(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: U utorak u Novoj Pazovi isljučenje struje • U Starim Banovcima obustavljen saobraćaj na raskrsnici Milenka Pevca i Pere Čodanovića do 5.12. • COVID19: Tokom vikenda u opštini Stara Pazova 38 novozaraženih • Flauta, kvartet tambura, Bah, Vivaldi, Pjacola... u akustičnom ambijentu Slovačke evangeličke crkve • Čistoća očistila divlje deponije u Novoj Pazovi • Na festivalu "Pozorišni lovor" u Staroj Pazoiv najbolja predstava iz Kisača • "Alasi" bez četvrte uzastopne pobede, KK Dunav - KK Sloga 75:84 • Članice streljačkog kluba Jedinstvo uspešne u Nišu • Pomozimo Teodori Radojković iz Stare Pazove da lekarsku sobu zameni školskom klupom i igralištem. POŠALJITE SMS 1139 NA 3030 • VREME: Hladno, temperatura do 7 stepeni • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545
Info 10.06.2020.
Stari Banovci
NASILJE U BANOVCIMA: Ženi udarao glavu o automobil

Nemanji B, zvanom Zeleni, iz Starih Banovaca određen je pritvor zbog sumnje da je bivšoj nevenčanoj supruzi lupao glavu o automobil, izbio joj zub, a smrti ju je spasao prolaznik, inače bivši specijalac koji je potrčao za nasilnikom.

Kako beogradski "Blic" saznaje, Nemanja B. je 27. maja u Starim Banovcima došao u mini-ergelu bivše nevenčane supruge A. J. s kojom ima dvoje dece.

- On je tog dana došao u njenu mini-ergelu u Starim Banovcima i ničim izazvan, odmah fizički nasrnuo na nju. Udarao ju je i šutirao. Nesrećna žena je uspela da se nekako iskobelja, istrčala je iz štale u dvorište svoje porodične kuće - saznaje “Blic” od izvora upoznatog sa istragom.

Nasilnik je, međutim, nije odustajao od toga da teško povredi majku svoje dece, pa je potrčao za njom. Sustigao ju je kod parkiranog automobila.

- Nastavio je da je tuče, ne gledajući gde udara. Nesrećnu ženu uhvatio je za kosu. Besomučno je njenu glavu udarao u automobil i koliko je bio kao podivljala zver svedoči to da je udarajući njenom glavom napravio ulubljenja na limariji. Lice joj je unakazio, zub izbio - nastavlja priču izvor “Blica“.

Iako su joj usta bila puna krvi, žena je jaukala, a te njene vapaje čuo je prolaznik.

- Prolaznik, bivši specijalac, preskočio je kamenu ogradu visoku dva metra. Kada je video zlostavljača, potrčao je ka njemu urlajući "ostavi tu nedužnu ženu". Nasilnik, po svemu sudeći uplašen od razgoropadenog čoveka koji je trčao ka njemu, pobegao je. Spasilac je pritrčao povređenoj ženi, koja je bila sva krvava i podigao je sa zemlje. O batinama koje je dobila od bivšeg emotivnog partnera obavestili su policiju, a povređena A. J. je prevezena u bolnicu, gde su joj konstatovane teške telesne povrede - kaže sagovornik "Blica" upoznat sa ovim slučajem porodičnog nasilja.

Patrola je ubrzo privela osumnjičenog Nemanju B. i prvo mu je, po nalogu tužioca, određeno zadržavanje. Nakon toga, sudija za prethodni postupak mu je odredio pritvor do 30 dana zbog porodičnog nasilja. Zanimljivo da je osumnjičeni, uprkos tome što postoji svedok koji ga je video kaka tuče ženu, na saslušanju pokušao da se izvuče i krivicu prebaci na nju. Naime, on je, kako saznajemo, optužio A. J. da je ona njega tukla i da je zbog njenih batina zadobio potres mozga?!

Nemanja B. i pre ovog napada fizički je nasrtao na partnerke. Tako je devojku s kojom je bio pre veze sa A. J., takođe fizički zlostavljao, zbog čega je protiv njega podneta krivična prijava, saznaje "Blic".