centar Elektrovojvodine pustila je pod napon rekonstruisanu i dograđenu trafostanicu u Pećincima, po završetku druge etape radova. Prilikom izgradnje ove TS korišćena je najsavremenija oprema koja postoji na evropskom tržištu, samim tim ova trafostanica jedna je od najkvalitetnijih i najpouzdanijih u ovom delu Evrope. Puštanjem u pogon drugog transformatora tj. kompletno opremljene trafostanice Pećinci sa dva dalekovoda i dva trafo polja obezbeđuje se viši nivo pouzdanosti i sigurnosti napajanja kao i kvaliteta napona za sve postojeće ali i za nove kupce električne energije.
Info Stara Pazova 25.08.2015.
Povodom nedavne posete delegacije opštine Stara Pazova opštini Strumica u Republici Makedoniji danas smo razgovarali sa predsednikom opštine Đorđem Radinovićem koji je istakao veliki značaj potpisanog memoranduma o saradnji u oblasti sporta, kulture, poljoprivrede i privrede koji će, po njegovim rečima, još više približiti dva naroda. U narednom periodu privrednici iz ove makedonske opštine posetiće opštinu Stara Pazova gde će razgovarati sa domaćim privrednicima. Delegacija Opštine Stara Pazova boravila je i u poseti Opštini Kistanje i manastiru Krka u Hrvatskoj gde naša Opština ulaže mnogo truda kako bi pomogla srpskom stanovništvu koje živi u Republici Hrvatskoj.
Razgovarajući o ovoj temi, predsednik Radinović je rekao da će opštinama u kojima živi Srpsko stanovništvo pomoći da unaprede privredu. Zahvaljujući sve naprednijoj privredi i povezivanju u cilju preuzimanja i primene znanja iz razvijenih evropskih zemalja kao i saradnji sa relevantnim državnim i stručnim institucijama, Opština Stara Pazova svrstala se u grupu najrazvijenijih opština u našoj zemlji.
Info Stara Pazova 25.08.2015.
Danas je na autobuskoj stanici Laste Srem u Staroj Pazovi, u „Gurmanu“ u Novoj Pazovi i na punktu u naselju Banovci Dunav počela prodaja đačkih i studentskih markica za septembar, a markice će biti obavezne od 7. septembra, rekao je u razgovoru za RTV Stara Pazova Zoran Tomašević, šef autobuske stanice. Do Stare Pazove, od Nove Pazove, Vojke, Golubinaca i Starih Banovaca, markica će koštati 530.00 dinara, od Novih Banovaca 635.00, od Belegiša 740.00 i od Surduka 790 dinara. Mesečna markica do Zemuna, od Starih Banovaca koštaće 2375.00 dinara, od Belegiša 2850.00, od Surduka 3960.00 i od Nove Pazove 2215.00 dinara. Šalteri na autobuskoj stanici rade svaki dan od 5 do 21 sat, a iz Laste apeluju da se uz mesečnu kupi i peronska karta po takođe nepromenjenoj ceni od 650.00 dinara.
Info Nova Pazova 25.08.2015.
Tokom letnjeg raspusta u Osnovnoj školi „Rastko Nemanjić Sveti Sava“ u Novoj Pazovi okrečeno je više od 1.500 kvadrata radnog prostora. Krečenje je završeno u deset učionica, u dve učionice su zamenjeni podovi a jedna je opremljena novim nameštajem, dok su u staroj školi okrečene tri učionice i hodnik, rekao je u razgovoru za RTV Stara Pazova direktor Strahinja Blagojević i istakao da će do kraja nedelje biti uređena još jedna učionica i dva toaleta. Za krečenje novopazovačke škole Opština je opredelila 600 hiljada dinara, rekao je direktor Blagojević.
Sport Stara Pazova 25.08.2015.
U Sportskom centru u Staroj Pazovi sutra će početi treći po redu Maks sport turnir za mlađe kategorije u fudbalu. Na turniru će učestvovati preko 150 ekipa iz zemlje i inostranstva, što je rekordan broj, a među kojima i veliki broj mlađih selekcija iz klubova sa teritorije staropazovačke opštine. Svečano otvaranje turnira će biti sutra u 17 časova. Kao i prethodne dve godine i ove veliku pomoć u organizaciji turnira pružila je Opština Stara Pazova i predsednik Đorđe Radinović. Turnir će trajati do nedelje 30. avgusta.
Info Stara Pazova 24.08.2015.
Zahvaljujući sve naprednijoj privredi i povezivanju u cilju preuzimanja i primene znanja i dobre prakse iz razvijenih evropskih zemalja, kao i saradnji sa svim relevantnim državnim i stručnim institucijama, Opština Stara Pazova se svrstala u grupu najrazvijenijih opština u našoj zemlji. Oslanjajući se na prijateljske odnose Republike Srbije i Republike Makedonije, koji predstavljaju značajan preduslov za izgradnju snažnije i konkretnije saradnje, sredinom avgusta, delegacija Opštine Stara Pazova na čelu sa predsednikom Đorđem Radinovićem boravila je u zvaničnoj poseti Opštini Strumica u Makedoniji, a tokom posete gradonačelnik Strumice Zoran Zaev i predsednik Radinović potpisali su Memorandum o razumevanju i saradnji.
Kultura Nova Pazova 24.08.2015.
KUD Mladost iz Nove Pazove osvojilo je 1. mesto za muzičku pratnju i ponelo titulu Laureat 1 za instrumental na međunarodnom festivalu “Bugarska ruža” u mestu Primorsko u Bugarskoj. Na festivalu se nalazi dečja grupa koja je nastupala u subotu i u nedelju, u konkurenciji sedam država i 56 izvedenih numera i bili su jedini predstavnici Srbije.
Info ostalo 24.08.2015.
Svako selo u inđijskoj opštini ima neku svoju specifičnu manifestaciju koju podržava opština rekao je Petar Filipović, predsednik opštine Inđija otvarajući juče XII Pudarske dane. I ove godine kao i ranijih ova manifestacija je okupila ne samo meštane najmanjeg sela u inđijskoj opštini već i iz okolnh sela a dosta je bilo i staropazovčana koji imaju najviše vinograda u ovom delu Fruške gore. U kulturno umetničkom programu su učestvovali SKUD Janko Čmelik, KUD Zvolen iz Kulpina i KUD Đorđe Natošević iz Novog Slankamena. Dosta je bilo i izlagača na etno izložbi, organizovana su takmičenja za najukusniju riblju čorbu, najbolje vino i najlepšu pudarsku palicu. U crkvi je bila svečana liturgija sa gostima iz Padine. U večernjim časovima pored nekadašnje pudarske igranke bio je i rok koncert.
Info Stara Pazova 24.08.2015.
Na poslednjoj sednici Saveta Mesne zajednice Stara Pazova jednoglasno je usvojen rebalans Finansijskog plana mesne zajednice za tekuću godinu. Ukupni prihodi Mesne zajednice Stara Pazova po rebalansu utvrđeni su u iznosu od 20 miliona dinara.
Info Stara Pazova 24.08.2015.
„Tehnička škola u Staroj Pazovi još u prvom upisnom roku popunila je odeljenje novog smera, tehničar za drumski saobraćaj, u svim ostalim smerovima ima još mesta“ – rekao je u razgovoru za RTV Stara Pazova Lazar Đukić, direktor škole. Od 150 mesta u prvom razredu slobodno je još oko tridesetak u preostalih pet smerova. Mesta ima u odeljenjima za zanimanje mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje, tehničar za kompjutersko upravljanje, tehničar za grafičku pripremu - za četvorogodišnje školovanje i za zanimanja automehaničar i mehaničar za grejnu i rashladnu tehniku, za koje školovanje traje tri godine, rekao je Đukić.
Kultura Stara Pazova 24.08.2015.
Slovačko vojvođansko pozorište u Bačkom Petrovcu izvelo je premijeru predstave Čaj kod gospodina senatora – Reality show. Ova komedija po tekstu Ivana Stodole, u kojoj je tema podsmeh malograđanskom društvu i politici, iako napisana početkom prošlog veka, aktuelna je i danas. Režiju potpisuje mladi reditelj iz Slovačke Rihard Sinatra, dramaturgiju Jan Chalupka. U predstavi igraju slovački vojvođanski glumci, među kojima dvoje iz Stare Pazove – Zdenko Kožik i Igor Piskla.
Sport Stara Pazova 24.08.2015.
U drugom kolu Srpske lige područje Vojvodina fudbaleri Radničkog pobedili su u Novoj Pazovi Bačku 1901 iz Subotice sa 2:1, a Omladinac iz Novih Banovaca je kao gost savladao Vršac sa 1:0. Dunav јe u Starim Banovcima pobedio ekipu OFK Odžaci sa 3:1. U drugom kolu Novosadsko-Sremske lige Jedinstvo iz Stare Pazove je poraženo od ŽSK-a u Žablju sa 2:0, a Sremac je u Vojki pobedio Slogu iz Erdevika sa 2:0. U drugom kolu Sremske lige, Hajduk 1925 Podunavac je u Belegišu pobedio Napredak iz Popinaca, sa 2:1, a Jadran je u Golubincima savladao Rudar iz Vrdnika sa 4:0.
Sport Stara Pazova 21.08.2015.
Mihaela Đaković, teniserka iz Nove Pazove, plasirala se u finale teniskog turnira Tennis Europe u Sarajevu, za devojčice uzrasta do 16 godina. Ona je u polufinalu savladala teniserku iz Hrvatske Lanu Šipek i to sa 2-0(6:3,7:5). Mihaela je od samog starta nametnula svoj stil igre i praktično se jedina i pitala za sam ishod. U drugom setu pri vođstvu od 5:3 imala je i dve meč lopte koje nije uspela da iskoristi ali je zato iskoristila treću meč loptu pri rezultatu 6:5 i tako obezbedila sebi treće uzastopno finale na poslednja tri turnira koja je odigrala. Finale je zakazano za subotu, a Mihaelin protivnik biće Anđela Skrobonja iz Subotice koja je u drugom polufinalu pobedila teniserku iz Litvanije Darju Semenistaja.
Info Stara Pazova 21.08.2015.
Na teritoriji staropazovačke opštine, juče pre podne za sat vremena palo je 47 litara kiše po kvadratnom metru. Sa padavinama u prethodna 4 dana, u staropazovačkom ataru palo je ukupno 82 litre kiše. Nakon dvomesečne suše sa temperaturama od 38 stepeni, zemljište je do te mere isušeno da su količine vode „prošle“ kroz zemlju bez blata na njivama. Berba suncokreta, duvana i ranih sorti kukuruza je prekinuta zbog vlage u vazduhu. Agronomi kažu da padavine usevima više ne mogu pomoći, jer su sazreli, jedino će se koren šećerne repe znatno oporaviti. Kiša je dobrodošla žednoj zemlji, radi lakše obrade nakon žetve pšenice.
Info Stara Pazova 21.08.2015.
U prvi razred gimnaziji „Branko Radičević“ u Staroj Pazovi upisano je 110 đaka ali ima još podnetih zahteva za upis, tako da će i ove godine biti popunjena sva četiri odeljenja - saznali smo od direktora Miroslava Opavskog. Iduće nedelje će biti završeno krečenje učionica a drugi, obimniji radovi, za sada su odloženi.
Info Stara Pazova 20.08.2015.
Kompanija MR&CO je uslovno kupila RTV Stara Pazova. Danas je u Beogradu bilo otvaranje ponuda sa validnom dokumentacijom. Na javnoj licitaciji RTV Stara Pazova je prodata kompaniji MR&CO po ceni od 47.300 evra, što je bila bolja ponuda od Jovane Bosnić koja je takođe učestvovala na licitaciji. U narednih mesec dana sledi provera podataka za uslovnu kupovinu RTV Stara Pazova i ukoliko sve bude u redu biće potpisan ugovor sa Kompanijom MR&CO.
Info Vojka 19.08.2015.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi su, po nalogu nadležnog tužioca, odredili zadržavanje do 48 časova za M.R. (1967) i N.N. (1978), zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo teška krađa u produženom trajanju. Oni se terete da su u jednoj noći izvršili pet provala u kuće i pomoćne prostorije meštana u naselju Vojka i ukrali alat, trimere, hranu, čime su pričinili materijalnu štetu od oko 356.000 dinara. Osumnjičeni će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti dovedeni na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Staroj Pazovi.
Info Nova Pazova 19.08.2015.
U toku je sanacija i rekonstrukcija dela Proleterske ulice i kompletne ulice Miloša Obilića u dužini od 1300 metara u Novoj Pazovi, izjavio je za RTV Stara Pazova Nedeljko Kovačević, direktor Direkcije za izgradnju Opštine Stara Pazova. Ulica Miloša Obilića biće proširena na 6 metara, postavljeni ivičnjaci, a biće i presvučen novi asfalt. Po rečima Kovačevića, kada bude izgrađena petlja na auto-putu Beograd – Novi Sad, u ovoj ulici, koja će biti pristupna saobraćajnica do petlje, doći će do povećanja frekvencije saobraćaja. On je takođe rekao da će veoma brzo početi i dugo očekivana izgradnja petlje na auto-putu Beograd – Novi Sad.
Info Stara Pazova 19.08.2015.
Osnovna škola „Boško Palkovljević Pinki“ u Staroj Pazovi će ove godine imati 28 prvaka više nego lane. Prethodne školske godine u klupama škole Pinki sedelo je 66 učenika prvog razreda, a ove godine upisano je 94 đaka prvaka. Prvaci će biti raspoređeni u četiri odeljenja, od kojih će dva nastavu pratiti u renoviranim učionicama, rekao je za RTV Stara Pazova direktor Milan Predojević. Svečani prijem prvaka tradicionalno će biti organizovan 1. septembra.
Sport Stari Banovci 19.08.2015.
Košarkaši Dunava iz Starih Banovaca pre deset dana su počeli pripreme za novo prvenstvo u Drugoj košarkaškoj ligi Srbije. Trener Mitar Ašćerić, trenutno, na okupu ima 15 igrača, od čega su nekoliko njih na probi i tek kroz rad na treninzima će odlučiti da li će i ostati u ekipi. Igrači u ovom trenutku prolaze kroz prvu fazu priprema gde se akcenat stavlja na fizičku pripremu, a prve prijateljske utakmice počeće da igraju narednog meseca. Inače, Dunav je novajlija u ligi, a dobra vest za navijače ovog kluba je da će utakmice u prvenstvu, koje će početi 2. oktobra, igrati u hali u Belegišu, pošto je komisija iz košarkaškog saveza Srbije odobrila korišćenje sale, uz neznatna poboljšanja za igranje prvenstvenih mečeva.
Info Stara Pazova 18.08.2015.
U narednoj školskoj godini učenici i studenti iz staropazovačke opštine, koji pohađaju školu ili fakultet van teritorije Opštine Stara Pazova, plaćaće 60 posto cene mesečne karte za prevoz, Opština Stara Pazova snosiće 40 procenata, a učenici koji putuju u škole u Staru Pazovu, plaćaće 20 posto cene, dok će opština regresirati 80 procenata. Juče je raspisan konkurs za ostvarenje ovog prava koji traje mesec dana, a pravo učešća imaju učenici i studenti koji imaju prebivalište u staropazovačkoj opštini i koji su upisali školu ili fakultet čiji osnivač je Republika Srbija, Autonomna pokrajina Vojvodina ili jedinica lokalne samouprave, izjavio je za RTV Stara Pazovae Željko Šolaja, načelnik Odeljenja za društvene delatnosti, kulturu i informisanje.
Info Stara Pazova 18.08.2015.
Đaci generacije staropazovačkih osnovnih škola zajedno sa tridesetak vršnjaka iz cele Srbije, Republike Srpske, Kosova i Metohije i beogradske opštine Palilula sinoć su otputovali na Krf. Putovanje organizuje časopis Srpske pravoslavne crkve Svetosavsko zvonce. Pred Sabornom crkvom u Beogradu đake je pred put blagoslovio mitropolit Amfilohije. Uz roditelje, učenike iz Opštine Stara Pazova ispratio je i predsednik Opštine Đorđe Radinović.
Info Stara Pazova 18.08.2015.
Letnji raspust u Osnovnoj školi „Boško Palkovljević Pinki“ u Staroj Pazovi iskorišćen je za uređenje radnog prostora. Kompletno je okrečeno i uređeno celo prizemlje, kupljen je novi nameštaj za dve učionice u kojima će od 1. septembra boraviti prvaci, a trenutno se radi na uređenju kabineta geografije, koji je bio u veoma lošem stanju, rekao je za RTV Stara Pazova direktor Milan Predojević. Za uređenje Pinki škole značajna sredstva opredelila je lokalna samouprava, škola i donatori.
Info Stara Pazova 18.08.2015.
Zahlađenje sa lokalnim padavinama prekinulo je radove u polju. Započeto kombajniranje suncokreta, berba duvana i silaža kukuruza biće nastavljeni čim se biljke prosuše, kaže Marka Hric, diplomirani agronom iz Stare Pazove. Zemljište je suvo, poslovi bi mogli da se obavljaju ali zbog vlage na usevima berba je „na čekanju“. U protekla dva dana na teritoriji staropazovačke opštine padavine su bile lokalnog karaktera. U nedelju je u Surduku palo 28, a u Staroj Pazovi 8 litara kiše po kvadratnom metru. Juče su kiša i pljusak bili ujednačeniji i palo je 19 litara, tako da je po rečima naše sagovornice zemljište nakvašeno u proseku od 27 do 47 litara vode.
Info Stara Pazova 17.08.2015.
Međunarodna kinološka manifestacija CACIB, specijalizovana za rasu rotvajlera, održana je na rasadniku „Brest“ u Staroj Pazovi. Događaj koji je okupio renomirane odgajivače rotvajlera iz zemlje i inostranstva organizovalo je Kinološko društvo Stara Pazova, pod pokroviteljstvom Opštine Stara Pazova. Siniša Savić, predsednik Kinološkog društva Stara Pazova, istakao je značaj ovakve manifestacije, u smislu promovisanja naše opštine i zahvalio se svima koji su pomogli pri njegovoj organizaciji. Učesnike i goste u ime Opštine pozdravio je Jovica Gagrica, direktor JKP Čistoća, a prisutnima su se obratili i sudija Olga Grin iz Rusije i Vojislav Al Daghistani, delegat ispred Kinološkog saveza Srbije, koji je i otvorio ovu manifestaciju.
Kultura Stara Pazova 17.08.2015.
Dugo očekivana kiša bila je razlog što je koncert mladih koji je planiran na letnjoj pozornici održan u pozorišnoj sali u Staroj Pazovi. Nastupile su već afirmisane rok grupe: staropazovačka Manjak inspiracije i golubinačka Izlet u kosmos, mlada vokalna solistkinja Milica Dabić i premijerno akustična grupa Van vej (One way). Ovakvih koncerata treba više složili su se svi učesnici. Koncert su zajednički organizovali Kancelarija za mlade, biblioteka Dositej Obradović i Centar za kulturu. Kišovito veče nije bilo razlog manjka publike.
Sport Stara Pazova 17.08.2015.
U prvom kolu Srpske lige područje Vojvodina fudbaleri Omladinca i Bačke 1901 iz Subotice su igrali u Novim Banovcima 1:1. U Starim Banovcima u opštinskom derbiju Dunav i Radnički iz Nove Pzove su igrali 0:0. U prvom kolu Novosadsko-Sremske lige Jedinstvo je pobedilo u Staroj Pazovi Kabel iz Novog Sada sa 2:1, Sremac iz Vojke je poražen od Kupinova sa 2:1. U prvom kolu Sremske lige, Hajduk 1925 Podunavac iz Belegiša je pobedio Jedinstvo u Moroviću sa 2:0, a Jadran iz Golubinaca je savladao Napredak u Popincima sa 3:1.
Info Stara Pazova 17.08.2015.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici i Staroj Pazovi, po nalogu nadležnog tužioca, odredili su zadržavanje do 48 časova za G.Š. (1985), zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo silovanje. On se tereti da je više puta, uz pretnje smrću, primorao 40-godišnju ženu na seksualne odnose, protiv njene volje. Osumnjičeni će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti doveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici.
Info Stara Pazova 14.08.2015.
Juče su u Agenciji za privatizaciju otvarane koverte ponuđača za kupovinu RTV Stara Pazova. Od četiri ponuđača koji su otkupili dokumentaciju, prijavu i uplatu depozita su poslala dva. Otvaranje ponuda održaće se u četvtak, 20 avgusta. Ukoliko nijedna ponuda ne bude validna ući će se u drugi krug privatizacije koji će biti mnogo povoljniji za ponuđače, jer osim smanjene početne cene imaće i rešen socijalni program za 23 zaposlena radnika, što u prvom krugu nije slučaj.
Info Stara Pazova 14.08.2015.
Rok za uplatu poreza na imovinu za treći kvartal ove godine ističe u subotu, 15. avgusta, a za svaki dan kašnjenja uplate obveznik plaća kamatu. Obveznici tog poreza su građani, preduzetnici i preduzeća, a prikupljaju ga lokalne samouprave. Porez na imovinu se plaća u četiri rate - prva do 15. februara, druga do 15. maja, treća do 15. avgusta, a poslednja do 15. novembra.
Za izbegavanje plaćanja poreza na imovinu predviđena je kazna od najmanje 50.000 dinara. Lokalne samouprave nemaju više obavezu da šalju opomene građanima koji su dužnici, niti da ih posebno obaveštavaju da će zbog neplaćene rate protiv njih biti pokrenuta prekršajna prijava, pošto se obaveštenja mogu objaviti na oglasnoj tabli.
Kultura Stara Pazova 14.08.2015.
U okviru prvog staropazovačkog Festivala savremene poezije i performansa „Pazova poziva“ večeras je promocija petog izdanja zbornika pesama i kratke proze „džBujanje“ u kojem su objavljeni radovi devet mladih staropazovačkih autora. U drugom delu zbornika su pesme učesnika Festivala „Pazova poziva“. Promocija „džBujanja“ prvi put će biti održana van Stare Pazove, u klubu „Pustolov“ u Starim Banovcima, večeras u 20 časova.
Kultura Stara Pazova 14.08.2015.
Sinoć je na Rasadniku u Staroj Pazovi održana poslednja ovogodišnja kreativna radionica u organizaciji Međunarodnog volonterskog kampa. Bila je to prilika da volonteri i njihovi gosti nauče nove društvene igre, takmičenje se u znanju o drugim evropskim kulturama i razmene iskustva sa putovanja. Upoznavanje različitih kultura kroz besplatne međunarodne kampove je ono najvažnije – rekla je, sumirajući ovogodišnji Kamp u Staroj Pazovi, Nadežda Hadrik koordinatorka Kancelarije za mlade, koja je i ove godine glavni organizator uz podršku Opštine i Pokreta gorana. Međunarodni volonterski kamp se zatvara sutra uveče velikom žurkom.
Sport Stara Pazova 14.08.2015.
U organizaciji košarkaškog kluba Stara Pazova danas će početi tradicionalni turnir u basketu za seniore i mlađe kategorije. Utakmice će se igrati na košarkaškom terenu pored hale sportova u ulici Branka Radičevića u Staroj Pazovi. Turnir će trajati tri dana, a igraće se uveče od 17 do 23 časa.
Sport Stara Pazova 14.08.2015.
Vreme priprema, ugiravanja timova i prijateljskih utakmica je prošlo. Posle više od mesec dana pripremnog perioda kreće borba za bodove i za timove iz staropazovačke Opštine. Takmičiće se 7 klubova u tri lige i svi u novo prvenstvo ulaze sa različitim ambicijama, ali sa jednim ciljem igrati dobar fudbal i izbeći situaciju da se bori za opstanak. Sudeći po rezultatima iz prošle sezone i po kvalitetu kojim raspolažu od naših klubova možemo očekivati sve samo ne borbu za opstanak. Start novog prvenstva u Srpskoj ligi, Vojvodina doneće nam u nedelju veliki opštinski derbi u Starim Banovcima a sastaće se fudbaleri Dunava i Radničkog iz Nove Pazove.
Navijači dva tima nisu mogli poželeti lepši početak sezone od ovog duela. Zato se očekuje da tribine prelepog sportskog objekta u Starim Banovcima u nedelju budu ispunjene do poslednjeg mesta. Favorita u ovom meču nema, a iz tabora i jednog i drugog tima najavljuju juriš na pobedu. I Dunav i Radnički su u letnjoj pauzi imali promena u igračkom kadru, stigli su novi igrači pa će derbi pokazati koliko su se oni uklopili u novu sredinu i sa kakvim snagama u prvenstvo kreću treneri Branislav Bajić i Vladimir Madžarević. Omladinac u Novim Banovcima će sutra prvi put igrati kao srpskoligaš, a rival će im biti Bačka 1901 iz Subotice, najstariji klub u Srbiji, i po mnogima jedan od glavnih kandidata za prvo mesto. Nisu mogli novobanovčani dobiti težeg i atraktivnijeg protivnika na startu, pa će se puleni Gorana Dragoljića naći na velikom iskušenju. I u Omladincu je bilo dosta promena u igračkom kadru, a već prva utakmica će pokazati koliko su oni stvarno pojačanja i šta ovaj tim može u novom rangu takmičenja. U prvom kolu Novosadsko-Sremske lige fudbaleri Jedinstva će sutra u Staroj Pazovi dočekati Kabel iz Novog Sada. Sa novom upravom, starim trenerom, Milanom Vujasinom, i gotovo potpuno novim igračkim kadrom staropazovčani najavljuju borbu za vrh tabele. Ostaje da se vidi da li imaju potencijal za to, a prvo iskušenje će im biti ekipa iz Novog Sada. Sremac iz Vojke koji je proletos bio pravi hit u ovom rangu takmičenja u novo prvenstvo ulazi sa željom da ponovi igre iz drugog dela prošle sezone, a iskusni trener Mihajlo Bošnjak očekuje da ekipa igra brže i lepše. Sremac će u nedelju u prvom kolu igrati protiv Kupinova u gostima, gde će sigurno pokušati da osvoji prve bodove. Sutra i u nedelju kreće bitka za bodove i u Sremskoj ligi. Hajduk 1925 Podunavac iz Belegiša posle neuspeha u kvalifikacijama za ulazak u Novosadsko-Sremsku ligu, načinio je zaokret u igračkom i stručnom kadru. Novi trener, iskusni stručnjak Dragan Macura, pokušaće sa velikim brojem novih i kvalitetnih igrača da napravi ekipu i igru koja će belegišanima doneti prolaz u viši rang, a da se izbegnu kvalifikacije. U prvom kolu Sremske lige Hajduk 1925 Podunavac će igrati protiv Jedinstva u Moroviću. Jadran iz Golubinaca će se sastati u komšijskom derbiju sa Napretkom u Popincima. Golubinčani su se opet pripremali u miru i tišinu sa igračima poniklim u svojoj sredini i sa ambicijama da budu u gornjem delu tabele.
Info Stara Pazova 12.08.2015.
U ulici Svetosavskoj kod broja 27, oko 13 časova i 30 minuta dogodila se teška saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala dva vozila. Prema nezvaničnim informacijama, do nezgode je došlo kada je automobil marke Pežo 307 karavan propisno stao da propusti ženu sa detetom koja je prelazila preko pešačkog prelaza, kada je na njega odpozadi naleteo kombi sa prikolicom na kojoj se nalazio još jedan automobil. Od siline udarca Pežo je udario ženu i dete koji su se nalazili na pešačkom prelazu i odbacio ih u kanal pored puta, takođe u kanalu je završio i automobil, dok se kombi vozilo sa prikolicom zaustavilo tek nakon desetak metara. Prema nezvaničnim informacijama, povređeni su pri svesnom stanju kolima hitne pomoći odvezeni na dalju hospitalizaciju. Među povređenima su i dete od 6 godina i beba od 18 meseci kojima su konstatovane lake telesne povrede.
Visoka temperatura, trenutak nepažnje ili umor, razlozi su sve češćih saobraćajnih nezgoda na našim putevima, a kako saznajemo ovo je već treća saobraćajna nezgoda danas.
Info Nova Pazova 12.08.2015.
Direkcija za izgradnju opštine Stara Pazova nastavlja sa radovima sanacije puteva u svim naseljima staropazovačake Opštine. Trenutno se vrši sanacija puta od bazena u Novoj Pazovi ka Vojki, bice zakrpljene udarne rupe i presvučen put u dužini od 400m, rekao je za RTV Stara Pazova direktor Direkcije za izgradnju Nedeljko Kovačević. Vrednost ove investicije ce biti oko 6 miliona dinara. Uskoro sledi i sanacija ulice Cvije Kukolja u Novoj Pazovi, koja se nalazi u katastrofalnom stanju od pre par godina kada je u ovoj ulici radjena kanalizacija, istakao je Kovačević.
Kultura Stara Pazova 12.08.2015.
Na Dan mladih staropazovačka Kancelarija za mlade na letnjoj sceni ispred pozorišne sale, organizuje prvi Fetival savremene poezije i performansa „Pazova poziva“. Festival će biti otvoren predstavljanjem zidnih novina i sajmom pesničkih zbirki u 18 časova, od 20 nastupaju pesnici. Istovremeno na Međunarodnom volonterskom kampu, na Rasadniku, nastavljaju se kreativne radionice. Generalni pokrovitelj obe manifestacije je Opština Stara Pazova.
Kultura Stara Pazova 12.08.2015.
U Staroj Pazovi večeras gostuje Folklorni ansambl Podpoljanjec iz Djetve iz Slovačke republike, koji je na turneji u Srbiji do petka. Ansasmbl iz Djetve juče se predstavio u Sremskoj Mitrovici u okviru Međunardonog festivala Srem folk fest. Ovaj ansambl na repertoaru ima autentične igre i pesme i gostovao je u 16 država, u Staroj Pazovi je gost SKUD-a Janko Čmelik. Publici će se predstavi večeras u 20 časova u pozorišnoj sali.
Info Nova Pazova 11.08.2015.
Nakon sređivanja bankina i presvlačenja asfaltom ulica Milenka Pevca i Pere Čodanovića u Starim Banovcima, usledili su radovi na krpljenju udarnih rupa kod nadvožnjaka na ulazu u Nove Banovce. Takođe danas su krpljene i udarne rupe u Belegišu. Direkcija za izgradnju Opštine Stara Pazova započela je i presvlačenje puta kod nadvožnjaka Nova Pazova-Vojka.
Info Stara Pazova 11.08.2015.
U obavezi ste da platite porez, račun, taksu, naknadu, na raspolaganju su šalteri banaka, pošte, trezora ili menjačnice. Koliko će vam novca uzeti da bi izvršili transfer vašeg novca na račun primaoca, pitanje je koje smo postavili predstavnicima banaka, ili na koje smo odgovor pronašli na webb sajtovima pomenutih institucija. Na sajtu Komercijalne banke u pregledu tarifa naknada koji je na snazi od 10. jula ove godine piše da je provizija za uplatu. na račune pravnih lica – u Banci 0,40%, odnosno minimum 45,00, a mamsimum 5.000,00 dinara.
Za uplate na račune pravnih/fizičkih lica – kod druge banke provizija je 0,60 %, minimum 60,00, a maksimum. 5.000,00 dinara. Na internet sajtu Pošta Srbije piše da su za različite gotovinske uplate, poreza, takse, školarine i izmirenje drugih obaveza za klijente Banke Poštanske štedionice, Unicredit banke i ProCredit banke, uslovi povoljniji. Za uplate na tekući račun, izuzev uplata po ugovoru za iznos do 4.500,00 dinara, provizija je 45,00, za iznos preko 4.500,00 do 500.000,00 dinara 1% od iznosa uplate, za iznos uplate preko 500.000,00 dinara 5.000,00. Na sajtu Uprave za trezor piše da se da se za uplate u gotovom novcu primenjuje provizija od 0,50% od iznosa koji uplaćujete. U Erste banci smo saznali da je za uplatu na račun druge banke, za iznos do 8 hiljada dinara provizija 0,5 posto, odnosno, 80,00 dinara, a za iznos preko osam hiljada dinara, provizija je 1 posto. Provizija za uplatu na račun klijenta banke je za iznos do 6 hiljada, 30 dinara, a za veće iznose 0,50 procenata. Plaćanje računa za vodu i kanalizaciju kod ove banke je bez provizije. U Rajfajzen banci se takođe bez provizje mogu platiti računi za vodu i smeće, rekli su nam u telefonskom razgovoru, a za uplate na račun klijenta banke provizija je takođe pola procenta, odnosno minimum 40 dinara, maksimum 8 hiljada,dinara. Za uplate na račun druge banke provizija je 1 posto, odnosno, minimum 80 dinara za iznose do 8 hiljada dinara. U banci Inteza gde se račun Gas feromonta za gas može platiti bez provizije, ako niste klijent banke platićete proviziju 1,10 posto, odnosno minimum 100, a maksimalno 5 hiljada dinara. Ako ste vlasnik Hit tekućeg računa provizija je 0,30 posto, minimum 60, a makismum 2 hiljade dinara. Vlasnici osnovnog teklućeg računa platiće proviziju 1 posto, minimum 80, a maksimum 5 hiljada dinara. U Kredi Agrikol banci uplate na račun pravnog lica iz sastava banke, provizija je 0,5 posto, minimum 40, maksimum 5000 dinara, za uplate na račun drugih pravnih lica provizija je 1,10 posto, minimum 70, a maksimum 5000 dinara. Bez provizije se mogu platiti rate za Unika životno osiguranje. U Banci Poštanska štedionica provizija je 1 procenat ili maksimalno 6 hiljada dinara. U Hipo Alpe Adria banci su nam u telefonskom razgovoru rekli da je provizija za klijente banke 30 dinara, a za uplate na račun druge banke 1 posto, odnosno, minimum 60 dinara. U ovoj banci se, kažu, bez provizije mogu platiti računi za struju, a uz proviziju od 30 dinara, računi kablovskom operateru Kopernikus. U EFG Eurobanci za uplate u korist računa fizičkog, nema provizije. Za uplate pravnom licu klijentu banke, provizija je 0.50 posto, minimum 30, a maksimum hiljadu dinara. Za uplatu na račun van ove banke, provizija je 1 posto,minimum 65, maksimum 5 hiljada dinara, a za hitna plaćanja provizija je 1 posto od iznosa, minimum 120 dinara.Na šalterima Sber Srbija banke, na račun klijenta ove banke uplata će vas koštati 0.50 posto, odnosno, minimum 45, a maksimum 5 hiljada dinara. Za uplatu do 250 hiljada dinara na račun druge banke uzeće vam proviziju od 0.99 posto, minimum 80, maksimum 5 hiljada dinara, a za iznos preko 250 hiljada dinara, 0,38 posto, ili minimum 150, a maksimum 9 hiljada 350 dinara. Kako saznajemo, i u menjačnicama će biti, a u nekima već jeste, moguća uplata računa i drugih obaveza. Na kraju, objašnjenje u vezi više puta pominjanog minimuma, odnosno, maksimuma. Ukoliko primenom procentnog računa, provizija ne doseže minimalni iznos, ona će biti uvećana do minimuma, ili ako procentom, naravno, za veće sume, prevaziolazi maksimalnu proviziju, ona će biti svedena ipak na maksimalnu. Vredi zapamtiti ove podatke jer se izborom najpovoljnijeg uplatnog mesta sa najnižom provizijom, može uštedeti. Sve banke nude povoljnosti za bezgotovinsko plaćanje, ali na tu temu drugom prilikom.
Info Stari Banovci 10.08.2015.
U sklopu radova Direkcije za izgradnju izvršeno je sređivanje bankina u ulicama Milenka Pevca i Pere Čodanovića u Starim Banovcima, čime su ulice dobile punu formu. U ulici Milenka Pevca rađene su bankine od zemljanog materijala, dok su u ulici Pere Čodanovića urađene bankine od kamenog materijala kako bi se omogućilo lakše i bezbednije mimoilaženje kamiona koji su jako frekvetni na ovoj deonici puta. Slede radovi na horizontalnom obeležavanju i to od početka ulice Milenka Pevca do izlaza iz Novih Banovaca ka autoputu.
Info Stara Pazova 10.08.2015.
Havarijsko iskljucenje vode u Staroj Pazovi, u ulici Podunavskih partizanskih odreda. Ekipa vodovoda je na terenu i radi na otklanjanju kvara. Radovi ce trajati negde do 14h.
Info Nova Pazova 09.08.2015.
U noći subota na nedelju, u ulici Marka Oreškovića u Novoj Pazovi dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestovala dva vozila a povređeno je pet osoba. Prema nezvaničnim informacijama, automobil marke Reno Klio, bežeći od policijske patrole ulicom Kneza Mihaijla, a zatim i ulicom Pionirska pri pokušaju skretanja u ulicu Marka Oreškovića naleteo je na vozilo marke Opel Kadet pri čemu je načinio materijalnu štetu. Povređeni su poslati na dalju hospitalizaciju.
Politika Stara Pazova 08.08.2015.
Ministar pravde u Vladi Srbije Nikola Selaković zajedno sa predsednikom opštine Stara Pazova Đorđem Radinovićem i predsednicom suda Ružicom Nikolić obišao je danas lokaciju na kojoj se gradi novi objekat za potrebe Osnovnog suda u Staroj Pazovi koji svojim radom pokriva opštine Stara Pazova i Inđija. Opština Stara Pazova zajedno sa Direkcijom za izgradnju je za ovu investiciju obezbedila preko 24 miliona dinara sa PDV-om. Završetak radova se očekuje krajem oktobra ove godine. Ovom prilikom ministar Selaković je pohvalio rad organa lokalne samouprave predvođen predsednikom Radinovićem i istakao da je opština Stara Pazova motor razvoja Srema i da je po broju zaposlenih i privrednom razvoju u samom vrhu u Srbiji. Boravak u našoj opštini ministar Selaković je iskoristio i obišao radove na izgradnji sportske hale u Golubincima za koju je lokalna samouprava izdvojila preko 44 miliona dinara. Trenutno se izvodi druga faza radova, a nakon završetka ovu halu će moći da koriste sportisti raznih sportova ali i kuglaši, jer se u sklopu hale gradi i savremeno opremljena kuglana.
Ministar pravde Nikola Selaković je pohvalio angažovanje Opštine u obnovi Srbije nakon prošlogodišnjih poplava, a zajedno sa predsednikom opštine Đorđem Radinovićem i predstavnicima lokalne samuouprave i mesne zajednice Golubinci obišao je seosku crkvu i znamenitosti ovog sremskog sela.
Info Stari Banovci 08.08.2015.
Prva regata u čast poručnika “Aleksandra Berića”, a treća po redu, koju organizuje TO opštine Stara Pazova zaploviće sutra sa obale Dunava u Starim Banovcima i trajaće do 17. avgusta. Oko 50 plovila, na desetodnevnom putovanju, pristaće prvo u Boljevcima, zatim u Kupinovu, pa Hrtkovcima, Sremskoj Mitrovici, Šapcu, Provu i Obrenovcu, da bi se na kraju vratili u Stare Banovce. Regataše očekuju, organizovane mnogobrojne aktivnosti, kako kulturne, tako i zabavne, kao i turistički obilasci u mestima, u kojima se pristaje. Ova regata, svrstana je u jednu od najvećih, organizovanih, rekreativnih višednevnih plovidbi u našoj zemlji. Od posebnog značaja je učešće i doprinos opština i gradova u zajedničkoj promociji plovnog i rekreativnog turizma i neotkrivenih lepota i bogatstva, koje imaju naše reke.
Info Stara Pazova 08.08.2015.
U Staroj Pazovi u toku je volonterski kamp, koji organizuje Kancelarija za mlade opštine Stara Pazova u saradnji sa Pokretom gorana Vojvodine i Stare Pazove a uz pomoć opštine Stara Pazova, Mladih istraživača Srbije i finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta. U kampu je preko 20 volontera iz Španije, Belgije, Turske, Rusije, Italije, Nemačke kao i nekoliko volontera iz Srbije i Stare Pazove. Volonteri su smešteni, kao i ranijih godina, na staropazovačkom Rasadniku.
Info Vojka 07.08.2015.
I pored visokih temperatura radnici JKP Čistoća i danas si radili na uređenju i čišćenju groblja u Vojki. Uklonjeno je divlje rastinje, pokošena je trava između grobnih mesta, pokošene su i staze a pokupljeno je i odnešeno smeće sa groblja. Ovom prilikom direktor JKP Čistoća Jovica Gagrica rekao je da kontejnera ima dovoljno i da se oni redovno prazne. On je takođe apelovao na sve sugradjane da smeće odlažu na mesta koja su za to predviđena kako bi sredina u kojoj živimo bila uređenija i čistija.
Kultura Golubinci 07.08.2015.
Na Likovnoj koloniji Vodica u Golubincima juče popodne deca su crtala na platou ispred Šlosa. Novi prostor osvojili su mališani različitih uzrasta dok je desetak umetnika ostalo u Lovačkom domu da dovrši svoje radove. Šesnaesta likovna kolonija u Golubincima počela je u utorak i završiće se u subotu.
Info Stara Pazova 05.08.2015.
Danas je u hramu Svetog proroka Ilije u Staroj Pazovi služen pomen žrtvama hrvatske vojno – policijske akcije “Oluja” u kojoj je pobijeno više hiljada Srba a sa ognjišta proterano oko 250 hiljada. Predstavnici Udruženja Ratnih vojnih invalida opštine Stara Pazova nakon parastosa položili su vence i cveće na spomen obeležje u porti Hrama.
Info Stara Pazova 05.08.2015.
Danas je održana konferencija za novinare predstavnika organiziacionog odbora izborne skupštine Opšteg udruženja preduzetnika Stare Pazove na kojoj je demantovana izjava Miroslava Jovanovića data RTV Stara Pazova u vezi dešavanja na skupštini Opšteg udruđenja preduzetnika.
Jedan od predstanivka Odbora, Vasilije Jovanović, osporio je pravo Miroslav Jovanovića da učestvuje u radu Skupštine preduzetnika budući da je postavlјen na dužnost direktora javnog preduzeća a u prikazanom videu izneto je niz demantija njegove izjave. Prisutni predstavnici organizacionog odbora: Vasilije Jovanović, Dragan Boćanin, Rizah Čaušević i Miroslav Malečić danas su na konferenciji za štampu u Zanatskom domu najavili izbornu skupštinu Opšteg udruženja zanatlija.
Kultura Stara Pazova 04.08.2015.
Centar za kulturu Stara Pazova obaveštava da je predstava "Branka" u izvođenju dramskog studija "Zmaj " iz Iriga otkazana do daljnjeg. Sve informacije vezane za projekcije filmova i gostovanje predstava možete pronaći i na sajtu Centra za kulturu.
Sport Stara Pazova 04.08.2015.
Sport: Članice strelјačke družine Jedinstvo iz Stare Pazove na prvenstvu Srbije koje je održano u Novom Sadu u seniorskoj konkurenciji osvojile su titulu prvaka Srbije u gađanju malikalibarskom puškom u disciplini 60 metaka ležeći. Najveći uspeh u istoriji kluba ostvarila je ekipa u sastavu: Marta Bireš, Ivana Marić i Marija Kolarević koje su upucale 1.823,9 krugova, druga je bila ekipa Novi Beograd Ušće a treća Niš 1881.
Inače sve tri takmičarke Jedinstva su i pojedinačno ostvarile odličan rezultat jer su postavile nove, lične, rekorde. Takmičarke Jedinstva u istom sastavu dan ranije u gađanju malim kalibrom u disciplini 3h20 metaka ležeći su osvojile drugo mesto. Već danas Marija Kolarević, Marta Bireš i Ivana Marić kao i Momčilo Adamović otišli su na kamp za mlade talente u Karataš, a sa njima su otišli i treneri Saša Iker i Stefan Aleksandrovski.
Sport Stara Pazova 04.08.2015.
Velemajstor Borko Lajthajm ovojio je prvo mesto na Open turniru u Staroj Pazovi koji je održan povodom slave mesne zajednice, Sveti Ilija. Lajthajm je osvojio 7,5 poena iz devet kola koliko i drugoplasirani Ivan Sredojević. Od trećeg do šestog mesta sa po šest i po poena su Miroslav Tošić, Goran Arsović, Vladmir Luković i Zoran Avramović. Velemajstor Aleksandar Inđić je zauzeo sedmo mesto sa 6 poena i tako dalje. Najbolje plasirani šahista iz Stare Pazove je Milan Skoko, najbolja omladinka je Marija Stanković, najbolji omladinac Gojko Vučinić, a veteran Dušan Vuković.
Svi oni su dobili novčane nagrade, a fond je bio 80.000 dinara. Turnir se igrao u hali „Park“ u Staroj Pazovi, učestvovalo je oko 60 šahista, igralo se devet kola, 15 minuta po igraču. Organizaciju turnira pomogli su Opština i mesna zajednica Stara Pazova, kao i sponzori koji su obezbedili nagrade.
Info Stara Pazova 04.08.2015.
Danas, 04.08.2015. godine, u vremenskom intervalu od 07,00 do 23,00 časa, za saobraćaj je zatvoren državni put prvog B reda broj 19, prema Graničnom prelazu Sremska Rača. Saobraćaj prema Bosni i Hercegovini se preusmerava na putne pravce prema graničnim prelazima Batrovci i Badovinci.
Info Stara Pazova 03.08.2015.
Mesnu slavu Sv. Iliju, obeležila je MZ Stara Pazova u hotelu Vojvodina, gde su nakon svečanog obreda, sečenja slavskog kolača i reči dobrodošlice Svetislava Subotića, predsednika IO MZ Stara Pazova, dodeljene Plakete sa Poveljom najuspešnijim Staropazovčanima za ovu godinu, kao i novčane nagrade u iznosu od 20.000 dinara, učenicima generacije staropazovačkih osnovnih skola. Nagrađene su Anabela Stošić iz OŠ „Janko Čmelik“, Marija Dimitrijević iz OŠ „Simeon Aranicki“ i Marina Anastasov iz OŠ „Boško Palkovljević Pinki.
Sugrađani koji su za svoj rad i ostvarene rezultate primili Plakete su: Aleksandra Kotarac, odbojkašica Jedinstva, članica juniorske ekipe koja je ovojila četvrto mesto u Srbiji, kao i članica kadetske ekipe koja je osvojila zlatnu medalju na Balkanskom prvenstvu, KK „Front“, koji godinama osvaja brojne trofeje i priznanja na domaćim i stranim takmičenjima, zatim Lidija Gedeljovski, učiteljica u OŠ „Heroj Janko Čmelik“, gde uspešno radi sa mladim recitatorima, od kojih je ove godine jedan stigao do republičke smotre. Plaketa sa Poveljom dodeljena je i Mirjani Radovanović, za svoj dugogodisnji rad i zalaganje u KUD-u „Branko Radičević“, kao i Dr. Milivoju Srećkoviću, načelniku Službe hitne medicinske pomoći, u Domu zdravlja „Dr Jovan Jovanović Zmaj“. Pored mnogobrojnih zvanica slavu su uveličali i gosti iz Poljske, koji su predsedniku opštine Đorđu Radinoviću i rukovodstvu MZ uručili prigodne poklone.
Info Stara Pazova 03.08.2015.
Vinski plato ili degustacija sremskih vina održan sinoć na platou ispred pozrišne sale okupio je vinarije iz Srema i goste iz Makedonije kao i ljubitelje dobre vinske kapljice. Manifestacija je po prvi put organizovana u okviru mesne slave Sveti Ilija u Staroj Pazovi. Prvi korak ka cilju ove manifestacije da se vinska kultura uči i širi je napravljen. Zadovoljni organizatori već planiraju jesenje akcije.
Firma Eurostroj iz Stare Pazove zapošljava trgovca u maloprodajnom objektu Praktiker. Pored rasvete i elektromaterijala, u prodavnici Praktiker u ponudi je širok asortiman šrafovske robe, ručnog, baštenskog i elektro alata, profi i hobi program. Ako ste komunikativni, vredni, imate iskustvo rada kao trgovac, prijavite se ili nam dostavite Vašu radnu biografiju.Poželjno je da kandidati budu elektotehničke struke ili da imaju osnovno znanje u navedenoj oblasti. Zainteresovai kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj: 063/267 032, ili poslati svoju radnu biografiju na e-mail: hr.mng@eurostroj.rs.
Potrebni radnici za rad u perionici veša u Staroj Pazovi.Zainteresovani kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj 069/40-51-500 kao i na broj telefona 063/24-41-76.
Firmi Moto-plast doo koja se bavi proizvodnjom folije, potrebni proizvodni operateri sa ili bez radnog iskustva za rad u proizvodnom pogonu u Novoj Pazovi. Rad je organizovan u smenama. Svoju radnu biografiju sa nazivom pozicije za koju konkurišete,zainteresovani kandidati mogu poslati na e-mail adresu: info@motoplast.rs ili doći lično u prostorije firme u ulici Njegoševa 111 u Novoj Pazovi.Za više informacija zvati na telefon broj 022/323-584 kao i na broj 022/323-364 svakog radnog dana od 8 do 16 časova.
Potrebni radnici muškog pola , za rad na presama u proizvodnji bakelitnih toalet dasaka. Zainteresovani kadidati sve informacije mogu dobiti na telefon broj 063/450-426 u periodu od 08 do 14 časova.
Predstavništvu kanadske firme Integrity iz Stare Pazove, potrebni radnici u proizvodnji. Prijave na telefone 022/310-147 i 060/508-0844 ili doći lično u sedište firme Golubinački put bb.
Stovarištu Šovljanski iz Starih Banovaca hitno potrebna dva fizička radnika. Za više informacija doći lično na adresu Grčka 2, ili pozvati na telefon broj 022/310-608.
Usled proširenja proizvodnih kapaciteta kompanija IGB AUTOMOTIV raspisuje konkurs za prijem 100 radnika u proizvodnom pogonu u Inđiji. Konkurs je otvoren do 1. juna. Prijave i biografije možete poslati na e-mail adresu prijava@bauerhin.rs ili direktno predati u kompaniji.
Potrebne žene za prodaju sladoleda u Novoj i Staroj Pazovi.Zainteresovane kandidatkinje mogu se javiti na broj telefona 060/5108333.
Kompaniji DIS su potrebni mladi, vredni i ambiciozni ljudi na sledećim pozicijama u marketu u Novoj Pazovi: prodavac- izlagač, kasir, prodavac na odeljenju voća i povrća, prodavac na odeljenju delikatesa i gotovih jela, mesar, magacioner, referent nabavke, poslovođa, vozač- dostavljač, Direktor marketa. Prijave sa kratkom biografijom i fotografijom posalti na hr@dis.rs ili se prijavite putem upitnika na sajtu www.dismarket.rs. Konkurs je otvoren do kraja juna.