VESTI: Lokalna samouprava priprema projekat javnog prevoza na teritoriji opštine Stara Pazova • Vozilo mobilnog informativnog centra MUP-a boravilo u mestima opštine Stara Pazova • Konkurs za regresiranje troškova putovanja studenata otvoren do petka, 02. decembra • Završen projekat CSR "Moj kutak u gradu" • Počelo prijavljivanje osmaka za treći test završnog ispita • VREME: Hladno temperatura od 1 do 7 stepeni • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 655 kod o peratera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Kultura 04.02.2020.
Stara Pazova
KULTURA U FEBRUARU: Predstava sa Cecom Bojković, "Mačkare", izložbe i književne večeri

Prikazivanjem ruskog filma Sluga sa Milošem Bikovićem u glavnoj ulozi, 5. i 6. februara, u Staroj Pazovi počinje nova bioskopska sezona. Ovu komediju će moći da pogleda i publika u Novoj Pazovi, 7. i 8, takođe u Starim Banovcima 9. februara.

Najkraći mesec u godini, donosi dve profesionalne predstave i to „Celo telo tu me boli“ sa legendarnom Svetlanom Bojković u glavnoj ulozi koja će se igrati 10.02. u Pozorišnoj sali u Staroj Pazovi a 26.02. u sali Doma kulture u Novoj Pazovi će biti izvedena komedija „Raj na zemlji“ sa Anjom Mit i Stefanom Buzurovićem. Obe predstave počinju u 20 časova a karte su već u prodaji.

U Galeriji CzK „Mira Brtka“ će 10. februara biti otvorena izložba slika Aleksandre Vuksanović, a pretposlednji vikend će biti u znaku golubinačkih Mačkara i Zuzanske zabave u Staroj Pazovi. Do kraja meseca u najavi je predstavljanje knjige „U Senci bagremovog drveta“ Jovane Stojanović a 28. februara uživo 2000. izdanje emisije „Kulturna dimenzija“ Radija Stara Pazova.

U Kulturnom informatoru, koji izdaje Centar za kulturu Stara Pazova objedinjeni su svi programi, kako oni koje pripremaju amateri, tako i profesionalni kulturni stvaraoci, a ova ustanova obeležava ove godine 6 decenija kontiuiranog organizovanog kulturnog života. Nastala je 1960. godine kao tadašnji „Radnički univerzitet“ a 1994. se tranformisla u kulturnu ustanovu pod današnjim nazivom.

Centar za kulturu Stara Pazova ima najraznovrsnije programe tokom cele godine, koji su podržani i realizuju se zajedno uz pomoć brojnih saradnika i lokalne samouprave.