VEST: U Staroj Pazovi otkriven dvdesetdvogodišnji vozač pozitivan na kanabis • SEDNICA SO STARA PAZOVA: Usvojen predlog rebalansa budžeta za 2024. godinu u iznosu od 4,3 milijarde dinara • Odnošenje kabastog otpada u subotu iz Podunavlja • U nedelju 17. Zlatni kotlić u Surduku • U subotu Jedinstvo igra za opstanak, Podunavac dočekuje OFK Bačku, Omladinac gostuje u Kuli • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 01.10.2019.
Dan škole u OŠ "Simeon Aranicki"

Osnovna Škola „Simeon Aranicki“ u Staroj Pazovi danas je proslavila Dan škole i deceniju postojanja. Škola Aranicki jedna je od 10 najboljih u Srbiji,izabrana od strane predstavnika Ministarstva prosvete Zavoda za vrednovanje za posetu predstavnika evropskih zemalja, u eksternoj evaluaciji ocenjenina najvišom ocenom, a trenutno se nalazi u projektu Digitalne učionice 200 škola.

Proslava je počela polaganjem cveća u porti Srpske pravoslavne crkve Svetog Ilije u Staroj Pazovi, gde je sahranjen sveštenik Simeon Aranicki, čije ime nosi ova obrazovna ustanova. Svoj dan proslavlja kao podsećanje na na 1. oktobar 1896. godine, kada je Simeon Aranicki stupio na svešteničku dužnost u Staroj Pazovi.

Usledio je svečani program koji su pripremili učenici sa njihovim nastavnicima, a direktorka Slađana Bursać je uručila zahvalnice saradnicima i prijateljima škole, čije je vizija pre 10 godina bila da budu škola otvorena za nove ideje, timski rad i da im rad sa decom bude najvažniji, što se i ostvarilo.

U školi je trenutno 530 učenika raspoređenih u 23 odeljenja, počeli su sa 16 odeljenja i 320 učenika i kao najmlađa škola u opštini Stara Pazova, trude se da idu u korak sa 21. vekom.