Pregled vesti za Jun 2016.


Info Stara Pazova 30.06.2016.
Radovi na rekonstrukciji putnog pravca Stara Pazova – Stari Banovci teku po predviđenom planu. Trenutno se radi u ulici Vuka Karadžića i to poslednja etapa, odnosno asfaltiranje potpuno novog kolovoza. Uskoro će ovaj putni pravac od velike važnosti kako za Staru Pazovu tako i za ostatak opštine dobiti izgled moderne saobraćajnice, izjavio je predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović prilikom obilaska radova. U ulici Vuka Karadžića ostalo je da se nakon postavljanja završnog sloja asfalta obeleži horizontalna saobraćajna signalizacija, tako da će već od ponedeljka ova saobraćajnica biti puštena u saobraćaj, a predsednik Radinović zahvalio se meštanima ovog dela Stare Pazove na strpljenju dok su radovi trajali.
Info Stara Pazova 30.06.2016.
Za direktora Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine postavljen je Nedeljko Kovačević, dosadašnji direktor Direkcije za izgradnju opštine Stara Pazova. Pokrajinska vlada smenila je direktore nekoliko pokrajinskih institucija među kojima je i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nebojša Malenković. Kako se navodi u saopštenju nakon sednice pokrajinske Vlade, razrešeni su dosadašnji i imenovani novi direktori u pokrajinskim institucijama: Direkciji za robne rezerve, Upravi za kapitalna ulaganja, Turističkoj organizaciji Vojvodine.
Info Stara Pazova 30.06.2016.
Skupštine opštine Stara Pazova će sutra razmatrati Finansijske izveštaje o prošlogodišnjem poslovanju „Vodovoda i kanalizacije“, „Toplane Stara Pazova“, „Čistoće“, Opštinske stambene agencije, kao i izmene i dopune Programa poslovanja nekih javnih preduzeća. Na dnevnom redu su Finansijski izveštaji Mesnih zajednica Stara i Nova Pazova i Vojka, a skupština bi trebalo da usvoji izmene i dopune Odluke o isporuci toplotne energije. Suština izmena je usklađivanje sa propisima koji više ne dozvoljavaju iskazivanje kazni u rasponu od - do, nego u fiksnom iznosu, ukoliko se odluka krši. Iz istih razloga biće izmenjene i dopunjene Odluka o odvođenju atmosferskih i otpadnih voda i Odluka o snabdevanju vodom.

Pored personalnih promena u nekoliko upravnih i školskih odbora, odbornici će se izjasniti i o Aneksu Javnog ugovora o javnom privatnom partnerstvu za finansiranje, izgradnju i održavanje lokalne putne infrastrukture.
Info Stara Pazova 30.06.2016.
U Staroj Pazovi je danas organizovana redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi a ovu dragocenu tečnost je dalo 81 građana. Velike vrućine nisu sprečile humane ljude, među kojima je bilo i mnogo mladih, pa i onih koji su došli prvi put. Letnji period je kritičan i može doći do nedostatka krvi, najviše zbog godišnjih odmora, ali poslednja junska akcija je bila iznad očekivanja. Transfuziološki autobus će za mesec dana ponovo biti ispred zgrade Opštine a u julu je u planu i redovna akcija u Novoj Pazovi, najavila je Jasna Petrović Živković iz Crvenog krsta Stara Pazova.
Kultura Surduk 30.06.2016.
Povodom dolaska Svetih moštiju prepodobne mati Angeline u Surduk, amatersko pozorište Pepo Krsto iz ovog mesta sutra u 20 časova i 30 minuta u porti crkve će izvesti predstavu „Majka Angelina”, za koju je tekst i režiju pripremio Duško Radojčić učitelj surdučke osnovne škole. Nesebičnu pomoć u pripremi predstave pružio je i sveštenik Aleksandar Madžarević paroh surdučki koji u ovoj osnovnoj školi predaje veronauku. Predstava govori o životu srpske despotice majke Angeline, a posvećenim radom članovi ovog amaterskog pozorišta pripremali su je oko tri meseca.
Mlada talentovana glumica Sara Delibašić u ulozi majke Angeline preneće njen život za sve one koji žele da nauče nešto više o ovom delu srpske istorije.
Kultura Stara Pazova 30.06.2016.
Centar za kulturu Stara Pazova obaveštava publiku, da je predstava „Obično veče“, kabare Milana Laneta Gutovića, koja je bila najavljena za danas, otkazana. Svi koji su ulaznice već kupili, mogu da ih vrate u Centar za kulturu.
Sport Vojka 30.06.2016.
Prvenstvo Srbije u disciplini „K1 rules“ za kadete i seniore „A“ klase održano je u nedelju u Lazarevcu, a u oštroj konkurenciji veoma dobrih boraca višestruki šampion Srbije Vojčanin Bojan Džepina osvojio je prvo mesto u kategoriji do 91 kilograma. Bojana sada očekuje mala pauza nakon koje ponovo kreće u pripreme za dalja takmičenja. 23. jula u Trstu učestvovaće na međunarodnom takmičenju.
Info Stara Pazova 29.06.2016.
Na osnovu rešenja Uprave za veterinu od 24. juna ove godine, usled naglog pogoršanja epizootiološke situacije u Republici Srbiji, zabranjuje se promet prijemčivih životinja (goveda) i javno okupljanje na sajmovima, izložbama, stočnim pijacama i dogonima na području Republike Srbije, a radi sprečavanja širenja, naročito opasne zarazne bolesti nodularni dermatitis – kvrgava koža. Na stočnoj pijaci u Staroj Pazovi zabranjuje se održavanje i trgovina stokom do daljnjeg, stoji u obaveštenju koje je u RTV Stara Pazova prosleđeno iz Čistoće, a upućeno je iz Uprave za veterinu, Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.
Info Stari Banovci 29.06.2016.
Iz novobanovačkog hrama Svetog Vasilija Ostroškog Mošti Prepodobne mati Angeline prenete su juče u hram Prenosa moštiju Svetog oca Nikolaja u Starim Banovcima. Veliki broj vernika dočekao je mošti svetiteljke i nakon akatista, koji je služio vladika sremski Vasilije uz sasluženje sveštenika namesništva staropazovačkog, celivao mošti uz molitvu za zdravlje i spasenje. Danas u 18 časova će biti služena Sveta tajna Jeleosvećenja u ovom hramu, gde mošti ostaju do sutra. Liturgiji mogu vernici i sutra da prisutvuju u 9 časova, a u 17 će mošti biti ispraćene u Belegiš.
Sport Stara Pazova 29.06.2016.
U okviru 20. Sportskih igara mladih koje se organizuju širom Srbije u Staroj Pazovi je danas organizovan turnir u odbojci na kojem je učestvovao veliki broj timova sačinjenih od dece koja već treniraju odbojku ali i onih koji vole ovaj sport i žele da se u njemu isprobaju. Tehnički organizator turnira koji je održan u hali u ulici Branka Radičevića je Ok Jedinstvo, a učestvovalo je 16 ženskih i 5 muških ekipa. Sportske igre mladih promovišu način života koji se temelji na razumevanju, prijateljstvu, solidarnosti i fair-play-u kao alternativama negativnim trendovima današnjice koji se na izrazit način reflektuju na najmlađu populaciju.
Sport Stari Banovci 29.06.2016.
U Starim Banovcima, u prostorijama Osnovne škole „Slobodan Savković“ juče je počeo tradicionalni, ovog puta i međunarodni turnir u šahu „Vidovdan 2016“ koji organizuje šah klub Banovci-Dunav iz naselja Banovci-Dunav a povodom obeležavanja dana mesne zajednice. Turnir je otvorio Miroslav Kopanja predsednik šahovskog saveza Vojvodine koji je potom povukao i prvi potez u partiji Todorović - Đuza. Na turniru učestvuje 48 šahista, od čega veliki broj mladih. Igra se švajcarski sistem, 9 kola, tempo igre je 90 minuta po igraču. Turnir će se završiti 4. jula, a nagradni fond je 200.000 dinara. Pokrovitelj turnira je Opština Stara Pazova.
Info Vojka 28.06.2016.
Biciklista B.P. teže je povređen u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u ulici Cara Dušana u Vojki, oko 14 časova i 30 minuta. Kako nezvanično saznajemo, biciklista se kretao kolovozom ka centru Vojke, kada je na njega prilikom preticanja istog, naleteo vozač Pežoa, J. Đ, jer nije držao dovoljno rastojanje. Nesrećnog čoveka Pežo je zakačio desnim retrovizorom i oborio ga, prilikom čega mu je teže povređena noga. Povređeni je kolima hitne pomoći prevezen u KBC Bežanijska kosa. Uviđaj su izvršili pripadnici saobraćajne policije iz Stare Pazove.
Info Stara Pazova 28.06.2016.
Delegacija opštine Stara Pazova predvođena Đorđem Radinovićem predsednikom opštine posetila je juče Vukovarsko – srijemsku županiju gde je u Vukovaru održan radni sastanak namenjen uspostavljanju i unapređenju privrednih odnosa. Istaknuto je kako su mogućnosti koje pruža zajedničko apliciranje na EU projekte velike, a saradnja između privrednika s jedne i druge strane trebala bi se koncentrisati na područje poljoprivrede, poljoprivredne mehanizacije te drvne industrije. Istaknuto je i kako je Opština Stara Pazova sa samo 4,5% nezaposlenih u vrhu Srbije po privrednim aktivnostima te da bi saradnja s hrvatskom stranom mogla biti na obostranu korist.
Info Stara Pazova 28.06.2016.
Nakon jučerašnjeg nevremena koje je zahvatilo područje opštine Stara Pazova, jak vetar napravio je štete na ulicama, dvorištima i parkovima. Lomio je grane i nanosio prljavštinu. Radnici JKP Čistoća Stara Pazova su na terenu i uklanjaju posledice jučerašnjeg nevremena. Direktor ovog javnog preduzeća Jovica Gagrica za RTV Stara Pazova navodi da će u naredna dva dana posledice nevremena u potpunosti biti sanirane.
Info Vojka 28.06.2016.
U sredu 29. juna u mestu Vojka od 8.30 do 14.00 časova struje neće imati sledeće trafostanice: Maršala Tita 1, Maršala Tita 2, Solunska, Galvanoproizvod, Save Čobanovića, Nikole Grulovića, Bratel, Centar- nova, Centar, Volf, Lenjinova, Lenjinova 2, Bogosava Grujina, Hivokomerc, Sestara Grujić, Slobodana Popova, Grobljanska, Mlin, Janka Čmelika, Nikole Filipina i Poljoagrar. Kraće prekide u napajanju u 8.30 i 14.00 časova imaće trafostanice Ekonomija i Vodovod. U slučaju loših vremenskih uslova radovi će biti odloženi.
Info Stara Pazova 28.06.2016.
U cilju pripreme vozila, za bezbednije učešće u saobraćaju, Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Auto-moto savezom Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila, u periodu od 4. jula do 9. jula u vremenu od 7 do 20 časova, sprovešće preventivno – propagandnu akciju pojačane kontrole saobraćaja pod nazivom „Ispravno vozilo – bezbedno vozilo“. Osnovni cilj akcije je da se besplatno proveri tehnička ispravnost vozila, te da se otklone uočeni nedostaci, poveća bezbednost saobraćaja i smanji broj saobraćajnih nezgoda. U periodu od 11. jula do 17. jula pripadnici policije sprovešće represivni deo akcije uz preduzimanje mera prekršajne odgovornosti protiv učinioca prekršaja.
Info Novi Banovci 28.06.2016.
Učenicima osnovne škole Nikola Tesla u Novim Banovcima danas su uručene đačke knjižice i svedočanstva, a najboljim među ovogodišnjim maturantima i posebne diplome i nagrade. U generaciji 2001. najviše se isticala, Tamara Đukić iz 8-2 odeljenja, koja je i ponela titulu đaka generacije. Iz 8-2, je i sportistkinja generacije, Jovana Predojević. U ovoj generaciji je 99 maturanata, od kojih je sedam Vukovaca.
Info Vojka 28.06.2016.
Đačke knjižice i svedočanstva dobili su danas i učenici osnovne Milan Hadžić u Vojki, a generacija 2001. na svečanoj dodeli diploma i posebnih nagrada oprostila se od škole i nastavnika. Od 46 maturanata, sedam je Vukovaca. Za đaka generacije proglašen je Stefan Blažić iz 8-1, a za sportistu generacije Vukašin Kepić iz 8-2 odeljenja. Škola je pored učenika nagradila i nastavnike, koji su izuzetnim zalaganjem doprineli uspehu protekle školske godine.
Info Vojka 28.06.2016.
Milenko Kočijašević - Pujda preminuo je u 80-oj godini, posle kratke ali teške bolesti. Rođen je u Vojki 1936.godine, u seljačkoj porodici, i posle osnovne škole nije nastavio obrazovanje, bavio se poljoprivredom, ali će u kulturnoj istoriji Vojke ostati upisan kao jedan od istaknutih aktivista KUD „Slavko Gajin“ u oblasti dramskog stvaralaštva. U dramsku sekciju ovog društva uključio se kasnih pedesetih godina i svojim glumačkim i rediteljskim radom obeležio bezmalo 4 decenije stvaralaštva ovog amaterskog kolektiva. Naročito je uspešan bio u komedijama, ostvarivši preko 20 različitih uloga na amaterskoj sceni, i to ne samo muške nego i ženske role, a sedamdesetih godina je režirao predstave sa vojačkim amaterima, sa posebnim afinitetom za Nušićeve komedije.
Od 1986. godine je živeo u Inđiji, a sahrana Milenka Kočijaševića - Pujde biće obavljena u sredu, 29.juna, u 15 časova, na vojačkom groblju.
Sport Novi Banovci 28.06.2016.
Dragan Stevanović nekadašnji napadač beogradskog Rada i Crvene zvezde novi je trener fudbalera Omladinca iz Novih Banovaca. Bivši trener Zemuna, IM Rakovice i još nekih klubova u Omladinac dolazi na mesto Gorana Dragoljića koji je, posle osam godina na kraju prošlog prvenstva podneo ostavku i napustio klub. Novi trener Omladinca će ovih dana i zvanično početi rad u Omladincu kada će i početi pripreme za novo prvenstvo u Srpskoj ligi područje Vojvodina. Dosadašnji trener Goran Dragoljić je postao pomoćni trener prvoligaša Inđije.
Info Novi Banovci 27.06.2016.
U naselju Banovci Dunav,na prostoru koji je Opština Stara Pazova namenila za gradnju pravoslavnog hrama, veliki broj vernika ovog dela Podunavlja, dočekao je juče popodne mošti monahinje i despotice Svete majke Angeline Branković, a baš na ovom mestu, blizu vrtića, biće izgrađen hram koji će nositi njeno ime. Akatist, ili himnu blagodarnosti, služio je protojerej Srđan Đurđević, uz sasluženje sveštenstva staropazovačkog namesništva, a o ovoj svetici govorio je protonamesnik Đorđe Kovljen. Nakon celivanja, mošti su prenete u Nove Banovce u hram Svetog Vasilija Ostroškog, gde ih je takođe dočekao veliki broj vernika, a prvi ka hramu poneli su ih: Milan Beara, Jovica Gagrica, Alen Martinović i Dejan Rnić. Nakon akatista i celivanja moštiju, na prostoru između hrama i doma kulture organizovan je kraći kulturno umentički program. Inače, mošti majke Angeline iznete su prvi put nakon pet vekova iz manastira Krušedol, a hodočašće po Eparhiji sremskoj će trajati do 10. avgusta.
Info Stara Pazova 27.06.2016.
Povodom Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droge, Crveni krst Stara Pazova organizovao je danas u saradnji sa Policijskom stanicom i Domom zdravlja Stara Pazova predavanje na ovu temu. O bolestima zavisnosti, simptomima i znacima narkomanije govorio je dr Aleksandar Omerović, direktor pazovačkog doma zdravlja, koji je istakao da radoznalost, nesigurnost u porodici i psihopatološki problemi, najčešće dovode mlade ljude do konzumiranja droge i da je sve više pacijenata, bez nade za ozdravljenje. Droga je sve prisutnija, kokain i heroin sada se pojavljuju i u osnovnim školama. Policija je pojačala kontrolu i u nekoliko navrata uhapsila dilere droge u zonama škola, istakao je zamenik komandira Policijske stanice Stara Pazova Dragan Vranješ. Protiv narkomanije se mora boriti svaki dan, što policija i čini, dodao je Vranješ i napomenuo da je osim telefona 192 građanima od skoro dostupna i imejl adresa.
Osim čitavog niza zaraznih bolesti i samoubilačkih tendencija, narkomanija dovodi i do kriminala, agresivnog ponašanja, nasilja, naglasila je inspektora Marina Čapo. Problem narkomanije tiče se svih, a posebnu ulogu u prepoznavanju i lečenju imaju roditelji.
Kultura Stara Pazova 27.06.2016.
Predstava „Ad infinitum“ Slovačkog pozorišta „VHV“ iz Stare Pazove osvojila je drugo mesto i srebrnu plaketu na 58. Republičkom festivalu amaterskih pozorišta Srbije u Kuli, koji je završen u subotu, proglašenjem najuspešnijih. Miroslav Bako i Miroslav Kožik su nagrađeni za scenografiju, Baku je pripala nagrada i za originalnu muziku, dok je Kožik nagrađen za koreografiju. Nagrada za kostim dodeljena je Ivani Bako. Prvoplasirana predstava na festivalu je „Vođa“ amatera iz Vranja dok je „Čudo u Šarganu“ iz Crvenke na trećem mestu, i sve tri su stekle pravo učešća na Festivalu festivala u Trebinju.
Kultura Stara Pazova 27.06.2016.
Hor „Tilija“ iz Stare Pazove, koji već 15 godina radi pod rukovodstvom Ane Đurđević, u okviru SKUD-a Janko Čmelik i Slovačke evangeličke crkve, juče je upravo u crkvi promovisao svoja dva nova snimljena CD-a sa 28 pesama. Jedan je posvećen Božiću, drugi je sa uskršnjim pesmama a kao gosti učestvovali su i mladi Staropazovčani, učenici muzičkih škola i trubači iz Bačkog Petrovca, koji su bili prisutni i na promociji. Po rečima dirigenta i nastavnice muzičke kulture u penziji, Ane Đurđević, do kraja godine planiraju da snime i album sa obradama narodnih pesama. Pored promocije, za crkvu je jučerašnji dan doneo još jednu svečanost a to je prisećanje na prvo bogosluženje u Staroj Pazovi pre 246 godina, koje je održano pod otvorenim nebom, 25. juna 1770. godine, samo mesec dana nakon doseljevanja prvih Slovaka u ovo mesto.
Kultura Stara Pazova 27.06.2016.
Učenici Muzičke škole „Mr Ljubinka Lazića“ iz Vojke održali su u subotu na letnjoj pozornici u Staroj Pazovi koncert povodom završetka školske godine. Publika je više od sat vremena mogla da uživa u muziciranju mladih umetnika na klaviru, violini, gitari, kontrabasu. Ovu jubilarnu, petu školsku godinu uspešno je završilo 46 učenika. Za dvoje iz prve generacije ove muzičke škole bio je to i oproštajni koncert, poštu su upisali srednju muzičku školu, što je veliko priznanje školi i profesorima, istakao je osnivač škole mr Ljubinko Lazić, a od septembra je najavio i otvaranje odseka flaute.
Info Stari Banovci 27.06.2016.
Sava Eraković je u konkurenciji dvanaest ekipa, pobednik takmičenja u spremanju tradicionalnih jela koje je juče oganizovano u „Kafančetu kod Nene i Peđe“ u Starim Banovcima, na obali Dunava u Grčkoj ulici broj 42. Eraković je pripremao paprikaš od dimljene piletine i osvojio najviše bodova, a Predrag Skerletović, je u izjavi za RTV Stara Pazova rekao da je ovo treća manifestacija po redu, da zbog visokog nivoa Dunava nije bilo moguće čišćenje priobalja, ali su zato za najmlađe organizovane tradicionalne igre. Kaže da u organizaciji ovog događaja ima saradnju sa Turističkom organizacijom Opštine Stara Pazova, Udruženjem građana „Volim Banovce“ i drugima koji rade na afirmaciji ekologije i turizma u ovom delu Podunavlja.
Sport Stari Banovci 27.06.2016.
Sutra, na Vidovdan, u Osnovnoj školi „Slobodan Savković“ u Starim Banovcima biće otvoren tradicionalni turnir u šahu koji povodom Dana Mesne zajednice Banovci Dunav, organizuje šah klub iz ovog naselja. Očekuje se učešće preko 50 šahista iz Srbije i inostranstva, igraće se švajcarski sistem, 9 kola, 90 minuta po igraču. Pokrovitelj turnira je Opština Stara Pazova, nagradni fond je 200.000 dinara, a za najbolje učesnike obezbeđene su novčane nagrade. Turnir će trajati do 4. jula.
Sport Stara Pazova 27.06.2016.
Marija Kolarević članica streljačkog kluba Jedinstvo iz Stare Pazove osvojila je dve titule prvaka na prvenstvu Vojvodine u gađanju malokalibarskom puškom. Ona je u juniorskoj konkurenciji osvojila prvo mesto u gađanju ležeći 60 metaka sa 602,2 pogotka i gađanju u trostavu tri puta 20 metaka sakupivši 559 pogodaka. Marta Bireš je osvojila prvo mesto u konkurenciji seniorki u trostavu sa 571 pogotkom, a bila je druga u ležećem stavu. Marija Kolarik je osvojila drugo mesto u trostavu, a treće u ležećem stavu. Kod seniora u istim disciplinama Stefan Aleksandrovski je osvojio drugo i treće mesto. Prvenstvo je održano u Novom Sadu.
Info Stara Pazova 27.06.2016.
Dvadesetdevetogodišnji M.B. poginuo je rano jutros na krivini u ulici Kralja Petra I u Staroj Pazovi. Kako nezvanično saznajemo do nesreće je došlo kada je putnički automobil inđijskih registarskih tablica naleteo na njega i udario ga otpozadi i smrt je usledila na licu mestu. Istraga nesreće je u toku.
Info Vojka 24.06.2016.
Ovih dana u Vojki se vrši prebacivanje fiksnih telefona na novu, digitalnu mrežu, koja je jedna od najmodernijih i omogućava pristup kablovskoj televiziji IPTV i ADSL internet priključku. Predstavnici Telekoma danas su predstavili ponude svog preduzeća u selu u kome imaju 1480 priključaka fiksnih telefona uz koje sad nude i servise interneta sa brzinama od 10, 20 i 50 megabita protoka.U zavisnosti od potrebe građana, ponude u paketu su raznovrsne. Na pitanje Vojčana, da li će u predstavljeni paket moći da se uvrsti i kanal RTV Stara Pazova, nadležni iz Telekoma kažu da su pregovori u toku a telefonska mreža u Vojki treba da bude kompletno digitalizovana do 10. jula.
Info Stara Pazova 24.06.2016.
Proteklog vikenda u Šafarikovoj ulici u Staroj Pazovi došlo je do fizičkog sukoba dve grupe mladića. Prilikom sukoba ispaljen je pucanj iz pištolja koji na sreću nikoga nije pogodio. Policija je brzom intervencijom sprečila dalji sukob više lica i tom prilikom uhapsila jedno lice dok se za drugim intezivno traga. Pripadnici MUP-a su ukazali prvu pomoć jednom licu sa težim povredama do dolaska ekipe hitne pomoći.
Info ostalo 24.06.2016.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici, Pećincima i Upravi kriminalističke policije, pretresom u Pećincima pronašli su 110 DVD diskova i kompjuterski hard disk sa pornografskim sadržajem u kojem su zloupotrebljena deca. N. Ć. (48) je uhapšen i određeno mu je zadržavanje do 48 časova, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela prikazivanje, pribavljanje i posedovanje pornografskog materijala i iskorišćavanje maloletnog lica za pornografiju. Od osumnjičenog je oduzeta i lovačka puška, u nelegalnom posedu, pa je protiv njega podneta i krivična prijava za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Nakon zadržavanja do 48 časova i saslušanja u nadležnom tužilaštvu, rešenjem sudije za prethodni postupak, za N.Ć. je određen pritvor do 30 dana.
Kultura Stara Pazova 24.06.2016.
Skupština Saveza amatera opštine Stara Pazova usvojila je juče Izveštaj o radu sa finansijskim izveštajem za 2015. godinu, Plan rada i Finansijski plan za tekuću godinu i zahtev Umetničkog udruženja Nova Pazova za prijem u članstvo. Pazovački amateri su i prošle i u ovoj takmičarskoj sezoni, koja je u toku, postigli velike uspehe, i pored problema u finansiranju kulturnog amaterizma, koji su svake godine sve veći. U borbi za bolji status kulture i amaterizma odlučili su, da petočlana delegacija na čelu sa predsednicom Skupštine i sekratarom Saveza amatera Anđelkom Mali i Petrom Nerandžićem zatraže prijem kod predsednika opštine, da pokušaju na taj način da reše probleme, kako ne bi pristupali drastičnijim merama, što bi nerado da čine.
Ekonomija Stara Pazova 23.06.2016.
Ovih dana očekuje se početak rada novog pogona za pripremu i preradu mesa u Mediusu, a do kraja godine u planu je otvaranje dva nova marketa u Staroj Pazovi i jednog u Ugrinovcima. Medius investira delimično svoja, delimično sredstva banaka, a u poslovnoj politici posebna pažnja se poklanja radnicima, jer samo zadovoljan i lojalan radnik, doprinosi produktivnosti rada i ugledu Mediusa, rekao je za RTV Stara Pazova, Cviko Krunić, osnivač i vlasnik firme koja zapošljava preko 300 radnika. Udruženje radnika osnovano novembra 2013. godine je sa početnih tridesetak hiljada evra, i stotinjak članova, naraslo na preko 160 radnika, a raspoloživa sredstva za beskamatne pozjamice su oko 60 hiljada evra. Krunić je najavio da će zaposleni u Mediusu uskoro, uz posebnu karticu moći pod veoma povoljnim uslovima, jednom ili dva puta mesečno, da obave kupovinu za svoje potrebe.
Info Stara Pazova 23.06.2016.
Uprkos sparnom vremenu i vrućini veliki broj Staropazovčana dočekao je juče mošti prepodobne mati Angeline koje su u litiji unešene u hram Pokrova Presvete Bogorodice. U hramu je služen akatist koji su čitali protojerej stavrofor Mile Jokić, protonamesnik Đorđe Kovljen i jerej Aleksandar Klasnetić. Vernici će u ovom hramu imati prilike da celivaju mošti majke Angeline i da se pomole za svoje i zdravlje svojih najbližih do petka kada će u litiji u 17 časova mošti biti ispraćene u hram Svetog proroka Ilije.
Info Vojka 23.06.2016.
Sutra će u Vojki biti prezentacija nove optičke mreže u Telekomu. Ovih dana u ovom selu se vrši prebacivanje fiksnih telefona na novu mrežu, koja je jedna od najmodernijih i omogućava pristup kablovskoj televiziji IPTV i ADSL internet priključku. O ovim i još nekim ponudama u ovom preduzeću biće reči sutra u Domu kulture na promociji u vremenu od 11 do 15 časova, kada će građani ujedno moći i da potpišu nove ugovore.
Info Golubinci 22.06.2016.
Prepodobna Majka Angelina u svom pohodu kroz Srem došla je trećeg dana Duhova, jednog od najvećih praznika srpske pravoslavne ckrve, na Duhovski utorak, u Golubince. I meštani ovog sela bili su ispunjeni radošću i na centru su dočekali mošti svetiteljke. Nakon unosa moštiju u hram Vavedenja Presvete Bogorodice, akatist Prepodobnoj mati Angelini služio je protojerej stavrofor Mile Jokić uz sasluženje staropazovačkih sveštenika. Lepoti ovog dana doprinele su pesme posvećene majci Angelini, koje su kazivale i otpevale članice golubinačkog kulturno-umetničkog društva. Mošti majke Angeline danas će biti prenete u Staru Pazovu.
Info Belegiš 22.06.2016.
U četvrtak 23. juna u mestu Belegiš od 8.30 do 14 časova struje neće imati sledeće trafostanice: Superior mit, Mlekara, Branka Radičevića- Belegiš, Karađorđeva – Belegiš, Milana Pandurovića, Moše Pijade, Svetog Save, Centar, Branka Radičevića, Nikole Milanovića, Svetozara Miletića, Vuka Karadžića, Vere Miščević 1, 2. i 3. trafostanica, Ekonomija Belegiš, Selo – Belegiš i Poljomiks Belegiš. U slučaju loših vremenskih uslova radovi će biti odloženi.
Info Stara Pazova 22.06.2016.
Maturantima pazovačke gimnazije sinoć su u velikoj sali Bele zgrade svečano uručene diplome. U ovoj generaciji školu je uspešno završilo 115 učenika, od kojih je za đaka generacije izabran Zoran Jovanović iz 4-d odeljenja. Direktor škole Miroslav Opavski i razredne starešine kažu, da je ova generacija bila jedna od uspešnijih, 30 učenika ima odličan uspeh a 12 od njih su nosioci Vukove diplome. Mnogi su nagrađeni i za izuzetan uspeh iz pojedinih nastavnih predmeta.
Sport Banovci Dunav 22.06.2016.
I ove godine će se održati međunarodni tradicionlani „Vidovdanski trunir u šahu“ u organizaciji šah kluba Banovci-Dunav iz naselja Banovci-Dunav, a povodom obeležavanja dana Mesne zajednice. Turnir će početi na Vidovdan 28. juna, a očekuje se učešće preko 50 šahista iz Srbije i inostranstva. Igraće se švajcarski sistem, 9 kola, 90 minuta po igraču. Pokrovitelj turnira je Opština Stara Pazova, a za najbolje učesnike obezbeđene su novčane nagrade, nagradni fond je 200.000 dinara. Otvaranje turnira je 28. juna u 17.30 časova u Osnovnoj školi „Slobodan Savković“ u Starim Banovcima gde će se i igrati sve partije. Turnir će se završiti 4. jula.
Sport Banovci Dunav 22.06.2016.
I ove godine će se održati međunarodni tradicionlani „Vidovdanski trunir u šahu“ u organizaciji šah kluba Banovci-Dunav iz naselja Banovci-Dunav, a povodom obeležavanja dana Mesne zajednice. Turnir će početi na Vidovdan 28. juna, a očekuje se učešće preko 50 šahista iz Srbije i inostranstva. Igraće se švajcarski sistem, 9 kola, 90 minuta po igraču. Pokrovitelj turnira je Opština Stara Pazova, a za najbolje učesnike obezbeđene su novčane nagrade, nagradni fond je 200.000 dinara. Otvaranje turnira je 28. juna u 17.30 časova u Osnovnoj školi „Slobodan Savković“ u Starim Banovcima gde će se i igrati sve partije. Turnir će se završiti 4. jula.
Info Krnješevci 21.06.2016.
Mošti Prepodobne majke Angeline danas su dočekali stanovnici Krnješevaca. Za malo selo poput Krnješevaca, ovo je bio značajan trenutak, koji se desio upravo u nedelji, kada se obeležava seoska slava Duhovi. U hramu Blagoveštenja Presvete Bogorodice služen je akatist Prepodobnoj majci Angelini a nakon toga, meštani su prilazili da se poklone i celivaju mošti despotice iz roda Brankovića. Mošti su ispratili u Prhovo, odakle su prenete u Popince a u večernjim satima će biti prenete u Golubince, gde ostaju do sutra.
Info Stara Pazova 21.06.2016.
Na Petrović salašu, na 20 hiljada kvadrata, u okviru Delta Agrara posluje Napretkova farma godišnjeg kapaciteta 38 hiljada tovljenika gde je zaposleno 30 radnika. Na nedavnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu asortiman sa farmi Napretka osvojio je čak šest pehara. Na obližnjoj farmi Nukleus gde je zaposleno 20 ljudi, gaji se 400 krmača čiste rase „jorkšir“ i „landras“, a plan je da se kapacitet udvostruči. Proizvodnja se odvija uz stroge standarde, a tovljenici, čija je cena sada 130 dinara po kilogramu, prodaju se velikim kupcima u turnusima, 700 komada nedeljno, dok kvalitetne nazimice dostižu cenu od 380 do 450 evra, rekao je za RTV Stara Pazova, doktor Zoran Uzelac, rukovodilac Sektora svinjarstva u Delta Agraru. Ove godine Napredak ne izvozi tovljenike, jer je cena u Rusiji niska.
Info Stara Pazova 21.06.2016.
Jaka kiša sa vetrom i jučerašnji pljusak praćen krupnim gradom, naneli su štetu usevima u staropazovačkoj opštini. Preko 45 litara kiše po kvadratnom metru palo je u nedelju na Petrović salašu, Surduku ali i ostalim mestima u podunavlju a preko 30 litara vode sa ledom, veličine lešnika, sručilo se juče u Staroj Pazovi. Od obilnih kiša polegli su kukuruz i pšenica, a krupan grad ostavio je posledice na voću i povrću. Nevreme je prekinulo žetvu ječma i pšenice a zbog raskvašenog zemljišta po rečima stručnjaka i poljoprivrednika, ulazak i radovi u polju neće biti mogući narednih nekoliko dana. Ipak, agronomi savetuju vlasnicima useva da obiđu parcele čim se voda sa njiva povuče, radi procene štete i primene zaštitnih mera.
Info Stara Pazova 20.06.2016.
Za vreme pojačane kontrole u zonama škola, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi su uhapsili D.V. (19), prilikom prodaje supstance za koju se osnovano sumnja da je opojna droga. U trenutku hapšenja, kod njega je pronađeno pet paketića biljne materije za koju se sumnja da je marihuana, a kod kupca još šest paketića. Pregledom automobila i stana osumnjičenog, policija je pronašla još tri paketića supstance nalik na spid i marihuanu. Nakon zadržavanja do 48 časova, D.V. je uz krivičnu prijavu za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici. Rešenjem sudije za prethodni postupak, određen mu je pritvor do 30 dana, a on se takođe sumnjiči i za krivično delo zelenašenje. Protiv mladića koji je kupovao drogu, podneta je krivična prijava za neovlašćeno držanje opojnih droga, nadležnom tužilaštvu.
Info Stara Pazova 20.06.2016.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi su, po nalogu nadležnog tužioca, odredili zadržavanje do 48 časova za N.Č. (19) i A.T. (19) koji se terete da su u Banovcima, ispred supermarketa fizički napali vozača koji je razvozio hleb i naneli mu telesne povrede, nakon čega je A.T. vređao policajce u intervenciji. Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela učestvovanje u tuči i ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti, osumnjičeni će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti dovedeni na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Staroj Pazovi.
Info Vojka 20.06.2016.
Mošti Prepodobne majke Angeline prenesene su danas iz Nove Pazove u Vojku, gde ih je dočekao veliki broj meštana. U hramu Prenosa moštiju Svetog oca Nikolaja Akatist Prepodobnoj mati Angelini služio je protojerej stavrofor Mile Jokić, arhijerejski namesnik staropazovački uz sasluženje staropazovačkih sveštenika i gostiju. Mošti će u vojačkom hramu boraviti do sutra, kada će biti prenete u Krnješevce.
Info Vojka 20.06.2016.
U Vojki je juče svečano otvoreno dečje igralište. Na mestu, gde je nakada bila takozvana Američka bara, deca sada mogu da uživaju u svim čarolijama igre na pesku, ljuškama, klacklacilama, vrteškama i da igraju basket i fudbal. Ideji stanovnika ulice Save Čobanovića priključili su se i drugi meštani i za nešto više od mesec dana izgradili su ovo igralište. Počeli su sopstvenim snagama i sredstvima, a pomoć su kasnije dobili od Ministarstva sporta i omladine. Kako kažu, ovo nije sve, imaju još planova za dogradnju i opremanje igrališta.
Info Stara Pazova 20.06.2016.
Milan Galčić, maturant IV-1 odeljenja Ekonomsko-trgovačke škole „Vuk Karadžić“ u Staroj Pazovi proglašen je za učenika generacije. Milan se isticao u svim školskim i vannastavnim aktivnostima, nosilac je Vukove diplome i učesnik republičkog takmičenja iz Osnova ekonomije. Vukovu diplomu su ponele još Milica Mrgić, Dragana Crnobrnja i Tanja Blagojević a za sportistu generacije proglašen je Miljan Tanasković iz IV-2 odeljenja. Ovu školsku godinu uspešno je završilo i maturske ispite položilo 134 učenika.
Kultura Stara Pazova 20.06.2016.
Juče je u Staroj Pazovi održana Zonska smotra muzičko-folklornog stvaralaštva odraslih za staropazovačku i inđijsku opštinu. Staropazovačka opština je imala 5 predstavnika i to: KUD „Branko Radičević“ i Skud Heroj Janko Čmelik iz Stare Pazove, Društvo Branko Radičević iz Novih Banovaca i dva iz Nove Pazove: Mladost i Sveti Sava, dok su kao predstavnici inđijske opštine nastupili društva iz Beške i Krčedina. U odnosu na opštinsku smotru, koja je bila pre nedelju dana primetan je napredak i svi su pokazali zavidan kvalitet a muzici i nošnji se poklanja velika pažnja, ocena je selektorke Dajane Kostić.
Istog dana u Pećincima je bila i zonska smotra tradicije a iz organizacionih razloga selektorka je u Pazovi pogledala Svadbeni običaj FA Klasje Skud-a Čmelik i Pevačku grupu OKUD-a Sveti Sava. Ko će se plasirati na Muzički festival društava Vojvodine u Rumi i na Panonski vašar u Vrbasu, biće poznato do početka jula, do kada još treba da se održi zona za Šid i Rumu.
Info Stara Pazova 20.06.2016.
Nevreme sa jakom kišom i olujnim vetrom, koje je sinoć zahvatilo i područje Opštine Stara Pazova, nije u većoj meri poremetilo snabdevanje potrošača električnom energijom. Kako smo saznali u Elektrodistribuciji u Staroj Pazovi, kraće vreme bez struje je bilo nekoliko domaćinstava u Golubincima usled udara groma. Međutim, kvarovi su brzo otklonjeni i snabdevanje električnom energijom je normalizovano, rekli su nam u dežurnoj službi staropazovačke Elektrodistribucije.
Info Stara Pazova 20.06.2016.
Udruženje građana „Svi zajedno” okupilo je u subotu na rasadniku „Brest” u Staroj Pazovi šesnaest ekipa na humanitarnoj manifestaciji „Krčkanje”, takmičenju u kuvanju gulaša. Kotizacija po ekipi iznosila je dve i po hiljade dinara, a od kotizacije, i od dobrovoljnih priloga sakupljeno je oko 40 hiljada dinara za lečenje Ivane Đorđević iz Starih Banovaca, izjavio je za RTV Stara Pazova Vladimir Skriževski, jedan od osnivača ovog udruženja. Prvo mesto u krčkanju osvojila je ekipa Restorana Koštana, drugo je pripalo ekipi Mlinpeka, a treće ekipi Krčkalice.
Info ostalo 20.06.2016.
Povodom 20. juna, Svetskog dana izbeglica, u subotu je u naselju Busije, ispred crkve Svetog Ćirila i Metodija, organizovan sedmi Krajiški otkos. Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba iz regiona je obraćajući se velikom broju građana i gostiju podsetio na akciju evidentiranja, kako je rekao, otete imovine Srba, kojoj se do sada odazvalo oko osam hiljada domaćinstava. Linta je pozvao građane da evidentiraju imovinu, a cilj je da se upućivanjem tih spiskova na adrese međunarodnih organizacija, sa organima vlasti u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Sloveniji pokrene pitanje vraćanja i obeštećenja. Građanima su se obratili: episkop banatski Nikanor, izaslanik Aleksandra Vučića, ministar pravde Nikola Selaković, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, zatim Milenko Ristić, izaslanik Mladena Ivanića, Vladimir Cucić, komesar za izbeglice i Andreja Mladenović, zamenik gradonačelnika Beograda.
Održan je i bogat kulturno umetnički program i takmičenja u tradicionalnim veštinama Krajišnika.
Info Stara Pazova 20.06.2016.
Rotari klub Stara Pazova, koji postoji već sedam godina je održao godišnju skupštinu na kojoj je za novog predsednika izabran Nikola Gašparović. Čarter proslavi prisustvovali su i predstavnici Rotari kluba Klasik iz Košica, a tom prilikom su na tomboli sakupljena sredstva za uređenje dve učionice u Osnovnoj školi „Milan Hadžić“ iz Vojke, izdvojeno odeljenje u Krnješevcima. Gosti iz Košica su došli u posetu sa ciljem da prošire saradnju sa staropazovačkim klubom, koja traje već šest godina, da informišu o svojim projektima i da se iz Rotari kluba Stara Pazove delegiraju predstavnici u Međudržavnu komisiju koja je osnovana ovih dana za saradnju između distrikta Češka i Slovačka i distrikta Srbija - Crna Gora.
Info Golubinci 20.06.2016.
Povodom Svetskog dana borbe protiv nasilja nad starim licima, koji se obeležava 15. juna, Opštinska organizacija Crvenog krsta je u toku prethodne nedelje organizovala nekoliko predavanja na ovu temu u naseljima Opštine. U petak uveče je Jelena Bugarin, volonterka iz Vojke govorila u Domu penzionera u Golubincima o borbi za očuvanje osnovnih ljudskih prava bez obzira na godine starosti, istakavši da nasilje ne mora biti uvek fizičko, već se pod tim podrazumeva i psihičko maltretiranje ili omalovažavanje starijeg muškarca ili žene.
Vladimir Vuksanović, sekretar Mesne organizacije Crvenog krsta Golubinci je rekao da nasilje nad starim licima postoji, ali da se ono često prikriva, a volonteri Crvenog krsta se trude i nastaviće svoje aktivnosti da ukažu na ovaj problem i potrebu da se starijima, kojima je potrebno, pomogne.
Kultura Nova Pazova 20.06.2016.
Na dečjem odeljenju Narodne biblioteke „Dositej Obradović“, ogranak „Petar Petrović Njegoš“ u Novoj Pazovi, u petak uveče je otvorena prva samostalna izloža slika Teodore Miučin. Teodora ima 12 godina, a od svoje četvrte godine član je Likovne radionice Kulturno umetničkog društva „Mladost“ kod likovnog pedagoga Milodarke Braletić. Teodorinu retrospektivnu izložbu otvorila je Milica Nikolčić, a njene slike veselih boja, raznih tema i tehnika biće izložene naredne dve nedelje.
Info Stara Pazova 17.06.2016.
Dolaskom lepog vremena pojačan je intenzitet saobraćaja, pa je u kontrolu bezbednosti saobraćaja na putevima i ulicama Srema, pa i staropazovavčke opštine, uključen policijski službenik na motociklu. Zoran Tica, radnik sremskomitrovačke Saobraćajne policijske ispostave je za RTV Stara Pazova rekao da je unazad šest godina, koliko vozi službeni motocikl, na putevima daleko manje onih koji ne vežu sigurnosni pojas, voze bez položenog vozačkog ispita ili neregistrovano vozilo. Zadatak mu je sankcionisanje prekršaja uočljivih okom u koje spadaju: nenošenje sigurnosne kacige na motociklu, nepostojanje registarskih oznaka na vozilu, nesigurna vožnja, vožnja pod uticajem alkohola.
Info Stara Pazova 17.06.2016.
U ponedeljak 20. juna u Staroj Pazovi od 8 do 12 časova struje neće imati trafostanice: Rupov salaš, Nukleus, Deponija smeća, a kraći prekid u napajanju u 8 i u 12 časova imaće trafostanice: Miljuš, Naplatna rampa, Interplast, Petrović salaš, Svinjogojstvo. Najavljeni radovi u Novoj Pazovi su otkazani.
Kultura Novi Banovci 17.06.2016.
U novobanovačkom Domu kulture u nedelju u 18 časova plesni klub „Lana“ organizuje humanitarni koncert kojim će obeležiti 25 godina. Sav prihod od ulaznica koje koštaju 200 dinara, po tradiciji članovi ovog plesnog kluba namenjuju u humanitarne svrhe, onima kojima je novac najpotrebniji. Članovi plesnog kluba „Lana“su veoma uspešni na takmičenjima kako u Srbiji tako i u inostranstvu. Višegodišnji su svetski i evropski prvaci. Plesni kluba „Lana“ ima 50 stalnih članova. Treninge održavaju u Novim Banovcima i u Kotežu, a polako se šire u Stare Banovce i u Staru Pazovu. Svi zainteresovani koji žele da se oprobaju kao plesači mogu da dođu u Nove Banovce subotom i nedeljom u 10 časova u Dom kulture.
Život Stara Pazova 17.06.2016.
Udruženje građana Svi zajedno organizuje sutra na rasadniku Brest u Staroj Pazovi Krčkanje – humanitarno takmičenje u kuvanju gulaša. Sav prihod od kotizacija i od dobrovoljnog priloga namenjen je daljem lečenju desetogodišnje Ivane Đorđević, male Ice, iz Starih Banovaca. Krčkanje će početi u 11 časova, a učešće je prijavilo 18 ekipa.
Info ostalo 17.06.2016.
U naselju Busije ispred crkve Sveti Ćirilo i Metodije, sutra će biti organizovan sedmi Krajiški otkos, manifestacija koju povodom 20. juna, Svetskog dana izbeglica organizuju Koalicija udruženja izbeglica u Srbiji i Savez Srba u regionu. Takmičenje folklornih i pevačkih grupa počeće u 12.00 časova i trajaće skoro do 17.00, kada je programom predviđeno nadmetanje u kosidbi. Krajiški kulturno istorijski centar prirediće izložbe slika, rukotvorina, knjiga i zapisa, kaže Petar Šaula, član organizacionog odbora. Cilj manifestacije je očuvanje kulturno istorijskih i civilizacijskih vrednosti Krajišnika.
Info Stara Pazova 16.06.2016.
Danas je na teritoriji Opštine Stara Pazova organizovano besplatno sakupljanje ambalažnog otpada od pesticida. Bila je ovo druga takva akcija i odziv poljoprivredinka je bio veći nego prošle godine, rekao je predstavnik organizacije SEPA, diplomirani inženjer Sava Popović. Poljoprivrednici nerado kažu da su ranije bacali ambalažu od pesticida zajedno sa komunalnim otpadom, jer drugog rešenja nije bilo i ovu akciju pozdravljaju, a podržala ju je i Opština Stara Pazova sa ciljem očuvanja zdravlja ljudi i životne okoline.
Info Stara Pazova 16.06.2016.
Predstavnici policijske stanice Stara Pazova u saradnji sa Opštinom Stara Pazova danas su u preventivnoj akciji na frekventnoj raskrsnici ulica Branka Radičevića i Zmaj Jovine u Staroj Pazovi, biciklistima besplatno delili fluorescentne prsluke i flajere, i ukazivali na potrebu poštovanja saobraćajnih propisa. Milan Beara, zamenik predsednika Opštine Stara Pazova je izrazio zadovoljstvo što lokalna samouprava učestvuje u još jednoj akciji brige o građanima, a Zoran Lazić, načelnik Policijske stanice Stara Pazova je istakao dobru saradnju policije i lokalne samouprave i naglasio da ova akcija ima za cilj podizanje svesti i bezbednosne kulture biciklista o potrebi poštovanja propisa. Građani sa kojima smo razgovarali, su podržali ovu akciju i prisustvo policije u saobraćaju.
Info Nova Pazova 16.06.2016.
U hramu Svete Petke u Novoj Pazovi juče je služena Sveta Tajna Jeleosvećenja. Utemeljena u Svetom pismu ova sveta tajna vrši se ne samo nad onima koji boluju od neke naročite bolesti, nego i nad svim vernicima, jer ima pozitivno dejstvo i pozitivan uticaj kako na dušu, tako i na telo. A s obzirom da se u ovom trenutku u hramu nalaze mošti Prepodobne majke Anegeline, služba, kojoj su prisustvovali i vernici iz drugih naselja, ne samo iz Nove Pazove, imala je još veći značaj. Od ulja i brašna, koje su doneli na osvećenje, treba zamesiti hleb ili pogaču, koje treba jesti jer je u njima prisutan blagoslov i blagodat Božiji.
Info Nova Pazova 16.06.2016.
U petak, 17. juna, u Novoj Pazovi od 8.30 do 13 časova zbog elektromontažnih radova struje neće imati drugi deo ulice Kozaračka i ulica Dušana Vukasovića. U slučaju loših vremenskih uslova radovi će biti odloženi.
Sport Nova Pazova 16.06.2016.
Na Mini olimpijadi koja je održana u Rumi u konkurenciji preko 300 dece, Mia Mihajlović i Sergej Cvetinović iz PU Poletarac osvojili su medalje u disciplinama skok u dalj i trčanje na 30 metara. Mia je osvojila zlatnu medalju u skoku u dalj i bronzanu medalju u disciplini trčanje na 30 metara, a Sergej je osvojio takođe zlatnu medalju u skoku u dalj u konkurenciji dečaka. Cilj ove manifestacije je promocija sporta i sportskog duha, druženje i lepe uspomene na vrtić. Ove godine Mini olimpijada je održana po peti put, a učestvovali su predškolci Predškolskih ustanova iz Sremskog okruga.
Info Stara Pazova 15.06.2016.
Na jučerašnjoj sednici Skupštine opštine Stara Pazova odbornici opozicije su u raspravi o Finansijskom izveštaju Direkcije za izgradnju za prošlu godinu postavljali pitanja o nastavku izgradnje kanalizacije, u vezi projekata i uređenja velike bare, izgradnje sportske hale, izgradnje pijaca u Novoj Pazovi. Nedeljko Kovačević, direktor Direkcije za izgradnju je ukazao da je za sve izmene planova u ovom mestu veoma teško dobiti saglasnost Vojske Srbije zbog blizine aerodroma. Podsetio je da se na tender javno - privatnog partnerstva za gradnju kanalizacije javila firma iz Danske koja je odustala, ali je u budžetu od njenih garancija ostalo skoro tri miliona evra.
On je najavio novi tender za kanalizaciju, a na pitanja zašto nema rendgen aparata u Novoj Pazovi, dr Aleksandar Omerović, direktor staropazovačkog doma zdravlja, je rekao da zakon propisuje da rendgen aparat imaju samo domovi zdravlja, ne i zdravstvene stanice. Na pitanje o gužvi za overu uputa u Staroj Pazovi, Omerović je uputio odbornike da se obrate Republičkom fondu za zdravstvo za eventualno otvaranje šaltera u Novoj Pazovi.
Info Stara Pazova 15.06.2016.
Rešavanjem testa iz srpskog, odnosno maternjeg jezika počelo je trodnevno polaganje male mature za koju su se učenici završnog razreda osnovne škole pripremali intenzivno od drugog polugodišta. Od osmaka u staropazovačkoj školi Boško Palkovljević Pinki saznajemo da ovaj test nije bio težak, da su zadaci bili očekivani a najviše je bilo zastupljeno gradivo iz sedmog i osmog razreda. Ispit je počeo u 9 časova, sat vremena ranije nego prethodnih godina, što je mnogo bolje, pre svega zbog vremenskih uslova, rekao je direktor škole Pinki Milenko Stojanović. Za završni ispit preduzete su velike mere predostrožnosti, danas je u ovoj školi u kontroli bila školska opštinska inspektorka.
Sutra od 9 časova polaže se test iz matematike a u petak će se rešavati kombinovani test. Istog dana će biti objavljeni preliminarni rezulatati završnog ispita, a konačni 24. juna.
Info Nova Pazova 15.06.2016.
Mošti Prepodobne majke Angeline, koje su prvi put nakon 5 vekova iznete iz manastira Krušedol, stigle su juče u Novu Pazovu, gde je ih je dočekao veliki broj vernika za koje ovaj događaj predstavlja veličanstven trenutak. Litija predvođena njegovim preosveštenstvom vladikom sremskim Vasilijem, krenula je ka hramu Svete Petke gde je služen akatist prepodobnoj majci Angelini Krušedolskoj, ženi despota Stefana Slepog, koja se kasnije zamonašila u ženskom manastiru Krušedol a zbog njenih dobrih dela, kao hrišćanka, supruga, majka, monahinja od naroda je dobila naziv Majka Angelina. Episkog sremski je u svom obraćanju vernicima naglasio, da nema svaka generacija tu čast, da dočeka da se pokloni moštima u svom mestu a zatim uručio orden za višerodno materinstvo majkama, koje imaju troje i više dece. Mošti majke Angeline ostaju u Novoj Pazovi do ponedeljka, 20. juna kada će biti prenete u Vojku.
Info Stara Pazova 14.06.2016.
Skupština opštine Stara Pazova je danas na četvrtom zasedanju potvrdila mandate novim odbornicima: Saši Holiću, Ireni Uhrik i Radetu Hadžiću, iz koalicije oko Srpske napredne stranke. Skupština je velikom većinom glasova usvojila Odluku o završnom računu budžeta za 2015. godinu, Finansijski izveštaj Direkcije za izgradnju, i Izveštaje o radu i finansijskom poslovanju Mesnih zajednica: Golubinci, Banovci Dunav, Belegiš, Surduk i Centra za kulturu. Zeleno svetlo je dobio i Izveštaj o prošlogodišnjem radu Opštinskog pravobranilaštva kao i Analiza zdravstvenog stanja stanovništva u 2015. godini. Odgovarajući na pitanje odbornika, zašto u Novoj Pazovi nema rendgen aparata, dr Aleksandar Omerović, direktor staropazovačkopg doma zdravlja je odgovorio da je zakonom propisano da rendgen aparate mogu da imaju samo domovi zdravlja, a ne i zdravstvene ambulante.
Kultura Stari Banovci 14.06.2016.
Učenici nižih razreda OŠ Slobodan Savković iz Starih Banovaca, članovi dramske sekcije, izveli su danas predstavu „Planeta tajni“. Predstava je ekološkog karaktera i govori o tome koliko je važno očuvati zdravu i čistu životnu sredinu, tačnije vodu na planeti. Tekst i režiju je pripremila učiteljica Dragana Takač koja i vodi dramsku sekciju. Poruka koju su preneli kroz predstavu je stalna borba dobrih i zlih sila, ovoga puta oko zdravlja planete. Iako nemaju konstantan broj učenika članova ove sekcije, uvek se trude da smisle neku originalnu priču. Predstavu su pratili učenici nižih razreda OŠ „Slobodan Savković“, a po rečima autorke, ovakve predstave su pravi način da deca u najranijem uzrastu usvoje osnovna načela zaštite životne sredine.
Info Stara Pazova 14.06.2016.
Povodom Svetskog dana davalaca krvi, Opštinska organizacija Crvenog krsta Stara Pazova dodelila je danas zahvalnice i priznanja davaocima za 5, 10, 20, 35 i 50 davanja. Želja da pomognu i saznanje da je neko preživeo, da li je to operacija, udes, kažu, najveća im je nagrada. Dobrovoljnim davaocima priznanja je uručio Milan Beara, zamenik predsednika Opštine Stara Pazova, sa kojom ima Crveni krst dobru saradnju, rekao je Živan Radaković, sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta i naglasio da građani imaju svest o tome koliki je značaj davalaštva. Pazovački Crveni krst nastoji da dobrovoljno davalaštvo popularizuje u najmlađoj populaciji - među učenicima i studentima.
Info Stara Pazova 14.06.2016.
Jelena Sokolović, učenica 8–3 odeljenja proglašena je za đaka generacije u OŠ Boško Palkovljević Pinki, titulu sportiste generacije poneo je Predrag Paravinja iz 8–1 a sportistkinja generacije je Isidora Jurišić iz 8–4. Na jučerašnjoj svečanosti sa svojom osnovnom školom se oprostilo 113 osmaka, među kojima je 13 nosilaca Vukove diplome. Čestitajući svima, direktor Milenko Stojanović im je poželeo da upišu željenu školu i da izaberu svoj cilj koji će sledititi a ujedno poklon knjigom nagradio i Milana Predojevića, dosadašnjeg direktora, koji je na ovu funkciju stupio zajedno sa ovom generacijom 2008. godine, za koju je rekao da je bila izuzetna i poželeo da ovakav uspeh i budućim generacijama.
Info Stara Pazova 13.06.2016.
Operativnim radom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi rasvetljeno je krivično delo razbojništvo izvršeno prethodni dan i uhapšeni osumnjičeni M.T. (22) i M.K. (21). Oni se terete da su rano ujutro na ulici presreli oštećenog, udarili ga flašom po glavi i od njega protivpravno prisvojili novac i lična dokumenta. Nakon zadržavanja do 48 časova, osumnjičeni su uz krivičnu prijavu dovedeni na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Staroj Pazovi. Rešenjem sudije za prethodni postupak određen im je pritvor do 30 dana.
Info Stara Pazova 13.06.2016.
Sutra počinje hodočašće Svetih moštiju prepodobne mati Angeline na prostoru Arhijerejskog namesništva staropazovačkog. Doček Svetih moštiju je sutra u Novoj Pazovi u 17 i 30 minuta na prostoru između hrama prepodobnog Sisoja Velikog, Doma zdravlja i škole. Tu će se oformiti litija predvođena NJ.P. episkopom Sremskim gospodinom Vasilijem, a u litiji će učestvovati deca iz novopazovačke OŠ, KUD-ovi, pripadnici Vojske Srbije, mnoštvo sveštenika i vernika. Litija će se kretati ka hramu Svete Petke gde će mošti biti smeštene. Nakon unošenja moštiju biće služen Akatist prepodobnoj mati.
Nakon Nove Pazove mošti će biti prenošene u hramove i crkve u svakom naselju opštine Stara Pazova. U svakom mestu gde Svete mošti budu boravile biće služene liturgije u 9 časova. U sredu 15. juna u hramu Svete Petke u Novoj Pazovi biće služena Sveta Tajna Jeleosvećenja. Svi vernici koji posete i koji se poklone pred moštima Prepodobne mati Angeline dobiće i knjigu „Majka Angelina“ kako bi se upoznali sa njenim životom.
Kultura Stara Pazova 13.06.2016.
Na opštinskoj smotri muzičko – folklornog stvaralaštva odraslih u Staroj Pazovi sinoć nastupilo je 6 ansambala. Po oceni selektora Dajane Kostić i Dejana Trifunovića, koreografa, svi su ansambli ozbiljno radili, primetno je da se više truda uložilo u rad orkestara i pevanje, ali preporuka je oba selektora da se radi još u cilju poboljšanja celokupnog utiska programa u trajanju do 25 minuta po propozicijama takmičenja. Na zonsku smotru su predloženi ansambli KUD-a Branko Radičević iz Stare Pazove i Novih Banovaca, SKUD-a Heroj Janko Čmelik iz Stare Pazove i dva novopazovačka društva Sveti Sava i Mladost. Zonska smotra će se održati u nedelju u prepodevnim časovima a istog dana, ali predveče u Pećincima će biti zonska smotra tradicije. Ansamble će na obe zone ocenjivati selektorka Dajana Kostić.
Info Stara Pazova 13.06.2016.
Programom koji su spremili za svoje nastavnike i roditelje, od svoje osnovne škole su se oprostili mali maturanti škole „Simeon Aranicki“ u Staroj Pazovi. Generacija u kojoj je bilo 53 učenika ostaće upamćena kao vrlo kreativna generacija, koja je bila pokretač mnogih aktivnosti u školi. Bili su to učenici, koji su uvek pokazivali neku svoju inicijativu i vrlo lepo sarađivali sa nastavnicima, rekla je direktorka Slađana Bursać. Najbolja među njima je Jelena Erak iz 8–1 odeljenja, koja je ponela titulu đaka generacije, dok je za sportistu generacije proglašen Lazar Kovačević iz 8–2 .
Sport Belegiš 13.06.2016.
Juče je i zvanično završena ovogodišnja fudbalska sezona za klubove iz staropazovačke opštine. U 30, poslednjem, kolu Sremske lige Hajduk 1925 Podunavac iz Belegiša pobedio je Hajduk u Divošu sa 4:1. Belegišani su prvenstvo završili na prvom mestu sa 80 bodova i ubedljivo su izborili plasman u Novosadsko - Sremsku ligu. Jadran iz Golubinaca je pobedio Jedinstvo u Moroviću sa 2:1 i sa 62 boda prvenstvo završio na trećem mestu.
Info Stara Pazova 10.06.2016.
Danas su u Staroj Pazovi boravili predstavnici švedskog Međunarodnog centra za lokalnu demokratiju, Stalne konferencije gradova i opština iz Srbije i članovi projektnog tima iz Kumanova, Velesa, Skoplja, Aranđelovca i Beograda koji su imali prilike da prisustvuju prezentaciji projekta urbanog planiranja centra Stare Pazove. Goste je dočekao Đorđe Radinović predsednik opštine Stara Pazova koji ih je upoznao sa svim potencijalima opštine, a razlog posete je projekat urbanog planiranja centra Stare Pazove sa kojim je naša opština odabrana u konkurenciji 16 opština i gradova u Srbiji. Kao jedan od osnovnih metodoloških koncepata prilikom realizacije projekta uređenja centralnog bloka 4 biće primenjen švedski pristup integralnog planiranja tzv. Simbio siti kako bi se postigao bolji kvalitet urbanog okruženja. U projektnim aktivnostima učestvuju JP Urbanizam i Kancelarija za lokalno ekonomski razvoj opštine Stara Pazova čiji su predstavnici gostima pokazali kako sada izgleda centralni blok 4, pokazavši im znamenitosti u centru Stare Pazove.
Info Stara Pazova 10.06.2016.
Operativnim radom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi i Inđiji, rasvetljeno je krivično delo izazivanje opšte opasnosti izvršeno pre više od pet godina. Po nalogu nadležnog tužioca, određeno je zadržavanje za N.V. (27) koji se tereti da je u novembru 2010. godine bacio eksplozivnu napravu u dvorište jedne privatne kuće u Staroj Pazovi. Povređenih nije bilo, a materijalna šteta je procenjena na oko 500.000 dinara. Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu za izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija doveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Staroj Pazovi, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana.
Info Belegiš 10.06.2016.
Mesna zajednica Belegiš juče je obeležila slavu Spasovdan. Večernje služenje u crkvi Svetog Nikolaja obavio je sveštenik Luka Simić, a u obredu sečenja slavskog kolača učestvovao je Aleksa Milosavljević predsednik MZ Belegiš. Povodom slave u Belegišu Udruženje žena „Vera“ organizovalo je izložbu radova na platou ispred crkve, a članovi KUD-a „Mitanče“ su izveli kraći umetnički program na platou ispred Lovačkog doma. Slavlje Belegišana uveličali su brojni gosti na čelu sa Đorđem Radinovićem predsednikom Opštine Stara Pazova. Bila je ovo prilika i da fudbalski klub iz Belegiša Hajduk 1925 Podunavac zvanično proslavi titulu prvaka u Sremskoj ligi i da kapitenu Milanu Kalabi, Slavko Tuvedžić, predsednik područnog fudbalskog saveza Srema uruči pehar. U popodnevnim satima odigrana je i prijateljska fudbalska utakmica između veterana reprezentacije Opštine Stara Pazova i Crvene Zvezde iz Beograda koja je završena 3:3.
Kultura Nova Pazova 10.06.2016.
Nastupom Teatra 5 iz Beograda sa predstavom Buba u uhu, večeras se u Novoj Pazovi nastavljaju Ćirini pozorišni dani. Poznati vodvilj ovo pozorište je izvelo već 200 puta, a novopazovačka publika može da ga pogleda od 20 časova. Ulaz je besplatan za ovu, ali i za sutrašnju predstavu „Večera budala“ KUD-a Branko Radičević iz Stare Pazove, kao i u nedelju, kada će četvrte dane u čast Mirka Tatalovića zatvoriti domaćini, istoimeno Amatersko pozorište sa komadom Nije čovek ko ne umre.
Info Nova Pazova 10.06.2016.
Đak generacije OŠ „Rastko Nemanjić Sveti Sava“ u Novoj Pazovi je Jovana Gutović. Jovana je i jedna od devetoro Vukovaca. Diplomu sportiste generacije ponela je Ivana Miljuš. Njima su juče uručene Vukove i posebne diplome, kao i pokloni MZ Nova Pazova. Direktor škole Strahinja Blagojević je naglasio da je ovo bila još jedna dobra generacija, ali su kriterijumi škole visoki, tako da je od 158 osmaka, samo devetoro Vukovaca i mnogi su bili blizu tom uspehu. Predsednik Saveta MZ Nova Pazova Željko Madžarević izrazio je zadovoljstvo što se lepa tradicija nagrađivanja učenika nastavlja. I ove godine najboljim učenicima je u ime mesne zajednice uručio tablet računare i lapotop računare đaku generacije i direktoru škole.
Kultura Stara Pazova 10.06.2016.
Centar za kulturu Stara Pazova obaveštava publiku, da predstava „Eling“ Beogradskog dramskog pozorišta, koja je bila najavljena za subotu, 18.juna, neće biti održana. Svi koji su ulaznice već kupili mogu da ih vrate u Centar za kulturu. Kada će se igrati ova predstava biće saopšteno.
Sport Stara Pazova 10.06.2016.
Utakmicama 30. kola u nedelju se završava ovogodišnja fudbalska sezona za klubove Sremske lige. U poslednjem kolu fudbaleri Hajduka 1925 Podunavca iz Belegiša koji su već obezbedili titulu igraće u Divošu protiv Hajduka, a Jadran iz Golubinaca koji se bori za drugo mesto i baraž za ulazak u viši rang sastaće se u Moroviću sa Jedinstvom. Sve utakmice poslednjeg kola Sremske lige počeće u nedelju u 17 časova.
Info Stara Pazova 09.06.2016.
Trgovački lanac Medius je uz pomoć sugrađana, svojih potrošača, uspešno završio još jednu humanitarnu akciju. Za lečenje Ivane Đorđević iz Starih Banovaca prikupljena je 301 hiljada dinara od potrošača, a Medius je za ovu namenu uplatio još dodatnih 120 hiljada dinara. U Mediusu su uvek spremni da pomognu, zahvaljuju se svima, koji su učestvovali u ovoj i prethodnim akcijama i pozivaju da im se priključe i u narednoj.
Info Stara Pazova 09.06.2016.
Opština Stara Pazova obezbedila je sredstva za nabavku novih Nobelovih aparata za filtriranje vode koji su danas postavljeni u objektu ŠOSO Anton Skala i u objektu Bubamara PU Radost u Belegišu. Ovi aparati su ranije već instalirani u objektima PU Poletarac u Staroj i Novoj Pazovi, a danas su ove aparate dobili i objekti u Krnješevcima i Vojki. Nobelov Kolumbija aparat zasniva se isključivo na procesu mehaničkog prečišćavanja vode koji vodu iz vodovoda ili bunara transformiše u visoko kvalitetnu vodu za piće, kako bi mališani pili kvalitetnu i zdravu vodu, istakao je prilikom primopredaje aparata Đorđe Radinović predsednik opštine Stara Pazova.
Info Stara Pazova 09.06.2016.
Kako je više puta istakao Đorđe Radinović predsednik opštine Stara Pazova bez razvoja privrede nema ni razvoja i prosperiteta Opštine, stoga je opština Stara Pazova pokrenula još jednu u nizu akcija kako bi izašla u susret domaćim privrednicima i pomogla im u razvoju i napretku. Reč je o deobi parcele 6 hektara za potrebe privrednika koja će biti podeljena na više manjih parcela kako bi privrednici koji posluju u naseljima imali prilike da se šire van naseljenih mesta. Predsednik Radinović je u razgovoru sa premijerom Aleksandrom Vučićem istakao i još jedan vid pomoći domaćim privrednicima, a to je da se privrednici uz pomoć opštine udruže i apliciraju za subvencije države za novozaposlene radnike. Kako je prepoznata u Srbiji kao opština sa velikim brojem uspešnih firmi i kompanija, upravo će Stara Pazova biti pilot projekat ovog vida pomoći domaćim privrednicima. Prvi sastanci na ovu temu biće održani u julu mesecu kako bi već na jesen moglo da se krene u realizaciju.
Kultura Stara Pazova 09.06.2016.
Folklorni ansambl „Dukat” iz Stare Pazove organizuje ovog vikenda četvrte Steline dane, manifestaciju ustanovljenu u znak sećanja na dugogodišnjeg člana ansambla Stelu Gundelj. Program počinje sutra uveče u pozorišnoj sali u Staroj Pazovi koncertom nekoliko ansambala iz Srbije i Republike Srpske, koji nose naziv Dukat, a subotu će gosti Dukata biti članovi novosadskog društva „Svetozar Marković” i Omladinski tamburaški orkestar HKPD „Tomislav“ iz Golubinaca. Manifestacija Stelini dani je humanitarnog karaktera. Prethodnih godina su kupljeni aparati za pazovački dom zdravlja, a ove će novčane priloge nameniti Nikoli Vulinovićovi, momku iz Stare Pazove, koji boluje od karcinoma karlične kosti.
Info Novi Banovci 09.06.2016.
U petak 10. juna u Novim Banovcima od 9 do 13 časova zbog elektromontažnih radova struje neće imati potrošači koji su ulici Školska. U slučaju loših vremenskih uslova radovi će biti odloženi.
Info Stara Pazova 09.06.2016.
Završnom priredbom su se juče predškolci Poletarca oprostili od najbezbrižnijih dana u životu. U 43. generaciji PU Poletarac u Staroj Pazovi bilo je devet predškolskih grupa. Na programu u pozorišnoj sali, koji je kao i prethodnih godina izazvao veliku pažnju i simpatije publike, pokazali su stečeno pozorišno i muzičko obrazovanje, negovanu kulturu govora i maštovitu igru, čime su potvrdili da su spremni za jesenje školske obaveze.
Info Stara Pazova 08.06.2016.
Preduzeće Medius svečano je danas otvorilo savremeno opremljeno postrojenje za preradu svežeg mesa. Vrednost investicije je oko 700,000 evra, a u preko 500 kvadrata površine proizvodiće se kačeno, sušeno, bareno meso kao i program salama. U ovom pogonu biće zaposleno 10 novih radnika. Plan je da se linija proizvodnje u narednim godinama širi, čime će biti zapošljavano još više radnika. Svečanom otvaranju prisustvovao je veliki broj privrednika i saradnika preduzeća Medius kao i Đorđe Radinović predsednik opštine Stara Pazova sa saradnicima. Preduzeće Medius preko 20 godina uspešno posluje na teritoriji opštine Stara Pazova, a unazad par godina poverenje je dobilo i građana opštine Inđija kao i gradske opštine Zemun.
Info Stara Pazova 08.06.2016.
Odmah nakon završetka radova na delu puta Stara Pazova – Stari Banovci u Svetosavskoj ulici, mehanizacija i radnici su se premestili u ulicu Vuka Karadžića gde se trenutno radi na uklanjanju stare konstrukcije puta i iskopu. Radove je obišao Milan Beara zamenik predsednika opštine Stara Pazova. Radovi bi trebalo da budu završeni do kraja juna, a vrednost radova je oko 40 miliona dinara. Po završetku rekonstrkcije kolovoza u ulici Vuka Karadžića krenuće se u realizaciju druge faze projekta odnosno počeće izgradnja kružne raskrsnice na izlazu iz Stare Pazove. Prethodnih dana završena je rekonstrukcija 1400 m puta u Svetosavskoj ulici u kojoj je kompletno postavljen novi širi kolovoz, a saobraćajnica je sada pogodnija za transportni saobraćaj. Rekonstrukcija čitave deonice puta radiće se u devet faza. Dok traju radovi ulica Vuka Karadžića je zatvorena za saobraćaj te se apeluje na vozače da koriste alternativne pravce.
Info Stara Pazova 08.06.2016.
Na svečanosti u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici, danas su uručene nagrade učenicima škola iz Srema za najbolje radove na literarno – likovnom konkursu u okviru Projekta „Bezbedno detinjstvo - razvoj bezbednosne kulture mladih“. Među deset nagrađenih su i Ivona Šimpraga, učenica škole „Boško Palkovljević Pinki“ iz Stare Pazove i Tamara Belegišanin, iz škole „Milan Hadžić“ iz Vojke. Nagrade za likovne radove na temu bezbednosti saobraćaja, uručio je Željko Sekulović, zamenik načelnika Policijske uprave Sremska Mitrovica, a zajednički projekat Ministarstava prosvete i unutrašnjih poslova ove godine organizovan je šesti put. Na svečanosti je nastupio dečji hor „Vivak“ i književnik Todor Bjelkić.
Info Stara Pazova 08.06.2016.
78. poselo Feniks i prijatelji okupilo je u Dnevnom boravku u pazovačkom parku brojne članove i dugogodišnje prijatelje Društva za afirmaciju invalida Feniks. Gosti su bili Tanja Todorović, direktorka ŠOSO „Anton Skala“, koja je uz Feniks odrastala, a sada zajedno sa ovim društvom ruši predrasude i barijere, da bi svi dobili jednaku šansu za život i školovanje i Milenko Stojanović, v.d.direktora OŠ „Boško Palkovljević Pinki“, koju pohađaju i članovi Feniksa. U muzičkom delu posela nastupili su članovi grupe „Vremeplov“. Društvo za afirmaciju invalida Feniks će ove godine obeležiti 10 godina od početka organizovanja posela, koja planiraju i tokom leta, jer je za mnoge od njihovih članova to jedini izlazak iz kuće i kontakt sa ljudima.
Info Stara Pazova 08.06.2016.
Dve osobe su povređene u saobraćajnoj nezgodi koja se desila oko devet časova na putu Stara Pazova – Inđija. U nezgodi su učestvovala dva vozila Golf 6 beogradskih registarskih tablica i Hjundai inđijske registracije. Na vozilima je pričinjena veća materijalna šteta. Na lice mesta su izašli pripadnici MUP-a Stara Pazova koji su izvršili uviđaj.
Kultura Stara Pazova 07.06.2016.
Na poslednjoj izložbi u sezoni 2015/2016. u Galeriji Centra za kulturu Stara Pazova izlaže Kristina Milivojević iz Beograda. Ova mlada umetnica koristeći figuru prikazuje različita osećanja. Njeni crteži su dograđeni koloritom, kombinuje pigmente, tuš, teksture. Iako se pojavljuje isti motiv, svaki crtež je zaseban i izaziva različiti impuls, koji autorka šalje publici, rekao je otvarajući izložbu akademski slikar Zoran Čaveja. Ova izložba će biti otvorena do kraja juna, a tokom leta će biti postavka legata galerije.
Info ostalo 07.06.2016.
Sutra će u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici, biti uručene nagrade učenicima koji su učestvovali na literarno - likovnom konkursu, u okviru projekta „Bezbedno detinjstvo - razvoj bezbednosne kulture mladih". Zajednički projekat Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije se šestu godinu za redom realizuje u osnovnim školama na području Srema. Organizatori Konkursa su Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici i Uprava za obrazovanje grada Sremska Mitrovica. Među nagrađenima su po jedan učenik iz škole „Boško Palkovljević Pinki" iz Stare Pazove i škole „Milan Hadžić" iz Vojke.
Info Stara Pazova 06.06.2016.
Danas je u OŠ „Simeon Aranicki“ u Staroj Pazovi održano savetovanje na temu „Spremnost obrazovnog sistema za uključivanje svakog deteta“. O iskustvu i radu u školi, koja je domaćin skupa govorila je Jasna Pavlović Anić, pedagoškinja o svojim zaključcima sa terena i rezultatima istraživanja o tranziciji učenika u obrazovnom sistemu i koliko su ustanove spremne govorile su prosvetne savetnice Školske uprave Novi Sad Sonja Miladinović i Vesna Radulović. Dr Otilia Veliček Braško je podelila svoje iskustvo roditelja deteta sa posebnim potrebama. Skupu su prisustvovali predstavnici predškolkih ustanova, osnovnih i srednjih škola sa teritorije opštine, kao i predstavnici pojedinih društvenih institucija. Cilj skupa je bio da se ukaže na potrebu da se svako dete što pre uključi u obrazovni sistem i dobije obrazovanje kako bi se kasnije uključilo u društvo.
Info Stari Banovci 06.06.2016.
U Starim Banovcima zbog elektromontažnih radova sutra od 8 i 30 do 14 časova bez struje će ostati celo selo. Iz JP Vodovod i kanalizacija obaveštavaju da zbog elektromontažnih radova sutra, 7. juna, mesto Stari Banovci neće imati vode dok traju radovi na elektromreži.
Život Stara Pazova 06.06.2016.
Društvo za afirmaciju invalida Feniks organizuje sutra u 19 časova 78. poselo Feniks i prijatelji. Gosti će biti Tanja Todorović, direktorka ŠOSO Anton Skala i Milenko Stojanović, v.d. direktor OŠ Boško Palkovljević Pinki. U muzičkom delu večeri nastupiće Jan Čemerski.
Kultura Stara Pazova 06.06.2016.
Mjuzikl „Eni” OŠ „Heroj Janko Čmelik” iz Stare Pazove proglašen je za najbolju predstavu na 23. Smotri slovačkog dečjeg pozorišnog stvaralaštva 3 x D, a Marta Kukučka za najbolju glumicu na smotri. Andrea Dvorjicki Maho, jedna od rediteljki predstave, nagrađena je za muzički aranžman, a zajedno sa Anjičkom Balaž i za koreografiju. Kao pobedniku smotre 3xD mjuziklu „Eni” je pripala i statua Mire Brtka, koju dodeljuje Nacionalni savet slovačke nacionalne manjine i učestvovaće na festivalu dečjeg pozorišta u Slovačkoj republici.
Kultura Novi Banovci 06.06.2016.
U novobanovačkom Domu kulture ljubitelji muzičkog stvaralaštva dece imali su prilike da uživaju u veoma bogatom programu, koncertu mladih učenika muzičke škole i horskom pevanju najmlađih, u sklopu Festivala muzike za decu koji je i ove godine organizovalo crkveno – pjevačko društvo „Ostrog” iz Novih Banovaca. U nedelju na festivalu dečijih horova je nastupilo 6 horova sa nekoliko izvedbi, a na festivalu su učestvovali i specijalni gosti iz Obrenovca i Rume dobitnici nagrada za horsko pevanje. Program festivala svojim nastupima obogatili su mališani iz PU Radost, vokalno – folklorni ansambl Branko Radičević i deca iz crkveno – pjevačkog društva „Ostrog” iz Novih Banovaca. Festivali ovog tipa su prava prilika da se deca kroz muziku i kulturu pevanja upoznaju i da razvijaju svoju inteligenciju i socijalizaciju.
Sport Golubinci 06.06.2016.
U Golubincima je održan završni turnir Prijateljstva za 10 ekipa iz Srema u konkurenciji pionirki u odbojci. Prvo mesto osvojila je ekipa Mladosti iz Inđije koja je u finalu savladala Jedinstvo iz Stare Pazove sa 3:2. Treće mesto pripalo je ekipi Omladinca iz Novih Banovaca koja je savladala Sremac iz Vojke sa 3:0 u setovima. U revijalnoj utakmici nastupile su pionirke Jadrana i Slovena iz Rume. Čitavo takmičenje je bilo u senci posete Vladimira Grbića proslavljenog igrača naše reprezentacije, danas na funkciji potpredsednika Odbojkaškog saveza Srbije koji je došao da podrži ovu akciju u cilju popularizacije odbojkaškog sporta u Srbiji.
Sport Stara Pazova 06.06.2016.
U 30, poslednjem kolu Srpske lige područje Vojvodina u opštinskom derbiju fudbaleri Radničkog i Omladinca iz Novih Banovaca su igrali 1:1, a Dunav je u Starim Banovcima sa Banatom iz Zrenjanina igrao 2:2. U 30, poslednjem kolu Novosadsko - Sremske lige utakmica u Staroj Pazovi između Jedinstva i Jugovića iz Kaća nije odigrana, jer gosti nisu došli, Sremac iz Vojke je izgubio od Budućnosti u Salašu Noćajskom sa 6:2. U 29. kolu Sremske lige Hajduk 1925 Podunavac pobedio je u Belegišu Partizan iz Vitojevaca sa 3:0, a Jadran je poražen u Golubincima od Hajduka iz Divoša sa 1:0.
Sport Stara Pazova 06.06.2016.
Velibor Pucar i Đorđe Tešanović karatisti Fronta iz Stare Pazove na regionalnom prvenstvu Evrope koje je održano u Turskoj, braneći boje reprezentacije Vojvodine osvojili su bronzanu medalju u borbama. Na Roda kupu u Beogradu na kome je učestvovalo 560 takmičara iz Srbije i inostranstva karatisti Fronta su u katama osvojili tri medalje. Srebrne medalje osvojili su Anđela Radivojević i Milena Ekmedžić, dok je Nataša Golubović bila treća.
Kultura Nova Pazova 03.06.2016.
Večeras u Novoj Pazovi počinju Ćirini pozorišni dani, festival u čast mr Mirka Tatalovića Ćire, pozorišnog stvaraoca i pedagoga. Istoimeno pozorište već četvrtu godinu priređuje dva pozorišna vikenda, sa svojim i gostujućim predstavama. Nakon svečanog otvaranja u 20 časova, prva predstava „Virus“ dolazi iz Pećinaca. Reditelj je Slobodan Stanković. Sutra u podne je „Taj ludi svet“, dečja predstava organizatora u režiji Spasoja Milića, dok će u večernjem terminu nastupiti amateri iz Novih Banovaca sa predstavom „Bilo jednom u Sremu“ u režiji Aleksandra Baka.
Kultura Stara Pazova 03.06.2016.
Danas je u Staroj Pazovi počela 23. Smotra slovačkog dečjeg pozorišnog stvaralaštva – 3 x D. Smotru je zajedno sa decom otvorio predsednik Skupštine opštine Stara Pazova Goran Jović. Dobrodošlicu u čaroban svet pozorišta poželela je i Ana Toman Makan, predsednica Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine. Ove godine je 13 takmičarskih predstava iz devet vojvođanskih sredina i dve gostujuće iz Slovačke republike. Stručni žiri ovogodišnjeg festivala je u sastavu: Zuzana Tarnoci – glumica iz Bačkog Petrovca, Miroslav Fabri – glumac Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada i Miroslav Benka – istaknuti umetnik i reditelj iz Stare Pazove, a sve predstave ocenjuje i dečji žiri. U pauzi između predstava deca se mogu zabavljati u pozorišnim radionicama, a u nedelju će biti i promocija zbirke pesama za decu Staropazovčanke Ane Malko. I drugi i treći festivalski dani počinju u 10 časova. Zavesa 23.smotre 3 x D biće spuštena u nedelju uveče dodelom nagrada i gostujućom lutkarskom predstavom pozorišta iz Žiline, iz Slovačke republike.
Kultura Stara Pazova 03.06.2016.
U pozorišnoj sali u Staroj Pazovi sinoć je održan koncert Gradskog hora. Prolećni koncert je bio u zabavno – pop stilu za koji su sa horovođom Radmilom Andrejević spremili pesme sedamdesetih i osamdesetih godina. Kao solistkinje predstavile su se Katica Valok, Snežana Vranić, Sandra Jovković i Vanja Lozić. Osim pesama mogli su čuti i stihove, koje su govorili Miša Valok i Mirjana Sokolović a gosti koncerta bili su još Branislav Knežević Loja sa muzičarima Zoranom Miloševićem i Janom Čemerskim, kao i rok grupa Krave na putu. Za septembar spremaju svoj jesenji koncert.
Info Stara Pazova 03.06.2016.
Učenici završnih razreda Ekonomsko – trgovinske škole „Vuk Karadžić“ i Tehničke škole u Staroj Pazovi sinoć su proslavili svoje matursko veče. To je veče za koje su se ovi mladi ljudi dosta dugo spremali i sa nestrpljenjem očekivali, otkrili su za RTV Stara Pazova, jer ovim se za njih završava još jedan važan period u životu. Devojke su svoje svečane toalete pažljivo birale, dok većina momaka tvrdi da nije teško a ni previše skupo elegantno se obući, kako priliči ovom događaju. Roditelji, koji su došli da ih isprate, nisu želeli da otkriju, koliko ih je sve to koštalo. Nakon okupljanja i slikanja u dvorištu i ispred škole, ovi mladi ljudi su zajedno sa svojim profesorima otišli u provod u jedan od beogradskih hotela, za koji su se odlučili.
Info Golubinci 03.06.2016.
Pre nekoliko dana u životnoj zajednici Oaza u Golubincima počela je berba organskog graška u okviru projekta „Zasad za budućnost”, a pored graška zasejan je i organski paradajz, krastavac i paprika. Na berbi graška angažovane su i nedavno zaposlene osobe sa invaliditetom. Prinosi su zadovoljavajući, a manje probleme pravi korov, izjavila je za RTV Stara Pazova dr Ljiljana Njagojević koordinator projekta. Dugoročni cilj ovog projekta jeste upošljavanje korisnika – osoba sa invaliditetom u cilju obezbeđivanja samoodrživosti radne i životne zajednice Oaza Golubinci kroz plasman poljoprivrednih proizvoda na tržište.
Procena je da će nakon berbe biti oko 1000 kg organskog graška i svi zainteresovani kupci mogu da dođu u Oazu koja se nalazi u Maradičkoj ulici u Golubincima, a na ovu adresu mogu da se jave i volonteri za berbu.
Sport Stara Pazova 03.06.2016.
Sutra su na programu utakmice 30, poslednjeg, kola Srpske lige područje Vojvodina. U opštinskom derbiju u Novoj Pazovi sastaće se Radnički i Omladinac iz Novih Banovaca, Dunav će u Starim Banovcima dočekati Banat iz Zrenjanina. U 30, poslednjem, kolu Novosadsko - Sremske lige u nedelju Jedinstvo će u Staroj Pazovi igrati sa Jugovićem iz Kaća, a Sremac iz Vojke će biti gost Budućnosti u Salašu Noćajskom. U 29. kolu Sremske lige u Belegišu će Hajduk 1925 Podunavac igrati protiv Partizana iz Vitojevaca, a Jadran će u Golubincima dočekati Hajduk iz Divoša. Sve utakmice sutra i u nedelju će početi u 17 časova.
Info Stara Pazova 02.06.2016.
U staropazovačkoj opštini menjačkim poslovima bavi se dvadesetak ovlašćenih menjačnica, a oko polovine je u Staroj Pazovi. U transakcijama zamene domaće valute za inostrane, skoro 90 posto preovlađuje evro, a slede švajcarski franak, američki dolar pa švedska kruna, australijski i kanadski dolar, saznali smo u razgovoru sa vlasnicima menjačnica. Ponuda ređih valuta je zimi do pet posto, a leti, zbog godišnjih odmora i do 10 procenata u ukupnom prometu. Propisi nalažu da lice koje želi da zameni pet i više hiljada evra, mora menjačima da pokaže neki lični dokument. Menjačnice samostalno formiraju devizni kurs za svaki dan, ali opet u granicama kurseva narodne banke i poslovnih banaka.
Kultura Stara Pazova 02.06.2016.
Od sutra do nedelje u Staroj Pazovi će biti održana 23. Smotra slovačkog dečjeg pozorišnog stvaralaštva – 3 x D. Za tri dana će nastupiti 13 takmičarskih ansambala iz devet vojvođanskih sredina, a dve gostujuće predstave stižu iz Slovačke republike. Stara Pazova učestvuje na festivalu sa dve predstave Dramske sekcije OŠ „Heroj Janko Čmelik” – „Analfabeta” i mjuzikl „Eni”. U okviru pratećih programa biće promocija zbirke pesama za decu Staropazovčanke Ane Malko i pozorišne radionice.
Info Banovci Dunav 02.06.2016.
U okviru manifestacije „Rastimo uz ples - deca na trgovima", plesali su i mališani iz PU „Radost", na sportskom terenu u naselju Banovci Dunav. Ovo je peta jubilarna godina kako su deca iz ovog vrtića, zajedno sa svojim vaspitačima, izvodila sinhronizovani ples, koji je ove godine plesalo 14.630 mališana, iz 73 predškolske ustanove, u isto vreme, širom Srbije, BiH, Crne Gore, Republike Srpske i Brčko Distrikta. U izvođenju pojedinih plesnih koreografija deci su se priključili i roditelji. S obzirom da će sledeće godine i Francuska učestvovati u ovom projektu, plesao se i francuski ples. Inače, „Dečija plesna asocijacija" iz Beograda organizator je ovog međunarodnog projekta koji je osmišljen s ciljem razvoja, omasovljavanja i popularizacije dečijih plesnih programa.
Info Stara Pazova 02.06.2016.
Za đaka generacije 2001. u OŠ „Heroj Janko Čmelik“ u Staroj Pazovi proglašena je Maja Opavski, učenica 8–2 odeljenja. Maja se od prvog razreda isticala kao savestan učenik. Bila je aktivna u školskom horu, dramskoj sekciji i redakciji školskog časopisa Oaza. Učestvovala je na takmičenjima iz brojnih predmeta, dva puta je stigla do republičkog iz slovačkog jezika i nosilac je Vukove diplome. Na jučerašnjoj svečanosti i programu u pozorišnoj sali, koji su osmaci pripremili u znak zahvalnosti svojim učiteljima ali i roditeljima, dodeljeno je još sedam Vukovih diploma a u generaciji je bilo 38 učenika.
Info Stara Pazova 02.06.2016.
U petak 3. juna bez napona od 13 do 14 časova u Staroj Pazovi će biti trafostanica Fiskulturni dom i svi potrošači koji se napajaju sa nje. Takođe, u Novim Banovcima bez napona ostaje deo ulice Školska pri kraju, od 9 do 11 časova. Istog dana bez napona u Novoj Pazovi će biti ulica Kozaračka od ulice Dušana Vukasovića do kraja ulice od 12 do 14 časova.
Info Stara Pazova 02.06.2016.
Juče je počela XII letnja kampanja Instituta za transfuziju krvi Srbije i Crvenog krsta Srbije. Cilj kampanje je promocija dobrovoljnog davalaštva i obezbeđenje dovoljnih količina krvi u tradicionalno deficitarnom letnjem periodu. Tokom 14 nedelja realizovaće se 80 akcija u 57 gradova i opština u Srbiji, istakla je za RTV Stara Pazova pi-ar Instituta za transfuziju krvi Srbije Gordana Antuljeskov. Građani staropazovačke opštine svoj doprinos održanju stabilnih rezervi krvi moći će da daju 30. juna, 28. jula i 29. avgusta. Kampanja se, kao i prethodnih godina, realizuje kao simbolično takmičenje gradova i opština u Beogradu i Srbiji za zlatnu, srebrnu i bronzanu plaketu „Šampion solidarnosti”. Podršku će pružiti lokalne samouprave i mediji, a promoteri će biti mnoge ugledne i poznate ličnosti.
Info Nova Pazova 02.06.2016.
Potrošači u Novoj Pazovi su trenutno bez vode, kako nam je javljeno iz JKP Vodovod i kanalizacija pukla je glavna potisna cev na izvorištu, ekipe su na terenu i do 14 časova se očekuje da kvar bude otklonjen.
Info Stara Pazova 01.06.2016.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi su u pretresu stana 35-godišnjeg muškarca pronašli i zaplenili 16 kesica sa praškastom supstancom sumnjivom na heroin. Pretres je izvršen po naredbi sudije za prethodni postupak. Protiv osumnjičenog za neovlašćeno držanje opojnih droga biće podneta krivična prijava, nadležnom tužilaštvu.
Info Stara Pazova 01.06.2016.
Radnici jedinice za održavanje naselja u JKP Čistoća su prethodnih dana uredili površine ispred zgrade opštine, Osnovnog suda, Doma zdravlja, Centra za kulturu. U toku je priprema površina na samom centru Stare Pazove a od sutra će se sezonsko cveće saditi u žardinjere u Novoj Pazovi. Čistoća održava javne površine i centre u svim naseljima, tako da će u narednom periodu raditi i tamo, rekao je direktor Čistoće Jovica Gagrica. Vremenski uslovi otežavaju ove poslove i mnogo je obaveza oko košenja trave, dodao je Gagrica uz napomenu da će do Zadušnica urediti i sva groblja.
Info Stara Pazova 01.06.2016.
Gas feromont od danas prirodni gas za domaćinstva isporučuje po ceni nižoj za dinar i 32 pare po kubiku u odnosu na dosadašnju. Kubik gasa je do sada koštao 34 dinara 69 para po kubnom metru, bez PDV-a, a nova, niža cena je 33 dinara 37 para, odnosno 36 dinara 70 para sa PDV-om. Stopa poreza na dodatu vrednost je 10 posto. Efekti ovog pojeftinjenja videće se na računima koje će javni snabdevač ispostaviti početkom jula, za gas potrošen u tekućem mesecu.
Info Stara Pazova 01.06.2016.
Malu maturu sinoć su svečano proslavili učenici OŠ „Boško Palkovljević Pinki“ i na taj način obeležili završetak osmogodišnjeg školovanja. Posle okupljanja ispred škole gde su ih ispratili roditelji, prijatelji, komšije i rođaci, mali maturanti su se uputili u restoran „Sanny hill“ u Staroj Pazovi. Direktor škole Milan Predojević ima samo reči hvale za ovu generaciju, koja iza sebe ima mnogobrojna takmičenja i zapažene rezultate. Učenica generacije je Jelena Sokolović, a njen najveći uspeh je osvojeno treće mesto na Republičkom takmičenju iz srpskog jezika.
Firma Eurostroj iz Stare Pazove zapošljava trgovca u maloprodajnom objektu Praktiker. Pored rasvete i elektromaterijala, u prodavnici Praktiker u ponudi je širok asortiman šrafovske robe, ručnog, baštenskog i elektro alata, profi i hobi program. Ako ste komunikativni, vredni, imate iskustvo rada kao trgovac, prijavite se ili nam dostavite Vašu radnu biografiju.Poželjno je da kandidati budu elektotehničke struke ili da imaju osnovno znanje u navedenoj oblasti. Zainteresovai kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj: 063/267 032, ili poslati svoju radnu biografiju na e-mail: hr.mng@eurostroj.rs.
Potrebni radnici za rad u perionici veša u Staroj Pazovi.Zainteresovani kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj 069/40-51-500 kao i na broj telefona 063/24-41-76.
Firmi Moto-plast doo koja se bavi proizvodnjom folije, potrebni proizvodni operateri sa ili bez radnog iskustva za rad u proizvodnom pogonu u Novoj Pazovi. Rad je organizovan u smenama. Svoju radnu biografiju sa nazivom pozicije za koju konkurišete,zainteresovani kandidati mogu poslati na e-mail adresu: info@motoplast.rs ili doći lično u prostorije firme u ulici Njegoševa 111 u Novoj Pazovi.Za više informacija zvati na telefon broj 022/323-584 kao i na broj 022/323-364 svakog radnog dana od 8 do 16 časova.
Potrebni radnici muškog pola , za rad na presama u proizvodnji bakelitnih toalet dasaka. Zainteresovani kadidati sve informacije mogu dobiti na telefon broj 063/450-426 u periodu od 08 do 14 časova.
Predstavništvu kanadske firme Integrity iz Stare Pazove, potrebni radnici u proizvodnji. Prijave na telefone 022/310-147 i 060/508-0844 ili doći lično u sedište firme Golubinački put bb.
Stovarištu Šovljanski iz Starih Banovaca hitno potrebna dva fizička radnika. Za više informacija doći lično na adresu Grčka 2, ili pozvati na telefon broj 022/310-608.
Usled proširenja proizvodnih kapaciteta kompanija IGB AUTOMOTIV raspisuje konkurs za prijem 100 radnika u proizvodnom pogonu u Inđiji. Konkurs je otvoren do 1. juna. Prijave i biografije možete poslati na e-mail adresu prijava@bauerhin.rs ili direktno predati u kompaniji.
Potrebne žene za prodaju sladoleda u Novoj i Staroj Pazovi.Zainteresovane kandidatkinje mogu se javiti na broj telefona 060/5108333.
Kompaniji DIS su potrebni mladi, vredni i ambiciozni ljudi na sledećim pozicijama u marketu u Novoj Pazovi: prodavac- izlagač, kasir, prodavac na odeljenju voća i povrća, prodavac na odeljenju delikatesa i gotovih jela, mesar, magacioner, referent nabavke, poslovođa, vozač- dostavljač, Direktor marketa. Prijave sa kratkom biografijom i fotografijom posalti na hr@dis.rs ili se prijavite putem upitnika na sajtu www.dismarket.rs. Konkurs je otvoren do kraja juna.