(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: AKCIJA IZNOŠENJA KABASTOG SMEĆA: Iz Nove Pazove, Vojke i Krnješevaca izneto preko 100 kamiona otpada • U ponedeljak suzbijanje larvi komaraca sa zemlje, preparati nisu opasni za pčele • COVID 19: Vakcinacija daje rezultate, u staropazovačkoj opštini svega 4 novozaražena • U utorak u zgradi opštine od 10.00 sastanak sa predstavnicima JVP "Vode Vojvodine" u vezi naknade za odvodnjavanje • Novopazovčani na humanitarnom bazaru sakupili 260.000 dinara za malu Taru Đokić • Omladinac pobedio Kozaru, porazi za Dunav i Jedinstvoa • OK Jedinstvo tehnički organizator juniorskog prvenstva Srbije za odbojkašice • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Kiša, temperatura od 11 do 23 stepena
Kultura 29.01.2020.
Stara Pazova
Prelo vraća uspomene na prošla vremena

Udruženja pazovačkih žena koje radi pri SKUD-u heroj Janko Čmelik organizovalo je juče prvo ovogodišnje prelo. Ovakav vid okupljanja, koji ima za cilj druženje, u toku kojeg se izrađuju ručni radovi, ali ujedno zbližava ljude, spada u redovne aktivnosti Udruženja.
U gostima su bile predstavnice udruženja iz 6 mesta, čak iz Iloka, iz Hrvatske, tako da je ovo prelo imalo međunarodni karakter. Ovom skupu su prisustvovali predstavnici škole, crkve, Mesnog odbora Matice slovačke i predstavnici lokalne samouprave, na čelu sa predsednikom Opštine Đorđem Radinovićem. On je rekao da Opština pomaže rad udruženja žena i građana, jer ona svojim radom, rukotvorinama i gastronomijom u najboljem svetlu predstavljaju svoju sredinu na raznim manifestacijama, a ujedno čuvaju od zaborava duh prošlih vremena, kada su ljudi bili bliži jedni drugima. I predsednica Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine Ljibuška Lakatoš je pozdravljajući skup, izrazila zadovoljstvo radom udruženja žena, te obećala da će Savet i u buduće pomagati njihov rad, kao i funkcionisanje Asocijacije, koja okuplja 24 Udruženja iz cele Vojvodine. Domaćini su pripremili kraći kulturno – umetnički program i najavili još jedno slično okupljanje ove zime. Ujedno prelo je deo programa, kojima se tokom cele godine obeležava jubilej - 250 godina od dolaska Slovaka u Staru Pazovu.