Vesti u poslednjih nedelju dana
starije vesti se nalaze u arhivi

Kultura Surduk 24.04.2017.
Nakon snimanja serije “Nemanjići – rađanje kraljevine” u Studenici, Novom Pazaru i Kopaoniku glumačka ekipa je stigla i u Surduk, gde su snimljene četiri scene, od kojih jedna prikazuje povratak monaha Save sa moštima svoga oca Simeona, s ciljem pomirenja braće Stefana i Vukana, koji su zaratili oko vlasti. Surduk je kao mesto snimanja izabran zbog svog karakterističnog pejzaža, istakao je producent Miško Stevanović, dodavši da je snimanje ovakve serije jedan od najvećih projekata RTS-a. Kako je na snimanju učestvovalo i 20 konjanika, reditelj Marko Marinković istakao je scenu prolaska normanskih vitezova na putu za Jerusalim, rekavši da će uz multiplikaciju, savremenim tehnologijama scena biti još impresivnija. U seriji se pojavljuju najveća imena naše glumačke scene, a emitovanje se može očekivati krajem ove godine u kojoj se obeležava 800 godina od krunisanja Stefana Prvovenčanog, kojeg glumi Vojin Ćetković.
Kultura ostalo 21.04.2017.
Drama jedne od najznačajnijih sprskih spisateljica mlađe generacije Milene Marković „Paviljoni ili kuda idem, odakle dolazim i šta ima za večeru“ bavi se porodičnom patologijom, odnosima, rasturenim ljubavi, nesporazumima koji se odvijaju unutar jedne male zajednice gde ljudi žive jedan pored drugog i ne znaju šta se kome dešava. Pozorišna predstava pećinačkih amatera "Paviljoni ili kuda idem, odakle dolazim i šta ima za večeru" po tekstu Milene Marković u režiji Slobodana Stankovića jedna je od tri najbolje amaterske predstave u Sremu. Premijerno izvođenje predstave rađene u produkciji Udruženje mladih aktivista Pećinci kao jedine omladinske organizacije u pećinačkoj opštini, a uz podršku Opštine Pećinci i pećinačkog Kulturnog centra zakazana je za 21. april u 20 časova u sali Kulturnog centra.
Kultura Stara Pazova 21.04.2017.
U Sečnju počinje danas pokrajinska smotra recitatora Pesniče naroda mog, koja će trajati do nedelje. Iz Srema učestvuje 41 recitator a među njima je čak 12 iz staropazovačke opštine. Prvog dana će se stručnom žiriju predstaviti najmlađi recitatori, iz Stare Pazove Anđela Adamović a nastupiće i Marija Marić, koja se takmiči u srednjem uzrastu, ali iz opravdanih razloga ne može da učestvuje sutra. U srednjem uzrastu, iz Opštine Stara Pazova na pokrajinskoj smotri sutra učestvuju Nađa Gavarnović, Darko Žunić, Lora Meršak, Ljubica Ognjenović, Andrej Simendić i Valentina Huđec. Nedelja je rezervisana za odrasle recitatore, među kojima su Selena Ilić, Ema Kočiš, Jana Ruman iz Stare i Jovan Miljević iz Nove Pazove.
Kultura Belegiš 20.04.2017.
Kako OŠ „Vera Miščević“ u Belegišu ove godine obeležava 65 godina postojanja i rada, danas je u školi održano predavanje na temu „35 vekova Belegiša“, na kome je Dr Miloš Spasić, kustos Odseka za praistoriju Muzeja grada Beograda, učenicima približio istoriju ovog podneblja. Predavanje je obuhvatilo istoriju i praistoriju naselja, koja je značajna ne samo za područje Srema i Vojvodine, nego i cele Srbije. Reč je o mestu koje ima veoma interesantnu istoriju, koja seže do petog milenujuma pre nove ere i od tada se na ovim prostorima živelo u kontinuitetu. Najpoznatija za Belegiš je kultura bronzanog doba koja je dobila ime po ovom mestu i zove se Belegiška kultura, a proteže se na širokom podneblju centralnog Balkana i Južne Panonije, od Srbije, Mađarske, Hrvatske pa sve do Rumunije. Ono što je karakteristično je to da je na ovom podneblju postojala smena kultura na jednom mestu i nije bio ni jedan trenutak u istoriji kada se nešto nije dešavalo, a osnovni pokretač je Dunav, koji je vremenom menjao i određivao pejzaž ovog mesta. Istraženo je pet lokaliteta, pretežno naselja i nekropole, tj. groblja, gde je pronađena grnčarija, oruđe i nakit. Arheološki nalazi koji nađeni iskopavanjima 50. 60. i 70. godina prošlog veka nalaze se u Muzeju grada Beograda, koji je zajedno sa Arheološkim institutom obavljao istraživanja.
Kultura Stara Pazova 20.04.2017.
Od ukupno 36 predstava, među 13 najboljih dečijih predstava u Vojvodini našla se i predstava staropazovačke dramske sekcije Osnovne škole „Heroj Janko Čmelik“ na slovačkom jeziku pod nazivom „Deca Pavlove ulice“ odlukom selektora Miljana Vojnovića koji je najbolja ostvarenja u kategoriji dečijeg scenskog stvaralaštva uputio na viši rang takmičenja, Pokrajinsku smotru dečijeg scenskog stvaralaštva „Majske susrete“ u Temerinu. 60. jubilarni „Majski susreti“ održaće se u prvoj polovini maja tekuće godine u organizaciji Saveza umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine i Kulturnog centra Opštine Temerin.
Kultura ostalo 20.04.2017.
Društvo rusko-srpskog prijateljstva "Dostojevski" poziva sugrađane na koncert Merime Njegomir pod nazivom „Podmoskovske večeri“ zakazan za subotu, 22. aprila u Velikoj Sali Ruskog doma u Beogradu sa početkom u 20 časova. Merima Njegomir je jedna od retkih pevača narodne muzike koja je imala niz koncerata na beogradskom Kolarcu, a u svome repertoaru peva na 20 stranih jezika. Naročito je poznata kao interpretatorka ruskih narodnih pesama i romansi. Dobitnica je Vukove nagrade za doprinos srpskoj kulturi i urednica je narodne redakcije RTS-a. Ulaz na koncert je besplatan.
Kultura Stara Pazova 19.04.2017.
U toku su završni radovi renoviranja pozorišne sale u Staroj Pazovi. U ovoj fazi saniran je deo krova, zamenjene su propale daske na pozornici i kompletna rasveta u sali i u holu led svetlima, prostor je osvežen novim bojama, a novi izgled dobio je i sam ulaz u salu. Nakon skoro tronedeljne pauze, prvi program sledi u petak. Biće to premijera dečje predstave "Čarobnjak iz Oza", Kruševačkog pozorišta. Predstava će biti izvedena u tri termina - u 10, 13 i 16 časova.
Preduzeću Grubins doo iz Stare Pazove potrebna osoba muškog pola za rad u proizvodnji best rukavica. Zainteresovani kandidati svoje prijave mogu poslati na e-mail grubins@mts.rs., javiti se lično u preduzeće u ulici Martina Kopčika broj 11, ili pozvati na telefon broj 022/316-302.
Kompaniji ARTPOINT doo reciklaža potrebni radnici za rad u magacinu i proizvodnji na poslovima razvrstavanja, utovara, istovara i skladištenja.Radno vreme je osam sati po smenama. Prednost imaju kandidati iz Nove Pazove. Prijava na radno mesto: na mail adresu: zelenikamion@artpoint.co.rs, putem telefona 022/327-777 razgovor sa kandidatima biće obavljen 03.05.2017. godine u 9 časova na adresi : ARTPOINT doo RECIKLAŽA, Nova Pazova, II industrijska zona bb (iza zgrade TIS-a)".
Zbog povećanog obima posla firmi Pobeda compani iz Nove Pazove potrebni magacinski radnici, radnici za rad u proizvodnji i referent prodaje. Zainteresovani kandidati mogu se javtiti na telefon broj 022/323-703 ili mogu doći lično na adresu Četvrta industrijska broj 11 u Novoj Pazovi.
Potrebni radnici za rad na presama u proizvodnji bakelitnih wc dasaka. Za više informacija pozvati na telefon broj 063/450-426 u periodu od 8 do 14 časova.
Prodajem nov stan 55 m kvadratnih u Staroj Pazovi,sa pogledom na park. Javiti se na telefon 064/126-99-08
Predzeće Lifam Hidravlika doo iz Stare Pazove raspisuje konkurs za sledeća radna mesta: mašinbravar, glodač i brusač. Poželjno je radno iskustvo. Zainteresovani kandidati više informacija mogu dobitit na broj telefona 069/375-20-01.
Metal – Flex d.o.o. rapisuje konkurs za radnu poziciju: vozač. Obavezna vozačka dozvola za B i C kategoriju, kao i radno iskustvo. Zainteresovani kandidati svoju radnu biografiju mogu poslati isključivo na e-mail adresu: office@metal-flex.com
Firmi LIfam M iz Stare Pazove potrebno osam izvršilaca za različita radna mesta u proizvodnji. Uslovi su završena srednja škola, zanatske struke, minimum III stepen stručne spreme. Probni rad u trajanju od mesec dana, nakon toga mogućnost zasnivanja radnog odnosa na neodređeno vreme. Za više informacija javiti se na telefon broj 063/1031-883.
Drina Plastika – 86 doo iz Nove Pazove raspisuje konkurs za radno mesto: radnica u proizvodnji. Poželjno je iskustvo na istim poslovima. Za više informacija javiti se lično na adresu fime Četvrta industrijska 7, Nova Pazova, radnim danom od 8 do 16 časova i sa sobom poneti svoju radnu biografiju.