(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: AKCIJA IZNOŠENJA KABASTOG SMEĆA: Iz Nove Pazove, Vojke i Krnješevaca izneto preko 100 kamiona otpada • U ponedeljak suzbijanje larvi komaraca sa zemlje, preparati nisu opasni za pčele • COVID 19: Vakcinacija daje rezultate, u staropazovačkoj opštini svega 4 novozaražena • U utorak u zgradi opštine od 10.00 sastanak sa predstavnicima JVP "Vode Vojvodine" u vezi naknade za odvodnjavanje • Novopazovčani na humanitarnom bazaru sakupili 260.000 dinara za malu Taru Đokić • Omladinac pobedio Kozaru, porazi za Dunav i Jedinstvoa • OK Jedinstvo tehnički organizator juniorskog prvenstva Srbije za odbojkašice • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Kiša, temperatura od 11 do 23 stepena
Život 11.02.2013.
Golubinci
Održane Mačkare u Golubincima

Mačkare, a ne maškare, kao što je uobičajeno, ali svi znamo da će za Mačkare biti snega. Ako ne za maskenbal onda za krneval sigurno. Tako je bilo prethodne tri godine, od kako je karneval krenuo Golubincima, tako je bilo i ove godine. Mačkare su počele u subotu uveče, kada je u fiskulturnoj sali osnovne škole bio izbor najlepše maske.
Maskenbal su otvorili, kao svake godine,
muzikom tamburaši Hrvatskog kulturno - prosvetnog društva "Tomislav", a rečju predsednik Društva Vlatko Ćaćić koji je rekao da je to pokušaj očuvanja tradicije. Ključ Golubinaca u dane Mačkara iz ruku predsednika Saveta mesne zajednice Staniše Opačića dobila je Jelena Žanić. U konkurenciji trinaest maski, najviše aplauza su izmamili najmlađi, bebe koje su jedva prohodale prerušene jedna u boksera, a druga u pandu, zatim su se na bini smenjivali crvenkapa, Ciganka pevačica, porodica Štumfova, klovnovi i cvetne vile, kauboji, Aladinov ćilim, selo Šrumfova, veseli klovnovi, a zatim su izašle i tri najuspešnije maske: porodica Kremenko, veliki i mali dinosaurusi u kompoziciji „Park iz doba jure“ i Karneval iz Portpele. Za najlepšu masku petočlani žiri, na čelu sa Andrijom Dokozom, proglasio je „Park iz doba jure“ koji je osmislila učiteljica Anica Ćaćić. Sponzor prve nagrade, osmodnevnog letovanja u Tribunju, je bračni para Mara i Nikola Mijatović. Drugu nagradu, pumpu za vodu Poljoapoteke "Agrar" dobila je porodica Kremenko, u stvari porodica Markuš. Prošle godine prve, a ove godine treće bile su devojke prerušene u venecijanske gospođice Matea Samardžija i Anita Kovačević, maska se zvala Karneval iz Portpele, a važan učesnik je bio mali dobošar Stefan Kovačević. Nagrada za treće mesto je mikrotalasna rerna. Dinamičan nastup ove grupe bio je prava najava za karneval za koji se sve maske i prave.Izboru najlepše maske u Golubincima prisustvovao je predsednik Opštine Đorđe Radinović. Pored predsednika Radinovića na izboru najlepše maske kao posebni gosti bili su: pomoćnik predsednika Goran Savić, direktor Direkcije za izgradnju Nedeljko Kovačević, zatim podsekretar za obrazovanje nacionalne manjine u pokrajinskoj Vladi Mate Groznica, golubinački katolički sveštenik Vjekoslav Lulić i drugi. U programu su, pored tamburaša, učestvovali i poznati Golubinčani: glumac amater Milan Mića Dudić i svestrani Stevan Vidović Brica. U nedelju ni sneg ni hladnoća nisu omeli karneval. Centrom Golubinaca prodefilovale su osim ovogodišnjh i neke maske sa ranijih karnevala. Bilo je tu malih i velikih Indijanaca, Japanki, lavića, ježeva, upadljive su bile i velike maske žirafe i slona, musketari i ove godine specijalno vozilo na biciklistički pogon sa kazanom za rakiju privuklo je mnogo posetilaca. Kao i uvek kuvano vino i čaj delili su se i učesnicima i gostima, a karneval u Golubincima ove godine je privukao i nekolicinu Staropazovčana ali i Beograđana. Posle defilea na bini ispred katoličke crkve Vlatko Ćaćić je predstavio i pozdravio goste iz Hrvatskog nacionalnog veća, a posebno konzula Republike Hrvatske u Subotici Dragana Đurića. Publici su zatim predstavljene sve maske koje su učestvovale u karnevalskoj povorci, a manifestaciju su zatvorili tamburaši Hrvatskog kulturno - prosvetnog društva Tomislav, onako kako su je i otvorili - pesom „Golubinačke mačkare“.