VEST: U Staroj Pazovi otkriven dvdesetdvogodišnji vozač pozitivan na kanabis • SEDNICA SO STARA PAZOVA: Usvojen predlog rebalansa budžeta za 2024. godinu u iznosu od 4,3 milijarde dinara • Odnošenje kabastog otpada u subotu iz Podunavlja • U nedelju 17. Zlatni kotlić u Surduku • U subotu Jedinstvo igra za opstanak, Podunavac dočekuje OFK Bačku, Omladinac gostuje u Kuli • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 19.03.2020.
Izveštaj Opštinskog Štaba za vanredne situacije za 19.03.2020.

Danas je u zgradi opštine Stara Pazova održana sednica užeg sastava opštinskog Štaba za vanredne situacije. Kao i na svakoj sednici izvršen je presek stanja, koji se odnosi na situaciju u kojoj se nalazi naša zemlja, Opština Stara Pazova i njeno građanstvo i nastavljeni dalji dogovori oko sprovođenja aktivnosti koje određuje i preporučuje Republički štab za vanredne situacije.

Štab je potvrdio zaključke o primeni svih naloženih mera koje je republička Vlada uvela po pitanju vanrednog stanja. Konstatovano je da su se građani u svim mestima opštine Stara Pazova pridržavali mere zabrane kretanja od 20.00 do 05.00 časova. Policija redovno sprovodi svoje zadatke u pogledu kontrole osoba koje su došle iz inostranstva i koje su obavezne da se pridržavaju mere samoizolacije jer je to mera odgovornog odnosa prema drugima i standadno propisana bezbednosna procedura. Na taj način je je 79 osoba na teritoriji staropazovačke opštine u samoizolaciji a protiv jedne osobe iz Nove Pazove će biti podneta prijava zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima za vreme epidemije. Inače, epidemiološka situacija na celoj teritoriji opštine Stara Pazova je stabilna.

Članovi štaba su još jednom uputili zvanični apel građanima: ugroženim grupama, odnosno hroničnim bolesnicima i osobama starijim od 65 godina, da ostanu kod kuće. S tim u vezi, Opština treći dan zaredom organizuje i koordinira aktivnosti na terenu, u okviru kojih ovlašćena mlađa lica, po potrebi i prijavama građana iz ugroženih kategorija, odlaze na kućne adrese kako bi pružili pomoć licima koja se obraćaju za pomoć Opštini i Štabu za vanredne situacije. Volontera ima dovoljno i stalno se prijavljiju novi.

Velika podrška u pomoći, koja se pruža građanima tokom vanrednog stanja je i od strane staropazovačkog Doma zdravlja „J.J. Zmaj“, Centra za socijalni rad i Crvenog krsta u Staroj Pazovi, kao i Javnih preduzeća u našoj Opštini. Štab apeluje na građanstvo da na sajtu opštine i RTV Stare Pazove pročita koje telefona za koju potrebu treba kontaktirati kako bi se lakše i brže reagovalo.

Iz JP Čistoća Stara Pazova upućeno je važno obaveštenje da će se u vreme trajanja epidemije sahrane obavljati redovno, ali se apeluje na građane da sahranama prisustvuje samo najbliža rodbina i da se u prostor kapele ne ulazi puno ljudi već da se okupe ispred pre pogrebne povorke. Šalteri za naplatu računa neće raditi, dok će se se pogrebne usluge naplaćivati direktno u nadležnoj službi. Preporuka je da se koristi elektronski način plaćanja. Smeće će se redovno odnositi, ali dok traje vanredno stanje pijace neće raditi.

Iz Doma zdravlja „J.J. Zmaj“ su još jednom apelovali na pacijente da bez preke potrebe ne odlaze do ambulanti, da se uvek prvo telefonski jave izabranom lekaru u svojoj ambulanti, a na svaku nedoumicu i konsultacije u vezi sa korona virusom ili bilo kojom bolešću u uslovima proglašene epidemije mogu da se jave i na telefone 064/809-20-10 i 064/809-29-39.

O ambulantama za prihvat pacijenata koji su febrilni i koji imaju respiratorne zdravstvene tegobe Dom zdravlja je obezbedio posebne prostorije u Staroj i Novoj Pazovi i objavio zasebno obaveštenje na svom sajtu www.dzspazova.rs, a o čemu se takođe možete raspitasti i putem telefona 022/310 284 ili 064/763 493.

Crveni krst je zatvorio narodne kuhinje i deli samo suve obroke. Apeluje na javnost da se odazove dobrovoljnom davanju krvi u školi u Novoj Pazovi u nedelju.

Krizni štab Opštine Stara Pazova će i narednih dana objavljivati nove, važne informacije za građanstvo po pitanju vanrednog stanja i aktuelne epidemije virusom KOVID-19.