Pregled vesti za Februar 2017.


Život Stara Pazova 28.02.2017.
Ishrana u najranijem uzrastu kreira kasniji stav prema izboru hrane. Obroci u našim obdaništima su uglavnom dobro korigovani i izbalansirani. Kontrola ishrane dece u predškolskim ustanovama se obavlja na nekoliko nivoa. Nutricionisti, referenti za nabavku, sestre na preventivi i svi radnici zaposleni u kuhinjama dužni su da kontrolišu namirnice koje se koriste za pripremu hrane, kao i tok pripreme obroka za decu. Svakom roditelju je bitno da se tokom boravka njihovo dete u vrtiću hrani zdravo, te da je hrana koju deca konzumiraju kvalitetna i pre svega da oni sami budu sigurni u ispravnost iste. Nutricionisti ističu da na apetit dece utiče raznovrsnost obroka, tako da se u Predškolskoj ustanovi “Radost” u Novim Banovcima jelovnici prave na nedeljnom nivou. U proteklih nekoliko godina u novobanovačkom vrtiću, kako kažu, nije bilo zamerki kada je u pitanju raznovrsnost i količina hrane. U ovoj ustanovi Zavod za javno zdravlje nadležan za područje Srema minimum dva puta mesečno, a nekada i češće, vrši uzorkovanje hrane, dok zaposleni koji dolaze u kontakt sa hranom redovno obavljaju sanitarne preglede ističu u vrtiću u kome boravi deca iz pet naselja staropazovačke opštine.
Info Stara Pazova 28.02.2017.
Konferencija za medije povodom prijema ovogodišnjih šampiona 51. KUP-a Srbije u odbojci kod predsednika Opštine Stara Pazova održaće se sutra, 1. marta u zgradi Opštine sa početkom u 11 časova. Podsećamo, istorijski uspeh ŽOK „Jedinstvo“ ostvario je 19. februara kada je ubedljivom pobedom protiv „Dinama“ iz Pančeva sa 3:0 posle 69. minuta igre po prvi put u svojoj istoriji doneo ovaj trofej u Staru Pazovu. Prvi čovek opštine u znak zahvalnosti za sportski podvig kojim promovišu opštinu i zdrave životne navike među mladima timu „Jedinstva“ uručuće prigodne nagrade.
Ekonomija Stara Pazova 28.02.2017.
Rukovodstvo Opštine Stara Pazova među prioritetima ima stvaranje uslova investitorima za ulaganje. Konkretan dokaz ovakvog opredeljenja očigledan je nakon nedavnih razgovora Đorđa Radinovića, predsednika staropazovačke opštine sa rukovodstvom grčke Kompanije „Alumil“ na kojima je iskazana želja za širenjem kapaciteta, ali nije bilo prostornih mogućnosti. Opština je zatim izmenama planske dokumentacije omogućila spajanje parcela i stvorila uslove za gradnju novih kapaciteta. U fabrici Alumil Yu Industry u Novoj Pazovi sada radi 260 radnika, godišnji obim proizvodnje premašuje 35 miliona evra, a prošle godine je oko 60 posto proizvodnje izvezeno.
Info Stara Pazova 28.02.2017.
Danas se nastavlja ispiranje vodovodne mreze od 8h, u okviru redovnog prolećnog ispiranja. Ispiranje će se vršiti u Bloku 9 u Novoj Pazovi i preostalim delovima Stare Pazove. Večeras od 20h ispiranje će se vršiti i u centru Stare Pazove. Nakon ispiranja moguća je pojava mutne vode, potrebno je da gradjani ispuste vodu iz slavina na nekoliko sekundi dok se voda ne izbistri. Dezurni broj telefona JKP Vodovod i kanalizacija Stara Pazova 022/310-330.
Ekonomija Stara Pazova 28.02.2017.
Kruna uspešnog privatnog biznisa na čijem je čelu žena je preseljenje cvaćare “Simpatija” u novi, veći i sopstveni poslovni prostor, u ulici Kralja Petra 32 u Staroj Pazovi. Vesna Pop se pre 30 godina hrabro upustila u preduzetničke vode u malom iznajmljenom lokalu. Vesnin uspeh kao žene preduzetnice, ali i kao majke ogleda se u tome što su po uzoru na nju i njeni sinovi pokrenuli sopstveni posao otvarajući firmu Pop balon koja takođe uspešno posluje već duži niz godina, a sada se zajedno nalaze u novom lokalu. Porodica Pop je primer uspešnog poslovanja, ali i samozapošljavanja na kome se sve više insistira. Iako je trebalo mnogo truda i rada i nije uvek bilo lako, na kraju se isplatilo. Posao se razvijao godinama i tako od početne skromne prodaje cveća asortiman je sada upotpunjen pićem i raznim konditorskim proizvodima, a rade se i sve vrste dekoracija kako cvećem tako i balonima s obzirom da je firma Pop balon u istom lokalu.
Info Nova Pazova 27.02.2017.
Zvaničnu posetu Srbiji, premijer Nemačke pokrajine Hesen, Folker Bufije iskoristio je i za obilazak Nove Pazove i ulice u kojoj je rođena njegova majka, jer njihova kuća je bila srušena već pri njegovom prvom dolasku 1963. godine. Ovo mesto je posetio zatim još jednom 1988. a ovo je njegov treći dolazak i uvek se rado vraća na kraj ulice Nikole Grulovića kod pružnog prelaza, jer su tu živeli njegovi preci pre drugog svetskog rata. U razgovoru sa predstavnicima Opštine Stara Pazova i Mesne zajednice Nova Pazova, gost se setio svojih dečačkih dana a u srdačnom razgovoru sa domaćinima razmenio istorijske činjenice. Predsednik Opštine Đorše Radinović je izjavio da je velika čast za ovu opštinu, što je ju posetio premijer jedne od najrazvijenijih nemačkih pokrajina i pozvao gosta u ponovnu posetu izrazivši nadu, da je ovo početak jedne nove saradnje. Sa delegacijom iz Nemačke, u Novoj Pazovi je bio i Aksel Ditman, nemački ambasador u Srbiji.
Info Stara Pazova 27.02.2017.
Jutros pre osam sati na raskrsnici puta Stara Pazova – Stari Banovci i auto puta Beograd –Novi Sad, na nadvožnjaku, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovao autobus staropazovačke Laste Srem i jedno putničko vozilo. Nezvanično smo saznali da u autobusu nije bilo povređenih, na licu mesta se moglo videti da je pričinjena veća materijalna šteta, a uviđaj su izvršili policijski službenici staropazovačke policije. U vreme uviđaja saobraćaj na ovoj raskrsnici odvijao se usporeno, a kada su vatrogasci iz Stare Pazove prali meso udesa, saobraćaj iz pravca Starih Banovaca bio je na kratko obustavljen. Detalji pod kojima se dogodila nezgoda biće poznati po završetku istrage.
Info Stara Pazova 27.02.2017.
Sutra ističe rok do koga sva lica muškog pola rođena 1999. godine, i starija koja nisu uvedena, treba da budu uvedena u vojnu evidenciju. Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Republike Srbije, uvođenje u vojnu evidenciju može se izvršiti u Centru Ministarstva odbrane u Staroj Pazovi i Inđiji, a regrut koji se uvodi u vojnu evidenciju treba da ponese ličnu kartu. Inače, uvođenje u vojnu evidenciju je zakonom propisana obaveza punoletnih muškaraca.
Život Golubinci 27.02.2017.
Tokom proteklog vikenda u Golubincima se održane sedme po redu „Mačkare“ ili Premundureni dani u organizaciji HKPD „Tomislav“ iz Golubinaca koje su okupile veliki broj učesnika i posetilaca kako iz staropazovačke opštine, tako i iz drugih krajeva Srbije. U subotu, 25. februara održan je „Maskembal“ u Sportskoj hali koji je bio takmičarskog karaktera, a pobednici su nagrađeni nagradama u novčanim iznosima kojih su se odrekli kako bi pomogli svom sugrađaninu Stojanu Radeki u borbi sa opakom bolešću za čije lečenje je na ovoj manifestaciji prikupljeno 75.200 dinara, istakao je organizator i predsednik HKPD „Tomislav“, Vlatko Ćaćić. Nedelja, 26. februar je bila rezervisana za Karneval u kome je učesvovalo preko 500 posetilaca i veliki broj maski vezane za aktuelne društvene teme kada je kroz glavne ulice Golubinaca prodefilovala karnevalska povorka. Pored velikog broja sponzora, manifestaciju su podržali Opština Stara Pazova i Turistička organizacija Opštine.
Sport Stara Pazova 27.02.2017.
U finalu kupa Srema igraće fudbaleri Omladinca iz Novih Banovaca i Podunavca iz Belegiša. Omladinac je juče u polufinalu savladao Železničar iz Inđije sa 3:1, a utakmica je odigrana u Sportskom centru u Staroj Pazovi. Podunavac je u Belegišu bio bolji od Radničkog iz Šida nakon boljeg izvođenja penala, ukupnim rezultatom 6:5, u regularnom toku bilo je 2:2. Finale će se igrati u nedelju 5. marta, u Sportskom centru u Staroj Pazovi.
Sport Stara Pazova 27.02.2017.
Odbojkaši Jedinstva iz Stare Pazove u sedamnaestom kolu Superlige pobedili u Beogradu, zvaničnog šampiona, Crveu Zvezdu sa 3:2 u setovima. Bila je to sedma uzastopna pobeda staropazovčana a do nje su došli posle velikog preokreta, pošto je Crvena Zvezda povela sa 2:0. Posle ove utakmice Jedinstvo ima osam pobeda, devet poraza i 26. bodova.
Sport Stara Pazova 27.02.2017.
Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove nastavile su sa pobedama u prvenstvu Superlige. U šesnaestom kolu pobedile su gostima Futog sa 3:0 i zabeležile desetu uzastpnu pobedu uz samo jedan izgubljen set i dva kola pre kraja prvenstva obezbedile prvo mesto pred plej-of. U šesnaestom kolu Prve lige odbojkašice Omladinca izgubile du u Novim banovcima od Rode iz Beograda sa 3:1 u setovima.
Sport Stara Pazova 27.02.2017.
Posle dvonedeljne pauze proteklog vikenda nastavljeno je prvenstvo u Mocart Košarkaškoj ligi Srbije utakmicama osamnaestog kola. Dunav iz Starih Banovaca je u Staroj Pazovi savladao Konstantina iz Niša sa 95:75. Utakmica je odigrana u hali „Park“ pred oko 500. gledalaca, a Dunav će u narednom kolu igrati protiv Borca u Čačku.
Život Novi Banovci 27.02.2017.
U organizaciji Crkveno pjevačkog društva "Ostrog" u Domu kulture u Novim Banovcima održan je humanitarni koncert za petogodišnjeg Stojana Radeku, na kome je prikupljeno 160 460 dinara. Akciji su se odazvali mnogobrojni učesnici iz Novih i Starih Banovaca i u prepunoj sali bogat program su pružili mališani iz vrtića Radost, učenici osnovnih škola, plesne grupe, kulturno umetnička društva i mnogi drugi. Ovo je još jedna u nizu akcija koje se organizuju širom staropazovačke opštine, kako bi se omogućio odlazak bolesnog dečaka na operaciju u Nemačku, koja košta 300 000 evra. Stojan ima leukemiju i potrebna mu je transplatacija koštane srži, a njegov donor će biti dvogodišnji brat Veljko.
Kultura Stara Pazova 27.02.2017.
Zuzanska zabava je tradicionalna muzička manifestacija SKUD-a Janko Čmelik iz St. Pazove. U dvoipočasovnom programu sinoć su nastupili interpretatori slovačkih narodnih pesama svih generacija, što je potvrdilo, da se narodna tradicija prenosi sa kolena na koleno i da su u očuvanje narodne baštine uključene cele porodice. Veče su humorom upotpunili glumci iz Boljevaca. Pored zabavnog karaktera, sa ciljem promovisanja i čuvanja narodne kulture, sinoćni program je bio i humanitarnog karaktera, jer su prikupljena novčana sredstava usmerena na račun porodice Radeka iz St. Pazove.
Život Stara Pazova 27.02.2017.
Prvo mesto za belo vino osvojio je Adam Lacković, najbolje roze vino je proizvela Vinarija Kosanović a crno Juraj Kubečka, čulo se u subotu na Vinskom balu održanom prvi put u St. Pazovi u organizaciji Udruženja vinara i vinogradara Stare Pazove. Pred komisijom koja je radila u sastavu prof. dr Vlado Kovač, Maja Popović, enolog i somelijeri Željko Bohinc i Bojan Kvrgić bilo je 41 uzorak vina, kako iz staropazovačke opštine, tako i iz Bajše, Erdevika, Kulpina. Stručnjaci su zaključili da pazovački vinari hoće da uče i da slušaju njihove savete i da su pred njima na ocenjivanju bila dobra vina.
Info Stara Pazova 27.02.2017.
Apiterapija je vrsta medicine koja preventivnim metodama unošenja pčelinjih proizvoda u svakodnevnu ishranu poboljšava rad i funkcionisanje organizma. To je lečenje pčelinjim proizvodima, ne samo meda, već i propolisa, matičnog mleča, cvetnog praha, pčelinjeg voska, koji imaju pozitivan uticaj na ljudsko zdravlje, istakla je nutricionista Živka Vlajković u subotu na predavanju u Staroj Pazovi. Predavanje je organizovalo Udruženje staropazovačkih pčelara, ali okupili su se pčelari iz cele opštine Stara Pazova, koji su bili veoama zainteresovani za ovu temu, jer svi kako su rekli koriste med, znaju za njegova lekovita svojstva, ali uvek je dobro čuti i nove informacije. Živka Vlajković radi u domu zdravlja u Zemunu u savetovalištu za ishranu dece, trudnica i dojilja i autor je nekoliko vodiča o pravilnoj ishrani.
Kultura Stara Pazova 27.02.2017.
Četvrti u nizu koncerata klasične muzike u Staroj Pazovi, ostavio je snažan i nesvakidašnji utisak. Raskošan klasičan instrument, mandolinu, koja se u Srbiji retko svira, predstavila je publici Branka Soćanin. Branka je završila Srednju muzičku školu „Petar Krančević“ u Sremskoj Mitrovici, odsek za tamburu. Pošto ne postoji akademija za tamburu, pre manje od godinu dana počela je da svira na mandolini, na kojoj planira da se usavršava na akademiji u Kelnu, u Nemačkoj. Izvela je deo prijemnog ispita, dela Baha, Betovena, Mocarta, Vivaldija i italijanskog kompozitora Kalačea, solo i uz pratnju učenika Muziče škole Ljubinka Lazića i samog profesora, na čembalu, tamburi i kontrabasu. Bio je to prvi solo koncert mandoline u Srbiji, a naredni je mr Ljubinko Lazić najavio za kraj marta, na kome će nastupiti solo flaustistkinja Beogradske opere Ana Marković.
Kultura Stara Pazova 27.02.2017.
Na pazovačkoj sceni u petak je ponovo gostovalo pozorište “Boško Buha” iz Beograda, sa predstavom “39 stepenika”. “39 stepenika“ pre svega prepoznajemo kao naziv crno – belog filma Alfreda Hičkoka iz 1935. godine. U predstavi je žanr je od špijunskog trilera pomeren ka komediji, a sve likove iz filma, kojih je mnogo, igraju samo četiri glumca. Viktor Savić igra glavnog junaka Ričarda Hanaja, Anastasija Mandić igra tri fatalne žene, a Goran Jeftić i Andrija Milošević igraju 36 likova.
Život Stara Pazova 27.02.2017.
Povodom pete godišnjice projekta „Stopama naših predaka“ na svečanoj akademiji učenici koji su boravili na Krfu preneli su svoja sećanja, kulturno umetnički program obogatio je hor Zvonce zatim, muzički sastav srednje škole Sveti Trifun. O projektu „Stopama naših predaka“ govorili su Radmila Mišev, glavna i odgovorna urednica Zvonca i Dimitrije Stikić vođa projekta. Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić podsetio je da je od prvog trenutka podršku pružila i opština Stara Pazova. Njegova svetost patrijarh Irinej naglasio je da je Krf sveta zemlja za Srbe i ostrvo spasa. Posle svečane akademije usledio je koncert Željka Vasića.
Info Stara Pazova 24.02.2017.
Prošle godine na bazi javnog privatnog partnerstva, u staropazovačkoj opštini asfaltirano je preko 48 kilometara ulica, a ove godine biće nastavljena ulaganja u školstvo, zdravstvo, verske objekte, ali i u sanaciju davno asfatiranih puteva i ulica i u uređenje centara naseljenih mesta, rekao je u razgovoru za RTV Stara Pazova, Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova. Ovi veliki projekti finansiraju se slično kao što se to radi u zemljama Evropske Unije, naglasio je Radinović i najavio nastavak ulaganja u škole, crkve, zdravstvo, a ovih dana raspisivanje konkursa za uređenje centara Krnješevaca i Surduka, za šta su projekti već spremni.
Info Stara Pazova 24.02.2017.
Iz Elektrodistribucije je najavljeno isključenje struje u ponedeljak 27. februara od 9.00 do 14.00 časova za potrošače koji se snabdevaju sa sledećih trafostanica: Rupov salaš, Deponija smeća i Nukleus, a prekide u snabdevanju u 9.00 i 14.00 časova imaće potrošači koji se snabdevaju sa trafostanica: Naplatni punkt, Pan Petrol, Miljuš, Petrović salaš, Interplast i Svinjska farma. U slučaju lošeg vremena, radovi će biti odloženi.
Info Stara Pazova 24.02.2017.
Zakon o ozakonjenu objekata od 27. novembra 2015. normira popis nezakonito izgrađenih objekata koji u opštini Stara Pazova vrši komisija kao pomoćno radno telo koje je formirala jedinica lokalne samouprave. Od kako je ovaj zakon stupio na snagu popisano je preko 2000 objekata na teritoriji staropazovačke opštine, a čak 6000 ušlo je u postupak ozakonjenja. Komisija će do 10. marta vršiti popis u svim naseljima staropazovačke opštine, a u Odeljenju za urbanizam i građenje ističu da od naredne nedelje sledi popis bespravno izgrađenih stambenih, poslovnih i pomoćnih objekata. Popis će se vršiće prvo u Staroj Pazovi, zatim u Novoj Pazovi, Starim i Novim Banovcima. Svi objekti koji budu popisani biće i ozakonjeni u naredne dve godine, očekivanja su resornog odeljenja što je i krajnji cilj aktivnosti koju sprovodi Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. U popis je uključeno pedesetoro lica zaposlenih u resornom odeljenju i predstavnici opštinskih javnih preduzeća.
Info Stara Pazova 24.02.2017.
Predstavnici Instituta za ekonomiku poljoprivrede sa kojim opština Stara Pazova sarađuje već nekoliko godina, održali su danas radionicu na temu Izrada biznis plana poljoprivrednog gazdinstva u oblasti biljne i stočarske proizvodnje - značaj i metodologija izrade. Predavač je bio prof. dr Jonel Subić. Ova softverska aplikacija može vrlo lako da se prilagodi i zahtevima za pisanje biznis plana, odnosno za tražioca kredita, na primer iz IPARD fondova, dodao je profesor Subić, a poljoprivredni proizvođači su vrlo zainteresovani za ovakve teme. Pred kraj zime završavaju se ovogodišnja predavanja, ali u planu su još neka koja će usklađivati sa vremenom poljoprivrednika.
Život Stara Pazova 24.02.2017.
U orgnizaciji staropazovačkog Udruženja pčelara, sutra će biti održano predavanje na temu "Med kao ishrana, preventiva i lek". Predavač će biti Živka Vlajković, nutricionista, pčelar, a dobrodošli su svi zainteresovani. Predavanje će biti u velikoj Sali Bele zgrade sa početkom u 18 časova. Trenutno stanje u košnicama zabrinjava pčelare, jer po rečima Janka Balaža, predsednika Udruženja, očekuju velike gubitke usled bolesti– varoze, koja je napala društva još jesenas. Na skupu pčelara biće reči i ovoj temi.
Život Stara Pazova 24.02.2017.
Udruženje vinara i vinogradara Stara Pazova je prošle nedelje organizovalo ocenjivanje vina, koja su pored domaćina doneli i proizvođači iz Nove Pazove, Kulpina, Bajše. Na ocenjivanju je bilo ukupno 41 uzoraka vina, od toga najviše belih, 20, zatim 13 crnih i 8 roze. Sutra se organizuje vinski bal, a pored dodele nagrada najuspešnijim vinarima, najavljeno je i predavanje enologa Maje Popović. Vinski bal počinje u 19 časova u Klubu VHV u prostorijama SKUD-a Janko Čmelik.
Sport Stara Pazova 24.02.2017.
Posle dvonedeljne pauze nastavlja se prvenstvo u Superligi. Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove, koje vode na tabeli, sutra će igrati u Futogu protiv ekipe Futoga. U sedamnaestom kolu Superlige, odbojkaši Jedinstva će danas biti gosti Crvene Zvezde u Beogradu. Odbojkašice Omladinca će u nedelju u Novim Banovcima u šesnaestom kolu Prve lige igrati protiv Rode iz Beograda. Utakmica će se igrati u hali Osnovne škole „Nikola Tesla“ i počeće u 17.00 časova.
Sport Stara Pazova 24.02.2017.
Prvenstvo u Mocart Košarkaškoj ligi Srbije posle pauze od dve nedelje nastavlja se ovog vikenda utakmicama osamnaestog kola. Košarkaši Dunava iz Starih Banovaca će se u Staroj Pazovi sastati sa ekipom Konstantina iz Niša. Utakmica će se igrati u hali „Park“ i počeće u 20 časova.
Život Stara Pazova 23.02.2017.
Za kupovinu novog ultrazvučnog aparata sa doplerom Dom zdravlja „Dr Jovan Jovanović Zmaj“ u Staroj Pazovi dobio je od Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine 4 miliona 850 hiljada dinara. Ugovor o dodeli sredstava danas su u Novom Sadu potpisali direktor doma zdravlja dr Aleksandar Omerović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević. AP Vojvodina je preko Uprave za kapitalna ulaganja iz budžeta izdvojila više od 1,4 milijarde dinara za finansiranje 68 projekata u 39 opština u Pokrajini, rekao je Kovačević. Sredstva su namenjena za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblastima lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, kulture, predškolskog i osnovnog obrazovanja i vaspitanja, razvoja sporta, saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda i zdravstvene zaštite.
Život Stara Pazova 23.02.2017.
Za tri nedelje trajanja humanitarnih akcija za Stojana Radeku prikupljeno je 117 hiljada 688 evra, što je malo više od trećine potrebnih sredstava za njegov odlazak u Nemačku na transplantaciju koštane srži. Sa akcijama se nastavlja, većina najavljenih kulturnih programa biće humanitarnog karaktera, a od juče svako može da pomogne i slanjem SMS poruke na broj 7838 sa svih mreža.
Info Stara Pazova 23.02.2017.
Učenici Gimnazije „Branko Radičević“ iz Stare Pazove i ove školske godine učestvuju u projektu „Viki gimnazijalac“, koji organizuje Vikimedija Srbije, a ideja projekta je da se učenici gimnazija upoznaju sa Vikipedijom, najvećom onlajn enciklopedijom na svetu, njenim prednostima i uređivanjem, i da nakon obuke uz pomoć profesora pišu članke koji će biti slobodni i svima dostupni. Kao početna faza ovog projekta u samoj školi održana je radionica za 15 đaka prvog i drugog razreda. Prilikom savladavanja zadataka na računaru učenicima su pomagali profesorke računarstva i informatike, Vesna Smuđa i Dušanka Galečić i profesor matematike, Miroslav Đovčoš. Đaci su veoma brzo i uspešno rešavali postavljene zadatke, što je primetio i voditelj radionice, Nebojša Ratković, menadžer obrazovnog programa Vikimedije Srbije.
Info Stara Pazova 23.02.2017.
Iako u nekim drugim sredinama, zbog dugovanja državnih apotekarskih ustanova, ima problema u snabdevanju lekovima, staropazovačke apoteke su uglavnom snabdevene, lekove izdaju i na recept, a ukoliko nešto nemaju, u stanju su veoma brzo da nabave, ako leka ima na tržištu. Angelina Mraković, načelnica Službe za farmaceutsku delatnost kaže, da su apoteke staropazovačkog doma zdravlja dobro snabdevene, da imaju i neregistrovane lekove sa “D” liste po koje su pacijenti donedavno išli u Sremsku Mitrovicu i Beograd. Staropazovački apotekari jedinstveni su u stavu da građani nemaju razloga za stvaranje zaliha.
Život Stara Pazova 23.02.2017.
Prepoznavši problem nezdrave ishrane, koja je postala jedan od gorućih problema u svetu i kod nas, Crveni krst Stara Pazova otpočeo je seriju predavanja na ovu temu. Prvo je održano sinoć vezano za ishranu nakon 65.godine. Nutricionistkinja Marina Šašić, objasnila je, da je vrstu i količinu hrane potrebno prilagoditi životnom dobu i da ishrana starijih osoba više ne može da se bazira na istim namirnicama kao pre. Slična predavanja biće održana i u drugim mestima opštine, a Crvni krst planira da o zdravoj ishrani edukuje i decu u vrtćima i u školama.
Sport Stara Pazova 23.02.2017.
U zaostaloj utakmici šesnaestog kola Druge lige, gupa „B“ košarkašice Stare Pazove poražene su sinoć kod kuće od Beočina sa 78:50. Dva kola pre kraja prvenstva pred plej-of Beočin je prvi na tabeli sa 28. bodova i obezbedio je prvo mesto pred doigravanje, Stara Pazova je druga sa 25. bodova i takođe će u nastavku prvenstva igrati za plasman u Prvu ligu. U narednom kolu, u subotu, Stara Pazova će igrati u Zemunu protiv ekipe Girl Basket.
Kultura Stara Pazova 22.02.2017.
Film Povratak, reditelja i scenariste Predraga Jakšića, Staropazovčanina, premijerno je prikazan sinoć upravo u St. Pazovi. Publici se pre projekcije poklonio deo internacionalne glumačke ekipe među kojima su četiri glumca iz staropazovačke sredine: Vladimir Kerkez, Aleksander Bako, Marija Hlebjan i kao statista Zlatko Babinka, ali tu su i poznata imena iz pozorišta i sa velikog platna poput Vesne Stanojević, koja se vratila na film posle nekoliko godina a koja je na konferenciji za štampu naglasila da je imala sreće da radi sa ekipom koja je bila inspirativna, i sve se radilo sa puno ljubavi i vere. Lazar Rokvud je svoju prvu saradnju sa rediteljem Predragom Jakšićem ocenio kao izuzetnu i izrazio želju ponovo rade zajedno, a Džon Sevidž deli njihovo mišljenje, da je rad na filmu bio kreativan i da se radilo srcem. Producent Miodrag Jakšić je takođe izrazio zadovoljstvo ovim istorijskim ostvarenjem, jer se jedan Staropazovčanin upisao u svetsku kinematografiju emotivnom pričom o socijalnim, ljubavnim i društvenim temama, koje dotiču srce svakog pojedinca.
Info Stara Pazova 22.02.2017.
Na 39. Međunarodnom sajamu turizma u Beogradu, od 23. do 26. februara, predstaviće se turističke organizacije opština i gradova Srema, objedinjujući ponudu Srema kao jedinstvene turističke destinacije. Pod sloganom „Divan je kićeni Srem“ na zajedničkom štandu nastupiće opštine Inđija, Irig, Pećinci, Ruma, Sremski Karlovci, Šid, grad Sremska Mitrovica i Stara Pazova. Direktorka TO opštine Stara Pazova, Dragana Zorić Stanojković, istakla je da će posetioci u četvrtak moći da se druže sa Anom Očovaj, slikarkom slovačke pazovačke naive, čiji će radovi biti izloženi na delu štanda staropazovačke opštine. Zatim u petak, u 17 časova, defileom kostimiranih učesnika kroz Sajam predstaviće se tradicionalna manifestacija “Mačkare” koja se, inače,svake godine održava u Golubincima, Takođe, najaviće i ovogodišnju “Regatu Reka“, a u subotu sledi predstavljanje privrednika iz naše opštine. Zajednički štand Srema se nalazi u hali 4, u okviru prostora Turističke organizacije Vojvodine. Posetioci štanda moći će da upoznaju objedinjene turističke vrednosti Srema putem zajedničkog promotivnog materijala. Pored toga, za predstavnike medija, a naročito za turističke agencije, pripremljeni su posebni paketi u kojima su izdvojene ponude izleta i ugostiteljskih objekata svake opštine, kao najznačajniji elementi od kojih svako može lako da „Napravi svoju rutu kroz Srem“. Za posetioce štanda pripremljena je i nagradna igra na kojoj će svakoga dana biti izvlačene brojne nagrade. Sve to upotpuniće bogat program dešavanja i karakteristična gastronomska ponuda.
Info Stara Pazova 22.02.2017.
S obzirom da se i građani staropazovačke opštine masovno uključju u nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi“, ali sve teže dolaze do tipskih koverata. U pošti se mogu dobiti po tri koverte najviše, kada ih bude, a Ivan Radak iz NALED-a je u telefonskom razgovoru za RTV Stara Pazova objasnio da će samo računi poslati u tipskim kovertama sa odštampanom adresom primaoca, regularno učestvovati u nagradnoj igri. Standardne bele koverte neće učestvovati u izvlačenju. Radak je preneo uveravanja iz Pošte Srbije da će do kraja nagradne igre biti dovoljno koverata, i naglasio da nije važno da li je svih deset računa iz jedne ili više fiskalnih kasa. Prvo izvlačenje biće 11, zatim 18, 25, i 31. marta, za nagradni fond iz budžeta Srbije, obezbeđeno je 114 miliona i 681 hiljada 921 dinar, dok je NALED obezbedio 20 miliona i 622 hiljade 959 dinara.
Politika Stara Pazova 21.02.2017.
Skupština opštine Stara Pazova usvojila je danas Programe rada i Finansijske planove za ovu godinu: narodne biblioteke, centra za kulturu, Crvenog krsta, Predškolskih ustanova Poletarac i Radost, doma zdravlja, centra za socijalni rad i turističke organizacije. Skupština je prihvatila Finansijske planove mesnih zajednica, zeleno svetlo dobila je Odluko o izmenama Odluke o promeni osnivačkog akta Čistoće, a na predlog odbornika Srpske radikalne stranke Dragana Roksandića, sa prošle sednice, da se odbornici odreknu dela naknade za lečenje Stojana Radeke, Goran Jović, predsednik skupštine je obrazložio da se o tome ne donosi odluka nego da je to lični čin svakog odbornika. Roksandić se zatim za govornicom odrekao svoje naknade za naredni mesec u ovu svrhu.
Info Stara Pazova 21.02.2017.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi su, prilikom pretresa stana L.M. starog 25 godina pronašli i zaplenili 185 grama suve biljne materijae sumnjive na marihuanu. Po nalogu nadležnog tužioca, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova. Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, biti doveden u Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici. Nezvanično saznajemo da je L.M. osumnjičen da je prošle godine u martu učestvovao u fizičkom obračunu sa smrtnim ishodom koji se dogodio u centru Belegiša.
Sport Stara Pazova 21.02.2017.
Zakonom o sportu koji je stupio na snagu 16. februara prošle godine predviđeno je da se lekarski pregledi za decu od 6 do 14 godina, sportiste u klubovima i drugim sportskim organizacijama finansiraju iz Fonda za zdravstveno osiguranje. Deca koja se bave školskim sportom i deca sportisti u klubovima uzrasta od 6 do 14 godina dužni su da na svakih šest meseci urade obavezne lekarske preglede. U staropazovačkom Domu zdravlja besplatni lekarski pregledi za decu sportiste od trenutka kada napune šest godina pa do svog 14-og rođendana su sporadični i vrše se jednom do dva puta mesečno. Nadležni ističu da je ovakvu vrstu preventivnih pregleda neophodno zakazati, a nakon obavljenog pregleda, njnihovi roditelji dobijaju lekarska uverenja i prilažu ih u sportskom klubu u kome dete trenira.
Info Stara Pazova 21.02.2017.
Ministarstvo odbrane Republike Srbije raspisalo je konkurs za prijem kandidata iz građanstva za učenike Vojne gimnazije, koji je otvoren do 15. marta. Konkurs za Srednje stručne vojne škole, kadete Vojne akademije i Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije otvoren je do 31. marta. Zainteresovani, detalje konkursa
Mogu dobiti u Centru Ministarstva odbrane u Staroj Pazovi, ulica Ćirila i Metodija 18 i u Inđiji, ulica Dunavska broj 2. Informacije se mogu dobiti na telefone: 022/ 317 – 085 i 022/561 – 557, a dostupne su i na sajtu www.ministarstvoodbrane.gov.rs
Život Stara Pazova 21.02.2017.
U prošloj godini ostvareno je 30 hiljada 925 noćenja u smeštajnim kapacitetima na teritoriji Opštine Stara Pazova, a od boravišne takse u budžet opštine uplaćeno je oko milion i 860 hiljada dinara. U 2015-toj registrovana je 31 hiljada 14 noćenja, a prihod od boravišne takse iznosio je skoro milion i 870 hiljada dinara, navedeno je u Programu rada Turističke organizacije Opštine Stara Pazova. Poređenja radi, u 2010. godini registrovano je 6.142 noćenja, i iz godine u godinu bio je u porastu. Ove godine u opštinskom budžetu za rad turističke organizacije opredeljeno je 10 miliona 350 hiljada dinara.
Život Stara Pazova 21.02.2017.
Predavanje na temu „Ishrana posle 65-te“ u organizaciji Crvenog krsta Stara Pazova održaće se sutra u Beloj zgradi sa početkom u 19 časova. Nutricionista Marina Šašić će pokušati da da odgovore na pitanja kakve se promene sa starenjem dešavaju u organizmu, koliko je važna ishrana i kako usvajati zdrave navike.
Život Stara Pazova 21.02.2017.
Duštvo za afirmaciju invalida „Feniks“ iz Stare Pazove organizuje 83. po redu Poselo pod nazivom „Dobro došli, prijatelji“ koje će se održati sutra u 18 časova, u prostorijama Kluba za dnevni boravak. Gosti posela su Zdravko Knežić, Jan Čemerski Čeme i drugi.
Politika Stara Pazova 20.02.2017.
Odbornici Skupštine opštine Stara Pazova na sutrašnjoj sednici razmatraće Programe rada i finansijske planove: Narodne biblioteke, Centra za kulturu, Turističke organizacije, Crvenog krsta, Predškolskih ustanova Poletarac i Radost, Doma zdravlja i Centra za socijalni rad. Na dnevnom redu su i finansijski planovi mesnih zajednica na osnovu kojih će Mesnoj zajednici Nova Pazova iz budžeta pripasti 20 miliona, Golubinci 10 miliona, Novi i Stari Banovci po 15 miliona, Mesnoj zajednici Banovci Dunav 7 miliona i Krnješevci pet milona dinara. Pred odbornicima će biti i Predlog Odluke o izmenama Odluke o promeni osnivačkog akta Čistoće na osnovu koga se ovom javnom preduzeću dodeljuju delatnosti: obezbeđivanje javnog osvetljenja i održavanje ulica i puteva.
Info Stara Pazova 20.02.2017.
Sutra bez napona u periodu od 9 do 9:30, ostaje TS Fruškogorska, u Golubincima, a u periodu od 10:30 do 11:30, TS Hvjezdoslavova u Staroj Pazovi. U slučaju loših vremenskih uslova radovi se odlažu.
Kultura Stara Pazova 20.02.2017.
Dugometražni film i "prvenac" reditelja Predraga Jakšića "Povratak" sutra ima premijeru u Beogradu, a pre toga pretpremijeru u Staroj Pazovi. Na prvoj projekciji od 17 časova publici će se predstaviti i deo glumačke ekpie, glavni akteri filma Lazar Rokvud i Džon Sevidž, neki od domaćih glumaca i troje staropazovačkih. Nakon odsustva od 14 godina u srpski film se vratila Dubravka Mijatović, a u ovom neobičnom spoju pojavljuju se i Radivoje Raša Bukvić, Vesna Stanojević, Rada Đuričin, ali i rok muzičar Bora Đorđević. To je i poslednji projekat preminulog Milorada Mandića Mande, a među plejadom poznatih glumaca, našli su se i pazovački i to Marija Hlebjan, Vladimir Kerkez i Aleksander Bako. Reditelj kaže da ne može žanr ovog filma da se opiše samo jednim smerom. "Povratak" je svojevrsna psihološka studija, ispričana trilerskim obrascem, o povratniku koji nakon 40 godina dolazi u rodni kraj u kome više nema nikog svog. Nakon pretpremijere u Staroj Pazovi, film „Povratak“ biće prikazan i u Novoj Pazovi i u Starim Banovcima.
Život Stara Pazova 20.02.2017.
Povodom Međunarodnog dana bezbednog interneta, koji se obeležava 14.februara, Stručni tim za zaštitu dece od zlostavljanja i zanemarivanja Doma zdravlja "Dr J.J.Zmaj" Stara Pazova, organizovao je danas stručno predavanje na temu “Sprečavanaje sajber nasilja – odgovornost odraslih u izgrađivanju samopoštovanja kod deteta". Predavači su bile Dušica Popadić, direktorka Incest trauma centra iz Beograda i dr Ljiljana Bogavac, zamenica direktorke. Predavanju su prisustvovali predstavnici doma zdravlja, predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, policije. Nova tehnologija je proširila i rizike za seksualno zlostavlanje dece. Bezbednost dece na internetu je sve veći problem i zlostavljanje najčećše traje veoma dugo dok ne otkrije. Prevencija i zaštita dece od sajber nasilja, trebalo bi da se ogleda u boljoj komunikaciji i poverenju sa njihovim roditeljima, nastavnicima, ali i predstavnicima socijalnih službi i javnih ustanova.Važno je znati i da nasilje koje se dešava na internetu ostavlja iste posledice kao nasilje koje se dešava u stvarnom svetu.
Život Stara Pazova 20.02.2017.
Mnogi muškarci ne osećaju se prijatno na poziciji medicinske sestre, bebisiterke i sličnim zanimanjima koja su „rezervisana“ za osobe ženskog pola. Jedna od profesija gde žene dominiraju je i rano obrazovanje. Muškarac u vrtiću okružen decom dok im na šarenom tepihu čita „Pepeljugu“ i dalje je prava retkost. Vaspitači u vrtićima zanimanje je u kojem, bar kada je u pitanju Stara Pazova dominiraju žene. U dva vrtića zaposleno je svega tri vaspitača, a prvi među njima koji već 15 godina radi sa decom u Predškolskoj ustanovi „Poletarac“ je Vojislav Žakula. Kolege u vrtiću saglasne su da deca vole sve što je novo i da im odgovora muško – ženska kombinacija u sobi, jer ih to podseća na porodicu. Iako je nakon srednje škole upisao sociologiju, Vojislav Žakula smatra da je posao vaspitača odabrao njega, te je ubrzo uspešno završio Višu pedagošku akademiju i Učiteljski fakultet u Beogradu i stekao zvanje diplomiranog vaspitača. Sada kada sa decom radi deceniju i po, kako kaže ne kaje se i raduje se svakom novom danu na poslu.
Sport Stara Pazova 19.02.2017.
Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove pobednice su 51 kupa Srbije. One su u finalu pobedile u Staroj Pazovi u hali „Park“ Dinamo iz Pančeva sa 3:0 u setovima /25:11, 25:21, 25:23/ i ostvarile istorijski uspeh, pošto su prvi put osvojile vredan trofej. Pobednički pehar kapitenu Jedinstva Sari Sakradžija predao je Zoran Gajić predsednik OS Srbije, a pre toga su igračicama podeljene zlatne medalje, a to su učinili Đorđe Radinović predsednik Opštine Stara Pazova i Bogdan Mamuzić predsednik Udruženja klubova Super i Prve lige i prvi čovek kluba iz Stare Pazove. Za najbolju igračicu finalnog turnira proglašena je Nina Jakić bloker u Jedinstvu, kojoj je priznanje uručio Đula Mešter potpredsednik OS Srbije. Odbojkašice Dinama koje su poražene u finalu dobile su srebrne medalje koje su im uručili Saša Pavlov gradonačelnik Pančeva i Veroljub Dugalić potpredsednik OS srbije, a pehar kapitenu Dragani Marković za učešće u finalu je uručio Ivan Knežević generalni sekretar OS Srbije. Ovaj veliki uspeh za Jedinstvo ostvarile su kapiten Sara Sakradžija, Marija Vujnović, Nina Jakić, Milica Radišić, Ivana Mrdak, Emilija Antanasijević, Jelena Petrov, Jelena Olujić, Jelena Vulin, Sanja Kaličanin, Marija Škorić i Jovana Đukanović koje je uspešno sa klupe predvodio trener Jovo Caković. Utakmicu finala u Staroj Pazovi ispratilo je više od 1000 gledalaca koji su sve vreme davali veliku podršku igračicama Jedinstva, a na kraju nisu krili ushićenje zbog velikog uspeha. Jedinstvo je do pobede došlo boljom igrom u sva tri seta, naročito su dominatnu igru pokazale u prvom setu, kada su posle vođstva Dinama od 8:6 napravile seriju 10:1 i prešle u ubedljivo vođstvo i rešile taj set u svoju korist. U drugom i trećem setu Dinamo je pružilo mnogo jači otpore, ali im to nije bilo dovoljno da se ugrozi pobeda Jedinstva. Po završetku utakmice usledeilo je veliko slavlje, a trener Jovo caković nije krio zadovoljstvo zbog velikog uspeha i istakao je da je kruna dugog i strpljivog rada. Odbojkašicama Jedinstva na velikom uspehu čestitao je i Đorđe Radinović predsednik Opštine Stara Pazova koji je još jednom istakao da smo svi zajedno ponosni zbog igračica iz Stare Pazove koje su još jednom pokazale da su bez premca u srbiji uz želju da se uskoro proslavi i šampionska titula. On je takođe istakao da će Opština nastaviti da ulaže u sport, kako bi rezultati bili još bolji. Zoran Gajić prvi čovek OS srbije je pohvalio organizaciju finalnog turnira, čestitao Jedinstvu na osvojenom trofeju i istakao da je ovo još jedan dokaz koliko je odbojka u Staroj Pazovi značajan i polurana sport uz dugu i svetlu tradiciju. Aleksandar Vladisavljev trener Dinama je čestitao Jedinstvo osvojen kup istakao da je njegova ekipa pružila koliko je mogla u ovom trenutku, a posebno je pohvalio publiku i sjajan ambijent u hali „Park“ u vreme dok je turnir trajao.
Sport Stara Pazova 18.02.2017.
Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove igraće u finalu 51. kupa Srbije protiv odbojkašica Dinama iz Pančeva. U prvoj utakmici polufinala u hali „Park“ pred više od 1.000 gledalaca pobedile su branioca kupa ekipu Vizure sa Novog Beograda sa 3:0 u setovima /25:14, 25:23, 25:21/. Jedinstvo je bilo bolje tokom čitavog meča, mada je Vizura u drugom i trećem setu uspevala da održava rezultatsku ravnotežu, ali bez snage da u bilo kom trenutku ugrozi sigurnu igru i pobedu Jedinstva. Koliko je Jedinstvo jači rival od Vizure videlo se već u prvom setu, kada su beograđanke imale vođstvo od 9:6, da bi serijom od 9:0 domaće igračice povele sa 14:9 i do kraja tog seta samo uvećavale prednost da bi ga dobile sa ubedljivih 25:14. Drugi i treći set je doneo više neizvesnosti i bolju igru Vizure, ali ne toliko da bi sprečile domaći tim da se nađe još jednom u finalu kupa Srbije. Trener Jedinstva Jovo Caković je posle utakmice čestitao svojim igračicama na odličnoj igri i zahvalio publici što je došla u velikom broju i pružila podršku njegovom timu. On je takođe rekao da je njegova ekipa bila bolja tokom čitavog meča, bez obzira što je Vizura pretila u drugom i trećem setu. Caković je takođe rekao da pravu igru svog tima očekuje i u finalu i da će igračice imati dovoljno vremena da se pripreme za taj meč i prirede još jednom, veće, slavlje navijačima nego večeras, a to je pobeda i da pehar pobednika kupa Srbije prvi put krasi vitrine Jedinstva. Jovica Cvetković trener Vizure je odao priznanje domaćinu na odličnoj igri i istakao da njegov tim protiv ovako dobrog tima iz Stare Pazove nije mogao više uzimajući u obzir i situaciju u kojoj se ekipa nalazi u poslednjih nekoliko dana. Cvetković koji je ekipu preuzeo pre dva dana nije želeo da govori o stvarima u klubu i činjenici da nije imao dovoljno vremena da pripremi meč sa Jedinstvom, jer nije hteo na taj način da umanji zasluženu pobedu ekipe iz Stare Pazove poželevši im puno sreće i pobedu u finalu. Finale će se igrati u nedelju u 18 časova u hali „Park“ u Staroj Pazovi.
Sport Stari Banovci 17.02.2017.
:Košarkaši Dunava iz Starih Banovaca poraženi su u poslednjoj utakmici četvrt-finala Kupa Radivoja Koraća u Nišu od Partizan NIS-a sa 80:60 i na taj način završili nastup u ovom takmičenju. Starobanovčani su dobro počeli utakmicu i prvu četvrtinu završili 18:18. Međutim, kako je vreme odmicalo tako je tim Partizana preuzimao igru u svoje ruke i povećavao razliku, najveću prednost su imali od 23. poena. I pored ubedljivog poraza košarkaši Dunava nisu razočarali, jer su za protivnika imali naš najtrofejniji klub. Od svih timova iz Košarkaške lige Srbije Dunav je pružio najžešći otpor i najduže odolevao favorizovanom rivalu. Najefikasniji u redovima Dunava je bio Lazar Zorčić koji je postigao 19. poena, a starobanovčani su u Nišu imali i podršku više od 300. gledalaca. Ovo je inače najveći uspeh koji su košarkaši iz Starih Banovaca ostvarili u svojoj istoriji. Protivnik Partizan NIS-u u polufinalu će biti branilac trofeja Mega Leks koja je pobedila Dinamik sa 84:57. U drugom polufinalu će se sastati Crvena Zvezda mts i FMP Železnik, a pobednici ovih utakmica igraće u nedelju u finalu.
Sport Stara Pazova 17.02.2017.
U Staroj Pazovi će se sutra i u nedelju održati 51. finale kupa Srbije za odbojkašice. Pored domaćina, odbojkašica Jedinstva na finalnom turniru će nastupiti i Vizura iz Novog Beograda, koja brani trofej osvojen prošle godine, Spartak iz Subotice i Dinamo iz Pančeva. Sutra će se u prvoj utakmici od 18. časova, sastati Jedinstvo i Vizura, a u 20.30 časova će početi duel između Spartaka i Dinama. U nedelju u finalu Kupa Srbije sastaće se pobednici polufinalnih mečeva, a utakmice će početi u 18 časova. Ovo je drugi put uzastopno, a treći za poslednje četiri godine da se ginalni turnir Kupa Srbije organizuje u Staroj Pazovi uz veliku pomoć Opštine Stara Pazova. Sve utakmice kupa će se igrati u hali „Park“ u Staroj Pazovi.
Život Nova Pazova 17.02.2017.
Rezultat humanitarnog turnira u malom fudbalu za Stojana Radeku, koji je odigran juče i prekjuče u Novoj Pazovi, je 208.630 dinara. Fudbalski klub Radnički iz Nove Pazove u saradnji sa Fudbalskim klubom Arena okupio je 20-tak mlađih selekcija klubova i škola fudbala iz staropazovačke opštine, Batajnice, Zemuna i Beograda i svi su poneli titulu pobednika. Svaki gol bio je za Stojana i najmlađi fudbaleri pokazali su sportki duh i humanost.
Info Vojka 17.02.2017.
Nakon zastoja do koga je došlo zbog velike hladnoće, radovi na rekonstrukciji centra Vojke su u punom jeku. Mehanizacija i radnici Srem puta su na gradilištu, a vidljive su konture kružnog toka. Građani sa kojima smo jutros razgovarali u centru sela, pozdravljaju radove i očekuju da će nova raskrsnica doprineti odvijanju saobraćaja. Meštani sporednih ulica koje su kao obilaznice pretrpele oštećenja na kolovozu i bankinama, očekuju da one budu dovedene u prvobitno stanje. U izjavi za RTV Staru Pazovu, predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović je obećao da će u tim ulicama biti postavljen novi asfalt čim se okončaju radovi u centru. Predsednik opštine je takođe najavio da će biti sanirane ulice i u drugim mestim koje su asfaltirane pre nekoliko godina, i koje su delimično oštećene. Takođe je rekao da će ovih dana biti raspisani tenderi za rekonstruciju centara Krnješevaca i Surduka i da su projekti spremni.
Život Golubinci 16.02.2017.
Sinoć u kafani Salaš u Starim Banovcima na humanitarnoj svirci za Stojana Radeku, sakupljeno je oko 182 hiljade dinara, izjavio je za RTV Stara Pazova Slobodan Trivanović, organizator. Humanitarnoj večeri Omladinske organizacije Golubinaca u kafe klubu Feniks, prisustvovalo je oko 500 ljudi, a sakupljeno je oko 435 hiljada dinara, rekao je Nikola Kovačević, organizator.
Info Belegiš 16.02.2017.
Sinoć su članovi Lovačkog društva „Fazan“ iz Belegiša, u prisustvu velikog broja gostiju iz čitave Srbije obeležili svoju slavu Sretenje. Čin sečenja slavskog kolača obavio je sa kumovima sveštenik Đorđe Kovljen, a zatim Miroslav Stanisavljević, predsednik lovačke organizacije Belegiša uručio je zahvalnice lovcima Dolova za 40 godina bratimljenja, lovcima Čelareva za deset godina bratimljenja, i lovcima iz Sota za dve godine bratske saradnje. Potpisana je i Povelja o bratimljenju sa lovcima Ada[evaca. Zahvalnice su uručene i mnogim drugim lovačkim udruženjima iz Srbije, predstavnicima Opštine Stara Pazova i javnih preduzeća, kao i Draganu Šormazu, predsedniku Lovačkog saveza Srbije i Aleksandru Milovančevu, predsedniku lovačke organizacije Vojvodine.
Život Stara Pazova 16.02.2017.
Tuđe nesreće pogađaju ljude i teške životne priče u svima izazovu onu najlepšu ljudsku osobinu– humanost. Upravo tu stranu pokazuju poslednjih dana svi stanovnici opštine Stara Pazova. Svako daje koliko može, samo da petogodišnji Stojan Radeka ne bi bio uskraćen za srećno detinjstvo i odrastanje. Pazovački slikari, okupljeni u Udruženju likovnih umetnika Stara Pazova uradili su ono što najbolje znaju, organizovali su humanitarnu likovnu koloniju, čijoj organizaciji je finansijski pomogla je MZ Stara Pazova. Iako je najniža cena slike bila 600 dinara, ali su posetioci, cenivši rad umetnika i znajući da će na ovaj način pomoći jednom malom dečaku da ozdravi, plaćali i više. Oko 15 hiljada dinara prikupljeno je na samom koloniji, a s obzirom da je nastalo dosta radova, Udruženje planira da u narednom periodu organizuje prodajnu izložbu, sa koje će prihod takođe pokloniti malom Stojanu.
Sport Stari Banovci 16.02.2017.
Košarkaši Dunava iz Starih Banovaca sutra će u Nišu igrati protiv Partizana NIS iz Beograda u četvrtfinalu kupa Radivoja Koraća. To je najveći uspeh koji su starobanovčani ostvarili u svojoj istoriji. Utakmica će se igrati u hali „Čair“ i počeće u 19.30 časova. Kako se očekuje košarkaši Dunava će imati podršku preko 300. navijača koji će ih bodriti na ovoj utakmici. Pobednik ovog meča igraće u polufinalu sa pobednikom meča Mega Leks - Dinamik, a ta utakmica će početi u 17. časova. Finalni turnir počinje danas kada će se u četvrtfinalu najpre sastati FMP Železnik i Spartak iz Subotice, a potom će igrati Crvena Zvezda mts i Vršac. Pobednici četvrtfinala sastaće se u subotu u polufinalu, a finale je u nedelju u 21. čas. Pehar pobednika kupa Radivoja Koraća brane košarkaši Mega Leksa.
Info Stara Pazova 16.02.2017.
Odbojkaši Jedinstva će sutra u Staroj Pazovi u šesnaestom kolu Superlige dočekati ekipu Klek Srbijašume. Jedinstvo se nalazi u odličnoj seriji od pet uzastopnih pobeda i sa 21. bodom je šesto na tabeli, dok je Klek tri kola pre kraja prvenstva izgubio gotovo sve šanse da može izboriti opstanak u ligi. Utakmica će se igrati u hali u ulici Branka Radičevića i sutra će početi u 19. časova.
Sport Stara Pazova 16.02.2017.
Karate reprezentacija Srbije otputovala je juče na evropsko prvenstvo koje će se održati u Sofiji. Sa reprezentacijom je otputovao i Velibor Pucar karatista Fronta iz Stare Pazove koji će nastupiti u borbama u kategoriji plus 67. kilograma u konkurenciji mlađih seniora. Prventvo počinje sutra i trajaće do nedelje 19. februara.
Info Stara Pazova 15.02.2017.
Danas se obeležava Međunarodni dan dece obolele od raka. Srbija je prva u Evropi po broju dece obolele od raka. Dečiji rak je jedan od najčešćih uzroka smrtnosti dece, a po istraživanjima iz 2015. dečiji rak je porastu. Od malignih bolesti u Srbiji je obolelo 334 dece do 19 godina, saopštio je Institut za javno zdravlje. U uzrastu do 19 godina, u Srbiji je umrlo 49 dece, a skoro dve trećine preminule dece bilo je uzrasta do 15 godina. Tri grupe oboljenja - leukemije, tumori mozga i limfomi čine najčešće zastupljenje maligne bolesti u dečjem uzrastu. Javnost je nedavno saznala za još jedan slučaj. Ova tiha bolest, napala je i petogodišnjeg Stojana Radeku iz Stare Pazove. Otkrivena mu je mijeloblastična leukemija i potrebna mu je potrebna transplatacija koštane srži, koja košta čak 300 hiljada evra. Kako bi mu to bilo i omogućeno, pomažu svi. Danas i sutra se za Stojana održava i humanitarni turnir u malom fudbalu. Turnir je organizovao Fudbalski klub Radnički iz Nove Pazove u saradnji sa Fudbalskim klubom Arena i igra u Sportskom centru Arena u Novoj Pazovi. Učešće su uzele ekipe iz staropazovačke opštine, fudbalski klubovi i škole iz Batajnice, Zemuna, i Beograda. Prvog dana turnira, male igrače je posetio i Stojan sa roditeljima.
Politika Stara Pazova 15.02.2017.
Prilikom obeležavanja slave Svetog Trifuna u Staroj Pazovi, koju je novoformirani Srpski vojvođanski pokret izabrao za svoju, pristupnice ovom pokretu potpisali su novi članovi, kako nekadašnje pristalice Nove Srbije tako i drugi građani. Više od 90 posto bivših članova Nove Srbije u Staroj Pazovi prešlo je u ovaj pokret, istakao je Miroslav Jovanović, predsednik SVP. Ustrojavanje SVP ide po planu, trenutno broji 25 gradskih odbora i 21 mesni odbor u okviru Novog Sada, rekao je ovom prilikom Milorad Savanović, predsednik IO SVP. Svojim prisustvom slavu je uveličala i Danijela Sremac, kandidatkinja za predsednika Srbije, inače državljanka SAD, u čijoj viziji razvoja Srbije ključnu ulogu ima dijaspora. Osnivačka Skupština SVP bila je 28. januara i ovo je bilo prvo obeležavanje slave za koje se nadaju da će postati tradicionalno.
Život Stara Pazova 15.02.2017.
Izvršni odbor i Savet Mesne zajednice Stara Pazova sinoć su odlučili da za lečenje Stojana Radeke uplate 30 hiljada dinara, za pomoć humanitarne likovne kolonije Udruženja likovnih umetnika Stara Pazova, koja će biti sutra od 8 do 16 časova u holu srednjoškolskog centra, izdvojeno je 15 hiljada dinara. Subotić je rekao da će najniža cena jedne slike biti 600 dinara, i apelovao na građane da kupovinom slike pomognu lečen je ovog dečaka. Usvojen je i Izveštaj o radu i finansijskom poslovanju za prošlu godinu, doneta je odluka da distributer prirodnog gasa u Staroj Pazovi u narednih pet godina bude i dalje Gas feromont, a za sanaciju grejanja u Sokolskom domu izdvojeno je 10 hiljada dinara.
Info Stara Pazova 15.02.2017.
Danas oko 13 časova u centru Stare Pazove u ulici Kralja Petra, kod Sokolskog doma, dogodila se saobraćajna nezgoda kada je žena za volanom automobila Škoda Fabia, beogradskih registarskih tablica, krećući se iz pravca Inđije udarila na pešačkom prelazu stariju ženu na biciklu. Na sreću, niko nije teže povređen, a žena je u svesnom stanju odvezena na pregled u Dom Zdravlja. Iako je ovaj pešački prelaz vidno obeležen, dešava se da vozači ne poštuju saobraćajna pravila i ne zaustavljaju se kada pešaci prelaze kolovoz. Nadležni apeluju na opreznost u saobraćaju i poštovanje saobraćajne signalizacije.
Info Stara Pazova 14.02.2017.
Elektrodistribucija najavljuje isključenja električne energije zbog planiranih radova u Novoj Pazovi, u petak 17. februara od 11,30 do 12,30. Bez struje će u tom periodu ostati TS Proleterska, tačnije sledeće ulice: Proleterska, Rade Končara, Boračka, Filipa Višnjića, Marije Bursać. U slučaju nepovoljnih vremenskih uslova, radovi će biti odloženi.
Info Stara Pazova 14.02.2017.
JKP Čistoća Stara Pazova odnosiće smeće po redovnom rasporedu i za dane praznika. Iz ovog preduzeća obaveštavaju, da u sredu i subotu, na Zadušnice, neće biti organizovane sahrane. Za Dan državnosti, 15. i 16. februara u ambulantama opšte medicine u Staroj Pazovi i Novoj Pazovi organizovano je dežurstvo u vremenu od 9-15 časova, a u ambulanti opšte medicine u Starim Banovcima u vremenu od 9–13 časova. Na odeljenju pedijatrije u Staroj Pazovi i Novoj Pazovi organizovano je dežurstvo u vremenu od 9–15 časova. Apoteke Doma Zdravlja prate rad službi opšte medicine tako da će građani biti u mogućnosti da podignu propisanu terapiju. Služba za hitnu medicinsku pomoć radi sa pojačanim ekipama za vreme praznika. Služba hemodijalize radi neometano po rasporedu od ponedeljka do subote. Saobraćajno preduzeće Lasta tokom praznika Dana državnosti, 15. i 16. februara putnike će prevoziti po nedeljnom rasporedu vožnje. Inače, 17. februara ističe rok za uplatu prve rate poreza na imovinu u ovoj godini. Iako ova obaveza, po zakonu, mora da se plati do 15. februaru, rokovi su pomereni na 17.ti zbog praznovanja Dana državnosti. Na uplatnicama, kao i uvek za prvu ratu, treba da se upiše iznos jednak poslednjoj uplati sa lanjskog rešenja.
Život Stara Pazova 14.02.2017.
Upis u prvi razred osnovne škole počinje 1. aprila i trajaće do 31. maja, te su zdravstveni pregledi budućih školaraca već počeli, a da bi se dobila potvrda lekara da je dete zdravo i spremno za početak školske godine potrebno je obaviti niz specijalističkih pregleda. Kako bi olakšali roditeljima, većina pregleda obavlja se u vrtiću. U predškolskim ustanovama organizovani su specijalistički pregledi stomatologa, logopeda, fizijatra i oftalmologa, a roditelji kod izabranog lekara treba da dovedu dete na sistematski pregled i vakcinaciju. Služba za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Doma zdravlja „Dr Jovan Jovanović Zmaj“ u Staroj Pazovi, apeluje na roditelje čija deca polaze u prvi razred da zakažu kod izabranog lekara sistematski pregled, da bi se izbegle gužve, ali i zbog ekonomske strane, jer su vakcine višedozne, odnosno u jednom pakovnju je 10 vakcina, koje moraju da se upotrebe isti dan kada se otvore.
Info Stara Pazova 14.02.2017.
Na humanitarnoj utakmici u malom fudbalu, koju su danas igrali učenici tri srednje škole u Staroj Pazovi, kao i od priloga od prethodnih dana, prikupljeno je 96.000 dinara i sva sredstva će biti uplaćena za lečenje Stojana Radeke iz Stare Pazove. Ideju je pokrenulo odeljenje drugo-tri Ekonomsko– trgovinske škole a priključili su se i učenici Gimnazije i Tehničke škole. Akcija prikupljanja sredstava traje i narednih dana.
Život ostalo 14.02.2017.
Otkad je javnost sazala da je petogodišnjem Stojanu Radeki iz Stare Pazove potrebna transplatacija koštane srži, koja je moguća u Nemačkoj i za koju je potrebno čak 300 hiljada evra, u borbu za ozdravljenje ovog dečaka uključila se cela zajednica. Već je realizovano nekoliko upešnih akcija, sa kojima sa nastavlja sve do krajnjeg cilja, a to je da se prikupe potrebna sredstva. S tom namerom, sutra uveče u kafani „Salaš“ u Starim Banovcima biće humanitarna svirka. Humanitarno veče najavila je za sutra i Omladinska organizacija u Golubincima. Svirka će biti u kafe klubu „Feniks“.
Sport Nova Pazova 14.02.2017.
Fudbalski klub Radnički iz Nove Pazove u saradnji sa Fudbalskim klubom Arena organizuje u sredu i četvrtak humanitarni turnir u malom fudbalu za Stojana Radeku. Turnir će biti održan u Sportskom centru Arena, učestvovaće ekipe iz staropazovačke opštine, fudbalski klubovi i škole iz Batajnice, Zemuna, i Beograda. Oba dana turnir će početi u 8 ujutru, s tim da će prvi dan trajati do 17 časova, kada će igrati igrači 2007, 2008, 2009.i 2010. godište, a drugi dan turnir će trajati do 15 časova, kada će igrati selekcije 2004. i 2005. godište. Kotizacija nije fiksna, svaki klub shodno svojim mogućnostima daće svoj prilog za Stojana. Ulaznica za publiku biće takođe dobrovoljan prilog.
Kultura Stara Pazova 13.02.2017.
Pazovačka, ali i publika iz okolnih mesta i iz Beograda, koja nije mogla da dočeka koncert u Sava centru, uživala je u subotu šesnaesti put na koncertu Legendi u Staroj Pazovi. Interesovanje je i ovoga puta bilo veliko, a primetno je da na koncerte Legendi dolaze i mlađe generacije. Pored standardnog repertoara, bile su zastupljene i numere, koje su u prethodnih tridedest godina, koliko grupa postoji, kako kaže Zoran Dašić, kompozitor, tekstopisac i gitariste, nepravedno zapostavljene. Legende, za čije pesme se kaže da su prava poezija, izvele su i nekoliko novih pesama. U Staroj Pazovi može publika zasigurno da ih očekuje i naredne godine.
Info Stara Pazova 13.02.2017.
Palijativno zbrinjavanje je pristup kojim se poboljšava kvalitet života pacijenata suočenih sa neizlečivom bolešću, kao i njihovih porodica, kroz prevenciju i olakšavanje patnji putem ranog otkrivanja i nepogrešive procene i lečenja bola i drugih problema – fizičkih, psihosocijalnih i duhovnih. Palijativno zbrinjavanje u Domu zdravlja „Dr. Jovan Jovanović Zmaj“ U Staroj Pazovi zvanično postoji od pre tri godine, a začetnik palijatvnog lečenja u ovoj zdravstvenoj ustanovi je dr Miša Filip. Jedinica za palijativno zbrinjavanje pri Službi za kućno lečenje raspolaže sa tri lekarska tima čime se pokriveni pacijenti sa čitave teritorije opštine koji 24 sata 7 dana u nedelji mogu računati na njihovu pomoć. Jedinice za palijatvno zbrinjavanje postoje u Staroj i Novoj Pazovi, kao i u Podunavlju. U Srbiji još uvek ne postoje Hospisi kao najviši nivo palijatvnog zbrinjavanja u kojem bi pacijenti boravili. Ministarstvo zdravlja 2009. godine usvojilo je Strategiju za palijativno zbrinjavanje u kojoj je predložena izgradnja kapaciteta u oblasti palijativnog zbrinjavanja putem sveobuhvatnog obrazovnog programa, formulisanjem boljih propisa, poboljšanjem dostupnosti lekova i osnivanjem timova za palijativno zbrinjavanje u sistemu zdravstvene zaštite.
Info Stara Pazova 13.02.2017.
13. februar širom planete se obeležava kao Svetski dan radija. Unesko je proglasio ovaj praznik da bi promovisao radio kao mediji i sve mogućnosti koje pruža. Iako se s pojavom drugih medija, predviđao kraj radiju, on je ipak opstao sve do danas. Ni televizija, ni internet nisu uspeli da ga potisnu, i on i dalje ima svoj put do slušalaca. Radio Stara Pazova, koji se najpre zvao radio Vojka, je 1967. godine bio jedna od prvih lokalnih radio stanica u bivšoj Jugoslaviji. Ovo je godina njegovog jubileja i bez obzira što je pre šest godina dobio mlađu sestru, televiziju, on nije izgubio na značaju. Radio je medij koji dopire do najširih slojeva stanovništva i koji može učiniti mnogo za obrazovanje, kulturni i politički dijalog i pomoći ljudima u najrazličitijim životnim situacijama. Najvažnija karakteristika radija koja ga izdvaja od ostalih medija i koja ga čini neuništivim je ta, da jedino dok slušate radio možete da radite i druge poslove, istakao je direktor RTV Stara Pazova, MIloš Lazić. Svetski dan radija je Unesko utvrdio 2011. godine i to baš zato što je 13. februara 1946. godine prvi put emitovan program Radija UN.
Sport Stara Pazova 13.02.2017.
Streljačka družina Jedinstva iz Stare Pazove osvojila je prvo mesto na finalnom turniru kupa Srbije za seniorke koje je održano u Smedervu. Ovaj uspeh ostavrile su: Marija Kolarević, Marija Malić i Tijana Kolarik. Takmičenje je bilo u „A“ programu. Ekipa iz Stare Pazove je sakupila 1236,2 poena i tako osvojila prvu zlatnu medalju u ovom takmičenju u istoriji kluba. Druga je bila ekipa Novi Sad 1790. sa 1233,5 pogodaka, a treći „Čika Mata“ iz Kragujevca sa 1229,2 pogotka. Pojedinačno Mariija Malić je osvojila drugo mesto, a u kvalifikacijama je upucala 416,4 kruga i postavila lični rekord, Marija Kolarević je na kraju bila sedma.
Sport Stara Pazova 13.02.2017.
Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove pobedile su u petnaestom kolu Superlige na svom parketu Spartak iz Subotice sa 3:0 u setovima. Tri kola pre kraja prvenstva Jedinstvo je prvo sa 13. pobeda, dva poraza i 40. bodova. Odbojkaši Jedinstva iz Stare Pazove zabeležili su petu uzastopnu pobedu u prvenstvu Superlige. Savladali su u Beogradu Partizan sa 3:1 u setovima. Pobedu su zabeležili i odbojkašice Omladinca iz Novih Banovaca i to sa 3:0 protiv Kraguj Radničkog u Kragujevcu. Utakmica je odigrana u okviru četrnaestog kola Prve lige.
Sport Stara Pazova 13.02.2017.
Aleksandar Inđić velemajstor iz Stare Pazove osvojio je drugo mesto na na Portugalija open turniru koji je održan u Lisabonu povodom 90. godina od osnivanja nacionalne šahovske federacije. Inđić je u devet kola osvojio sedam i po poena u konkurenciji 167. šahista iz 33. zemlje. Prvo mesto pripalo je Iturizagi šahisti iz Venecuele koji je osvojio osam poena. Inđić je pored pehara za drugo osvojeno mesto dobio i novčanu nagradu od 1.300 evra i devet rejtnig poena.
Info Stara Pazova 13.02.2017.
Na aukciji dresova poznatih sportista sinoć je u Central baru u Staroj Pazovi, za malog Stojana Radeku prikupljena 741 hiljada dinara. Najveću cenu na licitaciji 250 000 dinara, postigao je dres Fudbalskog kluba Crvena Zvezda sa potpisima igrača, dok su za po 60.000 dinara kupljeni dresovi Novaka Đokovića i Košarkaškog kluba Crvena Zvezda. Kolekcionari su imali priliku da otkupe 25 dresova u kojima su igrali između ostalih i Dušan Tadić, Ivana Španović, Dušan Lajović i mnogi drugi poznati sportisti koji su na ovaj način dali svoj doprinos za prikupljanje sredstava za petogodišnjeg Stojana. Otkupljeni dresovi Novaka Đokovića, Dušana Lajovića i Alesandra Atanasijevića su odmah poklonjeni Stojanu za uspomenu, kao i rukavice kik boksera Bojana Džepine, s obzirom da Stojan voli da gleda boks. Aukciji je lično prisustvovao i Dejan Majstorović, prvak sveta u basketu 3 na 3, koji je otkupio dva dresa, a čiji se lični dres našao takođe na aukciji. Po završetku aukcije usledila je i humanitarna svirka benda "Gitar and saks duo", a od prodaje pića prikupljeno su dodatna sredstva u vrednosti od 94 hiljada dinara. Humanitarnu akciju organizovali su "Central bar" i RTV Stara Pazova.
Info Stari Banovci 11.02.2017.
U sedamnaestom kolu Mocart Košarkaške lige Srbije Dunav iz Starih Banovaca je u derbiju kola u Beogradu pobedio Dinamik sa 78:69. Bila je to odlična igra starobanovčana protiv jednog od najjačih timova u ligi i po mnogima jednim od favorita da naredne sezone igra i ABA ligu. Dunav je međutim pružio sjajnu igru i još jednom zadivio svoje verne navijače koji su ih i na ovoj utakmici bodrili sa tribina. Utakmica je prelomljena već u drugoj četvrtini koju su starobanovčani dobili čak sa 25:12 i iz minus sedam prešli na plus šest i to vođstvo čuvali do kraja utakmice, stižući i do prednosti i od 11 poena razlike. I ovog puta u redovima Dunava blistao je sjajni Lazar Zorčić koji je dominirao pod svojim i protivničkim košem i ubacio 19 poena. U stopu po efikasnosti ga je pratio iskusni Vuk Malidžan, nekada prvi strelac ove lige, sa takođe 19 poena. Naravno doprinos i ostalih igrača kojima je ukazao poverenje trener Mitar Ašćerić bio je velik na putu ka važnoj pobedi u Beogradu. Ovim trijumfom Dunav je istakao ozbiljnu kandidaturu za četvrto mesto i plasman u Superligu, trenutno imaju 27. bodova.
Info Belegiš 11.02.2017.
Crkva Prenosa moštiju Svetog Oca Nikolaja u Belegišu bila je na meti pljačkaša u noći između petka i subote. Prema nezvaničnim informacijama, za sada nepoznata lica provalila su u crkvu kroz oltarski deo, da bi zatim prešli u crkvenu prodavnicu iz koje su odneli suvenire i novac. Iako crkva u Belegišu ima video nadzor, to pljačkaše nije sprečilo da počine ovo delo. Pripadnici policijske stanice Stara Pazova izvršili su uviđaj, a meštanima i sveštenstvu ostaje nada da će se saznati koji je razlog sve učestalijih pljački crkvi u staropazovačkoj opštini.
Politika Stara Pazova 10.02.2017.
Odbornici Skupštine opštine Stara Pazova usvojili su danas Finansijske planove prema kojima će ukupni prihodi i rashodi Mesne zajednice Stara Pazova u 2017. iznositi 20 miliona dinara, Mesne zajednice Vojka i Belegiš po deset miliona, a Mesne zajednice Surduk 7 miliona dinara. Zeleno svetlo dobile su izmene Odluke o načinu finansiranja programa organizacija i udruženja građana iz budžeta kao i Odluke o dodeli budžetskih sredstava crkvama i verskim zajednicama, a suština je da će sada sva sredstva biti dodeljivana na osnovu javnog konkursa. Usvojen je Lokalni akcioni plan za mlade od 2017. do 2020. godine kao i Odluka da Opština Stara Pazova pristupi Nacionalnoj asocijaciji kancelarija za mlade. Nataša Filip razrešena je dužnosti direktorke Narodne biblioteke, a za vršioca dužnosti imenovana je Dragana Milaš iz Nove Pazove. Odbornik Dragan Roksandić predložio je da se odbornici odreknu dela februarske naknade u korist lečenja Stojana Radeke, a odluka će biti doneta na sednici krajem ovog meseca.
Info Nova Pazova 10.02.2017.
Za Mesnu zajednicu Nova Pazova Finansijskim planom Opštine Stara Pazova ove godine je kao i prošle predviđeno 20 miliona dinara a shodno tome urađen je i plan rada za 2017. godinu a koji je su usvojili Izvšni odbor i Savet MZ Nova Pazova. Mesna zajednica kao servis građana svakako da brine najviše o komunalnim problemima. U Novoj Pazovi bi ove godine između ostalog trebalo da se izgradi trenažna hala, izmesti zelena pijaca iz centra na prostor između ulica Đure Đakovića i Miloša Obilića, planira se uređenje hola u Domu zdravlja, sanacija oštećenih kolovoza, uređenje bare u Radničkoj ulici. Kako u prethodnom, tako i u budućem periodu Mesna zajednica će podržavati kulturne i sportske manifestacije u Novoj Pazovi, rekao je Saša Barišić, predsednik IO Saveta MZ.
Info Stara Pazova 10.02.2017.
U ponedeljak 13. februara 2017. godine zbog elektromontažnih radova bez struje ostaju potrošači u Staroj Pazovi – u ulici Janka Kralja i Jovana Popovića, od ulice Janka Kralja do ulice Branka Radičevića. U slučaju loših vremenskih uslova radovi će biti odloženi.
Ekonomija Stara Pazova 10.02.2017.
Otvaranje Trening centra u Staroj Pazovi sa ciljem unapređenja veština radne snage ideja je Tehničke škole koja je predstavljena na danas održanoj prezentaciji na ovu temu koju je, pored Opštine Stara Pazova i Tehničke škole organizovao globalni lider u oblasti profesionalne obuke u industriji. Mehatronika predstavlja tehničku disciplinu koja je u današnje vreme spoj nezaobilaznih disiplina kao što su mašinstvo, elektrotehnika i programiranje, a glavni svetski izazov u obrazovanju je, svakako nedostatak veština radne snage pogotovo u mehatronici. Tehnička škola u Staroj Pazovi u saradnji sa Opštinom Stara Pazovi pokrenula je inicijativu za otvaranjem Trening centra, uzimajaći u obzir da mehatroničari spadaju u najtraženije tehnički orijentisana zanimanja sadašnjosti i budućnosti, istakao je direktor Tehničke škole Lazar Đukić. Unapređenje veština zaposlenih, značaj praktičnog dela nastave radi ovladavanja veštinama i opremanje trening centra u Staroj Pazovi bile su samo neke od tema današnjeg skupa. Opština Stara Pazova je ovu ideju prepoznala kao značajan korak u unapređenje saradnje između učenika, budućih mehatroničara i privrednika koji posluju na teritoriji opštine. Opremanje trening centra didaktičkom opremom iziskuje sumu novca od 50.000 evra, a u narendom periodu ideja će biti predstavljena značajnijim kompanijama uz čiju pomoć bi Stara Pazova dobila Trening centar.
Sport Novi Banovci 10.02.2017.
U polufinalu kupa Srema 26. februara sastaće se u Novim Banovcima Omladinac i Železničar iz Inđije i u Belegišu Podunavac i Radnički iz Šida. Tako je odlučeno danas na žrebu u Sportskom centru u Staroj Pazovi. Pobednik polufinala u Novim Banovcima će biti domaćin finalne utakmice koja će se igrati 5. marta. Sve utakmice kupa igraće se od 14 časova.
Sport Stara Pazova 10.02.2017.
U Staroj Pazovi, u Sportskom centru danas je održana Skupština fudbalskog saveza Vojvodine na kojoj su usvojene izmene Statuta kako bi se uskladio sa Zakonom o sportu. Pored toga delegati su usvojili i program rada za ovu godinu. Skupštini u Staroj Pazovi su prisustvovali i Slaviša Kokeza, predsednik fudbalskog saveza Srbije, Tomislav Karadžić počasni predsednik fudbalskog saveza Srbije, kao i predstavnici Pokrajinskog zavoda za sport i Sportskog saveza. Na Skupštini se čulo i da će predsednik Srbije Tomislav Nikolić na Dan državnosti 15. februara Miloradu Mažiću fudbalskom sudiji iz Vrbasa uručiti Srebrni orden drugog reda, na predlog fudbalskog saveza Vojvodine.
Sport Stara Pazova 10.02.2017.
Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove u petnaestom kolu Superlige sutra će igrati na svom parketu protiv Spartaka iz Subotice. Četiri kola pre kraja prvog dela prvenstva Jedinstvo je prvo sa 12. pobeda i dva poraza i ima 37. bodova. Utakmica sa Spartakom će se igrati u halii u ulici Branka Radičevića i počeće u 19. časova. U petnaestom kolu Superlige odbojkaši Jedinstva iz Stare Pazove u nedelju će se u Beogradu sastati sa Partizanom. Odbojkašice Omladinca iz Novih Banovaca u četrnaestom kolu Prve lige igraće u Kragujevcu protiv ekipe Kraguj Radnički.
Sport Stari Banovci 10.02.2017.
U sedamnaestom kolu Mocart Košarkaške lige Srbije Dunav iz Starih Banovaca će se u derbiju kola sutra u Beogradu sastati sa ekipom Dinamik. Dinamik je zajedno sa Vršcem prvi na tabeli sa 29. bodova, dok je Dunav šesti sa 25 bodova. Utakmica u Beogradu će početi u 16 časova.
Info Stara Pazova 09.02.2017.
Nakon prekida zbog veoma niskih temperatura, radovi na rekonstrukciji centra Vojke su nastavljeni, a ako vreme dozvoli, trebalo bi da budu završeni za oko mesec dana po projektu koji podrazumeva izgradnju kružnog toka, rekao je posle obilaska gradilišta Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova. Predsednik Radinović je obećao da će sporedne ulice koje se za vreme radova koriste kao obilaznice, biti dovedene u prvobitno stanje, i najavio da će ove godine biti urađene fasade na objektima od javnog značaja u centru. Ljuban Skopljak, predsednik Saveta Mesne zajednice Vojka je zamolio sugrađane za još malo strpljenja i ukazao da bi kvalitet radova bio loš da su izvođeni na velikoj hladnoći. Vojčani sa kojima smo razgovarali se nadaju da će u rekonstruisanom centru biti bolja bezbednost i veća propusna moć saobraćaja.
Politika Stara Pazova 09.02.2017.
Odbornici Skupštine opštine Stara Pazova danas će se izjasniti o Finansijskom planu Mesne zajednice Stara Pazova za 2017. kojim su utvrđeni ukupni prihodi i rashodi od 20 miliona dinara, za Mesne zajednice Vojka i Belegiš po deset miliona, a za Mesnu zajednicu Surduk 7 miliona dinara. Na dnevnom redu su izmene Odluke o načinu finansiranja programa organizacija i udruženja građana iz budžeta kao i Odluke o dodeli budžetskih sredstava crkvama i verskim zajednicama, a Skupština bi trebalo da usvoji i Lokalni akcioni plan za mlade od 2017. do 2020. godine. Odbornici će se izjasniti i o predlogu da Opština Stara Pazova pristupi Nacionalnoj asocijaciji kancelarija za mlade, a na dnevnom redu je i Početni likividacioni bilans Direkcije za izgradnju koja je u likvidaciji. Pred obornicima će biti i Rešenje o razrešenju dosadašnje direktorke Narodne biblioteke Nataše Filip, a za vršioca dužnosti predložena je Dragana Milaš iz Nove Pazove. Skupština bi trebalo da donese Odluku o prestanku mandata odbornice Demokratske stranke Sandre Dronjak iz Novih Banovaca koja je podnela ostavku.
Info Stara Pazova 09.02.2017.
Elektrodistribucija Stara Pazova najavila je za danas radove, zbog čega će pojedini delovi Belegiša, Surduka i Nove Pazove biti bez struje. U Belegišu će od 9 do 10 časova bez napona biti trafo stanica Selo, u Surduku od 11 do 12 časova trafo stanica Brđanska i u Novoj Pazovi od 12 do 13 časova trafo stanica Dom zdravlja.
Kultura Stara Pazova 09.02.2017.
Ivana Marković, profesorka fizičkog vaspitanja u Gimnaziji “Branko Radičević“ u Staroj Pazovi dobila je priznanje kao najbolji nastavanik fizičkog vaspitanja svih osnovnih i srednjih škola na teritoriji staropazovačke opštine na nedavno održanoj svečanosti Sportista godine koju organizuju Opština Stara Pazova i Radio – televizija Stara Pazova. Sjajni rezultati učenika staropazovačke Gimnazije na sportskim takmičenjima koji se bave odbojkom, karateom, stonim tenisom i streljaštvom svakako su jedan od dobrih pokazatelja koji potvrđuju da sa njima rade pre svega stručni i kvalitetni profesori fizičke kulture. Uspehu učenika koji su u olimpijskoj 2016. godini učestvovali na 10. Olimpijskim igrama za učenike održanom u Vranju doprinela je Ivana Marković, profesorka fizičkog vaspitanja koja ih je svojom posvećenošću motivisala da vredno treniraju. Za titulu najboljeg nastavnika fizičkog vaspitanja svih osnovnih i srednjih škola u opštini Stara Pazovam Ivana Marković se izborila zahvaljujući, pre svega izuzetnim sportskim rezultatima učenika na takmičenjima na kojima su osvojili nekoliko medalja u različitim sportskim disciplinama.
Info Stara Pazova 08.02.2017.
U prošloj godini sportske priredbe u Srbiji obezbeđivala je 41-na hiljada policijskih službenika, većih problema nije bilo, a u narednom periodu treba poboljšati kvalitet sastanaka pred utakmice i povećati napore kako bi se sprečilo unošenje pirotehničkih sredstava na utakmice, rečeno je na Seminaru o unapređenju saradnje u oblasti organizacije sportskih priredbi organizovanom danas u Staroj Pazovi. Na seminaru je bilo reči i o primeni Zakona o privatnom obezbeđenju. Seminar u Kući fudbala, otvorio je dr Jovan Šurbatović, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije, a Vladimir Rebić, direktor policije je rekao da je sprečavanje nasilja na sportskim događajima najznačajniji zadatak za Ministarstvo unutrašnjih poslova. Da su postignuti dogovori sa predstavnicima tužilaštva i prekršajnih sudova da se ubrzano procesuiraju navijači koji nisu poštovali zabranu ulaska na sportski teren. Na seminaru je bilo reči o sportskim događajima koji predstoje, a predstavljen je i Zakon o privatnom obezbeđenju.
Info Stara Pazova 08.02.2017.
Kada je bio debeli minus u januaru, snežni pokrivač zaštitio je ozimne kulture, ali velike temperaturne razlike nisu dobre za useve. Ledeni talas koji je prema nekim procenama trajao 50 dana, može uticati na prinos hlebnog žita. Najveću štetu pretrpeće pšenica koja nije zasejana u optimalnom roku. Pšenica u pazovačkom ataru posejana u optimalnom roku je u dobrom stanju. Malo oštećenja ima samo na nekim vrhovima listova koji nisu bili pod snegom. Pošto snega trenutno nema, a temperatura je u padu, usled većih golih mrazeva moglo bi doći do izmrzavanja, ali poljoprivrednici se nadaju, da drugi deo zime neće biti toliko hladan. Pšenice je ove godine manje i na pazovačkim njivama.
Život Stara Pazova 08.02.2017.
U petak 10.februara sa početkom u 20 časova u Pozorišnoj sali u St.Pazovi biće održan još jedan humanitarni događaj posvećen petogodišnjem Stojanu Radeki. Humanitarni koncert organizuje KUD Golubinci sa brojnim prijateljima, učesnicima- KUD-om Branko Radičević i FA Dukat iz S.Pazove, FA Dukat i HKPD Tomislav iz Golubinaca, KUD-om Slavko Gajin iz Vojke, KUD-om Sase, KUD-om Kraljevci, plesnom školom Queens iz Inđije, plesnim klubom Pirueta iz Stare Pazove i recitatorima. Sav prihod prikupljen od ulaznica, koje koštaju 500 dinara biće uplaćen na račun malog Stojana. Inače, porodici Radeka iz Stare Pazove potrebno je čak 300.000 evra za transplantaciju koštane srži u nemačkoj bolnici .
Život Stara Pazova 08.02.2017.
Sinoć je u bilijar klubu Jedinstvo u Staroj Pazovi održan humanitarni turnir za pomoć Stojanu Radeki. Prema navodima organizatora, na turniru je prikupljeno 70 000 dinara. Kotizacija nije bila određena, već su takmičari svako s pram svojih mogućnosti određivali pomoć za Stojana. Odazvao se veliki broj takmičara sa teritorije Opštine Stara Pazova, ali i iz Beograda, Zemuna, Novog Sada, Gornjeg Milanovca. Pobednik turnira je Ivan Pribanović.
Info Stara Pazova 08.02.2017.
Zbog radova u elektromreži za sutra od 12,30 do 14,30 najavljeno je isključenje u Staroj Pazovi: ulica Dositejeva, zgrada Univerexporta, zgrada Jovanović i ulica Kralja Petra od Univera do broja 39 neparna strana.
Kultura Vojka 08.02.2017.
Amatersko dramsko pozorište "Pepo Krsto" iz Surduka, izvešće humanitarnu predstavu "Dom za vešanje", u petak 10.februara u 19 časova, u Domu kulture u Vojki. Sav prihod od ulaznica namenjen je za lečenje bolesnog dečaka Stojana Radeke.
Ekonomija Nova Pazova 07.02.2017.
U firmi Alumil YU industry, u kojoj na oko 24 hiljade kvadrata proizvodnog prostora u Industrijskoj zoni u Novoj Pazovi radi 210 radnika, prošle godine proizvedeno je osam i po hiljada tona aluminijumskih profila, vrednosti oko 35 miliona evra. Oko 60 posto proizvodnje vrednosti 20 miliona evra je izvezeno, rekao je u razgovoru za RTV Stara Pazova Boris Radović, direktor proizvodnje. U sedam distributivnih centara u Srbiji radi još 50 zaposlenih, a da bi odgovorno nastupali prema kupcima, aluminijumske trupce nabavljaju na više strana. Plate su po rečima Radovića redovne, usplaćuju se na račun, svi zaposleni su prijavljeni, a u primeni je više standarda u cilju kvalitetnije proizvodnje, poštovanja ekoloških i mera zaštite na radu. Planovi se prvenstveno odnose na iskorišćavanje slobodnih kapaciteta i eliminisanje uskih grla u proizvodnji.
Kultura Stara Pazova 07.02.2017.
Akademska slikarka iz Novog Sada na svojoj izložbi u Galeriji Centra za kulturu Stara Pazova izlaže radove iz dva ciklusa: ekspresivnim pejzažima slikanim kratkim i energičnim potezima i apstraktnim artefaktima - slike kao foto lik. Izložbu pod nazivom „Autogram Viktorije Tamaši Babić“ otvorio je Marijan Karavla, akademski slikar i stručni saradnik Centra za kulturu za likovnu umetnost. Autorka je do sada imala 14 samostalnih izložbi kako u Srbiji, tako i u inostranstvu, ostvarila mnoge pohvale za svoj rad a svoje slikarsko umeće prenosi i na učenike u svom ateljeu u Novom Sadu. Njeni radovi će u pazovačkoj galeriji biti izloženi do 1. marta.
Život Stara Pazova 07.02.2017.
Bilijar klub „Jedinstvo“ iz Stare Pazive organizuje humanitarni turnir za Stojana Radeku večeras od 19 časova. Kotizacija za učešće na turniru nije određena, već prema mogućnostima, a sav prilog namenjen je za lečenje ovog petogodišnjeg dečaka iz Stare Pazove. Iz staropazovačkog Blijar kluba pozivaju sve majstore bilijara i ljubitelja ove igre da uzmu učešće na turniru i time pomognu svom sugrađaninu u borbi sa bolešću.
Info Stara Pazova 07.02.2017.
Na sinoć održanom humanitarnom koncertu u Pin klubu u Staroj Pazovi, za malog Stojana Radeku prema rečima organizatora prikupljeno je 15 000 evra. Pored toga Mesna zajednica Golubinci je donirala piće u vrednosti od 45 hiljada dinara, a ukoliko neko želi još uvek može da se priključi ovoj akciji, kažu organizatori. Na koncertu su nastupili poznati mladi izvođači popularne muzike Jovan Perišić, Sanja Maletić, Katarina Grujić, Ljupka Stević i mnogi drugi. Posećenost je bila velika, a i ovog puta se pokazalo, da su ljudi veoma humani i da žele da pomognu. Petogodišnjem Stojanu Radeki iz Stare Pazove za transplantaciju koštane srži potrebno je 300 hiljada evra, tako ovo nije jedina akcija. U svim mestima staropazovačke opštine u javnim instituticijama kao i na ostalim mnogobrojnim javnim mestima postavljene su kutije za pomoć dobrovoljne priloge.
Info Stara Pazova 06.02.2017.
Opština Stara Pazova je već decenijama poznata po privatnom preduzetništvu. U bivšoj Jugoslaviji bila je vodeći primer po razvoju male privrede, dok danas na teritoiji opštine posluje preko 1.000 privatnih preduzeća i preko 3.000 samostalnih preduzetničkih radnji. Zastupljene su raznovrsne industrijske delatnosti, a na 1500 hektara trenutno postoje 4 industrijske zone koje su u potpunosti opremljene. Stvaranje adekvatnog i podsticajnog ambijenta za investitore jedan je od prioriteta Opštine Stara Pazova koja kontinuirano radi na privlačenjeu novih investitora. U prilog tome govori i primarni ekonomski cilj opštinskog rukovodstva da investitori u što kraćem roku dobiju građevinske dozvole i ostalu neophodnu dokumentaciju. Od momenta kada se investitor odluči da investira u opštini Stara Pazova, neophodno je da resornom odeljenju jedince lokalne samouprave podnese zahtev za izdavanje lokacijskih uslova čiji rok traje 28 dana, a nakon toga može da pristupi izradi glavnog projekta za izdavanje građevinske dozvole za čije dobijanje je potrebno najviše 5 dana. Realizacija velikih investicija pozitivno je uticala na razvoj staropazovačke privrede, što je doprinelo ekonomskom boljitku i okruženju što je krucijalni uslov za tržišnu stabilnost s jedne strane, ali i smanjenje broja nezaposlenih s druge strane.
Info Stara Pazova 06.02.2017.
Do 24. februara u toku su javni pozivi za jednokratnu pomoć mladim talentima u oblasti obrazovanja i umetnosti i kulture, a Opština Stara Pazova ove godine opredelila je za ove namene dva i po miliona dinara, što je za 500 hiljada dinara više nego prošle godine, izjavio je za RTV Stara Pazova Željko Šolaja, načelnik Odeljenja za društvene delatnosti, kulturu i informisanje. Pravo na novčanu pomoć u oblasti kulture i umetnosti imaju studenti starosti do 26 godina sa prosečnom ocenom najmanje 9,00, diplomama: "Najbolji student fakulteta", "Najbolji student Univerziteta umetnosti", i nagradama sa priznatih takmičenja u zemlji i inostranstvu. Pravo na jednokratnu novčanu pomoć u oblasti obrazovanja imaju studenti osnovnih akademskih studija, studija drugog i trećeg stepena, koji u prethodnim godinama studija imaju prosečnu ocenu najmanje 9,00. Kandidati moraju imati prebivalište na teritoriji opštine Stara Pazova najmanje dve godine, a obavezni su da dostave: popunjen obrazac prijave, fotokopiju lične karte i indeksa, potvrdu o prosečnoj oceni, i fotokopiju tekućeg računa.
Kultura Stara Pazova 06.02.2017.
Sa ciljem da okupi ljubitelje fotografije, da pruži podršku mladim autorima da se predstave, a ujedno da kroz druženje razmene iskustva, Centar za kulturu u saradnji sa Kancelarijom za mlade Opštine Stara Pazova, organizovao je fotografsko veče. Prvo Pazovačko fotografsko veče pod nazivom"Sova 01", održano je sinoć u pazovačkoj galeriji, a kratkotrajnom foto izložbom preko projektora, predstavilo se osam autora iz staropazovačke opštine i okoline.
Kultura Stara Pazova 06.02.2017.
Skoro 15 godina nakon što je snimljen jedan od najgledanijih srpskih filmova “Zona Zamfirova”, ljubavna priča između čorbadžijske ćerke i kujundžije nastavljena je u drugom delu filma „Vrati se Zone“, koji će po rečima procudenta, nadmašiti tu gledanost, jer se film istovremeno prikazuje u Srbiji i Evropi. Na sinoćnim projekcijama u Staroj Pazovi, publiku je pozdravio i deo ekipe, a najveći aplauz dobili su svima dobro dobro poznat Ivan Bekjarev i mlada popularna glumica rodom iz Stare Pazove Brankica Sebastijanović. Dve projekcije filma biće večeras i sutra u Novoj Pazovi.
Info Nova Pazova 06.02.2017.
Generacijski koncert OKUD-a Sveti Sava iz Nove Pazove okupio je u subotu igrače, koji su pre 15 godina osnivali ovo, u opštini Stara Pazova najmlađe Društvo. Počeci su bili teški, ali ljubav, entuzijazam i drugarstvo su bili iznad svega, kao i želja da se igra, peva i čuva od zaborava narodna tradicija. Na ovom koncertu su ponovo u opancima zaigrali i neki članovi, koji su došli za ovu priliku iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, kako bi uveličali proslavu jubileja. Pored njih nastupili su Izvođački i dečji ansambl, ženska i muška pevačka grupa, narodni orkestar i devojčice Plesnog studija Adađo. Rukovodioci i koreografi, Nikola i Marko Kamdžijaš su izrazili zadovoljstvo celovečernjim programom, koji je prikazao deo njihovog bogatog repertoara a gledala je ga prepuna sala publike. U narednom periodou pripremaju koncert pevačkih grupa, a svi programi u ovoj godini biće pod znakom 15-te godišnjice rada.
Kultura Nova Pazova 06.02.2017.
U Galeriji u Novoj Pazovi u petak je otvorena retrospektivna izložba Likovne radionice, koja pod rudovodstvom Milodarke Braletić radi pri KUD-u Mladost već 15 godina. Prva izložba radova članova likovne radionice KUD-a Mladost bila je 2002. godine u prostoru sadašnje galerije. Tada je izlagalo 15 učenika koji su počeli da stvaraju i uče sa mentorkom Milodarkom Braletić i od tada je kroz radionicu prošlo oko 600 učenika i svako je ostavio trag na polju kreativnosti u likovnim ostvarenjima. Sedamnaest bivših članova je produžilo kontinuitet rada likovne radionice, i nastavilo svoje srednjoškolskog i visokoškolsko obrazovanje upravo u slikarstvu ili oblastima bliskim ovoj umetnosti. Na retrospektivnoj izložbi je oko 60 radova, koji su nastajali od samog osnivanja likovne radionice, a čiji je rad KUD Mladost uvek pomagalo prepoznavši potrebu za okupljanje i promovisanje mladih likovnih stvaralaca, rekao je sadašnji predsednik Društva Goran Krkobabić, otvarajući izložbu. Članovi Likovne radionice su i članovi UU NP. Izložba će biti otvorena do 20. Februara. U galeriji je bila postavljena i kutija za prikupljanje novčane pomoćim malom Stojanu Radeki, a program otvaranja su muzikom upotpunili mladi muzičari Jovana Gutović i Zoran Petrović.
Sport Stari Banovci 06.02.2017.
U šesnaestom kolu Mocart Košarkaške lige Srbije Dunav iz Starih Banovaca je izgubio od Mladosti Admiral u Zemunu sa 83:80. Sa 25. bodova nakon ovog kola Dunav je šesti na tabeli. I u narednom kolu Dunav će igrati u gosti i to u derbiju kola protiv Dinamika u Beogradu.
Sport Stara Pazova 04.02.2017.
Odbojkaši Jedinstva iz Stare Pazove zabeležili su i četvrtu uzastopnu pobedu u prvenstvu Superlige. U četrnaestom kolu u derbiju začelja savladali su, na svom parketu, Spartak iz Ljiga sa 3:0 u setovima i načinili još jedan veliki korak ka opstanku u ligi. Pobeda Jedinstva nijednog trenutka nije dolazila u pitanje. Bila je to sigurna igra naročito u prva dva seta u kome su gosti iz Ljiga osvojili 13 odnosno 12 poena. U trećem setu je bila nešto ujednačenija igra, ali Spartak nikako nije uspevao da ugrozi vođstvo domaćina i ubedljivu pobedu. Jedinstvo posle ovog kola ima pet pobeda i devet poraza i sa 18 bodova je sedmo na tabeli. U narednom kolu Jedinstvo će igrati u Beogradu protiv Partizana.
Kultura Stara Pazova 03.02.2017.
Od ove školske godine u OŠ Boško Palkovljević Pinki u Staroj Pazovi uvedena je i nastava slovačkog jezika sa elementima nacionalne kulture. Nakon skoro tri decenije, trideset učenika od prvog do šestog razreda, pored toga što uče da govore i pišu, ujedno uče o običajima i kulturi Slovaka na ovim prostorima. Na inicijativu Ministarstva, deca su anketirana početkom ove školske godine a nastava je počela u novembru. Predavač prof. Aleksandar Ćirković kaže da učenje jezika sredine doprinosi razvoju tolerancije i međusobnom upoznavanju. Nastavu pohađaju deca od 1. do 6. razreda podeljena u dve grupe i kažu da im je na časovima zanimljivo, jer istovremeno govore dva jezika. Među učenicima je najviše dece iz mešovitih brakova, ali ima i onih iz srpskih porodica koje su odlučile da iskoriste priliku i omoguće detetu da nauči još jedan jezik. Ovih dana se prijavlju i novi učenici, jer kako je nastava počela da se realizuje, deca čuju jedna od drugih, kažu u školi, i nadaju se da će od sledeće školske godine biti još više zainteresovanih učenika za slovački jezik a takođe da će zaživeti i časovi romskog jezika.
Info Stara Pazova 03.02.2017.
U jednoj od najstarijih auto – škola u Staroj Pazovi koja posluje skoro tri decenije tokom 2016. godine izdato je preko 200 uverenja o položenom vozačkom ispitu vozačima koji su stekli probnu vozačku dozvolu B kategorije. Teorijska i praktična obuka u trajanju od po 40 časova i polaganje teorijskog i praktičnog ispita najvažniji su koraci u proceduri polaganja vozačkog ispita. Uvođenje obavezne teorijske nastave je značajan korak u procesu obuke, ističu u Auto – kući „Semafor“ u Staroj Pazovi. Pravo polaganja vozačkog ispita lice stiče u 17-oj godini, a nakon dobijanja Uverenja o položenom vozačkom ispitu vozači dobijaju probne vozačke dozvole koje podrazumevaju određena ograničenja. Kako bi pristupili teorijskom i praktičnom delu obuke kandidati treba da izdvoje 50.000 dinara, za polaganje teorijskog i praktićčnog dela ispita po 4.000 dinara, za vađenje lekarskog uverenje potrebno je 2.000 dinara, samo polaganje ispita košta 5.500 dinara i taksa za dobijanje probne vozačke dozvole 1.500 dinara. Kako bi stekli vozačku dozvolu budući vozači treba da izdvoje 67.000 dinara.
Sport Stara Pazova 03.02.2017.
U prvoj utakmici četrnaestog kola Superlige odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove u derbiju kola pobedile TENT u Obrenovcu sa 3:0 u setovima. Bila je to 12. pobeda Jedinstva uz dva poraza i sa 37. bodova čvrsto drže vodeću poziciju na tabeli. U četrnaestom kolu Superlige odbojkaši Jedinstva će sutra u Staroj Pazovi dočekati Spartak iz Ljiga. Utakmica će se igrati u hali u ulici Branka Radičevića i počeće u 19. časova. Odbojkašice Omladinca u trinaestom kolu Prve lige u nedelju će u Novim Banovcima dočekati ekipu Leskovac-98. Utakmica u hali osnovne škole „Nikola tesla“ će početi u 17. časova.
Život Stara Pazova 02.02.2017.
Petogodišnji Stojan Radeka iz Stare Pazove od avgusta prošle godine boluje od mijeloblastične leukemije a najbolje rešenje za njegove lečenje je transplantacija koštane srži, ako postoji donator a podudarni davalac koštane srži za Stojana je dvogodišnji brat Veljko. Nakon 5 hemoterapija, Stojanu predstoji još 8 zračenja i lekari smatraju da je Stojan sada zdrav, a transplantaciju bi uradili, jedino u slučaju da se bolest opet pojavi, međutim porodica ne želi da rizikuje, jer ponovnim vraćanjem bolesti, dečakove šanse za život se smanjuju. Operacija za koju prikupljaju dokumentaciju je moguća u Nemačkoj a košta oko 300 hiljada evra. Porodica je otvorila račun u banci na majkino ime Bojana Radeka a svi, koji žele mogu da uplate sredstva na 340 – 3233108579. Svaki dinar ovoj porodici mnogo znači, jer žele da sa njihovo dete izađe iz ove borbe kao pobednik.
Život Stara Pazova 02.02.2017.
Za ponedeljak, 6. Februar najavljena je humanitarna žurka za pomoć petogodišnjem Stojanu Radeki iz Stare Pazove. Za transplantaciju koštane srži u Nemačkoj, Stojanovoj porodici jepotrebno oko 300 hiljada evra. Na humanitornoj žurci kako je najavljeno velikom Pin klubu u Staroj Pazovi pojaviće se popularni izvođači kao što su Jovan Perišić, Sonja Maletić, Marko Bulat i mnogi drugi. Ulaz će biti slobodan, cena svih pića iznosiće 200 dinara a na ulazu u klub biće postavljena i kutija za donacije. U slučaju da neko ne može da prisustvuje ovom programu a želi da pomogne, može da kupi ulaznice po ceni od 500 dinara: u Staroj Pazovi u kiosku Pin, u Novoj Pazovi u Cvetnom ateljeu San i u Golubincima u kafeu Makijato. Humanitarna žurka u Staroj Pazovi pod motom Pijmo u Stojanovo ime, počeće u 20 časova.
Info Stara Pazova 02.02.2017.
Operativnim radom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi identifikovan je N.J. (21), koji se tereti da je na ulici, sa leđa prišao starijoj ženi i oteo joj torbu u kojoj su se nalazili novac i dokumenta a zatim pobegao. Po nalogu nadležnog tužioca, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu za krivično delo teška krađa biti doveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Staroj Pazovi.
Info Stari Banovci 02.02.2017.
Sutra u Starim Banovcima zbog elektromontažnih radova, od 10 do 13 časova, bez električne energije ostaju ulice: Zdravka Jekića od broja 13 do 113 i od 32 do 118, Dositejeva, Jovana Kocića, Mitra Vitojevića, Živana Manojlovića, Rada Ninkovića, Krstina, Nikole Zeljuga, Milana Bolanovića, Miloša Davidovića, Radnička, Fruškogorska, Pere Čodanovića od broja 13 do 71 i Nušićeva. U slučaju loših vremenskih uslova radovi se odlažu.
Kultura Stara Pazova 02.02.2017.
Sinoć je u holu pozorišne sale u Staroj Pazovi otvorena izložba likovnih radova i radova od keramike učenika koji su bili učesnici opštinskih kolonija, u osnovnoj školi u Starim Banovcima i Novoj Pazovi. 22 učenika slikalo je i družilo se u OŠ “Slobodan Savković” u Starim Banovcima na 4. Opštinskoj likovnoj koloniji koja je organizovana u oktobru, u okviru Dečje nedelje, a njihovi radovi sada krase ulaz pozorišne sale. Na koloniji se slikalo na medijapan pločama sa uljanim pastelom i akvarel bojama, po fotografijama koje su učenici uradilili sami, inspirisani motivima Dunava i Starih Banovaca, istakla je ovom prilikom Ivana Kerekez, nastavnica likovne kulture. S obzirom da u OŠ “Rastko Nemanjić Sveti Sava” u Novoj Pazovi postoje uslovi za rad sa keramikom, organizovana je po prvi put prošle godine kolonija na kojoj se 27 učenika okušalo u radu sa glinom. Na izložbi se mogu videti njihovi radovi, koji tek treba da se peku i glaziraju, rekla je Milena Stefanović, likovni pedagog. Na kolonijama učenici sem što stiču nova iskustva, upoznaju se i druže, a pokazali su veliko interesovanje za ovakvu vrstu izražavanja. Organizatori kolonija su Osnovna škola u Starim Banovcima i Osnovna škola u Novoj Pazovi.
Život Novi Banovci 02.02.2017.
Među prvim predškolskim ustanovama u Sremu koja je pre oko pet godina prepoznala lične pratioce dece sa smetnjama u razvoju kao posebnu podršku je Predškolska ustanova „Radost“ u Novim Banovcima u kojoj je trenutno angažovano 7 ličnih pratilaca dece. Personalni asistenti ili lični pratioci deteta su pojedinci angažovani da deci sa smetnjama u razvoju pomognu u dnevnim aktivnostima koje deca nisu u mogućnosti sama da obave. Šestoro dece sa autizmom, razvojnom disfazijom, celebralnom paralizom i težim zdravstvenim problemima iz Podunavlja svakodnevno imaju potrebu za ličnim pratiocima koji treba da im obezbede, pre svega sigurnost i bezbednost, a koji s njima provode od 2 do 6 časova dnevno. Sa decom uzrasta do 6 godina na teritoriji staropazovačke opštine u dve predškolske ustanove kojima je neophodna podrška radi ukupno 9 ličnih pratilaca koji su angažovani na osnovu ugovora o delu, zahvaljujući značajnim finansijskim sredstvima koje Opština Stara Pazova izdvaja za ovu namenu.
Info Stara Pazova 01.02.2017.
Do 13. Februara otvoren je Javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje učešća ili organizovanja kulturnih manifestacija, projekata i programa od interesa za opštinu Stara Pazova za 2017. godinu. Konkursna dokumentacija se može preuzeti na zvaničnoj internet stranici opštine Stara Pazova ili neposrednim preuzimanjem na INFO pultu Opštinske uprave Stara Pazove a prijave na konkurs se podnose neposredno na pisarnici Opštinske uprave Stara Pazova ili putem pošte-na adresu: Opštinska uprava Stara Pazova, Odeljenje za društvene delatnosti, kulturu i informisanje, Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova, u zatvorenoj koverti, naslovljeno sa „Prijava na Konkurs za finansiranje i sufinansiranje učešća ili organizovanja kulturnih manifestacija, projekata i programa od interesa za opštinu Stara Pazova za 2017. godinu“. Za ove namene iz budžeta Opštine St. Pazove opredeljeno je 4,5 miliona dinara, rekao je Željko Šolaja, načelnik Odeljenja za društvene delatnosti, kulturu i informisanje. A juče je lokalna samouprava raspisala i javni poziva za dodelu jednokratne novčane pomoći mladim talentima u oblasti kulture i umetnosti. Pravo na dodelu pomoći imaju studenti starosti do 26 godina sa prosečnom ocenom najmanje 9,00, diplomom "Najbolji student fakulteta", "Najbolji student Univerziteta umetnosti", nagrade sa priznatih takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Za ovaj fond je određeno 2,5 miliona dinara, za 500 hiljada dinara više nego prošle godine. Rok za podnošenje prijava je do 24. februara.
Kultura Stara Pazova 01.02.2017.
Sinoć je u biblioteci “Petar Petrović Njegoš” u Novoj Pazovi, koja je inače ogranak Narodne biblioteke ”Dositej Obradović” u Staroj Pazovi, otvorena izložba slika i crteža dečje likovne radionice Centra za edukaciju dece Kaleidoskop, čiji je osnivač Marija Gužvica, nastavnica likovnog. Maštovite slike i crteže, urađene različitim tehnikama, izložilo je desetoro mališana koliko za sada broji ova radionica, u kojoj oni osim upoznavanja sa umetnošću, imaju priliku da kroz druženje i rad razvijaju i svoju kreativnost. Izložbom je obeležena prva godišnjica rada likovne radionice, a njeni polaznici učili su o osnovnim likovnim tehnikama i poznatim slikarima, čitali su i ilustrovali priče, posećivali kolonije i izložbe, istakla je nastavnica Gužvica. Posebno je interesantno to što jedan deo izloženih radova posetioci mogu u narednih mesec dana da vide spolja kroz izlog, a drugi tek kada uđu u biblioteku.
Sport Stara Pazova 01.02.2017.
U prvoj utakmici četrnaestog kola Superlige odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove će sutra u derbiju igrati protiv TENT-a u Obrenovcu. Jedinstvo se nalazi na prvom mestu na tabeli sa jedanaest pobeda i dva poraza i ima 34. boda, dok je TENT četvrti sa 24 boda. Utakmica u Obrenovcu će početi u 18. časova, uz direktan prenos na drugom kanalu RTS-a.
Sport Stara Pazova 01.02.2017.
U zaostaloj utakmici jedanaestog kola Superlige odbojkaši Jedinstva iz Stare Pazove savladali su Ribnicu u Kraljevu sa 3:1 i tako načinili jedno od najvećih iznenađenja u prvenstvu. Bila je ovo treća uzastopna pobeda staropazovčana od početka drugog dela prvenstva. Nakon trinaesto odigranih kola Jeidnstvo ima četiri pobede i devet poraza i sa 15. bodova se nalazi na sedmom mestu na tabeli. U narednom kolu u subotu Jedinstvo će u Staroj Pazovi igrati protiv Spartaka iz Ljiga.
Firma Eurostroj iz Stare Pazove zapošljava trgovca u maloprodajnom objektu Praktiker. Pored rasvete i elektromaterijala, u prodavnici Praktiker u ponudi je širok asortiman šrafovske robe, ručnog, baštenskog i elektro alata, profi i hobi program. Ako ste komunikativni, vredni, imate iskustvo rada kao trgovac, prijavite se ili nam dostavite Vašu radnu biografiju.Poželjno je da kandidati budu elektotehničke struke ili da imaju osnovno znanje u navedenoj oblasti. Zainteresovai kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj: 063/267 032, ili poslati svoju radnu biografiju na e-mail: hr.mng@eurostroj.rs.
Potrebni radnici za rad u perionici veša u Staroj Pazovi.Zainteresovani kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj 069/40-51-500 kao i na broj telefona 063/24-41-76.
Firmi Moto-plast doo koja se bavi proizvodnjom folije, potrebni proizvodni operateri sa ili bez radnog iskustva za rad u proizvodnom pogonu u Novoj Pazovi. Rad je organizovan u smenama. Svoju radnu biografiju sa nazivom pozicije za koju konkurišete,zainteresovani kandidati mogu poslati na e-mail adresu: info@motoplast.rs ili doći lično u prostorije firme u ulici Njegoševa 111 u Novoj Pazovi.Za više informacija zvati na telefon broj 022/323-584 kao i na broj 022/323-364 svakog radnog dana od 8 do 16 časova.
Potrebni radnici muškog pola , za rad na presama u proizvodnji bakelitnih toalet dasaka. Zainteresovani kadidati sve informacije mogu dobiti na telefon broj 063/450-426 u periodu od 08 do 14 časova.
Predstavništvu kanadske firme Integrity iz Stare Pazove, potrebni radnici u proizvodnji. Prijave na telefone 022/310-147 i 060/508-0844 ili doći lično u sedište firme Golubinački put bb.
Stovarištu Šovljanski iz Starih Banovaca hitno potrebna dva fizička radnika. Za više informacija doći lično na adresu Grčka 2, ili pozvati na telefon broj 022/310-608.
Usled proširenja proizvodnih kapaciteta kompanija IGB AUTOMOTIV raspisuje konkurs za prijem 100 radnika u proizvodnom pogonu u Inđiji. Konkurs je otvoren do 1. juna. Prijave i biografije možete poslati na e-mail adresu prijava@bauerhin.rs ili direktno predati u kompaniji.
Potrebne žene za prodaju sladoleda u Novoj i Staroj Pazovi.Zainteresovane kandidatkinje mogu se javiti na broj telefona 060/5108333.
Kompaniji DIS su potrebni mladi, vredni i ambiciozni ljudi na sledećim pozicijama u marketu u Novoj Pazovi: prodavac- izlagač, kasir, prodavac na odeljenju voća i povrća, prodavac na odeljenju delikatesa i gotovih jela, mesar, magacioner, referent nabavke, poslovođa, vozač- dostavljač, Direktor marketa. Prijave sa kratkom biografijom i fotografijom posalti na hr@dis.rs ili se prijavite putem upitnika na sajtu www.dismarket.rs. Konkurs je otvoren do kraja juna.