VEST: IZBORI 2024 Zaključene izborne liste za učešće ne izborima za Skupštinu opštinu Stara Pazova • SEDNICA SO STARA PAZOVA: Usvojen predlog rebalansa budžeta za 2024. godinu u iznosu od 4,3 milijarde dinara • Pazova po prvi put u Noći muzeja - otvorena kuća Janka Čmelika • Jedinstvo izgubilo od Bečeja 1918, Omladinac slavio u Kuli • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 06.03.2020.
KORONAVIRUS U SRBIJI: Oboleo muškarac iz Subotice. Gost iz Italije u Staroj Pazovi NIJE zaražen

U Srbiji se pojavio prvi zaraženi pacijent kod koga je dokazano prisustvo korona virusa. Reč je o muškarcu (43) iz Subotice.

On se javio sa simptomima koji nalikuju oboljenju koje izaziva Kovid-19. Uzeti su uzorci i njihova obrada u laboratoriji Instituta "Torlak" pokazala je da je pacijent pozitivan na korona virus. Ministar Lončar je rekao da se zaraženi muškarac oseća dobro i da nema tegobe. Nalazi se u izolaciji u bolnici u Subotici. Uzete su analize svih osoba koje su bile u kontaktu sa njim.

Njegova sestra u Budimpešti kod koje je boravio imala je virusnu upalu pluća. Lončar je rekao da se zaraženi muškarac ponašao odgovorno, da je izlovao decu tako što ih je poslao kod babe i dede na selo a njegova supruga je ostala sa njim. Lončar je rekao da je što se tiče nadležnih službi, odrađeno sve kako treba. Ponovio je da nema razloga za paniku i zamolio je građane da se pridržavaju mera za suzbijanje virusa.

Muškarac koji se vratio iz Italije a koji je u sredu boravio u jednom ugostiteljskom objektu u Staroj Pazovi NIJE zaražen koronavirusom. Nakon što se požalio na simptome gripa, u objekat su došle medicinske službe koje su preduzele sve mere i utvrdile da nije u pitanju ova zaraza. Ugostiteljski objekat funkcioniše normalno.

Gost iz Italije je jedan od 60 osoba koji su do jutros testirani u nacionalanoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak i uzorci svih testiranih su negativni na novi koronavirus, izuzev muškarca iz Subotice za koga je jutros utvrđeno da je zaražen.