Pregled vesti za Oktobar 2016.


Info Stara Pazova 31.10.2016.
Neverovatan incident dogodio se na poluvremenu utakmice Vojvođanske lige, grupa jug, između Hajduka i Sremca u Čurugu, pošto je sudijskoj trojci prećeno pištoljem. Kako prenosi Sportski žurnal, sudije i gosti iz Vojke preživeli su torturu u Čurugu, što je u zapisniku uneo delegat Vladan Aleksić. Na poluvremenu su do sudijske svlačionice sa spoljne strane, došla lica od kojih je jedan izvadio pištolj i kuckao u prozor, a drugom rukom pokazivao na njega. Nismo videli identitet lica, pošto je prozor zatamnjen", navodi se u izveštaju Aleksića.Pored toga, predstavnik Sremca Živko Ćurčin požalio se da je dobio udarac u predelu grudi od igrača domaćeg tima Miloša Radanovića.Trojica osumnjičenih privedena su istražnom sudiji zbog pretnji oružjem. Utakmica između Hajduka i Sremca završena je rezultatom 2:2.
Info Stara Pazova 31.10.2016.
Oko 50-oro mladih aktivista iz Srema uključeno je u realizaciju omladinskog volonterskog projekta „Mladi u akciji protiv različitih oblika nasilja – Ne snimaj nasilje, snimi film protiv nasilja“ sa ciljem da ukažu na problem vršnjačkog nasilja u školama i promovišu modele po kojima se neguju tolerancija i nenasilna komunikacija među mladima. Edukativni film „45 minuta“ koji se snima ne nekoliko lokacija u pećinačkoj opštini na kreativan i moderan način prikazuje moguća rešenja vezana za prevenciju diskriminacije i oblika vršnjačkog nasilja u školama. Premijera filma zakazana je za 19. novembar nakon koje će uslediti prikazivanja po celom Sremu. Omladinski projekat koji je započeo 12. avgusta na Međunarodni dan mladih finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije u saradnji sa Somborskim edukativnim centrom i lokalna samouprava opštine Pećinci u okviru programa „Mladi su zakon 2016“, a realizuje Udruženje mladih aktivista Pećinci u produkciji sa Radio – televizijom Stara Pazova.
Info Stara Pazova 31.10.2016.
Širom sveta se već danima priprema za Noć veštica koja se proslavlja danas, a Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici obeležavaju dva praznika, posvećena Svetom apostolu i jevanđelisti Luki i Svetom Petru Cetinjskom, koji su, iako predstavnici dve različite epohe, svojim delima zadužili pravoslavlje. Sveti Luka je bio među prvim propovednicima hrišćanstva, savremenik Isusa Hrista i jedan od pisaca četvorojevanđelja.Praznik je u narodu poznat kao Lučindan i česta je slava srpskih pravoslavnih porodica. U osnovi hrišćanske propovedi su Jevanđelje po Luki i Dela Svetih apostola.Pored Svetog Luke Srpska pravoslavna crkva slavi i Svetog Petra Cetinskog. Prema zapisu vladike Nikolaja, ovaj svetitelj je "ceo svoj život viteški posvetio svome narodu", boreći se da izmiri zavađena plemena i odbrani zemlju od spoljnih neprijatelja. Oba posla uspešno je obavio, a posebno ser slavi njegova pobeda nad Napoleonovom vojskom u Boki i Dalmaciji. Iako predstavnici dve različite epohe i Luka i Petar svojim delima zadužili su pravoslavlje.
Info Stara Pazova 31.10.2016.
U silosu Napretka u Staroj Pazovi trenutno za tržište ima crnog luka, kupusa, a ovih dana stići će i krompir. Kako nam je rekao Miroslav Mitrić, magacioner u silosu, kilogram kupusa prve klase je 20,00, a druge klase 13,00 dinara. Crni luk, sitniji, može da se kupi po 15,00, a prva klasa, kilogram košta 22,00 dinara. Uskoro će u ponudi biti i krompira u džačićima, po ceni od 25,00 dinara za jedan kilogram, a sve cene su sa PDV-om. Kupci po plaćanju na blagajni silosa odmah preuzimaju namirnice, kaže Mitrić.
Kultura Stara Pazova 31.10.2016.
Na sinoć završoj Smotri pozorišnog stvaralaštva Slovaka Pozorišne lovorike, koja je održana u Bačkom Petrovcu, predstava Maratonci trče počasni krug SP VHV iz Stare Pazove dobila je nagradu za scenografiju, koju potpisuje reditelj Aleksander Bako. Janko Šarkezi iz pazovačkog ansambla poneo je nagradu stručnog žirija za najbolju mušku ulogu, Vladimir Vereš i Zlatko Fabri su dobila glumače pohvale, dok je Stanislava Bako iz proglašena za najboljeg debitanta. Pobednik smotre je Pozorište VHV iz Bačkog Petrovca sa predstavom Ptice u kući u režiji Petra Butke. U konkurenciji je bilo 10 predstava a sve je ocenjivao stručni žiri u sastavu Miroslav Benka, Jan Makan i Jan Čanji, svi reditelji.
Info Stara Pazova 31.10.2016.
U susret današnjem danu, kada se obeležava 499-ta godišnjica početka reformacije, sinoć je u Slovačkoj evangeličkoj crkvi u Staroj Pazovi održan celovečernji koncert posvećen ovom događaju. Pored članova pazovačkog hora Tilija, nosioci programa su bili gosti iz Pivnica. Oni su kroz pesme i recitale, potsetili na 31. oktobar 1517. godine, kada je Martin Luter na vratima crkve u Vitembergu objavio 95 teza protiv prodavanja oproštajnica i ostalih nemoralnih događaja u katoličkoj crkvi, zastupajući između ostalih tezu o tome da svaki čovek ima pravo da čita Bibliju na svom maternjem jeziku. U zapadnom svetu je to bio početak prevođenja Biblije sa latinskog na ostale jezike a raskol u crkvi je doveo do odvajanja i nastanka protestantskih i evageličkih crkava. Sledeće godine će se obeležiti 5 vekova reformacije, a u ovu proslavu će se uključiti i Slovačka evangelička crkva u Staroj Pazovi, naglasio je sveštenik Igor Feldi.
Sport Stara Pazova 31.10.2016.
Fudbaleri Omladinca pobedili su u 12. kolu Srspke lige područje Vojvodina u Novim Banovcima Železničar iz Pančeva sa 2:0, Dunav je u Starim Banovcima poražen od Borca iz Sakula sa 3:0, a Rdanički iz Nove Pazove je izgubio kao gost od Vršca sa 2:0. U 12 kolu Vojvođanske lige grupa Jug Jedinstvo je u Staroj Pazovi pobedilo Borac iz Novog Sada sa 5:1, Hajduk 1925 Podunavac iz Belegiša je u Erdeviku sa Slogom igrao 2:2, a Sremac iz Vojke sa Hajdukom u Čurugu takođe 2:2. Jadran je u Golubincima u 12 kolu Sremske lige protiv Graničara iz Adaševaca igrao 3:3.
Info Stara Pazova 31.10.2016.
Odbojkaši Jedinstva doživeli su novi poraz u prvenstvu Superlige. U trećem kolu poraženi su kao gosti od Niša sa 3:1 u setovima i bez osvojenog boda su na poslednjem mestu na tabeli. U trećem kolu Prve lige odbojkašice Omladinca savladale su u Novim Banovcima Karguj Radnički iz Kragujevca sa 3:0 u setovima i sa 9 bodova su prve na tabeli.
Info Stara Pazova 31.10.2016.
Košarkaši Dunava iz Starih Banovaca doživeli su i drugi poraz u prvenstvu Košarkaške lige Srbije. U hali „Park“ u Staroj Pazovi, u četvrtom kolu, izgubili su od Dinamika iz Beograda sa 78:63. Posle četiri odigrane utakmice Dunav ima šest bodova i deveti je na tabeli.
Info Vojka 28.10.2016.
U Vojki su juče počeli radovi na rekonstrukciji raskrsnice. Investicija je vredna oko 40 miliona dinara i predstavlja prvi zajednički projekat Opštine Stara Pazova sa Ministarstvom privrede, koje je obezbedilo polovinu sredstava, dok se druga finansira iz budžeta lokalne samouprave. Predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović je pri obilasku radova izjavio da će Vojčani dobiti evropski izgled centra naselja a radovi bi trebalo da budu završeni za 49 radnih dana.
Info Stara Pazova 28.10.2016.
U okviru Regionalnog stambenog programa – Potprojekat 2 zaključenim između Komesarijata za izbeglice i migracije opštine Stara Pazova, JUP Istraživanje i razvoj d.o.o. i Opštine Stara Pazova, danas su uručeni ugovori za dodelu pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica sa teritorije opštine kroz kupovinu seoskih kuća i dodelu paketa pomoći. 14 porodica sa statusom izbeglih i raseljenih lica biće zbrinuto kroz kupovinu seoskih kuća i dodelu paketa pomoći u vidu građevinskog materijala. S obzirom da su izabrana domaćinstva već duži niz godina podstanari, njihov dugogodišnji stambeni problem biće rešen. Prvi čovek opštine Stara Pazova ističe da je ovo samo jedan u nizu projekata koji rešava problem izbeglčih i raseljenih lica koji žive na teritoriji opštine. Projekat čija je vrednost 154 hiljade evra realizuju Komesarijat za izbeglice i migracije opštine Stara Pazova, Jedinica za upravljanje projektom Istraživanje i razvoj d.do.o. i lokalna samouprava Stara Pazova.
Info Novi Banovci 28.10.2016.
U Novim Banovcima će u subotu biti prodajna izložba rukotvorina u organizaciji Udruženja Volim Banovce, koje je pozvalo izlagače iz Nove i Stare Pazove, iz Šimanovaca i Sremske Mitrovice. Manifestacije se organizuje već drugu godinu zaredom, u cilju promovisanja kreativnosti, druženja, ali i promovisanja seoskog turizma. Izložba je posvećena preminuloj članici Udruženja Volim Banovce Dragani Skerletović u čiju je čast ustanovljena i nagrada a ove godine će se birati najuređeniji štand. Postavka će biti u Domu kulture u subotu od 10 do 19 i u nedelju od 10 do 17 časova.
Info Stara Pazova 28.10.2016.
Fudbaleri Omladinca će sutra u 12 kolu Srpske lige područje Vojvodina u Novim Banovcima igrati protiv Železničara iz Pančeva, Radnički iz Nove Pazove će biti gost Vršca, a Dunav će u nedelju u Starim Banovcima biti domaćin Borcu iz Sakula. U 12 kolu Vojvođanske lige grupa Jug, Jedinstvo će sutra u Staroj Pazovi dočekati Borac iz Novog Sada, Hajduk 1925 Podunavac iz Belegiša će se u Erdeviku sastati sa Slogom, a Sremac iz Vojke će, u nedelju, biti gost Hajduka u Čurugu. U 12 kolu Sremske lige u nedelju će u Golubincima igrati Jadran i Graničar iz Adaševaca.
Sport Stari Banovci 28.10.2016.
Sutra su na programu utakmice četvrtog kola Košarkaške lige Srbije. Ekipa Dunava iz Starih Banovaca će u Staroj Pazovi u derbiju kola biti domaćin Dinamiku iz Beograda. Dunav pred ovu utakmicu ima dve pobede i jedan poraz i sa pet bodova nalazi se na osmom mestu na tabeli. Utakmica će se igrati u Staroj Pazovi u hali „Park“ i počeće u 20 časova.
Sport Stara Pazova 28.10.2016.
U prvoj utakmici trećeg kola Superlige, odbojkašice Jedinstva pobedile su sinoć u Staroj Pazovi ekipu Dinama iz Pančeva sa 3:0 u setovima. Jedinstvo posle ove utakmice ima devet bodova i nalazi se na prvom mestu na tabeli. Odbojkaši Jedinstva iz Stare Pazove u trećem kolu Superligi igraće u subotu kao gosti protiv Niša. Jedinstvo posle dva kola nema nijedan bod i nalazi se na devetom mestu. U trećem kolu Prve lige odbojkašice Omladinca igraće u nedelju u Novim Banovcima protiv Kraguj Radničkog iz Kragujevca.
Život Nova Pazova 27.10.2016.
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavju praznik posvećen Prepodobnoj mati Paraskevi - u narodu poznat kao Sveta Petka. Dani svete Petke obeležavaju se još od petka, postom i molitvom, juče je služena Sveta tajna Jeleosvećenja, a danas je nakon jutarnje Svete liturgije usledilo pričešće vernika i litija oko hrama Svete Petke u Novoj Pazovi, čija je ovo hramovna slava. Obeležavanju Svete Petke prisustvovao je veliki broj vernika.
Info Stara Pazova 27.10.2016.
Svoju krsnu slavu, Svetu Petku, već osmu godinu zaredom, od svog osnivanja slavi Srpska napredna stranka. U prostorijama OO SNS u Staroj Pazovi obred sečenja slavskog kolača obavio je jerej Nikola Despot, a čestitajući članovima, domaćin slave, predsednik Opštine Stara Pazova i predsednik Opštinskog odbora SNS je izrazio zadovoljststvo što je svake godine povećava sve više gostiju, među kojima su bili i prijatelji drugih stranaka. Radinović je posebno istakao činjenicu da se u rad stranke i lokalne samouprave uključuje sve veći broj mladih ljudi.
Sport Stara Pazova 27.10.2016.
U drugo kolo kupa Srema od klubova iz staropazovačke Opštine plasirali su se Hajduk 1925 Podunavac iz Belegiša i Radnički iz Nove Pazove. Hajduk 1925 Podunavac pobedio je u Belegišu Dunav iz Starih Banovaca sa 4:1, Radnički je kao gost savladao Krušedol sa 7:0. Sremac je u Vojki nakon penala eliminisan od Kupinova koji je pobedio sa 4:2, u regularnom toku bilo je 0:0. Utakmica u Staroj Pazovi između Jedinstva i Omladinca iz Novih Banovaca je odložena i igraće se 2 novembra.
Info Stara Pazova 27.10.2016.
Odbojkaši Crvene Zvezde plasirali su se u četvrt-finale kupa Srbije. Oni su sinoć u Staroj Pazovi pobedili Jedinstvo u osmini-finala u Staroj Pazovi sa 3:1 u setovima. Nakon ovog poraza Jedinstvo se okreće obavezama u domaćem prvenstvu, a već u subotu ih očekuje utakmica trećeg kola Superlige u gostima protiv Niša. Ostale utakmice osmine-finala igraće se 15 i 16 novembra.
Info Stara Pazova 26.10.2016.
Na putu između Belegiša i Surduka, oko 16 časova zapalio se autobus prevoznika "Lasta". U trenutku požara u autobusu se pored vozača nalazilo i troje putnika koji na sreću nisu povredjeni. Kako nezvanično saznajemo zadnji deo autobusa buknuo je u toku vožnje, nakon čega je vozač zaustavio vozilo i izašao napolje zajedno sa putnicima. Iako su vatrogasci ubrzo stigli na mesto nezgode, plamen je već uveliko zahvatio autobus, koji je ubrzo zatim u potpunosti izgoreo. Autobus je saobraćao na redovnoj liniji Zemun-Surduk. Pored vatrogasaca na licu mesta su bili i pripadnici policije Stara Pazova. U toku je istraga kojom će se utvrditi uzrok požara.
Info Stara Pazova 25.10.2016.
Prvog novembra na snagu ponovo stupaju odredbe zakona koje se odnose na zimsku opremu koju moraju da imaju sva vozila, rekao je na konferenciji za novinare Vladimir Roljić, načelnik Odeljenja saobraćajne policije Policijske uprave Sremska Mitrovica:
To podrazumeva da na svim vozilima moraju biti zimski pneumatici sa dubinom šare najmanje 4 milimetra, a na deonici gde je obavezna upotreba lanaca, vozač u vozilu mora imati lance za sneg. Roljić je savetovao oprez u slučaju magle, pre polaska na put proveru ispravnosti svetlosno signalnih uređaja na vozilu, podsetio je da novčana kazna za nekorišćenje zimskih guma kada je na kolovozu sneg, iznosi 5 hiljada dinara, a ako se plati u roku od sedam dana, je upola manja. Vladimir Roljić je apelovao i na vozače traktora i poljioprivrednih mašina da poštuju propise.
Info Stara Pazova 25.10.2016.
Program Starima s ljubavlju, u okviru Oktobarskih dana solidarnosti sa starijim ljudima završava se danas umetničkim večem pod nazivom Mića i prijatelji. Domaćin druzenja biće Milan Mića Dudić, dramski umetnik–glumac sa gostima. Program Starima s ljubavlju, namenjen podsticanju porodične, susedske i građanske solidarnosti prema starijim ljudima i afirmaciji vrednosti aktivnog starenja, već šestu godinu organizuje Centar za socijalni rad. U prostorijama Kluba za dnevni boravak posetioci mogu pogledati i etnografsko- dokumentarnu izložbu na temu Zlatno doba Srema, autora Milivoja Kovačevića.
Život Nova Pazova 25.10.2016.
Povodom hramomovne slave Leta Gospodnjeg u Hramu Svete Petke u Novoj Pazovi u toku je obeležavanje koje traje od 21. do 27. oktobra kada se i obeležava crkveni praznik Prepodobna Mati Paraskeva – Sveta Petka. U novopazovačkom pravoslavom hramu svakog jutra služe se svete liturgije, dok se večernja bogosluženja služe od 18 časova. Za sutra, 26. oktobar planirano je praznično večernje bogosluženje i Sveta tajna jeleosvećenja – Molitva za zdravlje, dok će 27. oktobra pravoslavni vernici imati priliku da se pričeste,učestvuju u litiji i slavskom obredu.
Život Stara Pazova 25.10.2016.
31. po redu Pokrajinske sportske igre za paraplegičare i kvadriplegičare svečano su otvorene danas u Staroj Pazovi u Kući fudbala u organizaciji Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Vojvodine i staropazovačkog Udruženja paraplegičara „Fruška gora“. 80 takmičara iz cele Vojvodine tokom dva dana, 25. i 26. oktobra takmičiće se u 5 sportskih disciplina: atletici, stonom tenisu, streljaštvu, pikadu i šah. Prvog dana takmičenja na programu su atletika, pikado i šah, dok će se 26. oktobra održati takmičenje u streljaštvu u Streljani „Mladost“ u Inđiji i takmičenje u stonom tenisu u Sportskoh hali „Park“ u Staroj Pazovi. Pokrovitelji takmičenja su pored lokalne samouprave Stara Pazova i Sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.
Sport Stara Pazova 25.10.2016.
Sutra će se igrati utakmice prvog kola Kupa Srema. Fudbaleri Jedinstva će u Staroj Pazovi dočekati Omladinac iz Novih Banovaca, u Belegišu će se sastati Hajduk 1925 Podunavac i Dunav iz Starih Banovaca, Sremac će u Vojki biti domaćin Kupinovu, a Radnički iz Nove Pazove će biti gost Krušedola. Sve utakmice će početi u 14.30 časova, a u slučaju nerešenog rezultata izvodiće se penali.
Info Stara Pazova 24.10.2016.
U centru Stare Pazove i u naselju Banovci Dunav jutros su postavljeni kontejneri za odvajanje otpada, koji su donacija Društva za postupanje sa ambalažnim otpadom Sekopak, sa kojim je JKP Čistoća potpisala ugovor pre mesec dana. Građani sad imaju mogućnost da u posebne kontejnere bacaju papir, pet ambalažu i staklo i u narednom periodu Čistoća će raditi na primarnoj selekciji uz pomoć Sekopaka i Agencije za zaštitu životne sredine, rekao je direktor Jovica Gagrica. Filip Radović, direktor Agencije za zaštitu životne sredine je naglasio da su Čistoća i Sekopak dobar primer kako lokalne samouprave treba da sarađuju sa nacionalnim operaterima a direktorka Sekopaka Violeta Belanović Kokir, pozvala građane da razvrstavaju otpad i iznela činjenicu da je prošle godine je reciklirano oko 42 osto otpada, za ovu se planira preko 44 a za sledeću godinu je predviđeno da se reciklira 50 odsto otpada, što je na nivou EU.
Info Stara Pazova 24.10.2016.
OKUD Sveti Sava iz Nove Pazove i FA Klasje SKUD-a Heroj Janko Čmelik iz Stare Pazove osvojili su srebrna odličja na 53. Festivalu muzičkih društava Vojvodine, koji je održan prošlog vikenda u Rumi. U dva dana nastupilo je 14 najboljih ostvarenja iz Novog Sada, Rume, Bačke Topole, Pančeva, Vršca, Beške, Šida, Sivca, Sombora, Bačke Palanke, Stare i Nove Pazove a ovaj festival predstavlja jednu od najznačajnijih muzičkih manifestacija u umetničkom amaterizmu u Vojvodini.
Info Stara Pazova 24.10.2016.
-Mi smo smo narod koji je sklon da zaboravi, ali i da prašta. Međutim, 23 .oktobar se ne sme zaboraviti, kao ni ljudi koji su dali živote za slobodu ove zemlje, ali ni cena te slobode u kojoj mi danas uživamo, rekao je juče povodom 72-druge godišnjice oslobođenja staropazovačke opštine, Goran Jović, predsednik Skupštine opštine Stara Pazova, ispred spomenika u centru grada. Stanko Carić, predsednik Opštinskog odbora SUBNOR-a staropazovačke opštine je pozvao učesnike ostalih ratova da se uključe u rad SUBNOR, da se ne razdvajaju ni po jednoj, pa ni stranačkoj liniji. Branko Crnobrnja, predsednik Organizacije rezervnih vojnih starešina Opštine Stara Pazova je istakao da se pobedama ponosimo, a žrtve prinete na oltar slobode ne zaboravljamo. Na spomenik u centru grada položeni su venci Opštinske organizacije SUBNOR-a, Skupštine opštine, Vojske Srbije, Mesne zajednice Stara Pazova, SUBNOR-a Sremska Mitrovica, Socijalističke partije Srbije, Nove komunističke partije i potomaka poginulih, a venci su položeni i na spomenik Narodnog heroja Janka Čmelika. O Janku Čmeliku govorio je Šimo Domonji, predsednik boračke organizacije Stare Pazove, a recital su izveli učenici osnovne škole koja nosi ime ovog heroja.
Info Stara Pazova 24.10.2016.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi su, po nalogu nadležnog tužioca, odredili zadržavanje do 48 časova za M. R. (50), zbog postojanja osnova sumnje da je verbalno i fizički maltretirao majku i lupao stvari po kući. Nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Staroj Pazovi, osumnjičenom je sudskim rešenjem određen pritvor do 30 dana.
Sport Stari Banovci 24.10.2016.
Veliki derbi 11 kola Srpske lige područje Vojvodina u Starim Banovcima pripao je Dunavu koji je pobedio Omladinac iz Novih Banovaca sa 2:0, Radnički iz Nove Pazove je kod kuće igrao 1:1 sa Cementom iz Beočina. U 11 kolu Vojvođanske lige grupa Jug, Hajduk 1925 Podunavac u Belegišu je pobedio LSK iz Laćarka sa 1:0, Sremac je u Vojki savladao ŽSK iz Žablja sa 5:0, a Jedinstvo iz Stare Pazove je poraženo od Slavije u Novom Sadu sa 2:0. Jadran iz Golubinaca pobedio je u Popincima Napredak sa 1:0 u 11 kolu Sremske lige.
Sport Stara Pazova 24.10.2016.
Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove u derbiju drugog kola Superlige pobedile su prvaka države Vizuru na Novom Beogradu sa 3:0 u setovima i sa 6 bodova su prve na tabeli. Odbojkaši Jedinstva poraženi su u Staroj Pazovi od Ribnice iz Kraljeva u drugom kolu Superlige sa 3:0 u setovima. U drugom kolu Prve lige odbojkašice Omladinca iz Novih Banovaca pobedile su u gostima Leskovac-98 sa 3:0 i na prvom mestu su sa 6 bodova. (foto: N.Negovanović)
Sport Stari Banovci 24.10.2016.
U trećem kolu Košarkaške lige Srbije ekipa Dunava iz Starih Banovaca poražena je u Staroj Pazovi od Mladosti Admiral iz Zemuna sa 88:80. Utakmicu u hali „Park“ pratilo je oko 400 gledalaca, a Dunavu je ovo bio prvi poraz u prvenstvu sa 5 bodova nalaze se na osmom mestu. U narednom kolu Dunav će ponovo biti domaćin u Staroj Pazovi i to ekipi Dinamika iz Beograda.
Kultura Stara Pazova 24.10.2016.
Festival dečjeg folklora, pod nazivom "Vidovdanski susreti", zbog finansijskih problema, svoju 14.godinu doživeo je tek u oktobru. Održan je u subotu. Na ovom festivalu se svake godine se promoviše očuvanje tradicije, ali i multikulturalnost ovog podneblja. Tako su i ove godine organizatori festivala KUD Branko Radičević iz Stare Pazove okupili društva tri naroda, srpskog, makedonskog i srpskog. Pored domaćina, nastupilo je istoimeno društvo iz Novih Banovaca kao gostujući ansambl, zajedno sa pazovačkim društvom Čmelik i makedonskim kulturno-umetničkim durštvom Drimkol iz Vevčana. Nakon ovog festivala, organizatori, društvo Branko Radičević iz Stare Pazove najavljuju decembarski koncert i ovom prilikom prikazali su deo nove koreografije, koju spremaju upravo za godišnji koncert.
Info Stara Pazova 24.10.2016.
JKP „Vodovod i kanalizacija“ Stara Pazova počinje sa ispiranjem vodovodne mreže u naselju Blok 9 u Novoj Pazovi. Završetak ispiranja očekuju se oko 17 časova. Usled ispiranja vodovodne mreže, moguća je pojava mutne vode. Iz „Vodovoda“ preporučuju građanima da nakon završenog ispiranja puste vodu da isteče nekoliko sekundi dok se ne izbistri.
Info Stara Pazova 22.10.2016.
Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović sa svojim saradnicima ugostio je sinoć zvaničnu delegaciju iz autrijskog grada Leopoldsdorfa na čelu sa gradonačelnikom ovog grada Fricom Blasnikom. Pored gradonačelnika Blasnika, u Staru Pazovu doputovali su i članovi Gradskog veća, predstavnici Kulturnog centra, Vatrogasne brigade i sportskih klubova sa teritorije ovog grada. Tom prilikom su u austrijskoj kompaniji „Ajmaks“ u Novim Banovcima, osnivač i direktor Upravnog odbora Ajmaks Ril Estejt AG, doktor Mihael Miler i direktor Ajmaks Srbija Muamer Ragipović, zajedno sa predsednikom opštine Stara Pazova najavili novu investiciju, izgradnju još jedne hale ove austrijske kompanije. Podsećamo, Opština Stara Pazova je na prošlogodišnjem Regionalnom sajmu privrede potpisala Protokol o saradnji sa pomenutim autrijskim gradom sa ciljem izgradnje prijateljskih odnosa i iniciranja međunarodne saradnje na svim poljima između Stare Pazove i Leopoldsdorfa. Radinović i Blasnik su od tada u stalnom kontaktu i rade na jačanju saradnje i planovima za realizaciju budućih zajedničkih projekata.
Ekonomija Novi Banovci 22.10.2016.
Austrijska kompanija „Ajmaks“ počinje izgradnju novog logističkog centra u Novim Banovcima, u Opštini Stara Pazova, u kojoj je prisutna od 2015.godine. Prvi objekat Ajmaksa na teritoriji Opštine Stara Pazova „Log Maks Alfa“ površine je 17 hiljada kvadratnih metara i zapošljava 300 radina, a novi centar „Log Maks Beta“ biće veći i doneće 700 novih radnih mesta, istakao je Muamer Ragipović, direktor kompanije „Ajmaks Srbija“. „Ajmaks“ je 2008. godine kupio preko 50 hektara zemljišta u Staroj Pazovi s planom da na ovoj lokaciji gradi centre, a po uzoru na glavni šoping centar u Beču, rekao je Mihael Miler, osnivač i direktor kompanije „Ajmaks Ril Estejt AG“. Otvaranjem novih radnih mesta, koja će omogućiti novi Ajmaksov objekat i druge kompanije, koje uskoro počinju sa poslovanjem, stopa nezaposlenosti, koja je u Opštini Stara Pazova jedna od najnižih u Srbiji, biće još niža, istakao je Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova. Početak izgradnje logističkog centra „Log Maks Beta“ obeležen je juče u prvom objektu kompanije „Ajmaks“ u Novim Banovcima, čemu je prisustvovala i delegacija austrijske opštine Leopoldsdorf, sa kojom je Opština Stara Pazova prošle godine podpisala Protokol o saradnji.
Kultura Stari Banovci 22.10.2016.
U prepunoj sali Doma kulture u Starim Banovcima, prvi purt posle dugog niza godina, sinoć je izvedena pozorišna predstava "O glumatanju", u izvođenju eminentnog glumca Slobodana Ćustića. Komedija "O glumatanju" je jedna netipična forma monodrame u kojoj se glumac direktno obraća publici, insistirajući na kontaktu i pokušava da ih svojom ličnom pričom o glumi, uvede u svet i među ljude koji su svoju sujetu i ekscentričnost preveli u ljubav prema pozorištu i način života postavili na daske koje ništa ili život znače. Direktor centra za kulturu Stara Pazova, Vladimir Kerkez izrazio je zadovoljstvo što u renoviranoj sali Doma kulture ponovo mogu da se održavaju pozorišne predstava i bioskopske projekcije i što je odziv publike tako veliki.
Info Stara Pazova 22.10.2016.
Povodom 71.-prve godišnjice oslobođenja Opštine Stara Pazova od fašističkog okupatora, sutra (u nedelju 23. oktobra), u 10.00 časova predsednik opštine Đorđe Radinović, primiće predstavnike SUBNOR-a, učesnike rata i članove njihovih porodica. Protokolom je u 10 časova i 45 minuta predviđeno polaganje venaca i cveća na spomenik palim borcima i žrtvama terora u centru Stare Pazove. Takođe, sutra, (u nedelju 23. oktobra), predstavnici SUBNOR-a staropazovačke opštine položiće vence na spomen obeležjimam Narodnih heroja: Vere Miščević u Belegišu, Boška Palkovljević Pinkija i Janka Čmelika u Staroj Pazovi.
Info Vojka 22.10.2016.
U okviru priprema za rekonstrukciju centra Vojke ove nedelje su počele pripreme i stvaraju se uslovi za izvođenje radova, koji počinju u ponedeljak. Po projektu, Vojka treba da dobije kružni tok. JKP Čistoća je danas uklonila drveće u užem centru Vojke a po planu, nakon radova, centar će dobiti novo zelenilo i nove sadnice drveća. Ujedno su na terenu bili i predstavnici Telekoma, kako bi se obezbedile instalacije. Od ovih priprema i dok će trajati radovi, izvođači apeluju na meštane i učesnike u saobraćaju da poštuju privremenu saobraćajnu signalizaciju i da budu strpljivi, zbog svoje i bezbednosti drugih.
Info Stara Pazova 20.10.2016.
Voda iz pazovačkog vodovoda je ispravna za piće i vodosnabdevanje je stabilno, ali je JKP Vodovod i kanalizacija Stara Pazova, kako bi moglo da obavlja osnovnu delatnost bilo dužno da ima i cisternu vode za piće. Cisterna se nalazi na bazi Vodovoda u Staroj Pazovi. Cena isporuke vode jedne cisterne, čija je zapremina 10 metara kubnih iznosi četiri hiljade dinara, cena prevoza je 135 dinara po kilometru. Ova cisterna se može koristiti i za pranje ulica, ili poslovnih i pravatnih objekata građana, a cena pranja po metru kvadratnom iznosi 15 dinara. U slučaju restrikcija vode ili havarija, nepredviđenih i vanrednih situacija voda za piće iz cisterne biće za sve besplatna.
Info Stara Pazova 20.10.2016.
Ovih dana na tekuće račune 30 izabranih korisnika biće uplaćena jednokratna novčana pomoć od po 15 hiljada dinara, a najkasnije za nedelju dana, još 30 izabranih korisnika dobiće po tri metra iscepanog ogrevnog drveta, izjavio je za RTV Stara Pazova Svetozar Kličković iz Povereništva za izbeglice Opština Stara Pazova. Za ove namene Republički Komesarijat za izbeglice obezbedio je 900 hiljada dinara. Po njegovim rečima, zajedničkim naporima opštine i povereništva do sada je obezbeđeno preko 5 miliona evra raznih vrsta pomoći za izbegla, prognana i interno raseljna lica, a ako se zbrinjavanje nastavi ovim tempom, do 2018. godine neće biti ni jedno izbeglo, prognano i interno raseljeno lice u staropazovačkoj opštini koje nije dobilo neku vrstu pomoći.
Info Stara Pazova 20.10.2016.
Fudbaleri Jedinstva iz Stare Pazove plasirali su se u prvo kolo kupa Srema, pošto su juče u pretkolu pobedili Jadran u Golubincima sa 5:4, nakon boljeg izvođenja penala. U regularnom toku bilo je 0:0. U prvom kolu kupa Srema, Jedinstvo će igrati u Staroj Pazovi sa Omladincem iz Novih Banovaca, u Belegišu će se sastati Hajduk 1925 Podunavac i Dunav iz Starih Banovaca, Sremac će u Vojki igrati sa Kupinovom, a Radnički iz Nove Pazove će biti gost Krušedola. Utakmice prvog kola će se igrati 26 oktobra.
Info Stara Pazova 19.10.2016.
Udruženje privrednika, koje nastavlja tradiciju zanatlija Nove Pazove, sinoć je proslavilo svoju krsnu slavu, Tomindan. Na svečanosti u restoranu Mihajlović okupili su se brojni privrednici, preduzetnici, zanatlije, ali i predstavnici javnog i političkog života opštine Stara Pazova. Ovogodišnji slavski kumovi su bili Miroslav Trivić i Dragiša Kandić, koji su istakli da je ovo za njih bila velika čast. Predsednik Udruženja Cviko Krunić je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim njegovim funkcinisanjem, saradnjom kako privrednika međusobno, tako i sa predstavnicima lokalne samouprave, jer je Udruženje sve značajnije za razvoj Opštine Stara Pazova u ime koje je slavu Sveto apostola Tome privrednicima čestitao Milan Beara, zamenik predsednika Opštine.
Info Stara Pazova 19.10.2016.
Stare lične karte na papirnom obrascu važe do kraja ove godine, a u Sremu je povećano interesovanje građana za zamenu. Za novu ličnu kartu, pored dve uplatnice potrebni su: stara lična karta, Izvod iz matične knjige rođenih i Uverenje o državljanstvu, rekao je danas na konferencija za novinare u Policijskoj upravi u Sremskoj Mitrovici glavni policijski inspektor Vasilije Jovešković, šef Odseka za upravne poslove. Po novom Zakonu o opštem upravnom postupku, građani mogu da daju saglasnost da policija po službenoj dužnosti pribavi ova dva dokumenta. Jovešković je podsetio da radi manjih gužvi treba zakazati termin u policiji i naglasio da u slučaju da lice zbog starosti ili bolesti ne može lično da dođe na šalter, po prikupljenoj dokumentaciji i izvršnoj uplati, to lice će posetiti policijski službenici radi otiska i potpisa.
Život Stara Pazova 19.10.2016.
Svake godine u Srbiji proizvede se između 4500 i 5000 tona medicinskog otpada. Bez obzira na količinu ove vrste otpada još uvek ne postoji adekvatan program za njegovo odlaganje. Proveravali smo na koji način građani Stare Pazove odlažu medicinski otpad i koliko su upoznati sa procedurom njegovog odlaganja. Neadekvatno odlaganje lekova kojima je istekao rok trajanja, upotrebljenih krvavih zavoja, vata i gaza, špriceva i iglica, ali i drugog higijenskog otpada, kao i nedovoljna informisanost građana o načini i proceduri odlaganja samo su neki od negativnih primera za upravljanje medicinskim otpadom. I dok građani nisu dovoljno upoznati sa procedurom pravilnog odlaganja medicinskog otpada, u zdravstvenim ustanovama ističu da se medicinski otpad otklanja u skladu sa Pravilnkom o upravljanju medicinskim otpadom. Prema „Pravilniku o upravljanju medicinskim otpadom“ koji je donet od strane Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine 2010. godine, sterilisan i usitnjen otpad se razvrstava po kategorijama u atestirane kontejnere različite boje koji se zaključani odvoze na gradske deponije. Danas postoji samo 7 sanitarnih deponija na teritoriji Republike Srbije koje se vode kao regionalne, ali se samo oko 10% medicinskog otpada odlaže na njima.
Sport Stara Pazova 19.10.2016.
U Beogradu je juče obavljen žreb osmine-finala kupa Srbije u odbojci u obe konkurencije i u muškoj i u ženskoj. Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove će igrati u Leskovcu protiv ekipe Leskovac-98. Odbojkaši Jedinstva će u Staroj Pazovi dočekati branioca kupa Crvenu Zvezdu iz Beograda. Utakmice osmine-finala će se igrati 15 i 16 novembra.
Info Stara Pazova 17.10.2016.
Operativnim radom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi identifikovan je i uhapšen N. I. B. (26) iz Novog Sada, zbog postojanja osnova sumnje da je u septembru ove godine, zajedno sa N. S.(29), ispred tržnog centra u Staroj Pazovi pucao iz pištolja u nelegalnom posedu a zatim pobegao. Povređenih nije bilo. Policija je nakon pucnjave odmah uhapsila N. S. kojem je sudskim rešenjem određen pritvor. Po nalogu nadležnog tužioca, za N. I. B. je određeno zadržavanje do 48 časova. On će uz krivičnu prijavu za krivična dela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija biti doveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Staroj Pazovi. Podsećamo
Info Stara Pazova 17.10.2016.
Oni koji investiraju u izgradnju stambenog ili poslovnog objekta na teritoriji staropazovačke opštine, imaju u Javnom urbanističkom preduzeću „Urbanizam“ otvorena vrata saradnje i nastojaćemo da uvažimo sve želje koje su u skladu sa propisima i planskim dokumentima. Onima koji planiraju vrliki posao i da zaposle ljude, izaći ćemo u susret, rekao je u razgovoru za RTV Stara Pazova, Darko Isailović, vršioc dužnosti direktora ovog javnog preduzeća. Isailović je bio svojevremeno najbolji student generacije na Geografskom fakultetu u Beogradu, a njegovo imenovanje Skupština opštine podržala je jednoglasno na sednici 4. oktobra.
Info Stara Pazova 17.10.2016.
Aktivno učešće u obeležavanju Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva ima i Crveni krst Stara Pazova, koji je najugroženijim sugrađanima, korisnicima narodne kuhinje, pruža pomoć u vidu dodatne hrane, kao što su med, mleko i keks. Takvu vrstu pomoći obezbedili su Crveni krst Vojvodine i Opština Stara Pazova, istakla je Jasna Petrović Živković, stručni saradnik u Crvenom krstu. U Staroj Pazovi ima oko 800 korisnika narodne kuhinje i lanč paketa. Kancelarija Evropske mreže protiv siromaštva u Srbiji upozorila je da je u Srbiji riziku od siromaštva izložena četvrtina stanovništva, dok trećina gradjana smatra da teško živi. Rizik od siromaštva najveći je među domaćinstvima koja čine dve odrasle osobe sa troje ili više dece, gde stopa rizika iznosi 35,8 odsto, kao i među samohranim roditeljima sa jednim ili više izdržavane dece - 35,4 odsto. Kako se navodi, sa stopom rizika od siromaštva 25,4 odsto Srbija je prva u Evropi. Međunarodni dan borbe protiv siromaštva je 17. oktobar, a obeležava se od 1987. godine. Proglasile su ga Ujedinjene nacije kada se na otkrivanju spomenika posvećenog borbi protiv siromaštva u Parizu okupilo oko 100.000 ljudi.
Info Stara Pazova 17.10.2016.
Sutra 18.10.2016. od 9 časova do 14 časova i 30 minuta zbog elektromontažnih radova u Staroj Pazovi bez struje će ostati potrošači u delu ulice Vuka Karadžića od ulice Georga Mihailovića do Podanavskog partizanskog odreda i Podanavskog partizanskog odreda između ulica Vuka Karadžića i Jana Sikore. U slučaju lošeg vremena radovi će biti odloženi.
Kultura Stara Pazova 17.10.2016.
Grand pri nagradu, prvi put dodeljenu na Mini tini festu u Staroj Pazovi, osvojila je Teodora Aleksandrovski iz Stare Pazove, u konkurenciji 13 solista u tini kategoriji. Prvu nagradu na ovogodišnjem, 15.festivalu, stručni žiri dodelio je Bojani Milanović iz Vojke u tini i Sonji Žunić iz Stare Pazove u mini kategoriji. Za 15 godina festivala bilo je oko šest hiljada učesnika i nastalo je preko 300 novih dečjih pesama, istakao je umetnički direktor Jovan Adamov. Najdužu tradiciju festival ima upravo u Staroj Pazovi i održava se od početka u kontinuitetu, a po rečima načelnika Odeljenja društvenih delatnosti, kulture i informisanja Željka Šolaje, lokalna samouprava će i ubuduće podržavati i finansijski pomagati ovaj festival dečje muzike.
Info Stara Pazova 17.10.2016.
Na regionalnom festivalu mladih intepretatora slovačkih narodnih pesama „Raspevani Srem“, koji je održan u subotu u Lugu, Staropazovčanka Marija Bzovski je osvojila prvo mesto. Ana Dvornicki, takođe predstavnica SKUD-a heroj Janko Čmelik osvojila je drugo mesto i nagradu za autentičnost pesme a zapažen nastup je imala i Aleksandra Filko. Na festivalu je učestovalo 10 takmičara iz sremskih mesta, a cilj ove manifestacije je da se kroz mlade i neafirmisane muzičke talente, čuva od zaborava slovačka narodna pesma i ovaj festival predstavlja svojevrsnu pripremu za veće festivale. Sledeće godine Raspevani Srem će biti održan u Staroj Pazovi, gde je i nastao pre 17 godina a ove je izuzetno održan u Lugu, gde su 30 godina od osnivanja Kulturno umetničkog društva.
Sport Stara Pazova 17.10.2016.
U desetom kolu Srpske lige područje Vojvodina fudbaleri Omladinca pobedili su u Novim Banovcima Radnički iz Sremske Mitrovice sa 2:0, Radnički iz Nove Pazove je protiv Sloge u Temerinu igrao 2:0, a Dunav iz Starih Banovaca je poražen kao gost od Vršca sa 1:0. Fudbaleri Jedinstva pobedili su u Staroj Pazovi sa 2:0 Sofeks iz Futoga u 10 kolu Vojvođanske lige grupa Jug, Hajduk 1925 Podunavac iz Belegiša je kao gost pobedio Veternik sa 1:0, a Sremac iz Vojke je izgubio od Sloge u Erdeviku sa 2:0.U 10 kolu Sremske lige Jadran je u Golubincima savladao Podrinje iz Mačvanske Mitrovice sa 1:0.
Sport Stari Banovci 17.10.2016.
U drugom kolu Košarkaške lige Srbije košarkaši Dunava iz Starih Banovaca su zabeležili i drugu pobedu. Savladali su pančevu ekipu Tamiša sa 68:59 i sa četiri boda dele prvo mesto na tabeli sa Spartakom i Borcem iz Čačka. Trebalo bi istaći da su gosti imali pomoć od oko 150 navijača, kao i fudbalskog tima iz Starih Banovaca, koji je nakon gostovanja u Vršcu svratio da podrži košarkaše iz svog mesta.
Sport Stara Pazova 17.10.2016.
Odbojkašice Jedinstva pobedile su u prvom kolu Superlige u Staroj Pazovi MD Zrenjanin sa 3:1 i osvojile prva tri boda u prvenstvu. Odbojkaši Jedinstva iz Stare Pazove posle dve godine startovali su ponovo u Superligi. Igrali su u Novom Sadu protiv Vojvodine NS Seme i poraženi su sa 3:1 u setovima. U prvom kolu Prve lige odbojkašice Omladinca pobedile su u Novim Banovcima FOK iz Futoga sa 3:1 u setovima.
Info Stara Pazova 14.10.2016.
Smanjenje budžetskih prihoda za šest posto ili oko 50 miliona dinara od poreza na zarade, u nekoj meri će se odraziti na prihode, ali smo uvereni da neće previše uticati na finansiranje budžetskih korisnika, rekao je za RTV Stara Pazova, Miodrag Teodorović, načelnik Odeljenja za finansije Opštine Stara Pazova. U 2015. godini u ukupnim tekućim prihodima budžeta, porezi su učestvovali sa preko 37 posto, od čega skoro 84 posto čine porezi na zarade, koji su pojedinačno i najveći izvor prihoda. Očekujuem da će se ovaj manjak kompenzovati uvećanjem prihoda od poreza na imovinu, i u toku je popis imovine kako bi obuhvat poreskih obveznika bio nešto veći. Smanjenje je moguće nadoknaditi novim zapošljavanjem i porastom prosečne zarade na nivou opštine, rekao je Teodorović. Inače, izmene Zakona o finansiranju lokalnih samouprava kojima su smanjena sredstva od poreza na zarade za šest procenata, Skupština Srbije usvojila je 7. oktobra, a na snagu će stupiti 1. januara 2017. godine.
Život Stara Pazova 14.10.2016.
Mnoge aktivnosti Crvenog krsta ne bi mogle da se realizuju bez pomoći volontera. Volonteri su osnovna snaga Crvenog krsta i Crveni krst je stalno u potrazi za volonterima koji svojim iskustvima, veštinama, znanjima i dobrom voljom mogu da doprinesu poboljšanju programa koje realizuje. Uz poruku da svako može biti volonter, bez obzira na obrazovanje i radno iskustvo, već da je dovoljno poštovati principe Crvenog krsta- humanost, nepristrasnost, neutralnost, nezavisnost, dobrovoljnost, jedinstvo i univerzalnost, Crveni krst Stara Pazova poziva zainteresovane da se prijave na obuku, koja će biti održana u narednom periodu. Telefon za informacije 310-102.
Info Stara Pazova 14.10.2016.
Jedan od najlepših dečjih muzičkih festivala “Mini tini fest”, biće sutra održan jubilarni petnaesti put u Staroj Pazovi. 13 numera biće izvedeno u mini, 17 u tini kategoriji, a u revijalnom delu će nastupiti neki od dosadašnjih pobednika. Očekuje se učešće 400 dece iz svih osnovnih škola na teritoriji opštine Stara Pazova. Festival će početi u 17 časova u pozorišnoj sali u Staroj Pazovi. Pošto interesovanje publike nadmašuje kapacitet sale, direktan prenos programa biće i ovog puta na video bimu u holu pozorišta.
Život Stara Pazova 14.10.2016.
Pod sloganom „Koliko volim toliko vredim“ Udruženje građana „Svi zajedno“ iz Stare Pazove organizuje humanitrarni turnir u futsalu, kako bi se prikupila novčana sredstva za Janu Andrić, neophodna za njeno lečenje. Jana koja je obolela od sindroma De morsijers koji joj je dijagnostikovan kad je imala 10 meseci. Pored tog retkog sindroma, ona ima i kvadriplegiju, mikrocefaliju, septoptičku displaziju, hiper tonus mišića. Turnir počinje sutra i trajaće tri dana. Prva utakmica biće odigrana sutra u 13 časova na futsal terenu Jedinstva, a učešće su prijavile 22 ekipe.
Kultura Novi Banovci 14.10.2016.
U organizaciji Kulturno – umetničkog društva „Brankov Radičević“ iz Novih Banovaca, u subotu, 15. oktobra održaće se tradicionalni „Brankovi dani“ pod sloganom „Nikuda bez kuda“ u Domu kulture sa početkom u 19 časova. Na manifestaciji će nastupiti kulturno – umetnička društva iz Inđije, Čačka i Zemuna, a Novobanovčani će kao domaćini ugostiti i članove Srpsko – nemačke zajednice iz Berlina. Zahvaljujući ovoj manifestaciji, folklor je, između ostalog, postao brend Novih Banovaca, a organizatori su se podsetili kako je ova manifestacija bila organizovana pre nešto više od decenije. Članovi novobanovačkog Kulturno – umetničkog društva tokom prošle sezone osvajali su značajne nagrade na takmičenjima folklornog stvaralaštva širom Srbije, a imali su priliku da uz pomoć lokalne samouprave i Saveza amatera opštine Stara Pazova obiđu Poljsku i Bugarsku.
Život Stara Pazova 14.10.2016.
U Srbiji živi oko 12.000 slepih i slabovidih ljudi. Nesamostalno kretanje, otežano obrazovanje, ali i nezaposlenost – njihova je stvarnost. Samo tri odsto slepih ima posao, a najčešće su angažovani po osnovu javnih radova, na samo nekoliko meseci. Nakon isteka ugovora o radu, sledi povratak u svakodnevicu. Svetski dan belog štapa širom sveta obeležava se 15. oktobra kako bi se pažnja javnosti skrenula na probleme slepih i slabovidih, uz poruku da je neophodno osobama sa invaliditetom priznati pravo na jednake šanse u svim oblastima života.
Sport Stara Pazova 13.10.2016.
Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove osvojile su prvi trofej u istorji kluba, pošto su u utakmici IV Super Kupa Srbije 2016, večeras u dvorani SC “Vizura” u Beogradu, savladali Vizuru sa 3:2, po setovima 25:20, 23:25, 25:14, 14:25 i 15:7, posle 114 minuta igre. Odličan premijerni meč sezone, u divnoj atmosferi, odigrale su odbojkašice Vizure i Jedinstva. U svojevrsnoj reprizi finala Kupa Srbije i Prvenstva Srbije iz prošle sezone, izbarnice Jove Cakovića su uspele da trijumfuju posle pet odigranih setova i zasluženo u Staru Pazovu nose pehar pobednika Super Kupa Srbije. (Foto: ossrb.org)
Info Stara Pazova 13.10.2016.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi su, po nalogu nadležnog tužioca, odredili zadržavanje do 48 časova za S.K. (28), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti. On se tereti da je upućivao pretnje pojedinim sugrađanima. Nezvanično saznajemo da je S.K. pretio nekolicini osoba da će im ugroziti zdravlje i imovinu. Takođe, saznajemo da su uzroci pretnji ne raščišćeni računi od ranije koji su povezani sa nedavnom pucnjavom u centru Stare Pazove. Osumnjičeni će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Staroj Pazovi.
Info Stara Pazova 13.10.2016.
Opština Stara Pazova po osnovu konkursa koji traju do kraja oktobra, plasiraće 5 miliona dinara bespovratnih sredstava u pčelarstvo, stočarstvo, voćarstvo, vinogradstvo i povrtarstvo. Registrovana aktivna poljoprivredna gazdinstva koja su izmirila poreske obaveze prema Opštini Stara Pazova mogu da 31. oktobra da konkurišu za bespovratna sredstva za pčelarstvo u ukupnom iznosu 300 hiljada, za pokriće troškova prvog osemenjavanja goveda 200 hiljada i za investiciju u sektoru voće, grožđe i povrće, uključujući pečurke i cveće četiri i po miliona dinara, kaže Dragana Stojanović, načelnica Odeljenja za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Opštine Stara Pazova
Takođe, opština iz budžeta finansira besplatnu analizu zemljišta, a poljoprivredni proizvođači treba samo da uzorke zemlje donesu u mesne zajednice, i tamo popune obrazac o zemljištu sa koga su uzorci.
Info ostalo 13.10.2016.
U toku 6 dana u delu vazdušnog prostora Srbije na aerodromima u Batajnici i Nišu i na poligonu Čenta održava se letno – taktička vežba Kontrola i zaštita vazdušnog prostora i borbene spasavanje i traganje. Vežba BARS 2016 je nastavak saradnje koja traje 2 godine, kada je počelo planiranje o saradnji srpskog vazduhoplovstva i vazdušno kosmičkih snaga Rusije. Prošle godine je grupa srpskih pilota bila u Rusiji a sada su piloti i predavači iz Rusije došli u Srbiju. Osim razmene iskustva u letačkoj obuci, taktikama i procedurama i jačanju međusobnog poverenja i saradnje, najvažniji aspekt vežbe za pripadnike Vojske Srbije je unapređenje operativnih sposobnosti za učešće u multinacionalnim operacijama. Vežba je značajna za obe strane a ujedno je održano i nekoliko predavanja o upotrebi i održavanju letelica, pre svega u vanrednim situacijama i pružanju pomoći civilnom stanovništvu. U upotrebi su dva nova helikoptera Mi 17 B5.
Ekonomija Stara Pazova 13.10.2016.
Berba kukuruza je pri kraju. Prinosi su oko 10 tona po hektaru, vlažnost zrna se kreće između 15 i 17 procenata. Cena je uvek najniža tokom same berbe svake poljoprivredne kulture. Kukuruz se trenutno otkupljuje za oko 14,5 dinara kilogram, tako da sada prodaju samo oni koji moraju, ostali čekaju bolju cenu. Pre nekoliko dana počeo je i optimalan rok za jesenju setvu. Poslednja kiša je pala u pravi čas, kažu poljoprivrednici, jer je zemljište bilo teško obradivo. Prema njihovim merenjima, juče je palo oko 27 litara kiše po metru kvadratnom.
Info Stara Pazova 12.10.2016.
Tokom protekla tri meseca petoro muškaraca u opštini Stara Pazova privedeno je zbog verbalnog, psihičkog i fizičkog maltretiranje bračnih partnera, roditelja i dece. Odmah po prijavi nasilja, na lice mesta izlaze nadležni policijski službenici koji obavljavaju sve potrebne provere, obaveštavaju dežurnog tužioca i nadležni Centar za socijalni rad. Najčešće žrtve nasilnika su žene koje različite oblike nasilja trpe od svojih bračnih odnosno vanbračnih partnera, pokazuju podaci staropazovačkog Centra za socijalni rad. Pored same žrtve, često su indirektne žrtve i njihova deca. Od početka ove godine u Sremu je podneto preko 152 krivične prijave nadležnim tužilaštvima od kojih je 18 podneto Policijskoj upravi u Staroj Pazovi. Poražavajući je podatak da je samo 7 žrtava od ukupno 170 prijava u porodici lično prijavilo nasilje. Nadležni ističu da će rešavanju ovog problema umnogome doprineti Poseban protokol o postupanju policijskih službenika u slučajevima porpodičnog nasilja Ministarstva unutrađnjih poslova Republike Srbije.
Info Nova Pazova 12.10.2016.
U petak, 14.oktobra zbog elektromontažnih radova u Novoj Pazovi u vremenu od 9 do 14 časova, bez električne energije biće potrošači koji su priključeni na sledeće trafo-stanice: Svetozara Markovića, Njegoševa, Branka Radičevića, Branka Radičevića 2, Veljka Smiljevića, Vasiljević, Dinara Plast, Železnicka stanica, Vojvodić, Vuka Karadžića i trafo-stanica Mojić.
Info Nova Pazova 12.10.2016.
Zbog proširenja proizvodnih kapaciteta, Kompaniji IGB Automotiv iz Inđije potrebno je sto novih radnika, a tim povodom, u saradnji sa opštinom Stara Pazova, u Šah klubu u Novoj Pazovi danas je održan Dan karijere. Ljudi koji traže posao mogli su dobiti informacije o potrebama za radnicima i da popune prijavu za posao. U razgovoru za RTV Stara Pazova rekli su da im se sviđa ovakav kontakt sa predstavnicima poslodavca i uglavnom su izrazili potrebu za zaposlenjem bez obzira na kojnoj poziciji bi radili. Doktor Ivana Projović, zadužena za internu i eksternu komunikaciju kaže da će kompanija ukoliko bude zaposlen potreban broj ljudi, organizovati autobuski prevoz do posla. Inače u IGB Automotiv ističu da je briga o zaposlenima, i članovima njihovih porodica strateški cilj i na njemu se insistira od osnivanja kompanije.
Info Nova Pazova 11.10.2016.
Dugogodišnje ruinirano odeljenje ginekologije u Domu zdravlja u Novoj Pazovi, kroz koje svakodnevno prolazi mnoštvo žena, sada je kompletno renovirano, pa će se pregledi pacijentkinja obavljati u prijatnijim uslovima. Preko milion i dvesta hiljada dinara uloženo je za renoviranje ovog odeljenja, istakao je prilikom svečanog otvaranja renoviranih prostorija direktor Doma Zdravlja, dr Aleksandar Omerović. Kupljen je i novi CTG aparat, a pomoć lokalne samouprave je od izuzetnog značaja. Kako opština Stara Pazova izdvaja značajna sredstva za zdravstvo, u skladu sa mogućnostima u proteklom periodu ulagalo se u zdravstvene objeke u svim naseljima na teritoriji opštine, a u domu zdravlja u Staroj Pazovi nedavno je otvorena konferencijska sala, a u Novoj Pazovi počeo je sa radom ultrazvučni kabinet, gde pacijenti mogu uraditi ultrazvuk srca.
Info Vojka 11.10.2016.
Nakon investicije u rekonstrukcije i obnove centara u staropazovačkoj opštini Nove Pazove, Novih i Starih Banovaca uskoro će i Vojka dobiti svoj novi izgled zahvaljujući dobrom i blagovremenom planiranju, kvalitetnoj pripremi svih neophodnih predradnji za konkurisanje i učešće u republičkim sufinansirajućim projektima. Opština Stara Pazova potpisala je trojni Ugovor o realizaciji projekta uređenja centra Vojke sa Ministarstvom privrede i izabranim izvođačem radova „Vojvodinaput a.d. Novi Sad“.
Ugovor o realizaciji projekta prošle nedelje, u prostorijama Ministarstva privrede Republike Srbije potpisali su predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović, državni sekretar u Ministarstvu privrede i direktor preduzeća „Vojvodinaput a.d, Novi Sad“. S potpisivanjem Ugovora stvoreni su uslovi da se u najskorijem roku, a u skladu sa vremenskim uslovima, može pristupiti radovima na terenu. Javni poziv Ministarstva privrede, koji je namenjen za projekte u okviru Programa unapređenja lokalne i regionalne infrastrukture - Gradimo zajedno, ima za cilj podizanje kapaciteta jedinica lokalnih samouprava kroz unapređenje infrastrukture, standarda i kvaliteta života građana. Zahvaljujući ažurnosti opštinskog tima, uz ranije već pripremljenu projektno-tehničku dokumentaciju i zahvaljujući dobrom planiranju budžetskih sredstava, Opština Stara Pazova je među prvim lokalnim samoupravama, koja je dobila sredstva na Konkursu i potpisala Ugovor o realizaciji projekta. Pomenuto sufinansiranje predviđa da sa po 50% učešća u finansiranju učestvuju Ministarstvo privrede i Opština Stara Pazova. Da podsetimo, u proteklih par godina, rekonstruisani su i potpuno uređeni centar Nove Pazove, Starih i Novih Banovaca, po redu prioriteta realizovane su i mnoge druge investicije u vitalne infrastrukturne projekte poput asfaltiranja svih neasfaltiranih ulica, uređenja i obnove objekata iz oblasti: zdravstva, obrazovanja (škole i vrtići), kulture i sporta. Konstantno se ulaže i u obnovu crkveno-verskih objekata (crkve, groblja i kapele), koji su od velikog značaja za potrebe građana. Plan rukovodstva lokalne samouprave je da se nastavi sa redovnim ulaganjem u infrastrukturu kako bi sva naselja na teritoriji naše opštine dobila izgled modernih evropskih gradića. (Na slici: Budući izgled centra Vojke)
Info Stara Pazova 11.10.2016.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi su, prilikom pretresa kuće 32-godišnjeg muškarca pronašli i oduzeli 65 kilograma rezanog duvana. Pretres je izvršen po sudskoj naredbi. Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno skladištenje robe, u saradnji sa poreskom policijom, protiv osumnjičenog biće podneta krivična prijava, nadležnom tužilaštvu.
Info Stara Pazova 11.10.2016.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi su, po nalogu nadležnog tužioca, odredili zadržavanje do 48 časova za N.O. (56), zbog postojanja osnova sumnje da je fizički i psihički maltretirao suprugu i dete. Osumnjičeni je u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu za krivično delo nasilje u porodici saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Staroj Pazovi, nakon čega mu je sudskim rešenjem određen pritvor do 30 dana.
Info Stara Pazova 10.10.2016.
Tople probe sistema daljinskog grejanja u opštini Stara Pazova izvršene su tokom prošle nedelje, tačnije 6. oktobra, a početak grejne sezone za korisnike već je počeo, navode u Javno – komunalnom preduzeću „Toplana“ u Staroj Pazovi. Prema rečima direktora Zorana Vukašinovića, tople probe izvršene su u sve 4 kotlarnice na teritoriji opštine čime su ispunjeni uslovi za početak grejne sezone. Vukašinović je naglasio da je u skladu sa metodologijom obračuna cena koju je propisala Vlada Republike Srbije od 1. oktobra izvršena korekcija cena. Tako će korisnici centralnog grejanja u stambenim prostorima po metru kvadratnom plaćati 94,8 dinara, dok će cena za korisnike poslovnog prostora iznositi 118,5 dinara po metru kvadratnom. Vukašinović je za RTV Stara Pazova izjavio da su cene toplotne energije niže za 85 odsto korisnika u odnosu na prethodnu grejnu sezonu. JKP „Toplana“ pokriva 98.500 kvadratnih metara od čega je 71.500 stambenog i 27.000 poslovnog prostora.
Info Stara Pazova 10.10.2016.
U Staroj Pazovi, od 9 do 13 h, sutra su bez struje ulice: Nikole Tesle, Branka Ćopića, Milivoja Veselinovića, Karađorđeva od Ulice Nikole Tesle do kraja, parna strana i Karađorđeva od Ulice Milivoja Veselinovića do kraja, neparna strana. Hvjezdoslavova od broja 72, i 69 do kraja, Aleksandra Stojanovoća, Koste Nađa, Braće Babin, Sanska, Kapetana Spase Pavlovića, 21. oktobra, Jana Sikore, Partizanska od 10 i 19 do kraja, Nikole Momčilovića od početka do Elektrodistribucije, Dr Georgija Mihajlovića II deo, podunavski partizanski odred, desno od Vuka Karadžića prema 21. oktobru i Slovačkih brigada. A to su trafo stanice: Ina, Blok 5, Partizanska, Nikole Momčilović, Sanska, Jana Sikore, Maksimović, i Reno.
Info Stara Pazova 10.10.2016.
JKP Vodovod i kanalizacija Stara Pazova počelo je pre dve nedelje sa isključenjima dužnika sa vodovodne mreže u Staroj Pazovi. Iako je prvobitno najavljeno da isključiti sve neredovne platiše bez obzira na iznos duga, limit za izdavanje naloga za isključenje ipak postoji. Isključuju se korisnici koji duži period nisu platili račun za vodu, a čiji je iznos duga preko 50 hiljada dinara. Iz Vodovoda podsećaju na mogućnost sklapanja reprograma dugovanja i na socijalnu cenu vode za materijalno ugroženo stanovništvo. I ovog puta uveravaju građane da je voda u opštini Stara Pazova apsolutno ispravna i zdrava za piće. Što se tiče isključenja dužnika, sa njima nastavljaju u Novoj Pazovi, zatim u Podunavlju, a troškove ponovnog uključenja snosi korisnik.
Info Stara Pazova 10.10.2016.
Efikasnim radom pripadnika policijske stanice u Staroj Pazovi, uhapšen je Lj. P. (33), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio razbojništvo i pokušaj razbojništva. On se tereti da je uz pretnju nožem, od radnice u prodavnici u Staroj Pazovi protivpravno prisvojio dnevni pazar. Nakon pokušaja razbojništva u prodavnici u Golubincima je pobegao ali ga je ubrzo pronašla policijska patrola. Osumnjičeni je predat šabačkoj policiji koja je za njim raspisala poternicu, zbog sumnje da je tom području izvršio krivično delo.
Info Stara Pazova 10.10.2016.
Fudbaleri Dunava pobedili su u Starim Banovcima u 9 kolu Srpske lige područje Vojvodina Cement iz Beočina sa 2:1, Omladinac iz Novih Banovaca je izgubio kao gost od Vršca sa 2:1, a Radnički je poražen u Novoj Pazovi od Radničkog iz Šida sa 1:0. Sremac je u Vojki u 9 kolu Vojvođanske lige grupa Jug savladao LSK iz Laćarka sa 1:0, Hajduk 1925 Podunavac je poražen u Belegišu od Kupinova sa 4:3, a Jedinstvo iz Stare Pazove je izgubilo od Mladosti u Bačkom Jarku sa 4:1. U 9 kolu Sremske lige Jadran iz Golubinaca je poražen od Mitrosa u Sremskoj Mitrovici sa 1:0.
Kultura Stara Pazova 10.10.2016.
U Galeriji Centra za kulturu Stara Pazova večeras će biti otvorena interesantna izložba pod nazivom PISMO, na kojoj ce se svojim radovima na različitim materijalima od tekstila do platna predstaviti 10 zenskih autora - dame koje su svoj likovni rad posvetile primenjenoj umetnosti. Autorke su članice Udruzenja likovnih umetnika Srbije i Udruzenja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajna. Ižlozba sa istorijskim osvrtom na pismo biće otvorena u 19 casova.
Info Stara Pazova 10.10.2016.
Program Starima s ljubavlju, u okviru Oktobarskih dana solidarnosti sa starijim ljudima, nastavlja se sutra književnim večem pod nazivom "Spomen na braću Ruvarac iz Starih Banovaca – Kostu, Ilariona i Dimitrija". Domaćin druzenja biće profesor svetske knjizevnosti Branko Rakočević sa svojim gostima. Program Starima s ljubavlju, namenjen podsticanju porodične, susedske i građanske solidarnosti prema starijim ljudima i afirmaciji vrednosti aktivnog starenja, već šestu godinu organizuje Centar za socijalni rad. U prostorijama Kluba za dnevni boravak posetioci mogu pogledati i etnografsko - dokumentarnu izložbu na temu Zlatno doba Srema, autora Milivoja Kovačevića.
Sport Stari Banovci 09.10.2016.
Malo je onih koji su verovali da novajlija u ligi može da nanese poraz jednom od favorita za osvajanje Košarkaške lige Srbije. Međutim, Oni su verovali. Košarkaši Dunava iz Starih Banovaca u subotu uveče bili su kao mnogo puta do sad složni i jedinstveni u nameri da pokažu svima da im je mesto među najboljim ekipama Prve lige Srbije. Ekipa Vršca predvođena sa klupe bivšim reprezentativcem Srbije Milanom Gurovićem, i na terenu pojedincima poput Miljana Pavkovića, Bojana Krstovića i ostalih, nije se puno pitala. Od samog starta utakmice, na terenu je postojala jedna ekipa, košarkaši Dunava samouvereni kao da su Prvoj ligi godinama, na momente dovoljno drski da pokažu Vršcu kao i ostalim ekipama da neće biti lako odneti bodove sa parketa hale ’Park’ u Staroj Pazovi. Teško bi bilo izdvojiti bilo kog pojedinca u redovima Dunava i reći da je on zaslužan za pobedu. Ovo je pobeda jedne ekipe, jednog kolektiva. Pred punim tribinama, u sjajnoj atomsferi, nošeni podrškom navijača KK Dunav-KK Vršac 89:73.
Politika Stara Pazova 08.10.2016.
Potpredsednica Srpske napredne stranke Marija Obradović, posetila je u petak Opštinski odbor SNS-a u Staroj Pazovi, zajedno sa Damirom Zobenicom potpredsednikom izvršnog odbora SNS-a. Ovom prilikom, gostima iz vrha stranke, kroz prezentaciju je prikazano kakvo je bilo zatečeno stanje nakon pobede na izborima 2012 godine, zatim kroz šta je sve prošao, šta je uradio i kakav je detaljan plan budućih aktivnosti i projekata koje za potrebe svih građana sprovodi OO Stara Pazova. Potpredsednici SNS-a u dva meseca obilaze sve opštinske i gradske odbore stranke. Potpredsednica Marija Obradović pažljivo će analizirati rad i rezultate rada ukupno 45 odbora u Vojvodini, među kojima i OO St. Pazova. Ističe da je za sada utisak sa terena izuzetno pozitivan, i to ne samo na stranačkoj infrastrukturi, već na ozbiljnosti i posvećenosti ljudi koji vode odbore. O čelnim ljudima koji vode OO St. Pazova imala je samo reči hvale i istakla da ovaj Opštinski odbor može da posluži kao primer drugima. Potpredsednik izvršnog odbora SNS-a Damir Zobenica, koji je takođe zadužen za brigu o funkcionisanju odbora u Vojvodini, ističe da često OO St. Pazova uzima kao jedan od odbora na koje bi drugi trebali da se ugledaju i da je obaveza svih odbora da donose najbolje rezultate za bolji život građana kao i da veliko poverenje imaju u predsednika staropazovačkog odbora Đorđa Radinovića.
Politika Stara Pazova 07.10.2016.
Nakon Rume, Pećinaca i Iriga, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić posetio je i opštinu Stara Pazova gde je razgovarao sa lokalnim čelnicima sa ciljem intezivnije saradnje između Sekretarijata i lokalne samouprave kroz pripremu i realizaciju 10 prioritetnih projekata koji bi, po Bijelićevim rečima, trebali da doprinesu podizanju efikasnosti, efektivnosti i jačanju kapaciteta na lokalnom nivou. Prvi čovek staropazovačke opštine istakao je da je ovakva vrsta pomoći resornog Sekretarijata dobrodošla i naveo neke od prioritnih projekata koji će se realizovati u narednom period, a jedan od najvažnijih je, prema Radinovićevim rečima je, “Studija izvodljivosti o upravljanju otpadnim vodama”. I u ovoj opštini u Sremu definisani su prioreteti u smislu pripreme i realizacije 10 prioritenih projekata važnih za građane opštine u okviru kampanje koju je pokrenuo pomenuti Sekretarijat. 5 projekata tiču se ekonomskog razvoja, 2 projekta su iz oblasti zaštite životne sredine i 3 projekta iz oblasti socijalne zaštite, zdravstva i školstva i oni će biti realizovani u 2017. godini, zaključak je današnje radne posete.
Info Stara Pazova 07.10.2016.
U ponedeljak, 10.10.2016. elektromontažnih radova u period od 9 do 13 bez struje će ostati potrošači u Novim Banovcima i to kod sledećih trafo-stanica: Dunav 1, Dunav 4, Simonović, Bunari i Motel. Takođe, u istom intervalu bez struje će ostati potrošači u Starim Banovcima u ulicima Jovana Raškovića, Fruškogorska od broja 67 i 90 do kraja, Cerska, Vuka Karadžića, Avalska, Bačka od broja 1 i 2 do broja 31 i 34, Milana Pavlovića, Beogradska od broja 45 i 62 do kraja. I u naselju Banovci- Dunav u vremenu od 9 do 13 neće biti struje u ulici Dositeja Obradovića od polovine pa do Novih Banovaca i u ulici Branka Radičevića od polovine pa do Novih Banovaca. U slučaju loših vremenskih uslova svi navedeni radovi se odlažu.
Info Nova Pazova 07.10.2016.
U ponedeljak, 10.10.2016. elektromontažnih radova u period od 9 do 12 bez struje će ostati potrošači u Novoj Pazovi u ulicama Stevana Sinđelića, Isidore Sekulić, Nikole Zekića, Sarajevska, Užička, Carice Milice, Cara Lazara, Stanoja Glavaša drugi deo, Dobrovoljačka od broja 14 i 19 pa do kraja, Vojvođanska od ulice Nikole Zekića do ulice Cara Lazara. U slučaju loših vremenskih uslova svi navedeni radovi se odlažu.
Info Stara Pazova 07.10.2016.
U ponedeljak, 10.10.2016. elektromontažnih radova u period od 9 do 13 i 30 bez struje će ostati potrošači u Staroj Pazovi u ulici Kralja Petra (parna strana od ulice Braće Barnak do kraja) i Vinogradarska od broja 1 i 2 do broja 18 i 29. U slučaju loših vremenskih uslova svi navedeni radovi se odlažu.
Info Banovci Dunav 07.10.2016.
Tradicionalnom Šeširijadom završeno je obeležavanje Dečje nedelje u PU "Radost" u naselju Banovci Dunav. Mališani sa interesantnim šeširima, maštovitim kreacijama roditelja, u čijem su ukrašavanju učestvovali i oni sami, održali su tradicionalnu reviju šešira. Obeležavanje Dečje nedelje proteklo je u skladu sa motom "Neću da brigam, hoću da se igram", što znači u znaku igre, veselo i raznoliko, izjavila je ovom prilikom Spomenka Divljan, psihopedagog PU Radost. Održane su sportske igre, predstave, igre na poligonu, ali pored toga, akcenat je bio i na dečijim pravima, koja mališani dosta dobro znaju, jer često slušaju o njima, ali podjednako uče i o svojim obavezama, što je veoma važno, istakla je Divljan.
Sport Stara Pazova 07.10.2016.
Košarkaši Dunava iz Starih Banovaca sutra će prvi put u svojoj istoriji startovati u Kvalitetnoj ligi Srbije, čime su ostvarili najveći uspeh u svojoj istoriji. Rival će im biti Vršac, jedna od najboljih ekipa u ligi. Utakmica će se igrati u Staroj Pazovi u hali „Park“ i počeće u 20 časova.
Sport Stara Pazova 07.10.2016.
U 9. kolu Srpske lige područje Vojvodina fudbaleri Radničkog sutra će u Novoj Pazovi igrati protiv Radničkog iz Šida, Omladinac iz Novih Banovaca će biti gost Vršca, a Dunav u Starim Banovcima će u nedelju igrati protiv Cementa iz Beočina. U 9 kolu Vojvođanske lige grupa Jug Sremac će sutra u Vojki igrati protiv LSK-a iz laćarka, Jedinstvo će se u Bačkom Jarku sastati sa ekipom Mladosti, a Hajduk 1925 Podunavac će u nedelju u Belegišu igrati sa Kupinovom. Fudbaleri Jadrana iz Golubinaca sutra u 9 kolu Sremske lige će igrati protiv Mitrosa u Sremskoj Mitrovici.
Info Stara Pazova 06.10.2016.
Za Miholjske zadušnice svih jedanaest grobalja u Opštini Stara Pazova je spremno, očekujemo u subotu 8. oktobra gužvu, a na svim grobljima biće organizovana i dežurstva ljudi iz „Čistoće“ koji će biti na usluzi građanima, izjavio je za RTV Stara Pazova Jovica Gagrica, direktor Javnog komunalnog preduzeća „Čistoća“. Gagrica je naglasio da na Zadušnice, u subotu 8. oktobra neće biti sahranjivanja na grobljima u staropazovačkoj opštini, a podsetio je građane naselja Stari i Novi Banovci, Banovci Dunav, Belegiš i Surduk, da će takođe u subotu biti sprovedena akcija odvoženja kabastog otpada u Podunavlju. Građani kabasti otpad treba da iznesu ispred svojih kuća do 7.00 sati, a ukoliko i posle ovih akcija bude potrebe, Čistoća će dolaziti na poziv građana i uklanjati ovaj otpad, istakao je direktor staropazovačke „Čistoće“.
Info Stara Pazova 06.10.2016.
Integrisani zdravstevni informacioni sistem, koji je u Srbiji uveden početkom ove godine, u pazovačkom domu zdravlja se primenjuje od juna, ali ne funkcioniše kako bi trebalo i umesto da smanji gužve i olakša pacijentima zakazivanje i obavljanje pregleda kod lekara specijalista u kliničko-bolničkim ustanovama, u praksi je izazvao sasvim suprotno. U Domu zdravlja u Staroj Pazovi ističu, da oni na to ni na koji način ne mogu da utiču i obaveštavaju pacijente, da su svi uputi važeći, ne samo oni sa terminom. Raspored lekara se vrši do 5.u mesecu i termini se vrlo brzo popune. Dok sistem ne bude imao potpunu primenu, što bi prema najavama iz iz Ministarstva zdavlja trebalo da bude do kraja godine, pacijenti treba da znaju, da sa svakim uputom mogu sa obave pregled, iako zdravstevni radnici, odnosno medicinske sestre u bolnicama, primaju samo upute sa terminom.
Život Stara Pazova 06.10.2016.
Pod sloganom „Neću da brigam, hoću da se igram“ od 3. do 9. oktobra obeležava se Dečija nedelja kako bi se skrenula pažnja javnosti na decu i mlade, na dete kao nosioca prava, na potrebe dece u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, na njihovo pravo da odrastaju u što boljim uslovima, na jednake šanse za razvoj i ostvarenje potencijala. Učenici osnovnih škola na teritoriji opštine Stara Pazova nizom kulturnih, obrazovnih i umetničkih aktivnosti obeležili su nedelju posvećenu deci i mladima. Dečija nedelja prava je prilika da se kroz aktivnosti i sadržaje ostvaruju dečija prava, uvažava individualnost svakog deteta i njegova potreba za igrom i stvaralaštvom. Trg Dr Zorana Đinđića u Staroj Pazovi bio je mesto na kome se okupilo oko 200 mališana Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki“ maskirani u zanimljive i različite kostime, nakon čega je usledila šetnja centrom StarePazove. Učenici viših razreda Osnovne škole „Milan Hadžić“ u Vojki organizovali su Reviju modela učenika od recikliranih materijala. U obeležvanju Dečije nedelju učestvovali su, pored učenika i njihovi roditelji, ali i učitelji i nastavnici koji su kroz zajedničke aktivnosti pomogli, sve sa ciljem afirmisanja drugarstva, negovanja dečijeg stvaralaštva i poštovanja prava deteta. Dečija nedelja prvi put obeležena je 1934. godine, a 1987. godine definisana je Zakono o društvenoj brizi o deci i od tada se održava svake godine u oktobru mesecu sa ciljem skretanja pažnje javnosti na decu i mlade, na njihova prava i položaj u društvu.
Politika Stara Pazova 06.10.2016.
Nakon juče objavljenog demantija Grupe Građana „Izbor za za našu opštinu“ u kome navode da odbornica Ana Pejović- Stanković nije istupila iz ove Grupe građana već je udaljena Odlukom njenog glavnog odbora, u našu redakciju je stiglo saopštenje koje Vam prenosimo u celosti: "Zbog bezobzirnog i podmuklog napada na mene kao odbornicu Pokreta za opštinu Nova Pazova od strane predstavnika Grupe građana IZBOR, obraćam se javnosti u cilju demantovanja lažne izjave koja je objavljena 05. oktobra na RTV Stara Pazova. Na poslednjim lokalnim izborima izabrana sam za odbornicu kao kandidatkinja POKRETA ZA OPŠTINU NOVA PAZOVA, a na izbornoj listi GG IZBOR. Zbog velikog pritiska, diskriminacije i cenzure koja je vršena od strane pojedinaca iz GG IZBOR na mene kao odbornicu, odlučila sam da napustim odborničku grupu „IZBOR ZA NAŠU OPŠTINU-Zelena stranke“ i da u daljem radu budem samostalni odbornik POKRETA ZA OPŠTINU NOVA PAZOVA. POKRET ZA OPŠTINU NOVA PAZOVA stvorio je Grupu građana IZBOR, aktivisti Pokreta vodili su kampanju za lokalne izbore, naziv POKRETA stajao je na većini propagandnog materijala tokom lokalnih izbora, a do nedavno i zajedničke prostorije su bile izbrendirane sa imenom POKRETA ZA OPŠTINU NOVA PAZOVA. Pre dva meseca došlo je do političkog i ličnog razmimoilaženja između POKRETA ZA OPŠTINU NOVA PAZOVA I GG IZBOR. Ovim putem pozivam predstavnike Grupe građana IZBOR da prestanu da emituju lažne izjave, već da izađu na televizijski duel sa mnom i da pred javnosti suočiti argumente, prvenstveno me zanima da se sa njima takmičim u zastupanju građana i borbi za razvoj Nove Pazove, a posebno u borbi za stvaranje opštine Nova Pazova". U potpisu: Ana Pejović- Stanković, Odbornica Pokreta za opštinu Nova Pazova
Sport Stara Pazova 06.10.2016.
U Staroj Pazovi danas je održana Konferencija udruženja klubova Srpske lige područje Vojvodina na kojoj su predstavnici klubova analazirali dosadašnji tok prvenstva. Komesari za takmičenje i delegiranje sudija kao i Disciplinske sudije podneli su izveštaje o proteklih osam kola, a predstavnici klubova su imali prilike da iznesu svoja zapažanja o dosadašnjem toku prvenstva. Takođe u Staroj Pazovi, istim povodom, održana je i Konferencija udruženja klubova Vojvođanske lige grupa Jug. Na obe konferencije pored predstavnika klubova prisustvovao je i vršilac dužnosti generalnog sekretara fudbalskog saveza Vojvodine Miodrag Cvijić. Domaćin konferencije je Opština Stara Pazova i odeljenje za sport.
Info Stara Pazova 05.10.2016.
U Patrijaršiji u Beogradu, danas je upriličen susret i prijem, na kojem je ukazana posebna čast predsdniku Opštine Stara Pazova Đorđu Radinoviću, da bude gost Njegove Svetosti patrijarha srpskog Gospodina Irineja. Ovim gestom srpski patrijarh je još jednom ukazao zahvalnost predsedniku Radinoviću, kao jednom od najistaknutijih ličnosti, koja kontinuirano daje podršku u radu Srpske Pravoslavne Crkve, njenog sveštenstva i vernog naroda na teritoriji staropazovačke Opštine, a i šire. Pored razgovora o do sada urađenim obimnim projektima podrške, koje je inicirao i sproveo predsednik Opštine, bilo je razgovora i o budućim planovima, posebno o izgradnji novog hrama u naselju Banovci-Dunav, što će biti velika radost za celu Srpsku Pravoslavnu Crkvu i žitelje ovog naselja. U razgovoru sa Irinejom, spomenut je i projekat 'Stopama naših predaka', koji takođe podržava Opština St. Pazova, zajdeno sa GO Palilulom, čiji predsednik je takođe prisustvovao susretu. Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Irinej uručio u znak zahvalnosti gramate predsedniku Radinoviću i ostalim gostima, i poželeo svakog dobra i napredtka od Boga na odgovornim poslovima koje obavljaju.
Info Stara Pazova 05.10.2016.
Letos je sa oko hiljadu 180 hektara požnjeveno 7 hiljada 234 tone ozimog ječma, ostvaren je prosečan prinos od 6.13 tona po hektaru, što je za 6 procenata više nego u 2015. godini, navedeno je u Informaciji o žetvi strnina u staropazovačkoj opštini, koju je juče velikom većinom glasova prihvatila Skupština Opštine Stara Pazova. Pšenica je bila zasejana na 5 hiljada 565 hektara, požnjeveno je 36 hiljada 981 tona, prosečan prinos iznosi 6,65 tona po hektaru, a to je na nivou prošle godine. Porast prosečnog prinosa od 10 posto zabeležen je kod uljane repice, a u informaciji je naveden podatak da skladišni kapaciteti u staropazovačkoj opštini premašuju 50 hiljada tona, i preporuka da se zbog niske cene sačeka sa prodajom uskladištene pšenice.
Politika Nova Pazova 05.10.2016.
Povodom vesti o dešavanjima na sednici SO Stara Pazova koju je RTV Stara Pazova objavila 04.10.2016. u našu redakciju je stigao demanti Grupe građana “Izbor za našu opštinu” iz Nove Pazove koji prenosimo u celosti: “Obraćamo Vam se povodom vesti koju ste obajavili dana 04.10.2016. godine, a koja se odnosi na informacije sa sednice Skupštine opštine Stara Pazova od 04.10.2016. godine. Konkretno reagujemo na objavljivanje nestine koju je izrekla odbornica Ana Pejović- Stanković prilikom njenog obrazlaganja daljeg delovanja u Skupštini opštine Stara Pazova. Pomenuta odbornica nije istupila iz Grupe Građana IZBOR ZA NAŠU OPŠTINU, već je odlukom Glavnog Odbora Grupe Građana udaljena iz Grupe Građana iz razloga koji su navedeni Odluci koju Vam u celosti dostavljamo u prilogu ovog dopisa. Nadamo se da ćete u cilju objektivnosti, nepristrasnosti i verodostojnosti objaviti naše reagovanje, kako bi javnost saznala pravu istinu o aktuelnoj situaciji na tu temu.” U potpisu: Milan Turanjanin, Predsednik glavnog odbora Grupe građana “Izbor za našu opštinu”
Info Stara Pazova 05.10.2016.
Danas se širom planete obeležava Svetski dan učitelja i nastavnika. Ovaj dan proglasile su Ujedinjene nacije 1993. godine, a njegov cilj je da naglasi ulogu učitelja u obrazovanju i razvoju dece i istakne principe i preporuke o položaju učitelja i nastavnika. Reč je o profesiji koja je temelj obrazovanja svakog naroda, a koja je sama po sebi veliki izazov za svakoga ko se njome bavi. U situaciji kada vlada beznađe, ima nasilja, učitelji treba da stimulišu, ukazuju na pozitivne primere, da budu temelj obrazovanja, kulture i tolerancije.
U svetu je 57 miliona dece školskog uzrasta van škole, pa je između ostalog potrebno angažovati oko 5,24 miliona nastavnika da bi se postigao cilj univerzalnog osnovnog obrazovanja, podaci su međunarodnih organizacija. Iako u mnogim zemljama postoji ozbiljan nedostatak prosvetnih radnika, suočeni sa velikim očekivanjima, prosvetni radnici se često osećaju potcenjenima, bez dovoljne podrške i loše profesionalno opremljeni, da se nose sa realnošću sredine u kojoj rade. Tema ovogodišnjeg obeležavanja je “Vrednost učitelja i poboljšanje njihovog statusa”, a ono što je neophodno je da se poveća broj kvalifikovanih učitelja, da se motivišu tako što će se njihov rad ceniti. Prosvetne strategije na nacionalnom nivou moraju biti u saglasnosti sa postojećim globalnim i regionalnim okvirima kako bi doprineli osiguranju kvaliteta i poboljšanju statusa i radnih uslova prosvetnih radnika. Izuzetno je važno postavljanje jake obrazovne strategije u okviru lokalnih i nacionalnih regulativa u cilju regrutovanja i stimulisanja prosvetnih radnika.
Život Stara Pazova 05.10.2016.
U okviru obeležavanja Dečije nedelje koja se ove godine obeležava od 3. do 9. oktobra, Predškolska ustanova „Poletarac“ u Staroj Pazovi počela je sa realizacijom dva projekta koji će omogućiti učenje i druženje na zabavan i zanimljiv način kako deci koja su već upisana u vrtić, tako i deci iz socijalno ugroženih grupa koja nisu u mogućnosti da pohađaju programe ove ustanove. Pored dece koja pohađaju staropazovački vrtić „Poletrac“, priliku da na zanimljiv i zabavan način uče i druže se imaće i deca od 3,5 do 5,5 godina iz socijalno ugroženih grupa koja nisu u mogućnosti da pohađaju programe ove ustanove zahvaljujući projektu „Otvoreni vrtić“ koji je sa realizacijom počeo u okviru Pored lokalne samouprave, Centra za socijalni rad, Doma zdravlja i Crvenog lrsta, partner u realizaciji ovog projekta je i Kancelarija za romska pitanja.
Život Stara Pazova 05.10.2016.
Poselom Feniks i prijatelji sinoć je počeo program Starima s ljubavlju, u okviru Oktobarskih dana solidarnosti sa starijim ljudima. U Klubu za dnevni boravak ugodno oktobarsko veče proveli su brojni Pazovčani sa Banetom Krstićem iz Garavog sokaka, uživajući u njegovim pesmama, koje sve govore o ljubavi, a bila je to prilika i da ga bolje upoznaju.
Info Stara Pazova 04.10.2016.
Od 18.00 časova grupa migranata koji su krenuli peške ka mađarskoj granici boravili su na centru Stare Pazove gde su od nadležnih dobili pomoć u vidu vode i kabanica. Oko 22 časa grupa se podelila na one koji se vraćaju za Beograd i one koji nastavljaju ka Novom Sadu. I jednu i drugu grupu prate Policija, ekipa Crvenog krsta, Hitna pomoć i autobus u koji migranti ne žele da uđu.
Migranti, većina iz Avganistana, mahom muškaraca, uputili su se danas popodne peške ka granici Srbije sa Mađarskom. Ova grupa, koja je od autobuske stanice u Beogradu krenula ka mađarskoj granici, nosi improvizovane transparente na kojima piše „Otvorite granice”. Pomoć u hrani odbijaju.
Info Stara Pazova 04.10.2016.
Migranti, većina iz Avganistana, mahom muškaraca, uputili su se danas popodne peške ka granici Srbije sa Mađarskom. Nešto pre 17 časova migranti su napravili pauzu kod kompleksa bazena u Novoj Pazovi gde su ih dočekali volonteri Crvenog krsta Srbije koji su im dodelili kišne kabanice i vodu. Grupa migranata, koja je prepodne od autobuske stanice u Beogradu krenula ka mađarskoj granici, nosi improvizovane transparente na kojima piše „Otvorite granice”, a prate ih četiri automobila policije. Pomoć u hrani migranti odbijaju. U Beogradu su boravili mesecima. Njih oko 200, krenuli su ka Horgošu kako bi prešli granicu. Samo od Stare Pazove do Novog Sada očekuju da će pešačiti 20-tak sati.
Politika Stara Pazova 04.10.2016.
Skupština opštine Stara Pazova danas je jednoglasno podržala imenovanje Darka Isailovića za vršioca dužnosti direktora „Urbanizma“, zeleno svetlo dobila je i Odluka o rebalansu budžeta za tekuću godinu, a doneta je i Odluka o pripajanju Opštinske stambene agencije, Direkciji za izgradnju. Novi odbornici sa Izborne liste „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“ Željko Madžarević i Petko Andrić, položili su zakletvu, a prihvaćene su Izmene i dopune Programa poslovanja Direkcije za izgradnju, Čistoće, Vodovoda i kanalizacije. Ana Pejović Stanković, obavestila je odbornike da istupa iz odborničke grupe „Izbor za našu opštinu – Zelena stranka“ i da će ubuduće delovati samostalno i zastupati interese Grupe građana „Pokret za Opštinu Nova Pazova.
Današnja sednica sa dnevnim redom od 32 tačke, trajala je manje od dva sata.
Info Stari Banovci 04.10.2016.
U sredu, 05.10.2016. u Banovcima u intervalu od 09 do 14, zbog elektromontažnih radova, bez napajanja će ostati potrošači koji se snabdevaju iz sledećih trafo-stanica u Novim Banovcima: Naftagas, Carski put, Dunavska i Gorana Šolajića, dok će u naselju Banovci- Dunav bez struje biti trafo- stanice Dunav 3a i Dunav 3b, a u Starim Banovcima struje neće imati u sledećim ulicama: Zdravka Jekića do broja 60, Pionirska, Pevac Milenka, Pere Čodanovića, Ive Andrića, Branka Radičevića, Save Kovačevića, Vuka Karadžića, Mladena Stojanovića, Dimitrija Tucovića, Milana Rakića, Zmajeva, Bosanska, Gorana Šolajića, Panonska, Dunavska, Poljski put, Veljka Vlahovića, Moše Pijade i Slobodana Pejovića. U slučaju lošeg vremena radovi se odlažu.
Život Stara Pazova 04.10.2016.
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije najavilo je da će video nadzor u svim školama u Srbiji uskoro biti povezan sa policijskim stanicama sa ciljem da se poveća bezbednost đaka tokom boravka u školi i smanji i spreči vršnjačko nasilje, ali i kriminal u školama. Većina osnovnih i srednjih škola u opštini Stara Pazova pokriveno je kamerama, saznaje RTV Stara Pazova. Bezbednost učenika tokom boravka u školi je na prvom mestu kako njihovih roditelja, tako i svih zaposlenih, ističu u najmlađoj osnovnoj školi u staropazovačkoj opštini. Zadovoljni dosdašanjom bezbedonosnom situacijom, raduju se što će sve snimke snimane u školskim hodnicima, dvorištima i igralištima tokom 24 sata pratiti policija. U cilju što veće bezbednosti, kamere imaju preventivnu ulogu, a ukoliko nastane problem njihva uloga postaje ključna, ističu zaposleni u Osnovnoj školi „Simeon Aranicki“ u Staroj Pazovi. 9 osnovnih i 3 srednje škole u opštini pokrivene su kamerama što prosvetnoj inspekciji olakšava pri rešavanju spornih situacija među vršnjacima. Lokalna samouprava izdvaja značajna sredstva za nabavku dodatnih kamera što će činiti i ubuduće čime će se, smatraju nadležni, unaprediti sistem zaštite bezbednosti učenika tokom svog boravka u školi, a povezivanje policije i škola će umnogome doprineti smanjenju i sprečavanju vršnjačkog nasilja kao najprisutnijeg oblika među decom.
Info Stara Pazova 04.10.2016.
Oktobar je u Staroj Pazovi počeo Dečjom subotom, a brojni programi očekuju najmlađe ne samo u toku Dečje nedelje, već celog meseca. Pored najnovijih, kako animiranih, tako igranih filmova, koji u pazovačke bioskope stižu samo nekoliko dana nakon beogradske premijere, ovog meseca će u Staroj Pazovi biti održan i Srem film fest. Tako će već naredne nedelje biti projekcija domaćeg filma Jesen Samuraja, a iz Centra za kulturu Stara Pazova stiže i najava, da uskoro na pazovačku scenu stiže i Mićko Ljubičić sa predstavom “Danas nam je divno dno”.
Život Stara Pazova 04.10.2016.
Feniksovim poselom danas počinju Oktobarski dani solidarnosti sa starijim ljudima. Prvo veče gost će biti Bane Krstić a u Klubu za odrasla i starija lica Centra za socijalni rad opštine Stara Pazova do kraja meseca najavljuju književne, poetske i muzičke večeri svakog utorka sa početkom u 18 časova. U Klubu za dnevni boravak, gde će se večeri održavati, biće postavljena i etnografsko-dokumentarna izložba na temu Zlatno doba Srema, autora Milivoja Kovačevića.
Info Stara Pazova 03.10.2016.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi su odredili zadržavanje do 48 časova za S.O. (49) jer se sumnja da je falsifikovao i overio 34 isprave o tehničkim pregledima. Krivična prijava za zloupotrebu položaja odgovornog lica je podneta i protiv dva muškarca za koje se sumnja, da su za osam registracija vozila svojih klijenata, od S.O. pribavili falfikovani list o fiktivnom tehničkom pregledu. Kako je saopštio MUP, zadržavanje je određeno po nalogu nadležnog tužioca, a precizira se da se sumnja da je S.O.u prethodnom periodu, u registracione listove unosio neistinite podatke o fiktivno obavljenim tehničkim pregledima. Osumnjičeni će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti doveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Staroj Pazovi.
Info Stara Pazova 03.10.2016.
Skupština opštine Stara Pazova sutra bi trebalo da dodeli mandate novim odbornicima Željku Madžareviću i Petku Andriću, da razmatra Odluko o rebalansu kojom je utvrđen ukupan obim budžeta za ovu godinu od 3 milijarde 46 miliona i 11 hiljada dinara. Pred odbornicima će biti i Odluka o pripajanju Opštinske stambene Agencije, Direkciji za izgradnju, a odbornici će odlučivati i o nekoliko pitanja iz oblasti prostornog planiranja.
Kultura Stara Pazova 03.10.2016.
Projekcijom filma Vilsonov, reditelja Tomaša Mašina u Staroj Pazovi, sinoć je završen Festival slovačkog filma u Srbiji, koji je organizovala ambasada Slovačke Republike u Beogradu, kao predsedavajuća Evropskom unijom a zatvaranju festivala prisustvovala je i njena ekselencija Dagmar Repčekova. Filmovi su prikazani u Beogradu, Kovačici i Padini a u Staroj Pazovi, će u narednom periodu jednom mesečno biti ustaljene projekcije slovačkog filma, kako iz starijeg, tako i iz novijeg perioda.
Sport Stara Pazova 03.10.2016.
U 8. kolu Srpske lige područje Vojvodina fudbaleri Omladinca pobedili su u Novim Banovcima TSC iz Bačke Topole sa 2:1, Dunav iz Starih Banovaca je u Temerinu savladao Slogu sa 2:1, Radnički iz Nove Pazove je poražen od Bratstva 1946 u Prigrevici sa 3:1. Opštinski derbi 8. kola Vojvođanske lige grupa Jug u Staroj Pazovi između Jedinstva i Hajduka 1925 Podunavca iz Belegiša završen je 2:2, a Sremac iz Vojke je pobedio kao gost Veternik sa 5:2. U derbiju 8 kola Sremske lige Jadran je u Golubincima savladao Ljukovo sa 1:0.
Kultura Stara Pazova 03.10.2016.
U petak je pazovačka publika imala priliku da provede “Obično veče”, ali neobično, sa Milanom Lanetom Gutovićem. Jedan od najpopularnijih glumaca u državi i dobitnik mnogih priznanja za svoj pozorišni, filmski i televizijski rad, nakon nekoliko godina ponovo je gostovao u Staroj Pazovi sa humorističkom predstavom, koja podseća na stand-up nastup, “Obično veče”, u kojoj priča sa publikom o životnim zgodama i nezgodama. Naša svakodnevica je nešto što publika najviše voli da vidi, na sceni ili na platnu, kaže Lane Gutović, koga svi poistovećuju sa ulogom Srećka Šojića, što je, smatra, ostvarenje sna svakog glumca, da ostane upamćen.
Kultura Nova Pazova 03.10.2016.
U OŠ “Rastko Nemanjić Sveti Sava” u Novoj Pazovi u subotu je održana radionica keramike a koju je organizovala nastavnica Milena Stefanović sa ciljem da se približi deci ova vrsta umetnosti, koja je pomalo potisnuta u drugi plan. U ovoj školi, kako je naglasila imaju veoama dobre uslove za nastavu likovne kulture. Učestvovalo je 27 učenika iz svih osnovnih škola sa teritorije opštine Stara Pazova.
Info ostalo 03.10.2016.
Oni koji vole vazduhoplovstvo, letenje, avione, vojnu opremu i tehniku, mogli su u subotu na aerodromu Batajnica da prisustvuju Otvorenom danu, manifestaciji koja ima za cilj da popularizuje vojni pozv, ali i da građanima pokaže obučenost pripadnika 204-vazduhoplovne bigade. Za veliki broj posetilaca izveden je letački program, skokovi padobranaca, a na stajanci su bili izloženi avioni i tehnika kojom raspolaže ova jedinica Vojske Srbije.
Firma Eurostroj iz Stare Pazove zapošljava trgovca u maloprodajnom objektu Praktiker. Pored rasvete i elektromaterijala, u prodavnici Praktiker u ponudi je širok asortiman šrafovske robe, ručnog, baštenskog i elektro alata, profi i hobi program. Ako ste komunikativni, vredni, imate iskustvo rada kao trgovac, prijavite se ili nam dostavite Vašu radnu biografiju.Poželjno je da kandidati budu elektotehničke struke ili da imaju osnovno znanje u navedenoj oblasti. Zainteresovai kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj: 063/267 032, ili poslati svoju radnu biografiju na e-mail: hr.mng@eurostroj.rs.
Potrebni radnici za rad u perionici veša u Staroj Pazovi.Zainteresovani kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj 069/40-51-500 kao i na broj telefona 063/24-41-76.
Firmi Moto-plast doo koja se bavi proizvodnjom folije, potrebni proizvodni operateri sa ili bez radnog iskustva za rad u proizvodnom pogonu u Novoj Pazovi. Rad je organizovan u smenama. Svoju radnu biografiju sa nazivom pozicije za koju konkurišete,zainteresovani kandidati mogu poslati na e-mail adresu: info@motoplast.rs ili doći lično u prostorije firme u ulici Njegoševa 111 u Novoj Pazovi.Za više informacija zvati na telefon broj 022/323-584 kao i na broj 022/323-364 svakog radnog dana od 8 do 16 časova.
Potrebni radnici muškog pola , za rad na presama u proizvodnji bakelitnih toalet dasaka. Zainteresovani kadidati sve informacije mogu dobiti na telefon broj 063/450-426 u periodu od 08 do 14 časova.
Predstavništvu kanadske firme Integrity iz Stare Pazove, potrebni radnici u proizvodnji. Prijave na telefone 022/310-147 i 060/508-0844 ili doći lično u sedište firme Golubinački put bb.
Stovarištu Šovljanski iz Starih Banovaca hitno potrebna dva fizička radnika. Za više informacija doći lično na adresu Grčka 2, ili pozvati na telefon broj 022/310-608.
Usled proširenja proizvodnih kapaciteta kompanija IGB AUTOMOTIV raspisuje konkurs za prijem 100 radnika u proizvodnom pogonu u Inđiji. Konkurs je otvoren do 1. juna. Prijave i biografije možete poslati na e-mail adresu prijava@bauerhin.rs ili direktno predati u kompaniji.
Potrebne žene za prodaju sladoleda u Novoj i Staroj Pazovi.Zainteresovane kandidatkinje mogu se javiti na broj telefona 060/5108333.
Kompaniji DIS su potrebni mladi, vredni i ambiciozni ljudi na sledećim pozicijama u marketu u Novoj Pazovi: prodavac- izlagač, kasir, prodavac na odeljenju voća i povrća, prodavac na odeljenju delikatesa i gotovih jela, mesar, magacioner, referent nabavke, poslovođa, vozač- dostavljač, Direktor marketa. Prijave sa kratkom biografijom i fotografijom posalti na hr@dis.rs ili se prijavite putem upitnika na sajtu www.dismarket.rs. Konkurs je otvoren do kraja juna.