Pregled vesti za Avgust 2016.


Info Stara Pazova 31.08.2016.
Poštujući tradiciju opština Stara Pazova se i ove godine pobrinula da nagradi najuspešnije učenike sa malim ali ne i beznačajnim poklonima kao znak podrške i zahvalnosti za njihov trud i zalaganja. Iz devet osnovnih škola, Gimnazije, Ekonomsko – trgovinske i Tehničke škole nagrađeno je 83 učenika nosioca Vukove diplome, među kojima i 14 učenika generacije. Ovogodišnje nagrade su Pohvalnice opštine, moderni tablet uređaji, MP3 plejeri i vredne novčane nagrade. Nagrađeno je i 67 učenika koji su osvojili neka od prva tri mesta na međunarodnim, republičkim i okružnim takmičenjima. Oni su dobili vredne novčane nagrade za svaku kategoriju u posebnom iznosu. Ovi đaci su zaista vrednost i zalog budućnosti, ocenio je na svečanosti Milan Beara zamenik predsednika opštine Stara Pazova. Iza uspeha đaka stoji dosta roditeljske i nastavničke brige, stoga je opština obezbedila i nagrade i pohvalnice za prosvetne radnike odnosno nastavnike, vaspitače i mentore koje su kao najvrednije i najzaslužnije odabrala nastavnička veća škola.
Info Stara Pazova 31.08.2016.
Rešenjem direktora Uprave za veterinu, Ministarstva poljoprivrede, od 15. avgusta, pod određenim uslovima, ponovo je dozvoljen rad stočnih pijaca. U ovom rešenju navedeno je da životinje u prometu mora da prati uverenje o zdravstvenom stanju izdato od nadležne veterinarske stanice, a u svim slučajevima kretanja, prometa ili javnog izlaganja goveda preporučeno je tretiranje životinja sredstvima radi zaštite od insekata i obavezna dezinfekcije vozila. Izvoz vakcinisanih goveda u zemlje koje nisu zabranile uvoz goveda za klanje i priplodnih goveda, vršiće se na osnovu zahteva zemlje uvoznice i saglasnosti nadležnih organa, a o realizaciji rešenja staraće se veterinarski inspektori, navedeno je uz naglasak da ovo rešenje stavlja van snage rešenje od 14. jula kojim je promet goveda bio zabranjen. Rešenje o novim uslovima za promet goveda nalazi se na internet sajtu Uprave za veterinu Ministarstva poljoprivrede Republike Srbije. Tako će sutra i stočna pijaca u Staroj Pazovi biti otvorena za prodavce i kupce.
Info Stara Pazova 31.08.2016.
Danas je zvanično završena kupališna sezona na pazovačkim bazenima za 2016. godinu. Vremenske prilike smanjile su ovog leta posećenost, a u vrele dane, kada je bazen bio pun kupača, ono što je najvažnije, sa aspekta bezbednosti je sve proteklo na najbolji mogući način. U ovoj sezoni nije bilo ni pričinjenih velikih šteta. Za dva meseca, koliko je radio bazen, prodato je više od 15.000 karata, a bazen posetilo i više ljudi, jer se u broj karata ne računaju lica koja na bazen dolaze besplatno, odnosno deca predškolskog uzrasta, odnosno do sedam godina starosti.
Info Novi Banovci 31.08.2016.
Obaveštavaju se građani naseljenih mesta: Surduk, Belegiš, Stari Banovci i Novi Banovci, da će se vanredni tretman suzbijanja sa zemlje odraslih formi komaraca izvršiti u vremenskom periodu od 2. do 4.9.2016. godine od 19.00 do 22.00 sati u koliko se steknu optimalni meteorološki uslovi. U slučaju neodgovarajućih meteoroloških uslova akcija suzbijanja komaraca će se pomeriti o čemu ćete biti naknadno obavešteni. Preparati kojim će se izvršiti tretman su: Deltasect 1,2 ULV. Upozoravaju se pčelari da su preparati toksični za pčele, te da uklone košnice najmanje 5 kilometara od navedenih mesta tretiranja. Dejstvo preparata traje 3 dana.
Info Stara Pazova 31.08.2016.
U Tehničkoj školi u Staroj Pazovi danas je organizovan prijem prvaka, koji su se upoznali sa školom i svojim razrednim starešinama. Direktor Lazar Đukić je najavio, da je ova ustanova spremna da dovede decu do zanimanja za koja su se opredelili a to su mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje, tehničar drumskog saobraćaja, tehničar za kompjutersko upravljanje, tehničar za grafičku pripremu, automehaničar i mehaničar za grejnu i rashladnu tehniku. Pored pedagaga, Suzane Turudić, učenicima i njihovim roditeljima obratili i socijalni partneri ove obrazovne ustanove – Služba za zapošljavanje, Dom zdravlja, Centar za socijalni rad, Centar za kulturu i Kancelarije za mlade jer je zajednički cilj promocija zdravih navika života i uspešno obrazovanje mladih. U ovoj školskoj godini Tehnička škola ima 150 prvaka raspoređenih u 5 odeljenja.
Info Stara Pazova 30.08.2016.
U ovu školsku godinu Tehnička škola u Staroj Pazovi upisala je 150 učenika, što je po prvi put nakon nekoliko godina, da su popunjena sva mesta, kako u četvorogodišnjim, tako i u trogodišnjim zanimanjima. Primetno je veliko interesovanje za ovu školu, što je po oceni direktora Lazara Đukića, rezultat saradnje sa privrednicima. Za bolji rad u učionicama, iste su uređene, zamenjeni su dotrajali nasloni na stolicama, okrečeni su hodnici i okrečena fasada, koja nije sređivana od 2008. godine. Sve je finansirano iz opštinskih sredstava.
Info Stara Pazova 30.08.2016.
Opštinska organizacija Crvenog krsta Stara Pazova u saradnji sa Kancelarijom za mlade i pripadnicima policijske stanice od prvog septembra će sprovesti edukativnu akciju kako bi se povećala bezbednost dece u saobraćaju. U okviru edukativnog dela, volonteri Crvenog krsta i Kancelarije za mlade će za najmlađe učenike kroz igru i animaciju pokušati da obuče o pravilnom i sigurnom ponašanju u saobraćaju. Akcija će trajati do 10. septembra kada će na trgu u Staroj Pazovi biti predstavljena pokazna vežba za sve zainteresovane posetioce.
Info Stara Pazova 29.08.2016.
Prevoznik „Lasta Srem” obavestila je javnost da će u skladu sa dosadašnjom praksom, markice za đake na linijama ‚‚Laste Srem“ za septembar 2016. biti obavezne od 5. septembra. Tako da đaci prve godinе srednje škole do 5. septembra mogu putovati uz overeni karton od strane opštine ili uz đačku knjižicu, a stariji đaci, druge, treće i četvrte godine, do 5. septembra mogu putovati uz markicu iz juna meseca ove godine.
Info Vojka 29.08.2016.
Vojčki pudarski dani u Čortanovcima održani u subotu, već 16. godinu zaredom okupili su brojne pudare, vinogradare, proizvođače vina i rakije, koji u tom delu Fruške gore obrađuju svoje zasade vinove loze i voćnjake. Za najboljeg proizvođača voćne rakije i lozovače proglašen je dr Rada Inđić, koji ima ove godine i najbolje crveno vino, dok je po oceni komisije, najbolje belo proizveo Milorad Milošević. Života Stefanonović je vlasnik najuređenijeg vinograda, dok najlepša vikendica pripada Draganu Bugarinu. U programu su učestvovali učenici Muzičke škole mr Ljubinka Lazića, recitator Milan Dudić dok su se sa svojim stihovima predstavili Vesna Vukmanović i Stevan Korać a premijerno sa majkom Biljanom Trmčić Stefanović zapevala je Mila Stefanović. Dragana Ragastovac je za ovu priliku pripremila izložbu posvećenu vinogradu i Sremu, a u okviru programa tradicionalno su učestvovali članovi Aero kluba Sremac i igran je šahovski turnir između pudara i Šah kluba iz Vojke. Manifestacija je održana u vikendici Miodraga i Jelice Vujin a generalni pokrovitelj je bila Opština Stara Pazova.
Info Stara Pazova 29.08.2016.
Crveni krst Stara Pazova i Institut za transfuziju krvi iz Beograda organizuju sutra (30. avgusta) akciju dobrovoljnog davanja krvi za građane Stare Pazove. Građani će moći da daju krv ispred zgrade opštine u transfuziološkom autobusu od 8.00 do 14.00 časova. Dobro su došli stari davaoci, ali i oni koji do sada nisu dali krv, poručuju iz Crvenog krsta u Staroj Pazovi.
Info Stara Pazova 29.08.2016.
Ispred Mediusovog supermarketa u ulici Branka Radičevića u Staroj Pazovi, je na specijalnom vozilu, Bir Bajku, održana promocija mesnih prerađevina iz novootvorenog pogona ove kompanije. Građani su imali priliku da besplatno degustiraju Mediusove roštilj kobasice i ćevape, a takođe, besplatno je služeno točeno pivo i bezalkoholna pića. Građani koji su probali deo asortimana zadovoljni su ovakvim potezom ove trgovinske kuće, pohvalili su kvalitet proizvoda, a neki su izjavili da ih događaj podseća na Bir fest koji se održava u Minhenu ili na ulične prezentacije, koje se održavaju u glavnom gradu Francuske.
Kultura Novi Banovci 29.08.2016.
U domu kulture u Novim Banovcima, u organizaciji Udruženja likovnih umetnika „Leonardo”, u subotu je organizovana likovna kolonija „Dunavac 2016”. Na sedmom po redu druženju odraslih likovnih umetnika i petom za decu i mlade, likovni stvaraoci slikali su raznim tehnikama, a preovlađujući motivi bili su iz prirode. Po rečima Milorada Bate Đurića, predsednika „Leonarda”, veliku pomoć u organizaciji pružila je Opština Stara Pazova, zatim Mesna zajednica Novi Banovci , a suorganizator je Udruženje „Prijatelji dece i mladih”. Radovi koji su nastali biće izloženi u galeriji „Leonarda” do jeseni.
Sport Nova Pazova 29.08.2016.
Teniserka iz Nove Pazove Mihaela Đaković nedavno se vratila sa turnira koji je odigran u nemačkom gradu Reningenu. Ona je na turniru I kategorije za uzrast do 16 godina i pored povrede stigla do finala. U finalu je u dva seta od nje bila bolja Tamara Malešević takođe iz Srbije. Već sutra Mihaela putuje na turnir u Pančevo, a zatim i u Novi Sad. Očekuju je i dva ITF turnira u Lisabonu i u Barseloni, a pre 20-ak dana igrala je i za reprezentaciju Srbije na ekipnom prvenstvu gde je odigrala dva meča u singlu i jedan u dublu. Mihaela ima jasno zacrtan cilj, a to je da uđe na završni masters među osam najboljih, trenutno se nalazi na 11 mestu.
Sport Stara Pazova 29.08.2016.
U trećem kolu Srpske lige područje Vojvodina fudbaleri Dunava pobedili su u Starim Banovcima Radnički iz Sremske Mitrovice sa 2:1, Omladinac iz Novih Banovaca savladao je Radnički u Šidu sa 2:0, a Radnički je u Novoj Pazovi protiv Radničkog iz Zrenjanina igrao 0:0. U trećem kolu Vojvođanske lige grupa Jug Jedinstvo iz Stare Pazove je poraženo od Sloge u Erdeviku sa 1:0, Sremac je u Vojki izgubio od Slavije iz Novog Sada 2:1, a Hajduk 1925 Podunavac je pobedio u Belegišu Mladost iz Bačkog Jarka sa 2:0. Jadran je u Golubincima u trećem kolu Sremske lige savladao Prvi maj iz Rume sa 2:1.
Sport Stara Pazova 26.08.2016.
U Sportskom centru u Staroj Pazovi u sredu je počeo četvrti po redu Maks sport kup u fudbalu za mlađe kategorije. Na turniru učestvuje oko 150 ekipa iz Srbije i još 11 zemalja, a igra se u sedam uzrasnih kategorija za dečake od 8 do 14 godina. Juče je održano svečano otvaranje turnira, a početni udarac na utakmici između Radničkog iz Nove Pazove i Dinama iz Pančeva su izveli Milan Beara zamenik predsednika Opštine Stare Pazova i Velimir Katić načelnik odeljenja za sport i omladinu. Turnir se igra na terenima Sportskog centra i trajaće do nedelje. Za najuspešnije pripremljene su brojne nagrade i trofeji. Kao i prethodine tri godine i ove je pokrovitelj turnira Opština Stara Pazova.
Sport Stara Pazova 26.08.2016.
Sutra i u nedelju igraće se utakmice trećeg kola u ligama u kojima nastupaju timovi iz staropazovačke opštine. U trećem kolu Srpske lige, Vojvodina fudbaleri Radničkog dočekaće sutra u Novoj Pazovi Radnički iz Zrenjanina, Omladinac iz Novih Banovaca će biti gost Radničkog u Šidu, a Dunav će se u nedelju u Starim Banovcima sastati sa Radničkim iz Sremske Mitrovice. U drugom kolu Vojvođanske lige grupa Jug, Sremac će sutra u Vojki igrati sa Slavijom iz Novog Sada, Jedinstvo iz Stare Pazove će biti gost Sloge u Erdeviku, a Hajduk 1925 Podunavac će u nedelju u Belegišu dočekati Mladost iz Bačkog Jarka. U nedelju u trećem kolu Sremske lige u Golubincima će se sastati Jadran i Prvi maj iz Rume.
Info Stara Pazova 26.08.2016.
Juče je sahranjen Miša Vareca diplomirani agronom u penziji, bivši predsednik Opštine Stara Pazova, član Predsedništva Autonomne pokrajine Vojvodine i dugogodišnji direktor Poljoprivrednog dobra „Napredak“. Rođen je u Staroj Pazovi 19.avugusta 1938 godine. Kao mlad i obrazovani stručnjak sa diplomom Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu, najpre je u Napredkovoj „Kooperativi“ inicirao udruživanje individualnih poljoprovrednika, čime je njihov životni standard znatno poboljšan. Zbog toga je 1974. godine izabran za predsednika Opštine Stara Pazova. Za njegovog mandata znatno je povećan broj radnika u tadašnjem takozvanom društvenom sektoru, naročito u Lifamu i Dijani. Inicirao je udruživanje samostanih zanatlija, zbog čega su nastala preduzeća za promet zanatnih proizvoda, čime je Opština Stara Pazova slovila kao centar privrednog preduzetništva na području cele exJugoslavije. Za njegovog mandata izgrađeni su mnogi infrastrukturni objekti: kilometri i kilometri uličnih puteva po celoj opštini, rekonstrukcija niskonaponske mreže, početak izgradnje vodovoda i kanalizacije... Od tada opština Stara Pazova je kao moderna sredina sa urbanizovanim planskim proširenjem naselja postala primamljiva za mnoge doseljenike, željnih rada i lepšeg života.
Nakon isteka mandata 1978.godine, postaje član predsedništva Autonomne pokrajine Vojvodine – jedan četvorogodišnji mandat – a zatim od 1984.godine bio je izabran za generalni direktor Poljoprivrednog dobra „Napredak“. Za njegovog mandata kupljeno je mnogo obradive površine, izgrađene su ili rekontruisane farme i na taj način i u ovom preduzeću znatno je povećan broj zaposlenih.
Prema rečima njegovog kolege Jugoslava Kostića, koji ga je na mestu predsednika Opštine i zamenio, Miša Vareca je kao stručnjak i dobar organizator mogao da bira funkcije, od pokrajinskih, republičkih do saveznih. Međutim, ostao je vezan za svoju Staru Pazovu.
U „Napredku“ je radio do 2002.godine, kada je penzionisan. Kao čovek ostao je upamćen kao skroman, tih i izuzetno racionalan čovek.
Katarina Vereš
Info Stara Pazova 25.08.2016.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi su uhapsili M.Ć. (31) i S.Ć. (24), zbog postojanja osnova sumnje da su fizički napali starijeg muškarca. M.Ć. se tereti da je oštećenom naneo teške telesne povrede, koje je konstatovao dežurni lekar. Po nalogu nadležnog tužioca, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti dovedeni na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Staroj Pazovi.
Info Stara Pazova 25.08.2016.
U cilju veće bezbednost prvaka i ostalih učenika, prve dve nedelje nove školske godine, pripadnici policije pojačaće aktivnosti ispred škola gde će biti prisutni sa volonterima Crvenog krsta i Kancelarija za mlade, a nadležnima su predložene mere za otklanjanje nedostataka na saobraćajnoj signalizaciji u zonama škola, čulo se danas na sednici Aktiva direktora škola i predškolskih ustanova staropazovačke opštine, na kojoj je bilo reči i o preraspodeli nastavnika iz škola gde nemaju dovoljno časova za punu normu, u one škole gde postoji potreba za njima. Prve nedelje škole policajci će prisustvovati obuci učenika prvih razreda koju će sprovoditi volonteri Crvenog krsta, zaključeno je na sednici na kojoj su sumirane aktivnosti tokom leta u cilju pripreme škola za novu školsku godinu.
Info Stara Pazova 25.08.2016.
Dvanaest radnika zaposleno je u novootvorenom supermarketu Medius u Staroj Pazovi. Na uglu ulica Branislava Nušića i Ferde Klaćika, na 300 kvadrata nalazi se 17. po redu market ovog lokalnog trgovačkog lanca, izgrađen po najsavremenijim standardima, koji kupcima nudi širok asortiman robe. Svečanu vrpcu presekli su osnivač i vlasnik Mediusa Cviko Krunić i predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović, koji je istakao da je otvaranje svakog radnog mesta veliki uspeh, a pogotovo što se na ovaj način smanjuje nezaposlenost žena. Za potrošače Medius je povodom otvaranja novog supermarketa spremio poklone i osveženje.
Info Novi Banovci 25.08.2016.
Havarijsko isključenje vode u Novim Banovcima. Bez vode je Svetosavska ulica, Sportska i deo Železničke. Ekipe JKP Vodovod i kanalizacija su na terenu i rade na otklanjanju kvara, a uspostavljanje normalnog vodosnabdevanja se očekuje oko 11 časova.
Info Stara Pazova 25.08.2016.
Jutros oko 7.00 sati u centru Stare Pazove, ispred zgrade Osnovnog suda dogodila se lakša saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo više vozila. Kako smo nezvanično saznali, hitnoj pomoći u Staroj Pazovi javila su se dva lica sa lakšim telesnim povredama. Uviđaj su izvršili policijski službenici staropazovačke Policijske stanice.
Kultura Stara Pazova 24.08.2016.
Nakon Novog Sada i Apatina i u Staroj Pazovi je danas otvorena izložba fotografija “Oluja – zločin koji traje” koje svedoče egzodus Srba tokom vojno– policijske akcije „Oluja“ 4. i 5. avgusta 1995. godine. Autori fotografija su najeminentniji srpski fotoreporteri Tomislav Peternek, Ranko Ćuković, Jaroslav Pap, Željko Sinobad, Martin Candir, Slobodan Nikolić i Zoran Jovanović, kao i Darko Dozet osnivač i predsednik Foto asocijacije Vojvodine koja je i nosilac izložbe. Otvaranju izložbe je prisustvovao i Veselin Šljivančanin, visoki oficir JNA i Vojske Jugoslavije, Đorđe Radinović predsednik opštine Stara Pazova kao i veliki broj građana i predstavnika lokalne samouprave. Podršku otvaranju izložbe u Staroj Pazovi dala je opština Stara Pazova i Centar za kulturu. Postavka izložbe će se na staropazovačkom trgu nalaziti do petka 26. avgusta, a nakon toga će biti premeštena u susednu opštinu Inđija.
Info Stara Pazova 24.08.2016.
I u nastupajućoj školskoj godini, Opština Stara Pazova će sa 42 miliona i 200 hiljada dinara budžetskih sredstava učestvovati u troškovima prevoza đaka i studenata. Ovo pravo mogu ostvariti redovni učenici i studenti koji imaju prebivalište, odnosno boravište na teritoriji opštine Stara Pazova i koji pohađaju srednju školu ili fakultet čiji je osnivač Republika Srbija, Autonomna pokrajina Vojvodina ili jedinica lokalne samouprave, kaže za RTV Stara Pazova Željko Šolaja, načelnik Odeljenja za društvene delatnosti, kulturu i informisanje. Potrebno je da đaci, odnosno studenti, u šalter salu opštine ili u mesnu kancelariju, donesu potvrdu o prebivalištu, potvrdu o upisanoj školi ili fakultetu, i kopiju indeksa. Na osnovu tih dokumenata biće im overen karton koji mogu da kupe za 50,00 dinara na šalterima autobuske stanice Laste Srem , a na osnovu koga mogu da kupe znatno jeftiniju markicu za prevoz. Javni konkurs je otvoren do 31. oktobra i objavljen je na zvaničnoj internet stranici opštine Stara Pazova.
Info Nova Pazova 24.08.2016.
U četvrtak, 25.08. tekuće godine u Novoj Pazovi od 08:30 do 11h zbog elektro montažnih radova isključuje se deo ulice Njegoševe od ul.Svetozara Markovića do Njegoševe br.103, neparna strana. Takođe, u Novoj Pazova od 11:30 do 13:30 bez struje će biti potrošači u ulici Mladena Stojanovića u delu od ulice Gavrila Principa do ulice Hilendarska.
Info Novi Banovci 24.08.2016.
Putevi Srbije su najavili radove zbog kojih će od danas biti sužen kolovoz na obilaznici oko Beograda i na autoputu ka Novom Sadu. Radovi će biti na delu puta u smeru Dobanovci-Bubanj Potok i to do 26. avgusta u brzoj saobraćajnoj traci, a od 26. do 29. avgusta u voznoj i zaustavnoj saobraćajnoj traci. Režim saobraćaja će danas biti izmenjen i zbog redovnog održavanja autoputa na deonici Stara Pazova-Novi Banovci, od 7 do 17 časova, u desnoj kolovoznoj traci, a 25. avgusta u smeru Novi Banovci-Stara Pazova u levoj kolovoznoj traci.
Info Stara Pazova 23.08.2016.
Do 31.oktobra ove godine škole, stručne poljoprivredne službe i socijalne ustanove, zatim fakulteti i naučne instituti čiji je osnivač država i ustanove za izvršenje krivičnih sankcija, kao i pravna lica u državnoj svojini registrovana za poslove u oblasti šumarstva, mogu da konkurišu za ostvarivanje prava korišćenja bez plaćanja naknade poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji opštine Stara Pazova za 2017. godinu, koja je primerena delatnosti kojom se bave, izjavila je Dragana Stojanović, načelnica Odeljenja za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Zakonom predviđene površine kreću se od 100 do hiljadu hektara. U Krnješevcima više godina na ovaj način zemljište koristi Institut za kukuruz “Zermun Polje”. Ovih dana pojednostavljen je način učešća na Javnom pozivu za dokazivanje prava prečeg zakupa poljoprivrednog zemljišta tako što je smanjena dokumentacija koju treba priložiti, rekla je Dragana Stojanović.
Info Stari Banovci 22.08.2016.
Uoči početka nove školske godine u školi u Starim Banovcima privode se kraju radovi na zameni rasvete u učionicama, a tokom leta u krečenje prostorija, zamenu venecijanera i rasvete, i druge radove, uloženo je između 400 i 500 hiljada dinara, rekao je Boško Milojević, direktor ove škole i predsednik Aktiva direktora škola staropazovačke opštine. Milojević je rekao da svaki dan treba da stigne i novi nameštaj, a dobrim delom radovi su izvedeni i zahvaljujući jednom roditelju koji je značajno pomogao uređenje škole. Prvog septembra u klupe će sesti više đaka nego što je bilo lane, jer su dva odeljenja osmaka završila školovanje, a tri odeljenja prvaka polaze u školu.
Kultura Novi Banovci 22.08.2016.
Centar za kulturu Stara Pazova obaveštava publiku, da je dečja predstava, najavljena za danas u Novim i Starim Banovcima, koja je trebalo da bude održana na otvorenom, odložena zbog lošeg vremena. Novi termin igranja predstave objaviće naknadno.
Info Stara Pazova 22.08.2016.
Crveni krst Stara Pazova i Institut za transfuziju krvi iz Beograda organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi za građane Stare Pazove u utorak 30. avgusta. Građani će moći da daju krv ispred zgrade opštine u transfuziološkom autobusu koji će biti postavljen od 8.00 do 14.00 časova. Dobrodošli su stari davaoci, ali i oni koji do sada nisu dali krv, poručuju iz Crvenog krsta u Staroj Pazovi.
Sport Stara Pazova 22.08.2016.
Fudbaleri Omladinca pobedili su u Novim Banovcima u drugom kolu Srpske lige područje Vojvodina Crvenu Zvezdu iz Novog Sada sa 3:0, Dunav iz Starih Banovaca je igrao 1:1 protiv TSC-ea u Bačkoj Topoli, a Radnički iz Nove Pazove je bio slobodan. U drugom kolu Vojvođanske lige grupa Jug u Staroj Pazovi Jedinstvo i LSK iz Laćarka su igrali 0:0, Sremac iz Vojke je savladao Sofeks u Futogu sa 1:0, a Hajduk 1925 Podunavac iz Belegiša je poražen od Kabela u Novom Sadu sa 1:0. U derbiju drugog kola Sremske lige Jadran iz Golubinaca je pobedio Budućnost u Salašu Noćajskom sa 3:2.
Sport Nova Pazova 20.08.2016.
Teniserka iz Nove Pazove Mihaela Djaković, izgubila je u finalu turnira I kategorije za uzrast do 16 godina, u nemačkom gradu Reningenu. Od nje je u finalu bila bolja srpska predstavnica Tamara Malešević, i to sa dva nula u setovima (6-2, 6-4). Iako poražena u finalu, Mihaela je još jednom potvrdila svoj potencijal, i svoje rang mesto u Evropi (49), pa će se tako sigurno naći i među 10 najuspešnijih na završnom mastersu.
Info Surduk 19.08.2016.
Kako nezvanično saznajemo jedno lice je izgubilo život, dok je dvoje teže povređeno u saobraćajnoj nesreći koja se danas oko 16 h dogodila u centru Surduka. Prema nezvaničnim informacijama do nesreće je došlo kada je motocikl sa vozačem i suvozačem kretajući se iz pravca Surduka ka Starom Slankamenu naleteo na biciklistu nakon čega je izgubivši kontrolu nad motociklom udario u ogradu hrama Svetog Oca Nikolaja. Od siline udarca suvozač je preminuo na licu mesta dok su vozač motocikla i biciklista prevezeni na dalju hospitalizaciju.
Info ostalo 19.08.2016.
U efikasnoj akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Šidu, u kući A. M. (39) je pronađeno i zaplenjeno dva kilograma i 219 grama osušene biljne materije sumnjive na marihuanu. U kući je otkrivena improvizovana laboratorija za proizvodnju ulja marihuane, dve neonske lampe za sušenje opojne droge, oko 20 litara čistog i medicinskog benzina, 15 litara različitih preparata za poboljšanje rasta i cvetanja biljaka. Po nalogu nadležnog tužioca, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova. On će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, biti doveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici. Takođe u kući, policija je pronašla i 12 kilograma rezanog duvana. Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeni promet akciznih proizvoda, protiv osumnjičenog biće podneta krivična prijava, nadležnom tužilaštvu.
Info Stara Pazova 19.08.2016.
Kancelarija za komunikaciju građana i narodnih poslanika otvorena je i u Staroj Pazovi u ulici Ćirila i Metodija 10. Svakim danom od 10 do 12 časova sa zainteresovanim građanima razgovara Ljibuška Lakatoš narodna poslanica. Kancelarija je otvorena zahvaljujući projektu CESID-a i USAID-a u saradnji sa lokalnom samoupravom, a građani se obraćaju sa raznim problemima i sugestijama. Zbog obaveza u republičkom parlamentu Ljibuška Lakatoš, narodna poslanica, građane prima uglavnom ponedeljkom u pomenutom vremenskom periodu, ali i ostalim danima u skladu sa svojim rasporedom. U Kancelariji je svaki dan i asistentkinja Marija Domonji Lakatoš sa kojom građani takođe mogu da razgovaraju. Sa Kancelarijom možete stupiti u kontakt i putem imejla kancelarija.starapazova@gmail.com.
Sport Stara Pazova 19.08.2016.
U drugom kolu Srpske lige područje Vojvodina, fudbaleri Omladinca sutra će u Novim Banovcima dočekati ekipu Crvene Zvezde iz Novog Sada, Dunav iz Starih Banovaca će biti gost ekipe TSC u Bačkoj Topoli, a Radnički iz Nove Pazove će se u Pećincima sastati sa Donjim Sremom. Fudbaleri Jedinstva će u drugom kolu Vojvođanske lige grupa Jug, sutra u Staroj Pazovi biti domaćini LSK-u iz Laćarka, Sremac iz Vojke će u Futogu igrati protiv Sofeksa, a Hajduk 1925 Podunavac iz Belegiša će biti gost Kabela u Novom Sadu. U drugom kolu Sremske lige Jadran iz Golubinaca će se u nedelju u Salašu Noćajskom sastati sa ekipom Budućnosti.
Info ostalo 18.08.2016.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Rumi i Sremskoj Mitrovici su uhapsili B.T. (56), zbog postojanja osnova sumnje da je u dvorištu kuće na području Rume, nakon kraće svađe, zadao ubodnu ranu nožem u grudi 29-godišnjem poznaniku. Povređeni je hospitalizovan u šabačkoj bolnici i nalazi se van životne opasnosti. Po nalogu nadležnog tužioca, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu za ubistvo u pokušaju, biti doveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici.
Info ostalo 18.08.2016.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Inđiji su, po nalogu nadležnog tužioca, odredili zadržavanje do 48 časova B.D. (60), zbog postojanja osnova sumnje da je pretio komšijama. Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu za krivično delo ugrožavanje sigurnosti doveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Staroj Pazovi, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana.
Info Stara Pazova 18.08.2016.
JKP Čistoća Stara Pazova je unazad par godina krenulo u realizaciju projekta zamene standardnih kontejnera polupodzemnim. Nakon Stare i Nove Pazove polupodzemni kontejneri velike zapremine postavljeni su i u naselju Banovci Dunav, gde je preko 60 standardnih zamenjeno sa 12 polupodzemnih. U polupodzemnim kontejnerima otpad se sam sabija pod uticajem gravitacije tako da je moguće odlagati velike količine otpada. Prednost ovih kontejnera je i ta što se iz njih ne širi neugodan miris, a s obzirom da su većim delom u zemlji nemoguće je i raznošenje otpada po okolnim ulicama. Pražnjenje ovih kontejnera vrši se vrlo brzo i bez buke.
Info Stara Pazova 17.08.2016.
U okviru projekta „Stopama naših predaka“, koji organizuje Patrijaršija Srpske pravoslavne crkve, devetoro najboljih učenika staropazovačkih osnovnih škola, otputovalo je juče na nagradno putovanje na ostrvo Krf. Pred odlazak, u Sabornoj ckrvi u Beogradu, patrijarh srpski Irinej služio je moleban, a sa pazovačkim učenicima na Krf su otputovali i najbolji učenici škola iz gradske opštine Palilula. Projekat „Stopama naših predaka“ realizuje se od 2012. godine i predstavlja jedinstvenu akciju, kroz koju se deca na edukativan i praktičan način upoznaju sa istorijom Prvog svetskog rata, tradicijom, jezikom, pismom, verom, sa posebnim osvrtom na pomenuti istorijski period i boravak srpske vojske i naroda na ostrvu Krf od 1916. do 1918. godine. Tokom boravaka posetiće kulturne spomenike iz Prvog svetskog rata, koje će očistiti i srediti, a napraviće i jedno novo spomen obeležje. Na Krfu će narednih dvanaest dana boraviti i deca iz Republike Srpske, Federacije BiH i Crne Gore.
Info Stara Pazova 17.08.2016.
Iz opštinskog odeljenja za komunalne delatnosti obaveštavaju građane da će se akcija suzbijanja odraslih formi komaraca sa zemlje i iz vazduha obaviti, ukoliko vremenske prilike dozvole, od 19.08. do 21.08.2016. u sledećim naseljenim mestima: Golubinci, Krnješevci, Vojka, Nova Pazova, Stara Pazova, Novi Banovci, Stari Banovci, Belegiš i Surduk, uključujući i priobalje Dunava. Upozoravaju se pčelari da su preparati toksični za pčele, te da uklone košnice najmanje 5 kilometara od navedenih mesta tretiranja. Dejstvo preparata traje 3 dana.
Info Stara Pazova 17.08.2016.
Polovinom avgusta u obrazovnim ustanovama u toku su pripreme za novu školsku godinu. Ekonomsko – trgovinska škola „Vuk Karadžić“ u Staroj Pazovi je ovih dana završila sa krečenjem hodnika na sva četiri sprata, kao i toaleta a sve je finansirano iz budžeta Opštine Stara Pazova. Uskoro će biti završeno i sređivanje delova zgrade, koja koriste Gimnazija „Branko Radičević“ i Tehnička škola. Kako saznajemo od Boška Milojevića, predsednika Aktiva direktora škola sa teritorije staropazovačke opštine, najaktuelnije je krečenje, i u zavisnosti od sredstava, rade se neophodni poslovi, kako bi škole čiste i uređene dočekale učenike na početku nove školske godine. U Starim Banovcima su zamenili rasvetu i postavili venecijanere, dok novopazovačku školu očekuje renoviranje sanitarnog čvora. Počela je i pripremna nastava za polaganje popravnih ispita, koji će se održati u toku naredne nedelje.
Info Belegiš 17.08.2016.
Zbog elektromontažnih radova u petak, 19. avgusta, ceo Belegiš ostaće bez električne energije od 8.30 do 14 časova. U slučaju loših vremenskih uslova, radovi će biti odloženi.
Sport Stara Pazova 17.08.2016.
Odbojkašice Srbije u konkurenciji kadetkinja odbranile su titulu prvaka Balkana na prvenstvu koje je juče završeno u Baru. One su u finalu pobedile reprezentaciju Turske sa 3:0 u setovima. Bila je ovo deveta titula naših kadetkinja na Balkanskom prvenstvu. Selektor reprezentacije Srbije je Jovo Caković trener odbojkašica Jedinstva, a kapiten našeg nacionalnog tima je Jovana Mirosavljević igračica ekipe iz Stare Pazove koja je proglašena za najbolju igračicu na prvenstvu.
Info Stara Pazova 16.08.2016.
Nakon katastrofalnih poplava koje su Makedoniju pogodile tokom jakog nevremena pretprošlog vikenda i izraženih potreba za pomoć od strane Crvenog krsta Makedonije kao i interesovanja građana Srbije, Crveni krst Srbije poziva sve koji su spremni da pomognu ugroženom stanovništvu da to učine novčanom donacijom na tekući račun Crvenog krsta 205-205818-39 sa pozivom na broj 6014-355 0000 pod naznakom „Pomoć stanovništvu Makedonije“. Ovoj akciji se priključio i staropazovački Crveni krst. Sva prikupljena sredstva biće prosleđena Crvenom krstu Makedonije, o čemu će biti obavešteni i donatori i javnost.
Kultura Nova Pazova 16.08.2016.
Članovi izvođačkog ansambla KUD-a Mladost iz Nove Pazove otputovali su juče na turneju u Mađarsku, gde ih očekuju učešće na Međunarodnom festivalu folklora. Festival se održava u mestu Sarvar a ove godine okuplja 12 ansambala iz Mađarske, Makedonije, Crne Gore, Grčke, Rumunije, Indije, Turske, Španije i iz Srbije, čije je predstavnik novopazovačko društvo Mladost. Svako veče ih očekuju nastupi na kojima će prikazati vrednosti kulturne baštine sa ovih prostora. Festival u Sarvaru se završava u nedelju.
Info ostalo 16.08.2016.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Inđiji su operativnim radom pronašli dvojicu muškaraca starosti 20 i 42 godine, za koje se sumnja da su prošle nedelje, iz voćnjaka u privatnom vlasništvu na području Inđije, ukrali oko 600 kilograma breskvi i prodali na jednoj od novosadskih pijaca. Protiv njih biće podneta krivična prijava za krađu, nadležnom tužilaštvu.
Info Stara Pazova 15.08.2016.
Staropazovačka policija je u saradnji sa Službom za visokotehnološki kriminal uspela da otkrije identitet I da uhapsi pedofila koji je pokušao da namami jedanaestogodišnju devojčicu preko društvene mreže Fejsbuk. Devojčica je, srećom, na vreme prijavila majci da je stariji čovek kontaktirao s njom, pa je ona sa ćerkinog profila počela da se dopisuje sa njim I ceo slučaj prijavila policiji.
Nakon istrage otkriveno je da se sa devojčicom odnosno njenom majkom dopisivao Dragan Živanović (66) iz Beograda koji je za ovo delo I uhapšen. Policija je prilikom pretresa stana kod osumnjičenog pronašla kompjuter pun fotografija dece koje je razmenjivao sa svojim prijateljima, takođe pedofilima. Policija je zaplenila računar i rade na razrešavanju ostalih saradnika.
Život Stari Banovci 15.08.2016.
Uplovljavanjem oko 60 čamaca u Stare Banovce u subotu u popodnevnim časovima završena je jedna od najvećih organizovanih rekreativnih višednevnih plovidbi u našoj zemlji regata „Reka“. Održana je četvrti put, a oko 200 nautičara iz Beograda, Novog Sada, Stare Pazove, Sremske Mitrovice i Kovina savladali su rutu dugu oko 400 kilometara za 15 dana. Učesnici rečno-ekološkog karavana obišli su nekoliko desetina mesta uz obalu Dunava, Tise i Begeja a plovilo se i kanalom Dunav-Tisa-Dunav. Sa regetašima je doplovila i ambasadrka Kube u Srbiji Majra Riuz Garsija kao i prvi čovek opštine Stara Pazova Đorđe Radinović. Regata „Reka“ ove godine, po prvi put, dobila je i međunarodni karakter. Učesnici su prešli granicu naše države i tri dana boravili u Mađarskoj.
Život Stara Pazova 15.08.2016.
Preko 120 građana u subotu je učestvovalo u Drugoj vožnji za nove staze, koju je organizovalo neformalno udruženje "Pazovački biciklisti". U okviru akcije "Zaštitimo bicikliste", novom masovnom vožnjom biciklisti su, zajedno sa građanima, nastavili da ukazuju na potrebu izgradnje novih biciklističkih staza. Nove staze značajno bi doprinele da se obezbedi sigurna vožnja za sve bicikliste, ali i pešake i druge građane koji koriste alternativne načine prevoza, čulo se na skupu. Kao i prilikom prve vožnje biciklisti su krenuli iz staropazovačkog parka, a potom su se uz policijsku pratnju provozali do Golubinaca. Organizatori su najavili sledeću akciju, u okviru koje će se voziti po ulicama Stare Pazove i započeti prikupljanje potpisa za izgradnju novih biciklističkih staza. (foto: facebook/Pazovački biciklisti)
Kultura Golubinci 15.08.2016.
U Golubincima je juče dodelom zahvalnica učesnicima i sponzorima završena 17. likovna kolonija Vodica. Ove godine je stvaralačka manifestacija okupila 21 slikara i 4 vajara iz mesta staropazovačke opštine, iz okoline, ali i iz Novog Sada, Smederevske Palanke, koji su ostavili Golubincima oko 50 svojih dela. Svaki učesnik je ostavio deo sebe, rekao je na kraju Danilo Stegnjajić, golubinački paroh, jedan od inicijatora i organizatora kolonije, uručivši im zahvalnice sa pozivom da se i sledeće godine okupe na ovom mestu. Slikari su radili ulja na platnu ili akril, i prikazali ono što njih inspiriše. Urađeni su pejzaži, mrtva priroda, nekoliko portreta, i tri skulpture od drveta. Jedan deo ovih umetničkih radova će biti podeljen sponzorima, dok će se drugi deo čuvati u Mesnoj zajednici, kao i radove nastale na dosadašnjih 16 likovnih kolonija Vodica.
Sport Stara Pazova 15.08.2016.
U prvom kolu Srpske lige područje Vojvodina fudbaleri Dunava pobedili su u Starim Banovcima Radnički iz Zrenjanina sa 3:0, Radnički je u Novoj Pazovi savladao Crvenu Zvezdu iz Novog Sada sa 3:1, a Omladinac iz Novih Banovaca je izgubio od Bratstva 1946 u Prigrevici sa 2:1. U prvom kolu Vojvođanske lige grupa Jug Jedinstvo iz Stare Pazove je kao gost pobedilo Veternik sa 3:0, Hajduk 1925 Podunavac iz Belegiša je protiv Indeksa u Novom Sadu igrao 0:0, a Sremac je u Vojki sa ekipom Mladosti iz Bačkog Jarka igrao 0:0. Fudbaleri Jadrana iz Golubinaca u prvom kolu Sremske lige poraženi su u Golubincima od Borca iz Klenka sa 1:0.
Info Stari Banovci 12.08.2016.
Međunarodna regata „Reka“ koja je pre skoro 2 nedelje isplovila iz Starih Banovaca na putovanje dugo 15 dana i maršrutu dugu 400 kilometara danas se nalazi u Aradcu. Rečni karavan, koji trenutno broji 48 plovila sutra će u popodnevnim časovima završiti svoju ovogodišnju plovidbu povratkom u Banovce, rekao je za RTV Stara Pazova Saša Tabaković, organizator regate. Sa regatašima će doploviti i NJ.E. Majra Ruiz Garsija, ambasadorka Republike Kube, Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova, Vladimir Gak, predsednik Opštine Inđija.
Kultura Stara Pazova 12.08.2016.
Narodna biblioteka, Kancelarija za mlade i Centar za kulturu Stara Pazova organizuju sutra koncert mladih. „Rock festival band“ kako je nazvan drugi ovogodišnji koncert mladih u okviru Pazovačkog leta donosi pop, rok, hevi metal i električni zvuk. Nastupiće bendovi iz Stare i Nove Pazove, Rume i Beograda. Koncert će biti održan na rasadniku Brest sa početkom u 20 časova, ulaz je besplatan a organizatori očekuju dobru posećenost, s obzirom da na rasadniku traje i međunarodni volonterski kamp.
Info Stara Pazova 12.08.2016.
U subotu 13. avgusta, neformalno udruženje „Pazovački biciklisti" organizuje Drugu vožnju za nove staze. Vožnja se organizuje u okviru akcije „Zaštitimo bicikliste", čiji je cilj skretanje pažnje na potrebu izgradnje biciklističkih staza koje bi povezale sva naselja u našoj opštini. Biciklisti će se okupiti u 17 časova u staropazovačkom parku i provozati se do Etno kuće u Golubincima. Kao i prilikom prethodne vožnje koja je vožena do Starih Banovaca, za bezbednost biciklista pobrinuće se policijska pratnja.
Sport Stara Pazova 12.08.2016.
Sutra i u nedelju za klubove iz staropazovačke opštine počinje nova fudbalska sezona. U prvom kolu Srpske lige područje Vojvodina, Radnički će sutra u Novoj Pazovi dočekati Crvenu Zvezdu iz Novog Sada, a Omladinac iz Novih Banovaca će igrati u Prigrevici protiv Bratstva 1946, dok će Dunav u nedelju u Starim Banovcima dočekati Radnički iz Zrenjanina. Jedinstvo iz Stare Pazove će sutra u prvom kolu Vojvođanske lige grupa Jug igrati kao gost protiv Veternika, Sremac će u Vojki dočekati Mladost iz Bačkog jarka, a Hajduk 1925 Podunavac iz Belegiša će se u nedelju u Novom Sadu sastati sa Indeksom. U prvom kolu Sremske lige u nedelju će Jadran u Golubincima dočekati Borac iz Klenka.
Sport Stara Pazova 12.08.2016.
Srpski teniser Dušan Lajović 72. igrač sveta pobedio je Španca Nikolasa Almagra 48. na ATP listi i plasirao se u polufinale turnira u meksičkom gradu Los Kabosu - 7:5, 7:6 (5). U drugom međusobnom duelu Lajović je naneo prvi poraz sedmom nosiocu i za mesto u finalu sastaće se sa Ivom Karlovićem (Hrvatska). Turnir u Meksiku igra se za nagradni fond od 721.030 dolara.
Info Stara Pazova 11.08.2016.
Građani koji u svom posedu imaju kuće, stanove, zemljište, do 15. avgusta moraju da izmire treću ovogodišnju ratu poreza na imovinu. 4. jula ove godine istekao je rok za podnošenje zahteva za reprogram dugovanja po kojem su dužnici dug mogli da otplate na više rata uz otpis kamate. U opštini Stara Pazova podnet je veliki broj zahteva za reprogram, potvrdila nam je Divna Stefanović, načelnica Odeljenja za utvrđivanje, naplatu i kontrolu javnih prihoda. Oni koji nisu podneli zahtev za reprogram duga, a nisu u mogućnosti da isti plate odjednom imaju mogućnost da se obrate ovom Odeljenju za dogovor oko više mesečnih rata, s tim da se kamata neće otpisati u celini. Sankcija za neplaćanje poreza na imovinu je prinudna naplata koja nikome nije prijatna, a to znači blokadu bankovnog računa, hipoteku, popis pokretne i nepokretne imovine što stvara dodatne troškove. Poslednja ovogodišnja rata poreza na imovinu stiže na naplatu 15. novembra.
Info Stara Pazova 11.08.2016.
Od sada građani opštine Stara Pazova imaju mogućnost da se informišu, pokrenu neku inicijativu ili zajedničku akciju, ali i da ukažu na probleme sa kojima se susreću, zahvaljujući novootvorenoj Kancelariji za komunikaciju narodnih poslanika sa građanima. Kancelarija se nalazi u ulici Ćirila i Metodija broj 10 u Staroj Pazovi i otvorena je od 10 do 12 časova za sve zainteresovane građane sa kojima će razgovarati narodna poslanica Ljibuška Lakatoš. Sa Kancelarijom možete stupiti u kontakt i putem mejl adrese kancelarija.starapazova@gmail.com.
Info Nova Pazova 11.08.2016.
Zbog planiranih radova u Novoj Pazovi 12. avgusta bez struje u vremenu od 8.30 do 14.30 ostaće potrošači u sledećim ulicama: Đure Đakovića, od broja 37 i 50 do kraja, Vojvode Putnika, Miloša Obilića od broja 68 do kraja, Poljski put, Braće Jugović. U slučaju loših vremenskih uslova, radovi se odlažu.
Info Novi Banovci 10.08.2016.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi su po nalogu nadležnog tužioca, odredili zadržavanje do 48 časova za B.I. (53), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela davanje mita i ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti. On se tereti da je prilikom redovne saobraćajne kontrole u Novim Banovcima policajcima u patroli ponudio novac kako bi izbegao zakonske obaveze. Prethodno je odbio alkotestiranje i nije pokazao saobraćajnu dozvolu. Osumnjičeni je naglo startovao automobil i pobegao sa lica mesta, ali je operativnim radom policije ubrzo pronađen. B.I. će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti doveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici. Protiv njega biće podneta i prekršajna prijava za odbijanje alkotestiranja i nasilničku vožnju.
Info Stara Pazova 10.08.2016.
Prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje Sremska Mitrovica, u sremskom okrugu je registrovano 23.667 nezaposlenih lica, od čega su 50,46 odsto žene. Od starosnih kategorija najbrojnija je ona od 50 do 54 godine, a kategorija mladih do 30 godina, čini 23,34 odsto nezaposlenih u Sremu. Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje na teritoriji opštine Stara Pazova prijavljeno je 3.249 nezaposlenih lica. Najveći broj novozaposlenih u julu tekuće godine bio je upravo u Staroj Pazovi, dok je najveća stopa nezaposlenosti u sremskom okrugu u Sremskoj Mitrovici. U odnosu na prethodni mesec i isti period prošle godine zabeležen je pad stope nezaposlenosti.
Kultura Golubinci 10.08.2016.
U Lovački dom u Golubince polako su počeli da pristižu umetnici, učesnici kolinije Vodica koja je otvorena danas. Do nedelje će oko 28 umetnika stvarati i družiti se u okviru programa 17. kolonije u ovom selu. Kao i prethodnih godina učesnike ali i sve goste očekuju brojni bogati prateći programi u kojima učestvuju i Golubinčani. Tradicija na ovoj koloniji je druženje slikara i pesnika koje je predviđeno za subotu u 9 časova ujutru. Učestvovaće književnici i pesnici Radivoje Prokopljević Proka, Đoka Filipović, Stevan Vidojević Brica i Todor Toša Bjelkić.
Info Stara Pazova 08.08.2016.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi su, po nalogu nadležnog tužioca, odredili zadržavanje za Z.B. (48), zbog postojanja osnova sumnje da verbalno, psihički i fizički maltretira suprugu. Nakon lekarskog pregleda, oštećenoj su konstatovane lake telesne povrede. Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu za nasilje u porodici saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Staroj Pazovi, nakon čega mu je sudskim rešenjem određen pritvor do 30 dana.
Info Stari Banovci 08.08.2016.
U subotu je u Starim Banovcima održana II „Banovačka bućka“, sportsko – ribolovačko takmičenje u lovu soma na bućku. Učestvovalo je 17 ekipa, a pobednici su Branislav Stanković iz Šapca i Duško Rakić iz Kanjiže, koji su ulovili soma od 9 kilograma. Drugoplasirana ekipa je iz Nove Pazove, Zlatko Aćimović i Mitar Čanković, sa somom teškim 4 kilograma. Vremenski uslovi nisu išli na ruku takmičarima, pogotovo vetar koji je duvao u prvoj polovini bućkanja, koje je trajalo šest sati, od 7 do 13 časova, pa drugog ulova nije bilo. Organizator Banovačke bućke je Udruženje građana Volim Banovce, preduzeće Obim i Kafanče kod Nene i Pađe. Glavni pokrovitelj je Opština Stara Pazova, kao i mesne zajednice Stari i Novi Banovci i Turistička organizacija opštine Stara Pazova. Takmičenje je ekološkog karaktera, jer je ulovljena riba vraćena nazad u vodu.
Info Stara Pazova 08.08.2016.
U utorak 9. avgusta u Staroj Pazovi od 9 do 14 časova bez napona će biti trafostanice Nukleus, Rupov salaš, Deponija smeća, Naplatni punkt, Pan petrol. Kraći prekid u napajanju u 9 i 14 časova će se dogoditi u sledećim trafostanicama: Miljuš, Interplast, Petrović salaš, Svinjogojska farma.
Info Stara Pazova 08.08.2016.
Sa ciljem širenja vinske kulture i ove godine na platou ispred pozorišne sale u Staroj Pazovi održana je degustacija sremačkih vina pod nazivom „Vinski plato 2“. Učestvovalo je 7 vinarija i to 3 iz Srema, dve iz Župe, 1 iz Jagodine i Makedonije.Pored degustacije vina posetioci su mogli da kupe i vinski pasoš, koji im obezbeđuje popust od 10 do 20 posto prilikom kupovine i degustacije vina u oko 56 vinskih podruma širom Srbije. Izložba je bila prodajnog karaktera, a vino se moglo kupiti po nešto jeftinijim cenama. Muzički deo večeri upotpunila je Ana Havran na gitari. Organizator je somelijer sremski Željko Bohinc iz Stare Pazove.
Sport Stara Pazova 08.08.2016.
U Staroj Pazovi je prethodnog vikenda održan jubilarni deseti Ilindanski turnir u šahu u organizaciji šah kluba Stara Pazova, a na inicijativu Šahovskog saveza Vojvodine. Učestvovala su 62 igrača, među kojima 6 velemajstora, 7 intermajstora i 15 fidemajstora. Velemajstor Mihajlo Stojanović sa 7,5 od mogućih 9 bodova pobednik je turnira, dok je sa istim brojem bodova Aleksandar Kovačević osvojio drugo mesto. Siniša Dražić je osvojivši 7 bodova zauzeo treće mesto. Pokrovitelj turnira je opština Stara Pazova koja je obezbedila novčana sredstva za nagrade, a pored nagrada za prva tri mesta dodeljena su priznanja za najstarijeg igrača, najboljeg omladinca, najbolje plasiranog i za najbolju ženu igrača.
Info Banovci Dunav 05.08.2016.
Operativnim radom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi, rasvetljena je teška krađa izvršena na naročito drzak način, krajem jula u naselju Banovci Dunav i pronađen 31-godišnji muškarac, osumnjičen za ovo krivično delo. Sumnja se da je ispred stambene zgrade, starijoj ženi iznenada strgnuo zlatan lančić sa vrata i pobegao. Materijalna šteta je procenjena na oko 30.000 dinara. Prilikom pretresa stana osumnjičenog, policija je pronašla 11 paketića sa biljnom materijom sumnjivom na marihuanu. Protiv njega biće podneta krivična prijava za tešku krađu i neovlašćeno držanje opojnih droga, nadležnom tužilaštvu.
Info ostalo 05.08.2016.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Inđiji su, u dva odvojena pretresa pronašli i oduzeli karabin, lovačku pušku i 222 komada različite vrste municije, u nelegalnom posedu. Pretresi su izvršeni po naredbi sudije za prethodni postupak. Protiv dvojice muškaraca, starosti 42 i 50 godina, biće podnete krivične prijave za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, nadležnom tužilaštvu.
Info Stari Banovci 05.08.2016.
Udruženje građana „Volim Banovce“ u saradnji sa preduzećem „Obim” i ove godine organizuje svojevrsnu manifestaciju „Banovačku bućku“ sportsko – ribolovačko takmičenje u lovu soma na bućku. „Bućka” je počela danas obilaskom terena i treningom, a samo takmičenje počinje sutra rano ujutru. Pokrovitelji takmičenja su Opština Stara Pazova, Mesne zajednice Stari i Novi Banovci i Turistička organizacija Stara Pazova, a kao i prošle godine mesto takmičenja je restoran „Kafanče kod Nene i Peđe" na obali Dunava u Starim Banovcima. Programom manifestacije je predviđeno da sam lov traje od 6 do 12 sati, nakon čega će se meriti ulov i naravno proglasiti pobednici. Nakon dodele nagrada predviđen je svečani ručak i druženje uz Dunav.
Info Stara Pazova 05.08.2016.
Međunarodna regata „Reka“ koja je isplovila u subotu na putovanje dugo 15 dana i 400 km trenutno se nalazi u Kanjiži, a sutra regataši uplovljavaju u Mađarsku i u Segedinu ostaju naredna tri dana gde će obići sve znamenitosti i istorijske spomenike. Tokom boravka u Segedinu biće održani brojni programi koje su pripremili domaćini za sve učesnike regate. Rečni ekološki karavan bi trebalo da se vrati u subotu 13. avgusta.
Kultura Stara Pazova 05.08.2016.
Na letnjoj sceni kod pozorišne sale u Staroj Pazovi večeras od 20.00 časova biće igrana predstava za najmlađe. Danas je na programu predstava Put oko sveta, a ulaz je besplatan, objavljenio je na sajtu Centra za kulturu Stara Pazova.
Kultura Stara Pazova 05.08.2016.
FA Klasje SKUD-a heroj Janko Čmelik iz Stare Pazove je sinoć otputovao na trodnevnu turneju u Češku Republiku, u mesto Rožnov nad Radhoštem, na festival Janošikov dukat. Staropazovčani su učešće na festivalu izborili kao drugoplasirani na prošlogodišnjem festivalu Tancuj, tancuj u Gložanu. Janošikov dukat se organizuje po 18. put sa ciljem očuvanja narodnog stvaralaštva i folklora Slovaka u Češkoj a ove godine, pored domaćina, učestvuju i ansambli iz Slovačke, Mađarske, Hrvatske i FA Klasje, kao jedini predstavnik Srbije. Naše amatere očekuju tri nastupa sa koreografijama u kojima će prikazati dolazak Slovaka na ove prostore, regrutaciju, ali svadbene običaje staropazovačkih Slovaka.
Info Stara Pazova 04.08.2016.
Na poslednjoj sednici Saveta Mesne zajednice Stara Pazova, jedna od tema bio je rebalans finansijskog plana za tekuću godinu i razmatranje zahteva kolektiva i pojedinaca za finansijsku pomoć. Rebalans finansijskog plana je usvojen jednoglasno kao i odluka da se sa 200 hiljada dinara pomogne opremanje kabineta za hemiju u staropazovačkoj gimnaziji „Branko Radičević“. Savet je takođe odlučio da se izdvoji 50 hiljada dinara za Astronomsko udruženje Srbije, čije je član i Staropazovčanin Dejan Stančević, koji se plasirao među 10 najboljih, kojima treba pomoć za odlazak na svetsko takmičenje iz astronomije koje će biti održano u decembru u Indiji.
Info Stara Pazova 04.08.2016.
U toku je u obeležavanje Svetske nedelja dojenja u oko 150 zemalja sveta, i to pod sloganom Dojenje - ključ održivog razvoja. Kako bi se pružila podrška dojenju, koje nije blagotvorno samo za bebu već je dobro i za majke, a ujedno doprinosi i uspostavljanju posebne emotivne bliskosti između majke i deteta, cilj ovogodišnje Svetske nedelje dojenja je informisanje ljudi o ciljevima Održivog razvoja i kako oni mogu da se dostignu kroz unapređenje dojenja i ishranu beba i male dece; snažno vezivanje dojenja za ključne komponente održivog razvoja; podsticanje različitih akcija za dojenje na svim nivoima; saradnja sa širokim krugom učesnika na promociji, zaštiti i podršci dojenju. Svetska nedelja dojenja 2016. označava novi početak zajedničkog rada sa ciljem da se postigne održivi razvoj kroz zaštitu, promociju i podršku dojenja.
Info Stara Pazova 04.08.2016.
U nedelju 7. avgusta na rasadniku Brest u Staroj Pazovi biće održana Međunarodna izložba pasa Specijalka, najboljih primeraka rase rotvajler u organizaciji Kinološkog društva Stara Pazova uz pomoć opštine Stara Pazova. Otvaranje izložbe je u nedelju u 10 časova, a prijave za pse se mogu slati do sutra. Biće izloženo oko 100 pasa, koliko ih je do sada prijavljeno. Na izložbi će suditi eminentne sudije Sunčica Lazić i Radiša Stojadinović.
Info Stara Pazova 04.08.2016.
Sa ciljem širenja vinske kulture i ove godine na platou ispred pozorišne sale u Staroj Pazovi biće održana degustacija sremačkih vina „Vinski plato 2“ u subotu sa početkom u 18 časova. Očekuje se veliki broj vinara, a izložba će biti prodajnog karaktera. Planiran je i muzički deo večeri.
Info Stari Banovci 04.08.2016.
Od 9 do 14 časova u Starim Banovcima sutra će bez napona ostati potrošači iz drugog dela Grčke ulice, a istog dana u Novim Banovcima od 9 do 9 i 30 bez struje će ostati potrošači koji se napajaju iz TS Branka Ćopića.
Info Stara Pazova 03.08.2016.
I u narednoj školskoj godini Saobraćajno preduzeće „Lasta“ će prevoziti đake i studente staropazovačke opštine po regresiranim cenama, navedeno je na zvaničnom sajtu Opštine Stara Pazova. Naime, Odlukom o dodeli ugovora navedeno je da je nakon sprovedenog postupka javne nabavke, na osnovu najniže ponuđene cene, ovom prevozniku dodeljen prevoz učenika i studenata i naredne školske godine, a procenjena vrednost javne nabavke je bez PDV-a, 38 miliona dinara. Kako je u ponudi istaknuto, Lasta nije menjala cene mesečnih karata za ove kategorije putnika.
Info Novi Banovci 03.08.2016.
Danas od 19.00 do 22.00 sata, biće izvršen vanredni tretman suzbijanja odraslih formi komaraca sa zemlje u naseljenim mestima: Surduk. Belegiš, Stari Banovci i Novi Banovci, potvrdio je za RTV Stara Pazova Nikola Milaš, načelnik Odeljenja za komunalne delatnosti, i zaštitu životne sredine Opštine Stara Pazova. Kako je ranije opštinska uprava saopštila, preparati kojim će se izvršiti tretman su: Deltasect 1,2 ULV. Upozoreni se pčelari da su preparati toksični za pčele, i da uklone košnice najmanje 5 kilometara od navedenih mesta tretiranja, a dejstvo preparata traje 3 dana.
Info Stara Pazova 03.08.2016.
Od 5. do 16. avgusta Stara Pazova će biti u znaku Devetog međunarodnog volonterskog kampa. Volonteri će boraviti kao i do sada u kampu na rasadniku Brest, a učešće je najavilo oko 15 volontera iz zemlje i inostranstva. Ove godine tema kampa je kreativno provođenje slobodnog vremena što pruža mogućnost mladima iz Stare Pazove koji nisu imali prilike da otputuju da dođu na rasadnik i sa mladima iz različitih zemalja i kultura na kreativan način provedu svoje slobodno vreme. Kamp organizuje Kancelarija za mlade opštine Stara Pazova u saradnji sa Pokretom gorana Vojvodine, uz podršku opštine Stara Pazova, Pokreta gorana Stara Pazova, Mladih istraživača Srbije, NVO „Štrik", Vojni aerodrom Batajnica, CZK Stara Pazova, TO Stara Pazova, JKP Čistoća i ostali prijatelji.
Info Stara Pazova 03.08.2016.
U četvrtak 4. avgusta od 8.30 do 10.30 bez napona će u Staroj Pazovi biti prvi deo ulice Hvjezdoslavova. Istog dana u Novoj Pazovi od 11.30 do 13.30 prvi deo ulice Kozaračka neće imati napona.
Info Nova Pazova 02.08.2016.
U redakciju RTV Stara Pazova stiglo je obaveštenje u kome se navodi da će će u sredu 3.8.2016. godine povremeno od 07.00 časova do 17.30 časova i u subotu 06.08.2016. godine povremeno od 14.00 časova do 3.00 časa na aerodromu Batajnica za potrebe snimanja serije „Vojna akademija“ biti korišćeno vatreno oružje sa manevarskom municijom. Pucnji iz navedenog oružja čuće se u naselju Nova Pazova. Navedene aktivnosti na aerodromu Batajnica sprovodiće se u delu aerodroma koji se graniči sa privatnim posedima u ulici Karađorđeva.
Info Stara Pazova 02.08.2016.
Mesna zajednica Stara Pazova danas proslavlja svoju mesnu slavu – Svetog Iliju Gromovnika. Sinoć je priređena svečanost, koja je počela obredom rezanja slavskog kolača, koji je izvršio sveštenik Nikola Despot a zatim su uručene nagrade Mesne zajednice. Plakete za doprinos razvoju kulture i obrazovanja ove godine su pripale Mariji Hlebjan, bibliotekarki, dugogodišnjoj glumici pazovačkog pozorišta, članici Društva za afirmaciju invalida Feniks, Radmili Andrejević, muzičkom pedagogu i rukovodiocu Gradskog hora i SKUD-u heroj Janko Čmelik zbog uspešnog rada i brojnih priznanja osvojenih ove godine na takmičenjima. Mesna zajednica je sa po 20 hiljada nagradila i učenike generacije staropazovačkih osnovnih škola: Jelenu Sokolović iz škole Pinki, Jelenu Erak, iz škole Simeon Aranicki, Maju Opavski iz škole Čmelik i Dejana Živkovića, učenika ŠOSO „Anton Skala“. Među brojnim zvanicama, svečanost su uveličali i gosti iz Slovačke, Češke, Poljske i Hrvatske.
Info ostalo 02.08.2016.
Pripadnici 204. vazduhoplovne brigade Vojske Srbije danas su na vojnom aerodromu Batajnica obeležili Dan roda avijacije i verski praznik Svetog Iliju zaštitnika letača. Komandant RV i PVO general-major Ranko Živak iskazao je priznanje i pohvale pripadnicima roda avijacije za uložene napore, postignute rezultate u obuci, održavanju tehnike i izvršavanju svakodnevnih namenskih zadataka. Kompleksni i nimalo laki zadaci uvek su stavljani pred pripadnike roda avijacije, ali naviknuti na to kroz istoriju dokazali su i opravdali svoje postojanje nebrojeno puta. Na svečanosti su pročitane i čestitke ministra odbrane Zorana Đorđevića i načelnika Generalštaba Vojske Srbije Ljubiše Dikovića. Za potrebe srpske avijacije ove godine nabavljena su dva vojno – transportna helikoptera Mi-17. Svečanosti su prisustvovali brojni gosti i prijatelji 204. vazduhoplovne brigade kao i predstavnici opštine Stara Pazova.
Info Stara Pazova 01.08.2016.
U akciji suzbijanja trgovine narkoticima, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi su zaplenili 26 kesica sa praškastom supstancom sumnjivom na heroin, težine 36,8 grama, nađenih u pretresu stana S.B. (46). Po nalogu nadležnog tužioca, S.B. je određeno zadržavanje do 48 časova. Nezvanično saznajemo da je S.B. i sam ovisnik o heroinu. Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana.
Info Stara Pazova 01.08.2016.
Zbog obeležavanja slave Svetog Ilije i slave Mesne zajednice Stara Pazova, danas od 08.00 časova pa do 03. avgusta za saobraćaj motornih vozila zatvoren je deo Svetosavske ulice i ulice Vuka Karadžića. Saobraćajnom signalizacijom je obeležen zatvoreni deo Svetosavske ulice od ulica Partizanske i Vuka Karadžića do ulice Partizanskog podunavskog odreda. Saobraćajnom signalizacijom je saobraćaj za motorna vozila preusmeren u ulice Branka Radičevića i Jana Sikore.
Firma Eurostroj iz Stare Pazove zapošljava trgovca u maloprodajnom objektu Praktiker. Pored rasvete i elektromaterijala, u prodavnici Praktiker u ponudi je širok asortiman šrafovske robe, ručnog, baštenskog i elektro alata, profi i hobi program. Ako ste komunikativni, vredni, imate iskustvo rada kao trgovac, prijavite se ili nam dostavite Vašu radnu biografiju.Poželjno je da kandidati budu elektotehničke struke ili da imaju osnovno znanje u navedenoj oblasti. Zainteresovai kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj: 063/267 032, ili poslati svoju radnu biografiju na e-mail: hr.mng@eurostroj.rs.
Potrebni radnici za rad u perionici veša u Staroj Pazovi.Zainteresovani kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj 069/40-51-500 kao i na broj telefona 063/24-41-76.
Firmi Moto-plast doo koja se bavi proizvodnjom folije, potrebni proizvodni operateri sa ili bez radnog iskustva za rad u proizvodnom pogonu u Novoj Pazovi. Rad je organizovan u smenama. Svoju radnu biografiju sa nazivom pozicije za koju konkurišete,zainteresovani kandidati mogu poslati na e-mail adresu: info@motoplast.rs ili doći lično u prostorije firme u ulici Njegoševa 111 u Novoj Pazovi.Za više informacija zvati na telefon broj 022/323-584 kao i na broj 022/323-364 svakog radnog dana od 8 do 16 časova.
Potrebni radnici muškog pola , za rad na presama u proizvodnji bakelitnih toalet dasaka. Zainteresovani kadidati sve informacije mogu dobiti na telefon broj 063/450-426 u periodu od 08 do 14 časova.
Predstavništvu kanadske firme Integrity iz Stare Pazove, potrebni radnici u proizvodnji. Prijave na telefone 022/310-147 i 060/508-0844 ili doći lično u sedište firme Golubinački put bb.
Stovarištu Šovljanski iz Starih Banovaca hitno potrebna dva fizička radnika. Za više informacija doći lično na adresu Grčka 2, ili pozvati na telefon broj 022/310-608.
Usled proširenja proizvodnih kapaciteta kompanija IGB AUTOMOTIV raspisuje konkurs za prijem 100 radnika u proizvodnom pogonu u Inđiji. Konkurs je otvoren do 1. juna. Prijave i biografije možete poslati na e-mail adresu prijava@bauerhin.rs ili direktno predati u kompaniji.
Potrebne žene za prodaju sladoleda u Novoj i Staroj Pazovi.Zainteresovane kandidatkinje mogu se javiti na broj telefona 060/5108333.
Kompaniji DIS su potrebni mladi, vredni i ambiciozni ljudi na sledećim pozicijama u marketu u Novoj Pazovi: prodavac- izlagač, kasir, prodavac na odeljenju voća i povrća, prodavac na odeljenju delikatesa i gotovih jela, mesar, magacioner, referent nabavke, poslovođa, vozač- dostavljač, Direktor marketa. Prijave sa kratkom biografijom i fotografijom posalti na hr@dis.rs ili se prijavite putem upitnika na sajtu www.dismarket.rs. Konkurs je otvoren do kraja juna.