VEST: IZBORI 2024 Zaključene izborne liste za učešće ne izborima za Skupštinu opštinu Stara Pazova • SEDNICA SO STARA PAZOVA: Usvojen predlog rebalansa budžeta za 2024. godinu u iznosu od 4,3 milijarde dinara • Pazova po prvi put u Noći muzeja - otvorena kuća Janka Čmelika • Jedinstvo izgubilo od Bečeja 1918, Omladinac slavio u Kuli • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 07.10.2019.
Održan 2. Bećarac fest

Prvo mesto na 2. Bećarac festu u Staroj Pazovi pripalo je KUD-u Milan Egić iz Breznica, Republika Srpska, drugo su osvojili učesnici iz Rumunije a treće orkestar "Pazovački mačori".

Bećarac fest je međunarodno takmičenje u bećarcu, šaljivoj pesmi a u revijalnom delu su nastupili amateri iz staropazovačke sredine koji neguju izvorno narodno stvaralaštvo, članovi OKUD-a Sveti Sava iz Nove Pazove i društva "Branko Radičević" i "Heroj Janko Čmelik" iz Stare Pazove.

Kao prateći sadržaj ovogodišnjeg festivala bila je izložba posvećena Savi Mrkalju, koji je započeo reformu azbuke pre Vuka Karadžića. Izložbu je otvorila Dijana Vlainić, profesorka srpskog jezika, čija porodica potiče iz rodnog Mrkaljevog sela Sjeničak koja je govorila o Mrkaljevom životu i delu, dok je njegove stihove pročitala Gordana Vujanović, takođe profesorka srpskog jezika.

Organizatori su Udruženje Krajišnika iz Stare Pazove i Kulturna zajednica Krajine iz Beograda a generalni pokrovitelj Opština Stara Pazova.