Pregled vesti za Decembar 2016.


Ekonomija Stara Pazova 29.12.2016.
Skupštine opštine Stara Pazova prihvatila je većinom glasova budžet za narednu godinu od dve milijarde 752 miliona 993 hiljade dinara, što je, po rečima Đorđa Radinovića, predsednika opštine, za desetak posto više od ovogodišnjeg ostvarenog budžeta. Oko 40 posto ili milijardu dinara biće usmereno u investicije, u saobraćajnu infrastrukturu, izgradnju sportskih hala u Staroj i Novoj Pazovi, za projekte zamene azbestnih vodovodnih cevi, a panirana je adaptacija zgrade opštine i skupštinske sale. Staropazovačka opština će imati podršku pokrajinskih i republičkih organa, koja će biti i veća posle sticanja statusa grada, a o razvoju govore podaci da je 2012. godine bilo zaposleno desetak hiljada, a sada je u radnom odnosu više od 17 hiljada stanovnika staropazovačke opštine. Predsednik Radinović je najavio ugovor sa partnerom iz Nemačke na bazi javnog privatnog partnerstva, za izgradnju regionalne kanalizacije u čitavoj opštini, i nagovestio mogućnost rešavanja prevoza putnika.
Kultura Stara Pazova 29.12.2016.
Sinoć je u holu pozorišta u Staroj Pazovi održan drugi u nizu planiranih koncerata klasične muzike. Besplatni koncerti, na kojima se mogu čuti poznata, ali i manje poznata dela, zamišljeni su kao edukativni programi, kako bi se publici približila klasična muzika. Ovoga puta Mr. Ljubinko Lazić izveo je Botesinijeve komade za kontrabas i klavir, a nastupio je zajedno sa Bojanom Sovilj, koja je svirala i kompozicije norveškog kompozitora Edvarda Griga. Za ovaj repertoar se odlučila, jer boravi u Oslu na stručnom usavršavanju. Gost koncerta, Gradski tamburaški orkestar izveo je tri zanimljive kompozicije- Oblivion, Liber tango i Čardaš. Sledeći koncert klasične muzike najavljen je već za janurar, kada će u Staroj Pazovi gostovati ansambl Tempera baroka.
Info Stara Pazova 29.12.2016.
Briga o najmlađima sa teritoirije staropazovačke opštine iz materijalno ugroženih porodica uoči praznika ni ove godine nije izostala. Sada već tradiciona dodela novogodišnjih paketića upriličena je u Mesnim kancelarijama svih naseljenih mesta u Opštini, a sa najmlađima su se družili predsednik Opštine Đorđe Radinović i njegov zamenik Milan Beara. Svi mališani čiji su roditelji primaoci socijalne pomoći, deca romske nacionalnosti, kao i deca samohranih roditelja sa teritorije opštine Stara Pazova uoči novogodišnjih praznika obradovani su novogodišnjim paketićima. Inicijator ove akcije je predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović koji je prilikom dodele paketića mališanima poželeo srećnu i uspešnu novu godinu. Sredstva za kupovinu novogodišnjih poklona obezbedila je lokalna samouprava, a podela novogodišnjih poklona samo je jedna od mera kontinuirane brige o socijalnim kategorijama u opštini.
Info Stara Pazova 29.12.2016.
U toku novogodišnjih praznika, 2. i 3. Januar su neradni dani, tako da JKP Čistoća neće odnositi smeće sa teritorije staropazovačke opštine. Po redovnom rasporedu jedino će se prazniti mali i podzemni kontejneri. Iz Čistoće obaveštavaju da će dežurati zimska i pogrebna služba, ali 1. i 7. januara neće obavljati sahrane.
Info Banovci Dunav 29.12.2016.
Praznično raspoloženje i novogodišnju atmosferu na trgu u naselju Banovci Dunav upotpunio je Novogodišnji bazar koji se prvi put organizuje u ovom mestu u saradnji Udruženja građana „Volim Banovce” i JKP “Čistoća” iz Stare Pazove. Izloženi su ručni radovi kao što su kapice, rukavice, ukrasne kutije i flaše urađene dekupaž tehnikom, novogodišnji aranžmani, medenjaci i razni drugi ukrasi i predmeti. Sem što imaju priliku da izlože svoje radove izlagači mogu nešto i da zarade, a zaintersovani kupci da originalnim ukrasom ulepšaju svoj dom i obraduju sebi dragu osobu, pa se i jedni i drugi nadaju da će organizovanje Novogodišnjeg bazara postati tradicionalno u ovom naselju. Bazar traje do 31. decembra.
Info Stara Pazova 29.12.2016.
Zahtevi za izdavanje biometrijskih ličnih karata moći da se podnesu i posle praznika, ali sa starim papirnim ličnim kartama koje važe do 31. Decembra 2016, građani neće moći da završe poslove gde je potrebna identifikacija ličnim dokumentom, tako da je velika neizvesnost pred penzionerima, koji u slučaju da imaju nevažeću ličnu kartu neće moći nakon nove godine da podignu svoje penzije na šalterima pošta i banaka. Na teritoriji staropazovačke opštine ima oko 20 hiljada penzionera, a u Udruženju Treće doba, jednom od četiri Udruženja penzionera u Staroj Pazovi, kažu da je ova kategorija građana veoma savesna i trudi se da na vreme završi slične poslove, ali sigurno je da nisu svi stigli da zamene lične karte. Kako nezvanično saznajemo, banke prate zakone i zvanične upute države i Narodne banke, i ukoliko od njih ne dobiju drugačije navode, neće smeti da na šalterima isplaćuju penzije sa nevažećim ličnim kartama. Ko ima važeći pasoš, moći će da ga koristi u te svrhe, a druga je opcija podizanje primanja na bankomatima.
Politika Stara Pazova 28.12.2016.
Na sutrašnjem, desetom zasedanju Skupštine opštine Stara Pazova trebalo bi da bude usvojena Odluka o budžetu za narednu godinu, a predloženi ukupan obim je dve milijarde 752 miliona 993 hiljade dinara. To je za oko 300 miliona manje od ovogodišnjeg budžeta koji po rebalansu iznosi tri milijarde 46 miliona 11 hiljada dinara. Na dnevnom redu su programi poslovanja javnih preduzeća za narednu godinu, trebalo bi da budu usvojene izmene i dopune Plana generalne regulacije Banovaca, a na dnevnom redu su izmene i dopune Odluke o lokalnim administrativnim taksama koje predviđaju porast nekih taksi, i uvođenje novih. Odbornici bi trebalo da usvoje kardovski plan organa opštine za iduću godinu, kao i Rešenje o razrešenju dosadašnjeg zamenika opštinskog pravobranioca Aleksandra Marinkovića iz Belegiša, zbog podnete ostavke.
Život Nova Pazova 28.12.2016.
Četvrtu godinu zaredom na aerodromu Batajnica je organizovana Dedamrazijada. Deda Mraz i Dobra vila su došli avionom i podelili paketiće štićenicima iz SOS Dečjeg sela iz Obrenovca, Doma za decu i omladinu iz Pančeva „Spomenak“ kao i deci iz porodica sa više dece sa teritorije Beograda. Ovu humanitarnu akciju organizuju pripadnici 204. Vazduhoplovne brigade Vojske Srbije u saradnji sa fondacijom Osmeh na dar a u prikupljanju slatkiša su učestvala i deca iz sportskog društva Sveta Srbija iz Beograda.
Život Stara Pazova 28.12.2016.
Društvo za afirmaciju invalida Feniks održalo je danas redovnu godišnju izbornu skupštinu, na kojoj je konstatovano, da je i u 2016.godini Društvo uspešno radilo na stvaranju boljih i lepših uslova za život osoba sa invaliditetom. Usvojeni su Izveštaji o finansijskom poslovanju Društva i o radu Nadzornog odbora i izbarano novo Predsedništvo, na čelu sa Jelicom Despot, predsednicom Feniksa. Ovom prilikom, podeljeni su i novogodišnji paketići deci i mlađim članovima društva, koje je obezbedila Opština Stara Pazova, a na sednici se moglo čuti i da su prikljupena potrebna sredstva za četvrtu operaciju matičnih ćelija za Igora Pavlovića, člana Feniksa, kao i da lekari predviđaju veliki pomak u lečenju male Jane Andrić. Društvo za afirmaciju imaju veoma dobru saradnju sa svim institucijama, pogotovo sa Opštinom i Mesnom zajednicom Stara Pazova, istakla je predsednica Jelica Despot, a predsednik IO Saveta Mz Stara Pazova Svetislav Subotić je rekao da će Mesna zajednica i ubuduće podržavati rad društva shodno mogućnostima.
Info Stara Pazova 28.12.2016.
Brojni su primeri koji potkrepljujuju činjenicu da rukovodstvo Opštine Stara Pazova brine o socijalno ugroženim kategorijama koji žive na teritoriji opštine. Za 1500 socijalno ugroženih porodica i ove godine obezbeđeno je od 1.200 do tone i po uglja, ističe predsednik Opštine Đorđe Radinović. Gradnja zgrade sa 15 stanova u Fruškogorskoj ulici u Staroj Pazovi trebala bi da obezbedi trajna stambena rešenja za porodice slabijeg imovinskog stanja. S druge strane, kontinuirano se radi na rešavanju stambenog pitanja izbeglica iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Solidarnost i briga za određene segmente društva rukovodstva lokalne samouprave ogleda se i u realizaciji projekta „Razvoj inovativnih usluga socijalne zaštite ranjivim grupama u Staroj Pazovi“ namenjen efikasnijoj inkluziji dece i mladih sa smetnjama u razvoju, kreiranju uslova za poboljšanje kvaliteta života i očuvanju zdravlja dece i mladih na teritoriji opštine koji se sprovodi u partnerstvu sa Školom za osnovno i srednje obrazovanje „Anton Skala“ u Staroj Pazovi uz finansijku podršku Evropske unije.
Info Stari Banovci 28.12.2016.
U organizaciji osnovne škole „Slobodan Savković“ u Starim Bnovcima sinoć je održan humanitarni koncert za desetogodišnju Ivanu Đorđević iz Starih Banovaca kojoj je potrebna operacija na Očnoj klinici u Bostonu. Od prodatih ulaznica i dobrovoljnih priloga prikupljeno je 49.640 dinara. Koncert pod nazivom „Da snovi krila dobiju“ otvorila je Ivana Đorđević svirajući na klavijaturama, a zatim su usledili nastupi učenika starobanovačke Osnovne škole, Kulturno- umetničkog društva „Izvor“ iz Starih Banovaca, Crkveno- pjevačkog društva „Ostrog“ iz Novih Banovaca, kao i učesnici Mini–tini festa.
Info Stara Pazova 28.12.2016.
U četvrtak, 29.decembra 2016.godine bez električne energije ostaće potrošači koji se snabdevaju sa TS Zlatković u S.Pazovi, u vremenu od 9 do 10 casova. Takođe, zbog priključenja novog podzemnog voda 29.12.2016. godine od 10:00 do 13:00 časova bez struje će biti potrošači koji se napajaju iz stubne trafo stanice Kamenjareva.
Info Stara Pazova 28.12.2016.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Inđiji su, prilikom kontrole saobraćaja, odredili zadržavanje do 12 časova 48-godišnjem muškarcu koji je vozio traktor u stanju teške alkoholisanosti, sa 3,12 promila alkohola u krvi. Protiv njega biće podneta prekršajna prijava nadležnom sudu. Saobraćajna policija će u narednom periodu preduzimati pojačane kontrole saobraćaja, sa akcentom na kažnjavanje prekršaja vožnje pod uticajem alkohola.
Info Stara Pazova 27.12.2016.
U toku predstojećih Novogodišnjih i Božićnih praznika staropazovačka policija sprovešće pojačane patrolne i pozorničke aktivnosti. Zakonom je izričito zabranjena upotreba pirotehnike u zatvorenom prostoru, na javnim mestima gde se okuplja veći broj lica, kao i prodaja maloletnim licima, a oni koji se ogluše o ovu zabranu biće sankcionisani u skaldu sa zakonom, izjavio je za RTV Stara Pazova, Zoran Lazić, načelnik policijske stanice Stara Pazova. Lazić je upozorio vozače da ne voze pod uticajem alkohola, da poštuju ograničenje brzine i druge saobraćajne propise. U cilju sprečavanja krađa apelovao je da građani ne ostavljaju ključeve kuća i stanova ispod otirača i saksija, da novac, zlato i druge dragocenosti ne ostavljaju na uobičajena mesta, u regalima i ormanima, a preporučio je obezbeđenje imovine alarmima i video nadzorom. Preporučio je da sumnjiva lica i ponašanja treba obavezno prijaviti na telefone: 022/311- 410, 310 - 009, 322 - 410, 323 - 227, a za poziv sa mobilnog telefona 022/192.
Život Stara Pazova 27.12.2016.
Kraj godine prilika je da se sumiraju rezultati rada Doma zdravlja „Dr Jovan Jovanović Zmaj“ u Staroj Pazovi. Za razliku od prošle godine kada je podneto 10 prijava Zaštitniku prava pacijenata, u opštini Stara Pazovi ove godine nije podneta nijedna prijava istom što dovoljno govori o tome koliko su pracijenti zadovoljni zdravstvenom uslugom koju dobijaju, istakao je dr Aleksandar Omerović, direktor ustanove na Konferenciji za novinare koji je, između ostalog, rekao je da je Dom zdravlja u Staroj Pazovi radio na zanavljanju kadrova i podsetio na važnije investicije u 2016. godini kao što su kupovina RTG aparata vredne 6 miliona dinara uz finansijsku podršku lokalne samouprave, kardiološke sonde za ultrazvučne pregleda u Novoj Pazovi i novog putničkog vozila marke „Škoda“. Prema podacima Ministarstva zdravlja Republike Srbije, staropazovački Dom zdravlja zauzima treće mesto od ukupno 148 domova zdravlja kada je u pitanju poslovanje i sam način rada i jedna od retkih ustanova bez dugovanja i neplaćenih računa, zaključio je dr Omerović.
Info Stara Pazova 27.12.2016.
I ove godine povodom nastupajućih praznika, Opština Stara Pazova novogodišnjim paketićima obradovaće decu romske nacionalnosti, decu samohranih roditelja i decu korisnika socijalne pomoći. Podela paketića zakazana je za sredu i četvrtak, 28. i 29. decembar u Mesnim zajednicima naseljenih mesta u opštini od 10 do 14 časova. Akcija se realizuje na inicijativu predsednika Opštine Đorđa Radinovića, a kupovinu paketića finansirala je lokalna samouprava.
Info Stara Pazova 27.12.2016.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi su podneli krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu protiv 33-godišnjeg muškarca iz Stare Pazove, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo pokušaj iznude. Sumnja se da je zbog navodnog duga, uz pretnje, zahtevao isplatu veće sume deviznog novca od 22-godišnjeg sugrađanina. Prilikom pretresa stana osumnjičenog, policija je pronašla mobilni telefon sa kojeg su upućivane preteće poruke.
Kultura Stara Pazova 27.12.2016.
U holu pozorišta u Staroj Pazovi sutra će biti drugi u nizu planiranih koncerata klasične muzike. U program će nastupiti Bojana Sovilj, koja će svirati kompozicije norveškog kompozitora Edvarda Griga, a Ljubinko Lazić će nastupiti sa Botesijenovijem komadima za kontrabas i klavir. Gosti će biti članovi Gradskog tamburaškog orkestra a koncert će početi u 19 časova.
Info Stara Pazova 27.12.2016.
Udruženje Ratnih vojnih invalida Opštine Stara Pazova organizovalo je danas druženje sa Deda Mrazom i podelu novogodišnjih paketića deci ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca opštine Stara Pazova. Uz pomoć donatora Udruženje je obezbedilo 220 slatkih paketića. Udruženje na ovaj način želi, da deca njihovih članova ne budu zaboravljena i uskraćena za praznične darove. Pomoć u obezbedjivanju paketića udruženje je imalo od institucija i pojedinaca, iz zemlje i iz Amerike.
Info Stara Pazova 26.12.2016.
OŠ „Slobodan Savković“ iz Starih Banovaca organizuje sutra dve humanitarne akcije, kao što su dobrovoljno davanje krvi u samoj školi, od 13 do 18 časova i muzički koncert za Ivanu Đorđević. Koncert će se održati u Domu kulture u Starim Banovcima, ulaz je 150 dinara, a biće postavljena i kutija za sve one koji žele i mogu da pomognu sa nešto više novca, kako bi Ivana otišla na još jednu operaciju na očnu kliniku u Boston, za koju je potrebno oko 30000 dolara. Bez obzira što je zimski raspust u toku učenici su se rado odazvali ovoj akciji.
Info Stara Pazova 26.12.2016.
Elektrodristibucija Stara Pazova obaveštava, da će sutra zbog elektromontažnih radova doći do prekida u snabdevanju električnom energijom u delu Stare Pazove. U vremenu od 9 do 11 časova sa mreže će biti isključeni potrošači u ulici Branka Radičevića, od trafo stanice Branka Radičevića do trafo stanice Zlatković, odnosno od broja 132 do 182 i od 123 do 181. Takođe sutra, od 11.30 do 13.30 bez struje će biti potrošači u drugom delu ulice Branka Radičevića, od trafo stanice Branka Radičevića do centra.
Ekonomija Stari Banovci 26.12.2016.
Pogon Hemofarma u Starim Banovcima, bivša fabrika lekova “Ivančić i sinovi”, oko 70 posto proizvodnje plasira na strana tržišta, a u narednoj godini u planu je povećanje obima proizvodnje za oko deset procenata. Letos, kada je vršačka kompanija postala vlasnik fabrike “Ivančić i sinovi”, zadržani su svi radnici i ceo asortiman preparata, rekao je u razugovoru za RTV Stara Pazova, Dragan Tošić, direktor ovog, i pogona Hemofarma u Šapcu. Dodaci ishrani su jedan od aduta ovog pogonau kome rade 62 radnika, a oko 70 posto poizvodnje se izveze. 2016. je bila veoma zahtevna za zaposlene u Hemofarmu, očekivanja su da će godišnji obim proizvodnje biti na nivou prošlogodišnjeg, oko tri miliona i 400 hiljada jedinica, a sledeće godine kada starobanovački pogon bude kompetno integrisan u sistem kompanije ocekujemo porast od deset posto, rekao je Dragan Tošić, i naglasio da su kompanija i rukovodstvo Opštine Stara Pazova prepoznali zajednički interes.
Info Novi Banovci 26.12.2016.
Na godišnjoj Skupštini SUBNOR-a Novih Banovaca, Milomir Banduka je ponovo izabran za predsednika, Nikola Predović za njegovog zamenika, a sekretar organizacije je Dobrivoje Stevančević. Zahvalnice su uručene najstarijem članu Milanu Kotarcu, zatim Dejanu Rniću, predsedniku saveta Mesne zajednice Novi Banovci i Radioteleviziji Stara Pazova. Rnić je u kraćem obraćanju obećao da će mesna zajednica i dalje pružati pomoć ovoj organizaciji, u skladu sa mogućnostima. U raspravi je zaključeno da se povodom prigodnih datuma, venci u centru Novih Banovaca polože i za borce ratova devedesetih, kao i da se sagledaju mogućnosti za organizaciju redovnih druženja u naselju Banovci Dunav.
Sport Stara Pazova 26.12.2016.
U Staroj Pazovi u hali „Park“ u subotu je odigrana prijateljska međunarodna utakmica između košarkaša Dunava iz Starih Banovaca i reprezentacije Alžira. Dunav je pobedio sa 93:87, a selekcija Alžira već nekoliko dana boravi na pripremama u Sportskom centru u Staroj Pazovi i do 27. decembra odigraće i utakmicu protiv Dinamika u Beogradu. Dunavu je ovo bila poslednja utakmica ove godine, pošto pauza u prvenstvu Košarkaške lige Srbije traje do 8. januara, kada će u Staroj Pazovi gostovati Beovuk 72 iz Beograda.
Sport Novi Banovci 26.12.2016.
Oko 100, mališana, članova fudbalskog kluba Omladinac iz Novih Banovaca dobilo je juče Novogodišnje paketiće od Deda Mraza. Ovo je prvi put da je Omladinac organizovao ovu svečanost za svoje članove a svečanost je održana u Domu kulture u Novim Banovcima uz prigodan program. Pored fudbalskog kluba paketiće je obezbedila i mesna zajednica Novi Banovci uz pomoć brojnih sponzora.
Kultura Nova Pazova 26.12.2016.
U Galeriji Kulturno-poslovog centra Nova Pazova Umetničko udruženje iz ovog mesta priredilo je godišnju izložbu radova 17-toro likovnih stvaralaca. Odlično posećenu izložbu otvorio je dramaturg Predrag Jakšić, a muzički obogatio Mr. Ljubinko Lazić sa svojim učenicima. Izložene radove novopazovačkih umetnika možete pogledati do 24.januara 2017.godine.
Kultura Stara Pazova 26.12.2016.
Božićni koncert u SKUD-u Heroj Janko Čmelik u Staroj Pazovi predstavlja krunu celogodišnjeg rada i okuplja na sceni sve članove. U svečanom duhu na početku su božićnim pesmicama predstavili mališani iz PU, zatim hor i orkestar škole Janko Čmelik. Usledile su koreografije tri dečje grupe, ali i FA Klasje, solo pevači i dva orkestra – dečji i odrasli, operski pevač Boris Babik a program je sa božićnim pesmama završila pevačka grupa Primavera. Godina na izmaku donela je ovom društvu mnogo nastupa, turneju u Češku, ali i mnogobrojne nagrade od opštinskih do balkanskog takmičenja, i predsednica Ljibuška Lakatoš je izrazila nadu, da će se ovako nastaviti i u 2017. godini, jer dosta je novih članova i entuzijasta, kojima je stalo do očuvanja kulture i narodne baštine.
Info Stara Pazova 26.12.2016.
Na tradicionalnoj godišnoj izložbi članova Udruženja likovnih umetnika Stara Pazova, predstavlja se 29 autora sa 40-ak radova. Pazovački likovni stvaraoci su poslednjih godina u vrhu likovnog amaterizma u Vojvodini i Srbiji, a ove su, kako je rekla predsednica Udruženja Zorica Opavski, nadmašili sami sebe. Na Smotri likovnih umetnika amatera Vojvodine, na kojoj je učestvovalo čak osam članova, Siniša Popov je osvojio drugu, a Milenko Hadžić treću nagradu. Udruženje likovnih umetnika Stara Pazova uspešno realizuje i projekat Pusti svoju kreativnost, u okviru koga drži radionice u osnovnoj školi Pinki. Dečji radovi nastali na tim radionicama takođe su izloženi na godišnjoj izložbi, koju je otvorio Dragan Martinović, akademski slikar iz Sremske Mitrovice. Ipak, ova godina donela je Udruženju i veliki gubitak, gubitak dva dugogodišnja člana - Radomira Bate Rudovića i Milutina Crnobrnje.
Život Novi Banovci 26.12.2016.
Učenicima nižih razreda Osnovne škole “Nikola Tesla” iz Novih Banovaca uručeni su novogodišnji pokloni poslednjeg dana nastave prvog polugodišta u školskoj 2016/2017. godini na inicijativu Saveta roditelja pomenute škole u saradnji sa zaposlenima u istoj i mnogobrojnim sponzorima. Uručenju novogodišnjih poklona prethodio je bogat program u kome su nastupili učenici same škole i svojim vršnjacima, uz novogidšnje pesme, igrokaze, vatromet, ali i Deda Mraza, poželeli srećnu Novu godinu. Treba istaći da se u samu akciju uključio i veliki broj sponzora koji su obezbedili 400 novogodišnjih paketića i time omogućili da mališani među kojima su iučenici slabijeg materijalnog stanja iz Novih Banovaca u radosti dočekaju Novu godinu.
Info Belegiš 26.12.2016.
Svakom učeniku od I do IV razreda Osnovne škole „Vera Miščević“ u Belegišu ispunjena je želja kada su u pitanju novogodišnji pokloni zahvaljujući učenicima viših razreda koji su pokrenuli akciju pod nazivom “Kaži mi želju, ispuniću ti je”. Mališani nižih razreda imali su različite želje, a njihovi stariji vršnjaci su se potrudili da im ispune iste i tako na kreativan način požele srećne novogodišnje praznike. Zaposleni u školi na čelu sa direktorkom rado su prihvatili ideju učenika od V do VIII razreda i zajedno sa pomenutom akcijom realizovali i prodajnu izložbu koja, između ostalog, ima i humanitarni karakter.
Info ostalo 26.12.2016.
Lokalni trgovinski lanac koji se bavi prodajom robe široke potrošnje kroz veleprodaju i lanac maloprodajnih objekata u regiji Srema „Medius“ otvorio je 18 u nizu maloprodajni objekat ovoga puta u Ugrinovcima, naselju zemunske opštine. Predstavnici pomenutog trgovinskog lanca navode da je otvaranje maloprodajnog objekta u Ugrinovcima treća investicija u ovoj godini, kao i to da je ključ njihog poslovanja zdrav kolektiv bez kojeg nema uspeha. Realizacija ove investcije omogućila je, između ostalog, i zapošljavanje meštana Ugrinovaca, a gradska opština Zemun pružila je svesrdnu tehničku podršku kako bi se ona i ostvarila čiji predsednik je prisustvoa svečanom otvaranju novog supermarketa.
Život Stara Pazova 23.12.2016.
U 42 hraniteljske porodice na teritoriji staropazovačke opštine nalazi se 80 dece a Opština St.Pazova je za njih obezbedila paketiće, kao i za decu iz socijalno ugroženih porodica. Na proslavi u Klubu za dnevni boravak, deca su dobila i džeparac a Opština će nastaviti i u buduće da podržava porodice, koje primaju decu u svoje domove rekao je Željko Šolaja, načelnik Odeljenja društenih delatnosti. Promocija hraniteljstva biće jedan od budućih ciljeva Centra za socijalni rad, istakla je Rada Žugić, vršilac dužnosti direktora. Ujedno je Udruženje hranitelja Široko srce proslavilo i 6 dečjih rođandana, a za ove mališane poklone je obezbedila Opština, koja je njima kao i svim školama poklonila i predstavu Novogodišnja zavrzlama Grupe Ara iz Beograda.
Život Stara Pazova 23.12.2016.
U Školi za osnovno i srednje obrazovanje Anton Skala u Staroj Pazovi danas je organizovana novogodišnja priredba kojoj su prisustvovali brojni gosti, učenici, roditelji i prijatelji škole. U svom pozdravnom obraćanju direktorka Tanja Todorović je naglasila da je ova škola hram u kome žive mir, ljubav, nada i vera, i da su zajedničkim snagama i uz pomoć Opštine Stara Pazova ostvarili san i 2016. godini poboljšali uslove za rad i boravak dece i nastavnika u školi. Sa svojim nastavnicima učenici od prvog do osmog razreda, ali i srednjoškolci i polaznici Dnevnog boravka pripremili su novogodišnje recitacije, pesmice i predstavu za koju su sami pripremali kostime, ali takođe i ukrasili svoje školu.
Info Nova Pazova 23.12.2016.
Povodom 24. decembra, Dana Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, pred svečanim strojem jedinica 204. Vazduhoplovne brigade na aerodromu Batajnici, o razvojnom putu ovog vida Vojske Srbije, govorio je komandant, general major Ranko Živak. General Živak je podsetio na 24. decembra 1912. godine, kada je na osnovu Odluke srpskog Vojnog ministarstva i Glavnog đeneralštaba, vojvoda Radomir Putnik doneo je Rešenje o formiranju Vazduhoplovne komande sa sedištem u Nišu. Pomenuo je narednik Mihajla Petrovića, prvu vazduhoplovnu žrtvu, podsetio da je u NATO agresiji čije posledice otklanjamo i danas, poginuo 41 pripadnik RV i PVO. Godinu na izmaku ocenio je uspešnom, a narednu nazvao godinom očekivanja i izrazio nadu da će proces opremanja borbenim avionima i drugim borbenim sistemima biti nastavljen i krunisan nabavkom šest aviona “mig – 29”. Svečanosti su prisustvovali, komandant 204. Vazduhoplovne brigade, brigadni general Predarg Bandić, bivši pripadnici jedinice i članovi njihovih porodica, predstavnici lokalnih samouprava, Srpske pravoslavne crkve i drugi gosti.
Info Stara Pazova 23.12.2016.
Komisija za izbor korisnika pomoći u okviru programa za rešavanje stambenog pitanja izbeglica, Potprojekta 5 – građevinski materijal, zaključenim između Komesarijata za izbeglice i migracije, „Jedinicom za upravljanje projektom Istraživanje i razvoj“ i opštine Stara Pazova, poziva izbeglice da se prijave za dodelu paketa građevinskog materijala. Pravo konkursa na ovom pozivu imaju izbeglice, koje su usled događaja iz perioda od 1991. do 1995. godine, stekle status izbeglice u Republici Srbiji, bez obzira na njihov status u vreme rešavanja stambene potrebe, i to: izbeglice koje žive u kolektivnim centrima ili nekom drugom vidu kolektivnog smeštaja, formalnog ili neformalnog i ugrožene izbeglice u privatnom smeštaju i bivše nosioce stanarskog prava, a koje su bez trajnog rešenja u zemlji porekla ili Republici Srbiji. Javni poziv za dodelu njamanje 30 paketa građevinskog materijala za poboljšanje uslova stanovanja izbeglica biće objavljen 26.decembra tekuće godine na oglasnim tablama opštine Stara Pazova i mesnih zajednica kao na internet prezentaciji opštine Stara Pazova www.starapazova.rs i Komesarijata za izbeglice i migracije www.kirs.gov.rs.
Info Stara Pazova 23.12.2016.
Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove sutra će igrati prvu utakmicu četvrt-finala kupa Srbije, a sastaće se sa Železničarom u Lajkovcu. Revanš će se igrati u Staroj Pazovi 28. decembra. Ekipa koja bude uspešnija u dve utakmice plasiraće se na finalni turnir kupa Srbije koji će se održati polovinom februara naredne godine. Utakmica u Lajkovcu će početi sutra u 19. časova.
Ekonomija Stara Pazova 22.12.2016.
Tri godine nakon prve dodele priznanja Opštine Stara Pazova uspešnim kompanijama i pojedincima u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije održana je druga po redu Svečana dodela priznanja lauretima za izuzetan doprinos lokalno – ekonomskom razvoju Opštine Stara Pazova. Ove godine dodeljeno je ukupno 17 priznanja. Priznanja staropazovačke lokalne samouprave dobilo je 11 uspešnih domaćih i stranih kompanija koje su diplomatskim posredovanjem, svojom saradnjom, kontinuiranim investicijama i poslovanjem doprineli da Opština Stara Pazova postiže sve bolje rezultate na privrednoj lestvici, kao i Ambasade Švedske i Italije u Srbiji i Stalna konferencija gradova i opština. Među kompanijama, priznanja su uručena laureatima, dvema lokalnim ustanovama koje su svojim uspešnim poslovanjem pozitivno promovisale, ne samo rad samih ustanova, već i Opštinu u kojoj funkcionišu. Pored Tehničke škole, među najuspešnijim lokalnim institucijama našao se i Dom zdravlja. Pokrajinski premijer Igor Mirović je takođe među dobitnicima priznanja, a predstavnici pokrajinske vlade ističu da je opština Stara Pazova pozitivan primer dobre prakse i veruju u recept kojim se služi rukovodstvo lokalne samouprave.
Info Nova Pazova 22.12.2016.
Povodom Dana Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, 24. decembra, sutra će na aerodromu Batajnici biti organizovana svečanost smotru jedinica i uručenje nagrada, pohvala i odlikovanja najboljim pripadnicima ovog vida Vojske Srbije. Dan RV i PVO obeležava se u znak sećanja na 24. decembar 1912. godine, kada je, na osnovu Odluke srpskog Vojnog ministarstva i Glavnog đeneralštaba, vojvoda Radomir Putnik doneo Rešenje o formiranju Vazduhoplovne komande sa sedištem u Nišu.
Kultura Stara Pazova 22.12.2016.
Memorijal Juraja Ondrika u Staroj Pazovi nastavljen je sinoć muzičko – poetskim susretom u klubu VHV, posvećenim pesniku Janu Labatu, najstarijem živom poeti iz redova vojvođanskih Slovaka. Ovo je godina njegovog jubileja – 90.rođendana i jubileja Literarne sekcije Ljudmile Hurban Slovačkog kulturno-umetničkog društva Heroj Janko Čmelik, 40 godina od osnivanja. Članovi sekcije i nekadašnji recitatori pročitali su stihove ovog književnika i prevodioca, preteče modernističkih tendencija u vojvođanskoj prozi, a mlađi su se predstavili pesma, sa kojima su se uspešno takmičili ove godine. Veče poezije bilo je protkano muzikom lokalnih umetnika.
Info Nova Pazova 22.12.2016.
Preduzetnica Olivera Brestovac iz Nove Pazove, vlasnica radnje „Oli plus“ je iz kredita Fonda za razvoj Republike Srbije od 812 hiljada dinara i od 200 hiljada bespovatnih sredstava, kupila dve mašine, a bavi se prepravkama odeće, i šivenjem po meri. Kaže da posla ima, i nada se da će kredit vratiti bez problema. Kredit je sa rokom vraćanja od 4 godine, godinom dana grejs perioda, a za Regionalnu razvojnu agenicju Srem, koja joj je pomogla u realizaciji kredita, ima samo reči hvale. Za samostalni posao odlučila se
nakon dvanaesetogodišnjeg iskustva u šivenju u fabrici Kluz i u drugim šivačkim radnjama.
Sport Stara Pazova 21.12.2016.
Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove plasirale su se u drugo kolo Kupa CEV i ostvarile najveći uspeh u istoriji. One su u revanš meču prvog kola Kupa Cev u hali „Park“ u Staroj Pazovi pobedili nemačku ekipu Rote Raben u zlatnom setu, pošto su u regularnom toku dobile meč sa 3:0 u setovima. Rote Raben je prvi meč u Vilzbiburgu pre nedelju dana rešio u svoju korist sa 3:1, pa je pobednika u revanšu odlučio zlatni set. Inače, Jedinstvo je tokom čitavog meča bilo bolje i kontrolisalo igru na parketu. Bila je to jedna od najboljih partija koje su pružile odbojkašice iz Stare Pazove u poslednje vreme. Prvi set su rešile u svoju korist sa 25:17, u drugom je bilo malo više neizvesnosti, ali su i taj deo igre rešile u svoju korist sa 25:21, da bi u trećem i bukvalno dominirale dobivši ga sa ubedljivih 25:11. U zlatnom setu Jedinstvo je imalo veliku prednost od 13:6 i 14:10, ali nisu uspele da iskoriste vođstvo pa su do naredne runde takmičenja došle kroz pravu dramu, jer su nemice stigle to ubedljivo vođstvo, ali su na kraju uz veliku podršku sa tribina izabranice Jove Cakovića stigle do „zlatnih“ 18:16 i zaslužile veliko slavlje. Utakmicu u hali „Park“ pratilo je preko 1.000 gledalaca, koji su tokom čitave utakmice davali podršku igračicama Jedinstva. U narednom kolu Jedinstvo će igrati protiv mađarske ekipe Bekeščaba, a mečevi su na programu u januaru.
Politika Stara Pazova 21.12.2016.
Godišnja konferencija za medije predsednika Opštine Stara Pazova bila je prilika da se prvi čovek opštine Đorđe Radinović osvrne na proteklu godinu i podseti na realizovane investicije i infrastrukturne projekte od vitalnog značaja, ali i da predstavi rezultate rada lokalne samouprave i ukaže na značaj unapređenja saradnje sa pokrajinskim i republičkim institucijama. Na konferencije se moglo čuti i koje investicije su planirane za narednu godinu. Izgradnja kružnog toka u centru Vojke, rekonstrukcija raskrsnice kod Bazena između Stare i Nove Pazove, izgradnja petlje sa isključenjima na međunarodni put E-75 između Nove Pazove i Starih Banovaca, kilometar i po novog asfalta na putnom pravcu Stara Pazova – Stari Banovci, ali i izgradnja kompleksa trafostanice u industrijskoj zoni Krnješevci najznačajniji su kapitalni infrastrukturni projekti započeti u ovoj godini čiji se nastavak očekuje i u narednoj. Prvi čovek lokalne samouprave u Staroj Pazovi zaključio je da su svi infrastrukturni projekti koji su do sada realizovani i koji će biti realizovani u narednoj godini usmereni ka strateškom cilju, a to je dobijanje statusa grada, čime bi se stvorili još bolji uslovi za privlačenje stranih investitora.
Info Stara Pazova 21.12.2016.
Druga po redu Svečana dodela priznanja Opštine Stara Pazova za izuzetan doprinos lokalno – ekonomskom razvoju koja se dodeljuje uspešnim kompanijama i pojedincima zakazana je za sutra u 11 časova u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije. Priznanja predstavljaju osobitu zahvalnost koju uprava Opštine nastoji da ukaže onima koji su dali izuzetan doprinos razvoju pre svega diplomatskim posredovanjem, svojom saradnjom, kontinuiranim investicijama i uspešnim poslovanjem, a samim tim doprineli da Opština Stara Pazova na privrednoj lestvici sigurnim koracima postiže sve bolje rezultate. Ceremenoji će pored domaćina predsednika opštine Đorđa Radinovića, prisustvovati i ovogodišnji laureati: pokrajinski premijer Igor Mirović i predstavnici ambasada Švedske i Italije, kao i predstavnici SKGO-a. Prva dodela priznanja Opštine pojedincima i kompanijama održana je u junu 2013. godine, a među ovogodišnjim laureatima našlo se 11 kompanija koje posluju u staropazovačkoj opštini, kao i Dom zdravlja i Tehnička škola u Staroj Pazovi.
Info Stara Pazova 21.12.2016.
Od 6. decembra kada je počela predaja zahteva za zamenu zdravstvenih knjižica i u poštama, na šalterima Pošte u Staroj Pazovi zaprimljeno nešto manje od 500 zahteva, a procedura prijema jednog zahteva traje od 3 do 5 minuta, rekao je u raygovoru ya RTV Stara Pazova, upravnik pošte Uroš Subotić. Službenici pošte popunjavaju zahtev, a građani bi trebalo da ponesu staru zdravstvenu knjižicu ili neki drugi identifikacioni dokument. Šalteri staropazovačke pošte otvoreni su radnim danima od 8.00 do 19.00, a subotom od 8.00 do 14.00 časova.
Kultura Stara Pazova 21.12.2016.
Proslava jubileja, 95 godina od osnivanja Udruženja pazovačih žena kulminirala je izdavanjem CD-a Ženske pevačke grupe Udruženja sa pazovačkim narodnim pesmama. CD „Riznica staropazovačih pesama“ sadrži 22 pesme u čistom izvornom stilu, kako bi se ovakav način pevanja sačuvao od zaborava i ostavio budućim generacijama. CD je izdat uz finansijsku podršku Mesnog odbora Matice slovačke u Staroj Pazovi, a promovisan je sinoć u okviru Božićnog bazara u Slovačkom narodnom domu, koji će biti otvoren do četvrtka.
Sport Nova Pazova 21.12.2016.
Na Međunarodnom takmičenju u šahu Trofej Beograda 2016 koje je okupilo 186 takmičara, među kojima čak sedamnaest velemajstora, Vukašin Grčić iz Nove Pazove bio je najuspešniji kadet u kategoriji do 14 godina. Takmičenje Trofej Beograda je otvoreni turnir gde dolaze najbolji igrači iz zemlje i inostranstva, a jedan je od tri najveća turnira koji se igraju u Srbiji. Vukašin trenira od 2011. godine i prve korake savladao je uz pomoć Slavka Azarića. Igrao je za ŠK Banovci Dunav iz istoimenog naselja, a trenutno je predstavnik dva šah kluba Mladost iz Nove Pazove i Tadić iz Beograda. Poslednjih godinu i po dana trenira individualno sa velemajstorom Brankom Tadićem. Mnogobrojni pehari za prva mesta koje je osvojio do sada su odraz njegovog kvaliteta igranja, a pehar i medalja koje je poneo i sa ovog takmičenja samo potvrđuju njegov dosadašnji rad i zalaganje. (Na slici: Vukašin Grčić)
Info Stara Pazova 20.12.2016.
Elektrodistribucija Stara Pazova obaveštava, da će sutra zbog elektromontažnih radova u vremenu od 9 do 10 časova bez struje biti trafo stanica Pet, a od 9 do 14 časova potrošači u Zmaj Jovinoj ulici, od Svetosavske do ulice Branka Radičevića, kao i u Svetosavskoj ulici, parna strana od broja 24 do broja 32. U slučaju loših vremenskih prilika radovi će biti odloženi.
Ekonomija Golubinci 20.12.2016.
Golubinčani, Dušan Živanović, ekonomski tehničar, inače iskusni krupije u kockarnicama na stranim brodovima, i Nikola Lazić, veterinarski tehničar, dugogodišnje drugarstvo krunisali su osnivanjem zajedničke firme DRAJ NEJČa, ili suva priroda, za sušenje voća i povrća. Za kupovinu mašine za sušenje koja košta oko dva miliona dinara dobili su kredit Razvojnog fonda Vojvodine. Paradajz suše sa sopstvenih površina od hektar i po, a od jabuka koje kupuju u Slankamenu, prave čips. Od oko 500 kilograma sirovog, dobije se oko 45 kilograma sušenog paradajza, a kao gorivo koriste koštice od višanja. Proizvodnju za sada plasiraju preko sidikalnih organizacija, u planu su marketi, prodavnice zdrave hrane i veleprodaje, a imaju planove za kupovinu savremenije pakirnice.
Kultura Stara Pazova 20.12.2016.
Novoformiranom Centru za istraživanje i promociju kulturnog nasleđa u Staroj Pazovi Erste banka i Fondacija „Dukokino“ odobrili su sredstva u iznosu od 200 hiljada dinara za realizaciju jednog od deset izabranih projekata u Srbiji koji nosi naziv „Virtuelni muzej zajednice Opštine Stara Pazova“ čija je autorka mlada istoričarka umetnosti Gordana Milanović iz Stare Pazove. Šta lokalna zajednica smatra lokalnim nasleđem putanje je kojim se bave dve mlade istoričarke umetnosti koje će naredne godine u saradnji sa građanima opštine Stara Pazova kao ciljnom grupom pokušati da saznaju odgovore i tako lokalnoj zajednici omoguće da jednim klikom posete tzv. Virtuelni muzej. Ideja projekta podrazumeva kreiranje online platforme koji će predstvljati sliku identita lokalne zajendice i opštine Stara Pazova čime će se omogućiti negovanje multikulturalnih vrednosti različitih zajednica unutar šire lokalne zajednice. (Na fotografiji: Gordana Milanović)
Sport Stara Pazova 20.12.2016.
Odbojkašice Jedinstva sutra će u Staroj Pazovi igrati revanš utakmicu prvog kola Kupa CEV protiv nemačke ekipe Rote Raben. Prvi meč koji je odigran pre nedelju dana i Virzbiburgu završen je pobedom Rote Rabena sa 3:1. Da bi se plasirale u naredno kolo odbojkašice Jedinstva treba da pobede sa 3:0 ili 3:1 i izbore za zlatni set i dobiju ga. Utakmica će se igrati u Staroj Pazovi u hali „Park“ i počeće u 19. časova.
Sport Nova Pazova 19.12.2016.
Tradicionalni Nikoljdanski šahovski turnir Šahovskog kluba Mladost u Novoj Pazovi, održan je u subotu, u prostorijama kluba. Šahovski turnir se organizuje već 12 godina zaredom, a ove se takmičilo 18 igrača, kako domaćina, tako i gostiju sa teritorije staropazovačke opštine i okolnih mesta. Šahovski klub Mladost obeležio je na ovaj način 60 godina postojanja, a od svog osnivanja okuplja ljubitelje šaha različitih generacija i predstavlja značajan društveni događaj. Kriterijum za učlanjenje u klub nije snaga igrača nego ljubav prema šahu i sportsko ponašanje.
Info Stara Pazova 19.12.2016.
Staropazovački park je nedavno ponovo bio poprište obesnog ponašanja koje za posledicu ima uništenu klupu, srušene kućice za ptice i oštećenu javnu česmu. Kućice za ptice koje su postavili radnici Čistoće 2011. i 2012. godine u staropazovački park, polomljene su, u parku ima uništenih klupa, a javna česma je puna smeća, i takođe, delimično oštećena. Građani sa kojima smo razgovarali ogorčeni su i zahtevaju hitno sprečavanje takvog ponašanja. Predlagali su uvođenje čuvara parka, zatim češće obilaske od strane policije, kao i uvođenje komunalne policije, a neki sagovornici optužuju roditelje koji ne vode dovoljno računa o svojoj deci. Materijalne štete ima, ali nije velika. Međutim, moralna je ogromna. Drugim rečima, grupa nasilnika i na ovaj način je po ko zna koji put udarila šamar čitavoj zajednici koja očigledno ne može da im se suprostavi. Šta će sledeće biti slomljeno i srušeno?
Kultura Nova Pazova 19.12.2016.
Četiri dečje grupe, pripremni i izvođački ansambl ako i narodni orkestar KUD-a Mladost iz Nove Pazove nastupili su na godišnjem koncertu u subotu. Gotovo 700 gledalaca u hali sportova, uživalo je u dečjim igrama iz Srbije, ali i koreografijama iz Srema, Šumadije, Bujanovca, Vranskog polja, Vlaškim igrama, Igrama iz Bele Krajine, makedonskoj igri Vodarke, svih u pratnjin Narodnog orkestra, u koji su sada prešli muzičari iz mlađeg orkestra. Kao gost nastupio je hor OŠ Sveti Sava iz Nove Pazove, koji je pesmom prati i mlađu dečju grupu, što je dalo malo drugačiji pečat nastupu. Godišnji koncert je bio prilika da se sumira godina na izmaku u kojoj se u Mladosti mogu pohvaliti sa uspesima na takmičenjima ali i inostranim turnejama, a sada već razmišljaju o novoj sezoni.
Kultura Novi Banovci 19.12.2016.
Tradicionalna godišnja kolektivna izložba Udruženja likovnih umetnika "Leonardo" svečano je otvorena u subotu, u istoimenoj galeriji u Domu kulture u Novim Banovcima. Mnogobrojni članovi izložili su slike urađene različitim tehnikama, od akvarela do ulja na platnu, i sa motivima koje su birali po sopstvenom nahođenju. Milorad Bata Đurić, predsednik Leonarda, istakao je da ova izložba predstavlja krunu njihovog celogodišnjeg rada, od kojeg bi izdvojio organizovanje izložbe povodom mesne slave Svetog Vasilija Ostroškog, učešće u Noći muzeja, kao i održavanje Likovne kolonije "Dunavac". Ovom prilikom, u znak zahvalnosti na podršci koju Mesna zajednica Novi Banovci pruža ovom Udruženju, Dejanu Rniću, predsedniku MZ uručene su dve slike. Otvaranje izložbe upotpunili su zvuci violine na kojoj je svirao Živojin Velimirović.
Info Stara Pazova 19.12.2016.
Tokom vikenda, KUD "Branko Radičević" iz Stare Pazove obeležilo je svoj 44. rođendan, u pozorišnoj sali, tradicionalnim Godišnjim koncertom folklornih i pevačkih grupa i narodnog orkestra. Pred mnogobrojnom publikom nastupali su kako najmlađi, tako i najstariji igrači, pevači i svirači. Bogat i raznovrstan kulturno umetnički program upotpunili su i gosti, KUD Stanko Paunović iz Pančeva i SKUD "Heroj Janko Čmelik" iz Stare Pazove.
Kultura Vojka 19.12.2016.
Vojka posle 6 vekova, naziv je izložbe fotografija Nade Ekmedžić Panić, koja je otvorena u subotu u holu Doma kulture u Vojki. Autorka je rodom iz ovog sela u koje se često vraća, i uvek sa svojim fotoaparatom, koji je je njena velika ljubav kao i Vojka. Na svojim fotografijama pokušava da ovekoveči pre svega ljude i događaje, trenutke iz svakodnevno života, ali takođe i objekte, kuće, njive... Ovo je njena prva samostalna izložba na kojoj se nalazi 69 fotografija koje prikazuju jedan seoski život, ali posebno mesto su tu našli i foto zapisi sa centralne proslave povodom 6 vekova o prvim pisanim pomenima o Vojki, a izložba je deo celogodišnjih programa posvećenih ovom jubileju. Izložbu je otvorio Vladimir Kerkez, direktor Centra za kulturu St. Pazova, publiku kao i autorku pozdravio Ljuban Skopljak, predsednik Saveta MZ Vojka a u muzičkom delu programa nastupili su učenici Muzičke škole Ljubinka Lazića iz Vojke.
Info Stara Pazova 19.12.2016.
Srpski srednjoškolci osvojili su osam medalja na 10. Međunarodnoj olimpijadi iz astronomije i astrofizike (MOAA) koja je održana u gradu Bubenešvaru u Indiji. Mladi naučnici ostvarili su zapažen uspeh u konkurenciji vršnjaka iz 41 zemlje sveta, podeljenih u 50 timova sa po pet takmičara. Takmičari iz Srbije bili su organizovani u dva tima sa po pet takmičara i po dva rukovodioca, a timovi su formirani od najuspešnijih učenika na republičkom takmičenju i dolaze iz škola iz cele Srbije, saopštio je predsednik Društva astronoma Srbije prof. dr Stevo Šegan. Među njima takmičio se i Dejan Stančević iz Stare Pazove, kome je pripala pohvala za zapažen uspeh. MOAA je održana u indijskom gradu Bubenešvaru od 9. do 18. decembra.
Sport Stara Pazova 19.12.2016.
U desetom kolu Superlige, odbojkašice Jedinstva pobedile su u Zrenjaninu ekipu MD Zrenjanin sa 3:0 u setovima. Jedinstvo je prvo na tabeli sa osam pobeda i 25. bodova. Odbojkaši Jedinstva u Staroj Pazovi su poraženi u desetom kolu Superlige protiv lidera na tabeli Vojvodine NS Seme iz Novog Sada sa 3:2. U desetom kolu Prve lige odbojkašice Omladinca savladali su u Novim Banovcima Gimnazijalac iz Kraljeva sa 3:1.
Politika Stara Pazova 16.12.2016.
Sinoć je u Staroj Pazovi održana svečana sednica Opštinske organizacije SPS povodom 26. godina postojanja i rada. Tom prilikom, potpredsednik SPS profesor Predrag Marković uručio je 50 članskih karata, novim članovima, koje predstavljaju pretežno mladi i obrazovani ljudi. Skupu su prisustvovali i potpredsednik Pokrajinskog odbora SPS Marko Rovčanin, predsednik omladine SPS Vojvodine Boris Novaković, 150 članova Opštinske organizacije SPS , kao i mnogobrojni gosti iz Rume, Inđije i Pećinaca.
Život Nova Pazova 16.12.2016.
Tema seksualnog nasilja nad decom biće uvedena u redovan nastavni plan i program u vrtićima, osnovnim i srednjim školama, a danas je u PU Poletarac u Novoj Pazovi predstavljen projekat Prevencija seksualnog nasilja nad decom, obrazovni paket kojim će ova problematika biti pokrivena. Prezentacija i predavanje održani su za vaspitače u predškolkim ustanovama u južnobačkom i sremskom okrugu. Cilj projekta Prevencija seksualnog nasilja nad decom je naučiti decu ali i vaspitače i nastavnike kako da prepoznaju, reaguju i možda spreče nasilje, kao i kako da se ponašaju kada dete obelodani da je izloženo seksualnom nasilju. Projekat obuhvata i druge oblike nasilja, sa akcentom na seksualno, a pokretači su Incest Trauma Centar i Ministarstvo prosvete.
Život Banovci Dunav 16.12.2016.
U naselju Banovci Dunav počeli su radovi na izgradnji pravoslavnog hrama Prepodobne majke Angeline. Radove izvodi firma Enterijeri gradnja iz Beograda, u toku je izlivanje stope za temelje vrednosi oko šest miliona dinara, a temelji bi trebalo da budu završeni do nove godine, rekao je za RTV Stara Pazova šef gradilišta Mile Cvetinović. Jerej Slađan Vidaković starobanovački sveštenik se zahvalio lokalnoj samoupravi i građanima na prilozima, aistakao je da je ovo poseban dan za sve građane. Hram će biti površine oko 200 kvadrata, na proleće će gradnja biti nastavljena, a na bilbordu na gradilištu istaknut je žiro račun na koji se mogu uplatiti prilozi.
Kultura Nova Pazova 16.12.2016.
Godišnjim koncertom predstaviće se svojoj publici i KUD Mladost iz Nove Pazove, jedno od najstarijih u opštini Stara Pazova. Ovo društvo je osnovano 1953.godine i srpsku baštinu je prezentovalo u mnogim zemljama. I ove godine su realizovali nekoliko turneja u inostranstvo, a na takmičenjima su i dečji i prvi ansambl bili veoma uspešni. Deo iz svog bogatog repertoara izvešće na godišnjem koncertu sutra uveče sa početkom u 19 časova u sportskoj sali osnovne škole u Novoj Pazovi.
Info Stara Pazova 16.12.2016.
U Budimpešti je juče održana prezentacija privrednih potencijala Opštine Stara Pazova zainteresovanim mađarskim uspešnim kompanijama. Pored predsednika Opštine Stara Pazova, Đorđa Radinovića, privrednu snagu i mogućnosti ulaganja i poslovanja na teritoriji opštine, predstavili su i zamenik predsednika opštine, Milan Beara, načelnik Opštinske uprave, Bojan Kovrlija, pomoćnici predsednika opštine, Marina Savić i Vladimir Jovanović kao i direktor JP Urbanizam, Darko Isailović. Nakon novog promotivnog video spota o Opštini Stara Pazova, njenom privrednom razvoju i benefitima koje investitori mogu da ostvare, poslujući u nekoj od staropazovačkih industrijskih zona, upriličeni su kratki biznis sastanci privrednika koji uspešno posluju na teritoriji staropazovačke opštine i potencijalnih investitora, odnosno predstavnika uspešnih kompanija iz Mađarske. Značaj ovakvih susreta je veliki, što svedoče ranije prezentacije privrednih i drugih potencijala Opštine Stara Pazova u evropskim zemljama, koje su rezultirale otvaranjem brojnih stranih kompanija u našoj opštini i zapošljavanjem velikog broja građana, a jučerašnja prezentacija u Budimpešti organizovana je u saradnji sa ambasadom Republike Srbije u Mađarskoj.
Kultura Stara Pazova 16.12.2016.
Kulturno – umetničko društvo Branko Radičević iz Stare Pazove, koje na polju folklorne i muzičke tradicije kontinuirano radi od 1972.godine, pretprošle je uspešno obnovilo i dramsku sekciju, tako da godišnjicu od osnivanja obeležava 25. izvođenjem predstave Večera budala i godišnjim koncertom folklornih i pevačkih grupa i narodnog orkestra. Godišnji koncert najavljuju za sutra u pozorišnoj sali u Staroj Pazovi sa početkom u 19 časova i 30 minuta, a izvešće ga sa gostima, Kulturno-umetničkim društvom Stanko Paunović iz Pančeva i Slovačkim kulturno-umetničkim društvom Heroj Janko Čmelik iz Stare Pazova.
Sport Stara Pazova 16.12.2016.
U desetom kolu Superlige, odbojkašice Jedinstva će sutra u Zrenjaninu igrati protiv ekipe MD Zrenjanin. Jedinstvo je prvo na tabeli sa sedam pobeda i 22. boda, MD Zrenjanin je deveti sa četiri boda. Odbojkaši Jedinstva će sutra u Staroj Pazovi u desetom kolu Superlige igrati protiv lidera na tabeli, ekipe Vojvodine NS Seme iz Novog Sada. Utakmica u hali sportova u ulici Branka Radičevića će početi u 19 časova. U desetom kolu Prve lige odbojkašice Omladinca u nedelju će u Novim Banovcima dočekati Gimnazijalac iz Kraljeva.
Info Stara Pazova 16.12.2016.
Udruženje vinara i vinogradara Stare Pazove opravdava svoje postojanje i ostvaruje cilje, jer Pazovčani su zainteresovani i žele da poslušaju savete stručnjaka u proizvodnji vina. Sinoć je u prostorijama SKUD-a Heroj Janko Čmelik na promociji pazovačkih vina bilo 29 uzoraka i većina je zadovoljila kvalitet, ocenio je Željko Bohinc, somelijer. Za pazovačka vina je specifično da su malo više kisela, što zavisi od vinskih sorti, ali generalno su dobra i svake godine se njihov kvalitet poboljšava, zahvaljujući ovakvim susretima, naglasio je Bohinc.
Info Stara Pazova 16.12.2016.
Pazovački kalendar 2017 donosi pregled događaja, koji su obeležili prethodnu godinu ali, pošto svake godine ova publikacija posvećuje pažnju nekoj temi, u ovom izdanju su posebno mesto našli tekstovi i fotografija sa letovanja Pazovčana na Jadranu. Druga tema kalendara je 500 godina reformacije. Naslovna stranica donosi fotografiju neveste u slovačkoj pazovačkoj nošnji a poslednja, decu u pazovačkoj nošnji za Cvetnu nedelju. O Pazovačkom kalendaru, koji jeste lokalnog karaktera, ali prati događaje sa šireg plana govorili su Martin Prebuđila, glavi i odgovorni urednik i Miroslav Demak, osnivač i pokretač kalendara, koji izlazi već 16 godina. Promocijom kalendara sinoć u Klubu VHV počeo je 23. Memorijal Juraja Ondrika, a sledeće srede će biti književno – poetsko veče.
Info Stara Pazova 16.12.2016.
Timovi iz srednjih stručnih škola Srema, koji su prošli obuku za Karijerno vođenje i savetovanje – od škole do posla, dobili su podršku u daljoj implementaciji ovog programa na prvom mentorskom sastanku održanom u Staroj Pazovi. Tehnička škola u Staroj Pazovi bila je domaćin sastanka koji je organizovan u okviru projekta Podsticanje zapošljavanja mladih. Pored ekonomske škole iz staropazovačke opštine deo projekta je i Škola za osnovno i srednje obrazovanje “Anton Skala”. Projekat sprovodi u okviru Nemačke razvojne saradnje u Srbiji, nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
Info Vojka 16.12.2016.
Sve dok nisu veliki minusi i dok zemlja nije smrznuta, drveće se može saditi i zato u JKP Čistoća Stara Pazova u radnoj jedinici Zelenilo od početka decembra rade na pošumljvanju. Danas je počela sadnja javora na bari u ulici Nikole Filipina u Vojki, na prostoru, gde se često stvaraju divlje deponije. U planu je da se zasadi oko 100 stabala javora a zatim i bresta, proizvedenog na rasadniku Brest, rekao je Igor Milinković, stručni saradnik u Radnoj jedinici Zelenilo. Ujedno iz Čistoće apeluju na građane da ne uništavaju ove sadnice. Početkom meseca posađeno je oko 150 breza na putnom pravcu Stara Pazova– Vojka a sledeće nedelje u planu je pošumljavanje putnih pojaseva u Podunavlju.
Info Stara Pazova 16.12.2016.
Ove godine je za besplatnu struju i gas za socijalno ugrožene izdvojeno milijadu i 650 miliona dinara, dok je u budžetu za 2017. za to planirano manje novca – milijardu i 150 miliona dinara. Iz Ministarstva energetike objašnjavju da je prošle godine potrošena samo polovina planirnih sredstva i pozivaju građane da obnove zahteve, pošto novca za energetske olakšice ima dovoljno. Korisnici dečjeg dodatka i socijalne pomoći po automatizmu imaju status energetski zaštićenog kupca i oni zahteve za obnovu ovog statusa podnose po isteku roka važenja rešenja o pravu na novčanu socijalnu pomoć ili dečiji dodatak. Ostali energetski zaštićeni kupci, zahtev za obnovu treba da podnesu do kraja godine. Energetski ugroženi kupci ne mogu istovremeno da koriste povlastice i za gas i za struju, već moraju da se opredele za jedan od ova dva energenta. Besplatna struja od 120 do 250 kilovat-sati ostvaruje se tokom cele godine, a besplatan gas d 35 do 75 kubnih metara u grejnoj sezoni.
Sport Stara Pazova 16.12.2016.
Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove poražene su sa 3:1 u setovima u prvoj utakmici prvog kola Kupa CEV od ekipe Rote Raben iz Nemačke. Utakmica je odigrana u gradu Virzbiburgu, a Jedinstvo je uspelo u svoju korist da reši samo drugi set, sa 25:22. Da bi se plasiralo u naredno kolo Jedinstvo u revanšu mora da pobedi sa 3:0 ili 3:1 i igra zlatni set. Revanš utakmica će se igrati 21. decembra u Staroj Pazovi, u hali „Park“.
Info Stara Pazova 13.12.2016.
Dvanaestoro mladih visokoobrazovanih ljudi sa teritorije opštine Stara Pazova potpisalo je danas ugovor o pripravničkom stažu u okviru Lokalnog akcionog plana zapošljavanja opštine, koji opština Stara Pazova sprovodi u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i Savetom za zapošljavanje opštine, kao jednu od mera osnaživanja privrede i pružanja podrške mladima u zapošljavanju. Konkursu se odazvalo jedanaestoro poslodavaca, koji će u narednih dvanaest meseci pružiti priliku za osposobljavanje za rad u struci i polaganje pripravničkog, odnosno stručnog ispita. Ovo je jedan od četiri programa Lokalnog akcionog plana zapošljavanja. U ostvarivanju svih aktivnih mera zapošljavanja Opština Stara Pazova je u ovoj godini izdvojila iz budžeta oko 7 miliona dinara, a kroz lokalni akcioni plan zapošljavanja, samo u ovoj godini angažovano je 45 nezaposlenih lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje.
Info Stara Pazova 13.12.2016.
Učenici Tehničke škole koji su učestvovali na regionalnom takmičenju pod nazivom "Poslovni izazov" u Novom Sadu, na različite načine su odgovorili na preduzetnički zadatak da ponude ideju koja će u 2021. godini učiniti Novi Sad centrom zbivanja. Morali su da imaju na umu specifičnost ovog grada, njegovo bogato multikulturalno nasleđe kao i geografski položaj. Na regionalnom takmičenju "Poslovni izazov" predstavnici akademskog i biznis sektora postavljau pred timove učenika zadatak koji predstavlja neki od njihovih realnih poslovnih problema. Timovi osmišljavaju rešenje ovog problema i prezentuju ga pred žirijem. Ovo takmičenje ima za cilj da učenicima pruži uvid u savremeni način poslovanja i motiviše ih da razmišljaju proaktivno i svoje ideje sprovedu u delo. Razvijanjem veština na inovativan način, učenici unapređuju svoj preduzetnički duh i povećavaju mogućnosti za zaspošljavanje.
Info Stara Pazova 13.12.2016.
Buduće majke sa teritorije opštine Stara Pazova dva puta nedeljno u trajanju od po sat vremena pripremaju se za najlepši period svog i života svog deteta. Škola za trudnice u pazovačkom Doma zdravlja „Dr Jovan Jovanović Zmaj“ sledeće godine obeležiće deceniju postojanja. Stručnjaci ističu da je najbolje vreme za započinjanje obuke u Školama za trudnice posle sedmog meseca trudnoće, mada mogu i ranije, a najčešća pitanja koja se mogu čuti od budućih majki odnose se na sam porođaj i period dojenja. Pazovački Dom zdravlja godinama unazad trudnicama pruža mogućnost besplatnog pohađanja Škole za trudnice koja se odvija u prostorijama Centra za prevenciju u ulici Kralja Petra broj 3 svakog ponedeljka i petka u intervalu od 9,30 do 10,30. Sve zainteresovane trudnice mogu se prijaviti lično dolaskom u staropazovački preventivni centar ili pozivom na broj 310-671.
Info Stara Pazova 13.12.2016.
U Staroj Pazovi 14. decembra od 9.00 do 11.30 časova bez struje će biti ulica Nikole Momčilovića od ulice Aleksandra Stojanovića do ulice 21. Oktobra i ulica Koste Nađa. Takođe, 14. decembra, ali od 12.00 do 14.00 časova bez struje će biti potrošači u ulici Nikole Momčilovića od ulice Jana Sikore do ulice Slovačkih brigada i ulica Slovačkih brigada.
Info Stara Pazova 13.12.2016.
Građanin Sremske Mitrovice zadobio je telesne povrede prilikom eksplozije petarde ubačene u njegovo poštansko sanduče. Policija je identifikovala tri maloletne osobe za koje se sumnja da su bacile petardu, o čemu je obavešten i viši javni tužilac za maloletnike u Sremskoj Mitrovici. Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici UPOZORAVA da je zabranjena prodaja velikih petardi, rimskih sveća i ostalih pirotehničkih sredstava drugog razreda deci i maloletnim osobama. Ova sredstva deca ne smeju koristiti bez nadzora roditelja. Takođe, građani se upozoravaju na eventualne opasnosti i neželjene posledice koje mogu nastati prilikom nestručnog i neopreznog rukovanja pirotehničkim sredstvima. Upotreba pirotehničkih sredstava je ZABRANjENA u zatvorenim prostorijama, na prostorima gde se okuplja veći broj ljudi, u blizini zapaljivih materija, u prevoznim sredstvima. Upozoravamo građane da nestručno rukovanje pirotehnikom može izazvati požar, teške opekotine, gluvoću, slepilo, invalidnost. Pirotehnička sredstva mogu prodavati isključivo firme, ovlašćene za takvu vrstu delatnosti. Pozivamo građane da sva eventualna saznanja o nedozvoljenoj prodaji pirotehničkih sredstava u objektima i na način koji nisu za to predviđeni, prijave najbližoj policijskoj stanici, na telefon 192 ili Odeljenju za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici na telefon 022/614-641.
Sport Stara Pazova 13.12.2016.
Đorđe Tešanović karatista Fronta iz Stare Pazove osvojio je zlatnu medalju na Balkanskom prvenstvu u Sarajevu kao član reprezentacije Srbije u ekipnoj konkurenciji. Tešanović je nastupio u borbama za juniore. Velibor Pucar je takođe nastupao u borbama i osvojio je u pojedinačnoj konkurenciji petom mesto, dok su se Danijel Vukašinović i Marko Mihajlović plasirali između sedmog i devetog mesta.
Sport Stara Pazova 13.12.2016.
Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove prvi put ove sezone sutra izlaze na međunarodnu scenu, a prvi put će igrati u Kupu CEV. U nemačkom gradu Vilzbiburgu u prvom kolu ovog takmičenja igraće protiv ekipe Rote Raben. Jedinstvo je sa ovom ekipom pre dve godine igrala u Kupu izazivača i bilo eliminisano posle dve utakmice u zlatnom setu u Staroj Pazovi. Utakmica u Vilzbiburgu će se igrati sutra i počeće u 19. časova, revaš je 21. decembra u hali „Park“ u Staroj Pazovi.
Info Stara Pazova 12.12.2016.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi su, po nalogu nadležnog tužioca, odredili zadržavanje do 48 časova za B.H. (19), zbog postojanja osnova sumnje da je zbog navodnog duga, sa sekirom u ruci, pokušao da napadne 31-godišnjeg muškarca. Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu za krivično delo ugrožavanje opasnim oruđem pri tuči i svađi, biti doveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Staroj Pazovi.
Info Stara Pazova 12.12.2016.
Danas se završava Javna prezentacija urbanističkog projekta za izgradnju štale za tov svinja u delu atara Belegiša koju je oglasilo Odeljenje za urbanizam i građenje Opštine Stara Pazova. Urbanistički projekat rađen je zbog namere preduzeća "Napredak"A.D. iz Stare Pazove da proširi kapacitete postojeće farme svinja „Petrović salaš“ na kojoj sada ima 1160 krmača, a u proseku se godišnje isporuči preko 36 hiljada tovljenika. Novi objekat bi povećao kapacitet farme za novih 2176 mesta. Postojeća planska dokumentacija dozvoljava gradnju farme i objekata u sklopu poljoprivrednih kompleksa u ataru na poljoprivrednom zemljištu ukoliko postoje infrastrukturne pretpostavke i uz izradu urbanističkog projekta, navedeno je u pratećoj dokumentaciji. Površina parcele predviđene za proširenje farme svinja je 17 hektara i 41ar.
Info Stara Pazova 12.12.2016.
Odbojkaši Jedinstva iz Stare Pazove poraženi su u devetom kolu Superlige u gostima od Novog Pazara sa 3:0 u setovima. Jeidnstvo posle ovog kola ima jednu pobedu i pet bodova i nalazi se na devetom mestu. U devetom kolu Prve lige odbojkašice Omladinca iz Novih Banovaca poražene u gostima od Vranja sa 3:1 u setovima.
Info Stara Pazova 12.12.2016.
Košarkaši Dunava iz Starih Banovaca pobedili su u 10. Kolu Košarkaške lige Srbije u Staroj Pazovi pobedili Slogu iz Kraljeva sa 73:64. Dunav posle deset kola ima 14. bodova i šesti je na tabeli. Dunavu je ovo bila poslednja utakmice ove godine, pošto je meč 11. kola sa Smederevom odložen za 11. januar naredne godine, a tri dana pre toga u Staroj Pazovi će gostovati Beovuk 72 iz Beograda.
Info Stara Pazova 12.12.2016.
Jednoipočasovnim programom Hrvatsko kulturno – prosvetno društvo „Tomislav“ iz Golubinaca u Pozorišnoj sali u Staroj Pazovi obeležen je 14. po redu Godišnji koncert pomenutog društva u kojem je nastupilo oko 25-oro mladih tamburaša pod rukovodstvom Baneta Jovanovića Šanjike i dirigentskom palicom Dubravke Ćaćić. Pored vokalnih solista, gosti koncerta bili su najmlađi članovi Folklornog ansambla „Dukat“ iz Stare Pazove, a na samom kraju predstavili su se i veterani „Tomislava“ u novooformljenoj pevačkoj grupi. Veliki broj posetilaca imao je priliku da uživa u umilim zvucima tambure, a predsednik golubinačkog „Tomislava“ Vlatko Ćaćić zahvalio se lokalnoj samoupravi i pojedincima na podršci koju su pružili tokom 2016. godine u kojoj je društvo snimilo i svoj prvi CD i podsetio na važnije projekte koje je „Tomislav“ realizovao u proteklom periodu.
Info Stara Pazova 12.12.2016.
Ana Đurđević, dirigentkinja hora Tilija iz Stare Pazove, Mina Bošnjak, dirigentkinja hora Sveta Cecilija iz Zemuna i dr Katarina Stanković, dirigetkinja hora Ars vokalis iz Beograda, zapalile su po jednu sveću na adventnom vencu i tako je počeo humanitarni i ekumenski koncert sinoć u Slovačkoj evangeličkoj crkvi u Staroj Pazovi. Susret ova tri hora iz tri crkve različitih konfesija, treće nedelje adventa, imao je za cilj da pokaže da je svima zajednički cilj da pevaju u slavu Gospoda Boga i da promovišu dobrotu i lepotu među ljudima u susret velikom hrišćanskom prazniku – Božiću. Upravo su to istakli u svom obraćanju i tri sveštenika: Igor Feldi iz Slovačke evangeličke, Jozo Duspara iz Rimokatoličke i Dušan Višekruna iz Srpske pravoslavne crkve, naglasivši da Božić spaja sve ljude.
Kultura Stara Pazova 12.12.2016.
FA Dukat iz Stare Pazove održao je sinoć godišnji koncert, kojim je obeležio 23 godine postojanja i rada, a na kome su nastupili izvođački ansambl i dečje grupe, koje u Dukatu rade od prošle godine, a pored narodnog, predstavio se i dečji orkestar. Bila je to i prilika da se nagrade jubilarci. Jedna od njih je i Svetalana Rudić, osnivač i umetnički rukovodilac FA Dukata, koja je ovim koncertom obeležila 45 godina rada u amaterizmu. Nemanji Savurdić je pripao i prenosni trofej Stelin suncokret, koji se dodeljuje za posebne zasluge.
Info Stari Banovci 12.12.2016.
Na sceni u Starim Banovcima sinoć su nastupili Milan Kalinić i Srđan Ivanović, sa predstavom Ko je ovde idiot? Njih dvojica potpisuju i adaptaciju i režiju, a reč je o komadu ruske spisateljice Muze Pavlove iz 1903. godine. U to vreme, u Rusiji su pre venčanja morale da se uzmu brojne potvrde, između ostalog i od psihijatra. Radnja počinje kada budući mladoženja, posle burne momačke večeri odlazi kod psihijatra po potvrdu. U predstavi je na humorističan način prikazan segment iz svakodnevnog života, a u ulogu aketera glumci stavljaju i publiku, tako će pojedinci ovu predstavu pamtiti po nenamernim malim učešćem u istoj i velikim pitanjem u sopstvenoj glavi ko je ovde idiot?
Info Stara Pazova 08.12.2016.
Operativnim radom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi rasvetljeno je krivično delo iznuda u pokušaju i identifikovane tri osobe koje se terete za ovo krivično delo. Uhapšeni su D.A. (21), N.G. (24) i B.U. (20), zbog postojanja osnova sumnje da su 42-godišnjem sugrađaninu, poslali više SMS poruka sa pretnjom da će ugroziti bezbednost njegove porodice i imovine, ako im ne isplati 25.000 evra. Policija je prilikom pretresa stana koji su koristili osumnjičeni, pronašla telefone i kartice korišćene za izvršenje ovog krivičnog dela. Po nalogu nadležnog tužioca, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti dovedeni na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici.
Info Stara Pazova 08.12.2016.
Skupština opštine Stara Pazova na sutrašnjoj sednici trebalo bi da usvoji Odluku o pokretanju postupka likvidacije Direkcije za izgradnju, zatim, Odluku o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme za svaki organizacioni oblik u sistemu lokalne samouprave, a na dnevnom redu su i kadrovske promene u nekim radnim telima. Skupština opštine Stara Pazova trebalo bi da potvrdi mandate novim odbornicima: Aleksandru Mijiću iz Belegiša, sa Izborne liste „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“ i Goranu Antiću iz Starih Banovaca, sa liste „Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije“. Predložene su izmene i dopune Odluke o socijalnoj zaštiti koje uvode socijalnu podršku detetu i učeniku, odnosno personalnu asistenciju, a trebalo bi da bude usvojena Odluka o pokretanju postupka likvidacije Direkcije za izgradnju, iz koje proističe stavljanje van snage rešenja od 4. oktobra o pokretanju postupka pripajanja Direkcije, Opštinskoj stambenoj agenciji. Predloženo je da umesto Vesne Jovanović, koja je do sada bila sekretar Opštinske izborne komisije, bude imenovana Snežana Plećaš.
Sport Stara Pazova 08.12.2016.
Odbojkašice Jedinstva pobedile su u devetom kolu Superlige u Staroj Pazovi Jedinstvo iz Užica sa 3:0 u setovima. Posle ove pobede ekipa iz Stare Pazove je prva na tabeli sa 7 pobeda i 22 boda, ima bod više od TENT-a iz Obrenovca,
Kultura Stara Pazova 08.12.2016.
Dokumentarni film Maestro – Jurij Rakitin reditelja Boška Milosavljevića prikazan je sinoć u holu pozorišta u Staroj Pazovi, pred nažalost malobrojnom publikom. Veliki pozorišni reditelj i pedagog Jurij Rakitin, koji je nakon Oktobarske revolucije u Rusiji, došao u Srbiju izveo je mnoge generacije srpskih glumaca. Upravo o njemu u filmu Maestro govore Mira Banjac i Renata Ulmanski, koje su od velikog majstora učile i sa njim sarađivale na mnogim predstavama. Do sada je ovaj dokumetarni filmAgencije za izdavaštvo Bernar iz Starih Banovaca, prikazan na oko sto festivala u Srbiji i Rusiji, pre nekoliko dana u Moskvi na 10. festivalu Ruskog zarubežja a u toku su pregovori sa prikazivanje na RTS-u, rekao je u izjavi za RTV Stara Pazova reditelj Boško Milosavljević.
Info Stara Pazova 07.12.2016.
Na sednice proširenog saziva Privrednog saveta Opštine Stara Pazova, juče u Kući fudbala, staropazovačka Tehnička škola saopštila je nameru da uvede novo zanimanje, tehničar mehatronike. Na skupu kome je pored predstavnika loklane samouprave i Razvojnog fonda Vojvodine prisustvovao i veliki broj privrednika, predstavnici škole želeli su da čuju ima li privreda potrebe za ovim multidisciplinarnim zanimanjem, koje ima odličnu prođu u inostranstvu. Profesor Saša Đekić kaže da se ovo zanimanje 2007. i 2008. godine kao ogledni profil, pokazalo opravdanim, a Rizah Čaušević, dugogodišnji privrednik i predsednik Opšteg udruženja preduzetnika Stara Pazova, je podržao ovu ideju uz napomenu da mehatronika nije nova disciplina, nego da je nastala 1969. godine. Na sastanku je bilo reči i o saradnji škole sa firmama u vezi obavljanja profesionalne prakse i o drugim pitanjima od zajedničkog interesa.
Info Stara Pazova 07.12.2016.
-"Opština Stara Pazova je jedna od retkih sredina u kojoj populacija raste i mesne zajednice koje je čine, kao i sama Stara Pazova, i geografski i ekonomski prerastaju nivo opštine."- rekao je danas prilikom posete opštini državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak. Strateški cilj kome opštinsko rukovodstvo Opštine Stara Pazova teži i usmerava svu svoju energiju u protekle četiri godine, jeste upravo dobijanje statusa grada. -"Svi infrastrukturni projekti koji su do sada realizovani: rekonstrukcije centara većine naselja, asfaltiranje svih ulica u naseljima, izgradnja saobraćajnica, investicije u zdravstvo, sport, izgradnja savremenih objekata vrtića, obnova domova kulture i crkveno – verskih objekata svih konfesija, ali i oni projekti na čijoj se realizaciji trenutno radi, usmereni su ka tom cilju,"- istakao je predsednik Đorđe Radinović. Izmene i dopune Zakona o lokalnoj samoupravi će na bolji način redefinisati odnose između opštinskih organa i samih mesnih zajednica. Nadležno Ministarstvo će opštinskom rukovodstvu pružiti punu podršku, a osim formalnih pretpostavki, suštinskih prepreka za dobijanje statusa grada nema. - "Lokalna samouprava dobro radi, dobro upravlja zemljištem, nema problema sa likvidnošću, izdala je i obveznice,"- istakao je državni sekretar. -"Dobijanje statusa grada bilo bi korisno za privredu i za građane, jer bi to omogućilo funkcionisanje svih institucija i službi, konkretno osnivanje Komunalne policije, Privrednog suda, pre svega to bi doprinelo još efikasnijoj administraciji," - istakao je predsednik Radinović.
Život Stara Pazova 07.12.2016.
Decembarsko Feniksovo poselo održano sinoć u Klubu za dnevni boravak u Staroj Pazovi bilo je posvećeno Međunarodnom danu osoba sa invaliditetom. U poetskoj večeri učestvovali se pesnici i recitatori iz Srema, koji su ulepšali ovo veče ljudima, za koje poselo predstavlja jedini izlazak, ali ujedno dobili za uzvrat ne samo mnogo aplauza, već i osmeha i ljubavi. Jelica Despot, predsednica Društva za afirmaciju invalida Feniks, uručila je zahvalnice institucijama i pojedincima, učesnicima u akciji „Ubaci čep“ za kupovinu invalidskih kolica. Veče su svojom pesmom ulepšale i sestre Radivojević.
Info Stara Pazova 07.12.2016.
Dana 08.12.2016. godine u Banovcima- Dunav u naselju Kablar, u periodu od 09 do 13 časove bez struje će biti zgrada 1A – ulaz 3 i 5, kao i zgrada 1B ulaz 4 i 5.
Sport Stara Pazova 07.12.2016.
U Sarajevu će se od 8. do 11. decembra održati prvenstvo Balkana u karateu. Među učesnicima na prvenstvu naći će se i reprezentacija Srbije. Iz karate kluba Fronta iz Stare Pazove nastupiće četiri takmičara u borbama. Velibor Pucar će nastupiti u konkurenciji mlađih seniora, Đorđe Tešanović kao junior a u konkurenciji kadeta takmičiće se Marko Mihajlović i Danijel Vukašinović.
Info Stara Pazova 07.12.2016.
Građani koji do sada nisu podneli zahtev za zamenu stare zdravstvene isprave za novu elektronsku karticu zdravstvenog osiguranja, mogu to da urade i na šalterima JP Pošta Srbije. Pravo podnošenja zahteva imaju sva fizička lica koja imaju aktivnu prijavu na zdravstveno osiguranje, navodi se u saopštenju Ministarstva uprave i lokalne samouprave.
Procedura je jednostavna, službenici na šalteru umesto građana popunjavaju zahtev, a potrebno je samo dati na uvid ličnu kartu, staru zdravstvenu knjižicu ili podatak o ličnom broju osiguranika (LBO). Tokom podnošenja zahteva, neophodno je da se građani opredele da li žele da im se nova zdravstvena kartica isporuči na adresu osiguranika, ili da je preuzmu u filijali Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO). Na istom šalteru na kom se vrši podnošenje zahteva, vrši se i uplata troškova za izdavanje zdravstvene kartice, što predstavlja dodatnu uštedu vremena. Pošta Srbije je uspostavila i rad kontakt centra koji će pružati informacije putem telefona 011/360-77-00, navodi se u saopštenju. Pozivanjem ovog broja, osiguranici se mogu raspitati o postupku prijema zahteva za izdavanje i zamenu zdravstvenih knjižice zdravstvenom karticom, kao i o dostavi zdravstvenih kartica. Poziv se ne tarifira dodatno, već prema važećim cenovnicima operatera, a kontakt centar radi svaki dan od 8 do 20 časova i nedeljom od 8 do 15 časova. Poručivanje zdravstvenih kartica putem nacionalnog Portala e-Uprava (www.euprava.gov.rs <http://www.euprava.gov.rs>) počelo je 10. novembra, a krajnji rok za podnošenje zahteva je 31. decembar.
Info Stara Pazova 06.12.2016.
Dva lica teško su povređena, u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila sinoć, oko 20 časova i 30 minuta, na putu između Stare Pazove i Golubinaca. Kako nezvanično saznajemo, došlo je do direktnog sudara dva putnička automobila. Dežurni lekar Hitne službe Stara Pazova konstatovao je teške telesne povrede, a povređeni su prevezeni u KBC Zemun. Na mesto saobraćajne nesreće izašle su ekipe saobraćajne policije MUP-a u Staroj Pazovi, koji će utvrditi uzrok nesreće. A prema inforamacijama iz Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, od juče je na području Srema registrovano šest saobraćajnih nezgoda, u kojima su povređene četiri osobe.
Ekonomija Stara Pazova 06.12.2016.
Razvojni fond Vojvodine naredne godine plasiraće u privredu, poljoprivredu i lokalne samouprave, oko dve i po milijarde dinara kreditnih sredstava po povoljnim uslovima, a Pokrajinski sekretarijat za privredu oko sto miliona dinara bespovratnih sredstava, rekao je danas na predstavljanju kreditnih linija Fonda u Staroj Pazovi, direktor Goran Savić. Savić je pohvalio rad staropazovačke lokalne samouprave i predsednika Opštine Đorđe Radinovića. Predsednik Radinović je naglasio da je u Opštini Stara Pazova u izgradnji više infrastrukturnih objekata od interesa za građane i privredu. Pored trafostanice velike snage u Krnjševcima, gradi se petlja kod Nove Pazove, a u planu je obilaznica koja će povezati dva auto puta, rekao je Radinović. Ponuda razvojnog fonda Vojvodine naišla je na veliko interesovanje privrednika, a staropazovačka Tehnička škola predstavila je novo zanimanje Tehničar mehatronike.
Život Stara Pazova 06.12.2016.
Prema statistikama, svaki četvrti poginuli učesnik u saobraćaju je lice starije od 65 godina, ali najveći rizik smrtnog stradanja u saobraćajnim nezgodama je za starosnu grupu mladih, uzrasta 20-24 godine. Najčešći uzroci saobraćajnih nezgode ove godine jesu neprilagođena brzina, neustupanje prvenstva prolaza i nedovoljna koncentracija usled korišćenja mobilnih telefona u toku vožnje. Na teritoriji staropazovačke opštine od januara do oktobra ove godine bilo je 95 registrovanih udesa sa povređenima a na žalost, neki su slučajevei završeni smrtnim ishodom. Saobraćajna policija neprekidno organizuje preventivne akcije, kako bi se osnažila svest svih učesnika o mogućim posledicama neodgovornog ponašanja.
Info Novi Banovci 06.12.2016.
Za još jednu operaciju na očnoj klinici u Bostonu, desetogodišnjoj Ivani Đorđević iz Starih Banovaca nedostaje 15.000 dolara. Kako bi se Ivani poboljšao vid, koji je počela da gubi u trećoj godini, uspešno su urađene već dve operacije, a nakon poslednje kontrole sa koje se nedavno vratila doktor je zadovoljan dosadašnjim rezultatima. Očni pritisak više nije povišen i prvi put Ivani nije potrebna terapija. Trenutno vidi svetlost i pokret, ali doktor smatra da se vid može znatno poboljšati. Takođe, urađena su i dva lasereska tretmana kako bi se uklonilo crvenilo sa lica, ali ih je potrebno ponoviti još nekoliko puta, da bi crvena fleka potpuno nestala. Sama operacija košta oko 30 000 dolara, a kako bi se prikupio novac koji nedostaje, već se počelo sa organizovanjem humanitarnih akcija, kao što su sportski turniri u OŠ “Slobodan Savković” u Starim Banovcima i OŠ “Rastko Nemanjić Sveti Sava” u Novoj Pazovi. Na proleće će se odigrati odbojkaški turnir u OŠ Branko Radičević u Batajnici. Takođe svi građani koji žele da pomognu “Maloj Ici” kako je svi iz milošte zovu mogu da ukucaju broj 128 i pošalju SMS poruku na 3030. Cena poruke je 100 dinara.
Život Novi Banovci 06.12.2016.
Mobilni planetarijum, sferni bioskop koji projektuje slike zvezdanog neba i drugih objekata u univerzumu, tokom dva dana imali su priliku da vide učenici i nastavnici OŠ "Nikola Tesla" u Novim Banovcima. Deci je bilo zanimljivo već od smaog ulaska u balon u obliku kupole. Planetarijum, kao savremeno nastavno sredstvo se u razvijenim zemljama koristi kao standard, a projekcije u mobilnom planetarijumu su prilika za proširivanje znanja iz oblasti prirodnih nauka, slažu se i nastavnici i učenici. Pošto stacionarni planetarijumi postoje samo u Beogradu i Novom Sadu, Društvo astronoma Srbije je ovu akciju, koju je započelo pre nekoliko godina, intenziviralo je uglavnom po prigradskim školama.
Kultura Stara Pazova 06.12.2016.
Evidentno je već na prvi pogled da su pred nama izuzetni umetnici čiji se nenametljivi karakteri u dodiru sa materijalima na kojima rade, transformišu u snažan umetnički izraz, rekla je Ljiljana Sekimić, dugogodišnji kulturni radnik, otvarajući sinoć izložbu radova Dragana Đorđevića, vajara iz Nove Pazove i Boška Jovanovića, akademskog slikara iz Starih Banovaca. Đorđević se predstavlja sa skulpturama u drvetu, dok je Jovanović izložio svoje ikone, vitraž i fuziju stakla, mladu granu primenjene umetnosti. Ovo je poslednja ovogodišnja izložba u galeriji Centra za kulturu Stara Pazova i publika je može pogledati u narednih mesec dana.
Info Nova Pazova 05.12.2016.
Na putnom pravcu između Nove i Stare Pazove danas oko 15 časova dogodila se lakša saobraćajna nezgoda. Prema nezvaničnim informacijama, do nesreće je došlo, kada je kombi vozilo koje se kretalo iz pravca Nove Pazove, pokušavajući da izbegne sudar sa vozilom iz suprotnog smera koje je u preticanju uletelo u tzv. makazice, sletelo s puta i prevrnulo se. Vozač teretnog vozila je zadobio lakše telesne povrede a saobraćaj se u toku uviđaja odvijao usporeno. Istraga je toku.
Kultura Novi Banovci 05.12.2016.
Petnaest koreografija i oko 140 igrača, predstavilo se na velikom koncertu koji je u subotu održan u Novim Banovcima povodom šest i po decenija rada Kulturno umetničkog društva „Branko Radičević“. Na početku je na video bimu emitovan kraći dokumentarni film u kome je prikazan istorijat ovog amaterskog kolektiva koji je imao u radu kraće prekide, a Milan Vranješ, nekadašnji dugogodišnji predsednik „Radičevića“ je podsetio na vreme kada su novobanovački folklorci imali gostovanja na tadašnjoj Televiziji Beograd, zatim mnogobrojne turneje i koncerte, čak i gostovanja u Nemačkoj. Koreografije iz Valjevske Kolubare, Srema, Leskovca, Levča i okoline, i druge, propraćene su odličnim orkestrom koji je vodio Predrag Stamenković, a sala doma kulture u Novim Banovcima bila je puna.
Kultura Stara Pazova 05.12.2016.
U pazovačkoj galeriji od večeras može publika da pogleda izložbu skulptura Boška Jovanovića i Dragana Đorđevića, a Centar za kulturu Stara Pazova najavljuje za ovaj mesec još dve izložbe, nekoliko filmskih projekcija, pozorišnih predstava, a programe pripremaju i amateri, kulturno-umetnička društva i dramske sekcije. Posebnu pažnju privlače predstave "Ko je ovde idiot?" u kojoj igraju Milan Kalinić i Srđan Ivanović i Krčmarica Mirandolina, Pozorišta Boško Buha iz Beograda, u režijii Juga Radivojevića i sa Katarinom Žutić, Andrijom Miloševićem, Goran Jeftićem, Nenadom Nenadovićem u glavnom ulogama. Sa poznatim glumcima imaće priliku da se druže i najmlađi. Slobodan Boba Ninković u glavnoj ulozi dolazi sa predstavom za decu Mama voli bebu. U pazovačke bioskope stiže nova domaća komedija Stado.
Sport Stari Banovci 05.12.2016.
Košarkaši Dunava iz Starih Banovaca u devetom kolu Košarkaške lige Srbije poraženi su u Kruševcu od ekipe Napredak Rubin sa 72:63. Dunav je nakon ovog meča osmi na tabeli sa 14. bodova. Sledeću utakmicu starobanovčani će igrati u Staroj Pazovi u subotu protiv Sloge iz Kraljeva.
Sport Stara Pazova 05.12.2016.
Odbojkaši Jedinstva u osmom kolu Superlige u Staroj Pazovi su poraženi od Crvene Zvezde iz beograda sa 3:2 u setovima. Jedinstvo nakon ovog kola ima jednu pobedu i sa pet bodova je deveto na tabeli. U osmom kolu Prve lige odbojkašice Omladinca pobedile su u Novim Banovcima Smederevo sa 3:2.
Info Stara Pazova 05.12.2016.
Udruženje Roma „Romano ilo“ iz Belegiša uz finansijsku podršku Fonda za otvoreno društvo realizuje projekat „Uspešne Romkinje iz romskih naselja“ čiji je cilj podizanje nivoa razumevanja šire zajednice o nepovoljnom položaju Romkinja u romskim naseljima u manjim mestima, njihovoj borbi i uspesima, kao i doprinos ukidanju negativnih stereotipa o Romkinjama u romsmkim naseljima. Dvadesetominutni dokumentarni film bavi se ličnim životnim pričama četiri Romkinje sa teritorije opštine Stara Pazova koje se uspešno bave različitim zanimanjima. Dokumentarni film „Uspešne Romkinje iz romskih naselja“ premijerno će biti prikazan na Radio– televiziji Stara Pazova večeras, 5. decembra u 20,05 časova.
Info Stara Pazova 05.12.2016.
U okviru obeležavanja Međunarodnog dana volontera, 5. decembra, Crveni Krst opštine Stara Pazova uputio je poziv svim zainteresovanim građanima opštine da se prijave i postanu volonteri u Crvenom krstu, te da time pokažu humanost, nepristrasnost, neutralnost, nezavisnost, dobrovoljnost, jedinstvo i univerzalnost.
Info Vojka 03.12.2016.
Zbog rekonstrukcije centra mesta, u ponedeljak 5. decembra ujutru, doći će do značajnih izmena u režimu saobraćaja u Vojki. Ljuban Skopljak, predsednik Saveta Mesne zajednice Vojka je gostujući u našem programu najavio da prva dva autobuska stajališta iz pravca Stare Pazove ostaju u funkciji, a autobusko stajalište u centru biće izmešteno u ulicu Nešinu, za oba pravca. Stajalište u Karađorđevoj ulici, iz pravca Krnješevaca biće pomereno pedesetak metara do parkinga kod groblja. Autobuski saobraćaj iz pravca Stare Pazove kretaće se do raskrsnice sa ulicom Vojvode Putnika, kojom će autobusi ići do Solunske, zatim, Save Čobanovića odakle ulaze u ulicu Nešinu gde su i alternativna stajališta. Autobusi odatle idu ulicom Stevana Popova, do ulice Sestara Grujić ka Krnješevcima. Putnička vozila i kamioni iz pravca Krnješevaca skretaće u ulicu Sestara Grujić, zatim Braće Ninković, i ulicom Dušana Đurića prema Novoj Pazovi. Iz pravca Stare Pazove putnička vozila i kamioni skretaće levo, u Vojvođansku ulicu, zatim Solunsku, Bosansku, Save Kovačevića, odakle skreću levo u ulicu Dušana Đurića ka Novoj Pazovi, ili desno, u ulicu Braće Ninković i Sestara Grujić, ka Krnješevcima. Skopljak je meštane Lenjinove ulice obavestio da će morati da koriste ulice: Svetoga Save, Bogosava Grujina, Nikole Filipina, do raskrsnice Karađorđeve i ulice Sestara Grujić prema Novoj Pazovi. Za očekivati je da novi režim saobraćaja bude na snazi narednih petnaest dana, postavljena je odgovarajuća saobraćajna signalizacija, a Skopljak je zamolio učesnike u saobraćaju za razumevanje i da prilagode vožnju uslovima.
Politika Stara Pazova 02.12.2016.
Osnivačka Skupština Ženske odborničke mreže opštine Stara Pazova održana je u zgradi Skupštine opštine Stara Pazova, a u okviru osnivanja pomenute odborničke mreže koja okuplja odbornice iz različitih stranaka u Skupštini opštine Stara Pazova predstavljen je i novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici. Prema rečima koordinatorke ženske odborničke mreče Dragane Stević, cilj formiranja Ženske odborničke mreže u novom sazivu u opštini Stara Paszova je poboljšanje položaja žena u obrazovanju, ekonomskom životu, učešću u politici i javnom životu, suzbijanju nasilja, poboljšanju kvaliteta života i zdravlja žena.Stevička je izjavila da će ova neformalna parlamentarna grupa u narednom periodu delovati u svim naseljima staropazovačke opštine. Uoči samog osnivanja blizu stotanak građana i građanki staropazovačke opštine, među kojima i zamenik predsednika opštine Milan Beara, potpisalo je inicijativu kojom bi se 18. maj proglasio Danom sećanja na ubijene žrtve nasilja, s obzirom da je u maju prošle godine za 72 sata ubijeno 7 žena, saopštili su predstavnici Autonomnog centra Vojvodine, inicijatori ove akcije. Osnivanje stopazovačke Ženske odborničke mreže koju čine 15 odbornica lokalnog parlamenta podržala je i Ženska parlamentarna mreža Skupštine Vojvodine. Potpisivanju pomenute inicijative i predstavljanju novog Zakona o sprečavanju nasilja u porodice prisustvovale su i poslanice pokrajinske i republičke Vlade. Na ovu temu govorili su i predstavnici staropazovačkog Centra za socijalni rad, MUP-a, Doma zdravlja, kao i predstavnica lokalne samouprave zadužena za rodnu ravnopravnost.
Info Nova Pazova 02.12.2016.
Povodom desete godišnjice formiranja, 204.-te vazduhoplovne brigade koja bazira na aerodromu Batajnica, predsednik Srbije Tomislav Nikolić odlikovao je ovu jedinicu Ordenom za zasluge u odbrani i bezbednosti trećeg stepena, koji je zameniku komandanta, pukovniku Željku Biliću, uručio Milorad Simić, izaslanik predsednika republike. U kraćem obraćanju pukovnik Bilić je podsetio na 1949. godinu, na formiranje 204. lovačkog avijacijskog puka, i naglasio da svetle tradicije nadahnjuju i danas pripadnike jedinice da odgovorno izvršavaju zadatke. Milorad Simić je preneo čestitke i pozdrave predsednik Srbije, pozdravio penzionisane pripadnike brigade i podsetio na vazduhoplovce koji su poginuli u borbama za slobodu. Nakon svečanog defilea, za isticanje u radu uručene su diplome Odeljenje majora Zorana Radosavljevića, a izaslaniku predsednika Srbije, Generalu Ljubiši Dikoviću, komandantu ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane generalu Ranku Živaku i bivšem komandatu brigade, brigadnom generalu u penziji Mirku Vraniću, uručene su makete vazduhoplova iz sastava brigade.
Info Stara Pazova 02.12.2016.
U ponedeljak u 12.00 časova u zgradi Opštine Stara Pazova biće održan sastanak predstavnika staropazovačke opštine i državnog sekretara u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, Ivana Bošnjaka. Teme razgovora biće nadležnosti Ministarstva i usaglašavanje sa izmenama Zakona o lokalnoj samoupravi. Biće reči i o planovima Ministarstva za 2017. godinu, odnosno, upoznavanje sa obavezama lokalnih samouprava u predstojećoj godini. Sastanku će prisustvovati: Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova, Milan Beara, zamenik predsednika Opštine i Marina Savić, pomoćnica predsednika Opštine Stara Pazova.
Info Stara Pazova 02.12.2016.
Dana 03.12.2016. godine u Novoj Pazovi u periodu od 09 do 13 časova bez struje u industrijskoj zoni će biti trafostanice Zorčić i Energosistem, a u periodu od 10:30 do 11:30 u Novoj Pazovi bez struje će biti trafostanica Lidl.
Info Stara Pazova 02.12.2016.
Povodom predstojećeg Sajma turizma u Beogradu, TO opštine Stara Pazova organizovala je prvi radni sastanak svih turističkih organizacija Srema radi dogovora oko zajedničkog izlaganja na štandu pod nazivom “Divan je kićeni Srem”. Trebalo bi da učestvuje oko devet TO, na prostoru oko 100 kvadratnih metara, a umesto Surčina koji je bio učesnik prošle godine, priključiće im se TO opštine Sremski Karlovci. Regionalno umrežavanja svih turističkih organizacija sremskih opština, pruža veću vidljivost turističkih potencijala i nudi bogatiju ponudu zainteresovanim turistima. Zajedničke ideje i stavove kao i preciznije dogovore kako će se koja TO predstaviti na Sajmu u cilju što bolje promocije biće utančeni na sledećem radnom satranku sredinom decembra u Šidu.
Info Novi Banovci 02.12.2016.
Povodom 65-te godišnjice uspešnog rada, Kulturno umetničko društvo „Branko Radičević“ iz Novih Banovaca organizuje sutra u 19.00 časova, u domu kulture svečani koncert. Po rečima Vojislava Simića, umetničkog direktora, predstaviće se sve sekcije kolektiva koji okuplja preko 120 članova, a u subotu će nastupiti i vetarani.
Koncert će biti solistički, bez gostiju među učesnicima, ova godina je po rečima Simića za novobanovački „Radičević“ bila uspešna, bilo je zapaženih nastupa na smotrama.
Sport Stari Banovci 02.12.2016.
Košarkaši Dunava iz Starih Banovaca u devetom kolu Košarkaške lige Srbije igraće u Kruševcu protiv ekipe Napredak Rubin. Dunav se pred ovu utakmicu nalazi na petom mestu na tabeli i ima 13. bodova, dok je tim iz Kruševca je jedanaseti sa 11. bodova. Utakmica u Kruševcu će sutra početi u 19. časova.
Sport Stara Pazova 02.12.2016.
Odbojkaši Jedinstva će sutra u osmom kolu Superlige u Staroj Pazovi dočekati Crvenu Zvezdu zvaničnog prvaka Srbije. Utakmica će se igrati u hali u ulici Branka Radičevića i počeće u 19. časova. U osmom kolu Prve lige odbojkašice Omladinca će u nedelju u Novim Banovcima dočekati ekipu Smedereva. Utakmica će se igrati u hali osnovne škole „Nikla Tesla“ i počeće u 17. časova.
Info Stara Pazova 02.12.2016.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi i Inđiji su uhapsili N.Š. (25), V.J. (29), N.J. (22) iz Belegiša i J.B. (22) iz Starih Banovaca, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili šest teških krađa. Oni se terete da su prošlog meseca, u toku noći, podesnim predmetom obili šest prodavnica na području opština Inđija i Stara Pazova iz kojih su ukrali veću količinu cigareta. Po nalogu nadležnog tužioca, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti dovedeni na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Staroj Pazovi.
Info Stara Pazova 02.12.2016.
Crveni krst Opštine Stara Pazova je povodom svetskog dana borbe protiv side delio sugrađanima na gradskom trgu i u srednjoj školi edukativne brošure i kondome. Akcija je organizovana u saradnji sa Crvenim krstom Vojvodine i Srbije. Niz aktivnosti i javnih manifestacija povodom Svetskog dana borbe protiv side, pa je tako i ova imala za cilj da se skrene pažnja na prevenciju, stoga su deljeni i kondomi. Ceo mesec decembar će biti u znaku serije predavanja i interaktivnih radionica pre svega u srednjim školama, jer u CK smatraju, da je upravo ova grupa građana rizična zbog svoje znatiželje i smelosti.
Info Stara Pazova 02.12.2016.
Briga o deci i zdravstvena zaštita dva su strateška cilja Rotari kluba Stara Pazova i s tom namenom, sutra organizuje humanitarnu predstavu. Sredstava od ulaznica i dodatna, koje će donirati klub, namenjena su za kupovinu četiri oksimetra za potrebe dečjih dispanzera pazovačkog doma zdravlja. Pozorišnu predstavu „Hedersfild“ u izvođenju pozorišta „Kastelum“ iz Kostolca Rotari klub organizuju u saradnji sa Centrom za kulturu, a biće odigrana u pozorišnoj sali u Staroj Pazovi večeras u 20 časova.
Info Stara Pazova 02.12.2016.
Spomen kuća Janka Čmelika u Staroj Pazovi nedavno je opet bila na udaru vandala. Kuća je ispisana, po njoj su izlepljeni posteri, a otkinut je kućni broj i daske sa kapije. Bacanje kamenica i limenki u dvorište i na kuću, kao i udaranje na kapiju i vrata uz pogrdne uzvike, sporadično se ponavlja, već dugi niz godina, rekla je domarka Čmelikove kuće, Vjeročka Podlavicki. Ona je sama prekrečila natpise i skinula postere nagih žena,ali strahuje da će se ovaj nemili događaj opet ponoviti. Agresija na ovaj spomen dom, simbol antifašističkog otpora Slovaka u Staroj Pazovi, pokazuje malo znanja, a još manje poštovanja, prema istoriji.
Info Stara Pazova 02.12.2016.
Dva učenika iz opštine Stara Pazova izabrana su za članove Panela mladih savetnika Zaštitnika građana koji će imati priliku da prenesu Zaštitniku građana i njegovoj zamenici za prava deteta teme koje su važne deci i mladima, ukažu na problemem sa kojima se susreću i pokrenu pitanja od značaja koji će unaprediti položaj dece i mladih u Srbiji. Panel mladih savetnika Zaštitnika građana formiran je 2010. godine i predstavlja grupu od 30 dece i mladih među kojima su se našli i Stefan Grubješić iz Stare Pazove i Ognjen Pavlović iz Nove Pazove, učenici 8. razreda koji će 10. decembra lično razgovarati sa Zašititnikom građana. Stefan i Ognjen jedini su učenici iz Srema koji će u susretima sa Zaštitnikom građana imati priliku da iznesu svoje predloge u cilju poboljšanja njihovog položaja i ukažu na probleme mladih.
Info Stara Pazova 02.12.2016.
Zbog povećanog broja zahteva za zamenu lične karte na starom obrascu, obaveštavamo građane, da se od sutra, 1.12. pa do 31.12.2016. godine, uvodi celodnevno radno vreme nadležnih šaltera za izdavanje ličnih karti i pasoša i to: radnim danom, subotom i nedeljom od 08,00 do 20,00 časova. Ovo radno vreme važi za sedište Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici i policijske stanice u Rumi, Staroj Pazovi, Inđiji, Pećincima, Irigu i Šidu. Termini za prijem zahteva se mogu zakazati od 07,00 časova pa nadalje, na šalterima za podnošenje zahteva za lične karte i pasoše.
Firma Eurostroj iz Stare Pazove zapošljava trgovca u maloprodajnom objektu Praktiker. Pored rasvete i elektromaterijala, u prodavnici Praktiker u ponudi je širok asortiman šrafovske robe, ručnog, baštenskog i elektro alata, profi i hobi program. Ako ste komunikativni, vredni, imate iskustvo rada kao trgovac, prijavite se ili nam dostavite Vašu radnu biografiju.Poželjno je da kandidati budu elektotehničke struke ili da imaju osnovno znanje u navedenoj oblasti. Zainteresovai kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj: 063/267 032, ili poslati svoju radnu biografiju na e-mail: hr.mng@eurostroj.rs.
Potrebni radnici za rad u perionici veša u Staroj Pazovi.Zainteresovani kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj 069/40-51-500 kao i na broj telefona 063/24-41-76.
Firmi Moto-plast doo koja se bavi proizvodnjom folije, potrebni proizvodni operateri sa ili bez radnog iskustva za rad u proizvodnom pogonu u Novoj Pazovi. Rad je organizovan u smenama. Svoju radnu biografiju sa nazivom pozicije za koju konkurišete,zainteresovani kandidati mogu poslati na e-mail adresu: info@motoplast.rs ili doći lično u prostorije firme u ulici Njegoševa 111 u Novoj Pazovi.Za više informacija zvati na telefon broj 022/323-584 kao i na broj 022/323-364 svakog radnog dana od 8 do 16 časova.
Potrebni radnici muškog pola , za rad na presama u proizvodnji bakelitnih toalet dasaka. Zainteresovani kadidati sve informacije mogu dobiti na telefon broj 063/450-426 u periodu od 08 do 14 časova.
Predstavništvu kanadske firme Integrity iz Stare Pazove, potrebni radnici u proizvodnji. Prijave na telefone 022/310-147 i 060/508-0844 ili doći lično u sedište firme Golubinački put bb.
Stovarištu Šovljanski iz Starih Banovaca hitno potrebna dva fizička radnika. Za više informacija doći lično na adresu Grčka 2, ili pozvati na telefon broj 022/310-608.
Usled proširenja proizvodnih kapaciteta kompanija IGB AUTOMOTIV raspisuje konkurs za prijem 100 radnika u proizvodnom pogonu u Inđiji. Konkurs je otvoren do 1. juna. Prijave i biografije možete poslati na e-mail adresu prijava@bauerhin.rs ili direktno predati u kompaniji.
Potrebne žene za prodaju sladoleda u Novoj i Staroj Pazovi.Zainteresovane kandidatkinje mogu se javiti na broj telefona 060/5108333.
Kompaniji DIS su potrebni mladi, vredni i ambiciozni ljudi na sledećim pozicijama u marketu u Novoj Pazovi: prodavac- izlagač, kasir, prodavac na odeljenju voća i povrća, prodavac na odeljenju delikatesa i gotovih jela, mesar, magacioner, referent nabavke, poslovođa, vozač- dostavljač, Direktor marketa. Prijave sa kratkom biografijom i fotografijom posalti na hr@dis.rs ili se prijavite putem upitnika na sajtu www.dismarket.rs. Konkurs je otvoren do kraja juna.