VEST: U četvrtak isključenja struje u Vojki i Surduku • U Staroj Pazovi održana tribina o vraćanju obaveznog služenja vojnog roka • Danas je letnji Sveti Nikola, hramovna slava u Vojki • Kiše najmanje palo u Novoj Pazovi, najviše u Golubincima • Uspesi karatista "Mladosti" na dva takmičenja tokom vikenda • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Nova Pazova 10.03.2020.
PETORO SLUČAJEVA KORONAVIRUSA: Svi zaraženi u dobrom stanju, osoba u Novoj Pazovi se požalila na simptome gripa

U Republici Srbiji je do 18 časova 10. marta 2020. godine registrovano ukupno 5 potvrđenih slučajeva COVID 19. Do 18 časova 10. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 117 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Od poslednjeg izveštaja do 18 časova, 10.03.2020. godine testirani su uzorci devet osoba od kojih je jedan bio pozitivan i osam negativnih na novi korona virus.

Četvoro zaraženih koronavirusom smešteno je na Infektivnoj klinici u Beogradu i njihovo stanje je stabilno. Još jedan pacijent je u Kliničkom centru Vojvodine i njegovo stanje se popravlja.

Molba zdravstvenih vlasti i lekara koji leče pacijente da se ne objavljuje identitet zaraženih osoba i onih za koje se sumnja da su zaraženi i to važi i za inicijale, mesto boravka, godište i pol, a sve na zahtev njihovih porodica i prijatelja kojima se time ugrožava privatnost.

RTV Stara Pazova nezvanično saznaje da se jedna osoba koja je nedavno došla iz inostranstva požalila u ambulanti u Novoj Pazovi na simptome gripa. Slučaj je predat nadležnoj epidemiološkoj službi na dalje ispitivanje.