Pregled vesti za Jul 2016.


Info Stari Banovci 30.07.2016.
Četvrtu godinu za redom sa plaže u Starim Banovcima učesnici regate Reka otisnuli su se danas u avanturu plovidbom Dunavom, Tisom i Begejom. Oko 70 čamaca i 250 regataša digli su sidra i uz blagoslov mesnog sveštenika zaplovili uzvodno. Regata “Reka” svake godine priprema nešto novo, ovoga puta to je plovidba van granica Srbije, pa će učesnici imati prilike da tri dana uživaju u Segedinu.
Ovakve regate imaju nemerljiv doprinos u afirmaciji plovnih puteva ali i turističkih potencijala opština i gradova kroz koje prolazi. Još jedna regata plovila je danas Dunavom „Dunavske avanture Pustolova“, a ova regata je međunarodnog karaktera jer osim nautičara iz Srbije njom plove i gosti iz Mađarske, BiH i Crne Gore.
Info Stara Pazova 29.07.2016.
Vanredna akcija zaprašivanja komaraca u podunavskim naseljima staropazovačke opštine biće 3. ili 4. avgusta, u zavisnosti od vremenskih prilika, a druga redovna na tetitoriji čitave opštine planirana je za polovinu avgusta, rekao je za RTV Stara Pazova, Nikola Milaš, načelnik Odeljenja za komunalne delatnosti i zaštitu životne sredine. Ivan Aleksić, biolog Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju u Beogradu potvrdio nam je da su u Beogradu izolovani komarci zaraženi virusom Zapadnog Nila i da teorijski postoji opasnost i po građane Opštine Stara Pazova. Doktor Dalibor Kujundžić, pi-ar Doma zdravlja je podsetio da su prošle godine u staropazovačkoj opštini registrovana tri ili četiri slučaja zaraze kod ljudi, i naglasio, da ukoliko se posle ujeda komaraca pojave temperatura ili povraćanje, treba potražiti pomoć lekara.
Info Stara Pazova 29.07.2016.
U utorak 2.8.2016. godine srpska pravoslavna crkva odnosno hram svetog Ilije u Staroj Pazovi proslavlja hramovnu slavu. Ujedno je i proslava slave mesne zajednice Stara Pazova. Tim povodom će od 1.8.2016. od 08.00 časova pa do 3.8.2016. za saobraćaj motornih vozila biti zatvoren deo Svetosavske ulice i ulice Vuka Karadžića u Staroj Pazovi. Potrebnom saobraćajnom signalizacijom će biti ztvoren deo Svetosavske ulice tačnije od ulice Partizanske i ulica Vuka Karadžića do ulice Partizanskog podunavskog odreda. Potrebnom saobraćajnom signalizacijom će saobraćaj za motorna vozila biti preusmeren na ulicu Branka Radičevića i ulicu Jana Sikore.
Kultura Stara Pazova 29.07.2016.
Subotnje veče u Staroj Pazovi biće u znaku koncerta mladih talenata iz staropazovačke opštine. Koncert ozbiljne, zabavne i rok muzike počinje u 20 časova na platou ispred Pozorišne sale. Ovo će biti 5. koncert ove vrste u organizaciji Kancelarije za mlade, Centra za kulturu i Narodne biblioteke, koji pokazuje da ima dosta mladih, koji žele da pokažu šta znaju.
Info Stara Pazova 29.07.2016.
Kiša praćena gradom veličine klikera koja je juče zahvatila staropazovačku opštinu, bila je neujednačena i lokalnog karaktera. U Staroj Pazovi, na Petrović salašu i u Starim Banovcima palo je 40 litara kiše po kvadratnom metru, u Novoj Pazovi 30, u Surduku i Vojki padavina jedva da je bilo. Od jakog pljuska polegli su kukuruz i suncokret, a na soji i povrtarskim kulturama vidljiva su oštećenja od leda. Dejstvovala je i protivgradna zaštita, a po rečima agronoma Marke Hric, padavine su usevima došle u pravi čas.
Info Stari Banovci 28.07.2016.
Jedna od najvećih organizovanih rekreativnih višednevnih plovidbi u Srbiji, regata „Reka” u organizaciji Turističke organizacije Stara Pazova i ove godine od 30. jula do 13. avgusta u pratnji velikog broja nautičara iz svih krajeva Srbije savladaće rutu dugu od oko 400 km za 15 dana. Regata će isploviti u subotu 30. jula u devet časova iz Starih Banovaca. Ove godine se očekuje učešće preko 70 čamaca sa preko 250 ljudi. Po prvi put ove godine učesnici će ploviti i van granica Srbije. U svim mestima pored kojih regataši budu prolazili organizovani su brojni programi.
Jedan od ciljeva regate je afirmisanje i oživljavanje plovnih puteva ali i razvoj turističkih potencijala opština i gradova kroz koje regata prolazi.
Info Belegiš 28.07.2016.
U petak 29. jula zbog elektromontažnih radova od 8.30 do 14.00 časova bez napona će biti sledeće trafostanice koje se nalaze između Banovaca i Belegiša: TS Petrinci brodić, Alfaimpeks i Dunav transport.
Kultura Nova Pazova 28.07.2016.
Na Pazova film festu, u Novoj Pazovi u Kulturno poslovnom centru večeras u 19.00 časova na reperotaru je film „Smotanko i trapavko”. Smotanko i Trapavko su dva najvrednija super - špijuna tajne agencije TIA i prati ih glas da rešavaju sve kriminalne slučajeve koje ostali agenti ne mogu. Kako bi rešili zadatke njih dvojica koriste maske i bizarne izume koji su u većini slučajeva besmisleni. U 21.00 sat na repertoaru je film „Konvoj”. Moćni konvoj velikih kamiona ide ka severozapadnom delu Amerike. Ogroman broj vozila, moćne krstarice i preteške kamione sa hiljadama konjskih snaga, predvodi „Gumeni patak”, legendarni kamiondžija, koji je okupio ovu neobičnu vojsku u znak protesta protiv korumpiranosti policije, federalnih i državnih zakona i loše politike. Ulaznice koštaju 200,00 dinara, istaknuto je na sajtu Centra za kulturu Stara Pazova.
Kultura Stara Pazova 28.07.2016.
U okviru Pazovačkog kulturnog leta sutra u Staroj Pazovi ljubitelji dokumentarnog filma imaće prilike da uživaju u filmu „Mit i kultura sa Džozefom Kembelom, epizoda dva Prvi pripovedač” sa početkom u 20 časova na platou ispred pozorišne sale. Od 21 čas planirana je projekcija filma „Osam i po” u režiji Federika Felinija.
Sport Stara Pazova 28.07.2016.
U prostorijama fudbalskog kluba Kabel u Novom Sadu održana je i Skupština udruženja klubova Vojvođanske lige grupa Jug. Novo prvenstvo će početi 13. avgusta, a jesenji deo će se završiti 19. novembra. Jedinstvo iz Stare Pazove će u prvom kolu kao gost igrati protiv Veternika, Sremac će u Vojki dočekati Mladost iz Bačkog Jarka, a Hajduk 1925 Podunavac iz Belegiša će se u Novom Sadu sastati sa Indeksom. Za predsednika lige izabran je Milan Živković iz Kabela, a izabrani su i komesari. Komesar za takmičenje je Vladimir Samardžić iz Stepanovićeva, a komesar za delegiranje sudija je Jovica Šavija iz Nove Pazove.
Sport Stara Pazova 28.07.2016.
U Novom Sadu juče je održana Skupština udruženja klubova Srpske lige područje Vojvodina, na kojoj je doneta odluka da novo prvenstvo počne 13. avgusta, a jesenji deo prvenstva se završi 19. novembra. Obavljen je i žreb za novo prvenstvo, a u ligi će se takmičti i tri tima iz staropazovačke opštine. U prvom kolu Radnički će u Novoj Pazovi igrati protiv Crvene Zvezde iz Novog Sada, Dunav će u Starim Banovcima dočekati Radnički iz Zrenjanina, a Omladinac iz Novih Banovaca će biti gost Bratstva 1946 u Prigrevici. Za komesara za takmičenje izabran je Miodrag Radaković iz Žitišta, a komesar za delegiranje sudija je Milan Korajlija iz Novog Sada.
Kultura Stara Pazova 28.07.2016.
Zlatna maska za najbolju predstavu u celini na 59. Festivalu festivala u Trebinju pripala je predstavi Ad infinitum Slovačkog pozorišta VHV iz Stare Pazove, autorskom projektu reditelja Miroslava Kožika i autora muzike Miroslava Baka. Ad infinitum se pored ove ovenčio sa još 3 zlatne maske: za najbolju muziku, najbolju scenografiju i najbolje kostime, koje potpisuje Ivana Bako. Na regionalnom takmičenju je učestvovalo 7 najboljih scenskih ostvarenja iz regiona, iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Hrvatske a staropazovačkom pozorištu je ovo bilo 9. učešće na festivalu.
Info Stara Pazova 27.07.2016.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova odredili su zadržavanje do 48 časova, u dva odvojena slučaja, za dva muškarca sa područja Stare Pazove zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo nasilje u porodici i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. D.O. (43) se tereti da je fizički napao suprugu i naneo joj teške telesne povrede. Policija je kod osumnjičenog pronašla dva pištolja u nelegalnom posedu. Protiv njega je podneta i krivična prijava za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. M.K. (32) se tereti da je pretio supruzi i udario je više puta. Osumnjičeni su u zakonskom roku privedeni na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Staroj Pazovi, nakon čega im je određen jednomesečni pritvor.
Info Stara Pazova 27.07.2016.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi, su prilikom akcije policije, u kontroli saobraćaja, u kombi vozilu, pronašli i oduzeli pola tone duvana u listu. Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen promet akciznim proizvodima, protiv tridesetogodišnjeg muškarca koji je prevozio duvan biće podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu.
Info Stara Pazova 27.07.2016.
Firma „Pneumo Lodžik“ od nedavno u Industrijskoj zoni u Staroj Pazovi, u novom objektu od oko 3.000 kvadrata vrednom oko milion i po evra, specijalizovana za proizvodnju i servisiranje sistema za grejanje i klimatizaciju vozila, nakon 25 godina postojanja, uspešno osvaja tržišta u Evropi. Zapošljava 36 radnika, otvoren je konkurs za CNC operatere, trebaće i servisera, pa će se obratiti predsedniku opštine, odnosno Tehničkoj školi i spremni su da stipendiraju najtalentovanije za ove poslove. Cilj je da do kraja 2017. godišnji obim proizvodnje premaši 2 miliona evra, a strateška orjentacija je postavljanje sistema da Pneumo Lodžik postoji i opstaje bez obzira ko je na čelu. Bogdan Jocić, osnivač i vlasnik planira da trojicu najstručnijih inženjera uvede u vlasništvo podelom akcija. Za RTV Stara Pazova je rekao da je u pregovorima sa stranim partnerom oko izvoza vrednog između četiri i pet miliona evra.
Kultura Stara Pazova 27.07.2016.
Na Pazova film festu, večeras u Novoj Pazovi u Kulturno poslovnom centru u 19.00 časova na repertoaru je film „Zozonci u zemlji vetra”, a u 21.00 sat „S one strane”. Film Zozonci u zemlji vetra govori o tome kako Zozonci žive u malom gradiću Puf u kome sve radi zahvaljujući energiji vetra. U novoj avanturi, Vrana - veštica je odlučna da otme Glavni točak koji sve pokreće. Film „S one strane” je napeta psihološka drama koja prati patronažnu sestru Vesnu koja se s decom pre 20 godina preselila u Zagreb, bežeći od događaja koji su im gotovo uništili živote. Cena ulaznica je 200,00 dinara, objavljeno je na sajtu Centra za kulturu Stara Pazova.
Info Stara Pazova 26.07.2016.
U susret mesnoj slavi Svetom Iliji, Savet MZ Stara Pazova je sinoć usvojio trodnevni program proslave. Već 31. jula na obeležavanje Dana Stare Pazove dolaze gosti iz Poljske, Slovačke i Češke, koji će 1. avgusta prisustvovati svečanoj dodeli Plakete Mesne zajednice za doprinos kulturi a pri tome će biti kako je Savet odlučio sa po 20 hiljada dinara nagrađeni učenici generacije staropazovačkih osnovnih škola i ŠOSO „Anton Skala“. Na sam dan slave, 2. avgusta biće odigrana prijateljska fudbalska utakmica između FK Jedinstvo i beogradskog FK Dorćol.
Info Stara Pazova 26.07.2016.
Zbog redovnih godišnjih odmora odeljenje mikrobiologije u Domu zdravlja „Dr Jovan Jovanović Zmaj“ u Staroj Pazovi neće raditi u periodu 25.7-21.8.2016 godine. Takođe u periodu 25.7-14.8.2016. godine neće se raditi lekarska uverenja za vozače i radnike( zbog godišnjeg odmora oftalmologa i psihologa).
Kultura Stara Pazova 26.07.2016.
U okviru Pazova film festa, večeras u Novoj Pazovi u Kulturno poslovnom centru u 19.00 časova na reperotaru je film Čuvari Oza, a u 21.00 sat Nove avanture Aladina. Kako je objavljeno na sajtu Centra za kulturu Stara Pazova, cena ulaznica je 200,00 dinara. Film Čuvari Oza je komična avantura o drugačijem heroju iz zemlje Oz, a film Nove Avanture Aladina govori o tome kako na Badnje veče, dva lopova obučeni kao Deda Mraz, dolaze u tržni centar sa namerom da ukradu što više stvari.
Info Stara Pazova 25.07.2016.
Prvog jula ove godine stupio je na snagu novi Zakon o izvršenju i obezbeđenju, kojim su izvršitelji preimenovani u javne izvršitelje, čime se potenciraju njihova javna ovlašćenja. Glavna novina zakona je da je izvršiteljima proširena nadležnost i to tako što su izvršitelji sada nadležni za sprovođenje celokupnog izvršenja. Sud će ubuduće samo donositi rešenje o izvršenju, a izvršitelji će sprovoditi. Izvršitelji su od januara nadležni i za naplatu sudskih taksi. Stari komunalni predmeti i svi drugi stari predmeti prešli su u nadležnost izvršitelja gde su se poverioci o tome izjasnili. Stupanjem na snagu novog zakona, javno izvršiteljska tarifa je znatno smanjena u odnosu na prvobitnu tarifu izvršitelja i ona predviđa niže tarife za manja potraživanja. Za potraživanje do 12000 dinara, odluka izvršitelja se naplaćuje 1800 dinara, a od 12 do 30000 dinara ona iznosi 2640 dinara.
Info Stara Pazova 25.07.2016.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi,uhapsili su D.G. (34) iz Beograda, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja odgovornog lica. On se tereti da je kao vlasnik i odgovorno lice agencije za registraciju vozila primio značajnu sumu novca za uplatu polisa osiguranja, koje je izdavao pravnim i fizičkim licima, a novac nije uplaćivao osiguravajućim kompanijama. Posle zadržavanja do 48 časova i saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Staroj Pazovi, D.G. je određen pritvor do 30 dana- navodi se u saopštenju PU Sremska Mitrovica koje je stiglo u našu redakciju.
Kultura Novi Banovci 25.07.2016.
Cilj manifestacije „Srem u srcu“ jeste da se podsetimo kako je nekad bilo u Sremu, a to je i prilika za one koji nisu otputovali na odmor, da uživaju u lepom događaju, rekao je u Novim Banovcima Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova na manifestaciji Srem u srcu koju je organizovalo Udruženje Eko ban, uz pomoć staropazovačke opštine, Turističke organizacije, Mesne zajednice Novi Banovci i Restorana „Priča“. Dragana Zorić Stanojković, direktorka Turističke organizacije Opštine Stara Pazova, izjavila je da na manifestaciji koja se prvi put organizuje u Novim Banovcima, izlaže dvadesetak izlagača, i da se vidi da Srem živi i udruženo radi. Slavko Savić, vlasnik restorana Priča je na otvaranju uručio zahvalnicu predsedniku Radinoviću, a u izjavi za medije obećao je da će Srem u srcu postati tradicija. Nastupili su amateri KUD Branko Radičević iz Novih Banovaca, i amateri iz Batajnice, a uveče je nastupila grupa Garavi sokak.
Info Stara Pazova 25.07.2016.
Malobrojni živi učesnici NOB, njihovi potomci, predstavnici političkog života Vojvodine i staropazovačke opštine, okupili su se u Vojki obeležavajući slobodarsku i antifašističku tradiciju sela i 70 godina od organizovanja prve „partizanske slave“. Jedno od najvećih sela u Sremu i Vojvodini čiji su žitelji listom učestvovali u antifašističkom pokretu, dalo je bezmalo 300 života u toj borbi, a toliki broj meštana koji su se borili u partizanskim jedinicama je i preživeo rat uključivši se aktivno u izgradnju sela i nove Jugoslavije posle rata, čulo se na svečanoj akademiji povodom „Vojačkih partizanskih vatri“.
Na akademiji u Domu kulture o fašizmu i partizanskom pokretu kao antifašističkom otporu govorio je publicista Petar Šušnjar. Na spomenik poginulim vojčanima i žrtvama fašističkog terora, vence i cveće su položili Ivan Đoković, potpredsednik Vlade Vojvodine, delegacije Mesnog odbora SUBNOR i Mesne zajednice Vojka, boraca ratova 90-ih i delegacija Opštinske organizacije rezervnih vojnih starešina, a venac je položen i na grob vojačkih prvoboraca na seoskom groblju. Sa skupa kod spomenika u centru Vojke Svetomir Atanacković, predsednik Saveza boraca Vojvodine i Joška Broz, predsednik Komunističke partije Srbije i poslanik u Skupštini Srbije poručili su da mlade treba naučiti za šta su im se preci borili, poštovati istorijske činjenice.
Sport Vojka 25.07.2016.
Ekipa „Horhe i drugari“ iz Stare Pazove, osvojila je prvo mesto na turniru u malom fudbalu u Vojki koji je završen u subotu. Oni su u finalu savladali ekipu Diskont pića Trio takođe iz Stare Pazove sa 3:2 nakon penala, u regularnom toku bilo je 0:0. Treće mesto osvojili su fudbaleri „Džoni voker“ koji su pobedili ekipu „I Tito“ takođe na penale, ukupnim rezultatzom 4:3, u regularnom toku bilo je 2:2. Pobedniku turnira pored pehara pripala je i novčana nagrada u visini od 70.000 dinara, drugoplasirani tim je dobio 20.000 dinara, a trećeplasirani 10.000. Na turniru je učestvovalo 17 ekipa, a ispratio ga je veliki broj gledalaca. Veliku pomoć u organizaciji turnira pružili su Opština Stara Pazova, mesna zajednica Vojka i brojni sponzori.
Život Stara Pazova 23.07.2016.
Osamnaestogodišnjem staropazovčaninu Nikoli Vulinoviću, koji se leči od karcinoma karlice, HITNO potrebni davaoci krvi za izdvajanje trombocita. U pitanju je krvna grupa 0-. Testiranje davaoca će se ordržati 25, 26, 27, 28 i 29. jula na Institutu za transfuziju krvi u Beogradu, u ulici Svetog Save 39, u terminu od 8 do 10 časova pre podne. Poželjno je da davaoci budu zdravi muškarci od 18 do 50 godina starosti koji ne uzimaju bilo kakvu terapiju ili žene iste dobi koje nisu imale trudnoću i čija težina prelazi 65 kg. Svi koji žele da budu dobrovoljni davaoci a ispunjavaju navedene uslove mogu se javiti Pavlu Rakonjcu na telefon 066 9404930 radi dogovora i organizacije odlaska.
Info Stara Pazova 23.07.2016.
Više od 300 migranata, uglavnom iz Avganistana i Pakistana u petak se iz parka kod beogradske autobuske stanice peške uputilo ka granici sa Mađarskom očekujući da će time uspeti da ostvare svoj cilj, dolazak u neku od zemalja Evropske unije. Kolonu sa migrantima, u kojoj su uglavnom mladi ljudi, na početku i začelju je pratila policija. Kako su u razgovoru za RTV Stara Pazova rekli, njihov cilj je da peške stignu do granice Srbije sa Mađarskom, kako bi potom dalje nastavili put ka Nemačkoj ili nekoj od skandinavskih zemalja. Pred našim kamerama su takođe rekli da su miroljubivi ljudi, da nisu teroristi, da su velikim problemima, da ne znaju šta ih čeka, da žele u Italiju, ali da su “zelene” granice zatvorene. Zamolili su vlasti Italije i Srbije da ih puste, uz naglasak da su ljudi u Srbiji jako dobri i da ih oni poštuju. Komesar za izbeglice Vladimir Cucić izjavio je da je grupa migranata koja se kreće peške ka Mađarskoj direktan plen krijumčara. "U toj grupi nema nijednog deteta, iako u ovom trenutku ima oko 1.100 dece u Srbiji, tu nema nijedne žene... Ova grupa je direktan plen krijumčara, ljudi koji ih organizuju i vode..", rekao je Cucić.
Kultura Stara Pazova 22.07.2016.
U Trebinju je sinoć počeo 59. Festival festivala, koji je otvorilo Slovačko pozorište VHV iz Stare Pazove sa koreodramom “Ad infinitum” autora Miroslava Baka a i Miroslava Kožika. Žirii publike je za glumca večeri proglasio Stefanu Budimirović, a puna sala je sa burom emocija aplaudirala ansamblu koji je igrao odlično, prikazavši kroz pokrete i izraze lica sve emocije. U razgovorima se čulo da je publika doživela u ushićenje i kako je naglasio Željko Hubač, dramski pisac, predstava je rezultat ozbiljnog rada. Na festivalu učestvuje sedam predstava iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore, Makedonije i Hrvatske, a festival traje do 27. jula.
Info Stara Pazova 22.07.2016.
Radovi na obnovi fasade zgrade u kojoj se nalazi filijala Poreske uprave u Staroj Pazovi su u punom jeku. U toku je druga faza radova u kojoj se pored završnih radova na sanaciji fasade radi i na rekonstrukcija krovnog pokrivača, a konzervatorski nadzor vrši Zavod za zaštitu spomenika kulture Sremska Mitrpovica. Na ovaj način očuvaće se stilske karakteristike reprezentativnog zdanja, koje ima eklektički oblikovanu fasadu sa izvesnim elementima secesije. Ukupna vrednost radova je oko 7,5 miliona dinara, a njih finansira Poreska uprava.
Info Stara Pazova 22.07.2016.
Radio televizija Stara Pazova obeležava danas 49. godina postojanja i rada. 1967. godine zvanično je sa radom počela prva lokalna radio stanica u Sremu, druga u Vojvodini‚ Radio Vojka. Godine 1978. Radio Vojka menja ime u Radio Stara Pazova, a četiri godine kasnije se i bukvalno seli u opštinski centar na današnju adresu. Kako u predhodnih gotovo pola veka, tako i danas Radio- televizija Stara Pazova ima zadatak da informiše, obrazuje i zabavi, ali predstavlja i instituciju koja ima posebnu ulogu u društvenom, kulturnom i političkom životu stanovnika opštine Stara Pazova i šire. Ciljevi su stalno poboljšanje kvaliteta programa, očuvanje vodeće uloge u oblasti informisanja na lokalnom nivou, očuvanje i osvajanje novog, pre svega mlađeg auditorijuma.
Info Stara Pazova 22.07.2016.
U nedavnoj preventivnoj akciji besplatne podele prsluka, katadioptera i flajera biciklistima, građani su se pohvalno izražavali o potezu lokalne vlasti i policije, ali su iznosili i konkretne predloge i zamerke za poboljšanje bezbednosti biciklista. Gotovo u svim mestima staropazovačke opštine zahtevali su češće prisustvo policije na putevima i ulicama, na kritičnim raskrsnicama. Predlagali su gradnju biciklističkih staza u i između naselja, zatim zahtevali oštrije kazne za kršenje propisa, a u Surduku smo zabeležili zamerku na način obuke vozača u auto školama. Učesnik u anketi je tvrdio da vozače niko ne uči da su i biciklisti i pešaci ravnopravni sa njima u saobraćaju i da se to mora menjati. U kreiranju budućih propisa trebalo bi uzeti u obzir i ova mišljenja.
Kultura Novi Banovci 22.07.2016.
Sa ciljem da se očuva tradicija Srema, Udruženje građana Eko ban iz Novih Banovaca organizuje u subotu, 23. jula manifestaciju pod nazivom Srem u srcu. Očekuje se učešće 22 izlagača, koji će predstaviti tradicionalna sremačka jela i kolače, vino i ručne radove. Program će u 15 časova otvoriti članovi KUD-a Branko Radičević iz Novih Banovaca sa gostima iz Batajnice. Generalni pokrovitelj manifestacije je opština Stara Pazova, MZ Novi Banovci, a organizaciju su pomogli Turistička organizacija opštine, Centar za kulturu kao i restoran Priča iz Novih Banovaca.
Info Stara Pazova 20.07.2016.
Jedno lice je poginulo, dok je jedno lakše povređeno u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila danas na autoputu E-75 preko puta benzinske stanice Petrol kod Stare Pazove. Kako nezvanično saznajemo do nesreće je došlo kada je automobil marke Audi stranih registarskih oznaka iz još uvek neutvrđenih razloga kretajući se iz pravca Novog Sada prešao u suprotnu traku i udario u vozilo BMW beogradskih tablica čiji je vozač od siline udara na licu mesta preminuo.
Info Stara Pazova 19.07.2016.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi, uhapsili su L.S. (30) sa područja Stare Pazove, neposredno nakon izvršenog krivičnog dela razbojništva. Sumnja se da je L.S uz pretnju pištoljem, na ulici, u noćnim časovima 17. jula ove godine, oteo tašnicu i novac mlađoj ženskoj osobi kao i da se oglušio o naredbu policije da stane. Protiv osumnjičenog je podneta krivična prijava za krivična dela razbojništvo, ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti i nedozvoljena proizvodnja, držanje,nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Posle zadržavanja do 48 časova i saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Staroj Pazovi, L.S. je određen pritvor do 30 dana.
Info Vojka 19.07.2016.
Nakon višedecenijskih problema sa vodosnabdevanjem, meštani Vojke u Solunskoj i delovima ulica Cara Dušana, Svetog Save, Braće Kočijašević, Karađorđeve i Vojvođanske, biće priključeni na gradski vodovod. U izgradnju vodovoda do ovog sela opština Stara Pazova preko Direkcije za izgradnju i JKP “Vodovod i kanalizacije” uložila je 34 i po miliona dinara. U prvoj i drugoj fazi napravljeno je 5,5 kilometara vodovodne mreže. Danas su ugovore potpisali prvi korisnici. Cena priključka iznosi 33.298 dinara, a JKP „Vodovod i kanalizicija“ daje korisnicima mogućnost da priključak plate na rate. Na vodovodnu mrežu će biti priljučeno ukupno 1.500 domaćinstava.
Život Stara Pazova 19.07.2016.
I ove godine opština Stara Pazova putovanjem na grčko ostrvo Krf nagradila je devet najuspešnijih učenika iz staropazovačkih škola koji će polovinom avgusta zajedno sa vršnjacima iz Republike Srpske i Crne Gore otputovati na ovo grčko ostrvo kako bi kroz predviđene radionice, izlete i druženja upoznali istoriju svoga naroda. Predviđeno je i da se tokom boravka obiđu znamenitosti ostrva, istorijski spomenici i mesta vezana za boravak srpske vojske na Krfu tokom Prvog svetskog rata. Projekat “Stopama naših predaka” u okviru kojeg se organizuje putovanje, realizuje zvanično glasilo Srpske pravoslavne crkve “Svetosavsko zvonce” u domenu podrške i sprovođenja verske nastave u školama na teritoriji opštine, a njime se šalje jasna poruka mladima da se trud, učenje i odličan uspeh i te kako vrednuju i nagrađuju.
Info Stara Pazova 18.07.2016.
U ponedeljak i utorak, u vremenu od sedam do 16 sati, na delu državnog puta I A reda br-1, na deonici između Novih Banovaca i Stare Pazove, predviđeni su radovi na zameni elastične odbojne ograde u sklopu redovnog održavanja auto-puta.
Kultura Stara Pazova 18.07.2016.
Skupština SKUD-a heroj Janko Čmelik u Staroj Pazovi jednoglasno je izabrala 29– člani novi Upravni odbor na čelu sa predsednicom Ljibuškom Lakatoš. Novoizabrana predsednica je istakla, da je ova institucija ima dugogogodišnju tradiciju, ali da je potrebno raditi na omasovljenju svih 7 sekcija i privući što veći broj dece i mladih. U ovaj hram kulture svi su dobrodošli, i on pripada svim Pazovčanima, dodala je novoizabrana predsednica kojoj je za zamenika skupština imenovala Aleksandera Baka. Odmah nakon izborne skupštine, održan je i prvi sastanak nove Uprave, gde je funkcija direktora Izvršnog odbora i u narednom četvorogodišnjem mandatu poveri Zdenku Uheljiju.
Info Stara Pazova 18.07.2016.
Članovi neformalnog udruženja „Pazovački biciklisti” u želji da ukažu na potrebu izgradnje biciklističkih staza i na bezbednost biciklista u saobraćaju organizovali su akciju “Zaštitimo bicikliste”. Okupljanje je bilo u staropazovačkom parku, odakle su krenuli ka Novoj Pazovi, kod bazena su skrenuli ka Starim Banovcima, odakle je usledio povratak u Staru Pazovu. Savet za bezbednost saobraćaja opštine Stara Pazova dao je podršku ovoj manifestaciji, jer imaju zajednički cilj, a to je da se smanji stradanje biciklista u saobraćaju i da se u isto vreme promoviše razvoj biciklizma. Vožnji su se mogli pridružiti svi, a zbog bezbednosti učesnika ove akcije obezbeđena je policijska pratnja. Ovom prilikom oraganizatori su pozvali što više biciklista da im se pridruže u narednim akcijama.
Info Stara Pazova 15.07.2016.
U JKP Čistoća Stara Pazova u toku je revizija, kako bi se utvrdilo da li su kvadrature na osnovu kojih se izdaju računi za odnošenje smeća, adekvatne onoj kvadraturi, koju su građani prijavili 2004. godije, kada je podeljeno blizu 16000 kanti za smeće. Jovica Gagrica, direktor Čistoće kaže da je revizija neophodna, kako bi se svi korisnici uveli u sistem naplate usluga, ali i kako ne bi dolazilo do stvaranja novih divljih deponija a pored fizičkih lica, ono što takođe predstavlja veliki problem, jeste stav pojedinih pravnih lica koje su do sada izbegavale sistem plaćanja komunalnih usluga. U slučaju nekih nejasnoća ili grešaka, iz Čistoće poručuju, da se otvoreni za rešavanje problema a revizija će se se sprovoditi do kraja septembra. Do sada je već evidentirano blizu 400 domaćinstava koje nisu bile u sistemu plaćanja usluga odnošenja smeća, a cena se po rečima nadležnih neće menjati.
Info Stara Pazova 15.07.2016.
Srpske železnice potpisale su jutros sa kompanjom Ruskih železnica RŽD internešnel aneks 3.1 ugovora o ruskom kreditu za gradnju pruge Stara Pazova - Novi Sad u dužini od 40 kilometara. Vrednost radova je 338 miliona dolara, a planirana je modernizacija postojećeg i izgradnja drugog koloseka. To je poslednja deonica za koju nije bio potpisan aneks ugovora o finansiranju sredstvima ruskog kredita, čija je ukupna vrednost 800 miliona dolara. Potpisivanju ugovora prisustvovala je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović i prvi potpredsednik Ruskih železnica Aleksandar Mišarin.RŽD internešnel će izgraditi na pruzi Stara Pazova - Novi Sad dva objekta jedinstvena po veličini i značaju za železničku infrastrukturu Srbije - vijadukt u plavnom delu reke Dunav i tunel Čortanovci. Novi vijadukt će biti dvokolosečni i obuhvata dva mosta od kojih je svaki dugačak oko tri kilometra. Dužina novog tunela Čortanovci, koji se sastoji od dve cevi spojene evakuacionim prolazima iznosi 2,2 kilometra.
Info Stara Pazova 15.07.2016.
Članovi neformalnog udruženja Pazovački biciklisti u želji da ukažu na potrebu izgradnje biciklističkih staza i na bezbednost biciklista u saobraćaju organizuju u subotu akciju Zaštitimo bicikliste. Okupljanje će biti u 17 časova u staropazovačkom parku, odakle će se krenuti ka Novoj Pazovi, kod bazena će skrenuti put Starih Banovaca do plaže kod restorana Venecija, gde će uslediti kraća pauza a nakon toga povratak u Staru Pazovu. Biciklisti su ravnopravni učesnici u saobraćaju, ali u poslednje vreme mnogo ugroženi i zato ovi mladi ljudi hoće da skrenu pažnju javnosti na potrebu poštovanja saobraćajnih propisa i međusobnog poštovanja. Vožnji u subotu se mogu svi pridružiti a zbog bezbednosti učesnika ove akcije biće obezbeđena policijska pratnja.
Ekonomija ostalo 15.07.2016.
U gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici upriličena je svečanost povodom 41. godišnjice rada i postojanja Sremske privredne komore i dodele Godišnje nagrade za najbolje poslovne i preduzetničke rezultate ostvarene u 2015. godini u Sremskom okrugu. Među sedam firmi, iz sedam sremskih opština, kao najuspešnije privredno društvo na teritoriji Stare Pazove proglašeno je preduzeće "Pneumo-Logic", koje je specijalizovano za proizvodnju i servisiranje sistema za grejanje i klimatizaciju vozila. U preduzeću je zaposleno više od 40 visoko obrazovanih i kvalifikovanih radnika, a primena savremenih tehnologija u proizvodnji omogućava održavanje visokog kvaliteta proizvoda. Nagradu je primio vlasnik Bogdan Jocić.
Info Stara Pazova 15.07.2016.
Vodosnabdevanje je uredno i u pazovačkom vodovodu ne očekuju probleme u vrelim letnjim mesecima. Kažu, vode ima dovoljno, uz apel da se racionalno koristi. Napominju da vodu u staropazovčkoj opštini redovno kontroliše Zavod za javno zdravlje iz Sremske Mitrovice i da je ona apsolutna ispravna za piće.
Život Stara Pazova 15.07.2016.
Kancelarija za mlade Opštine Stara Pazova, jedna od pet kancelarija u Srbiji, koja je ušla u projekat „Mladi i dijaspora“, koji se realizuje u okviru druge faze višegodišnjeg programa Ministarstva omladine i sporta „Uključivanje migracija u nacionalne razvojne strategije”. U projekat su uključeni i predstavnici mladih iz Minhena, Beča, Istanbula, Bratislave i Pariza a na projektu sarađuje i staropazovačka nevladina organizacija “Štrik”. Jelena Cetina ispred ovog udruženja je navela da će prezentacija projekta biti u okviru međunarodnog volonterskog kampa koji se u avgustu održava na Rasadniku i da će podrazumevati umrežavanje mladih kako u opštini tako i sa mladima koji studiraju u inostranstvu a potiču iz naše opštine. Program „Mladi i dijaspora“, sprovode Ministarstvao omladine i sporta Međunarodna organizacija za migracije, uz finansijsku podršku Švajcarske razvojne agencije.Pazovačka kancelarija za mlade je, zajedno sa NVO “Štrik”, konkretnu saradnju nadovezala sa mladima u Bratislavi, odnosno Slovačkoj republici, gde je sve više mladih iz Srbije.
Info Stara Pazova 14.07.2016.
Danas je završena preventivno propagandna akcija u kojoj su pripadnici saobraćajne policije, u svim naseljenim mestima staropazovačke opštine biciklistima besplatno podelili 250 fluoroscentnih prsluka i flajera, i oko sto katadioptera koje je obezbedila Opština Stara Pazova. Građani koji su učestvovali u akciji pozdravljaju ovaj potez lokalne vlasti i policije na povećanju bezbednosti biciklista, a Milan Beara, zamenik predsednika opštine je naglasio da je akcija sprovedena kako bi se ostalim učesnicima u saobraćaju ukazalo da je biciklista sve više na putevima, ali i samim biciklistima da i oni moraju da poštuju propise. Dragan Vranješ, zamenik komandira Policijske ispostave Stara Pazova je apelovao na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise i najavio da će policija narednih dana pojačati kontrolu i kažnjavati za nepoštovanje propisa.
Info Stara Pazova 14.07.2016.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi su, po nalogu nadležnog tužioca, odredili zadržavanje do 48 časova za 32-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio dve teške krađe i krađu. Sumnja se da je na parkingu u blizini autobuske stanice ukrao tri bicikla i prodao ih nepoznatoj osobi.Osumnjičeni će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti doveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Staroj Pazovi.
Ekonomija Stara Pazova 14.07.2016.
Julsku obuku za početnike u biznisu, koju organizuje Regionalna razvojna agencija Srem u saradnji sa Kancelarijom za mlade, pohađa oko 30 pre svega srednjoškolaca završnih razreda ekonomskog smera, koji žele da iskoriste svaku priliku da prošire svoje znanje iz škole jer imaju vizije budućih preduzetnika, a ima i nekokoliko potencijalnih aplikanata za start ap kredit Fonda za razvoj Republike Srbije. Po rečima Tanje Mijajlović, stručnog saradnika za sektor malih i srednjih preduzeća, sa serfikikatom koji polaznici dobijaju, imaju prednost pri konkurisanju za sredstva, a u godini preduzetništva Ministarstva privrede početnicima dodeljuje 30 osto bezpovratnih sredstava. Petogodišnja praksa je pokazala, da u Staroj Pazovi uvek postoji preduzetnički duh i veliko interesovanje za obuku za početnike u biznisu i zato se organizuje nekoliko godišnje, a do sada ju je završilo preko dvesta polaznika.
Život Stara Pazova 14.07.2016.
Jutros je sa teritorije opštine Stara Pazova u Vršac otputovalo 26-toro dece u pratnji dva nastavnika na organizovani odmor i oporavak. Deca su iz kategorije korisnika narodne kuhinje, otputovala su u organizaciji Crvenog krsta Srbije i Crvenog krsta Vojvodine, u saradnji sa Crvenim krstom Vršca, koji je vlasnik doma u kome su deca smeštena. Deci je obezbeđen besplatan smeštaj, hrana i prevoz, boravak je u trajanju od devet dana, do 23. jula. Boravak dece u Vršcu je rekreativnog karaktera, sa osmišljenim radionicama, izletima i druženjem.
Info ostalo 13.07.2016.
Veliki požar dogodio se danas oko podne u Putincima u kome je izgoreo diskont u centru ovog mesta. Na sreću, nema povređenih, jer su radnici na vreme reagovali i izašli iz radnje i skladišta. Dok su stigle vatrogasne ekipe, pored velikog diskonta, potpuno je izgorelo i skladište te još jedan lokal. Policija trenutno vrši uviđaj, a po nezvaničnim informacijama pretpostavlja se da su za požar krive instalacije, odakle se vatra dalje raširila.
Život Stara Pazova 13.07.2016.
Od nedavno je u svim domovima zdravlja u Vojvodini uveden IZI Sistem (Integrisani zdravstveni informacioni sistem) koji praktično umrežava sve zdravstvene ustanove u Srbiji u jednu bazu podataka i po kome lekar opšte prakse, pacijentima koje upućuje na dalji pregled sam zakazuje termine kod lekara specijaliste. Takođe, zahvaljujući ovom sistemu hronični bolesnici će moći lekove da uzimaju direktno u apoteci, bez predhodnog odlaska lekaru. U praksi je trenutno otežano zakazivanje po ovom novom sistemu jer ima manji broj slobodnih termina za zakazivanje koji su na raspolaganju zbog letnjeg perioda i smanjenog broja lekara u bolnicama, kao i zbog ranije popunjenih termina, tako da ovaj sistem nije još zaživeo. Ukoliko izabrani lekar ne uspe da zakaže dalji pregled pacijentu, on dobija uput na kome piše šifra po IZI Sistemu na osnovu koje može da zakaže pregled u bolnici u koju je upućen ali je problem što i dalje to radi sam, putem telefona ili odlaskom u bolnicu.
Ekonomija Stara Pazova 13.07.2016.
Opšte udruženje preduzetnika Stara Pazova aktivno radi na rekonstrukciji Zanatskog doma. U planu je da prostorije, gde su se nekada okupljale zanatlije, ponovo budu privedene toj nameni i da budu prostor za edukacije, o čemu će biti reči i na vanrednoj skupštini udruženja. Vanredna skupština sazvana je za sutra u 20 časova, radi priprema izborne skupštine i kako bi preduzenticima prezentovali dosadašnji tok radova na rekonstrukciji zgrade, u kojoj će osim službenih prostorija biti otvoren i Muzej zanatstva.
Kultura Stara Pazova 13.07.2016.
Trinaest polaznika originalne muzičke škole staropazovačkog Folkornog ansambla „Dukat", danas je na Rasadniku „Brest“ učilo kompozicije za koreografije ansambla dečjeg uzrasta. Svirali su pod nadzorom instruktorke Sabine Vranješ, prisustvo vala je Svetlana Rudić, osnivač Dukata kao i Slobodanka Radić. Mladi muzičari su iz Golubinaca, Vojke, Stare Pazove i Novih Karlovaca, nedavno su svirali na Stražilovu, a na rasadniku će biti ponovo 17. avgusta. Škola je besplatna, u vremenu kada sve manje novca ostane za letovanje, ovakvo angažovanje mladih za vreme raspusta, zaslužuje pažnju i pomoć šire zajednice.
Ekonomija ostalo 12.07.2016.
U okviru projekta Reforma srednjeg stučnog obrazovanja u Srbiji, koji pod pokroviteljstvom nemačke Vlade sprovode Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije, 10 učenika Tehničke škole u Pećincima, prva generacija obrazovnog profila industrijski mehaničar, dobilo je danas ugovore o radu na nedodređeno vreme u fabrici za proizvodnju sistema brisača kompanije Robert Bosch u Šimanovcima, gde su tokom školovanja imali i praksu. Kompanija Robert Boš Srbija među prvima se uključila u projekat uvođenja kooperativnog obrazovanja u Srbiji, a trenutno je dualnim obrazovanjem u Srbiji obuhvaćeno preho hiljadu učenika. Novi radnici će u fabrici za proizvodnju sistema brisača kompanije Robert Bosch u Šimanovcima početi da rade već od polovine jula.
Info Nova Pazova 12.07.2016.
U sredu, 13.jula 2016. zbog planiranih elektromontaznih radova u vremenu od 8 i 30 do 14 časova bez električne energije ostaće potrošači iz Nove Pazove koji se snabdevaju iz Trafo stanica – Omladinska, Baštovan 1 i Baštovan 2.
Info ostalo 12.07.2016.
U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 21,40 časova na autoputu Batrovci - Beograd, područje Sremske Mitrovice, život je izgubila jedna osoba, dok su dve osobe zadobile teške telesne povrede. Do nesreće je došlo kada je putnički automobil "audi" sustigao i udario teretno vozilo koje se kretalo istom saobraćajnom trakom. Na licu mesta je preminuo vozač "audija", dok su povređeni putnici iz "audija" zbrinuti u sremskomitrovačkoj bolnici. Uviđaj na licu mesta je izvršio nadležni tužilac, u prisustvu policije.
Život Stari Banovci 12.07.2016.
Povodom Petrovdana u hramu Prenos moštiju svetog oca Nikolaja u Starim Banovcima služena je liturgija, a vernici koji su poštovali Petrovski post su se pričestili, izjavio je za RTV Stara Pazova starešina hrama, protojerej Aleksandar Cvitanović. Praznik je pomen na stradanje Svetih apostola Petra i Pavla, u Rimu 67. godine nove ere, a prema nekim izvorima 69. godine nove ere. Sveštenik Cvitanović podsetio je na kraju da je obnova hrama u Starim Banovcima u toku i da bi uskoro trebalo da bude nastavljena zahvaljujući podršci rukovodstva Opštine Stara Pazova na čelu sa predsednikom Đorđem Radinovićem. Naredne godine crkva u Starim Banovcima obeležiće 240 godina postojanja.
Info Stara Pazova 11.07.2016.
U okviru akcije “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo” koja je sprovedena od 4. do 9. jula, u Auto moto klubu “Zastava” u Staroj Pazovi, priliku da besplatno proveri tehničku ispravnost vozila iskoristio je 21 vlasnik. Kod sedam vozila uočene su neispravnosti na sistemima za zaustavljanje i upravljanje, a 14 vozila je bilo ispravno. Akciju je sprovelo Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Auto–moto savezom Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila, a cilj je bio povećanje bezbednosti saobraćaja. Od danas do 17. jula pripadnici policije sprovešće represivni deo akcije uz preduzimanje mera prekršajne odgovornosti protiv učinioca prekršaja.
Info ostalo 11.07.2016.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici su odredili zadržavanje do 12 časova 54-godišnjem muškarcu koji je zatečen kako u stanju teške alkoholisanosti vozi putnički automobil gradskim kejom. Zbog izvršenih prekršaja vožnje pod uticajem alkohola i vožnje bez vozačke dozvole, protiv njega je podneta prekršajna prijava nadležnom sudu, a zbog upravljanja vozilom površinom na kojoj je zabranjen saobraćaj, kažnjen je novčanom kaznom.
Sport Golubinci 11.07.2016.
U Golubincima je u subotu odigrana prijateljska utakmica između kuglaša jadrana i reprezentacije Srbije, koja je nastupila u skoro najačem sastavu, nedostajao je jedino najbolji igrač Vilmoš Zavarko. Podsetimo naš nacionalni tim je na nedavno održanom svetskom prvenstvu u Hrvatskoj osvojio pet medalja pa je ovo bila prilika da golubinčani u svom mestu pozdrave naše reprezentativce koje je predvodio Igor Kovačić koji je na svetskom prvenstvu osvojio jednu zlatnu i dve bronzane medalje. Utakmica je završena pobedom reprezentacije sa 5,5:2,5.
Sport Vojka 11.07.2016.
U Vojki je u subotu počeo turnir u malom fudbalu „Vojka 2016“ koji se u okviru mesne slave organizuje po drugi put. Na turniru učestvuje 17 ekipa, podeljenih u tri grupe. U prvom delu turnira igraće svako sa svakim u grupi, a potom slede eliminacione utakmice, a finale se igrati 23 jula. Sve utakmice se igraju na igralištu za male sportove u dvorištu OŠ „Milan Hadžić“ u Vojki. Prva utakmice počinje u 19.30 časova, a svako veče na programu je pet mečeva. Veliku pomoć u organizaciji turnira pružili su Opština Stara Pazova, mesna zajednica Vojka i sponzori, a nagradni fond je 150.000 dinara.
Info Stara Pazova 08.07.2016.
JKP „Toplana“ Stara Pazova, ovog proleća je od Beogradskih elektrana preuzelo i grejanje stanova u naselju Banovci Dunav, i trenutno imaju oko 1700 korisnika, što fizičkih što pravnih lica, u Staroj Pazovi i pomenutom naselju. U toku leta ima mnogo posla u Toplanama, iako ne deluje tako i trenutno je u toku tender za izvođača radova na remontu sistema i kotlarnica, koji bi trebalo da počne od 15. jula i da se završi do 15. septembra, najavio je direktor Zoran Vukašinović. Trenutno stručne službe Toplane rade kalkulaciju cena u skladu sa metodologijom, koju je odobrila Vlada Republike Srbije i od sledeće grejne sezone očekuje se niža cena grejanja, dodao je Vukašinović i ocenio, da je besplatan telefonski broj za sva pitanja i sugestije građana doprineo kvalitetu njihovih usluga.
Sport Novi Banovci 08.07.2016.
Dragan Stevanović novi trener fudbalera Omladinca iz Novih Banovaca juče je počeo rad u novom klubu čime je krenuo pripremni period za novo prvenstvo u Srpskoj ligi, područje Vojvodine. Na okupu je bilo 20 igrača, od toga nekoliko novajlija, a klub je do sada napustilo 10 igrača, pa je trener Stevanović najavio dolazak još četiri ili pet novih. Zbog radova na igralištu u Novim Banovcima treniraće se na pomoćnom terenu Podunavca u Belegišu. Do početka prvenstva odigraće 7 prijateljskih utakmica, a prva provera je 16. jula protiv Jedinstva u Staroj Pazovi.
Info Stara Pazova 07.07.2016.
Na putevima Opštine Stara Pazova od 1997. godine do 2016. poginulo je 19, a povrede su zadobila 493 vozača bicikla, objavila je Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije. Gotovo svi biciklisti stradali su u sustizanju od strane motornog vozila, a samo u poslednjih desetak dana u Opštini Stara Pazova jedan biciklista, star 29 godina je izgubio život, a dva su teže povređena. Đorđe Vranješ, zamenik predsednika Saveta bezbednost saobraćaja Opštine Stara Pazova najavio je uskoro masovnu vožnju bicikla sa ciljem skretanja pažnje javnosti na ovu kategoriju učesnika u saobraćaju. Pozvao je sva udruženja i organizacije zainteresovane za ovu vožnju da ga kontaktiraju. Vranješ je naglasio da Savet u akcijama ima dobru saradnju sa Policijskom stanicom Stara Pazova i rukovodstvom opštine na čelu sa predsednikom Đorđem Radinovićem.
Info Stara Pazova 07.07.2016.
U staropazovačkoj opštini žetva pšenice je pri kraju, a prinosi se kreću od 3 do 7 tona po hektaru, iako je pšenica pre nevremena obećavala i više. Privatno preduzeće Poljoagrar imalo je 58 hektara pod pšenicom i očekivanja u pogledu prinosa bila su veća. Zbog poleganja i drugih posledica nevremena, poljoprivrednici kažu da su negde gubici i do hiljadu kilograma po jednom hektaru. Većina poljoprivrednika i preduzeća kažu da je najavljena otkupna cena od 17 dinara za kilogram neisplativa, a za sada skladištari i mlinsko pekarska preduzeća pšenicu otkupljuju pod prošlogodišnjim uslovima.
Kultura Stara Pazova 07.07.2016.
Sutra počinje Kulturno leto 2016. Prvi program je za najmlađe. Klovn Packo i Pipi duga čarapa stižu najpre u Novu, a zatim u Staru Pazovu, na letnju scenu. Dečje predstave biće u svim naseljima opštine. Ljubitelje filmova očekuje festival filma, a svakog drugog petka na platou ispred pozorišne sale u Staroj Pazovi biće projekcije u ciklusu dokumentarnih filmova. U najavi je i koncert narodne muzike u julu i rok koncert u avgustu, a u Galeriji Centra za kuluru otvorena je stalna postavka slika.
Info Stara Pazova 06.07.2016.
Odeljenje za komunalne delatnosti opštine Stara Pazova obaveštava građane da će se tretman suzbijanja sa zemlje i iz vazduha odraslih formi komaraca izvršiti u vremenskom periodu od 8.7. do 10.7.2016. godine na teritoriji opštine Stara Pazova i to u sledećim naseljenim mestima: Golubinci, Krnješevci, Vojka, Nova Pazova, Stara Pazova, Novi Banovci, Stari Banovci, Belegiš i Surduk, uključujući i priobalje Dunava. Preparati kojim će se izvršiti tretman su: Deltasect 1,2 ULV. Upozoravaju se pčelari da su preparati toksični za pčele, te da uklone košnice najmanje 5 kilometara od navedenih mesta tretiranja. Dejstvo preparata traje 3 dana.
Info Stara Pazova 06.07.2016.
Bez obzira na školski raspust dežurni objekti PU Poletarac, Bubamara i Sunce, u Novoj i Staroj Pazovi rade i tokom leta, i to radnim danom od 5 i 30 do 16 časova i 30 minuta, jer potreba za smeštajem mališana postoji i u tom periodu, iako je dosta smanjena zbog godišnjih odmora roditelja i odlaska dece na letovanje. Što se radova tiče, u toku leta opremiće se sobe u vrtiću s novim nameštajem, a zahvaljujući Fondaciji Novak Đoković, opremiće se i urediti igrališta u dvorištima vrtića i to u Drvarskoj ulici u Novoj Pazovi, zatim, u Atrijumu u Staroj Pazovi, gde će se postaviti mini tobogani sa mekanom podlogom, a u planu je i da se zajedničko dvorište sa ŠOSO Anton Skala opremi sa interesantnim matematičkim i meteorološkim spravama.
Konkurs dece za upis u vrtić, u novu školsku 2016/2017. godinu je završen i svi prijavljeni mališani su primljeni. Na listi čekanja su samo deca koja nisu još napunila godinu dana, ali će i oni u toku godine biti primljeni.
Info Stara Pazova 06.07.2016.
U četvrtak 7. jula zbog planiranih radova u Staroj Pazovi od 8.30 do 14.30 bez napona će biti sledeće trafostanice: Srbokop, Vere Miščević, Saga, Lasta, Ineks Dijana, Kamenjareva, Bela harmonija, Ciglana. U slučaju loših vremenskih uslova radovi će biti odloženi.
Sport Stara Pazova 06.07.2016.
Fudbaleri Jedinstva iz Stare Pazove počeli su juče pripreme za novu sezonu u Novosadsko-Sremskoj ligi. Treneru Milanu Vujasinu koji započinje četvrtu sezonu na klupi Staropazovčana javilo se više od 20 igrača među kojima i novajlije Matić koji je stigao iz Vreoca i Janković koji je došao iz Srema iz Jakova, a veći broj mlađih igrača je na probi. Klub je napustio veliki broj igrača tako da se najavljuje dolazak još nekoliko novih fudbalera, a pregovori su u toku. Jedinstvo će se do početka prvenstva pripremati u Staroj Pazovi, a prvu prijateljsku utakmicu će odigrati 16. jula u Staroj Pazovi sa Omladincem iz Novih Banovaca.
Sport Belegiš 06.07.2016.
Dragan Macura trener Hajduka 1925 Podunavca iz Belegiša juče je izvršio prozivku i označio početak priprema za novo prvenstvo u Novosadsko-Sremskoj ligi. Belegišani će igrati kao novajlije u ovom rangu, posle ubedljivo osvojene titule prošle sezone u sremskoj ligi. Prvom treningu odazvali su se svi fudbaleri koji su igrali i prošle godine, a oprаvdano kasni nekoliko igrača koji su dobili produženi odmor. Klub je napustio jedino iskusni napadač Miša Petković, a novajlije su Dalibor Punišić iz Radničkog iz Nove Pazove i Vujica Radosavljević iz ekipe GSP Polet iz Beograda. Do početka prvenstva Belegišani će odigrati više prijateljskih utakmica, a prvi rival će biti Železničar iz Inđije, 16. jula.
Info Stara Pazova 05.07.2016.
Danas je počeo upis učenika u srednje škole u školskoj 2016/2017. i prvog dana upisa u srednje škole u Tehničkoj školi, Ekonomsko-trgovinskoj školi „Vuk Karadžić” i Gimnaziji „Branko Radičević” u Staroj Pazovi najveća je gužva bila u prepodnevnim satima. U prvom upisnom krugu u Gimnaziju je upisano 111 učenika: u Tehničku 138, ostalo je 12 mesta za smer tehničar za grafičku pripremu, dok je Ekonomsko – trgovinska škola popunila sva mesta u četvorogodišnjim smerovima, jedino je slobodno 18 mesta za trogodišnji smer trgovac a u staropazovačkoj gimnaziji, koja je opšteg smera ostalo je 9 mesta. Za drugi upisni krug liste želja su se popunjavale danas u matičnim školama a raspored i upis učenika u drugom upisnom krugu biće objavljen 8. jula. Tri staropazovačke srednje škole upisuju 420 učenika, i nadaju se da će u drugom upisnom krugu popuniti kapacitete.
Info Stara Pazova 05.07.2016.
U Auto moto klubu Zastava u Staroj Pazovi, od juče, kada je počela akcija „Ispravno vozilo – bezbedno vozilo“, priliku da besplatno izvrše kontrolu tehničke ispravnosti vozila, iskoristila su četiri vlasnika, rekao je za RTV Stara Pazova Zdenko Dvorniciki, kontrolor na tehničkom pregledu. Akcija traje do 9. jula, posebna pažnja se obraća na ispravnost uređaja za upravljanje i zaustavljanje vozila, a podaci o ispravnosti ili neispravnosti se ne evidentiraju. Od četiri kontrolisana vozila, tri su bila neispravna, a jedno ispravno. Akciju sprovode Ministarstvo unutrašnjih poslova, Auto-moto savez Srbije i Asocijacija tehničkih pregleda.
Info Stara Pazova 05.07.2016.
JKP „Toplana“ Stara Pazova odnedavno ima svoj kol centar. Pozivanjem besplatnog broja 0800100301 građani se mogu informisati i postaviti pitanja, kako bi rešili neke nedoumice, ili da prijave eventualni kvar. Ujedno mogu na ovaj broj i da iznesu svoje primedbe na račun poslovanja ovog preduzeća ili daju neke predloge, jer je ovaj besplatan telefonski poziv Toplana uvela sa ciljem da se unapredi kvalitet svojih usluga i da se približi svojim korisnicima.
Kultura Stara Pazova 05.07.2016.
Od 1993. godine 5. jul se obeležava kao Dan sećanja na Slovake u dijaspori a ujedno, ovaj dan je u Slovačkoj i državni praznik, Dan Ćirila i Metodija. U čast praznika Kancelarija za Slovake u dijaspori organizuje na glavnom trgu u Bratislavi kulturni program. Predstaviće se nekoliko folklornih ansambala, muzičara i glumaca iz Kanade, iz Sjedinjenih američkih država, iz Rumunije i iz Srbije, među kojima su i predstavnici Pozorišta VHV iz Stare Pazove, koji će izvesti inserte iz koreodrame Ad infinitum. Ovom prilikom je otvorena iz izložba povodom 10 godina Kancelarije za Slovake u dijaspori a svi programi se održavaju pod pokroviteljstvom Vlade Republike Slovačke i Saveta EU.
Sport Stara Pazova 05.07.2016.
U Vojki će ove godine po drugi put biti održan turnir u malom fudbalu. Ekipe se mogu prijaviti Marku Skopljaku ili u Mesnu zajednicu do 7. jula. Turnir će početi na igralištu Osnovne škole „Milan Hadžić“ 9. jula a finale je planirano za 22. i 23. jul, kada se obeležava i seoska slava Vojačke partizanske vatre. Pravo učešća imaju svi koji plate kotizaciju, koja za seniore iznosi 7500 dinara.
Sport Nova Pazova 05.07.2016.
Marinko Mirotić nekadašnji fudbaler Budućnosti iz Podgorice i Radničkog sa Novog Beograda, gde je radio i kao trener, novi je šef stručnog štaba Radničkog iz Nove Pazove. Novi trener je juče izvršio prozivku igrača i započeo pripreme za novo prvenstvo u Srpskoj ligi područje Vojvodina. Prvom treningu prisustvovalo je 20 igrača, petorica će se kasnije uključiti u rad. Iz kluba je za sada otišao samo dugogodišnji kapiten Dalibor Punišić, a u planu je dovođenje 4-5 novih igrača. Do početka prvenstva Radnički će se pripremati u Novoj Pazovi, a odigraće i 7 prijateljskih utakmica, prvu već u subotu 9. jula protiv Inđije u Novoj Pazovi.
Sport Stari Banovci 05.07.2016.
Gojko Vučinić mladi šahista iz Zemuna pobednik je 19 turnira „Vidovdan 2016“ koji je juče završen u Starim Banovcima, a čiji je organizator bio šah klub Banovci-Dunav. Vučinić je u devet kola osvojio 9 poena koliko i drugoplasirani velemajstor Boško Abramović, treći je bio Jovan Radlovački sa 6,5 poena a isti broj poena imali su četvrti velemajstor Goran Todorović, peti Nikola Ostojić i šesti Ivan Tišma. Pobedniku je pripala novčana nagrada od 50.000 dinara, a novčane iznose dobili su i šahisti plasirani od drugog do petog mesta. Pored njih organizator je nagradio i najmlađeg, najstarijeg učesnika turnira, kao i najboljeg domaćeg igrača, najboljeg kadeta u muškoj i ženskoj konkurenciji i tako dalje.
Na turniru je učestvovalo 48 šahista, od čega veliki broj mladih, igrao se švajcarski sistem, 9 kola, a pokrovitelj turnira je bila Opština Stara Pazova.
Info Stara Pazova 04.07.2016.
Privredna komore Vojvodine dodelila je nagradu „Dobar dizajn“ predsedniku Opštine Stara Pazova Đorđu Radinoviću za doprinos korporativnom identitetu i arhitektonskom razvoju Stare Pazove. Nagradu je predsedniku danas u njegovom kabinetu uručio akademik prof. dr Sokol Sokolović, predsednik Komisije za Dobar dizajn. Ovom prilikom predsednik Radinović primio je i nagradu Odeljenja Akademije nauka Srbije i Crne Gore - specijalnu Zlatnu plaketu za izuzetne rezultate u izgradnji infrastrukture, turizma, verskih i poslovnih objekata i hortikulture. Predsednik Radinović je najavio nove projekte sa ciljem dobijanja statusa grada, a po rečima akademika Sokolovića, Stara Pazova bi mogla da bude prva i sa statusom grada akademika.
Info Stara Pazova 04.07.2016.
Na početak kupališne sezone na pazovačkim bazenima se ove godine malo čekalo, kako zbog vremenskih uslova, tako zbog radova, koje je bilo neophodno izvršiti. Najviše radova je bilo na popravci pločica, a posetiocima su na raspolaganju dečji i veliki bazeni, na kojima su prisutni spasioci i ekipa hitne pomoći, tako da su i deca bez pratnje roditelja potpuno bezbedna. Pazovački bazeni otvoreni su u subotu 2. jula, a od danas je organizovan i javni besplatni prevoz iz naselja staropazovačke opštine. Polazak iz Golubinaca je u 11 časova, iz Stare Pazove i iz Novih Banovaca u 11 časova i 10 minuta, iz Starih Banovaca u 11.15, a povratak u rasponu od 18 časova 15 minuta do 18.45. Radno vreme bazena je svaki dan od 10 do 19 časova, cene ulaznica su iste kao i prošle godine.
Info Novi Banovci 04.07.2016.
Malobrojni potomci učesnika Drugog svetskog rata i ratova devedesetih, okupili su se danas povodom Dana borca, u centru Novih Banovaca kod spomenika poginulima i žrtvama fašizma. Dejan Rnić, predsednik Saveta Mesne zajednice Novi Banovci je za RTV Stara Pazova podsetio da se danas sećamo datuma kada je narod pozvan da se udruži u borbi pritiv fašizma i naglasio da mesna zajednica podržava sva udruženja i organizacije koje deluju u Novim Banovcima, pa i SUBNOR. O značaju ovog dana u slomu fašizma govorio je Milomir Banduka, predsednik SUBNOR-a Novih Banovaca. Bandukla se zahvalio mesnoj zajednici što vodi računa o ovom spomen obeležju, pohvalio rad opštinskog rukodstva za asfaltiranje svih ulica u naselju, ali je skrenuo pažnju društva da se mora više voditi računa o mladi ljudima.
Info Stara Pazova 04.07.2016.
Zajedničkim radom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi i Čajetini pronađen je i uhapšen N.C. (34), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela iznuda i protivpravno lišenje slobode na štetu 24 - godišnjeg mladića. Sumnja se da je N.C. krajem juna, u bašti kafića u Novoj Pazovi tukao oštećenog, silom ga uvukao u svoj automobil i odvezao van grada uz zahtev da mu vrati nepostojeći dug i pretnje da će nauditi i njemu i članovima njegove porodice, a zatim se udaljio u nepoznatom pravcu. Povređenom mladiću ukazana je lekarska pomoć. Nakon hapšenja, osumnjičeni je uz krivičnu prijavu sproveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Staroj Pazovi. Rešenjem sudije za prethodni postupak, određen mu je pritvor do 30 dana.
Info Surduk 04.07.2016.
Mošti Prepodobne mati Angeline nastavile su da pohode Eparhiju sremsku, nakon što su ispraćene iz hrama prenos moštiju Svetog oca Nikolaja u Surduku. Akatist za ispraćaj Svete Majke Angeline, u prisustvu mnogobrojnih vernika, služio je protojerej stavrofor Mile Jokić, sa sveštenstvom staropazovačkog namesništva. Otac Jokić istakao je da je veoma zadovoljan odzivom vernika u svim naseljima staropazovačke opštine, koji su u velikom broju dolazili da dočekaju i da se poklone moštima svetiteljke. Mošti su predate u Sremsko - Karlovačko namesništvo i iz Surduka su prenete u hram u Starom Slankamenu.
Kultura Surduk 04.07.2016.
U čast dolaska moštiju Prepodobne Mati Angeline u hram Prenosa moštiju Svetog oca Nikolaja u Surduku, u porti hrama, Amatersko pozorište Pepo Krsto iz ovog mesta, izvelo je dramsku predstavu Majka Angelina posvećenu upravo ovoj svetiteljki i Svetoj porodici Branković. Tok radnje prati njihov život ispunjen mnogobrojnim nedaćama, od pada Smedereva do upokojenja Svetog Maksima, sina Majke Angeline, koji je bio mitropolit beogradsko - sremski. Scenario i režiju uradio je učitelj Dušan Radojčić, koji je ujedno i osnivač ovog amaterskog pozorišta, a u ulozi Majke Angeline okušala se mlada Sara Delibašić.
Sport Stara Pazova 04.07.2016.
Marija Kolarević, članica Streljačke družine Jedinstvo iz Stare Pazove osvojila je dva druga mesta na prvenstvu Srbije u konkurenciji juniorki. Kolarević je bila najpre druga u gađanju malokalibarskom puškom trostav, tri puta 20 metaka osvojivši 452,1 pogodak. Kolarević je osvojila drugo mesto i u disciplini ležeći 60 metaka, sakupivši 615,9 pogodaka. Prvenstvo Srbije za juniorke održano je u Novom Sadu.
Info Stara Pazova 01.07.2016.
U raspravi o dopunama i izmenama dnevnog reda današnje sednice SO Stara Pazova, Ana Pejović Stanković iz Odborničke grupe Izbor za našu opštinu je obrazložila svoj predlog da Opština zahteva od Republičkog fonda za zdravstvo otvaranje šaltera za overu uputa u Novoj Pazovi i naselju Banovci Dunav. Đorđe Radinović, predsednik Opštine je ovaj predlog okvalifikovao kao politikanstvo i obmanu građana, navodeći, da ova odbornička grupa na taj način pokušava da pred biračima opravda predizborna obećanja. Ukazao da se danas potpisuje ugovor sa Erste bankom o kupovini poslovnog prostora u Staroj Pazovi gde će biti premeštene filijala Fonda PIO i Fonda za zdravstveno osiguranje.
Imenovanje Nedeljka Kovačevića za direktora Fonda za kapitalna ulaganja u Vojvodini, Radinović je ocenio kao nagradu Direkciji za izgradnju za dobar rad i veliki broj investicija. Kazao je da sada prvi put staropazovačka opština ima dva kvalifikovana poslanika u Skupštini Vojvodine i prvi put ima direktora tako značajne institucije. Skupština je takođe prihvatila sve odluke i rešenja sa dnevnog reda.
Info Stara Pazova 01.07.2016.
Dvadeset peti po redu restoran u Srbiji svetske kompanije „McDonalds“ otvoren je danas u sklopu renovirane benzinske stanice Petrol koja se nalazi na samo nekoliko metara od isključenja sa autoputa E-75 za Staru Pazovu. Crvenu vrpcu kao znak uspešnog početka poslovanja ove kompanije ali i saradnje kompanija Petrol, „McDonalds“ i opštine Stara Pazova presekli su Veselin Janićijević direktor kompanije „McDonalds“ u Srbiji, Željko Bjelan, direktor kompanije Petrol u Srbiji i Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova. „McDonalds“ restorani u Srbiji imaju istoriju dugu 28 godina. U ovaj objekat je investirano oko milion evra, obezbeđen je posao za oko 50 radnika, što direktno utiče na ekonomski razvoj opštine Stara Pazova. Restoran je izgrađen po najnovijim standardima i na preko 300 kvadrata može da ugosti preko 200 gostiju. Raspolaže sa dve komforne bašte.
Info Stara Pazova 01.07.2016.
Kao i svake godine JKP Čistoća na spisak svojih obaveza stavlja i uređenje i čišćenje obale Dunava kod restorana Venecija u Starim Banovcima. Visoki vodostaj Dunava stvara dodatne probleme nanoseći granje i smeće na obalu, ali sudeći po organizaciji, radnici ovog javnog preduzeća odolevaju izazovu, biće pokošene sve zelene površine, uklonjeno granje, a ukoliko bude potrebe naneće se i nov pesak, kako bi kupači u potpunosti mogli da uživaju u ovom prostoru, izjavio je za RTV Stara Pazova Jovica Gagrica, direktor Čistoće.
Info Stara Pazova 01.07.2016.
Sutra počinje s radom gradski bazen između Stare i Nove Pazove. Radno vreme će biti od 10.00 do 19.00 časova, a cene ulaznica su prošlogodišnje. Za odrasla lica starija od 18 godina, celodnevne ulaznice koštaju 300,00 dinara, za one koji na bazen dolaze posle 15.00 sati cena je 200,00 dinara. Celodnevna ulaznica za decu od 7 do 18 godina je 150,00 dinara, a poludnevna 100,00 dinara. Za decu do 7 godina ulaz je besplatan, a sezonska karta za odrasle je 5.000 dinara, dok je za uzrast od 7 do 18 godina 2.000 dinara, saznali smo u Direkciji za izgradnju Opštine Stara Pazova.
Info Belegiš 01.07.2016.
Mošti prepodobne mati Angeline prenete su sinoć iz starobanovačkog hrama u hram Prenos moštiju Svetog oca Nikolaja u Belegišu. U prisustvu vernika Akatist je služio protojerej stavrofor Mile Jokić uz sasluženje sveštenstva Arhijerejskog namesništva staropazovačkog. Moštima svetiteljke poklonio se i predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović, a otac Jokić istakao je značaj lokalne samouprave koja izdavaja velika sredstva za obnovu hramova, izgradnju i obnovu kapela i parohijskih domova na teritoriji staropazovačke opštine. Episkop sremski odlikovao je Ordenom prepodobne majke Angeline, Danijelu Dujković i Oliveru Mamuzić za višerodno materinstvo. Hram u Belegišu je danas ceo dan otvoren za vernike, u 18.00 časova će biti služen Akatist, a sutra u 9.30 časova mošti Majke Angeline će biti prenete u hram u Surduk.
Info Stara Pazova 01.07.2016.
Sa ciljem podizanja nivoa kvaliteta obrazovno vaspitnog rada, u opštini Stara Pazova je započet projekat uspostavljanja mreže saradnje između obrazovno vaspitnih i drugih relevantnih ustanova u lokalnoj zajednici, sa akcentom na uključivanje dece iz osetljivih grupa u sistem obrazovanja i vaspitanja i njihovoj tranziciji kroz taj sistem. Danas je u Staroj Pazovi održan sastanak učesnika u projektu, koji bi pored boljeg i jednakog školovanja sve dece, trebalo da doprinese i njihovom kasnijem zaposljenju.
Kultura Vojka 01.07.2016.
Mlada Vojčanka i pijanistkinja Kristina Blažić, održala je sinoć u Muzičkoj školi „Mr Ljubinka Lazića“ u Vojki solistički klavirski koncert. Bio je to njen prvi solistički nastup, na kome je izvela dela Baha, Mocarta, Šopena. Dobitnica je brojnih nagrada, završila je nižu muzičku i osnovnu školu u Vojki i upisala je srednju muzičku školu „Kosta Manojlović“ u Zemunu.
Info Stara Pazova 01.07.2016.
Iako završni radovi u ulici Vuka Karadžića u Staroj Pazovi još traju, saobraćaj se odvija, ali se apeluje na dodatni oprez prilikom vožnje. U okviru rekonstrukcije puta Stara Pazova – Stari Banovci, u ovoj od velike važnosti i frekventnoj ulici postavljen je novi asflalt. U narednoj fazi projekta biće izgrađena kružna raskrsnica na izlazu iz Stare Pazove.
Firma Eurostroj iz Stare Pazove zapošljava trgovca u maloprodajnom objektu Praktiker. Pored rasvete i elektromaterijala, u prodavnici Praktiker u ponudi je širok asortiman šrafovske robe, ručnog, baštenskog i elektro alata, profi i hobi program. Ako ste komunikativni, vredni, imate iskustvo rada kao trgovac, prijavite se ili nam dostavite Vašu radnu biografiju.Poželjno je da kandidati budu elektotehničke struke ili da imaju osnovno znanje u navedenoj oblasti. Zainteresovai kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj: 063/267 032, ili poslati svoju radnu biografiju na e-mail: hr.mng@eurostroj.rs.
Potrebni radnici za rad u perionici veša u Staroj Pazovi.Zainteresovani kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj 069/40-51-500 kao i na broj telefona 063/24-41-76.
Firmi Moto-plast doo koja se bavi proizvodnjom folije, potrebni proizvodni operateri sa ili bez radnog iskustva za rad u proizvodnom pogonu u Novoj Pazovi. Rad je organizovan u smenama. Svoju radnu biografiju sa nazivom pozicije za koju konkurišete,zainteresovani kandidati mogu poslati na e-mail adresu: info@motoplast.rs ili doći lično u prostorije firme u ulici Njegoševa 111 u Novoj Pazovi.Za više informacija zvati na telefon broj 022/323-584 kao i na broj 022/323-364 svakog radnog dana od 8 do 16 časova.
Potrebni radnici muškog pola , za rad na presama u proizvodnji bakelitnih toalet dasaka. Zainteresovani kadidati sve informacije mogu dobiti na telefon broj 063/450-426 u periodu od 08 do 14 časova.
Predstavništvu kanadske firme Integrity iz Stare Pazove, potrebni radnici u proizvodnji. Prijave na telefone 022/310-147 i 060/508-0844 ili doći lično u sedište firme Golubinački put bb.
Stovarištu Šovljanski iz Starih Banovaca hitno potrebna dva fizička radnika. Za više informacija doći lično na adresu Grčka 2, ili pozvati na telefon broj 022/310-608.
Usled proširenja proizvodnih kapaciteta kompanija IGB AUTOMOTIV raspisuje konkurs za prijem 100 radnika u proizvodnom pogonu u Inđiji. Konkurs je otvoren do 1. juna. Prijave i biografije možete poslati na e-mail adresu prijava@bauerhin.rs ili direktno predati u kompaniji.
Potrebne žene za prodaju sladoleda u Novoj i Staroj Pazovi.Zainteresovane kandidatkinje mogu se javiti na broj telefona 060/5108333.
Kompaniji DIS su potrebni mladi, vredni i ambiciozni ljudi na sledećim pozicijama u marketu u Novoj Pazovi: prodavac- izlagač, kasir, prodavac na odeljenju voća i povrća, prodavac na odeljenju delikatesa i gotovih jela, mesar, magacioner, referent nabavke, poslovođa, vozač- dostavljač, Direktor marketa. Prijave sa kratkom biografijom i fotografijom posalti na hr@dis.rs ili se prijavite putem upitnika na sajtu www.dismarket.rs. Konkurs je otvoren do kraja juna.