Pregled vesti za Mart 2017.


Info Stara Pazova 31.03.2017.
U PU Poletarac u Staroj Pazovi ova nedelja je bila u znaku baka. Druženje sa bakama je dugogodišnja tradicija, jer one su jako bitne u vaspitanju i odrastanju dece. Ove godine bake su zajedno sa unucima spremale uskršnja jaja i ukrase a mališani su im spremili kraći program, kao znak pažnje i ljubavi. Deca su uživala u ovim druženjima, isto kao i bake, koje su mogle da vide gde i s kim borave njihovi unuci. Uskršnji predmeti će biti izloženi u objektu Sunce od 3. do 13. aprila i biće to humanitarna izložba.
Info Vojka 31.03.2017.
Meštani Vojke organizovali su akciju nabavke novih računara za lekarske ordinacije u ambulatni u selu. Inicijativa je krenula od Zorice Seović i ubrzo su se u akciju uključili mnogi meštani i privrednici i kupljena su dva nova račurara, što će svakao da ubrza rad lekara, jer pored ulaganja u infrastrukuturu i medicinsku opremu i aparate, danas, u digitalnoj eri, stalno je potrebno i obavljanje računarske opreme, rekao je dr Aleksandar Omerović direktor pazovačkog Doma zdravlja. Prošle godine uveden je i IZI sistem, elektronsko zakazivanje pregleda, što je na početku umesto olakšanja dovelo do dodatnih problema. Sada to, kaže dr Omerović, funckioniše mnogo bolje. I čekanje u redovima da bi se od lekara dobio recept, trebalo bi uskoro da postane prošlost. Recepti za lekove za hronične bolesnike važiće šest meseci i biće elektronski umesto papirnih, a ovu novinu najavilo je Ministarstvo zdravlja od maja.
Info Stara Pazova 31.03.2017.
Počev od 2010. godine, broj noćenja i prihodi od boravišne takse u Opštini Stara Pazova su u stalnom porastu. U smeštajnim kapacitetima prošle godine ostvareno je oko 32 hiljade noćenja, a u opštinski budžet od boravišne takse sliko se skoro dva milliona dinara, kaže u razgovoru za RTV Stara Pazova Dragana Zorić Stanojković, direktorka Turističke organizacije Opštine Stara Pazova. Broj objekata koji nude smeštaj i ishranu je u stalnom porastu, a samo Hotel "Novela uno" u Novim Banovcima gradi oko 30 soba, sa oko 130 ležajeva koji će uskoro biti u ponudi. Direktorka turističke organizacije kaže da će biti predložena korekcija boravišne takse od 60,00 dinara.
Info Stara Pazova 31.03.2017.
Promene u obrazovnom sistemu naše zemlje su od izuzetnog značaja za vaspitno – obrazovne ustanove i zato treba konstantno raditi na uvođenje novina. Primer dobre prakse je svakako Tehnička škola u Staroj Pazovi koja je pre 4 godina započela sa suštinskim promenama koje se odnose na uvođenje novih obrazovnih profila i unapređenje postojećih sa ciljem da se prilagode potrebama preduzetnika. U školi ističu da se trude da učenici nakon školovanja izađu sa razvijenim soft skils veštinama koje unapređuju emocionalnu i socijalnu inteligenciju učenika, utiču na povećanu motivaciju sa ciljem da budu konkurentni na tržištu rada. Savremena nastava i učenje ne mogu se zamisliti bez upotrebe informaciono – komunikacionih tehnologija, pa je tako škola obezbedila najsavremenije informatičke programe namenjenih radu sa učenicima svih obrazovnih profila. Da bi bilo koja promena u vaspitno – obrazovnom sistemu u celini bila uspešna mora biti sagledana kroz 3 aspekta: aspekt društvene uslovljenosti u kojoj se promena javlja, aspekt školskog liderstva i aspekt donošenja sistemskih rešenja na višim nivoima. Ključ za sprovođenje efikasnijih promena u obrazovnom sistemu naše zemlje predstavlja pedagoška kultura vaspitno – obrazovnih institucija, kažu stručnjaci i dodaju da je direktor kreator obrazovne politike jedne škole ili vrtića, pa samim tim kao lider lidera utiče na uslove za razvoj pedagoške kulture.
Sport Nova Pazova 31.03.2017.
Vladimir Batez pokrajinski sekretar za sport i omladinu u Vladi Vojvodine boravio je sinoć u Novoj Pazovi i mlađim selekcijama ženskog rukometnog kluba Mladost poklonio deset lopti za trening. Ova poseta je došla na poziv predsednika Opštine Đorđa Radinovića, a u cilju pomoći klubovima za bolje uslove za trening i stvaranja boljih uslova za rad. Poseta Bateza je bila i prilika da predstavnici lokalne samouprave obave i razgovor o pomoći koju bi pružio Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu u poboljšanju sportske infrastrukture. Kako je rekao Milan Beara zamenik predsednika Opštine Stara Pazova plan je da se ove godine izvrši dogradnja sportske hale u Novoj Pazovi i u tom cilju se rade projekti kako bi se konkurisalo za novčana sredstava prema Pokrajinskom sekretarijatu za sport, ali i Ministarstvo za sport i omladinu Srbije.
Sport Stara Pazova 31.03.2017.
Aleksandar Čeferin predsednik Uefa boravio je danas u Staroj Pazovi na poziv Slaviše Kokeze predsednika fudbalskog saveza Srbije. Nakon obilaska sportskog centra i sastanka sa čelnicima saveza Čeferin i Kokeza su odgovarali na pitanja brojnih novinara. Predsednik Uefa je istakao da je cilj njegove posete Srbiji unapređenje saradnje sa fudbalskim savezom Srbije i pružanje pomoći u izgradnji infrastrukture kako bi se poboljšali uslovi za rad. U tom pravcu očekuje se i pomoć Vlade Srbije, a premijer Aleksandar Vučić je na današnjem sastanku obećao milion evra za izgradnju terena sa veštačkom travom, kao i pomoć Vlade u izgradnji Nacionalnog stadiona. Čeferin je još jednom podsetio da je u predizbornoj kampanji imao veliku podršku fudbalskog saveza Srbije i da ovde ima dosta prijatelja i da veruje da će naša reprezentacija igrati na svetskom prvenstvu, a istakao je da u ovom trenutku u Uefa se ne razmišlja o Regionalnoj ligi, kao i da se u borbu protiv huligana na utakmicama mora uključiti država, jer savezi sami sa tim se ne mogu izboriti. U pratnji Aleksandra Čeferina je bio i Zoran Laković direktor Asocijacije nacionalnih saveza u Uefa.
Sport Stara Pazova 31.03.2017.
Odbojkaši Jedinstva iz Stare Pazove poraženi su i u drugoj utakmici polufinala plej ofa u borbi za titulu prvaka Srbije od Vojvodine NS Seme u gostima. Tim iz Novog Sada je slavio sa 3:1 u setovima i poveo sa 2:0 u pobedama. Narednu, odlučujuću, utakmicu da bi ostali u borbi za ulazak u finale plej ofa odbojkaši Jedinstva će igrati u Staroj Pazovi, u nedelju. Ukoliko Vojvodina pobedi igraće u finalu, a ako slave staropazovčani igraće se četvrti meč u kome će Jedinstvo takođe biti domaćin, a u finale će ekipa koja prva stigne do tri pobede.
Sport Stara Pazova 31.03.2017.
Košarkaši Dunava iz Starih Banovaca sutra će u Staroj Pazovi igrati u 24. kolu Mocart Košarkaške lige Srbije protiv Smedereva 1953. Tri kola pre kraja prvenstva Dunav se nalazi na šestom mestu na tabeli i ima 36. bodova. Utakmica sa Smederevom igraće se u Staroj Pazovi u hali „Park“ i počeće u 20 časova.
Sport Nova Pazova 31.03.2017.
U devetnaestom kolu Srpske lige područje Vojvodina fudbaleri Radničkog sutra će u Novoj Pazovi dočekati TSC iz Bačke Topole, Dunav će u nedelju u Starim Banovcima igrati protiv Železničara iz Pančeva, a Omladinac iz Novih Banovaca je u ovom kolu slobodan. Jedinstvo iz Stare Pazove u devetnaestom kolu Vojvođanske lige grupa Jug, sutra će se u Žablju sastati sa ekipom ŽSK-a, Podunavac će u nedelju u Belegišu igrati protiv Sofeksa iz Futoga, a Sremac će u Vojki dočekati Borac iz Novog Sada. U devetnaestom kolu Sremske lige u nedelju će Jadran u Golubincima igrati sa Partizanom iz Vitojevaca. Sve utakmice će početi u 15.30 časova.
Politika Stara Pazova 30.03.2017.
Srpska napredna stranka uživa veliko poverenje građana Opštine Stara Pazova, što je svakako rezultat dobrog rada, rekao je prilikom posete Opštinskom odboru stranke u Staroj Pazovi visoki funkcioner stranke i ministar odbrane Zoran Đorđević. Ovom prilkom pozvao je građane da u nedelju izdađu na izbore i glasaju za Aleksandra Vučića jer će on najbolje da reprezentuje Srbiju. Srpska napredna stranka spremno dočekuje izbore u nedelju, rekao je predsednik OO u Staroj Pazovi Đorđe Radinović i izrazio zadovoljstvo današnjom posetom ministra i njegovom veoma pozitivnom ocenom rada stranke u opštini Stara Pazova. Radinović je takođe pozvao sve birače da izađu i već u prvom krugu izaberu Aleksandra Vučića za novog Predsednika Srbije. Ministar Đorđević je u razgovoru sa rukovodstvom i članovima OO SNS u St.Pazovi govorio i radu o Ministarstva odbrane i najavio da će većina mladih ljudi koji su na dobrovoljnom služenju vojnog roka dobiti priliku da se zaposle pri vojsci, što će znatno uticati na smanjenje nezaposlenosti. Poseta Zorana Đorđevića Staroj Pazovi bila je jedna od poslednjih predizbornih aktivnosti uoči izborne tišine, koja počinje u ponoć.
Info Stara Pazova 30.03.2017.
JP SRBIJAGAS najavljuje za petak 31.marta privremenu obustavu isporuke prirodnog gasa na Glavnoj mernoregulacionoj stanici Stara Pazova od 09.00 do 21.00 čas, zbog radova na ukrajanju izmeštenog dela priključnog gasovoda za GMRS Pazova." Obustava se odnosi na građene, korisnike usluge javnog snabdevanja, i na privredu koja je na snabdevanju prirodnim gasom, a u pomenutom periodu bez gasa će biti kompletna naselja: Stara i Nova Pazova, Golubinci, Vojka i Krnješevci.
Info Stara Pazova 30.03.2017.
U današnje vreme sve većih udesa i sve veće nepravilnosti u saobraćaju, porast interesovanja za zanimanjem tehničar drumskog saobraćaja postaje sve veće. Ovo zanimanje može se steći u dve srednje stručne škole u Sremu: Inđiji i Staroj Pazovi. Obrazovni profil Tehničar drumskog saobraćaja u staropazovačkoj Tehničkoj školi relativno je novo zanimanje. Trenutno se u ovoj stručnoj školi obrazuje 56 učenika podeljenih u dva odeljenja. Kako među dečacima, veliko interesovanje vlada i među nežinijim polom. U školi osim praktičnih i teorijskih znanja i veština iz oblasti saobraćaja i transporta, učenici imaju mogućnost besplatnog polaganja vozačkog ispita za B kategoriju. Tu mogućnost od septembra ove godine imaće prva generacija od 30 učenika. Kako škola pridaje veliki značaj dualnom obrazovanju, učenike od naredne školske godine očekuje povezivanje sa preduzetnicima koji posluju na teritoriji opštine kako bi tokom školovanja stekli dodatna poraktična znanja i tim pre našli zaposlenje u struci.
Sport Stara Pazova 30.03.2017.
Četvoro sportista iz staropazovačke Opštine ove godine su nosioci stipendija koje su obezbedili Ministarstvo za sport i omladinu i Vlada Srbije, a na osnovu ostvarenih rezultata u prošloj godini. U prvoj kategoriji su Dejan Majstorović član reprezentacije Srbije u basketu tri na tri koja je svetski prvak i Marija Kolarević juniorska reprezentativka Srbije u streljaštvu, članica streljačke družine Jedinstvo iz Stare Pazove. U drugoj kategoriji su Slavko Savić aviomodelar iz Nove Pazove i velemajstor u šahu Aleksandar Inđić iz Stare Pazove. U Srbiji ove godine ima 391 sportista i 49 nacionalnih granskih saveza koji su nosioci stipendija, a ugovore na svečanosti u Beogradu uručio im je Vanja Udovičić minstar za sport i omladinu u Vladi Srbije.
Sport Stari Banovci 30.03.2017.
Košarkaši Dunava iz Starih Banovaca pobedili su juče u dvadeset trećem kolu Mocart Košarkaške lige Srbije, Slogu u Kraljevu sa 61:60. Posle ove pobede Dunav se nalazi na šestom mestu na tabeli sa 36. bodova. Narednu utakmicu u borbi za bodove koašrakpi iz Starih Banovaca će igrati u subotu, a rival u Staroj Pazovi će im biti Smederevo 1953.
Info Stara Pazova 29.03.2017.
Danas oko 13.00 časova u centru Stare Pazove izvršeno je razbojništvo u trafici Kingston u ulici Ćirila i Metodija, kod broja 14. Nepoznat napadač je uz pretnju nožem od prodavačice oduzeo dnevni pazar i pobegao u pravcu autobuske stanice. Pripadnici Policijske stanice Stara Pazova intenzivno rade na rešavanju ovog slučaja i pronalaženju razbojnika.
Politika Stara Pazova 29.03.2017.
U Opštini Stara Pazova u birački spisak upisano je ukupno 55 hiljada 911 birača i oni će moći da glasaju na izborima za predsednika Republike Srbije, 2. aprila. Birački spisak zaključen je 17. marta u 24,00 časa, a po zaključenju, sve promene u biračkom spisku vrši Ministarstvo za poslove uprave, najkasnije 72 časa pre dana određenog za održavanje izbora. Republička izborna komisija usvojila je sinoć rešenje o imenovanju članova i zamenika članova biračkih odbora u proširenom sastavu za sprovođenje predsedničkih izbora. Reč je, kako je rekao predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević, o više od 100.000 ljudi na 8.396 biračkih mesta. Predizborna tišina počinje u četvrtak 30. marta u ponoć, i traje sve do zatvaranja biračkih mesta 2. aprila u 20 časova. (foto: rtv.rs)
Info Stara Pazova 29.03.2017.
U staropazovačkoj Osnovnoj školi „Boško Palkovljević Pinki“ u toku je nedelja interkulturalnosti kojom je zvanično započela realizacija projekta „Upoznah, shvatih, razumeh“ za čiju realizaciju je Novosadska humanitarna organizacija EHO obezbedila 110.000 dinara. Nedelja је počela upoznavanjem učenika sa istorijom Roma, dok je drugi dan bio posvećen istoriji Slovaka koji su Staru Pazovu naselili 1710. godine. Prezentacije su organizovali učenici u saradnji sa nastavnicima istorije, a autentične priče o kulturi Slovaka mogle su se čuti i od meštana slovačke nacionalne manjine.
Info Stara Pazova 29.03.2017.
Prirodni gas će najverovatnije od 1. juna poskupeti prema krajnjim kupcima za oko 17 posto jer je došlo do korekcije cene od Srbijagasa ka javnim snabdevačima, najavio je u razgovoru za RTV Stara Pazova, Milan Gavran, direktor Gas feromonta. Potrošači će o novoj ceni biti obavešteni 30 dana ranije, a biće pooštreni i uslovi isporuke, pa će potrošači morati gas da plaćaju u rokovima istaknutim na računima kako bi izbegli isključenje. Staropazovčani račune za gas mogu da plate bez provizije u Banci Inteza i Alfa banci, broj kupaca je ustaljen oko 17.000, a godišnja količina isporučenog gasa je oko 23 miliona kubika.
Info Stara Pazova 29.03.2017.
U prostorijama starog parohijskog doma u Staroj Pazovi u toku je prolećni bazar korišćene odeće i obuće Seknd hend. Ovo je već 19. manifestacija, koja je naišla na dobar odziv kod građana, jer pruža trostruku korist. S jedne strane, mogu se doneti korišćene, ali očuvane stvari, koje više nisu potrebne, mogu se kupiti stvari po simboličnim cenama a sav prihod, se uplaćuje u humanitarne svrhe. Ujedno organizatorke, žene pri Slovačkoj evangeličkoj crkvi preostalu odeću odnose u Crveni krst. Humanitarni bazar je otvoren svkodnevno od 14 do 19 do petka a u subotu od 9 do 14 časova.
Kultura Nova Pazova 29.03.2017.
Nakon subotnje premijere, Omladinska scena Amaterskog pozorišta „Mirko Tatalović Ćira“ u Novoj Pazovi, izvela je juče prvu reprizu predstave „Milica od pepela“. Ovu modernu verziju pepeljuge Valetine Velkov, postavila je na novopazovačku scenu mlada rediteljka Antonela Bjelić, a jučerašnje izvođenje pratio je i selektor opštinskih smotri dramskog stvaralaštva Zoltan Fridman.
Info Stara Pazova 28.03.2017.
Uz bogat kulturno umetnički program, u pozorišnoj sali u Staroj Pazovi danas je svečano obeležen Dan škole Gimnazije „Branko Radičević“. Različita interesovanja i znanja učenika uobličena su ovim programom, koji je obuhvatio dramsku sekciju, hor, školski muzički ansambl, kao i solo pevačke nastupe. Takođe, prvi put ovom prilikom su nagrađeni i pohvaljeni prošlogodišnji uspesi učenika, kojih je bilo dosta i to na svim poljima. Učenici su poneli medalje sa republičkih takmičenja iz informatike, astronomije, istorije, sporta, jezika i književnosti i drugih oblasti, a direktor Gimnazije Miroslav Opavski, posebno je naglasio uspeh odbojkašica koje su postale dražavne prvakinje.
Info Vojka 28.03.2017.
Dana 29.03. tekuće godine u periodu od 9 do 14 časova u Vojki, bez struje će biti sledeće ulice: Cara Dušana, Drage Jovanović, Solunska od broja 7 do broja 99, i od broja 2 do broja 56, Save Čobanovića od broja 20 do broja 92, i od broja 21 do broja 93, Save Kovačevića, Vojvode Mišića, Branka Radičevića, Radivoja Bukureckog, i trafostanice Save Čobanovića, Galvanoproizvod, Solunska, Nikole Grulovića, Titova 1 i 2, Bratel i Centar Nova. Kraći prekid struje u 9 i 14 časova imaće trafostanica Ekonomija. U slučaju loših vremenskih uslova radovi se odlažu.
Info Stara Pazova 28.03.2017.
Opštinu Stara Pazova danas je posetio ministar poljoprivrede u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović. Zajedno sa predsednikom Opštine Đorđem Radinovićem obišao je mlekaru Eko kord u Belegišu, koja dnevno proizvodi 20 hiljada litara mleka, a planira da proširi proizvodnju. Ministar Nedimović je istakao, da je namera Ministarstva poljoprivrede da u ovoj godini nastavi sa politikom podsticanja u stočarstvu, za šta su opredeljene i subvencije i da je cilj upravo pomoć ovakvih proizvodnih pogona. Predsednik Opštine Đorđe Radinović je naglasio, da će lokalna samouprava podržati izgradnju novih pogona, jer to znači i nova radna mesta. Ministar Nedimović posetio je i poljoprivredno gazdinstvo Grujć u Vojki.
Ekonomija Belegiš 28.03.2017.
Pokrajinska Vlada prvi put ove godine uvela je podsticajne mere za mlade poljoprivrednike u vidu 70 posto povraćaja sredstava od ukupne investicije, a tu su i povoljni start up krediti sa 75 posto bespovratnih sredstava, rekao je Vuk Radojević, Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, danas obilazeći gazdinstvo Siniše Paunovića i Vinariju „Milanović“ u Surduku i gazdinstvo Zorana Ličanina u Belegišu. Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova, najavio je za polovinu aprila da će iz opštinskog budžeta oko stotinjak zemljoradnika sa posedom do pet hektara dobiti po 50 hiljada dinara za gorivo za početak setve. Siniša Paunović je dočekujući goste istakao da je prijatno iznenađen što predstavnici vlasti pokazuju interesovanje za mala gazdinstva.
Sport Stara Pazova 28.03.2017.
Odbojkaši Vojvodine NS Seme pobedili su u Novom Sadu u prvoj utakmici polufinala plej-ofa Jedinstvo iz Stare Pazove sa 3:0 u setovima i poveli sa 1:0 u pobedama. I druga utakmica polufinala će se igrati u Novom Sadu i to već u četvrtak, treći meč je u nedelju u Staroj Pazovi. Eventualno četvrta utakmica takođe će se igrati u Staroj Pazovi, a peti meč u Novom Sadu. U finale će se plasirati ekipa koja prva stigne do tri pobede. U drugom polufinalu sastali su se Novi Pazar i Crvena Zvezda, a prvi meč dobili su pazarci sa 3:2.
Sport Stara Pazova 28.03.2017.
Košarkaši Dunava iz Starih Banovaca sutra će u dvadeset trećem kolu Mocart Košarkaške lige Srbije igrati u Kraljevu protiv Sloge. Dunav se pred ovu utakmicu nalazi na sedmom mestu na tabeli i ima 34. boda. Utakmica u Kraljevu između Sloge i Dunava počeće sutra u 19.30 časova.
Info Stara Pazova 27.03.2017.
Stara Pazova je primer, kako može da funkcioniše i živi jedna nacionalna manjina, konkretno slovačka u Srbiji, zaključio je državni sekretar slovačkog Ministarstva inostranih i evropskih poslova Lukaš Parizek, nakon sastanka sa predstavnicima Opštine i slovačkih institucija, škole, crvke, matice i kulturno-umetničkog društva. Predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović je naglasio da je ovo multunacionacionalna sredina u kojoj se ne primećuju razlike između većinskog i manjinskog naroda. Narodna poslanica Ljubuška Lakatoš, koja je ujedno i predsednica slovačkog kulturno-umetničkog društva u Staroj Pazovi istakla je da se slovačka kutlura i tradicija na ovim prostorima čuvaju i neguju više od 250 godina i da su Slovaci u Pazovi aktivni kako u kulturnom, tako i u političkom životu mesta. Pored kulturnih veza dvaju naroda, tokom razgovora bilo je reči i o jačanju privredne saradnje, tako je od strane sekretara usledio i poziv Opštini Stara Pazova za učešće na Biznis forumu u Bratislavi u junu ove godine. Parizek će u Srbiji boraviti do srede, kada će posetiti i slovačku zajednicu u Kovačici i Bačkom Petrovcu.
Info Stara Pazova 27.03.2017.
Ekonomski fakultet u Beogradu je, povodom 80 godina te institucije, donirao srednjim školama knjige u vrednosti od 1,2 miliona dinara, a među školama koje su dobile pakete knjiga, koji sadrže aktuelna izdanja univerzitetskih udžbenika i monografija iz oblasti ekonomije, nalaze se u škole iz Stare Pazove. Stara Pazova je, pored Pančeva, Užica, Čačka, Smedereva, Požarevca, Valjeva, Kraljeva, Kruševca, Šapca i Loznice, mesto iz kojeg najviše maturanata dolazi na Ekonomski fakultet. Najviše brucoša iz Stare Pazove dolazi iz Gimnazije „Branko Radičević“ i Ekonomsko trgovačke škola „Vuk Karadžić“. Donaciju, koja će formirati „EKOF biblioteku“, direktorima škola uručio je dekan Ekonomskog fakulteta Branislav Boričić koji je istakao da je fakultet veoma zadovoljan saradnjom sa srednjim stručnim školama i gimnazijama i da poklon predstavlja znak pažnje školama iz kojih fakultet tradicionalno dobija najbolje studente i koji sutra postaju odlični ekonomski stručnjaci.
Info Novi Banovci 27.03.2017.
Radovi na oslikavanju hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Novim Banovcima su u toku i polako se privode kraju, a trenutno se radi freskopis u donjim zonama hrama. Kako freske na zidovima hrama predstavljaju Sveto pismo u slikama, posebno je intersantno to što će u priprati ove crkve biti prikazan i istorijski događaj vezan za hrvatsku vojnu akciju “Oluja” koja je dovela do egzodusa više od 200.000 Srba iz Hrvatske. Mnogi od njih su se naselili baš u Novim Banovcima odnosno na teritoriji opštine Stara Pazova. Novčana sredstva za oslikavanje hrama obezbeđena su prilozima vernika, međutim i lokalna samouprava, koja inače, veliku pažnju posvećuje uređenju i obnovi crkava, pokazala je razumevanje i za potrebe Hrama Svetog Vasilija Ostroškog i nedaleko od crkve poklonila plac za gradnju parohijskog doma koji će imati veliku salu i dva stana za parohijske sveštenike. Do kraja godine se očekuje završetak freskopisa, uređenje crkvene porte i početak izgradnje parohijskog doma.
Info Stara Pazova 27.03.2017.
Stručni skup na temu „Dnevnik promena u našim školama i predškolskim ustanovama“ održan je danas u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u organizaciji staropazovačke Tehničke škole, Centra za neformalno obrazovanje „Drugi korak“ u Novoj Pazovi i Školske uprave Novi Sad uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice. Preko 150-oro prosvetnih radnika iz Vojvodine okupilo se u Kući fudbala sa ciljem afirmacije primera dobre prakse u učenju, praćenja i podsticanja razvoja dece predškolskih ustanova i učenika osnovnih i srednjih škola, kao i upoznavanja sa aktuelnim promenama u obrazovnom sistemu naše zemlje. Iz Školske uprave u Novom Sadu ističu da ih je agilnost i aktivnost staropazovačke Tehničke škole kada je u pitanju pre svega dualno obrazovanje opredelilo da ovaj skup u saradnji sa novopazovačkim Centrom za neformalno obrazovanje „Drugi korak“ organizuju baš u Staroj Pazovi. Realizacija stručnog skupa omogućena je između ostalog zahvljujući podršci opštine Stara Pazova. PU „Radost“ u Novim Banovcima predstavila se temom „Doprinos horiznotalnog učenja građenju kvalieteta Predškolskih ustanova“, dok su predstavnici staropazovačke Tehničke škole govorili o interesima dece i principima intersektorske saradnje, kao i o ključnim kompetencijama za 21. vek koje se, pre svega odnose na primenu informaciono – komunikacionih tehnologija u srednjoškolskom obrazovanju.
Život Stari Banovci 27.03.2017.
Sinoć na humanitarnom koncertu u Starim Banovcima, za lečenje Stojana Radeke sakupljeno je od ulaznica i priloga 97 hiljada 290 dinara. Koncert je organizovalo starobanovačko Kulturno umetničko društvo „Izvor“ sa gostima iz Vrbaške u Republici Srpskoj, zatim iz Vrdnika, Novog Beograda, Vojke, i iz Novih Banovaca. Amateri su predstavili deo tradicije naših naroda, a pozdravljajući publiku na početku Željko Mirković, predsednik društva domaćina, zahvalio se lokalnoj samoupravi na pomoći u organizaciji.
Sport Stara Pazova 27.03.2017.
U dvadeset drugom kolu Mocart Košarkaške lige Srbije Dunav iz Starih banovaca pobedio je u Staroj Pazovi Napredak Rubin iz Kruševca sa 94:93. Četiri kola pre kraja prvenstva dunav ima 34. boda i nalazi se na šestom mestu. U 23. kolu koje će se igrati već u sredu Dunav će igrati protiv Sloge u Kraljevu.
Sport Stara Pazova 27.03.2017.
Fudbaleri Omladinca pobedili su u Novim Banovcima u osamnaestom kolu Srpske lige područje Vojvodina Radnički iz Šida sa 3:1, Radnički iz Nove Pazove je savladao Radnički u Zrenjaninu sa 1:0, a Dunav iz Starih Banovaca je izgubio od Radničkog u Sremskoj Mitrovici sa 1:0. Jedinstvo je u osamnaestom kolu Vojvođanske lige grupa Jug pobedilo u Staroj Pazovi Slogu iz Erdevika sa 5:1, Sremac iz Vojke je savldao Slaviju u Novom Sadu sa 1:0,a Podunavac iz Belgiša je poražen u Bačkom Jarku od Mladosti sa 2:1. Jadran iz Golubinaca je u osamnaestom kolu Sremske lige igrao 1:1 u Rumi sa prvi Majom.
Politika Stara Pazova 24.03.2017.
Povodom obeležavanja 18. godina od početka NATO agresije na SRJ, Opštinski odbor Pokreta socijalista Stara Pazova izdao je saopštenje u kome podseća da je "...U tom varvarskom i anticivilizacijskom činu, za 78 dana agresije poginulo je preko 2000 civila, oko 12000 ranjeno a pričinjena je materijalna šteta u vrednosti od preko 100 milijardi dolara. Prvi put u Evropi nakon drugog svetskog rata korišćena su ubojita sredstva zabranjena Ženevskom konvencijom: kasetne bombe od kojih su najviše stradali civili i bombe sa osiromašenim uranijumom koji je od tada udvostručio broj obolelih od kancera." Staropazovački Pokret socijalista je podsetio na stanovnike staropazovačke opštine- Krsta Muminovića, Dušana Ivančevića, Zdenka Bzovskog, Branimira Krnjajića, Vladimira Kovača i Dragana Repije koji su svoje živote darovali slobodi otadžbine. "Pokret socijalsta kao stranka koja je oduvek negovala duh slobode, mira i jednakosti među ljudima i narodima, podseća na ove događaje i žrtve, da se one više nikada ne bi ponovile ni jednoj zemlji, ni jednom narodu."- navodi se u saopštenju koje je pristiglo u našu redakciju
Info Nova Pazova 24.03.2017.
Komanda aerodroma Batajnica saopštila je da će u ponedeljak 27. marta, od 8.00 do 14.00 časova, zatim 3. aprila od 8.00 do 19.00 časova i 10. aprila od 8.00 do 18.00 časova, na delu aerodroma u pravcu Banovaca, biti izvedeno bojevo gađanje pešadijskim naoružanjem. Sa aerodroma su građani upozoreni da se u pomenutim terminima ne zadržavaju na njivama.
Info Stara Pazova 24.03.2017.
Železnička stanica Stara Pazova obaveštava putnike da je od 20. marta u funkciji novi broj namenjen za davanje informacija, kao i informacije vezane za putničku blagajnu. Novi broj za građane je 064/835-66-96.
Info Stara Pazova 24.03.2017.
Umesto da sede kući i ćekaju posao, nekoliko diplomaca više pedagoške akademije rešilo je da volontira u struci. Pet diplomiranih strukovnih vaspitača u tekućoj školskoj godini volontira u Predškolskoj ustanovi „Poletarac“ u Staroj Pazovi koja nekoliko godina unazad praktikuje ovakav vid saradnje. Volonteri navode da su se za volontiranje opredelili, pre svega, kako bi stekli praktična znanja, s obzirom da je praksa veoma značajna u ovom poslu, ali i da bi stekli mogućnost da polažu državni ispit i time dobiju licencu za rad u struci. Nadležni ističu da diplomci koji su završili pedagoške akademije imaju višestruku korist od volontiranja. Direktorka ove ustanove Milica Blešić. ističe da je s pravne strane, ovakav vid saradnje regulisan na osnovu Ugovora o volontiranju na godinu dana bez prekida, za volontere su obezbeđeni troškovi prevoza i imaju pravo na korišnjenje godišnjeg odmora, a što je najvažnije nakon isteka Ugovora o volontiranju diplomci stiču mogućnost za polaganje državnog ispita čije troškove snosi predškolska ustanova, te tako u većini slučajeva vaspitači sa licencom bivaju zaposleni u ovom vrtiću.
Info Nova Pazova 24.03.2017.
U Novoj Pazovi će sutra početi besplatni časovi ruskog jezika, koji su deo projekta Ruski svet Balkanske kreativne grupe. Projekat su podržali Fond za podršku javne diplomatije Gorčakov, uprava grada Beograda a inicijativu o besplatnom kursu prepoznala je i Narodna biblioteka „Dositej Obradović“ iz Stare Pazove a od 50 stipendista, desetoro njih će pohađati časove ruskog jezika u ogranku “Petar Petrović Njegoš u Novoj Pazovi. Časove, koji počinju u sobotu, držaće Antonela Bijelić, savetnik za obrazovanje i kulturu Balkanske kreativne grupe, inače profesorka ruskog jezika i književnosti, u okviru kojih će do kraja maja biti organizovani i filmski susreti i tematska predavanja.
Info Stara Pazova 24.03.2017.
Volonteri Crvenog krsta su danas povodom Svetskog dana borbe protiv tuberkuloze na svom punktu ispred zgrade Opštine Stara Pazova deliti građanima štampane materijale, o ovoj bolesti, o tome kako je prepoznati i preduprediti. Loši socijalno – ekonomski uslovi doprinose razvoju ove bolesti a u faktore rizika za nastanak spada i stanje imunog sistema. Svaki čovek zdrav ili oboleo, treba da ima na umu da je danas tuberkuloza izlečiva, ako se pravilno leči, adekvatnom terapijom i posebnim režimom života. U tom cilju, vrše se preventivni pregledi, razne akcije i edukacije, koje zajedno organizuju staropazovački dom zdravlja “Dr J.J. Zmaj” i Crveni krst.
Kultura Stara Pazova 24.03.2017.
Slobodan Trkulja održao je sinoć prvi koncert u Staroj Pazovi, na kome je publika mogla da vidi i da čuje magiju koju nosi ovaj muzičar. Naš svetski poznati umetnik, koji fascinira, kako svojim sviračkim umećem, tako i izuzetno moćnim glasom, osnivač i frontmen Balkanopolisa, nastupio je i u pratni hora “Zvonce”, sa kojim je nedavno snimao u Staroj Pazovi u okviru projekta za decu Sirije “Balkanopolis i prijatelji” u kome je okupio svetska muzička imena. Zbog velikog interesovanja, Slbodan Trkulja i hor “Zvonce” nastupiće i večeras u pazovakoj pozorišnoj sali.
Kultura Nova Pazova 24.03.2017.
Amatersko pozorište "Mirko Tatalović - Ćira" iz Nove Pazove za subotu, 25. mart najavljuje premijeru predstave Milica od pepela. Predstavu je radila omladinska scena ovog pozorišta a režiju ove bajke potpisuje Antonela Bijelić. Premijerno izvođenje će biti u bioskopskoj sali sa početkom u 20 časova a ulaznice po ceni od 200 dinara su u prodaji.
Kultura Stari Banovci 24.03.2017.
Kulturno umetničko društvo „Izvor“ uz pomoć Opštine Stara Pazova i Mesne zajednice Stari Banovci, organizovaće u nedelju u 19.00 časova, u domu kulture u Starim Banovcima, humanitarni koncert za lečenje Stojana Radeke. Pored amatera iz staropazovačke opštine nastupiće i gosti KUD „Mirkovo kolo“ iz Vrbaške u Republici Srpskoj, i KUD „Stevan Salajić“ iz Vrdnika. Ulaznica za koncert košta 300.00 dinara, a posetioci će moći da daju i prilog za lečenje petogodišnjeg dečaka iz Stare Pazove. Starobanovačko kuturno umetničko društvo „Izvor“ do sada je nastupalo u humanitarne svrhe ili uz besplatan ulaz, a po rečima predsednika društva, Željka Mirkovića, to ne bi bilo moguće da nema podrške lokalne samouprave.
Sport Stara Pazova 24.03.2017.
Fudbaleri Omladinca će sutra u Novim Banovcima u osamnaestom kolu Srpske lige područje Vojvodina dočekati Radnički iz Šida, Radnički iz Nove Pazove će igrati u Zrenjaninu protiv Radničkog, a Dunav iz Starih Banovaca će se u Sremskoj Mitrovici sastati sa Radničkim. U osamnaestom kolu Vojvođanske lige grupa Jug, Jedinstvo će sutra u Staroj Pazovi igrati sa Slogom iz Erdevika, Sremac iz Vojke će biti gost Slavije u Novom Sadu, a Podunavac iz Belegiša će igrati protiv Mladosti u Bačkom Jarku. Jadran iz Golubinaca u osamnaestom kolu Sremske lige sutra će se u Rumi sastati sa Prvim Majom. Sve utakmice će početi u 15. časova.
Info Stara Pazova 24.03.2017.
Košarkaši Dunava iz Starih Banovaca u dvadeset drugom kolu Mocart Košarkaške lige Srbije sutra će u Staroj Pazovi dočekati ekipu Napretka Rubin iz Kruševca. Utakmica će se igrati u hali „Park“ u Staroj Pazovi i počeće u 20. časova.
Info Stara Pazova 24.03.2017.
Povodom osamnaeste godišnjica NATO agresije, kod spomenika u porti crkve Svetog Ilije, poginulima u bombardovanju, služen je parastos, a zatim su članovi Udruženja ratnih vojnih invalida, položili venac. Dok je boraca i organizacije ratnih vojnih invalida, poginuli u agresiji neće biti zaboravljeni, poručio je Mile Kozlica, predsednik ove organizacije. Na spomenik u centru Stare Pazove na kome su uklesana imena: Zdeno Bzovski, Branimir Krnjajić, Dušan Ivančević, Krsto Muminović, Dragan Remija i Vladimir Kovač, položeni su venci Udruženja boraca, Opštine Stara Pazova, Mesne zajednice Stara Pazova, Vojske Srbije i Opštinske organizacije Pokreta socijalista. Na početak NATO agresije i žrtve podsetili su Branko Crnobrnja, Stanko Carić i major Milan Žunić, iz Komande 204. Vazduhoplovne brigade. Članove porodica poginulih primili su u zgradi opštine Milan Beara, zamenik predsednika opštine i Goran Jović, predsednik Skupštine opštine Stara Pazova.
Sport Stara Pazova 23.03.2017.
Odbojkaši Jedinstva iz Stare Pazove ostvarili su veliki uspeh, plasirali su se u polufinale plej-ofa u borbi za titulu prvaka Srbije. U trećoj, odlučujućoj, utakmici pobedili su u Kraljevu Ribnicu sa 3:2 i sa 2:1 u pobedama našli se među četiri najbolje ekipe u zemlji. Zanimljivo da su sve tri utakmice između Jedinstva i Ribnice igrane u pet setova. Staropazovčani su dva puta pobedili u Kraljevu, a Ribnica u Staroj Pazovi. Bila je to deseta pobeda Jedinstva ove godine uz samo jedan poraz, čime su najuspešniji tim u Srbiji od Nove godine. Rival Jedinstvu u polufinalu će biti ekipa Vojvodine NS Seme iz Novog Sada, a igraće se na tri dobijene utakmice. U drugom polufinalu sastaće se Novi Pazar i Crvena Zvezda iz Beograda, a prvi mečevi na programu su u nedelju 26. marta. Ovaj uspeh Jedinstva je još jedna potvrda da odbojka u Staroj Pazovi doživljava veliki procvat ove godine, jer u polufinalu za titulu prvaka Srbije igraće i odbojkašice Jedinstva, što je pošlo za rukom u Srbiji još samo Crvenoj Zvezdi. (foto: V.Marković, zurnal.rs)
Kultura Stara Pazova 23.03.2017.
Prvi put u Staroj Pazovi večeras će nastupiti kompozitor, multiinstrumentalista i pevač Slobodan Trkulja. Gost koncerta pod nazivom “Muzika za 15 intrumenata i elektroniku” biće hor OŠ “Boško Palkovljević Pinki” iz Stare Pazove, sa kojim je Trkulja nedavno snimio i nekoliko pesama. Karte za večerašnji koncert su rasprodate, a zbog velikog interesovanja Slobodan Trkulja će održati u Staroj Pazovi još jedan koncert sutra uveče.
Info Stari Banovci 23.03.2017.
U petak 24. marta u 19.00 časova u domu kulture u Starim Banovcima učenici Osnovne škole „Slobodan Savković“ kraćim programom obeležiće početak NATO agresije na našu zemlju, a zatim će biti predstavljena knjiga pukovnika u penziji Slobodana Vukosavljevića „Zašto je pao Knin – Ispraćaj naroda“. Vukosavljević je bio na visokim vojnim komandnim dužnostima u Krajini u ratu devedesetih godina, a u knjizi opisuje kolonu u kojoj su se povlačili vojnici i civili i bavi se razlozima za predaju Krajine. Promociju organizuju osnovna škola, Mesna zajednica Stari Banovci i Udruženje boraca.
Info Stara Pazova 23.03.2017.
U narodnoj biblioteci “Dositej Obradović” u Staroj Pazovi sinoć je priređeno pesničko veče, na kome se prvi put pazovačkoj publici predstavila Željka Avrić, pesnikinja iz Sremske Mitrovice. Zato je pored najnovije zbirke “Jesam” predstavila i prethodne dve zbirke “Marginalije” i “Vremenik”. Autorka je kazivala pesme iz svojih zbirki, a o njenom radu govorio je književnik i novinar Momir Vasiljević. Osim poezije, ova već dokazana pesnikinja povremeno piše i književne prikaze. Objavljuje u književnoj periodici i više puta je nagrađena. Nedavno je 12 pesama Željke Avrić prevedeno na ruski jezik i objavljeno u šestom tomu antologije Srpsko-ruski krug, u izboru i prevodu pesnika, prevodioca i saradnika Instituta Gorki u Moskvi Andreja Bazilevskog.
Info Stara Pazova 22.03.2017.
Rezolucijom Ujedinjenih nacija u decembru 1992.godine, 22.mart je proglašen za Svetski dan vode, kako bi se u javnosti probudio interes za problem nedostatka pijaće vode. Ovaj dan je počeo da se obeležava od 1993. godine, a sa ciljem da se svest o važnosti zaštite vode probudi još kod dece, JKP “Vodovod i kanalizacija” Stara Pazova već nekoliko godina organizuje prezentaciju i obilazak izvorišta u Staroj Pazovi za učenike osnovnih škola. Povodom Svetskog dana vode izvorište su danas posetili učenici petog razreda pazovačke osnovne škole “Boško Palkovljević Pinki”, za koje je pre toga Vodovod organizovao u školi i predavanje o značaju vode i potrebe za njeno očuvanje, dok su osmaci ove škole sami spremili prezentaciju i eksperiment. Ove godine Svetski dan voda je pod sloganom: „Zašto otpadna voda?” i odnosi se na smanjenje produkcije i povećanje ponovne upotrebe otpadnih voda. Trenutno većina gradova u zemljama u razvoju nema adekvatnu infrastrukturu i sredstva za efikasno i održivo upravljanje otpadnim vodama. Nakon izgradnje kompletne kanalizacione mreže u staropazovačkoj opštini i popravke regionalnog koletkora pristupiće se izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, izjavio je Vladimir Kiković, tehnički direktor JKP “Vodovod i kanalizacija” Stara Pazova
Info Stara Pazova 22.03.2017.
Nacionalna služba za zapošljavanje će, preko Poštanske štedionice, u sredu 22. marta isplatiti redovnu novčanu naknadu nezaposlenim licima za februar 2017, dok će privremenu novčanu naknadu za februar 2017. isplatiti nezaposlenim licima koja žive na i izvan teritorije AP Kosova i Metohije, u četvrtak 23. marta.
Sport Stara Pazova 22.03.2017.
Odbojkaši Jedinstva iz Stare Pazove sutra će u Kraljevu protiv Ribnice igrati, treću, odlučujuću utakmicu za plasman u polufinale plej-ofa u brobi za titulu prvaka Srbije. Trenutno stanje u pobedama je 1:1. Pobednik sutrašnjeg duela u polufinalu će igrati protiv Vojvodine NS Seme iz Novog Sada. U drugom polufinalu igraće Novi Pazar i Crvena Zvezda, a igraće se na tri dobijene utakmice, sreija počinje već u nedelju kada su na programu prvi mečevi. Utakmica u Kraljevu sutra će početi u 18. časova.
Info Novi Banovci 22.03.2017.
U PU Radost u naselju Banovci Dunav u toku je nedelja koja je ekološkog karaktera pa su deca uključena u niz aktivnosti vezanih za ovu temu. Kako vrtić učestvuje i u programu Za čistije i zelenije škole u Vojvodini danas su predškolsku ustanovu posetili predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine i prisustvovali otvaranju organske bašte, u čijem sejanju su učestvovali mališani. U programu je uključeno 84 škola sa teritorije Vojvodine od predškolskih ustanova do srednjih škola, a cilj njihovog obilaska je podrška ovom programu, istakla je Brankica Tabak podsekretar u Sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine. Pored sađenja bašte u okviru ekološke nedelje mališani su imali priliku i da nauče nešto više o ekologiji od takopzvanih Eko patrola iz osnovnih škola u Novim Banovcima, Belegišu i iz škole Simeon Aranicki, koje su im bile u gostima. Takođe su slikali ekološkim materijalima i napravili izložbu u vrtiću. Ekološku nedelju deca će završiti performansom na trgu u naselju Banovci Dunav, gde će pokazati kako se kvalifikuje otpad i šta se radi sa njim. U ove aktivnosti uključeni su i roditelji i lokalna zajednica.
Info Stara Pazova 22.03.2017.
Među deset osnovnih i srednjih škola i predškolskih ustanova u Srbiji koje su dobile podršku za realizaciju interkulturlnih projekata od Ekumenske humanitarne organizacije EHO našle su su i dve predškolske ustanove i jedna osnovna škola sa teritorije staropazovačke opštine. Za njihovu realizaciju opredeljeno je 330.000 dinara. Projekti na temu interkulturalnosti u staropazovačkoj opštini u naredna četiri meseca realizovaće se u oba vrtića i Osnovnoj školi „Boško Palkovljević Pinki“ u Staroj Pazovi. U novobanovačkom vrtiću „Radost“ i deca iz osetljivih društvenih grupa imaće priliku da kroz realizaciju projekta „Različiti, a divno se igramo i družimo“ saznaju šta je interkulralnost i kako deca sagledavaju različitost među sobom. U Predškolskoj ustanovi „Poleterac“ u Staroj Pazovi realizovaće se projekat „Radoznali vrtić“ u kome će se deca međusobno upoznati sa srpskom i slovačkom kulturom. „Upoznah, shvatih, razumeh“ je naziv projekta na ovu temu koji će se realizovati u jedinoj osnovnoj školi sa teritorije opštine koja realizuje interkulturalni projekat. U okviru projekta učenici će se pored srpske i slovačke, upoznati i sa romskom, ruskom i engleskom kulturom. Za realizaciju projekata Ekumenska humanitarna organizacija opredelila je po 110.000 za svaku osnovnu školu, odnosno predškolsku ustanovu sa zajedničkim ciljem da se deca međusobno prihvate, razumeju i pokrenu različite zajedničke aktivnosti u školama.
Život Stara Pazova 22.03.2017.
Humanitarna akcija “Magnet za ljubav" u cilju prikupljanja sredstava za kupovinu veoma značajnih uređaja Magnetne rezonance, prateće opreme i specijalnog inkubatora kompatibilnog sa magnetno rezonantnim uređajem, koji još uvek ne postoji u Srbiji, za Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, privukla je veliki broj organizacija, agencija, javnih ličnosti i medija. Akciju je podržao i Fudbalski savez Srbije. Fudbalska reprezentacija Srbije snimila je juče i promo spot akcije. Organizatori akcije i osnivači fondacije „Magnet za ljubav“ su kompanije MK Group i TDE Services zajedno sa Insitutom za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine. Do sa je prikupljeno više od 300 hiljada evra, a cilj je da se prikupi 750 hiljada evra. Planirano je da se akcija završi do kraja marta.
Info Vojka 21.03.2017.
U okviru rekonstrukcije centra Vojke, u toku je asfaltiranje prilaznih ulica, postavljanje bankina u njima i postavljanje nove rasvete, a centar Vojke obišli su danas Đorđe Radinović, predsednik i Milan Beara, zamenik predsednika Opštine Stara Pazova. Predsednik Radinović je za RTV Stara Pazova izjavio da lokalna vlast ispunjava obećanja, da se radovi na uređenju infrastrukture rade u kontinuitetu, a zahvaljujući stabilnom budžetu, u skladu sa planovima. Radinović je rekao da nisu osnovane tvrdnje da se u infrastrukturu ulaže pred izbore, i ilustrovao činjenicom da su prošlogodišnji izbori bili u sredini sezone asfaltiranja ulica. Inače, radovi u centru Vojke sprovode se na oko 3600 kvadrata, a biće ugrađeno oko 870 tona asfalta.
Kultura Stara Pazova 21.03.2017.
Amateri staropazovačke opštine postižu zapažene rezultate na svim nivoima takmičenjima, ali najveći problem u poslednje vreme predstavlja finansiranje, jer se ne ostvaruje plan budžeta, istakla je Anđelka Mali, predsednica Skupštine Saveza amatera. Planom za podsticaj amaterizma predviđeno je 2 miliona dinara za ovu, isto kao i za prethodnu godinu. Na sinoć održanoj sednici, usvojen je Izveštaj o radu sa Finansijskim izveštajem, kao i Plan rada sa Finasijskim planonom za ovu godinu. Ujedno je formirana komisija, koja treba da obiđe 21 članicu Saveza i preispita funkcionisanje, jer je rad pojedinih pod znakom pitanja. Takođe je formirana i tročlana komisija, koja će tražiti prijem kod predsednika Opštine Stara Pazova a do kraja juna će biti sazvana i vanredna izborna Skupština Saveza.
Sport Stara Pazova 21.03.2017.
Učenici osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki“ iz Stare Pazove koji su nastupali na finalnom turniru školskog prvenstva Srbije osvojili su treće mesto poštu su pobedili vršnjake iz Knjaževca sa 2:0 u setovima. U polufinalu mladi odbojkaši iz Stare Pazove poraženi su od Velikog Gradišta sa 2:1. Ovo je jedan od najvećih uspeha u školskom sportu koji je ostvaren u poslednjih nekoliko godina. Finalni turnir u odbojci održan je Kladovu.
Info Stara Pazova 21.03.2017.
Povodom informacije, koja je juče objavljena u određenom broju medija, o skoroj izgradnji postrojenja za skladištenje i tretman medicinskog otpada u Staroj Pazovi, opština Stara Pazova je uputila demanti koji prenosimo u celosti: „Opština Stara Pazova obaveštava javnost da do sada nije dobila zvanične detaljne informacije od kompanija, koje su istupile u javnost potpisivanjem „ugovora o osnivanju zajedničkog privrednog društva (joint venture) koje će se baviti sakupljanjem i tretmanom medicinskog, farmaceutskog i patogenog otpada u Srbiji kao i izgradnji reciklažnog centra u Staroj Pazovi“ (TANJUG). Takođe po Planu detaljne regulacije Istočne rade zone u Staroj Pazovi namenom nije predviđena mogućnost izgradnje ovakvih i sličnih objekata ili kompleksa sa tom delatnošću, osim za potrebe magacina ili hala. U skladu sa važećim zakonima Republike Srbije i važećim planskim dokumentima, naglašavamo da lokalna samouprava opštine Stara Pazova nije u mogućnosti da izda dozvole za pomenutu potrebu, uz napomenu da pomenuta kompanija još uvek nije uputila pisani zahtev za neophodne dozvole. Kompanija Sinofarm iz Beograda, jedna od potpisnica pomenutog ugovora, u Istočnoj radnoj zoni u Staroj Pazovi, ima halu u kojoj skladišti svoje proizvode namenjene medicinskoj struci.“
Život Surduk 20.03.2017.
Na humanitarnom “Zlatnom koltiću” u Surduku juče je za lečenje Stojana Radeke sakupljeno 84 hiljade dinara, a Nacionalni klaster bespilotnih letelica, koji je snimao promo film ovog mesta, uplatiće na Stojanov račun još 61 hiljadu dinara, izjavio je za RTV Stara Pazova Milorad Jeremić, predsednik Saveta Mesnezajednice Surduk. Prvo mesto u kuvanju riblje čorbe osvojila je ekipa Lovačkog društva iz ovog sela, a manifestaciji je prisustvovao i Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova sa saradnicima. Predsednik Radinović izrazio je nadu da će biti sakupljena suma neophodna za Stojanovo lečenje. Program su upotpunila udruženja žena iz Srema i nastup Garavog sokaka.
Kultura Stari Banovci 20.03.2017.
Smilja Volarov iz Starih Banovaca je stohiljadititi gledalac filma Biser Bojane i kao nagradu dobila je vikend u beogradskom hotelu Metropol. Dodela nagrade je bila u subotu nakon emitovanja ovog domaćeg kinematografskog ostvarenja, kada je deo glumačke ekipe bio da se pokloni pred publikom. Nagradu je dobitnici uručio producent i glumac Mima Karadžić, izrazivši zadovoljstvo što je nagrađena upravo gledateljka iz ove sredine, u kojoj se ovih dana uspešno nastavlja snimanje novih epizoda popularne serije Komšije, a gde je snimljen i deo filma Biser Bojane.
Sport Stara Pazova 20.03.2017.
Odbojkaši Jedinstva iz Stare Pazove i Ribnice iz Kraljeva igraće i treću utakmicu četvrt-finala za plasman u polufinale plej ofa. Ribnica je sinoć pobedila u Staraj Pazovi sa 3:2 u setovima,a prvi meč je dobilo Jedinstvo takođe sa 3:2, pa će u četvrtak u Kraljevu odlučiti ko će u polufinalu biti rival Vojvodini NS Seme iz Novog Sada koja je u dve utakmice bila bolja od Spartaka iz Ljiga.
Sport ostalo 20.03.2017.
Fudbaleri Omladinca iz Novih Banovaca igrali su nerešeno 1:1 u sedamnaestom kolu Srpske lige područje Vojvodina protiv Crvene Zvezde u Novom Sadu, Dunav je pobedio u Starim Banovcima TSC iz Bačke Topole sa 1:0, Radnički iz Nove Pazove je u ovom kolu bio slobodan. U sedamnaestom kolu Vojvođanske lige grupa Jug Jedinstvo iz Stare Pazove je izgubilo od LSK-a u Laćarku sa 2:1, Sremac je u Vojki pobedio Sofeks iz Futoga sa 2:0, a Podunavac je u Belegišu poražen od Kabela iz Novog Sada sa 3.1. Jadran je u Golubincima u sedamnaestom kolu Sremske lige pobedio Budućnost iz Salaša Noćajskog sa 1:0.
Sport Stari Banovci 20.03.2017.
Košarkaši Dunava iz Starih Banovaca poraženi su u dvadeset prvom kolu Mocart Košarkaške lige Srbije u Beogradu od ekipe OKK beograd sa 67:66. Nakon ovog poraza Dunav ima 32. boda i nalazi se na osmom mestu na tabeli. U narednom kolu Dunav će u Staroj Pazovi igrati protiv Napretka Rubin iz Kruševca.
Sport Stara Pazova 20.03.2017.
Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove plasirale su se u polufinale plej-ofa u borbi za titulu prvaka Srbije. Staropazovčanke su i u drugoj utakmici pobedili Spartak sada u Subotici sa 3:1 u setovima. Rival u polufinalu će im biti TENT iz Obrenovca koji je bio bolji u dve utakmice od Železničara iz Lajkovca, Jedinstvo će imati prednost domaćeg terena
Sport Stara Pazova 20.03.2017.
Kadetkinje Jedinstva pobednice su finalnog turnira u odbojci koji je u subotu održan u Staroj Pazovi. One su u finalu pobedile Spartak iz Subotice sa 3:0 u setovima i stekle pravo da brane titulu osvojenu prošle godine na prvenstvu Srbije. Za najbolju igračicu turnira proglašena je Milica Nikolić iz Jedinstva.
Kultura Nova Pazova 20.03.2017.
AP „Mirko Tatalović Ćira“ iz Nove Pazove izvelo je u subotu premijerno predstavu „Braćo i sestre“ Duška M. Petrovića u režiji Aleksandra Baka, koji potpisuje i scenografiju i adaptaciju teksta, savremenog srpskog pesnika i satiričara. U pitanju je satirična pastorala o aktuelnim događajima u Srbiji i o traženju puta u Evropu. Glavne uloge tumače Milan Dudić, Nenad Sladić, Antonela Bijelić, Dijana Vlainić Dragin. Ovo je prva Bakova režija u novopazovačkom pozorištu, koje već za dve nedelje očekuje gostovanje u Pivnicama na zatvaranja festivala ĐIDA a premijerno izvođenje predstave gledao je i selektor Zoltan Fridman.
Info Stara Pazova 20.03.2017.
Danas u 11 časova i 19 minuta za stanovnike na severnoj Zemljinoj polulopti počelo je proleće, dok je u isto vreme za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti počela jesen. Na dan prolećne ravnodnevnice obdanica i noć nisu jednake dužine, pa tako od danas obdanica traje 12 sati i 10 minuta, a noć 11 sati i 50 minuta, s obzirom da Zemlja poseduje atmosferu koja prividno uzdiže Sunce iznad horizonta. U noći između subote, 25. i nedelje, 26. marta počinje letnje računanje vremena.
Politika Stara Pazova 20.03.2017.
Ja sad vodim bitku protiv Vuka Jeremića i Saše Jankovića, koji su mi glavni konkurenti za drugi krug, i mislim da ću tu bitku da dobijem jer su obojica veoma kompromitovani, rekao je juce u Staroj Pazovi lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, obraćajući se članovima i simpatizerima stranke i dodao da ga u drugom krugu očekuje politički dvoboj sa Aleksandrom Vučićem. Šešelj je naglasio da je ova kampanja veoma skromna što se tiče izdvajanja materijalnih resursa. Za kraj kampanje, lider Radikala je najavio četiri velika mitinga u Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu, a u njegovoj pratnji bili su funkcioneri Srpske radikalne stranke: Nemanja Šarović, Vjerica Radeta i Vojislav Kolačanin i Srđo Komazec, predsednik Opštinskog odbora stranke.
Politika Stara Pazova 20.03.2017.
Staru Pazovu danas je posetio i predsednički kandidat Saša Janković koji predstavlja Grupu građana „Za Srbiju bez straha“. Janković je ispred Slovačke evangeličke crkve razgovoarao sa građanima kojima je predstavio svoj program. Podršku predsedničkom kandidatu koji se na glasačkom listiću predstavlja pod rednim broj 1 pružio je i glumac Predrag Ejdus koji je zajedno sa njim uputio poruku građanima da izađu na izbore jer se radi o budućnosti svakog pojedinca.
Info Stara Pazova 20.03.2017.
Regionalni Centar za hemodijalizu Doma zdravlja „Dr Jovan Jovanović Zmaj„ u Staroj Pazovi otvoren je pre 5 godina i zbrinjava bubrežne bolesnike iz dve opštine – Stara Pazova i Inđija. Centar ima 12 kreveta u kome se dijalizira 42 pacijenta. Kapaciteti su maksimalno iskorišćeni, a broj bubrežnih bolesnika raste i postoji potreba za proširenjem, što je u skorijoj budućnosti i u planu, rekao je danas na obilasku centra povodom jubileja dr Aleksandar Omerović, direktor pazovačkog doma zdravlja. Trenutno se pacijenti dijaliziraju u dve smene, veći centar bi omogućio uvođenje i treće, a u planu je da se poveća i broj lekara. Sada rade troje lekara, potrebe postojećeg centra su za još jednim, što bi u skorije vreme trebalo i da se realizuje, jer je dvoje lekara na specijalizaciji interne medicine.
Sport Stara Pazova 20.03.2017.
Na državnom prvenstvu u streljaštvu, održanom u Kraljevu, Streljačka družina Jedinstvo Stara Pazova osvojila je bronzanu medalju u seniorskoj ekipnoj konkurenciji, dok se bronzom takođe okitila i Marija Malić juniorka SD Jedinstvo. Ekipu koja je ukupno upucala 1233 kruga činile su Marija Kolarević, Tijana Kolarik i Marija Malić. U pojedinačnoj konkureniciji seniorki, u finale se plasirala Marija Kolarević, koja je zauzela šesto mesto, a Momčilo Adamović je bio sedmi kod juniora.
Sport Stara Pazova 17.03.2017.
Povodom 130 godina streljaštva u Srbiji, u Kraljevu se organizuje državno prvenstvo vazdušnim oružjem. Juniori I seniori streljačke družine „Jedinstvo“ Stara Pazova, takmičiće se u subotu, odnosno nedelju. Ekipu juniorki koje će predstavljati SD „Jedinstvo“, predvode Marija Kolarević, Marija Malić i Aleksandra Havran, kao i junior Momčilo Adamović. Juniori će pucati u subotu, ali i u nedelju jer imaju pravo da se takmiče i u seniorskoj konkurenciji. Nedelja je rezervisana za Martu Bireš, Tijanu Kolarik i Stefana Aleksandrovskog, a prema najavam organizatora na prvenstvu će pucati i devet strelaca koji su predstavljali Srbiju na OI u Riu de Žaneiru.
Život Surduk 17.03.2017.
U nedelju će u Surduku ispred lovačkog doma biti održana tradicionalna manifestacija „Zlatni kotlić 2017.“ Takmičenje počinje u 12.00 časova, kotizacija po ekipi je hiljadu dinara, a u okviru manifestacije nastupiće i grupa Garavi sokak. Ovo je četrnaesta godina kako Mesna zajednica organizuje takmičenje u kuvanju riblje čorbe, a ove godine čitav prihod biće uplaćen za lečenje Stojana Radeke iz Stare Pazove. Za vreme takmičenja biće sniman promo film mesta Surduk, a produkcijska kuća koja snima film se takođe odrekla troškova snimanja u korist Stojanovog lečenja, rekao je za RTV Stara Pazova, Milorad Jeremić, predsednik Saveta Mesne zajednice Surduk.
Info Golubinci 17.03.2017.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi su, prilikom pretresa kuće u Golubincima pronašli i oduzeli različite vrste pesticida u nelegalnom posedu, čija prodaja nije dozvoljena fizičkim licima. Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena trgovina, protiv 28-godišnjeg muškarca biće podneta krivična prijava, nadležnom tužilaštvu. Kako nezvanično saznaje RTV Stara Pazova, osumnjičeni je na internetu oglašavao prodaju pomenutih pesticida čiji je promet zabranjen zbog štetnosti.
Info Stara Pazova 17.03.2017.
Ovih dana je u staropazovačkom ataru počela setva šećerne repe. Prema planu od ukupnih površina ovom poljoprivrednom kulturom bi trebalo ove godine da bude zasejano oko 10 odsto, ili oko 3000 hektara. A Akcionarskom društvu Napredak sa setvom su počeli juče, a pojedini individualni poljoprivredni proizvođači su ušli u njive prekjuče. Vreme za setvu je idealno, ocenjuje Vladimir Mužević agronom, jer u setvenom sloju zemljišta temperatura iznosi od 14 do 15 stepeni. Setva ove kulture bi trebalo da bude završena u naredni 5 dana a po oceni stručnjaka, kiša bi dobrodošla, jer se površinski sloj zemljišta, jako brzo isušuje, što ne bi bilo dobro za klijanje semena.
Info Stara Pazova 17.03.2017.
Za nešto više od deset dana u staropazovačkim osnovnim školama počinje testiranje budućih đaka prvaka. Prema Zakonu o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja u prvi razred upisuje se svako dete koje do početka školske godine ima najmanje šest i po, a najviše sedam i po godina. Sve predškolce rođene u periodu od 1. marta 2010. do kraja februara 2011. godine za nekoliko dana očekuje testiranje za upis u prvi razred koje obuhvata proveru spremnosti deteta koju vrši psiholog škole. Utvrđivanje zrelosti deteta za polazak u školu vrši pedagog ili psiholog koji prilikom testiranja prvo razgovaraju sa droditeljima dece, nakon čega sledi sprovođenje samog testiranja deteta, a nakon obavljenog testa roditelj odmah dobija povratnu informaciju. Cilj testiranja je bolje upoznavanje sa detetom kako bi se utvrdio najbolji način za rad i postizanje optimalno mogućih rezultata čime se dobija opšta slika generacije i nivo psihofizičkog razvoja sve dece.
Sport Stara Pazova 17.03.2017.
U sedamnaestom kolu Srpske lige područje Vojvodina fudbaleri Omladinca iz Novih Banovaca sutra će se sastati u Novom Sadu sa Crvenom Zvezdom. Dunav će u nedelju u Starim Banovcima dočekati TSC iz Bačke Topole, a Radnički iz Nove Pazove je u ovom kolu slobodan. U sedamnaestom kolu Vojvođanske lige grupa Jug u nedelju, Jedinstvo iz Stare Pazove će igrati u Laćarku protiv LSK-a, Sremac će u Vojki dočekati Sofeks iz Futoga, a Podunavac će u Belegišu biti domaćin Kabelu iz Novog Sada. Jadran će u nedelju u Golubincima u sedamnaestom kolu Sremske lige igrati protiv Budućnosti iz Salaša Noćajskog. Sve utakmice će početi u 14.30 časova.
Sport Stara Pazova 17.03.2017.
Odbojkaši Jedinstva iz Stare Pazove pobedili su u prvoj utakmici četvrt-finala plej ofa Ribnicu u Kraljevu sa 3:2 u setovima. U ostalim mečevima Crvena Zvezda je u Beogradu savladala Radnički iz Kragujevca sa 3:1, Vojvodina NS Seme je bila bolja od Spartaka iz Ljiga i pobedila u Novom Sadu sa 3:1, a Novi Pazar je kod kuće pobedio Niš sa 3:1. Druga utakmica u Staroj Pazovi između Jedinstva i Ribnice igraće se u nedelju u hali u ulici Branka Radičevića i počeće u 19. časova, a u nedelju će s eigrati i preostala tri meča. U polufinale će ekipa koja prva zabeleži dve pobede, a eventulano treći meč igraće se 23. marta.
Info Stara Pazova 16.03.2017.
Problem divljih deponija nije zaobišao ni opštinu Stara Pazova. Tokom ove nedelje na teritoriji opštine započela je akcija čišćenja divljih deponija. Radnici Javno komunalnog preduzeća „Čistoća“ su na terenu i tokom ove nedelje uklonjen je veliki broj divljih deponija koje iznova niču ili se pojavaljuju nove. Neodgovornim ponašanjem pojedinaca, njihovom nebrigom i nemarnošću stalno niču nove divlje deponije čime se širi neprijatan miris i nadasve ugrožava životna sredina i bezbednost samih građana. Iako divlje deponije nisu u nadležnosti JKP „Čistoća“, s obzirom da radnici ovog preduzeća po nalogu Komunalne inspekcije vrše njihovo uklanjanje, u planu je postavljanje video nadzora na mestima gde se najčešće pojavljuju divlje deponije što će doprineti suzbijanju ovog problema, smatra direktor JKP „Čistoća“ Jovica Gagrica. Najkritičnije tačke su prema Vojki u Golubincima, kao i na potezu između Stare Pazove i Starih Banovaca. Tokom ove nedelje očišćeni su hangari u Novoj Pazovi i kompletan putni pojas između Stare i Nove Pazove, kao i jedan deo puta od Stare Pazove ka Vojki. Takođe, uklonjeno je čak 7 diljih deponija na potezu Nova Pazova- Stari Banovci. Istovremeno, uklanja se i otpad koji je tokom zime bio zatrpan snegom, dodaje Gagrica. Svi građani koji primete neodgovorno i nedolično ponašanja pojedinaca koji doprinose stvaranju divljih deponija neophodno da je fotografišu iste i prijave ih JKP „Čistoća“ ili komunalnoj inspekciji.
Ekonomija Stara Pazova 16.03.2017.
Akcionarsko društvo za osiguranje DDOR Novi Sad i Zadružni Savez Vojvodine organizovali su sastanak na kome su predstavljena dostupna sredstva za podsticanje razvoja poljoprivrede, kao i prezentacija na temu “Tehnologija prilagođena klimatskim promenama, udruživanje proizvođača i osiguranje zasada, garant uspeha u voćarskoj proizvodnji”, a bilo je reči i o informacionim tehnologijama na putu ka održivoj poljoprivredi. S obzirom da ovo nije prvi put da se ovakvi skupovi organizuju u opštini Stara Pazova, predstavnici staropazovačke lokalne samouprave ističu da je ovakav vid razmene iskustava i upućivanje u mogućnost korišćenja sredstva u poljoprivrede značajan. Razvojni fond Vojvodine predstavio je svoja 3 konkursa koja se tiču kreditiranja registrovanih poljoprivrednih gazdinstava od kojih su 2 za dugoročno, a jedan za kratkoročno kreditiranje.
Info Stara Pazova 16.03.2017.
U martu kada počinje pčelarska sezona, pčelari vrše prvi pregled košnica, pri čemu se se utvrđuje jačina svakog društva, kvalitet i količina legla, zdravstveno stanje pčela i legla. Dušan Vasiljević, pčelar iz Vojke kaže da je pretrpeo velike gubitke, jer mu je usled jake zime, uginulo 25 od 85 košnica, dok je Branislav Rankov zadovoljan, jer ima samo oko 7 odsto gubitaka. U toku zime bilo je potrebno prihranjivanje, jer nije bilo dovoljno hrane a sada se već polako aktivnost društava sve više povećava i kod slabih društava matice već počinju da polažu jaja. Čim se steknu vremenski uslovi, i noćna temperatura dostigne 15 stepeni, košnice će se seliti na prvu ispašu, jer šuma je sada bogata kažu ovi iskusni pčelari, zadovoljni prošlogodišnjom količinom pčelinjih proizvoda, jer im je do prvog ovogodišnjeg, ostalo dovoljno meda iz prethodne sezone.
Info Stara Pazova 16.03.2017.
U akciju prukpljanja novčane pomoći za lečenje petogodišnjeg Stojana Radeke iz Stare Pazove koji se bori sa mijeloblastičnom leukemijom uključili su se i zaposleni u Predškolskoj ustanovi „Poletarac“, kao i deca koja pohađaju ovaj vrtić. Prethodnih meseci u ovoj ustanovi organizovane su dečije predstave i niz aktivnosti, a prema rečima direktorke pomenutog vrtića Milice Blešić, u akcijama je prikupljeno preko 3.000 evra.
Info Nova Pazova 16.03.2017.
Kako bi se unapredila nastava informatike i u Osnovnu školu Rastko Nemanjić Sveti Sava u Novoj Pazovi stigli su roboti, u okviru akcije “Bitka za znanje” koju je organizovala Fondacija B92. Roboti deluju kao igračke, ali oni će doprineti da se učenici na jedan interesantan način, a ipak kroz programski režim rada upute u programiranje i ujedno povežu informatička sa tehničkim znanjem. Ova akcija se sprovodi na teritoriji cele Srbije, a u staropazovačkoj opštini robote su za sada dobile Osnovna škola “Simeon Aranicki” u Staroj Pazovi i “Vera Miščević” u Belegišu. Cilj je da se sve osnovne škole opreme sa po pet robota. Fondacija B92 organizovaće i takmičenje, revijalnog karaktera za sve zainteresovane učenike.
Sport Stara Pazova 16.03.2017.
Odbojkašice Jedinstva pobedile su u Staroj Pazovi u prvoj utakmici četvrt-finala plej ofa Spartak iz Subotice sa 3:0 u setovima. U druge dve utakmice četvrt-finala takođe su bile uspešne domaće ekipe. Crvena Zvezda je u Beogradu savladala MD Zrenjanin sa 3:1, a TENT u Obrenovcu Železničar iz Lajkovca takođe sa 3:1. Utakmica između Vizure i Dinama iz Pančeva će se igrati u nedelju, kada i drugi meč u Subotici u kome će se sastati Spartak i Jedinstvo. U polufinale plej-ofa će ekipa koja prva ostvari dve pobede.
Info Stara Pazova 16.03.2017.
Samo 10 dana nakon premijere, ansambl Dramske sekcije OŠ “Heroj Janko Čmelik“ iz Stare Pazove otputovao je na gostovanje u Slovačkoj republici. Prvu reprizu predstave „Deca iz Pavlove ulice“ izveo je tako na „Kubinskim pozorišnin danima“. Ovaj festival, koji se održava u mestu Donji Kubin ima 35.godišnju tradiciju. Za dva dana trajanja biće izvedeno devet predstava. Pazovačko pozorište nastupilo je danas i ovo je jedini ansambl iz inostranstva na ovom festivalu, koji predstavlja krunu pozorišne sezone u regionu Orava u Slovačkoj.
Info Stara Pazova 16.03.2017.
Vlada Srbije proglasila je 2017.i 2018. Godinama borbe protiv sive ekonomije, a nagradna igra "Uzmi račun i pobedi" je jedna od 68 podsticajnih mera. Prošle subote su izvučene prve nagrade, sledeće izvlačenje je u subotu, 18. marta. Nagradna igra traje do 30. marta, poslednje izvlačenje će biti 31.marta. Paralelno sa nagradnom igrom organizuje se takmičenje opština i gradova u broju prikupljenih fiskalnih računa i slipova. Račune treba slati isključivo u brendiranim kovertama i ne treba mešati fiskalne račune i slipove. Svaki račun mora biti veći od 100 dinara. Do sada je za nagradu igru „Uzmi račun i pobedi“ poslato je blizu pet miliona koverata, rekla je za RTV Stara Pazova Ana Brnabić , ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu i najavila još jedan krug nagradne igre.
Info Stara Pazova 15.03.2017.
Policijska stanica u Staroj Pazovi je jedna od retkih u Srbiji koja je za komunikaciju sa građanima, pored telefona ili šaltera, prošle godine registrovala i e-mail adresu: policijastpazova@gmail.com. Iako sada građani mogu i elektronskom poštom poslati policiji neku informaciju ili postaviti pitanje, ipak i dalje se više opredeljuju za telefon ili dolazak u policijsku stanicu, kaže Dragan Vranješ, zamenik komandira Policjske ispostave Stara Pazova. U vreme kada skoro svako ima mobilni telefon sa kamerom, i kada policiji može biti dragocena brza multimedijalna informacija o nekom sumnjivom ponašanju ili događaju, trebalo bi zapamtiti adresu elektronske pošte policije. Od ranije na raspolaganju su brojevi telefona: 192, zatim, 022 311 310, 310 009, 322 410 i 323 227.
Info Stara Pazova 15.03.2017.
Iako je praksa u većini srednjih stručnih škola izgubila smisao, učenici Ekonomsko trgovinske škole „Vuk Karadžić“ u Staroj Pazovi koji pohađaju smer trgovac i pored toga što imaju obaveznu praktičnu nastavu imaju potrebu da se dodatno edukuju i steknu znanje i veštine kada je u pitanju profil za koji se obrazuju. Pre tri godine pri ovoj školi oformljen je Kabinet za izvođenje praktične nastave u kome svakodnevno budući trgovci imaju priliku da se dodatno edukuju i spreme za posao. Iako je posao trgovca uglavnom prisutan kod ženskog pola, sve više je dečaka koji žele da se bave ovim poslom, ističu profesori stručnih predmeta trudeći se da iznedre kvalitetne trgovce koji će odmah nakon stečene diplome naći zaposlenje. U ovoj školi trenutno se obrazuje oko 100 budućih trgovaca koji uoči obavljanja obavezne praktične nastave u prodavnicama, stečeno znanje primenjuju u Kabinetu za izvođenje praktične nastave zahvaljujući, između ostalog i nemačkoj organizacija za tehničku saradnju GIZ koja je obezbedila opremu za kabinet.
Info Stara Pazova 15.03.2017.
Predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i projekat "Za čistije i zelenije škole Vojvodine", posetili su juče Osnovnu školu “Simeon Aranicki” u Staroj Pazovi, kako bi se uverili u ekološke aktivnosti koje škola sprovodi. Škola Aranicki jedina je u Sremu, koja ima status Eko škole i na projektu “Za čistije i zelenije škole Vojvodine”, na kome je tri puta bila pobednik, ove školske godine učestvuje šesti put. Projekat “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini” Sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine otpočeo je pre osam godina, sa ciljem podizanja ekološke svesti od malih nogu, kako bi deca shvatila koliko je priroda značajna za sve nas i koliki je uticaj svakog pojedinca na očuvanje zdrave okoline. Pošto je juče obeležen Svetski dan reka, učenici su pripremili razne radionice o velikom značaju voda i njihovoj nemerljivoj vrednosti, ali i značaju reka uopšte.
Info Stara Pazova 15.03.2017.
Osamdesetčetvrto poselo Feniks i prijatelji donelo je sinoć u Klubu za dnevni boravak u staropazovačkom parku promociju zbirke pesama i pripovedaka pod nazivom „Vasrksla pesma“ autora Zdravka Knežića. U pitanju je njegova druga knjiga, u kojoj se prožimaju život i duhovnost. O knjizi su govorili profesori književnosti Božidar Bata Tomić i Sava Đurđević, gost večeri je bila mlada pesnikinja iz Popinaca Kristina Arsenijević, ali su članovi Feniksa takođe spremili lepe stihove za goste i sve posetioce ovog tradicionalnog druženja. Knjiga „Vaskrsla pesma“ se mogla kupiti uz autorov potpis a sva sredstva prikupljena od prodaje i dobrovoljnih priloga na poselu biće uplaćena na račun porodice Radeka iz Stare Pazove. Od prodaje knjge prikupljeno je 12.300 dinara, od dobrovoljnih 7.330 dinara. Društvo Feniks je i na prethodna dva posela skupljalo sredstva za Stojana i ukupno je prikupljeno 35.690 dinara i 40 evra. Sledeće Feniksovo poselo je najavljeno za vaskršnji utorak.
Život Stara Pazova 14.03.2017.
U staropazovačkoj opštini česti su razvodi građanskih, ali i brakova koji su zaključeni pred Bogom. Procedura za razvod građanskog braka propisana je zakonom, dok se procedura razvoda crkvenih brakova razlikuje u zavisnosti od eparhije. Postupak razvoda braka se može pokrenuti na dva načina: tužbom koju podnosi jedan od bračnih drugova i sporazumnim razvodom koji predstavlja najbrži i najefikasniji način rešavanja problema razvoda. Gotovo je isti broj supružnika koji se odluče da brak zaključen u crkvi razvedu. Podaci Osnovnog suda u Staroj Pazovi pokazuju da su u 2016. godini na teritoriji staropazovačke opštine razvedena 122 građanska braka, dok je u Eparhiji sremskoj razvedeno 118 brakova.
Život Stara Pazova 14.03.2017.
OŠ “Simeon Aranicki” u Staroj Pazovi organizovala je danas u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija i fondacijom Tijane Jurić, za učenike 7.i 8.razreda tribinu o bezbednoj upotrebi interneta "Bezbednost na internetu - bezbednost u životu". Edukacija i zdravi porodični odnosi su ključ prevencije i zaustavljanja internet nasilja, koje se dešava svakodnevno, nekad s vrlo teškim posledicama, kaže Igor Jurić, osnivač Fondacije “Tijana Jurić” i otac devojčice koju je 2014. godine oteo i ubio Dragan Đurić, mesar iz Surčina koji je zbog tog zločina dobio 40 godina robije. Fondacija je pripremila Predlog izmena zakona kojim bi bilo omogućeno da se ubicama dece odredi doživotna robija, koji će Skupštini će biti dostavljen nakon izbora. Na tribini su prikazani filmovi, rađeni po istinitim pričama, koji govore o temama nasilja, internet nasilju i trgovini ljudima. Ovom prilikom dodeljena je nagrada učenici Ljubici Ognjenović, najboljoj u Srbiji u kvizu Šta znam o bezbednosti na interentu, koji je realizovala fondacija Tijana Jurić.
Život Stari Banovci 14.03.2017.
Iako reke predstavljaju neprocenjivo prirodno bogatstvo, one su iz dana u dan sve zagađenije, a danas se obeležava svetski dan reka kako bi se javnosti skrenula pažnja na veliki značaj voda i podigla svest o potrebi njihovog očuvanja. Pored toga što se reke zagađuju od otpada iz industrijskih postrojenja i kanalizacije, u njima ima mnogo plastičnih flaša, guma, bele tehnike i drugog đubreta koje ne može da se razgradi prirodnim putem, a koje građani umesto u kante i mesta predviđena za odlaganje otpada bacaju u reke, rekao je Marko Prodanović, predsednik Kluba ekstremnih sportava “Pustolov” u Starim Banovcima. Bez obzira što staropazovačka “Čistoća” redovno odnosi smeće i što se obala pred sezonu u Podunavlju čisti i uređuje, još uvek ima građana koji svoj otpad bacaju u Dunav. Kako danas, tako i svakog dana treba biti svestan velikog značaja reka i sa odgovornošću se odnositi prema njima, što znači da ih treba čuvati, a ne zagađivati.
Sport Stara Pazova 14.03.2017.
Staropazovčanin Dušan Lajović plasirao se u osminu finala Mastersa u Indijan Velsu, pošto je savladao Kanađanina Vaseka Pospišila 6:7(4:7, 6:3, 7:5. Duel je trajao dva i po sata, a Lajović je u finišu trećeg seta spasao i jednu meč loptu protiv Kanađanina koji je u prethodnom meču eliminisao svetskog broja 1 Endija Mareja. Lajoviću je ovo najveći uspeh u karijeri na Mastersima, za mesto u četvrtfinalu boriće se protiv Španca Pabla Karenja Buste.
Sport Stara Pazova 14.03.2017.
Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove sutra će na svom parketu igrati prvu utakmicu četvrt - finala plej ofa za titulu prvaka Srbije, a protivnik će im biti Spartak iz Subotice. Utakmica će se igrati u hali u ulici Branka Radičevića i počeće u 19.00 časova. U ostalim utakmica sastaće se u Beogradu Crvena Zvezda i MD Zrenjanin, Vizura će biti domaćin Dinamu iz Pančeva, a TENT u Obrenovcu Železničaru iz Lajkovca. U polufinale će ekipa koja prva zabeleži dve pobede. Revanš mečevi su 18. marta.
Sport Novi Banovci 13.03.2017.
U derbiju šesnaestog kola Srpske lige područje Vojvodina fudbaleri Omladinca pobedili su u Novim Banovcima Bratstvo 1946 iz Prigrevice sa 2:0, Radnički iz Nove Pazove je savladao Crvenu Zvezdu u Novom Sadu sa 2:1, a Dunav iz Starih Banovaca je izgubio od Radničkog u Zrenjaninu sa 3:1. U šesnaestom kolu Vojvođanske lige grupa Jug, Jedinstvo je u Staroj Pazovi pobedilo Veternik sa 3:0, Podunavac je u Belegišu savladao Indeks iz Novog Sada sa 3:1, a Sremac iz Vojke je poražen od Mladosti u Bačkom Jarku sa 3:2. Utakmica šesnaestog kola Sremske lige u Klenku između Borca i Jadrana iz Golubinaca završena je 0:0.
Info Stara Pazova 13.03.2017.
Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove u poslednjem, osamnaestom, kolu Superlige pobedile su u Užicu Jedinstvo sa 3:1 u setovima i ligaški deo prvenstva završile na rpvom mestu, sa 16. poebda i 50. bodova. U osamnaestom kolu Prve lige odbojkašice Omladinca izgubile su u Novim Banovcima od ekipe Takovo Zvezda Helios iz Gornjeg Milanovca sa 3:0 u setovima.
Sport Stara Pazova 13.03.2017.
U dvadesetom kolu Mocart Košarkaške lige Srbije Dunav iz Starih Banovaca poražen je u Staroj Pazovi od Spartaka iz Subotice sa 85:79. Posle ovog kola Dunav ima 31. bod i nalazi se na šestom mestu na tabeli, a u narednom kolu će igrati u Beogradu protiv ekipe OKK Beograd.
Info Stara Pazova 13.03.2017.
Sinoć je u Domu kulture u Surduku održano još jedno humanitarno veče za bolesnog dečaka Stojana Radeku iz Stare Pazove, na kome je prikupljeno 42 000 dinara. U prepunoj sali, bogat kulturno umetnički program izveli su, KUD „Branko Marković” sa različitim koreografijama i Amatersko dramsko pozorište „Pepo Krsto“ sa predstavom „Dom za vešanje”. Učitelj Dušan Radojčić, režiser ove pozorišne predstave, ujedno i organizator ove humanitarne akcije, istakao je, da je ovo drugi put da nastupaju za Stojana, nedavno su bili u Vojki, a želja im je da pomognu u prikupljanju novca za petogodišnjeg dečaka koji boluje od leukemije i kome je potrebna transplantacija koštane srži u Nemačkoj, koja košta 30 0000 evra. Stojanov donor biće njegov dvogodišnji brat Veljko.
Info Stara Pazova 13.03.2017.
Jutros između 5.00 i 5 sati i 30 minuta za sada, pod nerazjašnjenim okolnostima izgoreo je ugostiteljski objekat u Staroj Pazovi u Karađrđevoj ulici, poznat pod nazivom 'Blonde dancing bar'. Istraga o uzrocima požara je u toku. Kako RTV Stara Pazova nezvanično saznaje, u požaru nije bilo povređenih.
Politika Stara Pazova 11.03.2017.
U Novoj Pazovi danas je održan skup podrške predsedničkom kandidatu Aleksandru Vučiću koji je organizovalo Udruženje Krajišnika u Srbiji. Sa skupa je upućena poruka da su izbori koji predstoje 2. aprila veoma važni za budućnost Srbije da od rezultata zavisi da li će Srbija nastaviti da jača, ili ne. „Aleksandar Vučić je čovek koji je dao nadu Srbiji i Krajišnicima“, „Vučić je političar koji razmišlja o ekonomiji, proizvodnji i razvoju“, neke su od poruka koje su se čule na skupu koji je blagoslovio protojerej Srđan Đurđević. Mile Bosnić, predsednik Udruženja Krajišnika je podsetio da je Vučić dao nadu Krajišnicima i najavio završni skup podrške 26. marta u Novom Sadu. Aleksandra Maletić, poslanica u Skupštini Srbije pozivajući Krajišnike da podrže Vučića istakla da je on veliki državnik koji je uspeo da održi veze sa Srbijom Srba gde god da žive, a Damir Zobenica, podpredsednik Izvršnog odbora SNS za Vojvodinu i podpredsednik Skupštine Vojvodine je podržao objedinjavanje Krajiških udruženja radi bolje saradnje sa državom, i istakao značajnu ulogu Đorđa Radinovića, predsednika staropazovačke opštine u održavanju veza Srba iz dijaspore, sa Srbijom. Pozivajući Krajišnike da podrže Aleksandra Vučića, predsednik Opštine Stara Pazova je ukazao na ozbiljnost predstojećih izbora, a Marko Đurić, podpredsednik SNS i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je u izjavi za RTV Stara Pazova naglasio da se u Pazovi videlo da Krajišnici cene kako se Vučić odnosi prema njima i svima koji su proterani sa svojih ognjišta.
Info Stara Pazova 11.03.2017.
U ponedeljak u 11.15 sati u velikoj sali “bele zgrade“ biće održano predavanje na temu borbe protiv bolesti zavisnosti – narkomanije. Predavanje organizuje Crveni krst Stara Pazova, a predavači će biti dr Aleksandar Omerović, direktor doma zdravlja u Staroj Pazovi i Goran Vranješ, zamenik komandira Policijske ispostave Stara Pazova. Ciljna grupa su učenici prvog i drugog razreda gimnazije, a ovakvim predavanjima Crveni krst planira da obuhvati sve tri staropazovačke srednje škole.
Kultura Stara Pazova 11.03.2017.
Komedija o savremenom životu, o prevari i laži, o potrebi za promenom i aktuelnim događajima u društvu, Svlačenje po tekstu i u režiji Mirjane Bobić Mojsilović, izazvala je sinoć buru aplauza u pozorišnoj Sali u Staroj Pazovi. U pitanju je duodrama u kojoj igraju Katarina Žutić i Jelica Sretenović. Poznate glumice kažu da ih je tekst oslovio na prvo čitanje, da su našle zajednički jezik sa autorkom i rediteljkom i da uživaju pri svakom izvođenju, a Svlačenje su igrale već sto puta. Mirjana Bobić Mojsilović je pre predstave predstavila svoju prvu zbirku poezije "Obećao si m"i, koja sadrži dvanaest pesama o ljubavi, stvaranju, sumnji a koju su posetioci mogli i da kupe uz autorkin potpis.
Sport Stara Pazova 11.03.2017.
Vladimir Klasan, internacionalni majstor iz Inđije, je novi prvak Opštine Stara Pazova u šahu. On je titulu osvojio na prvenstvu koje je juče zavšreno u Staroj Pazovi jer je u sedam kola osvojio šest i po poena, drugi je bio Milan Skoko sa pet i po poena, po četiri i po osvojili su: Miloš Stanković, Ivković i Vuković, dok je Vukašin Grčić sakupio četiri poena i oni su dobili novčane nagrade, koje je obezbedila Opština Stara Pazova. Na prvenstvu je učestvovalo 20. šahista, igrao se švajcarski sistem, sedam kola.
Život Stara Pazova 10.03.2017.
U humanitarne akcije za Stojana Radeku uključili su se i ugostiteljski objekti. Kiosk brze hrane Food & Food na Slovenskom trgu u Staroj Pazovi danas je organizovao akciju „Jedemo za Stojana“. Celokupan dnevni pazar biće uplaćen na račun porodice Radeka. Svako ko je danas kupio sendvič ili nešto drugo u ovom kiosku brze hrane napravio je zajedno sa Stojanom jedan korak ka njegovom ozdravljenju. Pored kioska je i kutija za dobrovoljne priloge, tako da spram svojih mogućnosti i prolaznici mogu da pomognu ovom dečaku.
U nedelju 12.marta u Domu kulture u Surduku biće odrzan kulturno-umetnički program, u okviru kog će učestvovati članovi KUD Branko Marković i Amatersko dramsko pozorište Pepo Krsto sa predstavom Dom za vešanje. Humanitarno veče u Surduku počeće u 19 časova a cena ulaznice je 100 dinara.
Info Stara Pazova 10.03.2017.
12. Sajam obrazovanja „Putokazi“ u Novom Sadu, koji je trajao od 06.03. do 08.03.2017. posetili su i maturanti iz staropazovačke Gimnazije i Ekonomsko trgovinske škole zajedno sa profesorima i odeljenjskim starešinama. Na Sajmu su izlagale mnoge visokoškolske ustanove iz Novog Sada, Pančeva, Beograda, Sombora i drugih gradova. Pored ponuda visokoškolskih ustanova održan je i sastanak predstavnika učeničkih paralamenata iz škola u Vojvodini. U vreme trajanja Sajma organizovane su i stručne tribine za nastavnike, a jedna od njih je bila i o novim metodama nastave srpskog jezika i književnosti. Takođe, su se predstavile i škole u kojima je zaživeo ogledni model dualnog obrazovanja. Autobuski prevoz učenika i profesora do Novog Sada i posetu Sajmu je finansirao Pokrajnski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice.
Kultura Stara Pazova 10.03.2017.
Dramska sekcija OŠ Heroj Janko Čmelik izvela je sinoć u staropazovačkoj biblioteci „Dositej Obradović“ komediju Branislava Nušića „Kirija“, koju je sa učenicima spremio Sava Đurđević, prefesor srpskog jezika. Premijerno izvođenje je bilo za školsku slavu, a sinoć je predstava bila deo književne večeri posvećene ovom velikom srpskom komediografu. Profesor Đurđević je održao predavaje o Nušićevim likovima, naglašavajući da je on za svoje komade tražio likove u malim sredinama, da je njegov lajt motiv bio Šta bi oni hteli a šta zapravo jesu i da je najveći majstor negativnih likova. Nušićeva dela su uvek aktuelna, sastavni su deo obaveznog školskog štiva u petom i šestom razredu a učenici vole da glume, što su potvrdili i svojim sinoćnjim nastupom.
Sport Stara Pazova 10.03.2017.
Košarkaši Dunava iz Starih Banovaca sutra će u Staroj Pazovi u derbiju dvadesetog kola Mocart Košarkaške lige Srbije dočekati ekipu Spartaka iz Subotice. Dunav se nalazi na šestom mestu na tabeli sa 30 bodova. Utakmica između Dunava i Spartaka će se igrati u hali „Park“ u Staroj Pazovi i počeće u 20 časova.
Sport Stara Pazova 10.03.2017.
U osamnaestom, poslednjem, kolu Superlige odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove će se sutra u Užicu sastati sa ekipom Jedinstva. Staropazovčanke su odavno obezbedile prvo mesto pred start u plej-ofu, a ekipa iz Užica bez obzira na ishod ove utakmice prelazi u niži rang. U osamnaestom kolu Prve lige odbojkašice Omladinca će u nedelju u Novim Banovcima igrati protiv ekipe Takovo Zvezda Helios iz Gornjeg Milanovca. Utakmica će se igrati u hali osnovne škole „Nikola Tesla“ i počeće u 17 časova.
Sport Stara Pazova 10.03.2017.
Posle skoro četiri meseca pauze nastavlja se fudbalska sezona za klubove iz staropazovačke opštine. U derbiju šesnaestog kola Srpske lige područje Vojvodina fudbaleri Omladinca će u Novim Banovcima sutra dočekati Bratstvo 1946 iz Prigrevice, Radnički iz Nove Pazove će igrati sa Crvenom Zvezdom u Novom Sadu, a Dunav iz Starih Banovaca će biti gost Radničkog u Zrenjaninu. U šesnaestom kolu Vojvođanske lige grupa Jug, Jedinstvo će sutra u Staroj Pazovi dočekati Veternik, Sremac iz Vojke će igrati u Bačkom Jarku protiv Mladosti, a Podunavac će se u nedelju u Belegišu sastati sa Indeksom iz Novog Sada. U prvom kolu prolećnog dela prvenstva Sremske lige Jadran iz Golubinaca će u nedelju igrati sa Borcem u Klenku. Sve utakmice će početi u 14.30 časova.
Sport Stara Pazova 10.03.2017.
Teniser iz Stare Pazove Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo Mastersa u Indijan Velsu, pošto je rano jutros savladao mladog Amerikanca Fransesa Tijafoa 6:3, 6:3. Meč je trajao 78 minuta, a Lajoviću, koji je u glavni žreb stigao iz kvalifikacija, ovo je prvi put u karijeri da uđe u drugo kolo Indijan Velsa. Naredni rival biće mu Španac Felisijano Lopez, od koga je izgubio oba prethodna duela. Turnir u Indijan Velsu igra se za ukupni nagradni fond od 6.993.450 dolara.
Sport Stara Pazova 10.03.2017.
Srpski strelac Damir Mikec osvojio je srebrnu medalju u gađanju vazdušnim pištoljem na Evropskom prvenstvu u Mariboru, dok je reprezentacija Srbija u toj disciplini osvojila bronzanu medalju. Mikec je u finalu ostvario rezultat od 241,4 krugova, što je za 0,2 lošiji rezultat od prvaka Kristijana Rajca iz Nemačke, koji je postavio i svetski rekord. Srbija je u finalu ostvarila rezultat od 1.727 bodova, jedan manje od drugoplasirane Ukrajine, a sedam manje od prvaka Evrope Rusije.
Sport Stara Pazova 09.03.2017.
Juniorska reprezentacija Srbije u streljaštvu osvojila je srebrnu medalju u ekipnoj konkurenciji na Evropskom prvenstvu u Mariboru. Debitant u reprezentaciji Srbije, Staropazovčanka Marija Malić doprinela je ovom uspehu zajedno sa Tatjanom Banjac i Sanjom Vukašinović. Nažalost Marija nije uspela da se plasira u finale Evropskog prvenstva u pojedinačnoj konkurenciji, ona je u kvalifikacijama upucala 410.9 krugova. Sa nepunih sedamnaest godina, članica streljačke družine Jedinstvo Stara Pazova kojoj je ovo takmičenje bilo prvo veliko, pokazala je veliki talenat i perspektivu starpazovačkog ali i streljaštva u celoj našoj zemlji. Tatjana Banjac i Sanja Vukašinović koje su se plasirale u finale zauzele su sedmi, odnosno četvrto mesto.
Info Stara Pazova 09.03.2017.
Nastavlja se ispiranje vodovodne mreže u okviru redovnog prolećnog ispiranja. Ispiranje će se danas vršiti u Golubincima i trajaće nekoliko sati. Nakon toga moguća je pojava mutne vode, potrebno je da građani ispuste vodu iz slavina na nekoliko sekundi dok se voda ne izbistri. Dežurni broj telefona JKP Vodovod i kanalizacija Stara Pazova 022-310-330.
Info Stara Pazova 09.03.2017.
Humanitarne akcije za malog Stojana Radeku iz Stare Pazove se nastavljaju. U nedelju 12.marta u Domu kulture u Surduku biće održan kulturno-umetnički program, u okviru kog će učestvovati članovi KUD-a “Branko Marković” i Amatersko dramsko pozorište “Pepo Krsto” sa predstavom “Dom za vešanje”. Humanitarno veče u Surduku počeće u 19 časova a cena ulaznice je 100 dinara. Sav prihod namenjen je za dalje lečenje petogodišnjeg Stojana.
Info Stara Pazova 09.03.2017.
Vladimir Klasan je zabeležio i petu pobedu na prvenstvu Opštine Stara Pazova u šahu, pošto je u derbiju kola savladao Vukašina Grčića. U ostalim važinijim partijama Skoko je savladao Šubića, a reijem su završene partije između: Radulovića i Miloša Stankovića i Ivkovića i Gajina. Klasan je posle pet kola prvi na tabeli sa svih pet poena, Skoko ima četiri, Vukašin Grčić tri i po poena. Danas će se na prvenstvu igrati partije šestog kola, a sastaće se Klasan i Lazić, Skoko i Vukašiun Grčić, dok će Gajin igrati protiv Radulovića. Sve partije će početi u 18 časova i 30 minuta u prostorijama Šah kluba u Staroj Pazovi.
Sport Stara Pazova 08.03.2017.
Na školskom prvenstvu Srbije u karateu koje je juče održano u Pančevu karatisti iz Stare Pazove osvojili su tri zlatne medalje i titule prvaka Srbije. Velibor Pucar u kategoriji srednjih škola do 68. kilograma je bio prvi, baš kao i Đorđe Tešanović u kategoriji više od 84. kilograma. U konkurenciji osnovaca Žarko Kolarov je takođe osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 40. kilograma. Sva trojica su medalje osvojili u borbama. Prvenstvo u Pančevu je okupilo oko 500. takmičara iz 286. škola iz Srbije.
Život Stara Pazova 08.03.2017.
Širom sveta danas se obeležava Međunarodni dan žena - 8. mart, kao deo borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca. U Srbiji je tim povodom održano više manifestacija i skupova. "Žene i rad: dvostruko zaposlene" bio je naziv panel diskusije održane u EU info centru, u cilju da se osvetli taj tradicionalni model i čuju uspešne muške i ženske priče o podeli posla iz svakodnevnog života. Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, prikupljenim kroz istraživanje o korišćenju vremena u Srbiji, kada bi se rad u domaćinstvu plaćao po minimalnoj ceni sata, za rad koji su žene obavljale u domaćinstvu u 2015. godini trebalo je da se izdvoji 138 evra mesečno, odnosno 1.650 evra godišnje. Ženska parlamentarna mreža poručila je danas da se o pravima žena mora govoriti svaki dan, a ne samo 8. marta ističući da u Srbiji žene i dalje nemaju ista prava kao muskarci. U Srbiji je zaposleno 40 odsto žena, 26 odsto žena su preduzetnice, 15 procenata žena samostalno obavlja posao, samo 8 odsto žena su predsednice opština ili gradonačelnice, oko 15 procenata žena učestvuje u izvršnoj vlasti i za isti posao nisu jednako plaćene kao muškarci, navodi se u saopštenju.
Info Stara Pazova 08.03.2017.
U Opštini Stara Pazova aktivno radi 45 registrovanih taksi prevoznika, u Staroj i Novoj Pazovi postoje stalna, a u Novim Banovcima privremeno taksi stajalište. Od aprila prošle godine na snazi je opštinska Odluka o taksi prevozu putnika, a od juna 2016. i Cenovnik taksi usluga, izjavilla je za RTV Stara Pazova Irena Kepić, inspektorka za drumski saobraćaj. Odluka propisuje da taksista poseduje legitimaciju taksi vozača, da je za vreme rada: uredan, prikladno odeven, a taksi vozilo treba da ima registarsku oznaku koja sadrži oznaku TX na zadnje dve pozicije, po čemu se i razlikuju registrovani od ilegalnih taksi prevoznika. Start košta 170 dinara, na užem području staropazovačke opštine, od 6 do 22 sata po kilometru taksi vožnja košta 65, a od 22 do 6 sati, 85 dinara. Kilometar van Opštine Stara Pazova, košta 130, prevoz prtljaga osim ličnog 50, a sat čekanja 750 dinara. O problemima sa kojima se suočavaju, staropazovački taksisti nisu želeli da govore pred kamerom RTV Stara Pazova.
Info Nova Pazova 08.03.2017.
Kako bi se razvila fizička aktivnost i smanjili deformiteti kod dece u osnovnim školama počela je realizacija projekta „Pokrenimo našu decu“, u okviru koga učenici nižih razreda svakog dana u toku nastave 15 minuta rade fizičke vežbe. Projekat se sprovodi kroz tri niza vežbi, odnosno tri modela, a to su vesela stolica, muzička koreografija i igrice. Sve osnovne škole iz staropazovačke opštine imale su po jednog predstavnika na seminaru u Novom Sadu, koji su obučeni kako da sprovode te vežbe, a imali su i zadatak da posle seminara održe predavanje u svojoj školi da bi se i drugi učitelji uputili u projekat. Po preporuci Saveta zdravstva je da se u projekat uključe i roditelji i da kod kuće nastave vežbanje sa decom, jer je neophodno da deca budu fizički aktivna najmanje 60 minuta u toku dana. Organizatori ove akcije su Ministarstvo prosvete i tehnolioškog razvoja i kompanija Akva Viva.
Sport Stara Pazova 08.03.2017.
U podnožju slovenačke planine Pohorje održava se Evropsko prvenstvo vazdušnim oružjem. Domaćin je Maribor, a takmičenje se održava u objektima nekoliko kilometara udaljenim od centra grada. Prijavljeno je 582 strelaca iz 46 zemalja. Danas i sutra na programu su juniorska takmičenja. Prvog dana je na vatrenu liniju izlašlo šestoro naših strelaca od kojih je Lazar Kovačević osvojio srebrnu medalju u disciplini puška na 10 metara. Sutra će šansu da se dokaže imati i Marija Malić, juniorka streljačke družine Jedinstvo iz Stare Pazove koja prvi put učestvovuje na ovako velikom takmičenju.
Info Stara Pazova 08.03.2017.
Na humanitarnim akcijama za malog Stojana Radeku održanim u četvrtak i petak prikupljeno je ukupno 626 hiljada dinara. Na rok svirci u Sokolskom domu u Staroj Pazovi prikupljeno je 478 hiljada, a na Krajiškoj večeri u restoranu Džo u Batajnici 148 hiljada dinara. Stojanu možete pomoći i slanjem SMS poruke na broj 7838 sa svih mreža.
Ekonomija Stara Pazova 07.03.2017.
Ostvareni prihodi u budžetu Opštine Stara Pazova u januaru bili su za 15 procenata veći nego u prvom mesecu 2016. godine, a po očekivanju Đorđa Radinovića, predsednika opštine, ovogodišnji rebalansi opštinske kase radiće se u plusu, zbog prihoda većih od planiranih. Budžet za 2017. godinu iznosi dve milijarde 752 miliona 993 hiljade dinara, a kako je u razgovoru za RTV Stara Pazova rekao Đorđe Radinović, nove prihode doneće i početak rada Kompanije “Lidl”. Borba za uravnotežen i ostvariv budžet nije bila laka, a punjenje opštinske kase u korelaciji je sa investitorima i ulaganjima, rekao je predsednik Opštine Stara Pazova
Info Stara Pazova 07.03.2017.
Sva dokumenta, koja su građani do sada overavali u osnovnim sudovima i opštinskim upravama, sada overevaju isključivo javni beležnici. Druge nedelje početka rada, veće gužve su pre podne, ali ne čeka se duže od 10 do 15 minuta i se sve obavi gotovo za pet minuta. U Staroj Pazovi rade dva javna beležnika, ali su u svakoj kancelariji zaposleni i pripavnici, tako da na području opštine postoji osam overitelja. To je veći broj od broja lica koja su u sudovima radila poslove overe do sada, a ova novina donela je i pogodnost zaposlenima, kojima je overa dokumenata predstavlja problem jer su sudovi i opštine rade do pola tri, a radno vreme kancelarije javnog breležnika je od 9 – 17 časova. Taksa po jednom potpisu iznosi 360 dinara, a uskoro će određene kategorije biti oslobođenje plaćanja takse. Za overu saglasnoti za putovanje deteta u inostranstvo potreban je izvod iz matične knjige rođenih, što do sada nije bila praksa. Dobra stvar je, što se sve obavlja na jednom mestu, građani više ne moraju da takse uplaćuju u banci ili da kupuju taksene markice u pošti.
Kultura Stara Pazova 07.03.2017.
Retrospektivna izložba radova Siniše Popova u Galeriji Centra za kulturu Stara Pazova prikazuje njegova dela nastala u poslednjih deset godina U pitanju su crteži, slike i skulpture, sa pejzažima, mrtvom prirodom i aktovima. Siniša Popov rodom iz Vojke je akademski slikar, koji radi kao likovni pedagog u Staroj Pazovi. Član je ULUSP-a a od nedavno i Udruženja likovnih umetnika Vojvodine, nosilac nekoliko nagrada na pokrajinskoj smotri. Izložbu je sinoć otvorila Tanja Urošević, novinarka, citirajući Zdravka Vučinića, istoričara umetnosti i istaknutog likovnog kritičara, koji kaže da je Popov složena stvaralačka pojava i da se jednako uspešno izražava u raznim granama, u šta mogu posetioci Galerije da se uvere do kraja marta.
Sport Stara Pazova 07.03.2017.
Vladimir Klasan zabeležio je i četvrtu pobedu na prvenstvu Opštine Stara Pazova u šahu, pošto je savladao Radulovića i jedini ima maksimalni učinak. U ostalim važinijim partijama Vukašin Grčić je pobedio Ivkovića, Skoko je bio bolji od Ante Tadića, dok je partija između Miloša Stankovića i Gajina završena remijem. Posle četiri kola na tabeli vodi Klasan sa četiri poena, Vukašin Grčić ima tri i po poena, Skoko tri, Miloš Stanković dva i po poena. Danas su na programu partije petog kola, a najvažniji meč je između Klasana i Vukašina Grčića, Skoko će igrati sa Šubićem, Miloš Stanković protiv Radulovića. Prvenstvo se igra u prostorijama Šah kluba u Staroj Pazovi, a partije počinju u 18 časova i 30 minuta.
Info Stara Pazova 06.03.2017.
U školama u Srbiji najverovatnije će biti uvedene uniforme za đake. Od 9 osnovnih škola u Opštini Stara Pazova ankete su sprovedene u šest. Škola u Starim Banovcima je protiv školskih uniformi. Protiv uniformi su i učenici novopazovačke osnovne škole i njihovi roditelji, na čiji je predlog anketiranje izvršeno još prošle godine, tako da ga sada nisu ponavljali. U ostalim se okolo 60 procenata izjasnilo za uniforme. Uglavnom su učenici nižih razreda i njihovi roditelji za, dok je u višim razredima više onih koji su protiv. Školske uniforme je Ministarstvo školstva predložilo iz razloga da se smanje razlike među đacima. Roditelji smatraju, da ukoliko uniformom ne bi bila obuhvaćena kompletna odeća i obuća, da bi se razlike i dalje videle. Po mišljenju nekih roditelja uniformisani bi trebalo da budu i nastavnici, s čim se oni i slažu. Za ili protiv, osim ovog, postavlja se i pitnaje koliko će to sve da košta i ko će to da plati. Najveći teret snosili bi najverovatnije roditelji.
Info Stara Pazova 06.03.2017.
Nešto pre 13.00 časova na uglu ulica Kralja Petra I i Dositejeve u Staroj Pazovi, dogodila se lakša saobraćajna nezgoda u kojoj je pričinjena materijalna šteta. U nezgodi su učestvovala dva putnička automobila, uviđaj su izvršili policijski službenici Policijske stanice Stara Pazova, a saobraćaj je u centru Stare Pazove kraće vreme bio usporen.
Info Stara Pazova 06.03.2017.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi su, po nalogu nadležnog tužioca, odredili zadržavanje do 48 časova D. M. (57), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nasilje u porodici i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. On se tereti da je verbalno i fizički napao suprugu, a zatim udario policajca u intervenciji i oboma naneo lake telesne povrede. Osumnjičeni će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti doveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Staroj Pazovi.
Život Nova Pazova 06.03.2017.
Članovi dva novopazovačka kulturno– umetnička društva, učenici Osnovne škole u Novoj Pazovi i članovi Baletskog studija Adađo odlučili su se da pesmom i igrom pomognu Stojanu Radeki u borni za Ozdravljenjem, pa su tako treće martovsko veče rezervisali za humanitarni koncert održan u Sportskoj hali novopazovačke Osnovne škole. Da su mišljenja da se u životu vraća samo ono što ostavite drugima potvrdio je veliki broj posetilaca ali i oni najmlađi koji su svojim gestom pokazali da humanost treba da bude na prvom mestu. Članovi novopazovačkog Baletskog studija Adađo u želji da pomognu svom sugrađaninu, pokretom i plesom su dočarali dečiji svet. U okviru pograma nastupili su i učenici Osnovne škole „Rastko Nemanjić Sveti Sava“ u Novoj Pazovi, dva novopazovačka kulturno – umetnička društva pesmama i igrama iz cele Srbije i okoline podsetili su prisutne da je bitno da se se malom Stojanu pomogne u borbi sa mijeloblastičnom leukemijom. Na humanitarnom koncertu održanom treće martovske večeri u Hali sportova u Novoj Pazovi prikupljeno je 161.000 dinara, a koncert su pomogli i Savez amatera opštine Stara Pazova i štamparija iz Batajnice.
Kultura Stara Pazova 06.03.2017.
Po romanu Ferenca Molnara Dečaci Pavlovi ulice, dramska sekcija OŠ Heroj Janko Čmelik iz Stare Pazove postavila je na scenu predstavu Deca Pavlove ulice. Režiju potpisuje četvorka profesora: Anjička Balaž, Katarina Topoljski, Lidija Gedeljovski i Ivan Ječmen. Ovo je peta predstava dramske sekcije zaredom, jer iz godine u godine interesovanje učenika za glumu postaje na njihovo zadovoljstvo sve veće. Deca su talentovana, a s obzirom na to, da ih je mnogo, zato i biramo tekstove sa mnogobrojnim likovima, kako bi svi mogli da dobiju ulogu, rekao je nakon premijere profesor Ječmen. Nakon prošlogodišnjeg mjuzikla, ovog puta su se odlučili za ovaj malo teži tekst, koji govori o vršnjačkom nasilju, veoma aktuelnoj temi, kako bi ukazali na negativne posledice rivalstva i svađe. Umesto dečaci, naziv je preimenovan na Deca Pavlove ulice, jer je više devojčica u dramskoj sekciji, tako da su mnoge i zaigrale upravo muške uloge. Iako mnogobrojan, ansambl je bio dobro uigran i mali glumci sigurni u sebe, tako da su reditelji izrazili zadovoljstvo ovim komadom, a i publika je pažljivo pratila polačasovnu dramu. Polovinom marta ovaj ansambl već očekuje gostovanje u Slovačkoj.
Sport Stara Pazova 06.03.2017.
U sedamnaestom kolu Superlige odbojkašice Jedinstva pobedile u Staroj Pazovi u derbiju kola Crvenu Zvezdu sa 3:2 u setovima, posle vođstva ekipe iz Beograda sa 2:0. U poslednjem kolu ligaškog dela prvenstva u Superligi odbojkaši Jedinstva savladali su u Staroj Pazovi Novi Pazar sa 3:0 u setovima i osvojili petom mesto koje im je obezbedilo plasman u Čelendž kup, a u plej-ofu će igrati protiv Ribnice iz Kraljeva. Odbojkašice Omladinca iz Novih Banovaca u sedamnaestom kolu Prve lige poražene su u gostima od Beograda sa 3:1.
Sport Stara Pazova 06.03.2017.
Fudbaleri Omladinca iz Novih Banovaca pobednici su kupa Srema pošto su juče u finalu pobedili Podunavac u Belegišu sa 3:1. Kapitenu Omladinca Predragu Pejčinoviću pehar je predao Uroš Subotić član Izvršnog odbora područnog fudbalskog saveza Srema, a pehar je dobio i kapiten Podunavca Milan kalaba za učešće u kupu Omladinac pored osvojenog pehara u Sremu stekao je pravo i da nastavi takmičenje u kupa na nivou Vojvodine. Utakmica u Belegišu odigrana je pred oko 300. gledalaca.
Sport Stari Banovci 06.03.2017.
U derbiju 19 kola Mocart Košarkaške lige Srbije košarkaši Dunava iz Starih Banovaca izgubili su od Borca u Čačku sa 81:69. Nakon ovog meča Dunav se nalazi na šestom mestu sa 29 bodova. U narednom kolu Dunav će u Staroj Pazovi igrati protiv Spartaka iz Subotice.
Info Stara Pazova 06.03.2017.
Reprezentacija Srbije u streljaštvu danas je otputovala na evropsko prvenstvo u Maribor koje će trajati do 12 marta. Na spisku direktora reprezentacije Srećka pejovića našla se i Marija Malić juniorka streljačke družine Jedinstvo iz Stare Pazove koja će prvi put učestvovati na ovako velikom takmičenju. Podsetimo juniorska reprezentacija Srbije u prošle godine ekipno osvojila zlatnu medalju uz novi državni rekord, a u sastavu nacionalnog tima je bila Marija Kolarević takođe članica Jedinstva, koja se ove godine nije izborila za učešće na evropskom prvenstvu.
Sport Stara Pazova 06.03.2017.
U Staroj Pazovi je u toku prvenstvo Opštine u šahu na kome učestvuju 23. šahiste. Juče u drugom kolu Skoko je pobedio Ilijuj Vukovića, Klasan je savladao Moldovanovića, Vukašin Grčić je bio bolji od Jovana Vukovića, Radulović od Ivkovića i tako dalje. Posle prva dva kola na tabeli sa po dva poena vode Klasan, Vukašin Grčić i Skoko, a pola poena manje ima Radulović. U trećem kolu koje je na programu danas od 18.30 časova od važnijih mečeva sastaće se Skoko i Klasan, Gajin i Vukašin Grčić, Radulović će igrati protiv Subića i tako dalje.
Politika Stara Pazova 03.03.2017.
Povodom predstojećih izbora za predsednika Republike Srbije, zakazanih za 02. april, Opštinska uprava opštine Stara Pazova obavestila je građane da mogu vršiti uvid u deo biračkog spiska i tražiti upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku podataka uz odgovarajuće dokaze, u zgradi opštine Stara Pazova, Svetosavska broj 11, kancelarija broj 47 na drugom spratu. Uvid u deo biračkog spiska moguć je radnim danom od 7.30 do 15.00 časova, najkasnije do zaključenja biračkog spiska 17. marta do 24,00 časa. Opštinska uprava podseća da najkasnije pet dana pre zaključenja biračkog spiska, birač ima pravo da podnese zahtev da se u birački spisak upiše podatak da će na predstojećim izborima glasati prema mestu boravišta u zemlji, odnosno prema mestu boravišta u inostranstvu. Po zaključenju, sve promene u biračkom spisku vrši Ministarstvo za poslove uprave, najkasnije 72 časa pre održavanja izbora. Od proglašenja predloga kandidata za predsednika Republike, pravo uvida i podnošenje zahteva za upis i promene u biračkom spisku imaju predlagači kandidata za predsednika Republike, saopštila je Opštinska uprava opštine Stara Pazova. (foto: rtv.rs)
Kultura Stara Pazova 03.03.2017.
Ovogodišnja, 48. Opštinska smotra u Staroj Pazovi okupila je 94 recitatora. U kategoriji odraslih bilo je samo 7 učesnika, tako da su se svi plasirali na zonsku smotru, u srednjem uzrastu je bilo 43 a u mlađem 47 recitatora i iz ovih kategorija po 10 je plasirano na zonsku smotru, koja će biti održana u Sr. Mitrovici 11. i 12. Marta. Učesnike opštinske smotre je ocenjivao žiri u sastavu Miodrag Petrović, glumac Srpskog narodnog pozorišta i Miruška Kočiš, dugogodišnja recitatorka. Ove godine je bilo više učesnika, ali sa njima se manje radilo, ocenio je Petrović i sugerisao kako samim recitatorima, tako i njihovim pedagozima, da moraju da obrate pažnju na izbor pesme, koja kazivač mora da dobro da poznaje i da je oseća.
Kultura Stara Pazova 03.03.2017.
Po motivima knjige Molnara Ferenca „Dečaci iz Pavlove ulice“, Dramska sekcija OŠ „Heroj Janko Čmelik“ iz Stare Pazove postavila je u ovoj školskoj godini na scenu predstavu „Deca iz Pavlove ulice“. Glavna radnja vezana je za borbu dve grupe i vršnjačko nasilje, s tim da, za razliku od romana, predstava donosi drugačiji kraj. Igra 16 učenika od petog do osmog razreda, od kojih je dosta debutanata, a ulogama dečaka, oprobale su se ovog puta devojčice. Režiju predstave potpisuje četvoro nastavnika: Anjička Balaž, Lidija Gedeljovski, Katarina Topoljski i Ivan Ječmen, muziku Andrea Dvornicki Maho. Premijera predstave biće sutra u 18 časova u Pozorišnoj sali u Staroj Pazovi, ulaza će biti besplatan.
Kultura Stara Pazova 03.03.2017.
Kakva je uloga lokalne zajednice u očuvanju kulturnog nasleđa, šta je naše lokalno nasleđe, šta pamtimo i šta ne smemo da zaboravimo. ali i šta kulturno nasleđe govori o nama samima pitanja su na koja su posetioci mogli dobiti odgovor na sinoć održanoj tematskoj večeri pod nazivom "Uloga zajednice u očuvanju kulturnog nasleđa - Od nasleđa do baštine" čiji su organizatori bili Centar za istraživanje i promociju kulturnog nasleđa "Heritag" i staropazovačka Narodna biblioteka "Dositej Obradović". Ujedno, ovo je bio početak projekta "Virtuelni muzej opštine Stara Pazova" čija je autorka istoričarka umetnosti i menadžer u kulturi Gordana Milanović. Gost predavanje bio je profesor doktor Milan Popadić sa Filozofskog fakulteta u Beogradu.
Život Stara Pazova 03.03.2017.
Humanitarne akcije za malog Stojana Radeku se nastavljaju. Večeras sa početkom u 18 časova u Sokolskom domu se organizuje rok svirka na kojoj nastupaju staropazovačke rok grupe sa gostima, ulaz je 100 dinara. A od 19.30 u hali spotova u Novoj Pazovi biće održan zajednički koncert novopazovačkih društava Mladost i Sveti Sava. Ulaznice su u prodaji po 300 dinara.
Sport Stara Pazova 03.03.2017.
U Staroj Pazovi sutra će početi prvenstvo Opštine u šahu. Na prvenstvu će učestvovati 24 šahiste iz Opštine, a igraće se švajcarki sistem, devet kola, 90 minuta po igraču. Najuspešniji na prvenstvu će dobiti nagrade, a nagradni fond je 35.000 dinara. Sve partije će se igrati u prostorijama šah kluba u Staroj Pazovi, a prvo kolu sutra će početi u 18 časova i 30 minuta.
Sport Stara Pazova 03.03.2017.
U derbiju sedamnaestog kola Superlige odbojkašice Jedinstva će sutra u Staroj Pazovi dočekati Crvenu Zvezdu iz Beograda. Jedinstvo je dva kola pre kraja prvog dela prvenstva obezbedila prvu poziciju pred plej-of, dok su crveno bele trenutno druge na tabeli. Utakmica će se igrati u hali u ulici Branka radičevića i počeće u 19 časova. Utakmicama 18. kola završava se prvi deo prvenstva Superlige, posle čega će se igrati plej-of. Odbojkaši Jedinstva u poslednjem kolu u Staroj Pazovi u nedelju će dočekati Novi Pazar. I ova utakmica će se igrati u hali u ulici Branka Radičevića i počeće u 19 časova. Odbojkašice Omladinca iz Novih Banovaca u 17. kolu Prve lige igraće u nedelju u gostima protiv Beograda.
Info Nova Pazova 02.03.2017.
Kako nezvanično saznaje RTV Stara Pazova, pre dva dana bačene su dve eksplozivne naprave na kuću u ulici Miloša Obilića u Novoj Pazovi. Povređenih na sreću nema. Pričinjena je materijalna šteta na objektu i tri automobila koji su bili parkirani u blizini eksplozija. Motivi za ovaj napad još uvek nisu poznati javnosti a policija intezivno radi na ovom slučaju. (Ilustracija sxc.hu)
Život Stara Pazova 02.03.2017.
Centar za socijalni rad Stara Pazova u narednom periodu planira da obiđe sve mesne zajednice u opštini. Predstavnici ove ustanove će u utorak, 7. Marta boraviti u Novoj Pazovi od 8 do 13, a u istom vremenskom periodu u četvrtak će biti u Staroj Pazovi. Meštani Starih Banovaca će moći sa predstavnicima Centra da razgovaraju sa 15. Marta, a Novih Banovaca u sredu 23. Marta. Krajem meseca 27. Marta, predstavnici Centra za socijalni rad posetiće Krnješevce a cilj ovih radnih poseta, jeste da se građanima približi rad ove ustanove, tačnije da se upoznaju sa uslugama, ali ujedno i svojim pravima u oblasti socijalne zaštite.
Info Stara Pazova 02.03.2017.
Operativnim radom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi rasvetljena su tri razbojništva izvršena u avgustu prošle i februaru ove godine, i pronađeni osumnjičeni za ova krivična dela. Sumnja se da je 33-godišnji muškarac iz Zemuna maskiran i uz pretnju pištoljem, dva puta iz iste prodavnice protivpravno prisvojio veću sumu novca, dok se 39-godišnjak iz Inđije tereti da je uz pretnju nožem, od radnice u jednoj seoskoj prodavnici oteo dnevni pazar. Protiv obojice biće podnete krivične prijave, nadležnom tužilaštvu.
Info Stara Pazova 02.03.2017.
Među 85 izabranih učenika, nacionalnu stipendiju za izuzetno nadarene učenike, ove školske godine, koju dodeljuje Ministartvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, dobila su i dva đaka staropazovačke Gimnazije, Igor Mirosavljević za društvene i Dejan Stančević za prirodne nauke. Kriterijumi za ostvarivanje prava su raznovrsni i podrazumevaju, kako uspehe na republičkim, regionalnim i međunarodnim takmičenjima, tako i na testu koji rade svi učesnici koji su se prijavila na konkurs. Igor je proteklih godina bio šampion i vicešampion Srbije iz istorije, višestruki polaznik Istraživačke stanice Petnica, i učesnik Nacionalne naučne konferencije mladih istraživača. A, Dejan je jedan od najboljih astrofizičara među srednjoškolcima Srbije, učesnik 10. Međunarodne olimpijade iz astronomije i astrofizike u Indiji, gde je dobio specijalnu diplomu i višestruki polaznik Istraživačke stanice Petnica. Stipendija koja iznosi 7500 dinara i ne predstavlja samo novčanu pomoć već i priznanje da su ovi đaci među najboljima u Srbiji.
Život Stara Pazova 02.03.2017.
Kako bi pomogli svom sugrađaninu Stojanu Radeki u borbi sa mijeloblastičnom leukemijom, vaspitači Predškolske ustanove „Poletarac“ u Staroj Pazovi početkom februara na nastavničkom veću doneli su odluku da daju svoj doprinos na kreativan način i time pomognu dečaku koji je boravio u ovom vrtiću, a kome je sada ozdravljenje na prvom mestu. Tokom ove i naredne nedelje u skoro svim objektima staropazovačkog vrtića „Poletarac“ izvode se dečije predstave u kojima igraju vaspitači koji su za kratko vreme dramatizovali poznate bajke „Ivica i Marica“, „Zlatokosa i tri medveda“, „Ježeva kuća“ i druge. U centralnom objektu „Sunce“ pomenutog vrtića odigrane su 4 predstave po uzrastima, a zaposleni u ovoj ustanovi ističu da je humanost na prvom mestu. Pored akcije kojom će pomoći malom Stojanu, za naredni period planirano je još nekoliko akcija kako bi se pomoglo onima kojima je pomoć u lečenju potrebna. Pored toga što su za decu vrtića upriličene predstave koje izvode njihove vaspitači, organizuju se i prodajne izložbe radova dece i vaspitača.
Kultura Stara Pazova 02.03.2017.
Kraj prošlog i početak ovog mececa doneo je novi hit film Biser Bojane, a polovinom marta u pazovačke bioskope stiže i najnovije ostvarenje Emira Kusturice sa italijanskom filmskom divom Monikom Beluči “Na mlečnom putu”. Pre toga, na pazovačkoj sceni će gostovati Zvezdara teatar, sa predstavom “Svlačenje” po romanu Mirjane Bobić Mojsilović, koja će tom prilikom prestaviti svoju najnoviju knjigu “Anđeo čuvar”. Ovog meseca nas očekuju i premijere amaterskih pozorišta u Staroj i Novoj Pazovi i u Novim Banovcima, a Dečja subota od ovog meseca počinje i u Starim Banovcima. Srpski muzičar, instrumentalista, kompozitor i pevač Slobodan Trkulja, koji sa svojim sastavom „Balkanopolis“ izvodi muziku inspirisanu tradicijom Srbije i Balkana, a koji u Srbiji veoma retko nastupa, održaće koncert u Staroj Pazovi. Nedavno u Pazovi i snimio nekoliko pesama, sa školkim horom škole Pinki. Ljubitelji slikarstva moći će u Galeriji Centra za kulturu da pogledaju retrospektivnu izložbu Siniše Popova.
Život Stara Pazova 02.03.2017.
Biciklisti Golubinaca i Udruženje žena Golubinačke golubice organizovali su danas akciju za Stojana. Njihova je želja da koliko god mogu pomognu ovom dečaku i njegovim roditeljima kako bi ga odveli na operaciju u Nemačku i zato su se odlučili, da svakog ko je danas želeo da na Trgu u Staroj Pazovi da svoj prilog, nagrade palačinkom. Sličnu akciju su već organizovali u Golubincima i u Inđiji, najavljuju i u narednom periodu.
Sport Stara Pazova 01.03.2017.
Đorđe Radinović predsednik Opštine Stara Pazova primio je danas odbojkašice Jedinstva i još jednom im čestitao na velikom uspehu osvojenom kupu Srbije. Predsednik Radinović je istakao da je ovo najveći uspeh jednog sportskg kolektiva sa teritorije naše Opštine i poželeo odbojkašicama da nas uskoro obraduju i titulom prvaka Srbije kako bi ovu sezonu zaokružile sa tri trofeja, jer su pre kupa osvojile i Superkup. Bila je to i prilika da predsednik Radinović uruči poklone igračicama, stručnom štabu i članovima rukovodstva. U ime kluba predsedniku je na prijemu zahvalio predsednik Bogdan Mamuzić koji je rekao da su retke lokalne samouprave kao što je Optšina Stara Pazova da toliko podržava sport, ne samo odbojku, i da rezultati zbog toga ne mogu da izostanu i još jednom zahvalio predsedniku Radinoviću za sve što on lično čini za sport u Opštini Stara Pazova.
Ekonomija Stara Pazova 01.03.2017.
Od početka 2017 godine, inspektori terenske kontrole Poreske uprave Republike Srbije, Regionalnog odeljenja u Novom Sadu, na teritoriji Inđije zatvorili su 8 objekata, Nove Pazove 2 objekta i Stare Pazove 3 objekta. U svim slučajevima utvrđena je nepravilnost neizdavanja fiskalnih računa, a bilo je i primera angažovanja neprijavljenih radnika. U ovim slučajevima izrečene su mere privremenog zatvaranja objekta i pokrenuti su prekršajni postupci protiv odgovornih lica. Zatvoreni objekti su iz: trgovinske, uslužne i ugostiteljske delatnosti. I u narednom periodu poreska uprava će nastaviti kontinuirane kontrole poslovanja poreskih obveznika u svim delatnostima na teritoriji cele Srbije, navedeno je u odgovoru na naša pitanja, Biroa za informisanje Poreske uprave Republike Srbije.
Kultura Stara Pazova 01.03.2017.
Novi film Milana Karadžića “Biser Bojane“, koji je svečanu premijeru u Beogradu imao 15.februara, ovih dana je stigao u pazovačke bioskope. Nakon večerašnjih projekcija, ova romantična komedija sa krimi elementima u kojoj glavne uloge tumače, Slaven Došlo, Vanja Nenadić i Milutin Mima Karadžić biće u Staroj Pazovi prikazana i sutra, a polovinom meseca stiže i najnovije ostvarenje Emira Kusturice sa italijanskom filmskom divom Monikom Beluči “Na mlečnom putu”.
Kultura Stara Pazova 01.03.2017.
Novoformirani Centar za istraživanje i promociju kulturnog nasleđa „Heritag“ u Staroj Pazovi u saradnji sa staropazovačkom Narodnom bibliotekom „Dositej Obradović“ organizuju tematsko veče pod nazivom „Uloga zajednice u očuvanju kulturnog nasleđa – Od nasleđa do baštine“ sutra, 2. marta u prostorijama Narodne biblioteke sa početkom u 18 časova. Gost predavanja je profesor doktor Milan Popadić sa Filozofskog fakulteta u Beogradu, a ovim predavanje simbolično će početi realizacija projekta „Virtuelni muzej Opštine Stara Pazova“ čija je autorka Gordana Milanović, istoričarka umetnosti i menadžer u kulturi. Učešće na tematskoj večeri uzeće i koordinatorka projekta i istoričarka umetnosti Dušanka Gojić i Milivoj Kovačević, istraživač istorije Stare Pazove.
Život Nova Pazova 01.03.2017.
U Petak 3. Marta u 19:30 u Sportskoj hali OŠ "Rastko Nemanjić Sveti Sava" održaće se humanitarni koncert za Stojana Radeku. U programu učestvuju KUD Mladost, OŠ "Rastko Nemanjić Sveti Sava", OKUD Sveti Sava i Baletski studio ADAGIO. Karte možete kupiti u maloj Školi kod pijace od 20 časova i pre početka koncerta u Sportskoj hali. Cena karte 300 dinara.
Život Golubinci 01.03.2017.
Biciklisti Golubinaca zajedno sa udruženjem "Golubinačke Golubice" pozivaju vas da dođete u četvrtak, 02.marta u periodu od 9.00 do 13.00 časova na Trgu dr Zorana Đinđića u Staroj Pazovi na humanitarnu akciju za malog Stojana Radeku. Praviće divne i ukusne krofne po ceni "koliko daš". Sav prihod ide za Stojanovo lečenje. Čeka vas divno druženje i sjajne krofne.
Firma Eurostroj iz Stare Pazove zapošljava trgovca u maloprodajnom objektu Praktiker. Pored rasvete i elektromaterijala, u prodavnici Praktiker u ponudi je širok asortiman šrafovske robe, ručnog, baštenskog i elektro alata, profi i hobi program. Ako ste komunikativni, vredni, imate iskustvo rada kao trgovac, prijavite se ili nam dostavite Vašu radnu biografiju.Poželjno je da kandidati budu elektotehničke struke ili da imaju osnovno znanje u navedenoj oblasti. Zainteresovai kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj: 063/267 032, ili poslati svoju radnu biografiju na e-mail: hr.mng@eurostroj.rs.
Potrebni radnici za rad u perionici veša u Staroj Pazovi.Zainteresovani kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj 069/40-51-500 kao i na broj telefona 063/24-41-76.
Firmi Moto-plast doo koja se bavi proizvodnjom folije, potrebni proizvodni operateri sa ili bez radnog iskustva za rad u proizvodnom pogonu u Novoj Pazovi. Rad je organizovan u smenama. Svoju radnu biografiju sa nazivom pozicije za koju konkurišete,zainteresovani kandidati mogu poslati na e-mail adresu: info@motoplast.rs ili doći lično u prostorije firme u ulici Njegoševa 111 u Novoj Pazovi.Za više informacija zvati na telefon broj 022/323-584 kao i na broj 022/323-364 svakog radnog dana od 8 do 16 časova.
Potrebni radnici muškog pola , za rad na presama u proizvodnji bakelitnih toalet dasaka. Zainteresovani kadidati sve informacije mogu dobiti na telefon broj 063/450-426 u periodu od 08 do 14 časova.
Predstavništvu kanadske firme Integrity iz Stare Pazove, potrebni radnici u proizvodnji. Prijave na telefone 022/310-147 i 060/508-0844 ili doći lično u sedište firme Golubinački put bb.
Stovarištu Šovljanski iz Starih Banovaca hitno potrebna dva fizička radnika. Za više informacija doći lično na adresu Grčka 2, ili pozvati na telefon broj 022/310-608.
Usled proširenja proizvodnih kapaciteta kompanija IGB AUTOMOTIV raspisuje konkurs za prijem 100 radnika u proizvodnom pogonu u Inđiji. Konkurs je otvoren do 1. juna. Prijave i biografije možete poslati na e-mail adresu prijava@bauerhin.rs ili direktno predati u kompaniji.
Potrebne žene za prodaju sladoleda u Novoj i Staroj Pazovi.Zainteresovane kandidatkinje mogu se javiti na broj telefona 060/5108333.
Kompaniji DIS su potrebni mladi, vredni i ambiciozni ljudi na sledećim pozicijama u marketu u Novoj Pazovi: prodavac- izlagač, kasir, prodavac na odeljenju voća i povrća, prodavac na odeljenju delikatesa i gotovih jela, mesar, magacioner, referent nabavke, poslovođa, vozač- dostavljač, Direktor marketa. Prijave sa kratkom biografijom i fotografijom posalti na hr@dis.rs ili se prijavite putem upitnika na sajtu www.dismarket.rs. Konkurs je otvoren do kraja juna.