VEST: U toku rekonstrukcija asfalta u centru Stare Pazove: Biće gužve u centru narednih desetak dana • 6 zlatnih diploma iz Sečnja za recitarore iz opštine Stara Pazova • Produžen Second hand bazar u Parohijskom domu u Staroj Pazovi do petka • Jedinstvo i Omladinac igrali nerešeno, Podunavac izgubio u Šajkašu • Odbojkašice Jedinstva ponovo pobedile TENT, u sredu meč lopta za titulu! • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 17.03.2020.
Broj telefona 311-999 za pomoć starijim sugrađanima

Stariji građani u opštini Stara Pazova, koji žive sami i nemaju mlađih članova porodice da im pomognu, a kojima je potrebna pomoć pri kupovini osnovnih životnih namirnica, podizanju lekova ili plaćanja računa mogu pozvati broj u Opštini Stara Pazova 311-999, na koji će im se javiti dežurni službenici.

Ovo je samo jedan od dostupnih kontakt telefona za podršku i pomoć građanima.

Kako RTV Stara Pazova saznaje, među građanima je lepo odjeknuo poziv Opštine i Kancelarije za mlade ljudima koji žele da se priključe volonterski u podršci ugroženim sugrađanima koji u novonastaloj situaciji veoma zavidse od humanosti drugih.

Ove navedene mere sprovodi lokalna samoprava kako bi omogućila svim stanovnicima nesmetano fukcionisanje, i pomogla im da, radi odgovornog odnosa svih, u potpunosti ispoštuju preporuku Vlade Srbije da stariji od 65 godina ne izlaze iz svojih kuća zbog mogućnosti širenja koronavirusa.
Ove mere inicirao je Štab za vanredne situacije opštine Stara Pazova u saradnji sa staropazovačkim Centrom za socijalni rad, Crvenim krstom i lokalnom Kancelarijom za mlade. Organizovane ekipe su već danas bile na terenu i obišle na desetine starijih sugrađana i ukazali im neophodnu pomoć.

Ukoliko građani imaju potrebu za medicinskim konsultacijama, informacijama ili savetima na raspolaganju im je telefon Doma zdravlja “Dr.J.J.Zmaj” 310-520 ili na telefone 064/809-29-10, 064/809-29-39.

Takođe, U slučaju da imate pitanja vezana za načine funkcionisanja i rada javnih službi u slučaju vanrednog stanja, evidentiranju lica kojima je potrebna pomoć za dostavu namirnica, lekova i medicinskih sredstava, informacija u vezi pomoći opštine građanima u novonastaloj situaciji, prijave prekoračenja dozvoljenog radnog vremena ugostiteljskih objekata ili prijave nepoštovanja zabrane rada sportskim objektima, pozovite na broj telefona 022/311-999 ili 022/310-170, lokal 105.