Pregled vesti za Februar 2016.


Ekonomija Stara Pazova 29.02.2016.
Miškone plastik, firma sa dugogodišnjom tradicijom, proizvodi široku lepezu proizvoda od plastike, bavi se i izradom alata, a preko 50 posto proizvoda plasman nalazi na inostranim tržištima. Odlikuje je godišnji rast proizvodnje od 10 do 12 procenata, a direktor Miroslav Radišić Miško, kaže da je evidentan nedostatak kvalitetnih majstora i da je sve prisutniji problem naplate kako od domaćih tako i od inostranih kupaca. Firma posluje na preko 4 hiljade kvadrata, ne planira otvaranje maloprodajnih objekata jer bi ugrozila svoje velike kupce, a jedini je proizvođač „ratan“ plastike u ovom delu Balkana.
Politika Stara Pazova 29.02.2016.
Danas je održana 40. sednica Skupštine opštine Stara Pazova na kojoj je jednoglasno usvojen predlog odborničkih grupa za donošenje rešenja o imenovanju Opštinske izborne komisije. Na početku ovog zasedanja predsedavajući Radoje Blagojević obavestio je odbornike u Skupštini o novoj odborničkoj grupi DS - DSS. Nakon konsultacija, odborničke grupe izvestile su predsednika Skupštine Radoja Blagojevića da opštinska izborna komisija treba da broji 12 članova u stalnom sastavu i to u odnosu 6-2-2-2. Šest članova opštinske izborne komisije predložila je odbornička grupa Pokrenimo Srbiju – Tomislav Nikolić.
Za članove su predloženi: Siniša Delić, za njegovog zamenika Renata Radanović Kudić, zatim Branislav Čobanović, za njegovog zamenika Nikola Milaš, Sanja Grbić, za zamenika Srbislav Knežević, Branka Stanojević, za zamenika Olivera Antić, Danica Grebović, a za zamenika Gordana Marjanović. Odbornička grupa Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija predložila je sledeće članove i njihove zamenike: Slavojka Đuričin član, Vanja Marčetić zamenik člana, Nikolina Brdar Vorkapić član i Goran Milanović kao zamenik člana. Odbornička grupa Socijaldemokratska stranka – Pazovački pokret predložila je Tatjanu Stojanović i Dejana Vranića kao članove i Nenada Ostojića i Gorana Radosavljevića kao zamenike, dok je odbornička grupa DS –DSS predložila kao članove Radosava Gvozdića i Slavicu Obradović, a za zamenike Miloša Garića i Ivana Kolića.
Kultura Stara Pazova 29.02.2016.
Slovačko pozorište VHV, scena u Staroj Pazovi, izvelo je još jednu uspešnu premijeru u sezoni 2015/2016. Nakon koreodrame „Ad Infinitum”, usledila je jedna od najpoznatijih i svakako najomiljenijih crnohumornih komedija svih vremena „Maratonci trče počasni krug”, kultno delo velikog pisca Dušana Kovačevića. Reditelj Aleksander Bako, sa dobrom glumačkoм podelom obnovio je ovu predstavu nakon više od decenije, kada su se na scenu vratili i poznati glumci: Šćefan Kiš i Zlatko Fabri i zajedno sa Zdenkom Kožikom, Jankom Šarkezijem, Vladimirom Verešom, Igorom Pisklom izazvali buru aplauza u prepunoj pozorišnoj sali.
Info Stari Banovci 29.02.2016.
U prepunoj crkvi Prenos moštiju Svetog oca Nikolaja u Starim Banovcima sinoć je održan humanitarni koncert duhovne muzike za pomoć Ivani Đorđević. Ova devetogodišnja devojčica se bori sa ozbiljnim zdravstvenim problemom zbog kojeg joj je ugrožen vid, a potreban joj je novac za lečenje u SAD-u. Na koncertu su učestvovali: Crkveno – pjevačko društvo „Ostrog” iz Novih Banovaca, hor Sveti Vladika Nikolaj iz Nove Pazove, srpski pravoslavni pojci iz hrama Svetog Save u Beogradu, istaknuti guslari, a do sada je ukupno sakupljeno 30 hiljada dolara, dok za operaciju, koja se očekuje u martu, treba 90 hiljada.
Sport Belegiš 29.02.2016.
U velikom derbiju 19. kola Druge muške lige košarkaši Dunava iz Starih Banovaca poraženi su u Belegišu od Dinamika iz Beograda sa 81:67, koji na prvom mestu sada ima 34 boda, dok je Dunav drugi sa bodom manje. Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove revanširale su se Vizuri za nedavni poraz u finalu kupa Srbije, pošto su ih na Novom Beogradu u derbiju 17. kola Viner štediša Superlige pobedile sa 3:1. Jedinstvo je kolo pre kraja prvenstva pred plej-of treće na tabeli sa 36 bodova, a Vizura je druga sa 37 bodova.
Info Stara Pazova 27.02.2016.
Koji su sve kriterijumi koje poseduje vaspitno – obrazovna ustanova istaknuta kao primer dobre prakse moglo se čuti na konferenciji “kvalitet i kontinuitet u razvoju ustanova” koju je danas organizovala OŠ Simeon Aranicki u Staroj Pazovi sa ciljem unapređivanja kvaliteta rada škola i predškolskih ustanova kroz međusobnu razmenu iskustava. Dve ustanove sa teritorije opštine Stara Pazova su istaknute kao dobri primeri OŠ Simeon Aranicki i PU Radost iz Novih Banovaca. Ova konferencija je akreditovana u Pedagoškom zavodu Vojvodine i na nju su pozvane sve osnovne i srednje škole, kao i predškolske ustanove Vojvodine, a prisustvovali su i učestvovali predstavnici Školske uprave Novi Sad i Zavoda za vrednovanje kvaliteta rada obrazovnih ustanova. Konferenciji je prisustvovala i sve prisutne ppozdravila u ime opštine Stara Pazova narodna poslanica Ljibuška Lakatoš.
Život Stara Pazova 27.02.2016.
Opština Stara Pazova i njeni građani su proteklih dana bili veoma humani, kao i svaki put kada nekome treba pomoć. Ovoga puta u Putnikovom podrumčetu u Staroj Pazovi organizovana je uspešna humanitarna žurka za podršku i pomoć našem sugrađaninu Nikoli Vulinoviću koji se trenutno nalazi na lečenju, a bori se sa karcinomom karlične kosti. Na žurci je prikupljeno više od 120.000 dinara. Ovu humanitarnu žurku pomogli su brojni staropazovčani i firme. Za odličnu atmosferu pobrinuli su se muzičari iz Beograda. Za mart mesec u planu je još jedna svirka sa koje bi sakupljeni novac takođe bio namenjen za Nikolino lečenje.
Kultura Stara Pazova 27.02.2016.
„Kada sam pre 7 godina počeo da istražujem istoriju uglednih pazovačkih porodica, otkrio sam svet, koji je dao lice i dušu Staroj Pazovi|”, rekao je sinoć Milivoj Kovačević na promociji svoje publikacije Pazovačke porodice. U njoj je obuhvaćeno 18 porodica, koje su živele na kraju 19. i u prvoj polovini 20. veka.
Promocija u velikoj sali bele zgrade je izazvala veliko interesovanje brojnih Staropazovčana, među kojima su bili i potomci porodica, čiji je istorijat Kovačević istraživao. O njegovom radu su govorili Miloš Lazić, direktor RTV Stara Pazova, u čijoj je produkciji urađen tv serijal Pazovačke porodice, Janko Horvat, hroničar i Katarina Vereš, hroničar i arhivar, koji su ujedno bili saradnici pri ovom istraživanju. Publikacija se mogla kupiti za 200 dinara uz autorov potpis.
Život Stara Pazova 27.02.2016.
Lepa tradicija koju organizuje Udruženje hranitelja“ Široko srce“ uz pomoć opštine Stara Pazova, proslava dečijih rođendana, nastavlja se i ove godine. Po običaju svake poslednje subote u mesecu obeležavaju se rođendani dece iz hraniteljskih porodica, tako je bilo i ove kada je svoj rođendan proslavilo pet mališana. Lepo iznenađenje za ove mališane pripremila je MZ Stara Pazova u vidu paketića, a proslava je i ovoga puta održana u klubu za dnevni boravak u staropazovačkom parku.
Kultura Stara Pazova 27.02.2016.
Legendarni „Maratonci trče počasni krug” Dušana Kovačevića, premijerno stižu na daske pazovačkog pozorišta u nedelju u 20 časova. Ovaj kultni naslov, u režiji Aleksandera Baka, igralo je Slovačko pozorište VHV pre više od deceniju na maloj sceni, sada je komad postavljen na veliku scenu. U ulogama će se naći Milan Dudić, Zlatko Fabri, Zdenko Kožik, Janko Šarkezi, Vladimir Vereš i drugi.
Sport Stara Pazova 27.02.2016.
Srpski teniser, staropazovčanin Dušan Lajović, plasirao se u polufinale ATP turnira u Sao Paulu. On je u četvrtfinalu savladao Portugalca Gastaa Elijasa i to sa 6:3, 4:6, 6:0, posle dva sata i 28 minuta igre.
Lajović će za protivnika u polufinalu imati 27. igrača sveta Urugvajca Pabla Kuevasa kojem je šljaka omiljena podloga. Podsetimo, Lajović je pre pobede nad Elijasom, savladao i 20. igrača sveta i prvog nosioca na turniru Benoa Pera. Turnir u Sao Paolu igra se za nagradni fond od 436.220 dolara.
Info Stara Pazova 26.02.2016.
U ponedeljak će biti održana 40. sednica Skupštine opštine Stara Pazova na kojoj će se raspravljati o predlozima odborničkih grupa za donošenje Rešenja o imenovanju Opštinske izborne komisije. Odbornička grupa „Pokrenimo Srbiju – Tomislav Nikolić“ predložila je pet članova Opštinske izborne komisije u stalnom sastavu, sa zamenicima. Odbornička grupa Socijaldemokratska stranka –Pazovački pokret predložila je tri člana sa zamenicima, isto koliko i Odbornička grupa SPS –Jedinstvena Srbija. Predloženo je ukupno 11 članova, ali 13 odbornika u skupštini, od ukupno 48, ne pripadaju nijednoj odborničkoj grupi, pa je moguće do sednice organizovanje još nekoliko odborničkih grupa.
Na prethodnoj 39-oj sednici Skupštine opštine, predsedavajući Radoje Blagojević, saopštio je sastav odborničke grupe Srpska napredna stranka i stranaka okupljenih oko SNS od 24 odbornika, a podsetio je da u skupštini deluju i odborničke grupe: Socijaldemokratska stranka - Pazovački pokret od šest odbornika i SPS – Jedinstvena Srbija koja broji pet odbornika.
Info Stara Pazova 26.02.2016.
Sutra će u OŠ „Simeon Aranicki” u Staroj Pazovi biti održana konferencija pod nazivom „Kvalitet-kontinuitet u razvoju ustanova”. Konferencija je akreditovana u Pedagoškom zavodu Vojvodine i na nju su pozvane sve osnovne i srednje škole, kao i predškolske ustanove Vojvodine, pa se očekuje oko 150 učesnika, a biće predstavljene one koje su prepoznate kao primeri dobre prakse. Cilj je da se sažmu i vide kvaliteti u ovim ustanovama, razmene iskustva, ali i da se porazgovara o eventualnim slabostima i nedostacima. Biće prisutni i predstavnici iz Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, kao i savetnici iz školske uprave.
Info Stara Pazova 26.02.2016.
U osnovnoj školi „Boško Palkovljević Pinki“ u Staroj Pazovi sutra će biti održano opštinsko takmičenje iz matematike. Pravo učešća imaju učenici od 3. do 8. razreda i zato ono bude uvek najbrojnije, kaže Vesna Stepanović, pedagog u školi Pinki. Ove godine je prijavljeno 177 učenika iz svih 9 osnovnih škola u staropazovačkoj opštini. Rešavanje testova počinje u 10 časova. Škola Pinki će biti i domaćin okružnog takmičenja, koje treba po redosledu takmičenja da bude 19. marta a ko će se na to plasirati, biće poznato već u sobotu u popodnevnim časovima.
Info Stari Banovci 26.02.2016.
U crkvi Svetog oca Nikolaja u Starim Banovcima sa početkom u 18 časova u nedelju će biti održan humanitarni koncert za pomoć šestogodišnjoj Ivani Đorđević koja se bori sa ozbiljnim zdravstvenim problemom zbog kojeg joj je ugrožen vid, a potreban joj je novac za lečenje u SAD-u. Na koncertu će učestvovati crkveno – pevačko društvo „Ostrog” iz Novih Banovaca, hor Sveti Vladika Nikolaj iz Nove Pazove, srpski pravoslavni pojci iz hrama Svetog Save u Beogradu, istaknuti guslari, a za sve posetioce pripremljena su i mala iznenađenja.
Ovo je prava prilika za sve ljubitelje duhovne muzike da uživaju u horskom pevanju, a ujedno i da budu humani i svojim skromnim prilogom pomognu ovoj hrabroj devojčici da što pre ozdravi.
Kultura Stara Pazova 26.02.2016.
Nedelju dana nakon odlaska velikana svetske književnosti Umberta Eka, Biblioteka Dositej Obradović u Staroj Pazovi je organizovala omaž ovom eruditi, filozofu, misliocu. On se za života uvrstio u klasike svetske književnosti i zauzeo dostojno mesto u njenoj istoriji, rekao je Branko Rakočević, profesor svetske knjiženosti, koji je pripremio ovo književno veče. Ime ruže prvi roman je Umbertu Eku doneo i najveću slavu, ali tu su svakako i romani Ostrva dana pređašnjeg, Tajanstveni plamen kraljice Loare, Praško groblje i Nulti roman, koji je na srpskom jeziku izdat nekoliko meseci pre autorove smrti.
Skoro sva Ekova dela se nalaze u staropazovačkoj biblioteci, istakla je direktorka Nataša Filip. Sinoć je predstavljen i roman Nulti broj a odlomke su čitali Veno Nehvatal, Milica Dudić, Jelena Vučkovac i Nikolina Vujević.
Sport Belegiš 26.02.2016.
U Belegišu sutra će se u velikom derbiju 19. kola Druge muške lige sastati košarkaši Dunava iz Starih Banovaca i Dinamika iz Beograda. Obe ekipe imaju isti broj bodova, po 32 i dele prva dva mesta na tabeli, uz 14 pobeda i po 4 poraza. Utakmica će se igrati u Belegišu u hali „Vera Miščević“ i počeće u 19 časova.
Sport Stara Pazova 26.02.2016.
Posle dvonedeljne pauze ovog vikenda nastavlja se prvenstvo u Viner štediša Superligi za odbojkašice. Ekipa Jedinstva iz Stare Pazove u derbiju 16. kola sastaće se sutra na Novom Beogradu sa Vizurom. Ove dve ekipe su prošle nedelje u Staroj Pazovi igrale finale kupa, Vizura je pobedila sa 3:0, pa će Jedinstvo pokušati da se revanšira. Zbog finalnog turnira kupa Srbije za odbojkaše koji se igra u Požarevcu utakmice 17. kola Prve lige su odložene za 5. mart, pa tako i meč u Staroj Pazovi između odbojkaša Jedinstva i Smederevo Carine.
Sport Stara Pazova 26.02.2016.
Srpski teniser Dušan Lajović 76. igrač sveta plasirao se u četvrtfinale turnira serije 250 u Sao Paulu. On je u drugom kolu pobedio Francuza Benou Pera, prvog nosioca, sa 2:1. U borbi za plasman u polufinale sastaće se sa Portugalcem Gastaom Eliasom, 140. igračem sveta. Lajović je sjajno odigrao prvi set u kojem je napravio tri brejka i na svoj servis izgubio samo jedan poen. U drugom je Per, 20. igrač sveta, oduzeo servis Srbinu kod rezultata 4:4, da bi u poslednjem odlučivali detalji. Francuz je na startu trećeg seta napravio novi brejk, međutim, Lajović je već u sledećem uzvratio istom merom. Odluka je pala u osmom gemu ovog seta, kada je 76. teniser sveta ponovo oduzeo servis rivalu i potom na svoj servis završio meč.
Info Stara Pazova 25.02.2016.
Krajem februara ističe rok za učešće na konkursu Pokreni se za posao, gde nezaposlena lica mogu da konkurišu za podršku ili unapređenje malih i porodičnih preduzeća, izjavio je za RTV Stara Pazova, predstavnik Projekta „Pokreni se za posao”, Aca Ilić iz Niša. Projekat se realizuje uz finansijsku podršku kompanije Filip Moris, a učesnik čija ideja dobije podršku stiče pravo na donaciju u opremi u vrednosti od 240 hiljada dinara. Za proteklih šest godina programa, pokrenuto je ili unapređeno 490 malih preduzeća, od kojih sva i dalje uspešno posluju i u kojima je danas uposleno više od 1.500 ljudi. Ove godine još 100 novih malih preduzeća biće podržano širom Srbije, a Staropazovčanin Zoran Stošić je jedan od uspešnih učesnika ovog projekta.
Info Stara Pazova 25.02.2016.
Pripadnici 204. Vazduhoplovne brigade koja se bazira na aerodromu Batajnica, danas su učenicima Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki“ predstavili detalje i uslove upisa u vojnu gimnaziju i srednje stručne vojne škole. Prisustvovalo je svih 113 učenika osmog razreda, a direktor Milan Predojević, kaže da je do sada u svakoj generaciji bilo interesovanja za vojni poziv. O vojnom pozivu, i poslovima programiranja u vojsci, govorio je potporučnik Nikola Lazović, a Petar Stefanović, takođe potporučnik, je rekao da je vojni poziv njegova porodična tradicija.
Školovao se u Americi, a sada je pilot na avionu “super galeb G 4”. Posle dvadeset godina, u narednoj školskoj godini ponovo se uvodi srednjoškolsko stručno obrazovanje podoficira Vojske Srbije. Na redovno četvorogodišnje školovanje, na smer "Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana” biće upisana 46. klasa sa 30 učenika i učenica.
Info Stara Pazova 25.02.2016.
U petak u Putnikovom podrumčetu biće organizovana humanitarna žurka „Pomozimo Nikoli Vulinoviću.“ Ulaznice su 500 dinara. Ukoliko niste u mogućnosti da prisustvujete žurci, a želite da pomognete u lečenju Nikole Vulinovića, kartu možete kupiti u kafeu Central u centru Stare Pazove.
Info Novi Banovci 25.02.2016.
U prepunoj sali Doma kulture u Novim Banovcima, pred više od 500 gledalaca, sinoć je održan humanitarni koncert za tridesetogodišnjeg Igora Pavlovića. Na koncertu su nastupili: Milan Topalović Topalko, Crni biseri i Goran Ristić Goci. Prikupljen novac ići će u svrhe Igorovog odlaska u Beč na četvrtu operaciju, transplataciju matičnih ćelija. Za odlazak u Beč i operaciju potrebno je 11.000 evra. Organizator ovog humanitarnog koncerta bila je MZ Novi Banovci.
Kultura Stara Pazova 25.02.2016.
Predrasuda je da učenici tehničkih srednjih škola ne posećuju biblioteku i ne čitaju knjige, dokazali su upravo đaci staropazovačke srednje tehničke škole na oglednom času u biblioteci gde su prezentovali kulturu čitanja i učenja. Dobro osmišljeni ogledni čas učenici su pripremili zajedno sa svojim profesorima, a akcenat je dat na učenje, čitanje i korišćenje biblioteke upravo u ove svrhe. Pokazali su umeće pravilnog čitanja i izgovora kroz čitanje pesama i članaka. Kao znak veoma dobre saradnje sa staropazovačkom bibliotekom koja je takođe učestvovala u organizaciji ovog događaja, đaci su za direktorku biblioteke Natašu Filip pripremili prigodan poklon.
Info Golubinci 25.02.2016.
U petak 26. februara u mestu Golubinci od 9 do 12 časova zbog elektromontažnih radova struje neće imati trafostanice Mihajla Pupina i Grobljanska, a tu su ulice: Grobljanska, Sremska, deo Nikole Tesle i Vojvođanska. U slučaju loših vremenskih uslova radovi će biti odloženi.
Sport Stara Pazova 25.02.2016.
Marija Kolarević, članica Streljačke družine "Jedinstvo" iz Stare Pazove, u sastavu reprezentacije Srbije osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Đeru, u Mađarskoj, za juniorsku reprezentaciju. Srbija je upucala ukupno 1.242,1 krugova, a Marija Kolarević je upucala 412,6 krugova, Sanja Vukašinović koja je takođe bila član ekipe, je upucala 414,6 krugova, a Milica Babić 414,9 krugova. Naša reprezentacija je postavila i novi državni rekord. Drugo mesto osvojila je Rusija, a treće Nemačka. U ekipnoj konkurenciji na prvenstvu za juniorke takmičilo se 18 reprezentacija, a gađalo se standardnom vazdušnom puškom. Marija kolarević je u pojedinačnoj konkurenciji osvojila 14. mesto, nedostajalo je 0,8 krugova za plasman u finale. Evropsko prvenstvo u Đeru završava se 27. februara.
Info Stara Pazova 24.02.2016.
JKP Čistoća nakon 10 godina organizuje javno nadmetanje, odnosno licitaciju tezgi i betonskih mesta na pijacama na teritoriji opštine Stara Pazova. Licitacija će biti održana sutra sa početkom u 12 časova u maloj sali Bele zgrade u Staroj Pazovi. Pravo učešća na licitaciji imaju oni ponuđači koji ispunjavaju uslove predviđene Zakonom o trgovini, Zakonom o veterinarstvu, Pravilnikom o minimalnim tehničkim uslovima za obavljanje prometa robe i vršenje usluga i Odlukom o pijacama, a to su pravna, fizička lica i preduzetnici koji dostave dokaze o ispunjavanju uslova i potvrdu o uplaćenom depozitu, izjavio je za RTV Stara Pazova Jovica Gagrica direktor JKP Čistoća. Licitacioni korak za pijace u Staroj, Novoj Pazovi i novim Banovcima iznosi 1000, a za sva ostala mesta 500 dinara.
Info Stara Pazova 24.02.2016.
Sinoć, u Kulturno-poslovnom centru u Novoj Pazovi, doktor Aleksandar Omerović, direktor Doma zdravlja „Dr J.J.Zmaj“ Stara Pazova održao je predavanje o bronhijalnoj astmi, koja je vrlo česta u našoj populaciji, a pogađa i decu i odrasle, ali koja može da se kontroliše kvalitetnim lekovima i pravovremenom kontrolom. Cilj ovog predavanja, kao i ostalih koja će zdravstveni radnici staropazovačkog Doma zdravlja organizovati u svim mesnim zajednicama opštine Stara Pazova je da se u jednom drugačijem ambijentu i opuštenijoj atmosferi porazgovara sa građanima o jednostavnim životnim temama koje se tiču zdravstva, gde oni mogu da postavljaju pitanja, ali i da dobiju praktične savete. Juče su sugrađani imali priliku i da urade spirometriju, odnosno ispitaju funkciju pluća na jedan vrlo jednostavan način, izdisajnom metodom.
Kultura Stara Pazova 24.02.2016.
U petak u 19 časova u velikoj sali Bele zgrade u Staroj Pazovi biće održana prezentacija prve publikacije „Pazovačke porodice“ autora Milivoja Kovačevića. Kako sam autor kaže, istorija je takva da svakog dana možete da saznate nešto novo, pa će se tako u publikaciji naći i neke nove priče o pazovačkim porodicama, dok će neke od njih biti dopunjene novim detaljima i fotografijama. Milivoj se nada da će biti još novih publikacija, a trenutno radi na zapisniku staropazovačke čitaonice u izvornom obliku iz 1878. godine. Želja mu je, kako je rekao, da Stara Pazova dobije muzej pa je svoj istraživački rad usmerio i ka tom cilju.
Info Stara Pazova 23.02.2016.
Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je konkurs za bespovratna sredstva za priključnu mehanizaciju i opremu, a u toku su i konkursi za bespovratna sredstva za biljnu proizvodnju i stočarstvo. I na zvaničnom sajtu Opštine Stara Pazova, istaknuti su konkursi za bespovratna sredstva u primarnoj proizvodnji žitarica, industrijskog bilja, aromatičnog i lekovitog bilja, povrća, voća, grožđa i cveća. Takođe u proizvodnji kravljeg i kozijeg mleka, za tov junadi, tov u sistemu „krava - tele”, za proizvodnju prasadi za tov, odgoj ovaca i živine za proizvodnju mesa, proizvodnju konzumne ribe, meda i drugih pčelinjih proizvoda.
Najviši ukupni iznos podsticaja po podnosiocu je 2.000.000 do 5.000.000 dinara za skladišne kapacitete i hladnjače, a zahtevi se podnose Upravi za agrarna plaćanja od 1. maja do 15. oktobra.
Info Novi Banovci 23.02.2016.
Sutra u Domu kulture u Novim Banovcima sa početkom u 19 časova biće održan humanitarni koncert za tridesetogodišnjeg Igora Pavlovića. Na koncertu će nastupiti Milan Topalović Topalko, Crni biseri, Baja Mali Knindža, Goci i Laza, Era Ojdanić i drugi. Ulaz je 300 dinara, a sav prikupljen novac ide u svrhe Igorovog odlaska u Beč na operaciju kičme, odnosno transplataciju matičnih ćelija. Za odlazak u Beč i samu operaciju potrebno je prikupiti 11000 evra. Organizator ovog humanitarnog koncerta je MZ Novi Banovci.
Sport Golubinci 23.02.2016.
Proteklog vikenda odigrani su mečevi 17. kola Druge Vojvođanske lige u kuglanju. Kuglaši Jadrana iz Golubinaca igrali su u Feketiću protiv Jadrana i zabeležili ubedljivu pobedu od 7:1. Nakon ove pobede Jadran je sačuvao lidersku poziciju na tabeli sa 28 bodova.
Info Nova Pazova 22.02.2016.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novoj Pazovi su po nalogu nadležnog tužioca odredili zadržavanje do 48 časova za V.J. (36) godina, zbog sumnje da je u porodičnoj kući udario nevenčanu suprugu i naneo joj telesne povrede. Osumnjičeni je u zakonskom roku uz krivičnu prijavu za nasilje u porodici saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Staroj Pazovi, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana, saopštila je Policijska uprava Sremska Mitrovica.
Kultura Stara Pazova 22.02.2016.
Centar za kulturu Stara Pazova organizovao je danas za učenike pazovačkih škola i decu iz PU Poletarac dečju ansambl predstavu. Pozorište Boško Buha iz Beograda izvelo je Malu sirenu Ljudmile Razumovske, u režiji Milana Karadžića. Adaptacija čuvene ruske spisateljice Razumovske, razlikuje se od Diznijeve postavke, zadržala je tužan kraj iz Andersenovog originala i Mala sirena se na kraju, zbog neuzvraćene ljubavi, pretvara u morsku penu, sa porukom da ljubav pobeđuje sve. Deca su sa užitkom pratila ovaj raskošni mjuzikl, a zbog velikog interesovanja predstava je izvedena u dva termina.
Kultura Stara Pazova 22.02.2016.
U subotu je u Staroj Pazovi održana Zuzanska zabava u organizaciji SKUD-a Janko Čmelik. U programu su nastupili vokalni solisti, ponikli u ovom Društvu uz pratnju Narodnog orkestra, premijerno su se predstavile Ženska i muška pevačka grupa, u kojoj su sadašnji članovi FA Klasje, svoju solo tačku imali su i mladi muzičari, podmladak Narodnog orkestra SKUD-a koji radi pod rukovodstvom Vladislava Forgača, a učestvovale su i gošće iz Boljevaca. Kao gost na koncertu je nastupio i Slovački narodni orkestar sa solistima: Natašom Ćirković i Borisom Babikom, predstavivši pri tome pesme sa najnovijeg cedea, dok su se za humor postarali glumci iz Padine i Kovačice.
Dva sata pesme, muzike i skečeva za punu salu gledalaca nije bilo predugo, sudeći po buri aplauza i smeha, što je svakako uticalo na dobro raspoloženje, koje su brojni Pazovčani, ali i gosti iz Boljevaca preneli u hol pozorišta, gde je održana igranka.
Sport Stara Pazova 22.02.2016.
Reprezentacija Srbije u streljaštvu putuje danas na evropsko prvenstvu u mađarski grad Đer. Na spisku direktora reprezentacije Srećka Pejovića našla se i Marija Kolarević, članica streljačke družine Jedinstvo iz Stare Pazove, koja će nastupiti za juniorke i gađaće standardnom vazdušnom puškom. Pored Marije Kolarević na put kreću i Saša Iker trener reprezentacije i Slaviša Jovanović koji će biti zvanični lekar našeg nacionalnog tima. Evropsko prvenstvo u Đeru održaće se od 22. do 27. februara.
Sport Stara Pazova 21.02.2016.
Odbojkašice Vizure osvojile su drugi uzatopni trofej u Kupu Srbije. One u Staroj Pazovi u finalu jubilarnog, 50. Kupa Srbije 2016. savladale Jedinstvo sa 3:0 (25:21, 25:22 i 25:15). Izabranice Željka Tanaskovića su potpuno zasluženo odbranile trofej pošto su posle bolje igre pobedile Jedinstvo. Sem na početku meča, kada su izabranice Jove Cakovića vodile, kao i u finišu drugog seta, sve ostalo je bilo po taktu odbojkašica Vizure. Sigurnom i požrtvovanom igrom uspele su da zabeleže maksimalnu pobedu u finalnom meču. Aleksandar Boričić, predsednik OSS, predao je Ljiljani Ranković, kapitenu Vizure, pehar namenjen pobedniku Kupa Srbije. Bogdan Mamuzić, predsednik OK Jedinstvo iz Stare Pazove i predsednik Skupštine UOKPL, predao je Sari Lozo, korektoru Vizure, trofej za najbolju odbojkašicu (MVP) Finalnog turnira jubilarnog, 50. Kupa Srbije, koju je izabrao žiri takmičenja. Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova, i Nenad Golijanin, prvi potpredsednik OSS, predali su zlatne medalje odbojkašicama Vizure. Goran Ćato, predsednik UOKPL, predao je Milici Jurišić, kapitenu Jedinstva, trofej namenjen finalisti Kupa. Slobodan Milošević, generalni sekretar OSS, i Petar Bogunović, predsednik OSV, predali su srebrne medalje odbojkašicama Jedinstva. Utakmicu u dvorani „Park“ posmatralo je 1300 gledalaca. (Foto: OSS)
Sport Stara Pazova 20.02.2016.
Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove ostvarile su najveći uspeh u 85-godišnjoj istoriji kluba plasmanom u finale jubilarnog, 50. Kupa Srbije 2016. Odbojksšice Jedinstva su večeras u staropazovačkoj hali "Park", u drugom polufinalu, savladale Crvenu zvezdu sa 3:1, po setovima 21:25, 25:20, 25:11 i 25:16. Utakmicu je u veličanstvenoj atmosferi posmatralo preko 1200 gledalaca. Crvena zvezda je dobro počela meč ali je potom prepustila inicijativu domaćinu. Izabranice Jove Cakovića su posle izjednačenja na 1:1 zaigrale mnogo bolje i ubedljivo dobile naredna dva seta za konačan trijumf od 3:1. Finale jubilarnog, 50. Kupa Srbije između Vizure i Jedinstva odigraće se sutra (nedelja, 21. februar) od 18,00 časova. Utakmica će biti direktno prenošena na drugom programu Radio-televizije Srbije. (Foto: N.Negovanović)
Info Stara Pazova 20.02.2016.
Januarski računi za električnu energiju stužu sa zakašnjenjem na adrese potrošača, rok za plaćanje je 29. februar i potrošači koji do tog datuma plate račun, stiču pravo na pet posto popusta. Na računima će biti iskazana i RTV pretplata od 150 dinara od čega 120,00 dinara pripada RT Srbije, a 30.00 RT Vojvodine. Na sajtu Elektroprivrede Srbije stoji obaveštenje da ovo preduzeće nije nadležno za oslobađanje od pretplate i potrošači se usmeravaju na sajtove ovih medijskih kuća.
Info Stara Pazova 19.02.2016.
Predstavnici 204. Vazduhoplovne brigade sa aerodroma Batajnica posetili su OŠ „Simeon Aranicki“ u okviru široke, globalne akcije koje Ministarstvo odbrane Vojske Srbije sprovodi na teritoriji čitave Republike Srbije. Danas je učenicima objašnjeno šta ih sve očekuje ukoliko se odluče za upis u srednju vojnu školu, odnosno gimnaziju ili stručnu vojnu školu, a mogli su da postavljaju i pitanja vezana za tu temu. Detaljne informacije svi zainteresovani mogu dobiti u Regionalnom centru Ministarstva odbrane u Staroj Pazovi, gde se ujedno mogu i prijaviti na konkurs koji traje do 31. marta.
Sport Stara Pazova 19.02.2016.
U Staroj Pazovi sutra i u nedelju održaće se 50. jubilarni finalni turnir kupa Srbije za odbojkašice. Sutra u prvoj utakmici od 17 časova sastaće se Vizura sa Novog Beograda i NIS Spartak iz Subotice, a u 20 časova snage će odmeriti Jedinstvo i Crvena Zvezda iz Beograda. Pobednici polufinalnih mečeva igraće u finalu u nedelju od 18 časova. Sve utakmice će se igrati u hali „Park“, a ulaznice za sva tri meča mogu se kupiti po ceni od 200 dinara. Organizator turnira je odbojkaški savez Srbije, a tehnička organizacija je poverena odbojkaškom klubu Jedinstvo uz pomoć Opštine Stara Pazova.
Kultura Stara Pazova 19.02.2016.
Rat nema žensko lice, Dečaci od cinka, Černobilska molitva i Krah crvenog čoveka – Vreme sekend henda i Nobelovska beseda, dela su Svetlane Aleksijevič, dobitnice Nobelove nagrade za književnost u 2015. godini. Zaokuplja je tema učešće žena u ratu, ali piše i o sudbinama onih, koji su preživeli rat kao deca, o učesnicima rata i o postsovjetskom društvu u poslednje dve decenije. Ova nobelovka piše na ruskom jeziku a njena dela su prevedena na 30 jezika, ali ne i na srpski. Odlomke koje su sinoć u Narodnoj biblioteci Dositej Obradović u Staroj Pazovi čitali Nataša Filip, Radica Števanov, Milica Dudić, Vesna Momčilović i Jelena Vučkovac, preveo je Branko Rakočević, koji je i govorio o ovoj književnici i njenom stvaralaštvu. U toku večeri prikazani su dokumentari filmovi, snimljeni po delima Svetlane Aleksijevič.
Kultura Stara Pazova 19.02.2016.
Tradicionalni muzički program SKUD-a Janko Čmelik u Staroj Pazovi „Zuzanska zabava“ biće održan u subotu, 20. februara. Iako je program posvećen Zuzanama, koje slave imendan upravo 19. februara, cilj mu je očuvanje slovačke narodne pazovačke pesme. Uz pratnju Narodnog orkestra ovog Društva nastupiće poznati solisti, interpretatori izvorne pesme, svoj najnoviji CD predstaviće grupa Pazovački kacuri a kao gosti publiku će svojim komičnim scenama uveseliti skečeri iz Kovačice i Padine. Nakon programa, u holu pozorišne sale najavljena je igranka. Program u pozorišnoj sali počinje u 19 časova a ulaznice po ceni od 200 dinara su u prodaji.
Info Stara Pazova 18.02.2016.
Na svečanom otvaranju 38. Sajma turizma u Beogradu, premijer Srbije Aleksandar Vučić istakao je da su prioriteti Vlade u ovoj godini ulaganja u infrastrukturu banja, putnu komunikaciju i infrastrukturu u planinskim centrima, posebno Staroj planini, i uređenja Beograda, Novog Sada i Niša. Takođe, je naveo da će vlada uložiti 10 miliona evra u Dunav, posebno u deo od Apatina do Beške i od Smedereva do Kladova. Veoma je važna saradnja sa Slovenijom, koja je ovogodišnji partner Sajma turizma, a turisti iz celog sveta su dobrodošli, dodao je Vučić. Među 1153 učesnika i 55 zemalja, na sajmu učestvuje i TO opštine Stara Pazova, na zajedničkom štandu Divan je kićeni Srem, a predstaviće staropazovačku opštinu kroz mnogobrojne radionice i prezentacije, koje će održati udruženja žena sa teritorije naše opštine. Pored tradicionalnih jela, kolača, suvenira i ručnih radova, koji će biti na štandu, posetioci će u subotu moći da prisustvuju i monologu Milivoja Kovačevića, koji će na veoma šaljiv i neobičan način predstaviti turističke potencijale Stare Pazove. U nedelju, Vladimir Aleksandrovski, obućar iz Stare Pazove izložiće sremačku papuču, a pokazaće i kako se ona izrađuje. Sajam traje do nedelje, 21. februara.
Info Stara Pazova 18.02.2016.
Na predavanju u Staroj Pazovi poljoprivrednici su obavešteni o novim hibridima kukuruza Instituta za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, a o sakupljanju ambalažnog otpada od pesticida, zatim o kontroli prskalica i orošivača, poljoprivrednicima je govorio diplomirani inženjer Sava Popović. On je naglasio da se u cilju očuvanja životne okoline treba pridržavati mera prilikom rukovanja sa herbicidima, i ambalažom, a za 16. jun je najavio organizovano sakupljanje ove ambalaže u mestima Opštine Stara Pazova. Popović je takođe naglasio potrebu kontrole prskalica i orošivača, a u slučaju da nisu ispravni i podešeni, njihov rad nije bezbedan po okolinu, i nije ekonomski racionalan. Na predavanju su mogle da se čuju i korisne informacije o tehno ekonomskim aspektima primene obnovljivih izvora energije i mobilnih robotizovanih solarnih elektro generatora u poljoprivredi. Predavači na ovu temu bili su iz Instituta za ekonomiku poljoprivrede iz Beograda, Instituta „Mihajlo Pupin“, Centra za robotiku iz Beograda.
Info Vojka 18.02.2016.
Sutra uveče u 20 sati u Domu kulture u Vojki biće održano Evergrin i rok veče. Već sedmu godinu, vojački rokeri organizuju druženje sa ljubiteljima rok i evergrin muzike. Nastupiće grupe: Vremeplov, Vetrovite vile, Vojka Ekspres i Čipersi (iz Vojke), kao i gosti - Asteroidi iz Golubinaca i Gradski hor iz Stare Pazova (sa šlagerima). Inače, prva rok grupa u Vojki, Strele, je osnovana 1964. godine, a odmah potom i mnoge druge koje su ostavile trag na sremskoj rok sceni. Ovakvim susretima vojački muzičari žele da podsete na ta vremena, saopštili su organizatori.
Info Stara Pazova 17.02.2016.
Turistička organizacija opštine Stara Pazova predstaviće staropazovačku opštinu na Beogradskom sajmu turizma od 18. do 21. februara 2016. godine. U petak od 11 do 12 časova Udruženje žena iz Nove Pazove će kroz radionicu i ručne radove prikazati kako žive doseljenici u Staroj Pazovi, a od 16 do 17 časova Udruženje žena SKUD-a Janko Čmelik iz Stare Pazove prezentovaće tradicionalna slovačka jela i narodne rukotvorine. U subotu od 13 do 14 časova Udruženje žena Vesele Sremice iz Golubinaca i UŽ Jefimija iz Surduka pokazaće posetiocima tradicionalna sremačka jela, kao i ručne radove. Od 14 do 15 časova Milivoj Kovačević, predsednik Udruženja Start-Stara Pazova će kroz monolog na šaljiv način predstaviti turističke potencijale opštine Stara Pazova, a slikar Branko Oreščanin će kroz sliku i likovnu monografiju približiti posetiocima stanovnike Srema. Poslednji dan sajma Vladimir Aleksandrovski, obućar iz Stare Pazove predstaviće sremačku papuču, a posetioci će moći da vide kako se ona pravi.
Info ostalo 17.02.2016.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pećincima su podneli krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu protiv starijeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nasilje u porodici i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. On se tereti da je nakon svađe, fizički napao oca i naneo mu telesne povrede. U pretresu stana osumnjičenog policija je pronašla pištolj, okvir i metke u nelegalnom posedu.
Info Stara Pazova 17.02.2016.
Sutra u 11.00 časova u Staroj Pazovi u Beloj zgradi u velikoj sali, biće održano predavanje na temu: Sakupljanje ambalažnog otpada od pesticida, bezbedna primena pesticida-kontrola prskalica i orošivača u organizaciji „NS seme“ Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, Novi Sad, a predavač će biti diplomirani inženjer Sava Popović. Takođe, u organizaciji Instituta za ekonomiku poljoprivrede iz Beograda; Instituta „Mihajlo Pupin“, Centar za robotiku iz Beograda, biće održano predavanje na temu: Tehno-ekonomski aspekti primene obnovljivih izvora energije i mobilnih robotizovanih solarnih elektro-generatora u poljoprivredi (primena solarnih-robotizovanih panela).
Info Stara Pazova 17.02.2016.
U susret 17. Bazaru polovne odeće i obuće, koji organizuje mlađa grupa žena pri Slovačkoj evangeličkoj crkvi u Staroj Pazovi, već devetu godinu zaredom, sutra će prepodnevnim satima u novom parohijskom domu biti prikupljanje robe. Deo robe je ostao od prethodne godine, jedan deo je prikupljen u ponedeljak, a svi koji žele mogu još da donesu ne samo odeću, i obuću, koju više ne koriste a koja je čista i upotrebljiva, već i posteljinu, zavese i tome slično, u vremenu od 9 do 13 časova u novi parohijski dom. Ovogodišnji prolećni bazar biće sledeće nedelje, ali u starom parohijskom domu, najavila je Ana Malko, koordinatorka ove humanitarne akcije.
Sport Stara Pazova 17.02.2016.
Pionirke Stare Pazove pobedile su u drugom kolu plej-ofa prvenstva Vojvodine u Zrenjaninu košarkašice Proletera sa 77:61 i nakon ovog meča imaju četiri boda. I na ovoj utakmica najefikasnija u timu Stare Pazove je bila Aleksandra Mužević sa 46 poena, Sara Opačić je postigla 16, a Danijela Kovačević 10. U narednom kolu pionirke Stare Pazove će igrati u Staroj Pazovi protiv Čelareva.
Info Stara Pazova 16.02.2016.
Đaci kojima se završava februarski raspust i putuju u škole u Zemun i Beograd, prvog školskog dana, 17.02.2016. godine mogu putovati na pomenutim relacijama uz pokazanu markicu za januar 2016. godine. Od 18.02.2016. godine, moraju imati uredno kupljenu markicu za drugu polovinu februara 2016.godine.
Info Stara Pazova 16.02.2016.
Sinoć se sastao Upravni odbor Mesnog odbora Matice slovačke u Staroj Pazovi, koji ove godine obeležava 25 godina od obnavljanja. Sa ciljem očuvanja nacionalnog identiteta i kulture Slovaka na ovim prostorima, Matica radi već četvrt veka bez prekida organizujući kulturne programe, ali takođe i izdavajući brošure o životu, istoriji, kulturi i narodnoj tradiciji. U godini jubileja, u pripremi je knjiga o radu MOMS-a u prethodnih 25 godina, koja bi trebalo da izađe najkasnije do kraja marta, najavila je predsednica Ana Balaž. Sinoć je na sastanku usvojen izveštaj o radu i finansijski izveštaj za prethodnu, i usvojen predlog programa za ovu godinu.
Sport Stara Pazova 16.02.2016.
U Čelarevu juče je održan Sretenjski turnir za mlađe pionirke u košarci, devojčice rođene 2004. i 2005. godine. Na turniru su učestvovale i pionirke Stare Pazove koje su osvojile prvo mesto pošto su u finalu savladale Sivac sa 47:23. Prethodno Staropazovčanke su pobedile domaćina Čelarevo sa 52:19. Igračica Stare Pazove Bojana Miškić je proglašena za najbolju igračicu na turniru.
Sport Golubinci 16.02.2016.
Proteklog vikenda odigrani su mečevi 16. kola Druge Vojvođanske lige u kuglanju. U Golubincima u velikom derbiju sastali su se kuglaši Jadrana i Slobode iz Velike Moravice. Jadran je bio mnogo bolji i zabeležio ubedljivu pobedu od 6:2 i preuzeo lidersku poziciju na tabeli.
Info ostalo 15.02.2016.
Prilikom pretresa privatne kuće na području Inđije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Inđiji su zaplenili 22 paketića sa biljnom masom sumnjivom na opojnu drogu marihuanu. Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, protiv 39-godišnjeg muškarca biće podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu, u redovnom postupku.
Info ostalo 15.02.2016.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici su, po nalogu nadležnog tužioca, odredili zadržavanje do 48 časova za B. Č. (47), koji se tereti za krivična dela prinuda i protivpravno lišenje slobode. Sumnja se da je B. Č. u sportskoj kladionici u Sremskoj Mitrovici, nakon radnog vremena, od 23,00 do 05,00 časova primoravao radnicu da navija elektronski rulet na veće novčane iznose a bez stvarne uplate novca, čime je napravljen manjak u još neutvrđenom iznosu. Osumnjičeni je sve vreme držao zaključanu radnicu kladionice protiv njene volje, kojoj je prethodno oduzeo ključ i mobilni telefon, a u jednom momentu i zapretio nožem ako ne postupi po njegovim zahtevima. On će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti doveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici.
Info Stari Banovci 15.02.2016.
Unija žena Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Stara Pazova, je u petak prepunoj sali Mesne zajednice Stari Banovci organizovala prezentaciju projekta: Ekonomsko osnaživanje žena kroz razvoj ruralnog turizma. O uslovima i šansama za razvoj ove privredne grane govorile su: Dragana Stević, predsednica Unije žena Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Stara Pazova, Suzana Ilić, načelnica Odeljenja za privredu, Dragana Zorić Stanojković, direktorka Turističke organizacije i Jasminka Graovac, koordinatorka Unije žena Mesnog odbora SNS Stari Banovci. Uz podsećanje da plivanje za časni krst postaje tradicija u ovom mestu, da je lane organizovana tradicionalna regata, zatim Banovačka bućka, odnosno, lov na soma, istaknuto je da su gosti sada sve zahtevniji i da vole netaknutu prirodu. Budućim preduzetnicama u turizmu je predočeno da sada preovlađuju kraći i češći odmori, i da u uređenje smeštajnih kapaciteta treba utisnuti lični pečat i čuvati životnu sredinu.
Politika Nova Pazova 15.02.2016.
U petak je u Novoj Pazovi svečano otvorena nova kancelarija Opštinskog odbora SPS-a uz prisustvo brojnih gostiju. Među zvanicama bili su prof. Dr Predrag Marković, potredsednik SPS i Ivan Đoković, sekretar IO Pokrajinskog odbora, koji su kao i predsednik Opštinskog odbora SPS-a Zoran Vukašinović govorili o emancipaciji žena i potrebi njihovog učešća u političkom životu.Ujedno je održan radni sastanak Foruma žena Opštinskog odbora SPS-a na kojem su se čule inicijative o otvaranju sigurne kuće u Staroj Pazovi, o organizovanju bazara za razmenu udžbenika i organizovanju rekreacija za zdrav život.
Sport Belegiš 15.02.2016.
U 17. kolu Druge muške lige košarkaši Dunava pobedili su u Belegišu Zlatibor iz Čajetine sa 86:78. Bila je to 13. pobeda Dunava u ovom prvenstvu uz četiri poraza na tabeli su se bodovno izjednačili sa vodećim tandemom, Dinamikom iz Beograda i Planom Hardeks iz Velike Plane. Sve tri ekipe imaju po 30 bodova.
Sport Stara Pazova 15.02.2016.
U derbiju 15. kola Viner štediša Superlige odbojkašice Jedinstva pobedile su u Staroj Pazovi NIS Spartak iz Subotice sa 3:0 u setovima. Posle ovog kola Jedinstvo je sa 33 boda obezbedilo treće mesto na tabeli pred plej-of. Odbojkaši Jedinstva u 15. kolu Prve lige savladali su u Staroj Pazovi Bavanište sa 3:0 u setovima i sa 42 boda prvi su na
Info Stara Pazova 15.02.2016.
U ponedeljak 15. februara i u utorak 16. februara u domu zdravlja dr J.J. Zmaj, službe opšte prakse i pedijatrije u Staroj i Novoj Pazovi će raditi od 9 do 15 časova. Dok će ambulanta u Starim Banovcima raditi od 9 do 13 časova. Autobuski prevoznik Lasta će za dane praznika voziti po nedeljnom redu vožnje, a Mediusovi supermarketi će raditi po uobičajenom radnom vremenu. Sve službe pri JKP Čistoća će u ponedeljak i u utorak raditi po ustaljenom rasporedu.
Info Stara Pazova 12.02.2016.
Izvršni odbor, a zatim i Savet Mesne zajednice Stara Pazova usvojio je juče Izveštaj o radu i finansijskom poslovanju mesne zajednice za prošlu i Finansijski plan za tekuću godinu. Iz budžeta Opštine Stara Pazova za Mesnu zajednicu Stara Pazova odobreno je 20 miliona dinara. Usvojen je i Plan javnih nabavki za 2016. godinu i još nekoliko odluka iz delokruga mesne zajednice, a od planiranih radova za ovu godinu, Svetislav Subotić, predsednik IO Saveta MZ istakao je skidanje bankina u ulici Nikole Momčilovića, popravke trotoara, postavljanje klupa i kanti.
Info Stara Pazova 12.02.2016.
Prva rata poreza na imovinu za tekuću godinu dospeva u subotu 13, ali je zbog praznika, Dana državnosti, rok za uplatu prolongiran do 17. februara, potvrdila je u razgovoru za RTV Stara Pazova Divna Stefanović, načelnica Odeljenja za utvrđivanje, naplatu i kontrolu javnih prihoda Opštine Stara Pazova. Validnom uplatom smatraće se i ona izvršena 17. februara. Mediji ovih dana prenose informacije da ćemo verovatno od naredne plaćati veće poreze na imovinu, jer se značajno menja i način finansiranja lokalnih samouprava.
Info Stara Pazova 12.02.2016.
U svečanoj sali Bele zgrade u Staroj Pazovi juče je održan seminar i predavanje racunovođama o izmenama propisa, sastavljanju finansijskih i poreskih izveštaja za 2015. godinu u organizaciji Saveza računovođa i revizora Srbije. Magistar Snežana Mitrović je pozvala računovođe sa teritorije opštine Stara Pazova i okolnih opština da se priključe Savezu računovođa i revizora Srbije da stiču profesionalna zvanja i da se edukuju, kao i da se pretplate na stručna izdanja kao što je Računovodstvena praksa. Savez računovođa će i dalje raditi kao profesionalna organizacija u interesu knjigovodstvene profesije u cilju unapređenja računovodstvenih i poreskih evidencija kao i unapređenja kvaliteta finansijskih izveštaja.
Kultura Stara Pazova 12.02.2016.
Monodramu Đurologija sarajevskog glumca, režisera i muzičara Branka Đurića Đura, večeras će moći će da pogleda pazovačka publika. Legenda „Top liste nadrealista" i „Audicije" predstaviće svoj „antistand up show", kako ga sam Đuro naziva. Kako saznajemo u Centru za kulturu, ulaznica više nema.
Sport Stari Banovci 12.02.2016.
Košarkaši Dunava iz Starih Banovaca sutra će igrati u 16. kolu Druge muške lige na svom parketu u Belegišu protiv Zlatibora iz Čajetine. Dunav ima 28 bodova i treći je na tabeli, ima samo bod manje od vodećeg Dinamika iz Beograda. Utakmica će se igrati u hali osnovne škole „Vera Miščević“ u Belegišu i počeće u 19 časova.
Info Stara Pazova 11.02.2016.
Operativnim radom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Inđiji otkriven je P. L. (19), koji se tereti da je u prethodnom periodu izvršio dva krivična dela razbojništva i tešku krađu u pokušaju. Sumnja se da je P. L. maskiran i uz pretnju nožem, iz prodavnica u Beški i Staroj Pazovi, otuđio dnevni pazar. U pokušaju provale u benzinsku stanicu na području Inđije, osujetila ga je policijska patrola. Po nalogu nadležnog tužioca, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti doveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Staroj Pazovi.
Info Stara Pazova 11.02.2016.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Inđiji su pronašli S. Š. (41), koji se tereti da je izvršio krivično delo teška telesna povreda. Sumnja se da je zbog nevraćene pozajmice, na lokalnom putu u okolini Inđije, fizički napao 23-godišnjeg mladića i naneo mu telesne povrede. Po nalogu nadležnog tužioca, osumnjičeno je određeno zadržavanje do 48 časova. On će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti doveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Staroj Pazovi.
Info Stara Pazova 11.02.2016.
Jan Varšo, predsednik Kancelarije za Slovake u dijaspori posetio je danas Staru Pazovu, kada je imao susrete sa predstavnicima Slovačke evangeličke crkve i škole Janko Čmelik. Iako poznaje ovu sredinu, jer je u prethodnom periodu obavljao funkciju ambasadora Slovačke Republike, ova je poseta imala za cilj da sagleda situaciju i iz ugla predsednika Kancelarije, pri čemu je naglasio da će matična zemlja nastaviti da pomaže Slovacima u dijaspori kako bi očuvali svoj nacionalni identitet.
Sport Stara Pazova 11.02.2016.
U prvom kolu pionirske lige plej-ofa prvenstva Vojvodine za košarkašice, ekipa Stare Pazove je pobedila Vojvodinu iz Novog Sada sa 90:89. Najefikasnija u redovima Stare Pazove su bile Aleksandra Mužević sa 41-im poenom i Sara Opačić sa 19 poena. U narednom kolu Stara Pazova će igrati kao gost protiv Čelareva.
Sport Stara Pazova 11.02.2016.
Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u četvrtfinale turnira u Buenos Ajresu, pošto je savladao Amerikanca Džona Iznera u tri seta - 7:6, 4:6, 7:6. Srpski teniser tokom celog meča sa 12. igračem sveta nije imao niti jednu brejk priliku, ali je bio bolji kada je to bilo najpotrebnije - u taj brejkovima. Taj-brejk prvog seta je dobio sa 12:10, a trećeg sa 8:6. Lajović će u borbi za polufinale igrati protiv Austrijanca Dominika Tima. Turnir u Buenos Ajresu igra se za nagradni fond od 523.470 dolara.
Info Stara Pazova 11.02.2016.
Elektrodistribucija Ruma putem RTV Stara Pazova obaveštava potrošače električne energije da su otvorene telefonske linije putem kojih građani mogu da prijave kvarove na elektromreži, da se raspitaju o planiranim isključenjima, ali i da reklamiraju dospele račune za utrošak struje. 24h je otvoren telefon na koji se može prijaviti nestanak ili prekid u napajanju električnom energijom 022/471-892. Ukoliko želite da saznate gde će i kada biti radova na elektromreži usled kojih može doći do isključenja struje od 9-15 h to možete saznati na broj telefona 022/310-450. Sve reklamacije za račune za domaćinstva možete prijaviti na brojeve 022/400-386 i 400-385 od 9-15 h, dok se za reklamacije računa za komercijalne potrošače, firme i privatna preduzeća možete javiti na telefon 022/400-387 takoše od 9 -15 h.
Ekonomija Stara Pazova 10.02.2016.
Prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje u Sremu je trenutno 25.300 nezaposlenih lica. U opštini Stara Pazova trenutno se nalazi 3.126 lica koja traže posao. Iako se beleži rast broja nezaposlenih lica u Sremskom okrugu od 2,2% u odnosu na prethodni mesec, u januaru 2016. najveći broj zapošljavanja zabeležen je upravo na teritoriji opštine Stara Pazova, izjavila je za RTV Stara Pazova Nataša Radmanović, PR Nacionalne službe za zapošljavanje.
Kultura Vojka 10.02.2016.
Sinoć je u kamernoj sali Muzičke škole mr Ljubinka Lazića u Vojki održan solistički koncert Bojane Sovilj, pijanistkinje iz Nove Pazove. Na repertoaru su bile Betovenove i Grigove sonate. Kao gost na koncertu se predstavila i njena koleginica Jasmina Josifović sa izvedbama dela Baha, Rahmanjinova i Satija. Koncert je deo magistarskog rada Bojane Sovilj, a pre izvođenja svake kompozicije, održano je kratko predavanje o delu na zadovoljstvo prisutne publike.
Info Stara Pazova 10.02.2016.
Poselo Fenix i prijatelji, koje Društvo za afirmaciju invalida Fenix u Staroj Pazovi orgranizuje već skoro deset godina, dokazuje da je i u današnje, baš kao i u svako drugo vreme, sasvim moguće i normalno biti srećan, da je za to dovoljno malo. Najvredniji poklon koji svako može pružiti, toplu reč, na 75. poselu sa članovima i gostima Fenixa podelio je dr Aleksandar Omerović, specijalista interne medicine i direktor pazovačkog doma zdravlja, koji je, podsetila je predsednica društva Jelica Despot, pre 22.godine zajedno sa njom počeo da ruši barijere i otvara vrata i prozore duše u istoimenoj emisiji na Radio televiziji Stara Pazova, a muzički su veče ispunili Jan Čemerski i prijatelji.
Info Stara Pazova 10.02.2016.
Jutros oko 7 h došlo je do havarijskog isključenja električne energije u naseljima Novi Banovci i Banovci Dunav. Radi se na otklanjanju kvara koji je nastao usled pucanja izolatora i žica. Potrošači su postepeno dobijali normalno napajanje, a tokom dana u potpunosti će biti otklonjen kvar. Do prekida u isporuci električne energije došlo je i u Staroj Pazovi. Kvar je rešen u većem delu naselja, dok manjih problema ima u ulicama Sime Šolaje i Njegoševoj. Ekipe Elektrodistribucije su na terenu i rade na otklanjanju kvarova.
Kultura Stara Pazova 09.02.2016.
Otmena praznina, naziv je izložbe skulptura od žice vajarke Ljiljane Vojvodić. Iz serije Kavez za telo ovom postavkom haljina, autorka upućuje apel za slobodu običnog čoveka i bavi se pitanjima slobode i smisla postojanja, da li haljina mora da bude firmirana, da li srećni možemo biti samo bogati. Ovu izložbu, koju je sinoć u Galeriji Centra za kulturu Stara Pazova otvorila Milijana Juca Jovanović, slikarka i istoričarka umetnosti iz Rume, može pazovačka publika da pogleda do 3.marta.
Info Stara Pazova 09.02.2016.
Na predlog Siniše i Milana Popov, Angeline Čavić, Bojana Čalića i Dušana Nikolejvića, Viši sud u Beogradu polovinom 2015. godine doneo je rešenje o rehabilitaciji Save Petrovića iz Stare Pazove, iz čuvene porodice Petrović. Sava je, kako piše u sudskom rešenju, 21. oktobra 1944. godine odveden iz svoje kuće i ubijen na nepoznatom mestu u staropazovačkom ataru, a veče pre nego što je odveden i ubijen, u svojoj kući ugostio je maršala Sovjetskog Saveza Tolbuhina, iz čega sud zaključuje da mu se tada verovalo. Advokat Dušan Nikolajević, jedan od podnosilaca zahteva i pravni punomoćnik kaže da ranije nije bilo ni pravnih ni političkih uslova za rehabilitaciju i da je npr. Sava Petrović tek pre dve godine upisan u matičnu knjigu umrlih.
Sava Petrović bio je imućan čovak, narodni poslanik poslednjeg saziva predratne skupštine Kraljevine Jugoslavije, a čin rehabilitacije je i u fuinkciji rešavanja imovinsko pravnih odnosa što je jedan od uslova evrointegracija naše zemlje. Advokat Nikolajević kaže da sva lica kojima je tih godina određenim aktima nasilja oduzeta imovina imaju pravo na obeštećenje. Porodica Petrović ostavila je vrednu zaostavštinu. Devet kuća, otvoreni bazen, hotel u Slankamenu, hektare zemlje, i sve to je konfiskovano. Nekadašnji hotel Srem, zgrada sadašnje Poreske uprave, Tehnička škola u Staroj Pazovi, petrović salaš. Advokat Nikolajević, jedan od pravnih sledbenika imovine Petrovića i punomoćnik svojih rođaka, osporava čin konfiskacije i navodi da je Konfiskacija kazna u krivičnom postupku a u ovom slučaju nije ni bilo postupka. Rehabilitacija povlači imovinska prava sledbenika, na povraćaj imovine, odnosno pravičnu nadoknadu, a imovina se po najslobodnijoj proceni meri desetinama miliona evra. Advokat Dušan Nikolajević je gostujući u našem porogramu naglasio da je veoma uveren u besprekornost pretka Save Petrovića. U sudskom rešenju navedeno je i da je Sava u toku rata iz Dubice doveo dvadesetoro Srpske dece, ratne siročadi, i udomio ih u Pazovi, a u prema saznanjima naslednika, nije bio vojno angažovan na bilo kojoj strani.
Sport Stara Pazova 08.02.2016.
Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove pobedile su u 14. kolu Viner štediša Superlige u Užicu ekipu Jedinstva sa 3:0 u setovima. Jedinstvo nakon ovog kola ima 30 bodova i nalazi se na trećem mestu na tabeli, dok je ekipa iz Užica deveta sa 5 bodova. Jedinstvo će u narednom kolu na svom terenu u derbiju kola igrati protiv ekipe NIS Spartak iz Subotice.
Info Vojka 08.02.2016.
U utorak u Vojki od 9 do 9 i 45 časova bez napona zbog elektromontažnih radova će ostati Trafo- stanica Stevana Popova, od 10 do 10 i 45 časova struje neće imati TS Sestara Grujić, a od 10 i 50 do 11 i 30 časova bez struje će ostati TS Janka Čmelika.
Info Stara Pazova 08.02.2016.
Odbojkaši Jedinstva iz Stare Pazove doživeli su prvi poraz u prvenstvu Prve lige. Posle 13 uzastopnih pobeda, u 14 kolu izgubili su u Leposaviću od Kosovske Mitrovice sa 3:2 u setovima, ali su sačuvali prvo mesto na tabeli sa 39 bodova.
Život Golubinci 08.02.2016.
Od petka do danas u Golubincima traju Premundureni dani ili Mačkare. U sobotu je na maskenbalu prikazano 13 takmičarskih maski, od kojih je prvo mesto osvojila Bila mama Kukunka čiji su autori Marija i Đura Markuš. Drugo mesto je pripaloTeletabisima a treće Toreoadoru. Brojna publika i gosti uživali su u novoj sporstkoj Sali i u drugim kreacijama od malog Zeke, preko Klovnova do Naopakih žena. U kulturno umetničkom programu su učestvovali Omladinski tamburaški orkestar, orkestar Ladan špricer, brojni vokalni solisti. Jučerašnji dan je bio u znaku karnevala, kada je povorka u kreativnim i vrlo dopadljivim maskama, prošetala centrom Golubinaca a danas posle podne, najavljeno je pokladno jahanje i posete po kućama. Organizator manifestacije je HKPD „Tomislav“ a generalni pokrovitelj Opština Stara Pazova. Pored Vlatka Ćaćića, koji je u ime organizatora pozdravio goste, Mačkere je na tradicionalni način – duvanjem u rog, otvorio Steva Beljin, dok je za ključara sela u toku Mačkara ove godine izabran Igor Gašparović a u programu su učestvovali i gosti iz Hrvatske. Golubinčani se poslednjih godina veoama ozbiljno pripremaju za ove kako kažu, premundurene dane, koji se organizuju poslednjeg vikenda pred uskršnji post, jer tada je dozvoljeno da sve bude naopako i svi mogu da se zabavljaju do mile volje. Sudeći po brojnim mladim učesnicima, ali i publici, Mačkare su na dobrom putu, da od Golubinaca naprave karnevalsko selo.
Info Stara Pazova 05.02.2016.
U Novoj Pazovi, u Galeriji KPC sinoć je predstavljen pazovački pesnički podmladak. Svoju poeziju su govorili Marija Čečerić iz Nove Pazove i Jelena Miranović iz Zemuna, učenice osnovne škole, kao i strednjoškolci i studenti Marko Maletić i Nataša Marjanović iz Nove i Jovan Stanišić iz Stare Pazove. Poetsko – muzičko veče, posvećeno mladim pesnicima iz ove sredine organizovala je Narodna biblioteka Dositej Obradović, ogranak Petar Petrović Njegoš.
Info Stara Pazova 05.02.2016.
Od februara kada kreće prijavljivanje učenika za upis u prvi razred osnovnog školovanja, u školi Heroj Janko Čmelik u Staroj Pazovi, izlaze sa inicijativom o otvaranju jednog odeljenja prvaka, u kome bi se nastava odvijala na srpskom jeziku. U pomenutoj školi se nastava kompletno od 1. do 8. razreda odvija na slovačkom jeziku, tako da se redovno upisuje i odeljenje prvaka sa slovačkim nastavnim jezikom a ovo je novina od sledeće školske godine. Postupak za upis je u toku, a saglasnost za ovu inicijativu dala je i lokalna samouprava. Direktor Janko Havran ističe, da škola ima kako prostorne tako kadrovske kapacitete. Izuzetno stručan nastavnički kadar, brojni uspesi, organizovanje vanškolskih aktivnosti, komotni prostorni kapaciteti, tehnička opremljenost učionica bežičnim internetom, računarima, projektorima i interaktivnim tablama samo se neke od predsnosti ove škole koje će privući roditelje da upišu dete u prvi razred na slovačkom ili srpskom jeziku. U narednom periodu očekuje se još saglasnost Pokrajiskog sekretarijata a zatim slede prijave za upis budućih prvaka, koji u svim školama u Srbiji počinje 1. Aprila.
Sport Stara Pazova 05.02.2016.
U tradicionalnoj anketi Sremskih novina za najbolji klub u Sremu u prošloj godini po drugi put uzastopno proglašen je ženski odbojkaški klub Jedinstvo iz Stare Pazova, a na listi 10 najboljih klubova našli su se i košarkaški klub Dunav iz Starih Banovaca i fudbalski klub Omladinac iz Novih Banovaca.U pojedinačnoj konkurenciji najbolja je bila atletičarka Dragana Tomašević kojoj je ovo sedmi put da je prva, Dejan Majstorović košarkaš Dunava iz Starih Banovaca je bio treći, a u konkurenciji juniora na listi 10 najboljih našli su se Marija Kolarević, strelac Jedinstva i Đorđe Tešanović karatista Fronta iz Stare Pazove.U konkurenciji školskog sporta među nagrađenima su Gimnazija i Tehnička škola iz Stare Pazove. Nagrade najboljima su uručene danas na svečanosti u Sremskoj Mitrovici, a bio je to 55-ti izbor najboljih sportista Srema koji su organizovale Sremeske novine.
Politika Stara Pazova 05.02.2016.
U susret predstojećim izborima u Opštinskom odboru DS Stara Pazova je održana konfencija za štampu na kojoj je predstavljen kandidat za predsednika Opštine Stara Pazova. Prvi na listi ove stranke u trci za mesta u lokalnom parlementu biće Blaža Popović, istakao je Slobodan Ilić predsednik IO OO DS Stara Pazova. Blaža Popović je najavio da će uskoro ova stranka predstaviti javnosti tim mladih i obrazovanih ljudi, lojanih Demokratskoj stranci, koji bi trebalo da realizuju plan koji se sastoji iz 5 tačaka i to pravednija Pazova, razvijenija Pazova, zdravija Pazova, mlađa Pazova i bezbednija Pazova. Pored Ilića i Popovića, na konferenciji je bio prisutan i Lazar Mitrović, član Opštinskog odbora a do kraja meseca u najavi je još jedna konferencija za medije na kojoj će DS predstaviti listu svojih kandidata.
Info Stari Banovci 05.02.2016.
Sutra u Starim Banovcima od 8 i 30 do 13 časova bez struje će ostati potrošači iz ulice Pere Čodanovića parna strana prema Novoj Pazovi.
Sport Stara Pazova 04.02.2016.
U zaostaloj utakmici trinaestog kola Druge lige, grupa „А“, košarkašice Stare Pazove pobedile su na svom parketu Bežaniju sa 71:46. Posle ove utakmice Stara Pazova je treća na tabeli sa 19 bodova, a Bežanija četvrta sa 16. U narednom, 14. kolu Stara Pazova će u nedelju igrati u Bačkoj Topoli protiv Topolčanke.
Kultura Stara Pazova 04.02.2016.
I 15-ti koncert Legendi u Staroj Pazovi naišao je na veliko interesovanje. Prisnost sa publikom koja odlikuje ovaj bend, potvrdila se i ovog puta, kada su pored standardnog repertoara, izvedene i nove pesme, u kojima grupa Legende malo odstupa od svog prepoznatljivog muzičkog pravca. Novi CD ne najavljuju, jer to danas nije isplativo, ali koncert u Staroj Pazovi i naredne godine može publika zasigurno da očekuje.
Ekonomija Stara Pazova 03.02.2016.
Utvrđivanje priroiteta u saradnji škole i privrede, definisanje ishoda obrazovanja potrebnih privredi, prikaz ishoda postojećih obrazovnih profila i mogućnosti saradnje privrede i škole, bile su glavne teme današnjeg skupa preduzentika sa teritorije staropazovačke opštine i Srednje tehničke škole. Direktor ove obrazovne ustanove Lazar Đukić je u svojoj prezentaciji prikazao šta škola nudi od zanatskih profila a Milomir Stikić, predsednik preduzetnika Nove Pazove je istakao da su privredi jako potrebni stručni kadrovi i da mladi ljudi ne bi trebalo da beže od zanata. Po rečima Rizaha Čauševića, predsednika Opšteg udruženja preduzetnika Stara Pazova najpotrebniji su radnici mašinske struke. Skup je podržala lokalna samouprava, Odeljene za privredu a prisustvovali su brojni kako preduzetnici, tako i učenici Tehničke škole.
Ekonomija Stara Pazova 03.02.2016.
Odlivom mozgova Srbija je pretrpela štetu od desetak miliona evra, i zato ulaganjem u inovacije treba zapošljavati mlade, rekao je danas na Kongresu pronalazača u Beogradu, u Privednoj komori Srbije, dr Savo Bojović. U raspravi su se iskristalisali predlozi koji su jednoglasno usvojeni da Vlada Srbije osnuje Fond za pronalzače, da se izjednače podsticaji za strane i domaće investitore, i da se inovatoima omoguće subvencije, pa neće morati da se kreditno zadužuju. Usvojen je zaključak da se pronalazačima omogući pravo na nacionalnu penziju, i da se otvori Kancelarija za razvoj inovativne privrede, na ministarskom nivou. Mihailo Vesović iz Inovacionog centra Komore, je naglasio da će pronalazači uspešnije ostvarivati svoja prava ako se ujedine. Kongres je organizovala Unija pronalazača Srbije i dijaspore “Teslino jedinstvo”, na čelu sa Ostojom Rajićem.
Život Stara Pazova 03.02.2016.
Na inicijativu učenika staropazovačke gimnazije „Branko Radičević“ iz Stare Pazove danas je igran humanitarni turnir u odbojci za pomoć njihovom drugaru Nikoli Vulinoviću, koji boluje od kancera. Na turniru su učestvavali kako učenici gimnazije, tako i Ekonomsko - trgovinske škole i ovo je samo jedna u nizu akcija, jer pored finansijske pomoći, Nikoli Vulinoviću je potreba i moralna podrška, koju mu ovakve manifestacije svakako pružaju smatraju inicijatorke Jovana Subotić i Anđela Miljević. Dok se u hali u ulici Branka Radičevića igrala odbojka, jedna grupa učenika je na igralištu ispred igrala košarku, takođe za humanitarnu pomoć. Na turniru je prikupljeno 58 hiljada 850 dinara.
Kultura Stara Pazova 03.02.2016.
Slovačko pozorište VHV iz Stare Pazove proslavilo je sinoć 113-tu godišnjicu postojanja i neprekidnog stvaralačkog rada. Od 2. februara 1903. godine, kada je u Pazovi izvedena prva predstava, pazavačko pozorište beleži preko 300 premijera. Novu za ovu sezonu najavljuju već krajem meseca, a kako predstava nastaje, pokazali su upravo na proslavi u Klubu VHV. Ovom prilikom je pozorište VHV uručilo zahvalnice tehnici i svima, koji su pomagali i pomažu.
Info Golubinci 02.02.2016.
Juče je Golubincima u poseti uglednom poljoprivredniku Mirku Peršiću, bio Dragan Mirković, pomoćnik ministra poljoprivrede u Vladi Republike Srbije, koji je ovom prilikom posetio i farmu pilića Bogojević. Razgovarao je i sa još nekoliko poljoprivrednika proizvođača o problemima u agraru u cilju njihovog rešavanja što je u interesu svih.
S obzirom na to, da je početak godine, formiran je agrarni budžet a po rečima Dragana Mirkovića, čekaju nas predpristupni fondovi Evropske unije, domaće investicije i povećanje istih u određenom procentu. Poljoprivredici su istakli, da najveći problem predstavljaju nestabilne cene, neobaveštenost paora o tome šta se sprema i veliki uvoz mesa.
Kultura Stara Pazova 02.02.2016.
I ovog februara grupa Legende će pazovačkoj publici pružiti zadovoljstvo da uživa u muzici popularnog benda. Koncertnu sezonu, pre Beorada i Novog Sada počinje sutra u Staroj Pazovi. Za ovaj 15. koncert Legendi u Staroj Pazovi karte su skoro rasprodate, kako smo saznali u Centru za kulturu ostalo je svega 50-tak.
Kultura Stara Pazova 02.02.2016.
Slovačko pozorište VHV iz Stare Pazove proslavlja danas 113. godišnjicu postojanja i neprekidnog stvaralačkog rada. Od 2. februara 1903. godine, kada je u Pazovi izvedena prva predstava, pazavačko pozorište beleži preko 300 premijera. Novu za ovu sezonu najavljuju već krajem meseca a kako predstava nastaje, pokazaće večeras na proslavi u Klubu VHV, kada će ujedno pojedicima biti podeljenja priznja i zahvalnice. Program proslave sa muzičkim programom počinje u 19 časova.
Info ostalo 01.02.2016.
U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko ponoći na putnom pravcu Šid - Vašica, život je izgubio 60-godišnji muškarac, dok su dve osobe zadobile telesne povrede, konstatovane u šidskom Domu zdravlja. U nesreći su učestvovala dva putnička automobila i pešak koji je gurao bicikl. Uviđaj na licu mesta je izvršio zamenik osnovnog javnog tužioca u Šidu, u prisustvu policije.
Info Stara Pazova 01.02.2016.
Akciji dobrovoljnog davanja krvi koja je organizovana u subotu u Osnovnoj školi “Heroj Janko Čmelik” u Staroj Pazovi, odazvalo se pedeset davalaca, a 47 je dalo krv, kaže za RTV Stara Pazova Jasna Petrović Živković iz Crvenog krsta Stara Pazova. Imamo li u vidu činjenicu da je jedna doza krvi najčešće dovoljna za tri primaoca, u Crvenom krstu i Institutu za trasnfuziju, koji su bili organizatori, ovu akciju ocenjuju visokom ocenom.
Kultura Nova Pazova 01.02.2016.
Na svom 14. godišnjem koncertu u subotu uveče, članovi izvođačkog ansambla OKUD Sveti Sava iz Nove Pazove prikazali su raznovrsnost i lepotu pesama, igara i muzike iz cele Srbije. Publika je imala priliku da premijerno vidi Srpske igre iz Crnorečja, igre iz Bujanovca kao i Ljubavnu cigansku igru iz Vojvodine. Prikazane su koreografije poznatih koreografa, ali i Ivana Kamdžijaša, čijim putem nastavljaju njegovi sinovi Marko i Nikola.
Zdravko Knežić je odigrao svoj poslednji koncert i za uspomenu dobio od umetničkih rukovodica par opanaka. U OKUD-u najavljuju u narednom periodu i koncerte dečijih i pevačkih grupa a ujedno im predstoje i pripreme za prolećni ciklus takmičenja.
Sport Stara Pazova 01.02.2016.
Odbojkašice Jedinstva pobedile su u 13. kolu Viner štediša Superlige u Staroj Pazovi Železničar iz Lajkovca sa 3:0 u setovima i sa 27 bodova nalaze se na trećem mestu na tabeli. U 13. kolu Prve lige odbojkaši Jedinstva su u Staroj Pazovi savladali Novi Sad sa 3:0 u setovima. Jedinstvo je prvo na tabeli sa 38 bodova i jedina je ekipa u ligi koja u dosadašnjem toku prvenstva nije doživela poraz.
Firma Eurostroj iz Stare Pazove zapošljava trgovca u maloprodajnom objektu Praktiker. Pored rasvete i elektromaterijala, u prodavnici Praktiker u ponudi je širok asortiman šrafovske robe, ručnog, baštenskog i elektro alata, profi i hobi program. Ako ste komunikativni, vredni, imate iskustvo rada kao trgovac, prijavite se ili nam dostavite Vašu radnu biografiju.Poželjno je da kandidati budu elektotehničke struke ili da imaju osnovno znanje u navedenoj oblasti. Zainteresovai kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj: 063/267 032, ili poslati svoju radnu biografiju na e-mail: hr.mng@eurostroj.rs.
Potrebni radnici za rad u perionici veša u Staroj Pazovi.Zainteresovani kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj 069/40-51-500 kao i na broj telefona 063/24-41-76.
Firmi Moto-plast doo koja se bavi proizvodnjom folije, potrebni proizvodni operateri sa ili bez radnog iskustva za rad u proizvodnom pogonu u Novoj Pazovi. Rad je organizovan u smenama. Svoju radnu biografiju sa nazivom pozicije za koju konkurišete,zainteresovani kandidati mogu poslati na e-mail adresu: info@motoplast.rs ili doći lično u prostorije firme u ulici Njegoševa 111 u Novoj Pazovi.Za više informacija zvati na telefon broj 022/323-584 kao i na broj 022/323-364 svakog radnog dana od 8 do 16 časova.
Potrebni radnici muškog pola , za rad na presama u proizvodnji bakelitnih toalet dasaka. Zainteresovani kadidati sve informacije mogu dobiti na telefon broj 063/450-426 u periodu od 08 do 14 časova.
Predstavništvu kanadske firme Integrity iz Stare Pazove, potrebni radnici u proizvodnji. Prijave na telefone 022/310-147 i 060/508-0844 ili doći lično u sedište firme Golubinački put bb.
Stovarištu Šovljanski iz Starih Banovaca hitno potrebna dva fizička radnika. Za više informacija doći lično na adresu Grčka 2, ili pozvati na telefon broj 022/310-608.
Usled proširenja proizvodnih kapaciteta kompanija IGB AUTOMOTIV raspisuje konkurs za prijem 100 radnika u proizvodnom pogonu u Inđiji. Konkurs je otvoren do 1. juna. Prijave i biografije možete poslati na e-mail adresu prijava@bauerhin.rs ili direktno predati u kompaniji.
Potrebne žene za prodaju sladoleda u Novoj i Staroj Pazovi.Zainteresovane kandidatkinje mogu se javiti na broj telefona 060/5108333.
Kompaniji DIS su potrebni mladi, vredni i ambiciozni ljudi na sledećim pozicijama u marketu u Novoj Pazovi: prodavac- izlagač, kasir, prodavac na odeljenju voća i povrća, prodavac na odeljenju delikatesa i gotovih jela, mesar, magacioner, referent nabavke, poslovođa, vozač- dostavljač, Direktor marketa. Prijave sa kratkom biografijom i fotografijom posalti na hr@dis.rs ili se prijavite putem upitnika na sajtu www.dismarket.rs. Konkurs je otvoren do kraja juna.