Pregled vesti za Novembar 2016.


Ekonomija Stara Pazova 30.11.2016.
U industrijskoj zoni u Krnješevcima u toku je izgradnja trafo stanice jačine 30 megavati. U pitanju je investicija EPS Distribucije, vredna oko 2,5 miliona evra. Gradi se na teritoriji Opštine Stara Pazova koja je dala zemljište i deo infrastrukture, naglasio je danas pri obilasku gradilišta Đorđe Radinović. U pitanju je veoma važna investicija za dve opštine i dve industrijske zone, čije se završetak očekuje do kraja sledeće godine.
Info Stara Pazova 30.11.2016.
U koliko lokalna skupština usvoji predloženi tekst Nacrta odluke o izmenama i dopunama Odluke o lokalnim administrativnim taksama, koji je na javnoj raspravi do 7. decembra, za zahtev, molbu, predlog, prijavu i drugi podnesak plaćaće se lokalna administrativna taksa 300,00, umesto dosadašnjih 290,00 dinara. Za žalbu protiv rešenja, za rešenja koja donose organi opštine i za uverenja predložene su veće takse za deset dinara od dosadašnjih. Predloženo je uvođenje nove takse za izdavanje rešenja kojim se odobrava obavljanje taksi prevoza od 900,00 dinara, za izdavanje taksi dozvole 1.600,00 dinara. Za izdavanje lokacijskih uslova za trafo stanice predviđa se taksa od 18.000,00 dinara, za lokacijske uslove za pomoćne objekte, odnosno, garaže, ostave i drugo, predlaže se nova taksa od 10.000 dinara po kvadratu, a za parkinge 450,00 dinara za jedan kvadratni metar. Javna rasprava o nacrtu ove odluke traje do 7. decembra, a pisane primedbe se mogu predati na pisarnici Opštinske uprave opštine Stara Pazova ili na mejl rasprava@starapazova.rs.
Info Stara Pazova 30.11.2016.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi su, po nalogu nadležnog tužioca, odredili zadržavanje do 48 časova za Ž. D. (46) iz Banovaca i M. P. (61) iz Belegiša, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nasilje u porodici. Sumnja se da je Ž.D. verbalno i fizički napao roditelje a M.P. suprugu. Oni će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti dovedeni na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Staroj Pazovi.
Život Stara Pazova 30.11.2016.
U Stomatološkoj službi Doma zdravlja “Dr Jovan Jovanović Zmaj“ u Staroj Pazovi godišnje se obavi blizu 2.000 preventivnih pregleda i intervencija kod dece koja se prvi put najčešće javljaju sa pojavom karijesa. Novopečeni roditelji često zapostavljaju brigu o oralnoj higijeni njihovih beba, a stručlnjaci poreporučuju da prvi stomatološki pregled dete treba da obavi godinu dana nakon rođenja. U staropazovačkom Domu zdravlja navode da ovakvi slučajevi nisu praksa, s obzirom da se prvi put jave kada se kod njihovog deteta pojavi karijes, najčešće hronično oboljenje u predškolskom i školskom uzrastu. Početkom treće godine života počinje se sa upotrebom paste za zube, ali bez fluora, jer deca tog uzrasta refleksno gutaju pastu. Između pete i sedme godine može se početi sa korišćenjem pasti sa fluorom, ali uz obavezan nadzor roditelja dok dete ne nauči da ispljune pastu. Do osme godina dete bi trebalo da savlada pravilnu tehniku pranja zuba i samostalno održava oralnu higijenu.
Info Stara Pazova 30.11.2016.
Zbog elektromontažnih radova, dana 01.12.2016. godine u naselju Banovci-Dunav u periodu od 11 do 12 časova bez struje će biti potrošači koji su priključeni na trafo-stanicu Dunav 1 i trafo-stanicu Motel.
Info ostalo 30.11.2016.
Operativnim radom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Inđiji, rasvetljeno je 14 teških krađa na štetu vlasnika vikendica na području Opštine Inđija. Policija je pronašla 52-godišnjeg muškarca za kojeg se sumnja da je od septembra ove godine, provaljivao u vikend-kuće čiji su vlasnici bili odsutni i krao alat, tehničku robu, hranu, piće, gorivo. Ukradene predmete je prodavao na pijacama i otpadima sekundarnih sirovina u Beogradu i Staroj Pazovi. Policija je pronašla jedan deo ukradenih predmeta i vratila vlasnicima.

Protiv osumnjičenog, podneta je krivična prijava nadležnom tužilaštvu.
Život Stara Pazova 29.11.2016.
Majkama novorođenčadi iz porodica slabijeg materijalog stanja sa teritorije staropazovačke opštine danas je u svečanoj sali Doma zdravlja „Dr Jovan Jovanović Zmaj“ u Staroj Pazovi uručena bebi oprema u okviru akcije čiji su inicijatori direktor ove ustanove dr Aleksandar Omerović i estradna umetnica Seka Aleksić. Za petoro novorođenčadi sa teritorije opštine Stara Pazova obezbeđena je kompletna bebi oprema u vidu kolica, pelena, dečje garderobe, posteljinu, igračke i bebi kozmetike koja će ovim porodicama značiti u prvim danima života njihove dece. Seka Aleksić je jedna od javnih ličnosti koja se već duži niz godina bavi humanitarnim radom i kako kaže rado se odaziva humantiranim akcijiama koje imaju za cilj da pomognu deci. Kako su najavili inicijatori ove akcije i u narednom periodu mogu se očekivati slične akcije koje će omogućiti kvalitetnije odrastanje najmlađih.
Kultura Stara Pazova 29.11.2016.
Najmlađa staropazovačka publika je juče ponovo mogla da uživa u pozorišnoj predstavi Kruševačkog pozorišta. Ovog puta je odigrana bajka Lepotica i zver u režiji Zorana Lozančića, u njegovom prepoznatljivom stilu - sa funkcionalnom i bajkovitom scenografijom, kostimima i pratećim efektima. Poput svih bajki i ova nosi da dobro uvek pobeđuje i da treba voleti ljude, iako se oni razlikuju od nas. Kruševačko pozorište neguje dečju scenu Zahvaljujući saradnji sa Centrom za kulturu, Kruševačko pozorište je u Staroj Pazovi gostovalo već drugi put, saradnja će se nastaviti i sledeće godine a u Centru za kulturu, kažu da će svakako i u budućem periodu organizovati i dečje subote, jer deci treba čitati bajke, ali ih io voditi u pozorište, jer jer se na taj način oplemenjuje njihovo odrastanje i detinjstvo.
Kultura Stara Pazova 29.11.2016.
Ideja da se industrijsko i tehničko nasleđe koristi u savremenom dobu za organizovanje kulturno umetničkih događaja u svetu je zaživela već odavno, međutim razvija se i u Srbiji. Industrijsko i tehničko nasleđe na neki način predstavlja simbol modernizma, osavremenjavanja grada, jeodnosno sredine, kao i privrednog, društvenog, tehničkog i urbanističkog razvitka jednog mesta. Društvo Konzervatora Srbije radi na mapiranju ovakvih objekata kako bi se ona stavila pod zaštitu države. Takođe su i Zavodi za zaštitu spomenika u Vojvodini radili na mapiranju ovih objekata u Pokrajini, a kao produkt tog rada postoji publikacija “Industrijsko i tehničko nasleđe Vojvodine”.
U Srbiji primeri koji se mogu istaći, a koji funkcionišu u kulturno umetničke svrhe su: Ciglana u Beogradu u kojoj je otvoren Klub ljubitelja teške industrije i gde se prostor i objekti stare ciglane koriste u svrhe različitih muzičkih dešavanja, performansa, izložbi i predstava i Kineska četvrt u Novom Sadu, to jest objekti nekadašnje fabrike Petar Drapšin. Međutim, i u opštini Stara Pazova postoji jedan takav primer, u kome je nekadašnje skladište za žito, odnosno stari ambar, iskorišćen za organizovanje različitih kulturnih dešavanja. U Starim Banovcima u Magacinu Macura, na tzv. Adresi Zenit 4, već su održane modne revije kreatorke Dragane Ognjenović, kao i predstava Nikite Milivojevića, a upriličena su i muzička dešavanja. Na našoj teritoriji drugi objekti industrijskog nasleđa koji imaju potencijal za takvo korišćenje su Ciglana u Golubincuima i Železnicka stanica u Vojki. Zavodi za zaštitu spomenika kulture u Vojvodini su neke objekte industrijskog nasleđa proglasili za spomenike kulture, a to su Vajfertova pivara u Pančeva, Klanica u Zrenjaninu i fabrika papira Milana Vape u Beogradu.
Život Stara Pazova 29.11.2016.
Uprkos tome što je rak dojke izlečiv ako se dijagnoza postavi na vreme, mnoge žene ne vode računa o svom zdravlju i preskaču redovne preglede. Prema podacima iz Ministarstva zdravlja u Srbiji svake godine od raka dojke oboli 4000, a umre 1600 žena. Zbog toga je veoma važno podizanje svesti žena o značaju prevencije i samopregleda. Preporučuje se ženama da već od 20-te godine počnu da rade samopregled dojki, a od 30-te godine jednom godišnje klinički pregled kog lekara opšte prakse ili kod ginekologa, dok bi posle 50-te godine trebalo da rade mamografski pregled na svake dve godine, istakla je dr Dragica Kovačević, načelnica Službe za zaštitu žena. U opštini Stara Pazova je prošle godine registrovano 26 slučajeva raka dojke.
Život Stara Pazova 29.11.2016.
Zdravstveni radnici pazovačkog doma zdravlja, koji od 76.godine nosi naziv Dr Jovan Jovanović Zmaj, tradicionalno su u petak obeležili Dan ustanove, koji se svake godine organizuje oko dana Zmajevog rođenja. Dom zdravlja u Staroj Pazovi formiran je 58.godine, iako su prve ambulante bile osnovane još krajem 18-og veka. Gotovo nakon šest decenija postojanja pazovački dom zdravlja se svrstava u uređenije domove zdravlja u Vojovodini i Srbiji, bez gužvi na hodnicima i dužih čekanja. U sklopu doma zdravlja rade ambulante u svim naseljima Opštine, a pacijentima su pored primarne zdravstvene zaštite, dostupni i neki specijalistički pregledi. Svi zaposleni se trude da održe renome, koji ova ustanova ima, čemu svakako doprinose i saradnici, pre svega Opština Stara Pazova, koja ima sluh za zdravstvo i koja u značajnoj meri finanskijski pomaže rad doma zdravlja, rekao je na proslavi direktor Dr Aleksandar Omerović i istakao da je pazovački dom zdravlja jedan od malobrojnih u Srbiji, koji posluje pozitivno, što su prepoznale i farmaceutske kuće sa kojima sarađuje.
Info Stari Banovci 29.11.2016.
Planirano isključenje vode za 30.novembar 2016. u naselju Stari Banovci, zbog zamene merača protoka. Od 9h vode neće imati gradjani u sledećim ulicama: Grčka, Stevana Tišme, Predraga Večerinca, Pavla Šašića, Braće Trninić i okolnim manjim ulicama. Uspostavljanje normalnog vodosnabdevanja treba očekivati oko 12 časova. Vodovod i kanalizacija se zahvaljuju gradjanima na razumevanju.
Info Stara Pazova 28.11.2016.
U Klubu poslanika u Beogradu zamenik predsednika Opštine Stara Pazova, Milan Beara potpisao je Ugovor sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije i Jedinicom za upravljanje projektima (JUP) u cilju rešavanja stambenog pitanja izbegličkih porodica iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, koje nisu trajno obuhvaćene u ranije preduzetim merama lokalne samouprave, a žive na teritoriji opštine Stara Pazova. Novopotpisanim Ugovorom nastavlja se praktična primena Regionalnog stambenog programa za izbegla lica, kroz koji je do sada u opštini Stara Pazova rešeno pitanje stanovanja za više od 50 porodica u pomenutom statusu. Novim Ugovorom, kojim je za Opštinu Stara Pazova opredeljeno 270.000 evra, biće obuhvaćena nabavka građevinskog materijala pojedinačno u vrednosti od 4.500 do 9.000 evra, naglašava zamenik predsednika opštine Milan Beara. Prema Bearinim rečima, očekuje se da će, u zavisnosti od procenjenog stanja na terenu, biti konačno rešen problem stanovanja za dodatnih 30 ili više od 30 porodica u opštini, što će biti sprovedeno kroz zvaničan Konkurs Opštine i zakonom predviđenom komisijskom procedurom. Komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić istakao je važnost spremnosti i efikasnosti lokalnih samouprava da program sprovedu na potpisivanju ugovora sa 53 lokalne samouprave. Regionalni stambeni program (RSP) je zajednički višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za oko 27.000 najugroženijih izbegličkih porodica, odnosno za oko 74.000 ljudi u regionu.
Kultura Stara Pazova 28.11.2016.
Dan nakon povratka iz Sankt Petersburga, gde je svirao sa filharmonijom, magistar konrabasa Ljubinko Lazić iz Vojke, je sa svojim učenicima u subotu održao koncert u Staroj Pazovi. Hol pozorišne sale je bio ispunjen do poslednjeg mesta, jer nisu došli samo roditelji, čija su deca nastupala, već i poklonici kvalitetne muzike. Predstavili su se polaznici Muzičke škole od najmlađih do najstarijih, sa klasičnim, ali i popularnim kompozicijama, jer kako je naglasio osnivač škole Ljubinko Lazić, cilj ovih javnih nastupa nije samo da se publika zabavi, već i da sa edukuje u muzičkom pravcu. Krajem decembra u najavi je sledeći koncert.
Kultura Vojka 28.11.2016.
KUD „Slavko Gajin“ iz Vojke je u subotu organizovao celovečernji koncert dečjih i pevačkih grupa sa gostima. U programu su nastupili najmlađi igrači, ali i mladi orkestar, koji je osnovan pre godinu dana i koji uči da svira tradicionalnu muziku, dok su se sa izvornim pesmama iz krajeva, koja nose u svom nazivu, predstavili ženska pevačka grupa Sremice, i muške pevačke grupe Fočaci i Perućićani. Kao gosti nastupili su pevačka grupa Seferini iz Zrenjanina sa banatskim pesmama i dečje folklorne grupe iz Česterega i Bašaida. Bio je to peti koncert u okviru celogodišnjih programa, u godini u kojoj Vojka obeležava 6 vekova postojanja, a za nedelju dana izvođački ansambl vojačkog društva sprema šesti koncert, simbolično u trajanju od 100 minuta.
Sport Nova Pazova 28.11.2016.
Fudbalski klub Radnički iz Nove Pazove uz prisustvo bivših igrača, trenera, članova rukovodstva i velikog broja gostiju svečano je obeležio jubilej, 70. godina postojanja i rada. Svečanost je bila i prilika da s ezaslužnim članovima uruče Plakete i zahvalnice. Među dobitnicima Plakete je Opština Stara Pazova, a predsedniku Đorđu Radinoviću priznanje je uručio Željko Madžarević predsednik Radničkog. Pored Plaketa dodeljen je i veliki broj zahvalnica, zaslužnim članovima i prijateljima kluba. U ime fudbalskog saveza Vojvodine, sremskog fudbalskog saveza i Opštinskog fudbalskog saveza Stara Pazova predstavnici ovih organizacija dodelili su Plakete Radničkog za dugogodišnju uspešnu saradnju i doprinos razvoju fudbala.
Sport Novi Banovci 28.11.2016.
Fudbaleri Omladinca iz Novih Banovaca i Hajduka 1925 Podunavca iz Belegiša od klubova iz staropazovačke Opštine igraće u polufinalu kupa Srema. U četvrt-finalu Omladinac je pobedio kao gost Kupinovo sa 5:1, a ekipa iz Belegiša je savladala Sloven u Rumi sa 3.1. Pored ove dve ekipe u polufinalu će igrati i Radnički iz Šida koji je kod kuće pobedio LSK iz Laćarka sa 4:0, a još ranije Železničar je u Inđiji savladao Radnički iz Nove Pazove sa 2:1. Utakmice polufinala će se igrati na proleće sledeće godine.
Info Stara Pazova 28.11.2016.
U sedmom kolu Superlige odbojkašice Jedinstva pobedile su u Staroj Pazovi Futog sa 3:0 u setovima i sa 16. bodova sačuvale mesto u vrhu tabele. Odbojkaši Jedinstva iz Stare Pazove poraženi su u sedmom kolu Superlige u Kleku od ekipe Klek Srbijašume sa 3:1 i sa četiri boda nalaze se na devetom mestu na tabeli. Odbojkašice Omladinca iz Novih Banovaca u sedmom kolu Prve lige izgubile su u Gornjem Milanovcu od Takovo Zvezda Helios sa 3:1.
Sport Stara Pazova 28.11.2016.
Košarkaši Dunava iz Starih Banovaca pobedili su u Staroj Pazovi u osmom kolu Košarkaške lige Srbije OKK Beograd sa 74:73. Nakon ove utakmice Dunav ima 13. bodova i nalazi se na petom mestu. U narednom kolu Dunav će igrati u Kruševcu protiv ekipe Napredak Rubin.
Info Stara Pazova 25.11.2016.
Najverovatnije od polovine decembra obezbeđenje zgrade Opštine Stara Pazova i “bele zgrade”, 24.00 sata biće u nadležnosti firmi Sparta sekjuriti iz Zemuna i Sistem FPS obezbeđenja iz Beograda. U pitanju je oko 3 hiljade kvadrata prostora, ponuda je glasila na nešto više od dva miliona dinara, a Bojan Kovrlija, načelnik Opštinske uprave je rakao da za građane nema većih promena, sem što će prilikom ulaska biti dužni da pokažu ličnu kartu ili pasoš. Na drugoj javnoj nabavci poslove održavanja higijene i bifea u zgradi opštine dobiće najverovatnije staropazovačka firma BMK, rekao je Kovrlija i dodao da će dosadašnje izvršioce preuzeti firme koje su dobile poslove. Pored nadzora sigurnosnih kamera, utvrđivanja identiteta lica koja ulaze ili izlaze iz zgrade Opštine Stara Pazova, obezbeđenje će morati da u upisnik da evidentira posete zgradi, kontroliše unošenje ili iznošenje materijala, stvari, opreme.
Info Stara Pazova 25.11.2016.
Svečano potpisivanje ugovora o dodeli sredstva za regresiranje prevoza učenika srednjih škola u AP Vojvodini po okončanom konkursu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice održano je danas u Pokrajinskoj vladi, a jedna od 43 lokalnih samouprava u Vojvodini je i Opština Stara Pazova. Za regresiranje troškova prevoza preko 1400 srednjoškolaca iz opštine Stara Pazova obezbeđeno je blizu 4 miliona dinara koje je izdvojila Pokrajinska vlada. Ispred staropazovačke lokalne samouprave svečanom potpisivanju ugovora prisustvovao je zamenik predsednika opštine Milan Beara. Pokrajinski sekretar Mihalj Njilaš istaoa je da je ovakva vrsta podsticaja od velike pomoći srednjoškolcima i njihovim roditeljima. Pokrajinska vlada za ovu namenu izdvojila je 187 miliona dinara zajedno sa dodatnih 70 miliona 800 hiljada dinara koliko je danas opredeljeno za regresiranje troškova prevoza vojvođanskih srednjoškolaca.
Info Stara Pazova 25.11.2016.
Danas oko 9.00 sati na izlazu iz Stare Pazove ka Inđiji, ispred Vile „Atina“, u kolovoznoj traci koja vodi ka Staroj Pazovi, dogodila se lakša saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala dva vozila. Kako se na licu mesta moglo videti, došlo je do sudara putničkog automobila marke „reno“ staropazovačke registracije i teretnog vozila beogradskih registarskih oznaka. U nezgodi nije bilo povređenih lica, pričinjena je materijalna šteta, a uviđaj su izvršili policijski službenici Policijske uprave Stara Pazova. Saobraćaj na ovom delu puta odvijao se usporeno, naizmeničnim propuštanjem vozila.
Sport Nova Pazova 25.11.2016.
Fudbalski klub Radnički iz Nove pazove sutra će obeležiti vredan jubilej, 70. godina postojanja i rada. Tim povodom odigraće se prijateljska utakmica između Radničkog i omladinskog tima Crvene Zvezde iz Beograda, a meč će početi u 13. časova. Nakon toga održaće se svečanost na kojoj će zaslužnima članovima kluba, bivšim, igračima i trenerima, kao i svima onima koji su pomagali i pomažu Radnički biti uručene plakete i zahvalnice.
Sport Stara Pazova 25.11.2016.
U sedmom kolu Superlige odbojkašice Jedinstva će sutra u Staroj Pazovi dočekati ekipu Futoga. Utakmica će se igrati u hali u ulici Branka Radičevića i počeće u 19 časova. Odbojkaši Jedinstva iz Stare Pazove u sedmom kolu Superlige sastaće se u Kleku sa ekipom Klek Srbijašume. Odbojkašice Omladinca iz Novih Banovaca u sedmom kolu Prve lige u nedelju će igrati u Gornjem Milanovcu protiv ekipe Takovo Zvezda Helios.
Info Stara Pazova 25.11.2016.
Košarkaši Dunava iz Starih Banovaca će sutra u okviru devetog kola Košarkaške lige Srbije u Staroj Pazovi dočekati ekipu OKK Beograd. Dunav pred ovu utakmicu ima 11. bodova i nalazi se na šestom mestu na tabeli, a OKK Beograd sa 10. bodova je deveti. Utakmica će se igrati u hali „Park“ i počeće u 20. časova.
Kultura Vojka 25.11.2016.
KUD „Slavko Gajin“ iz Vojke priprema za sutra godišnji koncert dečijih i pevačkih grupa sa gostima, koji dolaze iz Česterega i Bašaida. Koncert će početi u 20 časova a deo je celogodišnjih programa u okviru obeležavanja 6 vekova od prvih pisanih pomena o ovom selu.
Kultura Stara Pazova 25.11.2016.
Prvi u nizu koncerata klasične muzike u organizaciji Centra za kulturu Stara Pazova i Muzičke škole Ljubinka Lazića iz Vojke biće održan sutra u holu pozorišne sale. Ciklus koncerata je po rečima mr Ljubinka Lazića zamišljen u želji da se publici u Staroj Pazovi jednom mesečno prirede muzičke večeri u okviru kojih, bi bili zastupljeni svi instrumetni, ali i repertoar za sve generacije. U najavi je popularna, ali i klasična muzika, kako bi se gledaoci muzički edukovali. Prvi će nastupiti učenici pomenute Muzičke škole u holu pozorišta sa početkom u 18 časova.
Život Stara Pazova 25.11.2016.
Danas je Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, koji su ustanovile Ujedinjene nacije 1999. godine u znak sećanja na sestre Mirabel iz Dominikanske republike, koje je brutalno ubio diktator Rafael Trujillo. Prema statističkim podacima svaka druga žena u Srbiji preživi neki oblik nasilja, bilo fizičkog, seksualnog, psihološkog ili ekonomskog, a nasilje često ostaje „nevidljivo“ sve dok se ne desi tragičan ishod. Novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici, trebalo bi da efikasnije zaštiti žrtve. Talas porodičnog nasilja porastao je ove godine u Opštini Stara Pazova za oko 30 posto u odnosu na prethodnu godinu. Od januara do novembra, Centar za socijalni rad dobio je ukupno 153 prijave porodičnog nasilja, gde su žrtve bile žene i deca. U poslednje vreme nasilje se prijavljuje u većoj meri, i dalje ima žrtava, koje ćute. Najčešće iz straha, ali zbog sramote i osećaja krivice. Takođe žrtve nasilje ne prijavjuju i iz straha od ponašanja nasilnika nakon isteka kazne. Novim Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici i kazne su znatno oštrije.
Info Stara Pazova 24.11.2016.
Rekonstrukcija centra Vojke je počela 24. Oktobra i do sada svi radovi teku po planiranoj dinamici. Pri današnjem obilasku gradilišta, predsednik Opštine Đorđe Radinović je izrazio zadovoljstvo što je urađen veliki deo poslova i izrazio nadu da će do kraja godine Vojka dobiti novi centar po ugledu na evropske gradove. Prema proceni izvođača završena jedna trećina radova a trenutno se u toku površinski radovi na izmeštanju električnih, vodovodnih, kanalizacionih i gasnih instalacija, postavljaju se instalacije za javnu rasvetu, u toku je izgradnja kanala za odvođenje atmosferskih voda i izgradnja novih pešačkih staza. U pitanju je prvi zajednički projekat Ministarstva privrede i Opštine Stara Pazova.
Info Novi Banovci 24.11.2016.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi su, po nalogu nadležnog tužioca, odredili zadržavanje do 48 časova za V. M. (42) iz Novih Banovaca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici. On se tereti da je pretio supruzi i kćerki, a zatim napao suprugu i udario je nekoliko puta. Nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Staroj Pazovi, osumnjičenom je sudskim rešenjem određen pritvor do 30 dana.
Ekonomija Nova Pazova 24.11.2016.
Firma DIA inženjering iz Nove Pazove je od Razvojne agencije Srbije ovih dana dobila podsticaj od milion dinara u okviru Projekta podrške početnicima za započinjanje posla - Star Up. Po rečima braće Dragana i Aleksandra Kovačevića, koji su pre pola godina osnovali firmu, njihovo poslovanje svodi se na instalacije za grejanje i hlađenje prostorija, pri čemu se ostvaruju ogromne uštede energije. Suština je u primeni toplotnih pumpi, za sada imaju urađena dva posla, u Zemunu i Borči, a pri kraju su pregovori oko trećeg, u Novoj Pazovi. Uz sredstva Razvojne agencije Srbije, još toliko dužna je da investira i sama firma, a podsticaj iz ovog programa dobila je i jedna firma iz Stare Pazove.
Kultura Stara Pazova 24.11.2016.
Kreiranje virtuelnog prostora putem online platforme koji će predstavljati sliku identiteta lokalne zajednice i opštine Stara Pazova ideja je mlade istoričarke umetnosti Gordane Milanović iz Stare Pazove autorke projekta „Virtuelni muzej zajednice opštine Stara Pazova“ koji bi omogućio građanima izlaganje lokalnog kulturnog nasleđa u virutelnom prostoru. Autorka projekta ističe da je cilj da se građani podstaknu da budu aktivni akteri u prepoznavanju i očuvanju lokalnog nasleđa, ali i negovanje multikulturalnih vrednosti različitih zajednica unutar šire lokalne zajednice. „Virtuelni muzej zajednice opštine Stara Pazova“ izabran je kao jedan od 20 polufinalnih projekata u okviru konkursa koji finansiraju Trag fondacija, Fondacija Dukokino i Erste banka.
Kultura Stari Banovci 24.11.2016.
Srem, sremačke pesme i običaji, predstavljeni su sinoć na Sremačkoj večeri u Novim Banovcima, koje je organizovalo Udruženje žena Mimoza, sa gošćom, Dajanom Kostić, autorkom knjige “Moj Srem”. Neke od pesama, koje su zapisane u ovoj knjizi i tako otrgnute od zaborava, izvele su Saveta Đorđević, koja je bila i jedan od kazivača autorki knjige, inače poznata po pevanju astalskih pesmama i Nataša Nerandžić, umetnički rukovodilac pevačke grupe KUD-a B.Radičević iz St.Pazove. Nije izostala ni bogata sremačka trpeza.
Sport Novi Banovci 24.11.2016.
U Kaću je završeno prvenstvo Druge lige u šahu, grupa Vojvodina. Prvo mesto osvojili su šahisti Omladinca iz Novih Banovaca koji su u 11. kola sakupili 29. bodova i ubedljivo izborili plasman u Prvu ligu Srbije. Šahisti Stare Pazove su takmičenje završili na osmom mestu sa 17. bodova. Šah klub Banovci-Dunav osvojio je 10. mesto i samo šest bodova, što nije bilo dovoljno da se sačuva status u Drugoj ligi, pa će naredne godine igrati u nižem rangu.
Politika Stara Pazova 23.11.2016.
Danas je u sedištu Opštinskog odbora Demokratske stranke u Staroj Pazovi održana konferencija za štampu novoformirane odborničke grupe koju su formirali Demokratska stranka, Zelena stranka i Pokret za opštinu Nova Pazova. Predsednik Odborničke grupe je Slobodan Ilić iz Demokratske stranke, a zamenica predsednika je Ana Pejović Stanković iz Pokreta za opštinu Nova Pazova. Odborničku grupu čini šest odbornika. Predstavnici ove odborničke grupe su ponovili svoje stavove koji se baziraju na formiranju tri manje opštine od postojeće opštine Stara Pazova i to Stara Pazova sa Vojkom Golubincima i Krnješevcima, Nova Pazova kao zasebna opština i Podunavlje kao treća opština. Na konferenciji za štampu je istaknuto mišljenje da bi se različiti problemi građana lakše rešavali ukoliko bi se primenila pomenuta reorganizacija opštine.
Info Novi Banovci 23.11.2016.
Na javnom uvidu, u prizemlju zgrade i na sajtu Opštine Stara Pazova je Nacrt izmena i dopuna Plana generalne regulacije Banovaca koji je donet 2010. godine, a poslednje izmene završene su 2013. godine. Dinamičan prostor i stalne promene na terenu uslovile su izmene, rekao je u razgovoru za RTV Stara Pazova Darko isailović, v.d. direktora “Urbanizma”. Među razlozima izmena je i dopuna pravila građenja u nekim blokovima, a Isailović je apelovao da se u gradnji poštuju planska dokumenta. Starteški cilj je, po njegovim rečima omogućavanje izgradnje, regulacije i uređenja prostora. Primedbe na Nacrt Izmena i dopuna Plana generalne regulacije Banovaca, mogu se dostaviti u pisanoj formi Odeljenju za urbanizam i građenje, najkasnije do 29. novembra, a javna sednica Komisije za planove Skupštine opštine Stara Pazova biće u ponedeljak 5. decembra. Sledi izjašnjavanje lokalnog parlamenta o ovom dokumentu, krajem godine, a na snagu bi mogao da stupi početkom 2017.
Info Stara Pazova 23.11.2016.
Prema Pravilniku o utvrđivanju zdravstvene sposobnosti fizičkih lica za držanje i nošenje oružja koji je stupio na snagu ove godine, svi lovci od 1. oktobra u obavezi su da izvrše lekarske preglede nakon kojih će dobiti uverenja da su sposobni za nošenje i rukovanje oružjem prilikom lova. Neadvekatno rukovanje oružjem u lovištu tokom lova po lovce može često imati kobne posledice. U lovačkom udruženju „Stara Pazova“ ističu da su u proteklih petnaest godina imali samo jedno ranjavanje lovca, te da konstatno rade na obučavanju svojih članova kako bi se na pravi način upoznali sa pravilnim držanjem, čuvanjem, rukovanjem i upotrebom oružja u lovištu. U staropazovačkom Udruženju lovaca koje gazduje lovištem „Dunav- Srem“ sa preko 400 lovaca ističu da obuke koje sprovode umnogome doprinose bezbednosti članova tokom lova. Novim pravilnikom Ministarstva zdravlja na prvom mestu predviđeni su psihijatrijski i psihološki nalazi kako bi se utvrdio eventualni pad praga tolerancije usled čega bi oružje moglo da predstavlja problem za njegovog vlasnika, odnosno lovca, kao i za okolinu.
Info Stara Pazova 23.11.2016.
Kako bi se podigao stepen bezbednosti u saobraćaju svim vozačima je omogućeno da besplatno provere tehničku ispravnost svog vozila, u objektima Auto-moto saveza Srbije, u okviru akcije "Ispravno vozilo bezbedno vozilo" koja traje do 26. novembra. Sa tehničkom ispravnošću vozila smanjuje se broj udesa koje izazivaju tehnički neispravna vozila, i jako je važno da što više građana iskoristi ovu akciju. U Automoto klubu Zastava u Staroj Pazovi kažu da je od 27 vozila koja su pregledana 7 neispravnih i da je problem uglavnom u kočnicama i gumama. AMSS u saradnji sa Upravom saobraćajne policije MUP-a i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila sprovodi ovu tradicionalnu akciju dva puta godišnje u junu i u novembru, s ciljem da se poveća broj tehnički ispravnih vozila, jer je to jedan od načina da se spreče ljudske žrtve, a utiče i na opštu svest i odgovornost u saobraćajnoj kulturi. Nakon isteka akcije u Saobraćajnoj policiji najavljene su pojačane mere kontrole ispravnosti vozila.
Info Nova Pazova 23.11.2016.
Večeras redovno ispiranje vodovodne mreže u celoj Novoj Pazovi. Ispiranje će početi oko 17h i trajaće nekoliko sati nakon čega je moguća pojava mutne vode. Neophodno je da građani koji primete mutnu vodu, puste istu nekoliko sekundi da isteče dok se ne razbistri. Hvala Vam na razumevanju, za sve dodatne informacije na raspolaganju Vam je naš dežurni telefon 022/310-330 od 0-24h.
Život Stara Pazova 22.11.2016.
Pet nezaposlenih invalidnih lica u narednih mesec dana imaće priliku da u Kancelariji za mlade u Staroj Pazovi besplatno nauče osnovna znanja rada na računaru, a po završetku obuke polaznici će dobiti odgovarajući sertifikat koji će im olakšati potragu za poslom, izjavila je za RTV Stara Pazova Jelena Cetina, zaposlena u kancelariji. Obuku organizuju Agencija „Sveti Sava“ iz Čačka, Nacionalna služba za zapošljavanje i Kancelarija za mlade, a obuhvaćeni su: Operativni sistem Windows, Ekscel, Power point i snalaženje na Internetu. Takođe, u kancelariji privode kraju rad na Lokalnom akcionom planu za mlade do 2020. godine koji bi trebalo da krajem decembra usvoji Skupština opštine Stara Pazova, a 5. decembra kancelarija za mlade će obeležiti Dan volontera.
Život Stara Pazova 22.11.2016.
Udruženje građana „Filia pet“ iz Stare Pazove počelo je pre tri meseca sa edukacijama o vaspitanju dece, savetovanjima na temu porodičnih odnosa i radinicama za unapređenje komunikacije, koje vode psiholog, socijalni radnik i sociolog. Edukacije se održavaju petkom u Klubu za dnevni boravak u staropazovačkom parku a najviše su privukle mlade, jer oni žele da nauče kako da kontrolišu svoja osećanja, da steknu samopouzdanje i da unaprede svoje odnose sa drugima. Projekat Udruženja Filia pet, koji se završava do kraja godine je podržao Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo i socijalnu zaštitu i Opština Stara Pazova, a rukovodioci se nadaju da će biti sličnih, jer je rad na ličnom razvoju jako bitan. Doprinosi boljoj komunikaciji i razumevanju, kako u porodici, tako i u društvu uopšte.
Info Stara Pazova 22.11.2016.
Iz Nacionalne službe za zapošljavanje obaveštavaju građane da će preko Poštanske štedionice biti isplaćena redovna novčana naknada nezaposlenim licima za oktobar 2016. godine, u utorak, 22.11.2016. godine, a privremena novčana naknada nezaposlenim licima koja žive na i izvan teritorije AP Kosovo i Metohija, za oktobar 2016. godine u sredu, 23.11.2016. godine.
Info Novi Banovci 22.11.2016.
Dana 23.11.2016 u Novim Banovcima u periodu od 9 do 11:30 časova, bez struje će biti sledeće trafo-stanice: Crnogorska, Pionirska, Fruškogorska, Fruškogorska 2, Železnička, Prijepoljska, Maršala Tita, Sporstka, Partizanska, Partizanska 2, Vojvođanska 1, Zemunska, Ledine, Vinogradska, Batajnička, Karađorđeva, Burgena, Branka Ćopića, Vojvođanska 2, Džervin, Zemunska 2, Ikea i Logistički centar.
Info Stara Pazova 22.11.2016.
Dana 23.11.2016 u Staroj Pazovi u periodu od 09 do 11 časova bez struje će biti ulica Jana Sikore, od ulice Partizanske do ulice Hvjezdoslavove, a u periodu od 12 do 14 časova, bez struje će biti ulica Jana Sikore od ulice Partizanske do ulice Nikole Momčilovića.
Kultura Stara Pazova 21.11.2016.
Dečje folklorne grupe SKUD-a Heroj Janko Čmelik iz Stare Pazove održale su u subotu godišnji koncert. Ovom prilikom publika je mogla da vidi nagrađene koreografije ove takmičarske sezone, ali i nove, koje koreograf Ružena Červenski sprema sa decom za narednu takmičarsku godinu. Predstavio se i dečji orkestar sa pesmama sa svog CD-a i solo pevači i recitatori, pobednici smotri i festivala. Gost godišnjeg koncerta bila je dečja grupa KUD-a Branko Radičević iz Stare Pazove. Ovim ovim koncertom Ružena Červrenski je proslavila 60 godina rada u folkloru kao koreograf.
Kultura ostalo 21.11.2016.
Prvi edukativni film u Sremu na temu prevencije vršnjačkog nasilja premijerno je prikazan u subotu i nedelju, 19. i 20. novembra u okviru obeležavanja Međunarodnog dana prevencije zlostavljanja i zanemarivanja dece i Međunarodnog dana deteta u sali Kulturnog centra Pećinci. Film je sniman u okviru projekta “Mladi u akciji protiv različitih oblika nasilja – Ne snimaj nasilje, snimi film protiv nasilja” kojeg realizuje Udruženje mladih aktivista Pećinci u produkciji sa Radio– televizijom Stara Pazova, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije u okviru programa “Mladi su zakon 2016” i lokalne samouprave opštine Pećinci. Za dva dana prvi edukativni film u Sremu na temu prevencije vršnjačkog nasilja pogledalo je blizu 500 gledalaca. Oko 50-oro mladih aktivista iz Srema na kreativan i moderan način ukazalo je na različite oblike vršnjačkog nasilja putem edukativnog filma koji nosi naziv “45 minuta”. U kreiranju sopstvenog scenarija putem radionica i traženju odgovora na pitanje kako mladi danas rešavaju svoje konfilkte glumci u filmu imali su stručnu pomoć pedagoga i psihoterapeuta.
Info Stara Pazova 21.11.2016.
Danas se obeležava svetski dan televizije – simbola komunikacije i zajedništva savremenog sveta, kamena temeljca demokratije i stuba slobode izražavanja i kulturne raznolikosti. Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila je 21. novembar za Svetski dan televizije Rezolucijom od 17. decembra 1996. godine, zbog činjenice da je televizija glavni instrument u informisanju i uticaju na javno mnjenje, olakšava društvenu i kulturnu komunikaciju i podstiče saradnju i partnerstvo u svetu. Lokalni javni emiteri su nezamjenljivi subjekti u profesionalnom i korektnom informisanju građana u lokalnim zajednicama. Programska orijentacija predstavlja nepristrasno i objektivno informisanje, afirmaciju nacionalnih, manjinskih i univerzalnih kulturnih vrednosti, zastupanje interesa dece, starih, bolesnih i osoba sa posebnim potrebama, podsticanje krativnosti lokalnog stvaralaštva i doprinos ugledu našeg kraja u zemlji i svetu. Televizijski program se emituje putem kablovskog operatera u opštini Stara Pazova. RTV Stara Pazova poseduje sve dozvole za emitovanje radijskog i televizijskog programa izdate od strane Regulatornog tela za elektronske medije. Veb-sajt www.rtvstarapazova.rs je najposećeniji informativni portal na terenu, a putem njega može se pratiti naš radijski i televizijski program.
Info Stari Banovci 21.11.2016.
Za vikend je u ulici Dimitrja Tucovića u Starim Banovcima postavljeno više „ležećih policajaca“. Ova ulica je veoma prometna, a zbog uskog kolovoza predstavljala je rizičnu deonicu za vozače motornih vozila, ali i za pešake. U ovoj ulici veoma je teško mimoilaženje dva putnička vozila bez silaženja na bankinu, a do sada je bilo rizično kretanje i pešaka. Postavljanjem „ležećih policajaca“ i adekvatne signalizacije, brzina kretanje vozila je ograničena pa se već juče moglo videti da vozači voze opreznije. Inače ova ulica je veoma opterećena s obzirom da povezuje naselje Banovci Dunav i put koji povezuje Stare Banovce i Vojku, a vodi do supermarketa Medius i pijace u ovom naselju.
Kultura Golubinci 21.11.2016.
Kruna troipogodišpnjeg rada Omladinskog tamburaškog orkestra HKPD Tomislav iz Golubinaca jeste izdavanje prvog CD-a, čulo se sinoć na promociji istog u pozorišnoj Sali u St. Pazovi.Od samog osnivanje škole tamburure, ovaj je orkestar osvojao zlatna priznanja na brojnim takmičenjima, istakao je u svom obraćanju Vlatko Ćaćić, predsednik društva Tomislav. Umetnički rukovodilac 18-članog orkestra je Laza Jovanović Šanjika a umetnički rukovodilac pevačke grupe i dirigent Dubravka Ćaćić i slažu se da su svi uspesi, kao i ovaj album, rezultatistrajnog rada. Na koncertu povodom promocije cd-a pod nazivom Na malenom bregu a koji sadrži 16 pesama, što narodnih, tako i savremenih autora, nastupili su i vokali solisti Dubravka Ćaćić, Darko Ćaćić, Mirko Peršić i Irina Arsenijević, dok je svoje stihove o Sremu govorila Kristina Arsenijević. Jedan deo je izveden uživo, dok je jedan pesama veliki broj publike mogao da sluša i uživa u njihovoj vide prezentaciji.
Info Stara Pazova 21.11.2016.
Udruženje žena koja radi pri SKUD-u Heroj Janko Čmeli u St. Pazovi juče je proslavilo 95 godina postojanja. Davne 1921. godine Udruženje je osnovala Ljudmila Hurban, pokretač kulturnog života, ali i inicijator okupljanja žena sa ciljem da se druže, ali pri tome i uče a koja je zajedno sa bratom Vladimirom Hurbanom radila na očuvanju narodnog identiteta Slovaka na ovim prostorima. Jučerašnju svečanost pazovačkih žena, uveličale su gošće iz Kovačice, Vojlovice, Gložana, Pivnica i Bačke Palanke. U kračem muzičko– poetskom programu, žene su pokazale da pored ostalog znaju da recituju i pevaju i da čuvaju tradiciju. Na jubileju im je čestitala predsednica Društva Čmeli Ljibuška Lakatoš a predsednica Udruženja žena Ana Horvat, je potsetila na istorijat udruženja i brojne aktivnosti.
Info Stara Pazova 21.11.2016.
Fudbaleri Omladinca iz Novih Banovaca pobedili su opštinskom derbiju u 15. kolu Srpske lige područje Vojvodina Radnički u Novoj Pazovi sa 1:0, Dunav iz Starih Banovaca je u ovom kolu bio slobodan. U 15. kolu Vojvođanske lige grupa Jug, Sremac iz Vojke je u derbiju pobedio Hajduk 1925 Podunavac u Belegišu sa 2:1, Jedinstvo je u Straoj Pazovi savladao Kupinovo sa 1:0. Jadran iz Golubinaca je u 15. kolu Sremske ligeizgubio od Rudara u vrdniku sa 2:0.
Sport Stara Pazova 21.11.2016.
Odbojkaši Jedinstva iz Stare Pazove zabeležili su prvu pobedu u prvenstvu Superlige. Na svom parketu su savladali Partizan iz Beograda sa 3:0 u setovima i posle ovog meča imaju četiri boda. Utakmica 6. kola Prve lige između odbojkašica Omladinca i Beograda u Novim Banovcima je odložena zbog iznenadne smrti igračice Omladinca Nikolete Milijančević, stoji zvanično na sajtu odbojkaškog saveza Srbije.
Sport Stari Banovci 21.11.2016.
U osmom kolu Košarkaške lige Srbije, košarkaši Dunava iz Starih Banovaca izgubili su u Subotici od vodećeg tima na tabeli Spartaka sa 93:74 i sa 11. bodova su šesti na tabeli. U narednom kolu Dunav će u Staroj Pazovi u subotu igrati protiv ekipe OKK Beograd. (Foto: subotica.info)
Info Stara Pazova 20.11.2016.
AMSS u saradnji sa Upravom saobraćajne policije MUP-a i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila, od 21. pa do 26. novembra organizuje tradicionalnu akciju "Ispravno vozilo- bezbedno vozilo". Svi vozači se pozivaju da iskoriste tu priliku i ove godine pred početak zimske sezone beplatno provere tehničku ispravnost svog vozila.
Info Novi Banovci 20.11.2016.
Posle kratke i teške bolesti, iznenada je u Beogradu u 17-toj godini preminula Nikoleta Milijančević, odbojkašica Ženskog odbojkaškog kluba „Omladinac“ iz Novih Banovaca. Karijeru je počela u Asu iz Batajnice, a igrala je i za mlađe selekcije Vizure, odakle je prešla u ekipu Omladinca. U junu ove godine bila je članica ekipa Sportske gimnazije iz Beograda, koja je na Svetskom školskom prvenstvu osvojila bronzanu medalju. Milijančevićeva je bila izuzetno talentovana, a njeni treneri kažu, vredna i posvećena odbojci. Na žalost, već na početu seniorkse karijere isprečila se opaka bolest. Iznenadna smrt mlade odbojkašice srpskog prvoligaša je razlog zašto je odložen jučerašnji meš šestog kola Prve lige u Novim Banovcima između Omladinca i Beograda.
Info Stara Pazova 19.11.2016.
Danas oko 14 časova u Staroj Pazovi u ulici Kralja Petra I, kod Vatrogasnog doma dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je lakše povređen motociklista. Kako nezvanično saznajemo do saobraćajne nezgode je došlo kada je vozač automobila marke Reno Laguna iz ulice Branka Radičevića krenuo ka parkingu Univerexporta. Na raskrsnici se kolona automobila iz pravca Inđije zaustavila da propusti vozilo, međutim motociklista koji se kretao pored kolone sa njene desne strane izleteo je ispred vozila i pao sa motora. Tom prilikom je povređen i kolima Hitne pomoći prevezem na dalju hospitalizaciju.
Info Stara Pazova 19.11.2016.
Nakon niza akcija u kojima je prostor oko Gajićeve bare očišćen, danas je organizovano ozelenjavanje. Udruženje sportskih ribolovaca Ekoribolov je pokretač akcije, koju je podržala lokalna samouprava, Mesna zajednica St. Pazova, JKP Čistoća a današnju sadnju sto stabala su pomogli i učenici staropazovačkih osnovnih škola Pinki i Čmelik i Ekološko – geografske sekcije Ekonomsko trgovinske škole. U Udruženju sporstskih ribolovaca kažu da se okupljaju na Gajićki svake nedelje, jer uvek ima nešto da se radi, a raduje ih odziv učenika, koji žele da pomognu, jer zajednička želja im je da ulepšaju svoju okolinu i ovaj prostor, koji može da se koristi za pecanje i izlete.
Kultura Stara Pazova 19.11.2016.
Koncert Zvonka Bogdana, legende tamburaške muzike, izazvao je veliko interesovanje publike iz Stare Pazove i okoline, sinoć u staropazovačkoj pozorišnoj Sali. Svojim pesmama, kako je rekao na početku koncerta, Zvonko Bogdan je vratio publiku u prošla vremena, koja se više ponoviti neće. Pesme koje govore o ljubavi i čednosti, o željama i patnjama, ali i o uživanju i radosti u životu, jesu svevremenske i zato ih slušaju sve generacije. Po rečima Vladimira Kerkeza, direktora Centra za kulturu, Zvonko Bogdan, ne nastupa javno često a ne prihvata sve pozive, ali je na opšte zadovoljstvo prihvatio poziv za gostovanje u Pazovi, gde publika voli kvalitetnu narodnu muziku a što se moglo videti i po zainteresovanosti.
Info Stara Pazova 19.11.2016.
Udruženje pazovačkih žena, koje radi pri SKUD-u heroj Janko Čmelik u Staroj Pazovi, sutra će proslaviti 95 godina postojanja. Za ovu priliku, priprema se izložba ručnih radova i prigodan program, koji će početi u 15 časova u Slovačkom narodnom domu. S obzirom na dobru saradnju sa ostalim udruženjima žena iz Vojvodine, Pazovčanke su za svoju proslavu pozvale i žene iz Bačke i Banata, tako da je pored zvaničnog programa, u najavi i druženje, koje će sigurno doprineti još boljem povezivanju žena i budućim zajedničkim programima, jer svima je cilj očuvanje narodne kulture i tradicije.
Info Stara Pazova 19.11.2016.
Igraonice kao novi oblik rada sa decom počele su se radom i u Predškolskoj ustanovi „Poleterac“ u Staroj Pazovi. Program je namenjen deci od 3,5 do 5,5 godina koja nisu redovno upisana u predškolsku ustanovu sa ciljem izlaženja u susret potrebama porodice i lokalne zajednice, ali i proširivanja socijalnog iskustva dece koja nisu u mogućnosti da pohađaju vrtić i što ranijeg uključivanja u obrazovni sistem. Vaspitači svake srede u poslepodnevnim satima rade sa decom i kako kažu rado su prihvatili ovakav vid rada, posebno sa mališanima koji nisu u mogućnosti da redovno pohađaju vrtić. Igraonice se realizuju u okviru pilot projekta „Otvoreni vrtić“ i „Radoznali poletarci“ sa ciljem što ranijeg uključivanja u obrazovni sistem na čemu i potenciraju UNICEF I Ministarstvo prosvete, nauke i tehonološkog razvoja. Igraonice u vrtiću „Poletrac“ nastaviće se u februaru mesecu po ustaljenom rasporedu, svake srede od 15,30 do 16,30 časova u objektima „Bubamara“ i „Sunce“.
Info Stara Pazova 19.11.2016.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi su, po nalogu nadležnog tužioca, odredili zadržavanje do 48 časova za M. B. (31), zbog postojanja osnova sumnje da je više puta udario suprugu. Prilikom pretresa, kod osumnjičenog je pronađena sasušena biljna materija sumnjiva na marihuanu koja je poslata na veštačenje. On će, u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu za krivično delo nasilje u porodici biti doveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Staroj Pazovi.
Život Surduk 19.11.2016.
Pansion „Dunavsko gnezdo“ u Surduku za nešto više od pet godina rada ugostio je oko hiljadu gostiju, od čega više od polovine stranaca. Usluga je na bazi noćenja, polupansiona i punog pansiona, a uz turizam, porodica Puletić bavi se restauracijom, pčelarstvom i voćarstvom. Objekat je treće kategorije, sedamdesetak kvadrata za šest osoba sa dvorištem i vajatima i pratećim sadržajima. Ovi mladi ljudi za proleće najavljuju originalnu igraonicu za decu, od prirodnih materijala, i kažu da do sada nisu koristili sredstva podsticaja ni kredite.
Sport Stara Pazova 19.11.2016.
Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove u prvoj utakmici šestog kola Superlige pobedile su u Subotici ekipu NIS Spartaka sa 3:0 u setovima. Posle ove pobede Jeidnstvo je na drugom mestu sa 13. bodova, imaju dva boda manje od lidera TENT-a iz Obrenovca, ali i utakmicu više. Ostale utakmice šestog kola Superlige igraće se danas i sutra.
Info Novi Banovci 18.11.2016.
Manja grupa meloletnika duže vreme narušava javni red i mir u centru Novih Banovaca. Po rečima meštana, noću bacaju kamenje i druge predmete na stambenu zgradu u centru, a postoji sumnja da su nedavno porazbijali sijalice ispred doma kulture i staklo na ovom objektu. Prošle nedelje uznemiravali su penzionere za vreme druženja, bacali na stepenice plastične flašice, predmete od plastelina i kamenje, a bilo je slučajeva uznemiravanja stanara u zgradi gde su prostorije mesne zajednice, kluba penzionera i odeljenja vrtića Radost. Ova zgrada se sada zaključava danju i noću, a Nevenka Đorić, predsednica organizacije penzionera nam je rekla da najstariji Novobnovčani strahuju zbog ovakvog ponašanja. Građani sa kojima smo razgovarali su saglasni da negativnu pojavu treba sprečavati, a Dejan Rnić, predsednik Saveta mesne zajednice je apelovao da čitavo društvo mora više da se pozabavi ovom kategorijom mladih.
Info Stara Pazova 18.11.2016.
Mesec novembar je prema međunarodnom i nacionalnom kalendaru zdravlja posvećen borbi protiv bolesti zavisnosti, sa ciljem podizanja svesti stanovništva o štetnim efektima droga i mobilisanja celokupnog društva za uključivanje u aktivnosti na suzbijanju njihovog korišćenja. Svake godine u svetu oko 210 miliona ljudi koristi droge, a od ovog broja oko 200.000 ljudi godišnje umire od posledica upotrebe droga. 11 posto ljudi u Srbiji je probalo drogu. Mladi veoma rano iz radoznalosti probaju psihoaktivne supstance, a kad shvate da postaju zavisni, već budu u kandžama opasnog poroka. Namlađi korisnik droge u Srbiji ima 9 godina. U pazovačkom domu zdravlja trenutno je na lečenju oko 30 zavisnika. Primarna prevencija odnosno sprečavanje nastanka bolesti zavisnosti je najvažnija, već u osnovnim školama i mora se podići na viši nivo. U prevenciji i otkrivanju narkomanije, kao i kasnijem lečenju, najveća je uloga porodice.
Info Stari Banovci 18.11.2016.
S problemom divljih deponija suočavaju se mnoge opštine, pa i opština Stara Pazova. Nesavesni građani izbacuju svoj otpad pored puteva, njiva, na obali Dunava i Budovara, a nedavno je primećena divlja deponija u Starim Banovcima u blizini fudbalskog igrališta. Iako JKP Čistoća Stara Pazova redovno prazni kontejnere i odnosi smeće iz svih naselja staropazovačke opštine, a više puta u toku godine organizuje i odnošenje kabastog otpada, opet ima građana koji po svom nahođenju biraju mesta gde će baciti šut, plastiku, stari nameštaj i drugi otpad. Kako bi se sprečilo nastajanje divljih deponija, JKP Čistoća već nekoliko meseci radi reviziju svih platiša, odnosno građana i pravnih lica, da bi se videlo ko je u sistemu plaćnja smeća, a ko nije, jer što bude više građana u sistemu plaćanja, trebalo bi da bude i manje deponija. Divlje deponije nisu u nadležnosti JKP Čistoća, ali po nalogu Komunalne inspekcije oni vrše njihovo uklanjanje, i to najčešće na teret opštinskog budžeta, ukoliko se ne pronađe počinilac. Veoma je značajna pomoć savesnih sugrađana koji prijavljuju kada vide pojedince da izbacuju smeće van kontejnera i predviđenih mesta.
Sport Stara Pazova 18.11.2016.
U Novoj Pazovi sutra će u 15. poslednjem, kolu jesenjeg dela prvenstva Srpske lige područje Vojvodina u opštinskom derbiju sastati Radnički i Omladinac iz Novih Banovaca, Dunav iz Starih Banovaca je u ovom kolu slobodan. U opštinskom derbiju 15. poslednjeg, kola Vojvođanske lige grupa Jug u Belegišu će u nedelju igrati Hajduk 1925 Podunavac i Sremac iz Vojke, a Jedinstvo će sutra u Staroj Pazovi dočekati Kupinovo. U poslednjem kolu jesenjeg dela prvenstva Sremske lige Jadran iz Golubinaca će sutra u Vrdniku igrati protiv Rudara. Sve utakmice će početi u 13 časova.
Sport Stara Pazova 18.11.2016.
Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove u četvrt-finalu kupa Srbije igraće protiv Železničara u Lajkovcu. To je odlučeno juče žrebom koji je održan u Kleku. Prva utakmica će se igrati u Lajkovcu 22. decembra, a revanš je četiri dana kasnije u Straoj Pazovi. U ostalim utakmicama četvrt-finala sastaće se u Obrenovcu TENT i Dinamo iz Pančeva, MD Zrenjanin će u prvom utakmici biti domaćin NIS Spartaku iz Subotice, i u Beogradu Crvena Zvezda i Vizura. Pobednici četvrt-finala plasiraće se na finalni turnir koji će se održati polovinom februara naredne godine.
Sport Stara Pazova 18.11.2016.
Odbojkaši Jedinstva iz Stare Pazove sutra će na svom parketu u šestom kolu Superlige u derbiju začelja dočekati Partizan iz Beograda. Utakmica će se igrati u hali u ulici Branka Radičevića i počeće u 19 časova. U šestom kolu Prve lige odbojkašice Omladinca će u nedelju u Novim Banovcima igrati sa ekipom Beograda. Utakmica će s eigrati u hali OŠ „Nikola Tesla“ i počeće u 17 časova.
Sport Stari Banovci 18.11.2016.
U derbiju sedmog kola Košarkaške lige Srbije sutra će u Subotici igrati Spartak i Dunav iz Starih Banovaca. Uoči ove utakmice Spartak je prvi na tabeli sa 11. bodova, a Dunav je peti sa bodom manje. Utakmica u halu „Dudova šuma“ u Subotici počeće u 19 časova.
Info Stara Pazova 16.11.2016.
U organizovanoj akciji protiv zloupotrebe i mučenja životinja, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi su, u okolini grada, zatekli veći broj ljudi koji su prisustvovali organizovanoj borbi pasa u improvizovanom boksu. Akcija je izvedena u saradnji sa nadležnim tužilaštvom i sudom. Prilikom pretresa, policija je u dvorištu, pomoćnim prostorijama i privatnom automobilu pronašla četiri rasna psa sa tragovima borbe koji su oduzeti i smešteni u azil za životinje. Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja, podneta je krivična prijava protiv dva strana i dva srpska državljana. Nakon saslušanja, strancima je otkazan boravak u Srbiji, sa zabranom ulaska.
Info Stara Pazova 15.11.2016.
Skupština opštine Stara Pazova, danas na osmoj sednici velikom većinom glasova prihvatila je sva dokumenta iz dnevnog reda. Umesto dosadašnjeg vršioca dužnosti direktora Centra za socijalni rad Milana Subotića, na tu funkciju imenovana je Rada Žugić, koja je do sada bila odbornica Pokreta socijalista, sa izborne liste „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“. U Skupštini opštine Stara Pazova od danas deluje nova šestočlana odbornička grupa „Zelena stranka – Demokratska stranka – Pokret za Opštinu Nova Pazova“, obavestio je odbornike na početku zasedanja, Goran Jović, predsednik skupštine. Dragan Roksandić, odbornik SRS se odrekao novembarske odborničke nakande u korist Biblioteke za kupovinu knjiga, a odbornici opozicije postavljali su pitanja o funckionisanju javnog drumskog saobraćaja, funkcionisanju prevoznika Lasta, zatim o dovođenju BG voza u Pazovu, a bilo je pitanja o javnoj rasveti, ležećim policajcima i gradnji sportske hale u Novoj Pazovi.
Info Stara Pazova 15.11.2016.
U staropazovačkoj opštini ovih dana užurbano se po blatu bere kukuruz, vadi šećerna repa i oru njive. Agrarni stručnjaci kažu, da nepovoljne vremenske prilike nisu uticale na kvalitet i prinose. U AD Napredak iz Stare Pazove prinosi žutog zrna su preko 13 tona, a repe 8 vagona po hektaru. Dok poljoprivredni radovi traju, putevi u blizini njiva čiste se od blata i peru vodom. Prevoz jesenjeg roda do odredišta, kao i redovan saobraćaj odvijaju se nesmetano.Sa dobrom mehanizacijom u posedu privatnih preduzeća i zadruga, jesenji radovi će trajati do decembra,a kod individualnih poljoprivrednika zbog zastarelih mašina i do nove godine.
Info ostalo 15.11.2016.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Rumi su podneli krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu protiv 35-godišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno izvođenje arheoloških radova. On je zatečen kako sa detektorom za metal, na zaštićenom lokalitetu, bez ovlašćenja, traga za arheološkim predmetima izrađenim od metala. Policijska patrola je od osumnjičenog oduzela detektor i bronzane novčiće koje je neovlašćeno iskopao i prisvojio i za koje je, stručnim veštačenjem utvrđeno, da potiču iz rimskog perioda.
Info Stara Pazova 14.11.2016.
Ambasador Švedske u Srbiji Jan Lundin posetio je danas Opštinu Stara Pazova. Glavna tema razgovora sa predsednikom Opštine Đorđem Radinovićem sa saradnicima, bio je projekat razvoja centralnog bloka 4, odnosno centra Stare Pazove, pri čijoj izradi je Opština Stara Pazova imala podršku partnera iz Švedske. Stara Pazova je jedna od 16 lokalnih samouprava, koja je dobila sredstva po međunarodnom konkursu za pružanje tehničke podrške pri izradi urbanističkih dokumenata. Predsednik Opštine je najavio da će u decembru biti usvojen Plan detaljne regulacije, kojim će se definisati pravila uređenja i građenja, a kao najvažniji segment toga istakao je rešenje problema parkiranja u centru mesta. Radnom sastanku u Kući fudbala u Staroj Pazovi prisustvovali su i predstavnici švedskih kompanija Volvo i Skanija, a ambasador Švedske je nakon ovog razgovora za RTV Stara Pazova izjavio, da vidi mnoge mogućnosti dalje saradnje između dve države i ulaganja švedskih kompanija u Opštini Stara Pazova. Takođe je, kako je rekao, moguće intenzivirati saradnju u oblasti sporta i nakon sastanka zajedno sa predsednikom opštine ispratio je i utakmicu između omladinskih reprezentacija Švedske i Srbije.
Život Stara Pazova 14.11.2016.
„Pogled na dijabetes“ ovogodišnji je slogan obeležavanja Svestkog dana borbe protiv dijabetesa koji se širom sveta obeležava od 1991. godine kada su ga ustanovile Međunarodna federacija za borbu protiv dijabetesa i Svetska zdravstvena organizacija. Ove godine kampanja je usmerena na promociju značaja skrininga dijabetesa i njegovih komplikacija. Dijabetes ili šećerna bolest je najčeće oboljenje metabolizma koje pogoršava kvalitet i dužinu života pacijenta. Glavni uzročnik je relativni ili apsolutni nedostatak insulina. Izaziva poremećaj metabolizma ugljenih hidrata, ali utiče i na metabolizam masti proteina. Dvadesetosmogodišnji Marko Dimitrijević iz Novih Banovaca i tridesetčetvorogodišnji Mladen Zobenica iz Stare Pazove već 11 godina žive sa dijabetesom. Kako kažu, sasvim slučajno su primetili simptome koji su ukazivali na ovo oboljenje. Podatak koji zabrinjava je da na svakih 10 sekundi dve osobe obole od dijabetesa, dok jedna izgubi život od posledica ovog oboljenja, ističu u Dijabetološkom savezu Srbije. Prema zvaničnim podacima, u Srbiji približno 710.000 odraslih osoba ima dijabetes. Pri tome, 8,1% odraslog stanovništva zna za svoju šećernu bolest i još 245.000 osoba nema postavljenu dijagnozu dijabetesa i ne leči se.
Život Stara Pazova 14.11.2016.
U svečarskoj atmosferi u Domu zdravlja u Staroj Pazovi tradicionalno je obeležna slava lekara, Sveti Kozma i Damjan. Obred sečenja slavskog kolača služio je jerej Zoran Erić, paroh staropazovački, a prisutnima se obratio direktor Doma zdravlja dr J.J. Zmaj, Aleksandar Omerović, naglasivši da praznik Svetih Vrača, Kozme i Damjana, lekari i zdravstvene ustanove slave kao zaštitnike svoje profesije, a lekarska profesija podrazumeva da se lekari vode načelima koja su od davnina postavljena pred njih, što znači da za svoje usluge ne traže nadoknadu osim one koju im je država dala. Rodonačelonici lekarske profesije Sveti Kozma i Damjan, upravo su bili lekari koji su nesebično pomagali ljudima, a svoje usluge nisu naplaćivali.
Politika Stara Pazova 14.11.2016.
Na sutrašnjem zasedanju, Skupština opštine Stara Pazova razmatraće rebalanse Finansijskih planova za ovu godinu svih mesnih zajednica i ustanova čiji osnivač je Opština. Ovi rebalansi predstavljaju usklađivanje sa rebalansom budžeta opštine usvojenim na prethodnoj sednici, a sve u skladu sa Članom 57, Zakona o budžetu Republike Srbije. Umesto dosadašnjeg vršioca dužnosti direktora Centra za socijalni rad Milana Subotića, na tu funkciju je predložena Rada Žugić, odbornica Pokreta socijalista, sa izborne liste „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“.
Pred odbornicima će se naći će se izveštaj o ostavci Jelene Borovac, odbornice sa liste „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije“, i ona će biti imenovana u Nadzorni odbor „Vodovoda i kanalizacije“.
Info Stara Pazova 14.11.2016.
Dana 15.11.2016 godine u Staroj Pazovi bez struje u periodu od 10-12h biće trafostanice: Nukleus, Rupov salaš, Deponija smeća, Naplatni punkt, Pan Petrol. U slučaju lošeg vremena,radovi se odlažu.
Info Stara Pazova 14.11.2016.
Rok za uplatu poslednje, četvrte ovogodišnje rate poreza na imovinu ističe danas, u ponedeljak, 14. novembra. Rok za plaćanje poreza u poslednjem tromesečju, u novembru, pomeren je za dan ranije zbog zakonskih odredbi po kojima se porez na imovinu plaća na tri meseca, i to 45 dana od dana početka tromesečja. Poslednji rok za kvartalno plaćanja poreza na imovinu, bio je 15. u mesecu februaru, maju i avgustu, pišu beogradske Večernje novosti. Ukupan plaćeni iznos poreza u ovoj godini sa poslednjom ratom treba da bude jednak sumi iz rešenja za 2016. kako bi građani izbegli zateznu kamatu od 14 odsto godišnje.
Sport Stara Pazova 14.11.2016.
U 14. Kolu Srpske lige područje Vojvodina fudbaleri Omladinca pobedili su u Novim Banovcima Bačku 1901. iz Subotice sa 2:1, Dunav je u Starim Banovcima pobedio Crvenu Zvezdu iz Novog Sada takođe sa 2:1, a Radnički iz Nove Pazove je savladao Borac u Sakulama sa 3:1. U 14. kolu Vojvođanske lige grupa Jug Jedinstvo iz Stare Pazove je izgubilo od Kabela u Novom Sadu sa 1:0, Sremac je poražen u Vojki od Indeksa iz Novog Sada sa 2:1, a Hajduk 1925 Podunavac iz Belegiša je igrao u Srbobranu protiv Hajduka iz Čuruga nerešeno, 1:1. Jadran je u Golubincima u 14. kolu Sremske lige savladao Donje Petrovce sa 7:1.
Sport Stara Pazova 14.11.2016.
U derbiju petog kola Superlige odbojkašice Jedinstva poražene su u Staroj Pazovi od TENT-a iz Obrenovca sa 3:1 u setovima. Odbojkaši Jedinstva iz Stare Pazove u petom kolu Superlige izgubili su od Spartaka u Ljigu sa 3:2 i osvojili orvi bod u prvenstvu. U petom kolu Prve lige odbojkašice Omladinca iz Novih Banovaca izgubile su od Rode u Beogradu sa 3:0 u setovima.
Sport Stari Banovci 14.11.2016.
Košarkaši Dunava iz Starih Banovaca u šestom kolu Košarkaške lige Srbije ubedljivo su u Staroj Pazovi pobedili Borac iz Čačka sa 92:70. Dunav posle ovog kola ima deset bodova i nalazi se na petom mestu. U narednom kolu Dunav će igrati protiv Spartaka u Subotici.
Info Nova Pazova 10.11.2016.
Opština Stara Pazova i PU Poletarc potpisale su danas sa Fondacijom Novak Đoković Ugovor o donaciji dečjeg igrališta u objektu Bubamara u Novoj Pazovi. Ugovor su potpisali predsednik Opštine Đorđe Radinović, direktora PU Poletarac Milica Blešić i Gorana Jakovljević ispred Fondacije Novak Đoković. Fondacija će u narednom periodu opremiti 20 vrtića u Srbiji, a Poletarac je izabran od 1.300, koliko je konkurisalo. Projekat je vrednosti 1.500.000 dinara i do proleća naredne godine bi u dvorištu objekta Bubamara trebalo da budu postavljena dva mobilijara, jedan za decu od jedne do tri godine i jednu za decu od tri do šest godina. Ovaj objekat je jedan od većih i u njemu boravi 370 dece.
Info ostalo 10.11.2016.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Inđiji su, po nalogu nadležnog tužioca, odredili zadržavanje do 48 časova za M. M. (41), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici. On se tereti da je psihički maltretirao decu, fizički napao suprugu a zatim u kući izazvao požar koji su ugasili policajci u intervenciji. Osumnjičeni će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Staroj Pazovi.
Život Stara Pazova 10.11.2016.
U Stomatološkoj službi Doma zdravlja „Dr Jovan Jovanović Zmaj“ u Staroj Pazovi mesečno se izradi od 20 do 25 proteza za građane starije od 65 godina, a prema rečima nadležnih trenutno se zakazuje izrada proteza za januar mesec sledeće godine. Pazovački Dom zdravlja uz učešće Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje pruža mogućnost besplatne izrade proteza za pomenutu kategoriju građana. Oko 250 građana opštine Stara Pazova u ovoj godini iskoristilo je ovu mogućnost, a prema rečima nadležnih već sada se zakazuje za januar mesec sledeće godine. Umesto 9000 dinara za totalnu, odnosno 9500 za parcijalnu protezu, stariji od 65 godina treba da izdvoje 2795 dinara za totalnu, odnosno 1760 dinara za parcijalnu protezu. Totalna proteza se radi ukoliko pacijent nema nijedan zub, a parcijalna ukoliko ima više od jednog zuba. Pomenuta kategorija sa malim primanjima u potpunosti je oslobođena plaćanja za ovu vrstu stomatološke intervencije.
Život Stara Pazova 10.11.2016.
Ambasadorka Slovačke u Srbiji Dagmar Repčekova uručila je danas donaciju Slovačke Komesarijatu za izbeglice u Srbiji. U pitanju je 8 peći, namenjenih za novootvoreni centar za migrante u Kikindi, koje je od Njene ekselencije preuzeo zamenik komesara za izbeglice i migracije Republike Srbije Ivan Gergin. Peći je kupila Ambasada Slovačke u saradnji sa Slovačkom crkvenom evangeličkom opštinom Stara Pazova i sveštenikom Igorom Feldijem. To je prva donacija a sledeća se očekuje već u decembru.
Info Stara Pazova 10.11.2016.
U petak 11. novambra Opštinska uprava Opštine Stara Pazova neće raditi zbog državnog praznika, Dana primirja u Prvom svetskom ratu, istaknuto je u obaveštenju na ulazu u zgradu opštine. Što se rada Doma zdravlja tiče Ambulanta opšte medicine u Staroj i Novoj Pazovi radiće od 9 do 15 časova, a u Starim Banovcima od 9 do 13 časova. Radno vreme apoteka prati rad Službe opšte medicine. Pedijatrija će raditi u Staroj i Novoj Pazovi od 9 do 15 časova. Hitna služba sa pojačanom ekipom biće dežurna 24 časa. Saobraćajno preduzeće Lasta Stara Pazova, u petak 11.novembra prevoziće putnike na osnovu nedeljnog reda vožnje. Na Dan primirja u Prvom svetskom ratu objekti trgovinskog lanca "Medius" radiće redovno, kao i svi prodajni objekti "Univerexporta".
JKP Čistoća Stara Pazova radiće po ustaljenom rasporedu kako ne bi došlo do nagomilavanja otpada i odlaganja sahrana. Odnosiće se smeće u drugom delu Nove Pazove, prazniće se podzemni i mali kontejneri, a ukoliko bude potrebe organizovaće se i sahrane na svim grobljima, rekao je Jovica Gagrica, direktor JKP Čistoća Stara Pazova.
Info Stara Pazova 09.11.2016.
Juče je održana Sednica Opštinskog odbora Srpske napredne stranke na kojoj su radi uskladjivanja sa Zakonom o javnim preduzećima (član 25.) razrešeni dužnosti dosadašnji potpredsednici Opštinskog odbora i imenovani novi. Dosadašnji potpredsednici staropazovačkog OO SNS-a Nedeljko Kovačević, Goran Savić i Jovica Gagrica neće više obavljati funkciju potpredsednika, na njhova mesta izabrani su Milan Beara iz Novih Banovaca, Bogdan Miljević iz Stare Pazove i Željko Madžarević iz Nove Pazove koji je u prethodne 4 godine obavljao funkciju predsednika Mesnog odbora u Novoj Pazovi. Ljibuška Lakatoš ostaje na mestu potpredsednice OO SNS u Staroj Pazovi. Sa ciljem bolje komunikacije i kvalitetnijeg funkcionisanja članove stranke na sednici je doneta i odluka o formiranju po četiri Mesna odbora u dva najveća naselja u staropazovačkoj opštini, Staroj i Novoj Pazovi. Tokom sednice bilo je reči i o ostalim aktivnostima koje će sprovoditi Opštinski odbor u saradnji sa Mesnim odborima u smislu planova za efikasniji rad stranke sa građanima. Predsednik OO Đorđe Radinović upoznao je prisutne sa strategijom i ključnim novostima u domenu infrastrukturnih investicija koje sprovodi lokalna samouprava i dodao da se u narednom periodu očekuju pripreme za izbore predsednika Mesnih zajednica opštine, ali i za predsedničke izbore koji nam predstoje naredne godine.
Info Stara Pazova 09.11.2016.
JKP Čistoća Stara Pazova radiće po ustaljenom rasporedu u petak 11. novembra za vreme državnog praznika Dana primirja u prvom svetskom ratu, koji se inače u Republici Srbiji praznuje neradno od 2012. godine. Međutim, kako ne bi došlo do nagomilavanja otpada i odlaganja sahrana u JKP Čistoća radiće se i za vreme državnog praznika.Odnosiće se smeće u drugom delu Stare Pazove, prazniće se podzemni i mali kontejneri, a ukoliko bude potrebe organizovaće se i sahrane, rekao je Jovica Gagrica, direktor JKP Čistoća Stara Pazova.
Info Stara Pazova 09.11.2016.
Od 1956. Godine kada je osnovana, ekonomska škola u Staroj Pazovi je pretrepela nekoliko transformacija i sada u godini velikog jubileja Ekonomsko – trgovinska škola „Vuk Karadžić“ nudi pet savremenih obrazovnih profila i svojim učenicima pruža znanje za budućnost, čulo se juče na svečanosti povodom obeležavanja 60 godina škole. Direktorka Dragoslava Mićić je naglasila da će se i u budućem periodu truditi da odgovore zahtevima privrede i društva. Iz ove obrazovne ustanove izašlo je mnogo uspešnih ljudi, među kojima su i prof. dr Stevan Devetaković, koji pripada drugoj generaciji ekonomske škole, koji je evocirao svoje uspomene na srednjoškolske dane, Goran Savić, Direktor razvojnog fonda Vojvodine, koji je u svom obraćanju naglasio da je tu dobio dobru osnovu za studije, ali i mladi uspešan Darko Mandić, koji je o profesorima govorio kao o herojima, koje treba poštovati i poručio sadašnjim učenicima, da je najbitnije, da postanu ljudi. U ime lokalne samouprave, na jubileju je čestitao Željko Šolaja, načelnik društvenih delatnosti, u SO Stara Pazova naglasivši da su generacije profesora gradile ovu školu, koja nosi ime velikog srpskog prosvetara. U kulturno- muzičkom programu su se nizale pesme raznih žanrova u izvođenju školskog hora i recitacije a dramska sekcija je pripremila jednočinku o problemima nastavnika, nazirući tako u svet odraslih, u koji i sami polako ulaze.
Ekonomija Novi Banovci 09.11.2016.
Firma Antioksi u Novim Banovcima godišnje preradi oko sto tona aronije, sa ambicijama proširenja i modernizacije kapaciteta. U kooperaciji je oko 50 hektara pod ovom biljkom koja primenu ima u održavanju zdravlja, ali i u lečenju od najtežih bolesti. Pored domaćeg tržišta, proizvoda od aronije iz Novih Banovaca ima u Australiji, Kanadi, Mađarskoj i Švajcarskoj, rekao је u razgovoru za RTV Stara Pazova Sreten Milošević, odgovorno lice u ovoj firmi. Antioksi se za sada razvija bez podrške banaka i subvencija, a cilj je da se posle registracije gazdinstva koriste podsticaji države. U ovoj firmi koja postoji šest godina nameravaju da oko 90 procenata asortimana izvezu.
Info Stara Pazova 09.11.2016.
Sutra bez struje u Starim Banovcima, od 10 do 12 časova će biti sledeće trafo stanice: Ekonomija, Cvetičanin, Pan alatnica, Mitra Vitojevića, Mub, Rade Ninkovića, Školska, Preočanin, Zdravka Jekića, Radnička, Nikole Zeljuga. Kraći prekid od 5 do 10 min u periodu od 10 do 12h će imati trafostanice: Stubna trafostanica Tehnoplast, Tank mont, Euhem Radarska stanica i Vojna pošta. To su ulice: Rade Ninkovića, Zdravka Jekića, Pionirska, Jovana Kocića, Živana Manojlovića, Mitra Vitojevića, Krstina, Negrov Pavla, Milana Bulanovića, Miloša Davidovića, Radnička, Školska, Dositejeva, Laze Lazarevića, Svetosavka.
Info Stara Pazova 08.11.2016.
Kao dan prosvetnih radnika u Srbiji obeležava se 8. novembar, odnosno Mitrovdan, nepouzdan dan rođenja Vuka Karadžića. Po Ujedinjenim nacijama svetski Dan prosvetnih radnika je 5. oktobar, i on se svake godine obeležava širom sveta. Dan prosvetnih radnika u Osnovoj školi „Boško Palkovljević Pinki“ u Staroj Pazovi obeležen je otkrivanjem biste posvećene svim prosvetnim radnicima, pre svega učiteljicama. 8. novembar jedinstva je prilika da u Danu posvećenom prosvetnim radnicima upravo oni promovišu profesiju i istaknu svoj položaj u društvu. U okviru obeležavanja Dana prosvetnih radnika u pomenutoj školi otkrivena je bista svim učiteljicama koju su svečano otkrili bivši i sadašnji direktor škole uz prisustvo autora biste Predraga Banjeglava kojem je prethodio kulturni– umetnički priogram učenika same škole. Svečanosti je priosustvovao veliki broj prosvetnih radnika iz škola u opštini, kao i predstavnici lokalne samouprave. Osnovna škola „Boško Palkovljević Pinki“ trenutno broji preko 700 učenika, a posle dugog niza godina ova obrazovna ustanova po prvi put uskoro će imati direktorku na čelu.
Info Stara Pazova 08.11.2016.
U petak 11. novambra Opštinska uprava Opštine Stara Pazova neće raditi zbog državnog praznika, Dana primirja u Prvom svetskom ratu, istaknuto je u obaveštenju na ulazu u zgradu opštine. Dan primirja u Prvom svetskom ratu obeležava se u znak sećanja na 11. novembar 1918. godine, kada je u Francuskoj, u specijalnom vagonu maršala Ferdinanda Foša, potpisano primirje. Praznik se obeležava na vidljiv i upečatljiv način nošenjem amblema Albanske spomenice na kome je cvet Natalijina ramonda sa pozadinom u bojama.
Kultura Stara Pazova 08.11.2016.
Dečji orkestar SKUD-a Heroj Janko Čmelik, koji je pre tri godine okupila koreografkinja Ružena Červenski izdao je svoj prvi CD. U orkestru, koji se naziva Veseli Pazovčani svira 9 mladih muzičara, koji su većinom i polaznici muzičkih škola a staropazovačke slovačke narodne pesme zajedno sa njima snimilo je i četvoro mladih pevača. Ovaj CD je snimljen uz finasijsku podršku Mesnog odbora Matice slovačke u Staroj Pazovi a promocija je održana sinoć u prostorijama SKUD-a Čmelik. Kompakt disk je u prodaji za 200 dinara a svakako predstavlja odličan vid očuvanja narodne baštine i kako je ovom prilikom naglasila Ljibuška Lakatoš, predsednica Društva Čmelik, ovi mladi ljudi su dokaz, da će izvornu slovačku narodnu pesmu imati ko da peva i prenosi na druge generacije.
Info Stara Pazova 08.11.2016.
Povodom Mitrovdana, slave Udruženja ratnih vojnih invalida Opštine Stara Pazova, u porti hrama Svetog proroka Ilije, pored spomenika, služen je parastos poginulima u ratovima devedesetih godina, a u hramu je obavljen obred sečenja slavskog kolača. Mile Kozlica, predsednik udruženja je zamerio porodicama poginulih zbog slabog odziva
i pozvao ih da dođu i poklone se senima, bez obzira na poziv udruženja. Mile Bosnić, predsednik Udruženja krajišnika je naglasio da ovo udruženje podržava rad organizacije RVI, a Drago Stupar, predsednik Pokrajinske organizacije RVI je čestitao slavu I istakao da se žrtve nikada ne smeju zaboraviti. Svoje stihove posvećene onima koji su živote položili u borbi za svoja ognjišta, govorili su pesnici Milan Pađen i Nikola Korica.
Info Stara Pazova 07.11.2016.
Studenti sa prebivalištem na teritoriji staropazovačke opštine, koji svakodnevno putuju na međumesnoj relaciji do ustanove u kojoj studiraju, ondosno da nisu smešteni u studentskom domu, koji se školuju na teret budžeta, prvi put upisuju godinu studija, a nisu koristili studentski kredit ili stipendiju, imaju pravo na regresiranje troškova prevoza. Iz budžeta Vojvodine za ove namene izdvojeno je milion i 130 hiljada dinara. Takođe, do 1. decembra otvoren je i Drugi javni opštinski konkurs za regresiranje troškova prevoza učenika i studenata u tekućoj školskoj godini. Obrasci za prijave na oba konkursa mogu se dobiti na info pultu i na sajtu Opštine Stara Pazova, rekao je u razgovoru za RTV Stara Pazova, Željko Šolaja, načelnik Odeljenja društvenih deltanosti Opštine Stara Pazova.
Info Stara Pazova 07.11.2016.
Za vreme državnog praznika, Dana primirja u Prvom svetskom ratu, u petak, 11. novembra, Ambulanta opšte medicine u Staroj i Novoj Pazovi radiće od 9 do 15 časova, a u Starim Banovcima od 9 do 13 časova. Radno vreme apoteka prati rad Službe opšte medicine. Pedijatrija će raditi u Staroj i Novoj Pazovi od 9 do 15 časova. Hitna služba sa pojačanom ekipom biće dežurna 24 časa.
Info Banovci Dunav 07.11.2016.
Danas, sutra i prekosutra zbog elektromontažnih radova u naselju Banovci-Dunav u periodu od 9 do 13 časova struje neće biti po sledećem rasporedu:
Ponedeljak, 7.11 OD 9-13h
ZGRADA A1 ulaz 2 i 4
ZGRADA A2 ulaz 6 i 8;


Sreda, 9.11 od 9-13h
ZGRADA B3 ulaz 9 i 11
ZGRADA B4 ulaz 13 i 15

Četvrtak, 10.11 od 9-13h
ZGRADA A3 ulaz 10 i 12
ZRADA A4 ulaz 14 i 10;
Info Vojka 07.11.2016.
U Osnovnoj školi „Milan Hadžić“ u Vojki u toku je akcija prikpljanja elektronskog i električnog otpada koju pomenuta osnovna škola organizuje u saradnji sa firmom „Božić i sinovi“. Cilj akcije „Recikliram danas, mislim na sutra“ je edukacija mladih ljudi o značaju reciklaže, kao i o tome koliko je štetan elektronski i električni otpad u slučajevima kada se nepropisno odlaže. Električne uređaje i kučne aparate koji više nisu u upotrebi meštani Vojke mogu predati svakog radnog dana od 10 do 14,30 časova u prostorijama Osnovne škole u Vojki. Akcija traje do 14. novembra, a sredstva prikupljena ovom akcijom namenjena su za potrebe škole u Vojki.
Kultura Stara Pazova 07.11.2016.
U subotu, 5.novembra je u organizaciji Radija Novi Sad Redakcije na slovačkom jeziku u studiju "M" u Novom Sadu održano takmičenje recitatora po 43. put. Učenici osnovnih i srednjih škola kao i studenti su se takmičili u 4 kategorije. Govorili su poeziju i prozu. U kategoriji učenika viših razreda osnovnih škola u recitovanju poezije najuspešniji je bio Andrej Simendić iz Stare Pazove dok je Ema Kočiš, takodje iz S.Pazove, bila najbolja u kategoriji najstarijih recitatora. Na ovogodišnjem takmičenju mladih slovačkih recitatora učestvovalo je ukuno 49 recitatora.
Sport Nova Pazova 07.11.2016.
U opštinskom derbiju 13. kola Srpske lige područje Vojvodina u Novoj Pazovi Radnički i Dunav iz Starih Banovaca igrali su nerešeno, 1:1, Omladinac iz Novih Banovaca je savladao Borac u Sakulama sa 2:0. U 13. kolu Vojvođanske lige grupa Jug Jedinstvo iz Stare Pazove je pobedilo Hajduka u Beški sa 8:1, Sremac je u Vojki savladao Kabel iz Novog Sada sa 2:0, a Hajduk 1925 Podunavac je u Belegišu bio bolji od ŽSK-a iz Žablja pobedivši ga sa 3:1. Jadran iz Golubinaca je u 13. kolu Sremske lige izgubio od Hajduka u Divošu sa 3:0.
Sport Stara Pazova 07.11.2016.
Odbojkašice Jedinstva poražene su u četvrtom kolu Superlige od Železničara u Lajkovcu sa 3:2 i sa devet bodova su druge na tabeli. U 4. kolu Superlige odbojkaši Jedinstva su izgubili u Satroj Pazovi od Radničkog iz Kragujevca sa 3:1 u setovima i bez osvojenog su poslednji na tabeli. U derbiju 4. kola Prve lige odbojkašice Iton Srem Tempo iz Sremske Mitrovice pobedile su u Novim Banovcima ekipu Omladinca sa 3:1.
Sport Stari Banovci 07.11.2016.
Košarkaši Dunava iz Starih Banovaca pobedili su u petom kolu Košarkaške lige Srbije Konstantina u Nišu sa 63:61. Dunav posle ovog kola ima osam bodova i nalazi se na šestom mestu. Dunav će u narednom kolu u nedelju 13. novembra u Staroj Pazovi igrati protiv Borca iz Čačka.
Info Stara Pazova 04.11.2016.
Trećina osnovnih i srednjih škola u Srbiji ocenjena je jedinicom ili dvojkom. To su rezultati eksterne evaluacije, kroz koju je do sada prošlo 900 osnovnih škola, 300 srednjih i oko 90 predškolskih ustanova. U Školskoj upravi Novi Sad je do sada ocenjeno oko 150 obrazovno vaspitnih ustanova, a srednja ocena je oko 3. To je i srednja ocena škola u Opštini Stara Pazova. Samo jedna škola je dobila dvojku, a dve najvišu ocenu. Od devet osnovnih škola, u Opštini Stara Pazova još nisu ocenjene tri, od tri srednje jedna i od dve predškolske ustanove samo jedna ustanova. Prvi ciklus eksterne evaluacije treba da bude završen do kraja naredne školske godine.
Info Stara Pazova 04.11.2016.
Iz JKP Čistoća Stara Pazova obaveštavaju građane da sutra neće biti organizovane sahrane zbog Mitrovdanskih zadušnica. Mitrovdanske ili jesenje zadušnice posvećene su mrtvima, a padaju uoči praznika Svetog Dimitrija solunskog. Praznuju se uvek u subotu, jer je u bogosluženjima subota dan za pomen svim mučenicima i upokojenima.U crkvama će se obeležiti Svetom liturgijom i parastosom, na kome sveštenik vinom preliva žito, a posle službe se obilaze groblja. Na grobove se nose sveće, a sveštenici obavljaju pojedinačne parastose i čitaju molitve za preminule. Ako nije moguće otići na grob pokojnika, njima se služi pomen u crkvi. Prema učenju Crkve, na Zadušnice se vernici mole u hramovima i na grobljima za pokoj duša umrlih, a čine i milostinju.
Info Banovci Dunav 04.11.2016.
Vladika sremski Vasilije uz sasluženje sveštenika staropazovačkog namesništva, juče je u naselju Banovci Dunav osveštao krst i prostor gde će uskoro početi gradnja pravoslavnog hrama prepodobne Majke Angeline. Njegovo preosveštenstvo je blagoslovio okupljanje i osvećenje i rekao da je majka Angelina prošla ovim prostorom i već ga osvetila vraćajući se brodom iz Italije. On se zahvalio Opštini Stara Pazova i predsedniku Đorđu Radinoviću za plac površine 31 ar, koji je opština dodelila Srpskoj pravoslavnoj crkvi bez naknade. Predsednik Radinović u izjavi za RTV Stara Pazova najavio je da će lokalna samouprava pružiti veliku pomoć u gradnji hrama, možda i do 80 procenata vrednosti i naglasio da naselje koje je nastalo poslednjih decenija, zaslužuje da ima svoj hram. Okupljeni građani kažu da dan osvećenja za njih mnogo znači i da podržavaju napore da naselje dobije hram.
Info Stara Pazova 04.11.2016.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi su, po nalogu nadležnog tužioca, odredili zadržavanje do 48 časova za Ž. R. (56), zbog postojanja osnova sumnje da je tukao nevenčanu suprugu. Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu za krivično delo nasilje u porodici, doveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Staroj Pazovi, nakon čega mu je, sudskim rešenjem, određen pritvor do 30 dana.
Sport Nova Pazova 04.11.2016.
U opštinskom derbiju 13 kola Srepske lige područje Vojvodina sutra će se u Novoj Pazovi sastati fudbaleri Radničkog i Dunava iz Starih Banovaca, Omladinac iz Novih Banovaca će u nedelju igrati protiv Borca u Sakulama. U 13 kolu Vojvđanske lige grupa Jug, fudbaleri Sremca će u Vojki sutra dočekati Kabel iz Novog Sada, Jedinstvo iz Stare Pazove će se u nedelju u Beški sastati sa Hajdukom, a u Belegišu Hajduk 1025 Podunavac će dočekati ŽSK iz Žablja. Jadran iz Golubinaca će u 13 kolu Sremske lige u Divošu igrati sa Hajdukom. Sve utakmice će početi u 13. časova.
Sport Stari Banovci 04.11.2016.
U petom kolu Košarkaške lige Srbije košarkaši Dunava iz Starih Banovaca će u Nišu igrati protiv Konstantina. Dunav uoči ove utakmice ima skor od dve pobede i dva poraza i sa 6 bodova je deveti na tabeli, dok ekipa iz Niša još nema nijednu pobedu pa je na poslednjem mestu sa 4 boda. Utakmica u Nišu će se igrati sutra i počeće u 19.30 časova.
Info Stara Pazova 04.11.2016.
Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove koje su prve na tabeli sa devet bodova, sutra će u četvrtom kolu Superlige igrati u Lajkovcu protiv Železničara. Odbojkaši Jedinstva će u nedelju u 4 kolu Superlige u Staroj Pazovi dočekati Radnički iz Kragujevca. Utakmica će se igrati u hali u ulici Branka Radičevića i počeće u 19 časova. U derbiju 4 kola Prve lige u Novim Banovcima u nedelju će se sastati odbojkašice Omladinca i Iton Srem Tempa iz Sremske Mitrovice. Utakmica će se igrati u hali osnovne škole „Nikola Tesla“ i počeće u 17 časova.
Info Stara Pazova 03.11.2016.
Petnaest Ugovora između Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i 12 opština, među kojima je i Opština Stara Pazova, potpisano je danas u pokrajinskoj vladi. Za Staru Pazovu je opredeljeno 26,5 miliona dinara namenjenih za održavanje raskrsnice kod bazena i lokalnog puta Vojka – Stari Banovci. Potpisujući ugovor, Milan Beara, zamenik predsednika Opštine, je izrazio zadovoljstvo što se planirano sa novom pokrajinskom vladom već ostvaruje, i da u staropazovačku sredinu po prvi put stižu sredstva iz Uprave za kapitalna ulaganja. On je najavio da će uskoro biti raspisan tender za izvođače i da bi radovi na pomenutom putu trebalo da budu završeni u proleće sledeće godine. Po javnim konkursima za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture, komunalne hidrotehnike, za ekonomski i razvoj obrazovanja ukupno je dodeljeno 371 miliona dinara.
Život Novi Banovci 03.11.2016.
Srbija je među prvim zemljama u regionu u kojoj su pedagoški asistenti postali deo obrazovnog sistema i trenutno se iz republičkog budžeta finansira angažovanje 175 pedagoških asistenata zaposlenih u predškolskim ustanovama i osnovnim školama u Srbiji. Projekat koji je omogućio njihovo angažovanje realizuje Misija OEBS-a u Srbiji u saradnji sa Kancelarijom za ljudska i manjinska prava i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Pedagoški asistenti predstavljaju most između dece iz socijalno ugroženih porodica, u najčešćem broju slučajeva romske dece, roditelja i vaspitno – obrazovnih institucija. U novobanovačkom vrtiću kao pedagoški asistent angažovana je Sandra Novakov iz Stare Pazove. Predškolska ustanova „Radost“ u Novim Banovcima jedini je vrtić u Sremu u kojem je u kontinuitetu već petu godinu za redom angažovan pedagoški asistenti, a direktorka ove ustanove da se saradnja sa njima pokazala uspešnom.
Info Stara Pazova 03.11.2016.
Tehnička škola u Staroj Pazovi biće domaćin obuke na temu Karijernog vođenja i savetovanja za srednje stručne škole pod nazivom “Od škole do posla” koja će se održati od 4. do 6. Novembra. U obuci učestvuje 8 srednjih stručnih škola iz Srema. Cilj je da se unaprede kompetencije profesionalaca kroz primenu programa karijernog vođenja i savetovanja u nastavi i vannastavnim aktivnostima, ali i da se pruži podrška mladima od 15 do 35 godina kako bi se bolje pozicionirali na tržištu rada i ohrabrili da prepoznaju, kreiraju i iskoriste mogućnost za samozapošljavanje ili zapošljavanje. Obuka se organizuje u okviru projekta “Podsticanje zapošljavanje mladih” kojeg realizuje nemačka organizaciju za međunarodnu saradnju GIZ pod pokroviteljstvom nemačke vlade i Saveznog ministarstva za ekonomski razvoj i saradnju u saradnji sa MInistarstvom omladine i sporta i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
Info Nova Pazova 03.11.2016.
Srpska pravoslavna crkvena opština u Novoj Pazovi organizuje predavanje na temu “Uticaj bogosluženja na čovekovo telo, dušu i duh” koje će se održati u subotu, 5. novembra u 18,30 časova, u novoj sali porte Hrama Svete Petke u Novoj Pazovi odmah nakon večernjeg bogoslužnja koje počinje u 18 časova. Predavanje će održati dr Miloš Vesin, paroh južnočikaški i lensiski i profesor Bogoslovskog fakulteta u Libertvilu.
Sport Novi Banovci 03.11.2016.
Fudbaleri Omladinca iz Novih banovaca plasirali su se u četvrt-finale kupa Srema. Oni su juče u zaostaloj utakmici pobedili Jedinstvo u Staroj Pazovi sa 3:1. U četvrt-finalu kupa Srema Omladinac će 27 marta igrati kao gost protiv Kupinova, a još će igrati u Rumi Sloven i Hajduk 1925 Podunavac iz Belegiša i u Inđiji Železničar i Radnički iz Nove Pazove.
Info Stara Pazova 02.11.2016.
Rad boračke organizacije u Starim Banovcima, do druge polovine 2015. godine je bio minimalan, sa desetak članova. Dolaskom Borislava Stanišića, na mesto predsednika Udruženja boraca oslobodilačkih ratova i njihovih potomak, članstvo je uvećano oko 15 puta, a zahvaljujući Đorđu Radinoviću, predsedniku Opštine Stara Pazova, udruženje je dobilo prostoriju od 35 kvadrata u centru. Uz novčanu pomoć opštine od 250 hiljada dinara, članovi su ličnim radom, uz pomoć Mesne zajednice Stari Banovci i donatora, uredili klub za društveni život i organizaciju sastanaka, rekao je za RTV Stara Pazova predsednik Borislav Stanišić. Nakon niza godina, 21. oktobra obeležavanju Dana oslobođenja Starih Banovaca prisustvovalo je stotinjak građana. Članovi, Milenko Jovanović i Marinko Cvetić, koje smo zatekli u klubu su rekli da su prezadovoljni uslovima, i da su ponosni što su ličnim radom učestvovali u uređenju.
Život Stara Pazova 02.11.2016.
Novembarsko poselo Društva za afirmaciju invalida Feniks "Feniks i prijatelji" bilo je u znaku humanitarnog koncerta, koji je u Klubu za dnevni boravak održao Beki Bekić. Ovaj estradni umetnik je dugogodišnji pomažući član Feniksa i kaže da mu je uvek zadovoljstvo da svojim pesmama pričini nekome radost. Skoro dvočasovni nastup Beki Bekić održao je u pratnji muzičara Gorana Trifunova i Jana Čemerskog, a prikupljena sredstva Feniks će usmeriti za lečenje svojih članova.
Info Belegiš 02.11.2016.
Zbog elektromontažnih radova, 4.novembra od 9 do 13 časova bez struje ostaju potrošači u Belegišu, koji se napajaju iz trafo- stanica Poljomiks, selo Belegiš, Vere Miščević, Vere Miščević 2, Vere Miščević 3, Ekonomija Belegiš, Vuka Karadžića i Svetozara Miletića. U slučaju lošeg vremena radovi se odlažu.
Info Stara Pazova 02.11.2016.
U ulici Fruškogorskoj u Staroj Pazovi trenutno se gradi još jedna stambena zgrada, za trajno rešavanje stambenog pitanja socijalno ugroženih porodica. Projekat se realizuje na osnovu ugovora između Opštinske stambene agencije i Republičke agencije za stanovanje na osnovu kojeg Republička agencija finsira izgradnju jednim delom u visini od 15 miliona dinara. OSA je u obavezi da izgradi 246 kvadratnih metara od planiranih 705 kvadratnih metara stambenog prostora i da obezbedi 35 miliona dinara za infrastrukurno opremanje četiri parcele. Zgrada će imati 15 stanova, objasnio je direktor Opštinske stambene agencije, Saša Milićević, koji bi trebalo da budu useljivi već na proleće sledeće godine.
Kultura Stara Pazova 02.11.2016.
Centar za kulturu Stara Pazova najvaljuje brojne programe za ovaj pretposlednji mesece u godini, od kojih se svakako izdvajaju koncert Zvonka Bogdana i premijera filma Vojna akademija 3. Bard panonske šansone, Zvonko Bogdan, 18.novembra ponovo će nastupiti u Staroj Pazovi. Ulaznice za koncert po ceni od hiljadu dinara su već u prodaji, a na pazovačko platno ubrzo nakon beogradske premijere stiže Vojna akademija 3. 22.i 22.novembra projekcija ovog filma će biti u Staroj Pazovi, a zatim i u Novoj Pazovi, Novim i Starim Banovcima. Nastavlja i Festival slovačkog filma, najmlađu publiku očekuje Dečja subota, ovoga puta filmska. U Staroj Pazovi će i ovog meseca gostovati Kruševačko pozorište sa dečjom predstavom Lepotica i zver. Likovnu publiku očekuju dve izložbe, u Galeriji CzK i u holu pozorišta. Programe pripremaju i pazovački amateri, biće to koncerti dečjih folklornih grupa SKUD-a Janko Čmelik iz Stare Pazove i Omladinskog tamburaškog orkestra HKPD Tomislav iz Golubinaca.
Ekonomija Surduk 02.11.2016.
Tepisi Ateljea Antre iz Stare Pazove odnedavno su u ponudi oko 300 prodajnih objekata u oko 170 zemalja, svetskog lanca TOMMY HILFIGER. Atelje Antre još 2005. godine osvojio je kupce u Nemačkoj, a direktor Dragan Dronjak kaže da je Antre dobio šansu jer partner iz Holandije nije ispunio očekivanja TOMMY HILFIGER-a. To daje nadu da će rokovi, kvalitet i cena, biti privlačni za kupce u svetu. Ukoliko se tepisi iz Stare Pazove dopadnu probirljivim kupcima u svetu, za očekivati je i novo zapošljavanje u firmi Antre, najavio je direktor.
Sport Vojka 02.11.2016.
Upravni odbor FK "Hajduk" iz Čuruga demantovao je informacije koje je objavio Sportski žurnal, da se na poluvremenu utakmice Vojvođanske lige jug između Hajduka i Sremca u Čurugu dogodio incident, pošto je sudijskoj trojci prećeno pištoljem. Kako se navodi u saopštenju kluba iz Čuruga, saopštenje puno laži vezano za dešavanja na ovoj utakmici je dao Živko Ćurčin, čovek koji je odmah po dolasku na stadion pitao koje predsednik kluba i da li ima prostora za priču vezano za trgovinu bodovima. U vezi sa izjavom Ćurčina, koji se požalio da je dobio udarac u predelu grudi od igrača domaćeg tima Miloša Radanovića, uprava Hajduka ističe da je posle utakmice, van stadiona, došlo do gurkanja između mlađeg igrača njihovog tima i Nemanje Antunova, te da je potpuna "laž da je to uradio Miloš Radanović jer je u to vreme sedeo sa delegatom", navodi se u demantiju FK Hajduk iz Čuruga. Povodom optužbi da su pojedina lica došla do sudijske svlačionice sa spoljne strane, od kojih je jedan izvadio pištolj i kuckao u prozor, u klubu iz Čuruga kažu da je policija privela lice koje je navodno pretilo pištoljem, te da se ispostavilo da je to lice mobilnim telefonom lupalo po staklu i da je posle detaljne istrage pušteno. Utakmica između Hajduk i Sremca završena je rezultatom 2:2.
Firma Eurostroj iz Stare Pazove zapošljava trgovca u maloprodajnom objektu Praktiker. Pored rasvete i elektromaterijala, u prodavnici Praktiker u ponudi je širok asortiman šrafovske robe, ručnog, baštenskog i elektro alata, profi i hobi program. Ako ste komunikativni, vredni, imate iskustvo rada kao trgovac, prijavite se ili nam dostavite Vašu radnu biografiju.Poželjno je da kandidati budu elektotehničke struke ili da imaju osnovno znanje u navedenoj oblasti. Zainteresovai kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj: 063/267 032, ili poslati svoju radnu biografiju na e-mail: hr.mng@eurostroj.rs.
Potrebni radnici za rad u perionici veša u Staroj Pazovi.Zainteresovani kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj 069/40-51-500 kao i na broj telefona 063/24-41-76.
Firmi Moto-plast doo koja se bavi proizvodnjom folije, potrebni proizvodni operateri sa ili bez radnog iskustva za rad u proizvodnom pogonu u Novoj Pazovi. Rad je organizovan u smenama. Svoju radnu biografiju sa nazivom pozicije za koju konkurišete,zainteresovani kandidati mogu poslati na e-mail adresu: info@motoplast.rs ili doći lično u prostorije firme u ulici Njegoševa 111 u Novoj Pazovi.Za više informacija zvati na telefon broj 022/323-584 kao i na broj 022/323-364 svakog radnog dana od 8 do 16 časova.
Potrebni radnici muškog pola , za rad na presama u proizvodnji bakelitnih toalet dasaka. Zainteresovani kadidati sve informacije mogu dobiti na telefon broj 063/450-426 u periodu od 08 do 14 časova.
Predstavništvu kanadske firme Integrity iz Stare Pazove, potrebni radnici u proizvodnji. Prijave na telefone 022/310-147 i 060/508-0844 ili doći lično u sedište firme Golubinački put bb.
Stovarištu Šovljanski iz Starih Banovaca hitno potrebna dva fizička radnika. Za više informacija doći lično na adresu Grčka 2, ili pozvati na telefon broj 022/310-608.
Usled proširenja proizvodnih kapaciteta kompanija IGB AUTOMOTIV raspisuje konkurs za prijem 100 radnika u proizvodnom pogonu u Inđiji. Konkurs je otvoren do 1. juna. Prijave i biografije možete poslati na e-mail adresu prijava@bauerhin.rs ili direktno predati u kompaniji.
Potrebne žene za prodaju sladoleda u Novoj i Staroj Pazovi.Zainteresovane kandidatkinje mogu se javiti na broj telefona 060/5108333.
Kompaniji DIS su potrebni mladi, vredni i ambiciozni ljudi na sledećim pozicijama u marketu u Novoj Pazovi: prodavac- izlagač, kasir, prodavac na odeljenju voća i povrća, prodavac na odeljenju delikatesa i gotovih jela, mesar, magacioner, referent nabavke, poslovođa, vozač- dostavljač, Direktor marketa. Prijave sa kratkom biografijom i fotografijom posalti na hr@dis.rs ili se prijavite putem upitnika na sajtu www.dismarket.rs. Konkurs je otvoren do kraja juna.