Pregled vesti za Januar 2016.


Info Stara Pazova 29.01.2016.
Na početku današnje 39. sednice Skupštine opštine Stara Pazova, predsedavajući Radoje Blagojević, saopštio je sastav odborničke grupe Srpska napredna stranka i stranaka okupljenih oko SNS od 24 odbornika, a podsetio je da u skupštini deluju i odborničke grupe: Socijaldemokratska stranka - Pazovački pokret od šest odbornika i SPS – Jedinstvena Srbija koja broji pet odbornika. Nakon kraće rasprave, većinom glasova prihvaćena je Odluka o određivanju maksimalnog broja zaposlenih na neodređeno vreme za svaki organizacioni oblik u sistemu lokalne samouprave Opštine Stara Pazova za 2015. godinu. Zeleno svetlo dobila je i Odluka o nadležnostima u postupku pribavljanja, raspolaganja i upravljanja stvarima u javnoj svojini, Odluka o izradi Plana generalne regulacije naselja Nova Pazova, građevinskog područja kao i Odluka o izradi Plana detaljne regulacije centralne zone naselja Golubinci površine 27 hektara.
Kultura Nova Pazova 29.01.2016.
U subotu, 30. januara u Novoj Pazovi, u sali KPC biće održan godišnji koncert Izvođačkog ansambla OKUD-a Sveti Sava. Publika će moći da uživa u starijim koreografijama, ali očekuju je i 3 nove: Ciganske igre, Igre iz Bujanovca i Igre iz Crnorečja, rekli su umetnički rukovodioci Nikola i Marko Kamdžijaš. Koncert počinje u 19 časova a ulaz je 200 dinara.
Info Stara Pazova 28.01.2016.
Slovaci u opštini Stara Pazova žive oko dva i po veka. Lokalna samouprava ima veoma visok stepen odgovornosti prema svim pripadnicima nacionalnih manjina koje žive na teritoriji opštine Stara Pazova što pokazuje i današnji prijem predstavnika Nacionalnog Saveta slovačke nacionalne manjine kod predsednika opštine Đorđa Radinovića. Predsednik Radinović je nakon prijema istakao da lokalna samouprava uvek izdvaja potrebna novčana sredstva za crkvene, kulturne i društvene objekte slovačkih institucija na teritoriji opštine. U delegaciji Nacionalnog saveta Slovaka bili su članovi Saveta Ljibuška Lakatoš, Pavel Surovi, Janko Havran i Miroslav Benka koji su Staru Pazovu istakli kao primer kako jedna lokalna samouprava treba da se ophodi prema nacionalnim manjinama.
Info Stara Pazova 27.01.2016.
Danas su sve škole i predškolske ustanove na teritoriji staropazovačke opštine svečano obeležile Savindan uz prigodan kulturno umetnički program. Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova, sa saradnicima prisustvovao je svečanostima u školi u Golubincima i Vojki, a ovom prilikom obišao i sportsku halu u Golubincima. Danu prvog srpskog prosvetitelja prethodile su Svetosavske akademije u Staroj i Novoj Pazovi, koje su organizovali učenici OŠ Boško Palkovljević Pinki, odnosno OŠ Rastko Nemanjić Sveti Sava.
Info Stara Pazova 27.01.2016.
U četvrtak 28. januara u Staroj Pazovi zbog elektromontažnih radova bez napona će biti potrošači u ulici Nikole Momčilovića od 8 i 30 do 9 i 30, potrošači koji se napajaju sa trafostanice MBSN od 10 do 11 časova, potrošači koji se napajaju sa trafostanice Diana od 11 i 30 do 12 i 30 i potrošači koji se napajaju sa trafostanice Jana Kolara od 13 do 14 časova. Istog dana selo Krnješevci neće imati struje od 8 i 30 do 14 časova, u industrijskoj zoni će biti napona. U slučaju loših vremenskih uslova radovi će biti odloženi.
Info Stara Pazova 26.01.2016.
Danas oko 16 i 30 h na pešačkom prelazu u ulici Kralja Petra I kod broja 6, ispred Sokolskog doma u saobraćajnoj nezgodi povređena je mlađa ženska osoba. Kako nezvanično saznajemo nju je dok je biciklom prelazila ulicu udarilo kombi vozilo staropazovačkih registarskih tablica. Devojka je kolima hitne pomoći u svesnom stanju prevezena na dalju hospitalicaziju. Na lice mesta izašli su i pripadnici PS Stara Pazova. Uskoro detaljnije o ovom događaju.
Info Stara Pazova 26.01.2016.
Na osnovu Ugovora o načinu sprovođenja stambene izgradnje u okviru Regionalnog stambenog programa – Stambeni program u Republici Srbiji, Potprojekat 5 zaključenog između Komesarijata za izbeglice i migracije, opštine Stara Pazova i opštinskog Centra za socijalni rad, Komisija za izbor korisnika 30 stambenih jedinica namenjenih za socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima obaveštava osobe koje su stekle status izbeglice u Republici Srbiji, da je Javni poziv za izbor korisnika stambenih jedinica namenjenih za socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima, na teritoriji opštine Stara Pazova, objavljen 25. januara 2016. godine na oglasnim tablama opštine Stara Pazova i mesnih zajednica opštine Stara Pazova, internet prezentaciji opštine Stara Pazova i Komesarijata za izbeglice i migracije.
Info Stara Pazova 26.01.2016.
Problem izlivanja regionalne kanalizacije na njivama između Stare i Nove Pazove, JKP Vodovod i kanalizacija Stara Pazova rešilo je prošle godine iskopavanjem većih rupa i od tada, kako nije bilo obilnih padavina, njive su obradive. Za štetu nastalu usled izlivanja kanalizacije prošlog proleća, poljoprivrednici i vlasnici zemlje dobiće nadoknadu. Komisija je obradila svih 27 pristiglih zahteva i ukupnu štetu procenila na 2 miliona i 33 hiljade dinara. Odšteta će, kako smo saznali u Vodovodu, uskoro biti i isplaćena, a ove godine bi problem sa regionalnom kanalizacijom trebalo da bude trajno rešen.
Info Stara Pazova 26.01.2016.
Sinoć je u Beloj zgradi na Osnivačkoj skupštini bivših radnika Napretka AD iz Stare Pazove osnovano Udruženje bivših radnika Napredak A.D, s ciljem pokretanja revizije privatizacije ovog poljoprivrednog preduzeća. Bivši radnici smatraju da su tom prilikom oštećeni, jer im je po godini staža isplaćeno 180 evra umesto 200, kao i da je svima koji su 2006. godine prodali akcije isplaćeno 412 umesto 712 dinara. Oni će kao novoosnovano udruženje zahtevati da im se ta razlika isplati. Takođe, nezadovoljni su i oni koji nisu prodali akcije, jer godinama nisu dobili dividendu, pa će i njena isplata biti jedan od zahteva, kao i isplata regresa, jubilarnih nagrada i drugo.
Za predsednika Osnivačke skupštine i Upravnog odbora izabran je Branko Mrkšić. Jedan od ciljeva članova Udruženja je da ono uskoro preraste u zadrugu, jer bi tada bili u mogućnosti da traže i povraćaj zemlje radnicima.
Info Banovci Dunav 26.01.2016.
JKP Vodovod i kanalizacija Stara Pazova počinje sa ispiranjem vodovodne mreže u naselju Banovci Dunav. Ispiranje je neplansko, radi kvara na vodovodnoj mreži i trajaće nekoliko sati. Moguća je pojava mutne vode. Iz Vodovoda mole građane za strpljenje ukoliko dođe do zamućenja vode.
Info ostalo 25.01.2016.
Danas je održana konferencija za novinare Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici na kojoj je zaključeno da je u prošloj godini stanje bezbednosti u Sremskom okrugu podignuto na viši nivo i da je smanjena stopa kriminaliteta. Novinarima se obratio načelnik policijske uprave Sremska Mitrovica Đura Mandić koji je istakao da je u 2015. smanjen ukupan broj krivičnih dela i teških krađa, povećan broj hvatanja izvršilaca na delu. U toku prošle godine u skoro svim lokalnim samoupravama Sremskog okruga formirani su Saveti za bezbednost čiji je cilj da se kroz predstavnike građana usmerava rad policije. U 2015. godini realizovana je 191 zaplena opojnih droga, za 40 više nego 2014. godine, a što se tiče bezbednosti u saobraćaju otkriveno je ukupno 36.202 prekršaja.
Politika Stara Pazova 25.01.2016.
Juče je u svečanoj sali Bele zgrade u Staroj Pazovi održana druga izborna konferencija Opštinskog odbora Pokreta socijalista Stara Pazova na kojoj su izabrani organi ove stranke za naredne četiri godine. Za predsednika opštinskog odbora je ponovo izabrana Rada Žugić koja je naglasila da će u narednom periodu na lokalnom nivou opštinski odbor ove stranke insistirati na afirmaciji zdrave porodice, modernizaciji poljoprivrede, razvoju turizma i unapređenju obrazovnog sistema. Prisutnima su se kao gosti obratili i Predsednik opštine Đorđe Radinović, Predsednik skupštine Radoje Blagojević, narodna poslanica Ljibuška Lakatoš kao i Bojan Torbica, zamenik gradonačelnika Novog Sada. Pored delegata, simpatizera i ličnosti iz vrha stranke, konferenciji su prisustvovali i predstavnici ustanova, preduzeća i udruženja sa teritorije Opštine Stara Pazova.
Info Stara Pazova 25.01.2016.
Povodom Evropske nedelje prevencije raka grlića materice, u petak 29. januara u Dispanzeru za žene u Domu zdravlja Dr J.J. Zmaj, biće omogućen besplatan ginekološki pregled i Papa test za 20 žena (10 žena biće pregledano u Staroj Pazovi i 10 žena u Novoj Pazovi) koje nemaju zdravstveno osiguranje. Pregled je potrebno ranije zakazati na odeljenju ginekologije.
Sport Stara Pazova 25.01.2016.
Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove poražene su u 12. kolu Viner štediša Superlige na Ubu od TENT-a iz Obrenovca sa 3:1. Jedinstvo ima 24 boda i treće je na tabeli. U 12. kolu Prve lige odbojkaši Jedinstva iz Stare Pazove su pobedili VA 014 u Valjevu sa 3:1 i dalje su jedina neporažena ekipa u ligi. Jedinstvo je prvo sa 35 bodova, imaju čak 7 bodova više od Mladog radnika iz Požarevca koji je drugi.
Sport Stara Pazova 23.01.2016.
Dejan Majstorović košarkaš Dunava iz Starih Banovaca i reprezentativac Srbije u basketu 3 na 3 po drugi put uzastopno je izabran za najboljeg sportistu Opštine Stara Pazova. Njemu je nagradu uručio Đorđe Radinović predsednik Opštine Stara Pazova koji je svim sportistima čestitao na nagradama i istakao da su sportisti istinski ambasadori Opštine kako na domaćoj tako i na međunardnoj sceni. Najbolji sportski kolektiv u 2015. godini je košarkaški klub Dunav iz Starih Banovaca koji je bez poraza izborio ulazak u Drugu mušku ligu Srbije.
Na svečanosti koja je organizovana po 49. put izabrani su i najbolji treneri, sportski radnik, sportista za doprinos razvoju sporta, najbolji junior, pionir i nade sporta. Nagrađani su i najbolji u okviru pojedinčanog sporta, a i ovog puta dodeljene su i Medius Specijal nagrade. Pokrovitelj je bila Opština Stara Pazova, a u izboru su učestvovali i Sportski savez Opštine i RTV Stara Pazova.
Info ostalo 22.01.2016.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Inđiji su prilikom pretresa na pet lokacija na području Inđije zaplenili 6 tona i 794 kilograma sušenog duvana u listu. Duvan je pronađen u pomoćnim prostorijama, sušarama i tavanu privatnih kuća. U saradnji sa poreskom policijom, protiv pet osoba biće podneta krivična prijava za krivično delo nedozvoljeno skladištenje robe, nadležnom tužilaštvu, u redovnom postupku.
Info Stara Pazova 22.01.2016.
Za sada nema odlaganja operacija, ali moguće je da do toga dođe, pošto je sve manje davalaca, a potreba za jedinicama ujednačena je tokom cele godine, saopštio je Institut za transfuziju krvi Srbije, uz apel građanima da daju krv kako ne bi došlo do odlaganja operacija. Zima i leto su periodi kada je potreba za krvlju veća iz razloga što je priliv manji. Na prvoj ovogodišnjoj akciji pazovačkog Crvenog krsta, a u okviru zimske kampanje dobrovoljnog davanja krvi prošle nedelje u Novim Banovcima odziv je bio dobar, a sledeću akciju najavila je Jasna Petrović Živković već za ovu nedelju u Novoj Pazovi i istakla, da se u opštini Stara Pazova broj davalaca povećava.
Info ostalo 21.01.2016.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pećincima su, po nalogu nadležnog tužioca, odredili zadržavanje za M.J.G. (19) i N.J. (20), zbog postojanja osnovane sumnje da su u prethodnom periodu izvršili više krađa i teških krađa na području Opštine Pećinci. Oni se terete da su iz prodavnica mešovite robe krali dnevni pazar i različitu robu, a iz kuće jedne starice novac i mobilni telefon. Takođe se sumnja da su otuđili i četiri bicikla, od kojih su tri pronađena i vraćena vlasnicima. Materijalna šteta izvršena ovim krivičnim delima se procenjuje na oko 297.800,00 dinara. U pretresu stana N.J. policija je pronašla repliku pištolja i kesicu supstance sumnjive na opojnu drogu spid. Osumnjičeni će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti dovedeni na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Rumi.
Info Banovci Dunav 21.01.2016.
Danas je PU „Radost" u naselju Banovci Dunav veselo i radno proslavila 30 godina postojanja i rada. Od nekadašnjeg objekta za smeštaj radnika, koji su gradili ovo naselje, on je prerastao u moderan vrtić srednji po veličini, a od nekadašnjih 10 grupa i nešto više od 20 zaposlenih sada broji 40 grupa i 114 zaposlenih. Obuhvata 9 objekata, širom Podunavlja u kojima se pored redovnog programa, nude i dodatni, specijalizovani programi, koji prate potrebe dece. Direktorka Borislava Banjeglav Klaćik ističe da nemaju listu čekanja za upis, da su među prvima koji su primenili inkluzivno predškolsko vaspitanje i da će tokom ove godine sve aktivnosti biti posvećene ovom jubileju, a centralna svečanost organizovaće se u maju kada se tradicionalno proslavlja Dan ustanove.
Info Nova Pazova 21.01.2016.
Opštinska organizacija SUBNOR-a Stara Pazova obaveštava javnost da je poslednji živi nosilac spomenice iz 1941. godine Rade Bezbradica preminuo u 97. godini života u Novoj Pazovi. Sahrana preminulog biće obavljena sutra u 14 časova na novom groblju u Novoj Pazovi.
Život Stara Pazova 20.01.2016.
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas slave Svetog Jovana Krstitelja. Jovanov otac je bio judejski sveštenik Zaharija, od plemena Arona. Prema hrišćanskom predanju, Jovan je rođen pola godine pre Isusa Hrista. Praznik Sveti Jovan Krstitelj posvećen je Isusovom rođaku, poznatom kao Jovan Preteča. Praznik Sveti Jovan Krstitelj posvećen je Isusovom rođaku, poznatom kao Jovan Preteča. Jovan se zove Krstitelj, jer je, po verskom učenju, krstio Isusa Hrista, a Preteča zato što je najavljivao Hristovdolazak.
Jovan je u reci Jordanu krštavao svakoga ko se pokajao. Ubijen za vreme kralja Judeje Iroda koji je naredio da se proroku odseče glava. Jovan se smatra zaštitnikom pevača, muzičara, krojača, kožara, krznara, vunara, remenara, gostioničara, nožara, brusača, zatvorenika, osuđenih na smrt, uzgajivača ptica, obolelih od epilepsije, krštenika, Malte, Jordana i velikog broja gradova širom sveta. On je bio takve moralne čistote da se pre mogao nazvati anđelom, kako ga Sveto Pismo i naziva, nego smrtnim čovekom. Od svih ostalih proroka sveti Jovan se razlikuje naročito time što je on imao tu sreću da je mogao i rukom pokazati svetu onoga koga je prorokovao. U narodu postoji običaj da se ljudi na Jovanjdan bratime i kume, jer se Jovan smatra uzorom karaktera i poštenja. Sveti Jovan je jedna od najpopularnijih slava u Srbiji – po broju svečara, nalazi se na četvrtom mestu.
Info ostalo 20.01.2016.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Inđiji su uhapsili M.N. (38), zbog postojanja osnovane sumnje da je u prethodnom periodu izvršila više krivičnih dela krađe. Sumnja se da je stopirala vozače automobila i za vreme vožnje krala novčanike iz torbi i jakni. Po nalogu nadležnog tužioca, osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti dovedena na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Staroj Pazovi.
Info ostalo 20.01.2016.
U efikasnoj akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Inđiji, u stanu D. J. (45) u okolini Inđije, pronađena je laboratorija za uzgoj marihuane u kontrolisanim uslovima, sa 352 biljke nalik na indijsku konoplju, visine oko 30 centimetara. Takođe, u pretresu su nađeni i oduzeti poluautomatska puška i pištolj "tetejac" sa dva okvira i 15 metaka, u nelegalnom posedu. Po nalogu nadležnog tužioca, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova. On će uz krivičnu prijavu za krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, u zakonskom roku biti doveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici.
Sport Vojka 20.01.2016.
U Vojki je u nedelju bio dan košarke za mlađe selekcije u Sremu. Odigrani su Ol-star mečevi svih selekcija od pionirskih do juniorskih u muškoj i ženskoj konkurenciji. Pored utakmica bila je to prilika i da se održe seminari za suđenje i trenere mlađih kategorija. Preko trideset trenera mlađih kategorija iz Srema više od sat vremena pažljivo je slušalo izlaganje Nenada Trajkovića poznatog košarkaškog stručnjaka, radio u Partizanu, mnogim drugim klubovima i reprezentacijama u zemlji i inostranstvu sa iskustvom iz NBA lige o radu sa mlađim selekcijama, na seminaru u Vojki. Iskusni stručnjak je izneo svoja iskustva u radu sa mlađim selekcjama, a treneri su se kroz razgovor interesovali za mnoge detalje kada je u pitanju rad sa najmlađim igračima košarkaškog sporta. Pored seminara za trenere održan je i seminar za sudije, a mladim sudijama svoja iskustva je preneo Predrag Milovanović, nacionalni sudija iz Beograda.
Info Stari Banovci 19.01.2016.
Povodom praznika Bogojavljenja u Starim Banovcima održano je plivanje za časni krst. Drugu godinu zaredom organizuje se ovo takmičenje u Dunavu, nedaleko od Hrama Prenosa moštiju Svetog oca Nikolaja, gde je pre toga liturgiju služio episkop sremski Vasilije. Od 33 učesnika najbrži je bio Danilo Vučinić iz Novih Banovaca kome je osim ove počasti uručen i pozlaćeni krst kao nagrada, dok je drugim učesnicima predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović dodelio medalje. Predvođen konjanicima časni krst je fijakerom prevezen iz Hrama Svetog Vasilija Ostroškog iz Novih Banovaca do crkve u Starim Banovcima gde je formirana litija koja se uputila ka plaži na Dunavu, na kojoj je episkop sremski Vasilije pre plivanja za časni krst osveštao reku.
Ekonomija Stara Pazova 19.01.2016.
Na sastanku Privrednog saveta opštine Stara Pazova u proširenom sazivu pod nazivom „Privreda ima reč...”, predstavljene su mere za oporavak privrede i ulaganja. Tamara Jurenić, posebna savetnica Ministra privrede Republike Srbije istakla je da su novim Zakonom o ulaganjima izjednačeni domaći i strani investitori i preduzetnici i da su mala i srednja preduzeća okosnica privrede, stoga je Ministarstvo privrede u vidu veće podrške izdvojilo u ovoj godini, koja je proglašena za godinu preduzetništva, značajna sredstva za te namene kroz brojne programe i projekte.
Imajući u vidu da je značajan faktor razvoja privrede infrastruktura, opština Stara Pazova je u fazi realizacije nekoliko važnih projekata, rekao je predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović, od kojih je istakao spajanje dva autoputa i povezivanje koloseka železnice sa industrijskim zonama u opštini. Obezbeđivanje kadrova takođe je jedan od bitnih segmenata za razvoj privrede, u čemu veliku ulogu ima saradnja škola sa preduzetnicima, na šta se u prezentaciji osvrnuo direktor Tehničke škole u Staroj Pazovi Lazar Đukić. Bilo je pitanja, ali i konkretnih rešenja od strane brojnih preduzetnika iz svih grana privrede, ali poljoprivrednika.
Info Vojka 19.01.2016.
Hram Prenos moštiju Svetog oca Nikolaja iz Vojke, na predlog veroučitelja Svetogora Sandića a uz blagoslov Srpske pravoslavne crkve, poklonio je danas osveštanu ikonu Svetog Nektarija Eginskog, vojačkoj ambulanti. Sveti Nektarije Eginski, koji se upokojio 1920. godine bio je naš savremenik, koji nije toliko poznat u narodu, rekao je Mihajlo Živković, student teologije, prilikom uručenja poklona istakavši, da je crkva ovim poklonom htela da ukaže na to, da ljudi treba da veruju i da je svaki problem rešiv. Uz zahvalnost za ikonu, koja od sad krasi hol vojačke ambulante, direktor doma zdravlja dr Aleksandar Omerović je izrazio nadu, da će sve ambulante u opštini imati neko duhovno obeležje.
Kultura Stara Pazova 19.01.2016.
Prva ovogodišnja izložba u Galeriji u Centru za kulturu je i prva samostalna Mire Ćosić iz Stare Pazove. Mira Ćosić je članica Udruženja likovnih umetnika Stara Pazova i dobitnica prve nagrade u slikarstvu na godišnjoj izložbi udruženja 2014. godine, a za svoje prvo predstavljanje publici izabrala je dekorativne stolne lampe od drveta, koje mogu da se posmatraju kao skulpture, tako s jedne strane predstavljaju značajni dekorativni detalj, a s druge strane, omogućavaju osvetljenje prostora. Publika može da ih u pazovačkoj galeriji pogleda do 3.februara.
Info Stara Pazova 18.01.2016.
Juče je u Madlenijanumu u Zemunu održana Sednica GO SNS-a na kojoj je u uvodnom obraćanju članovima Glavnog odbora, predsednik stranke i premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao da je doneo odluku da se ide na vanredne parlamentarne izbore. Odluka o izborima pozdravljena je dugotrajnim aplauzom 505 članova Glavnog odbora stranke koji su bili prisutni na sednici, a Vučić je istakao da je vladi potreban pun mandat kako bi do 2020. dovršila započete reforme, koje su Srbiju izvele na dobar i siguran put. Predsednik OO SNS-a i predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović je istakao da su u OO SNS-a Stara Pazova spremni za predstojeće izbore.
Info Stara Pazova 18.01.2016.
U utorak 19. janura u vremenu od 9 do 10 i 30 časova bez struje će biti trafostanice: Nukleus, Rupov salaš, Deponija smeća, Tomašikova, Naplatni punkt, Jovana Popovića, Kalentić, Pan petrol, Miljuš, Inter plast, Petrović salaš, Svinjska farma. Istog dana u Novoj Pazovi bez struje će biti trafostanice: Miloša Obilića od 8 i 30 do 9 i 30, Školska od 10 do 11 časova, Balkan od 11 i 30 do 13 i 30, Svetozara Markovića od 11 i 30 do 12 i 30 i trafostanica Vuka Karadžića od 13 do 14 časova. U slučaju loših vremenskih uslova radovi će biti odloženi.
Info Stara Pazova 18.01.2016.
Svi putevi na teritoriji Opštine Stara Pazova su prohodni, jedino probleme između Surduka i Belegiša stvaraju snežni nanosi, ali je mehanizacija „Čistoće“ na terenu i ovaj pravac održava prohodnim, izjavio je jutros za RTV Stara Pazova, Jovica Gagrica, direktor „Čistoće“. Gagrica je takođe rekao da mehanizacija i radnici čiste sneg i sa trotoara, po prioritetima. Iz Čistoće prenosimo apel svim učesnicima u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, da se ponašaju u skladu sa uslovima saobraćaja, voze prilagođenom brzinom, održavaju rastojanje i odstojanje.
Kultura Surduk 18.01.2016.
U prepunoj sali Doma kulture u Surduku, članovi dramske sekcije „Pepo Krsto" premijerno su izveli pozorišnu predstavu „Žute dunje", za koju je scenario i režiju uradio učitelj Dušan Radojčič, inspirisan pesmama Đorđa Balaševića. Više od 20 mladih „glumaca", bivših, sadašnjih i budućih učenika OŠ „Vera Miščević" u Surduku uspelo je da na dirljiv način iznese priču o nesrećnoj sudbini Vase Ladačkog i izazove ovacije publike. U ulozi Vase, Milan Stanković, se prvi put okušao kao glumac, a Dunju, devojku u koju je Vasa bio zaljubljen, predstavila je Marina Mrdalj. Nakon uspešne premijere, sledeće izvođenje predstave očekuje se u Golubincima na Mačkarama, ali učitelj najavljuje i humanitarno veče za Ivanu Đorđević iz Starih Banovaca.
Sport Stara Pazova 18.01.2016.
Pionirke Crvene Zvezde iz Beograda pobednice su košarkaškog turnira koji je u petak i subotu održan u Staroj Pazovi. One su u finalu ubedljivo pobedile ekipu Radivoj Korać iz Beograda sa 66:34 i tako dobile pobednički pehar koji je kapitenu Jovani Ćuruvija uručila Milica Dabović, članica francuskog Liona i reprezentativka Srbije koja je osvojila zlatnu medalju prošle godine na evropskom prvenstvu. Drugo mesto osvojila je ekipa Radivoj Korać, a treća je Stara Pazova koja je pre finalne utakmice pobedila Vrbas Medelu sa 75:54. Najbolji strelac turnira je Mila Bjekić iz Vrbas Medele koja je na dve utakmice postigla 62 poena, a najbolja igračica turnira je Nikolina Deurić iz Crvene Zvezde.
Info Stara Pazova 15.01.2016.
Grejna sezona do sada protiče bez problema, i nema najava prekida isporuke prirodnog gasa, odnosno nestašice, izjavio je za RTV Stara Pazova, Milan Gavran, direktor Gas feromonta. Gavran je podsetio na zakonsku obavezu korisnika da sami vode računa o ispravnosti unutrašnjih gasnih instalacija i trošila, i preporučio je da potrošači prirodnog gasa potpišu ugovor o održavanju sa stručnim licima, kako bi se izbegle havarije na sistemu grejanja i incidenti sa težim posledicama.
Info Stara Pazova 15.01.2016.
Elektronske zdravstvene knjižice su već u upotrebi, međutim u Domu zdravlja u Staroj Pazovi još nema čitača za njihovo očitavanje, što po rečima nadzorne sestre Bojane Vukadinović ne predstavlja problem. Na novim knjižicama ne postoje svi podaci koji su bili na starim, ali ulaskom u elektronski zdravstveni karton na osnovu datuma rođenja pacijenta medicinska sestra vidi sve potrebne podatke. Broj zdravstvenog kartona je ustvari njegovo godište, pa se karton lako pronalazi, a pacijenti znaju ime lekara kod koga se leče. Na teritoriji naše opštine još uvek je mali broj sugrađana koji imaju elektronske knjižice, njihova zamena je još u toku, a stare zdravstvene knjižice važe do kraja 2016.godine.
Info Stara Pazova 15.01.2016.
Za učenike osnovnih i srednjih škola u Vojvodini danas je počelo drugo polugodište u školskoj 2015/2016. U toku zimskog raspusta, koji je trajao od 24. decembra 2015. u svim školama je organizovana dopunska i dodatna nastava, i učenici su počeli da se pripremaju za proslavu školske slave i predstojeća školka takmičenja u februaru. Od 24. do 29. marta učenici će imati prolećni raspust. Prema pravilnicima o školskom kalendaru za osnovne i srednje škole u Vojvodini, drugo polugodište za učenike od prvog do sedmog razreda osnovnih škola završava se 15. juna, za učenike osmog razreda 1. juna, za maturante gimnazija 25. maja, za učenike završnih razreda srednjih stručnih škola 1. juna, a za sve ostale srednjoškolce 22. juna.
Kultura Stara Pazova 15.01.2016.
Centar za kulturu Stara Pazova najavljuje, da će pazovački bioskop raditi svakog ponedeljka i utorka, a filmske projekcije biće prikazivane i u drugim naseljima opštine. Dva dobra naslova stižu već naredne nedelje, u 18 časova Dobri dinosaurus, a u 20 časova Filmska priča o doktoru Viktoru Frankenštajnu. Cena ulaznica je i dalje 250 dinara.
Info Stara Pazova 15.01.2016.
U nedelju 17. janura u Staroj Pazovi bez električne energije će biti potrošači koji se napajaju iz trafostanice Prvi centralni blok u vremenu od 9 do 10 časova i potrošači koji se napajaju iz trafostanice Fiskulturni dom u vremenu od 10.30 do 11.30 časova.
Info Stara Pazova 14.01.2016.
U 2016. godini Opština Stara Pazova opredelila je u budžetu 50 miliona dinara za razvoj sporta, posle novogodišnjih praznika na sajtu opštine objavljeni su javni pozivi sportskim organizacijama, a na sajtu je i neophodna dokumentacija za konkurisanje. Velibor Katić, načelnik Odeljenja za omladinu i sport i predsednik Komisije za sport Skupštine opštine Stara Pazova je u izjavi za RTV Stara Pazova rekao da je za finansiranje aktivnosti sportskih kolektiva opredeljeno 35 miliona i ovaj konkurs je otvoren do kraja januara, za ulaganje u sportsku infrastrukturu 15 miliona dinara, a taj konkurs je otvoren cele godine. Kada je o ulaganjima u sport reč, ne treba zaboraviti da su sportisti i klubovi često najbolji ambasadori naše zemlje i snažni magneti za privlačenje svežeg stranog novca u domaću privredu.
Info Stara Pazova 14.01.2016.
Za najuspešnijeg poljoprivrednika u Vojki u 2015. godini na tradicionalnoj svečanosti povodom Malog Božića, proglašen je Ljubomir Dragaš, a najbolji privrednik je Đorđe Ćurčin. Priznanje za najuređenije dvorište pripalo je Mileni Budimir, naslov zaslužni građanin je poneo Ljubomir Stojanović, priznanje u kulturi dobila je Kristina Blažić, a za najboljeg sportistu proglašen je Nenad Perin. Nagrađeni su pored Plaketa sa Poveljom Mesne zajednica Vojka, koje im je uručio Ljuban Skopljak, predsednik Saveta MZ, dobili i vaučer u vrednosti od 5000 dinara iz preduzeća Medius. Svečanosti, koja je održana po 11. put, prisustvovali su brojni gosti, predstavnici lokalne samouprave, javnih preduzeća i ustanova, prijatelji Mesne zajednice.
Sport Stara Pazova 14.01.2016.
U Staroj Pazovi sutra i u subotu održaće se finale Srbije u košarci za pionirke. Učestvovaće četiri ekipe, a utakmice će se igrati u hali „Park“. Sutra u 18 časova sastaće se prvo ekipe Radivoj Korać iz Beograda i Vrbas Medele, a od 20 časova će igrati pionirke Stare Pazove i Crvene Zvezde iz Beograda. Između ove dve utakmice biće svečano otvaranje turnira. U subotu će prvo od 17 časova igrati poražene ekipe za treće mesto, finale će početi u 19 časova, a sastaće se pobednici sutrašnjih utakmica.
Info Stara Pazova 13.01.2016.
Po sistemu zamene “staro za novo“ i doplatu od 690 dinara vozači mogu da dobiju novi komplet prve pomoći, ukoliko im je istekao rok trajanja starog, jer u slučaju da ih zaustavi policija i ustanovi da je od datuma proizvodnje proteklo više od pet godina, kazna je 5000 dinara za vozača, plus 5000 dinara za vlasnika automobila, ako on nije upravljao vozilom. Nov komplet košta oko 1450 dinara, mada se može naći po različitim cenama. Trenutno kompanija „Galenika Pharmacia“ zamenjuje stare komplete za nove na više od 150 lokacija u Srbiji, bez obzira na proizvođača, a uslov je da komplet poseduje rešenje Agencije za lekove o puštanju u promet. Spisak radnji, prodavnica, servisa, postoji na zvaničnom sajtu ove kompanije.
Info Stara Pazova 13.01.2016.
Na osnovu izmena i dopuna Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, koji je na snazi od 1. januara, smanjene su kazne za građane koji ne plate porez na vreme sa 50.000 na 5.000 dinara. Vlasnici firmi koji ne podnesu poresku prijavu u roku ili ne plate porez u celosti umesto sadašnjih 150.000 dinara biće kažnjeni sa 100.000 dinara. Menja se i redosled uplaćenog iznosa, prvo se uplaćuje glavni poreski dug, zatim kamate, pa tek onda troškovi naplate, izjavila je za RTV Stara Pazova Divna Stefanović, načelnica Odeljenja za utvrđivanje, naplatu i kontrolu javnih prihoda u Opštini Stara Pazova. Izmene se odnose i na neregistrovane delatnosti. Kada poreski organi konstatuju neregistrovanu delatnost, dostavljaju nalog da se u roku od 15 dana plati utvrđena poreska obaveza i u dodatnom roku od 30 dana neregistrovani nosilac delatnosti mora da pravilno registruje.
Info Stara Pazova 13.01.2016.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi su u pretresu privatne kuće pronašli i oduzeli električnu mašinu za sečenje duvana i 4,5 kilograma rezanog duvana. U saradnji sa poreskom policijom, protiv vlasnika kuće biće podneta krivična prijava za nedozvoljen promet akciznih proizvoda, nadležnom tužilaštvu, u redovnom postupku.
Info Stara Pazova 12.01.2016.
U Odeljenju za urbanizam i građenje Opštine Stara Pazova od 1. januara sve je spremno za izdavanje elektronskih građevinskih dozvola, u ovoj godini nije podnet nijedan zahtev, a troškovi izdavanja biće smanjeni za oko 50 posto, rekao je u razgovoru za RTV Stara Pazova Miodrag Vuksan, načelnik Odeljenja za urbanizam i građenje. Zbog neophodnog znanja i kompleksnosti posla, Vuksan je preporučio da građani podnošenje zahteva za izdavanje elektronske građevinske dozvole povere projektantima sa licencom.
Info Stara Pazova 11.01.2016.
Nova Uredba o energetski zaštićenom kupcu, usvojena krajem 2015, propisuje da pravo na besplatne kilovate električne energije ili besplatne količine gasa u zavisnosti od visine prihoda, a ovo pravo prošle godine u Gas feromontu ostvarilo je 18 kupaca, rekao je za RTV Stara Pazova Milan Gavran, direktor Gas feromonta. Po njegovim rečima, do sada, ove godine ima 12 takvih kupaca prirodnog gasa. Status povlašćenog kupca struje i gasa u 2015. koristilo je oko 90 hiljada građana Srbije, korisnika novčane socijalne pomoći i dečjeg dodatka, a procene su da će u 2016. godini biti oko 200.000 i u republičkom budžetu za te namene je obezbeđeno oko milijardu i 600 miliona dinara.
Info Krnješevci 11.01.2016.
Zbog elektromontažnih radova na mreži, sutra 12. januara, od 11.00 do 13.00 časova bez struje će biti čitavo naseljeno mesto Krnješevci, saopštila je Elektrodistribucija.
Kultura Nova Pazova 11.01.2016.
Za sutra uveče u bioskopskoj sali u Novoj Pazovi najavljeno je književno veče na kome će biti predstavljeno književno stvaralaštvo Milenka Avramovića. Književno veče pod nazivom Znamo zašto volimo Republiku Srpsku počeće u 19 časova. Pored Avramovića učestvuju akademici, generali, književnici, pesnici, guslari i folklorni stvaraoci.
Kultura Stara Pazova 11.01.2016.
Mesecima unazad traje „ludilo“ zvano „novi deo Star wars sage“, koje nije zaobišlo ni Srbiju. Svi smo odrastali uz popularni serijal filmova o Sili, neustrašivoj ekipi iz svemira, Dartu Vejderu i svetlosnim sabljama, i fanovi ovog svemirskog hita uvek su sa nestrpljenjem čekali svaki novi deo. Na svetskom nivou, film je ostvario najbolji rezultat ikada, zaradivši čak 517 miliona tokom prvog vikenda prikazivanja. Pored novih zvezda u filmu igraju i velike zvezde, Harison Ford i Keri fišer, režiser je Dž.Dž. Abrams. Ovaj fenomenalni film pogledajte u staropazovackom bioskopu danas i sutra sa početkom u 20 časova, a cena ulaznice je svega 250 dinara.
Politika Nova Pazova 09.01.2016.
Opštinski odbor SNS-a Stara Pazova svečano je uz prisustvo članova, simpatizera i gostiju otvorio stranačke prostorije za naselje Nova Pazova. U SNS stalno je prisutan porast članstva, stoga je potreba za kancelarijom bila velika, a sa glavnim ciljem, da se što više približi građanima i što brže radi na rešavanju problema. Ovo je druga kancelarija stranke u opštini Stara Pazova, a predsednik Opštine i Opštinskog odbora stranke Stara Pazova Đorđe Radinović najavio je uskoro i otvaranje prostorija stranke u Podunavlju. Pored predstavnika i brojnog članstva OO SNS Stara Pazova, otvaranju kancelarije u Novoj Pazovi prisustvovali su i zvanični predstavnici Predsedništva SNS-a Andrej Vučić, Miloš Vučević i Damir Zobenica. Kancelarija će biti od velike koristi za još bolji rad stranke ubudće, a služiće svim građanima. Kancelarija Mesnog odbora SNS u Novoj Pazovi biće otvorena svakog radnog dana od 10-20 časova.
Info Stara Pazova 08.01.2016.
Kako nezvanično saznajemo od dobro obaveštenog izvora, Đ. M. starosti 68 godina ugušio se u požaru koji se dogodio danas u ulici Lenjinova broj 2, u Pećincima. Reč je o polupokretnom čoveku. Prema nezvaničnim podacima uzrok požara u kojem je vatrom zahvaćena jedna prostorija, mogao bi biti paljenje cigarete ili sveće.
Info Stara Pazova 08.01.2016.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi su, po nalogu nadležnog tužioca, odredili zadržavanje do 48 časova za L.B. (60), zbog postojanja osnovane sumnje da je pod uticajem alkohola, fizički napao sina i ometao policajce koji su se nalazili u intervenciji. Nakon saslušanja, osumnjičenom je određen pritvor do 30 dana.
Info Stara Pazova 08.01.2016.
Iz Instituta “Batut” upozoravaju na oprez, jer je u Srbiji registrovano nekoliko slučajeva obolelih od virusa gripa, pa se može očekivati epidemija. U Domu zdravlja Dr J.J.Zmaj u Staroj Pazovi zabeleženo je samo petoro sugrađana koji su se u protekle četiri nedelje javili sa simptomima sličnim gripu, ali nije reč o početku epidemije, koja obično nastupa uglavnom krajem januara i početkom februara.
Utrošene su skoro sve vakcine protiv gripa, tako da je od 1350 doza, ostalo samo 20. Rizične grupe su osobe starije od 65 godina i hronični bolesnici. Dve do tri nedelje je potrebno da se razvije imunitet, pa svi oni koje žele da se vakcinišu, mogu to da urade ovih dana, jer još uvek nije kasno.
Info Stara Pazova 07.01.2016.
Najradosniji hrišćanski praznik, dan rođenja Hristovog, danas proslavljaju Srpska pravoslavna crkva i crkve koje poštuju julijanski kalendar. Proslavi Božića prethodile su sinoć svete liturgije i večernje službe u svim crkavama i hramovima na teritoriji opštine Stara Pazova. U hramu Svete Petke u Novoj Pazovi u prisustvu velikog broja vernika na Badnje veče održana je večernja služba koju je služio starešina hrama protojerej – stavrofor Mile Jokić koji je svim građanima poželeo zdravlja i mira.
Služenju su prisustvovali i Đorđe Radinović predsednik opštine Stara Pazova, Nedeljko Kovačević direktor Direkcije za izgradnju sa saradnicima. Predsednik Radinović se obratio vernicima i uz čestitanje ovog velikog porodičnog praznika poželeo im sve najbolje. Mnogi staropazovčani Božić su dočekali uz tradicionalno paljenje badnjaka i ponoćne liturgije.
Info Stara Pazova 07.01.2016.
Protekla noć prošla je mirno i bez incidenata. Iz Policijske stanice u Staroj Pazovi dobili smo informaciju da u božićnoj noći nije bilo incidenata. Mirnu noć proveli su i staropazovački vatrogasci koji noćas nisu imali intervencija. Hitnim službama javljali su se uglavnom hronični bolesnici, nije bilo saobraćajnih udesa niti tuča.
Info Stara Pazova 06.01.2016.
Pravoslavni vernici u Srbiji danas obeležavaju Badnji dan tradicionalnim unošenjem i paljenjem badnjaka, liturgijama u hramovima i porodičnim okupljanjem za posnom trpezom, pred najradosniji hrišćanski praznik Božić - praznik kojim se proslavlja rođenje Isusa Hrista. U hramovima u staropazovačkoj opštini nalaganje badnjaka će biti posle večernjeg bogosluženja, koje u većini hramova danas počinje u 17, a u Hramu Svete Petke u Novoj Pazovi u 18 časova.
Info Stara Pazova 06.01.2016.
Na teritoriji opštine Stara Pazova svi putevi su prohodni, a prethodna dva dana bez padavina radnici JKP Čistoća iskoristili su za čišćenje trotoara i parkinga u svim mesnim zajednicama. Dnevne temperature su u plusu, dok uveče padaju ispod nule, pa je veoma bitno ukloniti sav utabani sneg sa trotoara i ulica kako se ne bi stvarao led i kako bi se građani mogli nesmetano kretati. Apelujemo na sve građane da očiste sneg ispred kuća i poslovnih prostora i tako doprinesu bezbednosti pešaka. Službe JKP Čistoća zadužene za odvoženje smeća, sutra će prazniti samo velike kontejnere od 1,1 kubik i polupodzemne kontejnere.
Info Stara Pazova 06.01.2016.
Veoma niske temperature, koje danima nisu prelazile u plus zadale su velike probleme u vodosnabdevanju u mnogim delovima Srbije. U opštini Stara Pazova problema nije bilo i vodosnabdevanje je uredno. U JKP Vodovod i kanalizacija Stara Pazova kažu da su spremni da usled havarije brzo reaguju, a i ukoliko bi došlo pucanja glavnog voda u Staroj Pazovi, vodosnabdevanje bi za kratko vreme bilo normalizovano zahvaljujući zaobilaznom vodu, rekla je za RTV Stara Pazova Mara Gvozdenac, pi-ar Vodovoda.
Info Stara Pazova 05.01.2016.
Građani opštine Stara Pazova od ovog petka u staropazovačkom Domu zdravlja moći će da obavljaju preglede kod specijaliste radiologa primarijusa dr Mirka Vasilskog dva puta nedeljno petkom od 14 i subotom od 7 i 30 časova. Dr Vasilski radiće ultrazvučne preglede dopler krvnih sudova i mekih tkiva. Dr Vasilski ove dijagnostičke preglede obavlja već 20 godina i veliki je stručnjak iz ove oblasti, istakao je direktor Doma zdravlja dr Aleksandar Omerović i dodao da su ovi pregledi veoma traženi i potrebni kako za hronične bolesnike tako i za one pacijente kojima se blagovremenom dijagnozom može sprečiti dalji napredak bolesti.
Info Stara Pazova 05.01.2016.
Odeljenje opšte medicine Doma zdravlja dr Jovan Jovanović Zmaj radiće na Božić 7. januara od 9 do 15 časova u ambulantama Stara Pazova, Nova Pazova i Stari Banovci. Odeljenje pedijatrije će raditi od 9 do 15 časova u ambulanti Stara Pazova. Apoteke će pratiti rad domova zdravlja. 6. januara Mediusovi marketi će raditi do 18 časova, a na Božić će biti otvoren samo market Medius Plus do 14 časova. Banke i pošte neće raditi za Božić. Autobuski prevoznik Lasta će 7. januara saobraćati po nedeljnom redu vožnje. U slučaju kvarova na elektromreži za božićne praznike iste možete prijaviti na dežurni broj Elektrodistribucije 022/310-450, a u slučaju problema sa vodosnabdevanjem informacije će se moći dobiti na brojeve telefona 022/310-330 i 022/321- 265.
Info Stara Pazova 05.01.2016.
U ovoj sezoni, Veterinarska ambulanta „Branko Vet“ u Starim Banovcima pregledala je oko tri hiljade 250 uzoraka mesa i ni u jednom uzorku nije pronađena larva trihinele, izjavio je za RTV Stara Pazova, veterinar Branko Radoja. Po njegovim rečima, prošle godine na dve i po hiljade uzoraka, u tri je konstatovana trihinela, a na kraju razgovora, naš sagovornik je preporučio obaveznu kontrolu mesa, posebno u slučajevima kada se meso i mesne prerađevine stavljaju u promet.
Sport Stara Pazova 05.01.2016.
Na svečanosti koja je održana u sportskom centru Kovilovo proglašeni su najbolji strelci i klubovi u gađanju glinenih golubova za prošlu godinu. U pojedinačnoj konkurenciji prvo mesto pripalo je Zoranu Lukiću, članu Grofa, šampionu države i reprezentativcu Srbije. Drugo mesto pripalo je Ivanu Rožeku, članu Jedinstva Trap iz Stare Pazove, a treći je Nemanja Smiljanić takođe iz Grofa. U ekipnoj konkurenciji najbolja ekipa po izboru Streljačkog saveza Srbije je Jedinstvo iz Stare Pazove, zvanični šampion Srbije, drugi je Rikošet iz Beograda, a treći Grof iz Kališta kod Požarevca.
Info Novi Banovci 04.01.2016.
Sinoć je u hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Novim Banovcima održan tradicionalni Božićni koncert, koji je ove godine humanitarnog karaktera, a sva prikupljena sredstva namenjena su za devetogodišnju Ivanu Đorđević iz Starih Banovaca. Dečji crkveni horovi „Ostrog" iz Novih Banovaca i „Orlić" iz Batajnice pevali su za мalu Icu, kako bi pomogli u prikupljanju novca za Ivaninu drugu operaciju na Očnoj klinici u Bostonu, za koju je potrebno 90.000 dolara. Na teritoriji staropazovačke opštine, od decembra prošle godine, ponovo su pokrenute humanitarne akcija za Ivanu, i to najpre u OŠ „Rastko Nemanjić Sveti Sava" u Novoj Pazovi, i u objektima PU „Poletarac", a ovu akciju organizovalo je Crkveno - pjevačko društvo „Ostrog" iz Novih Banovaca.
Zahvaljujući humanosti sugrađana, ali i ljudi širom Srbije prikupljen je novac i za Ivaninu prvu operaciju u Americi, koja je bila uspešna. Međutim, kako bi se Ivani odstranio tumor i poboljšao vid, lečenje i dalje traje, a Ica bi u martu opet trebalo da ide na pregled i drugu operaciju.
Info Stara Pazova 04.01.2016.
Saobraćajno preduzeće Lasta Srem uputilo je obaveštenje koje se odnosi na važenje đačkih markica za januar zbog različitih termina raspusta. Učenici srednjih škola sa teritorije Opštine Stara Pazova koji putuju u Zemun i Beograd će sa markicom sa decembar moći da putuju od 11.1. zaključno sa 15.1.2016. godine. Učenici srednjih škola sa teritorije Opštine koji putuju u Staru Pazovu i Inđiju će sa markicom za decembar moći da putuju do 15.1.2016. godine. Prodaja karata za drugu polovinu januara 2016. godine počinje 13.1.2016. na svim prodajnim mestima Laste Srem, stoji u obaveštenju koje smo dobili sa potpisom šefa Autobuske stanice u Staroj Pazovi, Zorana Tomaševića.
Sport Stara Pazova 04.01.2016.
Srpski teniser Dušan Lajović godinu počinje turnirom u Brizbejnu, na kojem će u prvom kolu noćas igrati sa Radekom Štepanekom iz Češke. U slučaju da Lajović trijumfuje sastaće se sa boljim iz duela Bernard Tomić (Australija) - Nikolas Mau (Francuska). Na turniru će učestvovati i Viktor Troicki mečom protiv Amerikanca Stiva Džonsona, a ukoliko ga savlada u narednoj rundi igraće sa pobednikom meča Gregor Dimitrov (Bugarska) - Žil Simon (Francuska).Turnir u Brizbejnu, koji je počeo u nedelju i traje do 10. januara, igra se za nagradni fond od 461.330 dolara.
Info Stara Pazova 03.01.2016.
Svi putni pravci na teritoriji staropazovačke opštine su prohodni, izjavio je za Radio televiziju Stara Pazova Jovica Gagrica direktor JKP "Čistoća". Gagrica kaže da su sve ekipe na terenu, redovno čiste sneg mehanizacijom i puteve posipaju solju. Saobraćaj funkcioniše i na kritičnim tačkama kao što su nadvožnjaci i put Belegiš- Surduk. Iz hidrometeorološkog zavoda prognoziraju da će raskvašen sneg i ledena kiša uticati na stvaranje poledice, te apeluju na bezbednost svih učesnika u saobraćaju. Iz komunalnih službi staropazovačke opštine podsećaju sugrađane da počiste sneg ispred kuća i poslovnog prostora i tako doprinesu bezbednosti pešaka.
Firma Eurostroj iz Stare Pazove zapošljava trgovca u maloprodajnom objektu Praktiker. Pored rasvete i elektromaterijala, u prodavnici Praktiker u ponudi je širok asortiman šrafovske robe, ručnog, baštenskog i elektro alata, profi i hobi program. Ako ste komunikativni, vredni, imate iskustvo rada kao trgovac, prijavite se ili nam dostavite Vašu radnu biografiju.Poželjno je da kandidati budu elektotehničke struke ili da imaju osnovno znanje u navedenoj oblasti. Zainteresovai kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj: 063/267 032, ili poslati svoju radnu biografiju na e-mail: hr.mng@eurostroj.rs.
Potrebni radnici za rad u perionici veša u Staroj Pazovi.Zainteresovani kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj 069/40-51-500 kao i na broj telefona 063/24-41-76.
Firmi Moto-plast doo koja se bavi proizvodnjom folije, potrebni proizvodni operateri sa ili bez radnog iskustva za rad u proizvodnom pogonu u Novoj Pazovi. Rad je organizovan u smenama. Svoju radnu biografiju sa nazivom pozicije za koju konkurišete,zainteresovani kandidati mogu poslati na e-mail adresu: info@motoplast.rs ili doći lično u prostorije firme u ulici Njegoševa 111 u Novoj Pazovi.Za više informacija zvati na telefon broj 022/323-584 kao i na broj 022/323-364 svakog radnog dana od 8 do 16 časova.
Potrebni radnici muškog pola , za rad na presama u proizvodnji bakelitnih toalet dasaka. Zainteresovani kadidati sve informacije mogu dobiti na telefon broj 063/450-426 u periodu od 08 do 14 časova.
Predstavništvu kanadske firme Integrity iz Stare Pazove, potrebni radnici u proizvodnji. Prijave na telefone 022/310-147 i 060/508-0844 ili doći lično u sedište firme Golubinački put bb.
Stovarištu Šovljanski iz Starih Banovaca hitno potrebna dva fizička radnika. Za više informacija doći lično na adresu Grčka 2, ili pozvati na telefon broj 022/310-608.
Usled proširenja proizvodnih kapaciteta kompanija IGB AUTOMOTIV raspisuje konkurs za prijem 100 radnika u proizvodnom pogonu u Inđiji. Konkurs je otvoren do 1. juna. Prijave i biografije možete poslati na e-mail adresu prijava@bauerhin.rs ili direktno predati u kompaniji.
Potrebne žene za prodaju sladoleda u Novoj i Staroj Pazovi.Zainteresovane kandidatkinje mogu se javiti na broj telefona 060/5108333.
Kompaniji DIS su potrebni mladi, vredni i ambiciozni ljudi na sledećim pozicijama u marketu u Novoj Pazovi: prodavac- izlagač, kasir, prodavac na odeljenju voća i povrća, prodavac na odeljenju delikatesa i gotovih jela, mesar, magacioner, referent nabavke, poslovođa, vozač- dostavljač, Direktor marketa. Prijave sa kratkom biografijom i fotografijom posalti na hr@dis.rs ili se prijavite putem upitnika na sajtu www.dismarket.rs. Konkurs je otvoren do kraja juna.